Explosieve stoelgang, dat klinkt wel erg dramatisch, maar ik zou zelf liever een afgesloten ruimte hebben als wc. Komt misschien ook omdat ik al gauw 15min. op de wc zitquote:Op donderdag 27 oktober 2011 06:43 schreef MMach het volgende:
@Jdel: idd een minpunt in vergelijking met wat normaal is misschien. Langs de andere kant, mocht er een ensuite badkamer voorzien zijn (het plan helemaal in het begin), was dat ook zo. En zolang geen van ons beiden explosieve stoelgang heeft, is er niet echt geluids en/of geurhinder (is toch nog redelijk afgeschermd en heeft zijn eigen afzuiging.
En met dat muurtje achter het bed, dat is het idd ook wel tof. Als je de halverlichting aansteekt is de kamer gezellig verlicht en geeft dat ook nog eens extra ruimtegevoel.
Wat aan elkaar geplakte fotootjes om het er op te krijgen:quote:Op donderdag 27 oktober 2011 10:41 schreef jdel het volgende:
[..]
Explosieve stoelgang, dat klinkt wel erg dramatisch, maar ik zou zelf liever een afgesloten ruimte hebben als wc. Komt misschien ook omdat ik al gauw 15min. op de wc zit
De slaapkamer met de verlichting in de hal aan lijkt me geweldig.
Post daar maar eens een fototje van, dat zou ik graag zien.
Wonen jullie er al fulltime nu, of alleen tijdens het klussen? Heb ondertussen al de topics van de verbouwing en je zolderverbouwing gelezen de afgelopen anderhalve week (heeft aardig wat uren gekost) en weet het nu niet meer helemaal.
Nou die kopjes in de vaatwasser herken ik wel...oranje bloemen.quote:Ik vind dat in elk geval niet ongelofelijk ouderwets.
Uitgezaagd met de frees (zie de ronde gaten van de zolder)quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 19:21 schreef InTrePidIvity het volgende:
Die keuken blijft echt waanzinnigHoe heb je dat rondje zo mooi uitgezaagd?
De slaapkamer ben ik stukken minder weg van, je ziet duidelijk dat dat een oplossing is die later is verzonnen. In tegenstelling tot de rest van het huis, waar elk detail vooraf gepland lijkt te zijn (en dat ook daadwerkelijk is). Ik kan me voorstellen dat dit door praktische overwegingen is ingegeven, maar stiekem hoop ik dat jullie alsnog de grote master bedroom zullen betrekken
Is dat er een specifiek voor in de keuken?quote:Op maandag 24 oktober 2011 12:04 schreef MMach het volgende:
Het grote scherm is een touchscreen (vetbestendig)
Die is noooooooit klaar met carriere maken en als dit huis perfect is gaat hij vast weer ergens een ander huis perfectioneren (welk een bofhuizen), kortom, het zit in zijn handen en in zijn bloed, Benoit rust nimmer. Al hoop ik van wel, genieten mag Benoit.quote:Op zondag 30 oktober 2011 22:33 schreef Ml-etje het volgende:
Denk dat dat heel leuk is als hij eens klaar is met carriere maken
Ben wel benieuwd naar de verdere constructie...hoe ga je hem legen bijv.
Idd niet, verbouwen heeft voor mij altijd los gestaan van mijn dagtaak. Vroeger was mijn dagtaak studeren, nu is dat werken. Ik ben dus het grootste deel (ik vertrek naar m'n werk om 6u30 en ben meestal thuis rond 18u30) van de dag met iets anders bezig. Ik heb ook geen opleiding gehad tot klusser ofzo. Als ik iets wil maken, dan denk ik na over hoe ik dat ineen zou steken en ,dan doe ik dat en lukt het meestal. Ik kan het redelijk moeilijk uitleggen, maar ik zie een beeld in mijn hoofd van hoe iets ineen zit, of hoe het ineen moet steken. Het enige dat je dan nog moet uitvissen is de juiste volgorde. Ik ben het wel gewoon om met 3D programma's te werken, misschien dat ik daardoor ook op die manier denk. Toch denk ik dat iedereen wel kan klussen, mits wat moeite.quote:Op maandag 31 oktober 2011 16:46 schreef sheonlydreams86 het volgende:
Ow... Ik dacht eigenlijk dat je een soortgelijk iets voor je werk deedOf dat je in iedere geval een relevante cursus/opleiding gedaan hebt. Het is echt gaaf dat je dit allemaal kunt als het "gewoon" een hobby is en je dus het grootste deel van je tijd ergens anders mee bezig bent.
TYquote:Op zaterdag 5 november 2011 16:31 schreef FleshWound het volgende:
Lurker meldt zich.
Alle lof en complimenten voor je vakmanschap en doorzettingsvermogen. Ik volg je topics al sinds het begin en vind het prachtig om te zien hoe je schijnbaar moeiteloos zo'n enorm project aanpakt. Heb je op de kastdeuren een plaat triplex of MDF geplakt, of kijk ik verkeerd? Het geeft wel een mooi ruimtelijk effect op de deuren.
Tada: MMach & Laurette herbouwen een huisje deel 4quote:Op zaterdag 5 november 2011 20:01 schreef clumsy_clown het volgende:
Die oven. Wat een mooie! Heb je daar een betere foto van toevallig?
Ha, dank je wel. Itt de algemene consensus bij de lurkers vind ik 'm fan-tas-tisch.quote:Op zaterdag 5 november 2011 20:37 schreef Anne het volgende:
[..]
Tada: MMach & Laurette herbouwen een huisje deel 4
En daar raak je even een heikel punt aan, want dat weten we nog niet... Laten we zeggen dat dat nog in de tekenfase zit.quote:Op zondag 6 november 2011 20:07 schreef ShaoliN het volgende:
Wat ben je eigenlijk van plan qua afzuigkap/afzuiging?
Daarnaast, het wordt met elke foto indrukwekkender. Prachtige keuken.
Het gaat niet om het blad.quote:Op zondag 6 november 2011 21:20 schreef BBQ-kip het volgende:
Er ligt toch een papiertje onder
Ik vind dat het best kan, het is immers een werkblad
inderdaad, zeker voor eigen gebruik is elke schaaf voldoendequote:Op zondag 6 november 2011 21:35 schreef BBQ-kip het volgende:
Aangezien het resultaat prachtig is zal dat MMach waarschijnlijk aan zijn bips corroderen
Dat het werkblad beschadigt is een bijzaak. Het gaat om de schaafbeitel.quote:Op zondag 6 november 2011 21:31 schreef BBQ-kip het volgende:
Dat de schaaf op het werkblad staat bedoel je toch??
Nee hoor. Het gereedschap en de kosten die daaraan zijn verbonden maken de vakman niet, dat bewijst dit topic wel.quote:Op zondag 6 november 2011 21:33 schreef densmee het volgende:
Ik denk dat hij bedoelt dat het geen Lie Nielsen schaaf van 300 ()euro is
Ik denk dat ie als eerste bedoelde dat de schaaf op z'n zijkant neergelegd had moeten worden, gewoon ter bescherming van de schaaf, ongeacht de prijs er van!quote:Op zondag 6 november 2011 21:58 schreef BBQ-kip het volgende:
Wat voor schaafbeitel had je liever gezien dan?
Eentje die op zijn zijkant lag.quote:Op zondag 6 november 2011 21:58 schreef BBQ-kip het volgende:
Wat voor schaafbeitel had je liever gezien dan?
quote:Op zondag 6 november 2011 22:02 schreef qu63 het volgende:
[..]
Ik denk dat ie als eerste bedoelde dat de schaaf op z'n zijkant neergelegd had moeten worden, gewoon ter bescherming van de schaaf, ongeacht de prijs er van!
Zoals iemand anders ook al zei, je weet verdomd goed hoe je met je materiaal om moet gaanquote:Op zondag 6 november 2011 22:07 schreef MMach het volgende:
Of je draait het mes gewoon terug naar binnen
Ik val je niet af hoor. Heb wel respect voor je werk.quote:Op zondag 6 november 2011 22:07 schreef MMach het volgende:
Of je draait het mes gewoon terug naar binnen
Dat inderdaad, wij konden ook geen tegels kiezen voor in de keuken, dus dan maar afneembare verf. gata best goed qua spetters en schoonmaken. En een glas/rvs - plaat achter het fornuis zal waarschijnlijk te modern zijn voor deze keuken Mmach?quote:Op maandag 7 november 2011 15:40 schreef Xiphos het volgende:
Die tegeltjesdiscussie hebben we hier ook gehad, Uiteindelijk maar schrob-water-en-chemicaliën-bestendige latex op kleur laten mengen en erop geschilderd. (Op de muur dan, we hebben geen tegels gebruikt
Toen ik de eerste foto zag dacht ik dat je plots klaar wasquote:Op maandag 7 november 2011 15:23 schreef MMach het volgende:
Dank,dank, en hij is nog niet eens af
Mijn vriendin wou veel werkbladruimte, dus kreeg ze er ongeveer 5m² en vooral veel kastruimte. Dus kreeg ze 32 kastjes.![]()
Ik wou soms dat de moderne smaak wat meer aandacht besteedde aan het (h)erkennen van de klassieke keukenstijl. Dat gaat niet over het design van de kastfronten ofzo, maar herkennen dat de klassieke stijl in moderne keukens het origineel echt geen eer aan doet. Je kent ze allemaal uit de keukens van bv ikea (welke degelijke/ degelijk genoeg keukens zijn, daar niet van), maar dit:
[ afbeelding ]
Is essentieel anders dan dit:
[ afbeelding ]
Ook al pretenderen ze een interpretatie van hetzelfde te zijn. De eerste is machinaal gemaakt, in alle opzichten perfect afgewerkt. Maar vergelijk de kastdeurtjes niet met elkaar. De deurtjes die je in je leven al hebt gezien en aangeraakt zijn bijna allemaal gefreesde MDF. Je zou eens een handgemaakte maatkeuken moeten beleven (daarmee bedoel ik de mijne niet). Dat is volledig anders van emotie. Dan zie je dat het design van de frontjes niet gemaakt is om klassiek te ogen en dat niet te zijn, maar dat er werkelijk iemand met een zaag en spijkertjes en lijm die dingen in elkaar heeft gezet. Dat verschil is zo enorm groot van emotie en belevenis, dat ik het dus jammer vind dat de klassieke keukenstijl nu het mindere broertje is, juist omdat iedereen de klassieke stijl kent van nieuwe keukens, gemaakt met nieuwe technieken en nieuwe materialen. De allerstrakste moderne keuken kan zelfs nog niet tippen aan een kleine keuken van 50jaar oud, volledig doorleefd in een oud Frans huisje. Dat is ook een verschil. Onze keuken zal er direct nadat hij af is voor ons nog niet mooi zijn. Alles van die keuken is gericht op slijtage. Er is geen laminaatlaag die kan afslijten, het is hout, door en door. En ook dat aspect van hout is de moderne stijl vergeten: versleten hout is mooier dan nieuw hout.
Enfin, maar om te zeggen dat je dat niet maar mag bestempelen als 'een klassieke keuken'. Voor ons moet de keuken een leefplek zijn, moet gezellig zijn, je moet er uren kunnen doorbrengen, warme tinten, donker te verlichten op sommige momenten.
In elk geval: wat de spatwand/dampkap betreft: ik wil niet dat dat een zware, volle bedoeling wordt. Het valt misschien niet zo hard op met de kakafonie van kleuren, maar eigenlijk zijn de meubels zeer eenvoudig van totale vorm, zeker het eiland is gewoon een zwevende blok in dezelfde kleur. Dat simpele moet doorgetrokken worden in de dampkapombouw.
De dampkap zelf is een telescopische Zanussi, zelf dus bijna onzichtbaar. Het grote probleem is nog de spatwand.
Ons beider droom waren Zellige tegels, die zeker vroeger (eeuwen vroeger) gemeengoed waren. Nu zijn dat dure exclusieve tegels geworden (volledig ten onrechte want dat zijn -vanuit het tegelaspect- echt slechte ongebakken geglazuurde terracotta )
[ afbeelding ]
Dus heb ik bij een goede tegelboer een batch bordeaux tegels opzij laten zetten. Helaas zit er teveel kleurverschil op waardoor het meer neigt naar rood-roze. Volgens mij gaat dat het effect geven van 'willen maar niet kunnen'. Er zal wel 1 tegel in zitten die dezelfde kleur als het fornuis heeft, maar het merendeel dan niet. Wat mij betreft out of the window, zeker aangezien ze niet duurzaam zijn en gewoon afbrokkelen bij zwaar gebruik.
Aangezien we in België wonen, wat gekend staat voor Belgische Blauwe hardsteen, denk ik er nu aan om het in blauwe hardsteen uit te voeren. Dat is echter weer een andere kleur introduceren en dat kan teveel zijn. Ik zou in dat geval ofwel bij een lokale steenboer de platen in 1 stuk laten zagen en het oppervlak laten scharreren. Voordeel: de keuken zou er mee wegraken volgens mij: nadeel: er gaan vetvlekken op komen (wat misschien gewenst is).
[ afbeelding ]
(maar dan dus een gescharreerde versie)
Alternatief is keramische tegels met hardsteenlook. Die zijn bestendig tegen alles wat een keuken ertegen kan gooien, maar die zou ik dan in stroken toepassen, op maat van het fornuis.
Wat dacht je van vlaamse haardtegels? Die zijn misschien ook in bordeaux-achtige tinten te vinden. Dit komt al in de buurt en de maker kan ook maatwerk leveren: http://www.aanhuisgebakke(...)ge.php?album=9&pos=4quote:Op maandag 7 november 2011 15:23 schreef MMach het volgende:
Aangezien we in België wonen, wat gekend staat voor Belgische Blauwe hardsteen, denk ik er nu aan om het in blauwe hardsteen uit te voeren.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |