Nee, ik ben daar wel eens geweest. Meen me te herinneren dat ze toen ook niets hadden. Er zijn er 2 in Overvecht, daar schiet ik af en toe even naar binnen als ik er met de auto langskom.quote:Op zaterdag 27 november 2010 13:17 schreef flying-dutchman het volgende:
[..]
hebben we het trouwens over dezelfde jumbo, die op kanaleneiland is niet erg groot namelijk... en weet dat er meerdere in Utrecht zijn
mijn oven gaat niet verder dan 220gr, dan maar in het bakblik dus gewoon? * SeaOfLove heeft geen bakplaat meerquote:Op zaterdag 27 november 2010 15:26 schreef Yvesss het volgende:
Die steen wordt normaliter voorverwarmd tot 400 graden. Dan moet de maximale warmte van een reguliere oven geen punt zijn. Kan dus.
oké, werkt dat zo. Ik ben nu niet bepaald van het makkelijke ofzo, maar als ik me bedenk dat ik het deeg op die hete steen moet leggen word ik niet erg enthousiast. Dan laat ik het nu gewoon even bij het bakblik. Tnx voor je infoquote:Op zaterdag 27 november 2010 16:09 schreef Yvesss het volgende:
Maar dan kun je de steen nog wel gebruiken. Het gaat om de opgeslagen hiite in de steen, ook al is dat 220 graden. Je moet wel erg lang voorverwarmen en ik kan me voorstellen dat een bakblik makkelijker is in het gebruik. De pizza moet wel soepel op de steen terechtkomen.
Ik en volgens mij een groot deel van de anderen hier gebruiken de pizzaoven van Bestron. Wordt erg heet, heeft een steen en daardoor kan je in korte tijd een pizza bakken waar de kaas mooi gesmolten is en het deeg luchtig krokant wordt.quote:Op zaterdag 27 november 2010 13:22 schreef Zwappel het volgende:
@ Alle mensen die pics posten hier:
Ik zie bij iedereen dat die kaas echt goed gesmolten is, doen jullie dat met een standaard oven?
Binnenkort ga ik het op deze manier dan maar eens proberen.quote:Op vrijdag 26 november 2010 00:19 schreef Zoheetik het volgende:
[..]
Ik heb tomatenblokjes uit blik gebruikt, niet ingekookt omdat dat - naar het schijnt - de smaak kan verminderen. Ze zijn namelijk al voorgekookt voor ze ingeblikt werden.
Pureren zou je wel kunnen doen, heb ik uit luiheid niet gedaan. Heb de saus ook koud op het deeg gedaan, en heul erg weinig (rest bewaar ik gewoon, doe ik wel keer door de pasta of zo.)
wat kost zo'n oventje als ik vragen mag? (ik kom al om in de apparaten, dus er kan er nog best eentje bijquote:Op zaterdag 27 november 2010 16:38 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Ik en volgens mij een groot deel van de anderen hier gebruiken de pizzaoven van Bestron. Wordt erg heet, heeft een steen en daardoor kan je in korte tijd een pizza bakken waar de kaas mooi gesmolten is en het deeg luchtig krokant wordt.
70+ euro volgens de kieskeurig link in de TSquote:Op zaterdag 27 november 2010 16:47 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
wat kost zo'n oventje als ik vragen mag? (ik kom al om in de apparaten, dus er kan er nog best eentje bij)
kan geen linkjes kijken met foonquote:Op zaterdag 27 november 2010 17:00 schreef flying-dutchman het volgende:
[..]
70+ euro volgens de kieskeurig link in de TS
Ik heb er één van G3, die is nog een tikje duurder. Maar werkt inderdaadquote:Op zaterdag 27 november 2010 16:38 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Ik en volgens mij een groot deel van de anderen hier gebruiken de pizzaoven van Bestron. Wordt erg heet, heeft een steen en daardoor kan je in korte tijd een pizza bakken waar de kaas mooi gesmolten is en het deeg luchtig krokant wordt.
Ik gebruik geraspte kaas, en mozzarella (wat sowieso al snel smelt)... in een gewone elektrische oven op 250 graden (of 260? er zit nog een stipje naast de 250 graden namelijk..quote:Op zaterdag 27 november 2010 13:22 schreef Zwappel het volgende:
@ Alle mensen die pics posten hier:
Ik zie bij iedereen dat die kaas echt goed gesmolten is, doen jullie dat met een standaard oven?
20 minuten?? Hoe dat zo?quote:Op zondag 28 november 2010 21:12 schreef flying-dutchman het volgende:
Vandaag dus gemaakt. Eerste kwartier gebakken. NIet helemaal gaar. 2e ronde 20 minuten gedaan was best goed te eten. waar ik nog wel mee faalde is de pizza van aanrecht naar oven te transporteren.Hoe doen jullie dat want bij mij wassie bij de eerste keer zeg maar doorgezakt met het liften van het aanrecht..
omdat deeg toen wel gaar was (heb geen pizza oven maar een oven die warmte al moeilijk kan vasthouden als deur even open is geweest)quote:
Hm, oké.. maar 20 minuten is nog wel erg lang. Een diepvriespizza hoeft vaak al niet zo lang.quote:Op zondag 28 november 2010 21:16 schreef flying-dutchman het volgende:
[..]
omdat deeg toen wel gaar was (heb geen pizza oven maar een oven die warmte al moeilijk kan vasthouden als deur even open is geweest)
Was het een bohemoth van een pizza? Want in principe moet je hem op je vingertoppen kunnen dragen.quote:Op zondag 28 november 2010 21:12 schreef flying-dutchman het volgende:
Vandaag dus gemaakt. Eerste kwartier gebakken. NIet helemaal gaar. 2e ronde 20 minuten gedaan was best goed te eten. waar ik nog wel mee faalde is de pizza van aanrecht naar oven te transporteren.Hoe doen jullie dat want bij mij wassie bij de eerste keer zeg maar doorgezakt met het liften van het aanrecht..
echt groot wassie niet, maar de vulling zakte er de eerste keer doorheen. 2e keer met bak papier gedaan. Ga dat in 2 etappes volgende keer uitproberen.quote:Op zondag 28 november 2010 21:17 schreef Yvesss het volgende:
[..]
Was het een bohemoth van een pizza? Want in principe moet je hem op je vingertoppen kunnen dragen.
tussenin, volgens de specs zou die 250 moeten kunnen, maar als ik deurtje opentrek heeftie al moeite om weer boven de 200 uit te komenquote:Op zondag 28 november 2010 21:17 schreef LieLie het volgende:
[..]
Hm, oké.. maar 20 minuten is nog wel erg lang. Een diepvriespizza hoeft vaak al niet zo lang.
Hoe warm kan de oven? En had je een dikke of een dunne bodem?
nope, komt volgende keer welquote:Op zondag 28 november 2010 21:22 schreef Yvesss het volgende:
Heb je een fotoverslag van dit gebeuren, FD? And not all hope is lost hoor. Dit is vrij normaal.
daarom had ik geen foto's gemaakt... wou niet mijn eerste epic fails vast leggenquote:Op zondag 28 november 2010 21:24 schreef Yvesss het volgende:
Beter. Dit fotoverslag was toch shit geweest. Beschouw het als een first try. Er is geen moer aan.
te dikke bodem maar die kaas ziet er goed uitquote:Op maandag 29 november 2010 01:03 schreef Zoheetik het volgende:
Oeh weer mooie pizza's hier!
Ik heb nog geen avondeten gehad en nog een bolletje deeg van een paar dagen oud in de koelkast liggen... Dus vraag me af: zou het nog te gebruiken zijn of teveel hebben overgerezen?Zo even uitproberen.
[ afbeelding ]
Meh. Niet echt geweldig, komt door de prei en dat 'ie te dik is.
Jup, volgende keer 3 bolletjes maken van het deeg uit de OP.quote:Op maandag 29 november 2010 10:01 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
te dikke bodem maar die kaas ziet er goed uit
Dat de tweede sneller klaar is wil zeggen dat de oven nog niet warm genoeg is...quote:Op maandag 29 november 2010 10:15 schreef DrukVout het volgende:
(...)
Hier 2 van gemaakt en in de oven op 275 graden voor een 8 minuten. De tweede is altijd sneller klaar en was in 6min klaar.
Klopt!quote:Op maandag 29 november 2010 10:26 schreef Zoheetik het volgende:
[..]
Dat de tweede sneller klaar is wil zeggen dat de oven nog niet warm genoeg is...
ik doe 't eigenlijk altijd met de hand: bol maken, plat drukken en op een bakpapiertje rustigaan steeds groter makenquote:Op maandag 29 november 2010 11:18 schreef flying-dutchman het volgende:
even voor de zekerheid.. neem aan dat jullie de pizza bodems niet met een deegroller uitrollen ivm alle lucht eruit te drukken?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |