abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 16 oktober 2011 @ 10:16:11 #103
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_103140952
Ik vind het leuk wat je doet MMach. Ik denk ook dat 't wel gaat lukken met dat werkblad. Als afwerking zou ik olie pakken, en dan ieder jaar even nabehandelen. Het is dapper om het allemaal zelf aan te pakken, en ook niet zonder risico op blunders. Maar voor zover ik van de foto's en verhalen kan beoordelen, kijk je overal rustig naar en doe je dingen niet te vlug. :P
  zondag 16 oktober 2011 @ 13:38:42 #104
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_103145240
De frontjes zijn ook al gedaan, bijna tijd voor het spoeleiland! Plamuur en schilderwerken is voor als alles van constructie gedaan is.


pi_103145732
Het voordeel van zelf je keuken maken is natuurlijk ook dat je makkelijker iets zelf kan herstellen.... dat gaat een stuk moeilijker met een stuk geplastificeerd spaanplaat. Mocht er dus echt een onoverkomelijke fout inzitten, dan kun je daar zelf ook weer wat aan doen. Stel dat je werkblad over 5 jaar losgaat zitten van de onderlaag, dan is dat iets om van te balen natuurlijk, maar dan kun je alsnog een houten blad op maat bestellen.

Niet dat ik ooit zelf mijn keuken zal gaan bouwen, daar heb ik de vaardigheden niet echt voor. Maar als je het idee hebt dat je bekwaam genoeg bent: waarom niet? De meeste keukens zijn echt niets meer dan spaanplaat kubussen en deurtjes, de jouwe is bij voorbaat beter gemaakt!

[ Bericht 4% gewijzigd door aloe_vera op 16-10-2011 14:01:48 ]
pi_103145948
Ik volg dat topic intensief al post ik hier bijna niet, maar met die keuken- daar moet gewoon een opmerking over gemaakt worden. Ik vind het ZO waanzinnig gaaf met welk een vakmanschap je dit in elkaar zet!!! Je hoeft echt niet onzeker te zijn dat wij je bekritiseren op foutjes, ik denk dat minder dan 1 procent van de fokkers uberhaupt dit niveau kan evenaren, laat staan nog beter!
De keuken is niet mijn stijl, hoewel ik het werkblad prachtig vind, maar de manier waarop je het met zoveel liefde en zorg in elkaar zet is gewoon bewonderingswaardig, zoals alles in het huis eigenlijk. Een nieuw huis dat vol staat met ikea-meubels, zoals hier, is ook heerlijk als het af is, maar als je om je heen kijkt en kunt beseffen dat je het zélf gemaakt hebt, moet het een nog veel waardevollere ervaring zijn. Zet 'm op :)
I had a signature once. It was awful.
  zondag 16 oktober 2011 @ 16:12:20 #107
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_103150035
Allez, nog een laatste update voor vandaag, een paar details van het werkblad:kopse kanten, langse kanten,buitenhoek. Let wel: nog niet fijngeschuurd en nog niet opgestopt (kieren verdwijnen nog)








Voor hij/zij die de vorige keer vroeg om voldoende detailfoto's te tonen: zijn het er genoeg ? :p
pi_103150578
wederom indrukwekkend ^O^, op de foto's ziet het eruit of dit je 50ste blad is.
wat ik persoonlijk wel mooi vind is een kleine cm overstek van het aanrechtblad. maar dit heeft ook zeker wel iets _O_
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
pi_103154921
Nice! _O_ Zit toch nu al behoorlijk strak en glad in elkaar lijkt het op de foto''s. Wat ik me altijd afvraag met scherpe hoeken opschuren tot een wat afgeronde hoek: hoe doe je dat op zo''n manier dat het overal hetzelfde is? Voor een radiatorombouw heb ik het weleens gedaan, maar dat is niet zo''n lang stuk als je keukenblad. Zit er speciale schaven voor of geleiders of is dat echt een beetje natte vingerwerk? (Ik heb geen idee)

Trouwens: In NL worden de 2 eurocentmuntjes niet meer gebruikt, ik ben helemaal gebrainwashed dat je een 5 eurocentmuntje gebruikte. Nu is je werkblad wel opeens ene stuk dunner geworden :P
pi_103155047
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 18:20 schreef aloe_vera het volgende:
Nice! _O_ Zit toch nu al behoorlijk strak en glad in elkaar lijkt het op de foto''s. Wat ik me altijd afvraag met scherpe hoeken opschuren tot een wat afgeronde hoek: hoe doe je dat op zo''n manier dat het overal hetzelfde is? Voor een radiatorombouw heb ik het weleens gedaan, maar dat is niet zo''n lang stuk als je keukenblad. Zit er speciale schaven voor of geleiders of is dat echt een beetje natte vingerwerk? (Ik heb geen idee)

Trouwens: In NL worden de 2 eurocentmuntjes niet meer gebruikt, ik ben helemaal gebrainwashed dat je een 5 eurocentmuntje gebruikte. Nu is je werkblad wel opeens ene stuk dunner geworden :P
heel belangrijke om in 1 keer door te schaven, dan pakt de schaaf overal evenveel weg en is je hoek overal hetzelfde
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
pi_103155156
Heb dit alles nog eens zitten door lezen/kijken...en kan niet anders zeggen diep onder de indruk MMach. ^O^ (dit was ik al uit eerdere topics) geweldig om te zien!!! w/

Kan niet wachten op de volgende nieuwe post.. _O_
  zondag 16 oktober 2011 @ 18:31:23 #112
62215 qu63
..de tijd drinkt..
pi_103155349
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 18:20 schreef aloe_vera het volgende:
Trouwens: In NL worden de 2 eurocentmuntjes niet meer gebruikt, ik ben helemaal gebrainwashed dat je een 5 eurocentmuntje gebruikte. Nu is je werkblad wel opeens ene stuk dunner geworden :P
In NL worden de prijzen meestal afgerond op 5ct ja, maar het is nog steeds een wettig betaalmiddel en je kan het dus ook gewoon als wisselgeld krijgen!
It's Time To Shine
[i]What would life be like without rhethorical questions?[/i]
pi_103161346
mss dat je een mooier effect verkrijgt als je niet schuurt, maar een schraapstaal gebruikt. Kzal eens kijken of ik volgende week kan langskomen om er enkele te brengen
  maandag 17 oktober 2011 @ 08:29:41 #114
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_103178135
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 18:20 schreef aloe_vera het volgende:
Nice! _O_ Zit toch nu al behoorlijk strak en glad in elkaar lijkt het op de foto''s. Wat ik me altijd afvraag met scherpe hoeken opschuren tot een wat afgeronde hoek: hoe doe je dat op zo''n manier dat het overal hetzelfde is? Voor een radiatorombouw heb ik het weleens gedaan, maar dat is niet zo''n lang stuk als je keukenblad. Zit er speciale schaven voor of geleiders of is dat echt een beetje natte vingerwerk? (Ik heb geen idee)

Trouwens: In NL worden de 2 eurocentmuntjes niet meer gebruikt, ik ben helemaal gebrainwashed dat je een 5 eurocentmuntje gebruikte. Nu is je werkblad wel opeens ene stuk dunner geworden :P
Als je een afrondingsradius wil die overal hetzelfde is:
-wil je een chamfer (een hoek die recht afgeschuind is), dan gaat dat met een handschaafje (gleufje in het midden op de hoek zetten en afschaven), wel in keer af te nemen. Geeft een wat moderner effect.
-wil je een afgeronde hoek, dan zet je eerst die chamfer en breek je dan de scherpe randen zodat die min of meer rond is.

In dit geval wil ik geen scherpe randen en ook geen perfecte randen, dus bij dit werkblad doe ik dat gewoo met de hand en een schuurpapiertje. Eerst grof en dan fijner. De hoek is dan niet overal gelijk, dat is het effect dat ik wou. Naar de hoeken van het werkblad wordt de afronding veel groter. Je krijgt dan ongeveer hetzelfde effect als je ziet bij oude kapblokken.

Kan je alleen toepassen bij een massieve toplaag van voldoende dikte. Het vergroot de illusie van een massief blad, ook al is het zichtbaar van dichtbij dat het niet massief is.

@Archont: ik heb idd ook zitten denken aan een schraapstaal, maar de oppervlakte lijkt me wel wat groot voor zoiets.

@densmee: ik heb ook zitten twijfelen voor een oversteek of niet. Je ziet maar zelden een blad zonder oversteek (gewoon omdat het makkelijker te maken is met een oversteek. Niemand die ziet of het blad nu ergens 2.3cm uitsteekt ipv 2cm), dus heb ik daarvoor gekozen, oldschool als het ware :) Ik vind het best mooi staan. Een nadeel zou kunnen zijn dat als er water ofzo van het aanrecht loopt, het dan over de kastdeurtjes loopt.

[ Bericht 9% gewijzigd door MMach op 17-10-2011 08:41:13 ]
pi_103179571
Wat een vakwerk, ongelovelijk!

Ik vind een huis zelf zo aanpakken het mooiste wat er is.

Hulde!
pi_103190545
Echt ongelooflijk hoe netjes en vakkundig je alles uitvoert. Je zou denken dat hier iemand bezig is van 50+ met meer dan 30 jaar ervaring in de bouw maar dan zie je foto's van jou aan het werk en dan zie je een nog heel jong iemand met heel veel kennis en passie aan het werk aan z'n eigen huis. Ga zo door!
  maandag 17 oktober 2011 @ 14:38:13 #117
62215 qu63
..de tijd drinkt..
pi_103190608
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 08:29 schreef MMach het volgende:
@densmee: ik heb ook zitten twijfelen voor een oversteek of niet. Je ziet maar zelden een blad zonder oversteek (gewoon omdat het makkelijker te maken is met een oversteek. Niemand die ziet of het blad nu ergens 2.3cm uitsteekt ipv 2cm), dus heb ik daarvoor gekozen, oldschool als het ware :) Ik vind het best mooi staan. Een nadeel zou kunnen zijn dat als er water ofzo van het aanrecht loopt, het dan over de kastdeurtjes loopt.
Iets van je aanrecht afvegen is dan wel makkelijker, dan kan je je hand er tenminste onder houden!
It's Time To Shine
[i]What would life be like without rhethorical questions?[/i]
  maandag 17 oktober 2011 @ 18:36:18 #118
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_103200469
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 14:38 schreef qu63 het volgende:

Iets van je aanrecht afvegen is dan wel makkelijker, dan kan je je hand er tenminste onder houden!
Meestal veeg je het toch de spoelbak in. Als die maar in- of onderbouw is.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 12:13:33 #119
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_103229071
Van het aanrecht vegen gaat ook zonder oversteek hoor, moet je maar eens proberen :P

Verder 2 beslissingen die ik zo ga uitvoeren, maar waarvan ik voor anderen het tegengestelde aanraad:
-werkblad zal ik vernissen om eenzelfde effect te krijgen als de vloer. Voordeel: bikkelharde toplaag, maar minder resistent tegen slijten dan waxen/oliën. Eigenlijk is vernissen dus de slechtste keuze. Over een aantal jaar zal ik die toplaag dus opnieuw moeten doen, en het gehele werkblad opnieuw moeten schuren- waar bij olieën beschadigingen plaatselijk te herstellen zijn.
Tenzij ik olie vind met dezelfde look als de vernis
-de spoelbak zal hoger zitten dan het werkblad. Praktischer is natuurlijk dat je gewoon zaken vanop het werkblad kan vegen in een spoelbak die lager zit dan het aanrecht. Maar wij vinden het mooier dan een diepliggende spoelbak. We zullen dan later iets meer de schotelvod ter hand moeten nemen. Dus ook hier de slechtste keuze.
Ik kies zelden eens voor form before function, maar dat moet soms eens kunnen.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 12:25:29 #120
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_103229526
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 12:13 schreef MMach het volgende:
Ik kies zelden eens voor form before function, maar dat moet soms eens kunnen.
Denk je niet dat dat juist in de keuken een erg slecht idee is? Zeker die spoelbak, ik vermoed dat je (of je vriendin :P) die keuze later veelvuldig zult vervloeken.
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 12:26:03 #121
62215 qu63
..de tijd drinkt..
pi_103229549
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 12:13 schreef MMach het volgende:
Van het aanrecht vegen gaat ook zonder oversteek hoor, moet je maar eens proberen :P
Ik vind het zelf wat minder makkelijk :)
It's Time To Shine
[i]What would life be like without rhethorical questions?[/i]
pi_103230290
Keukenbladen met overstek worden eigenlijk alleen maar gedaan omdat je dan kleine verschillen in de plaatsing van de onderkastjes kan wegwerken. Zonder overstek is natuurlijk mooier.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 13:49:51 #123
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_103232427
quote:
5s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 12:25 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Denk je niet dat dat juist in de keuken een erg slecht idee is? Zeker die spoelbak, ik vermoed dat je (of je vriendin :P) die keuze later veelvuldig zult vervloeken.
Kijk eens naar de standaard toepassing van zo'n spoelbak:


Ik vind dat niet mooi, ik vind het mooier als de spoelbak dus uit het eiland steekt, in alle richtingen.
Zo dus:


De eerste variant wordt meer toegepast, maar de 2de variant is ook niet zo raar. Als je even nadenkt in welk geval dat nuttig zou kunnen zijn dat je spoelbak verdiept is: als er water op je aanrecht ligt. In elk ander geval mag je het toch niet in de gootsteen kieperen. Veel water gaat er bij ons niet liggen, want de afwas doen we er niet. En voor die paar keren dat je eens morst is een schotelvod pakken niet zo heel veel extra werk.

@hieronder:
Nog een reden om toch te kiezen voor een opstand: een waterafvoer dient om vuil water af te voeren. Groentenresten,broodkruimels doorspoelen is vragen om verstoppingen op lange termijn.
Zelfs als de spoelbak lager zou zitten, dan nog zouden wij dat niet gewoon de gootsteen in mikken. Het is tenslotte nog altijd een gootsteen en geen vuilnisbak.

[ Bericht 6% gewijzigd door MMach op 18-10-2011 14:42:32 ]
pi_103233000
In de praktijk liggen er kruimels op je aanrecht als je brood hebt gesmeerd. Als je groente klein maakt om mee te gaan koken liggen er ook kleine restjes op het aanrecht. Dat alles gaat hier hoppa de gootsteen in en zo het riool in. Dan is het toch wel fijn als er geen opstaand randje is rondom je spoelbak.
pi_103239608
Ik vind je keuze alleen al gerechtvaardigd vanwege het woord 'schotelvod', Mmach! :D

Keep up the good work, ik volg je met veel belangstelling en bewondering.
Eeuwig vijfentwintig
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 19:32:15 #126
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_103246126
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 14:07 schreef Puala het volgende:
In de praktijk liggen er kruimels op je aanrecht als je brood hebt gesmeerd. Als je groente klein maakt om mee te gaan koken liggen er ook kleine restjes op het aanrecht. Dat alles gaat hier hoppa de gootsteen in en zo het riool in. Dan is het toch wel fijn als er geen opstaand randje is rondom je spoelbak.
Mijn idee, ik heb een opbouwspoelbak in mijn volkstuinhuis, ik vind het een crime. :{w
pi_103248214
van zo'n opstaande rand heb ik nog nooit iets nadeligs gemerkt. Is waarschijnlijk meer een kwestie van gewoonte dan iets anders
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 21:14:04 #128
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_103252736
Tja, wij hebben ook een vrij traditionele keuken besteld, en we hebben nog flink getwijfeld over zo een ouderwetse witte opbouw spoelbak. Ik weet even niet meer of dat nou emaille of porselein is.

Ook een spoelbak met van die kleine tegeltjes vind ik schitterend om te zien, maar o zo onpraktisch; je kan er nooit een pan kokend water in afgieten. Een keuken moet niet alleen een lust zijn voor het oog, je moet er dagelijks je voedsel in bereiden. Makkelijk om schoon te houden en praktisch in gebruik staan wat mij betreft op nummer 1, en esthetische aspecten op 2.
pi_103273061
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 13:49 schreef MMach het volgende:
@hieronder:
Nog een reden om toch te kiezen voor een opstand: een waterafvoer dient om vuil water af te voeren. Groentenresten,broodkruimels doorspoelen is vragen om verstoppingen op lange termijn.
Zelfs als de spoelbak lager zou zitten, dan nog zouden wij dat niet gewoon de gootsteen in mikken. Het is tenslotte nog altijd een gootsteen en geen vuilnisbak.
Wel een klein kitrandje tussen aanrechtblad en opstaande spoelbak he, anders vul je die kier vanzelf met kruimels :)

ik vind het stukje zelfbescherming wat je zo inbouwt wel slim, ik sta nog veel te vaak de laatste rijstkorrels uit de pan door de gootsteen te prakken. Zelf hou ik als stelregel aan: als het door de gaatjes van het zeefje past, dan mag het!
Gewoon een paar keer in het jaar preventief een fles gootsteenontstopper erdoorheen gooien :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 19 oktober 2011 @ 12:01:17 #130
277627 Seven.
We are Borg.
pi_103273461
In welke kleur ga je de keuken eigenlijk schilderen?
Resistance is futile.
  woensdag 19 oktober 2011 @ 12:10:27 #131
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_103273863
Het is inderdaad ook een stuk zelfbescherming ( ik weet wie de verstopte afvoer zal mogen fixen ten huize Mmach :p). En ik weet wel zeker dat dat voor ons geen meerwerk zal zijn. In het spoeleiland ga ik een afvalshute met deksel wegwerken in het werkblad, zoals je soms eens ziet in industriele keukens. Dekseltje eraf en alles in het gat vegen,waaronder de vuilnisbak staat. Je moet dan wel rekening houden met stankafsluiting enzo, maar dat zal ik wel documenteren met fotos als ik aan dat stuk zit.

@hierboven: in de kleur van het bovenste geschilderde deurtje ( zie vorige pagina denk ik)
  Milf donderdag 20 oktober 2011 @ 13:18:14 #132
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_103322373
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 21:14 schreef kaasplankje het volgende:
Tja, wij hebben ook een vrij traditionele keuken besteld, en we hebben nog flink getwijfeld over zo een ouderwetse witte opbouw spoelbak. Ik weet even niet meer of dat nou emaille of porselein is.

Ook een spoelbak met van die kleine tegeltjes vind ik schitterend om te zien, maar o zo onpraktisch; je kan er nooit een pan kokend water in afgieten. Een keuken moet niet alleen een lust zijn voor het oog, je moet er dagelijks je voedsel in bereiden. Makkelijk om schoon te houden en praktisch in gebruik staan wat mij betreft op nummer 1, en esthetische aspecten op 2.
Waarom kan dit niet?
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
pi_103352854
quote:
1s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 12:10 schreef MMach het volgende:
Het is inderdaad ook een stuk zelfbescherming ( ik weet wie de verstopte afvoer zal mogen fixen ten huize Mmach :p). En ik weet wel zeker dat dat voor ons geen meerwerk zal zijn. In het spoeleiland ga ik een afvalshute met deksel wegwerken in het werkblad, zoals je soms eens ziet in industriele keukens. Dekseltje eraf en alles in het gat vegen,waaronder de vuilnisbak staat. Je moet dan wel rekening houden met stankafsluiting enzo, maar dat zal ik wel documenteren met fotos als ik aan dat stuk zit.

@hierboven: in de kleur van het bovenste geschilderde deurtje ( zie vorige pagina denk ik)
Zo'n afvalbakje met deksel in je werblad is ideaal. Hebben mijn ouders ook, in hun 20jr oude keuken voor groenteafval voor op de composthoop. Stinkt niet als je de bak gewoon niet te lang laat staan, ik geloof dat er wat rubber rond de afsluitrand zit (mogelijk zat ;) ) maar dat is denk ik niet eens echt nodig
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 10:36:18 #134
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_103363558
@Nikky: Misschien kan de tegellijm daar niet goed tegen ofzo? In elk geval mag je dat eigenlijk bij geen enkele afvoer doen, er gewoon kokend water in kieperen. Zo'n afvoer kan langdurig tegen 90° en maar tegen pieken van 110 ofzo. Als er kokend water staat te broebelen in de sifon lijkt me dat dus geen goed idee. (Kan je je voorstellen hoe mijn vriendin moet leven met mj? :P "Nee dat niet in de afvoer, en zeker dat niet, en zorg dragen voor het aanrecht, etc.")

Intussen gaat de keuken met minipasjes vooruit. Bij de kastenwand zijn de onderste (dat de bovenste nog scheef staan is dus normaal) deuren voorzien van scharnieren. Dat zijn zichtbare scharnieren ipv de gewone onzichtbare die normaal worden gebruikt. Voordeel van dat soort scharnieren is de combinatie van 180° openingshoek en de mogelijkheid om inliggend te werken+deuren zijn gewoon direct uitneembaar. Er zijn ook onzichtbare die hetzelfde kunnen, maar die nemen veel plaats in in de kast. Daarbij hoort het gewoon ook bij zo'n type keuken om zichtbare scharnieren te gebruiken. Een gigantisch nadeel is uiteraard dat zulke scharnieren niet nastelbaar zijn. Dat is dan ook de reden waarom ik zoveel tijd heb gestoken in het maken dat de panelgaps overal zo goed mogelijk zijn voor de scharnieren geplaatst werden. Met de handschaaf nog wat finetunen en de naden gaan overal gelijkaardig zijn.






Ik weet wel dat die keuken niet ieder zijn meug zal zijn, maar tracht daar een beetje langs te kijken :) De kleur is trouwens nog een beetje aangepast, iets minder geel, naar een champagnetint.
pi_103367880
Ik zou zelf inderdaad een ander model kiezen kwa deuren.
Maar dat is een kwestie van smaak. De uitvoering en de afwerking ziet er op de foto erg goed uit, daar valt niets over te zeggen!

Ben heel benieuwd naar het eindresultaat.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 13:26:53 #136
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_103370117
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 13:18 schreef nikky het volgende:

[..]

Waarom kan dit niet?
Dan barsten ze.

Mooi MMach! ^O^
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 13:30:17 #137
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_103370281
Je kan btw best het blad gaan vernissen met blanke lak. Dan zou ik wel 6-8 lagen jachtenlak nemen oid. Het nadeel er van is dat als je een beschadiging in je laklaag hebt en er water onder geraakt dit heel lelijke vlekken onder je laklaag geeft. Daar moet je goed voor waken.
pi_103414514
Strakke scharnieren hoor! Dat lijkt mij de lastigste klus om die perfect te krijgen.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 18:37:12 #139
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_103423309
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 10:36 schreef MMach het volgende:
@Nikky: Misschien kan de tegellijm daar niet goed tegen ofzo? In elk geval mag je dat eigenlijk bij geen enkele afvoer doen, er gewoon kokend water in kieperen. Zo'n afvoer kan langdurig tegen 90° en maar tegen pieken van 110 ofzo. Als er kokend water staat te broebelen in de sifon lijkt me dat dus geen goed idee. (Kan je je voorstellen hoe mijn vriendin moet leven met mj? :P "Nee dat niet in de afvoer, en zeker dat niet, en zorg dragen voor het aanrecht, etc.")

Intussen gaat de keuken met minipasjes vooruit. Bij de kastenwand zijn de onderste (dat de bovenste nog scheef staan is dus normaal) deuren voorzien van scharnieren. Dat zijn zichtbare scharnieren ipv de gewone onzichtbare die normaal worden gebruikt. Voordeel van dat soort scharnieren is de combinatie van 180° openingshoek en de mogelijkheid om inliggend te werken+deuren zijn gewoon direct uitneembaar. Er zijn ook onzichtbare die hetzelfde kunnen, maar die nemen veel plaats in in de kast. Daarbij hoort het gewoon ook bij zo'n type keuken om zichtbare scharnieren te gebruiken. Een gigantisch nadeel is uiteraard dat zulke scharnieren niet nastelbaar zijn. Dat is dan ook de reden waarom ik zoveel tijd heb gestoken in het maken dat de panelgaps overal zo goed mogelijk zijn voor de scharnieren geplaatst werden. Met de handschaaf nog wat finetunen en de naden gaan overal gelijkaardig zijn.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik weet wel dat die keuken niet ieder zijn meug zal zijn, maar tracht daar een beetje langs te kijken :) De kleur is trouwens nog een beetje aangepast, iets minder geel, naar een champagnetint.
Mooie zelfbouw! De hoogte van je werkblad lijkt aan de vrij lage kant.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 19:15:32 #140
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_103424477
Het werkblad is met 95,4cm hoog nochtans niet laag te noemen. De hoogte is de gulden middenweg tussen de grootte van m'n vriendin en ikzelf. Ik ben groot (naar NL normen wss wel klein met 1m83 :P). Met die werkhoogte kunnen we beiden ons vlakke hand leggen op de bodem van de spoelbak=ideale werkhoogte.

Hier de sokkel van het spoeleiland. Goed verankerd aan de vloer zodat er zeker niets kan verschuiven en behoorlijk robuust. De uiteindelijke plinten worden aan de sokkel gelijmd (onder de plint komt de uitzettingsvoeg voor het parket) De uiteindelijke diepte van de plinten ten opzichte van het kastfront is dan 13,5cm. Dat is vrij diep in vergelijking met een standaardkeuken, maar ik heb dan ook geen overstekend blad. Op die manier kunnen (wij dan) met ons middel direct tegen het werkblad staan zonder de voeten te moeten verdraaien.

(De finale keukenkleur is nu ook te zien: de kastdeur van de frigo is gedeeltelijk in die kleur gezet om te kijken naar de combinatie met andere kleuren).

Voor wie zou vinden dat het allemaal maar traag gaat: dit zijn een paar foto's van exact 1 jaar geleden :) :






En een zichtje van de keuken, al een maand later:


Ik kan het bijna zelf niet geloven
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 19:24:44 #141
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_103424819
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 19:15 schreef MMach het volgende:
Voor wie zou vinden dat het allemaal maar traag gaat: dit zijn een paar foto's van exact 1 jaar geleden :)
Ik denk niet dat je die mensen hier gaat vinden hoor :+
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 21:29:01 #142
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_103429601
@InTrePidlvity: Soms hoor ik eens wat anders van me vrienden... :P

En de helft van het corpus van het keukeneiland staat er, de layout wordt stilaan duidelijk denk ik.


Heel wat loopruimte op deze manier (1m65 tussen toog en eiland):


Het eiland krijgt dezelfde afgestompte hoek als de toog
pi_103430167
Jeeeee, wat ruim allemaal! Super om ook eens dat eiland te zien
pi_103432066
Mooie vooruitgang weer Mmach!
Gaat weer erg hard als altijd.
  zondag 23 oktober 2011 @ 10:19:17 #145
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_103444322
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 19:15 schreef MMach het volgende:
Het werkblad is met 95,4cm hoog nochtans niet laag te noemen. De hoogte is de gulden middenweg tussen de grootte van m'n vriendin en ikzelf. Ik ben groot (naar NL normen wss wel klein met 1m83 :P). Met die werkhoogte kunnen we beiden ons vlakke hand leggen op de bodem van de spoelbak=ideale werkhoogte.
^O^ Het leek lager. Hier hebben we de keuken op 98 gezet. Allebei geen kromme rug :)
  zondag 23 oktober 2011 @ 10:22:30 #146
149959 SQ
snelle trees
pi_103444364
quote:
7s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 13:26 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Dan barsten ze.

Mooi MMach! ^O^
wat een onzin, ik heb al drie jaar zo'n spoelbak en er zijn echt gallons aan kokend water en chemische zooi doorheen gegaan, en die is nog perfect :')
disclaimer
pi_103445999
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 13:30 schreef kaasplankje het volgende:
Je kan btw best het blad gaan vernissen met blanke lak. Dan zou ik wel 6-8 lagen jachtenlak nemen oid. Het nadeel er van is dat als je een beschadiging in je laklaag hebt en er water onder geraakt dit heel lelijke vlekken onder je laklaag geeft. Daar moet je goed voor waken.
Heb jij daar ervaring mee? Want ik heb dat toegepast in mijn badkamer (blad onder de wasbak) en ik krijg ook zonder beschadigingen, lelijke plekken. Met name van gemorste zeep, badschuim e.d. Ik kan me voorstellen dat dat in een keuken alleen maar erger wordt.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 23 oktober 2011 @ 12:36:53 #148
62215 qu63
..de tijd drinkt..
pi_103447685
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 19:15 schreef MMach het volgende:
Voor wie zou vinden dat het allemaal maar traag gaat: dit zijn een paar foto's van exact 1 jaar geleden :) :
MMach en traag :D _O-
It's Time To Shine
[i]What would life be like without rhethorical questions?[/i]
pi_103448784
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 16:12 schreef MMach het volgende:
Voor hij/zij die de vorige keer vroeg om voldoende detailfoto's te tonen: zijn het er genoeg ? :p
Volgens mij was ik dat. :) En ja, zeker een goed begin en nooit genoeg! Erg leuk om te zien dat je ook genoeg aandacht schenkt aan details. Precies naar wens en op maat, daar kan je alleen maar veel plezier van hebben de komende jaren.

N.B. De werkplaats is op de laatste foto's wel weer te netjes, leest je vriendin ook mee hier? :P
  zondag 23 oktober 2011 @ 17:50:51 #150
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_103460999
En het corpus is bijna af, nog een beetje legplankjes en dat is ook gedaan.
LET OP: nog niet de finale kraan, dit is een tijdelijke werfkraan om het systeem te testen.

Mijn schoonfamilie was op bezoek, dus voor zij die de afmetingen niet goed kunnen inschatten is dat ideaal.
Afmetingen van het spoeleiland: 2m45 x 1m45, redelijk dicht bij de 1.6 verhouding, wat geen toeval is. Langs alle kanten is er genoeg plaats rond het eiland. Aan de 'achterkant' is een groot werkblad met daaronder de vaatwasser, naast de vaatwasser alle leidingen, stopcontacten etc, zodat die niet te zien zijn in de kast onder de spoelbak, én veel beter bereikbaar.

















Handig werken daar voor de loods trouwens (klussers-dream),


overzichtje:




Hier nog een toffe voor en na




[ Bericht 4% gewijzigd door MMach op 23-10-2011 18:32:54 ]
pi_103462366
_O_
Klussen deel 1 en 2
  zondag 23 oktober 2011 @ 18:58:51 #152
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_103463654
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 11:38 schreef stavromulabeta het volgende:

Heb jij daar ervaring mee? Want ik heb dat toegepast in mijn badkamer (blad onder de wasbak) en ik krijg ook zonder beschadigingen, lelijke plekken. Met name van gemorste zeep, badschuim e.d. Ik kan me voorstellen dat dat in een keuken alleen maar erger wordt.
Niet persoonlijk maar ik heb wel natte ruimtes gezien waar het hout lelijk geworden is door watervlekken. :P
  zondag 23 oktober 2011 @ 19:18:15 #153
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_103464368
En als weekendafsluiter Ik ben in een voor en na bui vandaag:


(Ja het ligt er overal stoffig bij, ook al wordt het dagelijks gestofzuigd. Een verbouwing=stof)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')