Ik ook! Mmach, kennende zal het heel mooi worden! Waar ik nog steeds benieuwd naar ben: waar komt dat prachtige bed van jullie vandaan?quote:Op maandag 19 september 2011 12:38 schreef Guppyfriend het volgende:
Ik vraag me wel oprecht af of het schuine fornuis icm de hoek van het kookeiland handig is? Ben heel benieuwd hoe het gaat uitpakken!
aanbod staat nog steedsquote:Op vrijdag 16 september 2011 13:27 schreef MMach het volgende:
PS: als ik van 10 verschillende fokkers een PM krijg dat ze het wel eens willen zien (vergeet niet: regio Brugge), dan wil ik wel een housewarming organiseren, of misschien direct een K&W meet
Voor te eten wellicht wel, maar mischien zijn 1 of 2 krukken bij het kook eiland niet verkeerd. Zo kan er bijgeklets worden tijdens het koken. Was een van de zaken die me in het Ronald mc Donald huis tijdens ons verblijf opviel, dat ze daar krukken hadden staan en deze ook goed gebruikt werden.quote:Op maandag 19 september 2011 12:26 schreef MMach het volgende:
Geen zitplaatsen voorzien, zou een beetje overbodig zijn omdat er 2m verder een grote eettafel staat.
Ik denk dat Mmach onderschat hoeveel mensen dat knap staaltje kluswerk willen zien.quote:
dit..quote:Op maandag 19 september 2011 17:10 schreef refro het volgende:
[..]
Voor te eten wellicht wel, maar mischien zijn 1 of 2 krukken bij het kook eiland niet verkeerd. Zo kan er bijgeklets worden tijdens het koken. Was een van de zaken die me in het Ronald mc Donald huis tijdens ons verblijf opviel, dat ze daar krukken hadden staan en deze ook goed gebruikt werden.
Als het mooi/droog weer is is dat natuurlijk geen probleem. Maar als er 10 cm. sneeuw ligt, rij jij dan je niet-sneeuwvrije tuin in? Vooral bij een joekel van een tuin zoals MMach heeft lijkt me dat geen pretje, dan parkeer ik mijn auto liever aan de voorkant van het huis.quote:Op vrijdag 23 september 2011 23:38 schreef loecje het volgende:
hoe vaak gebruik jij je voordeur als je makkelijker via de achterdeur kan?
Hoe vaak sneeuwt het? Beetje sneeuwruimen is ook zo gebeurd en een mat leg je er makkelijk neer.quote:Op zaterdag 24 september 2011 00:00 schreef Blue-eyes het volgende:
[..]
Als het mooi/droog weer is is dat natuurlijk geen probleem. Maar als er 10 cm. sneeuw ligt, rij jij dan je niet-sneeuwvrije tuin in? Vooral bij een joekel van een tuin zoals MMach heeft lijkt me dat geen pretje, dan parkeer ik mijn auto liever aan de voorkant van het huis.
Hell yeahquote:Op dinsdag 27 september 2011 09:23 schreef nikky het volgende:
Vakmanschap MMach! Daar kunnen sommige leerlingen op de vakschool nog wat van leren!
Psst: ergens wat eerder heb ik gezegd dat ik die hoek ging afstompen. Het zal een rechthoek zijn met 1 afgestompte hoek Maar daarnaast zit er meer dan een meter (1m30, zo uit het hoofd) tussen het fornuis en die hoek, dus dat risico lijkt me klein.quote:Op dinsdag 27 september 2011 09:48 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Hell yeah
Prachtig! Het idee dat iemand met de hand een hoek van 45 graden kan uitzagen Ik kan in zo'n smal latje nog niet eens een rechte streep zagen, laat staan dat ie 45 graden zal zijn Echt super
Ik zie eigenlijk maar één nadeeltje aan de plaats van het eiland en dat is de punt ervan in je rug als je de apparatuur onder de kookplaat wilt gebruiken. Maar dat zal wel een kwestie van wennen zijn.
Het was geen kritiek hoor; je zult er - jou kennende - heel goed over nagedacht hebben.quote:Op dinsdag 27 september 2011 09:51 schreef MMach het volgende:
Psst: ergens wat eerder heb ik gezegd dat ik die hoek ging afstompen. Het zal een rechthoek zijn met 1 afgestompte hoek Maar daarnaast zit er meer dan een meter (1m30, zo uit het hoofd) tussen het fornuis en die hoek, dus dat risico lijkt me klein
Gefeliciteerdquote:Op zaterdag 1 oktober 2011 19:43 schreef MMach het volgende:
En buiten is nu het verjaardagsfeestje van m'n vriendin aan de gang, dus if you'll excuse me
Heb echt bewondering voor hoe alles in elkaar zit. Een andere manier om deurtjes eenvoudig te maken is van 12 mm mdf. Hierin zaag je het vierkant uit met een tafelzaag, hoekjes even met de handzaag. Frees daarna het randje er in. Plak daarna 6 mm mdf aan de achterzijde. Zorg ervoor dat je overlengte houd rondom. Als alles aan elkaar zit zaag je rondom het deurtje op de zuivere maat. Even een paneeltje in de midden plakken en klaar.quote:Op zondag 2 oktober 2011 14:38 schreef MMach het volgende:
De verhoogde frontjes bestaan uit volverlijmd 3mm MDF bovenop de 6mm MDF die het echte front is. Daarvan heb ik de randen recht verzaagd, hoewel ik afgeschuinde kanten wil op dat stuk. Als ik dat schuin verzaag is het allemaal wel perfect, maar te perfect. Dus gebruik ik MDF vuller om van de rechte zaagsnede een scheve te maken. Daarna ga ik er met de handschaaf over om het iets vlakker te krijgen. Het effect is precies wat ik zocht. Niet te perfect, wat bultjes en putjes in elk deurtje, duidelijke houttekening door de verf, heel tof vind ik.
Ah zo. Zo'n verdikt blokje vind ik persoonlijk niet zo mooi maar ik vind het wel mooi dat bij jullie het kozijn net iets minder diep is dan de plint. Maar hoe zit dat als je de hoek om gaat? (dus onder de deur) Ik neem aan dat de plint daar wel op de zelfde diepte zit als het kozijn? (anders zou je een hoekje uit de deur moeten zagen of er kier er tussen moeten laten toch?). Dat gaat voor mij in mijn (waarschijnlijk) toekomstige huisje niet werken omdat er al kozijnen in zitten en je dan een kier gaat krijgen tussen de vloer en het kozijn. Maar goed, dan moet ik die kier maar gewoon met kit opvullen ivm met een plint wegwerken, dat stukje zit toch onder de deur als hij dicht zit. En dan aan de voorkant wel de plint voor het kozijn langs met een stuk aan de achterkant er uit. Dan krijg je toch wel ongeveer hetzelfde uiterlijk als bij jullie? Stukje uit het kozijn halen gaat niet, het is een huurhuis.quote:Op zondag 2 oktober 2011 14:38 schreef MMach het volgende:
@Hierboven: je kan verschillende manieren gebruiken om een plint en een deuromkasting te combineren. Bij mij loopt de plint gewoon door (niet over het deurblad zelf natuurlijk, hoewel dat soms ook zo is, zie de slaapkamer) en staat de omlijsting van de deur gewoon op de plint. Soms doet men dat omgekeerd, soms voorziet men een verdikt blokje, etc.
-knip-
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja dat snap ik, maar in mijn geval gaat het om een huurhuis dus probeer ik een alternatief te verzinnen.quote:Op zondag 2 oktober 2011 22:13 schreef _VoiD_ het volgende:
meestal zaag je dan je frame gewoon in en leg je je vloer ONDER je kozijn.
Heeft dar huurhuis houten kozijnen of polynorm kozijnen?? In het laatste ge al kun je ze waarschijnlijk omhoog stellen met een imbus onder die dopjesquote:Op zondag 2 oktober 2011 22:17 schreef Miendientje het volgende:
[..]
Ja dat snap ik, maar in mijn geval gaat het om een huurhuis dus probeer ik een alternatief te verzinnen.
Ik woon er nog niet, maar waarschijnlijk houten. Het huis is namelijk van voor 1900. Maar goed misschien kan ik beter naar een oplossing zoeken als ik de sleutel heb.quote:Op maandag 3 oktober 2011 00:43 schreef RanTheMan het volgende:
[..]
Heeft dar huurhuis houten kozijnen of polynorm kozijnen?? In het laatste ge al kun je ze waarschijnlijk omhoog stellen met een imbus onder die dopjes
Dat dacht ik al... Anders kwam ik even op zaagles.quote:Op zaterdag 1 oktober 2011 14:08 schreef MMach het volgende:
Idd met de kapzaag, maar niet de kapzaag van op de foto's
Met 2 vaatwassers heb je eigenlijk geen kastjes meer nodig. In a zit de schone vaat, daar pakje een kopje uit en zet je vuil terug in b. Op een gegeven moment is a leeg en b vol, die zet je dan aan en doe je precies hetzelfde maar dan van b naar a, dit zie je vaak in bedrijfs kantines erg handigquote:Op donderdag 6 oktober 2011 00:03 schreef loecje het volgende:
met 1 vaatwasser is er toch ook altijd 1 om de vuile vaat in te gooien?
in de loop van de dag de vaatwasser vullen, snachts ding aan sochtends uitpakken en dan begint het vullen weer. waarvoor is die 2e?
Ja, als je een ordentelijk en gedisciplineerd huishouden voert..quote:Op donderdag 6 oktober 2011 00:03 schreef loecje het volgende:
met 1 vaatwasser is er toch ook altijd 1 om de vuile vaat in te gooien?
in de loop van de dag de vaatwasser vullen, snachts ding aan sochtends uitpakken en dan begint het vullen weer.
Je kan ook een setje extra rekken bestellen bij je vaatwasser. Kastje ernaast zo maken dat de rekken er in passen. Wasje gedaan rekken in het kastje.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 01:19 schreef dvr het volgende:
[..]
Ja, als je een ordentelijk en gedisciplineerd huishouden voert..
Als je twee vaatwassers hebt, kun je er één als 'vieze' en één als 'schone' gebruiken. Je bent dan in principe van het gesleep tussen vaatwasser en keukenkastjes af. Wanneer je gaat eten pak je je bestek, borden en glaswerk gewoon uit de schone en stopt het na gebruik in de vieze. Zodra de vieze vol is zet je die aan, en dan is dat even later weer de schone en begint het verhaal opnieuw. Het enige probleem met dit systeem is dat de schone op dat moment meestal nog niet helemaal leeg is. Dan moet je de resterende schone vaat daaruit dus alsnog netjes opbergen, of even improvisorisch in de nieuwe schone gooien, of, als je echt lui bent (en niet begaan met het milieu), gewoon de nieuwe vieze vaat erbij zetten en daarna dus een halfschone vaat afwassen.
Het zou voor mij (lui maar druk-druk-druk) ideaal zijn, want ik laat de mijne slechts 2 á 3 keer per week draaien, en in plaats van hem meteen leeg te ruimen haal ik er steeds alleen de benodigde schone bordjes of glaasjes uit terwijl de vieze vaat zich op het aanrecht alweer ophoopt, wachtend tot er genoeg van staat om een nieuwe afwas te rechtvaardigen. En dán pas haal ik de resterende schone vaat uit het apparaat en doe ik de vieze erin. Zodoende is mijn aanrecht maar 2 á 3 keer per week heel eventjes helemaal leeg, en de rest van de tijd een zooitje.
bij de kapzaag ligt er ook een blokje onderquote:Op zondag 9 oktober 2011 09:54 schreef Adolecens het volgende:
Loopt je vloer nou zo af??
[ afbeelding ]
Ik meen te zien dat de onderlat achter tegen de muur op de vloer rust, maar dat je vooraan toch flink wat wigjes eronder heb staan om de boel waterpas te hebben.
Echt? had ik niet verwacht... dacht dat er drommen mensen voor de deur zouden staan...quote:Op dinsdag 11 oktober 2011 11:16 schreef MMach het volgende:
Edit: ik heb 4pm's ontvangen voor de housewarming, dat is minder dan 10, dus dat zal niet doorgaan. Maar als iemand eens wil passeren eens het af is, bv op doortocht naar Brugge, dan zijn die eigenlijk wel welkom
Ik lurk alleen maar, dus vond het niet echt gepast om te PM-en. Maar zou het wel tof vinden om eens een keer te zien hoe het er uit zietquote:Op dinsdag 11 oktober 2011 14:57 schreef Geckoo het volgende:
[..]
Echt? had ik niet verwacht... dacht dat er drommen mensen voor de deur zouden staan...
Inderdaad, ik zou er een mooi strak mineraal verfje op aanbrengen, dat zou het optisch toch meer één geheel maken, zowel de gevel als het huis.quote:Op dinsdag 11 oktober 2011 11:16 schreef MMach het volgende:
De enige stijlen die we nu voelen botsen is het contrast tussen de stijl van de voorgevel en binnen.
En gaan de zaken krankzinnig goed, dan is er misschien nog het hoekhuis van de buren..?quote:Gaan de zaken zeer goed, dan is er ook nog de locatie van de loods op het einde van de tuin die mag bebouwd worden (en dat is al de grootte van een eensgezinswoning)
Merbau is langdurig waterbestendig (er worden ook ramen van gemaakt). Als voorbeeld: deze plank komt van onze merbauvloer in de badkamer en staat intussen al zo'n 3 maanden gewoon buiten, half in een emmer water:quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 23:07 schreef aloe_vera het volgende:
Moooooi dat keukenblad!! gevoelsmatig lijkt het me een risico om het zoals jij maakt te verlijmen, maar als je logisch nadenkt moet het juist heel stevig en waterbestendig zijn... denk ik tenminste!
Wat ik me wel afvraag: heb je al die blokjes zelf gezaagd of toch maar zo besteld?
Het werkblad is nog lang niet compleet, ik denk er zo'n week werk aan te hebben in totaal. De closups die je ziet zijn nog maar een klein stukje van het blad (waar de kat op zit).quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 23:42 schreef bleiblei het volgende:
Heb je nu serieus in een dag tijd een werkblad gemaakt van hardhouten blokjes EN ze helemaal level geschaafd met een elcheapo? (er vanuit gaande dat je niet 200 euro over hebt voor een Lie Nielsen of Veritas bankschaaf) 4/5 inch schaaf zonder enige timmermans achtergrond? Nondeju... Doe ik je niet na.
Heb zelf gepoogd als hobbyist een zachthout werkblad te schaven met een rijschaaf maar dat was echt een kutklus en met niet echt een perfect 100% recht resultaat...
Waar doe je al deze skills op? Of zijn ze aangeboren ?
Het blokje wat je trouwens daar aan het inlijmen bent gaat niet passen denk ik . Is net te lang (schat zo een halve cm te lang). Ik vraag mij ook af waarom je ergens op de helft gaat proberen een latje erin te lijmen. Is het niet handiger om het gewoon trapsgewijs te lijmen? (Retorische vraag, I know). Verder ben ik wel benieuwd of je niet bang bent dat al die latjes uit je werkblad springen als de vochtigheid van de omgeving veranderd. Hout werkt nu eenmaal, en zo op een plaat verlijmen... Ik zou het zelf niet aandurven...
Zoals eerder gezegd: merbau is bijzonder duurzaam, vormvast en werkt nagenoeg niet. Er is een reden waarom dat zoveel gebruikt wordt in de schrijnwerkerij.quote:Op zondag 16 oktober 2011 00:17 schreef BBQ-kip het volgende:
Hardhouten blokjes gaan toch niet zo werken?
Ik zou wel goed uitkijken welke toplaag qua vernis ofzo je gebruikt. Je legt nog al snel een boterham of andere eetbare dingen op een werkblad (of eventuele kids in de toekomst). Dit i.p.v. giftige stoffen in verf, lijm en vernis enzo.
[quote] Op zondag 16 oktober 2011 00:17 schreef BBQ-kip het volgende:quote:Op zondag 16 oktober 2011 01:29 schreef Eelcotje84 het volgende:
@ MMach, oke, gelukkig dat er aan de afzuigkap is gedacht.. soms kan iemand vrij ver opgaan in zijn werk en zoiets misschien vergeten (?)
Wat een super leuk werk lijkt me dat werkblad... Zal je wel naar uitgekeken hebben (?)
heel belangrijke om in 1 keer door te schaven, dan pakt de schaaf overal evenveel weg en is je hoek overal hetzelfdequote:Op zondag 16 oktober 2011 18:20 schreef aloe_vera het volgende:
Nice! Zit toch nu al behoorlijk strak en glad in elkaar lijkt het op de foto''s. Wat ik me altijd afvraag met scherpe hoeken opschuren tot een wat afgeronde hoek: hoe doe je dat op zo''n manier dat het overal hetzelfde is? Voor een radiatorombouw heb ik het weleens gedaan, maar dat is niet zo''n lang stuk als je keukenblad. Zit er speciale schaven voor of geleiders of is dat echt een beetje natte vingerwerk? (Ik heb geen idee)
Trouwens: In NL worden de 2 eurocentmuntjes niet meer gebruikt, ik ben helemaal gebrainwashed dat je een 5 eurocentmuntje gebruikte. Nu is je werkblad wel opeens ene stuk dunner geworden
In NL worden de prijzen meestal afgerond op 5ct ja, maar het is nog steeds een wettig betaalmiddel en je kan het dus ook gewoon als wisselgeld krijgen!quote:Op zondag 16 oktober 2011 18:20 schreef aloe_vera het volgende:
Trouwens: In NL worden de 2 eurocentmuntjes niet meer gebruikt, ik ben helemaal gebrainwashed dat je een 5 eurocentmuntje gebruikte. Nu is je werkblad wel opeens ene stuk dunner geworden
Als je een afrondingsradius wil die overal hetzelfde is:quote:Op zondag 16 oktober 2011 18:20 schreef aloe_vera het volgende:
Nice! Zit toch nu al behoorlijk strak en glad in elkaar lijkt het op de foto''s. Wat ik me altijd afvraag met scherpe hoeken opschuren tot een wat afgeronde hoek: hoe doe je dat op zo''n manier dat het overal hetzelfde is? Voor een radiatorombouw heb ik het weleens gedaan, maar dat is niet zo''n lang stuk als je keukenblad. Zit er speciale schaven voor of geleiders of is dat echt een beetje natte vingerwerk? (Ik heb geen idee)
Trouwens: In NL worden de 2 eurocentmuntjes niet meer gebruikt, ik ben helemaal gebrainwashed dat je een 5 eurocentmuntje gebruikte. Nu is je werkblad wel opeens ene stuk dunner geworden
Iets van je aanrecht afvegen is dan wel makkelijker, dan kan je je hand er tenminste onder houden!quote:Op maandag 17 oktober 2011 08:29 schreef MMach het volgende:
@densmee: ik heb ook zitten twijfelen voor een oversteek of niet. Je ziet maar zelden een blad zonder oversteek (gewoon omdat het makkelijker te maken is met een oversteek. Niemand die ziet of het blad nu ergens 2.3cm uitsteekt ipv 2cm), dus heb ik daarvoor gekozen, oldschool als het ware Ik vind het best mooi staan. Een nadeel zou kunnen zijn dat als er water ofzo van het aanrecht loopt, het dan over de kastdeurtjes loopt.
Meestal veeg je het toch de spoelbak in. Als die maar in- of onderbouw is.quote:Op maandag 17 oktober 2011 14:38 schreef qu63 het volgende:
Iets van je aanrecht afvegen is dan wel makkelijker, dan kan je je hand er tenminste onder houden!
Denk je niet dat dat juist in de keuken een erg slecht idee is? Zeker die spoelbak, ik vermoed dat je (of je vriendin ) die keuze later veelvuldig zult vervloeken.quote:Op dinsdag 18 oktober 2011 12:13 schreef MMach het volgende:
Ik kies zelden eens voor form before function, maar dat moet soms eens kunnen.
Ik vind het zelf wat minder makkelijkquote:Op dinsdag 18 oktober 2011 12:13 schreef MMach het volgende:
Van het aanrecht vegen gaat ook zonder oversteek hoor, moet je maar eens proberen
Kijk eens naar de standaard toepassing van zo'n spoelbak:quote:Op dinsdag 18 oktober 2011 12:25 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Denk je niet dat dat juist in de keuken een erg slecht idee is? Zeker die spoelbak, ik vermoed dat je (of je vriendin ) die keuze later veelvuldig zult vervloeken.
Mijn idee, ik heb een opbouwspoelbak in mijn volkstuinhuis, ik vind het een crime.quote:Op dinsdag 18 oktober 2011 14:07 schreef Puala het volgende:
In de praktijk liggen er kruimels op je aanrecht als je brood hebt gesmeerd. Als je groente klein maakt om mee te gaan koken liggen er ook kleine restjes op het aanrecht. Dat alles gaat hier hoppa de gootsteen in en zo het riool in. Dan is het toch wel fijn als er geen opstaand randje is rondom je spoelbak.
Wel een klein kitrandje tussen aanrechtblad en opstaande spoelbak he, anders vul je die kier vanzelf met kruimelsquote:Op dinsdag 18 oktober 2011 13:49 schreef MMach het volgende:
@hieronder:
Nog een reden om toch te kiezen voor een opstand: een waterafvoer dient om vuil water af te voeren. Groentenresten,broodkruimels doorspoelen is vragen om verstoppingen op lange termijn.
Zelfs als de spoelbak lager zou zitten, dan nog zouden wij dat niet gewoon de gootsteen in mikken. Het is tenslotte nog altijd een gootsteen en geen vuilnisbak.
Waarom kan dit niet?quote:Op dinsdag 18 oktober 2011 21:14 schreef kaasplankje het volgende:
Tja, wij hebben ook een vrij traditionele keuken besteld, en we hebben nog flink getwijfeld over zo een ouderwetse witte opbouw spoelbak. Ik weet even niet meer of dat nou emaille of porselein is.
Ook een spoelbak met van die kleine tegeltjes vind ik schitterend om te zien, maar o zo onpraktisch; je kan er nooit een pan kokend water in afgieten. Een keuken moet niet alleen een lust zijn voor het oog, je moet er dagelijks je voedsel in bereiden. Makkelijk om schoon te houden en praktisch in gebruik staan wat mij betreft op nummer 1, en esthetische aspecten op 2.
Zo'n afvalbakje met deksel in je werblad is ideaal. Hebben mijn ouders ook, in hun 20jr oude keuken voor groenteafval voor op de composthoop. Stinkt niet als je de bak gewoon niet te lang laat staan, ik geloof dat er wat rubber rond de afsluitrand zit (mogelijk zat ) maar dat is denk ik niet eens echt nodigquote:Op woensdag 19 oktober 2011 12:10 schreef MMach het volgende:
Het is inderdaad ook een stuk zelfbescherming ( ik weet wie de verstopte afvoer zal mogen fixen ten huize Mmach :p). En ik weet wel zeker dat dat voor ons geen meerwerk zal zijn. In het spoeleiland ga ik een afvalshute met deksel wegwerken in het werkblad, zoals je soms eens ziet in industriele keukens. Dekseltje eraf en alles in het gat vegen,waaronder de vuilnisbak staat. Je moet dan wel rekening houden met stankafsluiting enzo, maar dat zal ik wel documenteren met fotos als ik aan dat stuk zit.
@hierboven: in de kleur van het bovenste geschilderde deurtje ( zie vorige pagina denk ik)
Dan barsten ze.quote:
Mooie zelfbouw! De hoogte van je werkblad lijkt aan de vrij lage kant.quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 10:36 schreef MMach het volgende:
@Nikky: Misschien kan de tegellijm daar niet goed tegen ofzo? In elk geval mag je dat eigenlijk bij geen enkele afvoer doen, er gewoon kokend water in kieperen. Zo'n afvoer kan langdurig tegen 90° en maar tegen pieken van 110 ofzo. Als er kokend water staat te broebelen in de sifon lijkt me dat dus geen goed idee. (Kan je je voorstellen hoe mijn vriendin moet leven met mj? "Nee dat niet in de afvoer, en zeker dat niet, en zorg dragen voor het aanrecht, etc.")
Intussen gaat de keuken met minipasjes vooruit. Bij de kastenwand zijn de onderste (dat de bovenste nog scheef staan is dus normaal) deuren voorzien van scharnieren. Dat zijn zichtbare scharnieren ipv de gewone onzichtbare die normaal worden gebruikt. Voordeel van dat soort scharnieren is de combinatie van 180° openingshoek en de mogelijkheid om inliggend te werken+deuren zijn gewoon direct uitneembaar. Er zijn ook onzichtbare die hetzelfde kunnen, maar die nemen veel plaats in in de kast. Daarbij hoort het gewoon ook bij zo'n type keuken om zichtbare scharnieren te gebruiken. Een gigantisch nadeel is uiteraard dat zulke scharnieren niet nastelbaar zijn. Dat is dan ook de reden waarom ik zoveel tijd heb gestoken in het maken dat de panelgaps overal zo goed mogelijk zijn voor de scharnieren geplaatst werden. Met de handschaaf nog wat finetunen en de naden gaan overal gelijkaardig zijn.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik weet wel dat die keuken niet ieder zijn meug zal zijn, maar tracht daar een beetje langs te kijken De kleur is trouwens nog een beetje aangepast, iets minder geel, naar een champagnetint.
Ik denk niet dat je die mensen hier gaat vinden hoorquote:Op zaterdag 22 oktober 2011 19:15 schreef MMach het volgende:
Voor wie zou vinden dat het allemaal maar traag gaat: dit zijn een paar foto's van exact 1 jaar geleden
Het leek lager. Hier hebben we de keuken op 98 gezet. Allebei geen kromme rugquote:Op zaterdag 22 oktober 2011 19:15 schreef MMach het volgende:
Het werkblad is met 95,4cm hoog nochtans niet laag te noemen. De hoogte is de gulden middenweg tussen de grootte van m'n vriendin en ikzelf. Ik ben groot (naar NL normen wss wel klein met 1m83 ). Met die werkhoogte kunnen we beiden ons vlakke hand leggen op de bodem van de spoelbak=ideale werkhoogte.
wat een onzin, ik heb al drie jaar zo'n spoelbak en er zijn echt gallons aan kokend water en chemische zooi doorheen gegaan, en die is nog perfectquote:
Heb jij daar ervaring mee? Want ik heb dat toegepast in mijn badkamer (blad onder de wasbak) en ik krijg ook zonder beschadigingen, lelijke plekken. Met name van gemorste zeep, badschuim e.d. Ik kan me voorstellen dat dat in een keuken alleen maar erger wordt.quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 13:30 schreef kaasplankje het volgende:
Je kan btw best het blad gaan vernissen met blanke lak. Dan zou ik wel 6-8 lagen jachtenlak nemen oid. Het nadeel er van is dat als je een beschadiging in je laklaag hebt en er water onder geraakt dit heel lelijke vlekken onder je laklaag geeft. Daar moet je goed voor waken.
MMach en traagquote:Op zaterdag 22 oktober 2011 19:15 schreef MMach het volgende:
Voor wie zou vinden dat het allemaal maar traag gaat: dit zijn een paar foto's van exact 1 jaar geleden :
Volgens mij was ik dat. En ja, zeker een goed begin en nooit genoeg! Erg leuk om te zien dat je ook genoeg aandacht schenkt aan details. Precies naar wens en op maat, daar kan je alleen maar veel plezier van hebben de komende jaren.quote:Op zondag 16 oktober 2011 16:12 schreef MMach het volgende:
Voor hij/zij die de vorige keer vroeg om voldoende detailfoto's te tonen: zijn het er genoeg ? :p
Niet persoonlijk maar ik heb wel natte ruimtes gezien waar het hout lelijk geworden is door watervlekken.quote:Op zondag 23 oktober 2011 11:38 schreef stavromulabeta het volgende:
Heb jij daar ervaring mee? Want ik heb dat toegepast in mijn badkamer (blad onder de wasbak) en ik krijg ook zonder beschadigingen, lelijke plekken. Met name van gemorste zeep, badschuim e.d. Ik kan me voorstellen dat dat in een keuken alleen maar erger wordt.
Explosieve stoelgang, dat klinkt wel erg dramatisch, maar ik zou zelf liever een afgesloten ruimte hebben als wc. Komt misschien ook omdat ik al gauw 15min. op de wc zitquote:Op donderdag 27 oktober 2011 06:43 schreef MMach het volgende:
@Jdel: idd een minpunt in vergelijking met wat normaal is misschien. Langs de andere kant, mocht er een ensuite badkamer voorzien zijn (het plan helemaal in het begin), was dat ook zo. En zolang geen van ons beiden explosieve stoelgang heeft, is er niet echt geluids en/of geurhinder (is toch nog redelijk afgeschermd en heeft zijn eigen afzuiging.
En met dat muurtje achter het bed, dat is het idd ook wel tof. Als je de halverlichting aansteekt is de kamer gezellig verlicht en geeft dat ook nog eens extra ruimtegevoel.
Wat aan elkaar geplakte fotootjes om het er op te krijgen:quote:Op donderdag 27 oktober 2011 10:41 schreef jdel het volgende:
[..]
Explosieve stoelgang, dat klinkt wel erg dramatisch, maar ik zou zelf liever een afgesloten ruimte hebben als wc. Komt misschien ook omdat ik al gauw 15min. op de wc zit
De slaapkamer met de verlichting in de hal aan lijkt me geweldig.
Post daar maar eens een fototje van, dat zou ik graag zien.
Wonen jullie er al fulltime nu, of alleen tijdens het klussen? Heb ondertussen al de topics van de verbouwing en je zolderverbouwing gelezen de afgelopen anderhalve week (heeft aardig wat uren gekost) en weet het nu niet meer helemaal.
Nou die kopjes in de vaatwasser herken ik wel...oranje bloemen. dat is dus weer modern?quote:Ik vind dat in elk geval niet ongelofelijk ouderwets.
Uitgezaagd met de frees (zie de ronde gaten van de zolder)quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 19:21 schreef InTrePidIvity het volgende:
Die keuken blijft echt waanzinnig Hoe heb je dat rondje zo mooi uitgezaagd?
De slaapkamer ben ik stukken minder weg van, je ziet duidelijk dat dat een oplossing is die later is verzonnen. In tegenstelling tot de rest van het huis, waar elk detail vooraf gepland lijkt te zijn (en dat ook daadwerkelijk is). Ik kan me voorstellen dat dit door praktische overwegingen is ingegeven, maar stiekem hoop ik dat jullie alsnog de grote master bedroom zullen betrekken
Is dat er een specifiek voor in de keuken?quote:Op maandag 24 oktober 2011 12:04 schreef MMach het volgende:
Het grote scherm is een touchscreen (vetbestendig)
Die is noooooooit klaar met carriere maken en als dit huis perfect is gaat hij vast weer ergens een ander huis perfectioneren (welk een bofhuizen), kortom, het zit in zijn handen en in zijn bloed, Benoit rust nimmer. Al hoop ik van wel, genieten mag Benoit.quote:Op zondag 30 oktober 2011 22:33 schreef Ml-etje het volgende:
Denk dat dat heel leuk is als hij eens klaar is met carriere maken
Ben wel benieuwd naar de verdere constructie...hoe ga je hem legen bijv.
Idd niet, verbouwen heeft voor mij altijd los gestaan van mijn dagtaak. Vroeger was mijn dagtaak studeren, nu is dat werken. Ik ben dus het grootste deel (ik vertrek naar m'n werk om 6u30 en ben meestal thuis rond 18u30) van de dag met iets anders bezig. Ik heb ook geen opleiding gehad tot klusser ofzo. Als ik iets wil maken, dan denk ik na over hoe ik dat ineen zou steken en ,dan doe ik dat en lukt het meestal. Ik kan het redelijk moeilijk uitleggen, maar ik zie een beeld in mijn hoofd van hoe iets ineen zit, of hoe het ineen moet steken. Het enige dat je dan nog moet uitvissen is de juiste volgorde. Ik ben het wel gewoon om met 3D programma's te werken, misschien dat ik daardoor ook op die manier denk. Toch denk ik dat iedereen wel kan klussen, mits wat moeite.quote:Op maandag 31 oktober 2011 16:46 schreef sheonlydreams86 het volgende:
Ow... Ik dacht eigenlijk dat je een soortgelijk iets voor je werk deed Of dat je in iedere geval een relevante cursus/opleiding gedaan hebt. Het is echt gaaf dat je dit allemaal kunt als het "gewoon" een hobby is en je dus het grootste deel van je tijd ergens anders mee bezig bent.
TYquote:Op zaterdag 5 november 2011 16:31 schreef FleshWound het volgende:
Lurker meldt zich.
Alle lof en complimenten voor je vakmanschap en doorzettingsvermogen. Ik volg je topics al sinds het begin en vind het prachtig om te zien hoe je schijnbaar moeiteloos zo'n enorm project aanpakt. Heb je op de kastdeuren een plaat triplex of MDF geplakt, of kijk ik verkeerd? Het geeft wel een mooi ruimtelijk effect op de deuren.
Tada: MMach & Laurette herbouwen een huisje deel 4quote:Op zaterdag 5 november 2011 20:01 schreef clumsy_clown het volgende:
Die oven . Wat een mooie! Heb je daar een betere foto van toevallig?
Ha, dank je wel. Itt de algemene consensus bij de lurkers vind ik 'm fan-tas-tisch.quote:Op zaterdag 5 november 2011 20:37 schreef Anne het volgende:
[..]
Tada: MMach & Laurette herbouwen een huisje deel 4
En daar raak je even een heikel punt aan, want dat weten we nog niet... Laten we zeggen dat dat nog in de tekenfase zit.quote:Op zondag 6 november 2011 20:07 schreef ShaoliN het volgende:
Wat ben je eigenlijk van plan qua afzuigkap/afzuiging?
Daarnaast, het wordt met elke foto indrukwekkender. Prachtige keuken.
Het gaat niet om het blad. Het gaat om de schaaf.quote:Op zondag 6 november 2011 21:20 schreef BBQ-kip het volgende:
Er ligt toch een papiertje onder
Ik vind dat het best kan, het is immers een werkblad
inderdaad, zeker voor eigen gebruik is elke schaaf voldoendequote:Op zondag 6 november 2011 21:35 schreef BBQ-kip het volgende:
Aangezien het resultaat prachtig is zal dat MMach waarschijnlijk aan zijn bips corroderen
Dat het werkblad beschadigt is een bijzaak. Het gaat om de schaafbeitel.quote:Op zondag 6 november 2011 21:31 schreef BBQ-kip het volgende:
Dat de schaaf op het werkblad staat bedoel je toch??
Nee hoor. Het gereedschap en de kosten die daaraan zijn verbonden maken de vakman niet, dat bewijst dit topic wel.quote:Op zondag 6 november 2011 21:33 schreef densmee het volgende:
Ik denk dat hij bedoelt dat het geen Lie Nielsen schaaf van 300 ( )euro is
Ik denk dat ie als eerste bedoelde dat de schaaf op z'n zijkant neergelegd had moeten worden, gewoon ter bescherming van de schaaf, ongeacht de prijs er van!quote:Op zondag 6 november 2011 21:58 schreef BBQ-kip het volgende:
Wat voor schaafbeitel had je liever gezien dan?
Eentje die op zijn zijkant lag.quote:Op zondag 6 november 2011 21:58 schreef BBQ-kip het volgende:
Wat voor schaafbeitel had je liever gezien dan?
quote:Op zondag 6 november 2011 22:02 schreef qu63 het volgende:
[..]
Ik denk dat ie als eerste bedoelde dat de schaaf op z'n zijkant neergelegd had moeten worden, gewoon ter bescherming van de schaaf, ongeacht de prijs er van!
Zoals iemand anders ook al zei, je weet verdomd goed hoe je met je materiaal om moet gaanquote:Op zondag 6 november 2011 22:07 schreef MMach het volgende:
Of je draait het mes gewoon terug naar binnen
Ik val je niet af hoor. Heb wel respect voor je werk.quote:Op zondag 6 november 2011 22:07 schreef MMach het volgende:
Of je draait het mes gewoon terug naar binnen
Dat inderdaad, wij konden ook geen tegels kiezen voor in de keuken, dus dan maar afneembare verf. gata best goed qua spetters en schoonmaken. En een glas/rvs - plaat achter het fornuis zal waarschijnlijk te modern zijn voor deze keuken Mmach?quote:Op maandag 7 november 2011 15:40 schreef Xiphos het volgende:
Die tegeltjesdiscussie hebben we hier ook gehad, Uiteindelijk maar schrob-water-en-chemicaliën-bestendige latex op kleur laten mengen en erop geschilderd. (Op de muur dan, we hebben geen tegels gebruikt
Toen ik de eerste foto zag dacht ik dat je plots klaar wasquote:Op maandag 7 november 2011 15:23 schreef MMach het volgende:
Dank,dank, en hij is nog niet eens af
Mijn vriendin wou veel werkbladruimte, dus kreeg ze er ongeveer 5m² en vooral veel kastruimte. Dus kreeg ze 32 kastjes.
Ik wou soms dat de moderne smaak wat meer aandacht besteedde aan het (h)erkennen van de klassieke keukenstijl. Dat gaat niet over het design van de kastfronten ofzo, maar herkennen dat de klassieke stijl in moderne keukens het origineel echt geen eer aan doet. Je kent ze allemaal uit de keukens van bv ikea (welke degelijke/ degelijk genoeg keukens zijn, daar niet van), maar dit:
[ afbeelding ]
Is essentieel anders dan dit:
[ afbeelding ]
Ook al pretenderen ze een interpretatie van hetzelfde te zijn. De eerste is machinaal gemaakt, in alle opzichten perfect afgewerkt. Maar vergelijk de kastdeurtjes niet met elkaar. De deurtjes die je in je leven al hebt gezien en aangeraakt zijn bijna allemaal gefreesde MDF. Je zou eens een handgemaakte maatkeuken moeten beleven (daarmee bedoel ik de mijne niet). Dat is volledig anders van emotie. Dan zie je dat het design van de frontjes niet gemaakt is om klassiek te ogen en dat niet te zijn, maar dat er werkelijk iemand met een zaag en spijkertjes en lijm die dingen in elkaar heeft gezet. Dat verschil is zo enorm groot van emotie en belevenis, dat ik het dus jammer vind dat de klassieke keukenstijl nu het mindere broertje is, juist omdat iedereen de klassieke stijl kent van nieuwe keukens, gemaakt met nieuwe technieken en nieuwe materialen. De allerstrakste moderne keuken kan zelfs nog niet tippen aan een kleine keuken van 50jaar oud, volledig doorleefd in een oud Frans huisje. Dat is ook een verschil. Onze keuken zal er direct nadat hij af is voor ons nog niet mooi zijn. Alles van die keuken is gericht op slijtage. Er is geen laminaatlaag die kan afslijten, het is hout, door en door. En ook dat aspect van hout is de moderne stijl vergeten: versleten hout is mooier dan nieuw hout.
Enfin, maar om te zeggen dat je dat niet maar mag bestempelen als 'een klassieke keuken'. Voor ons moet de keuken een leefplek zijn, moet gezellig zijn, je moet er uren kunnen doorbrengen, warme tinten, donker te verlichten op sommige momenten.
In elk geval: wat de spatwand/dampkap betreft: ik wil niet dat dat een zware, volle bedoeling wordt. Het valt misschien niet zo hard op met de kakafonie van kleuren, maar eigenlijk zijn de meubels zeer eenvoudig van totale vorm, zeker het eiland is gewoon een zwevende blok in dezelfde kleur. Dat simpele moet doorgetrokken worden in de dampkapombouw.
De dampkap zelf is een telescopische Zanussi, zelf dus bijna onzichtbaar. Het grote probleem is nog de spatwand.
Ons beider droom waren Zellige tegels, die zeker vroeger (eeuwen vroeger) gemeengoed waren. Nu zijn dat dure exclusieve tegels geworden (volledig ten onrechte want dat zijn -vanuit het tegelaspect- echt slechte ongebakken geglazuurde terracotta )
[ afbeelding ]
Dus heb ik bij een goede tegelboer een batch bordeaux tegels opzij laten zetten. Helaas zit er teveel kleurverschil op waardoor het meer neigt naar rood-roze. Volgens mij gaat dat het effect geven van 'willen maar niet kunnen'. Er zal wel 1 tegel in zitten die dezelfde kleur als het fornuis heeft, maar het merendeel dan niet. Wat mij betreft out of the window, zeker aangezien ze niet duurzaam zijn en gewoon afbrokkelen bij zwaar gebruik.
Aangezien we in België wonen, wat gekend staat voor Belgische Blauwe hardsteen, denk ik er nu aan om het in blauwe hardsteen uit te voeren. Dat is echter weer een andere kleur introduceren en dat kan teveel zijn. Ik zou in dat geval ofwel bij een lokale steenboer de platen in 1 stuk laten zagen en het oppervlak laten scharreren. Voordeel: de keuken zou er mee wegraken volgens mij: nadeel: er gaan vetvlekken op komen (wat misschien gewenst is).
[ afbeelding ]
(maar dan dus een gescharreerde versie)
Alternatief is keramische tegels met hardsteenlook. Die zijn bestendig tegen alles wat een keuken ertegen kan gooien, maar die zou ik dan in stroken toepassen, op maat van het fornuis.
Wat dacht je van vlaamse haardtegels? Die zijn misschien ook in bordeaux-achtige tinten te vinden. Dit komt al in de buurt en de maker kan ook maatwerk leveren: http://www.aanhuisgebakke(...)ge.php?album=9&pos=4quote:Op maandag 7 november 2011 15:23 schreef MMach het volgende:
Aangezien we in België wonen, wat gekend staat voor Belgische Blauwe hardsteen, denk ik er nu aan om het in blauwe hardsteen uit te voeren.
Ach, wat kan jou dat schelen. Je moet er zelf in wonen en niemand anders.quote:Op maandag 7 november 2011 18:32 schreef MMach het volgende:
Ik zal bovenstaande suggesties eens bekijken.
@dvr: als ik nu het beslag uit de doeken doe, dan komt die hele walginggolf weer op gang en staan er 15 berichten over hoezeer het beslag niet past Dat is dus eentje voor post 298 van dit topic.
Met kraan
[ afbeelding ]
(en de katten zullen niet meer op het aanrecht mogen als de keuken af is...)
Oh jee! Dat doet wel een bepaald vermoeden rijzen.quote:Op maandag 7 november 2011 18:32 schreef MMach het volgende:
als ik nu het beslag uit de doeken doe, dan komt die hele walginggolf weer op gang en staan er 15 berichten over hoezeer het beslag niet past
Op z'n kant, op een papiertje en het mes naar binnen gedraaidquote:Op dinsdag 8 november 2011 00:32 schreef Maisnon het volgende:
Hoera de schaaf ligt op zn zijkant! Je hebt vrede in het topic gebracht
Oei! Godnondeju. Pontificaal op het werkblad staat 'ie daar, De Deurknop. Confronterend en assertief, gelijk de brutale pion E5 uit het Siciliaanse openingsspel..quote:Op dinsdag 8 november 2011 00:27 schreef MMach het volgende:
@dvr: nog net niet zo erg, maar toch. Deze worden het. Een variant van de deurknoppen. Ze moesten vooral leuk zijn om aan te komen
Dat zijn ze ook!quote:Op dinsdag 8 november 2011 00:27 schreef MMach het volgende:
@dvr: nog net niet zo erg, maar toch. Deze worden het. Een variant van de deurknoppen. Ze moesten vooral leuk zijn om aan te komen
[ afbeelding ]
Ik weet zeker dat de keuken met die knopjes 'onvolwassener' zal overkomen, Maar dat is dan weer goed voor het kind in mij.
Hé, ik wilde net dat je suis desolé in mn sig zettenquote:
En dan vooral dat laatste, een kijkje in iemands leven en drijfveren is bijzonder boeiend om te lezen. En daar is moed voor nodig om dat zo op een openbaar forum neer te zetten.quote:Op dinsdag 8 november 2011 14:13 schreef Gripper het volgende:
Het is je al vaker verteld, maar: ik vind het geweldig tof dat je op een anoniem forum zoveel van jezelf durft te laten zien. En dan bedoel ik niet alleen maar je handigheid in het klussen maar ook en vooral een inkijkje in hoe jij je leven inricht en wat je drijft.
Moet je al zijn topics even teruglezenquote:Op dinsdag 8 november 2011 02:51 schreef RiftNL het volgende:
Katten weghouden op dingen etc gaat niet lukken hoor, vooral snachts gaan ze er gewoon opliggen en afijn laat ze lekker joh
Ben wel benieuwd wat kost het totale grapje nu en wat voor werk doe je in hemelsnaam om dit te kunnen betalen?
Wel heel veel mooie dingen in jullie huis gezien!
Ik kan niet genoeg krijgen van jouw posts dus van mij mag je nog wel even doorgaan .quote:Op dinsdag 8 november 2011 16:12 schreef MMach het volgende:
Zo is het wel genoeg met woongerelateerd filosoferen denk ik
Plumeaux gegeten?quote:
Met echt hout niet nee (met MDF wel genoeg). Het is gemakkelijker dan je denkt, alleen moet je je goed inlezen over de eigenschappen van een bepaald soort hout. Er zijn tientallen soorten, tientallen eigenschappen. Als je die leert kennen, ken je ook de manier waarop je ze moet bewerken en gebruiken. Ik heb echt wel een voorliefde voor hout dus dat speelt wel een rol.quote:Op vrijdag 11 november 2011 21:34 schreef Frozen-assassin het volgende:
In een woord; wauw..
Je hebt echt heel veel werk in gestoken.. Prachtig dat je alles zelf maakt.
Het inspireert me wel, al vraag ik me af of ik überhaupt alles zelf kan gaan maken. Had je hiervoor al enige ervaring met houtbewerken?
Bij. Deze.quote:Op vrijdag 11 november 2011 23:06 schreef Barretje80 het volgende:
MMach..
het wordt steeds mooier..
zelfs als ik denk dat het niet meer mooier kan
je had het over de link die er tussen de keuken en de eetkamer is.. nou heb ik door de OP gescrolled, maar een echte 9platte) plattegrond van de begane verdieping ( incl maten) kan iker niet in ontdekken..
heb je die nog ergens en kan/wil je die nog eens posten?
ik ben benieuwd naar de maat verhoudingen etc
Ik volg het topic wel, met die glas in lood deurtjes enzo, i even like itquote:Op zaterdag 12 november 2011 00:55 schreef bleiblei het volgende:
Wat is er eigenlijk mis met de knopjes?
Wij hebben zoiets ook gezocht voor de ensuite maar zijn bij iets anders uitgekomen.
Ik vind het in ieder geval niet vreselijk ofzo. Hoort bij de keuken.
Moet zeggen dat ik mijzelf al een tijdje in zit te houden omdat ik mij irriteer aan je snelheid. Je zal ons topic waarschijnlijk niet volgen, maar ik ben nu 2 jaar (met tussenpozen) bezig met een kamer ensuite, en tja... Jij stampt ff een keuken uit de grond in een maand tijd .
Maar goed dus... Wel een gigantisch gaaf huis met veel verbouwpotentie voor velen jaren plezier. Alleen jammer dat het in Belgie staat .
Ik heb even de digitale meter bovengehaald:quote:Op zaterdag 12 november 2011 14:31 schreef Barretje80 het volgende:
TnX MMach
dus als ik het goed begrijp:
keuken 4,5 x 4 (ong, een engineer rond graag af )
eetkamer 5,5 x 5,5
woonkamer 4,5 x 5,5
op papier lijkt het zo klein , maar in het echt lijkt het veul groter.. mooi hoor!
en begrijp ik het goed als jullie via de eetkamer (vooringang) en de keuken (achteringang) binnen kunnen komen??
Valt dus allemaal wel mee met de kleinheid.quote:De directie Statistiek van de Federale Overheidsdienst Economie publiceerde een overzicht van de uitgereikte bouwvergunningen tijdens de voorbije tien jaar, namelijk van 1996 tot en met 2005. Dit overzicht staaft met harde cijfers dat we alsmaar kleiner wonen en steeds meer ons heil zoeken in een appartement.
Terwijl de gemiddelde bewoonbare oppervlakte van een nieuwbouwwoning voor heel België in 1996 nog 129,1 m² bedroeg, was die in 2005 geslonken tot 103,7 m². Vooral Brussel en Vlaanderen boetten in aan woonoppervlakte. In Brussel viel de woonoppervlakte in die tien jaar terug van 121,6 m² naar 85,9 m²; de gemiddelde Vlaamse woning kromp van 134,3 naar 105,4 m². Wallonië kende een minder sterke terugval van 116,3 naar 102,4 m².
Jep, ik zou ook de zwarte kiezen.quote:Op zaterdag 12 november 2011 16:56 schreef kaasplankje het volgende:
Leuk MMach, de knopjes ook. Ik moet zeggen dat ik de zwarte knop ook wel fraai vind.
Messen horen in een la, of op een magnetische strip. Niet in een messenblok, of sleuven in het aanrecht waar al je kruimeltjes en etensresten in blijven zittenquote:Op maandag 14 november 2011 00:50 schreef aloe_vera het volgende:
Ik vond dit wel een gave link met veel keukenideeen die je bij een zelfbouw ook kunt doen, zoals een dienblad verwerkt in je kastjes enzo Ik weet niet of je al te ver bent, maar zoveel toffe ideeen....
[ afbeelding ]
Het zou natuurlijk kunnen dat het geen massief stuk is waar ze in zitten, maar een uitsparing waar ze in hangen. Anders heb je een aanrechtblad van 20+ cm dik.quote:Op maandag 14 november 2011 17:00 schreef ASSpirine het volgende:
De messen is niet echt een slimme idee... Ik kan me nu al voorstellen hoe smerig het wel niet zal zijn na verloop van tijd. Schoonmaken is ook al niet mogelijk
Nee, dan is het nog slimmer! Grijp je in een kastje om een pan te pakken, rats, polsslagader doormiddenquote:Op maandag 14 november 2011 17:33 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Het zou natuurlijk kunnen dat het geen massief stuk is waar ze in zitten, maar een uitsparing waar ze in hangen. Anders heb je een aanrechtblad van 20+ cm dik.
Daar moest ik ook al denken ja Of dat je even bukt om iets te pakken en dat je dan een mes uit je schedel hebt steken Maar inderdaad,quote:Op maandag 14 november 2011 21:26 schreef Gripper het volgende:
[..]
Nee, dan is het nog slimmer! Grijp je in een kastje om een pan te pakken, rats, polsslagader doormidden
quote:
Het is geen kookeiland hè? In de spoelbak kun je niet koken.quote:Op donderdag 17 november 2011 20:08 schreef Anne het volgende:
Als ik alleen al dat kookeiland zou hebben... was ik een gelukkig mens . Mooi hoor!
Chique uitstraling krijgt het allemaal.
Dat wordt een massieve merbauvloer (zoals badkamer en hal). Dat zou zo moeten zijn, maar er zijn serieuze leverproblemen. De vloer is besteld in augustus en zeker al 4 keer uitgesteld door de houthandel (zoals ik al eerder heb gezegd is merbau op dit moment schaars qua aanbod en dat zorgt voor leverproblemen). Nu zou ik hem ten vroegste half december hebben.quote:Op vrijdag 18 november 2011 09:46 schreef ioko het volgende:
Mmach, wat ga je met de vloer doen? Zul je vast al hebben aangegeven, maar nu de keuken bijna af is wordt ik wel nieuwsgieriger.
Ik refereerde eigenlijk ook alleen naar de grootte .quote:Op vrijdag 18 november 2011 04:03 schreef swollywood het volgende:
[..]
Het is geen kookeiland hè? In de spoelbak kun je niet koken.
Dat was ik . De foto verduidelijkt inderdaad een hoop. Blijkt een ruime slaapruimte te zijn, chique!quote:Op vrijdag 18 november 2011 10:29 schreef MMach het volgende:
[..]
Trouwens, voor diegene die vond dat de slaapkamer maar aan de krappe kant was. Ik heb nog eens een foto uit de oude doos bovengehaald toen de vloer er nog niet in lag.
[ afbeelding ]
Misschien wat duidelijker als grootte referentie.
wat wil jij dan. je keuken op de vloer zetten?quote:Op vrijdag 18 november 2011 21:07 schreef frgh het volgende:
Wat ik vreemd vind, is dat je eerst de keuken plaatst, en pas achteraf zult vloeren ?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |