Het vlees in Turkije smaakt werkelijk beter. Evenals fruit, groente, etc.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:37 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Je romantiseert e.e.a. .Tenzij de koeien en het vlees in Turkije van aanzienlijk betere kwaliteit zijn.
Het is vlees dat klaargemaakt is door Turken met recepten afkomstig uit dat zelfde land.
Dat het daadwerkelijk anders smaakt ligt waarschijnlijk aan jouw perceptie.
En ja ik ben ook in Turkije geweest.
Van fruit en groente kan ik het beamen, de tomaten daar bijvoorbeeld zijn echt heerlijk.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:54 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
Het vlees in Turkije smaakt werkelijk beter. Evenals fruit, groente, etc.
Kebab is een verzamelnaam voor gegrild vlees. Wat jij toont is kofte/sis kebab ofzo.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:53 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
@ iedereen.
[ afbeelding ]
DIT is kebab.
DIT is het enige lekkere en goede kebab. Zo beter?quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:58 schreef Levolution het volgende:
[..]
Kebab is een verzamelnaam voor gegrild vlees. Wat jij toont is kofte/sis kebab ofzo.
Je kunt hier precies dezelfde tomaten kopen, tevens afkomstig uit Turkije dus nogmaals, het slaat nergens op deze romantische prietpraat.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:54 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
Het vlees in Turkije smaakt werkelijk beter. Evenals fruit, groente, etc.
Adana kebab inderdaad, ik was het even kwijt.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:58 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
DIT is het enige lekkere en goede kebab. Zo beter?
En het is Adana kebab.
Dat is een tendentieuze aanname die je maakt die op geen enkele wijze te bewijzen is of te ontkennen.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:37 schreef Levolution het volgende:
[..]
Dat wil zeggen: gehakt maken van seperator/restvlees, dit met vet, bindingsmiddel etc. kneden en dan om de spies heen plakken (drukken).
Waar dan? Ik heb de laatste keer dat ik in TR was tomaten gehad zoals ik ze hier nooit geproefd heb.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:59 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Je kunt hier precies dezelfde tomaten kopen, tevens afkomstig uit Turkije dus nogmaals, het slaat nergens op deze romantische prietpraat.
Turkse vrouwen!quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:54 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
Het vlees in Turkije smaakt werkelijk beter. Evenals fruit, groente, etc.
De bananen die ik daar op had, smaakten naar bananensnoepjes.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:55 schreef Levolution het volgende:
[..]
Van fruit en groente kan ik het beamen, de tomaten daar bijvoorbeeld zijn echt heerlijk.
En toch is het zo. Het is geen "romantische prietpraat", want ik zat daar 6 weken tegen m'n zin in.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:59 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Je kunt hier precies dezelfde tomaten kopen, tevens afkomstig uit Turkije dus nogmaals, het slaat nergens op deze romantische prietpraat.
Ik ken slagers die leveren aan dönerzaken. En je kan ook een keer op het vlees letten, je merkt het echt wel als het gehakt is. Dan kauwt het makkelijker weg zeg maar.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:59 schreef robber57 het volgende:
[..]
Dat is een tendentieuze aanname die je maakt die op geen enkele wijze te bewijzen is of te ontkennen.
Ik zei geen kwaad woord over gehakt, ik zei alleen dat dönervlees geen gehakt hoor te zijn.quote:Gehakt word gemaakt van "restvlees" en in het meest gunstige geval van grote stukken vlees waar niet veel meer mee te doen is dan er gehakt van te draaien aangevuld met "restvlees" (kleine stukjes vlees die overblijven na het snijden tot lappen) als jij dat wilt zien als inferieur is dat jouw conclusie maar probeer dat niet als de waarheid te verkondigen.
Of denk je soms dat jouw slager zijn gehakt maakt van uitsluitend rosbief en/of rollade?
Heb je enig idee hoeveel % van de markttomaten die hier in Nederland verkocht worden feitelijk afkomstig zijn uit Turkije?quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:01 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
En toch is het zo. Het is geen "romantische prietpraat", want ik zat daar 6 weken tegen m'n zin in.
quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:03 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[ afbeelding ]
Kofte
[ afbeelding ]
Turks brood
[ afbeelding ]
Simit
[ afbeelding ]
Sigara boregi
[ afbeelding ]
Baklava
[ afbeelding ]
Turkse Humus
Turkse keuken.![]()
Mijn fout.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:05 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
Dat is geen sigara böregi, dat is dit:
[ afbeelding ]
En die baklava ziet er ook niet bijster lekker uit.
Mijn fout dat ik de gerechten niet op een rijtje heb.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:07 schreef Levolution het volgende:
[..]
Alleen je sigara boregi is een aardappelsalade (patates salatasi). Sigara boregi is:
[ afbeelding ]
En je Turkse brood is pide, dat is niet fout, maar ik prefereer somun ekmegi, krokante buitenlaag en zachte binnenkant:
[ afbeelding ]
Nou? Ik heb gegoogled maar kon niks vinden.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:06 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Heb je enig idee hoeveel % van de markttomaten die hier in Nederland verkocht worden feitelijk afkomstig zijn uit Turkije?
Ik heb geen idee hoeveel % dat zou zijn, maar ik kan wel met zekerheid stellen dat ik gelijk heb. Althans, voor mij. Als jouw smaakpapillen jou in de steek laten, kan ik daar vrij weinig aan doen.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:06 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Heb je enig idee hoeveel % van de markttomaten die hier in Nederland verkocht worden feitelijk afkomstig zijn uit Turkije?
Het ZIJN dezelfde tomaten, dus nee ze kunnen niet 'beter smaken' .....
Ze smaken beter omdat jij op vakantie bent of op een plaats waar je anders je eten niet haalt.
Ik zie dit verschijnsel zo enorm vaak. Mensen zijn op reis en opeens is alles wat ze in een ander land eten 'beter' en van hogere kwaliteit als hier in Nederland. Ik blijf het houden op perceptie. Zeker met groente en fruit kun je daar niet over twisten omdat er gewoonweg geen concreet verschil te benoemen is.
Jij hebt zeker nog nooit écht verse vis gegeten, bijvoorbeeld. Dus recht uit het water in de pan en dan op je bord.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:06 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Heb je enig idee hoeveel % van de markttomaten die hier in Nederland verkocht worden feitelijk afkomstig zijn uit Turkije?
Het ZIJN dezelfde tomaten, dus nee ze kunnen niet 'beter smaken' .....
Ze smaken beter omdat jij op vakantie bent of op een plaats waar je anders je eten niet haalt.
Ik zie dit verschijnsel zo enorm vaak. Mensen zijn op reis en opeens is alles wat ze in een ander land eten 'beter' en van hogere kwaliteit als hier in Nederland. Ik blijf het houden op perceptie. Zeker met groente en fruit kun je daar niet over twisten omdat er gewoonweg geen concreet verschil te benoemen is.
Ja, ook dit dus. Ik zou echt een moord doen voor de vis op de BBQ die ik daar bij m'n tante heb gegeten. Talloze keren geprobeerd hier, met hetzelfde vis, maar het smaakt nergens naar.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:15 schreef Krantenman het volgende:
[..]
Jij hebt zeker nog nooit écht verse vis gegeten, bijvoorbeeld. Dus recht uit het water in de pan en dan op je bord.
Dat is wat anders dan de rommel die je in de supermarkt koopt hoor. Het verschil is gewoon: het is VERS. En ik kan me zo voorstellen dat tomaten die uit Turkije komen al lang niet meer "vers" zijn als ik ze in de Nederlandse supermarkt koop.
quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:17 schreef o.us het volgende:
Ik heb net dönerschotel besteld, kon het niet laten.
Lol alsof je in Nederland geen verse vis kunt kopenquote:Op maandag 17 oktober 2011 00:15 schreef Krantenman het volgende:
[..]
Jij hebt zeker nog nooit écht verse vis gegeten, bijvoorbeeld. Dus recht uit het water in de pan en dan op je bord.
Dat is wat anders dan de rommel die je in de supermarkt koopt hoor. Het verschil is gewoon: het is VERS. En ik kan me zo voorstellen dat tomaten die uit Turkije komen al lang niet meer "vers" zijn als ik ze in de Nederlandse supermarkt koop.
Dan moet je haar daar op aanspreken! Zeggen dat je verse vis wilt! Het ligt namelijk aan je tante dat ze jou geen verse vis serveert. Het is wel degelijk te krijgen hier in Nederland!quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:18 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
Ja, ook dit dus. Ik zou echt een moord doen voor de vis op de BBQ die ik daar bij m'n tante heb gegeten. Talloze keren geprobeerd hier, met hetzelfde vis, maar het smaakt nergens naar.
Dat is meer een dikke lahmacun, haha.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:19 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[ afbeelding ]
Pide
Deze mogen niet ontbreken, wat een smakelijk topic.
OMG, HAHAHA.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:20 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Dan moet je haar daar op aanspreken! Zeggen dat je verse vis wilt! Het ligt namelijk aan je tante dat ze jou geen verse vis serveert. Het is wel degelijk te krijgen hier in Nederland!
Sure, dat zal wel, al die "Turkse" tomaten worden zeker per privé-helikopter door de boer naar hier gevlogen.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:19 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Lol alsof je in Nederland geen verse vis kunt kopenZeker nog nooit zelf een scholletje gevangen en klaargemaakt?
En die tomaten die zijn binnen 24 uur na plukken in Turkije gewoon op de Nederlandse markt te krijgen.
Vaak nog sneller dan dat die locals ze zelf aan de man kunnen brengen
Ah, de namen dat wil bij mij wel fout gaan, maar bedankt voor de aantekening.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:21 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
Dat is meer een dikke lahmacun, haha.
Nee man, het zijn verse Turkse tomaten uit een kas in het Westland.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:23 schreef Krantenman het volgende:
[..]
Sure, dat zal wel, al die "Turkse" tomaten worden zeker per privé-helikopter door de boer naar hier gevlogen.
Moderne logistiek is 24 uur transport maximaal. Knap baasje als jij het verschil proeft.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:23 schreef Krantenman het volgende:
[..]
Sure, dat zal wel, al die "Turkse" tomaten worden zeker per privé-helikopter door de boer naar hier gevlogen.
Je kent niet eens Turkse markten in NL zoals die in Osdorp dus wat praat je poep?quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:24 schreef o.us het volgende:
[..]
Nee man, het zijn verse Turkse tomaten uit een kas in het Westland.
Sarcasme herkennen is een kunst blijkbaar. Valt mij tegen van je.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:26 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Je kent niet eens Turkse markten in NL zoals die in Osdorp dus wat praat je poep?
Jij koopt kennelijk oude vis dus jij faalt gewoon. Je kent je adresjes niet, klaar.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:22 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
OMG, HAHAHA.JE HEBT GELIJK, IK ZAL D'R ZO WEL EVEN BELLEN. XOXOX
Nodig me dan maar uit voor die weddenschap. Ik weet dat ik ooit ananas heb gegeten op een Afrikaanse markt, goddelijk was dat. Daarom weiger ik nog ooit een Pizza Hawaii te eten hier in Europa, een belediging voor de smaakzintuigen is dat gewoon.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:25 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Moderne logistiek is 24 uur transport maximaal. Knap baasje als jij het verschil proeft.
Ik zou die weddenschap dat jij het verschil niet proeft graag met je aan gaan.
Ja dat sarcasme van je is vaak juist het probleem he. Je wilt altijd maar weer fucking lollig doen in serieuze discussies.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:28 schreef o.us het volgende:
[..]
Sarcasme herkennen is een kunst blijkbaar. Valt mij tegen van je.
Nope, was vers. Tevens ben je de enige die beweert dat het allemaal hetzelfde smaakt, dus ik denk dat het wel duidelijk is wie hier faalt. Kusjes.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:29 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Jij koopt kennelijk oude vis dus jij faalt gewoon. Je kent je adresjes niet, klaar.
Omdat die ander ook sarcastisch deed omdat hij geen 24 uurs logistiek kent. Ik gaf je zelfs gelijk. Maar jij gelijk boos, alles. Wat is jouw probleem manquote:Op maandag 17 oktober 2011 00:31 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Ja dat sarcasme van je is vaak juist het probleem he. Je wilt altijd maar weer fucking lollig doen in serieuze discussies.
Het was kennelijk dus niet vers.Anders had je niet lopen brallen over je tante.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:31 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
[..]
Nope, was vers. Tevens ben je de enige die beweert dat het allemaal hetzelfde smaakt, dus ik denk dat het wel duidelijk is wie hier faalt. Kusjes.
We hadden het over Turkse groenten en fruit, niet wat jij in Malawi gegeten hebt gast.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:31 schreef Krantenman het volgende:
[..]
Nodig me dan maar uit voor die weddenschap. Ik weet dat ik ooit ananas heb gegeten op een Afrikaanse markt, goddelijk was dat. Daarom weiger ik nog ooit een Pizza Hawaii te eten hier in Europa, een belediging voor de smaakzintuigen is dat gewoon.
En jij gaat me niet overtuigen van die theorie dat zo'n ananas van een boer uit Malawi binnen de 24 uur op mijn bord ligt.
Sidenote: hoe komen turkse winkeltjes aan al dat fruit dat ze voor een habbekrats kunnen wegdoen. Overrijp is het fruit en groente ook niet. Dus waar ligt de catch?quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:37 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
We hadden het over Turkse groenten en fruit, niet wat jij in Malawi gegeten hebt gast.
Appels met peren vergelijken wat je doet .
Hasret is gore troep zeg ik je. Echt gore troep.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:50 schreef MCH het volgende:
Zien hier ook Groningers die altijd zo genieten van de Hasret (gekozen nummer 1 van Nederland)?
Of het is in de supermarkt gewoon veelste duur.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:38 schreef Schenkstroop het volgende:
[..]
Sidenote: hoe komen turkse winkeltjes aan al dat fruit dat ze voor een habbekrats kunnen wegdoen. Overrijp is het fruit en groente ook niet. Dus waar ligt de catch?
Van mij mag er vaker EHEC enzo uitbreken, man die prijzen van de komkommers toen.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:53 schreef Ayca het volgende:
[..]
Of het is in de supermarkt gewoon veelste duur.
quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:51 schreef Levolution het volgende:
[..]
Hasret is gore troep zeg ik je. Echt gore troep.
En slechte service. Vieze Turkse mannetjes zijn het.
Haha, ken je de McDana's?quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:54 schreef MCH het volgende:
[..]![]()
Ik ben er ook al lang geleden van afgestapt. Hasret is een soort McDonalds in Groningen, zoveel uitbreiding hebben die gasten gehad de laatste jaren.
Is dat weg? Dacht dat sowieso de vestiging in de Ebbinge nog wel bestaat, op Paddepoel zat ook eentje. Ben er 1 keertje geweest ooit, zegt wel genoeg. Er doen ook altijd verhalen de ronde dat Ozan van dezelfde eigenaar is als Hasret.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:55 schreef Levolution het volgende:
[..]
Haha, ken je de McDana's?Of hoe heette dat?
edit: Big Danas was het.
Nee, het is er nog wel. Gewoon een McDonald's rip off.quote:Op maandag 17 oktober 2011 00:58 schreef MCH het volgende:
[..]
Is dat weg? Dacht dat sowieso de vestiging in de Ebbinge nog wel bestaat, op Paddepoel zat ook eentje. Ben er 1 keertje geweest ooit, zegt wel genoeg. Er doen ook altijd verhalen de ronde dat Ozan van dezelfde eigenaar is als Hasret.
Welke zaak dan? Hoewel ik nooit meer döner consumeer. Die troep gaat mijn lijf niet meer in, hoogstens in Turkije.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:02 schreef Ayca het volgende:
Lekkerste kebab zit in Alkmaar. Heus, vertrouw mij maar, compleet objectief gezien natuurlijk.
Jaja dat weten we nu onderhand welquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:03 schreef Levolution het volgende:
[..]
Welke zaak dan? Hoewel ik nooit meer döner consumeer. Die troep gaat mijn lijf niet meer in, hoogstens in Turkije.
Doet mij denken aan Has, een dönerzaakketen met iets van tien vestigingen in Rotterdam alleen. Neem alleen een lahmacun daar, de rest is zo bedroevend slecht.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:01 schreef Levolution het volgende:
[..]
Nee, het is er nog wel. Gewoon een McDonald's rip off.
Bij Westerhaven zit een Ozan tegenover een Hasret, op allebei staat iets in de trant van "beste döner van NL".
Kokorec smaakt echt honderd miljoen keer beter dan kebab.quote:Op zondag 16 oktober 2011 23:28 schreef Levolution het volgende:
[..]
Kijk, daar zie je het: ECHT vlees
Goed programma is dat trouwens.
Overigens, voor de liefhebbers, een minder bekend maar misschien wel lekkerder gerecht: kokoreį. Als je dat ooit in handen krijgt, probeer het.
[ afbeelding ]
Laat je niet afschrikken door het feit dat het schapendarmen zijn. Vertrouw me.
Schapendarmen of niet, erin gaat het. Rattenhamburger zou er zelfs bij mij in gaan.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:05 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[..]
Kokorec smaakt echt honderd miljoen keer beter dan kebab.
Kokorec
Jammer dat het niet in de EU verkocht mag worden
Deze man weet.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:05 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[..]
Kokorec smaakt echt honderd miljoen keer beter dan kebab.
Kokorec
Jammer dat het niet in de EU verkocht mag worden
Dankzij Turkse koffie kon ik een nacht doorhalen om voor een tentamen te leren waar ik ook voor slaagde. Like a boss.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:07 schreef Ayca het volgende:
Starbucks.![]()
Iets boven Turkse koffie prefereren.
Het is geen koffie, meer een ijsdrank met een koffiesmaakje.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:07 schreef Ayca het volgende:
Starbucks.![]()
Iets boven Turkse koffie prefereren.
Cafeīne heeft geen effect op mij.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:07 schreef o.us het volgende:
[..]
Dankzij Turkse koffie kon ik een nacht doorhalen om voor een tentamen te leren waar ik ook voor slaagde. Like a boss.
quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:08 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[..]
Het is geen koffie, meer een ijsdrank met een koffiesmaakje.
Post is een paar pics van Turkse koffiedranken?
Gewoon eten. Het smaakt echt hemelsquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:09 schreef Poemgirl het volgende:
Ben langs zoveel kokoreįzaken gelopen maar heb toch niks gekocht, dat her darmen zijn houdt me tegen..
Iskender en adana zijn wel hemels ja, mits je het bij een goede zaak haalt [ afbeelding ]
omg wondermiddel gespotquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:07 schreef o.us het volgende:
[..]
Dankzij Turkse koffie kon ik een nacht doorhalen om voor een tentamen te leren waar ik ook voor slaagde. Like a boss.
Allemaal gardas als het om eten gaatquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:10 schreef o.us het volgende:
Het verbaast mij gewoon, puur vanwege het feit dat ik een Turkse vriendin had, zo veel over dat land en diens cultuur weetAl verschilt het niet veel met Arabische/Marokkaanse, maar toch.
Gewoon de drab die achterblijft na een goede pot filterkoffie opschenken in kleine kopjes en dan opslurpen.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:12 schreef MarokkaanseKip het volgende:
ik moett weten hoe turkse koffie gemaakt wordt
dit kan mijn hele carričre redden
Turkse vriendin? Dus je bent een man? En ik je de hele tijd voor een vrouw aanzien. Ach, had ik maar beter naar de ondertitel moeten kijken.quote:Op maandag 17 oktober 2011 01:10 schreef o.us het volgende:
Het verbaast mij gewoon, puur vanwege het feit dat ik een Turkse vriendin had, zo veel over dat land en diens cultuur weetAl verschilt het niet veel met Arabische/Marokkaanse, maar toch.
Is niet zo makkelijk. Zit een hele studie achterquote:Op maandag 17 oktober 2011 01:12 schreef MarokkaanseKip het volgende:
ik moett weten hoe turkse koffie gemaakt wordt
dit kan mijn hele carričre redden
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |