nouja het zijn lange stukken of een bol lange stukken in je mond voordat je kauwt, het is iig anders dan op je bord in stukken snijden. Als ik dat zou willen dan maak ik wel macaroni (elleboogjes) die trouwens ook heel erg nederlands zijn dat zie je een italiaan nog niet zo snel klaarmaken.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 19:13 schreef morg78 het volgende:
[..]
Ik ben een, eh, "draaier", maar wat er door m'n keel gaat is geen lange sliert meer. Ik heb de gekke neiging om m'n eten te kauwen.
Volkoren elleboogjes - uit karton. Gewoon, omdat het kanquote:Op dinsdag 31 mei 2011 20:47 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
nouja het zijn lange stukken of een bol lange stukken in je mond voordat je kauwt, het is iig anders dan op je bord in stukken snijden. Als ik dat zou willen dan maak ik wel macaroni (elleboogjes) die trouwens ook heel erg nederlands zijn dat zie je een italiaan nog niet zo snel klaarmaken.
Nee joh, ik geef gewoon een tip.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:35 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ah, tegenwoordig staat je spaghetti snijden al gelijk aan blederen
Macaroni wat dezelfde grootte heeft is dus geblenderd voedsel? Duidelijk!
Nee, dat is een fabeltje.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:40 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
In China is het een culinaire doodzonde als je niet smakt en boert.
Euh, I beg to differ!quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:43 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
In china zijn bij het opdienen alle etenswaren al dusdanig voorbereid dat ze zonder snijden te eten zijn. Stokjes!!!!
Deze snap ik niet?quote:Als je een appeltaart wilt maken vanaf 0 niet de hele wereld eerst creeeren
Wat is daar mis mee? Als ik een tomatensaus maak ga ik daar echt geen dure wijn in flikkeren.quote:Slechte rode wijn gebruiken als "kookwijn"
For the record..ik maak mensen niet voor snob uit omdat ze ervoor kiezen spaghetti niet te snijden, maar omdat ze er arrogant op neerkijken dat ik het wel doe.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 22:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee joh, ik geef gewoon een tip.
Zoals mijn oma al zei (als ik geen verpulverd koekje bliefde) : "in je buik is het allemaal hetzelfde".
Mij maakt het echt geen zak uit wat iemand met zijn eten doet.
Ik kende iemand die al haar eten prakte. Vlees eerst in stukjes snijden en dan hoppa, hoppa, hop, prak, prak, prak, aardappelen en groenten door elkaar. Of nou ja, maakt niet uit wat er op haar bord lag, alles werd eerst geprakt en daarna lekker makkelijk met een lepel (of was het een vork?) naar binnen geschoven. Ik kan er echt niet mee zitten, iedereen moet zelf doen wat ie wil. Zolang ik het maar op mijn manier mag doen.
Maar op de een of andere manier is het die andere kant op net zo intolerant. Je wordt al gauw voor snob uitgemaakt.
Ach ja, what else is new...
Ook dat zal me aan mijn reet roesten.
Dat was een quote van carl sagan, if you want to make an apple pie from scratch you first have to create a universequote:
zo deegpakket is we lekker makkelijk. Aan de andere kant hoe moeilijk is het om ook dat zelf te maken.quote:Op woensdag 1 juni 2011 00:02 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Dat was een quote van carl sagan, if you want to make an apple pie from scratch you first have to create a universe
Er komt een dag dat ik het eten van mijn huisgenoot in de blender gooi. Alhoewel, ik geloof dat hij sneller snijdt dan een blender...quote:Op dinsdag 31 mei 2011 17:58 schreef RobinOok het volgende:
Je kunt het ook in de blender gooien!![]()
Staafmixer zal niet gaan.
Het idee van die uitspraak van Sagan is, dat je eigenlijk altijd wel weer een stap terug kan doen. Bedoel, in het geval van appeltaart; Ga je ook tarwe verbouwen om zelf bloem te maken? Of begin je eerst met wild gras en kruis je het tot je tarwe hebt? Gebruik je boter of maak je die van melk? En melk je die melk zelf bij een koe? En die koe, hoe kom je daar aan? Appels, pluk en teel je die zelf? Zo ja, heb je dan deze soort zelf gemaakt door kruisingen vanaf wilde appels?quote:Op woensdag 1 juni 2011 07:15 schreef Matty___ het volgende:
[..]
zo deegpakket is we lekker makkelijk. Aan de andere kant hoe moeilijk is het om ook dat zelf te maken.
Nee, maar meng wel mijn eigen kipkruiden.quote:Op woensdag 1 juni 2011 11:34 schreef Bosbeetle het volgende:
Zijn er hier mensen die hun eigen kerrie poeder maken?
Nee, ik heb een kleine toko in de buurt die een, naar mijn smaak, lekkere kerrie djawa maakt. Wel maak ik m'n eigen garam masala, als ik dat nodig heb.quote:Op woensdag 1 juni 2011 11:34 schreef Bosbeetle het volgende:
Zijn er hier mensen die hun eigen kerrie poeder maken?
Staat toevallig wel op de planning ja.quote:Op woensdag 1 juni 2011 11:34 schreef Bosbeetle het volgende:
Zijn er hier mensen die hun eigen kerrie poeder maken?
Nee, maar ik had ooit een geweldig recept voor cajunkruiden. Vind ik nog altijd jammer dat ik dat ben kwijtgeraakt.quote:Op woensdag 1 juni 2011 11:34 schreef Bosbeetle het volgende:
Zijn er hier mensen die hun eigen kerrie poeder maken?
Duidelijk, thanksquote:Op woensdag 1 juni 2011 10:29 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Het idee van die uitspraak van Sagan is, dat je eigenlijk altijd wel weer een stap terug kan doen. Bedoel, in het geval van appeltaart; Ga je ook tarwe verbouwen om zelf bloem te maken? Of begin je eerst met wild gras en kruis je het tot je tarwe hebt? Gebruik je boter of maak je die van melk? En melk je die melk zelf bij een koe? En die koe, hoe kom je daar aan? Appels, pluk en teel je die zelf? Zo ja, heb je dan deze soort zelf gemaakt door kruisingen vanaf wilde appels?
En dat kan je zo vol blijven houden tot je bij het begin van het universum bent.
Maar ik denk dat koken 'from scratch' meer inhoudt dat je kookt met alleen basisingredienten, of ingredienten die direct gemaakt zijn uit een basisingredient, maar geen combinatie van verschillende dingen. Ik zou kruidenmixen als garam masala b.v. wel nog als basisingredient willen noemen. Maar dat is natuurlijk een mix. Zo zullen er nog wel meer uitzonderingen zijn in de culinaire definitie van 'from scratch'.
Alsjeblieftquote:Op woensdag 1 juni 2011 12:12 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nee, maar ik had ooit een geweldig recept voor cajunkruiden. Vind ik nog altijd jammer dat ik dat ben kwijtgeraakt.
Oh, vind ik wel. Bourgondiër is voor mij een ander woord voor vreetzak.quote:Op woensdag 1 juni 2011 13:21 schreef Dipkip het volgende:
Véél eten en drinken maakt je geen bourgondiër
Jep, helemaal waarquote:Op woensdag 1 juni 2011 13:21 schreef Dipkip het volgende:
Mensen die zichzelf omschrijven als bourgondiërs maar daar dan eigenlijk mee bedoelen dat ze graag drie volgeplempte borden naar binnen schuiven bij de lokale all you can eat wokschuur. Véél eten en drinken maakt je geen bourgondiër, het maakt je hooguit dik. Van een bourgondiër verwacht ik eerder dingen als kunnen waarderen dat iemand lang voor je in de keuken heeft gestaan in plaats van een pakje Knorr open te trekken.
Je wilt zeggen dat ze bedoelde dat jullie domme vetzakken zijn?quote:Op woensdag 1 juni 2011 13:37 schreef Bosbeetle het volgende:
mijn 'schoonzus' noemde mij en mijn vriendin ooit bourgondiërs, ik dacht dat ze levensgenieters bedoel maar ik nu weet ik wat het is.
Ja dat denk ik danquote:Op woensdag 1 juni 2011 13:40 schreef MalaCocinera het volgende:
[..]
Je wilt zeggen dat ze bedoelde dat jullie domme vetzakken zijn?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |