abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 2 juni 2011 @ 23:22:35 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97639341
Hoe kun je nou rabarber aanbevelen aan iemand die niks lust? :?
pi_97639533
Ze lust geen groentes zegt ze, wel alle soorten fruit. Rabarber is een van de groentesoorten die het meest lijkt op fruit. Ergo...
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
pi_97640342
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2011 23:22 schreef RobinOok het volgende:
Hoe kun je nou rabarber aanbevelen aan iemand die niks lust? :?
Je maakt me baahaaahaaaaang :'(
pi_97640598
Dipkip, rabarber is hartstikke lekker. Het is wel voor de liefhebber.

Maar jij lust alle soorten vlees en vis las ik net ergens. Lijkt me dus niet dat jij zo'n typisch 'lussiknie'-persoon bent. Je kunt er rhubarb pie mee maken en jam. Dus het is geen alledaagse groente.
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
pi_97640729
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2011 21:01 schreef Dipkip het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heftig, maar echt super hoe je ermee bezig bent nu! toch dingen proberen enzo.
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2011 22:50 schreef RabbitHeart het volgende:
Je zou rabarber ook kunnen verstoppen in crumble met daarin ook appel :Y .
crumble met appel en rabarber vind ik niet echt groente achtig. meer zoet en fruitig. tikkje zuurder dan alleen appel maar door het suiker wel zoet.
structuur weet ik zo niet te omschrijven...

je zei soep wel lekker te vinden. smoothies en sapjes dan? daarin kan je naast fruit ook een klein beetje groente verwerken.
zomaar ff wat ideetjes, maar misschien heb je het al lang geprobeerd...

[ Bericht 0% gewijzigd door loecje op 03-06-2011 00:06:52 ]
pi_97640872
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2011 23:49 schreef RabbitHeart het volgende:
Dipkip, rabarber is hartstikke lekker. Het is wel voor de liefhebber.

Maar jij lust alle soorten vlees en vis las ik net ergens. Lijkt me dus niet dat jij zo'n typisch 'lussiknie'-persoon bent. Je kunt er rhubarb pie mee maken en jam. Dus het is geen alledaagse groente.
Idd. Het is niet zo alledaags (meer), dus steeds meer mensen kennen het gewoon niet en als het dan van die types zijn 'wat ik niet ken dat lust ik niet' dan eten ze het niet. Maar rabarber smaakt heel toegankelijk. Je kunt het met suiker tot compote of jam koken (er moet redelijk wat suiker doorheen overigens). En dan smaakt het echt een beetje als een fruitcompote/jam (maar dan wat minder zoet). Rabarber is van zichelf zurig, als je het met suiker kookt krijg je dus een zoetzuur smaakje (denk aan zuurtjes). De compote is lekker door de yoghurt!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_97641102
Het klinkt wel slim, want ik ben gek op taart. Ik ga het eens maken. Is dat nu te krijgen of een ander seizoen?
pi_97641246
het is precies nu de tijd voor voor rabarber.
(april, mei, juni, juli)
pi_97641453
Ha tof. Kan ik dit serveren als gewoon gebak? Over een paar weken veel visite dus dan maak ik toch meerdere soorten taart, als ik dan deze ook maak kan ik rustig proeven en dan komt het toch op mocht ik het niet te hachelen vinden :+
pi_97642032
wij eten het meestal als nagerecht, maar als taart kan ook.
pi_97642323
Dankjewel voor het advies ^O^ als het wat wordt, moet ik misschien maar een leer mij dingen eten topic starten in CUL :D
pi_97642345
Hoop dat je het lekker vind Dipkip :Y .
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
pi_97642557
succes! ik hoop dat je het lekker vind(gaat vinden).
pi_97644376
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 00:28 schreef loecje het volgende:
succes! ik hoop dat je het lekker vind(gaat vinden).
I ditto that!

Hier nog wat ideetjes, hoop dat er misschien wat tussen zit wat helpt:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_97644534
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2011 23:52 schreef loecje het volgende:

[..]

Heftig, maar echt super hoe je ermee bezig bent nu! toch dingen proberen enzo.

[..]

crumble met appel en rabarber vind ik niet echt groente achtig. meer zoet en fruitig. tikkje zuurder dan alleen appel maar door het suiker wel zoet.
structuur weet ik zo niet te omschrijven...

je zei soep wel lekker te vinden. smoothies en sapjes dan? daarin kan je naast fruit ook een klein beetje groente verwerken.
zomaar ff wat ideetjes, maar misschien heb je het al lang geprobeerd...
Oh, dat is een goede! Zie http://thefruitpursuit.com/my-daily-juice/ hier bijvoorbeeld, zij maakt zoete smoothies met fruit waar ook groente doorheen zit (bijv. spinazie), de groente proef je dus eigenlijk niet.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 3 juni 2011 @ 08:25:57 #241
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_97647979
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is gereformeerd denken over het goede leven, omdat je zelf niet verder denkt dan veel is lekker. Projectie noemen ze dat in de psychologie.
Mensen vragen zich af hoe het kan dat ik nauwelijks eet en toch dagen doorkom. :')
With my pack on my back, down the road I will stray.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 09:11:06 #242
50623 Matty___
Konichiwa Bitches
pi_97648537
rabarbertaart lekker. de combi zoet zuur is gewoon super.. ^O^
Deze muziek smaakt naar bier :)
Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
pi_97648587
quote:
10s.gif Op donderdag 2 juni 2011 23:44 schreef Dipkip het volgende:

[..]

Je maakt me baahaaahaaaaang :'(
Ga nou niet allemaal gekke dingen eten of dingen die veel tijd kosten. Teleurstelling en veel tijd = opgeven.

Gewoon starten met een theelepeltje geblenderde gekookte worteltjes.
pi_97649101
Dat zou je zelf toch ook niet eten, waarom zou zij het wel lekker vinden? Ze eet geen groente, dat maakt haar geen baby.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_97649591
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 09:43 schreef Vanyel het volgende:
Dat zou je zelf toch ook niet eten, waarom zou zij het wel lekker vinden? Ze eet geen groente, dat maakt haar geen baby.
Waarom? Vrij simpel. Om zo eenvoudig mogelijk enkel aan de smaak te hoeven wennen, en niet aan de structuur.
pi_97649660
Het lastige daaraan is dat ook gepureerde worteltjes een structuur hebben.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_97649705
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 10:10 schreef Vanyel het volgende:
Het lastige daaraan is dat ook gepureerde worteltjes een structuur hebben.
Dat is een structuur die je al kent, nml als je iets eet dan gaan eerst je kiezen aan het werk.

Enfin zo boeiend is het niet; ik zou geen ingewikkeldere smaken / recepten gaan doen in het begin. Leer het eerst los te waarderen. Al dan niet door de blender gehaald.
  Moderator / Miss SHO vrijdag 3 juni 2011 @ 10:31:20 #248
22592 crew  Ole
pi_97650131
Toen ik als kind bijna geen groente at, was het enige dat ik wel lustte Geraspte (niet geblenderde dus!) rauwe worteltjes met beetje yoghurt en suiker.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 3 juni 2011 @ 10:32:34 #249
244933 trovey
Nachtoele
pi_97650170
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2011 23:55 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Idd. Het is niet zo alledaags (meer), dus steeds meer mensen kennen het gewoon niet en als het dan van die types zijn 'wat ik niet ken dat lust ik niet' dan eten ze het niet. Maar rabarber smaakt heel toegankelijk. Je kunt het met suiker tot compote of jam koken (er moet redelijk wat suiker doorheen overigens). En dan smaakt het echt een beetje als een fruitcompote/jam (maar dan wat minder zoet). Rabarber is van zichelf zurig, als je het met suiker kookt krijg je dus een zoetzuur smaakje (denk aan zuurtjes). De compote is lekker door de yoghurt!
Suiker pas toevoegen als de rabarber wat is afgekoeld dan heb je minder suiker nodig. ;)
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
  vrijdag 3 juni 2011 @ 10:33:16 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97650184
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 10:31 schreef Ole het volgende:
Toen ik als kind bijna geen groente at, was het enige dat ik wel lustte Geraspte (niet geblenderde dus!) rauwe worteltjes met beetje yoghurt en suiker.
De fout die je ouders maakten was dat je daar mee weg kwam
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')