abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_103172649
quote:
7s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:37 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Je romantiseert e.e.a. .Tenzij de koeien en het vlees in Turkije van aanzienlijk betere kwaliteit zijn.
Het is vlees dat klaargemaakt is door Turken met recepten afkomstig uit dat zelfde land.
Dat het daadwerkelijk anders smaakt ligt waarschijnlijk aan jouw perceptie.

En ja ik ben ook in Turkije geweest.
Het vlees in Turkije smaakt werkelijk beter. Evenals fruit, groente, etc.
  zondag 16 oktober 2011 @ 23:55:30 #102
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_103172715
quote:
14s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:54 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:

[..]

Het vlees in Turkije smaakt werkelijk beter. Evenals fruit, groente, etc.
Van fruit en groente kan ik het beamen, de tomaten daar bijvoorbeeld zijn echt heerlijk. _O_
This isn't even my final form.
  zondag 16 oktober 2011 @ 23:58:02 #103
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_103172835
quote:
12s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:53 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
:') @ iedereen.

[ afbeelding ]
DIT is kebab.
Kebab is een verzamelnaam voor gegrild vlees. Wat jij toont is kofte/sis kebab ofzo.
This isn't even my final form.
pi_103172847
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:58 schreef Levolution het volgende:

[..]

Kebab is een verzamelnaam voor gegrild vlees. Wat jij toont is kofte/sis kebab ofzo.
DIT is het enige lekkere en goede kebab. Zo beter?
En het is Adana kebab.
pi_103172884
quote:
14s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:54 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:

[..]

Het vlees in Turkije smaakt werkelijk beter. Evenals fruit, groente, etc.
Je kunt hier precies dezelfde tomaten kopen, tevens afkomstig uit Turkije dus nogmaals, het slaat nergens op deze romantische prietpraat.
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  zondag 16 oktober 2011 @ 23:59:26 #106
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_103172894
quote:
16s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:58 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:

[..]

DIT is het enige lekkere en goede kebab. Zo beter?
En het is Adana kebab.
Adana kebab inderdaad, ik was het even kwijt.

Doe mij maar gewoon köfte van de mangal op de Bolu dagi.
This isn't even my final form.
  zondag 16 oktober 2011 @ 23:59:47 #107
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_103172915
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:37 schreef Levolution het volgende:

[..]
Dat wil zeggen: gehakt maken van seperator/restvlees, dit met vet, bindingsmiddel etc. kneden en dan om de spies heen plakken (drukken).
Dat is een tendentieuze aanname die je maakt die op geen enkele wijze te bewijzen is of te ontkennen.
Gehakt word gemaakt van "restvlees" en in het meest gunstige geval van grote stukken vlees waar niet veel meer mee te doen is dan er gehakt van te draaien aangevuld met "restvlees" (kleine stukjes vlees die overblijven na het snijden tot lappen) als jij dat wilt zien als inferieur is dat jouw conclusie maar probeer dat niet als de waarheid te verkondigen.
Of denk je soms dat jouw slager zijn gehakt maakt van uitsluitend rosbief en/of rollade? :')

Voor een goed samengestelde bal gehakt(het juiste vlees en vet in de goede verhoudingen) heb je niets meer nodig om hem aan een spit te grillen, dat er allerlei hulpstoffen in zouden zitten is ook een aanname....
  maandag 17 oktober 2011 @ 00:00:05 #108
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_103172926
quote:
7s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:59 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Je kunt hier precies dezelfde tomaten kopen, tevens afkomstig uit Turkije dus nogmaals, het slaat nergens op deze romantische prietpraat.
Waar dan? Ik heb de laatste keer dat ik in TR was tomaten gehad zoals ik ze hier nooit geproefd heb.
This isn't even my final form.
pi_103172941
quote:
14s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:54 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:

[..]

Het vlees in Turkije smaakt werkelijk beter. Evenals fruit, groente, etc.
Turkse vrouwen! :9 :9 :9
pi_103172952
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:55 schreef Levolution het volgende:

[..]

Van fruit en groente kan ik het beamen, de tomaten daar bijvoorbeeld zijn echt heerlijk. _O_
De bananen die ik daar op had, smaakten naar bananensnoepjes. :') O+


Alleen de watermeloenen smaken nergens meer naar, heel jammer.
  maandag 17 oktober 2011 @ 00:00:42 #111
77575 NiTiN
Move On Up
pi_103172953
Doner company, dat die gasten nog bestaan :') wat een baggerzaak. Gewoon de lokale Turk opzoeken en een fatsoenlijke Doner halen :D

Fuck, nu heb ik trek in Doner kebab. ;(
I went clubbing. Softest coat ever.
pi_103172983
quote:
7s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:59 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Je kunt hier precies dezelfde tomaten kopen, tevens afkomstig uit Turkije dus nogmaals, het slaat nergens op deze romantische prietpraat.
En toch is het zo. Het is geen "romantische prietpraat", want ik zat daar 6 weken tegen m'n zin in. :*
  maandag 17 oktober 2011 @ 00:03:03 #113
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_103173045
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:59 schreef robber57 het volgende:

[..]

Dat is een tendentieuze aanname die je maakt die op geen enkele wijze te bewijzen is of te ontkennen.
Ik ken slagers die leveren aan dönerzaken. En je kan ook een keer op het vlees letten, je merkt het echt wel als het gehakt is. Dan kauwt het makkelijker weg zeg maar.
quote:
Gehakt word gemaakt van "restvlees" en in het meest gunstige geval van grote stukken vlees waar niet veel meer mee te doen is dan er gehakt van te draaien aangevuld met "restvlees" (kleine stukjes vlees die overblijven na het snijden tot lappen) als jij dat wilt zien als inferieur is dat jouw conclusie maar probeer dat niet als de waarheid te verkondigen.
Of denk je soms dat jouw slager zijn gehakt maakt van uitsluitend rosbief en/of rollade? :')
Ik zei geen kwaad woord over gehakt, ik zei alleen dat dönervlees geen gehakt hoor te zijn.
Net zoals ze tegenwoordig gehaktschijven durven te verkopen onder de naam 'steak' (zelfs in een restaurant meegemaakt!).
This isn't even my final form.
pi_103173062


Kofte



Turks brood



Simit



Sigara boregi



Baklava



Turkse Humus



Iskender

Turkse keuken. _O_
  maandag 17 oktober 2011 @ 00:05:46 #115
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_103173187
Weetje wat vrij frappant is van het Fok!forum ?

Iedereen bashed altijd Turkije, betreffende all-in vakanties en dat turkije een gaar land is waar ze zich nooit zullen vertonen

Maar open je een topic over kabab, dan blijkt iedereen op Fok! opeens Turkije kenner te zijn :')

Vuile leugenaars op dit forum ! En ik maar denken dat iedereen altijd uber exclusief naar Australia of Antartica gaat ;(

Subklacht: Fok!nerds blijken gewoon met hun ouders elk jaar naar turkije te gaan terwijl ze je altijd voorspiegelen naar exclusievere plekken te gaan ;(

Bij de kababzaak van deze kabab maken ze altijd zo'n heerlijke lappen vlees zoals te zien op de foto, ik vind het niet echt lekker als het zoals shoarmavlees wordt gemaakt...

Marmaris O+
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_103173195
Dat is geen sigara böregi maar patates salatasi, dit is sigara böregi:



En die baklava ziet er ook niet bijster lekker uit.
pi_103173213
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:01 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:

[..]

En toch is het zo. Het is geen "romantische prietpraat", want ik zat daar 6 weken tegen m'n zin in. :*
Heb je enig idee hoeveel % van de markttomaten die hier in Nederland verkocht worden feitelijk afkomstig zijn uit Turkije?

Het ZIJN dezelfde tomaten, dus nee ze kunnen niet 'beter smaken' .....
Ze smaken beter omdat jij op vakantie bent of op een plaats waar je anders je eten niet haalt.

Ik zie dit verschijnsel zo enorm vaak. Mensen zijn op reis en opeens is alles wat ze in een ander land eten 'beter' en van hogere kwaliteit als hier in Nederland. Ik blijf het houden op perceptie. Zeker met groente en fruit kun je daar niet over twisten omdat er gewoonweg geen concreet verschil te benoemen is.
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  maandag 17 oktober 2011 @ 00:07:18 #118
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_103173259
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:03 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
[ afbeelding ]

Kofte

[ afbeelding ]

Turks brood

[ afbeelding ]

Simit

[ afbeelding ]

Sigara boregi

[ afbeelding ]

Baklava

[ afbeelding ]

Turkse Humus

Turkse keuken. _O_
_O_

Alleen je sigara boregi is een aardappelsalade (patates salatasi). Sigara boregi is:



En je Turkse brood is pide, dat is niet fout, maar ik prefereer somun ekmegi, krokante buitenlaag en zachte binnenkant:

This isn't even my final form.
pi_103173277
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:05 schreef Isetmyfriendsonfire het volgende:
Dat is geen sigara böregi, dat is dit:

[ afbeelding ]

En die baklava ziet er ook niet bijster lekker uit.
Mijn fout. o|O

Die baklava gaat er bij mij zo in, en ik vind het er wel goed uitzien. :9~
  maandag 17 oktober 2011 @ 00:08:51 #120
333026 ZuidGrens
VI Hooligans
pi_103173324
Ik krijg honger van dit topique.

Oh ja, waar zit Marmaris dan in Maastricht? Ik woon er nu bijna twee maanden maar weet het niet :') |:(
pi_103173351
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:07 schreef Levolution het volgende:

[..]

_O_

Alleen je sigara boregi is een aardappelsalade (patates salatasi). Sigara boregi is:

[ afbeelding ]

En je Turkse brood is pide, dat is niet fout, maar ik prefereer somun ekmegi, krokante buitenlaag en zachte binnenkant:

[ afbeelding ]
Mijn fout dat ik de gerechten niet op een rijtje heb.

De Turkse broden gaan er bij mij allemaal in. ;)
pi_103173436
Zit veelste veel vlees op dat 2e plaatje, moet wel een beetje in verhouding zijn. :')
  maandag 17 oktober 2011 @ 00:12:18 #123
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_103173468
quote:
5s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:06 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Heb je enig idee hoeveel % van de markttomaten die hier in Nederland verkocht worden feitelijk afkomstig zijn uit Turkije?
Nou? Ik heb gegoogled maar kon niks vinden.
This isn't even my final form.
pi_103173497
quote:
5s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:06 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Heb je enig idee hoeveel % van de markttomaten die hier in Nederland verkocht worden feitelijk afkomstig zijn uit Turkije?

Het ZIJN dezelfde tomaten, dus nee ze kunnen niet 'beter smaken' .....
Ze smaken beter omdat jij op vakantie bent of op een plaats waar je anders je eten niet haalt.

Ik zie dit verschijnsel zo enorm vaak. Mensen zijn op reis en opeens is alles wat ze in een ander land eten 'beter' en van hogere kwaliteit als hier in Nederland. Ik blijf het houden op perceptie. Zeker met groente en fruit kun je daar niet over twisten omdat er gewoonweg geen concreet verschil te benoemen is.
Ik heb geen idee hoeveel % dat zou zijn, maar ik kan wel met zekerheid stellen dat ik gelijk heb. Althans, voor mij. Als jouw smaakpapillen jou in de steek laten, kan ik daar vrij weinig aan doen.

Ze smaken niet beter omdat ik op vakantie was. Zoals ik net al zei, zat ik er liever niet. Ik telde de dagen af om terug naar huis te komen. Heb verder ook niet echt genoten van de vakantie. Zal dan wel heel frappant zijn dat het eten om deze reden béter zou smaken dan in Nederland. :')

Het zelfde geldt trouwens voor zout. Zout smaakt daar naar echt.. zout? Hier moet je een half potje leeggooien over je eten eer je het proeft. :')

Misschien ligt de oorzaak van het verschil in smaak in het moment van exporteren en importeren, dat ze om een reden hun smaak verliezen. Je weet maar nooit.
  maandag 17 oktober 2011 @ 00:14:51 #125
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_103173578
Weet je wat ook episch is? IJskoud water uit de Turkse bergen drinken. Dan ga je beseffen dat water echt anders kan smaken in plaats van dat gelul over bottled water en kraanwater (want kraanwater in Nederland is van prima kwaliteit).
This isn't even my final form.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')