abonnement Unibet Coolblue
pi_89489156
Hm, wat apart!
Dat heb ik hier met bakpapier nooit gehad!
Hoe lang had je hem er in en op welke temperatuur?
  vrijdag 3 december 2010 @ 19:48:06 #202
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89489331
5 minuten op 260 graden.
pi_89489354
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 19:48 schreef Zoheetik het volgende:
5 minuten op 260 graden.
Vreemd! Dat deed ik ook in de oven, en het papier werd wel een béétje donker, maar niet zo;)

Heb je de grill aan?
  vrijdag 3 december 2010 @ 19:50:07 #204
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89489417
Boven en onderwarmte heb ik altijd aan. Elektrische oven.
Heb dit ook al een keer eerder gehad gewoon op 200 graden, maar toen had ik 't onderin de oven gelegd, dus direct tegen de oven aan.
pi_89528764
Nog even over de kliederboel, zo ziet mijn werkblad eruit tijdens/na het kneden:



Niks aan de hand!
  zaterdag 4 december 2010 @ 23:09:28 #206
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89534996
Doe je netjes inderdaad. :o Hoewel... bij mij is alleen een kom vies.
En na het vormen van de bodem?
pi_89535202
Hier kun je het wel op zien, gewoon schoon verder. Ik doe een heel klein beetje bloem op de houten snijplank, draai het met m'n hand tot een rondje van ongeveer pizzagrootte. Dan pak ik een stuk deeg, vorm het in mijn handen tot een redelijk grote plak. Die leg ik op de bloem, trek en duw het nog wat verder in vorm, schuif de plankjes eronder, en klaar!

pi_89535328
Ik heb m'n pizzasteen! :D
Volgende week eens proberen, ik ben benieuwd hoe het gaat!
pi_89544670
Trouwens, over het laten rijzen van het deeg:

Ik heb een ronde beslagkom waar ik het deeg in leg om te laten rijzen, en die smeer ik altijd in met een klein beetje olijfolie. En nu heb ik ooit eens een soufflé gemaakt, en daar stond bij dat je het vormpje moest invetten door de zijkant van onder naar boven in te smeren, stukje voor stukje, in plaats van rond draaien. Dan kon de soufflé beter rijzen. Ik doe het nu dus ook met de pizzakom, en het rijst super. Ik weet niet of het echt helpt, maar je weet maar nooit ;)
pi_89574347
Na het hele topic is eens doorgelezen te hebben ga ik denk ik in de zeer nabije toekomst ook maar 'ns een pizza in elkaar flansen. Gewoon maar het recept voor de bodem van de OP nemen denk ik. Tomatensaus weet ik nog niet hoe ik dat ga doen (Nu zou ik denk ik een combinatie van fijngesnipperd uitje, knoflook, kleine blikjes tomatenpuree o.i.d. doen, maar dat zie ik nog wel).

Nog 2 weken te gaan tot kerstvakantie, dan maar 'ns proberen. Tot die tijd maar gaan bedenken wat ik erop flikker...

Keep you posted! ;)
pi_89588287
Deeg gemacht! :D

Shit, mijn bakker hier verkoopt sinds vorige week geen bakkersgist meer :(
Waar halen jullie je bakkersgist?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  maandag 6 december 2010 @ 15:32:32 #212
296595 foodlover
live and learn
pi_89589264
Ik maak zelf zo'n 1x per 2 weken pizza. Ik gebruik de zakjes gedroogde gist van Dr. Oetker, werkt prima. Ik heb ook wel eens verse gist, die haal ik dan bij de Turk of in Duitsland gewoon bij de supermarkt. Met name het rollen gaat steeds beter, ik hou van zeer dunne pizza's met weinig beleg, is echt een kwestie van oefenen.

Soms gebruik ik mijn pizzasteen maar die ligt nu elders en ik moet zeggen dat ik goede resultaten haal ook zonder steen door de pizza op de gewone bakplaat helemaal onder in de oven te doen (oude gasoven, heetste stand). Ik rol het deeg op het aanrecht, doe het uitgerolde deeg op een stuk bakpapier, dan nog eens voorzichtig rollen, beleggen en dan pak ik het stuk papier met pizza erop en doe 'm in de oven. Tijd houd ik niet bij, gewoon op gevoel. :Y)
  maandag 6 december 2010 @ 16:07:51 #213
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89590761
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2010 23:15 schreef LieLie het volgende:
Hier kun je het wel op zien, gewoon schoon verder. Ik doe een heel klein beetje bloem op de houten snijplank, draai het met m'n hand tot een rondje van ongeveer pizzagrootte. Dan pak ik een stuk deeg, vorm het in mijn handen tot een redelijk grote plak. Die leg ik op de bloem, trek en duw het nog wat verder in vorm, schuif de plankjes eronder, en klaar!

[ afbeelding ]
Oja, houten snijplank, dat is sowieso al handig! Die gare kunststoffen dingen altijd. Nou ja ik maakte de bodem op het aanrecht en hield altijd veel bloem ernaast over. Moet ook wel want aanrecht is niet glad, dus meer bloem nodig om mooie bodem te kunnen vormen...
Maar goed voorbeeld doet volgen! *volgende keer ook probeers*
pi_89607902
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 00:48 schreef Iemand91 het volgende:
Na het hele topic is eens doorgelezen te hebben ga ik denk ik in de zeer nabije toekomst ook maar 'ns een pizza in elkaar flansen. Gewoon maar het recept voor de bodem van de OP nemen denk ik. Tomatensaus weet ik nog niet hoe ik dat ga doen (Nu zou ik denk ik een combinatie van fijngesnipperd uitje, knoflook, kleine blikjes tomatenpuree o.i.d. doen, maar dat zie ik nog wel).

Nog 2 weken te gaan tot kerstvakantie, dan maar 'ns proberen. Tot die tijd maar gaan bedenken wat ik erop flikker...

Keep you posted! ;)
`

Volgend hierop:
Na het deeg klaar is (rond dus...), doe je dan direct de ingrediënten erop en dan een minuut of 10 (o.i.d.) in de oven op welke temperatuur? Of eerst de bodem in de oven, eruithalen en beleggen en dan nog een kee
pi_89608351
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 21:42 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

`

Volgend hierop:
Na het deeg klaar is (rond dus...), doe je dan direct de ingrediënten erop en dan een minuut of 10 (o.i.d.) in de oven op welke temperatuur? Of eerst de bodem in de oven, eruithalen en beleggen en dan nog een kee
Ik doe dat wel, zowel in de gewone oven als in de pizza-oven. Motorbloempje doet de bodem wel eerst in de oven. Keer proberen wat beter bevalt dus!
  maandag 6 december 2010 @ 22:16:47 #216
296595 foodlover
live and learn
pi_89610518
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 21:47 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ik doe dat wel, zowel in de gewone oven als in de pizza-oven. Motorbloempje doet de bodem wel eerst in de oven. Keer proberen wat beter bevalt dus!
Eerste vraag: Hoe dik wil je je bodem hebben? Wil je 'm heel dun dan volstaat 1x in de oven, indien je een dikkere (amerikaanse) bodem wilt zou ik de bodem eerst even voorbakken.
pi_89615839
Right, 1x voor een dunne bodem, 2x voor een dikke bodem. En de pizza is klaar als de kaas goed gesmolten is right?
  maandag 6 december 2010 @ 23:47:56 #218
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_89616523
Ik haal hem er altijd uit op het moment dat de eerste bruine stipjes ontstaan op de kaas.
  dinsdag 7 december 2010 @ 00:22:30 #219
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89617985
Ik had laatst een te dunne bodem. Was ook vochtig belegd, maar toen werd de bodem als een lasagnablaadje en viel het uit elkaar. Had 'm toen wel krokant voor kunnen bakken.
Doorgaans bak ik dus niet voor, heb het idee dat het binnenste van de bodem daardoor mooi dun blijft en minder bellen gaat vormen doordat er gewicht op ligt.
  † In Memoriam † dinsdag 7 december 2010 @ 09:30:29 #220
91830 MaximusTG
pi_89622730
Ik bak de pizza altijd in een keer met alles erop. Dat is immers de authentieke manier. Als je zonder toppings bakt dan rijst je pizza in het midden teveel. Nou rijst je pizza natuurlijk niet zoveel als je em met een deegroller vormt, maar goed. Het is natuurlijk wel zo dat je een compromis moet sluiten doordat de meeste huisovens niet zo heet worden als een echte steenoven. Je kan bijvoorbeeld je toppings licht bakken (ontvochten eigenlijk), of er gewoon veel minder op doen.

Bij mij ligt inmiddels het pizzadeeg met zuurdesem in de koelkast sinds gisteravond. Ben benieuwd hoe het deeg zich gaat gedragen in de oven. Zuurdesemcultuur is zelfgemaakt!
Ga denk ik proberen een filmpje te maken van het vormen van de pizza. Alleen nog ff bedenken hoe ik de camera dan ergens moet opstellen..
pi_89627013
Ik wil vanavond zelfgemaakte pizza eten maar ik heb alleen nog zelfrijzend bakmeel ;( Kan het daar ook mee? Naar de supermarkt gaan in deze conditie is ook niks :')
  † In Memoriam † dinsdag 7 december 2010 @ 12:28:34 #222
91830 MaximusTG
pi_89627637
Heb je nog wel gist in huis dan? Ik weet niet door welke condititie je niet naar de supermarkt kan, maar je hebt denk ik twee opties; Maak een bodem met het zelfrijzend bakmeel, vrij snel voordat je em wil opeten; Zorg dan wel voor wat kruiden en goed wat zout erin, omdat de smaak dan vooral daarvandaan moet komen en niet ontstaat uit de bloem.

Wat ook kan (denk ik). Meng het bakmeel met de hoeveelheid water voor je bodem recept. Als het goed is zal het bakpoeder dan gaan reageren en CO2 produceren. Zodra dat klaar is kun je je gist toevoegen en het geheel kneden en verwerken zoals normaal.

Misschien is toch even naar de winkel makkelijker ;).
pi_89627725
Hm, misschien wel ja.
Nah ik ben half ziek en zie er echt niet uit :') dus ik had gerekend om een bankhang-dagje. Gist heb ik nog wel in huis.
  † In Memoriam † dinsdag 7 december 2010 @ 14:13:10 #224
91830 MaximusTG
pi_89633584
Die is zo.. nep :')
Had 'm ook al gevonden maar als je het niet eens hoeft laten rijzen vertrouw ik het niet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')