FkTwkGs2012 | maandag 30 mei 2011 @ 21:23 |
Deel 1: Culinaire doodzondes :)Genoemd in Deel 1: (volledigheid niet gegarandeerd ![]() • een echt doorbakken biefstuk (dus voorbij de culinair acceptabele "well done" toestand) • Groenten tot moes koken (zoals onze oma's dat vroeger deden) • Aan tafel zonder te proeven een lading zout en maggi over je eten gooien • Eten verdrinken in Saté saus / ketchup / mayo o.i.d • Over alle groentes kaassaus mikken • DROGE KIP • Ovenpatat • Eten prakken (op je bord), helemaal als de sla er ook nog overheen gekieperd wordt en meegeprakt • De manier waarop Bleie pasta serveert • Spaghetti achtige pasta's snijden • Margarine • Light-producten, 'want ik moet toch een beetje aan de lijn denken' • Slechte rode wijn gebruiken als "kookwijn" • Kant en klare kuidenmixjes en sausjes gebruiken • IJs in je whisky • Als je een appeltaart wilt maken vanaf 0 niet de hele wereld eerst creeeren • Kant en klare taart mixen • 'culinaire' room van blue band • Knorr Braadstomen • Aromat • Zeggen dat je een echte kookgek bent en dan blijkt dat het hoogst behaalde culinaire gerecht een pakje Wereldgerechten van Knorr was • die bouillon kuipjes van maggi van de reclame • aan fritessaus refereren met het woord 'mayonaise' • 1x kwaliteit waarderen en daarna alles en iedereen die kwantiteit weet te waarderen veroordelen • Tijdens het koken proeven door de lepel in je mond te doen en dan de lepel weer terug in de pan te stoppen, met alle speekselresten er nog aan • Spinazie uit een pot • roken in een restaurant. Bah • honden/katten in de keuken • Rookworsten van de HEMA bij kant-en-klare boerenkool van de Aldi eten (Absurditeit bedoelt hier hopelijk de goddelijke HEMA worst op zo'n lage manier afserveren ![]() • Nasi en bami uit blik • Magnetronfrieten / Ovenfriet • De kant-en-klaar-omelet (Gemeld door Roomsnoes, in Noorwegen. linkje: http://www.prior.no/omele(...)icle28862-15899.html) • Snert zonder een varkenspoot erin [ Bericht 54% gewijzigd door FkTwkGs2012 op 30-05-2011 22:11:49 (opsomming van topic 1 toegevoegd) ] | |
RobinOok | maandag 30 mei 2011 @ 21:25 |
Thee voor de keizer. Maar volgens mij waren die niet kortgeknipt hoor. Wie wil er nou een maagd met een rattenkopje? Maar naakt waren ze wel. Naakte maagden, die plukten de thee met hun monden in de ochtenddauw. Jaja, niets te gek voor die keizers. Brrrrr. | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 mei 2011 @ 21:25 |
- dubbelpost - | |
Id_do_her | maandag 30 mei 2011 @ 21:26 |
Mensen die overal paupersauzen als mayonaise en curry op kwakken. ![]() | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 mei 2011 @ 21:26 |
Nice mental image! ![]() | |
BasEnAad | maandag 30 mei 2011 @ 21:45 |
Gerechten zonder structuur, staafmixers, kapotgekookte groente, ananas als garnering. | |
Nembrionic | maandag 30 mei 2011 @ 22:35 |
Wtf? Ik wilde slechts iets lomps als voorbeeld geven ![]() | |
RobinOok | maandag 30 mei 2011 @ 22:49 |
![]() Het gebeurt echt nog steeds, zie ik net. Oh my god. http://www.dailymail.co.u(...)k-leaves-MOUTHS.html Maar ze mogen tegenwoordig dan wel kleren aan. (of zou dat alleen voor de foto zijn?) ![]() | |
Nembrionic | maandag 30 mei 2011 @ 22:57 |
Hmm..kijken of ik nog meer ogenschijnlijke onzindingen kan verzinnen ![]() Trouwens, ze hebben het wel begrepen daar:
| |
FkTwkGs2012 | maandag 30 mei 2011 @ 23:36 |
Mijn volgende vakantieland ![]() | |
Nembrionic | maandag 30 mei 2011 @ 23:41 |
Dan zou ik het ook wel precies daar uitzoeken want Aziatische meisjes zijn notoir bescheiden bedeeld ![]() | |
FkTwkGs2012 | maandag 30 mei 2011 @ 23:45 |
Ik ga dan ook speciaal om deze thee oogst te bekijken natuurlijk ![]() | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 23:48 |
Nembrionic. ![]() | |
Nembrionic | maandag 30 mei 2011 @ 23:56 |
He wat? ![]() | |
Isegrim | maandag 30 mei 2011 @ 23:58 |
Dat je maar wat uit je nek zit te lullen en het dan een bestaand iets blijkt. ![]() | |
Nembrionic | maandag 30 mei 2011 @ 23:58 |
Overigens kan ik me in sommige dingen uit de OP wel vinden, maar sommigen snap ik niet zo. | |
Bosbeetle | dinsdag 31 mei 2011 @ 10:09 |
Trouwens gisteren nog witlof gehad wat in deel 1 als zonde aangegeven werd, lekker rauw als salade met krentjes en stukjes appel ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 12:52 |
En toen was het topic dood. | |
MalaCocinera | dinsdag 31 mei 2011 @ 12:56 |
Mensen die ansjovis in melk laten weken om zo de smaak van de ansjovis wat te neutraliseren ![]() | |
rac | dinsdag 31 mei 2011 @ 13:03 |
Doodzonde mmmm, misschien niet maar het taalgebruik bij de nederlandse tv koks over het zuurtje en zoetje en bittertje een frisje en nog meer verkleinende nonsens ![]() Ik vraag me af waar deze taaltrend goed voor is. | |
_Loki | dinsdag 31 mei 2011 @ 13:03 |
De manier waarop Nederlanders pasta eten. Met een grote pot saus met onzin erin, voorgesneden nasi/bami groentenmix, en gehakt. Het liefst nog een blok kaas eroverheen raspen. En dan lekker je spaghetti snijden zoals in de OP genoemd staat. Vreselijk ![]() Edit: ik vergeet helemaal de spekjes en de champignons door de saus. | |
Isegrim | dinsdag 31 mei 2011 @ 13:06 |
Da's gewoon de "Italiaanse" variant van "Chinees". | |
MalaCocinera | dinsdag 31 mei 2011 @ 13:07 |
En als je een beetje pech eten ze er ook nog een tomaat/komkommersalade erbij voor het ''frisje'' ![]() | |
rac | dinsdag 31 mei 2011 @ 13:08 |
En een augurkje voor het zuurtje | |
_Loki | dinsdag 31 mei 2011 @ 13:09 |
![]() Afhaalchinees mag er ook wel bij, vind ik. Ajam Ketjap ![]() | |
rac | dinsdag 31 mei 2011 @ 13:11 |
Nog zo een mijn schoonmoeder wilde eens een keer wat anders dan aardappelen , dus haal ze ze bij de cafetaria Macaroni , je weet wel hollandse elleboogjes. Geheel onder de ketjap en met smac en met (vulling van de worst). 't was verschrikkelijk , ze vond het lekker ![]() | |
MalaCocinera | dinsdag 31 mei 2011 @ 13:19 |
Het erge is dat dit soort figuren dan commentaar hebben op het feit dat ik op magnetron maaltijden leef. Nee, die ik-flikker-alles-bij-elkaar en laat het 20 minuten in de pan rondobberen is het toppunt van ''culinair'' bezig zijn ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 13:21 |
Ik snap het probeel van snijden niet helemaal. Dat is nu een beetje het culi-snobisme waar ik het over had. In Italie(want daar gaan we het mee vergelijken dus) gebruiken ze nooit spek en/of champignons in hun saus/ragout? ![]() | |
_Loki | dinsdag 31 mei 2011 @ 13:24 |
Tuurlijk wel, maar niet samen met dat zakje voorgesneden nasimix. | |
RobinOok | dinsdag 31 mei 2011 @ 13:29 |
Niet culinair, maar wel een stuk gezonder. Wat dat betreft is er niks mis met die zogenaamd hollandse manier van pasta of bami maken. 't Is alleen niet te vreten vaak. ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 14:02 |
-edit- probeel? probeel? Probleem natuurlijk ![]() | |
LimboFan | dinsdag 31 mei 2011 @ 14:09 |
Maat van me gooide laatst een grote lading suiker over de kip heen, dacht dat het zout was... Ook een redelijke zonde | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 14:13 |
Tenzij hij de kip ging carameliseren. | |
LimboFan | dinsdag 31 mei 2011 @ 14:16 |
Nee het was voor in een pasta ![]() | |
Matty___ | dinsdag 31 mei 2011 @ 14:34 |
spaghetti snijden kan echt niet. lekker zelf pasta maken (zo moeilijk is het echt niet), perfect gekookt (al dente) en dan met een lepel en vork na binnen werken. voor kinderen snijd je de pasta... | |
Matty___ | dinsdag 31 mei 2011 @ 14:50 |
de nederlandse schnitzel uit de supermarkt. ![]() Ik als Oostenrijker vind het een verkrachting van het vlees. Hoe moeilijk is het: bloem -> ei -> broodkruimel | |
The_Hives | dinsdag 31 mei 2011 @ 14:58 |
dat plat slaan van het vlees dat ze daar doen vind ik dan weer zonde ![]() | |
Matty___ | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:00 |
wat het nut daarvan is weet ik ook niet. Maar het smaak iig wel.. | |
Matty___ | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:05 |
en diepvries apfelstrudel... ![]() jammer dat je hier de strudeldeeg niet krijgt. in de oostenrijkse supermarkt kun je die kopen en daarmee super makkelijk het zelf maken. | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:08 |
Ach kijk, een culi-snob. Leg mij nou eens haarfijn uit waarom niet? | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:08 |
Dan maak je toch je eigen deeg? | |
Matty___ | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:10 |
Dat heeft niets met snob zijn te maken maar hoe je een bepaald gerecht eet. Want het ziet er 10x smakelijker uit als je de pasta mooi rond je vork hebt zitten en in een keer in je mond stopt. Hoe wil je dat doen met mes en vork met pasta van 5cm lang :s | |
Matty___ | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:11 |
dat kan maar het is erg veel werk en je hebt veel ruimte nodig. Mijn moeder maakt het wel eens zelf. | |
Lienekien | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:11 |
In een restaurant in Italië hangt het personeel dan hikkend van de lach over de counter. Thuis dondert het natuurlijk geen zier, tenzij je Piet te eten hebt. | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:14 |
Dat heeft dus alles met snobisme te maken..."omdat het zo hoort" ![]() Ga toch weg. Kijk, dat is tenminste wel een argument. Probeer het eens, zou ik zeggen. Als je nou echt denkt dat spaghetti door de tanden van je vork valt, waarom beweer je dat het dan voor kinderen wel handig is? Als er iets motorisch gestoord is met eten, dan is het een kind. Dus waarom zou je het zo'n kind moeilijker maken? Juist, omdat het niet moeilijker is. Juist het gedraai met je vork is "moeilijk" doen. Iets wat iedereen van mij zelf mag weten ![]() | |
Matty___ | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:14 |
sushi eet je toch ook niet met een lepel ook al gaat dat soms makkelijker... | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:17 |
/care ![]() Overigens kun je ook gewoon lekker penne eten ofzo. Ook opgelost toch ![]() En zag ik iemand neerbuigend doen over elleboogjes? ![]() In een NL restaurant ook niet. De Schrik van CUL ![]() Als Piet bij mij zou eten en ik zou mijn spaghetti snijden, dan heeft 'ie maar de andere kant op te kijken als 'ie daarvan een beetje van binnen sterft. | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:18 |
Ik zie wel eens mensen die het met een vork(en soms mes) eten. Ik zie het probleem niet. Zit niet zo te huilen man. "Want dat hoort zo...dat MOET zo ![]() | |
_Loki | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:18 |
Het gaat hier juist om dingen die 'niet horen'. Macaroni hoort ook niet met ketjap en smac, maar mensen eten het blijkbaar wel. Veel mensen snijden spaghetti en dat hoort niet, maar ze dóen het wel. | |
Matty___ | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:18 |
dus omdat het moeilijk is moet je het laten? Iedereen moet het eten zoals die wil maar toch ben ik van mening dat het draaien de juiste en nettere manier is. Misschien ook alleen voor de ander. zie mijn vorig punt. ik kan ook wel een half biefstuk in me mond stoppen maar ja ziet er ook niet uit ![]() | |
Matty___ | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:19 |
niets moet. maar bier drink je ook niet uit een wijnglas. valt beetje in hetzelfde rijtje... er zijn eet regels. ja die kun je negeren. In NL is dat prima maar in andere landen wordt je er best op aangekeken. Dat de NL boer er schijt aan heeft was me al duidelijk.. | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:20 |
Ik vind dat er een verschil zit tussen een bereidinswijze waar je het wellicht niet mee eens bent en Nee, dat beweer ik niet. Blijkbaar begrijp je het niet. | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:21 |
Ik heb regelmatig speciaalbier uit een wijnglas gedronken en dat drint prima. Vooral bij kleine proeverijen. | |
_Loki | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:21 |
En het gaat weer zoals overal op fok ![]() Kunnen we ook gewoon weer doodzondes posten zonder te discussieren of je spaghetti wel of niet snijdt? ![]() | |
Matty___ | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:23 |
Ik zal voor de grap de volgende keer een portglas bier in de kroeg bestellen. Puur voor de reactie van de barman/vrouw ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:23 |
Ik vind het prima hoor. Dus we mogen alleen postdumpen en niet discussieren? Prima ![]() | |
Bosbeetle | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:24 |
Misschien moeten we ook een topic openen over kleinere zonden niet persee doodzonde ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:24 |
Wie heeft het hier over een kroeg? Ik niet. Ik heb het wel over een situatie waar geen bierglazen zijn. | |
Bosbeetle | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:24 |
Ik vind dat stom je mag best discussiëren ik stel voor om te gaan discussiëren over of we wel of niet mogen discussiëren ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:25 |
![]() Laten we een doodzonde SC opzetten om dat te bespreken..okay? | |
Matty___ | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:26 |
volgens mij begrijp je mij niet. Het maakt toch niet uit hoe je iets eet of drink. dus kun je prima in de kroeg een portglas bier bestellen. ![]() en waarom zou er bij het bierproeven geen bierglas zijn.. | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:30 |
Mij maakt het ook niet uit. Althans, ik heb bier liever in een passend glas maar van mij mag het prima in een ander glas Omdat je soms bij iemand thuis een proeverij hebt met vrienden en die blijkt niet genoeg/geen passende bierglazen te hebben. | |
Matty___ | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:31 |
duidelijk | |
Bosbeetle | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:31 |
Een la chouffe uit de fles drinken kan ik niet aanraden ![]() | |
Matty___ | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:32 |
![]() | |
Matty___ | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:35 |
aardappelpuree van de aldi. Dat plakkerige spul.. valt prima zelf te maken duurt alleen iets langer... | |
RabbitHeart | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:35 |
Ik heb tijden mijn spaghetti gesneden na een incident waar de ene kant van de spaghetti vast zat aan mijn beugel en de andere kant in mijn keel (slokdarm?) ![]() Maar nu snijd ik het niet meer ![]() | |
Matty___ | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:36 |
en als toetje zeker een banaan? | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:37 |
Ik ook niet ![]() | |
RabbitHeart | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:37 |
Wat heeft banaan er mee te maken? | |
Matty___ | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:38 |
dat blijft toch ook zo lekker in je beugel hangen als je er goed in bijt | |
RabbitHeart | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:39 |
Oh. Dat ben ik alweer vergeten. Of ik heb het uit mijn geheugen verwijderd. Ik weet nog wel dat ik een keertje beschuit met muisjes at en er toen net zo'n muisje tussen mijn draadje ging zitten ![]() Ik had zo'n geval: ![]() Nog een hele tijd bang geweest om te stikken in de spaghetti ![]() | |
Lienekien | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:41 |
Een culinaire doodzonde vind ik de kopjes van je asperges eraf snijden en weggooien "want die zien er zo raar uit". | |
RabbitHeart | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:43 |
Ik vind de grootste culinaire doodzonde bij voorbaat al roepen dat je iets niet lust zonder het geproefd te hebben. Daar heb ik nog een jeugdtrauma van. Ik was een jaar of 10 en ik had 'vis in een pakketje' gemaakt. Roepen mijn vader en mijn zusje dat ze dat toch echt niet hoeven ![]() | |
Bosbeetle | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:44 |
![]() | |
_Loki | dinsdag 31 mei 2011 @ 15:45 |
Oh vreselijk zulke mensen. | |
Zo-is-dat | dinsdag 31 mei 2011 @ 16:24 |
Zijn er echt mensen die dát doen?! Ohhh, die zijn t niet waard dat ze asperges eten! | |
Lienekien | dinsdag 31 mei 2011 @ 16:27 |
Die maakte voor het eerst asperges klaar en had er duidelijk nog geen kaas van gegeten. | |
RobinOok | dinsdag 31 mei 2011 @ 16:42 |
Als jij dat wilt, gewoon doen. Ik nam ooit bestek mee naar een Afrikaans restaurant waarvan ik van tevoren gelezen had dat ze er geen bestek hebben en je alles met je handen/pannenkoekje moet eten. Ha, mooi niet! Voelde me wel een beetje opgelaten, maar was toch erg blij dat ik een lepel had. | |
BasEnAad | dinsdag 31 mei 2011 @ 17:44 |
Ik snijd altijd mn spaghetti, ik snap niet precies wat daar zo zonde aan is. Het wordt er echt niet minder lekker om. | |
RobinOok | dinsdag 31 mei 2011 @ 17:58 |
Je kunt het ook in de blender gooien! ![]() Staafmixer zal niet gaan. | |
Pietverdriet | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:02 |
Soms heb ik het idee dat Nembrionic eerst zijn vlees aan stukjes snijdt, alles prakt en dan één arm om het bord legt en met de andere hand de ene hap na de andere naar binnen schuift. Als je daar wat van zegt ben je arrogant, snob en ingebeeld verteld hij je dan terwijl hij met een mes tussen zijn tanden wroet. | |
Isegrim | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:26 |
Met mn handen eten vind ik heerlijk. December Sri Lanka, daar mag/moet het! ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:28 |
Hand, enkelvoud, rechterhand gebruiken. | |
MalaCocinera | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:30 |
Of macaroni eten, hoef je niet te kutten met snijden en blenderen ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:34 |
En dat is een enorm dom idee van je. Ik eet "normaal" maar ik vindt dat je niet neer moet kijken op mensen die niet "normaal" eten. Dat vind ik getuigen van een achterlijke bekrompenheid. En daar maak jij je zo te zien ook schuldig aan. En dat is jammer want je schijnt wel degelijk een verstand te hebben. -edit- ik word hier een beetje afgerekend op het feit dat ik *durf* ( ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door Nembrionic op 31-05-2011 19:25:29 ] | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:35 |
Ah, tegenwoordig staat je spaghetti snijden al gelijk aan blederen ![]() Macaroni wat dezelfde grootte heeft is dus geblenderd voedsel? Duidelijk! | |
Isegrim | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:36 |
Weet ik toch schat. ![]() | |
Bosbeetle | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:36 |
Ik vind het trouwens wel anders smaken, de textuur is duidelijk verschillende of er nu een lange sliert door je mond/keel gaat of kleine stukjes. Penne smaakt toch ook anders dan macaroni elleboogjes. | |
Tinkepink | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:40 |
Ach, in de VS is het een culinaire doodzonde als je je vlees niet eerst in stukjes snijdt. In China is het een culinaire doodzonde als je niet smakt en boert. | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:43 |
In china zijn bij het opdienen alle etenswaren al dusdanig voorbereid dat ze zonder snijden te eten zijn. Stokjes!!!! Vroeger was het in nl ook beleefd om te. Oeren. | |
Godtje | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:48 |
Maar daar zitten we niet. Of heb ik iets gemist? | |
Nembrionic | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:50 |
Dat heb je goed gezien. Maar dat mag je niet zeggen hoor ![]() | |
Isegrim | dinsdag 31 mei 2011 @ 18:55 |
Chinezen hebben gore eetgewoonten. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 31 mei 2011 @ 19:03 |
Het zijn net Nederlanders dus | |
BasEnAad | dinsdag 31 mei 2011 @ 19:05 |
Dat verschil is er ook wel, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar qua toegevoegde smaken geen rekening mee houd. Ik vind het mondgevoel ![]() | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 31 mei 2011 @ 19:06 |
Je mondgevoel is ziek. Snel naar de huisarts!!! | |
morg78 | dinsdag 31 mei 2011 @ 19:13 |
Ik ben een, eh, "draaier", maar wat er door m'n keel gaat is geen lange sliert meer. Ik heb de gekke neiging om m'n eten te kauwen ![]() | |
Tinkepink | dinsdag 31 mei 2011 @ 19:30 |
Ik bedoel daarmee dat een doodzonde relatief is. | |
Godtje | dinsdag 31 mei 2011 @ 19:35 |
Dan kom je daar weer uit. Laat iedereen in zijn waarde in elk geval. Maar met sommige mensen in dit topic zal dat wel nooit lukken. | |
Bosbeetle | dinsdag 31 mei 2011 @ 20:47 |
nouja het zijn lange stukken of een bol lange stukken in je mond voordat je kauwt, het is iig anders dan op je bord in stukken snijden. Als ik dat zou willen dan maak ik wel macaroni (elleboogjes) die trouwens ook heel erg nederlands zijn dat zie je een italiaan nog niet zo snel klaarmaken. | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 31 mei 2011 @ 20:48 |
Volkoren elleboogjes - uit karton. Gewoon, omdat het kan ![]() | |
RobinOok | dinsdag 31 mei 2011 @ 22:15 |
Nee joh, ik geef gewoon een tip. Zoals mijn oma al zei (als ik geen verpulverd koekje bliefde) : "in je buik is het allemaal hetzelfde". Mij maakt het echt geen zak uit wat iemand met zijn eten doet. Ik kende iemand die al haar eten prakte. Vlees eerst in stukjes snijden en dan hoppa, hoppa, hop, prak, prak, prak, aardappelen en groenten door elkaar. Of nou ja, maakt niet uit wat er op haar bord lag, alles werd eerst geprakt en daarna lekker makkelijk met een lepel (of was het een vork?) naar binnen geschoven. Ik kan er echt niet mee zitten, iedereen moet zelf doen wat ie wil. Zolang ik het maar op mijn manier mag doen. Maar op de een of andere manier is het die andere kant op net zo intolerant. Je wordt al gauw voor snob uitgemaakt. Ach ja, what else is new... Ook dat zal me aan mijn reet roesten. [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 31-05-2011 22:25:20 ] | |
RobinOok | dinsdag 31 mei 2011 @ 22:19 |
Nee, dat is een fabeltje. Okay, smakken en slurpen wordt er meer geaccepteerd, net zoals we hier accepteren dat een wijnproever of theeproever slurpt. Je proeft zo namelijk beter. Maar genoeg Chinezen die dat NIET doen en dat wordt echt niet als culinaire doodzonde gezien. En boeren, dat is ook in China onbehoorlijk. Iets minder onbehoorlijk dan hier, maar nog steeds niet echt netjes. | |
foodlover | dinsdag 31 mei 2011 @ 22:22 |
Stoofpeertjes "lekkerder maken" met een pakje Saromapudding in de smaak cassis ![]() Even voor de duidelijkheid: Saroma roert met door de stoofpeertjes... ![]() | |
RobinOok | dinsdag 31 mei 2011 @ 22:23 |
Euh, I beg to differ! ![]() Ik noem op: noodles, kippenboten, hele stukken Chinese broccoli, teveel om op te noemen. Okay, veel is hapklaar, maar veel moet je ook zelf bijten, happen,slurpen, knagen. En erger, weer uitspugen! | |
cinnamon_M | dinsdag 31 mei 2011 @ 23:44 |
Uit de OP:Deze snap ik niet? Wat is daar mis mee? Als ik een tomatensaus maak ga ik daar echt geen dure wijn in flikkeren. | |
Nembrionic | woensdag 1 juni 2011 @ 00:01 |
For the record..ik maak mensen niet voor snob uit omdat ze ervoor kiezen spaghetti niet te snijden, maar omdat ze er arrogant op neerkijken dat ik het wel doe. | |
Bosbeetle | woensdag 1 juni 2011 @ 00:02 |
Dat was een quote van carl sagan, if you want to make an apple pie from scratch you first have to create a universe | |
Matty___ | woensdag 1 juni 2011 @ 07:15 |
zo deegpakket is we lekker makkelijk. Aan de andere kant hoe moeilijk is het om ook dat zelf te maken. | |
Tøm | woensdag 1 juni 2011 @ 09:18 |
Er komt een dag dat ik het eten van mijn huisgenoot in de blender gooi. Alhoewel, ik geloof dat hij sneller snijdt dan een blender... | |
MaximusTG | woensdag 1 juni 2011 @ 10:29 |
Het idee van die uitspraak van Sagan is, dat je eigenlijk altijd wel weer een stap terug kan doen. Bedoel, in het geval van appeltaart; Ga je ook tarwe verbouwen om zelf bloem te maken? Of begin je eerst met wild gras en kruis je het tot je tarwe hebt? Gebruik je boter of maak je die van melk? En melk je die melk zelf bij een koe? En die koe, hoe kom je daar aan? Appels, pluk en teel je die zelf? Zo ja, heb je dan deze soort zelf gemaakt door kruisingen vanaf wilde appels? En dat kan je zo vol blijven houden tot je bij het begin van het universum bent ![]() Maar ik denk dat koken 'from scratch' meer inhoudt dat je kookt met alleen basisingredienten, of ingredienten die direct gemaakt zijn uit een basisingredient, maar geen combinatie van verschillende dingen. Ik zou kruidenmixen als garam masala b.v. wel nog als basisingredient willen noemen. Maar dat is natuurlijk een mix ![]() | |
Bosbeetle | woensdag 1 juni 2011 @ 11:34 |
Zijn er hier mensen die hun eigen kerrie poeder maken? | |
Pietverdriet | woensdag 1 juni 2011 @ 11:41 |
Nee, maar meng wel mijn eigen kipkruiden. | |
morg78 | woensdag 1 juni 2011 @ 11:52 |
Nee, ik heb een kleine toko in de buurt die een, naar mijn smaak, lekkere kerrie djawa maakt. Wel maak ik m'n eigen garam masala, als ik dat nodig heb. | |
RobinOok | woensdag 1 juni 2011 @ 12:09 |
Staat toevallig wel op de planning ja. ![]() Maar tot nu toe was kerriepoeder (djawa & madras) een van de weinig blends die ik niet zelf blend. | |
Lienekien | woensdag 1 juni 2011 @ 12:12 |
Nee, maar ik had ooit een geweldig recept voor cajunkruiden. Vind ik nog altijd jammer dat ik dat ben kwijtgeraakt. | |
cinnamon_M | woensdag 1 juni 2011 @ 13:08 |
Duidelijk, thanks ![]() | |
Dipkip | woensdag 1 juni 2011 @ 13:21 |
Mensen die zichzelf omschrijven als bourgondiërs maar daar dan eigenlijk mee bedoelen dat ze graag drie volgeplempte borden naar binnen schuiven bij de lokale all you can eat wokschuur. Véél eten en drinken maakt je geen bourgondiër, het maakt je hooguit dik. Van een bourgondiër verwacht ik eerder dingen als kunnen waarderen dat iemand lang voor je in de keuken heeft gestaan in plaats van een pakje Knorr open te trekken. | |
RobinOok | woensdag 1 juni 2011 @ 13:29 |
Alsjeblieft ![]() ![]() Cajun Spices (klikken voor 't recept) | |
RobinOok | woensdag 1 juni 2011 @ 13:31 |
Oh, vind ik wel. Bourgondiër is voor mij een ander woord voor vreetzak. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 1 juni 2011 @ 13:36 |
Jep, helemaal waar | |
Bosbeetle | woensdag 1 juni 2011 @ 13:37 |
![]() | |
MalaCocinera | woensdag 1 juni 2011 @ 13:40 |
Je wilt zeggen dat ze bedoelde dat jullie domme vetzakken zijn? ![]() | |
Bosbeetle | woensdag 1 juni 2011 @ 13:41 |
Ja dat denk ik dan | |
Vanyel | woensdag 1 juni 2011 @ 15:43 |
QFT | |
Isegrim | woensdag 1 juni 2011 @ 17:55 |
De betekenis volgens het woordenboek is 'levensgenieter'. Bij het prototype bourgondiër stel ik mij iemand voor die dol op goed! eten en/of koken is, dol op goede wijn en die dientengevolge een aardig buikje heeft gekweekt. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 1 juni 2011 @ 19:14 |
Het bed van RobinOok is dan ook breder dan dat het lang is, dan kan ze lekker dwarsliggen. | |
Nembrionic | woensdag 1 juni 2011 @ 19:19 |
Wehehehe iets met een pot en een ketel ![]() | |
Id_do_her | woensdag 1 juni 2011 @ 19:23 |
Een nette term voor mensen die zich plankgas volvreten. | |
Dipkip | woensdag 1 juni 2011 @ 20:15 |
Ja precies iemand hoeft niet zélf heel goed te kunnen koken om het te zijn, maar wel van goed eten houden. Ik stel me er in ieder geval iemand bij voor die kwaliteit boven kwantiteit stelt hoewel hij of zij het liefst dan ook nog een flinke kwantiteit van kwalitatief goed eten blieft ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 1 juni 2011 @ 21:07 |
Dat is gereformeerd denken over het goede leven, omdat je zelf niet verder denkt dan veel is lekker. Projectie noemen ze dat in de psychologie. | |
FkTwkGs2012 | woensdag 1 juni 2011 @ 21:34 |
Hihi piet heeft een buikje ![]() | |
Isegrim | woensdag 1 juni 2011 @ 22:53 |
Ik geloof ook niet dat Piet daar geheimzinnig over doet. ![]() Ontopic: je jonge kind alleen maar van die Olvarit-meuk voeren zodat het geen smaak ontwikkelt. | |
RabbitHeart | woensdag 1 juni 2011 @ 23:21 |
Zijn er echt ouders die dat doen dan? Mijn zusje van 1,5 heeft eigenlijk altijd met de pot meegegeten, en bij hoge uitzondering van die meuk. Het is wel een klein vreetzakje, ze lust bijna alles en favorieten zijn brood en cake en als de vla of yoghurt op tafel komt word je altijd getrakteerd op een blije lach ![]() Ik weet nog dat wij vroeger van die olvarit macaroni kregen als mijn ouders pizza gingen eten ![]() | |
Isegrim | woensdag 1 juni 2011 @ 23:24 |
Ja, er zijn ouders die dat doen. En ze hebben nu ook zogenaamde 'culinaire' varianten daarop. Nou, forget it. ![]() | |
RabbitHeart | woensdag 1 juni 2011 @ 23:26 |
Ja die zag ik ook bij mijn stiefmoeder in de kast staan ![]() ![]() | |
Isegrim | woensdag 1 juni 2011 @ 23:28 |
KvW (of was het een ander programma?) heeft ze laten testen door o.a. Robert Kranenborg en Johnny Boer. Needless to say, no seal of approval. ![]() | |
RabbitHeart | woensdag 1 juni 2011 @ 23:29 |
Overigens heb ik over mijn zusjes echt niet te klagen qua eten, die eten echt alles. Helaas nemen ze dat soms een beetje te letterlijk... Alleen mijn andere zusje van 3 heeft een tijdje een onverklaarbare afkeer van zowel aardbeien als slagroom gehad ![]() ![]() | |
Nembrionic | woensdag 1 juni 2011 @ 23:29 |
Uiteraard. Aan kleine kindjes van bakken met geld te verdienen... | |
RabbitHeart | woensdag 1 juni 2011 @ 23:30 |
Ha die aflevering zou ik wel eens willen zien ![]() | |
Isegrim | woensdag 1 juni 2011 @ 23:30 |
Zelfde met dieren. Hele erwtjes in het kattenvoer, want dat ziet er culinair uit. Een kat is een carnivoor. ![]() | |
RabbitHeart | woensdag 1 juni 2011 @ 23:32 |
Dat heeft me altijd al verbaasd! Ook dat ze dan reclame maken voor het feit dat er zoveel groenten in hun product zit... En inderdaad ook van die culinaire dierenvoeding... | |
cinnamon_M | woensdag 1 juni 2011 @ 23:32 |
Eensch! Al kan je m.i. ook wel bourgondiër zijn zonder buikje. Althans, ik beschouw mijzelf toch echt als bourgondiër, maar ik ben slank. OT: ik bedacht me nog een 'zonde': het weigeren om iets te bereiden of te eten met groente. Een vriendin van mijn familie is daar echt erg in, zelfs van de spiesjes van de bbq werden de paprika en ui gevist. Ze eet gewoon géén groente. Uberhaupt niet. Ja, misschien de verdwaalde ui of augurk op een hamburger nog net. Waar ik ook allergisch voor ben is mensen die geen vlees/vis eten wat herkenbaar is als 'dier'; dus: geen drumsticks, kippenbouten, hele vissen, garnalen, etc. En geen wild/lam/etc. eten 'want dat is zielig'. Ik ben op dreef, nog eentje: mensen die dwangmatig overal het vet vanaf snijden. Mijn tante is er zo eentje: stoofvlees is pertinent mager rundvlees, van een kipfilet wordt zelfs elk spoor van vet gesneden, doorregen runderlappen eet ze zelfs niet, karbonades ook niet; het is echt kipfilet en magere varkensfiletlapjes. Ze doet dat niet eens voor de lijn, maar omdat ze vet 'eng' vindt. Volgens mij moet alles óók nog eens volkomen doorbakken. Brrr taai, droog en smakeloos vlees. Niet lekker tot de derde macht. ![]() | |
RabbitHeart | woensdag 1 juni 2011 @ 23:35 |
Dan heb ik er nog een... het weigeren om paardevlees of konijn te eten want dat is zielug, maar gerust opgeplofte kippenborst eten ![]() | |
cinnamon_M | woensdag 1 juni 2011 @ 23:35 |
Idd vreemd! Ik koos altijd natvoer met zoveel mogelijk % vlees (de biologische variant meestal, die was nog 40% oid, reguliere is 7% max, wat is de rest dan ![]() ![]() ![]() | |
cinnamon_M | woensdag 1 juni 2011 @ 23:39 |
Die bedoelde ik al een beetje met mijn "En geen wild/lam/etc. eten 'want dat is zielig'." Maar idd, helemaal mee eens. Een vrij rondwandelend konijn dat neergeschoten wordt is ook véél zieliger dan een plofkip ![]() ![]() ![]() | |
cinnamon_M | woensdag 1 juni 2011 @ 23:42 |
Oh nog ééntje dan (sorry dat ik het topic volspam nu), weet even niet of ie al in de OP staat: mensen die bang zijn van roomboter/reuzel/ganzenvet e.d. | |
Isegrim | donderdag 2 juni 2011 @ 00:04 |
Mager stoofvlees is een contradictio in terminis. ![]() ![]() | |
Isegrim | donderdag 2 juni 2011 @ 00:07 |
Het lullige is dat echt mooi vetdoorregen stoofvlees dus bijna nergens meer te krijgen is. ![]() | |
Zo-is-dat | donderdag 2 juni 2011 @ 09:14 |
Off topic: in t wild eten katachtigen ook de maaginhoud van hun herbivoren slachtoffers op. Erwtjes door hun vlees is dus helemaal niet raar en zelfs nodig voor een heleboel essentiële voedingsbestanddelen. On topic: mensen die pertinent elke groente weigeren is wél héél stom! En mensen met een vet-fobie is ook erg jammer ![]() | |
FkTwkGs2012 | donderdag 2 juni 2011 @ 09:24 |
Off-topic: bij mijn weten kunnen katten echt helemaal niets met groentes. Het zit er dus in voor de mensch, om het op te leuken en omdat het weinig kost. | |
Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 09:28 |
Neuh, ben een dikke ouwe nicht, die meer warme maaltijden dan sex heeft. Er was een tijd dat dit andersom was. Huiver. En dan verrast zijn dat je kind alleen maar kip patat en appelmoes wil eten | |
Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 09:29 |
daarom koop ik het ook altijd als ik het ergens zie, (zelden) en ga ik niet op zoek als ik het wil maken. | |
Zo-is-dat | donderdag 2 juni 2011 @ 09:51 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Zo-is-dat op 02-06-2011 09:54:54 (half dubbel, foutje) ] | |
Zo-is-dat | donderdag 2 juni 2011 @ 09:53 |
Ik weet dat veel mensen dat denken maar het is niet, ook katten hebben groenten nodig, wél niet in zulke grote hoeveelheden als in veel (goedkoop) voer zit maar puur vlees is niet de bedoeling, studeer diergeneeskunde en afgelopen week ging het met de voedingsdeskundige hier nog over. Maar dit is natuurlijk een flora en fauna culinaire doodzonde eigenlijk dus we zullen er hier maar over op houden ![]() | |
Dipkip | donderdag 2 juni 2011 @ 10:44 |
Alleen is het dan handiger er rijst door te kieperen dan erwtjes, aangezien de muizen die ze 'in het wild' zouden eten meer grasjes dan bonduelle eten ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 10:59 |
Rijst bevat nauwelijks vitamines en andere nuttige voedingsstoffen, het is voornamelijk koolhydraten | |
cinnamon_M | donderdag 2 juni 2011 @ 11:06 |
Ja, vooral dat. Sowieso, je kind meer laten eten dan friet is een kwestie van opvoeding. Al die ouders met hun "ja, hij eet alleen maar friet, de rest lustienie". Geef dat kind eens drie dagen niets anders dan wat de pot schaft, hij krijgt echt wel genoeg honger, moet je eens opletten hoe goed hij zijn avondmaal dan naar binnen schuift. Beetje offtopic (ik ga van kattenvoer naar opvoeding ![]() | |
Fixers | donderdag 2 juni 2011 @ 11:10 |
KvW inderdaad. Niet alleen Boer en Kranenborg hebben dat spul geproeft. Ook zo'n woordvoerder van Nutricia die heel veel moeite deed om geen "Gadverdamme wat is dat ranzig!" te roepen Die vetfobie is echt vreselijk. Volledig vetvrij koken, want vet is ongezond, terwijl er een enorme nicotinewalm om iemand heen hangt. Of van die types die alleen maar ovenfriet omdat het minder vet zou zijn. De allerergste die ik kan herinneren was iemand die kwam klagen dat hij in zijn koekenpan géén eieren met spek kon bakken, want alles koekte aan. De simpele suggestie dat een druppie olie zou helpen werd weggewuifd met "Ik heb juist een anti-aanbakpan om zónder vet te bakken!" | |
Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 11:11 |
Eten wat de pot schaft, niet van tafel voordat je bord leeg is, lussiknie betekend geen toetje en snoep is er bij uitzondering. Ik zou een strenge vader zijn | |
cinnamon_M | donderdag 2 juni 2011 @ 11:15 |
Je beschrijft precies hoe ik het zou aanpakken (en hoe ik opgevoed ben, afgezien van het feit dat er wel continu snoep was dan). Niet van tafel voordat je bord leeg is wel alleen als ze zelf opscheppen trouwens. En: lussiknie bestaat niet zonder dat je het eerst geproefd hebt. En zelfs al heb je het geproefd, dan nog een kleine lepel ervan opeten. En eten is niet vies, jij vindt het misschien niet lekker. | |
cinnamon_M | donderdag 2 juni 2011 @ 11:15 |
Ik vind dat trouwens niet streng maar een gezonde opvoeding. | |
cinnamon_M | donderdag 2 juni 2011 @ 11:16 |
Wel spek bakken, maar geen olie willen gebruiken? ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 11:23 |
Als lastige eters bekend staande neefjes en nichtjes, kinderen van vrienden etc eten bij Oom piet trouwens altijd hun bordjes leeg en likken ze schoon. Maar goed, als fruit een verse aardbeiensorbet is... | |
RobinOok | donderdag 2 juni 2011 @ 11:37 |
Heb ooit eens een minnaar gehad (grote, stoere, gespierde vent) die dat deed. Pffff, ging je uit eten, kon ie al moeilijk kiezen van de kaart, want alles eng en raar en "eet ik niet", dan bestelde ie een soepje vooraf en dan zaten daar groenten in. Die liet ie dan dus liggen. Serveerster vraagt bij afruimen of alles gesmaakt heeft en hij met brede lach "ja, het was heeeeeerlijk". Zij kijkt 'm raar aan, blik van soepkom (halfvol met groenten) naar hem en terug, of ie gek is, haha. En dan zei ie doodgewoon "oh, dat? Ja, ik eet geen groenten". Alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. Man oh man oh man. Gelukkig was ik al oud en wijs en voel ik me nul verantwoordelijk voor andermans gedrag of afwijkingen, maar genant blijft het. ![]() | |
MalaCocinera | donderdag 2 juni 2011 @ 11:41 |
Nou zo ben ik niet hoor, ik probeer alles van cactus tot varkensbaarmoeder ![]() | |
RobinOok | donderdag 2 juni 2011 @ 11:41 |
Maar goed, culinaire doodzondes blijft blijkbaar moeilijk onderwerp, iedereen heeft het over ergenissen aan andermans eet- of kookgewoontes. En dat topic hadden we tijdje geleden toch al afgesloten? Keukengewoontes van anderen waar je je aan ergert! Keukengewoontes van anderen waar je je aan ergert! (deel 2) [ Bericht 39% gewijzigd door RobinOok op 02-06-2011 12:05:08 ] | |
RobinOok | donderdag 2 juni 2011 @ 11:42 |
Hahaha, ik zet je bovenaan de reservelijst. ![]() ![]() | |
Isegrim | donderdag 2 juni 2011 @ 12:25 |
Fabeltje. ![]() Ex-vriend van een oud-collega at ook géén groente. Erg ongezond. Maar die kreeg als kind van zijn moeder alleen wat hij graag lustte. Lees: vooral patat en vlees. ![]() | |
Isegrim | donderdag 2 juni 2011 @ 12:26 |
Idem. ![]() | |
RabbitHeart | donderdag 2 juni 2011 @ 12:28 |
Ik zou het anders doen. Bij mij zouden ze hun bord niet leeg hoeven te eten, als ze maar genoeg hebben gegeten en alles hebben geproefd. Krijgen ze ook nog een toetje ![]() Niets zo erg als proberen door te eten als je eigenlijk geen honger hebt. Ik had vroeger ook van die klasgenootjes trouwens, en dan hoorde ik hun verhalen met verbazing aan. Er was er een die lustte niks op brood, at dus alleen maar kaal brood... | |
trovey | donderdag 2 juni 2011 @ 12:28 |
Je vergeet dat dat groenvoer in die magen is voorverteerd (dus kan de kat het opnemen), die erwtjes zijn dat niet. ![]() | |
Felixa | donderdag 2 juni 2011 @ 12:29 |
Ik ken iemand die ook geen groente lust. En soms krijg je in restaurants toch wel 's patat of gebakken aardappelen waar ze dan een beetje gedroogde peterselie overheen gooien? Dat vindt meneer ook groente. Dus óf hij eet het dan niet op óf hij gaat het er heel demonstratief af zitten peuteren. ![]() | |
Nembrionic | donderdag 2 juni 2011 @ 12:33 |
Ik ben het daar wel min of meer met Piet eens. Want kindjes kunnen al snel genoeg hebben gegeten en geproefd....naar hun maatstaven. | |
RabbitHeart | donderdag 2 juni 2011 @ 12:36 |
Dat gaat dan natuurlijk naar mijn maatstaven he ![]() | |
MalaCocinera | donderdag 2 juni 2011 @ 12:37 |
Ik zou me met moeite moet inhouden om heen geen draai om zijn oren te verkopen, is hij nou helemaal van de pot gerukt ![]() | |
cinnamon_M | donderdag 2 juni 2011 @ 13:05 |
Je hebt wel gelijk ![]() Maargoed, een stoofpot maken met zo mager mogelijk vlees en van een mooi stuk vlees de vetrand die juist de smaak en de sappigheid geeft eraf snijden valt wel in de categorie 'culinaire doodzondes', toch? ![]() | |
RobinOok | donderdag 2 juni 2011 @ 14:12 |
Nou, ik at toevallig dit weekend stoofvlees van magere runderlappen (die waren nou eenmaal in de bonus en dus nam ikdie mee) en dat was gewoon goed te eten hoor. Dus nee, geen culinaire doodzonde. Ook magere runderlappen zijn bedoeld om op te eten. | |
trovey | donderdag 2 juni 2011 @ 14:18 |
De treurigheid. ![]() | |
Dipkip | donderdag 2 juni 2011 @ 16:45 |
Ik eet het ook niet. Tot mn 17e nooit gehad, nu ga ik dr van over mn nek ![]() Maar ik schaam me er dus echt kapot voor en vind het mijn allerslechtste eigenschap, dus als mensen daardoor me een achterlijk wijf vinden dan mag dat. Het ís ook achterlijk. | |
cinnamon_M | donderdag 2 juni 2011 @ 16:50 |
Heb je echt tot je 17e nooit groente gehad? *insert verbaasde smiley* Jeetje. Maar dan is het niet zo gek dat je het nu niet lust. Wel goed dat je het probeert te eten. Hoe probeer je eraan te wennen, door te beginnen met 'verstopte' groente (verse tomatensaus, stamppot, kleine stukjes door de pasta) e.d.? | |
Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 16:52 |
Mijn man eet geen uien en geen paddestoelen. | |
cinnamon_M | donderdag 2 juni 2011 @ 16:55 |
Uien, ook niet als ze verwerkt zitten in een saus of soep? | |
Dipkip | donderdag 2 juni 2011 @ 16:58 |
Lust ook geen pasta, geen rijst ook trouwens, dat kreeg ik nooit. Kreeg altijd van die aardappelfantasie die je opwamt in de oven, van die wafeltjes en smileys enzo. Of friet. En dan met vissticks en dat soort spul er bij, of nuggets. Elke dag eigenlijk. Ja ik probeer het een beetje zoals jij zegt, of in een taartje met veel kaas en spekjes. En soep probeer ik ook, want ik vind van veel dingen de textuur ook heel naar en als soep gaat dat dan beter. Soms proef ik van mn vriend zn bord, ook als we uit eten zijn ofzo. Maar ik vind het altijd zo vies. Ook dingen die ik al vaker geproefd heb. Ik heb begrepen dat bij kleine kinderen het er x keer in moet en dan lusten ze het, weet niet of dat zo is maar voor mij werkt het nog niet dus ![]() Ik doe wel echt mn best maar het is moeilijker dan je zou denken. Als het omhoog komt, komt het omhoog zeg maar. Als je het gaat dwingen gaat je lichaam de volgende keer dat je het in de richting van je mond beweegt alleen maar sneller in de kotsstand ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 17:04 |
nope | |
cinnamon_M | donderdag 2 juni 2011 @ 17:10 |
Damn. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 17:11 |
Gewoon weglaten. | |
cinnamon_M | donderdag 2 juni 2011 @ 17:14 |
Ja, dat lijkt me erg lastig. Het heeft inderdaad ook geen zin om het kokhalzend op te eten lijkt me, wat je zegt, dan ga je de volgende keer alleen nog maar sneller over je nek. Maar pasta en rijst lust je ook niet, wat dan niet? Textuur of smaak? Lust je lasagne? Gehaktballetjes met tomatensaus? Alleen maar aardappelfiguurtjes en vissticks ed, tjee. Ik verbaas me er altijd over dat je je dan nog gezond kan voelen, maarja, ik kan me een leven zonder groente niet voorstellen. Lijkt me wel balen, dat je alleen dat soort dingen hebt gekregen. | |
cinnamon_M | donderdag 2 juni 2011 @ 17:14 |
Dus een tomatensaus zonder ui? | |
Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 17:16 |
Ja, maar wel knoflook natuurlijk | |
cinnamon_M | donderdag 2 juni 2011 @ 17:18 |
Uiteraard ![]() O, en dipkip; ik weet niet of het zo is dat kinderen groente patsboem in een keer lusten. Sommige groenten misschien, maar sommigen heb ik ook moeten leren eten. Gewoon steeds eens in de zoveel tijd proberen. Mais is wat dat betreft volgens mij wel een 'toegankelijke' groente? En gewone sla, ivm niet hele sterke smaak? Misschien met een heel sterk smakende dressing de eerste keren? Dit is trouwens allemaal heel erg offtopic, sorry ![]() | |
Riann | donderdag 2 juni 2011 @ 17:20 |
Ik luste vroeger alle groente behalve sperzieboontjes en nu nog steeds maar nu vind ik sperzieboontjes op zich wel smaken. Niet dat ik zeg jippie wat lekker. Maar ik lust het. | |
cinnamon_M | donderdag 2 juni 2011 @ 17:21 |
Ik had dat ook, alleen bij mij waren het spinazie en rode kool die niet in de smaak vielen toen. Rode kool kan ik nog steeds niet echt heel erg waarderen, maar ik krijg het wel weg. Vroeger ging ik er van kokhalzen. | |
Dipkip | donderdag 2 juni 2011 @ 17:30 |
Pasta en rijst, de textuur. Basmatirijst vind ik heerlijk ruiken maar als ik het dan proef als ik het kook, is het net of ik een hap insecten moet nemen. Pasta associeer ik met plastic eten. Het voelt voor mij gewoon niet als eten. Het is denk ik het zelfde als wat sommige mensen hebben bij het idee hond of cavia te eten, dat ze dat niet door hun keel kunnen krijgen. Tuurlijk is het gewoon vlees en kun je het opeten zonder ziek te worden. Maar mentaal categoriseer je het niet als eten, snap je? En daardoor voel je enorm weerstand. Ik eet trouwens wel fruit (dat kreeg ik vroeger op school van een juf die wist van hoe het bij ons thuis was) en alle soorten vlees en vis enzo. Tis net of ik de categorieen waar ik al iets uit at wel uit kan breiden, maar dat waar ik niks uit heb gehad niet. Ik lust bijvoorbeeld nu heel graag lamsvlees terwijl we dat nooit kregen thuis. En lust alle soorten fruit ook terwijl ik alleen de standaard appel enzo wel eens kreeg als kind. Van groenten lukt het tot nu toe alleen met tomaat, maar das eigenlijk ook een fruitsoort heb ik laatst geleerd ![]() Het stomme is dat veel dingen me wel heel erg lekker lijken. Ik mag die dingen ook graag maken voor mn vriend (ik kook voor mezelf apart, kan hem mijn eenzijdige eten niet aandoen). Sta ik heel enthousiast te wokken en ovenschotels te maken. Iedereen zegt ook dat ik heel lekker kan koken, ik kook vaak voor vrienden en met kerst wordt er heftig gebedeld om hier te eten. Maar zelf lust ik het dus niet, wat ik maak. Dat leren koken was een ideetje van mn psych, die dacht als je nou controle hebt over wat er in gaat en je maakt het zelf in een prettige mindset, dan lukt het wel. Tot nu toe helaas geen succes ![]() | |
Vanyel | donderdag 2 juni 2011 @ 17:36 |
Tering Dipkip, das gewoon mishandeling! En groenteburgers waarbij de groente zoveel mogelijk op vlees lijkt? | |
cinnamon_M | donderdag 2 juni 2011 @ 17:44 |
Ja, ik was ook al aan het denken aan gepureerde groenten, zoals knolselderij-aardappelstamppot. Zodat de structuur van de groente iig niet in de weg zit. | |
Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 17:46 |
Zou het eens met Hypnose proberen dipkip, het lijkt me vooral iets tussen de oren. | |
popolon | donderdag 2 juni 2011 @ 17:46 |
I'm with you. ![]() Ik zie heel veel gewoonweg belachelijke dingen voorbij komen die niet zouden kunnen. Ik vind de kopjes van asperges afsnijden bijv wel heel vreemd. Spaghetti snijden, ja mag ik dat zelf weten? Probeer een 3-jarige eens spaghetti te laten eten die niet gesneden is. Succes. ![]() @ Tinkepink, over dat Amerikanen hun vlees eerst in stukjes snijden anders is het een zonde, dat heb ik nog nooit gezien of van gehoord. | |
popolon | donderdag 2 juni 2011 @ 17:47 |
Bruine rijst is prima spul, witte rijst stelt geen bal voor. | |
Dipkip | donderdag 2 juni 2011 @ 17:49 |
Oh dat is slim, dat ga ik eens proberen! Ik heb wel eens van die uit het vegavak getest, maar die deden me aan kattenbrokjes denken. Die die helemaal van tofu zijn lust ik wel trouwens, maar dat is ook net zulke eenheidsworst als wat ik als kind kreeg ![]() Het lastige is ook dat ik ook heel veel moeite heb met sausjes enzo, anders kon ik dat gebruiken om te maskeren. Maar de standaard kindertruuks met ketchup en appelmoes lukken dus ook niet, heel vies vind ik dat. Terwijl ik wel weer pizza met tomatensaus er op lust. Dr zitten wel meer stomme dingen in, ik lust ook geen koude vleeswaren terwijl ik het zelfde warm wel lust (zoals kipfilet). Het is heel irrationeel allemaal. Voor mij is dat nep-eten. Alsof je van dat IKEA vilt eten met klittenband op de achterkant, echt zou moeten eten. | |
Dipkip | donderdag 2 juni 2011 @ 17:50 |
Hebben we al eens gedaan maar dat ging over in zulke paniek dat de psych me er niet geschikt voor acht. Het zit inderdaad voor 100% tussen de oren, daar ben ik van overtuigd. Sorry voor de topickaap trouwens. | |
Vanyel | donderdag 2 juni 2011 @ 18:04 |
Wel interessant ![]() En lijkt me mooi kut. | |
Isegrim | donderdag 2 juni 2011 @ 18:58 |
Maar, maar, maar... Ik vraag me echt af hoe dat dan ging bij je thuis. Wat kreeg je dan te eten? En waarom ging dat zo? ![]() | |
FkTwkGs2012 | donderdag 2 juni 2011 @ 19:02 |
Het was dus altijd een gore leugen dat je groentes nodig hebt blijkbaar!!! ![]() Edit: probeer babyvoedsel. Zo leren die gevallen het ook eten. Ze adviseren om met een klein lepeltje per dag te beginnen. Probeer eens: - verse worteltjes kopen - koken - pureren tot een papje En dan een theelepeltje 2 dagen achtereen. Als dat lukt daarna een andere groente (beetje afwisselen) en langzaam opbouwen. Ftw! | |
FkTwkGs2012 | donderdag 2 juni 2011 @ 19:05 |
Ik wil het ook weten. Het klinkt echt als een aparte omgeving om op te groeien! HIER met dat verhaal ![]() | |
trovey | donderdag 2 juni 2011 @ 19:40 |
Zachtjes uitgedrukt...je ouders waren niet echt goed met het je leren eten. ![]() ![]() ![]() | |
FkTwkGs2012 | donderdag 2 juni 2011 @ 19:45 |
Ik eet alles. Ik verdenk mijn ouders van een complot om dat voor elkaar te krijgen. Govver ![]() | |
trovey | donderdag 2 juni 2011 @ 19:47 |
Het zou niet mogen. ![]() ![]() | |
Redcoon | donderdag 2 juni 2011 @ 19:50 |
Ja, anders prakt het zo lastig. En toch, zo af en toe is het heerlijk om te prakken. Lekker old skool. ![]() | |
FkTwkGs2012 | donderdag 2 juni 2011 @ 19:52 |
Spruitjes zijn ook anders dan 30 jaar terug he. Het zwavelgehalte is aardig omlaag gegaan geloof ik,l waardoor die typische 'spruitensmaak' minder is geworden. | |
Pietverdriet | donderdag 2 juni 2011 @ 20:17 |
Helaas wel, ze krijgen steeds minder smaak. | |
trovey | donderdag 2 juni 2011 @ 20:23 |
Maar die koollucht die er dan vanaf komt. ![]() Het kwam meer door de kooklucht die spruiten veroorzaken bij :lekker doorkoken" ![]() Geef mij ze maar geroerbakt met wat spekjes erdoor. ![]() | |
Dipkip | donderdag 2 juni 2011 @ 21:01 |
| |
Vanyel | donderdag 2 juni 2011 @ 21:04 |
Ik snap dat je een hoop te doen hebt, maar dat zijn meestal niet de gezelligste ![]() | |
Isegrim | donderdag 2 juni 2011 @ 21:11 |
Wat droevig... ![]() ![]() | |
Dipkip | donderdag 2 juni 2011 @ 21:17 |
Dat is hartstikke lief van je. Ik zou het nooit doen, maar het aanbod doet me goed ![]() | |
Isegrim | donderdag 2 juni 2011 @ 21:20 |
Ooit, niet nooit. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 2 juni 2011 @ 21:26 |
Jeetje, wat een verhaal dipkip. Wel op de goede weg nu. Sterkte en succes | |
trovey | donderdag 2 juni 2011 @ 21:29 |
Heftig verhaal. ![]() ![]() | |
Dipkip | donderdag 2 juni 2011 @ 21:30 |
Misschien PM ik je over een jaar of tien ![]() | |
Isegrim | donderdag 2 juni 2011 @ 22:03 |
I'll be here. ![]() ![]() | |
cinnamon_M | donderdag 2 juni 2011 @ 22:18 |
Jeetje, wat een verhaal. Ik moet zeggen dat toen je vertelde over de vissticks en aardappelfiguurtjes de vraag "heb je eigenlijk wel een goede band met je ouders" op het puntje van mijn tong lag, maar ik wilde je niet het gevoel geven dat je gedwongen werd een persoonlijk verhaal te vertellen. Ik vind de manier waarop je dit vertelt trouwens mooi, klinkt als iemand die enorm gegroeid is sindsdien (je kunt het goed analyseren zeg maar). Even in spoiler, want enorm off-topic:
Same here ![]() | |
RabbitHeart | donderdag 2 juni 2011 @ 22:36 |
Dipkip, wat heftig zeg. Heb je rabarber al eens geprobeerd? Als je dat kookt met wat suiker dan word het lekker zoet ![]() | |
RabbitHeart | donderdag 2 juni 2011 @ 22:50 |
Je zou rabarber ook kunnen verstoppen in crumble met daarin ook appel ![]() | |
RobinOok | donderdag 2 juni 2011 @ 23:22 |
Hoe kun je nou rabarber aanbevelen aan iemand die niks lust? ![]() | |
RabbitHeart | donderdag 2 juni 2011 @ 23:26 |
Ze lust geen groentes zegt ze, wel alle soorten fruit. Rabarber is een van de groentesoorten die het meest lijkt op fruit. Ergo... | |
Dipkip | donderdag 2 juni 2011 @ 23:44 |
Je maakt me baahaaahaaaaang ![]() | |
RabbitHeart | donderdag 2 juni 2011 @ 23:49 |
Dipkip, rabarber is hartstikke lekker. Het is wel voor de liefhebber. Maar jij lust alle soorten vlees en vis las ik net ergens. Lijkt me dus niet dat jij zo'n typisch 'lussiknie'-persoon bent. Je kunt er rhubarb pie mee maken en jam. Dus het is geen alledaagse groente. | |
loecje | donderdag 2 juni 2011 @ 23:52 |
Heftig, maar echt super hoe je ermee bezig bent nu! toch dingen proberen enzo. crumble met appel en rabarber vind ik niet echt groente achtig. meer zoet en fruitig. tikkje zuurder dan alleen appel maar door het suiker wel zoet. structuur weet ik zo niet te omschrijven... je zei soep wel lekker te vinden. smoothies en sapjes dan? daarin kan je naast fruit ook een klein beetje groente verwerken. zomaar ff wat ideetjes, maar misschien heb je het al lang geprobeerd... [ Bericht 0% gewijzigd door loecje op 03-06-2011 00:06:52 ] | |
cinnamon_M | donderdag 2 juni 2011 @ 23:55 |
Idd. Het is niet zo alledaags (meer), dus steeds meer mensen kennen het gewoon niet en als het dan van die types zijn 'wat ik niet ken dat lust ik niet' dan eten ze het niet. Maar rabarber smaakt heel toegankelijk. Je kunt het met suiker tot compote of jam koken (er moet redelijk wat suiker doorheen overigens). En dan smaakt het echt een beetje als een fruitcompote/jam (maar dan wat minder zoet). Rabarber is van zichelf zurig, als je het met suiker kookt krijg je dus een zoetzuur smaakje (denk aan zuurtjes). De compote is lekker door de yoghurt! | |
Dipkip | vrijdag 3 juni 2011 @ 00:00 |
Het klinkt wel slim, want ik ben gek op taart. Ik ga het eens maken. Is dat nu te krijgen of een ander seizoen? | |
loecje | vrijdag 3 juni 2011 @ 00:03 |
het is precies nu de tijd voor voor rabarber. (april, mei, juni, juli) | |
Dipkip | vrijdag 3 juni 2011 @ 00:06 |
Ha tof. Kan ik dit serveren als gewoon gebak? Over een paar weken veel visite dus dan maak ik toch meerdere soorten taart, als ik dan deze ook maak kan ik rustig proeven en dan komt het toch op mocht ik het niet te hachelen vinden ![]() | |
loecje | vrijdag 3 juni 2011 @ 00:18 |
wij eten het meestal als nagerecht, maar als taart kan ook. | |
Dipkip | vrijdag 3 juni 2011 @ 00:23 |
Dankjewel voor het advies ![]() ![]() | |
RabbitHeart | vrijdag 3 juni 2011 @ 00:24 |
Hoop dat je het lekker vind Dipkip ![]() | |
loecje | vrijdag 3 juni 2011 @ 00:28 |
succes! ik hoop dat je het lekker vind(gaat vinden). | |
cinnamon_M | vrijdag 3 juni 2011 @ 01:14 |
I ditto that! Hier nog wat ideetjes, hoop dat er misschien wat tussen zit wat helpt:
| |
cinnamon_M | vrijdag 3 juni 2011 @ 01:20 |
Oh, dat is een goede! Zie http://thefruitpursuit.com/my-daily-juice/ hier bijvoorbeeld, zij maakt zoete smoothies met fruit waar ook groente doorheen zit (bijv. spinazie), de groente proef je dus eigenlijk niet. | |
Id_do_her | vrijdag 3 juni 2011 @ 08:25 |
Mensen vragen zich af hoe het kan dat ik nauwelijks eet en toch dagen doorkom. ![]() | |
Matty___ | vrijdag 3 juni 2011 @ 09:11 |
rabarbertaart lekker. de combi zoet zuur is gewoon super.. ![]() | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 3 juni 2011 @ 09:13 |
Ga nou niet allemaal gekke dingen eten of dingen die veel tijd kosten. Teleurstelling en veel tijd = opgeven. Gewoon starten met een theelepeltje geblenderde gekookte worteltjes. | |
Vanyel | vrijdag 3 juni 2011 @ 09:43 |
Dat zou je zelf toch ook niet eten, waarom zou zij het wel lekker vinden? Ze eet geen groente, dat maakt haar geen baby. | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 3 juni 2011 @ 10:06 |
Waarom? Vrij simpel. Om zo eenvoudig mogelijk enkel aan de smaak te hoeven wennen, en niet aan de structuur. | |
Vanyel | vrijdag 3 juni 2011 @ 10:10 |
Het lastige daaraan is dat ook gepureerde worteltjes een structuur hebben. | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 3 juni 2011 @ 10:12 |
Dat is een structuur die je al kent, nml als je iets eet dan gaan eerst je kiezen aan het werk. Enfin zo boeiend is het niet; ik zou geen ingewikkeldere smaken / recepten gaan doen in het begin. Leer het eerst los te waarderen. Al dan niet door de blender gehaald. | |
Ole | vrijdag 3 juni 2011 @ 10:31 |
Toen ik als kind bijna geen groente at, was het enige dat ik wel lustte Geraspte (niet geblenderde dus!) rauwe worteltjes met beetje yoghurt en suiker. | |
trovey | vrijdag 3 juni 2011 @ 10:32 |
Suiker pas toevoegen als de rabarber wat is afgekoeld dan heb je minder suiker nodig. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 3 juni 2011 @ 10:33 |
De fout die je ouders maakten was dat je daar mee weg kwam | |
Ole | vrijdag 3 juni 2011 @ 10:35 |
Mijn moeder had niet zo vaak zin in gedoe aan tafel. Er waren wel dagen dat ik wel andere dingen moest eten Later gingen spinazie, bloemkool, komkommers, boontjes en boerenkool er ook wel in. Zo erg was het nu ook weer niet gelukkig. En toen ik op de middelbare school vaak bij vriendinnetjes at ben ik veel gaan leren eten. Durfde niet bij alles te zeggen dat ik iets niet lustte. Het is wel redelijk goedgekomen hoor! | |
cinnamon_M | vrijdag 3 juni 2011 @ 10:45 |
Oh, dat wist ik niet, goede tip! Wat kalk schijnt ook te helpen, maar dat heb ik nooit geprobeerd. | |
Godtje | vrijdag 3 juni 2011 @ 10:46 |
Ik zie wel al dat iemand beter een afsplitsing kan maken. ![]() Help hier lastige eters | |
Bosbeetle | vrijdag 3 juni 2011 @ 10:48 |
Gelukkig ben ik nooit gestraft met eten. Ik lust wel alles inclusief al die dingen die men 'op de boerderij' lekker vond zoals randjes vet en varkenspoten. Van mijn moeder kwam de vis die ik vroeger lekker vond toen een poosje niet en inmiddels weer wel ![]() ![]() | |
Bosbeetle | vrijdag 3 juni 2011 @ 10:49 |
Wat ik trouwens zonde vind zijn al die mensen die zeggen dat ze niet kunnen koken maar eigenlijk bedoelen ik heb geen tijd en wil er geen aandacht aan besteden. | |
cinnamon_M | vrijdag 3 juni 2011 @ 10:49 |
Mja, dat doet iedere ouder anders. Ikzelf vind het een beetje stom om soepeler te zijn omdat je geen zin heb in 'gedoe aan tafel', opvoeding gaat toch voor, maargoed dat vind ik. Als ik niet opat wat ik moest eten viel dat gedoe aan tafel ook wel mee - ik moest gewoon blijven zitten tot ik het op had, ook als de rest allang klaar was. Ik heb het één keer zelfs de volgende dag als ontbijt gekregen omdat ik weigerde het op te eten, maar dat vond mijn moeder geloof ik toch te ver gaan, die was wat 'softer'. Ik ben achteraf blij dat mijn ouders het zo gedaan hebben. | |
cinnamon_M | vrijdag 3 juni 2011 @ 10:50 |
Eens en eens! | |
Bosbeetle | vrijdag 3 juni 2011 @ 10:51 |
goed idee Help hier lastige eters | |
fruityloop | vrijdag 3 juni 2011 @ 10:55 |
Wij hebben ze ook eens gemaakt met wat gepofte tamme kastanjes er door, die gingen erg lekker bij een hertenbiefstukje + cranberrysaus. ![]() | |
trovey | vrijdag 3 juni 2011 @ 10:56 |
![]() | |
Matty___ | vrijdag 3 juni 2011 @ 10:57 |
klinkt goed | |
trovey | vrijdag 3 juni 2011 @ 11:00 |
Ik denk dat kalk (krijt) zal helpen tegen het oxaalzuur wat erin zit, maar welk krijt bruikbaar is dan weer iets wat je goed moet uitzoeken want het eerst de beste schoolkrijtje (met kleurstoffen en wat er nog meer inzit) erin gooien lijkt me niet zo goed. ![]() Dit vond ik erover.
| |
Pietverdriet | vrijdag 3 juni 2011 @ 11:03 |
Je kan bij de drogist oesterkalk kopen in tabletvorm. | |
cinnamon_M | vrijdag 3 juni 2011 @ 11:06 |
Had ik idd eerder ook al gevonden. Maargoed, probeer eerst wel de suiker later toevoegen! Das lekker ja! Zo, en nu ON-TOPIC: aardappelpuree uit een pakje (vast al genoemd, maargoed). | |
fruityloop | vrijdag 3 juni 2011 @ 11:17 |
Het is geen persoonlijke culinaire doodzonde, maar die toscaanse worstjes van AH, met wat "mozzarella" er in, zijn echt een doodzonde van het kaliber dat vierendelen of de ijzeren maagd verdient. ![]() | |
trovey | vrijdag 3 juni 2011 @ 11:19 |
Die ga ik eens proberen. ![]() ![]() | |
Bosbeetle | vrijdag 3 juni 2011 @ 11:21 |
sowieso worst met kaas erin ![]() | |
Dipkip | vrijdag 3 juni 2011 @ 11:53 |
Maar de structuur van iets stevigs om op te kauwen ken ik toch ook al? Ik denk dat ik juist de combinatie met dingen die ik wel lekker vind nodig heb om er aan te wennen. Zoals jij het nu zegt lijkt het op een medicijn toedienen in plaats van leren genieten van normale voeding ![]() Edit: damn blijkbaar een hele nieuwe pagina gemist. Die Toscaande ondingen koop ik ook nóóit meer, bah wat vies!!! | |
cinnamon_M | vrijdag 3 juni 2011 @ 13:57 |
Dan denk ik toch weer aan quiches, kun je steeds weer een andere groente in verwerken. | |
RabbitHeart | zondag 5 juni 2011 @ 16:22 |
Warme melk is om die reden zo ongeveer het enige gangbare voedselproduct in NL dat er bij mij echt niet in gaat ![]() ![]() | |
Bolkesteijn | maandag 6 juni 2011 @ 00:30 |
Culinaire doodzondes, dan moet ik denk aan hoe ze in China koffie zetten. Nadat je duidelijk hebt gemaakt dat je toch echt geen oploskoffie wil doen ze koffie in het filter, gieten er lauw water over en gaan ze het vervolgens in een pannetje opwarmen. ![]() | |
Zokunen | maandag 6 juni 2011 @ 02:24 |
Dipkip als die rabarber een succes is en je hebt een tuin(tje) Dat spul groeit echt als een malle, groot deel hier gaat naar familie en de kliko, puur omdat het te veel is. | |
Zokunen | maandag 6 juni 2011 @ 02:32 |
En doodzonde, hmm... Ik vind persoonlijk perse bio- / ecologisch willen eten wel een doodzonde. Er leven iets van 6 miljard mensen op Aarde, er zijn al mensen die honger hebben. Bio- / ecologisch verbouwen heeft meer ruimte nodig en er word gezegd dat er dan ruimte zou zijn voor voedsel voor ~ 4 miljard mensen. Dat veel beter kan en moet is waar, maar mensen moeten eens reëel worden. Net als light producten ![]() Elke snack is overbodig, eet je maaltijden met een schep jus etc en je bent veel beter uit als met die light bende.... | |
Fixers | maandag 6 juni 2011 @ 08:58 |
Dan moet je dus gewoon voor de oploskoffie gaan. Net als in Engeland trouwens, daar snappen ze ook niet hoe je koffie zet. De beste koffie die ik daar dronk kwam uit een Nescafepotje. | |
_Loki | maandag 6 juni 2011 @ 09:24 |
Deze dus ja. Light, vreselijk ![]() | |
neo2000 | woensdag 8 juni 2011 @ 22:53 |
oh, was er ook een deel 2 van dit topic? ![]() | |
Nembrionic | woensdag 8 juni 2011 @ 22:56 |
Goede grillworst met kaas ![]() ![]() ![]() | |
FkTwkGs2012 | donderdag 9 juni 2011 @ 00:08 |
Jups. En volgende week een deel 3 ![]() | |
AMAR420 | donderdag 9 juni 2011 @ 00:35 |
eten verdrinken in satesaus is niks mis mee | |
technofreak86 | donderdag 9 juni 2011 @ 00:36 |
- botte messen - glazen snijplank - gehakt van albert H - kaas in plakjes kopen Het laatste deed ik zelf tot voor kort ook wel, maar het blijkt dat de vrij jonge "belegen" kaas van de AH in plakjes even duur is als echt oude kaas van de markt hier. | |
Erasmo | zondag 12 juni 2011 @ 23:46 |
Van die surimi krabgevallen, en nog erger de hele volksstammen die denken dat ze zo uit een krab worden geplukt:![]() Echt surimi is gewoon de margarine onder de visproducten. | |
__Saviour__ | zondag 12 juni 2011 @ 23:52 |
Zoiets dacht ik dus dan wel ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 12 juni 2011 @ 23:54 |
Hihi. | |
RobinOok | maandag 13 juni 2011 @ 00:03 |
Niks mis met surimi. ![]() | |
FkTwkGs2012 | maandag 13 juni 2011 @ 00:05 |
Het is als prefab hondebrokken. Maar je mag ze best eten hoor ![]() | |
Pietverdriet | maandag 13 juni 2011 @ 00:06 |
Valt in de categorie frikandel en kipcorn | |
FkTwkGs2012 | maandag 13 juni 2011 @ 00:10 |
Speciaal voor robinook, als goedmakertje voor mijn zonden: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=65724 ![]() | |
Pietverdriet | maandag 13 juni 2011 @ 00:13 |
Dat recept LOL 2 zakjes soep | |
Daffodil31LE | maandag 13 juni 2011 @ 00:28 |
Soep op z'n Belgisch... Dat is een lekkere volle groentensoep die men juist voor 't opdienen even met de staafmixer mishandelt. Gatverdegatverdegatver. | |
Pietverdriet | maandag 13 juni 2011 @ 00:30 |
Weet niet wat erger is, dat, of kapot gekookte groenten er in. | |
Erasmo | maandag 13 juni 2011 @ 00:36 |
Haal is bij de visboer een levende krab en maak die klaar, als je dat eenmaal kent dan wil je nooit meer krabsticks. Voor de creatieve voedselboetseerder is het natuurlijk een mooi product maar met krab of überhaupt vis heeft het niks meer te maken. In Klootwijk aan Zee laten ze zien hoe het gemaakt wordt: http://player.omroep.nl/?aflID=5018806&silverlight=true Uiensoep uit een zakje ![]() | |
RobinOok | maandag 13 juni 2011 @ 00:41 |
Goede surimi is lekkerder dan de vis waar ie van gemaakt wordt. Het is geen vis, het is geen krab, het is gewoon iets anders. | |
RobinOok | maandag 13 juni 2011 @ 00:43 |
Niet te vergelijken. Of je moet dat in dezelfde categorie als worst en pâté scharen. Dan wel. | |
RobinOok | maandag 13 juni 2011 @ 00:46 |
Nee, dat zul je mij ook nooit horen beweren. Een biefstuk heeft ook niks met rookworst te maken, of een ribkarbonade met pâté. | |
Pietverdriet | maandag 13 juni 2011 @ 00:48 |
Blauwe wijting, nog nooit zo gegeten, maar beter dat ze er surimi van maken dan verwerken tot vismeel | |
FkTwkGs2012 | maandag 13 juni 2011 @ 00:48 |
teveel eer. Het is cheap ass visafval met wat smaakmakers. Frikandel vink een goeie vergelijking. | |
Erasmo | maandag 13 juni 2011 @ 00:53 |
De zonde was voor mij in dit geval dat mensen dachten dat het uit een krab komt ![]() Blauwe wijting is niet iets wat je regelmatig bij de visboer tegenkomt, zou het opzich wel eens willen proberen. Het is meestal geen afval hoor, het zijn goedkope viseiwitten die verder verwerkt worden. | |
RobinOok | maandag 13 juni 2011 @ 01:00 |
Bullshit. Het is een eeuwenoude kunst uit Japan en China om iets anders, iets beters te maken van goedkope vis die niemand anders wil eten. Precies zoals men hier de nobele kunst van het worst maken heeft. Dat er dan vervolgens in de 20e eeuw opeens goedkope shit-surimi en goedkope shit-worst (frikandel) wordt gemaakt maakt niet dat er iets mis is met het product dat daaraan ten grondslag ligt. Okay, je kunt niet van surimi of niet van worst houden, maar afdoen als shit is te kort door de bocht. En de ene gehaktbal is de andere niet. Ik hou niet van gehaktballen, maar ga niet roepen dat het shit is omdat het gemalen slachtafval is. Vlees is vlees, vis is vis. | |
Isegrim | maandag 13 juni 2011 @ 01:07 |
Dat ja. ![]() En surimi is godallemachtig smerig. Als ergens surimi in zit, hoef ik het meteen niet meer. | |
RobinOok | maandag 13 juni 2011 @ 01:11 |
Be-la-che-lijk. | |
Isegrim | maandag 13 juni 2011 @ 01:13 |
Ik vind het gewoon vies spul. Er is maar weinig wat ik écht niet eetbaar vind, maar surimi hoort daarbij, evenals gekookte wortelen. ![]() |