Dat is Musti, die is inderdaad nice.quote:Op zondag 16 oktober 2011 22:43 schreef Nikmans het volgende:
Ik vind de kebab van die kar (of wat het is) die bij de bussen @ station Maastricht staat verdomd goed te eten
Zeker geen kapsalon in Maatricht?quote:Op zondag 16 oktober 2011 22:45 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Dat is Musti, die is inderdaad nice.
Deze doner company ligt bij het station zelf, zo weinig
Nerds die bovenstaande vies vinden uitzienstel je gaat stappen wat eet je dan als je naar huis gaat ? Er is niet veel anders te krijgen dan frietjes / kabab
Mijn kababje had ik van www.marmarisonline.be
Dat witte bij mijn broodje is trouwens feta kaasheerlijk
En weer een jaar gratis kebab voor Scullyquote:Op zondag 16 oktober 2011 22:45 schreef Scully het volgende:
De beste broodjes Döner zijn te koop bij Chaplin in Enschede!
Aanrader!!![]()
quote:Op zondag 16 oktober 2011 22:50 schreef bosi_wa het volgende:
[..]
En weer een jaar gratis kebab voor Scully
quote:
Fokje hou je snavel man.quote:Op zondag 16 oktober 2011 22:56 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
denken dat kebab er zo uit hoort te zien
*Topchef mode*quote:
echte kebab kun je in NL niet krijgen (ik ben het nooit tegengekomen in ieder geval), vaak zie je de foto 1 versie, foto 2 is de betere variant en voor echte kebab moet naar Turkijequote:Op zondag 16 oktober 2011 22:56 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
denken dat kebab er zo uit hoort te zien
Het enige wat niet klopt aan die foto is dat malle rode schijfje, links bovenin en die malle groene sprietjes. Daarnaast mis ik knoflooksausstromen, maar dat kan makkelijk opgelost worden.quote:Op zondag 16 oktober 2011 22:59 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
nee man dit is echt fucking geen kebab zoals het hoort en het ziet er ranzig uit man!
true, maar die hele dunne reepjes kan nooit lekker zijn. moet echt van de kruiden enzo komen, kan niet anders.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:00 schreef Infinitum het volgende:
[..]
echte kebab kun je in NL niet krijgen (ik ben het nooit tegengekomen in ieder geval), vaak zie je de foto 1 versie, foto 2 is de betere variant en voor echte kebab moet naar Turkije
goeie ninja edit.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:02 schreef boem-dikkie het volgende:
Mensen die geen Ayran bij hun broodje kebab drinken.
Die grote is wel aan de kleine kantquote:Op zondag 16 oktober 2011 23:01 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[ afbeelding ]
Ik ga voor de grote kapsalon.![]()
En dan met een lekkere groot glas drink.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:01 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[ afbeelding ]
Ik ga voor de grote kapsalon.![]()
ik mag je nu alquote:Op zondag 16 oktober 2011 23:03 schreef MCH het volgende:
Het tweede broodje kebab bevat toch veel te veel vlees man, totaal geen goede verhouding. Lijkt me nou typisch een broodje kebab voor tokkies die een bepaalde groente niet tussen hun broodje willen omdat ze het niet kennen of nooit (vr)eten.
quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:01 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[ afbeelding ]
Ik ga voor de grote kapsalon.![]()
dat ziet er goed uitquote:Op zondag 16 oktober 2011 23:02 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
true, maar die hele dunne reepjes kan nooit lekker zijn. moet echt van de kruiden enzo komen, kan niet anders.
[ afbeelding ]
en daar hoef ik dan idd geen broodje bijzoals in turkije heb ik het hier ook nog niet gezien idd
jij denkt dat je echte cheddar kaas krijgt bij de gemiddelde kebabzaak?quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:06 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
Grote kapsalon met extra veel gesmolten Cheddar kaas. Cheddar kaas is de bazen der kazen.![]()
Als je geheid een plakbek wil moet je pannenkoeken met Cheddarkaas en stroop eten.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:06 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
Grote kapsalon met extra veel gesmolten Cheddar kaas. Cheddar kaas is de baas der kazen.![]()
Anders is het geen echte kapsalon, daar hoort simpelweg Cheddar kaas op.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:06 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
jij denkt dat je echte cheddar kaas krijgt bij de gemiddelde kebabzaak?
net als echt vlees voor 2 van die broodjes als uit op niet voor 7 euro is te fixen en er dan nog winst op maken is dat met cheddar kaas ook het geval. te dure basisingredienten.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:08 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[..]
Anders is het geen echte kapsalon, daar hoort simpelweg Cheddar kaas op.
Bij welke zaak krijg je dit bazengerecht?quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:07 schreef Levolution het volgende:
Döner hier is seperatorvlees. Gehakt op een spies.
Echte döner bestaat uit lappen echt lamsvlees (geen gehakt) die op een spies zijn gebracht. En dan serveren op een schaal, eerst reepjes pide op de bodem, dan die verdrinken in de tomatenpuree, dan het dönervlees erop, echte boter eroverheen smelten. Rijst en yoghurt ernaast en groene pepers en tomaten van de grill erbij.
Het ooit zo bazige gerecht is gedegradeerd tot ordinair uitgaansfastfood.
Als er echte Cheddar kaas op zit, wil ik wel wat extra betalen. Geen enkele probleem.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
net als echt vlees voor 2 van die broodjes als uit op niet voor 7 euro is te fixen en er dan nog winst op maken is dat met cheddar kaas ook het geval. te dure basisingredienten.
Turkije, Duitsland. In Nederland weet ik niks, je moet 'iskender' bestellen (geen döner schotel, maar echt iskender), maar vaak krijg je dan toch weer seperatorvlees en niet de nodige accesoires zoals yoghurt erbij.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:10 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[..]
Bij welke zaak krijg je dit bazengerecht?
Urban myth: Doner kebab (zoals wij het kennen tussen een broodje) komt uit Turkije.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:00 schreef Infinitum het volgende:
[..]
echte kebab kun je in NL niet krijgen (ik ben het nooit tegengekomen in ieder geval), vaak zie je de foto 1 versie, foto 2 is de betere variant en voor echte kebab moet naar Turkije
Jammer. Maar separatenvlees gaat er ook heel makkelijk in.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:15 schreef Levolution het volgende:
[..]
Turkije, Duitsland. In Nederland weet ik niks, je moet 'iskender' bestellen (geen döner schotel, maar echt iskender), maar vaak krijg je dan toch weer seperatorvlees en niet de nodige accesoires zoals yoghurt erbij.
Ik eet dan ook allang geen döner meer. In Turkije misschien weer.
Is er vast wel ergens, misschien duiken er zo kenners op.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:18 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[..]
Jammer. Maar separatenvlees gaat er ook heel makkelijk in.
Dat ziet er inderdaad 'goed' uit.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:15 schreef Levolution het volgende:
[..]
Turkije, Duitsland. In Nederland weet ik niks, je moet 'iskender' bestellen (geen döner schotel, maar echt iskender), maar vaak krijg je dan toch weer seperatorvlees en niet de nodige accesoires zoals yoghurt erbij.
Ik eet dan ook allang geen döner meer. In Turkije misschien weer.
Dit komt in de buurt, maar er moet dus nog yoghurt en rijst bij en onder het vlees ligt brood:
[ afbeelding ]
omg. ga nou niet die discussie aan, want er zijn heul veel gerechten die in meerdere landen bestaan en er is altijd ruzie over wie nou wat eerst hadquote:Op zondag 16 oktober 2011 23:17 schreef robber57 het volgende:
[..]
Urban myth: Doner kebab (zoals wij het kennen tussen een broodje) komt uit Turkije.
Doner kebab (het broodje met gesneden spitvlees) is "uitgevonden" door turken in Duitsland en er bestaat niet zoiets als "zoals kebab hoort" , hooguit "zoals het meestal word verkocht"
Het is van origine gewoon een tafel gerecht, op een bord, van reepjes lamsvlees die van een spit worden gesneden, net zoals gyros.
Ze maken het in Istanbul net zo toch?quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:15 schreef Levolution het volgende:
[..]
Turkije, Duitsland. In Nederland weet ik niks, je moet 'iskender' bestellen (geen döner schotel, maar echt iskender), maar vaak krijg je dan toch weer seperatorvlees en niet de nodige accesoires zoals yoghurt erbij.
Ik eet dan ook allang geen döner meer. In Turkije misschien weer.
Dit komt in de buurt, maar er moet dus nog yoghurt en rijst bij en onder het vlees ligt brood:
[ afbeelding ]
Dat dus.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:20 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
omg. ga nou niet die discussie aan, want er zijn heul veel gerechten die in meerdere landen bestaan en er is altijd ruzie over wie nou wat eerst had
Kijk, daar zie je het: ECHT vleesquote:Op zondag 16 oktober 2011 23:23 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Ze maken het in Istanbul net zo toch?
ja da is lekker. in nederland niet te krijgen denk ik, volgens mij mogen schapendarmen hier niet verkocht worden ivm bse enzo?quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:28 schreef Levolution het volgende:
[..]
Kijk, daar zie je het: ECHT vlees
Goed programma is dat trouwens.
Overigens, voor de liefhebbers, een minder bekend maar misschien wel lekkerder gerecht: kokoreį. Als je dat ooit in handen krijgt, probeer het.
[ afbeelding ]
Laat je niet afschrikken door het feit dat het schapendarmen zijn. Vertrouw me.
Dit. Ziet er echt vies uit.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:30 schreef Nikmans het volgende:
Ik vind die kebab op die laatste plaatjes in de OP trouwens verdomd veel op een darmkanaal lijken, of hersenenEcht zo'n rare vorm
Zou best kunnen, in Turkije deden ze er ook moeilijk over. Maar zo lekker, zo kruidig.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:31 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
ja da is lekker. in nederland niet te krijgen denk ik, volgens mij mogen schapendarmen hier niet verkocht worden ivm bse enzo?
Geen zorgen, brother. Schapendarmen of niet het gaat er in. Zelfs rattenvlees goed voorbereid en smakelijk uitziend gaat er in.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:28 schreef Levolution het volgende:
[..]
Kijk, daar zie je het: ECHT vlees
Goed programma is dat trouwens.
Overigens, voor de liefhebbers, een minder bekend maar misschien wel lekkerder gerecht: kokoreį. Als je dat ooit in handen krijgt, probeer het.
[ afbeelding ]
Laat je niet afschrikken door het feit dat het schapendarmen zijn. Vertrouw me.
ja goed gerechtje. turken weten wel wat lekker isquote:Op zondag 16 oktober 2011 23:32 schreef Levolution het volgende:
[..]
Zou best kunnen, in Turkije deden ze er ook moeilijk over. Maar zo lekker, zo kruidig.
Wat is het verschil qua vlees hier en daar dan? Volgens mij wel eens een docu gezien en die gasten bouwen zo'n ding toch gewoon zelf op in lagen?quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:28 schreef Levolution het volgende:
[..]
Kijk, daar zie je het: ECHT vlees
Goed programma is dat trouwens.
Overigens, voor de liefhebbers, een minder bekend maar misschien wel lekkerder gerecht: kokoreį. Als je dat ooit in handen krijgt, probeer het.
[ afbeelding ]
Laat je niet afschrikken door het feit dat het schapendarmen zijn. Vertrouw me.
Klopt. Turken en Marokkanen zijn echte vleeseters. Vooral Turken kunnen er wat van.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:33 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
ja goed gerechtje. turken weten wel wat lekker is
ze hebben heerlijk vlees, maar ook heerlijke andere gerechten. zoals in turkije heb ik het hier in nederland nog niet gegeten bij een restaurant.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:34 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[..]
Klopt. Turken en Marokkanen zijn echte vleeseters. Vooral Turken kunnen er wat van.
Je romantiseert e.e.a. .Tenzij de koeien en het vlees in Turkije van aanzienlijk betere kwaliteit zijn.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
ze hebben heerlijk vlees, maar ook heerlijke andere gerechten. zoals in turkije heb ik het hier in nederland nog niet gegeten bij een restaurant.
Ik weet niet waar allemaal, maar voor zover ik weet wordt het hier het steeds meer 'gehakt'. Dat wil zeggen: gehakt maken van seperator/restvlees, dit met vet, bindingsmiddel etc. kneden en dan om de spies heen plakken (drukken). Daarom is döner ook zo goedkoop.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:33 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Wat is het verschil qua vlees hier en daar dan? Volgens mij wel eens een docu gezien en die gasten bouwen zo'n ding toch gewoon zelf op in lagen?
U mad bro?quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:07 schreef Maikuuul het volgende:
Jawe bij Marmaris krijg je ook kapsalon, echter had ik nu zin in een groot broodje kabab, echt heerlijk![]()
Trouwens op de foto heb ik het broodje zelf doormidden gesneden ( half turks brood krijg je gewoon als je een heel broodje besteld ).
De stromen knoflook heb ik zelf voor gezorgd ( vraag altijd de saus apart, is vervelend als je het broodje later nog wilt opeten en het vol met knoflook zit waardoor het broodje "nat" van de knoflook is, saus apart FTW ! )
Groot broodje kabab ( dus de foto die ik heb gemaakt x2 kost 7 euro ( incl feta ) zonder feta 6.50.
Daarnet de andere helft naar binnen gewerktheerlijk.
Van die nerdjes die beweren dat ik geen groente lust![]()
Ik houd gewoon van veel vlees in de kabab, en van die figuren die gaan beweren dat ze weten hoe "echte" kabab smaakt, alsof mij dat wat boeit dat je tijdens je all-in vakantie in turkije echte kabab hebt gegeten, wowwwwwww![]()
Eensquote:Op zondag 16 oktober 2011 22:45 schreef Scully het volgende:
De beste broodjes Döner zijn te koop bij Chaplin in Enschede!
Aanrader!!![]()
Het wordt anders gekruid en anders geserveerd. De kwaliteit van het vlees zal wel niet anders zijn, maar het wordt lekkerder (subjectief) bereid op je tafel gebracht. Besef dat vlees dat met kolen bereid is anders smaakt dan in een pan. Het zelfde resultaat is in Nederland ook wel te behalen, maar het wordt gewoon niet of minder gedaan.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:37 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Je romantiseert e.e.a. .Tenzij de koeien en het vlees in Turkije van aanzienlijk betere kwaliteit zijn.
Het is vlees dat klaargemaakt is door Turken met recepten afkomstig uit dat zelfde land.
Dat het daadwerkelijk anders smaakt ligt waarschijnlijk aan jouw perceptie.
En ja ik ben ook in Turkije geweest.
Dat wat jij zei van die yoghurt heb ik anders nog nooit gezien in Turkije.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:42 schreef Levolution het volgende:
[..]
Het wordt anders gekruid en anders geserveerd. De kwaliteit van het vlees zal wel niet anders zijn, maar het wordt lekkerder (subjectief) bereid op je tafel gebracht. Besef dat vlees dat met kolen bereid is anders smaakt dan in een pan. Het zelfde resultaat is in Nederland ook wel te behalen, maar het wordt gewoon niet of minder gedaan.
Dat betekent niet dat Nederland zuigt ofzo. Hier kun je andere typen vlees weer heel goed eten. Ik zou niet weten waar ik in Turkije moet zijn voor een steak ofzo.
Kunst of niet, erin gaat ie.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:45 schreef MonteCristo het volgende:
[..]
Die man verdient een lintje en kunstsubsidie.
Dit is geen eten meer, maar kunst!
That's what she saidquote:Op zondag 16 oktober 2011 23:47 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[..]
Kunst of niet, erin gaat ie.
Juist. Je hebt recht op een stukje fatsoenlijk vlees. Dat moet je gewoon zeggen, niet dat ze de boel 'flessen' recht voor je neus.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:51 schreef Drinky het volgende:
terechte kalcht.
Ik doe altijd zonder groente, en sommige donerzaken komen dan nog steeds met een klein beetje vlees aanzetten. Dan zeg ik gwn doe meer erin of ik ga weg en vaak moet ik dan weg
Het vlees in Turkije smaakt werkelijk beter. Evenals fruit, groente, etc.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:37 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Je romantiseert e.e.a. .Tenzij de koeien en het vlees in Turkije van aanzienlijk betere kwaliteit zijn.
Het is vlees dat klaargemaakt is door Turken met recepten afkomstig uit dat zelfde land.
Dat het daadwerkelijk anders smaakt ligt waarschijnlijk aan jouw perceptie.
En ja ik ben ook in Turkije geweest.
Van fruit en groente kan ik het beamen, de tomaten daar bijvoorbeeld zijn echt heerlijk.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:54 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
Het vlees in Turkije smaakt werkelijk beter. Evenals fruit, groente, etc.
Kebab is een verzamelnaam voor gegrild vlees. Wat jij toont is kofte/sis kebab ofzo.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:53 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
@ iedereen.
[ afbeelding ]
DIT is kebab.
DIT is het enige lekkere en goede kebab. Zo beter?quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:58 schreef Levolution het volgende:
[..]
Kebab is een verzamelnaam voor gegrild vlees. Wat jij toont is kofte/sis kebab ofzo.
Je kunt hier precies dezelfde tomaten kopen, tevens afkomstig uit Turkije dus nogmaals, het slaat nergens op deze romantische prietpraat.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:54 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
Het vlees in Turkije smaakt werkelijk beter. Evenals fruit, groente, etc.
Adana kebab inderdaad, ik was het even kwijt.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:58 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
DIT is het enige lekkere en goede kebab. Zo beter?
En het is Adana kebab.
Dat is een tendentieuze aanname die je maakt die op geen enkele wijze te bewijzen is of te ontkennen.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:37 schreef Levolution het volgende:
[..]
Dat wil zeggen: gehakt maken van seperator/restvlees, dit met vet, bindingsmiddel etc. kneden en dan om de spies heen plakken (drukken).
Waar dan? Ik heb de laatste keer dat ik in TR was tomaten gehad zoals ik ze hier nooit geproefd heb.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:59 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Je kunt hier precies dezelfde tomaten kopen, tevens afkomstig uit Turkije dus nogmaals, het slaat nergens op deze romantische prietpraat.
Turkse vrouwen!quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:54 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
Het vlees in Turkije smaakt werkelijk beter. Evenals fruit, groente, etc.
De bananen die ik daar op had, smaakten naar bananensnoepjes.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:55 schreef Levolution het volgende:
[..]
Van fruit en groente kan ik het beamen, de tomaten daar bijvoorbeeld zijn echt heerlijk.
En toch is het zo. Het is geen "romantische prietpraat", want ik zat daar 6 weken tegen m'n zin in.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:59 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Je kunt hier precies dezelfde tomaten kopen, tevens afkomstig uit Turkije dus nogmaals, het slaat nergens op deze romantische prietpraat.
Ik ken slagers die leveren aan dönerzaken. En je kan ook een keer op het vlees letten, je merkt het echt wel als het gehakt is. Dan kauwt het makkelijker weg zeg maar.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:59 schreef robber57 het volgende:
[..]
Dat is een tendentieuze aanname die je maakt die op geen enkele wijze te bewijzen is of te ontkennen.
Ik zei geen kwaad woord over gehakt, ik zei alleen dat dönervlees geen gehakt hoor te zijn.quote:Gehakt word gemaakt van "restvlees" en in het meest gunstige geval van grote stukken vlees waar niet veel meer mee te doen is dan er gehakt van te draaien aangevuld met "restvlees" (kleine stukjes vlees die overblijven na het snijden tot lappen) als jij dat wilt zien als inferieur is dat jouw conclusie maar probeer dat niet als de waarheid te verkondigen.
Of denk je soms dat jouw slager zijn gehakt maakt van uitsluitend rosbief en/of rollade?
Heb je enig idee hoeveel % van de markttomaten die hier in Nederland verkocht worden feitelijk afkomstig zijn uit Turkije?quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:01 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
En toch is het zo. Het is geen "romantische prietpraat", want ik zat daar 6 weken tegen m'n zin in.
quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:03 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[ afbeelding ]
Kofte
[ afbeelding ]
Turks brood
[ afbeelding ]
Simit
[ afbeelding ]
Sigara boregi
[ afbeelding ]
Baklava
[ afbeelding ]
Turkse Humus
Turkse keuken.![]()
Mijn fout.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:05 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
Dat is geen sigara böregi, dat is dit:
[ afbeelding ]
En die baklava ziet er ook niet bijster lekker uit.
Mijn fout dat ik de gerechten niet op een rijtje heb.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:07 schreef Levolution het volgende:
[..]
Alleen je sigara boregi is een aardappelsalade (patates salatasi). Sigara boregi is:
[ afbeelding ]
En je Turkse brood is pide, dat is niet fout, maar ik prefereer somun ekmegi, krokante buitenlaag en zachte binnenkant:
[ afbeelding ]
Nou? Ik heb gegoogled maar kon niks vinden.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:06 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Heb je enig idee hoeveel % van de markttomaten die hier in Nederland verkocht worden feitelijk afkomstig zijn uit Turkije?
Ik heb geen idee hoeveel % dat zou zijn, maar ik kan wel met zekerheid stellen dat ik gelijk heb. Althans, voor mij. Als jouw smaakpapillen jou in de steek laten, kan ik daar vrij weinig aan doen.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:06 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Heb je enig idee hoeveel % van de markttomaten die hier in Nederland verkocht worden feitelijk afkomstig zijn uit Turkije?
Het ZIJN dezelfde tomaten, dus nee ze kunnen niet 'beter smaken' .....
Ze smaken beter omdat jij op vakantie bent of op een plaats waar je anders je eten niet haalt.
Ik zie dit verschijnsel zo enorm vaak. Mensen zijn op reis en opeens is alles wat ze in een ander land eten 'beter' en van hogere kwaliteit als hier in Nederland. Ik blijf het houden op perceptie. Zeker met groente en fruit kun je daar niet over twisten omdat er gewoonweg geen concreet verschil te benoemen is.
Jij hebt zeker nog nooit écht verse vis gegeten, bijvoorbeeld. Dus recht uit het water in de pan en dan op je bord.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:06 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Heb je enig idee hoeveel % van de markttomaten die hier in Nederland verkocht worden feitelijk afkomstig zijn uit Turkije?
Het ZIJN dezelfde tomaten, dus nee ze kunnen niet 'beter smaken' .....
Ze smaken beter omdat jij op vakantie bent of op een plaats waar je anders je eten niet haalt.
Ik zie dit verschijnsel zo enorm vaak. Mensen zijn op reis en opeens is alles wat ze in een ander land eten 'beter' en van hogere kwaliteit als hier in Nederland. Ik blijf het houden op perceptie. Zeker met groente en fruit kun je daar niet over twisten omdat er gewoonweg geen concreet verschil te benoemen is.
Ja, ook dit dus. Ik zou echt een moord doen voor de vis op de BBQ die ik daar bij m'n tante heb gegeten. Talloze keren geprobeerd hier, met hetzelfde vis, maar het smaakt nergens naar.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:15 schreef Krantenman het volgende:
[..]
Jij hebt zeker nog nooit écht verse vis gegeten, bijvoorbeeld. Dus recht uit het water in de pan en dan op je bord.
Dat is wat anders dan de rommel die je in de supermarkt koopt hoor. Het verschil is gewoon: het is VERS. En ik kan me zo voorstellen dat tomaten die uit Turkije komen al lang niet meer "vers" zijn als ik ze in de Nederlandse supermarkt koop.
quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:17 schreef o.us het volgende:
Ik heb net dönerschotel besteld, kon het niet laten.
Lol alsof je in Nederland geen verse vis kunt kopenquote:Op maandag 17 oktober 2011 00:15 schreef Krantenman het volgende:
[..]
Jij hebt zeker nog nooit écht verse vis gegeten, bijvoorbeeld. Dus recht uit het water in de pan en dan op je bord.
Dat is wat anders dan de rommel die je in de supermarkt koopt hoor. Het verschil is gewoon: het is VERS. En ik kan me zo voorstellen dat tomaten die uit Turkije komen al lang niet meer "vers" zijn als ik ze in de Nederlandse supermarkt koop.
Dan moet je haar daar op aanspreken! Zeggen dat je verse vis wilt! Het ligt namelijk aan je tante dat ze jou geen verse vis serveert. Het is wel degelijk te krijgen hier in Nederland!quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:18 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
Ja, ook dit dus. Ik zou echt een moord doen voor de vis op de BBQ die ik daar bij m'n tante heb gegeten. Talloze keren geprobeerd hier, met hetzelfde vis, maar het smaakt nergens naar.
Dat is meer een dikke lahmacun, haha.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:19 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[ afbeelding ]
Pide
Deze mogen niet ontbreken, wat een smakelijk topic.
OMG, HAHAHA.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:20 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Dan moet je haar daar op aanspreken! Zeggen dat je verse vis wilt! Het ligt namelijk aan je tante dat ze jou geen verse vis serveert. Het is wel degelijk te krijgen hier in Nederland!
Sure, dat zal wel, al die "Turkse" tomaten worden zeker per privé-helikopter door de boer naar hier gevlogen.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:19 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Lol alsof je in Nederland geen verse vis kunt kopenZeker nog nooit zelf een scholletje gevangen en klaargemaakt?
En die tomaten die zijn binnen 24 uur na plukken in Turkije gewoon op de Nederlandse markt te krijgen.
Vaak nog sneller dan dat die locals ze zelf aan de man kunnen brengen
Ah, de namen dat wil bij mij wel fout gaan, maar bedankt voor de aantekening.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:21 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
Dat is meer een dikke lahmacun, haha.
Nee man, het zijn verse Turkse tomaten uit een kas in het Westland.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:23 schreef Krantenman het volgende:
[..]
Sure, dat zal wel, al die "Turkse" tomaten worden zeker per privé-helikopter door de boer naar hier gevlogen.
Moderne logistiek is 24 uur transport maximaal. Knap baasje als jij het verschil proeft.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:23 schreef Krantenman het volgende:
[..]
Sure, dat zal wel, al die "Turkse" tomaten worden zeker per privé-helikopter door de boer naar hier gevlogen.
Je kent niet eens Turkse markten in NL zoals die in Osdorp dus wat praat je poep?quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:24 schreef o.us het volgende:
[..]
Nee man, het zijn verse Turkse tomaten uit een kas in het Westland.
Sarcasme herkennen is een kunst blijkbaar. Valt mij tegen van je.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:26 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Je kent niet eens Turkse markten in NL zoals die in Osdorp dus wat praat je poep?
Jij koopt kennelijk oude vis dus jij faalt gewoon. Je kent je adresjes niet, klaar.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:22 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
OMG, HAHAHA.JE HEBT GELIJK, IK ZAL D'R ZO WEL EVEN BELLEN. XOXOX
Nodig me dan maar uit voor die weddenschap. Ik weet dat ik ooit ananas heb gegeten op een Afrikaanse markt, goddelijk was dat. Daarom weiger ik nog ooit een Pizza Hawaii te eten hier in Europa, een belediging voor de smaakzintuigen is dat gewoon.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:25 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Moderne logistiek is 24 uur transport maximaal. Knap baasje als jij het verschil proeft.
Ik zou die weddenschap dat jij het verschil niet proeft graag met je aan gaan.
Ja dat sarcasme van je is vaak juist het probleem he. Je wilt altijd maar weer fucking lollig doen in serieuze discussies.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:28 schreef o.us het volgende:
[..]
Sarcasme herkennen is een kunst blijkbaar. Valt mij tegen van je.
Nope, was vers. Tevens ben je de enige die beweert dat het allemaal hetzelfde smaakt, dus ik denk dat het wel duidelijk is wie hier faalt. Kusjes.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:29 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Jij koopt kennelijk oude vis dus jij faalt gewoon. Je kent je adresjes niet, klaar.
Omdat die ander ook sarcastisch deed omdat hij geen 24 uurs logistiek kent. Ik gaf je zelfs gelijk. Maar jij gelijk boos, alles. Wat is jouw probleem manquote:Op maandag 17 oktober 2011 00:31 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Ja dat sarcasme van je is vaak juist het probleem he. Je wilt altijd maar weer fucking lollig doen in serieuze discussies.
Het was kennelijk dus niet vers.Anders had je niet lopen brallen over je tante.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:31 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
Nope, was vers. Tevens ben je de enige die beweert dat het allemaal hetzelfde smaakt, dus ik denk dat het wel duidelijk is wie hier faalt. Kusjes.
We hadden het over Turkse groenten en fruit, niet wat jij in Malawi gegeten hebt gast.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:31 schreef Krantenman het volgende:
[..]
Nodig me dan maar uit voor die weddenschap. Ik weet dat ik ooit ananas heb gegeten op een Afrikaanse markt, goddelijk was dat. Daarom weiger ik nog ooit een Pizza Hawaii te eten hier in Europa, een belediging voor de smaakzintuigen is dat gewoon.
En jij gaat me niet overtuigen van die theorie dat zo'n ananas van een boer uit Malawi binnen de 24 uur op mijn bord ligt.
Sidenote: hoe komen turkse winkeltjes aan al dat fruit dat ze voor een habbekrats kunnen wegdoen. Overrijp is het fruit en groente ook niet. Dus waar ligt de catch?quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:37 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
We hadden het over Turkse groenten en fruit, niet wat jij in Malawi gegeten hebt gast.
Appels met peren vergelijken wat je doet .
Hasret is gore troep zeg ik je. Echt gore troep.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:50 schreef MCH het volgende:
Zien hier ook Groningers die altijd zo genieten van de Hasret (gekozen nummer 1 van Nederland)?
Of het is in de supermarkt gewoon veelste duur.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:38 schreef Schenkstroop het volgende:
[..]
Sidenote: hoe komen turkse winkeltjes aan al dat fruit dat ze voor een habbekrats kunnen wegdoen. Overrijp is het fruit en groente ook niet. Dus waar ligt de catch?
Van mij mag er vaker EHEC enzo uitbreken, man die prijzen van de komkommers toen.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:53 schreef Ayca het volgende:
[..]
Of het is in de supermarkt gewoon veelste duur.
quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:51 schreef Levolution het volgende:
[..]
Hasret is gore troep zeg ik je. Echt gore troep.
En slechte service. Vieze Turkse mannetjes zijn het.
Haha, ken je de McDana's?quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:54 schreef MCH het volgende:
[..]![]()
Ik ben er ook al lang geleden van afgestapt. Hasret is een soort McDonalds in Groningen, zoveel uitbreiding hebben die gasten gehad de laatste jaren.
Is dat weg? Dacht dat sowieso de vestiging in de Ebbinge nog wel bestaat, op Paddepoel zat ook eentje. Ben er 1 keertje geweest ooit, zegt wel genoeg. Er doen ook altijd verhalen de ronde dat Ozan van dezelfde eigenaar is als Hasret.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:55 schreef Levolution het volgende:
[..]
Haha, ken je de McDana's?Of hoe heette dat?
edit: Big Danas was het.
Nee, het is er nog wel. Gewoon een McDonald's rip off.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:58 schreef MCH het volgende:
[..]
Is dat weg? Dacht dat sowieso de vestiging in de Ebbinge nog wel bestaat, op Paddepoel zat ook eentje. Ben er 1 keertje geweest ooit, zegt wel genoeg. Er doen ook altijd verhalen de ronde dat Ozan van dezelfde eigenaar is als Hasret.
Welke zaak dan? Hoewel ik nooit meer döner consumeer. Die troep gaat mijn lijf niet meer in, hoogstens in Turkije.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:02 schreef Ayca het volgende:
Lekkerste kebab zit in Alkmaar. Heus, vertrouw mij maar, compleet objectief gezien natuurlijk.
Jaja dat weten we nu onderhand welquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:03 schreef Levolution het volgende:
[..]
Welke zaak dan? Hoewel ik nooit meer döner consumeer. Die troep gaat mijn lijf niet meer in, hoogstens in Turkije.
Doet mij denken aan Has, een dönerzaakketen met iets van tien vestigingen in Rotterdam alleen. Neem alleen een lahmacun daar, de rest is zo bedroevend slecht.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:01 schreef Levolution het volgende:
[..]
Nee, het is er nog wel. Gewoon een McDonald's rip off.
Bij Westerhaven zit een Ozan tegenover een Hasret, op allebei staat iets in de trant van "beste döner van NL".
Kokorec smaakt echt honderd miljoen keer beter dan kebab.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:28 schreef Levolution het volgende:
[..]
Kijk, daar zie je het: ECHT vlees
Goed programma is dat trouwens.
Overigens, voor de liefhebbers, een minder bekend maar misschien wel lekkerder gerecht: kokoreį. Als je dat ooit in handen krijgt, probeer het.
[ afbeelding ]
Laat je niet afschrikken door het feit dat het schapendarmen zijn. Vertrouw me.
Schapendarmen of niet, erin gaat het. Rattenhamburger zou er zelfs bij mij in gaan.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:05 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[..]
Kokorec smaakt echt honderd miljoen keer beter dan kebab.
Kokorec
Jammer dat het niet in de EU verkocht mag worden
Deze man weet.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:05 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[..]
Kokorec smaakt echt honderd miljoen keer beter dan kebab.
Kokorec
Jammer dat het niet in de EU verkocht mag worden
Dankzij Turkse koffie kon ik een nacht doorhalen om voor een tentamen te leren waar ik ook voor slaagde. Like a boss.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:07 schreef Ayca het volgende:
Starbucks.![]()
Iets boven Turkse koffie prefereren.
Het is geen koffie, meer een ijsdrank met een koffiesmaakje.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:07 schreef Ayca het volgende:
Starbucks.![]()
Iets boven Turkse koffie prefereren.
Cafeīne heeft geen effect op mij.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:07 schreef o.us het volgende:
[..]
Dankzij Turkse koffie kon ik een nacht doorhalen om voor een tentamen te leren waar ik ook voor slaagde. Like a boss.
quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:08 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[..]
Het is geen koffie, meer een ijsdrank met een koffiesmaakje.
Post is een paar pics van Turkse koffiedranken?
Gewoon eten. Het smaakt echt hemelsquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:09 schreef Poemgirl het volgende:
Ben langs zoveel kokoreįzaken gelopen maar heb toch niks gekocht, dat her darmen zijn houdt me tegen..
Iskender en adana zijn wel hemels ja, mits je het bij een goede zaak haalt [ afbeelding ]
omg wondermiddel gespotquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:07 schreef o.us het volgende:
[..]
Dankzij Turkse koffie kon ik een nacht doorhalen om voor een tentamen te leren waar ik ook voor slaagde. Like a boss.
Allemaal gardas als het om eten gaatquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:10 schreef o.us het volgende:
Het verbaast mij gewoon, puur vanwege het feit dat ik een Turkse vriendin had, zo veel over dat land en diens cultuur weetAl verschilt het niet veel met Arabische/Marokkaanse, maar toch.
Gewoon de drab die achterblijft na een goede pot filterkoffie opschenken in kleine kopjes en dan opslurpen.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:12 schreef MarokkaanseKip het volgende:
ik moett weten hoe turkse koffie gemaakt wordt
dit kan mijn hele carričre redden
Turkse vriendin? Dus je bent een man? En ik je de hele tijd voor een vrouw aanzien. Ach, had ik maar beter naar de ondertitel moeten kijken.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:10 schreef o.us het volgende:
Het verbaast mij gewoon, puur vanwege het feit dat ik een Turkse vriendin had, zo veel over dat land en diens cultuur weetAl verschilt het niet veel met Arabische/Marokkaanse, maar toch.
Is niet zo makkelijk. Zit een hele studie achterquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:12 schreef MarokkaanseKip het volgende:
ik moett weten hoe turkse koffie gemaakt wordt
dit kan mijn hele carričre redden
En hoequote:Op maandag 17 oktober 2011 01:12 schreef Levolution het volgende:
[..]
Allemaal gardas als het om eten gaat
Wil ik best een keer proberen, mits geroosterd/gefrituurd. Alles wat gefrituurd is is te eten.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:16 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[ afbeelding ]
Tarantula's.
OMGquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:16 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[ afbeelding ]
Tarantula's.
Mensen kennen me inmiddels op FOK! lijkt mij, dan is een geslachtsindicator niet echt nodig lijkt mijquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:13 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[..]
Turkse vriendin? Dus je bent een man? En ik je de hele tijd voor een vrouw aanzien. Ach, had ik maar beter naar de ondertitel moeten kijken.![]()
Aangenaam kennis te maken.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:18 schreef o.us het volgende:
[..]
Mensen kennen me inmiddels op FOK! lijkt mij, dan is een geslachtsindicator niet echt nodig lijkt mij
Ik maak het ook geweldig en zelf vind ik dat ook.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:20 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
Vinden jullie Turkse koffie echt lekker?Ik maak het geweldig, als ik de complimenten mag geloven, maar zelf hoef ik het echt niet.
Cambodja is the 'place to be'.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:17 schreef Levolution het volgende:
[..]
Wil ik best een keer proberen, mits geroosterd/gefrituurd. Alles wat gefrituurd is is te eten.
Ook aangenaam kennis te makenquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:20 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[..]
Aangenaam kennis te maken.
Hta houa maghrebi?quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:22 schreef MarokkaanseKip het volgende:
Serieuzeonderwerpen is ook maghrabi trouwens
EN IS DIT RECEPT?
Maal de koffie in een Turkse koffiemolen (met een elektrische
koffiemolen kan het ook op de stand ′zeer fijn′) en gebruik een spe-
ciaal Turks koffiekannetje. Doe er de suiker bij en koud water
en laat drie keer aan de kook komen (opkomen). Eigenlijk hoort
deze koffie op een bijbehorende spiritusbrander te worden ge-
maakt. Als de koffie opkomt, het kannetje van het vuur nemen
en er een paar druppels koud water bijdoen. De hete koffie met
koffiedik en schuim in een mokkakopje doen en zonder melk
heet drinken.
PS Turkse koffie kan natuurlijk ook in ieder willekeurig klein pannetje worden klaargemaakt.
Ik drink het zonder suiker.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:22 schreef MarokkaanseKip het volgende:
Serieuzeonderwerpen is ook maghrabi trouwens
EN IS DIT RECEPT?
Maal de koffie in een Turkse koffiemolen (met een elektrische
koffiemolen kan het ook op de stand ′zeer fijn′) en gebruik een spe-
ciaal Turks koffiekannetje. Doe er de suiker bij en koud water
en laat drie keer aan de kook komen (opkomen). Eigenlijk hoort
deze koffie op een bijbehorende spiritusbrander te worden ge-
maakt. Als de koffie opkomt, het kannetje van het vuur nemen
en er een paar druppels koud water bijdoen. De hete koffie met
koffiedik en schuim in een mokkakopje doen en zonder melk
heet drinken.
PS Turkse koffie kan natuurlijk ook in ieder willekeurig klein pannetje worden klaargemaakt.
Ik was al op de hoogte van jouw kennis qua Marokkaans-Arabischquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:24 schreef MarokkaanseKip het volgende:
[..]
ah
wahad mara f udowu howa 9oltili wahed woord f darija
HAHA WTF mijn marokkaans
rip
Beste vriend, drop die Marokkaanse gerechten ook dan. Ik ben nog niet bekend met die keuken.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:26 schreef o.us het volgende:
[..]
Ik was al op de hoogte van jouw kennis qua Marokkaans-Arabisch.
Wel ontopic blijven he. Gaat over het prachtige keuken van onze Turkse broerders en zusters.
Zeker weten? Zometeen krijg je hongerquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:27 schreef Levolution het volgende:
[..]
Beste vriend, drop die Marokkaanse gerechten ook dan. Ik ben nog niet bekend met die keuken.Op couscous na.
ik kan me redden in tetouanquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:26 schreef o.us het volgende:
[..]
Ik was al op de hoogte van jouw kennis qua Marokkaans-Arabisch.
Wel ontopic blijven he. Gaat over de prachtige keuken van onze Turkse broeders en zusters.
Jij hebt nog nooit bastilla geproefdquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:27 schreef Levolution het volgende:
[..]
Beste vriend, drop die Marokkaanse gerechten ook dan. Ik ben nog niet bekend met die keuken.Op couscous na.
Alsof ik al geen honger had.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:27 schreef o.us het volgende:
[..]
Zeker weten? Zometeen krijg je honger.
Wasdaquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:27 schreef MarokkaanseKip het volgende:
[..]
ik kan me redden in tetouan
[..]
Jij hebt nog nooit bastilla geproefd![]()
?
Nee man. Godverdomme, nu baal ik. Waar kan ik goed Marokkaans eten in Nederland? Liefst oosten/noorden.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:27 schreef MarokkaanseKip het volgende:
[..]
ik kan me redden in tetouan
[..]
Jij hebt nog nooit bastilla geproefd![]()
?
Rotterdam, Utrecht en Den Haag ken ik goede, helaas.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:28 schreef Levolution het volgende:
[..]
Nee man. Godverdomme, nu baal ik. Waar kan ik goed Marokkaans eten in Nederland? Liefst oosten/noorden.
Is verdomd lekker, ben zo blij als dat eens bereid wordt.quote:
Kip?quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:28 schreef o.us het volgende:
Bastilla, hartige Marokkaanse taart met kip, amandelen, suiker en nog iets zoets.
[ afbeelding ]
Ik ben gek op kip, ik ben gek op koolhydraten, ik ben gek op amandelen en ik ben gek op kip die je zoet bereidt. Klinkt fucking goed dit gerecht.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:28 schreef o.us het volgende:
Bastilla, hartige Marokkaanse taart met kip, amandelen, suiker en nog iets zoets.
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:31 schreef Levolution het volgende:
[..]
Ik ben gek op kip, ik ben gek op koolhydraten, ik ben gek op amandelen en ik ben gek op kip die je zoet bereidt. Klinkt fucking goed dit gerecht.
Is het ook. Zeker proberen.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:29 schreef o.us het volgende:
[..]
Rotterdam, Utrecht en Den Haag ken ik goede, helaas.
Kun je namen geven? Mocht ik in de buurt zijn, kan ik dit topic nog altijd terug zoeken.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:29 schreef o.us het volgende:
[..]
Rotterdam, Utrecht en Den Haag ken ik goede, helaas.
Ja, een hele bastilla. Dat mag wel voor die prijs, vind je niet?quote:
Uit mijn hoofd in Rotterdam, restaurant Safir, Sultan. In Den Haag, restaurant Marrakech en in Utrecht inderdaad Salaam. Voor de rest moet ik even nadenken.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:32 schreef Levolution het volgende:
[..]
Kun je namen geven? Mocht ik in de buurt zijn, kan ik dit topic nog altijd terug zoeken.
Jazeker. Utrecht is ook nog best te doen voor mij. Sowieso wil ik misschien naar Utrecht verhuizen, dit ga ik zeker onthouden, bedankt.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:42 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[..]
Ja, een hele bastilla. Dat mag wel voor die prijs, vind je niet?
Bedankt, nog meer ondersteuning voor Salaam dus. Ik ben voorlopig wel zoet hiermee.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:44 schreef o.us het volgende:
[..]
Uit mijn hoofd in Rotterdam, restaurant Safir, Sultan. In Den Haag, restaurant Marrakech en in Utrecht inderdaad Salaam. Voor de rest moet ik even nadenken.
Tuurlijk, daar is dit topic toch allang voor gekaapt?quote:
Utrecht is Centraal en heel makkelijk te doen. Probeer het zeker, neem meerdere mensen mee, je krijgt het niet in je eentje op.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:44 schreef Levolution het volgende:
[..]
Jazeker. Utrecht is ook nog best te doen voor mij. Sowieso wil ik misschien naar Utrecht verhuizen, dit ga ik zeker onthouden, bedankt.
Met twee mensen dan?quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:45 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[..]
Utrecht is Centraal en heel makkelijk te doen. Probeer het zeker, neem meerdere mensen mee, je krijgt het niet in je eentje op.
Ik ben ook een grote eter, mijn vriendin iets minder. Ik mag altijd haar bord leegeten.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:48 schreef o.us het volgende:
[..]
Ach, ik eet verschikkelijk veel dus met twee mensen zit ik al best vol.
Dan is er iets mis met je smaakpapillen. Nergens en dan ook nergens in Nederland kunnen ze lekkere iskender ( gerecht met doner vlees) maken.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:37 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Je romantiseert e.e.a. .Tenzij de koeien en het vlees in Turkije van aanzienlijk betere kwaliteit zijn.
Het is vlees dat klaargemaakt is door Turken met recepten afkomstig uit dat zelfde land.
Dat het daadwerkelijk anders smaakt ligt waarschijnlijk aan jouw perceptie.
En ja ik ben ook in Turkije geweest.
quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:49 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[..]
HAHA, een hele bastilla. Doe maar drie of vier mensen.
Komt inderdaad heel bekend voor.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:50 schreef o.us het volgende:
Harira, Marokkaanse gevulde tomatensoep. Wordt regelmatig door Marokkanen gegeten als vastenbreker tijdens de Ramadan.
[ afbeelding ]
Herkenbaarquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:53 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
Turkse en Marokkaanse gerechten zien er altijd uit alsof ze gewoon wat groente bij elkaar in een pan hebben gegooid en na een uur hebben gekeken of het wat is geworden.
Moest hardop lachenquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:53 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
Turkse en Marokkaanse gerechten zien er altijd uit alsof ze gewoon wat groente bij elkaar in een pan hebben gegooid en na een uur hebben gekeken of het wat is geworden.
Oh, ik moet toegeven dat ik het soms jammer vind dat groenten en sommige vlees te gaar worden gemaakt. Mijn groenten heb ik liever knapperig, mijn rundvlees mag wel medium.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:53 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
Turkse en Marokkaanse gerechten zien er altijd uit alsof ze gewoon wat groente bij elkaar in een pan hebben gegooid en na een uur hebben gekeken of het wat is geworden.
Hutspot met rookworst is ook niet echt moeilijk, wel?quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:53 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
Turkse en Marokkaanse gerechten zien er altijd uit alsof ze gewoon wat groente bij elkaar in een pan hebben gegooid en na een uur hebben gekeken of het wat is geworden.
Hahahquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:53 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
Turkse en Marokkaanse gerechten zien er altijd uit alsof ze gewoon wat groente bij elkaar in een pan hebben gegooid en na een uur hebben gekeken of het wat is geworden.
Ziet er verukkelijk uit.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:56 schreef o.us het volgende:
Birouttes, Marokkaanse loempias. Uiteraard op Mediterraanse wijze gevuld, hoef ik de Turken niet uit te leggen.
[ afbeelding ]
Je eet alleen als je sport?quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:59 schreef Levolution het volgende:
Ik heb honger, maar ben niet thuis en kan niet sporten. Dus ik kan niks eten.
Heb vandaag al 5 maaltijden en fruit gehad en een beschuit bij de thee.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:59 schreef MarokkaanseKip het volgende:
[..]
Je eet alleen als je sport?
quote:Op maandag 17 oktober 2011 02:02 schreef Ayca het volgende:
Eh ik had eens Marokkaanse koekjes gekregen in bladerdeeg met een soort van helva erin, enig idee hoe het heet? In driehoekjes, als dat uitmaakt.
quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:56 schreef o.us het volgende:
Birouettes, Marokkaanse loempias. Uiteraard op Mediterraanse wijze gevuld, hoef ik de Turken niet uit te leggen.
[ afbeelding ]
Ah oke oke. Ik dacht dat is er eentje die elke calorie eraf wil hebbenquote:Op maandag 17 oktober 2011 02:00 schreef Levolution het volgende:
[..]
Heb vandaag al 5 maaltijden en fruit gehad en een beschuit bij de thee.
oeh dat ken ik nietquote:Op maandag 17 oktober 2011 02:02 schreef o.us het volgende:
Beid-al-tahr, specialiteit uit Fes, waar mijn pa vandaan komt. Fes is in Marokko zeer bekend met aparte gerechten die daar vandaan komen en vaak ook alleen daar verkrijgbaar is.
[ afbeelding ]
Briwat bedoel je volgens mij.quote:Op maandag 17 oktober 2011 02:02 schreef Ayca het volgende:
Eh ik had eens Marokkaanse koekjes gekregen in bladerdeeg met een soort van helva erin, enig idee hoe het heet? In driehoekjes, als dat uitmaakt.
Nu je het zegtquote:Op maandag 17 oktober 2011 02:04 schreef o.us het volgende:
Bij dat laatste foto moest ik aan pedobear denken![]()
Gevulde auberinges. Waarom beid in de naam voorkomt blijft mij een raadsel.quote:
Wasda?quote:Op maandag 17 oktober 2011 02:05 schreef Levolution het volgende:
Over spreads gesproken, acuka:
[ afbeelding ]
ziet er kapotpittig uitquote:Op maandag 17 oktober 2011 02:05 schreef Levolution het volgende:
Over spreads gesproken, acuka:
[ afbeelding ]
Gestampte walnoten, wat er verder in zit weet ik eigenlijk niet. Het smaakt in ieder geval meer als peperpuree ofzo, is niet heel pittig, gewoon kruidig. Ooit vers in Turkije gehad, momenteel heb ik deze pot thuis staan:quote:
Zo, jij weet van wanten.quote:Op maandag 17 oktober 2011 02:09 schreef o.us het volgende:
Het mooiste is dat als je tajine krijgt of besteld hebt, dat je het dan nog sudderend aan tafel krijgt
[ afbeelding ]
Ik heb een Turkse supermarkt 15 minuten fietsen/met de tram van mij vandaan, zal hier zeker eens naar checken.quote:Op maandag 17 oktober 2011 02:08 schreef Levolution het volgende:
[..]
Gestampte walnoten, wat er verder in zit weet ik eigenlijk niet. Het smaakt in ieder geval meer als peperpuree ofzo, is niet heel pittig, gewoon kruidig. Ooit vers in Turkije gehad, momenteel heb ik deze pot thuis staan:
[ afbeelding ]
Bij de Jumbo gekocht.
Denk het wel ja.quote:Op maandag 17 oktober 2011 02:05 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[..]
Briwat bedoel je volgens mij.
quote:Op maandag 17 oktober 2011 02:10 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
Genoeg eten. Ik ga slapen met vet veel honger.
Slaap lekker.
Trusten, canimsinquote:Op maandag 17 oktober 2011 02:10 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
Genoeg eten. Ik ga slapen met vet veel honger.
Slaap lekker.
En dan geen tosti met sucuk nemen.quote:Op maandag 17 oktober 2011 02:12 schreef Levolution het volgende:
Sowieso dat ik morgen behoorlijk ga ontbijten. Tosti met pindakaas en banaan.
Pide tosti met sucuk, kaas en sambal. En de boter zo aan de buitenkant van het brood smeren.quote:
Hey, dat is mijn stijlquote:Op maandag 17 oktober 2011 02:15 schreef Levolution het volgende:
[..]
Pide tosti met sucuk, kaas en sambal. En de boter zo aan de buitenkant van het brood smeren.
Sowieso eet ik nooit fastfood. Het vult gewoon niet. Alleen de KFC vult wel, maar kip bereid ik liever zelf.quote:Op maandag 17 oktober 2011 02:13 schreef o.us het volgende:
Ik kan niet wachten tot ik weer in Marokko ben. Elke dag uit eten gaan, goede prijs-kwaliteitverhouding, en verdomd lekker vreten. Fuck de Mac, KFC, Quick en de BK daar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |