Dat is ook allemaal wel zo (ik heb ook vaak genoeg antwoord gegeven), maar er komen hier toch wel regelmatig mensen die wat specifiek aan jou willen vragen. Daarom moet je ook in de TT Davinnikgewoon. Dus.quote:Op maandag 7 november 2011 15:43 schreef RobinOok het volgende:
Nee joh, iedereen die iets toe te voegen heeft kan toch gewoon antwoorden? Daar hoeft niks voor veranderd te worden hoor. Ik vind het ook wel fijn zo, nu hoef ik tenminste niet te antwoorden als ik niks met de vraag heb. Zoals hoe maak ik babi pangang die smaak zoals die van de Chinees. ;-)
Ik vind dit een heel erg lekkere tomatenjam:quote:Op maandag 7 november 2011 14:48 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet,
Ik wil een lekkere tomatenchutney/jam maken, heb jij een lekker en beproefd recept hiervoor?
Bvd!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb deze in mijn favorieten staan:quote:Op vrijdag 4 november 2011 12:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gehaktmolens zijn inderdaad geen Chinese uitvinding. Zij snijden het vlees eerst in stukjes en beginnen er dan met 2 hakbijltjes op in te ramen, tjoktjotjoktjoktjok. Kon zo gauw even geen youtubefilmpje vinden.
Alternatief voor Robins methode met invriezen kan je de soep even door een zeef halen, er op letten dat hij werkelijk vetvrij is (als ie koud is is het vet sowieso gestold), een eiwit of 2 erdoor slaan, en hem langzaam verhitten. Het eiwit gaat stollen en trekt alle zwevende stoffen uit de bouillon en je kan het met een schuimspaan verwijderen. Op deze manier kan je hem ook kraakhelder krijgen.quote:Op maandag 7 november 2011 10:36 schreef Gripper het volgende:
Ha Piet,
Zaterdag 2 kippen gebraden, en de karkassen + alle losse spul zijn daarna de pan ingegaan voor een soepje. Vanavond opeten, het meeste vet is er al afgeschept, en de het bruikbare vlees is van de karkasjes af, maar hoe krijg je een kippensoep enigszins helder? En wat is er allemaal lekker voor in de soep?
Er zitten nu al een lenteuitje en wat kastanjechampignons in.
Een tomatenjam, goed idee, zal er eens induiken. Lijkt me eigenlijk best lekker. Helemaal als het een heldere gelei is.quote:Op maandag 7 november 2011 14:48 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet,
Ik wil een lekkere tomatenchutney/jam maken, heb jij een lekker en beproefd recept hiervoor?
Bvd!
quote:Op maandag 7 november 2011 16:36 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Ik vind dit een heel erg lekkere tomatenjam:Dank! Ik ga deze week eens experimenteren aan de hand van de gegeven receptenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Meteen nog een vraag aan Piet: lekkere recepten met schorseneren? Heb ze vandaag voor het eerst gemaakt (tagliatelle, bechamel met citroen en dille, schorseneren gekookt, geschild en kort gebakken, twee soorten kaas erbij en nootjes; was een leuk experiment waar ik nog wel verder mee ga maar zoals ik het nu had gemaakt te eentonig qua smaak. Had ik achteraf kunnen voorspellen). Maar ik ben benieuwd naar andere suggesties, want ik vond de schorseneren wel errug lekker .Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
ben benieuwd naar t resultaat van je experimenten!quote:Op maandag 7 november 2011 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een tomatenjam, goed idee, zal er eens induiken. Lijkt me eigenlijk best lekker. Helemaal als het een heldere gelei is.
Robin, heb jij jouw methode al eens gebruikt voor een heldere tomatensoep?
Je zou een heldere tomaten boullion zonder zout kunnen binden met pectine zoals je jam maakt en suiker kunnen toevoegen als je een zoete jam wilt, of het gewoon weglagen en een tomatensmakende gel hebben.
mmmm
Ik ga hier eens mee experimenteren.
Nee, maar wel over gelezen. Kwestie van tomaten pureren met smaakmakers, dan beetje gelatine toevoegen (1%), invriezen en ontdooien. En daar kun je dan ook weer jellly van maken ja.quote:Op maandag 7 november 2011 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Robin, heb jij jouw methode al eens gebruikt voor een heldere tomatensoep?
Ik hou groenten meestal nogal simpel, ik vind dat ze vooral naar zichzelf moeten smaken, schorseneren gekookt en dan serveren met hooguit wat gezouten boter er op, paar druppels citroensap, of met een echte hollandaise.quote:Op maandag 7 november 2011 19:50 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Dank! Ik ga deze week eens experimenteren aan de hand van de gegeven recepten
Meteen nog een vraag aan Piet: lekkere recepten met schorseneren? Heb ze vandaag voor het eerst gemaakt (tagliatelle, bechamel met citroen en dille, schorseneren gekookt, geschild en kort gebakken, twee soorten kaas erbij en nootjes; was een leuk experiment waar ik nog wel verder mee ga maar zoals ik het nu had gemaakt te eentonig qua smaak. Had ik achteraf kunnen voorspellen). Maar ik ben benieuwd naar andere suggesties, want ik vond de schorseneren wel errug lekker .
Daar ben ik het zeker mee eens. Waar ik geloof ik vooral naar op zoek ben is een leuk gerecht waarin schorseneren niet het bijgerecht zijn (naast vlees en andere zaken), maar de hoofdrol spelen. Vandaar ook mijn pasta (en ik moet zeggen dat de smaak van de schorseneren ook heel duidelijk aanwezig was daarin, maar ik vond het gerecht dus te saai).quote:Op dinsdag 8 november 2011 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik hou groenten meestal nogal simpel, ik vind dat ze vooral naar zichzelf moeten smaken, schorseneren gekookt en dan serveren met hooguit wat gezouten boter er op, paar druppels citroensap, of met een echte hollandaise.
Meeste groenten smaken van zichzelf al zo goed dat ik ze niet wil veranderen van smaak door er allerlei smaakmakers bij te doen.
Okay, Groente als het hoofdingredient, dat is een andere manier van er tegenaan kijken.quote:Op dinsdag 8 november 2011 12:01 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Daar ben ik het zeker mee eens. Waar ik geloof ik vooral naar op zoek ben is een leuk gerecht waarin schorseneren niet het bijgerecht zijn (naast vlees en andere zaken), maar de hoofdrol spelen. Vandaar ook mijn pasta (en ik moet zeggen dat de smaak van de schorseneren ook heel duidelijk aanwezig was daarin, maar ik vond het gerecht dus te saai).
Gegrilde schorseneren lijken me overigens zeker lekker, ik had ze gebakken in wat roomboter en dat was ook heerlijk. Maargoed, ik ga gewoon nog even verder experimenteren!
Hehe. Ik bedenk me net dat ik dat ook beter niet aan jou had kunnen vragen Maar, ja, ik eet niet elke dag vlees. Dus probeer ik ook gerechten te verzinnen zonder vlees waarbij de groenten het hoofdingrediënt zijn. Maar dat is niet echt jouw ding natuurlijk, om het maar voorzichtig uit te drukkenquote:Op dinsdag 8 november 2011 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Okay, Groente als het hoofdingredient, dat is een andere manier van er tegenaan kijken.
Betekend niet dat ik het shunt of niet bereid ben er over mee te denken.quote:Op dinsdag 8 november 2011 12:16 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Hehe. Ik bedenk me net dat ik dat ook beter niet aan jou had kunnen vragen Maar, ja, ik eet niet elke dag vlees. Dus probeer ik ook gerechten te verzinnen zonder vlees waarbij de groenten het hoofdingrediënt zijn. Maar dat is niet echt jouw ding natuurlijk, om het maar voorzichtig uit te drukken
Gelukkigquote:Op dinsdag 8 november 2011 13:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Betekend niet dat ik het shunt of niet bereid ben er over mee te denken.
Gaat het wel goed met je? Moeten we een dokter langs sturen?quote:Op dinsdag 8 november 2011 13:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Betekend niet dat ik het shunt of niet bereid ben er over mee te denken.
Wegflikkeren en ijs gaan halen?quote:Op donderdag 10 november 2011 15:07 schreef The_Hives het volgende:
Ik heb hier nog een blikje kant en klare dessertrijst staan ( ) . Ideeën hier hoe ik daar vanavond een lekker dessert van kan maken?
Als ie niet gezoet is, kan je er een heel gemakkelijke risotto mee maken.quote:Op donderdag 10 november 2011 15:13 schreef The_Hives het volgende:
wegflikkeren is ook een optie. Staat er al een paar jaar (in jeugdige onbezonnenheid gekocht )
Maar misschien is er wat leuks van te maken
-edit-
maar zo te zien moet ik het voor dit geval niet van jou hebben
Je zou met citroenrasp (van een onbehandelde citroen) en wat sap er aan toe kunnen voegen, een rauw ei, (weet niet hoe groot het blikje is) en het in een beboterde vorm storten, dit in een waterbad in de oven garen en dan af laten koelen, dan heb je een soort citroen/rijst pudding, fris en licht.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |