Ik denk dat de pizza-oven effectiever is, omdat die veel warmer kan worden dan de gemiddelde oven.quote:Op maandag 8 november 2010 10:44 schreef Zwappel het volgende:
Wij maakten zondags altijd een zelfgemaakte pizza met zo'n mix van koopmans volgens mij.
Maar wij willen een pizza maken die meer richting de smaak gaat van wat je meestal kan krijgen bij een turk. (kebab/shoarmatent)
Deze zijn meestal wel goed te eten op zich.
Heeft iemand tips of komen die tips uit de OP al redelijk in de buurt?
En wat is effectiever, een normale oven en dan op stenen of zo'n speciale pizzaoven
Oke ,maar dat deegrecept uit de OP, is dat veel anders dan die van Koopmans?quote:Op maandag 8 november 2010 10:46 schreef LieLie het volgende:
[..]
Ik denk dat de pizza-oven effectiever is, omdat die veel warmer kan worden dan de gemiddelde oven.
Wat niet wil zeggen dat je met een gewone oven geen lekkere pizza kunt maken, maar je merkt het verschil wel als je een pizza-oven hebt
Ik heb die nog nooit gebruikt, maar de meeste pizza-bakkers hier zullen waarschijnlijk stemmen voor zelf maken in plaats van Koopmansquote:Op maandag 8 november 2010 10:48 schreef Zwappel het volgende:
[..]
Oke ,maar dat deegrecept uit de OP, is dat veel anders dan die van Koopmans?
Deze hadden we meestal:
[ afbeelding ]
Misschien een modje?quote:Op dinsdag 9 november 2010 13:00 schreef minilot het volgende:
Shit zeg! Ik ben geloof ik nog niet aan de nieuwe layout gewend! Ik heb, kneus als ik ben, net al een nieuwe nummer zes (per ongeluk als nummer 5 genummerd, ook dat nog) aangemaakt.
Daarin een uitgebreidere OP en geupdatete foto's.
Misschien die OP even hier naartoe overhevelen?
Dat valt mee. Als je een fictivie bestelling plaatst maar niet doorentert, krijg je vanzelf een mailtje van ze. Waarin ze zelf toegeven dat de verzendkosten niet in verhouding staan tot het gebodene. Gaat gewoon in briefpost. Ik dacht voor iets van 2,50. Gelijk maar 3 verpakkingen gedaan waar dan in elk weer 3 zakjes gist zitten. In mijn geval 36 pizzabodems. Zo beschouwd zijn de meerkosten wel te overzien.quote:Op maandag 8 november 2010 23:42 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik heb het hier besteld. Je moet er wel iets voor over hebben want de verzendkosten zijn meestal hoger dan het product,
http://www.dezonvanitalie(...)6_31&products_id=105
quote:quote:
Op zondag 7 november 2010 23:44 schreef RijstNatie het volgende:
Kan je het deeg 1 dag in de koelkast bewaren of moet het daarvoor in de vriezer?
Zoals ook in de OP staat: het is juist heel erg aan te raden om je deeg na het rijzen nog een dag (Of twee! Of zelfs drie!) in de koelkast te laten staan. De smaak wordt er alleen maar heel veel beter van!
Kromme quote, I know. Het antwoord was van Minilot.quote:Zoals ook in de OP staat: het is juist heel erg aan te raden om je deeg na het rijzen nog een dag (Of twee! Of zelfs drie!) in de koelkast te laten staan. De smaak wordt er alleen maar heel veel beter van!
Dat dus. De ultieme tip voor al je deegvraagstukken.
Ziet er lekker uit, hoe heb je het gemaakt?quote:Op vrijdag 12 november 2010 20:55 schreef Terpentin07 het volgende:
Wow, ik had net de lekkerste pizza tot nu toe gegeten, qua deeg dan. Had dus voor dit deeg geen olie, meer water en biergist gebruikt. Het verschil was ongelooflijk. Het deeg was zo luchtig van binnen met een heerlijk krokant laagje.
[ afbeelding ]
Mijn ervaring is dat de gist niks uit maakt, maar dat meer water inderdaad wonderen doet. Is echt lekker inderdaad.quote:Op vrijdag 12 november 2010 20:55 schreef Terpentin07 het volgende:
Wow, ik had net de lekkerste pizza tot nu toe gegeten, qua deeg dan. Had dus voor dit deeg geen olie, meer water en biergist gebruikt. Het verschil was ongelooflijk. Het deeg was zo luchtig van binnen met een heerlijk krokant laagje.
[ afbeelding ]
Het gaat heel snel. Dag van te voren een half uurtje om het deeg te maken en het in stukken te verdelen. Gewoon laten rijzen in de koelkast. En dan op de dag waarop je pizza eet eventjes wat saus maken en klaar ben je. Er zit misschien maar een uurtje werk in totaal in. En het kan nog sneller als je de saus al klaar hebt.quote:Op zaterdag 13 november 2010 00:24 schreef Lo-Fi het volgende:
Mensen die het geduld hebben en de moeite nemen om zelf een pizza te fabriceren, behoren toch wel tot de grootste bazen van het oostelijk halfrond.
Ik gebruik zelf de alfredo oven van Bestron. Werkt best goed.quote:Op vrijdag 12 november 2010 21:48 schreef Zwappel het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit, hoe heb je het gemaakt?
Met een oven of zo'n speciaal pizza oventje?
Dat zou dat enigszins verklaren waarom mijn Amerikaanse ( ) bodem licht "zompig" word als ik er olie bij doe. Niet meer doen dusquote:Op vrijdag 12 november 2010 20:55 schreef Terpentin07 het volgende:
Wow, ik had net de lekkerste pizza tot nu toe gegeten, qua deeg dan. Had dus voor dit deeg geen olie, meer water en biergist gebruikt. Het verschil was ongelooflijk. Het deeg was zo luchtig van binnen met een heerlijk krokant laagje.
[ afbeelding ]
Ik ook nietquote:Op vrijdag 12 november 2010 23:52 schreef motorbloempje het volgende:
ik gebruik nooit olie in m'n deeg
De saus laten inkoken en geraspte kaas gebruiken.quote:Op maandag 8 november 2010 11:31 schreef Zwappel het volgende:
En wat voor kaas gebruiken ze meestal bij de turk?
Want bij ons smelt die kaas meestal niet zo heel goed
Maar bij een turk of italiaan smelt het meestal tot een heel laagje.
Die mix bevalt mij nu wel aardig, maar wil toch ook eens overstappen op het zelfmaken. Ben benieuwd, volgende week eens proberenquote:Op woensdag 17 november 2010 10:09 schreef SeaOfLove het volgende:maak wel vaker zelf pizza maar dan met zo'n koopmansmix voor het deeg.
de mix is ook prima, maar het is zoveel leuker om echt zelf te maken, en het kost je nieteens extra inzet eigenlijkquote:Op woensdag 17 november 2010 12:04 schreef Voici het volgende:
[..]
Die mix bevalt mij nu wel aardig, maar wil toch ook eens overstappen op het zelfmaken. Ben benieuwd, volgende week eens proberen
een pak pizza bodems is wel weer een stuk minder dan een pak koopmans waar je ook nog echt wat voor moet doen En echt verkeerd is dat niet, maar ik vind het leuker om echt helemaal zelf te maken, ik was er alleen nog niet aan toe gekomenquote:Op woensdag 17 november 2010 12:23 schreef DragonFire het volgende:
Klinkt als een plan!
Heb ooit eens zo'n pak met pizza bodems gekocht maar dat was niet te vreten.
Eigen deeg maken klinkt beter.
Allereerst: gefeliciteerd met je pizza!quote:Op zondag 21 november 2010 10:21 schreef Zoheetik het volgende:
Als iemand nog tips heeft, hoor ik het graag!
Dan zou ik de volgende keer echt wat kleiner proberen, dan hoef je het ook minder ver uit te rekken. En je moet ook weer niet te veel bloem ed gebruiken op je werkblad, zeker als je dan drie keer probeert wordt het deeg te droog.quote:Op zondag 21 november 2010 11:46 schreef Zoheetik het volgende:
Ah dank voor je uitgebreide uitleg!
En hierboven: heb inderdaad alles voor deze ene pizza gebruikt. Kan in theorie natuurlijk wel, super grote pizza maar ik maak het mezelf wel moeilijk.
Ik denk dat ik beter had kunnen kneden. Ik vorm het deeg met de bal van mijn hand, of dat stuk onder je duim zeg maar. En dan voorzichtig steeds wat verder uitduwen. Heb ook geprobeerd het deeg op de pakken en dan langs de rand lopen met je handen, dus handen stukje uit elkaar en dan door de zwaartekracht uit laten rekken, maar dan breekt het snel en wordt het niet heel gelijkmatig.
Denk ook dat 3x proberen een bodem te vormen funest is voor het deeg en de lucht erin (die er dus ook niet echt meer in zat).
Nacht in de koelkast heb ik dus ook overgeslagen...
Làààng kneden!quote:Op zondag 21 november 2010 21:03 schreef robuust89 het volgende:
Als ik de hoeveelheden aanhoud van de OP, dan zit er meer deeg aan mijn handen, dan dat er in de beslagkom zit ik pak dan wat minder water, word de bodem ook wat dikker, Magoed.
Hoe zorg ik ervoor dat het wel kneedbaar is?
Met de broodbakmachine, lekker lui en geweldig resultaat!quote:Op zondag 21 november 2010 21:03 schreef robuust89 het volgende:
Als ik de hoeveelheden aanhoud van de OP, dan zit er meer deeg aan mijn handen, dan dat er in de beslagkom zit ik pak dan wat minder water, word de bodem ook wat dikker, Magoed.
Hoe zorg ik ervoor dat het wel kneedbaar is?
Daarom ook, de aanhalingstekens. Ik kon dit ook niet echt als pizza beschouwen. Als saus zit er een tamelijk loodzware bonenpuree op, daar moest de bodem dit keer zelf wat dikker zijn. Overigens gingen de meeste toppings (zure room, grote bergen pico de gallo) er pas op toen de pizza al gebakken was.quote:Op maandag 22 november 2010 23:21 schreef Yvesss het volgende:
Ziet er heerlijk uit!! Maar ook jij Minilot, kunt nu niet ontkennen dat de bodem aan de dikke kant is. Doet een beetje broodachtig aan. Nu is een pizza een soort brood, geen man overboord. Ik zie ook wel dat er vrij gulle toppings opzitten, daar weet de bestron niet zo goed raad mee. Desondanks, erg smakelijk!
Die ziet er mooi uit! Niet zo speciaal zeg je dan...quote:Op maandag 22 november 2010 23:21 schreef Yvesss het volgende:
Ziet er heerlijk uit!! Maar ook jij Minilot, kunt nu niet ontkennen dat de bodem aan de dikke kant is. Doet een beetje broodachtig aan. Nu is een pizza een soort brood, geen man overboord. Ik zie ook wel dat er vrij gulle toppings opzitten, daar weet de bestron niet zo goed raad mee. Desondanks, erg smakelijk!
Mijn lunchpizza van Zondagmiddag, niet zo speciaal. ipv het gebakken ei.
[ afbeelding ]
En terecht!quote:Op woensdag 24 november 2010 19:03 schreef Zoheetik het volgende:
Ja met gewone bloem!
* Zoheetik is stiekem best een beetje trots
Ja klopt, maar dat heb ik eigenlijk sowieso al van de vrieschdieppizza's: ze vervelen snel. Dus wissel nog wel eens af en zo vaak eet ik ze eigenlijk ook niet.quote:Op donderdag 25 november 2010 09:08 schreef MaximusTG het volgende:
Oh en @Zoheetik:
Ik vond vroeger die big american pizza's wel lekker... Nu ik zelfgemaakte gewend ben, en ik er laatst weer een had (omdat ik lui was) ging ik bijna over mn nek van de hoeveelheid zout en vet die erin zat..
Ik heb helemaal niet het idee dat het minder rijst. Het rijst met biergist juist enorm bij mij!quote:Op donderdag 25 november 2010 13:20 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, heerlijk is dat, dat lekkere zachte deeg. Ook zo fijn om er dan een mooie pizza van te vormen. Ben nog een beetje aan het kijken naar de biergist.
Hier staat bijvoorbeeld: (http://botit.botany.wisc.edu/toms_fungi/dec2002.html)
"The same species, Saccharomyces cerevisiae, is used in both processes, but different strains (varieties) of the fungus are used. The bread making strain, for example, is genetically selected to produce more carbon dioxide and much less alcohol, while the opposite is true of the spirit-making strains."
Dat impliceert dat deeg met biergist meer alcohol zou bevatten, en veel minder zou rijzen.. De alcohol kan natuurlijk wel de andere smaak verklaren.
Pfoe dat is wel erg veel ansjovis, jij houdt van sterke smaken? Verder ziet hij er mooi uitquote:Op donderdag 25 november 2010 14:02 schreef Yvesss het volgende:
Google maar eens op gist en esters.
Ik denk dat het deze esters zijn die het hem doen. Een redelijk scheikundig verhaal.
Oh, ja, vanmiddag nog eentje gemaakt. Een vissige. Het is weer voldoende geweest qua pizza's deze week.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ahá ok dan begrijp ik het Anders zou ik het inderdaad ook niet écht smakelijk gevonden hebbenquote:Op donderdag 25 november 2010 15:13 schreef Yvesss het volgende:
Nee, het is ongezouten ansjovis, meer sardine-achtig.
Zou het gezouten ansjovis zijn geweest dan was het op zijn zachtst gezegd een merkwaardige pizza geweest.
lekker!!!quote:Op donderdag 25 november 2010 18:48 schreef Zoheetik het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn pizza van vandaag! Die van gisteren is er niks bij, jammer dat ik daarvan een stukje over heb gelaten want die smaakt ineens nergens meer naar (Ja naar een stukje brood met kaas dan...).
Maar nu is het wel even genoeg voor de rest van de week. Heb alleen wel nog een bolletje deeg over.
Ik heb tomatenblokjes uit blik gebruikt, niet ingekookt omdat dat - naar het schijnt - de smaak kan verminderen. Ze zijn namelijk al voorgekookt voor ze ingeblikt werden.quote:Op donderdag 25 november 2010 21:26 schreef TargaFlorio het volgende:
Kan ik voor de saus gewoon tomatenblokjes uit blik gebruiken en die vervolgens pureren en wat inkoken? Moet de saus warm zijn als ik deze op het deeg doe?
quote:Op vrijdag 26 november 2010 12:27 schreef MaximusTG het volgende:
Na laatst weer eens hier gepost te hebben moest ik wel een deeg maken . Gister ook al pizza op, die stonden dus niet zo lang in de koelkast, maar heb nu voor de lunch het laatste bolletje opgemaakt. Heb deze keer eens de toppings (champignons, paprika, ui) licht gebakken, om overtollig vocht kwijt te raken (je moet wat, als je oven niet zo heet wordt als een houtoven). Was groot succes!
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Begin je met een rond bolletje? Als je dan een mooie rand erin drukt blijft 'ie nog steeds rond... Dan druk je het binnenste uit met je knokkels en duw je weer een randje met je vingers. Enz. enz.quote:Op vrijdag 26 november 2010 14:46 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik gebruik sinds kort ook weer een deegroller, het deeg wordt zo elastisch dat het mij niet goed lukte om een mooie ronde pizza van te maken, hij wordt er in ieder geval niet minder luchtig van, in tegendeel.
Sinds ik mijn deeg anders maak is het veel plakkeriger en ook niet goed met de hand in vorm te krijgen. Heb daarom dus de deegroller gebruikt en was verrast hoe goed de pizza's werden omdat het steeds afgeraden wordt.quote:Op vrijdag 26 november 2010 17:46 schreef Zoheetik het volgende:
[..]
Begin je met een rond bolletje? Als je dan een mooie rand erin drukt blijft 'ie nog steeds rond... Dan druk je het binnenste uit met je knokkels en duw je weer een randje met je vingers. Enz. enz.
Dan is het toch niet heel moeilijk rond te houden?
Of anders gezegd: hoe ga jij te werk. Ben ook altijd wel benieuwd naar werkwijzes van anderen want jouw pizza's zien er subliem uit, dat wel!
Tipo 00 kun je gewoon bij de AH halen. Biergist geen idee... Maar je hoeft niet per se tipo 00 en biergist te gebruiken he .quote:Op vrijdag 26 november 2010 18:42 schreef flying-dutchman het volgende:
Binnenkort ook maar eens het bodem recept uit de TS gebruiken, alleen nu de vraag waar haal ik die spullen in Utrecht? Tipo 00 en biergist that is, de rest weet ik nog wel te vinden
LOL toch wel? dan morgen maar AH onveilig maken.quote:Op vrijdag 26 november 2010 21:52 schreef Zoheetik het volgende:
Oh dat ziet er weer goed en lekker uit! Nomnomnom...
[..]
Tipo 00 kun je gewoon bij de AH halen. Biergist geen idee... Maar je hoeft niet per se tipo 00 en biergist te gebruiken he .
ga ik die ook ff langs hobbelen (het is wel die mini jumbo bij kanaleneiland maar goed)quote:Op zaterdag 27 november 2010 11:11 schreef Yvesss het volgende:
Ik zou lekker naar de Jumbo gaan, daar hebben ze De Cecco in de schappen. En verse gist in de koeling. Biergist in de winkel in Utrecht? Ben al blij dat ik het online kan vinden. Soezie van de welkoop is super, moet je wel voor naar Houten.
dan ben je me net voor geweest, want hij stond er niet . Bij appie wel ander merk tipo 00 gevonden.quote:Op zaterdag 27 november 2010 11:21 schreef Yvesss het volgende:
Een enkele keer heb je de pech dat het op is. Zodoende neem ik altijd praktisch de hele voorraad mee. Deze hebben ze: http://www.dececco.it/IT/(...)tipo-00/?Prodotto=11
hebben we het trouwens over dezelfde jumbo, die op kanaleneiland is niet erg groot namelijk... en weet dat er meerdere in Utrecht zijnquote:Op zaterdag 27 november 2010 13:14 schreef Yvesss het volgende:
Wasn't me. Maar dat is wel de reden dat àls het er staat, ik wat extra meeneem. Jumbo is een beetje ver weg.
Nee, ik ben daar wel eens geweest. Meen me te herinneren dat ze toen ook niets hadden. Er zijn er 2 in Overvecht, daar schiet ik af en toe even naar binnen als ik er met de auto langskom.quote:Op zaterdag 27 november 2010 13:17 schreef flying-dutchman het volgende:
[..]
hebben we het trouwens over dezelfde jumbo, die op kanaleneiland is niet erg groot namelijk... en weet dat er meerdere in Utrecht zijn
mijn oven gaat niet verder dan 220gr, dan maar in het bakblik dus gewoon? * SeaOfLove heeft geen bakplaat meerquote:Op zaterdag 27 november 2010 15:26 schreef Yvesss het volgende:
Die steen wordt normaliter voorverwarmd tot 400 graden. Dan moet de maximale warmte van een reguliere oven geen punt zijn. Kan dus.
oké, werkt dat zo. Ik ben nu niet bepaald van het makkelijke ofzo, maar als ik me bedenk dat ik het deeg op die hete steen moet leggen word ik niet erg enthousiast. Dan laat ik het nu gewoon even bij het bakblik. Tnx voor je infoquote:Op zaterdag 27 november 2010 16:09 schreef Yvesss het volgende:
Maar dan kun je de steen nog wel gebruiken. Het gaat om de opgeslagen hiite in de steen, ook al is dat 220 graden. Je moet wel erg lang voorverwarmen en ik kan me voorstellen dat een bakblik makkelijker is in het gebruik. De pizza moet wel soepel op de steen terechtkomen.
Ik en volgens mij een groot deel van de anderen hier gebruiken de pizzaoven van Bestron. Wordt erg heet, heeft een steen en daardoor kan je in korte tijd een pizza bakken waar de kaas mooi gesmolten is en het deeg luchtig krokant wordt.quote:Op zaterdag 27 november 2010 13:22 schreef Zwappel het volgende:
@ Alle mensen die pics posten hier:
Ik zie bij iedereen dat die kaas echt goed gesmolten is, doen jullie dat met een standaard oven?
Binnenkort ga ik het op deze manier dan maar eens proberen.quote:Op vrijdag 26 november 2010 00:19 schreef Zoheetik het volgende:
[..]
Ik heb tomatenblokjes uit blik gebruikt, niet ingekookt omdat dat - naar het schijnt - de smaak kan verminderen. Ze zijn namelijk al voorgekookt voor ze ingeblikt werden.
Pureren zou je wel kunnen doen, heb ik uit luiheid niet gedaan. Heb de saus ook koud op het deeg gedaan, en heul erg weinig (rest bewaar ik gewoon, doe ik wel keer door de pasta of zo.)
wat kost zo'n oventje als ik vragen mag? (ik kom al om in de apparaten, dus er kan er nog best eentje bij )quote:Op zaterdag 27 november 2010 16:38 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Ik en volgens mij een groot deel van de anderen hier gebruiken de pizzaoven van Bestron. Wordt erg heet, heeft een steen en daardoor kan je in korte tijd een pizza bakken waar de kaas mooi gesmolten is en het deeg luchtig krokant wordt.
70+ euro volgens de kieskeurig link in de TSquote:Op zaterdag 27 november 2010 16:47 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
wat kost zo'n oventje als ik vragen mag? (ik kom al om in de apparaten, dus er kan er nog best eentje bij )
kan geen linkjes kijken met foon Tnx. 70e is me te veel, zal eens op MP kijken als ik achter een comp zitquote:Op zaterdag 27 november 2010 17:00 schreef flying-dutchman het volgende:
[..]
70+ euro volgens de kieskeurig link in de TS
Ik heb er één van G3, die is nog een tikje duurder. Maar werkt inderdaadquote:Op zaterdag 27 november 2010 16:38 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Ik en volgens mij een groot deel van de anderen hier gebruiken de pizzaoven van Bestron. Wordt erg heet, heeft een steen en daardoor kan je in korte tijd een pizza bakken waar de kaas mooi gesmolten is en het deeg luchtig krokant wordt.
Ik gebruik geraspte kaas, en mozzarella (wat sowieso al snel smelt)... in een gewone elektrische oven op 250 graden (of 260? er zit nog een stipje naast de 250 graden namelijk.. ).quote:Op zaterdag 27 november 2010 13:22 schreef Zwappel het volgende:
@ Alle mensen die pics posten hier:
Ik zie bij iedereen dat die kaas echt goed gesmolten is, doen jullie dat met een standaard oven?
20 minuten?? Hoe dat zo?quote:Op zondag 28 november 2010 21:12 schreef flying-dutchman het volgende:
Vandaag dus gemaakt. Eerste kwartier gebakken. NIet helemaal gaar. 2e ronde 20 minuten gedaan was best goed te eten. waar ik nog wel mee faalde is de pizza van aanrecht naar oven te transporteren.Hoe doen jullie dat want bij mij wassie bij de eerste keer zeg maar doorgezakt met het liften van het aanrecht..
omdat deeg toen wel gaar was (heb geen pizza oven maar een oven die warmte al moeilijk kan vasthouden als deur even open is geweest)quote:
Hm, oké.. maar 20 minuten is nog wel erg lang. Een diepvriespizza hoeft vaak al niet zo lang.quote:Op zondag 28 november 2010 21:16 schreef flying-dutchman het volgende:
[..]
omdat deeg toen wel gaar was (heb geen pizza oven maar een oven die warmte al moeilijk kan vasthouden als deur even open is geweest)
Was het een bohemoth van een pizza? Want in principe moet je hem op je vingertoppen kunnen dragen.quote:Op zondag 28 november 2010 21:12 schreef flying-dutchman het volgende:
Vandaag dus gemaakt. Eerste kwartier gebakken. NIet helemaal gaar. 2e ronde 20 minuten gedaan was best goed te eten. waar ik nog wel mee faalde is de pizza van aanrecht naar oven te transporteren.Hoe doen jullie dat want bij mij wassie bij de eerste keer zeg maar doorgezakt met het liften van het aanrecht..
echt groot wassie niet, maar de vulling zakte er de eerste keer doorheen. 2e keer met bak papier gedaan. Ga dat in 2 etappes volgende keer uitproberen.quote:Op zondag 28 november 2010 21:17 schreef Yvesss het volgende:
[..]
Was het een bohemoth van een pizza? Want in principe moet je hem op je vingertoppen kunnen dragen.
tussenin, volgens de specs zou die 250 moeten kunnen, maar als ik deurtje opentrek heeftie al moeite om weer boven de 200 uit te komenquote:Op zondag 28 november 2010 21:17 schreef LieLie het volgende:
[..]
Hm, oké.. maar 20 minuten is nog wel erg lang. Een diepvriespizza hoeft vaak al niet zo lang.
Hoe warm kan de oven? En had je een dikke of een dunne bodem?
nope, komt volgende keer welquote:Op zondag 28 november 2010 21:22 schreef Yvesss het volgende:
Heb je een fotoverslag van dit gebeuren, FD? And not all hope is lost hoor. Dit is vrij normaal.
daarom had ik geen foto's gemaakt... wou niet mijn eerste epic fails vast leggenquote:Op zondag 28 november 2010 21:24 schreef Yvesss het volgende:
Beter. Dit fotoverslag was toch shit geweest. Beschouw het als een first try. Er is geen moer aan.
te dikke bodem maar die kaas ziet er goed uitquote:Op maandag 29 november 2010 01:03 schreef Zoheetik het volgende:
Oeh weer mooie pizza's hier!
Ik heb nog geen avondeten gehad en nog een bolletje deeg van een paar dagen oud in de koelkast liggen... Dus vraag me af: zou het nog te gebruiken zijn of teveel hebben overgerezen? Zo even uitproberen.
[ afbeelding ]
Meh. Niet echt geweldig, komt door de prei en dat 'ie te dik is.
Jup, volgende keer 3 bolletjes maken van het deeg uit de OP.quote:Op maandag 29 november 2010 10:01 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
te dikke bodem maar die kaas ziet er goed uit
Dat de tweede sneller klaar is wil zeggen dat de oven nog niet warm genoeg is...quote:Op maandag 29 november 2010 10:15 schreef DrukVout het volgende:
(...)
Hier 2 van gemaakt en in de oven op 275 graden voor een 8 minuten. De tweede is altijd sneller klaar en was in 6min klaar.
Klopt!quote:Op maandag 29 november 2010 10:26 schreef Zoheetik het volgende:
[..]
Dat de tweede sneller klaar is wil zeggen dat de oven nog niet warm genoeg is...
ik doe 't eigenlijk altijd met de hand: bol maken, plat drukken en op een bakpapiertje rustigaan steeds groter maken en dan dus even voorbakken en daarna op 270 10 minuutjes de oven inquote:Op maandag 29 november 2010 11:18 schreef flying-dutchman het volgende:
even voor de zekerheid.. neem aan dat jullie de pizza bodems niet met een deegroller uitrollen ivm alle lucht eruit te drukken?
quote:Op maandag 29 november 2010 22:21 schreef Zwappel het volgende:
Zondag ga ik hem definitief bakken dus
Dat Typo 00 deeg zou gewoon verkrijgbaar moeten zijn bij een AH XL?
En welk type kaas kan dan wel aangeraden worden? (Oude kaas vind ik niet lekker op pizza)
En dan zelf raspen of al voorgeraspte kaas?
En hoe maak je de lekkerste tomatensaus? Ik houd zelf wel van pittig.. Mijn ma gebruikt altijd ketchup maar volgens mij is een goede tomatensaus veel lekkerder.
En verder gooi ik er waarschijnlijk een beetje rode peper op, salami, eventueel wat ham en misschien ook nog gehakt maar dat weet ik niet zeker. En meestal ook italiaanse kruiden en knoflook. Wat kunnen jullie nog meer aanraden?
trouwens over kaas gesproken. Loop met een grote boog om 30+ kaas heen. Die smelt gewoon erg rukquote:
i know, ik ben heel goed in budgetkoken en ik heb ook nog eens 2 koelkasten met een vriesvakje en een vrieskist, heul handigquote:Op maandag 29 november 2010 22:20 schreef Yvesss het volgende:
Je noemt al best veel ingrediënten hoor. Pizza's en budgetkoken gaan zeer goed samen. Een knappe zelfgemaakte pizza zit royaal onder de 1 euro, hoor. Zelfs met wat geraspte parmesan erop..
Dus dat deeg kan ik het beste vrijdag al maken?quote:Op maandag 29 november 2010 22:33 schreef Yvesss het volgende:
Wat MaximusTG al eerder schreef, staar je niet blind op de tipo 00. Voor morgen ben je al te laat, de smaak komt van de 2 of zelfs 3 nachten in de koelkast. Oh, Zondag schrijf je. Dat moet kunnen.
Dan kun je echt je lol op met pizza's. Zo zijn ze ook bedoeld. In feite als armeluiseten. Soort kliekjeshap. Maar oh zo lekker.quote:Op maandag 29 november 2010 22:34 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
i know, ik ben heel goed in budgetkoken en ik heb ook nog eens 2 koelkasten met een vriesvakje en een vrieskist, heul handig
Hoeft niet hoor. Ik zou voor de allereerste keer geen rare fratsen uithalen. Pizza's gemaakt van deeg dezelfde dag gemaakt zijn ook best OK. Het zijn bepaalde freaks hier die de finesse proberen te vinden.quote:Op maandag 29 november 2010 22:38 schreef Zwappel het volgende:
[..]
Dus dat deeg kan ik het beste vrijdag al maken?
Ik denk dat morgen te vroeg is, en vrijdag heb ik pas weer tijd om deeg te maken.
Me pa pleurt het ook altijd dagen van te voren in de koelkast en doet alsof ie heel slim is, maar als het in de oven zit stinkt het naar ei en ziet het er uit als een vervormde baksteenquote:Op maandag 29 november 2010 22:41 schreef Yvesss het volgende:
[..]
Hoeft niet hoor. Ik zou voor de allereerste keer geen rare fratsen uithalen. Pizza's gemaakt van deeg dezelfde dag gemaakt zijn ook best OK. Het zijn bepaalde freaks hier die de finesse proberen te vinden.
Een eitje? voor mij klinkt dat als heiligschennis! Wat ik me kan herinneren, ik was op vakantie in Frankrijk, die pizza was net een stuk karton met sandwich spread erop gesmeer. *kots*. En dan nog een eitje dus.quote:Op maandag 29 november 2010 22:47 schreef Yvesss het volgende:
Ja. Dat is niet helemaal wat we willen. Een pizza als een baksteen? Lijkt me wat aan de dikke kant. Wel lekker is een eitje erop. Met de dooier heel. En zacht. Moet je een beetje timen.
Die pizza rook naar ei terwijl er geen ei op zat.quote:Op maandag 29 november 2010 22:47 schreef Yvesss het volgende:
Ja. Dat is niet helemaal wat we willen. Een pizza als een baksteen? Lijkt me wat aan de dikke kant. Wel lekker is een eitje erop. Met de dooier heel. En zacht. Moet je een beetje timen.
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=107434 zoiets? Ziet er lekker uit. Ga ik dan ook eens proberen.quote:Op zondag 21 november 2010 12:18 schreef motorbloempje het volgende:
wij zijn helemaal aan de gorgonzola de laatste weken..
door de pasta (met peer en walnoot), door de risotto en ook op de pizza, met spinazie, súper lekker!
zou je niet gewoon beginnen voor de eerste keren in een normale oven. Want als blijkt dat het toch teveel werk enzo is heb je een leuk ding waar je vervolgens niet al te veel meer mee doet.quote:Op dinsdag 30 november 2010 10:20 schreef Susanne81 het volgende:
Na een hele tijd mee te hebben gelezen in dit topic (en continu honger te hebben) ga ik toch ook eens actie ondernemen. Ik zit eraan te denken om een Bestron pizzamaker voor mn verjaardag te vragen. Nu kom ik via de link in de OP bij twee verschillende versies uit. Hoe zijn jullie ervaringen hiermee en raden jullie een specifieke versie aan?
geeft niet, want die kan ik dan weer voor weinig kopen op marktplaatsquote:Op woensdag 1 december 2010 12:08 schreef flying-dutchman het volgende:
[..]
zou je niet gewoon beginnen voor de eerste keren in een normale oven. Want als blijkt dat het toch teveel werk enzo is heb je een leuk ding waar je vervolgens niet al te veel meer mee doet.
Wat zij zegt.quote:Op woensdag 1 december 2010 12:40 schreef motorbloempje het volgende:
sausvraag is al vaker gesteld, en er zijn vele manieren en voorkeuren... blader eens terug voor wat tips zou 'k zeggen
Of ik, als je je bedenkt .quote:Op woensdag 1 december 2010 16:24 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
geeft niet, want die kan ik dan weer voor weinig kopen op marktplaats
denk t niet, heb net weer 2 bollen deeg gedraaidquote:
De oude en de nieuwe zeg maar. Volgens mij is de oude die ik heb bijna niet meer leverbaar. Op papier lijkt de nieuwe beter. Geglazuurde steen, boven- en onderhitte apart regelbaar, metalen spatels ipv triplex plaatjes en kijkvenstertje. Maar kijk eens op dit Duitse forum. Daar komt het onderwerp uitgebreid aan bod. In feite zijn het dezelfde soort apparaten. Je kunt ook voor de duurdere Ferrari gaan.quote:Op dinsdag 30 november 2010 10:20 schreef Susanne81 het volgende:
Na een hele tijd mee te hebben gelezen in dit topic (en continu honger te hebben) ga ik toch ook eens actie ondernemen. Ik zit eraan te denken om een Bestron pizzamaker voor mn verjaardag te vragen. Nu kom ik via de link in de OP bij twee verschillende versies uit. Hoe zijn jullie ervaringen hiermee en raden jullie een specifieke versie aan?
Jouw keuze, dat lijkt toch echt een pastabloem te zijn. Kijk hier maar eens:quote:Op maandag 29 november 2010 22:27 schreef flying-dutchman het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
die hebben ze bij Appie, daarnaast hebben ze ook
[ afbeelding ]
Heb zelf alleen de eerste gebruikt met gist van oetker. Al deze produkten staan bij de bakspullen
[ afbeelding ]
Werkte best goed Geen idee trouwens wat de prijs was van die bloem is, maar die pizza mix is 1 eur per 500gr.
bij mij lost t gewoon op, wel dikke schuimlaag bovenop maar dat roer ik even. Ik heb hier nu 6 bollen deeg één voor vanavond en 5 de vriezer in, lekker geen rotzooi volgende keer als we pizza etenquote:Op vrijdag 3 december 2010 13:44 schreef Miasan het volgende:
Ik ben nu bezig met het maken van pizzadeeg voor morgen, eerste keer dat ik het zelf maak. Zal proberen om foto's te maken.
Ik maak het deeg volgens het recept in de OP, moet het gist ook helemaal oplossen? Bij mij blijven er van die hele blokjes in drijven.
Huh waarom een bende?quote:Op vrijdag 3 december 2010 14:36 schreef Zoheetik het volgende:
Maar ach, hoeft het saaie deeg preparen geen drempel te vormen om pizza te maken.
(kan ik dat niet wat makkelijker zeggen? )
---
Wat een knoeiboel is het toch altijd weer . Moet altijd tussendoor m'n handen wassen anders kan ik er geen mooie bal van maken. Nu handen opwarmen om te kunnen kneden, kan nog net typen.
Hoop niet dat als ik in dit tempo doorga ik genoeg krijg van pizza's.
Ik mix het water er met een spatel door, tot het wat is opgenomen door de bloem. En dan ga ik pas kneden, dat scheelt al veel gesmeerquote:Op vrijdag 3 december 2010 15:39 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Huh waarom een bende?
Je pakt een grote kom.
Doet er je bloem, (eventueel) suiker, zout in. Dan gooi je er een deel water bij.
Met 1 hand hou je de kom vast, met de andere ga je kneden.
Te droog? Stop er water bij
Te nam, dan pak je met je schone hand de bloem er gooi je er wat bij.
Op een gegeven moment is het niet te nat of te droog en kan je met 2 handen het goed doorkneden.
Als je langer kneedt wordt het ook minder plakkerig. Maar echt klef wil ik mijn deeg ook niet noemen. Gewoon mooi soepel.quote:Op vrijdag 3 december 2010 17:54 schreef Zoheetik het volgende:
Dat doe ik ook LieLie . Maar het deeg blijft plakkerig. Heel erg plakkerig. Om het minder plakkerig te laten worden moet er een hele lading bloem bij. Dat heb ik dit keer achterwege gelaten, dus gewoon het kleffe deeg kneden en laten rijzen. Verder werd er niet veel vies behalve m'n handen en de kom. Na het rijzen was het al een stuk minder plakkerig, klein beetje bloem erbij en op naar de koelkast.
@DrukVout, met een hand kneden en andere hand de kom vasthouden is wel een goed idee, volgende keer eens uitproberen!
Ik weet het niet zo goed!quote:Op vrijdag 3 december 2010 18:04 schreef Zoheetik het volgende:
Nah het is echt plakkerig, nog plakkeriger dan klei, wel soepele/rekbare klei dan. Ik weet even niks beters ter vergelijking, maar hoe kan 't dan komen dat mijn deeg wel zo plakkerig wordt? Gebruik het recept van de OP met gewone bloem.
Jep, maar het ging prima hoor!quote:Op vrijdag 3 december 2010 19:16 schreef Zoheetik het volgende:
Met een hele kg bloem krijg je wel heel veel pizza's .
Maar als je het recept uit de OP omrekent: (1000:350)250=714ml water... toch?
Ik gebruik geraspte belegen kaas uit een zakje. Heel slecht, vieze restjes en geoxideerd oid maar anders wordt 't te duur voor mij (hele blok kaas krijg ik nooit op).quote:Op vrijdag 3 december 2010 19:16 schreef Zwappel het volgende:
Wat voor soort kaas gebruiken jullie en welke smelt het beste?
mozarella (Lidl, geen buffel dus)quote:Op vrijdag 3 december 2010 19:16 schreef Zwappel het volgende:
Wat voor soort kaas gebruiken jullie en welke smelt het beste?
dat doet mijn bakpapier ook, gaat primaquote:Op vrijdag 3 december 2010 19:33 schreef Zoheetik het volgende:
[..]
Ik gebruik geraspte belegen kaas uit een zakje. Heel slecht, vieze restjes en geoxideerd oid maar anders wordt 't te duur voor mij (hele blok kaas krijg ik nooit op).
Gebruik daar niet zo heel veel van. Per pizza wel 1 bolletje mozzarella.
Misschien hebben anderen nog meer tips... want die zoek ik zelf ook nog.
LieLie... h'm apart! Dan doe ik iets fout, of jouw bloem heeft meer gluten en neemt meer vocht op dus. Of zo .
Mijn pizza van vanavond:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Maar ik durf echt niet meer mijn bakpapier te gebruiken, moet je zien:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hier is de pizza eraf, en zoals het er in het midden uit ziet, zo ging het hele stuk bakpapier de oven in.
Vreemd! Dat deed ik ook in de oven, en het papier werd wel een béétje donker, maar niet zo;)quote:
Oja, houten snijplank, dat is sowieso al handig! Die gare kunststoffen dingen altijd. Nou ja ik maakte de bodem op het aanrecht en hield altijd veel bloem ernaast over. Moet ook wel want aanrecht is niet glad, dus meer bloem nodig om mooie bodem te kunnen vormen...quote:Op zaterdag 4 december 2010 23:15 schreef LieLie het volgende:
Hier kun je het wel op zien, gewoon schoon verder. Ik doe een heel klein beetje bloem op de houten snijplank, draai het met m'n hand tot een rondje van ongeveer pizzagrootte. Dan pak ik een stuk deeg, vorm het in mijn handen tot een redelijk grote plak. Die leg ik op de bloem, trek en duw het nog wat verder in vorm, schuif de plankjes eronder, en klaar!
[ afbeelding ]
`quote:Op maandag 6 december 2010 00:48 schreef Iemand91 het volgende:
Na het hele topic is eens doorgelezen te hebben ga ik denk ik in de zeer nabije toekomst ook maar 'ns een pizza in elkaar flansen. Gewoon maar het recept voor de bodem van de OP nemen denk ik. Tomatensaus weet ik nog niet hoe ik dat ga doen (Nu zou ik denk ik een combinatie van fijngesnipperd uitje, knoflook, kleine blikjes tomatenpuree o.i.d. doen, maar dat zie ik nog wel).
Nog 2 weken te gaan tot kerstvakantie, dan maar 'ns proberen. Tot die tijd maar gaan bedenken wat ik erop flikker...
Keep you posted!
Ik doe dat wel, zowel in de gewone oven als in de pizza-oven. Motorbloempje doet de bodem wel eerst in de oven. Keer proberen wat beter bevalt dus!quote:Op maandag 6 december 2010 21:42 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
`
Volgend hierop:
Na het deeg klaar is (rond dus...), doe je dan direct de ingrediënten erop en dan een minuut of 10 (o.i.d.) in de oven op welke temperatuur? Of eerst de bodem in de oven, eruithalen en beleggen en dan nog een kee
Eerste vraag: Hoe dik wil je je bodem hebben? Wil je 'm heel dun dan volstaat 1x in de oven, indien je een dikkere (amerikaanse) bodem wilt zou ik de bodem eerst even voorbakken.quote:Op maandag 6 december 2010 21:47 schreef LieLie het volgende:
[..]
Ik doe dat wel, zowel in de gewone oven als in de pizza-oven. Motorbloempje doet de bodem wel eerst in de oven. Keer proberen wat beter bevalt dus!
Denk dat het ook wel kan als je gewoon hetzelfde recept aanhoudt. Dus met gist e.d. Maarrrr heb dat nog niet geprobeerd, dus kan het niet met zekerheid zeggen.quote:Op dinsdag 7 december 2010 17:08 schreef _Loki het volgende:
Ik heb maar gewoon tarwebloem gehaald, dalijk deeg maken en morgen pizza maken
Leuk man, maar eigenlijk had je ook het resultaat nog moeten laten zien. Ben ook verrast hoe elastisch jouw deeg is. Ik denk als ik mijn deeg zo zou vormen dan was ie allang gescheurd.quote:Op dinsdag 7 december 2010 21:02 schreef MaximusTG het volgende:
Oke, ik heb een poging gedaan een filmpje te maken van mn pizzakunsten:
Die ziet er erg goed uit zeg. Wat iemand91 zegt. Posten dat receptquote:Op vrijdag 10 december 2010 11:49 schreef Terpentin07 het volgende:
Net weer een absoluut lekkere pizza als "avondeten" gehad. Ga het deeg zeker niet meer anders gaan maken. Alleen welke kaas nou beter is ben ik er niet over uit.
[ afbeelding ]
Oeps foutje Had de foto verplaatst en wss wordt die daarom niet meer getoond.quote:Op woensdag 15 december 2010 15:31 schreef FutureFairytale het volgende:
waarom heb je verwijderd Terpentin?
`quote:Op donderdag 16 december 2010 00:06 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Oeps foutje Had de foto verplaatst en wss wordt die daarom niet meer getoond.
Nu ik die foto zie krijg ik weer ontzettend trek. Ik denk dat ik zo direct weer deeg ga maken. Kan toch lekker uitslapen.
Ik vind dat er weer meer pizzas getoond mogen worden. Dus jongens kom op.
[ afbeelding ]
Oh jaquote:
Ik zal dat ook eens proberen. Bedankt voor de tip.quote:Op donderdag 16 december 2010 09:42 schreef MaximusTG het volgende:
Als je ze toch in de keukenmachine maakt, probeer dan eens de wet-kneading techniek; 3/4 van je bloem + zout en gist en al je water (dat mag dan wel wat meer zijn dan 290 ml, richting de 340). Dan ff mengen en laten rusten (+-20 minuten voor de autolyse). Vervolgens keukenmachine laten kneden, en na een paar minuten langzaam de rest van de bloem toevoegen, tot het deeg een bal vormt die (semi-) van de wand afkomt. Storten op bebloemd werkblad, en stukken snijden, en met bebloemde handen tot ballen vormen (plakt wel). Dan krijg je soepeler deeg, zoals in mn filmpje bijvoorbeeld.
Niet zo geschikt om uit te rollen alleen.
Oh lees het nu pas. Maar ik had inderdaad al zo'n vermoeden, omdat de 2 zo dicht bij de 1 zit op het toetsenbordquote:Op vrijdag 26 november 2010 13:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, hij smaakte prima!
@Zoheetik trouwens, zie niet dat je een recept uit een PDF gevolgd had, dat te nat werd; Dat was mijn PDFje, gebruik trouwens een ander recept tegenwoordig.. Dr zit een tikfoutje in die ene, moet 1 ipv 2 dl zijn.. Sorry daarvoor .
Gebruik nu deze werkwijze:
http://dl.dropbox.com/u/1974016/pizza/pizzaReinhartVarasano.pdf
Overigens heb ik daar ook alweer wat tweaks bij: Ik maak meestal voor 1 pizza 3/4 van de hoeveelheden daar, dat zijn dus vrij kleine pizza's (zoals bovenstaande foto's) maar die passen beter op mn schietplankje. Verder bol ik het deeg nog een keer op zodra het uit de koelkast komt, anders is het lastig om er een egaal dunne pizza van te vormen; Hij is dan iets te soepel. Tomatensaus doe ik gepelde tomaten uit blik goed uitspoelen, pureren (zonder het vocht), en wat zeezout en oregano erdoor. max 1,5 eetl per pizza (ja, dat is weinig). En nu dus de toppings licht bakken.
Sel de Mer?quote:Op donderdag 16 december 2010 02:09 schreef Terpentin07 het volgende:
Meerzout, één eetlepel doe ik meestal
nou, bij deze:quote:Op donderdag 16 december 2010 00:06 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Ik vind dat er weer meer pizzas getoond mogen worden. Dus jongens kom op.
Lijkt me niet zo lekker, ook 'n beetje luguber...quote:Op zaterdag 18 december 2010 17:18 schreef AkTje het volgende:
Wat gebruiken jullie voor een kaas? Een blok klaar zelf raspen of al voorverpakte geraspte kaas? Belgen, jong belegen of "pasta" kaas?
lolquote:Op zaterdag 18 december 2010 18:17 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Lijkt me niet zo lekker, ook 'n beetje luguber...
Ik ben bezig. Deeg staat in de koelkast. (recept uit OP).quote:Op donderdag 23 december 2010 23:58 schreef Zoheetik het volgende:
Ik doe het per portie in een boterhamzakje .
Wat is het hier verder stil trouwens, niemand meer aan het bakken?
Tja, er is nu wel genoeg ruimte in de koelkast.quote:Op vrijdag 24 december 2010 01:25 schreef Zoheetik het volgende:
Heb je het in de koelkast in schaaltjes?
Ik vind boterhamzakjes (bijna luchtdicht dichtgedraaid) toch handiger...
Toch niet mij he?quote:Op vrijdag 24 december 2010 17:04 schreef Zoheetik het volgende:
Blikjes tomatenpurree vind ik persoonlijk niet lekker, heeft zo'n typische smaak.
Gepelde tomaten uit blik zijn beter, of anders blokjes uit blik. Of verse.
quote:Op vrijdag 24 december 2010 18:02 schreef Zoheetik het volgende:
Nee ik heb liever nummer 53. Smaakt beter.
Nee, ik doe het met de hand. Maar het deeg was geloof ik iets te stug, ging ik het écht uitrekken dan begon het toch wat te scheuren. En die kruiden? Da's alleen wat gedroogde basilicum, veel smaak krijg je daar niet van.quote:Op maandag 27 december 2010 19:50 schreef Zoheetik het volgende:
Zie ik het goed dat je de bodem hebt uitgerold (met een deegroller of iets anders ronds)? Daardoor druk je alle lucht eruit wat de rand anders zo mooi luchtig zou maken. Nu is je rand platter. Ook is het gemakkelijker om met je handen een mooie ronde pizza te vormen.
De eerste langwerpige pizza ziet er beter uit vind ik!
(Bij beide wel erg veel kruiden, maar dat is smaak.. en als jij dat lekker vindt, niks mis mee natuurlijk, maar nodig is 't niet ).
't is een beetje 50/50, meeste kaas direct op de saus, dan de ingrediënten en dan nog een wat kaas. Maar daar kan ik op letten idd.quote:Op maandag 27 december 2010 22:35 schreef Terpentin07 het volgende:
De eerste pizza ziet er lekker uit zeg, alleen een tip kan ik je geven, leg de ingrediënten op de kaas en niet eronder. Dan worden ze namelijk beter gaar.
Meer welk type Het is niet allesbepalend maar het juiste type maakt het wel makkelijker.quote:Op dinsdag 28 december 2010 18:58 schreef Iemand91 het volgende:
Ik gebruikte trouwens Tarwebloem, is dat good enough?
Geen idee, zo'n 2kg zak van de Boni. Enige wat ze daar hadden (op patenbloem e.d. na)quote:Op dinsdag 28 december 2010 20:03 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Meer welk type Het is niet allesbepalend maar het juiste type maakt het wel makkelijker.
Pics!quote:Op zondag 2 januari 2011 19:25 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Er staat nu een pizza in de oven.
Hopelijk bijna klaar want ik heb trek!
Dat is helemaal niet zo'n gekke vraag; Het recept in de OP is niet helemaal compleet. Zo is die suiker onzin trouwens. Tijdens het rijzen fermenteert de gist de complexe suikers in de bloem, wat zorgt voor smaak en CO2, die gevangen wordt door de in het deeg ontstane glutennetwerk. Wat je dus moet doen na die eerste rijs, of na een nacht in de koelkast,quote:Op zondag 2 januari 2011 19:11 schreef Naamah het volgende:
Ben deeg aan het maken volgens het recept in de OP. Heb het deeg netjes twee uur laten rijzen en daarna de lucht eruit gedrukt en het nog even doorgekneed. En nu heeft het dus zo ongeveer weer het volume wat het voor het rijzen had Klopt dat? Zo ja, wat is dan het nut van rijzen (oprechte vraag, al komt het misschien een beetje kooknoobish over ).
Deeg ligt nu overigens in twee bolletjes in zakjes in de koelkast en wordt morgen verhuisd naar de vriezer om er hopelijk eind van de week pizza's van te gaan maken!
Ja had ik willen doen, maar helaas batterij van de camera leeg.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |