abonnement Unibet Coolblue
  maandag 7 november 2011 @ 15:43:17 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104077342
Nee joh, iedereen die iets toe te voegen heeft kan toch gewoon antwoorden? Daar hoeft niks voor veranderd te worden hoor. Ik vind het ook wel fijn zo, nu hoef ik tenminste niet te antwoorden als ik niks met de vraag heb. Zoals hoe maak ik babi pangang die smaakt zoals die van de Chinees. ;-)

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 07-11-2011 16:18:45 ]
pi_104077463
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 15:43 schreef RobinOok het volgende:
Nee joh, iedereen die iets toe te voegen heeft kan toch gewoon antwoorden? Daar hoeft niks voor veranderd te worden hoor. Ik vind het ook wel fijn zo, nu hoef ik tenminste niet te antwoorden als ik niks met de vraag heb. Zoals hoe maak ik babi pangang die smaak zoals die van de Chinees. ;-)
Dat is ook allemaal wel zo (ik heb ook vaak genoeg antwoord gegeven), maar er komen hier toch wel regelmatig mensen die wat specifiek aan jou willen vragen. Daarom moet je ook in de TT :P Davinnikgewoon. Dus.

Al is je tweede punt wel een goede ja :D
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_104079566
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 14:48 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet,

Ik wil een lekkere tomatenchutney/jam maken, heb jij een lekker en beproefd recept hiervoor?
Bvd!
Ik vind dit een heel erg lekkere tomatenjam:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_104082909
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 12:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Gehaktmolens zijn inderdaad geen Chinese uitvinding. Zij snijden het vlees eerst in stukjes en beginnen er dan met 2 hakbijltjes op in te ramen, tjoktjotjoktjoktjok. Kon zo gauw even geen youtubefilmpje vinden.
Ik heb deze in mijn favorieten staan:
  maandag 7 november 2011 @ 18:28:20 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104084221
Hahaha, cool filmpje! *big smile*
En illustratief inderdaad. Thanks.

Wel kijken, he, Weltschmerz!
  maandag 7 november 2011 @ 18:33:57 #81
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104084418
Leuk filmpje. Geeft een stuk minder afwas. :D Maarreh, wat 'ie er vervolgens van maakt vind ik er maar vies uitzien, één grote pannekoek van gehakt. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 7 november 2011 @ 18:49:18 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104085072
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 10:36 schreef Gripper het volgende:
Ha Piet,

Zaterdag 2 kippen gebraden, en de karkassen + alle losse spul zijn daarna de pan ingegaan voor een soepje. Vanavond opeten, het meeste vet is er al afgeschept, en de het bruikbare vlees is van de karkasjes af, maar hoe krijg je een kippensoep enigszins helder? En wat is er allemaal lekker voor in de soep?
Er zitten nu al een lenteuitje en wat kastanjechampignons in.
Alternatief voor Robins methode met invriezen kan je de soep even door een zeef halen, er op letten dat hij werkelijk vetvrij is (als ie koud is is het vet sowieso gestold), een eiwit of 2 erdoor slaan, en hem langzaam verhitten. Het eiwit gaat stollen en trekt alle zwevende stoffen uit de bouillon en je kan het met een schuimspaan verwijderen. Op deze manier kan je hem ook kraakhelder krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 7 november 2011 @ 18:53:22 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104085258
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 14:48 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet,

Ik wil een lekkere tomatenchutney/jam maken, heb jij een lekker en beproefd recept hiervoor?
Bvd!
Een tomatenjam, goed idee, zal er eens induiken. Lijkt me eigenlijk best lekker. Helemaal als het een heldere gelei is.
Robin, heb jij jouw methode al eens gebruikt voor een heldere tomatensoep?
Je zou een heldere tomaten boullion zonder zout kunnen binden met pectine zoals je jam maakt en suiker kunnen toevoegen als je een zoete jam wilt, of het gewoon weglagen en een tomatensmakende gel hebben.
mmmm
Ik ga hier eens mee experimenteren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104088547
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 16:36 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Ik vind dit een heel erg lekkere tomatenjam:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dank! Ik ga deze week eens experimenteren aan de hand van de gegeven recepten :)

Meteen nog een vraag aan Piet: lekkere recepten met schorseneren? Heb ze vandaag voor het eerst gemaakt (tagliatelle, bechamel met citroen en dille, schorseneren gekookt, geschild en kort gebakken, twee soorten kaas erbij en nootjes; was een leuk experiment waar ik nog wel verder mee ga maar zoals ik het nu had gemaakt te eentonig qua smaak. Had ik achteraf kunnen voorspellen). Maar ik ben benieuwd naar andere suggesties, want ik vond de schorseneren wel errug lekker :).
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_104088658
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een tomatenjam, goed idee, zal er eens induiken. Lijkt me eigenlijk best lekker. Helemaal als het een heldere gelei is.
Robin, heb jij jouw methode al eens gebruikt voor een heldere tomatensoep?
Je zou een heldere tomaten boullion zonder zout kunnen binden met pectine zoals je jam maakt en suiker kunnen toevoegen als je een zoete jam wilt, of het gewoon weglagen en een tomatensmakende gel hebben.
mmmm
Ik ga hier eens mee experimenteren.
:D ben benieuwd naar t resultaat van je experimenten!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 8 november 2011 @ 00:20:26 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104106811
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:

Robin, heb jij jouw methode al eens gebruikt voor een heldere tomatensoep?
Nee, maar wel over gelezen. Kwestie van tomaten pureren met smaakmakers, dan beetje gelatine toevoegen (1%), invriezen en ontdooien. En daar kun je dan ook weer jellly van maken ja.
  dinsdag 8 november 2011 @ 11:46:33 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104114659
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 19:50 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Dank! Ik ga deze week eens experimenteren aan de hand van de gegeven recepten :)

Meteen nog een vraag aan Piet: lekkere recepten met schorseneren? Heb ze vandaag voor het eerst gemaakt (tagliatelle, bechamel met citroen en dille, schorseneren gekookt, geschild en kort gebakken, twee soorten kaas erbij en nootjes; was een leuk experiment waar ik nog wel verder mee ga maar zoals ik het nu had gemaakt te eentonig qua smaak. Had ik achteraf kunnen voorspellen). Maar ik ben benieuwd naar andere suggesties, want ik vond de schorseneren wel errug lekker :).
Ik hou groenten meestal nogal simpel, ik vind dat ze vooral naar zichzelf moeten smaken, schorseneren gekookt en dan serveren met hooguit wat gezouten boter er op, paar druppels citroensap, of met een echte hollandaise.
Meeste groenten smaken van zichzelf al zo goed dat ik ze niet wil veranderen van smaak door er allerlei smaakmakers bij te doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 8 november 2011 @ 11:47:34 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104114688
Ik bedenk me trouwens dat gegrilde schorseneren ook best lekker zouden zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104115183
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2011 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik hou groenten meestal nogal simpel, ik vind dat ze vooral naar zichzelf moeten smaken, schorseneren gekookt en dan serveren met hooguit wat gezouten boter er op, paar druppels citroensap, of met een echte hollandaise.
Meeste groenten smaken van zichzelf al zo goed dat ik ze niet wil veranderen van smaak door er allerlei smaakmakers bij te doen.
Daar ben ik het zeker mee eens. Waar ik geloof ik vooral naar op zoek ben is een leuk gerecht waarin schorseneren niet het bijgerecht zijn (naast vlees en andere zaken), maar de hoofdrol spelen. Vandaar ook mijn pasta (en ik moet zeggen dat de smaak van de schorseneren ook heel duidelijk aanwezig was daarin, maar ik vond het gerecht dus te saai).

Gegrilde schorseneren lijken me overigens zeker lekker, ik had ze gebakken in wat roomboter en dat was ook heerlijk. Maargoed, ik ga gewoon nog even verder experimenteren!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 8 november 2011 @ 12:11:01 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104115527
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2011 12:01 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Daar ben ik het zeker mee eens. Waar ik geloof ik vooral naar op zoek ben is een leuk gerecht waarin schorseneren niet het bijgerecht zijn (naast vlees en andere zaken), maar de hoofdrol spelen. Vandaar ook mijn pasta (en ik moet zeggen dat de smaak van de schorseneren ook heel duidelijk aanwezig was daarin, maar ik vond het gerecht dus te saai).

Gegrilde schorseneren lijken me overigens zeker lekker, ik had ze gebakken in wat roomboter en dat was ook heerlijk. Maargoed, ik ga gewoon nog even verder experimenteren!
Okay, Groente als het hoofdingredient, dat is een andere manier van er tegenaan kijken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104115691
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2011 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Okay, Groente als het hoofdingredient, dat is een andere manier van er tegenaan kijken.
Hehe. Ik bedenk me net dat ik dat ook beter niet aan jou had kunnen vragen ;) Maar, ja, ik eet niet elke dag vlees. Dus probeer ik ook gerechten te verzinnen zonder vlees waarbij de groenten het hoofdingrediënt zijn. Maar dat is niet echt jouw ding natuurlijk, om het maar voorzichtig uit te drukken ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 8 november 2011 @ 13:01:54 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104117234
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2011 12:16 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Hehe. Ik bedenk me net dat ik dat ook beter niet aan jou had kunnen vragen ;) Maar, ja, ik eet niet elke dag vlees. Dus probeer ik ook gerechten te verzinnen zonder vlees waarbij de groenten het hoofdingrediënt zijn. Maar dat is niet echt jouw ding natuurlijk, om het maar voorzichtig uit te drukken ;)
Betekend niet dat ik het shunt of niet bereid ben er over mee te denken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104117467
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2011 13:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Betekend niet dat ik het shunt of niet bereid ben er over mee te denken.
Gelukkig :)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_104120033
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2011 13:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Betekend niet dat ik het shunt of niet bereid ben er over mee te denken.
Gaat het wel goed met je? Moeten we een dokter langs sturen?

:P
  donderdag 10 november 2011 @ 15:07:20 #95
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_104202986
Ik heb hier nog een blikje kant en klare dessertrijst staan ( :@ ) . Ideeën hier hoe ik daar vanavond een lekker dessert van kan maken?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 10 november 2011 @ 15:11:30 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104203141
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2011 15:07 schreef The_Hives het volgende:
Ik heb hier nog een blikje kant en klare dessertrijst staan ( :@ ) . Ideeën hier hoe ik daar vanavond een lekker dessert van kan maken?
Wegflikkeren en ijs gaan halen?
Sorry, ik HAAT pap en rijstebrij enzo, als ik het zie moet ik al kokhalzen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 november 2011 @ 15:13:06 #97
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_104203203
:D wegflikkeren is ook een optie. Staat er al een paar jaar (in jeugdige onbezonnenheid gekocht ;) ) :P

Maar misschien is er wat leuks van te maken :)

-edit-

maar zo te zien moet ik het voor dit geval niet van jou hebben ;)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 10 november 2011 @ 15:14:28 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104203254
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2011 15:13 schreef The_Hives het volgende:
:D wegflikkeren is ook een optie. Staat er al een paar jaar (in jeugdige onbezonnenheid gekocht ;) ) :P

Maar misschien is er wat leuks van te maken :)

-edit-

maar zo te zien moet ik het voor dit geval niet van jou hebben ;)
Als ie niet gezoet is, kan je er een heel gemakkelijke risotto mee maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 november 2011 @ 15:33:17 #99
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_104204023
het is gezoet
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 10 november 2011 @ 15:38:22 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104204217
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2011 15:33 schreef The_Hives het volgende:
het is gezoet
Je zou met citroenrasp (van een onbehandelde citroen) en wat sap er aan toe kunnen voegen, een rauw ei, (weet niet hoe groot het blikje is) en het in een beboterde vorm storten, dit in een waterbad in de oven garen en dan af laten koelen, dan heb je een soort citroen/rijst pudding, fris en licht.
Eventueel kan je de puddingvorm eerst voorzien van een laagje saus, bijvoorbeeld aardbei, die dan bij het storten van de pudding op het bord er mooi overheen loopt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')