Làààng kneden!quote:Op zondag 21 november 2010 21:03 schreef robuust89 het volgende:
Als ik de hoeveelheden aanhoud van de OP, dan zit er meer deeg aan mijn handen, dan dat er in de beslagkom zitik pak dan wat minder water, word de bodem ook wat dikker, Magoed.
Hoe zorg ik ervoor dat het wel kneedbaar is?
Met de broodbakmachine, lekker lui en geweldig resultaat!quote:Op zondag 21 november 2010 21:03 schreef robuust89 het volgende:
Als ik de hoeveelheden aanhoud van de OP, dan zit er meer deeg aan mijn handen, dan dat er in de beslagkom zitik pak dan wat minder water, word de bodem ook wat dikker, Magoed.
Hoe zorg ik ervoor dat het wel kneedbaar is?
Daarom ook, de aanhalingstekens. Ik kon dit ook niet echt als pizza beschouwen. Als saus zit er een tamelijk loodzware bonenpuree op, daar moest de bodem dit keer zelf wat dikker zijn. Overigens gingen de meeste toppings (zure room, grote bergen pico de gallo) er pas op toen de pizza al gebakken was.quote:Op maandag 22 november 2010 23:21 schreef Yvesss het volgende:
Ziet er heerlijk uit!! Maar ook jij Minilot, kunt nu niet ontkennen dat de bodem aan de dikke kant is. Doet een beetje broodachtig aan. Nu is een pizza een soort brood, geen man overboord. Ik zie ook wel dat er vrij gulle toppings opzitten, daar weet de bestron niet zo goed raad mee. Desondanks, erg smakelijk!
Die ziet er mooi uit! Niet zo speciaal zeg je dan...quote:Op maandag 22 november 2010 23:21 schreef Yvesss het volgende:
Ziet er heerlijk uit!! Maar ook jij Minilot, kunt nu niet ontkennen dat de bodem aan de dikke kant is. Doet een beetje broodachtig aan. Nu is een pizza een soort brood, geen man overboord. Ik zie ook wel dat er vrij gulle toppings opzitten, daar weet de bestron niet zo goed raad mee. Desondanks, erg smakelijk!
Mijn lunchpizza van Zondagmiddag, niet zo speciaal. ipv het gebakken ei.
[ afbeelding ]
En terecht!quote:Op woensdag 24 november 2010 19:03 schreef Zoheetik het volgende:
Ja met gewone bloem!
* Zoheetik is stiekem best een beetje trots![]()
Ja klopt, maar dat heb ik eigenlijk sowieso al van de vrieschdieppizza's: ze vervelen snel. Dus wissel nog wel eens af en zo vaak eet ik ze eigenlijk ook niet.quote:Op donderdag 25 november 2010 09:08 schreef MaximusTG het volgende:
Oh en @Zoheetik:
Ik vond vroeger die big american pizza's wel lekker... Nu ik zelfgemaakte gewend ben, en ik er laatst weer een had (omdat ik lui was) ging ik bijna over mn nek van de hoeveelheid zout en vet die erin zat..
Ik heb helemaal niet het idee dat het minder rijst. Het rijst met biergist juist enorm bij mij!quote:Op donderdag 25 november 2010 13:20 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, heerlijk is dat, dat lekkere zachte deeg. Ook zo fijn om er dan een mooie pizza van te vormen. Ben nog een beetje aan het kijken naar de biergist.
Hier staat bijvoorbeeld: (http://botit.botany.wisc.edu/toms_fungi/dec2002.html)
"The same species, Saccharomyces cerevisiae, is used in both processes, but different strains (varieties) of the fungus are used. The bread making strain, for example, is genetically selected to produce more carbon dioxide and much less alcohol, while the opposite is true of the spirit-making strains."
Dat impliceert dat deeg met biergist meer alcohol zou bevatten, en veel minder zou rijzen.. De alcohol kan natuurlijk wel de andere smaak verklaren.
Pfoe dat is wel erg veel ansjovis, jij houdt van sterke smaken?quote:Op donderdag 25 november 2010 14:02 schreef Yvesss het volgende:
Google maar eens op gist en esters.
Ik denk dat het deze esters zijn die het hem doen. Een redelijk scheikundig verhaal.
Oh, ja, vanmiddag nog eentje gemaakt. Een vissige. Het is weer voldoende geweest qua pizza's deze week.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ahá ok dan begrijp ik hetquote:Op donderdag 25 november 2010 15:13 schreef Yvesss het volgende:
Nee, het is ongezouten ansjovis, meer sardine-achtig.
Zou het gezouten ansjovis zijn geweest dan was het op zijn zachtst gezegd een merkwaardige pizza geweest.
lekker!!!quote:Op donderdag 25 november 2010 18:48 schreef Zoheetik het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn pizza van vandaag! Die van gisteren is er niks bij, jammer dat ik daarvan een stukje over heb gelaten want die smaakt ineens nergens meer naar(Ja naar een stukje brood met kaas dan...).
Maar nu is het wel even genoeg voor de rest van de week. Heb alleen wel nog een bolletje deeg over.![]()
Ik heb tomatenblokjes uit blik gebruikt, niet ingekookt omdat dat - naar het schijnt - de smaak kan verminderen. Ze zijn namelijk al voorgekookt voor ze ingeblikt werden.quote:Op donderdag 25 november 2010 21:26 schreef TargaFlorio het volgende:
Kan ik voor de saus gewoon tomatenblokjes uit blik gebruiken en die vervolgens pureren en wat inkoken? Moet de saus warm zijn als ik deze op het deeg doe?
quote:Op vrijdag 26 november 2010 12:27 schreef MaximusTG het volgende:
Na laatst weer eens hier gepost te hebben moest ik wel een deeg maken. Gister ook al pizza op, die stonden dus niet zo lang in de koelkast, maar heb nu voor de lunch het laatste bolletje opgemaakt. Heb deze keer eens de toppings (champignons, paprika, ui) licht gebakken, om overtollig vocht kwijt te raken (je moet wat, als je oven niet zo heet wordt als een houtoven). Was groot succes!
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Begin je met een rond bolletje? Als je dan een mooie rand erin drukt blijft 'ie nog steeds rond... Dan druk je het binnenste uit met je knokkels en duw je weer een randje met je vingers. Enz. enz.quote:Op vrijdag 26 november 2010 14:46 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik gebruik sinds kort ook weer een deegroller, het deeg wordt zo elastisch dat het mij niet goed lukte om een mooie ronde pizza van te maken, hij wordt er in ieder geval niet minder luchtig van, in tegendeel.
Sinds ik mijn deeg anders maak is het veel plakkeriger en ook niet goed met de hand in vorm te krijgen. Heb daarom dus de deegroller gebruikt en was verrast hoe goed de pizza's werden omdat het steeds afgeraden wordt.quote:Op vrijdag 26 november 2010 17:46 schreef Zoheetik het volgende:
[..]
Begin je met een rond bolletje? Als je dan een mooie rand erin drukt blijft 'ie nog steeds rond... Dan druk je het binnenste uit met je knokkels en duw je weer een randje met je vingers. Enz. enz.
Dan is het toch niet heel moeilijk rond te houden?
Of anders gezegd: hoe ga jij te werk. Ben ook altijd wel benieuwd naar werkwijzes van anderen want jouw pizza's zien er subliem uit, dat wel!
Tipo 00 kun je gewoon bij de AH halen. Biergist geen idee... Maar je hoeft niet per se tipo 00 en biergist te gebruiken hequote:Op vrijdag 26 november 2010 18:42 schreef flying-dutchman het volgende:
Binnenkort ook maar eens het bodem recept uit de TS gebruiken, alleen nu de vraag waar haal ik die spullen in Utrecht? Tipo 00 en biergist that is, de rest weet ik nog wel te vinden
LOL toch wel? dan morgen maar AH onveilig maken.quote:Op vrijdag 26 november 2010 21:52 schreef Zoheetik het volgende:
Oh dat ziet er weer goed en lekker uit! Nomnomnom...
[..]
Tipo 00 kun je gewoon bij de AH halen. Biergist geen idee... Maar je hoeft niet per se tipo 00 en biergist te gebruiken he.
ga ik die ook ff langs hobbelen (het is wel die mini jumbo bij kanaleneiland maar goed)quote:Op zaterdag 27 november 2010 11:11 schreef Yvesss het volgende:
Ik zou lekker naar de Jumbo gaan, daar hebben ze De Cecco in de schappen. En verse gist in de koeling. Biergist in de winkel in Utrecht? Ben al blij dat ik het online kan vinden. Soezie van de welkoop is super, moet je wel voor naar Houten.
dan ben je me net voor geweest, want hij stond er nietquote:Op zaterdag 27 november 2010 11:21 schreef Yvesss het volgende:
Een enkele keer heb je de pech dat het op is. Zodoende neem ik altijd praktisch de hele voorraad mee. Deze hebben ze: http://www.dececco.it/IT/(...)tipo-00/?Prodotto=11
hebben we het trouwens over dezelfde jumbo, die op kanaleneiland is niet erg groot namelijk... en weet dat er meerdere in Utrecht zijnquote:Op zaterdag 27 november 2010 13:14 schreef Yvesss het volgende:
Wasn't me. Maar dat is wel de reden dat àls het er staat, ik wat extra meeneem. Jumbo is een beetje ver weg.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |