abonnement Unibet Coolblue
pi_90078177
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 02:09 schreef Terpentin07 het volgende:
Meerzout, één eetlepel doe ik meestal
Sel de Mer? ;)
pi_90089042
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 00:06 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Ik vind dat er weer meer pizzas getoond mogen worden. Dus jongens kom op.

nou, bij deze:



hééérlijk!

Ik ben wel altijd nog bezig met het verfijnen van het recept aangezien ik onlangs pas heb geleerd pizza maken. Vers geraspt oude kaas doet het goed voor mij, dan komt er wat olie vrij en dan is het niet te droog allemaal. Ik heb het 'n keer geprobeerd met voorgeraspt euroshopper kaas :') ... die gebruik ik dus nooit meer!
Nosce te ipsum.
pi_90089146
Wat gebruiken jullie voor een kaas? Een blok klaar zelf raspen of al voorverpakte geraspte kaas? Belgen, jong belegen of "pasta" kaas?
pi_90089224
Grana padano, verse van het blok geraspt :) en wat mozarella (meestal de goedkope, van de koe).
Geen 'hollandse' kazen verder, dat is mij/ons te vet :)

Ga zo ook weer bakken! :9
Ja doei.
pi_90089529
Ik heb nu 2x pizza gemaakt. Goed bevallen, maar ik zit nog een beetje met het deeg. Het smaakt zo.. flauw, er zit niet echt veel smaak aan. Hoe maak ik het deeg nou écht lekker?
pi_90091004
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 december 2010 17:18 schreef AkTje het volgende:
Wat gebruiken jullie voor een kaas? Een blok klaar zelf raspen of al voorverpakte geraspte kaas? Belgen, jong belegen of "pasta" kaas?
Lijkt me niet zo lekker, ook 'n beetje luguber... :D
pi_90097597
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 december 2010 18:17 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Lijkt me niet zo lekker, ook 'n beetje luguber... :D
lol
Nosce te ipsum.
pi_90097609
onze pizza's waren weer heerlijk O+
Ja doei.
  zaterdag 18 december 2010 @ 22:08:56 #259
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_90100497
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 december 2010 09:36 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Sel de Mer? ;)
Nee minder zout natuurlijk ;( .
pi_90356061
Hoe kun je deeg langer bewaren (langer dan een week zeg maar)?
En bewaren in de koelkast; gewoon even wat folie erover?

EDIT: in de koelkast gezet met een natte doek erover. Morgen de proef op de som.
Heb het maar niet als hoofdgerecht genomen, dat risico neem ik niet...

[ Bericht 40% gewijzigd door Iemand91 op 23-12-2010 20:03:02 ]
  donderdag 23 december 2010 @ 23:58:36 #261
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_90370741
Ik doe het per portie in een boterhamzakje :).

Wat is het hier verder stil trouwens, niemand meer aan het bakken?
pi_90372724
quote:
1s.gif Op donderdag 23 december 2010 23:58 schreef Zoheetik het volgende:
Ik doe het per portie in een boterhamzakje :).

Wat is het hier verder stil trouwens, niemand meer aan het bakken?
Ik ben bezig. Deeg staat in de koelkast. (recept uit OP).

Tering wat rijst dat spul. Eerst was de hoeveelheid verdubbeld in de 2 uur dat je het laat staan, vervolgens had ik het in schaaltjes gedaan en daar kwam het ook bovenuit.
Nu maar in nóg grotere schalen gedaan. Ben benieuwd wat ik morgen vind. :D

Maar ik zit te denken aan de saus. Wat is lekker en te maken met standaard (droge) ingrediënten?
  vrijdag 24 december 2010 @ 01:25:12 #263
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_90375322
Heb je het in de koelkast in schaaltjes?
Ik vind boterhamzakjes (bijna luchtdicht dichtgedraaid) toch handiger...
pi_90376043
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 01:25 schreef Zoheetik het volgende:
Heb je het in de koelkast in schaaltjes?
Ik vind boterhamzakjes (bijna luchtdicht dichtgedraaid) toch handiger...
Tja, er is nu wel genoeg ruimte in de koelkast. ;)
En ik geloof dat het bijna de boterhamzakjes zou "uitgisten"...

Morgen maar 'ns op zoek naar sausrecepten.
  vrijdag 24 december 2010 @ 03:02:38 #265
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_90378536
Ja het rijst veel, ook in boterhamzakjes, maar als je er weinig lucht bij doet houdt het gisten op een gegeven moment op.
pi_90397522
Nou, zo maar eens kijken of de pizza wat word.
Hopen dat het deeg wat word, daarna doe ik als saus denk ik maar iets al dit:
- 1 / 2 blik(jes) tomatenpuree
- Wat teentjes knoflook (ligt hier nog, moet ook nodig een keer op)
- Wat sjalot fijngesnipperd (ligt hier ook nog, moet ook nodig een keer op)
- Gedroogde oregano
- Wat zout?

Erop: eerst de saus, dan wat geraspte kaas (I know), wat salami/ontbijtspek, restje sjalotjes, wat mozzarella en wat gedroogde oregano erop?

Keep you posted!
  vrijdag 24 december 2010 @ 16:43:12 #267
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_90397734
Belangrijke ingrediënt meld zich.
Tevens; Terugvindpizza. :)
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  vrijdag 24 december 2010 @ 17:04:22 #268
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_90398827
Blikjes tomatenpurree vind ik persoonlijk niet lekker, heeft zo'n typische smaak.
Gepelde tomaten uit blik zijn beter, of anders blokjes uit blik. Of verse.
  vrijdag 24 december 2010 @ 17:48:37 #269
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_90400903
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 17:04 schreef Zoheetik het volgende:
Blikjes tomatenpurree vind ik persoonlijk niet lekker, heeft zo'n typische smaak.
Gepelde tomaten uit blik zijn beter, of anders blokjes uit blik. Of verse.
Toch niet mij he? :'(
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  vrijdag 24 december 2010 @ 18:02:45 #270
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_90401518
Nee ik heb liever nummer 53. Smaakt beter.
  vrijdag 24 december 2010 @ 18:03:49 #271
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_90401568
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 18:02 schreef Zoheetik het volgende:
Nee ik heb liever nummer 53. Smaakt beter.
_O-
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_90403189
Viel niet tegen. De bodem is een beetje fail geworden in vorm (moest rond worden :|W :') )
(tevens wat gaten, maar boeit niet verder), foto's zijn in haast gemaakt dus slecht:

Deegklomp (voor een nacht rijzen):


Belegd:



Werd:




Met heeel dunne bodem welke - thank goodness - heel bleef:


Mede-eters vonden het lekker, dat is een geruststelling...

Enne, met deze post is Terpentin07's wens op meer foto's voor de komende tijd weer opgelost. :')
pi_90503264
En nog meer foto's (van de tweede bol deeg):
Eerst:



Halverwege:


Etenstijd :Y) :


En weer een erg dunne, krokante bodem. Ik weet niet hoe jullie hier 2 "grote" pizza's uit krijgen.
Als ik weer 'ns pizza maak de bodem misschien maar 'ns eerst apart in de oven doen.
  maandag 27 december 2010 @ 19:50:11 #274
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_90506243
Zie ik het goed dat je de bodem hebt uitgerold (met een deegroller of iets anders ronds)? Daardoor druk je alle lucht eruit wat de rand anders zo mooi luchtig zou maken. Nu is je rand platter. Ook is het gemakkelijker om met je handen een mooie ronde pizza te vormen.

De eerste langwerpige pizza ziet er beter uit vind ik!
(Bij beide wel erg veel kruiden, maar dat is smaak.. en als jij dat lekker vindt, niks mis mee natuurlijk, maar nodig is 't niet :) ).
pi_90514315
De eerste pizza ziet er lekker uit zeg, alleen een tip kan ik je geven, leg de ingrediënten op de kaas en niet eronder. Dan worden ze namelijk beter gaar.

Net zelf weer een pizza gemaakt. Het werd een pizza cipolla met tabasco.





abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')