Naar de toko gaan, da's sowieso al lekkerder dan conimex of even googlen naar een recept, zijn zat te vinden.quote:Op donderdag 3 november 2011 18:25 schreef fietsenmaker11 het volgende:
Goedendag,
Gisteren heb ik schouderkarbonades gekookt (1 uur) en daarna ingevroren om er later babi pangang van te maken.
Wat thans rest is een hoeveelheid gelatine-rijk vocht , eigenlijk bouillon dus.
Is er iets wat ik daarmee kan doen ?
Daarnaast zoek ik nog een recept voor pikante babi pangangsaus zoals die in de restaurants gebezigd wordt. Een tijdje geleden kon ik sachets kopen met kant en klaar saus van Conimex (dus niet de zakjes met droog poeder), doch die kan ik nergens meer vinden.
Iemand advies ?
Alcohol bevriest wel minder snel dan gewone vloeistoffen dus misschien heb je meer binding nodig maar ik heb geen ervaring met ijs maken, wel met alcoholquote:Op donderdag 3 november 2011 21:40 schreef Erasmo het volgende:
Als ik 5% likeur door mijn sinaasappelsorbetijsmengsel doe, heeft dat effect op mijn droge stof verhouding?
Je kan ook sorbet maken en die serveren met een scheut likeur.quote:Op donderdag 3 november 2011 21:40 schreef Erasmo het volgende:
Als ik 5% likeur door mijn sinaasappelsorbetijsmengsel doe, heeft dat effect op mijn droge stof verhouding?
Klinkt interessant, ook voor de spaghetti met gehaktballetjes trouwens. De diepe rundvleessmaak lijkt me nou precies wat ik doorgaans mis in gehakt.quote:Op woensdag 2 november 2011 15:19 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij kan je van elk stuk rund gehakt en dus een hamburger maken.
Deze mijnheer : J. Kenji López-Alt heeft het getest. Hamburger van alleen ossenstaart vond ie te heftig, maar gemixt met ander rundvlees bleek juist de allerlekkerste hamburger op te leveren. Ik zou het bijna ook eens proberen. ;-)
Bij een beetje slager kan je ook een stuk vlees aanwijzen, en even vragen of ze er gehakt van draaien, dus investeren in een eigen gehaktmolen is niet altijd de moeite waard. Aan de andere kant, als je al een goede kitchenaid keukenmachine hebt, is een gehaktmolen accessoire daarvoor nog wel het overwegen waard.quote:Op vrijdag 4 november 2011 10:15 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Klinkt interessant, ook voor de spaghetti met gehaktballetjes trouwens. De diepe rundvleessmaak lijkt me nou precies wat ik doorgaans mis in gehakt.
Was jij dat die ooit vertelde over een Chinese techniek om gehakt te hakken? Ik namelijk geen gehaktmolen en weet niet of ik er wel eentje wil kopen.
Kom ik volgende week even op terug, ga nu naar de vismarkt, mulletjes kopen.quote:Op vrijdag 4 november 2011 08:15 schreef Selestha het volgende:
Hoi Piet,
Hoe maak ik een mooi, eenvoudig portsausje? Ik heb hier n fles met rode port staan en wil me er eens aan wagen
Ik heb niet zoveel kastruimte, en hou sowieso niet van elektrische machines. Als ik er eentje koop dan is het sowieso een eenvoudige handmolen. Maar snijen en hakken vind ik erg leuk.quote:Op vrijdag 4 november 2011 10:19 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Bij een beetje slager kan je ook een stuk vlees aanwijzen, en even vragen of ze er gehakt van draaien, dus investeren in een eigen gehaktmolen is niet altijd de moeite waard. Aan de andere kant, als je al een goede kitchenaid keukenmachine hebt, is een gehaktmolen accessoire daarvoor nog wel het overwegen waard.
Prima, kan nog wel even wachten De port bederft nietquote:Op vrijdag 4 november 2011 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kom ik volgende week even op terug, ga nu naar de vismarkt, mulletjes kopen.
Gehaktmolens zijn inderdaad geen Chinese uitvinding. Zij snijden het vlees eerst in stukjes en beginnen er dan met 2 hakbijltjes op in te ramen, tjoktjotjoktjoktjok. Kon zo gauw even geen youtubefilmpje vinden.quote:Op vrijdag 4 november 2011 10:15 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Was jij dat die ooit vertelde over een Chinese techniek om gehakt te hakken? Ik namelijk geen gehaktmolen en weet niet of ik er wel eentje wil kopen.
Dat moet ik ook kunnen. Er is dus niet een speciale techniek, en het worden dan ook geen strengen.quote:Op vrijdag 4 november 2011 12:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gehaktmolens zijn inderdaad geen Chinese uitvinding. Zij snijden het vlees eerst in stukjes en beginnen er dan met 2 hakbijltjes op in te ramen, tjoktjotjoktjoktjok. Kon zo gauw even geen youtubefilmpje vinden.
Ik post hier nooit, lees het wel eens door, maar ik hou van Babi Pangang dus ik geef je deze link even.quote:Op donderdag 3 november 2011 18:25 schreef fietsenmaker11 het volgende:
Goedendag,
Gisteren heb ik schouderkarbonades gekookt (1 uur) en daarna ingevroren om er later babi pangang van te maken.
Wat thans rest is een hoeveelheid gelatine-rijk vocht , eigenlijk bouillon dus.
Is er iets wat ik daarmee kan doen ?
Daarnaast zoek ik nog een recept voor pikante babi pangangsaus zoals die in de restaurants gebezigd wordt. Een tijdje geleden kon ik sachets kopen met kant en klaar saus van Conimex (dus niet de zakjes met droog poeder), doch die kan ik nergens meer vinden.
Iemand advies ?
Eet smakelijk en geniet nog van je vakantie!.quote:Op vrijdag 4 november 2011 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kom ik volgende week even op terug, ga nu naar de vismarkt, mulletjes kopen.
Graag gedaan. Moet ik misschien hier ook maar weer eens voorstellen om te maken.quote:Op vrijdag 4 november 2011 18:29 schreef fietsenmaker11 het volgende:
ah ! iemand91, daar heb ik tenminste iets aan, dank je.
Ja, reeds gekookt op aanwijzing van een Chinese kok uit mijn buurt, maar hij is bijna onverstaanbaar, dus het saus-gebeuren ging de verbaal de mist in.....
Ik ga kijken of het kooknat (ontvet) nog tot saus kan worden omgetoverd.
FM11
Heb er maar een schepje suiker extra doorgedaan, tonkabonenlikeursinaasappelijs is best te pruimenquote:Op donderdag 3 november 2011 21:52 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Naar de toko gaan, da's sowieso al lekkerder dan conimex of even googlen naar een recept, zijn zat te vinden.
[..]
Alcohol bevriest wel minder snel dan gewone vloeistoffen dus misschien heb je meer binding nodig maar ik heb geen ervaring met ijs maken, wel met alcohol [ afbeelding ]
Thanks!quote:Op maandag 7 november 2011 15:04 schreef RobinOok het volgende:
Psssst, Gripper:
[ link | afbeelding ]
Over soep helder maken
Psssst, Cinnamon_M
[ link | afbeelding ]
Tomaten Chilli Jam
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |