En daar raak je even een heikel punt aan, want dat weten we nog niet... Laten we zeggen dat dat nog in de tekenfase zit.quote:Op zondag 6 november 2011 20:07 schreef ShaoliN het volgende:
Wat ben je eigenlijk van plan qua afzuigkap/afzuiging?
Daarnaast, het wordt met elke foto indrukwekkender. Prachtige keuken.
Het gaat niet om het blad. Het gaat om de schaaf.quote:Op zondag 6 november 2011 21:20 schreef BBQ-kip het volgende:
Er ligt toch een papiertje onder
Ik vind dat het best kan, het is immers een werkblad
inderdaad, zeker voor eigen gebruik is elke schaaf voldoendequote:Op zondag 6 november 2011 21:35 schreef BBQ-kip het volgende:
Aangezien het resultaat prachtig is zal dat MMach waarschijnlijk aan zijn bips corroderen
Dat het werkblad beschadigt is een bijzaak. Het gaat om de schaafbeitel.quote:Op zondag 6 november 2011 21:31 schreef BBQ-kip het volgende:
Dat de schaaf op het werkblad staat bedoel je toch??
Nee hoor. Het gereedschap en de kosten die daaraan zijn verbonden maken de vakman niet, dat bewijst dit topic wel.quote:Op zondag 6 november 2011 21:33 schreef densmee het volgende:
Ik denk dat hij bedoelt dat het geen Lie Nielsen schaaf van 300 ( )euro is
Ik denk dat ie als eerste bedoelde dat de schaaf op z'n zijkant neergelegd had moeten worden, gewoon ter bescherming van de schaaf, ongeacht de prijs er van!quote:Op zondag 6 november 2011 21:58 schreef BBQ-kip het volgende:
Wat voor schaafbeitel had je liever gezien dan?
Eentje die op zijn zijkant lag.quote:Op zondag 6 november 2011 21:58 schreef BBQ-kip het volgende:
Wat voor schaafbeitel had je liever gezien dan?
quote:Op zondag 6 november 2011 22:02 schreef qu63 het volgende:
[..]
Ik denk dat ie als eerste bedoelde dat de schaaf op z'n zijkant neergelegd had moeten worden, gewoon ter bescherming van de schaaf, ongeacht de prijs er van!
Zoals iemand anders ook al zei, je weet verdomd goed hoe je met je materiaal om moet gaanquote:Op zondag 6 november 2011 22:07 schreef MMach het volgende:
Of je draait het mes gewoon terug naar binnen
Ik val je niet af hoor. Heb wel respect voor je werk.quote:Op zondag 6 november 2011 22:07 schreef MMach het volgende:
Of je draait het mes gewoon terug naar binnen
Dat inderdaad, wij konden ook geen tegels kiezen voor in de keuken, dus dan maar afneembare verf. gata best goed qua spetters en schoonmaken. En een glas/rvs - plaat achter het fornuis zal waarschijnlijk te modern zijn voor deze keuken Mmach?quote:Op maandag 7 november 2011 15:40 schreef Xiphos het volgende:
Die tegeltjesdiscussie hebben we hier ook gehad, Uiteindelijk maar schrob-water-en-chemicaliën-bestendige latex op kleur laten mengen en erop geschilderd. (Op de muur dan, we hebben geen tegels gebruikt
Toen ik de eerste foto zag dacht ik dat je plots klaar wasquote:Op maandag 7 november 2011 15:23 schreef MMach het volgende:
Dank,dank, en hij is nog niet eens af
Mijn vriendin wou veel werkbladruimte, dus kreeg ze er ongeveer 5m² en vooral veel kastruimte. Dus kreeg ze 32 kastjes.
Ik wou soms dat de moderne smaak wat meer aandacht besteedde aan het (h)erkennen van de klassieke keukenstijl. Dat gaat niet over het design van de kastfronten ofzo, maar herkennen dat de klassieke stijl in moderne keukens het origineel echt geen eer aan doet. Je kent ze allemaal uit de keukens van bv ikea (welke degelijke/ degelijk genoeg keukens zijn, daar niet van), maar dit:
[ afbeelding ]
Is essentieel anders dan dit:
[ afbeelding ]
Ook al pretenderen ze een interpretatie van hetzelfde te zijn. De eerste is machinaal gemaakt, in alle opzichten perfect afgewerkt. Maar vergelijk de kastdeurtjes niet met elkaar. De deurtjes die je in je leven al hebt gezien en aangeraakt zijn bijna allemaal gefreesde MDF. Je zou eens een handgemaakte maatkeuken moeten beleven (daarmee bedoel ik de mijne niet). Dat is volledig anders van emotie. Dan zie je dat het design van de frontjes niet gemaakt is om klassiek te ogen en dat niet te zijn, maar dat er werkelijk iemand met een zaag en spijkertjes en lijm die dingen in elkaar heeft gezet. Dat verschil is zo enorm groot van emotie en belevenis, dat ik het dus jammer vind dat de klassieke keukenstijl nu het mindere broertje is, juist omdat iedereen de klassieke stijl kent van nieuwe keukens, gemaakt met nieuwe technieken en nieuwe materialen. De allerstrakste moderne keuken kan zelfs nog niet tippen aan een kleine keuken van 50jaar oud, volledig doorleefd in een oud Frans huisje. Dat is ook een verschil. Onze keuken zal er direct nadat hij af is voor ons nog niet mooi zijn. Alles van die keuken is gericht op slijtage. Er is geen laminaatlaag die kan afslijten, het is hout, door en door. En ook dat aspect van hout is de moderne stijl vergeten: versleten hout is mooier dan nieuw hout.
Enfin, maar om te zeggen dat je dat niet maar mag bestempelen als 'een klassieke keuken'. Voor ons moet de keuken een leefplek zijn, moet gezellig zijn, je moet er uren kunnen doorbrengen, warme tinten, donker te verlichten op sommige momenten.
In elk geval: wat de spatwand/dampkap betreft: ik wil niet dat dat een zware, volle bedoeling wordt. Het valt misschien niet zo hard op met de kakafonie van kleuren, maar eigenlijk zijn de meubels zeer eenvoudig van totale vorm, zeker het eiland is gewoon een zwevende blok in dezelfde kleur. Dat simpele moet doorgetrokken worden in de dampkapombouw.
De dampkap zelf is een telescopische Zanussi, zelf dus bijna onzichtbaar. Het grote probleem is nog de spatwand.
Ons beider droom waren Zellige tegels, die zeker vroeger (eeuwen vroeger) gemeengoed waren. Nu zijn dat dure exclusieve tegels geworden (volledig ten onrechte want dat zijn -vanuit het tegelaspect- echt slechte ongebakken geglazuurde terracotta )
[ afbeelding ]
Dus heb ik bij een goede tegelboer een batch bordeaux tegels opzij laten zetten. Helaas zit er teveel kleurverschil op waardoor het meer neigt naar rood-roze. Volgens mij gaat dat het effect geven van 'willen maar niet kunnen'. Er zal wel 1 tegel in zitten die dezelfde kleur als het fornuis heeft, maar het merendeel dan niet. Wat mij betreft out of the window, zeker aangezien ze niet duurzaam zijn en gewoon afbrokkelen bij zwaar gebruik.
Aangezien we in België wonen, wat gekend staat voor Belgische Blauwe hardsteen, denk ik er nu aan om het in blauwe hardsteen uit te voeren. Dat is echter weer een andere kleur introduceren en dat kan teveel zijn. Ik zou in dat geval ofwel bij een lokale steenboer de platen in 1 stuk laten zagen en het oppervlak laten scharreren. Voordeel: de keuken zou er mee wegraken volgens mij: nadeel: er gaan vetvlekken op komen (wat misschien gewenst is).
[ afbeelding ]
(maar dan dus een gescharreerde versie)
Alternatief is keramische tegels met hardsteenlook. Die zijn bestendig tegen alles wat een keuken ertegen kan gooien, maar die zou ik dan in stroken toepassen, op maat van het fornuis.
Wat dacht je van vlaamse haardtegels? Die zijn misschien ook in bordeaux-achtige tinten te vinden. Dit komt al in de buurt en de maker kan ook maatwerk leveren: http://www.aanhuisgebakke(...)ge.php?album=9&pos=4quote:Op maandag 7 november 2011 15:23 schreef MMach het volgende:
Aangezien we in België wonen, wat gekend staat voor Belgische Blauwe hardsteen, denk ik er nu aan om het in blauwe hardsteen uit te voeren.
Ach, wat kan jou dat schelen. Je moet er zelf in wonen en niemand anders.quote:Op maandag 7 november 2011 18:32 schreef MMach het volgende:
Ik zal bovenstaande suggesties eens bekijken.
@dvr: als ik nu het beslag uit de doeken doe, dan komt die hele walginggolf weer op gang en staan er 15 berichten over hoezeer het beslag niet past Dat is dus eentje voor post 298 van dit topic.
Met kraan
[ afbeelding ]
(en de katten zullen niet meer op het aanrecht mogen als de keuken af is...)
Oh jee! Dat doet wel een bepaald vermoeden rijzen.quote:Op maandag 7 november 2011 18:32 schreef MMach het volgende:
als ik nu het beslag uit de doeken doe, dan komt die hele walginggolf weer op gang en staan er 15 berichten over hoezeer het beslag niet past
Op z'n kant, op een papiertje en het mes naar binnen gedraaidquote:Op dinsdag 8 november 2011 00:32 schreef Maisnon het volgende:
Hoera de schaaf ligt op zn zijkant! Je hebt vrede in het topic gebracht
Oei! Godnondeju. Pontificaal op het werkblad staat 'ie daar, De Deurknop. Confronterend en assertief, gelijk de brutale pion E5 uit het Siciliaanse openingsspel..quote:Op dinsdag 8 november 2011 00:27 schreef MMach het volgende:
@dvr: nog net niet zo erg, maar toch. Deze worden het. Een variant van de deurknoppen. Ze moesten vooral leuk zijn om aan te komen
Dat zijn ze ook!quote:Op dinsdag 8 november 2011 00:27 schreef MMach het volgende:
@dvr: nog net niet zo erg, maar toch. Deze worden het. Een variant van de deurknoppen. Ze moesten vooral leuk zijn om aan te komen
[ afbeelding ]
Ik weet zeker dat de keuken met die knopjes 'onvolwassener' zal overkomen, Maar dat is dan weer goed voor het kind in mij.
Hé, ik wilde net dat je suis desolé in mn sig zettenquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |