En daar raak je even een heikel punt aan, want dat weten we nog niet... Laten we zeggen dat dat nog in de tekenfase zit.quote:Op zondag 6 november 2011 20:07 schreef ShaoliN het volgende:
Wat ben je eigenlijk van plan qua afzuigkap/afzuiging?
Daarnaast, het wordt met elke foto indrukwekkender. Prachtige keuken.
Het gaat niet om het blad.quote:Op zondag 6 november 2011 21:20 schreef BBQ-kip het volgende:
Er ligt toch een papiertje onder
Ik vind dat het best kan, het is immers een werkblad
inderdaad, zeker voor eigen gebruik is elke schaaf voldoendequote:Op zondag 6 november 2011 21:35 schreef BBQ-kip het volgende:
Aangezien het resultaat prachtig is zal dat MMach waarschijnlijk aan zijn bips corroderen
Dat het werkblad beschadigt is een bijzaak. Het gaat om de schaafbeitel.quote:Op zondag 6 november 2011 21:31 schreef BBQ-kip het volgende:
Dat de schaaf op het werkblad staat bedoel je toch??
Nee hoor. Het gereedschap en de kosten die daaraan zijn verbonden maken de vakman niet, dat bewijst dit topic wel.quote:Op zondag 6 november 2011 21:33 schreef densmee het volgende:
Ik denk dat hij bedoelt dat het geen Lie Nielsen schaaf van 300 ()euro is
Ik denk dat ie als eerste bedoelde dat de schaaf op z'n zijkant neergelegd had moeten worden, gewoon ter bescherming van de schaaf, ongeacht de prijs er van!quote:Op zondag 6 november 2011 21:58 schreef BBQ-kip het volgende:
Wat voor schaafbeitel had je liever gezien dan?
Eentje die op zijn zijkant lag.quote:Op zondag 6 november 2011 21:58 schreef BBQ-kip het volgende:
Wat voor schaafbeitel had je liever gezien dan?
quote:Op zondag 6 november 2011 22:02 schreef qu63 het volgende:
[..]
Ik denk dat ie als eerste bedoelde dat de schaaf op z'n zijkant neergelegd had moeten worden, gewoon ter bescherming van de schaaf, ongeacht de prijs er van!
Zoals iemand anders ook al zei, je weet verdomd goed hoe je met je materiaal om moet gaanquote:Op zondag 6 november 2011 22:07 schreef MMach het volgende:
Of je draait het mes gewoon terug naar binnen
Ik val je niet af hoor. Heb wel respect voor je werk.quote:Op zondag 6 november 2011 22:07 schreef MMach het volgende:
Of je draait het mes gewoon terug naar binnen
Dat inderdaad, wij konden ook geen tegels kiezen voor in de keuken, dus dan maar afneembare verf. gata best goed qua spetters en schoonmaken. En een glas/rvs - plaat achter het fornuis zal waarschijnlijk te modern zijn voor deze keuken Mmach?quote:Op maandag 7 november 2011 15:40 schreef Xiphos het volgende:
Die tegeltjesdiscussie hebben we hier ook gehad, Uiteindelijk maar schrob-water-en-chemicaliën-bestendige latex op kleur laten mengen en erop geschilderd. (Op de muur dan, we hebben geen tegels gebruikt
Toen ik de eerste foto zag dacht ik dat je plots klaar wasquote:Op maandag 7 november 2011 15:23 schreef MMach het volgende:
Dank,dank, en hij is nog niet eens af
Mijn vriendin wou veel werkbladruimte, dus kreeg ze er ongeveer 5m² en vooral veel kastruimte. Dus kreeg ze 32 kastjes.![]()
Ik wou soms dat de moderne smaak wat meer aandacht besteedde aan het (h)erkennen van de klassieke keukenstijl. Dat gaat niet over het design van de kastfronten ofzo, maar herkennen dat de klassieke stijl in moderne keukens het origineel echt geen eer aan doet. Je kent ze allemaal uit de keukens van bv ikea (welke degelijke/ degelijk genoeg keukens zijn, daar niet van), maar dit:
[ afbeelding ]
Is essentieel anders dan dit:
[ afbeelding ]
Ook al pretenderen ze een interpretatie van hetzelfde te zijn. De eerste is machinaal gemaakt, in alle opzichten perfect afgewerkt. Maar vergelijk de kastdeurtjes niet met elkaar. De deurtjes die je in je leven al hebt gezien en aangeraakt zijn bijna allemaal gefreesde MDF. Je zou eens een handgemaakte maatkeuken moeten beleven (daarmee bedoel ik de mijne niet). Dat is volledig anders van emotie. Dan zie je dat het design van de frontjes niet gemaakt is om klassiek te ogen en dat niet te zijn, maar dat er werkelijk iemand met een zaag en spijkertjes en lijm die dingen in elkaar heeft gezet. Dat verschil is zo enorm groot van emotie en belevenis, dat ik het dus jammer vind dat de klassieke keukenstijl nu het mindere broertje is, juist omdat iedereen de klassieke stijl kent van nieuwe keukens, gemaakt met nieuwe technieken en nieuwe materialen. De allerstrakste moderne keuken kan zelfs nog niet tippen aan een kleine keuken van 50jaar oud, volledig doorleefd in een oud Frans huisje. Dat is ook een verschil. Onze keuken zal er direct nadat hij af is voor ons nog niet mooi zijn. Alles van die keuken is gericht op slijtage. Er is geen laminaatlaag die kan afslijten, het is hout, door en door. En ook dat aspect van hout is de moderne stijl vergeten: versleten hout is mooier dan nieuw hout.
Enfin, maar om te zeggen dat je dat niet maar mag bestempelen als 'een klassieke keuken'. Voor ons moet de keuken een leefplek zijn, moet gezellig zijn, je moet er uren kunnen doorbrengen, warme tinten, donker te verlichten op sommige momenten.
In elk geval: wat de spatwand/dampkap betreft: ik wil niet dat dat een zware, volle bedoeling wordt. Het valt misschien niet zo hard op met de kakafonie van kleuren, maar eigenlijk zijn de meubels zeer eenvoudig van totale vorm, zeker het eiland is gewoon een zwevende blok in dezelfde kleur. Dat simpele moet doorgetrokken worden in de dampkapombouw.
De dampkap zelf is een telescopische Zanussi, zelf dus bijna onzichtbaar. Het grote probleem is nog de spatwand.
Ons beider droom waren Zellige tegels, die zeker vroeger (eeuwen vroeger) gemeengoed waren. Nu zijn dat dure exclusieve tegels geworden (volledig ten onrechte want dat zijn -vanuit het tegelaspect- echt slechte ongebakken geglazuurde terracotta )
[ afbeelding ]
Dus heb ik bij een goede tegelboer een batch bordeaux tegels opzij laten zetten. Helaas zit er teveel kleurverschil op waardoor het meer neigt naar rood-roze. Volgens mij gaat dat het effect geven van 'willen maar niet kunnen'. Er zal wel 1 tegel in zitten die dezelfde kleur als het fornuis heeft, maar het merendeel dan niet. Wat mij betreft out of the window, zeker aangezien ze niet duurzaam zijn en gewoon afbrokkelen bij zwaar gebruik.
Aangezien we in België wonen, wat gekend staat voor Belgische Blauwe hardsteen, denk ik er nu aan om het in blauwe hardsteen uit te voeren. Dat is echter weer een andere kleur introduceren en dat kan teveel zijn. Ik zou in dat geval ofwel bij een lokale steenboer de platen in 1 stuk laten zagen en het oppervlak laten scharreren. Voordeel: de keuken zou er mee wegraken volgens mij: nadeel: er gaan vetvlekken op komen (wat misschien gewenst is).
[ afbeelding ]
(maar dan dus een gescharreerde versie)
Alternatief is keramische tegels met hardsteenlook. Die zijn bestendig tegen alles wat een keuken ertegen kan gooien, maar die zou ik dan in stroken toepassen, op maat van het fornuis.
Wat dacht je van vlaamse haardtegels? Die zijn misschien ook in bordeaux-achtige tinten te vinden. Dit komt al in de buurt en de maker kan ook maatwerk leveren: http://www.aanhuisgebakke(...)ge.php?album=9&pos=4quote:Op maandag 7 november 2011 15:23 schreef MMach het volgende:
Aangezien we in België wonen, wat gekend staat voor Belgische Blauwe hardsteen, denk ik er nu aan om het in blauwe hardsteen uit te voeren.
Ach, wat kan jou dat schelen. Je moet er zelf in wonen en niemand anders.quote:Op maandag 7 november 2011 18:32 schreef MMach het volgende:
Ik zal bovenstaande suggesties eens bekijken.
@dvr: als ik nu het beslag uit de doeken doe, dan komt die hele walginggolf weer op gang en staan er 15 berichten over hoezeer het beslag niet pastDat is dus eentje voor post 298 van dit topic.
Met kraan
[ afbeelding ]
(en de katten zullen niet meer op het aanrecht mogen als de keuken af is...)
Oh jee!quote:Op maandag 7 november 2011 18:32 schreef MMach het volgende:
als ik nu het beslag uit de doeken doe, dan komt die hele walginggolf weer op gang en staan er 15 berichten over hoezeer het beslag niet past
Op z'n kant, op een papiertje en het mes naar binnen gedraaidquote:Op dinsdag 8 november 2011 00:32 schreef Maisnon het volgende:
Hoera de schaaf ligt op zn zijkant! Je hebt vrede in het topic gebracht
Oei! Godnondeju. Pontificaal op het werkblad staat 'ie daar, De Deurknop. Confronterend en assertief, gelijk de brutale pion E5 uit het Siciliaanse openingsspel..quote:Op dinsdag 8 november 2011 00:27 schreef MMach het volgende:
@dvr: nog net niet zo erg, maar toch. Deze worden het. Een variant van de deurknoppen. Ze moesten vooral leuk zijn om aan te komen
Dat zijn ze ook!quote:Op dinsdag 8 november 2011 00:27 schreef MMach het volgende:
@dvr: nog net niet zo erg, maar toch. Deze worden het. Een variant van de deurknoppen. Ze moesten vooral leuk zijn om aan te komen
[ afbeelding ]
Ik weet zeker dat de keuken met die knopjes 'onvolwassener' zal overkomen, Maar dat is dan weer goed voor het kind in mij.
Hé, ik wilde net dat je suis desolé in mn sig zettenquote:
En dan vooral dat laatste, een kijkje in iemands leven en drijfveren is bijzonder boeiend om te lezen. En daar is moed voor nodig om dat zo op een openbaar forum neer te zetten.quote:Op dinsdag 8 november 2011 14:13 schreef Gripper het volgende:
Het is je al vaker verteld, maar: ik vind het geweldig tof dat je op een anoniem forum zoveel van jezelf durft te laten zien. En dan bedoel ik niet alleen maar je handigheid in het klussen maar ook en vooral een inkijkje in hoe jij je leven inricht en wat je drijft.
Moet je al zijn topics even teruglezenquote:Op dinsdag 8 november 2011 02:51 schreef RiftNL het volgende:
Katten weghouden op dingen etc gaat niet lukken hoor, vooral snachts gaan ze er gewoon opliggen en afijn laat ze lekker joh
Ben wel benieuwd wat kost het totale grapje nu en wat voor werk doe je in hemelsnaam om dit te kunnen betalen?
Wel heel veel mooie dingen in jullie huis gezien!
Ik kan niet genoeg krijgen van jouw posts dus van mij mag je nog wel even doorgaanquote:Op dinsdag 8 november 2011 16:12 schreef MMach het volgende:
Zo is het wel genoeg met woongerelateerd filosoferen denk ik
Plumeaux gegeten?quote:
Met echt hout niet nee (met MDF wel genoeg). Het is gemakkelijker dan je denkt, alleen moet je je goed inlezen over de eigenschappen van een bepaald soort hout. Er zijn tientallen soorten, tientallen eigenschappen. Als je die leert kennen, ken je ook de manier waarop je ze moet bewerken en gebruiken. Ik heb echt wel een voorliefde voor hout dus dat speelt wel een rol.quote:Op vrijdag 11 november 2011 21:34 schreef Frozen-assassin het volgende:
In een woord; wauw..
Je hebt echt heel veel werk in gestoken.. Prachtig dat je alles zelf maakt.
Het inspireert me wel, al vraag ik me af of ik überhaupt alles zelf kan gaan maken. Had je hiervoor al enige ervaring met houtbewerken?
Bij. Deze.quote:Op vrijdag 11 november 2011 23:06 schreef Barretje80 het volgende:
MMach..
het wordt steeds mooier..
zelfs als ik denk dat het niet meer mooier kan
je had het over de link die er tussen de keuken en de eetkamer is.. nou heb ik door de OP gescrolled, maar een echte 9platte) plattegrond van de begane verdieping ( incl maten) kan iker niet in ontdekken..
heb je die nog ergens en kan/wil je die nog eens posten?
ik ben benieuwd naar de maat verhoudingen etc
Ik volg het topic wel, met die glas in lood deurtjes enzo, i even like itquote:Op zaterdag 12 november 2011 00:55 schreef bleiblei het volgende:
Wat is er eigenlijk mis met de knopjes?
Wij hebben zoiets ook gezocht voor de ensuite maar zijn bij iets anders uitgekomen.
Ik vind het in ieder geval niet vreselijk ofzo. Hoort bij de keuken.
Moet zeggen dat ik mijzelf al een tijdje in zit te houden omdat ik mij irriteer aan je snelheid. Je zal ons topic waarschijnlijk niet volgen, maar ik ben nu 2 jaar (met tussenpozen) bezig met een kamer ensuite, en tja... Jij stampt ff een keuken uit de grond in een maand tijd.
Maar goed dus... Wel een gigantisch gaaf huis met veel verbouwpotentie voor velen jaren plezier. Alleen jammer dat het in Belgie staat.
Ik heb even de digitale meter bovengehaald:quote:Op zaterdag 12 november 2011 14:31 schreef Barretje80 het volgende:
TnX MMach
dus als ik het goed begrijp:
keuken 4,5 x 4 (ong, een engineer rond graag af)
eetkamer 5,5 x 5,5
woonkamer 4,5 x 5,5
op papier lijkt het zo klein , maar in het echt lijkt het veul groter.. mooi hoor!
en begrijp ik het goed als jullie via de eetkamer (vooringang) en de keuken (achteringang) binnen kunnen komen??
Valt dus allemaal wel mee met de kleinheid.quote:De directie Statistiek van de Federale Overheidsdienst Economie publiceerde een overzicht van de uitgereikte bouwvergunningen tijdens de voorbije tien jaar, namelijk van 1996 tot en met 2005. Dit overzicht staaft met harde cijfers dat we alsmaar kleiner wonen en steeds meer ons heil zoeken in een appartement.
Terwijl de gemiddelde bewoonbare oppervlakte van een nieuwbouwwoning voor heel België in 1996 nog 129,1 m² bedroeg, was die in 2005 geslonken tot 103,7 m². Vooral Brussel en Vlaanderen boetten in aan woonoppervlakte. In Brussel viel de woonoppervlakte in die tien jaar terug van 121,6 m² naar 85,9 m²; de gemiddelde Vlaamse woning kromp van 134,3 naar 105,4 m². Wallonië kende een minder sterke terugval van 116,3 naar 102,4 m².
Jep, ik zou ook de zwarte kiezen.quote:Op zaterdag 12 november 2011 16:56 schreef kaasplankje het volgende:
Leuk MMach, de knopjes ook. Ik moet zeggen dat ik de zwarte knop ook wel fraai vind.
Messen horen in een la, of op een magnetische strip. Niet in een messenblok, of sleuven in het aanrecht waar al je kruimeltjes en etensresten in blijven zittenquote:Op maandag 14 november 2011 00:50 schreef aloe_vera het volgende:
Ik vond dit wel een gave link met veel keukenideeen die je bij een zelfbouw ook kunt doen, zoals een dienblad verwerkt in je kastjes enzoIk weet niet of je al te ver bent, maar zoveel toffe ideeen....
[ afbeelding ]
Het zou natuurlijk kunnen dat het geen massief stuk is waar ze in zitten, maar een uitsparing waar ze in hangen. Anders heb je een aanrechtblad van 20+ cm dik.quote:Op maandag 14 november 2011 17:00 schreef ASSpirine het volgende:
De messen is niet echt een slimme idee... Ik kan me nu al voorstellen hoe smerig het wel niet zal zijn na verloop van tijd. Schoonmaken is ook al niet mogelijk
Nee, dan is het nog slimmer! Grijp je in een kastje om een pan te pakken, rats, polsslagader doormiddenquote:Op maandag 14 november 2011 17:33 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Het zou natuurlijk kunnen dat het geen massief stuk is waar ze in zitten, maar een uitsparing waar ze in hangen. Anders heb je een aanrechtblad van 20+ cm dik.
Daar moest ik ook al denken jaquote:Op maandag 14 november 2011 21:26 schreef Gripper het volgende:
[..]
Nee, dan is het nog slimmer! Grijp je in een kastje om een pan te pakken, rats, polsslagader doormidden
quote:
Het is geen kookeiland hè? In de spoelbak kun je niet koken.quote:Op donderdag 17 november 2011 20:08 schreef Anne het volgende:
Als ik alleen al dat kookeiland zou hebben... was ik een gelukkig mens. Mooi hoor!
Chique uitstraling krijgt het allemaal.
Dat wordt een massieve merbauvloer (zoals badkamer en hal). Dat zou zo moeten zijn, maar er zijn serieuze leverproblemen. De vloer is besteld in augustus en zeker al 4 keer uitgesteld door de houthandel (zoals ik al eerder heb gezegd is merbau op dit moment schaars qua aanbod en dat zorgt voor leverproblemen). Nu zou ik hem ten vroegste half december hebben.quote:Op vrijdag 18 november 2011 09:46 schreef ioko het volgende:
Mmach, wat ga je met de vloer doen? Zul je vast al hebben aangegeven, maar nu de keuken bijna af is wordt ik wel nieuwsgieriger.
Ik refereerde eigenlijk ook alleen naar de groottequote:Op vrijdag 18 november 2011 04:03 schreef swollywood het volgende:
[..]
Het is geen kookeiland hè? In de spoelbak kun je niet koken.
Dat was ikquote:Op vrijdag 18 november 2011 10:29 schreef MMach het volgende:
[..]
Trouwens, voor diegene die vond dat de slaapkamer maar aan de krappe kant was. Ik heb nog eens een foto uit de oude doos bovengehaald toen de vloer er nog niet in lag.
[ afbeelding ]
Misschien wat duidelijker als grootte referentie.
wat wil jij dan. je keuken op de vloer zetten?quote:Op vrijdag 18 november 2011 21:07 schreef frgh het volgende:
Wat ik vreemd vind, is dat je eerst de keuken plaatst, en pas achteraf zult vloeren ?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |