Prima, kan nog wel even wachtenquote:Op vrijdag 4 november 2011 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kom ik volgende week even op terug, ga nu naar de vismarkt, mulletjes kopen.
Gehaktmolens zijn inderdaad geen Chinese uitvinding. Zij snijden het vlees eerst in stukjes en beginnen er dan met 2 hakbijltjes op in te ramen, tjoktjotjoktjoktjok. Kon zo gauw even geen youtubefilmpje vinden.quote:Op vrijdag 4 november 2011 10:15 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Was jij dat die ooit vertelde over een Chinese techniek om gehakt te hakken? Ik namelijk geen gehaktmolen en weet niet of ik er wel eentje wil kopen.
Dat moet ik ook kunnen. Er is dus niet een speciale techniek, en het worden dan ook geen strengen.quote:Op vrijdag 4 november 2011 12:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gehaktmolens zijn inderdaad geen Chinese uitvinding. Zij snijden het vlees eerst in stukjes en beginnen er dan met 2 hakbijltjes op in te ramen, tjoktjotjoktjoktjok. Kon zo gauw even geen youtubefilmpje vinden.
Ik post hier nooit, lees het wel eens door, maar ik hou van Babi Pangang dus ik geef je deze link even.quote:Op donderdag 3 november 2011 18:25 schreef fietsenmaker11 het volgende:
Goedendag,
Gisteren heb ik schouderkarbonades gekookt (1 uur) en daarna ingevroren om er later babi pangang van te maken.
Wat thans rest is een hoeveelheid gelatine-rijk vocht , eigenlijk bouillon dus.
Is er iets wat ik daarmee kan doen ?
Daarnaast zoek ik nog een recept voor pikante babi pangangsaus zoals die in de restaurants gebezigd wordt. Een tijdje geleden kon ik sachets kopen met kant en klaar saus van Conimex (dus niet de zakjes met droog poeder), doch die kan ik nergens meer vinden.
Iemand advies ?
Eet smakelijk en geniet nog van je vakantie!.quote:Op vrijdag 4 november 2011 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kom ik volgende week even op terug, ga nu naar de vismarkt, mulletjes kopen.
Graag gedaan. Moet ik misschien hier ook maar weer eens voorstellen om te maken.quote:Op vrijdag 4 november 2011 18:29 schreef fietsenmaker11 het volgende:
ah ! iemand91, daar heb ik tenminste iets aan, dank je.
Ja, reeds gekookt op aanwijzing van een Chinese kok uit mijn buurt, maar hij is bijna onverstaanbaar, dus het saus-gebeuren ging de verbaal de mist in.....
Ik ga kijken of het kooknat (ontvet) nog tot saus kan worden omgetoverd.
FM11
Heb er maar een schepje suiker extra doorgedaan, tonkabonenlikeursinaasappelijs is best te pruimenquote:Op donderdag 3 november 2011 21:52 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Naar de toko gaan, da's sowieso al lekkerder dan conimex of even googlen naar een recept, zijn zat te vinden.
[..]
Alcohol bevriest wel minder snel dan gewone vloeistoffen dus misschien heb je meer binding nodig maar ik heb geen ervaring met ijs maken, wel met alcohol [ afbeelding ]
Thanks!quote:Op maandag 7 november 2011 15:04 schreef RobinOok het volgende:
Psssst, Gripper:
[ link | afbeelding ]
Over soep helder maken
Psssst, Cinnamon_M
[ link | afbeelding ]
Tomaten Chilli Jam
Dat is ook allemaal wel zo (ik heb ook vaak genoeg antwoord gegeven), maar er komen hier toch wel regelmatig mensen die wat specifiek aan jou willen vragen. Daarom moet je ook in de TTquote:Op maandag 7 november 2011 15:43 schreef RobinOok het volgende:
Nee joh, iedereen die iets toe te voegen heeft kan toch gewoon antwoorden? Daar hoeft niks voor veranderd te worden hoor. Ik vind het ook wel fijn zo, nu hoef ik tenminste niet te antwoorden als ik niks met de vraag heb. Zoals hoe maak ik babi pangang die smaak zoals die van de Chinees. ;-)
Ik vind dit een heel erg lekkere tomatenjam:quote:Op maandag 7 november 2011 14:48 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet,
Ik wil een lekkere tomatenchutney/jam maken, heb jij een lekker en beproefd recept hiervoor?
Bvd!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb deze in mijn favorieten staan:quote:Op vrijdag 4 november 2011 12:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gehaktmolens zijn inderdaad geen Chinese uitvinding. Zij snijden het vlees eerst in stukjes en beginnen er dan met 2 hakbijltjes op in te ramen, tjoktjotjoktjoktjok. Kon zo gauw even geen youtubefilmpje vinden.
Alternatief voor Robins methode met invriezen kan je de soep even door een zeef halen, er op letten dat hij werkelijk vetvrij is (als ie koud is is het vet sowieso gestold), een eiwit of 2 erdoor slaan, en hem langzaam verhitten. Het eiwit gaat stollen en trekt alle zwevende stoffen uit de bouillon en je kan het met een schuimspaan verwijderen. Op deze manier kan je hem ook kraakhelder krijgen.quote:Op maandag 7 november 2011 10:36 schreef Gripper het volgende:
Ha Piet,
Zaterdag 2 kippen gebraden, en de karkassen + alle losse spul zijn daarna de pan ingegaan voor een soepje. Vanavond opeten, het meeste vet is er al afgeschept, en de het bruikbare vlees is van de karkasjes af, maar hoe krijg je een kippensoep enigszins helder? En wat is er allemaal lekker voor in de soep?
Er zitten nu al een lenteuitje en wat kastanjechampignons in.
Een tomatenjam, goed idee, zal er eens induiken. Lijkt me eigenlijk best lekker. Helemaal als het een heldere gelei is.quote:Op maandag 7 november 2011 14:48 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet,
Ik wil een lekkere tomatenchutney/jam maken, heb jij een lekker en beproefd recept hiervoor?
Bvd!
quote:Op maandag 7 november 2011 16:36 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Ik vind dit een heel erg lekkere tomatenjam:Dank! Ik ga deze week eens experimenteren aan de hand van de gegeven receptenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Meteen nog een vraag aan Piet: lekkere recepten met schorseneren? Heb ze vandaag voor het eerst gemaakt (tagliatelle, bechamel met citroen en dille, schorseneren gekookt, geschild en kort gebakken, twee soorten kaas erbij en nootjes; was een leuk experiment waar ik nog wel verder mee ga maar zoals ik het nu had gemaakt te eentonig qua smaak. Had ik achteraf kunnen voorspellen). Maar ik ben benieuwd naar andere suggesties, want ik vond de schorseneren wel errug lekker.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
quote:Op maandag 7 november 2011 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een tomatenjam, goed idee, zal er eens induiken. Lijkt me eigenlijk best lekker. Helemaal als het een heldere gelei is.
Robin, heb jij jouw methode al eens gebruikt voor een heldere tomatensoep?
Je zou een heldere tomaten boullion zonder zout kunnen binden met pectine zoals je jam maakt en suiker kunnen toevoegen als je een zoete jam wilt, of het gewoon weglagen en een tomatensmakende gel hebben.
mmmm
Ik ga hier eens mee experimenteren.
Nee, maar wel over gelezen. Kwestie van tomaten pureren met smaakmakers, dan beetje gelatine toevoegen (1%), invriezen en ontdooien. En daar kun je dan ook weer jellly van maken ja.quote:Op maandag 7 november 2011 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Robin, heb jij jouw methode al eens gebruikt voor een heldere tomatensoep?
Ik hou groenten meestal nogal simpel, ik vind dat ze vooral naar zichzelf moeten smaken, schorseneren gekookt en dan serveren met hooguit wat gezouten boter er op, paar druppels citroensap, of met een echte hollandaise.quote:Op maandag 7 november 2011 19:50 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Dank! Ik ga deze week eens experimenteren aan de hand van de gegeven recepten
Meteen nog een vraag aan Piet: lekkere recepten met schorseneren? Heb ze vandaag voor het eerst gemaakt (tagliatelle, bechamel met citroen en dille, schorseneren gekookt, geschild en kort gebakken, twee soorten kaas erbij en nootjes; was een leuk experiment waar ik nog wel verder mee ga maar zoals ik het nu had gemaakt te eentonig qua smaak. Had ik achteraf kunnen voorspellen). Maar ik ben benieuwd naar andere suggesties, want ik vond de schorseneren wel errug lekker.
Daar ben ik het zeker mee eens. Waar ik geloof ik vooral naar op zoek ben is een leuk gerecht waarin schorseneren niet het bijgerecht zijn (naast vlees en andere zaken), maar de hoofdrol spelen. Vandaar ook mijn pasta (en ik moet zeggen dat de smaak van de schorseneren ook heel duidelijk aanwezig was daarin, maar ik vond het gerecht dus te saai).quote:Op dinsdag 8 november 2011 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik hou groenten meestal nogal simpel, ik vind dat ze vooral naar zichzelf moeten smaken, schorseneren gekookt en dan serveren met hooguit wat gezouten boter er op, paar druppels citroensap, of met een echte hollandaise.
Meeste groenten smaken van zichzelf al zo goed dat ik ze niet wil veranderen van smaak door er allerlei smaakmakers bij te doen.
Okay, Groente als het hoofdingredient, dat is een andere manier van er tegenaan kijken.quote:Op dinsdag 8 november 2011 12:01 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Daar ben ik het zeker mee eens. Waar ik geloof ik vooral naar op zoek ben is een leuk gerecht waarin schorseneren niet het bijgerecht zijn (naast vlees en andere zaken), maar de hoofdrol spelen. Vandaar ook mijn pasta (en ik moet zeggen dat de smaak van de schorseneren ook heel duidelijk aanwezig was daarin, maar ik vond het gerecht dus te saai).
Gegrilde schorseneren lijken me overigens zeker lekker, ik had ze gebakken in wat roomboter en dat was ook heerlijk. Maargoed, ik ga gewoon nog even verder experimenteren!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |