nouja het zijn lange stukken of een bol lange stukken in je mond voordat je kauwt, het is iig anders dan op je bord in stukken snijden. Als ik dat zou willen dan maak ik wel macaroni (elleboogjes) die trouwens ook heel erg nederlands zijn dat zie je een italiaan nog niet zo snel klaarmaken.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 19:13 schreef morg78 het volgende:
[..]
Ik ben een, eh, "draaier", maar wat er door m'n keel gaat is geen lange sliert meer. Ik heb de gekke neiging om m'n eten te kauwen.
Volkoren elleboogjes - uit karton. Gewoon, omdat het kanquote:Op dinsdag 31 mei 2011 20:47 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
nouja het zijn lange stukken of een bol lange stukken in je mond voordat je kauwt, het is iig anders dan op je bord in stukken snijden. Als ik dat zou willen dan maak ik wel macaroni (elleboogjes) die trouwens ook heel erg nederlands zijn dat zie je een italiaan nog niet zo snel klaarmaken.
Nee joh, ik geef gewoon een tip.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:35 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ah, tegenwoordig staat je spaghetti snijden al gelijk aan blederen
Macaroni wat dezelfde grootte heeft is dus geblenderd voedsel? Duidelijk!
Nee, dat is een fabeltje.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:40 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
In China is het een culinaire doodzonde als je niet smakt en boert.
Euh, I beg to differ!quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:43 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
In china zijn bij het opdienen alle etenswaren al dusdanig voorbereid dat ze zonder snijden te eten zijn. Stokjes!!!!
Deze snap ik niet?quote:Als je een appeltaart wilt maken vanaf 0 niet de hele wereld eerst creeeren
Wat is daar mis mee? Als ik een tomatensaus maak ga ik daar echt geen dure wijn in flikkeren.quote:Slechte rode wijn gebruiken als "kookwijn"
For the record..ik maak mensen niet voor snob uit omdat ze ervoor kiezen spaghetti niet te snijden, maar omdat ze er arrogant op neerkijken dat ik het wel doe.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 22:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee joh, ik geef gewoon een tip.
Zoals mijn oma al zei (als ik geen verpulverd koekje bliefde) : "in je buik is het allemaal hetzelfde".
Mij maakt het echt geen zak uit wat iemand met zijn eten doet.
Ik kende iemand die al haar eten prakte. Vlees eerst in stukjes snijden en dan hoppa, hoppa, hop, prak, prak, prak, aardappelen en groenten door elkaar. Of nou ja, maakt niet uit wat er op haar bord lag, alles werd eerst geprakt en daarna lekker makkelijk met een lepel (of was het een vork?) naar binnen geschoven. Ik kan er echt niet mee zitten, iedereen moet zelf doen wat ie wil. Zolang ik het maar op mijn manier mag doen.
Maar op de een of andere manier is het die andere kant op net zo intolerant. Je wordt al gauw voor snob uitgemaakt.
Ach ja, what else is new...
Ook dat zal me aan mijn reet roesten.
Dat was een quote van carl sagan, if you want to make an apple pie from scratch you first have to create a universequote:
zo deegpakket is we lekker makkelijk. Aan de andere kant hoe moeilijk is het om ook dat zelf te maken.quote:Op woensdag 1 juni 2011 00:02 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Dat was een quote van carl sagan, if you want to make an apple pie from scratch you first have to create a universe
Er komt een dag dat ik het eten van mijn huisgenoot in de blender gooi. Alhoewel, ik geloof dat hij sneller snijdt dan een blender...quote:Op dinsdag 31 mei 2011 17:58 schreef RobinOok het volgende:
Je kunt het ook in de blender gooien!![]()
Staafmixer zal niet gaan.
Het idee van die uitspraak van Sagan is, dat je eigenlijk altijd wel weer een stap terug kan doen. Bedoel, in het geval van appeltaart; Ga je ook tarwe verbouwen om zelf bloem te maken? Of begin je eerst met wild gras en kruis je het tot je tarwe hebt? Gebruik je boter of maak je die van melk? En melk je die melk zelf bij een koe? En die koe, hoe kom je daar aan? Appels, pluk en teel je die zelf? Zo ja, heb je dan deze soort zelf gemaakt door kruisingen vanaf wilde appels?quote:Op woensdag 1 juni 2011 07:15 schreef Matty___ het volgende:
[..]
zo deegpakket is we lekker makkelijk. Aan de andere kant hoe moeilijk is het om ook dat zelf te maken.
Nee, maar meng wel mijn eigen kipkruiden.quote:Op woensdag 1 juni 2011 11:34 schreef Bosbeetle het volgende:
Zijn er hier mensen die hun eigen kerrie poeder maken?
Nee, ik heb een kleine toko in de buurt die een, naar mijn smaak, lekkere kerrie djawa maakt. Wel maak ik m'n eigen garam masala, als ik dat nodig heb.quote:Op woensdag 1 juni 2011 11:34 schreef Bosbeetle het volgende:
Zijn er hier mensen die hun eigen kerrie poeder maken?
Staat toevallig wel op de planning ja.quote:Op woensdag 1 juni 2011 11:34 schreef Bosbeetle het volgende:
Zijn er hier mensen die hun eigen kerrie poeder maken?
Nee, maar ik had ooit een geweldig recept voor cajunkruiden. Vind ik nog altijd jammer dat ik dat ben kwijtgeraakt.quote:Op woensdag 1 juni 2011 11:34 schreef Bosbeetle het volgende:
Zijn er hier mensen die hun eigen kerrie poeder maken?
Duidelijk, thanksquote:Op woensdag 1 juni 2011 10:29 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Het idee van die uitspraak van Sagan is, dat je eigenlijk altijd wel weer een stap terug kan doen. Bedoel, in het geval van appeltaart; Ga je ook tarwe verbouwen om zelf bloem te maken? Of begin je eerst met wild gras en kruis je het tot je tarwe hebt? Gebruik je boter of maak je die van melk? En melk je die melk zelf bij een koe? En die koe, hoe kom je daar aan? Appels, pluk en teel je die zelf? Zo ja, heb je dan deze soort zelf gemaakt door kruisingen vanaf wilde appels?
En dat kan je zo vol blijven houden tot je bij het begin van het universum bent.
Maar ik denk dat koken 'from scratch' meer inhoudt dat je kookt met alleen basisingredienten, of ingredienten die direct gemaakt zijn uit een basisingredient, maar geen combinatie van verschillende dingen. Ik zou kruidenmixen als garam masala b.v. wel nog als basisingredient willen noemen. Maar dat is natuurlijk een mix. Zo zullen er nog wel meer uitzonderingen zijn in de culinaire definitie van 'from scratch'.
Alsjeblieftquote:Op woensdag 1 juni 2011 12:12 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nee, maar ik had ooit een geweldig recept voor cajunkruiden. Vind ik nog altijd jammer dat ik dat ben kwijtgeraakt.
Oh, vind ik wel. Bourgondiër is voor mij een ander woord voor vreetzak.quote:Op woensdag 1 juni 2011 13:21 schreef Dipkip het volgende:
Véél eten en drinken maakt je geen bourgondiër
Jep, helemaal waarquote:Op woensdag 1 juni 2011 13:21 schreef Dipkip het volgende:
Mensen die zichzelf omschrijven als bourgondiërs maar daar dan eigenlijk mee bedoelen dat ze graag drie volgeplempte borden naar binnen schuiven bij de lokale all you can eat wokschuur. Véél eten en drinken maakt je geen bourgondiër, het maakt je hooguit dik. Van een bourgondiër verwacht ik eerder dingen als kunnen waarderen dat iemand lang voor je in de keuken heeft gestaan in plaats van een pakje Knorr open te trekken.
Je wilt zeggen dat ze bedoelde dat jullie domme vetzakken zijn?quote:Op woensdag 1 juni 2011 13:37 schreef Bosbeetle het volgende:
mijn 'schoonzus' noemde mij en mijn vriendin ooit bourgondiërs, ik dacht dat ze levensgenieters bedoel maar ik nu weet ik wat het is.
Ja dat denk ik danquote:Op woensdag 1 juni 2011 13:40 schreef MalaCocinera het volgende:
[..]
Je wilt zeggen dat ze bedoelde dat jullie domme vetzakken zijn?
QFTquote:Op woensdag 1 juni 2011 13:21 schreef Dipkip het volgende:
Mensen die zichzelf omschrijven als bourgondiërs maar daar dan eigenlijk mee bedoelen dat ze graag drie volgeplempte borden naar binnen schuiven bij de lokale all you can eat wokschuur. Véél eten en drinken maakt je geen bourgondiër, het maakt je hooguit dik. Van een bourgondiër verwacht ik eerder dingen als kunnen waarderen dat iemand lang voor je in de keuken heeft gestaan in plaats van een pakje Knorr open te trekken.
Wehehehe iets met een pot en een ketelquote:Op woensdag 1 juni 2011 19:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Het bed van RobinOok is dan ook breder dan dat het lang is, dan kan ze lekker dwarsliggen.
Een nette term voor mensen die zich plankgas volvreten.quote:Op woensdag 1 juni 2011 17:55 schreef Isegrim het volgende:
De betekenis volgens het woordenboek is 'levensgenieter'. Bij het prototype bourgondiër stel ik mij iemand voor die dol op goed! eten en/of koken is, dol op goede wijn en die dientengevolge een aardig buikje heeft gekweekt.
Ja precies iemand hoeft niet zélf heel goed te kunnen koken om het te zijn, maar wel van goed eten houden. Ik stel me er in ieder geval iemand bij voor die kwaliteit boven kwantiteit stelt hoewel hij of zij het liefst dan ook nog een flinke kwantiteit van kwalitatief goed eten blieftquote:Op woensdag 1 juni 2011 17:55 schreef Isegrim het volgende:
De betekenis volgens het woordenboek is 'levensgenieter'. Bij het prototype bourgondiër stel ik mij iemand voor die dol op goed! eten en/of koken is, dol op goede wijn en die dientengevolge een aardig buikje heeft gekweekt.
Dat is gereformeerd denken over het goede leven, omdat je zelf niet verder denkt dan veel is lekker. Projectie noemen ze dat in de psychologie.quote:Op woensdag 1 juni 2011 19:23 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Een nette term voor mensen die zich plankgas volvreten.
Hihi piet heeft een buikjequote:Op woensdag 1 juni 2011 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is gereformeerd denken over het goede leven, omdat je zelf niet verder denkt dan veel is lekker. Projectie noemen ze dat in de psychologie.
Ja die zag ik ook bij mijn stiefmoeder in de kast staanquote:Op woensdag 1 juni 2011 23:24 schreef Isegrim het volgende:
Ja, er zijn ouders die dat doen. En ze hebben nu ook zogenaamde 'culinaire' varianten daarop. Nou, forget it.
KvW (of was het een ander programma?) heeft ze laten testen door o.a. Robert Kranenborg en Johnny Boer. Needless to say, no seal of approval.quote:Op woensdag 1 juni 2011 23:26 schreef RabbitHeart het volgende:
[..]
Ja die zag ik ook bij mijn stiefmoeder in de kast staan. Champignonrisotto voor kinderen vanaf 6 maanden
.
Uiteraard. Aan kleine kindjes van bakken met geld te verdienen...quote:Op woensdag 1 juni 2011 23:26 schreef RabbitHeart het volgende:
[..]
Ja die zag ik ook bij mijn stiefmoeder in de kast staan. Champignonrisotto voor kinderen vanaf 6 maanden
.
Ha die aflevering zou ik wel eens willen zienquote:Op woensdag 1 juni 2011 23:28 schreef Isegrim het volgende:
[..]
KvW (of was het een ander programma?) heeft ze laten testen door o.a. Robert Kranenborg en Johnny Boer. Needless to say, no seal of approval.
Dat heeft me altijd al verbaasd! Ook dat ze dan reclame maken voor het feit dat er zoveel groenten in hun product zit... En inderdaad ook van die culinaire dierenvoeding...quote:Op woensdag 1 juni 2011 23:30 schreef Isegrim het volgende:
Zelfde met dieren. Hele erwtjes in het kattenvoer, want dat ziet er culinair uit. Een kat is een carnivoor.
Eensch! Al kan je m.i. ook wel bourgondiër zijn zonder buikje. Althans, ik beschouw mijzelf toch echt als bourgondiër, maar ik ben slank.quote:Op woensdag 1 juni 2011 17:55 schreef Isegrim het volgende:
De betekenis volgens het woordenboek is 'levensgenieter'. Bij het prototype bourgondiër stel ik mij iemand voor die dol op goed! eten en/of koken is, dol op goede wijn en die dientengevolge een aardig buikje heeft gekweekt.
Dan heb ik er nog een... het weigeren om paardevlees of konijn te eten want dat is zielug, maar gerust opgeplofte kippenborst etenquote:Op woensdag 1 juni 2011 23:32 schreef cinnamon_M het volgende:
Waar ik ook allergisch voor ben is mensen die geen vlees/vis eten wat herkenbaar is als 'dier'; dus: geen drumsticks, kippenbouten, hele vissen, garnalen, etc. En geen wild/lam/etc. eten 'want dat is zielig'.
Idd vreemd! Ik koos altijd natvoer met zoveel mogelijk % vlees (de biologische variant meestal, die was nog 40% oid, reguliere is 7% max, wat is de rest danquote:Op woensdag 1 juni 2011 23:32 schreef RabbitHeart het volgende:
[..]
Dat heeft me altijd al verbaasd! Ook dat ze dan reclame maken voor het feit dat er zoveel groenten in hun product zit... En inderdaad ook van die culinaire dierenvoeding...
Die bedoelde ik al een beetje met mijn "En geen wild/lam/etc. eten 'want dat is zielig'." Maar idd, helemaal mee eens. Een vrij rondwandelend konijn dat neergeschoten wordt is ook véél zieliger dan een plofkipquote:Op woensdag 1 juni 2011 23:35 schreef RabbitHeart het volgende:
[..]
Dan heb ik er nog een... het weigeren om paardevlees of konijn te eten want dat is zielug, maar gerust opgeplofte kippenborst eten.
Off topic: in t wild eten katachtigen ook de maaginhoud van hun herbivoren slachtoffers op. Erwtjes door hun vlees is dus helemaal niet raar en zelfs nodig voor een heleboel essentiële voedingsbestanddelen.quote:Op woensdag 1 juni 2011 23:30 schreef Isegrim het volgende:
Zelfde met dieren. Hele erwtjes in het kattenvoer, want dat ziet er culinair uit. Een kat is een carnivoor.
Off-topic: bij mijn weten kunnen katten echt helemaal niets met groentes. Het zit er dus in voor de mensch, om het op te leuken en omdat het weinig kost.quote:Op donderdag 2 juni 2011 09:14 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Off topic: in t wild eten katachtigen ook de maaginhoud van hun herbivoren slachtoffers op. Erwtjes door hun vlees is dus helemaal niet raar en zelfs nodig voor een heleboel essentiële voedingsbestanddelen.
On topic: mensen die pertinent elke groente weigeren is wél héél stom! En mensen met een vet-fobie is ook erg jammer
Neuh, ben een dikke ouwe nicht, die meer warme maaltijden dan sex heeft.quote:Op woensdag 1 juni 2011 22:53 schreef Isegrim het volgende:
Ik geloof ook niet dat Piet daar geheimzinnig over doet.
Huiver.quote:Ontopic: je jonge kind alleen maar van die Olvarit-meuk voeren zodat het geen smaak ontwikkelt.
daarom koop ik het ook altijd als ik het ergens zie, (zelden) en ga ik niet op zoek als ik het wil maken.quote:Op donderdag 2 juni 2011 00:07 schreef Isegrim het volgende:
Het lullige is dat echt mooi vetdoorregen stoofvlees dus bijna nergens meer te krijgen is.
Ik weet dat veel mensen dat denken maar het is niet, ook katten hebben groenten nodig, wél niet in zulke grote hoeveelheden als in veel (goedkoop) voer zit maar puur vlees is niet de bedoeling, studeer diergeneeskunde en afgelopen week ging het met de voedingsdeskundige hier nog over.quote:Op donderdag 2 juni 2011 09:24 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Off-topic: bij mijn weten kunnen katten echt helemaal niets met groentes. Het zit er dus in voor de mensch, om het op te leuken en omdat het weinig kost.
Alleen is het dan handiger er rijst door te kieperen dan erwtjes, aangezien de muizen die ze 'in het wild' zouden eten meer grasjes dan bonduelle etenquote:Op donderdag 2 juni 2011 09:14 schreef Zo-is-dat het volgende:
Off topic: in t wild eten katachtigen ook de maaginhoud van hun herbivoren slachtoffers op. Erwtjes door hun vlees is dus helemaal niet raar en zelfs nodig voor een heleboel essentiële voedingsbestanddelen.
Rijst bevat nauwelijks vitamines en andere nuttige voedingsstoffen, het is voornamelijk koolhydratenquote:Op donderdag 2 juni 2011 10:44 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Alleen is het dan handiger er rijst door te kieperen dan erwtjes, aangezien de muizen die ze 'in het wild' zouden eten meer grasjes dan bonduelle eten
Ja, vooral dat. Sowieso, je kind meer laten eten dan friet is een kwestie van opvoeding. Al die ouders met hun "ja, hij eet alleen maar friet, de rest lustienie". Geef dat kind eens drie dagen niets anders dan wat de pot schaft, hij krijgt echt wel genoeg honger, moet je eens opletten hoe goed hij zijn avondmaal dan naar binnen schuift.quote:Op donderdag 2 juni 2011 09:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neuh, ben een dikke ouwe nicht, die meer warme maaltijden dan sex heeft.
Er was een tijd dat dit andersom was.
[..]
Huiver.
En dan verrast zijn dat je kind alleen maar kip patat en appelmoes wil eten
KvW inderdaad. Niet alleen Boer en Kranenborg hebben dat spul geproeft. Ook zo'n woordvoerder van Nutricia die heel veel moeite deed om geen "Gadverdamme wat is dat ranzig!" te roepenquote:Op woensdag 1 juni 2011 23:28 schreef Isegrim het volgende:
[..]
KvW (of was het een ander programma?) heeft ze laten testen door o.a. Robert Kranenborg en Johnny Boer. Needless to say, no seal of approval.
Die vetfobie is echt vreselijk. Volledig vetvrij koken, want vet is ongezond, terwijl er een enorme nicotinewalm om iemand heen hangt. Of van die types die alleen maar ovenfriet omdat het minder vet zou zijn. De allerergste die ik kan herinneren was iemand die kwam klagen dat hij in zijn koekenpan géén eieren met spek kon bakken, want alles koekte aan. De simpele suggestie dat een druppie olie zou helpen werd weggewuifd met "Ik heb juist een anti-aanbakpan om zónder vet te bakken!"quote:Op woensdag 1 juni 2011 23:42 schreef cinnamon_M het volgende:
Oh nog ééntje dan (sorry dat ik het topic volspam nu), weet even niet of ie al in de OP staat: mensen die bang zijn van roomboter/reuzel/ganzenvet e.d.
Eten wat de pot schaft, niet van tafel voordat je bord leeg is, lussiknie betekend geen toetje en snoep is er bij uitzondering. Ik zou een strenge vader zijnquote:Op donderdag 2 juni 2011 11:06 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Ja, vooral dat. Sowieso, je kind meer laten eten dan friet is een kwestie van opvoeding. Al die ouders met hun "ja, hij eet alleen maar friet, de rest lustienie". Geef dat kind eens drie dagen niets anders dan wat de pot schaft, hij krijgt echt wel genoeg honger, moet je eens opletten hoe goed hij zijn avondmaal dan naar binnen schuift.
Beetje offtopic (ik ga van kattenvoer naar opvoeding) maargoed.
Je beschrijft precies hoe ik het zou aanpakken (en hoe ik opgevoed ben, afgezien van het feit dat er wel continu snoep was dan). Niet van tafel voordat je bord leeg is wel alleen als ze zelf opscheppen trouwens. En: lussiknie bestaat niet zonder dat je het eerst geproefd hebt. En zelfs al heb je het geproefd, dan nog een kleine lepel ervan opeten. En eten is niet vies, jij vindt het misschien niet lekker.quote:Op donderdag 2 juni 2011 11:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eten wat de pot schaft, niet van tafel voordat je bord leeg is, lussiknie betekend geen toetje en snoep is er bij uitzondering. Ik zou een strenge vader zijn
Wel spek bakken, maar geen olie willen gebruiken?quote:Op donderdag 2 juni 2011 11:10 schreef Fixers het volgende:
[..]
KvW inderdaad. Niet alleen Boer en Kranenborg hebben dat spul geproeft. Ook zo'n woordvoerder van Nutricia die heel veel moeite deed om geen "Gadverdamme wat is dat ranzig!" te roepen
[..]
Die vetfobie is echt vreselijk. Volledig vetvrij koken, want vet is ongezond, terwijl er een enorme nicotinewalm om iemand heen hangt. Of van die types die alleen maar ovenfriet omdat het minder vet zou zijn. De allerergste die ik kan herinneren was iemand die kwam klagen dat hij in zijn koekenpan géén eieren met spek kon bakken, want alles koekte aan. De simpele suggestie dat een druppie olie zou helpen werd weggewuifd met "Ik heb juist een anti-aanbakpan om zónder vet te bakken!"
Heb ooit eens een minnaar gehad (grote, stoere, gespierde vent) die dat deed. Pffff, ging je uit eten, kon ie al moeilijk kiezen van de kaart, want alles eng en raar en "eet ik niet", dan bestelde ie een soepje vooraf en dan zaten daar groenten in. Die liet ie dan dus liggen. Serveerster vraagt bij afruimen of alles gesmaakt heeft en hij met brede lach "ja, het was heeeeeerlijk". Zij kijkt 'm raar aan, blik van soepkom (halfvol met groenten) naar hem en terug, of ie gek is, haha. En dan zei ie doodgewoon "oh, dat? Ja, ik eet geen groenten". Alsof dat de normaalste zaak van de wereld is.quote:Op donderdag 2 juni 2011 09:14 schreef Zo-is-dat het volgende:
On topic: mensen die pertinent elke groente weigeren is wél héél stom!
Nou zo ben ik niet hoor, ik probeer alles van cactus tot varkensbaarmoederquote:Op donderdag 2 juni 2011 11:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Heb ooit eens een minnaar gehad (grote, stoere, gespierde vent) die dat deed. Pffff, ging je uit eten, kon ie al moeilijk kiezen van de kaart, want alles eng en raar en "eet ik niet", dan bestelde ie een soepje vooraf en dan zaten daar groenten in. Die liet ie dan dus liggen. Serveerster vraagt bij afruimen of alles gesmaakt heeft en hij met brede lach "ja, het was heeeeeerlijk". Zij kijkt 'm raar aan, blik van soepkom (halfvol met groenten) naar hem en terug, of ie gek is, haha. En dan zei ie doodgewoon "oh, dat? Ja, ik eet geen groenten". Alsof dat de normaalste zaak van de wereld is.
Man oh man oh man.
Gelukkig was ik al oud en wijs en voel ik me nul verantwoordelijk voor andermans gedrag of afwijkingen, maar genant blijft het.
Hahaha, ik zet je bovenaan de reservelijst.quote:Op donderdag 2 juni 2011 11:41 schreef MalaCocinera het volgende:
[..]
Nou zo ben ik niet hoor, ik probeer alles van cactus tot varkensbaarmoeder
Fabeltje.quote:Op donderdag 2 juni 2011 09:14 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Off topic: in t wild eten katachtigen ook de maaginhoud van hun herbivoren slachtoffers op. Erwtjes door hun vlees is dus helemaal niet raar en zelfs nodig voor een heleboel essentiële voedingsbestanddelen.
Ex-vriend van een oud-collega at ook géén groente. Erg ongezond. Maar die kreeg als kind van zijn moeder alleen wat hij graag lustte. Lees: vooral patat en vlees.quote:On topic: mensen die pertinent elke groente weigeren is wél héél stom! En mensen met een vet-fobie is ook erg jammer
Idem.quote:Op donderdag 2 juni 2011 09:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
daarom koop ik het ook altijd als ik het ergens zie, (zelden) en ga ik niet op zoek als ik het wil maken.
Ik zou het anders doen. Bij mij zouden ze hun bord niet leeg hoeven te eten, als ze maar genoeg hebben gegeten en alles hebben geproefd. Krijgen ze ook nog een toetjequote:Op donderdag 2 juni 2011 11:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eten wat de pot schaft, niet van tafel voordat je bord leeg is, lussiknie betekend geen toetje en snoep is er bij uitzondering. Ik zou een strenge vader zijn
Je vergeet dat dat groenvoer in die magen is voorverteerd (dus kan de kat het opnemen), die erwtjes zijn dat niet.quote:Op donderdag 2 juni 2011 09:14 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Off topic: in t wild eten katachtigen ook de maaginhoud van hun herbivoren slachtoffers op. Erwtjes door hun vlees is dus helemaal niet raar en zelfs nodig voor een heleboel essentiële voedingsbestanddelen.
On topic: mensen die pertinent elke groente weigeren is wél héél stom! En mensen met een vet-fobie is ook erg jammer
Ik ben het daar wel min of meer met Piet eens. Want kindjes kunnen al snel genoeg hebben gegeten en geproefd....naar hun maatstaven.quote:Op donderdag 2 juni 2011 12:28 schreef RabbitHeart het volgende:
[..]
Ik zou het anders doen. Bij mij zouden ze hun bord niet leeg hoeven te eten, als ze maar genoeg hebben gegeten en alles hebben geproefd. Krijgen ze ook nog een toetje.
Dat gaat dan natuurlijk naar mijn maatstaven hequote:Op donderdag 2 juni 2011 12:33 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik ben het daar wel min of meer met Piet eens. Want kindjes kunnen al snel genoeg hebben gegeten en geproefd....naar hun maatstaven.
Ik zou me met moeite moet inhouden om heen geen draai om zijn oren te verkopen, is hij nou helemaal van de pot geruktquote:Op donderdag 2 juni 2011 12:29 schreef Felixa het volgende:
Ik ken iemand die ook geen groente lust.
En soms krijg je in restaurants toch wel 's patat of gebakken aardappelen waar ze dan een beetje gedroogde peterselie overheen gooien?
Dat vindt meneer ook groente.
Dus óf hij eet het dan niet op óf hij gaat het er heel demonstratief af zitten peuteren.
Je hebt wel gelijkquote:Op donderdag 2 juni 2011 11:41 schreef RobinOok het volgende:
Maar goed, culinaire doodzondes blijft blijkbaar moeilijk onderwerp, iedereen heeft het over ergenissen aan andermans eet- of kookgewoontes. En dat topic hadden we tijdje geleden toch al afgesloten?
Keukengewoontes van anderen waar je je aan ergert!
Keukengewoontes van anderen waar je je aan ergert! (deel 2)
De treurigheid.quote:Op donderdag 2 juni 2011 12:29 schreef Felixa het volgende:
Ik ken iemand die ook geen groente lust.
En soms krijg je in restaurants toch wel 's patat of gebakken aardappelen waar ze dan een beetje gedroogde peterselie overheen gooien?
Dat vindt meneer ook groente.
Dus óf hij eet het dan niet op óf hij gaat het er heel demonstratief af zitten peuteren.
Ik eet het ook niet. Tot mn 17e nooit gehad, nu ga ik dr van over mn nekquote:Op donderdag 2 juni 2011 12:25 schreef Isegrim het volgende:
Ex-vriend van een oud-collega at ook géén groente. Erg ongezond. Maar die kreeg als kind van zijn moeder alleen wat hij graag lustte. Lees: vooral patat en vlees.
Heb je echt tot je 17e nooit groente gehad? *insert verbaasde smiley*quote:Op donderdag 2 juni 2011 16:45 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Ik eet het ook niet. Tot mn 17e nooit gehad, nu ga ik dr van over mn nekterwijl ik het heel graag zou lusten en ook van alles klaarmaak voor mn vriend. Ik probeer mezelf er aan te laten wennen maar het wil nog niet echt lukken.
Maar ik schaam me er dus echt kapot voor en vind het mijn allerslechtste eigenschap, dus als mensen daardoor me een achterlijk wijf vinden dan mag dat. Het ís ook achterlijk.
Uien, ook niet als ze verwerkt zitten in een saus of soep?quote:Op donderdag 2 juni 2011 16:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn man eet geen uien en geen paddestoelen.
Lust ook geen pasta, geen rijst ook trouwens, dat kreeg ik nooit. Kreeg altijd van die aardappelfantasie die je opwamt in de oven, van die wafeltjes en smileys enzo. Of friet. En dan met vissticks en dat soort spul er bij, of nuggets. Elke dag eigenlijk.quote:Op donderdag 2 juni 2011 16:50 schreef cinnamon_M het volgende:
Heb je echt tot je 17e nooit groente gehad? *insert verbaasde smiley*
Jeetje. Maar dan is het niet zo gek dat je het nu niet lust. Wel goed dat je het probeert te eten. Hoe probeer je eraan te wennen, door te beginnen met 'verstopte' groente (verse tomatensaus, stamppot, kleine stukjes door de pasta) e.d.?
nopequote:Op donderdag 2 juni 2011 16:55 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Uien, ook niet als ze verwerkt zitten in een saus of soep?
Damn.quote:
Gewoon weglaten.quote:Op donderdag 2 juni 2011 17:10 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Damn.Dat lijkt me soms nog best lastig. Maar je zult ongetwijfeld creatieve oplossingen gevonden hebben, I take it?
Ja, dat lijkt me erg lastig. Het heeft inderdaad ook geen zin om het kokhalzend op te eten lijkt me, wat je zegt, dan ga je de volgende keer alleen nog maar sneller over je nek. Maar pasta en rijst lust je ook niet, wat dan niet? Textuur of smaak? Lust je lasagne? Gehaktballetjes met tomatensaus?quote:Op donderdag 2 juni 2011 16:58 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Lust ook geen pasta, geen rijst ook trouwens, dat kreeg ik nooit. Kreeg altijd van die aardappelfantasie die je opwamt in de oven, van die wafeltjes en smileys enzo. Of friet. En dan met vissticks en dat soort spul er bij, of nuggets. Elke dag eigenlijk.
Ja ik probeer het een beetje zoals jij zegt, of in een taartje met veel kaas en spekjes. En soep probeer ik ook, want ik vind van veel dingen de textuur ook heel naar en als soep gaat dat dan beter. Soms proef ik van mn vriend zn bord, ook als we uit eten zijn ofzo. Maar ik vind het altijd zo vies. Ook dingen die ik al vaker geproefd heb. Ik heb begrepen dat bij kleine kinderen het er x keer in moet en dan lusten ze het, weet niet of dat zo is maar voor mij werkt het nog niet dus![]()
Ik doe wel echt mn best maar het is moeilijker dan je zou denken. Als het omhoog komt, komt het omhoog zeg maar. Als je het gaat dwingen gaat je lichaam de volgende keer dat je het in de richting van je mond beweegt alleen maar sneller in de kotsstand
Dus een tomatensaus zonder ui?quote:
Ja, maar wel knoflook natuurlijkquote:
Uiteraardquote:Op donderdag 2 juni 2011 17:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, maar wel knoflook natuurlijk
Ik luste vroeger alle groente behalve sperzieboontjes en nu nog steeds maar nu vind ik sperzieboontjes op zich wel smaken. Niet dat ik zeg jippie wat lekker. Maar ik lust het.quote:Op donderdag 2 juni 2011 17:18 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
UiteraardMaar dat krijg je dus nog wel prima op smaak?
O, en dipkip; ik weet niet of het zo is dat kinderen groente patsboem in een keer lusten. Sommige groenten misschien, maar sommigen heb ik ook moeten leren eten. Gewoon steeds eens in de zoveel tijd proberen. Mais is wat dat betreft volgens mij wel een 'toegankelijke' groente? En gewone sla, ivm niet hele sterke smaak? Misschien met een heel sterk smakende dressing de eerste keren?
Dit is trouwens allemaal heel erg offtopic, sorry
Ik had dat ook, alleen bij mij waren het spinazie en rode kool die niet in de smaak vielen toen. Rode kool kan ik nog steeds niet echt heel erg waarderen, maar ik krijg het wel weg. Vroeger ging ik er van kokhalzen.quote:Op donderdag 2 juni 2011 17:20 schreef Riann het volgende:
[..]
Ik luste vroeger alle groente behalve sperzieboontjes en nu nog steeds maar nu vind ik sperzieboontjes op zich wel smaken. Niet dat ik zeg jippie wat lekker. Maar ik lust het.
Pasta en rijst, de textuur. Basmatirijst vind ik heerlijk ruiken maar als ik het dan proef als ik het kook, is het net of ik een hap insecten moet nemen. Pasta associeer ik met plastic eten. Het voelt voor mij gewoon niet als eten. Het is denk ik het zelfde als wat sommige mensen hebben bij het idee hond of cavia te eten, dat ze dat niet door hun keel kunnen krijgen. Tuurlijk is het gewoon vlees en kun je het opeten zonder ziek te worden. Maar mentaal categoriseer je het niet als eten, snap je? En daardoor voel je enorm weerstand.quote:Op donderdag 2 juni 2011 17:14 schreef cinnamon_M het volgende:
Ja, dat lijkt me erg lastig. Het heeft inderdaad ook geen zin om het kokhalzend op te eten lijkt me, wat je zegt, dan ga je de volgende keer alleen nog maar sneller over je nek. Maar pasta en rijst lust je ook niet, wat dan niet? Textuur of smaak? Lust je lasagne? Gehaktballetjes met tomatensaus?
Alleen maar aardappelfiguurtjes en vissticks ed, tjee. Ik verbaas me er altijd over dat je je dan nog gezond kan voelen, maarja, ik kan me een leven zonder groente niet voorstellen. Lijkt me wel balen, dat je alleen dat soort dingen hebt gekregen.
Ja, ik was ook al aan het denken aan gepureerde groenten, zoals knolselderij-aardappelstamppot. Zodat de structuur van de groente iig niet in de weg zit.quote:Op donderdag 2 juni 2011 17:36 schreef Vanyel het volgende:
Tering Dipkip, das gewoon mishandeling! En groenteburgers waarbij de groente zoveel mogelijk op vlees lijkt?
I'm with you.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:34 schreef Nembrionic het volgende:
ik word hier een beetje afgerekend op het feit dat ik *durf* () toe te geven iets niet volgens de opgelegde etiquette te eten. Erg sneu.
Bruine rijst is prima spul, witte rijst stelt geen bal voor.quote:Op donderdag 2 juni 2011 10:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Rijst bevat nauwelijks vitamines en andere nuttige voedingsstoffen, het is voornamelijk koolhydraten
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |