abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 2 november 2011 @ 15:19:39 #51
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103876130
Volgens mij kan je van elk stuk rund gehakt en dus een hamburger maken.

Deze mijnheer : J. Kenji López-Alt heeft het getest. Hamburger van alleen ossenstaart vond ie te heftig, maar gemixt met ander rundvlees bleek juist de allerlekkerste hamburger op te leveren. Ik zou het bijna ook eens proberen. ;-)
pi_103922471
Goedendag,

Gisteren heb ik schouderkarbonades gekookt (1 uur) en daarna ingevroren om er later babi pangang van te maken.

Wat thans rest is een hoeveelheid gelatine-rijk vocht , eigenlijk bouillon dus.
Is er iets wat ik daarmee kan doen ?

Daarnaast zoek ik nog een recept voor pikante babi pangangsaus zoals die in de restaurants gebezigd wordt. Een tijdje geleden kon ik sachets kopen met kant en klaar saus van Conimex (dus niet de zakjes met droog poeder), doch die kan ik nergens meer vinden.

Iemand advies ?
  donderdag 3 november 2011 @ 21:40:46 #53
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103933893
Als ik 5% likeur door mijn sinaasappelsorbetijsmengsel doe, heeft dat effect op mijn droge stof verhouding?
  donderdag 3 november 2011 @ 21:52:39 #54
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103934752
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2011 18:25 schreef fietsenmaker11 het volgende:
Goedendag,

Gisteren heb ik schouderkarbonades gekookt (1 uur) en daarna ingevroren om er later babi pangang van te maken.

Wat thans rest is een hoeveelheid gelatine-rijk vocht , eigenlijk bouillon dus.
Is er iets wat ik daarmee kan doen ?

Daarnaast zoek ik nog een recept voor pikante babi pangangsaus zoals die in de restaurants gebezigd wordt. Een tijdje geleden kon ik sachets kopen met kant en klaar saus van Conimex (dus niet de zakjes met droog poeder), doch die kan ik nergens meer vinden.

Iemand advies ?
Naar de toko gaan, da's sowieso al lekkerder dan conimex of even googlen naar een recept, zijn zat te vinden.

quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2011 21:40 schreef Erasmo het volgende:
Als ik 5% likeur door mijn sinaasappelsorbetijsmengsel doe, heeft dat effect op mijn droge stof verhouding?
Alcohol bevriest wel minder snel dan gewone vloeistoffen dus misschien heb je meer binding nodig maar ik heb geen ervaring met ijs maken, wel met alcohol
pi_103936928
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2011 21:40 schreef Erasmo het volgende:
Als ik 5% likeur door mijn sinaasappelsorbetijsmengsel doe, heeft dat effect op mijn droge stof verhouding?
Je kan ook sorbet maken en die serveren met een scheut likeur.
pi_103946995
Hoi Piet,

Hoe maak ik een mooi, eenvoudig portsausje? Ik heb hier n fles met rode port staan en wil me er eens aan wagen :)
pi_103949366
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 15:19 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij kan je van elk stuk rund gehakt en dus een hamburger maken.

Deze mijnheer : J. Kenji López-Alt heeft het getest. Hamburger van alleen ossenstaart vond ie te heftig, maar gemixt met ander rundvlees bleek juist de allerlekkerste hamburger op te leveren. Ik zou het bijna ook eens proberen. ;-)
Klinkt interessant, ook voor de spaghetti met gehaktballetjes trouwens. De diepe rundvleessmaak lijkt me nou precies wat ik doorgaans mis in gehakt.

Was jij dat die ooit vertelde over een Chinese techniek om gehakt te hakken? Ik namelijk geen gehaktmolen en weet niet of ik er wel eentje wil kopen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_103949497
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 10:15 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Klinkt interessant, ook voor de spaghetti met gehaktballetjes trouwens. De diepe rundvleessmaak lijkt me nou precies wat ik doorgaans mis in gehakt.

Was jij dat die ooit vertelde over een Chinese techniek om gehakt te hakken? Ik namelijk geen gehaktmolen en weet niet of ik er wel eentje wil kopen.
Bij een beetje slager kan je ook een stuk vlees aanwijzen, en even vragen of ze er gehakt van draaien, dus investeren in een eigen gehaktmolen is niet altijd de moeite waard. Aan de andere kant, als je al een goede kitchenaid keukenmachine hebt, is een gehaktmolen accessoire daarvoor nog wel het overwegen waard.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  vrijdag 4 november 2011 @ 10:26:03 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103949668
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 08:15 schreef Selestha het volgende:
Hoi Piet,

Hoe maak ik een mooi, eenvoudig portsausje? Ik heb hier n fles met rode port staan en wil me er eens aan wagen :)
Kom ik volgende week even op terug, ga nu naar de vismarkt, mulletjes kopen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103950027
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 10:19 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Bij een beetje slager kan je ook een stuk vlees aanwijzen, en even vragen of ze er gehakt van draaien, dus investeren in een eigen gehaktmolen is niet altijd de moeite waard. Aan de andere kant, als je al een goede kitchenaid keukenmachine hebt, is een gehaktmolen accessoire daarvoor nog wel het overwegen waard.
Ik heb niet zoveel kastruimte, en hou sowieso niet van elektrische machines. Als ik er eentje koop dan is het sowieso een eenvoudige handmolen. Maar snijen en hakken vind ik erg leuk.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_103950966
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 november 2011 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kom ik volgende week even op terug, ga nu naar de vismarkt, mulletjes kopen.
Prima, kan nog wel even wachten :) De port bederft niet :)
  vrijdag 4 november 2011 @ 12:14:59 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103952760
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 10:15 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Was jij dat die ooit vertelde over een Chinese techniek om gehakt te hakken? Ik namelijk geen gehaktmolen en weet niet of ik er wel eentje wil kopen.
Gehaktmolens zijn inderdaad geen Chinese uitvinding. Zij snijden het vlees eerst in stukjes en beginnen er dan met 2 hakbijltjes op in te ramen, tjoktjotjoktjoktjok. Kon zo gauw even geen youtubefilmpje vinden.
pi_103954324
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 12:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Gehaktmolens zijn inderdaad geen Chinese uitvinding. Zij snijden het vlees eerst in stukjes en beginnen er dan met 2 hakbijltjes op in te ramen, tjoktjotjoktjoktjok. Kon zo gauw even geen youtubefilmpje vinden.
Dat moet ik ook kunnen. Er is dus niet een speciale techniek, en het worden dan ook geen strengen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_103954704
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2011 18:25 schreef fietsenmaker11 het volgende:
Goedendag,

Gisteren heb ik schouderkarbonades gekookt (1 uur) en daarna ingevroren om er later babi pangang van te maken.

Wat thans rest is een hoeveelheid gelatine-rijk vocht , eigenlijk bouillon dus.
Is er iets wat ik daarmee kan doen ?

Daarnaast zoek ik nog een recept voor pikante babi pangangsaus zoals die in de restaurants gebezigd wordt. Een tijdje geleden kon ik sachets kopen met kant en klaar saus van Conimex (dus niet de zakjes met droog poeder), doch die kan ik nergens meer vinden.

Iemand advies ?
Ik post hier nooit, lees het wel eens door, maar ik hou van Babi Pangang dus ik geef je deze link even.
Afhankelijk van hoe lang je het vlees op het laatst frituurt, smaakt deze bijna hetzelfde als bij de Chinees. Erg lekker.
Maar goed, je hebt het vlees al gekookt...
pi_103966350
ah ! iemand91, daar heb ik tenminste iets aan, dank je.
Ja, reeds gekookt op aanwijzing van een Chinese kok uit mijn buurt, maar hij is bijna onverstaanbaar, dus het saus-gebeuren ging de verbaal de mist in.....

Ik ga kijken of het kooknat (ontvet) nog tot saus kan worden omgetoverd.

FM11
pi_103967889
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 november 2011 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kom ik volgende week even op terug, ga nu naar de vismarkt, mulletjes kopen.
Eet smakelijk en geniet nog van je vakantie!. *O*
pi_103968804
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 18:29 schreef fietsenmaker11 het volgende:
ah ! iemand91, daar heb ik tenminste iets aan, dank je.
Ja, reeds gekookt op aanwijzing van een Chinese kok uit mijn buurt, maar hij is bijna onverstaanbaar, dus het saus-gebeuren ging de verbaal de mist in.....

Ik ga kijken of het kooknat (ontvet) nog tot saus kan worden omgetoverd.

FM11
Graag gedaan. Moet ik misschien hier ook maar weer eens voorstellen om te maken. :9
  zaterdag 5 november 2011 @ 22:17:21 #68
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_104013068
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2011 21:52 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Naar de toko gaan, da's sowieso al lekkerder dan conimex of even googlen naar een recept, zijn zat te vinden.

[..]

Alcohol bevriest wel minder snel dan gewone vloeistoffen dus misschien heb je meer binding nodig maar ik heb geen ervaring met ijs maken, wel met alcohol [ afbeelding ]
Heb er maar een schepje suiker extra doorgedaan, tonkabonenlikeursinaasappelijs is best te pruimen :9

Volgend project stoofperenijs :P
  zaterdag 5 november 2011 @ 23:40:35 #69
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104016172
Robin, wij waren vandaag bij See You See Me. LHO had een rode curry met eend. Daar zat een groente in die we niet kennen. Het leken een soort oversized erwtjes, maar dan niet helemaal rond, maar met een deukje erin waar waarschijnlijk een steeltje heeft gezeten. Als je erop beet, kwamen er hele kleine balletjes uit, deed een beetje denken aan viskuit, maar nog fijner. De smaak had iets bitters.

Enig idee wat het was?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 6 november 2011 @ 03:51:48 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104021694
Ja, duidelijk Thaise erwtaubergines. :-)


Pea Eggplant

[ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 06-11-2011 04:07:41 ]
  zondag 6 november 2011 @ 09:16:36 #71
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104022466
Ja, duidelijk. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_104067044
Ha Piet,

Zaterdag 2 kippen gebraden, en de karkassen + alle losse spul zijn daarna de pan ingegaan voor een soepje. Vanavond opeten, het meeste vet is er al afgeschept, en de het bruikbare vlees is van de karkasjes af, maar hoe krijg je een kippensoep enigszins helder? En wat is er allemaal lekker voor in de soep?
Er zitten nu al een lenteuitje en wat kastanjechampignons in.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_104075417
Piet,

Ik wil een lekkere tomatenchutney/jam maken, heb jij een lekker en beproefd recept hiervoor?
Bvd!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 7 november 2011 @ 15:04:58 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104075979
Psssst, Gripper:

Over soep helder maken

Psssst, Cinnamon_M

Tomaten Chilli Jam
pi_104076264
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 15:04 schreef RobinOok het volgende:
Psssst, Gripper:
[ link | afbeelding ]
Over soep helder maken

Psssst, Cinnamon_M
[ link | afbeelding ]
Tomaten Chilli Jam
Thanks!

Robin moet ook een eigen topic of de TT van dit topic moet veranderd worden in "Het grote vraag Piet en Robin hoe maak ik het klaar topic"! :( :Y
Die TT is eigenlijk taaltechnisch ietwat vreemd
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')