abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_89321835
Je kunt erop doen wat je wil. De meest rare dingen. Kaas zou ik raspen, dat smelt véél beter. Combi Hollandsche belegen/mozzarella/parmesan voor de smaak? Doe die pepertjes maar in je tomatensaus. Zelf gebruik ik een hete olijfolie om te druppelen nadat de pizza klaar is.
pi_89321864
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 22:21 schreef Zwappel het volgende:
Zondag ga ik hem definitief bakken dus :)

Dat Typo 00 deeg zou gewoon verkrijgbaar moeten zijn bij een AH XL?
En welk type kaas kan dan wel aangeraden worden? (Oude kaas vind ik niet lekker op pizza)
En dan zelf raspen of al voorgeraspte kaas?
En hoe maak je de lekkerste tomatensaus? Ik houd zelf wel van pittig.. Mijn ma gebruikt altijd ketchup maar volgens mij is een goede tomatensaus veel lekkerder.
En verder gooi ik er waarschijnlijk een beetje rode peper op, salami, eventueel wat ham en misschien ook nog gehakt maar dat weet ik niet zeker. En meestal ook italiaanse kruiden en knoflook. Wat kunnen jullie nog meer aanraden?


die hebben ze bij Appie, daarnaast hebben ze ook


Heb zelf alleen de eerste gebruikt met gist van oetker. Al deze produkten staan bij de bakspullen



Werkte best goed :) Geen idee trouwens wat de prijs was van die bloem is, maar die pizza mix is 1 eur per 500gr.
pi_89322078
Bedankt, ik zal eens kijken.
404 - Not Found
pi_89322137
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 22:30 schreef Zwappel het volgende:
Bedankt, ik zal eens kijken.
trouwens over kaas gesproken. Loop met een grote boog om 30+ kaas heen. Die smelt gewoon erg ruk
pi_89322275
Wat MaximusTG al eerder schreef, staar je niet blind op de tipo 00. Voor morgen ben je al te laat, de smaak komt van de 2 of zelfs 3 nachten in de koelkast. Oh, Zondag schrijf je. Dat moet kunnen.
pi_89322335
Afgelopen vrijdag nog kaaspizza gemaakt. Zelf deeg gemaakt van bloem, gist, zout, suiker, olijfolie en gedroogde oregano. Even knoflook en uitje fruiten en afblussen met rode wijn, 2 blikjes tomaten (met van die hele tomaten, tomaten fijn snijden) erbij en tijdje laten pruttelen. Deeg na ongeveer 45 minuten uitrollen, tomatenprut erop, jonge kaas, mozzarella, geitenkaas en klein beetje blauwe kaas.

En daarnaast nog snel een salade gemaakt van ijsbergsla met tomaat en een ei-dressing :)
pi_89322347
quote:
Op maandag 29 november 2010 22:20 schreef Yvesss het volgende:
Je noemt al best veel ingrediënten hoor. Pizza's en budgetkoken gaan zeer goed samen. Een knappe zelfgemaakte pizza zit royaal onder de 1 euro, hoor. Zelfs met wat geraspte parmesan erop..
i know, ik ben heel goed in budgetkoken ;) en ik heb ook nog eens 2 koelkasten met een vriesvakje en een vrieskist, heul handig :P
pi_89322393
Alle light kazen smelten voor geen ene meter. Hetzelfde gaat op voor uitgeharde kazen. Vandaar dat ik zei "een lekker vers stuk zelf raspen". Net als bij de kaasfondue.
pi_89322649
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 22:33 schreef Yvesss het volgende:
Wat MaximusTG al eerder schreef, staar je niet blind op de tipo 00. Voor morgen ben je al te laat, de smaak komt van de 2 of zelfs 3 nachten in de koelkast. Oh, Zondag schrijf je. Dat moet kunnen.
Dus dat deeg kan ik het beste vrijdag al maken?
Ik denk dat morgen te vroeg is, en vrijdag heb ik pas weer tijd om deeg te maken.
404 - Not Found
pi_89322684
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 22:34 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

i know, ik ben heel goed in budgetkoken ;) en ik heb ook nog eens 2 koelkasten met een vriesvakje en een vrieskist, heul handig :P
Dan kun je echt je lol op met pizza's. Zo zijn ze ook bedoeld. In feite als armeluiseten. Soort kliekjeshap. Maar oh zo lekker.
pi_89322840
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 22:38 schreef Zwappel het volgende:

[..]

Dus dat deeg kan ik het beste vrijdag al maken?
Ik denk dat morgen te vroeg is, en vrijdag heb ik pas weer tijd om deeg te maken.
Hoeft niet hoor. Ik zou voor de allereerste keer geen rare fratsen uithalen. Pizza's gemaakt van deeg dezelfde dag gemaakt zijn ook best OK. Het zijn bepaalde freaks hier die de finesse proberen te vinden.
pi_89322985
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 22:41 schreef Yvesss het volgende:

[..]

Hoeft niet hoor. Ik zou voor de allereerste keer geen rare fratsen uithalen. Pizza's gemaakt van deeg dezelfde dag gemaakt zijn ook best OK. Het zijn bepaalde freaks hier die de finesse proberen te vinden.
Me pa pleurt het ook altijd dagen van te voren in de koelkast en doet alsof ie heel slim is, maar als het in de oven zit stinkt het naar ei en ziet het er uit als een vervormde baksteen :')
404 - Not Found
pi_89323177
Ja. Dat is niet helemaal wat we willen. Een pizza als een baksteen? Lijkt me wat aan de dikke kant. Wel lekker is een eitje erop. Met de dooier heel. En zacht. Moet je een beetje timen.
pi_89324099
quote:
Op maandag 29 november 2010 22:47 schreef Yvesss het volgende:
Ja. Dat is niet helemaal wat we willen. Een pizza als een baksteen? Lijkt me wat aan de dikke kant. Wel lekker is een eitje erop. Met de dooier heel. En zacht. Moet je een beetje timen.
Een eitje? :o voor mij klinkt dat als heiligschennis! :o Wat ik me kan herinneren, ik was op vakantie in Frankrijk, die pizza was net een stuk karton met sandwich spread erop gesmeer. *kots*. En dan nog een eitje dus.
/rant
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_89324196
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 22:47 schreef Yvesss het volgende:
Ja. Dat is niet helemaal wat we willen. Een pizza als een baksteen? Lijkt me wat aan de dikke kant. Wel lekker is een eitje erop. Met de dooier heel. En zacht. Moet je een beetje timen.
Die pizza rook naar ei terwijl er geen ei op zat.
404 - Not Found
pi_89324396
Hou op. Het moet wel subtiel. Zoals op deze voor mij onbekende pizza Bismarck.
Eitje rauw. Net als op de steak tartare.
pi_89329222
quote:
1s.gif Op zondag 21 november 2010 12:18 schreef motorbloempje het volgende:
wij zijn helemaal aan de gorgonzola de laatste weken..

door de pasta (met peer en walnoot), door de risotto en ook op de pizza, met spinazie, súper lekker!
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=107434 zoiets? Ziet er lekker uit. Ga ik dan ook eens proberen.

En voor de mensen die voor veel man pizza maken, hoe doe je dat? 1-2 pizza's gaan goed in een oven, maar als je voor 4 man pizza moet maken .. Zijn het dan erg dikke pizza's of bakken jullie dan gewoon 2-2 (en dan de eerste 2 op een heet bord met aluminiumfolie leggen oid)
  † In Memoriam † dinsdag 30 november 2010 @ 08:59:56 #168
91830 MaximusTG
pi_89331719
Je kan er een beetje mee spelen he, soms maak ik ze na elkaar, krijgt de langzaamste eter de eerste pizza. Soms delen we dan de pizza's tot het deeg op is. Nadeel is alleen dat veel mensen niet snappen dat mijn pizzarecept er niet voor geschikt is om na vormen te verbergen onder een enorme stapel toppings. Daarbij krijg je het effect dat als je een pizza door meer mensen laat beleggen dat je dan zichtbare stapeltjes krijgt in hoeken op de pizza. Heb ook wel eens gewoon steeds kleinere pizza's gemaakt, maar dan heb je wel meer rand tov midden. Nu vind ik dat zelf erg lekker, maar daar is niet iedereen het mee eens.
pi_89333449
Na een hele tijd mee te hebben gelezen in dit topic (en continu honger te hebben) ga ik toch ook eens actie ondernemen. Ik zit eraan te denken om een Bestron pizzamaker voor mn verjaardag te vragen. Nu kom ik via de link in de OP bij twee verschillende versies uit. Hoe zijn jullie ervaringen hiermee en raden jullie een specifieke versie aan?
pi_89379335
Wat me trouwens opvalt is dat na het rijzen en opnieuw kneden het gewoon weer gaat rijzen als het in de koelkast gaat. Alleen maar fijn voor lekker luchtig resultaat natuurlijk
pi_89379364
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 10:20 schreef Susanne81 het volgende:
Na een hele tijd mee te hebben gelezen in dit topic (en continu honger te hebben) ga ik toch ook eens actie ondernemen. Ik zit eraan te denken om een Bestron pizzamaker voor mn verjaardag te vragen. Nu kom ik via de link in de OP bij twee verschillende versies uit. Hoe zijn jullie ervaringen hiermee en raden jullie een specifieke versie aan?
zou je niet gewoon beginnen voor de eerste keren in een normale oven. Want als blijkt dat het toch teveel werk enzo is heb je een leuk ding waar je vervolgens niet al te veel meer mee doet.
pi_89380150
Jullie zullen het vast schandelijk vinden dat ik het ooit heb durven proberen :) maar de tomatensaus uit dit pakket is echt goddelijk lekker



Iemand die het kent en een idee hoe je het namaakt? Ik wil deeg namelijk wel zelf gaan maken, lijkt me leuk, maar die tomatensaus zou me echt bijna verleiden nog eens zo'n pakket te kopen!

Oh, het plaatje is niet megaduidelijk, het is in elk geval zo'n kant en klare rol deeg uit de koeling van de AH. Mét zo'n potje saus dus.
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_89380758
sausvraag is al vaker gesteld, en er zijn vele manieren en voorkeuren... :) blader eens terug voor wat tips zou 'k zeggen :)
Ja doei.
pi_89390088
quote:
Op woensdag 1 december 2010 12:08 schreef flying-dutchman het volgende:

[..]

zou je niet gewoon beginnen voor de eerste keren in een normale oven. Want als blijkt dat het toch teveel werk enzo is heb je een leuk ding waar je vervolgens niet al te veel meer mee doet.
geeft niet, want die kan ik dan weer voor weinig kopen op marktplaats :7
pi_89390722
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 12:40 schreef motorbloempje het volgende:
sausvraag is al vaker gesteld, en er zijn vele manieren en voorkeuren... :) blader eens terug voor wat tips zou 'k zeggen :)
Wat zij zegt.
En er staan vast ingrediënten op het pakje. Ga je daar zelf eens mee experimenteren.
  woensdag 1 december 2010 @ 17:53:32 #176
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89394250
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 16:24 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

geeft niet, want die kan ik dan weer voor weinig kopen op marktplaats :7
Of ik, als je je bedenkt :7.
pi_89394674
quote:
Op woensdag 1 december 2010 17:53 schreef Zoheetik het volgende:

[..]

Of ik, als je je bedenkt :7.
denk t niet, heb net weer 2 bollen deeg gedraaid :7
pi_89396299
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 10:20 schreef Susanne81 het volgende:
Na een hele tijd mee te hebben gelezen in dit topic (en continu honger te hebben) ga ik toch ook eens actie ondernemen. Ik zit eraan te denken om een Bestron pizzamaker voor mn verjaardag te vragen. Nu kom ik via de link in de OP bij twee verschillende versies uit. Hoe zijn jullie ervaringen hiermee en raden jullie een specifieke versie aan?
De oude en de nieuwe zeg maar. Volgens mij is de oude die ik heb bijna niet meer leverbaar. Op papier lijkt de nieuwe beter. Geglazuurde steen, boven- en onderhitte apart regelbaar, metalen spatels ipv triplex plaatjes en kijkvenstertje. Maar kijk eens op dit Duitse forum. Daar komt het onderwerp uitgebreid aan bod. In feite zijn het dezelfde soort apparaten. Je kunt ook voor de duurdere Ferrari gaan.
http://www.wunderkessel.de/forum/pizzaofen-alfredo-rezepte/
http://www.wunderkessel.de/forum/pizzaofen-alfredo-fragen-hilfe/
pi_89398861
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 22:27 schreef flying-dutchman het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

die hebben ze bij Appie, daarnaast hebben ze ook

[ afbeelding ]
Heb zelf alleen de eerste gebruikt met gist van oetker. Al deze produkten staan bij de bakspullen

[ afbeelding ]

Werkte best goed :) Geen idee trouwens wat de prijs was van die bloem is, maar die pizza mix is 1 eur per 500gr.
Jouw keuze, dat lijkt toch echt een pastabloem te zijn. Kijk hier maar eens:
http://www.molinopasini.com/eng/prodotti-142-1658.asp
Ga links onder Flours even naar Pizzeria. Notabene meerdere soorten van deze fabrikant.
Maar die liggen niet bij de Appie.
pi_89406140
Het deeg voor morgen is weer klaar *O*
Heb er zin in :9
  vrijdag 3 december 2010 @ 13:44:45 #181
139770 Miasan
Roemer has it
pi_89473684
Ik ben nu bezig met het maken van pizzadeeg voor morgen, eerste keer dat ik het zelf maak. :) Zal proberen om foto's te maken.

Ik maak het deeg volgens het recept in de OP, moet het gist ook helemaal oplossen? Bij mij blijven er van die hele blokjes in drijven.
Hoofdletter, komma,
punten en grammatica.
Bericht is leesbaar.
pi_89474107
quote:
Op vrijdag 3 december 2010 13:44 schreef Miasan het volgende:
Ik ben nu bezig met het maken van pizzadeeg voor morgen, eerste keer dat ik het zelf maak. :) Zal proberen om foto's te maken.

Ik maak het deeg volgens het recept in de OP, moet het gist ook helemaal oplossen? Bij mij blijven er van die hele blokjes in drijven.
bij mij lost t gewoon op, wel dikke schuimlaag bovenop maar dat roer ik even. Ik heb hier nu 6 bollen deeg :@ één voor vanavond en 5 de vriezer in, lekker geen rotzooi volgende keer als we pizza eten :)
  vrijdag 3 december 2010 @ 14:28:03 #183
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89475715
Hier ook weer deeg in de maak :@ . Bolletjes kunnen ook best lang gewoon in de koelkast.

Geen rotzooi als je de volgende keer pizza bakt? Nou hier zit de hele keuken dan onder het bloem, van 't vormen van de bodem...

Die klontjes gist heb ik ook wel een beetje, soms pakt 't niet meteen al het water op, maar zolang je goed geroerd hebt is het niet erg.
pi_89476009
ja zat ik me net ook te bedenken, het deeg moet natuurlijk uitgerold wordn dus toch zooi :P
  vrijdag 3 december 2010 @ 14:36:41 #185
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89476080
Maar ach, hoeft het saaie deeg preparen geen drempel te vormen om pizza te maken.

(kan ik dat niet wat makkelijker zeggen? :') )

---
Wat een knoeiboel is het toch altijd weer :D. Moet altijd tussendoor m'n handen wassen anders kan ik er geen mooie bal van maken. Nu handen opwarmen om te kunnen kneden, kan nog net typen.

Hoop niet dat als ik in dit tempo doorga ik genoeg krijg van pizza's.

[ Bericht 44% gewijzigd door Zoheetik op 03-12-2010 14:59:17 ]
pi_89478933
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 14:36 schreef Zoheetik het volgende:
Maar ach, hoeft het saaie deeg preparen geen drempel te vormen om pizza te maken.

(kan ik dat niet wat makkelijker zeggen? :') )

---
Wat een knoeiboel is het toch altijd weer :D. Moet altijd tussendoor m'n handen wassen anders kan ik er geen mooie bal van maken. Nu handen opwarmen om te kunnen kneden, kan nog net typen.

Hoop niet dat als ik in dit tempo doorga ik genoeg krijg van pizza's.
Huh waarom een bende?

Je pakt een grote kom.
Doet er je bloem, (eventueel) suiker, zout in. Dan gooi je er een deel water bij.
Met 1 hand hou je de kom vast, met de andere ga je kneden.
Te droog? Stop er water bij
Te nam, dan pak je met je schone hand de bloem er gooi je er wat bij.

Op een gegeven moment is het niet te nat of te droog en kan je met 2 handen het goed doorkneden.
pi_89482492
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 15:39 schreef DrukVout het volgende:

[..]

Huh waarom een bende?

Je pakt een grote kom.
Doet er je bloem, (eventueel) suiker, zout in. Dan gooi je er een deel water bij.
Met 1 hand hou je de kom vast, met de andere ga je kneden.
Te droog? Stop er water bij
Te nam, dan pak je met je schone hand de bloem er gooi je er wat bij.

Op een gegeven moment is het niet te nat of te droog en kan je met 2 handen het goed doorkneden.
Ik mix het water er met een spatel door, tot het wat is opgenomen door de bloem. En dan ga ik pas kneden, dat scheelt al veel gesmeer ;)
De eerste twee keer was het hier een dikke puinhoop, maar als ik nu pizza maak merk je er niks van hoor! Zelfs bij het deeg kneden blijft het aanrecht nagenoeg schoon.
  vrijdag 3 december 2010 @ 17:54:21 #188
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89484944
Dat doe ik ook LieLie ;). Maar het deeg blijft plakkerig. Heel erg plakkerig. Om het minder plakkerig te laten worden moet er een hele lading bloem bij. Dat heb ik dit keer achterwege gelaten, dus gewoon het kleffe deeg kneden en laten rijzen. Verder werd er niet veel vies behalve m'n handen en de kom. Na het rijzen was het al een stuk minder plakkerig, klein beetje bloem erbij en op naar de koelkast.

@DrukVout, met een hand kneden en andere hand de kom vasthouden is wel een goed idee, volgende keer eens uitproberen!
pi_89485053
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 17:54 schreef Zoheetik het volgende:
Dat doe ik ook LieLie ;). Maar het deeg blijft plakkerig. Heel erg plakkerig. Om het minder plakkerig te laten worden moet er een hele lading bloem bij. Dat heb ik dit keer achterwege gelaten, dus gewoon het kleffe deeg kneden en laten rijzen. Verder werd er niet veel vies behalve m'n handen en de kom. Na het rijzen was het al een stuk minder plakkerig, klein beetje bloem erbij en op naar de koelkast.

@DrukVout, met een hand kneden en andere hand de kom vasthouden is wel een goed idee, volgende keer eens uitproberen!
Als je langer kneedt wordt het ook minder plakkerig. Maar echt klef wil ik mijn deeg ook niet noemen. Gewoon mooi soepel.
  vrijdag 3 december 2010 @ 18:04:44 #190
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89485253
Nah het is echt plakkerig, nog plakkeriger dan klei, wel soepele/rekbare klei dan. Ik weet even niks beters ter vergelijking, maar hoe kan 't dan komen dat mijn deeg wel zo plakkerig wordt? Gebruik het recept van de OP met gewone bloem.
pi_89486714
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 18:04 schreef Zoheetik het volgende:
Nah het is echt plakkerig, nog plakkeriger dan klei, wel soepele/rekbare klei dan. Ik weet even niks beters ter vergelijking, maar hoe kan 't dan komen dat mijn deeg wel zo plakkerig wordt? Gebruik het recept van de OP met gewone bloem.
Ik weet het niet zo goed!
Dat had ik de eerste keer met het recept uit de OP ook volgens mij.
Maar vorige week had ik 1kg bloem, met 800 ml water, en dat ging prima!
  vrijdag 3 december 2010 @ 19:16:00 #192
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89487857
Met een hele kg bloem krijg je wel heel veel pizza's :o.
Maar als je het recept uit de OP omrekent: (1000:350)250=714ml water... toch?
pi_89487880
Wat voor soort kaas gebruiken jullie en welke smelt het beste? :{
404 - Not Found
pi_89487881
quote:
10s.gif Op vrijdag 3 december 2010 19:16 schreef Zoheetik het volgende:
Met een hele kg bloem krijg je wel heel veel pizza's :o.
Maar als je het recept uit de OP omrekent: (1000:350)250=714ml water... toch?
Jep, maar het ging prima hoor!
En we hebben er 7 of 8 pizza's van gemaakt volgens mij.
Maar we waren ook met 5 mensen ;)
  vrijdag 3 december 2010 @ 19:33:10 #195
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89488664
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 19:16 schreef Zwappel het volgende:
Wat voor soort kaas gebruiken jullie en welke smelt het beste? :{
Ik gebruik geraspte belegen kaas uit een zakje. Heel slecht, vieze restjes en geoxideerd oid maar anders wordt 't te duur voor mij (hele blok kaas krijg ik nooit op).
Gebruik daar niet zo heel veel van. Per pizza wel 1 bolletje mozzarella.
Misschien hebben anderen nog meer tips... want die zoek ik zelf ook nog.

LieLie... h'm apart! Dan doe ik iets fout, of jouw bloem heeft meer gluten en neemt meer vocht op dus. Of zo :7 .

Mijn pizza van vanavond:



Maar ik durf echt niet meer mijn bakpapier te gebruiken, moet je zien:


Hier is de pizza eraf, en zoals het er in het midden uit ziet, zo ging het hele stuk bakpapier de oven in. ;(
pi_89488821
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 19:16 schreef Zwappel het volgende:
Wat voor soort kaas gebruiken jullie en welke smelt het beste? :{
mozarella (Lidl, geen buffel dus)

en daarna nog wat geraspte grana padano.. dus niet heel veel.. vind 't wel 't lekkerst zo, persoonlijk O+ ik ben geen fan van ladingen (vette) kaas.. :@
Ja doei.
pi_89488855
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 19:33 schreef Zoheetik het volgende:

[..]

Ik gebruik geraspte belegen kaas uit een zakje. Heel slecht, vieze restjes en geoxideerd oid maar anders wordt 't te duur voor mij (hele blok kaas krijg ik nooit op).
Gebruik daar niet zo heel veel van. Per pizza wel 1 bolletje mozzarella.
Misschien hebben anderen nog meer tips... want die zoek ik zelf ook nog.

LieLie... h'm apart! Dan doe ik iets fout, of jouw bloem heeft meer gluten en neemt meer vocht op dus. Of zo :7 .

Mijn pizza van vanavond:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Maar ik durf echt niet meer mijn bakpapier te gebruiken, moet je zien:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hier is de pizza eraf, en zoals het er in het midden uit ziet, zo ging het hele stuk bakpapier de oven in. ;(
dat doet mijn bakpapier ook, gaat prima :+
Ja doei.
  vrijdag 3 december 2010 @ 19:37:44 #198
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89488877
Maar de pizza smaakt ook verbrand...
pi_89488897
oh, daar hebben wij dan weer geen last van? :?
Ja doei.
  vrijdag 3 december 2010 @ 19:38:45 #200
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89488920
Hele keuken ruikt naar verbrand papier 8)7 . Daar gaat je eetlust.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')