abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_89222547
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 13:17 schreef flying-dutchman het volgende:

[..]

hebben we het trouwens over dezelfde jumbo, die op kanaleneiland is niet erg groot namelijk... en weet dat er meerdere in Utrecht zijn
Nee, ik ben daar wel eens geweest. Meen me te herinneren dat ze toen ook niets hadden. Er zijn er 2 in Overvecht, daar schiet ik af en toe even naar binnen als ik er met de auto langskom.
pi_89225680
vraagje: kan ik de pizza ook bakken op de steen van mijn steengrill in de oven?
pi_89225894
Die steen wordt normaliter voorverwarmd tot 400 graden. Dan moet de maximale warmte van een reguliere oven geen punt zijn. Kan dus.
pi_89226077
quote:
Op zaterdag 27 november 2010 15:26 schreef Yvesss het volgende:
Die steen wordt normaliter voorverwarmd tot 400 graden. Dan moet de maximale warmte van een reguliere oven geen punt zijn. Kan dus.
mijn oven gaat niet verder dan 220gr, dan maar in het bakblik dus gewoon? * SeaOfLove heeft geen bakplaat meer
pi_89226883
Maar dan kun je de steen nog wel gebruiken. Het gaat om de opgeslagen hiite in de steen, ook al is dat 220 graden. Je moet wel erg lang voorverwarmen en ik kan me voorstellen dat een bakblik makkelijker is in het gebruik. De pizza moet wel soepel op de steen terechtkomen.
pi_89227051
quote:
Op zaterdag 27 november 2010 16:09 schreef Yvesss het volgende:
Maar dan kun je de steen nog wel gebruiken. Het gaat om de opgeslagen hiite in de steen, ook al is dat 220 graden. Je moet wel erg lang voorverwarmen en ik kan me voorstellen dat een bakblik makkelijker is in het gebruik. De pizza moet wel soepel op de steen terechtkomen.
oké, werkt dat zo. Ik ben nu niet bepaald van het makkelijke ofzo, maar als ik me bedenk dat ik het deeg op die hete steen moet leggen word ik niet erg enthousiast. Dan laat ik het nu gewoon even bij het bakblik. Tnx voor je info :*
pi_89227635
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 13:22 schreef Zwappel het volgende:
@ Alle mensen die pics posten hier:

Ik zie bij iedereen dat die kaas echt goed gesmolten is, doen jullie dat met een standaard oven?
Ik en volgens mij een groot deel van de anderen hier gebruiken de pizzaoven van Bestron. Wordt erg heet, heeft een steen en daardoor kan je in korte tijd een pizza bakken waar de kaas mooi gesmolten is en het deeg luchtig krokant wordt.
pi_89227846
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2010 00:19 schreef Zoheetik het volgende:

[..]

Ik heb tomatenblokjes uit blik gebruikt, niet ingekookt omdat dat - naar het schijnt - de smaak kan verminderen. Ze zijn namelijk al voorgekookt voor ze ingeblikt werden.
Pureren zou je wel kunnen doen, heb ik uit luiheid niet gedaan. Heb de saus ook koud op het deeg gedaan, en heul erg weinig (rest bewaar ik gewoon, doe ik wel keer door de pasta of zo.)

Binnenkort ga ik het op deze manier dan maar eens proberen.
pi_89227900
quote:
Op zaterdag 27 november 2010 16:38 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Ik en volgens mij een groot deel van de anderen hier gebruiken de pizzaoven van Bestron. Wordt erg heet, heeft een steen en daardoor kan je in korte tijd een pizza bakken waar de kaas mooi gesmolten is en het deeg luchtig krokant wordt.
wat kost zo'n oventje als ik vragen mag? (ik kom al om in de apparaten, dus er kan er nog best eentje bij :P)
pi_89228357
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 16:47 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

wat kost zo'n oventje als ik vragen mag? (ik kom al om in de apparaten, dus er kan er nog best eentje bij :P)
70+ euro volgens de kieskeurig link in de TS
pi_89228543
quote:
Op zaterdag 27 november 2010 17:00 schreef flying-dutchman het volgende:

[..]

70+ euro volgens de kieskeurig link in de TS
kan geen linkjes kijken met foon :P Tnx. 70e is me te veel, zal eens op MP kijken als ik achter een comp zit :)
pi_89229989
Dan zijn de bestrons fors duurder geworden. En een heel klein aanbod van winkels.
Nog een pizzaatje dat ik niet voor mezelf maakte:
pi_89249412
ziet er lekker uit :9 die van mij gister was ook goed gelukt, vanochtend het laatste stuk als ontbijt gehad :9
pi_89251639
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 16:38 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Ik en volgens mij een groot deel van de anderen hier gebruiken de pizzaoven van Bestron. Wordt erg heet, heeft een steen en daardoor kan je in korte tijd een pizza bakken waar de kaas mooi gesmolten is en het deeg luchtig krokant wordt.
Ik heb er één van G3, die is nog een tikje duurder. Maar werkt inderdaad ^O^
pi_89252642
Ik bak er ook wat van (op beginners niveau):



een basic pizza met tomatensaus, kaas en salami. Erg smakelijk!

alleen wil mijn korst/deeg beter kunnen maken. Nu doe ik het nog met broodbakmix :')

[ Bericht 11% gewijzigd door AlexanderC op 28-11-2010 12:59:16 ]
Nosce te ipsum.
  zondag 28 november 2010 @ 19:34:02 #116
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89266918
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 13:22 schreef Zwappel het volgende:
@ Alle mensen die pics posten hier:

Ik zie bij iedereen dat die kaas echt goed gesmolten is, doen jullie dat met een standaard oven?
Ik gebruik geraspte kaas, en mozzarella (wat sowieso al snel smelt)... in een gewone elektrische oven op 250 graden (of 260? er zit nog een stipje naast de 250 graden namelijk.. :') ).
pi_89267209
Zorg dat je kaas lekker vet is. Absoluut geen lightkazen of kaas uit zakjes. Zelf even raspen van het blok. Uitgeharde kazen doen het niet echt, dat zit vaak in die zakjes. Geoxideerd of zoiets, ik weet het niet precies.
pi_89271128
En nog een plaatje van een vriendje. Uit de reguliere oven zonder steen.
Dit moet voor iedereen dus haalbaar zijn. Hij heeft ze wel eens mooier gemaakt.
pi_89271974
wij zouden pizza eten.. deeg staat nu erg lang te rijzen thuis, want zijn toch maar op verjaardag blijven eten... dus zo nog door kneden en dan in de koelkast en morgen maar pizza maken :9
Ja doei.
pi_89272143
dat hele pizza rijsverhaal. Nu rijst het weer voor geen meter. Met de biergist. Wel een beetje hoor. Maar conventionele gist rijst makkelijker.
pi_89272513
Vandaag dus gemaakt. Eerste kwartier gebakken. NIet helemaal gaar. 2e ronde 20 minuten gedaan was best goed te eten. waar ik nog wel mee faalde is de pizza van aanrecht naar oven te transporteren.Hoe doen jullie dat want bij mij wassie bij de eerste keer zeg maar doorgezakt met het liften van het aanrecht..
pi_89272675
bodem op bakpapier rond uitrollen en dan met bakpapier en al op de bakplaat schuiven ;)
Ja doei.
pi_89272687
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:12 schreef flying-dutchman het volgende:
Vandaag dus gemaakt. Eerste kwartier gebakken. NIet helemaal gaar. 2e ronde 20 minuten gedaan was best goed te eten. waar ik nog wel mee faalde is de pizza van aanrecht naar oven te transporteren.Hoe doen jullie dat want bij mij wassie bij de eerste keer zeg maar doorgezakt met het liften van het aanrecht..
20 minuten?? Hoe dat zo?
pi_89272803
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:14 schreef LieLie het volgende:

[..]

20 minuten?? Hoe dat zo?
omdat deeg toen wel gaar was (heb geen pizza oven maar een oven die warmte al moeilijk kan vasthouden als deur even open is geweest)
pi_89272869
ja, en hoe hoog stond je oven? Hier zijn ze op 270 graden in 10 minuten klaar! Wel de bodem voor beleggen even 3 minuutjes op 170gr voorbakken :)
Ja doei.
pi_89272902
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:16 schreef flying-dutchman het volgende:

[..]

omdat deeg toen wel gaar was (heb geen pizza oven maar een oven die warmte al moeilijk kan vasthouden als deur even open is geweest)
Hm, oké.. maar 20 minuten is nog wel erg lang. Een diepvriespizza hoeft vaak al niet zo lang.
Hoe warm kan de oven? En had je een dikke of een dunne bodem?
pi_89272912
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:12 schreef flying-dutchman het volgende:
Vandaag dus gemaakt. Eerste kwartier gebakken. NIet helemaal gaar. 2e ronde 20 minuten gedaan was best goed te eten. waar ik nog wel mee faalde is de pizza van aanrecht naar oven te transporteren.Hoe doen jullie dat want bij mij wassie bij de eerste keer zeg maar doorgezakt met het liften van het aanrecht..
Was het een bohemoth van een pizza? Want in principe moet je hem op je vingertoppen kunnen dragen.
pi_89273253
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:17 schreef Yvesss het volgende:

[..]

Was het een bohemoth van een pizza? Want in principe moet je hem op je vingertoppen kunnen dragen.
echt groot wassie niet, maar de vulling zakte er de eerste keer doorheen. 2e keer met bak papier gedaan. Ga dat in 2 etappes volgende keer uitproberen.

quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:17 schreef LieLie het volgende:

[..]

Hm, oké.. maar 20 minuten is nog wel erg lang. Een diepvriespizza hoeft vaak al niet zo lang.
Hoe warm kan de oven? En had je een dikke of een dunne bodem?
tussenin, volgens de specs zou die 250 moeten kunnen, maar als ik deurtje opentrek heeftie al moeite om weer boven de 200 uit te komen :(
pi_89273294
Heb je een fotoverslag van dit gebeuren, FD? And not all hope is lost hoor. Dit is vrij normaal.
pi_89273332
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:22 schreef Yvesss het volgende:
Heb je een fotoverslag van dit gebeuren, FD? And not all hope is lost hoor. Dit is vrij normaal.
nope, komt volgende keer wel :)
pi_89273448
Beter. Dit fotoverslag was toch shit geweest. Beschouw het als een first try. Er is geen moer aan.
pi_89273485
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:24 schreef Yvesss het volgende:
Beter. Dit fotoverslag was toch shit geweest. Beschouw het als een first try. Er is geen moer aan.
daarom had ik geen foto's gemaakt... wou niet mijn eerste epic fails vast leggen
pi_89273562
Epic Fails zijn in zekere zin weer leuk. Dat dan weer wel.
pi_89273660
No worries. Ik help je wel. Je hebt tenslotte stadsrechten.
pi_89274805
oefening baart kunst zeggen ze. Wat gebruiken jullie trouwens voor tomatensaus. Ik heb nu een blik gepelde tomaten even laten uitlekken en daarna ff door de blender gehaald, beetje oregano erdoorheen en zo op de pizza
  † In Memoriam † zondag 28 november 2010 @ 22:39:26 #136
91830 MaximusTG
pi_89278115
Zo doe ik de saus ook iig. Ik spoel de tomaten wel goed af van te voren. En dan idd goed op smaak brengen met oregano en wat zeezout.
Puur en simpel.
  maandag 29 november 2010 @ 01:03:16 #137
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89284130
Oeh weer mooie pizza's hier!
Ik heb nog geen avondeten gehad en nog een bolletje deeg van een paar dagen oud in de koelkast liggen... Dus vraag me af: zou het nog te gebruiken zijn of teveel hebben overgerezen? :D Zo even uitproberen.


Meh. Niet echt geweldig, komt door de prei en dat 'ie te dik is.

[ Bericht 20% gewijzigd door Zoheetik op 29-11-2010 02:12:29 ]
pi_89288136
was zaterdag zo goed bevallen om zelf pizza te maken dat ik zo weer deeg ga kneden voor vanavond. Had de helft van het recept genomen toen, precies genoeg voor één pizza, nu doe ik hoeveelheid zoals in de OP en doe een bolletje in de vriezer. Lekker makkelijk voor de volgende keer :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-11-2010 10:01:20 ]
pi_89288202
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 01:03 schreef Zoheetik het volgende:
Oeh weer mooie pizza's hier!
Ik heb nog geen avondeten gehad en nog een bolletje deeg van een paar dagen oud in de koelkast liggen... Dus vraag me af: zou het nog te gebruiken zijn of teveel hebben overgerezen? :D Zo even uitproberen.

[ afbeelding ]
Meh. Niet echt geweldig, komt door de prei en dat 'ie te dik is.
te dikke bodem maar die kaas ziet er goed uit :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_89288575
Gisteren weer pizza gebakken. Dit keer geen foto gemaakt.

Was erg lekker moet ik zeggen.
Deeg gemaakt van Typo 00 bloem van de AH en verse gist bij de turk vandaan.
Deeg gekneed. 1,5 uur rijzen met een vochtige doek erboven.
Daarnaa lucht eruit slaan. Deeg in 2en verdeeld en daarna uitgerold (naja dit keer alles met mijn handen gedaan). Daarna weer 1 uur laten liggen met een doek erover.

Vulling was:
Heinz tomato frito (tomaten saus zonder water)
Peper
Basilicum (uit de vriezen, erg makkelijk!)
Reepjes salami
Reepjes ham
Geraspte kaas
Gebakken gehaktballetjes (erg kleine)

Hier 2 van gemaakt en in de oven op 275 graden voor een 8 minuten. De tweede is altijd sneller klaar en was in 6min klaar.
  maandag 29 november 2010 @ 10:26:31 #141
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89288869
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 10:01 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

te dikke bodem maar die kaas ziet er goed uit :9
Jup, volgende keer 3 bolletjes maken van het deeg uit de OP.

quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 10:15 schreef DrukVout het volgende:
(...)
Hier 2 van gemaakt en in de oven op 275 graden voor een 8 minuten. De tweede is altijd sneller klaar en was in 6min klaar.
Dat de tweede sneller klaar is wil zeggen dat de oven nog niet warm genoeg is...
pi_89289247
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 10:26 schreef Zoheetik het volgende:

[..]

Dat de tweede sneller klaar is wil zeggen dat de oven nog niet warm genoeg is...
Klopt!
Maar toch zegt mijn oven ook bij de eerste dat hij al klaar is met voorverwarmen.
pi_89289569
@ Zwappel, qua kaas kun je beter geen oude kaas gebruiken
Ik vind deze wel lekkerder van smaak, maar oude kaas smelt minder goed en wordt snel hard.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_89290517
even voor de zekerheid.. neem aan dat jullie de pizza bodems niet met een deegroller uitrollen ivm alle lucht eruit te drukken?
  † In Memoriam † maandag 29 november 2010 @ 15:33:50 #145
91830 MaximusTG
pi_89300038
Een aantal mensen hier wel, die zeggen weinig verschil te zien. Maar als ik de foto's bekijk snap ik wel waarom, veel pizza's met platte randen. Als de pizza al niet luchtig is als ze met de hand gevormd worden merk je het natuurlijk niet als je ze dan met de deegroller maakt. Zou me niks verbazen als dat biergist toch niet zo goed is voor luchtige pizza's.
pi_89300117
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 11:18 schreef flying-dutchman het volgende:
even voor de zekerheid.. neem aan dat jullie de pizza bodems niet met een deegroller uitrollen ivm alle lucht eruit te drukken?
ik doe 't eigenlijk altijd met de hand: bol maken, plat drukken en op een bakpapiertje rustigaan steeds groter maken :) en dan dus even voorbakken en daarna op 270 10 minuutjes de oven in :9
Ja doei.
pi_89306024
In plaats van 2 grote maak ik 3 kleine:

1 pittige, met rode peper, jalapenos, salami en paprika
1 met gorgonzola en spinazie
1 met rauwe ham en champignons

:9
Ja doei.
pi_89319783
hier is het zelf pizza maken een blijvertje *O* Vanavond eentje met tomaat, kaas, salami, champignons, ui en paprika, echt zo lekker :9 in de toekomst wil ik natuurlijk ook wat varieren maar de komende weken is t even budgetkoken hier en dit had ik allemaal nog in huis :P
pi_89321370
Je noemt al best veel ingrediënten hoor. Pizza's en budgetkoken gaan zeer goed samen. Een knappe zelfgemaakte pizza zit royaal onder de 1 euro, hoor. Zelfs met wat geraspte parmesan erop..
pi_89321481
Zondag ga ik hem definitief bakken dus :)

Dat Typo 00 deeg zou gewoon verkrijgbaar moeten zijn bij een AH XL?
En welk type kaas kan dan wel aangeraden worden? (Oude kaas vind ik niet lekker op pizza)
En dan zelf raspen of al voorgeraspte kaas?
En hoe maak je de lekkerste tomatensaus? Ik houd zelf wel van pittig.. Mijn ma gebruikt altijd ketchup maar volgens mij is een goede tomatensaus veel lekkerder.
En verder gooi ik er waarschijnlijk een beetje rode peper op, salami, eventueel wat ham en misschien ook nog gehakt maar dat weet ik niet zeker. En meestal ook italiaanse kruiden en knoflook. Wat kunnen jullie nog meer aanraden?
404 - Not Found
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')