abonnement Unibet Coolblue
pi_94146806
Laatste updates (di 14:10)
Meerdere units (reactorgebouwen) in de Daiichi-centrale hebben nu ernstige problemen.



In unit 4 heeft een brand gewoed. Later zijn hier ook explosies geweest. Deze reactor was niet in gebruik dus een sterke reactie vond hier niet plaats, maar er is wel gebruikte brandstof opgeslagen in een koelbad. Wanneer dit bad niet goed gekoeld wordt en droog komt te staan, kan ook daar radioactieve stof uit vrijkomen. Verschillende bronnen melden dat dit al het geval is.

Unit 2 heeft nog steeds grote problemen. Er lijkt een explosie te zijn geweest dinsdag om 0:10, in of rond de 'suppression chamber'. Dit is een donut-vormig condensatievat onder de reactor, waar stoom vanuit de reactor doorheen wordt geleid als de druk te hoog wordt. Het staat indirect in contact met de binnenkant van het beschermingsvat waar de reactor zich in bevindt. Als de druk binnen te ver oploopt, komt hier (radioactieve) stoom in terecht. Als het vat lek is, kan radioactieve stoom en water naar buiten lekken.

Er is aan de grens van het complex (buiten de centrales) een zeer hoge straling gemeten (meer dan 10.000x normaal). Alle technici behalve degenen die direct bij de koeloperatie betrokken zijn, zijn geëvacueerd.

De helft (2.7m) van de brandstofstaven in unit 2 zijn momenteel aan de lucht ontbloot, zodat de reactor nog steeds dringend gekoeld moet worden. Dit is een zeer moeilijke taak geworden door de hoge straling.

___________________________________________________________________



Status (geüpdatet di 14:10)
• Daiichi-centrale (Fukushima I): Een aantal reactoren zijn oververhit omdat de koeling is uitgevallen. Vanaf zaterdag wordt unit 1 gekoeld met zeewater, nu ook unit 2 en 3. Licht-radioactief gas is op meerdere momenten vrijgelaten, om de druk in de reactor te verlagen. Door gas hebben explosies plaatsgevonden in unit 1 en 3 waardoor het dak is weggeblazen. Dit heeft de reactor zelf niet aangetast. Unit 2 is later in grote problemen gekomen door een lage waterstand en schade aan de 'suppression chamber', een soort expansievat onder de reactor. In Unit 4 heeft een brand gewoed. Deze reactor is uit, maar er is wel brandstof opgeslagen waaruit radioactieve stof zou kunnen lekken. Ook units 5 & 6 staan uit maar hebben te maken met temperatuurstijging.
• Daini-centrale (Fukushima II): Ook hier wordt druk verlaagd door vrijlaten van licht-radioactief gas.
• Onagawa-centrale: Hier was een verhoogde straling gemeten, maar dit is nu normaal. Waarschijnlijk van de Daiichi-centrale afkomstig. (nu.nl)
• Tokai 2-centrale: Eén koelsysteem uitgevallen op zondag, koeling is inmiddels overgenomen door backupsysteem. (De Morgen)

De centrales moeten enkele dagen gekoeld blijven voordat de shutdown volledig is.

De bevolking in de omgeving van de Daiichi- en Daini-centrales (totaal 200.000 mensen) is geëvacueerd. Tot 30 km afstand moet men binnen blijven. Enkele tientallen medewerkers van de Daiichi-centrale zijn gewond geraakt bij de herstelwerkzaamheden en explosies, één is overleden.

Eerder nieuws

quote:
Gebruikte brandstof in kernreactor 4 kookt

Het Japanse Atoomgenootschap meldt aan Reuters dat er na een explosie twee gaten van acht vierkante meter in een muur van het buitenste gebouw rond kernreactor nummer 4 van centrale Fukushima 1 zitten. Daarbij is een zeer gevaarlijke situatie ontstaan: het bad waarin gebruikte brandstof wordt bewaard is naar alle waarschijnlijkheid gaan koken. Update 11:20 De Japanse autoriteiten bevestigen dat het water inderdaad kookt.

Als een splijtstaaf gebruikt is, wordt deze met een kraan uit de reactor gehaald en in een bad getakeld. Daar moet de staaf een jaar afkoelen. Maar door de explosies en de ontstane druk stijgt de temperatuur in dit bad tot een kookpunt. Als het water verdampt is, zijn de splijtstaven onbeschermd.

Volgens onze wetenschapsredacteur Karel Knip kan dit zeer gevaarlijk zijn. De staven in de reactor zelf zijn goed beschermd door een paar lagen staal en beton, maar het bad voor de gebruikte staven is dat niet. Het dak daarboven is door de explosies kapot, waardoor het radioactief materiaal uit de gebruikte stoffen vrij spel kan krijgen als het water kookt en verdampt.

Eerder vandaag woedde er een brand in reactor 4. Ook is er een explosie geweest in reactor 2. Hierbij is een hoeveelheid straling vrijgekomen die schadelijk kan zijn voor de gezondheid. In Tokio is verhoogde radioactiviteit in de lucht gemeten.
quote:
Kans op meltdown in Japan neemt toe (NRC, ma 12:06)
door Ernst-Jan Pfauth

De splijtstofstaven in de door de aardbeving getroffen kernreactor van Fukushima 1 staan nu compleet zonder water, meldt een woordvoerder via persbureau Jiji. Daarmee neemt de kans op een meltdown toe. Een meltdown verhoogt de kans op een radioactief lek.
Wetenschapsredacteur Karel Knip schreef vanmorgen in nrc.next over de pijnlijke consequenties van het droog staan van de splijtstofstaven:

De druk binnen de staven neemt zo toe dat zij hier en daar openbarsten en hun sterk radioactieve inhoud vrijgeven. En er ontstaat een chemische reactie tussen de hete stoom en het zeer speciale metaal dat voor de splijtstofomhulling wordt gebruikt (een legering met zirconium: zircaloy). Daarbij vormt zich het explosieve waterstof. Kennelijk heeft zich dat in het gebouw van reactor 1 opgehoopt, met fatale gevolgen. Het had, net zoals de vluchtige radioactieve stoffen, via filters naar de omgeving geloosd moeten worden.

Een ramp met de omvang van Tjsernobyl zal het niet worden, schreef Knip eerder.

Er zullen radioactieve stoffen vrijkomen, maar niet in de mate zoals gebeurde bij Tjernobyl in 1986. Reactor 4 van die centrale bevatte grafiet, dat prompt in brand vloog. Die aanhoudende brand in Tjernobyl heeft toen enorme hoeveelheden radioactief materiaal over de omgeving verspreid. De inhoud van de kernreactoren van Fukushima kan niet branden.
Info: Scenario's

quote:
In alle drie de reactors dreigt nu een meltdown. Wat nu? Drie mogelijkheden. (Volkskrant, ma 14:25)

Scenario 1: een meltdown
Hierbij raken de splijtstofstaven in de kernreactor oververhit, doordat er te weinig koelwater beschikbaar is. Die splijtstofstaven moeten gekoeld worden omdat ze warm worden bij de kernsplitsing - die warmte wordt normaal gesproken gebruikt om energie op te wekken. Dat is te vergelijken met een waterkoker: een bak water met een verwarmingselement erin. Alleen is dat verwarmingselement nucleair.

De reactie is na de aardbeving gestopt, maar de staven geven nog restwarmte af. Dat is normaal gesproken geen probleem, zolang de warmte maar door water kan worden afgevoerd. Juist dat lukt niet, na de beving. Daarom wordt de reactor nu gekoeld met zeewater.
Bij onvoldoende koeling kunnen de splijtstofstaven zo warm worden, dat ze door het stalen reactorvat heen smelten. Dat heet een meltdown.

Is dat erg?
Het hoeft niet meteen een ramp te betekenen. De meeste reactors hebben een dik, betonnen opvangvat. Het radioactieve uranium wordt daarin opgevangen, en kan afkoelen zonder dat de buitenwereld er last van heeft. Liever wil men dit voorkomen, vandaar het binnenlaten van zeewater. Dat is ook gebeurd bij reactors 2 en 3 van dezelfde centrale in Fukushima.

Scenario 2: een ontploffing
Door de aardbeving viel de stroom uit in de reactor. Die stroom is nodig om de pompen aan te drijven die zorgen voor watercirculatie. Dat gebeurde niet, waardoor het water niet werd gecirculeerd en de warme splijtstofstaven begon te reageren met het resterende water.

Daarbij ontstond waterstof. Toen dat waterstof terechtkwam in de ruimte tussen de reactor en het reactorvat, kwam het in aanraking met de daar aanwezige zuurstof. Dat veroorzaakte een explosie. Als er op dat moment radioactief materiaal blootligt, en de boel explodeert, kan dat radioactieve materiaal in de omgeving terecht komen. In Tsjernobyl ontplofte in 1986 een kerncentrale, maar niet door deze waterstofreactie. Bovendien was die centrale veel onveiliger dan de centrales in Japan.

Is dat erg?
Als het zo ver zou komen: mogelijk heel erg. Denk aan wat de explosie van de centrale in Tsjernobyl heeft veroorzaakt. Maar heel waarschijnlijk is het niet. De waterstofexplosie zoals hier boven beschreven, is in Japan al geweest. De kans op een tweede is daarmee minder.

Scenario 3: men krijgt de boel (toch nog) onder controle
Als het de Japanners lukt om alles op tijd te koelen, is er relatief weinig aan de hand. Een meltdown lijkt dan niet meer te kunnen gebeuren. Voor een explosie waarbij radioactief materiaal vrijkomt, is het al te laat.

Is het probleem dan wel zo groot?
Ja, vooral voor de energievoorziening. De reactors kunnen nu al worden afgeschreven, waardoor Japan 2000 megawatt (vier keer zoveel als Borssele produceert) aan vermogen kwijt is.
Info: Status van de centrales
NRC Liveblog 15 maart (continu geüpdatet)
Kyodo headlines (continu geüpdatet)
Persberichten van energiebedrijf Tepco (Engels, semi-elk uur-geüpdatet, site is vaak overbelast)
Fukushima I nuclear accidents (Wikipedia)
Fukushima II earthquake events (Wikipedia)

Info: Achtergronden
Nuclear energy 101: Inside the "black box" of power plants - Hoe werkt kernenergie en wat ging er mis in Fukushima?
A Conversation with My Dad, a Nuclear Engineer, about the Fukushima Daiichi Nuclear Power Plant Disaster in Japan - vraaggesprek met een nucleair ingenieur
How a Reactor Shuts Down and What Happens in a Meltdown (NYTimes, infographic)
Japan's nuclear crisis and Chernobyl: Key differences (Christian Science Monitor)

Plaatjes en video's








Stream
NHK World TV (Engels vertaald)

Bekende hoaxes

SPOILER: Bekijk hoaxes
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eerdere topics
Kerncentrales Japan in problemen #1
Kerncentrales Japan #2
Kerncentrales Japan #3
Kerncentrales Japan #4
Kerncentrales Japan #5
Kerncentrales Japan #6
Kerncentrales Japan #7
Kerncentrales Japan #8
Kerncentrales Japan #9
Kerncentrales Japan #10
pi_94146824
En hier dan maar weer on-topic over de kerncentrales :)
pi_94146839
Wil je topic #10 nog in de OP erbij zetten?
Danku!
  dinsdag 15 maart 2011 @ 16:20:33 #4
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94146878
Wow, deze topic gaat snel!
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 16:21:07 #5
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94146906
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:20 schreef SemperSenseo het volgende:
Wow, deze topic gaat snel!
ja met discussies over buza wel ja heel irri
There is only one religion
pi_94146911
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:15 schreef tesssssssss het volgende:

[..]

Neej dat weet ik helaas niet, ik hoop alleen dat het onder de 100 blijft want ik had ergens gelezen dat het dan heel slecht is. (tenminste nog slechter dan) En boven de 1000 was megaslecht, zeg maar. Maar dat is uit mijn hoofd hoor?????? Vrijwilligers om uit te leggen hoe we de geigertellers moeten lezen? Ik moet nu even weg voedsel halen voor het gezinnetje :Y :W
toch bedankt ! suc6 met voer inslaan :P

quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:16 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

staat een plaatje op nrc site :P
linkje ? :P
hoezo adhd ?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 16:22:09 #7
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94146941
There is only one religion
  dinsdag 15 maart 2011 @ 16:22:13 #8
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_94146944
Ik bekijk nu net die Ustream feed van de geigerteller in Tokyo en zie het langzaam afnemen. 027.08cpm momenteel. Weet iemand hoe hoog het is geweest?
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
pi_94146966
Om 12:00 vanmiddag lag hij rond de 37.
pi_94147019
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:22 schreef Dance99Vv het volgende:
www.nrc.nl
ja duh!

ik weet niet of je dit plaatje bedoeld , maar daarmee weet ik nog niet hoe ik een geigerteller moet aflezen ???

hoezo adhd ?
pi_94147039
Maar wat is het gevaar voor Amerikanen? Daar de wind alles richting Oceaan blaast? Ultiem bereikt het de VS toch?
pi_94147050
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:22 schreef Strani het volgende:
Ik bekijk nu net die Ustream feed van de geigerteller in Tokyo en zie het langzaam afnemen. 027.08cpm momenteel. Weet iemand hoe hoog het is geweest?
ik heb het zelf niet gezien maar heb iemand ander 34 horen zeggen ...uhm gelezen hier ..
hoezo adhd ?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 16:24:30 #13
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94147054
Update 15:49 In Shizuoka, waar de laatste zware nabeving plaatsvond, zitten op het moment zeker 20.000 mensen zonder stroom.
There is only one religion
  dinsdag 15 maart 2011 @ 16:25:20 #14
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94147093
Update 16:23Een Amerikaanse kernfysicus zegt tegen persbureau AP dat alle tekenen erop wijzen dat het belangrijkste insluitingsvat van reactor nummer 2 van Fukushima Daiichi doorbroken is.
There is only one religion
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 16:25:22 #15
236264 crew  capricia
pi_94147094
Over het koelen en shut-downen van een nuc.plant:

quote:


Figure 2 shows the typical rate at which heat from a shut-down reactor core boils away water when the cooling systems are not functioning. The vertical axis shows the boil-off rate in gallons per minute. The horizontal axis shows the time, in days, since the reactor was shut down. Even a week after being shut down, the heat from a reactor core boils water at a rate of nearly 60 gallons per minute. The boil-off rate declines with time while the rate of radioactive release decreases.
Bron
Er staat nog meer interessants.
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 16:25:30 #16
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_94147099
Dank jullie voor de reacties betreffende de maximale waarde. Volgens dat plaatje dus nog niet veel erger dan een CT scan.
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
pi_94147150
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:25 schreef Strani het volgende:
Dank jullie voor de reacties betreffende de maximale waarde. Volgens dat plaatje dus nog niet veel erger dan een CT scan.
Maar wel een continue CT scan..
pi_94147180
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:26 schreef Bigs het volgende:

[..]

Maar wel een continue CT scan..
:')

Altijd heb je deze types.
pi_94147184
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:25 schreef Strani het volgende:
Dank jullie voor de reacties betreffende de maximale waarde. Volgens dat plaatje dus nog niet veel erger dan een CT scan.
Die stream doet het nu niet hier, maar ging het daar niet over microsievert? Het plaatje hierboven gaat over millisievert.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 16:27:50 #20
236264 crew  capricia
pi_94147206
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:26 schreef Bigs het volgende:

[..]

Maar wel een continue CT scan..
Idd. en daar zijn ze in het ziekenhuis ook niet zo gek op. Daar gaan ze altijd uit de ruimte als je een foto moet laten maken.
Definitely not CIA
pi_94147233
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:27 schreef Fireblast het volgende:

[..]

Die stream doet het nu niet hier, maar ging het daar niet over microsievert? Het plaatje hierboven gaat over millisievert.
ik dacht ook dat er 8oo mSv is genoemd .. als ik dat op het plaatje bekijk is het toch wel behoorlijk ernstig??
( zelfs een x boven de 900 ?)
hoezo adhd ?
pi_94147239
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:27 schreef vergezocht het volgende:

[..]

:')

Altijd heb je deze types.
Nou zeg mag ik ook een keer paniek zaaien :')

Waar ga ik de mist in?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 16:29:34 #23
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_94147275
Dan daalt de radioactiviteit weer, en dan stijgt het weer :') wat is het nou?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 16:29:36 #24
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94147277
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:28 schreef Bigs het volgende:

[..]

Nou zeg mag ik ook een keer paniek zaaien :')

Waar ga ik de mist in?
*O* *O* *O*
There is only one religion
pi_94147294
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:27 schreef Fireblast het volgende:

[..]

Die stream doet het nu niet hier, maar ging het daar niet over microsievert? Het plaatje hierboven gaat over millisievert.
Dat is correct.

De straling gemeten op de geigertellers ten gevolge van de ramp in de reactors is niet veel hoger geweest dan 3x de achtergrond straling. Dat is een niet gevaarlijke verhoging, daar er genoeg gebieden in deze wereld zijn waar de achtergrond straling 20x meer is dan normaal en mensen daar ook zonder problemen leven.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 16:30:03 #26
236264 crew  capricia
pi_94147300
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:24 schreef vergezocht het volgende:
Maar wat is het gevaar voor Amerikanen? Daar de wind alles richting Oceaan blaast? Ultiem bereikt het de VS toch?
Het is alleen maar goed dat de wind richting de Pacific Ocean waait.
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 16:30:56 #27
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94147346
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:30 schreef capricia het volgende:

[..]

Het is alleen maar goed dat de wind richting de Pacific Ocean waait.
Voor japan wel...
There is only one religion
pi_94147355
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:27 schreef Fireblast het volgende:

[..]

Die stream doet het nu niet hier, maar ging het daar niet over microsievert? Het plaatje hierboven gaat over millisievert.
-edit- Een millisievert is groter dan een microsievert.

De microsievert is een tot het SI behorende afgeleide eenheid van equivalente dosis ioniserende straling. De eenheid heeft het symbool μSv. Een microsievert is gelijk aan 10-6 Sv, ofwel 0,000 001 sievert.

Kleinere eenheden

Factor Naam Symbool
100 sievert Sv
10-3 millisievert mSv
10-6 microsievert μSv
10-9 nanosievert nSv

[ Bericht 0% gewijzigd door paddy op 15-03-2011 17:33:02 ]
pi_94147452
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:31 schreef vergezocht het volgende:

[..]

Een millisievert is groter dan een microsievert.
Thanks, maar je zegt precies hetzelfde als wat ik zeg.

[ Bericht 1% gewijzigd door paddy op 15-03-2011 17:33:23 ]
  dinsdag 15 maart 2011 @ 16:34:01 #30
286050 Muridae
Acta non Verba
pi_94147478
Bestaat er een kans dat Tokio onbewoonbaar zal worden?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 16:34:08 #31
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94147483
Wat alternatieve geluiden: Nucleaire Ingenieur Arnie Gundersen over de Japanse Nucleaire Crisis: "This Could Become Chernobyl on Steroids". Arnie Gundersen was een van de experts bij het onderzoek naar het Three Mile Island accident.

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
pi_94147529
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:34 schreef Muridae het volgende:
Bestaat er een kans dat Tokio onbewoonbaar zal worden?
0,000001 % denk ik.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
  dinsdag 15 maart 2011 @ 16:35:48 #33
337202 Menu_69
Is toch heerlijk man.
pi_94147556
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:34 schreef Muridae het volgende:
Bestaat er een kans dat Tokio onbewoonbaar zal worden?
nee.
pi_94147559
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:26 schreef Bigs het volgende:

[..]

Maar wel een continue CT scan..
Precies.... dosimetrisch gezien maakt dat een hoop uit :X
Calm down, your nervous state
I'll sing you a lullaby.
Calm down, cause no mistake
Should keep you up all night
  dinsdag 15 maart 2011 @ 16:36:05 #35
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_94147566
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:34 schreef Muridae het volgende:
Bestaat er een kans dat Tokio onbewoonbaar zal worden?
Jazeker, de hamvraag is hoe groot die kans is. Hopelijk nog steeds klein, maar goed, tot nu toe is er weinig meegevallen aan de series rampen die Japan troffen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_94147569
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:35 schreef Temlin het volgende:

[..]

0,000001 % denk ik.
Gebaseerd op welke gegevens?
pi_94147582
quote:
11s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:34 schreef SemperSenseo het volgende:
Wat alternatieve geluiden: Nucleaire Ingenieur Arnie Gundersen over de Japanse Nucleaire Crisis: "This Could Become Chernobyl on Steroids". Arnie Gundersen was een van de experts bij het onderzoek naar het Three Mile Island accident.

Ik weet het niet hoor.. tijdens het lek van BP waren er ook ineens een hoop experts die doomsday scenarios voorspelden. Ik ben wat dat betreft een stuk sceptiser geworden.
pi_94147615
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:31 schreef vergezocht het volgende:

[..]

Een millisievert is groter dan een microsievert.

De microsievert is een tot het SI behorende afgeleide eenheid van equivalente dosis ioniserende straling. De eenheid heeft het symbool μSv. Een microsievert is gelijk aan 10-6 Sv, ofwel 0,000 001 sievert.

Kleinere eenheden

Factor Naam Symbool
100 sievert Sv
10-3 millisievert mSv
10-6 microsievert μSv
10-9 nanosievert nSv
De betreffende user beweert nergens dat micro groter is dan milli.

[ Bericht 0% gewijzigd door paddy op 15-03-2011 17:34:05 ]
pi_94147624
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:36 schreef jeoff het volgende:

[..]

Ik weet het niet hoor.. tijdens het lek van BP waren er ook ineens een hoop experts die doomsday scenarios voorspelden. Ik ben wat dat betreft een stuk sceptiser geworden.
Same
  dinsdag 15 maart 2011 @ 16:38:14 #40
8898 Darklight
The Truth Will Set You Free
pi_94147651
quote:
11s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:34 schreef SemperSenseo het volgende:
Wat alternatieve geluiden: Nucleaire Ingenieur Arnie Gundersen over de Japanse Nucleaire Crisis: "This Could Become Chernobyl on Steroids". Arnie Gundersen was een van de experts bij het onderzoek naar het Three Mile Island accident.

Had ik ook gepost, hier is een link naar het verhaal
http://my.firedoglake.com(...)ernobyl-on-steroids/
pi_94147813
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:36 schreef jeoff het volgende:

[..]

Ik weet het niet hoor.. tijdens het lek van BP waren er ook ineens een hoop experts die doomsday scenarios voorspelden. Ik ben wat dat betreft een stuk sceptiser geworden.
BP heeft een bijzonder ernstige situatie veroorzaakt. Vooral de gevolgen van Corexit zijn gerust catastrofaal te noemen.
“Man is free at the moment he wishes to be.”
Voltaire.
"There is no left and right, only right and wrong." Tinyint, DI forums.
"Doubt is the seed of misdirection." Ikzelf.
pi_94147835
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
= De betreffende user beweert nergens dat micro groter is dan milli.
Hij had het over een plaatje. Let wel op dat alles gerelativeerd wordt in dat plaatje in millisieverts. Van CT scans tot vliegtuigen tot dodelijke dosissen en dergelijke. Dan komt ie vragen, maar "het andere plaatje legde alles uit op basis van microsieverts, das toch gevaaarlijker?"

En CT scan is een CT scan een heeft een bepaalde waarde aan radiatie. Dus als wij een betrouwbare bron geven dat alles beschrijft in millisieverts heb je toch niks te vrezen van een eenheid dat kwantitatief kleiner is in waarde?
=

[ Bericht 10% gewijzigd door paddy op 15-03-2011 17:35:35 ]
pi_94147850
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:42 schreef truepositive het volgende:

[..]

BP heeft een bijzonder ernstige situatie veroorzaakt. Vooral de gevolgen van Corexit zijn gerust catastrofaal te noemen.
Denk dat er een hoop in de doofpot gestopt is ja.
pi_94147877
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:43 schreef vergezocht het volgende:
Dan komt ie vragen, maar "het andere plaatje legde alles uit op basis van microsieverts, das toch gevaaarlijker?"
lees m'n post nog eens. :')

Boven mij werd gesuggereerd dat het vrij ernstig was, waarop ik zei dat het filmpje over microsieverts ging en daarmee suggereerde ik dus dat het niet zo ernstig was.

Maar genoeg gezeik hierover en terug naar het nieuws.

[ Bericht 0% gewijzigd door paddy op 15-03-2011 17:36:26 ]
pi_94147919
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:42 schreef truepositive het volgende:

[..]

BP heeft een bijzonder ernstige situatie veroorzaakt. Vooral de gevolgen van Corexit zijn gerust catastrofaal te noemen.
Jazeker.. maar toen waren er 'experts' die claimden dat het lek nooit te dichten zou zijn en dat alle oceanen ter wereld door 2 centimeter olie bedekt zouden worden enzo. Ook claimden sommigen het gevaar van het instorten van de zeebodem dat een tsunami zou veroorzaken etc etc.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 16:47:35 #46
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94148025
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:46 schreef vergezocht het volgende:

[..]

Nee dat was jij nadat je "fighting words" had neergezet probeerde je snel onderuit te komen met het smoesje dat je alles ging negeren. :')
er is weinig nieuws op het moment? :P
There is only one religion
  dinsdag 15 maart 2011 @ 16:57:06 #47
104963 ETA
European Travel Author
pi_94148446
zullen we het weer gezellig over die nucleaire ramp hebben in Japan?? hmmm, dat klinkt ook weer dan zo raar :P
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
pi_94148501
The IAEA says Japan has told it the Hamaoka nuclear power plant continues to operate safely after the 6.1 earthquake a few hours ago that was about 60 miles away.

[ Bericht 32% gewijzigd door paddy op 15-03-2011 17:37:22 ]
BF3 - Idanue
pi_94148548
Iemand heeft hier 5 minuten in 8000 microSievert gestaan volgens mij.

Kernreactoren 'veilig en stabiel'; no-flyzone uit voorzorg
De situatie van alle kernreactoren bij de kerncentrales Fukushima 2, Onagawa en Tokai is volgens het atoomagentschap van de Verenigde Naties 'veilig en stabiel'.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
pi_94148632
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:59 schreef Temlin het volgende:
Iemand heeft hier 5 minuten in 8000 microSievert gestaan volgens mij.

Kernreactoren 'veilig en stabiel'; no-flyzone uit voorzorg
De situatie van alle kernreactoren bij de kerncentrales Fukushima 2, Onagawa en Tokai is volgens het atoomagentschap van de Verenigde Naties 'veilig en stabiel'.
_O-
“Man is free at the moment he wishes to be.”
Voltaire.
"There is no left and right, only right and wrong." Tinyint, DI forums.
"Doubt is the seed of misdirection." Ikzelf.
pi_94148657
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:59 schreef Temlin het volgende:
Iemand heeft hier 5 minuten in 8000 microSievert gestaan volgens mij.

Kernreactoren 'veilig en stabiel'; no-flyzone uit voorzorg
De situatie van alle kernreactoren bij de kerncentrales Fukushima 2, Onagawa en Tokai is volgens het atoomagentschap van de Verenigde Naties 'veilig en stabiel'.
Hmmm..... een veilige en stabiele noodsituatie... dat geeft de mens vertrouwen :?
Calm down, your nervous state
I'll sing you a lullaby.
Calm down, cause no mistake
Should keep you up all night
pi_94148664
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:59 schreef Temlin het volgende:
Iemand heeft hier 5 minuten in 8000 microSievert gestaan volgens mij.

Kernreactoren 'veilig en stabiel'; no-flyzone uit voorzorg
De situatie van alle kernreactoren bij de kerncentrales Fukushima 2, Onagawa en Tokai is volgens het atoomagentschap van de Verenigde Naties 'veilig en stabiel'.
Aldus

http://www.elsevier.nl/we(...)one-uit-voorzorg.htm

Lijkt me nu een questie van tijd maar helaas ook zo nu en dan radioactieve stoom afblazen...
Progressive dude
Nu met VERNIEUWDE FOBO
"Better than a thousand hollow words, is one word that brings peace" - Buddha
pi_94148699
Elke keer dat ik van die belachelijke tegenstrijdige statements of non-informatie zie vraag ik me toch af of het misschien niet een stuk ernstiger is dan we vermoeden :N
“Man is free at the moment he wishes to be.”
Voltaire.
"There is no left and right, only right and wrong." Tinyint, DI forums.
"Doubt is the seed of misdirection." Ikzelf.
pi_94148715
nu op NHK World news plan is om vanaf woensdag of donderdag te beginnen met het sproeien van reactor nummer 4 mbv heliktopers.

Waarom in hemelsnaam pas woensdag of donderdag? als dat bad droog staat kunnen die staven toch alleen nog maar meer straling afgeven door de temp stijging?
Heinekenfre@k
Beter 1 bier in de hand dan 10 over de vloer
  dinsdag 15 maart 2011 @ 17:04:07 #55
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94148728
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:03 schreef truepositive het volgende:
Elke keer dat ik van die belachelijke tegenstrijdige statements of non-informatie zie vraag ik me toch af of het misschien niet een stuk ernstiger is dan we vermoeden :N
vooral als je niks meer hoort...

[ Bericht % gewijzigd door Frutsel op 15-03-2011 17:20:31 ]
There is only one religion
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 17:04:10 #56
236264 crew  capricia
pi_94148731
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:59 schreef Temlin het volgende:
Iemand heeft hier 5 minuten in 8000 microSievert gestaan volgens mij.

Kernreactoren 'veilig en stabiel'; no-flyzone uit voorzorg
De situatie van alle kernreactoren bij de kerncentrales Fukushima 2, Onagawa en Tokai is volgens het atoomagentschap van de Verenigde Naties 'veilig en stabiel'.
Ben bang dat ze wel moeten...anders hebben ze helemaal geen stroom meer daar. :{
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 17:04:14 #57
104963 ETA
European Travel Author
pi_94148735
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:03 schreef truepositive het volgende:
Elke keer dat ik van die belachelijke tegenstrijdige statements of non-informatie zie vraag ik me toch af of het misschien niet een stuk ernstiger is dan we vermoeden :N
tot nu toe blijkt dat de werkelijkheid bijna altijd ernstiger was dan wat de officials vertelden.
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
pi_94148741
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:03 schreef truepositive het volgende:
Elke keer dat ik van die belachelijke tegenstrijdige statements of non-informatie zie vraag ik me toch af of het misschien niet een stuk ernstiger is dan we vermoeden :N
The IAEA chief says communication with Japan over the nuclear crisis needs to be strengthened. He says he would like to have more timely and detailed information from the country.
BF3 - Idanue
pi_94148746
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:03 schreef truepositive het volgende:
Elke keer dat ik van die belachelijke tegenstrijdige statements of non-informatie zie vraag ik me toch af of het misschien niet een stuk ernstiger is dan we vermoeden :N
denk ik ook al vanaf gisteren,inderdaad omdat het steeds zo tegenstrijdig is.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 17:04:41 #60
236264 crew  capricia
pi_94148753
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:03 schreef Heinekenfreak het volgende:
nu op NHK World news plan is om vanaf woensdag of donderdag te beginnen met het sproeien van reactor nummer 4 mbv heliktopers.

Waarom in hemelsnaam pas woensdag of donderdag? als dat bad droog staat kunnen die staven toch alleen nog maar meer straling afgeven door de temp stijging?
Woensdag is toch al over een paar uur in Japan?
Definitely not CIA
pi_94148773
yep het is nu daar 8 uur later :)
Progressive dude
Nu met VERNIEUWDE FOBO
"Better than a thousand hollow words, is one word that brings peace" - Buddha
pi_94148795
het is daar nu volgens mij ergens 23:00 ofzo. maar dan nog, misschien wachten tot het licht is kan ik nog begrijpen maar langer wachten?
Heinekenfre@k
Beter 1 bier in de hand dan 10 over de vloer
pi_94148818
01:06 toch?
geen goud zonder schuim
pi_94148824
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:06 schreef amsoor het volgende:
01:06 toch?
:Y
pi_94148831
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:06 schreef amsoor het volgende:
01:06 toch?
mag ook, ik heb het niet specifiek opgezocht ;-)
Heinekenfre@k
Beter 1 bier in de hand dan 10 over de vloer
pi_94148851
Update 17:05 Amerikaanse wetenschappers vrezen dat de radioactieve pluim uit de beschadigde reactor van Fukushima ook Tokio kan bereiken. De wetenschappers zijn ‘zeer bezorgd’ dat het personeel dat nu de schade probeert te beperken niet lang door kan gaan met die werkzaamheden vanwege de toenemende risico’s.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 17:07:26 #67
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94148853
De Duitsers hebben er geen vertrouwen meer in: AKW Fukushima: Situation gerät zunehmend außer Konrolle

Ik zag ook op het WDR journaal dat Duitse experts denken dat de kans hoog is dat drukopbouw de metalen vessel kan doen uiteenklappen/scheuren waardoor containment een groot probleem wordt.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 17:07:33 #68
236264 crew  capricia
pi_94148858
quote:
Update 17:05 Amerikaanse wetenschappers vrezen dat de radioactieve pluim uit de beschadigde reactor van Fukushima ook Tokio kan bereiken. De wetenschappers zijn ‘zeer bezorgd’ dat het personeel dat nu de schade probeert te beperken niet lang door kan gaan met die werkzaamheden vanwege de toenemende risico’s.
Nou, als je daar de hele dag hebt staan werken, dan vrees ik dat het toch al te laat is.
Definitely not CIA
pi_94148891
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:04 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

vooral als je niks meer hoort...
Ze weten het gewoon niet wat er precies aan de hand is. ;)
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 17:12:25 #70
236264 crew  capricia
pi_94149033
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:07 schreef SemperSenseo het volgende:
De Duitsers hebben er geen vertrouwen meer in: AKW Fukushima: Situation gerät zunehmend außer Konrolle

Ik zag ook op het WDR journaal dat Duitse experts denken dat de kans hoog is dat drukopbouw de metalen vessel kan doen uiteenklappen/scheuren waardoor containment een groot probleem wordt.
Net gezien. En ook zei zeggen dat de situatie volstrekt onduidelijk is.
Definitely not CIA
pi_94149097
"Japan braces for potential radiation catastrophe http://t.co/App1vgH"
http://twitter.com/reuters

Wat is "to brace"?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 17:14:18 #72
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94149121
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:13 schreef Fireblast het volgende:
"Japan braces for potential radiation catastrophe http://t.co/App1vgH"
http://twitter.com/reuters

Wat is "to brace"?
"zetten zich schrap"
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
pi_94149127
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:13 schreef Fireblast het volgende:
"Japan braces for potential radiation catastrophe http://t.co/App1vgH"
http://twitter.com/reuters

Wat is "to brace"?
Zich schrap zetten.
pi_94149130
(Reuters) - Greed in the nuclear industry and corporate influence over the U.N. watchdog for atomic energy may doom Japan to a spreading nuclear disaster, one of the men brought in to clean up Chernobyl said on Tuesday.

Slamming the Japanese response at Fukushima, Russian nuclear accident specialist Iouli Andreev accused corporations and the United Nations' International Atomic Energy Agency (IAEA) of willfully ignoring lessons from the world's worst nuclear accident 25 years ago to protect the industry's expansion.

"After Chernobyl all the force of the nuclear industry was directed to hide this event, for not creating damage to their reputation. The Chernobyl experience was not studied properly because who has money for studying? Only industry.

"But industry doesn't like it," he said in an interview in Vienna where the former director of the Soviet Spetsatom clean-up agency now teaches and advises on nuclear safety. Austria's environment ministry has used him as an adviser.

Andreev said a fire which released radiation on Tuesday involving spent fuel rods stored close to reactors at Fukushima looked like an example of putting profit before safety:

"The Japanese were very greedy and they used every square inch of the space. But when you have a dense placing of spent fuel in the basin you have a high possibility of fire if the water is removed from the basin," Andreev said.

The IAEA should share blame for standards, he said, arguing it was too close to corporations building and running plants. And he dismissed an emergency incident team set up by the Vienna-based agency as "only a think-tank not a working force":

"This is only a fake organization because every organization which depends on the nuclear industry -- and the IAEA depends on the nuclear industry -- cannot perform properly.

"It always will try to hide the reality.

"The IAEA ... is not interested in the concentration of attention on a possible accident in the nuclear industry. They are totally not interested in all the emergency organisations."

The IAEA had no immediate comment on Andreev's criticism.

Andreev said he understood all too well what the Japanese authorities in Fukushima were going through, and that creative solutions would be needed to contain the leaks.

"It is a situation of quiet panic. I know this situation," he said. "Discipline is the main thing in the industry but the emergency service requires creativity, requires some kind of even fantasy and improvisation."
geen goud zonder schuim
pi_94149300
Kortom de situatie is totaal oncontroleerbaar en niemand die weet wat er nu gaat gebeuren.
pi_94149311
Update 17:16 De Europese Unie heeft naar aanleiding van de gebeurtenissen in Japan besloten op alle 143 kernreactoren in de unie een stresstest uit te voeren. Eurocommissaris Günther Oettinger (Energie) maakte dat vanmiddag bekend na een bijeenkomst met energieministers en nucleaire instituten.

Ah.. ze gaan ook hier een ramp opwekken :P
  dinsdag 15 maart 2011 @ 17:19:30 #77
286050 Muridae
Acta non Verba
pi_94149347
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:18 schreef J0kkebr0k het volgende:
Update 17:16 De Europese Unie heeft naar aanleiding van de gebeurtenissen in Japan besloten op alle 143 kernreactoren in de unie een stresstest uit te voeren. Eurocommissaris Günther Oettinger (Energie) maakte dat vanmiddag bekend na een bijeenkomst met energieministers en nucleaire instituten.

Ah.. ze gaan ook hier een ramp opwekken :P
_O-
pi_94149397
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:18 schreef J0kkebr0k het volgende:
Update 17:16 De Europese Unie heeft naar aanleiding van de gebeurtenissen in Japan besloten op alle 143 kernreactoren in de unie een stresstest uit te voeren. Eurocommissaris Günther Oettinger (Energie) maakte dat vanmiddag bekend na een bijeenkomst met energieministers en nucleaire instituten.

Ah.. ze gaan ook hier een ramp opwekken :P
:{
life goes by...
pi_94149407
Vind het wel een apart besluit..
“Man is free at the moment he wishes to be.”
Voltaire.
"There is no left and right, only right and wrong." Tinyint, DI forums.
"Doubt is the seed of misdirection." Ikzelf.
pi_94149457
143x een potentieel Chernobyl-disaster
geen goud zonder schuim
pi_94149468
Damn ze kunnen beter die shit in Libië fixen, Japan helpen en NL verbeteren ipv stresstesten doen. Come on. :')
pi_94149500
Maar die in Duitsland gaan ze toch stil leggen? :?
pi_94149501
Hmm, vermoedelijk is het vooral papierwerk.
“Man is free at the moment he wishes to be.”
Voltaire.
"There is no left and right, only right and wrong." Tinyint, DI forums.
"Doubt is the seed of misdirection." Ikzelf.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 17:23:25 #84
337202 Menu_69
Is toch heerlijk man.
pi_94149548
Die stresstesten hebben niets om het lijf. En bestaan al. No need to worry.
pi_94149573
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:20 schreef truepositive het volgende:
Vind het wel een apart besluit..
Zouden ze de stroom eraf zetten?
pi_94149593
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:22 schreef J0kkebr0k het volgende:
Maar die in Duitsland gaan ze toch stil leggen? :?
quote:
Buitenland
Duitsland sluit voorlopig alle zeven kerncentrales die voor 1980 in gebruik zijn genomen. Dat maakte bondskanselier Merkel bekend. Aanleiding hiervoor is er niet, het is een politieke daad voor de bühne.

De sluiting geldt in eerste instantie voor een periode van drie maanden. In die tijd wordt de veiligheid van de kerncentrales getest.
bron
hoezo adhd ?
pi_94149613
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:22 schreef truepositive het volgende:
Hmm, vermoedelijk is het vooral papierwerk.
Denk ik ook :') .
  dinsdag 15 maart 2011 @ 17:25:14 #88
286050 Muridae
Acta non Verba
pi_94149628
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:23 schreef Menu_69 het volgende:
Die stresstesten hebben niets om het lijf. En bestaan al. No need to worry.
Op de virtuele QA omgeving? :D
(test versie van de reactor)
pi_94149679
Dat bijvoorbeeld.
Maar we hebben nu dus 4 reactoren in de fik?
“Man is free at the moment he wishes to be.”
Voltaire.
"There is no left and right, only right and wrong." Tinyint, DI forums.
"Doubt is the seed of misdirection." Ikzelf.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 17:26:50 #90
286050 Muridae
Acta non Verba
pi_94149713


http://www.microsimtech.com/abwr/

Wie zin heeft om te oefenen...
  † In Memoriam † dinsdag 15 maart 2011 @ 17:27:17 #91
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_94149737
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:14 schreef amsoor het volgende:
(Reuters) - Greed in the nuclear industry and corporate influence over the U.N. watchdog for atomic energy may doom Japan to a spreading nuclear disaster, one of the men brought in to clean up Chernobyl said on Tuesday.

"The Japanese were very greedy and they used every square inch of the space. But when you have a dense placing of spent fuel in the basin you have a high possibility of fire if the water is removed from the basin," Andreev said.

The IAEA should share blame for standards, he said, arguing it was too close to corporations building and running plants. And he dismissed an emergency incident team set up by the Vienna-based agency as "only a think-tank not a working force":

Hear hear! :)

Buiten dat de IAEA niet doet waar het voor bedoeld is wordt het ondertussen gebruikt als politiek middel tegen landen als Iran. Onder druk van de VS en Israel zoekt men al jarenlang naar een niet bestaand wapenprogramma in Iran terwijl de rest, de echte problemen blijven liggen en niet onderzocht worden.
pi_94149739
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:59 schreef Temlin het volgende:
Iemand heeft hier 5 minuten in 8000 microSievert gestaan volgens mij.

Kernreactoren 'veilig en stabiel'; no-flyzone uit voorzorg
De situatie van alle kernreactoren bij de kerncentrales Fukushima 2, Onagawa en Tokai is volgens het atoomagentschap van de Verenigde Naties 'veilig en stabiel'.
De 3 genoemde kerncentrales hebben dan ook geen problemen, het is de Fukushima 1 met problemen. Dus wat wordt gezegd klopt gewoon :).
  dinsdag 15 maart 2011 @ 17:27:23 #93
337202 Menu_69
Is toch heerlijk man.
pi_94149741
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:25 schreef Muridae het volgende:

[..]

Op de virtuele QA omgeving? :D
(test versie van de reactor)
Nee.
pi_94149790
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:26 schreef truepositive het volgende:
Dat bijvoorbeeld.
Maar we hebben nu dus 4 reactoren in de fik?
Nee geen een in de fik alleen reactor 4 heeft serieuze issues die ze pas over een paar uur gaan proberen op te lossen (lees: water in de reactor pompen)
Progressive dude
Nu met VERNIEUWDE FOBO
"Better than a thousand hollow words, is one word that brings peace" - Buddha
pi_94149861
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:26 schreef Muridae het volgende:
[ afbeelding ]

http://www.microsimtech.com/abwr/

Wie zin heeft om te oefenen...
Ga het eens uitproberen, kijken hoe snel ie boem doet :')

Programma zal waars vroegtijdig ingrijpen, maar toch eens kijken wat kan :P
pi_94149942
Dat pompen proberen ze nu al voortdurend, als ik het goed begrijp gaan ze over een paar uur beginnen met water dumpen vanuit de lucht met helicopters.

Ik moet steeds denken aan de 50 die daar nu nog bezig zijn. Wat afschuwelijk om het lot van zovelen op je schouders te dragen terwijl je ondertussen min of meer jezelf aan het offeren bent.
mooi he, alles
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 17:32:23 #97
236264 crew  capricia
pi_94149948
Zijn er nergens beelden van die honderdduizenden mensen die al geëvacueerd zijn?
Definitely not CIA
pi_94149956
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:14 schreef amsoor het volgende:
(Reuters) - Greed in the nuclear industry and corporate influence over the U.N. watchdog for atomic energy may doom Japan to a spreading nuclear disaster, one of the men brought in to clean up Chernobyl said on Tuesday.

Slamming the Japanese response at Fukushima, Russian nuclear accident specialist Iouli Andreev accused corporations and the United Nations' International Atomic Energy Agency (IAEA) of willfully ignoring lessons from the world's worst nuclear accident 25 years ago to protect the industry's expansion.

"After Chernobyl all the force of the nuclear industry was directed to hide this event, for not creating damage to their reputation. The Chernobyl experience was not studied properly because who has money for studying? Only industry.

"But industry doesn't like it," he said in an interview in Vienna where the former director of the Soviet Spetsatom clean-up agency now teaches and advises on nuclear safety. Austria's environment ministry has used him as an adviser.

Andreev said a fire which released radiation on Tuesday involving spent fuel rods stored close to reactors at Fukushima looked like an example of putting profit before safety:

"The Japanese were very greedy and they used every square inch of the space. But when you have a dense placing of spent fuel in the basin you have a high possibility of fire if the water is removed from the basin," Andreev said.

The IAEA should share blame for standards, he said, arguing it was too close to corporations building and running plants. And he dismissed an emergency incident team set up by the Vienna-based agency as "only a think-tank not a working force":

"This is only a fake organization because every organization which depends on the nuclear industry -- and the IAEA depends on the nuclear industry -- cannot perform properly.

"It always will try to hide the reality.

"The IAEA ... is not interested in the concentration of attention on a possible accident in the nuclear industry. They are totally not interested in all the emergency organisations."

The IAEA had no immediate comment on Andreev's criticism.

Andreev said he understood all too well what the Japanese authorities in Fukushima were going through, and that creative solutions would be needed to contain the leaks.

"It is a situation of quiet panic. I know this situation," he said. "Discipline is the main thing in the industry but the emergency service requires creativity, requires some kind of even fantasy and improvisation."
Was er niet bij het BP gebeuren niet een "expert" die de hele tijd de grootste doemscenario's de wereld in hielp :9
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 17:34:27 #99
236264 crew  capricia
pi_94150048
Update 17:32 Japan gaat water in het gebruikte brandstofbad van reactor nummer 4 van de Fukushima Dai’ichi installatie injecteren. Het water in het bad, waar gebruikte splijtstaven in worden afgekoeld, is aan het koken. Het gevaar bestaat dat het water verdampt waardoor de staven blootgesteld worden aan de lucht en het materiaal eruit vrijkomt.
Definitely not CIA
pi_94150121
Het is redelijk stil de laatste uren rond Fuku, 'veilig en stabiel' is het laatste nieuws.

Het is wachten op het volgende hoofdstuk ben ik bang. Zo gaat het al sinds zaterdag...
geen goud zonder schuim
  dinsdag 15 maart 2011 @ 17:37:16 #101
337202 Menu_69
Is toch heerlijk man.
pi_94150189
Het is ook alweer een tijdje nacht in Japan.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 17:38:31 #102
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94150245
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:34 schreef capricia het volgende:
Update 17:32 Japan gaat water in het gebruikte brandstofbad van reactor nummer 4 van de Fukushima Dai’ichi installatie injecteren. Het water in het bad, waar gebruikte splijtstaven in worden afgekoeld, is aan het koken. Het gevaar bestaat dat het water verdampt waardoor de staven blootgesteld worden aan de lucht en het materiaal eruit vrijkomt.
Lijkt mij toch redelijk gecompliceerd! Kunnen ze het ook nog afvoeren? Enerzijds wil je het afkoelen met water, maar anderzijds ontstaat er dan een snelle toename van stoom, wat tot explosieve druktoename kan leiden en het vat doen kan knallen. Zoals een hogedrukpan :{
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
pi_94150357
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:35 schreef amsoor het volgende:
Het is redelijk stil de laatste uren rond Fuku, 'veilig en stabiel' is het laatste nieuws.

Het is wachten op het volgende hoofdstuk ben ik bang. Zo gaat het al sinds zaterdag...
En dr komen nog veel meer hoofdstukken aan, misschien nog weken, maanden, zelfs jaren :{

Waar ik me meer zorgen over maak hoeveel mensen ze daar kunnen houden om de boel stabiel te houden. Met 50 man gaat dat ze niet zo lang meer lukken...
Progressive dude
Nu met VERNIEUWDE FOBO
"Better than a thousand hollow words, is one word that brings peace" - Buddha
  dinsdag 15 maart 2011 @ 17:43:44 #104
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94150485
Alle dieselgeneratoren/pompen zijn stuk
There is only one religion
pi_94150526
Goed om te zien dat mensen open doen over de mogelijke gevaren voor de mensen, in tegenstelling tot gister en daarvoor.
pi_94150532
handige filmpje wat en hoe er nu speelt in welke reactor ;

12:07am (All times are local in Japan GMT+9)

Following explosions in at least two reactor cores at Japan's Fukushima nuclear power plant - and as the developing crisis is rated at level 6 of seven levels on the International Nuclear Events Scale - attention is turning to just what is happening inside the 40-year-old power plant in north-east Japan.

Al Jazeera's Dan Nolan explains how a meltdown would happen.

1:13am

Tokyo Electric Power Co says levels of cooling water at the No.2 reactor of its Fukushima nuclear power plant are recovering smoothly, after fuel rods were fully exposed yesterday.
hoezo adhd ?
pi_94150569
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:43 schreef Dance99Vv het volgende:
Alle dieselgeneratoren/pompen zijn stuk
Yep, alles gebeurt nu met extern materiaal wat natuurlijk kunst en vliegwerk is na die tsunami.
pi_94150635
Yukiya Amano, director general of the International Atomic Energy Agency, told a news conference that there was a "possibility of core damage" at unit 2. "The damage is estimated to be less than 5 pct."

He also said recent developments in Japan's nuclear crisis were "worrying" but he still believed the situation was different from that of the 1986 Chernobyl disaster. Still, he wanted more timely, detailed information about Japan's events.

http://live.reuters.com/Event/Japan_earthquake2
geen goud zonder schuim
  dinsdag 15 maart 2011 @ 17:49:13 #109
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94150677
quote:
Nederlandse verslaggevers weg uit Japan

De NOS haalt zijn verslaggevers weg uit Japan vanwege 'gezondheidsrisico's en extreme werkomstandigheden'. Ook RTL is hard bezig zijn werknemers weg te krijgen.


Copyright 2010, Novum

Verslaggevers weg uit Japan

(Novum) - De NOS haalt zijn verslaggevers weg uit Japan vanwege 'gezondheidsrisico's en extreme werkomstandigheden'. De omroep besloot maandagavond twee verslaggevers, een cameraman en een producer terug te trekken uit het land. RTL is volgens een verslaggever 'keihard bezig' zijn werknemers uit het land weg te krijgen en ook Eenvandaag verlaat het land.

Ook verslaggevers uit andere landen verlaten Japan. Volkskrant-correspondent Hans Moleman blijft voorlopig nog wel in Tokyo.

Door de aardbeving en de tsunami vrijdag zijn veel problemen ontstaan bij de kerncentrale Fukushima. Dinsdag kwam na een explosie in reactor 2 een mogelijk gevaarlijke hoeveelheid straling vrij. In een andere reactor woedde een brand. Mensen die binnen een straal van dertig kilometer van de centrale wonen is dringend geadviseerd binnen te blijven.

In het gebied werd een stralingsniveau gemeten dat honderd keer hoger ligt dan normaal, meldde het persbureau Kyodo. Een dergelijk niveau kan op de lange duur schadelijk voor de gezondheid zijn.
© novum
Bron: MSN Nieuws
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
pi_94150720
Toshiba sends engineers to Fukushima nuclear power plant

TOKYO, March 16, Kyodo

Toshiba Corp. said Tuesday it has sent engineers to the damaged Fukushima nuclear power plant at the request of the government and Tokyo Electric Power Co., aiming to address the problems at the quake-hit facility amid growing fears of radioactive contamination.

The company said dozens of its engineers are set to instruct workers at the plant operated by TEPCO about the usage of pumps to inject water into the plant's reactors, adding the firm has already sent motors to activate the pumps at the facility.

Toshiba, which supplied much of the equipment for the Fukushima No. 1 power plant's reactors such as the No. 3 reactor, will consider sending more engineers if necessary, it added.

While Toshiba has around 350 engineers who support electric power companies, two-thirds of them are currently dealing with accidents at the Fukushima nuclear power plant at Toshiba's headquarters or at the actual site.

On Sunday, Prime Minister Naoto Kan instructed Toshiba President Norio Sasaki to do all he can to contain the problems at the plant.

Hitachi Ltd., which was in charge of constructing the No. 4 reactor at the No. 1 plant, has also sent more than 10 engineers to the central office of TEPCO to respond to technical questions.

==Kyodo
geen goud zonder schuim
  dinsdag 15 maart 2011 @ 17:53:38 #111
250728 banaantjeEE
We zien wel !
pi_94150858
Hier een interessante samenvatting van de hele dag

http://www.hln.be/hln/nl/(...)UUT-PER-MINUUT.dhtml
Op zaterdag 28 juni 2014 @ 18:18 schreef Marie30 het volgende: Zo lief. :) Kusje :*
Op donderdag 14 juli 2016 @ 23:45 schreef GGMM het volgende: Het is altijd bijzonder gezellig als banaantje er is. :)
pi_94151026
pi_94151237
Staan die spent fuel rods nu boven een kernreactor? :')
Op vrijdag 22 juli 2011 00:30 schreef yvonne het volgende:
Ja DE Ik houd nog heel veel van je
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 18:05:42 #114
236264 crew  capricia
pi_94151359
quote:
Op dinsdag 15 maart 2011 18:02 schreef DutchErrorist het volgende:
Staan die spent fuel rods nu boven een kernreactor? :')
Ja, in een basin wat 12 meter diep is of zo.
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 18:05:46 #115
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94151363
Net op het NOS journaal: mensen (Japanners en buitenlanders) beginnen in toenemende mate de stad Tokyo te verlaten vanwege angst voor de radioactiviteit. Dit kan niet goed zijn voor het draaiende houden van de samenleving :N
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
pi_94151406
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:26 schreef Muridae het volgende:
[ afbeelding ]

http://www.microsimtech.com/abwr/

Wie zin heeft om te oefenen...
SFP 6.9 MB Spent Fuel Pool Accident

Ik zal die jappen eens laten zie hoe het moet :D
Op vrijdag 22 juli 2011 00:30 schreef yvonne het volgende:
Ja DE Ik houd nog heel veel van je
pi_94151445
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 18:05 schreef capricia het volgende:

[..]

Ja, in een basin wat 12 meter diep is of zo.
Wat een mongolenplek.. Zo'n ding zet je toch niet boven op een reactor maar op grondniveau of lager? :')
Op vrijdag 22 juli 2011 00:30 schreef yvonne het volgende:
Ja DE Ik houd nog heel veel van je
  dinsdag 15 maart 2011 @ 18:07:59 #118
28390 FritsFlits
Ik heet geen Frits
pi_94151466
35 miljoen mensen... 2x Nederland dus. Nu zal niet iedereen vertrekken, maar dat is vrij heftig.
"The greatest distance in the universe is that between two minds"
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 18:09:15 #119
236264 crew  capricia
pi_94151525
quote:
Op dinsdag 15 maart 2011 18:07 schreef DutchErrorist het volgende:

[..]

Wat een mongolenplek.. Zo'n ding zet je toch niet boven op een reactor maar op grondniveau of lager? :')
Dezelfde reactor staat ook in Amerika...nog operationeel.
Definitely not CIA
pi_94151582
quote:
17s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 18:07 schreef DutchErrorist het volgende:

[..]

Wat een mongolenplek.. Zo'n ding zet je toch niet boven op een reactor maar op grondniveau of lager? :')
de reactor wordt van boven bijgevuld en de gebruikte staven moeten eerst afkoelen voor ze weer uit de centrale gehaald worden dus dit waarschijnlijk de handigste, efficiëntste en veiligste plek voor de tussenstop naar de opslag
  dinsdag 15 maart 2011 @ 18:11:35 #121
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94151643
Net op 18:00u NOS journaal: nucleair expert schat de incidenten bij de kerncentrale nu in op INES 6 level (was eerst 4), met redelijke een kans dat het zich ontwikkeld naar INES 7 level! Wow wow! :o :o
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
pi_94151784
Nederlanders in Japan die zich bevinden in de Kanto regio (inclusief Tokio) en in de gebieden ten noorden en noordoosten daarvan, moeten het gebied te verlaten. Dat adviseert het Ministerie van Buitenlandse Zaken, in verband met de verhoogde radioactieve straling vanuit het kerncentralecomplex van Fukushima.

http://www.rnw.nl/nederla(...)icogebied-japan-uit?

Moeten of advies?
geen goud zonder schuim
  dinsdag 15 maart 2011 @ 18:15:13 #123
104963 ETA
European Travel Author
pi_94151790
quote:
11s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 18:11 schreef SemperSenseo het volgende:
Net op 18:00u NOS journaal: nucleair expert schat de incidenten bij de kerncentrale nu in op INES 6 level (was eerst 4), met redelijke een kans dat het zich ontwikkeld naar INES 7 level! Wow wow! :o :o
dus dan zit het op hetzelfde INES level als Tjernobyl? Mag je dan zeggen dat het net zo ernstig is als Tjernobyl, iets wat voor onmogelijk werd verklaard door iedereen?
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
pi_94151801
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 18:10 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

de reactor wordt van boven bijgevuld en de gebruikte staven moeten eerst afkoelen voor ze weer uit de centrale gehaald worden dus dit waarschijnlijk de handigste, efficiëntste en veiligste plek voor de tussenstop naar de opslag
Maar bij die ontplofte reactoren dan?
Op vrijdag 22 juli 2011 00:30 schreef yvonne het volgende:
Ja DE Ik houd nog heel veel van je
pi_94152018
quote:
17s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 18:15 schreef DutchErrorist het volgende:

[..]

Maar bij die ontplofte reactoren dan?
de reactor van 4 stond al uit
er kan nu iig door het dak geblust worden :')
en anders was er brand onder de reactor
pi_94152022
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 18:15 schreef ETA het volgende:

[..]

dus dan zit het op hetzelfde INES level als Tjernobyl? Mag je dan zeggen dat het net zo ernstig is als Tjernobyl, iets wat voor onmogelijk werd verklaard door iedereen?
Nee dat mag je niet zeggen, want als iets in dezelfde INES schaal valt hoeft dit nog niet te betekenen dat het even rampzalig is. Bovendien is er geen schaal boven INES 7.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 18:21:18 #127
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_94152027
http://www.nu.nl/buitenla(...)ukushima-houden.html

quote:
Een aantal Amerikaanse oorlogsschepen dat op weg was naar de oostkust van Japan, verandert woensdag (lokale tijd) van koers richting de westkust van het hoofdeiland Honshu. Dit besluit volgde nadat bekend werd dat het ongeluk in de kerncentrale in Japan valt in de op een na hoogste categorie op de internationale schaal voor nucleaire incidenten (INES).


''Het incident heeft een compleet andere dimensie gekregen vergeleken met maandag'', zei André-Claude Lacoste, directeur van de Franse toezichthouder op gebied van de veiligheid van kernenergie ASN.

De INES-schaal kent zeven categorieën. Het enige ongeval dat tot dusver in de hoogste categorie viel en daarmee officieel als 'grote ramp' te boek staat, is dat in Tsjernobyl in 1986. Japan heeft de situatie in Fukushima nog steeds op de vierde trede staan.
pi_94152031
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 18:06 schreef DutchErrorist het volgende:

[..]

SFP 6.9 MB Spent Fuel Pool Accident

Ik zal die jappen eens laten zie hoe het moet :D
Heb hem nu lopen :') .
Krijg trouwens een BWR-1000 niet opgeblazen, is blijkbaar nieuwe versie met nog meer veiligheid erin :P
  dinsdag 15 maart 2011 @ 18:22:04 #129
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94152055
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 18:15 schreef ETA het volgende:

[..]

dus dan zit het op hetzelfde INES level als Tjernobyl? Mag je dan zeggen dat het net zo ernstig is als Tjernobyl, iets wat voor onmogelijk werd verklaard door iedereen?
Volgens de hoogleraar zit het nu op INES 6, ernstiger dan Three Mile Island accident (INES 5). maar het is geen INES 7, nog niet...
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
pi_94152152
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 18:22 schreef SemperSenseo het volgende:

[..]

Volgens de hoogleraar zit het nu op INES 6, ernstiger dan Three Mile Island accident (INES 5). maar het is geen INES 7, nog niet...
:o pfff maar het is dus zeer ernstig .....
hoezo adhd ?
pi_94152180
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 18:24 schreef doeterniettoezegiktoch het volgende:

[..]

:o pfff maar het is dus zeer ernstig .....
Nou nee, heb nu vak zat "experts" gehoord met de meest verschrikkelijke verhalen, dus het zal wel ernstig zijn, maar zo ernstig denk ik niet.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 18:25:25 #132
236264 crew  capricia
pi_94152194
quote:
Op dinsdag 15 maart 2011 18:11 schreef SemperSenseo het volgende:
Net op 18:00u NOS journaal: nucleair expert schat de incidenten bij de kerncentrale nu in op INES 6 level (was eerst 4), met redelijke een kans dat het zich ontwikkeld naar INES 7 level! Wow wow! :o :o
Sinds vandaag zitten ze officieel op 6.
En van 3 (of was het 4) naar 6 lijkt een grotere stap dan van 6 naar 7.
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 18:26:27 #133
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94152235
Goed nieuws in ieder geval over de Daini-centrale (Fukushima II). Daar was ook spanning over, maar deze is nu netjes door zijn afkoelperiode heen. ^O^

quote:
All Fukushima Daini units in cold shutdown (World Nuclear News, di 15:34)

All four units at the Fukushima Daini nuclear power plant have now achieved cold shutdown - where coolant water is at less than 100ºC - with full operation of cooling systems, Tepco reported. All the reactors shut down automatically during last weeks earthquake and have remained safe. While unit 3s shutdown went as expected, damage to the emergency core cooling systems of units 1, 2 and 4 led to the announcement of emergency status. These three reactors were prepared for potential pressure release, but this was never required. Unit 1 announced cold shutdown at 1.24 am on 14 March and unit 2 followed at 3.52 am. Tepco has now announced that unit 4 achieved cold shutdown at 7.15 pm on 15 March. Water levels are now stable in all four reactors and offsite power is available, the company said.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 18:28:23 #134
236264 crew  capricia
pi_94152302
quote:
Op dinsdag 15 maart 2011 18:26 schreef eleusis het volgende:
Goed nieuws in ieder geval over de Daini-centrale (Fukushima II). Daar was ook spanning over, maar deze is nu netjes door zijn afkoelperiode heen. ^O^

[..]

Afloelen duurt nog minimaal een jaar.
Definitely not CIA
pi_94152393
quote:
Op dinsdag 15 maart 2011 18:28 schreef capricia het volgende:

[..]

Afloelen duurt nog minimaal een jaar.
Dat geldt alleen voor die fuel dingen toch?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 18:30:35 #136
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94152396
Slecht nieuws dan weer over Daiichi unit 2. Het wordt waarschijnlijker dat door de explosie van vannacht de reactor is beschadigd. Tevens zijn brandstofstaven iig ten dele kapot. Dit maakt een kans op een nieuw lek van radioactieve stof groter, hoewel ze (waarschijnlijk door gebrek aan meetinstrumenten) dus nog niet precies weten waar de koelvloeistof is gebleven.

quote:
Loss of coolant at Fukushima Daiichi 2 (World Nuclear News, di 17:04)

FIRST PUBLISHED: 6.14pm
UPDATE 1: 8.04pm Information from Tepco television appearance

Serious damage to the reactor core of Fukushima Daiichi 2 seems likely after coolant was apparently lost for a period. Seawater is again being injected, but coolant level is unknown.

A spokesman for Tokyo Electric Power Company has appeard on national broadcaster NHK to explain the company's efforts to control unit 2's reactor core after its isolation cooling system failed following an increase in containment pressure to some 700 kPa.

Having shut down on 12 March, the amount of decay heat produced by nuclear fuel in the reactor core will have dropped exponentially to less than a few percent of its value on shutdown, but this still must be removed by the passage of water.

The company prepared to inject seawater into the reactor system, but this was only started "after the water level reached the top of the fuel." Gauges indicated that water levels continued to drop despite the injection process and after some time injection became impossible due to high pressure.

Opening the relief valve made injection possible again, but after a time pressure relief was again required. Injection has continued since that second venting operation but gauges still do not indicate that water levels are rising.

The Japan Atomic Industry Forum reported back statements from the Nuclear and Industrial Safety Agency (NISA) saying that Tepco made a notification at 8.50pm that some fuel rods were presumed broken, based on radiation detected.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 18:31:54 #137
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94152449
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 18:28 schreef capricia het volgende:
Afloelen duurt nog minimaal een jaar.
Als je heel pedant wil zijn stopt het afkoelen nooit: het dempt exponentieel uit. :P Maar na enkele dagen tot een week koelen kun je het sein 'brand meester' wel verklaren!
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 18:39:48 #138
236264 crew  capricia
pi_94152730
quote:
Op dinsdag 15 maart 2011 18:30 schreef Devz het volgende:

[..]

Dat geldt alleen voor die fuel dingen toch?
Dat zou betekenen dat je alleen de fuel rods naar een andere locatie moet vervoeren dan waar de core is (in een of ander groot bad). Maar volgens mij ben je er dan nog niet, want de core moet ook nog langdurig gekoeld worden.
Definitely not CIA
  Redactie Frontpage dinsdag 15 maart 2011 @ 18:41:00 #139
145738 superworm
is erbij
pi_94152779
WTF, was het vandaag nou 10,000 mSt per uur?! Is dat niet bizar dodelijk?! *Pakt Tsjernobiel-boekje uit de kast...
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_94152826
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 18:41 schreef superworm het volgende:
WTF, was het vandaag nou 10,000 mSt per uur?! Is dat niet bizar dodelijk?! *Pakt Tsjernobiel-boekje uit de kast...
meer dan 7000 is 90% v/d gevallen dodelijk
  Redactie Frontpage dinsdag 15 maart 2011 @ 18:43:00 #141
145738 superworm
is erbij
pi_94152871
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 18:42 schreef Chuck-N0rr1s het volgende:

[..]

meer dan 7000 is 90% v/d gevallen dodelijk
Sjee...
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_94152884
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 18:14 schreef amsoor het volgende:
Nederlanders in Japan die zich bevinden in de Kanto regio (inclusief Tokio) en in de gebieden ten noorden en noordoosten daarvan, moeten het gebied te verlaten. Dat adviseert het Ministerie van Buitenlandse Zaken, in verband met de verhoogde radioactieve straling vanuit het kerncentralecomplex van Fukushima.

http://www.rnw.nl/nederla(...)icogebied-japan-uit?

Moeten of advies?
Dringend advies, er is niets gefaciliteerd vanuit de overheid.
  Redactie Frontpage dinsdag 15 maart 2011 @ 18:43:57 #143
145738 superworm
is erbij
pi_94152917
1723: India has ordered imported Japanese food products to be tested for radioactivity, food safety authorities said on Tuesday, according to Reuters. Thailand, South Korea, Hong Kong, Singapore and the Philippines have already ordered similar tests.

1731: Airlines including British Airways, Air France, Swiss, KLM and Alitalia say all their flights to Japan are operating as scheduled but have advised customers to check the status of their flights before heading to the airport.

BBC Live (tijden +1 dus).
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 18:46:56 #144
236264 crew  capricia
pi_94153052
quote:
Op dinsdag 15 maart 2011 18:31 schreef eleusis het volgende:

[..]

Als je heel pedant wil zijn stopt het afkoelen nooit: het dempt exponentieel uit. :P Maar na enkele dagen tot een week koelen kun je het sein 'brand meester' wel verklaren!
Ik heb het bericht over het koelen van de core net al gepost. Kijk even hier:
Kerncentrales Japan #11
Is interessant, en ik vroeg het me ook af.
Na 1 week koelen verdampt de core nog 60 gallons water per minuut.
En je moet echt iets van een jaar koelen.
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 18:50:23 #145
34663 SpeedyGJ
Zo snel als de bliksem O+
pi_94153230
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 17:26 schreef Muridae het volgende:
[ afbeelding ]

http://www.microsimtech.com/abwr/

Wie zin heeft om te oefenen...
Werkt niet bij mij :{

You are not authorized to view this page
<a href="https://www.youtube.com/channel/UCPueUwKfPaGH7v48LZlltkg" rel="nofollow" target="_blank">WSDokkum Youtube</a>
  dinsdag 15 maart 2011 @ 18:50:37 #146
320171 Dinaridar
Operation Repo
pi_94153239
Pluspunt is dat de wind in Japan zeker in de komende 48 uur noord tot noordwest is, waardoor radioactieve straling weggevoerd wordt van Japan en Azië. Tegen het weekeinde kan de windrichting wellicht veranderen.
It ain't no joke if you don't pay that note!
  Redactie Frontpage dinsdag 15 maart 2011 @ 19:02:28 #147
145738 superworm
is erbij
pi_94153719
1751: Daniel Kahl tweets: "Tokyo is a ghost town tonight. No people on the streets. Even the entertainment districts. Eerily quiet. But Tokyo is amazing. Even with blackouts, train problems, no rioting, no looting, no robberies."
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_94154087
pff Superworm er is nergens 10.000 mSv/u gemeten!

Er is 1 mSv/u gemeten!!! bij de ontploffing van reactor 1.
Dat is dan 10.000 keer meer dan de normale natuurlijke waarde van 0,0001 mSv/u.

10.000x0,0001 mSv/u= 1 mSv/u
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:13:44 #149
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94154285
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:10 schreef Nightanimal het volgende:
pff Superworm er is nergens 10.000 mSv/u gemeten!

Er is 1 mSv/u gemeten!!! bij de ontploffing van reactor 1.
Dat is dan 10.000 keer meer dan de normale natuurlijke waarde van 0,0001 mSv/u.

10.000x0,0001 mSv/u= 1 mSv/u
Wacht effe, dit begrijp ik niet, je bedoelt waarschijnlijk:

10.000x0,0001 microSv/u= 1 milliSv/u
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:14:22 #150
250728 banaantjeEE
We zien wel !
pi_94154319
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:13 schreef SemperSenseo het volgende:

[..]

Wacht effe, dit begrijp ik niet, je bedoelt waarschijnlijk:

10.000x0,0001 Sv/u= 1 mSv/u
Dat staat er toch?
Op zaterdag 28 juni 2014 @ 18:18 schreef Marie30 het volgende: Zo lief. :) Kusje :*
Op donderdag 14 juli 2016 @ 23:45 schreef GGMM het volgende: Het is altijd bijzonder gezellig als banaantje er is. :)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:15:27 #151
217808 gniffie
Ven der Vurt is baas!
pi_94154387
quote:
5s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:14 schreef banaantjeEE het volgende:

[..]

Dat staat er toch?
edit : fail
"Plausibel zeg ik gewoon. Ik zeg gewoon eerlijk, plausibel"
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:15:51 #152
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94154403
quote:
5s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:14 schreef banaantjeEE het volgende:

[..]

Dat staat er toch?
Sorry, Fok! forum accepteert het mu teken van Word niet!
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:15:56 #153
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_94154406
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:13 schreef SemperSenseo het volgende:

[..]

Wacht effe, dit begrijp ik niet, je bedoelt waarschijnlijk:

10.000x0,0001 microSv/u= 1 milliSv/u
10.000x0,0001 microSv/u= 1 microSv/u
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:16:27 #154
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94154432
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:15 schreef gniffie het volgende:

[..]

micro is toch het mu-teken ;)
mu-teken = micro
m = milli
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:17:19 #155
217808 gniffie
Ven der Vurt is baas!
pi_94154477
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:16 schreef SemperSenseo het volgende:

[..]

mu-teken = micro
m = milli
jah maar in die post was nergens een micro-teken nodig. dus mijn reactie sloeg nergens op :P
"Plausibel zeg ik gewoon. Ik zeg gewoon eerlijk, plausibel"
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:17:21 #156
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94154480
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:15 schreef OEM het volgende:

[..]

10.000x0,0001 microSv/u= 1 microSv/u
Ach, wat een domkopje ben ik :')

Tijd om te gaan eten..
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:18:03 #157
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94154513
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:16 schreef SemperSenseo het volgende:

[..]

mu-teken = micro
m = milli
kunnen we het niet neerzetten in nano's bespaart de verwarring en is razend poulair :P
There is only one religion
pi_94154753
Had het toch wat onderschat... Het ding (zo'n reactor) kookt zelfs met deze residual heat nog zo'n 60 gallon water per minuut zeg.... Da's bijna 4 liter per seconde, wat kookt cq verdampt...
Geen wonder dat ze zeewater aanvoeren, dat is tenminste snel te pompen...
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:24:52 #160
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94154855
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:22 schreef gebrokenglas het volgende:
Had het toch wat onderschat... Het ding (zo'n reactor) kookt zelfs met deze residual heat nog zo'n 60 gallon water per minuut zeg.... Da's bijna 4 liter per seconde, wat kookt cq verdampt...
Geen wonder dat ze zeewater aanvoeren, dat is tenminste snel te pompen...
snel verstopt ook lijkt me na die tsunami , veel troep in het water...
There is only one religion
pi_94154936
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:24 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

snel verstopt ook lijkt me na die tsunami , veel troep in het water...
Ja, dat wel. Maar tappen ze het niet uit dat deel uit de zee wat afgeschermd is met die dijken? Dat lijkt dan wel gezuiverd of gefilterd zeewater.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:27:02 #162
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94154965
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:26 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Ja, dat wel. Maar tappen ze het niet uit dat deel uit de zee wat afgeschermd is met die dijken? Dat lijkt dan wel gezuiverd of gefilterd zeewater.
totdat dat reservoir leeg is....
There is only one religion
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:27:08 #163
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_94154972
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:16 schreef SemperSenseo het volgende:

[..]

mu-teken = micro
m = milli
µ :P
pi_94155000
Wellicht (behoorlijk) off topic, maar deze (vooralsnog bijna) kernramp speelt de anti-kernenergielobby de komende jaren wereldwijd natuurlijk in de kaart, ook al loopt het hopelijk uiteindelijk toch nog met een sisser af. (voor zo ver daar inmiddels nog sprake van kan zijn) Probleem is echter dat dit ons nóg afhankelijker gaat maken van fossiele brandstoffen en wel nét op het moment dat het midden-oosten dusdanig onstabiel is geworden, dat we geen enkel idee hebben waar dit uiteindelijk toe zal leiden.

Bovendien is Japan (de derde economie wereldwijd) de komende tijd een groot deel van zijn energiecapaciteit kwijt, wat onherroepelijk invloed op de Japanse (en waarschijnlijk dus ook wereldwijde) economie zal hebben. Ben ik erg pessimistisch, wanneer ik het angstige vermoeden heb dat dit - gecombineerd met de nog altijd op zijn zachtst gezegd stroef draaiende economie - ons in een nog diepere economische depressie kan storten, als wat we tot nu toe meemaakten?
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_94155055
Ik snap niet hoe er nu problemen in reactor 4 heeft kunnen onstaan. Dat ding was toch passief, in maintenance, en totaal uit?
pi_94155093
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:27 schreef DDDDDaaf het volgende:
Wellicht (behoorlijk) off topic, maar deze (vooralsnog bijna) kernramp speelt de anti-kernenergielobby de komende jaren wereldwijd natuurlijk in de kaart, ook al loopt het hopelijk uiteindelijk toch nog met een sisser af. (voor zo ver daar inmiddels nog sprake van kan zijn) Probleem is echter dat dit ons nóg afhankelijker gaat maken van fossiele brandstoffen en wel nét op het moment dat het midden-oosten dusdanig onstabiel is geworden, dat we geen enkel idee hebben waar dit uiteindelijk toe zal leiden.

Bovendien is Japan (de derde economie wereldwijd) de komende tijd een groot deel van zijn energiecapaciteit kwijt, wat onherroepelijk invloed op de Japanse (en waarschijnlijk dus ook wereldwijde) economie zal hebben. Ben ik erg pessimistisch, wanneer ik het angstige vermoeden heb dat dit - gecombineerd met de nog altijd op zijn zachtst gezegd stroef draaiende economie - ons in een nog diepere economische depressie kan storten, als wat we tot nu toe meemaakten?
Misschien een goed moment om in olie te gaan beleggen?
pi_94155112
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:27 schreef DDDDDaaf het volgende:
Ben ik erg pessimistisch, wanneer ik het angstige vermoeden heb dat dit - gecombineerd met de nog altijd op zijn zachtst gezegd stroef draaiende economie - ons in een nog diepere economische depressie kan storten, als wat we tot nu toe meemaakten?
Tsja, kernenergie krijgt een flinke klap - Shell vindt het al lang mooi want dat maakt ons nu _nog_ langer afhankelijk van olie. Levert flink geld op.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:29:54 #168
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94155138
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:29 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Misschien een goed moment om in olie te gaan beleggen?
of andere brandstof te gaan maken ?
There is only one religion
pi_94155142
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 16:59 schreef Temlin het volgende:
Iemand heeft hier 5 minuten in 8000 microSievert gestaan volgens mij.

Kernreactoren 'veilig en stabiel'; no-flyzone uit voorzorg
De situatie van alle kernreactoren bij de kerncentrales Fukushima 2, Onagawa en Tokai is volgens het atoomagentschap van de Verenigde Naties 'veilig en stabiel'.


Hij werkt tegenwoordig écht overal.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 19:30:04 #170
236264 crew  capricia
pi_94155148
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:22 schreef gebrokenglas het volgende:
Had het toch wat onderschat... Het ding (zo'n reactor) kookt zelfs met deze residual heat nog zo'n 60 gallon water per minuut zeg.... Da's bijna 4 liter per seconde, wat kookt cq verdampt...
Geen wonder dat ze zeewater aanvoeren, dat is tenminste snel te pompen...
Meer.
Na 1 week buiten werking zonder exposie verbruikt ie zo'n 60 gallon water per minuut.
En dat is puur de core nadat de reactor stil gelegd is.


Nog een interessante:

quote:
The reactor core resides in the lower portion of the reactor pressure vessel (see Figure 3). The normal water level inside the reactor vessel is roughly 196 inches, or 16 feet, above the top of the reactor core. The nuclear fuel is protected against damage caused by overheating as long as it remains covered with water. A rough rule of thumb is that it takes 200 gallons of water to raise or lower the level inside the reactor pressure vessel by 1 inch.

For the boil-off rate of 60 gallons per minute a week after shut down, it takes around 200 seconds for the water level inside the reactor pressure vessel to drop an inch. If the reactor cooling system fails one week after the reactor was shut down with the water level inside the reactor vessel is at its normal level, it would take approximately 11 hours for boil-off to reduce the water level down to the top of the reactor core.

Without cooling, the boil-off would continue to drop the water level below the top of the nuclear fuel in the reactor core. As nuclear fuel was uncovered by water, it would begin heating up. As the fuel temperature increased to 1,800°F, a chemical reaction between the metal cladding of the fuel rods and the steam flowing past would generate large quantities of hydrogen. If the heat-up continued past 2,200°F, the exposed fuel would begin to melt.

http://www.techimo.com/forum/3230975-post148.html
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:30:46 #171
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_94155203
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:28 schreef gebrokenglas het volgende:
Ik snap niet hoe er nu problemen in reactor 4 heeft kunnen onstaan. Dat ding was toch passief, in maintenance, en totaal uit?
Bovenin dat gebouw ligt een opslagruimte van gebruikt splijtmateriaal en dat moet ook gekoeld blijven en constant onder water gehouden worden. Als het droog komt te staan en in de fik vliegt dan is er stront aan de knikker.
pi_94155218
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:30 schreef capricia het volgende:

[..]

Meer.
Na 1 week buiten werking zonder exposie verbruikt ie zo'n 60 gallon water per minuut.
En dat is puur de core nadat de reactor stil gelegd is.
[ afbeelding ]
Owja. 't was eerst zelfs bijna 100 gallon/minute....
pi_94155239
quote:
Engineers had begun using fire hoses to pump seawater into the Unit 2 reactor — the third at the plant to receive the last-ditch treatment — after the emergency cooling system failed. Company officials said workers were not paying sufficient attention to the process, however, and let the pump stall, allowing the fuel rods to become partially exposed to the air.

Once the pump was restarted and water flow was restored, another worker inadvertently closed a valve that was designed to vent steam from the containment vessel. As pressure built up inside the vessel, the pumps could no longer force water into it and the fuel rods were once again exposed.
http://www.latimes.com/ne(...)ory?page=2&track=rss
pi_94155358
quote:
Dat er fouten gemaakt worden, wanneer je onder zulke torenhoge psychologische druk staat, kan ik prima begrijpen...
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_94155360
quote:
Als dat zo is, dan zijn het wel enorme prutsers geweest...
Of ze waren zo verbouwereerd dat ze niet meer wisten wat ze moesten....

Of gebrek aan leiding, crisisteam.
pi_94155455
En ja hoor, DWDD gaat weer scoren met een itempje over kernenergie.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 19:34:37 #177
236264 crew  capricia
pi_94155473
Hoeveel is 2.200 graden F in Celsius?
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:34:43 #178
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94155483
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:32 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]

Dat er fouten gemaakt worden, wanneer je onder zulke torenhoge psychologische druk staat, kan ik prima begrijpen...
ik niet :(
There is only one religion
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:35:00 #179
2651 svann
night-hawk
pi_94155497
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:27 schreef DDDDDaaf het volgende:
Wellicht (behoorlijk) off topic, maar deze (vooralsnog bijna) kernramp speelt de anti-kernenergielobby de komende jaren wereldwijd natuurlijk in de kaart, ook al loopt het hopelijk uiteindelijk toch nog met een sisser af. (voor zo ver daar inmiddels nog sprake van kan zijn) Probleem is echter dat dit ons nóg afhankelijker gaat maken van fossiele brandstoffen en wel nét op het moment dat het midden-oosten dusdanig onstabiel is geworden, dat we geen enkel idee hebben waar dit uiteindelijk toe zal leiden.

Er van doordrongen zijn dat scenario's die eens in de 100 jaar voor kunnen komen misschien niet veilig genoeg zijn, zou geen kwaad kunnen.

Ook het besef dat preventieve maatregelen goedkoper zijn dan de enorme schade bij calamiteiten.
Maar dat zal wel afgedwongen moeten worden.

*denkt eens terug aan Moerdijk... Tja.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:35:15 #180
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94155517
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 18:46 schreef capricia het volgende:
Ik heb het bericht over het koelen van de core net al gepost. Kijk even hier:
Kerncentrales Japan #11
Is interessant, en ik vroeg het me ook af.
Na 1 week koelen verdampt de core nog 60 gallons water per minuut.
En je moet echt iets van een jaar koelen.
Ah, logaritmisch dus :) Goed plaatje!
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:35:19 #181
337202 Menu_69
Is toch heerlijk man.
pi_94155521
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:34 schreef capricia het volgende:
Hoeveel is 2.200 graden F in Celsius?
1204 graden C
pi_94155527
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:34 schreef capricia het volgende:
Hoeveel is 2.200 graden F in Celsius?
1205 graden
pi_94155528
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:34 schreef capricia het volgende:
Hoeveel is 2.200 graden F in Celsius?
1204 C
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:35:24 #184
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_94155530
Er zal binnenkort wel een "special" van National Geographic's Seconds from Disaster op tv komen.
pi_94155543
Je weet ook niet wie er van de ingenieurs/leidinggevenden ter plaatse gewond oid zijn geraakt de afgelopen dagen bij die ontploffingen.
geen goud zonder schuim
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 19:36:45 #186
236264 crew  capricia
pi_94155603
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:35 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

1204 C
Dan smelt de fuel rod.
Definitely not CIA
pi_94155627
Hier ergert de Japanner zich gigantisch aan

Update 19:31 Buitenlandse bedrijven maken plannen om op grote schaal personeel te evacueren uit Tokio en andere delen in het noordoosten van Japan vanwege de nucleaire crisis bij de kerncentrales in deze delen van het land, meldt Reuters.

Ze zeggen: wel lekker verdienen in ons land, en als er crisis komt direct vertrekken en verder niets doen.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:37:29 #188
241156 M1stral
Denim Connaisseur
pi_94155652
Volgens mij zijn die temperaturen van de fuelrods al dagen in graden celsius benoemt. Volgens mij is het smeltpunt zo om en nabij de 2200 graden.

Komt ook overeen met de waardes Fahrenheit die ik op CNN heb horen vallen (om en nabij de 5000).
[b]Op dinsdag 11 oktober 2011 23:06 schreef zwartemarktplaats het volgende:[/b]
Als Momotaro een voetbalteam was dan had jij waarschijnlijk een stadionverbod :P
Blog
pi_94155658
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:32 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Als dat zo is, dan zijn het wel enorme prutsers geweest...
Of ze waren zo verbouwereerd dat ze niet meer wisten wat ze moesten....

Of gebrek aan leiding, crisisteam.
1 tiende van een seconde dat je niet nadenkt, of in een routine terugvalt, bijvoorbeeld als er water bijkomt, moet die klep dicht. Tja, erna is het dan foute boel, maar oordeel hier niet te licht over :)
pi_94155780
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:37 schreef Ermanon het volgende:

[..]

1 tiende van een seconde dat je niet nadenkt, of in een routine terugvalt, bijvoorbeeld als er water bijkomt, moet die klep dicht. Tja, erna is het dan foute boel, maar oordeel hier niet te licht over :)
Tsja. Oordelen is ook lastig, zo op afstand zonder te weten wat voor een heksenketel het daarzo was, in die control room en in die gebouwen...
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:39:45 #191
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_94155809
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:35 schreef DemonRage het volgende:
Er zal binnenkort wel een "special" van National Geographic's Seconds from Disaster op tv komen.
Pretty vague.. Hoe laat?

Oh, ik dacht dat zoiets al gepland stond :D
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
pi_94155810
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:35 schreef DemonRage het volgende:
Er zal binnenkort wel een "special" van National Geographic's Seconds from Disaster op tv komen.
denk dat het wel mee gaat vallen, geen onploffende reactorcores zoals in tjernobyl iig.
Progressive dude
Nu met VERNIEUWDE FOBO
"Better than a thousand hollow words, is one word that brings peace" - Buddha
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 19:40:22 #193
236264 crew  capricia
pi_94155844
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:37 schreef gebrokenglas het volgende:
Hier ergert de Japanner zich gigantisch aan

Update 19:31 Buitenlandse bedrijven maken plannen om op grote schaal personeel te evacueren uit Tokio en andere delen in het noordoosten van Japan vanwege de nucleaire crisis bij de kerncentrales in deze delen van het land, meldt Reuters.

Ze zeggen: wel lekker verdienen in ons land, en als er crisis komt direct vertrekken en verder niets doen.
Je kunt toch niet van die buitenlanders verwachten dat ze ook graag geevacueerd en opgevangen willen worden door de Japanse overheid?

Laat Japan zich maar eerst even op Japan concentreren..volgens mij hebben ze genoeg aan hun hoofd.
Definitely not CIA
pi_94155902
TOKYO — China became the first government to organize a mass evacuation of its citizens from Japan’s northeast on Tuesday, while other foreigners left the country following radiation leaks at an earthquake-damaged nuclear power plant.

http://www.washingtonpost(...)5/ABfGEjW_story.html

The Austrian foreign ministry has appealed to Austrians to leave the Greater Tokyo Area.

http://austrianindependen(...)Tokyo,_ministry_says

Tuesday, 15 March 2011 10:03
On Monday the Finnish foreign ministry released a statement in which it urged Finns, particularly families with children, to avoid travel in Japan unless absolutely necessary.

http://www.helsinkitimes.(...)to-leave-japan-.html

Russia ready to 'evacuate islands' over Japan risk
(AFP)

http://www.google.com/hos(...)bb4d2f09c4f548ce0.31

Radiation fears spark panic, evacuations in Tokyo

http://uk.reuters.com/art(...)0110315?pageNumber=2
  † In Memoriam † dinsdag 15 maart 2011 @ 19:41:29 #195
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_94155923
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 18:10 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

de reactor wordt van boven bijgevuld en de gebruikte staven moeten eerst afkoelen voor ze weer uit de centrale gehaald worden dus dit waarschijnlijk de handigste, efficiëntste en veiligste plek voor de tussenstop naar de opslag
Die "tussenstop" duurt tenminste vijf jaar.

Ik weet niet of het veiliger wordt door meer gevaarlijke stoffen op dezelfde plek te bewaren. Je kan ook zeggen dat als het misgaat de ramp daardoor veel groter wordt.

Na die vijf jaar wordt het droog opgeslagen.

quote:
A map of the Fukushima site, where a state of emergency has been declared for five nuclear reactors at two sites shows both a spent fuel rod pool and a dry storage facility. It’s unclear how much spent fuel is on the site and how much has been moved to the processing plant or interim facility. Spent fuel is generally cooled in pools for at least five years prior to being moved to dry casks or for reprocessing.

http://www.scientificamer(...)-be-deadl-2011-03-12
Het is onbekend hoeveel daar in totaal opgeslagen ligt maar na de tussenstop is iig een deel op het terrein gebleven.

Al Jazeera noemt voor 20 jaar aan spent fuel (andere bronnen noemen zelfs langer, al vanaf het begin)

Japan heeft wel een opwerkingsfaciliteit in Rokkasho maar Japan heeft ook heel veel kernreactors die kernafval produceren. Hoeveel er verwerkt wordt is niet duidelijk. Daar wordt er btw MOX fuel van gemaakt dus of het een beter alternatief is als opslaan is ook een vraag.

Zijdelings komt dat laatste ook nog voorbij in US embassy cables: MP criticises Japanese nuclear strategy
pi_94155969
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:36 schreef capricia het volgende:

[..]

Dan smelt de fuel rod.
Het is in 2200 C, ipv 2200 Fahrenheit. Dus die dingen smelten bij 3992 graden fahrenheit.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 15 maart 2011 @ 19:43:39 #197
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_94156054
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:30 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Hij werkt tegenwoordig écht overal.
Zijn er daar dan inmiddels ook al problemen?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 19:44:37 #198
236264 crew  capricia
pi_94156131
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:41 schreef NorthernStar het volgende:

[..]

Die "tussenstop" duurt tenminste vijf jaar.

Ik weet niet of het veiliger wordt door meer gevaarlijke stoffen op dezelfde plek te bewaren. Je kan ook zeggen dat als het misgaat de ramp daardoor veel groter wordt.

Na die vijf jaar wordt het droog opgeslagen.

[..]

Het is onbekend hoeveel daar in totaal opgeslagen ligt maar na de tussenstop is iig een deel op het terrein gebleven.

Al Jazeera noemt er tenminste voor 20 jaar aan spent fuel ligt (andere bronnen noemen zelfs langer, al vanaf het begin.

Japan heeft wel een opwerkingsfaciliteit in Rokkasho maar Japan heeft ook heel veel kernreactors die kernafval produceren. Hoeveel er verwerkt wordt is niet duidelijk. Daar wordt er btw MOX fuel van gemaakt dus of het een beter alternatief is als opslaan is ook een vraag.

Zijdelings komt dat laatste ook nog voorbij in US embassy cables: MP criticises Japanese nuclear strategy
Goed punt. Dat vroeg ik me ook al af. Waarom bewaar je die oude spent fuel rods niet ergens anders? Ergens waar geen core of plant aanwezig is.
Er schijnen nu honderduizenden van die dingen te liggen op die plant.
Definitely not CIA
pi_94156153
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:39 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Tsja. Oordelen is ook lastig, zo op afstand zonder te weten wat voor een heksenketel het daarzo was, in die control room en in die gebouwen...
Ik wil me nog niet eens een voorstelling proberen te maken, over hoe het er in de afgelopen dagen en momenteel aan toe moet gaan in die centrale. Het zou me trouwens ook sterk verbazen wanneer de mensen, die nu nog in die centrale aan het werk zijn, op de hoogte zijn van het lot van hun naasten na achtereenvolgens de aardbeving, de tsunami en de steeds erger wordende ellende met de kerncentrale. "Nachtmerrie" is nog zwak uitgedrukt...
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 19:45:05 #200
236264 crew  capricia
pi_94156161
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:42 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Het is in 2200 C, ipv 2200 Fahrenheit. Dus die dingen smelten bij 3992 graden fahrenheit.
Ah, okay!
Definitely not CIA
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 15 maart 2011 @ 19:45:18 #201
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_94156173
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:44 schreef capricia het volgende:

[..]

Goed punt. Dat vroeg ik me ook al af. Waarom bewaar je die oude spent fuel rods niet ergens anders? Ergens waar geen core of plant aanwezig is.
Er schijnen nu honderduizenden van die dingen te liggen op die plant.
Misschien omdat je dan alles in één keer kan beveiligen, en alle expertise bij elkaar hebt?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:45:41 #202
241156 M1stral
Denim Connaisseur
pi_94156199
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:42 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Het is in 2200 C, ipv 2200 Fahrenheit. Dus die dingen smelten bij 3992 graden fahrenheit.
Dat zei ik net dus ook al.

Overigens is dat naar mijn informatie de smeltwaarde voor de MOX-fuelrods. De rods met het uranium hebben een hogere smeltwaarde, zo'n 400 graden hoger.
[b]Op dinsdag 11 oktober 2011 23:06 schreef zwartemarktplaats het volgende:[/b]
Als Momotaro een voetbalteam was dan had jij waarschijnlijk een stadionverbod :P
Blog
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:46:12 #203
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_94156232
ik zie die naïeve huilies van gisteren niet meer, wat vreemd ze namen de verklaringen van de regering voor waar aan,haha
pi_94156272
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:45 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Misschien omdat je dan alles in één keer kan beveiligen, en alle expertise bij elkaar hebt?
Dit, en:

“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_94156331
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:27 schreef DDDDDaaf het volgende:
Wellicht (behoorlijk) off topic, maar deze (vooralsnog bijna) kernramp speelt de anti-kernenergielobby de komende jaren wereldwijd natuurlijk in de kaart, ook al loopt het hopelijk uiteindelijk toch nog met een sisser af. (voor zo ver daar inmiddels nog sprake van kan zijn) Probleem is echter dat dit ons nóg afhankelijker gaat maken van fossiele brandstoffen en wel nét op het moment dat het midden-oosten dusdanig onstabiel is geworden, dat we geen enkel idee hebben waar dit uiteindelijk toe zal leiden.

Bovendien is Japan (de derde economie wereldwijd) de komende tijd een groot deel van zijn energiecapaciteit kwijt, wat onherroepelijk invloed op de Japanse (en waarschijnlijk dus ook wereldwijde) economie zal hebben. Ben ik erg pessimistisch, wanneer ik het angstige vermoeden heb dat dit - gecombineerd met de nog altijd op zijn zachtst gezegd stroef draaiende economie - ons in een nog diepere economische depressie kan storten, als wat we tot nu toe meemaakten?
Pertinent niet waar, er wordt ons een rad voor de ogen gedraaid. Energie is te belangrijk om aan politici over te laten.

Hier een aardige blik op de situatie: Windenergie, alternatieve energie?
“Man is free at the moment he wishes to be.”
Voltaire.
"There is no left and right, only right and wrong." Tinyint, DI forums.
"Doubt is the seed of misdirection." Ikzelf.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 19:47:51 #206
236264 crew  capricia
pi_94156338
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:45 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Misschien omdat je dan alles in één keer kan beveiligen, en alle expertise bij elkaar hebt?
Ja, dat zal wel de verklaring zijn. Net als wij in het Botlek gebied doen, zeg maar.
Maar alle risico is dus op elkaar gestapeld. :{
Definitely not CIA
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 15 maart 2011 @ 19:49:02 #207
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_94156412
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:47 schreef capricia het volgende:

[..]

Ja, dat zal wel de verklaring zijn. Net als wij in het Botlek gebied doen, zeg maar.
Maar alle risico is dus op elkaar gestapeld. :{
Ja als je het over Nederland verspreid belast heel veel gebeiden in Nederland......
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:50:22 #208
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94156492
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:49 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Ja als je het over Nederland verspreid belast heel veel gebeiden in Nederland......
zou dan toch ergens in een zoutlaag gestald worden?
There is only one religion
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:50:50 #209
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94156520
O-) of dumpte men het niet liever in de diepte van de zee/oceaan?
There is only one religion
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 19:54:20 #210
236264 crew  capricia
pi_94156736
Ook al zo'n lekker bericht:
quote:
1739: Some 500 bone marrow transplant centres across Europe are being asked to be on standby to treat Japanese radiation victims if the need arises.
Definitely not CIA
  † In Memoriam † dinsdag 15 maart 2011 @ 19:55:10 #211
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_94156795
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:44 schreef capricia het volgende:

[..]

Goed punt. Dat vroeg ik me ook al af. Waarom bewaar je die oude spent fuel rods niet ergens anders? Ergens waar geen core of plant aanwezig is.
Er schijnen nu honderduizenden van die dingen te liggen op die plant.
In de VS was er toevallig vorige maand gedoe over omdat de termijn voor opslaan in de centrale daar al 60 jaar is. Naarmate de centrales ouder worden verlengen ze het gewoon telkens. En ondertussen stapelt het zich op.

quote:
When the U.S. reactors were built, everyone assumed the government would open a national storage center to handle the tons of radioactive spent fuel from nuclear plants. The proposed Yucca Mountain site in Nevada never opened, so the old fuel sits at nuclear plants across the country.

[...]

Some nuclear plants have moved their older fuel into reinforced metal storage casks that are located away from the reactor building. According to information on the website of Tokyo Electric Power Co., which operates the Fukushima facility, more than 200 tons of spent fuel is stored in casks.

“From the beginning it was intended to stay at the sites for a relatively short time,” he said. “It was never intended or designed that it remain at the site.

bron
  dinsdag 15 maart 2011 @ 19:55:28 #212
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94156818
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:54 schreef capricia het volgende:
Ook al zo'n lekker bericht:

[..]

preventief :Y
There is only one religion
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 19:57:11 #213
236264 crew  capricia
pi_94156919
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:55 schreef NorthernStar het volgende:

[..]

In de VS was er toevallig vorige maand gedoe over omdat de termijn voor opslaan in de centrale daar al 60 jaar is. Naarmate de centrales ouder worden verlengen ze het gewoon telkens. En ondertussen stapelt het zich op.

[..]

Bij die Fukushima plant liggen 600.000 gebruikte fuel rods, las ik vandaag ergens, gewoon de hele geschiedenis van die plant. En allemaal bovenin de centrale in zo'n basin.
Definitely not CIA
pi_94156972
Blijft dom om zulke dingen zo dicht bij elkaar te zetten.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 15 maart 2011 @ 19:59:33 #215
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_94157081
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:50 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

zou dan toch ergens in een zoutlaag gestald worden?
de botlek in een zoutlaag?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 15 maart 2011 @ 20:00:15 #216
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_94157131
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:57 schreef capricia het volgende:

[..]

Bij die Fukushima plant liggen 600.000 gebruikte fuel rods, las ik vandaag ergens, gewoon de hele geschiedenis van die plant. En allemaal bovenin de centrale in zo'n basin.
gelukkig niet eentje die geploft is :P
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:00:48 #217
334240 Denettemeneer
Ik ben een nette modelburger.
pi_94157168
In heel vs en canada is Potassium Iodide gedeeltelijk uitverkocht en gedeeltelijk geconfisqueerd door overheids instanties.
pi_94157178
Over het type reactor in Fukushima:
quote:
In 1972, Stephen H. Hanauer, then a safety official with the Atomic Energy Commission, recommended in a memo that the sort of “pressure-suppression” system used in G.E.’s Mark 1 plants presented unacceptable safety risks and that it should be discontinued. Among his concerns were that the smaller containment design was more susceptible to explosion and rupture from a buildup in hydrogen — a situation that may have unfolded at the Fukushima Daiichi plant.

“What are the safety advantages of pressure suppression, apart from the cost saving?” Mr. Hanauer asked in the 1972 memo. (The regulatory functions of the Atomic Energy Commission were later transferred to the Nuclear Regulatory Commission.)

A written response came later that same year from Joseph Hendrie, who would later become chairman of the N.R.C. He called the idea of a ban on such systems “attractive” because alternative containment systems have the “notable advantage of brute simplicity in dealing with a primary blowdown.”

But he added that the technology had been so widely accepted by the industry and regulatory officials that “reversal of this hallowed policy, particularly at this time, could well be the end of nuclear power.”

In an e-mail on Tuesday, David Lochbaum, director of the Nuclear Safety Program at the Union for Concerned Scientists, said those words seemed ironic now, given the potential global ripples on the nuclear industry from the Japanese accident.

“Not banning them might be the end of nuclear power,” said Mr. Lochbaum, a nuclear engineer who spent 17 years working in nuclear facilities, including three that used the G.E. design.
http://www.nytimes.com/2011/03/16/world/asia/16contain.html
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:01:54 #219
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94157236
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:00 schreef rubbereend het volgende:

[..]

gelukkig niet eentje die geploft is :P
nee eentje met vloerverwarming :P
There is only one religion
pi_94157287
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:41 schreef NorthernStar het volgende:

[..]

Die "tussenstop" duurt tenminste vijf jaar.

Ik weet niet of het veiliger wordt door meer gevaarlijke stoffen op dezelfde plek te bewaren. Je kan ook zeggen dat als het misgaat de ramp daardoor veel groter wordt.

Na die vijf jaar wordt het droog opgeslagen.
maar dan zou je die staven tijdens het vervoer van a naar b moeten koelen
quote:
[..]

Het is onbekend hoeveel daar in totaal opgeslagen ligt maar na de tussenstop is iig een deel op het terrein gebleven.
maar er is ook een opslag op het terrein die losstaat van de reactoren, daar ligt het nog steeds veilig in de bunker
quote:
Al Jazeera noemt voor 20 jaar aan spent fuel (andere bronnen noemen zelfs langer, al vanaf het begin)

Japan heeft wel een opwerkingsfaciliteit in Rokkasho maar Japan heeft ook heel veel kernreactors die kernafval produceren. Hoeveel er verwerkt wordt is niet duidelijk. Daar wordt er btw MOX fuel van gemaakt dus of het een beter alternatief is als opslaan is ook een vraag.

Zijdelings komt dat laatste ook nog voorbij in US embassy cables: MP criticises Japanese nuclear strategy
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:03:19 #221
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94157327
Press Release (Mar 15,2011)
Damage to the Unit 4 Nuclear Reactor Building at Fukushima Dai-ichi Nuclear Power Station


At approximately 6:00am, a loud explosion was heard from within the
power station. Afterwards, it was confirmed that the 4th floor rooftop
area of the Unit 4 Nuclear Reactor Building had sustained damage.

After usage, fuel is stored in a pool designated for spent fuel.

Plant conditions as well as potential outside radiation effects are
currently under investigation.

TEPCO, along with other involved organizations, is doing its best to
contain the situation. Simultaneously, the surrounding environment is
being kept under constant surveillance.
There is only one religion
pi_94157449
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:57 schreef The_Avatar het volgende:
Blijft dom om zulke dingen zo dicht bij elkaar te zetten.
Veilig is idd anders, maar wanneer er met afgewerkte brandstofstaven gezeuld moet gaan worden om deze op een veilige(re) afstand van centrales op te kunnen bergen, mobiliseren de Green Peace's van deze wereld weer een leger van beroeps-boe-roepers om zich aan het spoor vast te ketenen of een weg met een "sit-in" af te sluiten voor het transport.

Ik ben zeker geen voorstander van kernsplijting, maar ik ben al zéker geen voorstander van het moedwillig belemmeren en tegenhouden van kernafvaltransport...
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_94157482
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 19:57 schreef capricia het volgende:

[..]

Bij die Fukushima plant liggen 600.000 gebruikte fuel rods, las ik vandaag ergens, gewoon de hele geschiedenis van die plant. En allemaal bovenin de centrale in zo'n basin.
er is een aparte opslag op het terrein waarin gebruikte staven worden opgeslagen
pi_94157519
We 'kiezen' al jaren domme oplossingen..
“Man is free at the moment he wishes to be.”
Voltaire.
"There is no left and right, only right and wrong." Tinyint, DI forums.
"Doubt is the seed of misdirection." Ikzelf.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:06:19 #225
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94157531
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:05 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]

Veilig is idd anders, maar wanneer er met afgewerkte brandstofstaven gezeuld moet gaan worden om deze op een veilige(re) afstand van centrales op te kunnen bergen, mobiliseren de Green Peace's van deze wereld weer een leger van beroeps-boe-roepers om zich aan het spoor vast te ketenen of een weg met een "sit-in" af te sluiten voor het transport.

Ik ben zeker geen voorstander van kernsplijting, maar ik ben al zéker geen voorstander van het moedwillig belemmeren en tegenhouden van kernafvaltransport...
morgen een demonstratie maar de greenpeace heeft op dit moment andere prioriteiten
There is only one religion
pi_94157544
Toekomstige kerncentrales moeten heel diep in een ondergrondse bunker kunnen wegzakken indien het fout dreigt te gaan. Soort van liftsysteem :P

Waarom ik dit zeg? Weet ik veul :?
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 20:07:19 #227
236264 crew  capricia
pi_94157579
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:05 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

er is een aparte opslag op het terrein waarin gebruikte staven worden opgeslagen
Er is ook opslag bovenop de centrales.
Definitely not CIA
pi_94157585
Of het gewoon echt anders aanpakken: Windenergie, alternatieve energie?
(p.s geen windenergie dus voor wie niet wil lezen :P)
“Man is free at the moment he wishes to be.”
Voltaire.
"There is no left and right, only right and wrong." Tinyint, DI forums.
"Doubt is the seed of misdirection." Ikzelf.
pi_94157638
Zal vast wel hier voorbij zijn gekomen:

Geigerteller in Tokyo

http://www.ustream.tv/cha(...)A6%E3%83%B3%E3%82%BF

boven de 50 is foute boel.
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:08:30 #230
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_94157651
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:06 schreef J0kkebr0k het volgende:
Toekomstige kerncentrales moeten heel diep in een ondergrondse bunker kunnen wegzakken indien het fout dreigt te gaan. Soort van liftsysteem :P

Waarom ik dit zeg? Weet ik veul :?
Je wil dat echt niet in je grondwater. Helaas, zo makkelijk is 't dus niet.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_94157676
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:07 schreef capricia het volgende:

[..]

Er is ook opslag bovenop de centrales.
om die rommel te koelen totdat ze in de droge opslag kunnen
pi_94157743
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:08 schreef Perrin het volgende:

[..]

Je wil dat echt niet in je grondwater. Helaas, zo makkelijk is 't dus niet.
Da's ook weer zo. Het was ook maar een brain fart :)
pi_94157758
Het Japanse elektriciteitsbedrijf Tepco is erin geslaagd het peil van het koelwater in de tweede reactor van de kerncentrale Fukushima 1 te verhogen. Dat heeft de onderneming laten weten.
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
pi_94157761
Ik had Japan echt graag een keer bezocht in haar volle glorie...
life goes by...
  † In Memoriam † dinsdag 15 maart 2011 @ 20:11:11 #235
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_94157837
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:02 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

maar dan zou je die staven tijdens het vervoer van a naar b moeten koelen

Dat is waar. En vervoer van het spul heeft ook risico's en stuit ook op weerstand.

Ik heb ook geen antwoord. Ik heb alleen grote vraagtekens bij hoe het nu bewaard wordt. Tot een paar dagen geleden wist ik dit niet eens. Heb altijd aangenomen dat het naar een externe opslag of verwerking ging.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:12:08 #236
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94157896
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:09 schreef Wing het volgende:
Ik had Japan echt graag een keer bezocht in haar volle glorie...
Gewoon doen :)
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 20:12:21 #237
236264 crew  capricia
pi_94157911
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:08 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

om die rommel te koelen totdat ze in de droge opslag kunnen
Ja.
Zo staat het er. En zo is het vandaag ook al een paar keer gepost:

quote:
At the 40-year-old Fukushima Daiichi unit 1, where an explosion Saturday destroyed a building housing the reactor, the spent fuel pool, in accordance with General Electric’s design, is placed above the reactor. Tokyo Electric said it was trying to figure out how to maintain water levels in the pools, indicating that the normal safety systems there had failed, too. Failure to keep adequate water levels in a pool would lead to a catastrophic fire, said nuclear experts, some of whom think that unit 1’s pool may now be outside.

“That would be like Chernobyl on steroids,” said Arnie Gundersen, a nuclear engineer at Fairewinds Associates and a member of the public oversight panel for the Vermont Yankee nuclear plant, which is identical to the Fukushima Daiichi unit 1.
Hier het artikel:
http://www.washingtonpost(...)3/ABtdVDU_story.html

Het is ook meteen duidelijk dat er in de VS minimaal 1 plant identiek aan die in Fukushima is.
Definitely not CIA
pi_94157914
Worst case scenario:
quote:
A 1997 study by the Brookhaven National Laboratory on Long Island described a worst-case disaster from uncovered spent fuel in a reactor cooling pool. It estimated 100 quick deaths would occur within a range of 500 miles and 138 000 eventual deaths.

The study also found that land over 2170 miles would be contaminated and damages would hit $546 billion.

That section of the Brookhaven study focused on boiling water reactors — the kind at the heart of the Japanese crisis.
http://www.cnbc.com/id/42083048?__source=otbrn|outbrainext|&par=otbrn&__source=otbrn|outbrainext|&par=otbrn
Ik neem aan dat het zo'n vaart niet zal lopen.. ;)
pi_94157933
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:06 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

morgen een demonstratie maar de greenpeace heeft op dit moment andere prioriteiten
Ik vind demonstraties op dit moment, eerlijk gezegd, ook behoorlijk onkies. Zeker wanneer het uiteindelijk mis zou gaan in Japan, zou ik het best wel respectloos vinden tegenover evt. slachtoffers...
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_94158033
Ik ben eigenlijk wel ff klaar met dit sensatie gedoe. Tijd om weer ff wat nuttigs te gaan doen. :W
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 20:14:49 #241
236264 crew  capricia
pi_94158077
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:12 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]

Ik vind demonstraties op dit moment, eerlijk gezegd, ook behoorlijk onkies. Zeker wanneer het uiteindelijk mis zou gaan in Japan, zou ik het best wel respectloos vinden tegenover evt. slachtoffers...
Vind het nu ook niet de tijd.
Eerst zorgen dat dit weer goed komt, dan goed onderzoek doen over het hoe en wat. En dan pas een open discussie over kernenergie...wat mij betreft.
Definitely not CIA
pi_94158195
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:07 schreef capricia het volgende:

[..]

Er is ook opslag bovenop de centrales.
Maar hoe zit het dan met die explosie die de bovenkant van die centrale weggeblazen heeft? Heeft dat dan ook die fuel rods die blijkbaar bovenin bewaard worden, in de rondte geblazen?
pi_94158231
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:12 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]

Ik vind demonstraties op dit moment, eerlijk gezegd, ook behoorlijk onkies. Zeker wanneer het uiteindelijk mis zou gaan in Japan, zou ik het best wel respectloos vinden tegenover evt. slachtoffers...
Het is te begrijpen. Tijdens de rampen is het effectiever om mensen te winnen.
life goes by...
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 20:17:51 #244
236264 crew  capricia
pi_94158280
Ook wel interessant:

quote:
[..]
At this time, it doesn't look like anyone in Japan has taken in this much radiation. The highest reported absorption so far is just 106 msv. To put that into perspective, workers at the Chernobyl plant absorbed more than 5,000 msv, and those were the survivors. Even 500 msv is fairly benign. White blood cell counts typically rebound within a couple of days, and the patient's increased lifetime risk of cancer is barely worth mentioning. The average American has a one-in-two chance of developing some form of cancer. One-time exposure to 500 msv raises those odds to about one-in-1.9999.
[..]
http://www.slate.com/id/2288228/
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:18:28 #245
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94158323
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:17 schreef Wing het volgende:

[..]

Het is te begrijpen. Tijdens de rampen is het effectiever om mensen te winnen.
we kunnen er ook een referendum aan wijden lijkt me nuttiger
There is only one religion
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 20:19:58 #246
236264 crew  capricia
pi_94158422
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:16 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Maar hoe zit het dan met die explosie die de bovenkant van die centrale weggeblazen heeft? Heeft dat dan ook die fuel rods die blijkbaar bovenin bewaard worden, in de rondte geblazen?
Dat is waar het vandaag zo'n beetje over gaat: Er is naar verluid geen water meer in 2 van die bassins waar die oude fuel rods opgeslagen liggen.
En daarom is/was Tepco voornemens om het water met een helikopter erin te gooien.

Maar dat schijnt nu niet meer door te gaan?
Definitely not CIA
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 20:21:26 #247
236264 crew  capricia
pi_94158527
Persbericht van Tepco over de gebeurtenis vannacht:
http://www.tepco.co.jp/en/press/corp-com/release/11031504-e.html

quote:
Press Release (Mar 15,2011)
Damage to the Unit 4 Nuclear Reactor Building at Fukushima Dai-ichi Nuclear Power Station

At approximately 6:00am, a loud explosion was heard from within the
power station. Afterwards, it was confirmed that the 4th floor rooftop
area of the Unit 4 Nuclear Reactor Building had sustained damage.

After usage, fuel is stored in a pool designated for spent fuel.

Plant conditions as well as potential outside radiation effects are
currently under investigation.

TEPCO, along with other involved organizations, is doing its best to
contain the situation. Simultaneously, the surrounding environment is
being kept under constant surveillance.
Definitely not CIA
pi_94158528
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:19 schreef capricia het volgende:

[..]

Dat is waar het vandaag zo'n beetje over gaat: Er is naar verluid geen water meer in 2 van die bassins waar die oude fuel rods opgeslagen liggen.
En daarom is/was Tepco voornemens om het water met een helikopter erin te gooien.

Maar dat schijnt nu niet meer door te gaan?
k vind het maar een raar idee. Is het echt niet mogelijk om het gewoon omhoog te pompen? Of zitten ze daar met straling waardoor het niet meer kan?
pi_94158536
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:18 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

we kunnen er ook een referendum aan wijden lijkt me nuttiger
Ik ben op zich wel een voorstander van een directere vorm van democratie (lees: referenda over dit soort ingrijpende zaken), maar een groot deel van de bevolking zal inmiddels onherroepelijk beïnvloed zijn door schreeuwerige koppen als "ATOOMWOLKEN DES DOODS" en "NUCLEAIRE HOLCAUST" in bepaalde media...
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_94158603
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:19 schreef capricia het volgende:

[..]

Dat is waar het vandaag zo'n beetje over gaat: Er is naar verluid geen water meer in 2 van die bassins waar die oude fuel rods opgeslagen liggen.
En daarom is/was Tepco voornemens om het water met een helikopter erin te gooien.

Maar dat schijnt nu niet meer door te gaan?
Maar gaat het ook over bassins van reactor gebouwen 1 en 3? Want van de top van die gebouwen is niets meer over.
pi_94158651
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:21 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

k vind het maar een raar idee. Is het echt niet mogelijk om het gewoon omhoog te pompen? Of zitten ze daar met straling waardoor het niet meer kan?
Als de pomp werkt is dat geen probleem
maar waarschijnlijk werkte ook die pomp niet meer
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 20:23:45 #252
236264 crew  capricia
pi_94158712
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:21 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

k vind het maar een raar idee. Is het echt niet mogelijk om het gewoon omhoog te pompen? Of zitten ze daar met straling waardoor het niet meer kan?
Die dingen moeten in elk geval in water gekoeld blijven, anders worden ze weer heet.
Maar volgens mij is de grootste ellende nu dat kennelijk niemand wat er precies aan de hand is.
Definitely not CIA
pi_94158734
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:23 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

Als de pomp werkt is dat geen probleem
maar waarschijnlijk werkte ook die pomp niet meer
Owja, dat moet het zijn... Wat een ellende zeg.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:24:07 #254
241156 M1stral
Denim Connaisseur
pi_94158745
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:23 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

Als de pomp werkt is dat geen probleem
maar waarschijnlijk werkte ook die pomp niet meer
Al zouden ze het kunnen volpompen, dan zit je nog met de stoomvorming.
[b]Op dinsdag 11 oktober 2011 23:06 schreef zwartemarktplaats het volgende:[/b]
Als Momotaro een voetbalteam was dan had jij waarschijnlijk een stadionverbod :P
Blog
pi_94158813
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:24 schreef M1stral het volgende:

[..]

Al zouden ze het kunnen volpompen, dan zit je nog met de stoomvorming.
Als er geen dak meer opzit kan waterstof zich ook niet meer ophopen :D
  † In Memoriam † dinsdag 15 maart 2011 @ 20:25:27 #256
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_94158850
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:16 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Maar hoe zit het dan met die explosie die de bovenkant van die centrale weggeblazen heeft? Heeft dat dan ook die fuel rods die blijkbaar bovenin bewaard worden, in de rondte geblazen?
Geen idee hoe die bak de explosies heeft doorstaan.

Ze staan iig open en bloot.

quote:
The pools are a worry at the stricken reactors at the Fukushima Daiichi plant because at least two of the reactors have lost their roofs in explosions, exposing the spent fuel pools to the atmosphere. By contrast, reactors have strong containment vessels that stand a better chance of bottling up radiation from a meltdown of the fuel in the reactor core.

If any of the spent fuel rods in the pools do indeed catch fire, nuclear experts say, the high heat would loft the radiation in clouds that would spread the radioactivity.

NYT
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 20:25:31 #257
236264 crew  capricia
pi_94158854
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:22 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Maar gaat het ook over bassins van reactor gebouwen 1 en 3? Want van de top van die gebouwen is niets meer over.
Ik weet evenveel als jij, wat dit betreft. :{
Maar uit het feit dat de straling kennelijk niet meer omhoog gaat, leid ik af dat er reden voor optimisme is wat betreft die oude fuel rods.
Als die echt open en exposed zonder water daar zouden liggen, dan zouden ze toch veel en veel meer straling moeten waarnemen?
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:25:52 #258
241156 M1stral
Denim Connaisseur
pi_94158883
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:24 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

Als er geen dak meer opzit kan waterstof zich ook niet meer ophopen :D
Wel in het reactorvat zelf toch?
[b]Op dinsdag 11 oktober 2011 23:06 schreef zwartemarktplaats het volgende:[/b]
Als Momotaro een voetbalteam was dan had jij waarschijnlijk een stadionverbod :P
Blog
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:27:15 #259
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_94158997
Even een vraagje uit Tokyo:

Ik vlieg morgenavond terug (16/3, 21:55), er gaan geruchten dat mensen er een halve dag over doen om op het vliegveld Narita aan te komen. Kan iemand dit ontkrachten / bevestigen?
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_94159010
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:25 schreef capricia het volgende:

Als die echt open en exposed zonder water daar zouden liggen, dan zouden ze toch veel en veel meer straling moeten waarnemen?
Ja, dat zou je denken.
pi_94159045
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:25 schreef M1stral het volgende:

[..]

Wel in het reactorvat zelf toch?
met een beetje geluk zijn dat aparte systemen
pi_94159051
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:27 schreef Tyr80 het volgende:
Even een vraagje uit Tokyo:

Ik vlieg morgenavond terug (16/3, 21:55), er gaan geruchten dat mensen er een halve dag over doen om op het vliegveld Narita aan te komen. Kan iemand dit ontkrachten / bevestigen?
Ga er maar vanuit dat het echt retedruk is. Iedereen wil weg daar.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:28:29 #263
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94159105
Update 20:22 BBC-correspondent Chris Hogg in Tokio meldt dat de autoriteiten zich nog steeds zorgen maken over de situatie bij reactor vier van de Fukushima Daiichi installatie. Het waterniveau is nog steeds te laag, wat betekent dat de splijtstofstaven nog altijd gedeeltelijk bloot liggen.
There is only one religion
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:28:53 #264
241156 M1stral
Denim Connaisseur
pi_94159134
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:27 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

met een beetje geluk zijn dat aparte systemen
Hoe verklaar je dan dat wanneer ze de stoom afblazen deze radioactief is?
[b]Op dinsdag 11 oktober 2011 23:06 schreef zwartemarktplaats het volgende:[/b]
Als Momotaro een voetbalteam was dan had jij waarschijnlijk een stadionverbod :P
Blog
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:31:24 #265
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94159339
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:28 schreef M1stral het volgende:
Hoe verklaar je dan dat wanneer ze de stoom afblazen deze radioactief is?
Als de druk in het reactorvat te hoog oploopt, wordt (automatisch) stoom afgeblazen in de containment vessel via een ventiel.

Als de temperatuur (en dus druk) te hoog oploopt vanwege gebrekkige koeling, zal de inhoud daarvan radioactieve deeltjes bevatten. Wanneer de brandstofstaven smelten, is dat nog veel meer.

De containment vessel kan op zijn beurt ook weer stoom afblazen naar de 'suppression chamber' waar in unit 2 een lek zit.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94159455
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:28 schreef M1stral het volgende:

[..]

Hoe verklaar je dan dat wanneer ze de stoom afblazen deze radioactief is?
Die stoom komt doordat de brandstofstaven in de reactor nog veel rest radioactiviteit vertonen en daardoor erg veel warmte produceren. Die warmte kookt het water waarin ook kleine hoeveelheden tritium in zit. Het tritium is de bron van de radioactiviteit in de stoom, tenzij de omhulling van de brandstofstaven kapot gegaan is door de extreme hitten als gevolg van te weinig koeling (meltdown), in dat geval zit er ook radioactief cesium in de stoom.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:33:24 #267
241156 M1stral
Denim Connaisseur
pi_94159516
Wat ik bedoel te zeggen is dat wanneer de fuelrods gekoeld worden met water er zowiezo stoomvorming is. Dat betekent toch dat de koelinstallatie in open verbinding staat met de fuelrods en dus het binnenste gedeelte van de reactor (de containment vessel).

Indien ze de gehele reactor onder water zouden zetten, bedoel ik dan.
[b]Op dinsdag 11 oktober 2011 23:06 schreef zwartemarktplaats het volgende:[/b]
Als Momotaro een voetbalteam was dan had jij waarschijnlijk een stadionverbod :P
Blog
pi_94159526
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:31 schreef eleusis het volgende:

[..]

Als de druk in het reactorvat te hoog oploopt, wordt (automatisch) stoom afgeblazen in de containment vessel via een ventiel.

Als de temperatuur (en dus druk) te hoog oploopt vanwege gebrekkige koeling, zal de inhoud daarvan radioactieve deeltjes bevatten. Wanneer de brandstofstaven smelten, is dat nog veel meer.
Precies. En met de aantekening dat de radioactiviteit van dat stoom niet veel om hakken heeft (snelle halfwaardetijd.) Dat stond in dat mooie duidelijke artikel van gisteren hier.
pi_94159728
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:27 schreef Tyr80 het volgende:
Even een vraagje uit Tokyo:

Ik vlieg morgenavond terug (16/3, 21:55), er gaan geruchten dat mensen er een halve dag over doen om op het vliegveld Narita aan te komen. Kan iemand dit ontkrachten / bevestigen?
Misschien heb je hier wat aan?
http://www.rnw.nl/nederla(...)icogebied-japan-uit?
geen goud zonder schuim
pi_94159760
Bij de berichten over het met helikopters lozen van water op de opslag voor afgewerkte splijtstofstaven, moest ik meteen aan onderstaand filmpje denken. In mijn optiek is dit overigens echt een ultieme wanhoopsdaad, puur en alleen omdat er geen enkele andere optie meer te bedenken valt. Ik betwijfel eerlijk gezegd of het nog enig effect gaat sorteren...

“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:37:06 #271
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_94159803
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:27 schreef gebrokenglas het volgende:
Ga er maar vanuit dat het echt retedruk is. Iedereen wil weg daar.
Ja maar serieus 12 uur? Naar Narita? Het is...anderhalf uur met de bus ofzo.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_94159929
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:37 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Ja maar serieus 12 uur? Naar Narita? Het is...anderhalf uur met de bus ofzo.
anderhalf uur wat waarschijnlijk compleet vaststaat met mensen die wegwillen
pi_94159939
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:37 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Ja maar serieus 12 uur? Naar Narita? Het is...anderhalf uur met de bus ofzo.
Nouja, waarom niet? 't is echt een ellende nu in Japan. jij weet er alles van, als je daar zelf zit.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:38:46 #274
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_94159947
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:36 schreef amsoor het volgende:
Misschien heb je hier wat aan?
http://www.rnw.nl/nederla(...)icogebied-japan-uit?
Bedankt, maar de Limousine Bus (standaard vervoer optie naar het vliegveld) staat er niet bij. In het ergste geval wordt het een taxi hoor, maar ik heb gewoon nergens gelezen dat er richting Narita 12 uur file staat, dus als dat wel zo is hoor ik het graag :)
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:39:24 #275
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_94159992
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:38 schreef gebrokenglas het volgende:
Nouja, waarom niet? 't is echt een ellende nu in Japan. jij weet er alles van, als je daar zelf zit.
Ellende valt zat mee hier in Tokyo hoor. Maar ben vandaag ook niet op een station of wat dan ook geweest...dus ben gewoon even niet op de hoogte.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:39:55 #276
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_94160027
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:38 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Bedankt, maar de Limousine Bus (standaard vervoer optie naar het vliegveld) staat er niet bij. In het ergste geval wordt het een taxi hoor, maar ik heb gewoon nergens gelezen dat er richting Narita 12 uur file staat, dus als dat wel zo is hoor ik het graag :)
Ik denk dat je beter 's morgens vroeg al kan gaan reizen en misschien 12 uur moeten wachten op het vliegveld, dan dat je net 5 minuten te laat komt omdat je het onderschat.
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 20:40:03 #277
236264 crew  capricia
pi_94160042
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:38 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Bedankt, maar de Limousine Bus (standaard vervoer optie naar het vliegveld) staat er niet bij. In het ergste geval wordt het een taxi hoor, maar ik heb gewoon nergens gelezen dat er richting Narita 12 uur file staat, dus als dat wel zo is hoor ik het graag :)
Taxi?
Hier op het nieuws was dat gewone mensen (dus geen hulpverleners etc) geen brandstof meer kunnen tanken in dat gebied.
Definitely not CIA
pi_94160135
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:33 schreef M1stral het volgende:
Wat ik bedoel te zeggen is dat wanneer de fuelrods gekoeld worden met water er zowiezo stoomvorming is. Dat betekent toch dat de koelinstallatie in open verbinding staat met de fuelrods en dus het binnenste gedeelte van de reactor (de containment vessel).

Indien ze de gehele reactor onder water zouden zetten, bedoel ik dan.
niet als je het water snel genoeg laat doorlopen waardoor het nooit boven de 100 graden komt
pi_94160137
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:40 schreef capricia het volgende:

[..]

Taxi?
Hier op het nieuws was dat gewone mensen (dus geen hulpverleners etc) geen brandstof meer kunnen tanken in dat gebied.
Dan zal dat waarschijnlijk ook voor de bussen gelden.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:41:29 #280
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94160151
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:33 schreef M1stral het volgende:
Wat ik bedoel te zeggen is dat wanneer de fuelrods gekoeld worden met water er zowiezo stoomvorming is. Dat betekent toch dat de koelinstallatie in open verbinding staat met de fuelrods en dus het binnenste gedeelte van de reactor (de containment vessel).
Bij normale operatie van een BWR-reactor is, voor zover ik weet, het koelcircuit niet in verbinding met de reactor; het is een gewone warmtewisselaar.

Hier wordt echter het gewone koelsysteem totaal niet meer gebruikt (geen stroom om de pompen aan te drijven), en gaat het water erin met slangen die via noodaansluitingen direct in de reactor en het beschermingsvat uitkomen. Overtollig stoom en water komt er weer uit komt via de suppression chamber.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:41:51 #281
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_94160177
quote:
15s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:39 schreef Xebber het volgende:
Ik denk dat je beter 's morgens vroeg al kan gaan reizen en misschien 12 uur moeten wachten op het vliegveld, dan dat je net 5 minuten te laat komt omdat je het onderschat.
Is ook zo, maar zou graag nog even afscheid nemen morgenochtend. Word ineens door de werkgever het land uit geplukt, dus tja.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 20:42:41 #282
236264 crew  capricia
pi_94160243
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:41 schreef eleusis het volgende:

[..]

Bij normale operatie van een BWR-reactor is, voor zover ik weet, het koelcircuit niet in verbinding met de reactor; het is een gewone warmtewisselaar.

Hier wordt echter het gewone koelsysteem totaal niet meer gebruikt (geen stroom om de pompen aan te drijven), en gaat het water erin met slangen die via noodaansluitingen direct in de reactor en het beschermingsvat uitkomen. Overtollig stoom en water komt er weer uit komt via de suppression chamber.
Zo'n uitgang naar buiten, vanuit het beschermingsvat, lijkt me ook meteen een van de kwetsbaarste plekken van dat vat.
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:43:17 #283
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_94160299
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:41 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Is ook zo, maar zou graag nog even afscheid nemen morgenochtend. Word ineens door de werkgever het land uit geplukt, dus tja.
Leuk dat je afscheid van iemand wilt nemen, maar tenzij het je vriendin/vrouw is, zou ik dat lekker overslaan en gewoon als de sodemieter naar 't vliegveld reizen 's morgens vroeg. Iets met prioriteiten en zo.

Of wil je in 't slechtste geval voor eeuwig afscheid nemen? :P
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:43:37 #284
241156 M1stral
Denim Connaisseur
pi_94160320
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:41 schreef eleusis het volgende:

[..]

Bij normale operatie van een BWR-reactor is, voor zover ik weet, het koelcircuit niet in verbinding met de reactor; het is een gewone warmtewisselaar.

Hier wordt echter het gewone koelsysteem totaal niet meer gebruikt (geen stroom om de pompen aan te drijven), en gaat het water erin met slangen die via noodaansluitingen direct in de reactor en het beschermingsvat uitkomen. Overtollig stoom en water komt er weer uit komt via de suppression chamber.
Ik had mijn post geedit... Ik bedoelde in het geval van wanneer ze besluiten de gehele reactor onder water zouden zetten.
[b]Op dinsdag 11 oktober 2011 23:06 schreef zwartemarktplaats het volgende:[/b]
Als Momotaro een voetbalteam was dan had jij waarschijnlijk een stadionverbod :P
Blog
pi_94160322
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:41 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Is ook zo, maar zou graag nog even afscheid nemen morgenochtend. Word ineens door de werkgever het land uit geplukt, dus tja.
Tsja, maar goed je kunt beter zeer op tijd weggaan daar, dan te laat komen voor je vliegtuig. Mogelijk ben je over enkele weken daar weer terug.
pi_94160336
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:42 schreef capricia het volgende:

[..]

Zo'n uitgang naar buiten, vanuit het beschermingsvat, lijkt me ook meteen een van de kwetsbaarste plekken van dat vat.
dat is wel de bedoeling ja :s)
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 20:44:06 #287
236264 crew  capricia
pi_94160356
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:41 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Is ook zo, maar zou graag nog even afscheid nemen morgenochtend. Word ineens door de werkgever het land uit geplukt, dus tja.
Oef, lijkt me ook moeilijk.
Je wil gewoon afscheid nemen, en niet met je staart tussen je benen wegrennen, zeg maar...qua hoe je overkomt. :)
Definitely not CIA
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 20:44:49 #288
236264 crew  capricia
pi_94160415
quote:
7s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:43 schreef Xebber het volgende:

[..]

Leuk dat je afscheid van iemand wilt nemen, maar tenzij het je vriendin/vrouw is, zou ik dat lekker overslaan en gewoon als de sodemieter naar 't vliegveld reizen 's morgens vroeg. Iets met prioriteiten en zo.

Of wil je in 't slechtste geval voor eeuwig afscheid nemen? :P
"Liever laf en levend, dan een held tot elke prijs" :Y
Definitely not CIA
pi_94160436
quote:
Update 20:38 Japanse technici overwegen de panelen die om de reactoren 5 en 6 zitten van de Fukushima Daiichi kerncentrale te verwijderen om ervoor te zorgen dat er zich daar geen waterstof ophoopt, meldt Reuters. Volgens het IAEA was de accumulatie van het waterstof bij de andere reactoren de oorzaak van de explosies die hebben plaatsgevonden.
Hmm, toch situatie wat ernstiger dan ik had gedacht volgens mij bij 5 &6.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:45:31 #290
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94160471
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:43 schreef M1stral het volgende:
Ik had mijn post geedit... Ik bedoelde in het geval van wanneer ze besluiten de gehele reactor onder water zouden zetten.
Ow zo. Ja, nou ja, niet direct maar via twee ventielen dus.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 20:46:03 #291
236264 crew  capricia
pi_94160513
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:45 schreef MTL het volgende:

[..]

Hmm, toch situatie wat ernstiger dan ik had gedacht volgens mij bij 5 &6.
Respect voor die werknemers daar hoor! ^O^
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:46:37 #292
241156 M1stral
Denim Connaisseur
pi_94160574
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:45 schreef eleusis het volgende:

[..]

Ow zo. Ja, nou ja, niet direct maar via twee ventielen dus.
Okee, duidelijk... Zoals in een eerder geval wanneer de valves weigeren kan dat dus desastreus zijn.
[b]Op dinsdag 11 oktober 2011 23:06 schreef zwartemarktplaats het volgende:[/b]
Als Momotaro een voetbalteam was dan had jij waarschijnlijk een stadionverbod :P
Blog
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:46:50 #293
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94160592
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:45 schreef MTL het volgende:
Hmm, toch situatie wat ernstiger dan ik had gedacht volgens mij bij 5 &6.
Ik vind het een goed bericht dat aangeeft dat ze vooruit (kunnen) denken en dus niet compleet overwhelmed zijn.

Er is geen enkele reden om aan te nemen dat die reactoren vrij zouden blijven van waterstofvorming. Alle andere hebben tot nu toe al geknald. Zo verlagen ze het gevaar voor werknemers, en dat leidt alleen maar tot betere beheersing.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94160598
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:46 schreef capricia het volgende:

[..]

Respect voor die werknemers daar hoor! ^O^
Absoluut! Ik zou daar op dit moment niet graag werken.
pi_94160672
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:46 schreef eleusis het volgende:

[..]

Ik vind het een goed bericht dat aangeeft dat ze vooruit (kunnen) denken en dus niet compleet overwhelmed zijn.

Er is geen enkele reden om aan te nemen dat die reactoren vrij zouden blijven van waterstofvorming. Alle andere hebben tot nu toe al geknald. Zo verlagen ze het gevaar voor werknemers, en dat leidt alleen maar tot betere beheersing.
Dat is zeker waar, maar schijnbaar is de situatie daar nu wel al zo dat er een mogelijkheid bestaat dat hetzelfde gebeurt als bij de andere reactors.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:48:24 #296
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94160726
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:46 schreef M1stral het volgende:
Okee, duidelijk... Zoals in een eerder geval wanneer de valves weigeren kan dat dus desastreus zijn.
Ja, dan gaat het boem... Maar er zijn er een hoop! :P
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94160766
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:46 schreef M1stral het volgende:

[..]

Okee, duidelijk... Zoals in een eerder geval wanneer de valves weigeren kan dat dus desastreus zijn.
En zo'n reactor heeft zelfs (redundancy) 11 van die valves. Omdat het kunnen ventileren met zulke overdruk juist een belangrijk iets is.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:49:36 #298
241156 M1stral
Denim Connaisseur
pi_94160807
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:48 schreef eleusis het volgende:

[..]

Ja, dan gaat het boem... Maar er zijn er een hoop! :P
Ik probeerde me even een beeld te schetsen van hoe of wat, haha.
[b]Op dinsdag 11 oktober 2011 23:06 schreef zwartemarktplaats het volgende:[/b]
Als Momotaro een voetbalteam was dan had jij waarschijnlijk een stadionverbod :P
Blog
pi_94160825
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:47 schreef MTL het volgende:

[..]

Dat is zeker waar, maar schijnbaar is de situatie daar nu wel al zo dat er een mogelijkheid bestaat dat hetzelfde gebeurt als bij de andere reactors.
Ja, die uit staan. Blijkbaar hebben zelfs reactors in maintenance mode permanente koeling nodig?
pi_94160906
Als in reactor 5 en 6 alle apparatuur prima in orde is, en de core toch heter wordt, dan moet dat komen van de radioactiviteit van de andere cores. Daar moet er dan zeker eentje van open liggen, anders zou er niet genoeg gammastraling vrij kunnen komen. De straling komt tenslotte door de intacte mantel van die intacte twee reactors heen. Moet dus nogal hoog zijn.

Heb ik dat goed?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:50:53 #301
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94160916
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')