abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_89489156
Hm, wat apart!
Dat heb ik hier met bakpapier nooit gehad!
Hoe lang had je hem er in en op welke temperatuur?
  vrijdag 3 december 2010 @ 19:48:06 #202
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89489331
5 minuten op 260 graden.
pi_89489354
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 19:48 schreef Zoheetik het volgende:
5 minuten op 260 graden.
Vreemd! Dat deed ik ook in de oven, en het papier werd wel een béétje donker, maar niet zo;)

Heb je de grill aan?
  vrijdag 3 december 2010 @ 19:50:07 #204
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89489417
Boven en onderwarmte heb ik altijd aan. Elektrische oven.
Heb dit ook al een keer eerder gehad gewoon op 200 graden, maar toen had ik 't onderin de oven gelegd, dus direct tegen de oven aan.
pi_89528764
Nog even over de kliederboel, zo ziet mijn werkblad eruit tijdens/na het kneden:



Niks aan de hand!
  zaterdag 4 december 2010 @ 23:09:28 #206
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89534996
Doe je netjes inderdaad. :o Hoewel... bij mij is alleen een kom vies.
En na het vormen van de bodem?
pi_89535202
Hier kun je het wel op zien, gewoon schoon verder. Ik doe een heel klein beetje bloem op de houten snijplank, draai het met m'n hand tot een rondje van ongeveer pizzagrootte. Dan pak ik een stuk deeg, vorm het in mijn handen tot een redelijk grote plak. Die leg ik op de bloem, trek en duw het nog wat verder in vorm, schuif de plankjes eronder, en klaar!

pi_89535328
Ik heb m'n pizzasteen! :D
Volgende week eens proberen, ik ben benieuwd hoe het gaat!
pi_89544670
Trouwens, over het laten rijzen van het deeg:

Ik heb een ronde beslagkom waar ik het deeg in leg om te laten rijzen, en die smeer ik altijd in met een klein beetje olijfolie. En nu heb ik ooit eens een soufflé gemaakt, en daar stond bij dat je het vormpje moest invetten door de zijkant van onder naar boven in te smeren, stukje voor stukje, in plaats van rond draaien. Dan kon de soufflé beter rijzen. Ik doe het nu dus ook met de pizzakom, en het rijst super. Ik weet niet of het echt helpt, maar je weet maar nooit ;)
pi_89574347
Na het hele topic is eens doorgelezen te hebben ga ik denk ik in de zeer nabije toekomst ook maar 'ns een pizza in elkaar flansen. Gewoon maar het recept voor de bodem van de OP nemen denk ik. Tomatensaus weet ik nog niet hoe ik dat ga doen (Nu zou ik denk ik een combinatie van fijngesnipperd uitje, knoflook, kleine blikjes tomatenpuree o.i.d. doen, maar dat zie ik nog wel).

Nog 2 weken te gaan tot kerstvakantie, dan maar 'ns proberen. Tot die tijd maar gaan bedenken wat ik erop flikker...

Keep you posted! ;)
pi_89588287
Deeg gemacht! :D

Shit, mijn bakker hier verkoopt sinds vorige week geen bakkersgist meer :(
Waar halen jullie je bakkersgist?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  maandag 6 december 2010 @ 15:32:32 #212
296595 foodlover
live and learn
pi_89589264
Ik maak zelf zo'n 1x per 2 weken pizza. Ik gebruik de zakjes gedroogde gist van Dr. Oetker, werkt prima. Ik heb ook wel eens verse gist, die haal ik dan bij de Turk of in Duitsland gewoon bij de supermarkt. Met name het rollen gaat steeds beter, ik hou van zeer dunne pizza's met weinig beleg, is echt een kwestie van oefenen.

Soms gebruik ik mijn pizzasteen maar die ligt nu elders en ik moet zeggen dat ik goede resultaten haal ook zonder steen door de pizza op de gewone bakplaat helemaal onder in de oven te doen (oude gasoven, heetste stand). Ik rol het deeg op het aanrecht, doe het uitgerolde deeg op een stuk bakpapier, dan nog eens voorzichtig rollen, beleggen en dan pak ik het stuk papier met pizza erop en doe 'm in de oven. Tijd houd ik niet bij, gewoon op gevoel. :Y)
  maandag 6 december 2010 @ 16:07:51 #213
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89590761
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2010 23:15 schreef LieLie het volgende:
Hier kun je het wel op zien, gewoon schoon verder. Ik doe een heel klein beetje bloem op de houten snijplank, draai het met m'n hand tot een rondje van ongeveer pizzagrootte. Dan pak ik een stuk deeg, vorm het in mijn handen tot een redelijk grote plak. Die leg ik op de bloem, trek en duw het nog wat verder in vorm, schuif de plankjes eronder, en klaar!

[ afbeelding ]
Oja, houten snijplank, dat is sowieso al handig! Die gare kunststoffen dingen altijd. Nou ja ik maakte de bodem op het aanrecht en hield altijd veel bloem ernaast over. Moet ook wel want aanrecht is niet glad, dus meer bloem nodig om mooie bodem te kunnen vormen...
Maar goed voorbeeld doet volgen! *volgende keer ook probeers*
pi_89607902
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 00:48 schreef Iemand91 het volgende:
Na het hele topic is eens doorgelezen te hebben ga ik denk ik in de zeer nabije toekomst ook maar 'ns een pizza in elkaar flansen. Gewoon maar het recept voor de bodem van de OP nemen denk ik. Tomatensaus weet ik nog niet hoe ik dat ga doen (Nu zou ik denk ik een combinatie van fijngesnipperd uitje, knoflook, kleine blikjes tomatenpuree o.i.d. doen, maar dat zie ik nog wel).

Nog 2 weken te gaan tot kerstvakantie, dan maar 'ns proberen. Tot die tijd maar gaan bedenken wat ik erop flikker...

Keep you posted! ;)
`

Volgend hierop:
Na het deeg klaar is (rond dus...), doe je dan direct de ingrediënten erop en dan een minuut of 10 (o.i.d.) in de oven op welke temperatuur? Of eerst de bodem in de oven, eruithalen en beleggen en dan nog een kee
pi_89608351
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 21:42 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

`

Volgend hierop:
Na het deeg klaar is (rond dus...), doe je dan direct de ingrediënten erop en dan een minuut of 10 (o.i.d.) in de oven op welke temperatuur? Of eerst de bodem in de oven, eruithalen en beleggen en dan nog een kee
Ik doe dat wel, zowel in de gewone oven als in de pizza-oven. Motorbloempje doet de bodem wel eerst in de oven. Keer proberen wat beter bevalt dus!
  maandag 6 december 2010 @ 22:16:47 #216
296595 foodlover
live and learn
pi_89610518
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 21:47 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ik doe dat wel, zowel in de gewone oven als in de pizza-oven. Motorbloempje doet de bodem wel eerst in de oven. Keer proberen wat beter bevalt dus!
Eerste vraag: Hoe dik wil je je bodem hebben? Wil je 'm heel dun dan volstaat 1x in de oven, indien je een dikkere (amerikaanse) bodem wilt zou ik de bodem eerst even voorbakken.
pi_89615839
Right, 1x voor een dunne bodem, 2x voor een dikke bodem. En de pizza is klaar als de kaas goed gesmolten is right?
  maandag 6 december 2010 @ 23:47:56 #218
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_89616523
Ik haal hem er altijd uit op het moment dat de eerste bruine stipjes ontstaan op de kaas.
  dinsdag 7 december 2010 @ 00:22:30 #219
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89617985
Ik had laatst een te dunne bodem. Was ook vochtig belegd, maar toen werd de bodem als een lasagnablaadje en viel het uit elkaar. Had 'm toen wel krokant voor kunnen bakken.
Doorgaans bak ik dus niet voor, heb het idee dat het binnenste van de bodem daardoor mooi dun blijft en minder bellen gaat vormen doordat er gewicht op ligt.
  † In Memoriam † dinsdag 7 december 2010 @ 09:30:29 #220
91830 MaximusTG
pi_89622730
Ik bak de pizza altijd in een keer met alles erop. Dat is immers de authentieke manier. Als je zonder toppings bakt dan rijst je pizza in het midden teveel. Nou rijst je pizza natuurlijk niet zoveel als je em met een deegroller vormt, maar goed. Het is natuurlijk wel zo dat je een compromis moet sluiten doordat de meeste huisovens niet zo heet worden als een echte steenoven. Je kan bijvoorbeeld je toppings licht bakken (ontvochten eigenlijk), of er gewoon veel minder op doen.

Bij mij ligt inmiddels het pizzadeeg met zuurdesem in de koelkast sinds gisteravond. Ben benieuwd hoe het deeg zich gaat gedragen in de oven. Zuurdesemcultuur is zelfgemaakt!
Ga denk ik proberen een filmpje te maken van het vormen van de pizza. Alleen nog ff bedenken hoe ik de camera dan ergens moet opstellen..
pi_89627013
Ik wil vanavond zelfgemaakte pizza eten maar ik heb alleen nog zelfrijzend bakmeel ;( Kan het daar ook mee? Naar de supermarkt gaan in deze conditie is ook niks :')
  † In Memoriam † dinsdag 7 december 2010 @ 12:28:34 #222
91830 MaximusTG
pi_89627637
Heb je nog wel gist in huis dan? Ik weet niet door welke condititie je niet naar de supermarkt kan, maar je hebt denk ik twee opties; Maak een bodem met het zelfrijzend bakmeel, vrij snel voordat je em wil opeten; Zorg dan wel voor wat kruiden en goed wat zout erin, omdat de smaak dan vooral daarvandaan moet komen en niet ontstaat uit de bloem.

Wat ook kan (denk ik). Meng het bakmeel met de hoeveelheid water voor je bodem recept. Als het goed is zal het bakpoeder dan gaan reageren en CO2 produceren. Zodra dat klaar is kun je je gist toevoegen en het geheel kneden en verwerken zoals normaal.

Misschien is toch even naar de winkel makkelijker ;).
pi_89627725
Hm, misschien wel ja.
Nah ik ben half ziek en zie er echt niet uit :') dus ik had gerekend om een bankhang-dagje. Gist heb ik nog wel in huis.
  † In Memoriam † dinsdag 7 december 2010 @ 14:13:10 #224
91830 MaximusTG
pi_89633584
Die is zo.. nep :')
Had 'm ook al gevonden maar als je het niet eens hoeft laten rijzen vertrouw ik het niet.
  † In Memoriam † dinsdag 7 december 2010 @ 15:24:31 #226
91830 MaximusTG
pi_89634176
Ja, wat wil je anders, met zelfrijzend bakmeel.. Dan hoeft ie natuurlijk niet te rijzen.
pi_89638451
Ik heb maar gewoon tarwebloem gehaald, dalijk deeg maken en morgen pizza maken :)
pi_89640967
Vandaag mijn nieuwe keukenmachine het deeg laten kneden. Ook perfect voor kaas raspen. O+ De saus heb ik nu zelfgemaakt, gebruikte de laatste keren toch altijd die uit blik. Nu alleen tomaat, zout en oregano en ik moet zeggen dat het me nog beter smaakt dan voorheen.
  dinsdag 7 december 2010 @ 19:29:07 #229
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89644032
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 december 2010 17:08 schreef _Loki het volgende:
Ik heb maar gewoon tarwebloem gehaald, dalijk deeg maken en morgen pizza maken :)
Denk dat het ook wel kan als je gewoon hetzelfde recept aanhoudt. Dus met gist e.d. Maarrrr heb dat nog niet geprobeerd, dus kan het niet met zekerheid zeggen.

Met verse tomaten klinkt wel beter inderdaad Terpentin07!

Ik ga zo ook weer pizza maken. Saus moet op.
  † In Memoriam † dinsdag 7 december 2010 @ 21:02:51 #230
91830 MaximusTG
pi_89649417
Oke, ik heb een poging gedaan een filmpje te maken van mn pizzakunsten:

  dinsdag 7 december 2010 @ 21:07:11 #231
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89649751
Geheimzinnig filmpje hoor, je ziet 't bijna niet :D.

--
Oh halverwege wel, nice :)! 't Leek ook even of je de pizzabodem in de gootsteen gooide.
  † In Memoriam † dinsdag 7 december 2010 @ 21:22:07 #232
91830 MaximusTG
pi_89650650
Eerste helft is vormen bodem, daarna beleggen. Heb niet echt een camera met statief, dus had mn telefoon, Galaxy S vastgetaped op een ikea staande lamp met buigbare bovenkant. Vervolgens kon ik de "camera" bedienen via de vncserver op de telefoon. Niet echt praktisch ;).
pi_89651109
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 december 2010 21:02 schreef MaximusTG het volgende:
Oke, ik heb een poging gedaan een filmpje te maken van mn pizzakunsten:

Leuk man, maar eigenlijk had je ook het resultaat nog moeten laten zien. :9 Ben ook verrast hoe elastisch jouw deeg is. Ik denk als ik mijn deeg zo zou vormen dan was ie allang gescheurd. :')
pi_89654127
Nou het deeg is gemaakt en ligt nu in de koelkast te rusten. En het blijft maar rijzen, niet normaal :{
Ben heel benieuwd hoe het smaakt!
  † In Memoriam † vrijdag 10 december 2010 @ 11:31:07 #235
91830 MaximusTG
pi_89756577
Gisteren dit pakketje aan iemand kado gedaan :)

What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_89756919
Net weer een absoluut lekkere pizza als "avondeten" gehad. :P Ga het deeg zeker niet meer anders gaan maken. :9 Alleen welke kaas nou beter is ben ik er niet over uit.

pi_89757413
Hij was serieus lékker!
Ga ik echt vaker doen.
Hij was wel gigantisch dik geworden, hoe kan dat? :{ Upload zo even foto's.
pi_89757467
Zo dat ziet er goed uit! Wat is je precieze deegrecept en hoe maak je het dan als ik het vragen mag?
pi_89757905
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 december 2010 11:49 schreef Terpentin07 het volgende:
Net weer een absoluut lekkere pizza als "avondeten" gehad. :P Ga het deeg zeker niet meer anders gaan maken. :9 Alleen welke kaas nou beter is ben ik er niet over uit.

[ afbeelding ]
Die ziet er erg goed uit zeg. Wat iemand91 zegt. Posten dat recept ;)
pi_89780443
Handig zo'n printer.
  † In Memoriam † woensdag 15 december 2010 @ 15:20:42 #242
91830 MaximusTG
pi_89959885
En, waar blijven die foto's Loki? ;)
pi_89960306
waarom heb je verwijderd Terpentin? -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_89984845
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 15:31 schreef FutureFairytale het volgende:
waarom heb je verwijderd Terpentin? -O-
Oeps foutje :P Had de foto verplaatst en wss wordt die daarom niet meer getoond.

Nu ik die foto zie krijg ik weer ontzettend trek. Ik denk dat ik zo direct weer deeg ga maken. :D Kan toch lekker uitslapen. :P

Ik vind dat er weer meer pizzas getoond mogen worden. Dus jongens kom op.

pi_89986817
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 00:06 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Oeps foutje :P Had de foto verplaatst en wss wordt die daarom niet meer getoond.

Nu ik die foto zie krijg ik weer ontzettend trek. Ik denk dat ik zo direct weer deeg ga maken. :D Kan toch lekker uitslapen. :P

Ik vind dat er weer meer pizzas getoond mogen worden. Dus jongens kom op.

[ afbeelding ]
`

Nogmaals, recept? O-)
pi_89987190
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 01:26 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

`

Nogmaals, recept? O-)
Oh ja :D

500 gram bloem (tipo 00 of normale bloem, beter geen patentbloem, die is volgens mij minder geschikt voor een gistdeeg)
1 pakje (bier)gist
Meerzout, één eetlepel doe ik meestal
Lauw water 280-290ml

Eerst het zout en de gist in het water oplossen en dan de bloem bijmengen. Ik doe het sinds kort met en keukenmachine. Dan laat ik de machine ca 20 minuten het deeg op een lage snelheid kneden. Hierna nog twee uur op kamertemperatuur afgedekt laten rijzen en dan porties maken van het deeg en in plastic zakjes de koelkast in waar het verder kan gaan rijzen. De lekkerste pizzas krijg ik van deeg dat zo twee/drie dagen in de koelkast heeft gelegen.
  † In Memoriam † donderdag 16 december 2010 @ 09:42:45 #247
91830 MaximusTG
pi_89989673
Als je ze toch in de keukenmachine maakt, probeer dan eens de wet-kneading techniek; 3/4 van je bloem + zout en gist en al je water (dat mag dan wel wat meer zijn dan 290 ml, richting de 340). Dan ff mengen en laten rusten (+-20 minuten voor de autolyse). Vervolgens keukenmachine laten kneden, en na een paar minuten langzaam de rest van de bloem toevoegen, tot het deeg een bal vormt die (semi-) van de wand afkomt. Storten op bebloemd werkblad, en stukken snijden, en met bebloemde handen tot ballen vormen (plakt wel). Dan krijg je soepeler deeg, zoals in mn filmpje bijvoorbeeld.
Niet zo geschikt om uit te rollen alleen.
pi_89998471
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 09:42 schreef MaximusTG het volgende:
Als je ze toch in de keukenmachine maakt, probeer dan eens de wet-kneading techniek; 3/4 van je bloem + zout en gist en al je water (dat mag dan wel wat meer zijn dan 290 ml, richting de 340). Dan ff mengen en laten rusten (+-20 minuten voor de autolyse). Vervolgens keukenmachine laten kneden, en na een paar minuten langzaam de rest van de bloem toevoegen, tot het deeg een bal vormt die (semi-) van de wand afkomt. Storten op bebloemd werkblad, en stukken snijden, en met bebloemde handen tot ballen vormen (plakt wel). Dan krijg je soepeler deeg, zoals in mn filmpje bijvoorbeeld.
Niet zo geschikt om uit te rollen alleen.
Ik zal dat ook eens proberen. Bedankt voor de tip.
  vrijdag 17 december 2010 @ 22:50:34 #249
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_90066416
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2010 13:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, hij smaakte prima!
@Zoheetik trouwens, zie niet dat je een recept uit een PDF gevolgd had, dat te nat werd; Dat was mijn PDFje, gebruik trouwens een ander recept tegenwoordig.. Dr zit een tikfoutje in die ene, moet 1 ipv 2 dl zijn.. Sorry daarvoor ;).
Gebruik nu deze werkwijze:
http://dl.dropbox.com/u/1974016/pizza/pizzaReinhartVarasano.pdf
Overigens heb ik daar ook alweer wat tweaks bij: Ik maak meestal voor 1 pizza 3/4 van de hoeveelheden daar, dat zijn dus vrij kleine pizza's (zoals bovenstaande foto's) maar die passen beter op mn schietplankje. Verder bol ik het deeg nog een keer op zodra het uit de koelkast komt, anders is het lastig om er een egaal dunne pizza van te vormen; Hij is dan iets te soepel. Tomatensaus doe ik gepelde tomaten uit blik goed uitspoelen, pureren (zonder het vocht), en wat zeezout en oregano erdoor. max 1,5 eetl per pizza (ja, dat is weinig). En nu dus de toppings licht bakken.
Oh lees het nu pas. Maar ik had inderdaad al zo'n vermoeden, omdat de 2 zo dicht bij de 1 zit op het toetsenbord :P
1,5 eetlepel oregano klinkt best veel. Ik doe zoiets op 3 pizza's. En je gebruikt 1 blik tomaten per pizza? Of 2 pizza's misschien... Als je al het vocht eruit haalt blijft er best weinig over namelijk (naar wat ik zo inschat).
  † In Memoriam † vrijdag 17 december 2010 @ 23:06:50 #250
91830 MaximusTG
pi_90067292
Ja, tikfoutje zit in een klein hoekje. Had mezelf er lelijk mee vorig jaar. Met groep vrienden weg, man of 15, ik zou pizzas maken. Was huis in de ardennen, mooie grote oven. Ik mn eigen recept volgen, bloem in bak, zout en gist erbij, en toen het water :p. Veels teveel natuurlijk. Maar gelukkig wou ik het deeg in twee keer maken :D. Dat werd dus toch 1 keer..
Wat betreft die saus; ik bedoelde 1,5 eetl. van de complete saus per pizza. En slechts ong. 1 theelepel oregano. Zout naar smaak. Daar komen dus heel wat pizzas uit ;). Staat er idd wat verwarrend.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')