abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_103950966
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 november 2011 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kom ik volgende week even op terug, ga nu naar de vismarkt, mulletjes kopen.
Prima, kan nog wel even wachten :) De port bederft niet :)
  vrijdag 4 november 2011 @ 12:14:59 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103952760
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 10:15 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Was jij dat die ooit vertelde over een Chinese techniek om gehakt te hakken? Ik namelijk geen gehaktmolen en weet niet of ik er wel eentje wil kopen.
Gehaktmolens zijn inderdaad geen Chinese uitvinding. Zij snijden het vlees eerst in stukjes en beginnen er dan met 2 hakbijltjes op in te ramen, tjoktjotjoktjoktjok. Kon zo gauw even geen youtubefilmpje vinden.
pi_103954324
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 12:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Gehaktmolens zijn inderdaad geen Chinese uitvinding. Zij snijden het vlees eerst in stukjes en beginnen er dan met 2 hakbijltjes op in te ramen, tjoktjotjoktjoktjok. Kon zo gauw even geen youtubefilmpje vinden.
Dat moet ik ook kunnen. Er is dus niet een speciale techniek, en het worden dan ook geen strengen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_103954704
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2011 18:25 schreef fietsenmaker11 het volgende:
Goedendag,

Gisteren heb ik schouderkarbonades gekookt (1 uur) en daarna ingevroren om er later babi pangang van te maken.

Wat thans rest is een hoeveelheid gelatine-rijk vocht , eigenlijk bouillon dus.
Is er iets wat ik daarmee kan doen ?

Daarnaast zoek ik nog een recept voor pikante babi pangangsaus zoals die in de restaurants gebezigd wordt. Een tijdje geleden kon ik sachets kopen met kant en klaar saus van Conimex (dus niet de zakjes met droog poeder), doch die kan ik nergens meer vinden.

Iemand advies ?
Ik post hier nooit, lees het wel eens door, maar ik hou van Babi Pangang dus ik geef je deze link even.
Afhankelijk van hoe lang je het vlees op het laatst frituurt, smaakt deze bijna hetzelfde als bij de Chinees. Erg lekker.
Maar goed, je hebt het vlees al gekookt...
pi_103966350
ah ! iemand91, daar heb ik tenminste iets aan, dank je.
Ja, reeds gekookt op aanwijzing van een Chinese kok uit mijn buurt, maar hij is bijna onverstaanbaar, dus het saus-gebeuren ging de verbaal de mist in.....

Ik ga kijken of het kooknat (ontvet) nog tot saus kan worden omgetoverd.

FM11
pi_103967889
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 november 2011 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kom ik volgende week even op terug, ga nu naar de vismarkt, mulletjes kopen.
Eet smakelijk en geniet nog van je vakantie!. *O*
pi_103968804
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 18:29 schreef fietsenmaker11 het volgende:
ah ! iemand91, daar heb ik tenminste iets aan, dank je.
Ja, reeds gekookt op aanwijzing van een Chinese kok uit mijn buurt, maar hij is bijna onverstaanbaar, dus het saus-gebeuren ging de verbaal de mist in.....

Ik ga kijken of het kooknat (ontvet) nog tot saus kan worden omgetoverd.

FM11
Graag gedaan. Moet ik misschien hier ook maar weer eens voorstellen om te maken. :9
  zaterdag 5 november 2011 @ 22:17:21 #68
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_104013068
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2011 21:52 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Naar de toko gaan, da's sowieso al lekkerder dan conimex of even googlen naar een recept, zijn zat te vinden.

[..]

Alcohol bevriest wel minder snel dan gewone vloeistoffen dus misschien heb je meer binding nodig maar ik heb geen ervaring met ijs maken, wel met alcohol [ afbeelding ]
Heb er maar een schepje suiker extra doorgedaan, tonkabonenlikeursinaasappelijs is best te pruimen :9

Volgend project stoofperenijs :P
pi_104016172
Robin, wij waren vandaag bij See You See Me. LHO had een rode curry met eend. Daar zat een groente in die we niet kennen. Het leken een soort oversized erwtjes, maar dan niet helemaal rond, maar met een deukje erin waar waarschijnlijk een steeltje heeft gezeten. Als je erop beet, kwamen er hele kleine balletjes uit, deed een beetje denken aan viskuit, maar nog fijner. De smaak had iets bitters.

Enig idee wat het was?
  zondag 6 november 2011 @ 03:51:48 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104021694
Ja, duidelijk Thaise erwtaubergines. :-)


Pea Eggplant

[ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 06-11-2011 04:07:41 ]
pi_104022466
Ja, duidelijk. :Y
pi_104067044
Ha Piet,

Zaterdag 2 kippen gebraden, en de karkassen + alle losse spul zijn daarna de pan ingegaan voor een soepje. Vanavond opeten, het meeste vet is er al afgeschept, en de het bruikbare vlees is van de karkasjes af, maar hoe krijg je een kippensoep enigszins helder? En wat is er allemaal lekker voor in de soep?
Er zitten nu al een lenteuitje en wat kastanjechampignons in.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_104075417
Piet,

Ik wil een lekkere tomatenchutney/jam maken, heb jij een lekker en beproefd recept hiervoor?
Bvd!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 7 november 2011 @ 15:04:58 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104075979
Psssst, Gripper:

Over soep helder maken

Psssst, Cinnamon_M

Tomaten Chilli Jam
pi_104076264
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 15:04 schreef RobinOok het volgende:
Psssst, Gripper:
[ link | afbeelding ]
Over soep helder maken

Psssst, Cinnamon_M
[ link | afbeelding ]
Tomaten Chilli Jam
Thanks!

Robin moet ook een eigen topic of de TT van dit topic moet veranderd worden in "Het grote vraag Piet en Robin hoe maak ik het klaar topic"! :( :Y
Die TT is eigenlijk taaltechnisch ietwat vreemd
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 7 november 2011 @ 15:43:17 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104077342
Nee joh, iedereen die iets toe te voegen heeft kan toch gewoon antwoorden? Daar hoeft niks voor veranderd te worden hoor. Ik vind het ook wel fijn zo, nu hoef ik tenminste niet te antwoorden als ik niks met de vraag heb. Zoals hoe maak ik babi pangang die smaakt zoals die van de Chinees. ;-)

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 07-11-2011 16:18:45 ]
pi_104077463
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 15:43 schreef RobinOok het volgende:
Nee joh, iedereen die iets toe te voegen heeft kan toch gewoon antwoorden? Daar hoeft niks voor veranderd te worden hoor. Ik vind het ook wel fijn zo, nu hoef ik tenminste niet te antwoorden als ik niks met de vraag heb. Zoals hoe maak ik babi pangang die smaak zoals die van de Chinees. ;-)
Dat is ook allemaal wel zo (ik heb ook vaak genoeg antwoord gegeven), maar er komen hier toch wel regelmatig mensen die wat specifiek aan jou willen vragen. Daarom moet je ook in de TT :P Davinnikgewoon. Dus.

Al is je tweede punt wel een goede ja :D
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_104079566
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 14:48 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet,

Ik wil een lekkere tomatenchutney/jam maken, heb jij een lekker en beproefd recept hiervoor?
Bvd!
Ik vind dit een heel erg lekkere tomatenjam:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_104082909
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 12:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Gehaktmolens zijn inderdaad geen Chinese uitvinding. Zij snijden het vlees eerst in stukjes en beginnen er dan met 2 hakbijltjes op in te ramen, tjoktjotjoktjoktjok. Kon zo gauw even geen youtubefilmpje vinden.
Ik heb deze in mijn favorieten staan:
  maandag 7 november 2011 @ 18:28:20 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104084221
Hahaha, cool filmpje! *big smile*
En illustratief inderdaad. Thanks.

Wel kijken, he, Weltschmerz!
pi_104084418
Leuk filmpje. Geeft een stuk minder afwas. :D Maarreh, wat 'ie er vervolgens van maakt vind ik er maar vies uitzien, één grote pannekoek van gehakt. :D
  maandag 7 november 2011 @ 18:49:18 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104085072
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 10:36 schreef Gripper het volgende:
Ha Piet,

Zaterdag 2 kippen gebraden, en de karkassen + alle losse spul zijn daarna de pan ingegaan voor een soepje. Vanavond opeten, het meeste vet is er al afgeschept, en de het bruikbare vlees is van de karkasjes af, maar hoe krijg je een kippensoep enigszins helder? En wat is er allemaal lekker voor in de soep?
Er zitten nu al een lenteuitje en wat kastanjechampignons in.
Alternatief voor Robins methode met invriezen kan je de soep even door een zeef halen, er op letten dat hij werkelijk vetvrij is (als ie koud is is het vet sowieso gestold), een eiwit of 2 erdoor slaan, en hem langzaam verhitten. Het eiwit gaat stollen en trekt alle zwevende stoffen uit de bouillon en je kan het met een schuimspaan verwijderen. Op deze manier kan je hem ook kraakhelder krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 7 november 2011 @ 18:53:22 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104085258
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 14:48 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet,

Ik wil een lekkere tomatenchutney/jam maken, heb jij een lekker en beproefd recept hiervoor?
Bvd!
Een tomatenjam, goed idee, zal er eens induiken. Lijkt me eigenlijk best lekker. Helemaal als het een heldere gelei is.
Robin, heb jij jouw methode al eens gebruikt voor een heldere tomatensoep?
Je zou een heldere tomaten boullion zonder zout kunnen binden met pectine zoals je jam maakt en suiker kunnen toevoegen als je een zoete jam wilt, of het gewoon weglagen en een tomatensmakende gel hebben.
mmmm
Ik ga hier eens mee experimenteren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104088547
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 16:36 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Ik vind dit een heel erg lekkere tomatenjam:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dank! Ik ga deze week eens experimenteren aan de hand van de gegeven recepten :)

Meteen nog een vraag aan Piet: lekkere recepten met schorseneren? Heb ze vandaag voor het eerst gemaakt (tagliatelle, bechamel met citroen en dille, schorseneren gekookt, geschild en kort gebakken, twee soorten kaas erbij en nootjes; was een leuk experiment waar ik nog wel verder mee ga maar zoals ik het nu had gemaakt te eentonig qua smaak. Had ik achteraf kunnen voorspellen). Maar ik ben benieuwd naar andere suggesties, want ik vond de schorseneren wel errug lekker :).
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_104088658
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een tomatenjam, goed idee, zal er eens induiken. Lijkt me eigenlijk best lekker. Helemaal als het een heldere gelei is.
Robin, heb jij jouw methode al eens gebruikt voor een heldere tomatensoep?
Je zou een heldere tomaten boullion zonder zout kunnen binden met pectine zoals je jam maakt en suiker kunnen toevoegen als je een zoete jam wilt, of het gewoon weglagen en een tomatensmakende gel hebben.
mmmm
Ik ga hier eens mee experimenteren.
:D ben benieuwd naar t resultaat van je experimenten!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 8 november 2011 @ 00:20:26 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104106811
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:

Robin, heb jij jouw methode al eens gebruikt voor een heldere tomatensoep?
Nee, maar wel over gelezen. Kwestie van tomaten pureren met smaakmakers, dan beetje gelatine toevoegen (1%), invriezen en ontdooien. En daar kun je dan ook weer jellly van maken ja.
  dinsdag 8 november 2011 @ 11:46:33 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104114659
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 19:50 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Dank! Ik ga deze week eens experimenteren aan de hand van de gegeven recepten :)

Meteen nog een vraag aan Piet: lekkere recepten met schorseneren? Heb ze vandaag voor het eerst gemaakt (tagliatelle, bechamel met citroen en dille, schorseneren gekookt, geschild en kort gebakken, twee soorten kaas erbij en nootjes; was een leuk experiment waar ik nog wel verder mee ga maar zoals ik het nu had gemaakt te eentonig qua smaak. Had ik achteraf kunnen voorspellen). Maar ik ben benieuwd naar andere suggesties, want ik vond de schorseneren wel errug lekker :).
Ik hou groenten meestal nogal simpel, ik vind dat ze vooral naar zichzelf moeten smaken, schorseneren gekookt en dan serveren met hooguit wat gezouten boter er op, paar druppels citroensap, of met een echte hollandaise.
Meeste groenten smaken van zichzelf al zo goed dat ik ze niet wil veranderen van smaak door er allerlei smaakmakers bij te doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 8 november 2011 @ 11:47:34 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104114688
Ik bedenk me trouwens dat gegrilde schorseneren ook best lekker zouden zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104115183
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2011 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik hou groenten meestal nogal simpel, ik vind dat ze vooral naar zichzelf moeten smaken, schorseneren gekookt en dan serveren met hooguit wat gezouten boter er op, paar druppels citroensap, of met een echte hollandaise.
Meeste groenten smaken van zichzelf al zo goed dat ik ze niet wil veranderen van smaak door er allerlei smaakmakers bij te doen.
Daar ben ik het zeker mee eens. Waar ik geloof ik vooral naar op zoek ben is een leuk gerecht waarin schorseneren niet het bijgerecht zijn (naast vlees en andere zaken), maar de hoofdrol spelen. Vandaar ook mijn pasta (en ik moet zeggen dat de smaak van de schorseneren ook heel duidelijk aanwezig was daarin, maar ik vond het gerecht dus te saai).

Gegrilde schorseneren lijken me overigens zeker lekker, ik had ze gebakken in wat roomboter en dat was ook heerlijk. Maargoed, ik ga gewoon nog even verder experimenteren!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 8 november 2011 @ 12:11:01 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104115527
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2011 12:01 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Daar ben ik het zeker mee eens. Waar ik geloof ik vooral naar op zoek ben is een leuk gerecht waarin schorseneren niet het bijgerecht zijn (naast vlees en andere zaken), maar de hoofdrol spelen. Vandaar ook mijn pasta (en ik moet zeggen dat de smaak van de schorseneren ook heel duidelijk aanwezig was daarin, maar ik vond het gerecht dus te saai).

Gegrilde schorseneren lijken me overigens zeker lekker, ik had ze gebakken in wat roomboter en dat was ook heerlijk. Maargoed, ik ga gewoon nog even verder experimenteren!
Okay, Groente als het hoofdingredient, dat is een andere manier van er tegenaan kijken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')