abonnement Unibet Coolblue
pi_89136930
Nee, het is ongezouten ansjovis, meer sardine-achtig.
Zou het gezouten ansjovis zijn geweest dan was het op zijn zachtst gezegd een merkwaardige pizza geweest.
pi_89137058
quote:
1s.gif Op donderdag 25 november 2010 15:13 schreef Yvesss het volgende:
Nee, het is ongezouten ansjovis, meer sardine-achtig.
Zou het gezouten ansjovis zijn geweest dan was het op zijn zachtst gezegd een merkwaardige pizza geweest.
Ahá ok dan begrijp ik het ;) Anders zou ik het inderdaad ook niet écht smakelijk gevonden hebben ;)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  donderdag 25 november 2010 @ 18:48:27 #78
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89146014


Mijn pizza van vandaag! Die van gisteren is er niks bij, jammer dat ik daarvan een stukje over heb gelaten want die smaakt ineens nergens meer naar :P (Ja naar een stukje brood met kaas dan...).

Maar nu is het wel even genoeg voor de rest van de week. Heb alleen wel nog een bolletje deeg over. :')
pi_89153558
Kan ik voor de saus gewoon tomatenblokjes uit blik gebruiken en die vervolgens pureren en wat inkoken? Moet de saus warm zijn als ik deze op het deeg doe? :9
pi_89153725
quote:
1s.gif Op donderdag 25 november 2010 18:48 schreef Zoheetik het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn pizza van vandaag! Die van gisteren is er niks bij, jammer dat ik daarvan een stukje over heb gelaten want die smaakt ineens nergens meer naar :P (Ja naar een stukje brood met kaas dan...).

Maar nu is het wel even genoeg voor de rest van de week. Heb alleen wel nog een bolletje deeg over. :')
lekker!!! :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 26 november 2010 @ 00:19:56 #81
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89163111
quote:
1s.gif Op donderdag 25 november 2010 21:26 schreef TargaFlorio het volgende:
Kan ik voor de saus gewoon tomatenblokjes uit blik gebruiken en die vervolgens pureren en wat inkoken? Moet de saus warm zijn als ik deze op het deeg doe? :9
Ik heb tomatenblokjes uit blik gebruikt, niet ingekookt omdat dat - naar het schijnt - de smaak kan verminderen. Ze zijn namelijk al voorgekookt voor ze ingeblikt werden.
Pureren zou je wel kunnen doen, heb ik uit luiheid niet gedaan. Heb de saus ook koud op het deeg gedaan, en heul erg weinig (rest bewaar ik gewoon, doe ik wel keer door de pasta of zo.)

FutureFairytale: dank je, was 'ie ook :9 . Heb nog een halfje over gelukkig.
  † In Memoriam † vrijdag 26 november 2010 @ 12:27:21 #82
91830 MaximusTG
pi_89174097
Na laatst weer eens hier gepost te hebben moest ik wel een deeg maken ;). Gister ook al pizza op, die stonden dus niet zo lang in de koelkast, maar heb nu voor de lunch het laatste bolletje opgemaakt. Heb deze keer eens de toppings (champignons, paprika, ui) licht gebakken, om overtollig vocht kwijt te raken (je moet wat, als je oven niet zo heet wordt als een houtoven). Was groot succes!





pi_89175599
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2010 12:27 schreef MaximusTG het volgende:
Na laatst weer eens hier gepost te hebben moest ik wel een deeg maken ;). Gister ook al pizza op, die stonden dus niet zo lang in de koelkast, maar heb nu voor de lunch het laatste bolletje opgemaakt. Heb deze keer eens de toppings (champignons, paprika, ui) licht gebakken, om overtollig vocht kwijt te raken (je moet wat, als je oven niet zo heet wordt als een houtoven). Was groot succes!

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
:9~ :9 _O_

Van het weekend heb ik geen tijd om pizza te maken :'(
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  † In Memoriam † vrijdag 26 november 2010 @ 13:15:17 #84
91830 MaximusTG
pi_89176092
Ja, hij smaakte prima!
@Zoheetik trouwens, zie niet dat je een recept uit een PDF gevolgd had, dat te nat werd; Dat was mijn PDFje, gebruik trouwens een ander recept tegenwoordig.. Dr zit een tikfoutje in die ene, moet 1 ipv 2 dl zijn.. Sorry daarvoor ;).
Gebruik nu deze werkwijze:
http://dl.dropbox.com/u/1974016/pizza/pizzaReinhartVarasano.pdf
Overigens heb ik daar ook alweer wat tweaks bij: Ik maak meestal voor 1 pizza 3/4 van de hoeveelheden daar, dat zijn dus vrij kleine pizza's (zoals bovenstaande foto's) maar die passen beter op mn schietplankje. Verder bol ik het deeg nog een keer op zodra het uit de koelkast komt, anders is het lastig om er een egaal dunne pizza van te vormen; Hij is dan iets te soepel. Tomatensaus doe ik gepelde tomaten uit blik goed uitspoelen, pureren (zonder het vocht), en wat zeezout en oregano erdoor. max 1,5 eetl per pizza (ja, dat is weinig). En nu dus de toppings licht bakken.
pi_89179967
Ik gebruik sinds kort ook weer een deegroller, het deeg wordt zo elastisch dat het mij niet goed lukte om een mooie ronde pizza van te maken, hij wordt er in ieder geval niet minder luchtig van, in tegendeel.
pi_89185780
Wij eten vanavond alweer pizza :@

En dinsdag met school heb ik ook nog pizza gegeten in een pizzeria.
En ik moet zeggen, ik vind die van mezelf zeker niet minder lekker!
  vrijdag 26 november 2010 @ 17:46:02 #87
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89188304
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2010 14:46 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik gebruik sinds kort ook weer een deegroller, het deeg wordt zo elastisch dat het mij niet goed lukte om een mooie ronde pizza van te maken, hij wordt er in ieder geval niet minder luchtig van, in tegendeel.
Begin je met een rond bolletje? Als je dan een mooie rand erin drukt blijft 'ie nog steeds rond... Dan druk je het binnenste uit met je knokkels en duw je weer een randje met je vingers. Enz. enz.
Dan is het toch niet heel moeilijk rond te houden?

Of anders gezegd: hoe ga jij te werk. Ben ook altijd wel benieuwd naar werkwijzes van anderen want jouw pizza's zien er subliem uit, dat wel!
pi_89190282
Binnenkort ook maar eens het bodem recept uit de TS gebruiken, alleen nu de vraag waar haal ik die spullen in Utrecht? Tipo 00 en biergist that is, de rest weet ik nog wel te vinden :')
  vrijdag 26 november 2010 @ 19:06:46 #89
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_89191372
ik ben jaloers, krijg de pizza nooit zo luchtig :@
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_89193459
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2010 17:46 schreef Zoheetik het volgende:

[..]

Begin je met een rond bolletje? Als je dan een mooie rand erin drukt blijft 'ie nog steeds rond... Dan druk je het binnenste uit met je knokkels en duw je weer een randje met je vingers. Enz. enz.
Dan is het toch niet heel moeilijk rond te houden?

Of anders gezegd: hoe ga jij te werk. Ben ook altijd wel benieuwd naar werkwijzes van anderen want jouw pizza's zien er subliem uit, dat wel!
Sinds ik mijn deeg anders maak is het veel plakkeriger en ook niet goed met de hand in vorm te krijgen. Heb daarom dus de deegroller gebruikt en was verrast hoe goed de pizza's werden omdat het steeds afgeraden wordt.

Vandaag weer pizza gemaakt en deze keer met de hand gevormd.. Erop ging salami, uien, knoflook, tabasco en edammer ipv mozzarella. Was best lekker alhoewel de korst ietsje minder was dan de vorige keren. Sorry voor de crappy beeldkwaliteit.



  vrijdag 26 november 2010 @ 21:52:32 #91
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89202179
Oh dat ziet er weer goed en lekker uit! Nomnomnom...

quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2010 18:42 schreef flying-dutchman het volgende:
Binnenkort ook maar eens het bodem recept uit de TS gebruiken, alleen nu de vraag waar haal ik die spullen in Utrecht? Tipo 00 en biergist that is, de rest weet ik nog wel te vinden :')
Tipo 00 kun je gewoon bij de AH halen. Biergist geen idee... Maar je hoeft niet per se tipo 00 en biergist te gebruiken he :).
  † In Memoriam † vrijdag 26 november 2010 @ 23:36:17 #92
91830 MaximusTG
pi_89208755
Zou me zeker niet doodstaren op die Italiaanse bloem. Vooral omdat tipo 00 slechts de maling aanduidt.
Goeie bloem heb je bv bij de Welkoop of de Boerenbond; Soezie Surprima, of bv Soezie Surfina. Bevatten hoog percentage eiwitten, wat voor goede glutenontwikkeling belangrijk is. Krijg je luchtige pizza's door.
pi_89208790
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2010 21:52 schreef Zoheetik het volgende:
Oh dat ziet er weer goed en lekker uit! Nomnomnom...

[..]

Tipo 00 kun je gewoon bij de AH halen. Biergist geen idee... Maar je hoeft niet per se tipo 00 en biergist te gebruiken he :).
LOL toch wel? dan morgen maar AH onveilig maken.

van het weekend kijken of ik even een probeersel kan maken zodat ik woensdag niet helemaal faal als ik bezoek heb :D

[ Bericht 13% gewijzigd door flying-dutchman op 27-11-2010 09:08:50 ]
pi_89218554
Ik zou lekker naar de Jumbo gaan, daar hebben ze De Cecco in de schappen. En verse gist in de koeling. Biergist in de winkel in Utrecht? Ben al blij dat ik het online kan vinden. Soezie van de welkoop is super, moet je wel voor naar Houten.
pi_89218751
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 11:11 schreef Yvesss het volgende:
Ik zou lekker naar de Jumbo gaan, daar hebben ze De Cecco in de schappen. En verse gist in de koeling. Biergist in de winkel in Utrecht? Ben al blij dat ik het online kan vinden. Soezie van de welkoop is super, moet je wel voor naar Houten.
ga ik die ook ff langs hobbelen (het is wel die mini jumbo bij kanaleneiland maar goed)
pi_89218859
Een enkele keer heb je de pech dat het op is. Zodoende neem ik altijd praktisch de hele voorraad mee. Deze hebben ze: http://www.dececco.it/IT/(...)tipo-00/?Prodotto=11
pi_89221616
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 11:21 schreef Yvesss het volgende:
Een enkele keer heb je de pech dat het op is. Zodoende neem ik altijd praktisch de hele voorraad mee. Deze hebben ze: http://www.dececco.it/IT/(...)tipo-00/?Prodotto=11
dan ben je me net voor geweest, want hij stond er niet :'). Bij appie wel ander merk tipo 00 gevonden.
pi_89222014
Wasn't me. Maar dat is wel de reden dat àls het er staat, ik wat extra meeneem. Jumbo is een beetje ver weg.
pi_89222092
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 13:14 schreef Yvesss het volgende:
Wasn't me. Maar dat is wel de reden dat àls het er staat, ik wat extra meeneem. Jumbo is een beetje ver weg.
hebben we het trouwens over dezelfde jumbo, die op kanaleneiland is niet erg groot namelijk... en weet dat er meerdere in Utrecht zijn
pi_89222241
@ Alle mensen die pics posten hier:

Ik zie bij iedereen dat die kaas echt goed gesmolten is, doen jullie dat met een standaard oven?
404 - Not Found
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')