Bummer. Zit er soms te weinig pectine in ofzo?quote:Op zondag 30 oktober 2011 07:36 schreef Pietverdriet het volgende:
@ erasmo
Gewone sinaasappels zijn niet geschikt voor marmelade. En sowieso altijd alleen maar de schil van citroen, sinaasappel en zo gebruiken als er uitdrukkelijk is vermeld dat ze niet behandeld zijn. Had laatst citroenen, biologische, die behandeld waren. En vertrouw de winkelier niet, het moet er uitrukkelijk op staan!
Misschien een ras met een hardere/dikkere schil om het pellen makkelijker te maken?quote:Op zondag 30 oktober 2011 11:38 schreef RobinOok het volgende:
Dat de ene soort zich er beter voor leent dan de ander geloof ik wel, maar dat gewone sinaasappelen niet geschikt zouden zijn vraag ik me af. Je kunt marmelade van zo'n beetje iedere citrusvrucht maken, dus waarom dan niet van gewone sinaasappelen?
Dat lijkt me niet, het is handiger om de eerst dun de schil eraf te snijden en dan te pellen.quote:Op zondag 30 oktober 2011 12:34 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Misschien een ras met een hardere/dikkere schil om het pellen makkelijker te maken?
Uien snipperen, knoflook snijden, in de pan aanfruiten, hele zooi verse tomaten erbij, wat kruiden, eventueel boullion, lekker laten pruttelen totdat de tomaten uit elkaar vallen, als ie te dun is, even laten staan om wat vocht te verdampen, eventueel staafmixer er door. klaar.quote:Op zondag 30 oktober 2011 19:32 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
Misschien al vaak gevraagd, maar ik vroeg me af, hoe maak ik een goede basis tomatensaus voor spaghetti e.d.?
Ik heb komende week zo goed als vrij, dus ik wil eens experimenteren met een saus die lang op moet staan
Dat klopt, maar het is nu eenmaal zo dat men hier onder 'Bolognaise' iets heel anders verstaat door er allerlei ingredienten bij te doen die niks van waarde toevoegen.quote:Op zondag 30 oktober 2011 22:31 schreef Staal het volgende:
Waarom spreek je het dan op zijn Frans uit?
And mind you, Noord Europeanen zijn juist erg voor traditioneel koken. Met alle respect, je recept is niet bijzonder.
Dan moet je er wel even bij zeggen dat je er dan drie dagen mee bezig bent.quote:Op zondag 30 oktober 2011 20:46 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Je kan het ook volgens Heston Blumenthal doen. Dan gebruik je alleen de pulp, waar de zaadjes in zitten. Die pers je door een zeef. Het sap reduceer je tot het een ketchupachtige consistentie krijgt. Het resultaat is een zeer intense smaak, die het best tot zijn recht komt op vlees of vis, omdat er dan stofjes bij elkaar komen die samen erg lekker smaken.
Dank! Recept1 Piet, jij ook een suggestie? Nu heb ik best veel keukengerei, maar heb geen staafmixer. Wel een blender maar das niet zo handig met soep gok ik.quote:Op dinsdag 1 november 2011 14:57 schreef SiGNe het volgende:
Knoflooksoep (4 pers.)
Recept is voldoende voor vier koppen soep. Het is een makkelijk recept maar het maken van een roux schijnt wel een handigheidje te zijn dat je even onder de knie moet krijgen.
Ingredinten
Een klont roomboter
Een tot anderhalve bol knoflook
Eetlepel bloem
1 tuinkruiden bouillonblokje
Water
Kookroom
evt. een paar takjes bieslook of lente-ui en peper en zout
Bereiding:
Plet de knoflook met je mes of een lepel en pel hem. Laat de klont boter smelten en smoor de knoflook op een zacht vuurtje voor ongeveer 5-10 minuten. Kook intussen water in een andere pan of de waterkoker en maak met een bouillonblokje en ongeveer 800 ml. water een bouillon.
Voeg een eetlepel bloem toe aan de knoflook, roer alles goed en bak dit mengel even, voeg dan langzaam de bouillon toe terwijl je goed blijft roeren en breng aan de kook.
Pureer de knoflook met de staafmixer en laat nog even doorkoken. Voeg op het laatst een scheutje kookroom toe. (Afhankelijk van de room die je kiest, die van mij kan rustig verhit worden dus die laat ik nog even meekoken.)
Breng eventueel op smaak met zout en peper en garneer met bieslook of lente-ui.
ik heb er nog twee, die vorige is een recept van een vriend van me.quote:Op dinsdag 1 november 2011 19:50 schreef Holy_Goat het volgende:
[..]
Dank! Recept1 Piet, jij ook een suggestie? Nu heb ik best veel keukengerei, maar heb geen staafmixer. Wel een blender maar das niet zo handig met soep gok ik.
Nu alleen het brood nog....
Robin moet maar eens een eigen topic gaan openen denk ik zo.quote:Op dinsdag 1 november 2011 19:35 schreef minilot het volgende:
Ik misbruik dit topic even voor een vraag aan RobinOok: ik heb door omstandigheden nogal wat gembersiroop in mijn keukenkastjes staan - wat kan ik hier nu eens voor iets geniaals mee doen?
Wat is dat eigenlijk voor vlees, zo'n ossestaart? Ik vind ossestaartsoep erg lekker, ook de heldere varianten, maar dat heeft me nooit echt een idee gegeven van van hoe je dat vlees verder zou kunnen gebruiken.quote:Op zondag 30 oktober 2011 23:05 schreef RobinOok het volgende:
Nee, nee, dat was alleen omdat ik 's avonds laat begon met de ossenstaarten uitbenen en dus de volgende dag verder ging. En daarna moeten de sauzen nog heel lang pruttelen en dus aten we pas op dag 3. Maar ik heb het recept daarna nog ooit eens gemaakt, gehakt door de slager laten draaien, tomaten uit blik gebruikt en even flink doorgewerkt en toen stond na 2 uurtjes alles te pruttelen.
https://kokrobin.wordpress.com/2008/06/04/spaghetti-bolognese/
Ik gebruik dat niet zo vaak. In de zomer wel, in een favoriete fruitsalade van aardbei, meloen en banaan. Daarbij maak ik dus een dressing van 100 ml gembersiroop, 20 ml witte balsemico en wat chillivlokken.quote:Op dinsdag 1 november 2011 19:35 schreef minilot het volgende:
Ik misbruik dit topic even voor een vraag aan RobinOok: ik heb door omstandigheden nogal wat gembersiroop in mijn keukenkastjes staan - wat kan ik hier nu eens voor iets geniaals mee doen?
Het is in ieder geval KUTvlees om te ontbenen.quote:Op woensdag 2 november 2011 08:51 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Wat is dat eigenlijk voor vlees, zo'n ossestaart? Ik vind ossestaartsoep erg lekker, ook de heldere varianten, maar dat heeft me nooit echt een idee gegeven van van hoe je dat vlees verder zou kunnen gebruiken.
was jij dat nou met die fantastische lasagne? Heb je daar nog een link van?quote:Op zondag 30 oktober 2011 22:31 schreef Staal het volgende:
Waarom spreek je het dan op zijn Frans uit?
And mind you, Noord Europeanen zijn juist erg voor traditioneel koken. Met alle respect, je recept is niet bijzonder.
Klinkt wel interessant, ik denk dat ik het diepere wel kan plaatsen in relatie tot de soep.quote:Op woensdag 2 november 2011 11:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Het is in ieder geval KUTvlees om te ontbenen.
[ link | afbeelding ]
Ossenstaat uitbenen
Normaler is dat je het stooft en dan als het gaar is plukt.
Het is gewoon als stoofvlees, maar dan met een "diepere, stevigere" rundssmaak. En omdat er zoveel vet en smurrie omheen zit is het natuurlijk mals en sappiger dan een magere runderlap.
[ link | afbeelding ]
Ossenstaart plukken
Na het stoven en plukken maakte ik er een ragu van. (die er lekkerder uitziet dan ie smaakte, dus kan je niet aan een beproefd recept daarvoor helpen)
[ link | afbeelding ]
Pappardelle with Oxtail & Mushroom Ragu
recept van heston blumenthalquote:Op woensdag 2 november 2011 13:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Robin, waarom ontbeen je ossestaart in godensnaam voor het bereiden?
Naar de toko gaan, da's sowieso al lekkerder dan conimex of even googlen naar een recept, zijn zat te vinden.quote:Op donderdag 3 november 2011 18:25 schreef fietsenmaker11 het volgende:
Goedendag,
Gisteren heb ik schouderkarbonades gekookt (1 uur) en daarna ingevroren om er later babi pangang van te maken.
Wat thans rest is een hoeveelheid gelatine-rijk vocht , eigenlijk bouillon dus.
Is er iets wat ik daarmee kan doen ?
Daarnaast zoek ik nog een recept voor pikante babi pangangsaus zoals die in de restaurants gebezigd wordt. Een tijdje geleden kon ik sachets kopen met kant en klaar saus van Conimex (dus niet de zakjes met droog poeder), doch die kan ik nergens meer vinden.
Iemand advies ?
Alcohol bevriest wel minder snel dan gewone vloeistoffen dus misschien heb je meer binding nodig maar ik heb geen ervaring met ijs maken, wel met alcoholquote:Op donderdag 3 november 2011 21:40 schreef Erasmo het volgende:
Als ik 5% likeur door mijn sinaasappelsorbetijsmengsel doe, heeft dat effect op mijn droge stof verhouding?
Je kan ook sorbet maken en die serveren met een scheut likeur.quote:Op donderdag 3 november 2011 21:40 schreef Erasmo het volgende:
Als ik 5% likeur door mijn sinaasappelsorbetijsmengsel doe, heeft dat effect op mijn droge stof verhouding?
Klinkt interessant, ook voor de spaghetti met gehaktballetjes trouwens. De diepe rundvleessmaak lijkt me nou precies wat ik doorgaans mis in gehakt.quote:Op woensdag 2 november 2011 15:19 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij kan je van elk stuk rund gehakt en dus een hamburger maken.
Deze mijnheer : J. Kenji Lpez-Alt heeft het getest. Hamburger van alleen ossenstaart vond ie te heftig, maar gemixt met ander rundvlees bleek juist de allerlekkerste hamburger op te leveren. Ik zou het bijna ook eens proberen. ;-)
Bij een beetje slager kan je ook een stuk vlees aanwijzen, en even vragen of ze er gehakt van draaien, dus investeren in een eigen gehaktmolen is niet altijd de moeite waard. Aan de andere kant, als je al een goede kitchenaid keukenmachine hebt, is een gehaktmolen accessoire daarvoor nog wel het overwegen waard.quote:Op vrijdag 4 november 2011 10:15 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Klinkt interessant, ook voor de spaghetti met gehaktballetjes trouwens. De diepe rundvleessmaak lijkt me nou precies wat ik doorgaans mis in gehakt.
Was jij dat die ooit vertelde over een Chinese techniek om gehakt te hakken? Ik namelijk geen gehaktmolen en weet niet of ik er wel eentje wil kopen.
Kom ik volgende week even op terug, ga nu naar de vismarkt, mulletjes kopen.quote:Op vrijdag 4 november 2011 08:15 schreef Selestha het volgende:
Hoi Piet,
Hoe maak ik een mooi, eenvoudig portsausje? Ik heb hier n fles met rode port staan en wil me er eens aan wagen
Ik heb niet zoveel kastruimte, en hou sowieso niet van elektrische machines. Als ik er eentje koop dan is het sowieso een eenvoudige handmolen. Maar snijen en hakken vind ik erg leuk.quote:Op vrijdag 4 november 2011 10:19 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Bij een beetje slager kan je ook een stuk vlees aanwijzen, en even vragen of ze er gehakt van draaien, dus investeren in een eigen gehaktmolen is niet altijd de moeite waard. Aan de andere kant, als je al een goede kitchenaid keukenmachine hebt, is een gehaktmolen accessoire daarvoor nog wel het overwegen waard.
Prima, kan nog wel even wachten De port bederft nietquote:Op vrijdag 4 november 2011 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kom ik volgende week even op terug, ga nu naar de vismarkt, mulletjes kopen.
Gehaktmolens zijn inderdaad geen Chinese uitvinding. Zij snijden het vlees eerst in stukjes en beginnen er dan met 2 hakbijltjes op in te ramen, tjoktjotjoktjoktjok. Kon zo gauw even geen youtubefilmpje vinden.quote:Op vrijdag 4 november 2011 10:15 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Was jij dat die ooit vertelde over een Chinese techniek om gehakt te hakken? Ik namelijk geen gehaktmolen en weet niet of ik er wel eentje wil kopen.
Dat moet ik ook kunnen. Er is dus niet een speciale techniek, en het worden dan ook geen strengen.quote:Op vrijdag 4 november 2011 12:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gehaktmolens zijn inderdaad geen Chinese uitvinding. Zij snijden het vlees eerst in stukjes en beginnen er dan met 2 hakbijltjes op in te ramen, tjoktjotjoktjoktjok. Kon zo gauw even geen youtubefilmpje vinden.
Ik post hier nooit, lees het wel eens door, maar ik hou van Babi Pangang dus ik geef je deze link even.quote:Op donderdag 3 november 2011 18:25 schreef fietsenmaker11 het volgende:
Goedendag,
Gisteren heb ik schouderkarbonades gekookt (1 uur) en daarna ingevroren om er later babi pangang van te maken.
Wat thans rest is een hoeveelheid gelatine-rijk vocht , eigenlijk bouillon dus.
Is er iets wat ik daarmee kan doen ?
Daarnaast zoek ik nog een recept voor pikante babi pangangsaus zoals die in de restaurants gebezigd wordt. Een tijdje geleden kon ik sachets kopen met kant en klaar saus van Conimex (dus niet de zakjes met droog poeder), doch die kan ik nergens meer vinden.
Iemand advies ?
Eet smakelijk en geniet nog van je vakantie!.quote:Op vrijdag 4 november 2011 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kom ik volgende week even op terug, ga nu naar de vismarkt, mulletjes kopen.
Graag gedaan. Moet ik misschien hier ook maar weer eens voorstellen om te maken.quote:Op vrijdag 4 november 2011 18:29 schreef fietsenmaker11 het volgende:
ah ! iemand91, daar heb ik tenminste iets aan, dank je.
Ja, reeds gekookt op aanwijzing van een Chinese kok uit mijn buurt, maar hij is bijna onverstaanbaar, dus het saus-gebeuren ging de verbaal de mist in.....
Ik ga kijken of het kooknat (ontvet) nog tot saus kan worden omgetoverd.
FM11
Heb er maar een schepje suiker extra doorgedaan, tonkabonenlikeursinaasappelijs is best te pruimenquote:Op donderdag 3 november 2011 21:52 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Naar de toko gaan, da's sowieso al lekkerder dan conimex of even googlen naar een recept, zijn zat te vinden.
[..]
Alcohol bevriest wel minder snel dan gewone vloeistoffen dus misschien heb je meer binding nodig maar ik heb geen ervaring met ijs maken, wel met alcohol [ afbeelding ]
Thanks!quote:Op maandag 7 november 2011 15:04 schreef RobinOok het volgende:
Psssst, Gripper:
[ link | afbeelding ]
Over soep helder maken
Psssst, Cinnamon_M
[ link | afbeelding ]
Tomaten Chilli Jam
Dat is ook allemaal wel zo (ik heb ook vaak genoeg antwoord gegeven), maar er komen hier toch wel regelmatig mensen die wat specifiek aan jou willen vragen. Daarom moet je ook in de TT Davinnikgewoon. Dus.quote:Op maandag 7 november 2011 15:43 schreef RobinOok het volgende:
Nee joh, iedereen die iets toe te voegen heeft kan toch gewoon antwoorden? Daar hoeft niks voor veranderd te worden hoor. Ik vind het ook wel fijn zo, nu hoef ik tenminste niet te antwoorden als ik niks met de vraag heb. Zoals hoe maak ik babi pangang die smaak zoals die van de Chinees. ;-)
Ik vind dit een heel erg lekkere tomatenjam:quote:Op maandag 7 november 2011 14:48 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet,
Ik wil een lekkere tomatenchutney/jam maken, heb jij een lekker en beproefd recept hiervoor?
Bvd!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb deze in mijn favorieten staan:quote:Op vrijdag 4 november 2011 12:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gehaktmolens zijn inderdaad geen Chinese uitvinding. Zij snijden het vlees eerst in stukjes en beginnen er dan met 2 hakbijltjes op in te ramen, tjoktjotjoktjoktjok. Kon zo gauw even geen youtubefilmpje vinden.
Alternatief voor Robins methode met invriezen kan je de soep even door een zeef halen, er op letten dat hij werkelijk vetvrij is (als ie koud is is het vet sowieso gestold), een eiwit of 2 erdoor slaan, en hem langzaam verhitten. Het eiwit gaat stollen en trekt alle zwevende stoffen uit de bouillon en je kan het met een schuimspaan verwijderen. Op deze manier kan je hem ook kraakhelder krijgen.quote:Op maandag 7 november 2011 10:36 schreef Gripper het volgende:
Ha Piet,
Zaterdag 2 kippen gebraden, en de karkassen + alle losse spul zijn daarna de pan ingegaan voor een soepje. Vanavond opeten, het meeste vet is er al afgeschept, en de het bruikbare vlees is van de karkasjes af, maar hoe krijg je een kippensoep enigszins helder? En wat is er allemaal lekker voor in de soep?
Er zitten nu al een lenteuitje en wat kastanjechampignons in.
Een tomatenjam, goed idee, zal er eens induiken. Lijkt me eigenlijk best lekker. Helemaal als het een heldere gelei is.quote:Op maandag 7 november 2011 14:48 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet,
Ik wil een lekkere tomatenchutney/jam maken, heb jij een lekker en beproefd recept hiervoor?
Bvd!
quote:Op maandag 7 november 2011 16:36 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Ik vind dit een heel erg lekkere tomatenjam:Dank! Ik ga deze week eens experimenteren aan de hand van de gegeven receptenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Meteen nog een vraag aan Piet: lekkere recepten met schorseneren? Heb ze vandaag voor het eerst gemaakt (tagliatelle, bechamel met citroen en dille, schorseneren gekookt, geschild en kort gebakken, twee soorten kaas erbij en nootjes; was een leuk experiment waar ik nog wel verder mee ga maar zoals ik het nu had gemaakt te eentonig qua smaak. Had ik achteraf kunnen voorspellen). Maar ik ben benieuwd naar andere suggesties, want ik vond de schorseneren wel errug lekker .Denn was schwer ist, ist auch schn, gut, gro (Beethoven)
// wandelende paradox //
ben benieuwd naar t resultaat van je experimenten!quote:Op maandag 7 november 2011 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een tomatenjam, goed idee, zal er eens induiken. Lijkt me eigenlijk best lekker. Helemaal als het een heldere gelei is.
Robin, heb jij jouw methode al eens gebruikt voor een heldere tomatensoep?
Je zou een heldere tomaten boullion zonder zout kunnen binden met pectine zoals je jam maakt en suiker kunnen toevoegen als je een zoete jam wilt, of het gewoon weglagen en een tomatensmakende gel hebben.
mmmm
Ik ga hier eens mee experimenteren.
Nee, maar wel over gelezen. Kwestie van tomaten pureren met smaakmakers, dan beetje gelatine toevoegen (1%), invriezen en ontdooien. En daar kun je dan ook weer jellly van maken ja.quote:Op maandag 7 november 2011 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Robin, heb jij jouw methode al eens gebruikt voor een heldere tomatensoep?
Ik hou groenten meestal nogal simpel, ik vind dat ze vooral naar zichzelf moeten smaken, schorseneren gekookt en dan serveren met hooguit wat gezouten boter er op, paar druppels citroensap, of met een echte hollandaise.quote:Op maandag 7 november 2011 19:50 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Dank! Ik ga deze week eens experimenteren aan de hand van de gegeven recepten
Meteen nog een vraag aan Piet: lekkere recepten met schorseneren? Heb ze vandaag voor het eerst gemaakt (tagliatelle, bechamel met citroen en dille, schorseneren gekookt, geschild en kort gebakken, twee soorten kaas erbij en nootjes; was een leuk experiment waar ik nog wel verder mee ga maar zoals ik het nu had gemaakt te eentonig qua smaak. Had ik achteraf kunnen voorspellen). Maar ik ben benieuwd naar andere suggesties, want ik vond de schorseneren wel errug lekker .
Daar ben ik het zeker mee eens. Waar ik geloof ik vooral naar op zoek ben is een leuk gerecht waarin schorseneren niet het bijgerecht zijn (naast vlees en andere zaken), maar de hoofdrol spelen. Vandaar ook mijn pasta (en ik moet zeggen dat de smaak van de schorseneren ook heel duidelijk aanwezig was daarin, maar ik vond het gerecht dus te saai).quote:Op dinsdag 8 november 2011 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik hou groenten meestal nogal simpel, ik vind dat ze vooral naar zichzelf moeten smaken, schorseneren gekookt en dan serveren met hooguit wat gezouten boter er op, paar druppels citroensap, of met een echte hollandaise.
Meeste groenten smaken van zichzelf al zo goed dat ik ze niet wil veranderen van smaak door er allerlei smaakmakers bij te doen.
Okay, Groente als het hoofdingredient, dat is een andere manier van er tegenaan kijken.quote:Op dinsdag 8 november 2011 12:01 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Daar ben ik het zeker mee eens. Waar ik geloof ik vooral naar op zoek ben is een leuk gerecht waarin schorseneren niet het bijgerecht zijn (naast vlees en andere zaken), maar de hoofdrol spelen. Vandaar ook mijn pasta (en ik moet zeggen dat de smaak van de schorseneren ook heel duidelijk aanwezig was daarin, maar ik vond het gerecht dus te saai).
Gegrilde schorseneren lijken me overigens zeker lekker, ik had ze gebakken in wat roomboter en dat was ook heerlijk. Maargoed, ik ga gewoon nog even verder experimenteren!
Hehe. Ik bedenk me net dat ik dat ook beter niet aan jou had kunnen vragen Maar, ja, ik eet niet elke dag vlees. Dus probeer ik ook gerechten te verzinnen zonder vlees waarbij de groenten het hoofdingredint zijn. Maar dat is niet echt jouw ding natuurlijk, om het maar voorzichtig uit te drukkenquote:Op dinsdag 8 november 2011 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Okay, Groente als het hoofdingredient, dat is een andere manier van er tegenaan kijken.
Betekend niet dat ik het shunt of niet bereid ben er over mee te denken.quote:Op dinsdag 8 november 2011 12:16 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Hehe. Ik bedenk me net dat ik dat ook beter niet aan jou had kunnen vragen Maar, ja, ik eet niet elke dag vlees. Dus probeer ik ook gerechten te verzinnen zonder vlees waarbij de groenten het hoofdingredint zijn. Maar dat is niet echt jouw ding natuurlijk, om het maar voorzichtig uit te drukken
Gelukkigquote:Op dinsdag 8 november 2011 13:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Betekend niet dat ik het shunt of niet bereid ben er over mee te denken.
Gaat het wel goed met je? Moeten we een dokter langs sturen?quote:Op dinsdag 8 november 2011 13:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Betekend niet dat ik het shunt of niet bereid ben er over mee te denken.
Wegflikkeren en ijs gaan halen?quote:Op donderdag 10 november 2011 15:07 schreef The_Hives het volgende:
Ik heb hier nog een blikje kant en klare dessertrijst staan ( ) . Ideen hier hoe ik daar vanavond een lekker dessert van kan maken?
Als ie niet gezoet is, kan je er een heel gemakkelijke risotto mee maken.quote:Op donderdag 10 november 2011 15:13 schreef The_Hives het volgende:
wegflikkeren is ook een optie. Staat er al een paar jaar (in jeugdige onbezonnenheid gekocht )
Maar misschien is er wat leuks van te maken
-edit-
maar zo te zien moet ik het voor dit geval niet van jou hebben
Je zou met citroenrasp (van een onbehandelde citroen) en wat sap er aan toe kunnen voegen, een rauw ei, (weet niet hoe groot het blikje is) en het in een beboterde vorm storten, dit in een waterbad in de oven garen en dan af laten koelen, dan heb je een soort citroen/rijst pudding, fris en licht.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |