Vreemd! Dat deed ik ook in de oven, en het papier werd wel een béétje donker, maar niet zo;)quote:
Oja, houten snijplank, dat is sowieso al handig! Die gare kunststoffen dingen altijd. Nou ja ik maakte de bodem op het aanrecht en hield altijd veel bloem ernaast over. Moet ook wel want aanrecht is niet glad, dus meer bloem nodig om mooie bodem te kunnen vormen...quote:Op zaterdag 4 december 2010 23:15 schreef LieLie het volgende:
Hier kun je het wel op zien, gewoon schoon verder. Ik doe een heel klein beetje bloem op de houten snijplank, draai het met m'n hand tot een rondje van ongeveer pizzagrootte. Dan pak ik een stuk deeg, vorm het in mijn handen tot een redelijk grote plak. Die leg ik op de bloem, trek en duw het nog wat verder in vorm, schuif de plankjes eronder, en klaar!
[ afbeelding ]
`quote:Op maandag 6 december 2010 00:48 schreef Iemand91 het volgende:
Na het hele topic is eens doorgelezen te hebben ga ik denk ik in de zeer nabije toekomst ook maar 'ns een pizza in elkaar flansen. Gewoon maar het recept voor de bodem van de OP nemen denk ik. Tomatensaus weet ik nog niet hoe ik dat ga doen (Nu zou ik denk ik een combinatie van fijngesnipperd uitje, knoflook, kleine blikjes tomatenpuree o.i.d. doen, maar dat zie ik nog wel).
Nog 2 weken te gaan tot kerstvakantie, dan maar 'ns proberen. Tot die tijd maar gaan bedenken wat ik erop flikker...
Keep you posted!
Ik doe dat wel, zowel in de gewone oven als in de pizza-oven. Motorbloempje doet de bodem wel eerst in de oven. Keer proberen wat beter bevalt dus!quote:Op maandag 6 december 2010 21:42 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
`
Volgend hierop:
Na het deeg klaar is (rond dus...), doe je dan direct de ingrediënten erop en dan een minuut of 10 (o.i.d.) in de oven op welke temperatuur? Of eerst de bodem in de oven, eruithalen en beleggen en dan nog een kee
Eerste vraag: Hoe dik wil je je bodem hebben? Wil je 'm heel dun dan volstaat 1x in de oven, indien je een dikkere (amerikaanse) bodem wilt zou ik de bodem eerst even voorbakken.quote:Op maandag 6 december 2010 21:47 schreef LieLie het volgende:
[..]
Ik doe dat wel, zowel in de gewone oven als in de pizza-oven. Motorbloempje doet de bodem wel eerst in de oven. Keer proberen wat beter bevalt dus!
Denk dat het ook wel kan als je gewoon hetzelfde recept aanhoudt. Dus met gist e.d. Maarrrr heb dat nog niet geprobeerd, dus kan het niet met zekerheid zeggen.quote:Op dinsdag 7 december 2010 17:08 schreef _Loki het volgende:
Ik heb maar gewoon tarwebloem gehaald, dalijk deeg maken en morgen pizza maken
Leuk man, maar eigenlijk had je ook het resultaat nog moeten laten zien.quote:Op dinsdag 7 december 2010 21:02 schreef MaximusTG het volgende:
Oke, ik heb een poging gedaan een filmpje te maken van mn pizzakunsten:
Die ziet er erg goed uit zeg. Wat iemand91 zegt. Posten dat receptquote:Op vrijdag 10 december 2010 11:49 schreef Terpentin07 het volgende:
Net weer een absoluut lekkere pizza als "avondeten" gehad.Ga het deeg zeker niet meer anders gaan maken.
Alleen welke kaas nou beter is ben ik er niet over uit.
[ afbeelding ]
Oeps foutjequote:Op woensdag 15 december 2010 15:31 schreef FutureFairytale het volgende:
waarom heb je verwijderd Terpentin?
`quote:Op donderdag 16 december 2010 00:06 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Oeps foutjeHad de foto verplaatst en wss wordt die daarom niet meer getoond.
Nu ik die foto zie krijg ik weer ontzettend trek. Ik denk dat ik zo direct weer deeg ga maken.Kan toch lekker uitslapen.
![]()
Ik vind dat er weer meer pizzas getoond mogen worden. Dus jongens kom op.
[ afbeelding ]
Oh jaquote:
Ik zal dat ook eens proberen. Bedankt voor de tip.quote:Op donderdag 16 december 2010 09:42 schreef MaximusTG het volgende:
Als je ze toch in de keukenmachine maakt, probeer dan eens de wet-kneading techniek; 3/4 van je bloem + zout en gist en al je water (dat mag dan wel wat meer zijn dan 290 ml, richting de 340). Dan ff mengen en laten rusten (+-20 minuten voor de autolyse). Vervolgens keukenmachine laten kneden, en na een paar minuten langzaam de rest van de bloem toevoegen, tot het deeg een bal vormt die (semi-) van de wand afkomt. Storten op bebloemd werkblad, en stukken snijden, en met bebloemde handen tot ballen vormen (plakt wel). Dan krijg je soepeler deeg, zoals in mn filmpje bijvoorbeeld.
Niet zo geschikt om uit te rollen alleen.
Oh lees het nu pas. Maar ik had inderdaad al zo'n vermoeden, omdat de 2 zo dicht bij de 1 zit op het toetsenbordquote:Op vrijdag 26 november 2010 13:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, hij smaakte prima!
@Zoheetik trouwens, zie niet dat je een recept uit een PDF gevolgd had, dat te nat werd; Dat was mijn PDFje, gebruik trouwens een ander recept tegenwoordig.. Dr zit een tikfoutje in die ene, moet 1 ipv 2 dl zijn.. Sorry daarvoor.
Gebruik nu deze werkwijze:
http://dl.dropbox.com/u/1974016/pizza/pizzaReinhartVarasano.pdf
Overigens heb ik daar ook alweer wat tweaks bij: Ik maak meestal voor 1 pizza 3/4 van de hoeveelheden daar, dat zijn dus vrij kleine pizza's (zoals bovenstaande foto's) maar die passen beter op mn schietplankje. Verder bol ik het deeg nog een keer op zodra het uit de koelkast komt, anders is het lastig om er een egaal dunne pizza van te vormen; Hij is dan iets te soepel. Tomatensaus doe ik gepelde tomaten uit blik goed uitspoelen, pureren (zonder het vocht), en wat zeezout en oregano erdoor. max 1,5 eetl per pizza (ja, dat is weinig). En nu dus de toppings licht bakken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |