quote:Op maandag 29 november 2010 22:21 schreef Zwappel het volgende:
Zondag ga ik hem definitief bakken dus
Dat Typo 00 deeg zou gewoon verkrijgbaar moeten zijn bij een AH XL?
En welk type kaas kan dan wel aangeraden worden? (Oude kaas vind ik niet lekker op pizza)
En dan zelf raspen of al voorgeraspte kaas?
En hoe maak je de lekkerste tomatensaus? Ik houd zelf wel van pittig.. Mijn ma gebruikt altijd ketchup maar volgens mij is een goede tomatensaus veel lekkerder.
En verder gooi ik er waarschijnlijk een beetje rode peper op, salami, eventueel wat ham en misschien ook nog gehakt maar dat weet ik niet zeker. En meestal ook italiaanse kruiden en knoflook. Wat kunnen jullie nog meer aanraden?
trouwens over kaas gesproken. Loop met een grote boog om 30+ kaas heen. Die smelt gewoon erg rukquote:
i know, ik ben heel goed in budgetkokenquote:Op maandag 29 november 2010 22:20 schreef Yvesss het volgende:
Je noemt al best veel ingrediënten hoor. Pizza's en budgetkoken gaan zeer goed samen. Een knappe zelfgemaakte pizza zit royaal onder de 1 euro, hoor. Zelfs met wat geraspte parmesan erop..
Dus dat deeg kan ik het beste vrijdag al maken?quote:Op maandag 29 november 2010 22:33 schreef Yvesss het volgende:
Wat MaximusTG al eerder schreef, staar je niet blind op de tipo 00. Voor morgen ben je al te laat, de smaak komt van de 2 of zelfs 3 nachten in de koelkast. Oh, Zondag schrijf je. Dat moet kunnen.
Dan kun je echt je lol op met pizza's. Zo zijn ze ook bedoeld. In feite als armeluiseten. Soort kliekjeshap. Maar oh zo lekker.quote:Op maandag 29 november 2010 22:34 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
i know, ik ben heel goed in budgetkokenen ik heb ook nog eens 2 koelkasten met een vriesvakje en een vrieskist, heul handig
Hoeft niet hoor. Ik zou voor de allereerste keer geen rare fratsen uithalen. Pizza's gemaakt van deeg dezelfde dag gemaakt zijn ook best OK. Het zijn bepaalde freaks hier die de finesse proberen te vinden.quote:Op maandag 29 november 2010 22:38 schreef Zwappel het volgende:
[..]
Dus dat deeg kan ik het beste vrijdag al maken?
Ik denk dat morgen te vroeg is, en vrijdag heb ik pas weer tijd om deeg te maken.
Me pa pleurt het ook altijd dagen van te voren in de koelkast en doet alsof ie heel slim is, maar als het in de oven zit stinkt het naar ei en ziet het er uit als een vervormde baksteenquote:Op maandag 29 november 2010 22:41 schreef Yvesss het volgende:
[..]
Hoeft niet hoor. Ik zou voor de allereerste keer geen rare fratsen uithalen. Pizza's gemaakt van deeg dezelfde dag gemaakt zijn ook best OK. Het zijn bepaalde freaks hier die de finesse proberen te vinden.
Een eitje?quote:Op maandag 29 november 2010 22:47 schreef Yvesss het volgende:
Ja. Dat is niet helemaal wat we willen. Een pizza als een baksteen? Lijkt me wat aan de dikke kant. Wel lekker is een eitje erop. Met de dooier heel. En zacht. Moet je een beetje timen.
Die pizza rook naar ei terwijl er geen ei op zat.quote:Op maandag 29 november 2010 22:47 schreef Yvesss het volgende:
Ja. Dat is niet helemaal wat we willen. Een pizza als een baksteen? Lijkt me wat aan de dikke kant. Wel lekker is een eitje erop. Met de dooier heel. En zacht. Moet je een beetje timen.
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=107434 zoiets? Ziet er lekker uit. Ga ik dan ook eens proberen.quote:Op zondag 21 november 2010 12:18 schreef motorbloempje het volgende:
wij zijn helemaal aan de gorgonzola de laatste weken..
door de pasta (met peer en walnoot), door de risotto en ook op de pizza, met spinazie, súper lekker!
zou je niet gewoon beginnen voor de eerste keren in een normale oven. Want als blijkt dat het toch teveel werk enzo is heb je een leuk ding waar je vervolgens niet al te veel meer mee doet.quote:Op dinsdag 30 november 2010 10:20 schreef Susanne81 het volgende:
Na een hele tijd mee te hebben gelezen in dit topic (en continu honger te hebben) ga ik toch ook eens actie ondernemen. Ik zit eraan te denken om een Bestron pizzamaker voor mn verjaardag te vragen. Nu kom ik via de link in de OP bij twee verschillende versies uit. Hoe zijn jullie ervaringen hiermee en raden jullie een specifieke versie aan?
geeft niet, want die kan ik dan weer voor weinig kopen op marktplaatsquote:Op woensdag 1 december 2010 12:08 schreef flying-dutchman het volgende:
[..]
zou je niet gewoon beginnen voor de eerste keren in een normale oven. Want als blijkt dat het toch teveel werk enzo is heb je een leuk ding waar je vervolgens niet al te veel meer mee doet.
Wat zij zegt.quote:Op woensdag 1 december 2010 12:40 schreef motorbloempje het volgende:
sausvraag is al vaker gesteld, en er zijn vele manieren en voorkeuren...blader eens terug voor wat tips zou 'k zeggen
Of ik, als je je bedenktquote:Op woensdag 1 december 2010 16:24 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
geeft niet, want die kan ik dan weer voor weinig kopen op marktplaats
De oude en de nieuwe zeg maar. Volgens mij is de oude die ik heb bijna niet meer leverbaar. Op papier lijkt de nieuwe beter. Geglazuurde steen, boven- en onderhitte apart regelbaar, metalen spatels ipv triplex plaatjes en kijkvenstertje. Maar kijk eens op dit Duitse forum. Daar komt het onderwerp uitgebreid aan bod. In feite zijn het dezelfde soort apparaten. Je kunt ook voor de duurdere Ferrari gaan.quote:Op dinsdag 30 november 2010 10:20 schreef Susanne81 het volgende:
Na een hele tijd mee te hebben gelezen in dit topic (en continu honger te hebben) ga ik toch ook eens actie ondernemen. Ik zit eraan te denken om een Bestron pizzamaker voor mn verjaardag te vragen. Nu kom ik via de link in de OP bij twee verschillende versies uit. Hoe zijn jullie ervaringen hiermee en raden jullie een specifieke versie aan?
Jouw keuze, dat lijkt toch echt een pastabloem te zijn. Kijk hier maar eens:quote:Op maandag 29 november 2010 22:27 schreef flying-dutchman het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
die hebben ze bij Appie, daarnaast hebben ze ook
[ afbeelding ]
Heb zelf alleen de eerste gebruikt met gist van oetker. Al deze produkten staan bij de bakspullen
[ afbeelding ]
Werkte best goedGeen idee trouwens wat de prijs was van die bloem is, maar die pizza mix is 1 eur per 500gr.
bij mij lost t gewoon op, wel dikke schuimlaag bovenop maar dat roer ik even. Ik heb hier nu 6 bollen deegquote:Op vrijdag 3 december 2010 13:44 schreef Miasan het volgende:
Ik ben nu bezig met het maken van pizzadeeg voor morgen, eerste keer dat ik het zelf maak.Zal proberen om foto's te maken.
Ik maak het deeg volgens het recept in de OP, moet het gist ook helemaal oplossen? Bij mij blijven er van die hele blokjes in drijven.
Huh waarom een bende?quote:Op vrijdag 3 december 2010 14:36 schreef Zoheetik het volgende:
Maar ach, hoeft het saaie deeg preparen geen drempel te vormen om pizza te maken.
(kan ik dat niet wat makkelijker zeggen?)
---
Wat een knoeiboel is het toch altijd weer. Moet altijd tussendoor m'n handen wassen anders kan ik er geen mooie bal van maken. Nu handen opwarmen om te kunnen kneden, kan nog net typen.
Hoop niet dat als ik in dit tempo doorga ik genoeg krijg van pizza's.
Ik mix het water er met een spatel door, tot het wat is opgenomen door de bloem. En dan ga ik pas kneden, dat scheelt al veel gesmeerquote:Op vrijdag 3 december 2010 15:39 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Huh waarom een bende?
Je pakt een grote kom.
Doet er je bloem, (eventueel) suiker, zout in. Dan gooi je er een deel water bij.
Met 1 hand hou je de kom vast, met de andere ga je kneden.
Te droog? Stop er water bij
Te nam, dan pak je met je schone hand de bloem er gooi je er wat bij.
Op een gegeven moment is het niet te nat of te droog en kan je met 2 handen het goed doorkneden.
Als je langer kneedt wordt het ook minder plakkerig. Maar echt klef wil ik mijn deeg ook niet noemen. Gewoon mooi soepel.quote:Op vrijdag 3 december 2010 17:54 schreef Zoheetik het volgende:
Dat doe ik ook LieLie. Maar het deeg blijft plakkerig. Heel erg plakkerig. Om het minder plakkerig te laten worden moet er een hele lading bloem bij. Dat heb ik dit keer achterwege gelaten, dus gewoon het kleffe deeg kneden en laten rijzen. Verder werd er niet veel vies behalve m'n handen en de kom. Na het rijzen was het al een stuk minder plakkerig, klein beetje bloem erbij en op naar de koelkast.
@DrukVout, met een hand kneden en andere hand de kom vasthouden is wel een goed idee, volgende keer eens uitproberen!
Ik weet het niet zo goed!quote:Op vrijdag 3 december 2010 18:04 schreef Zoheetik het volgende:
Nah het is echt plakkerig, nog plakkeriger dan klei, wel soepele/rekbare klei dan. Ik weet even niks beters ter vergelijking, maar hoe kan 't dan komen dat mijn deeg wel zo plakkerig wordt? Gebruik het recept van de OP met gewone bloem.
Jep, maar het ging prima hoor!quote:Op vrijdag 3 december 2010 19:16 schreef Zoheetik het volgende:
Met een hele kg bloem krijg je wel heel veel pizza's.
Maar als je het recept uit de OP omrekent: (1000:350)250=714ml water... toch?
Ik gebruik geraspte belegen kaas uit een zakje. Heel slecht, vieze restjes en geoxideerd oid maar anders wordt 't te duur voor mij (hele blok kaas krijg ik nooit op).quote:Op vrijdag 3 december 2010 19:16 schreef Zwappel het volgende:
Wat voor soort kaas gebruiken jullie en welke smelt het beste?
mozarella (Lidl, geen buffel dus)quote:Op vrijdag 3 december 2010 19:16 schreef Zwappel het volgende:
Wat voor soort kaas gebruiken jullie en welke smelt het beste?
dat doet mijn bakpapier ook, gaat primaquote:Op vrijdag 3 december 2010 19:33 schreef Zoheetik het volgende:
[..]
Ik gebruik geraspte belegen kaas uit een zakje. Heel slecht, vieze restjes en geoxideerd oid maar anders wordt 't te duur voor mij (hele blok kaas krijg ik nooit op).
Gebruik daar niet zo heel veel van. Per pizza wel 1 bolletje mozzarella.
Misschien hebben anderen nog meer tips... want die zoek ik zelf ook nog.
LieLie... h'm apart! Dan doe ik iets fout, of jouw bloem heeft meer gluten en neemt meer vocht op dus. Of zo.
Mijn pizza van vanavond:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Maar ik durf echt niet meer mijn bakpapier te gebruiken, moet je zien:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hier is de pizza eraf, en zoals het er in het midden uit ziet, zo ging het hele stuk bakpapier de oven in.![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |