abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 10 december 2009 @ 22:38:36 #1
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_75500157
In navolging van Jaarlijstjes 2004 , Jaarlijstjes 2005! , Jaarlijstjes 2006! , Jaarlijstjes 2007! en Jaarlijstjes 2008!
quote:
Op maandag 13 december 2004 15:18 schreef pfaf het volgende:
Het is al weer 2 weekjes december en iedere muziek-site, forum en muziekblad staat vol met jaarlijstjes. Fok kan uiteraard niet achterblijven, dus post hier je favoriete albums van het afgelopen jaar.
  donderdag 10 december 2009 @ 22:38:47 #2
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_75500165
1.

Roosbeef - Ze willen wel je hond aaien maar niet met je praten1a. Nirvana - Live in Reading
Al 15 jaar staat de bootleg in hoge roulatie in de cd-speler. Daardoor is ieder piepje, valse snaar, iedere kuchje uit het publiek al jaren in m'n geheugen gegrift. De mastering is prima gedaan, de DVD is natuurlijk geweldig en het wachten is nu op de officiele releases van Trick or Treat, Live and Loud, Paradiso en Roma en dan kunnen de bootlegs na decennia trouwe dienst de prullenbak in. Helaas, want als er iets jammer is aan het digitale tijdperk is het niet meer op zoek hoeven te gaan naar bootlegs...


2. jj - jjno2
Ineens waren ze daar, vanuit Zweden. Laat ik er de sticker psychedelische, electronische droompop op plakken. Soms hoor je samples die aan The Knife doet denken, dan weer merk je wat Belle and Sebastian, ABBA of een willekeurige Zweedse indiepopband op, maar door de Caribische percussie strookt weer niet met die koude Scandinavische bands. De hoes daarentegen zou van een willekeurige Amerikaanse hiphopper kunnen zijn. Oh ja, er staat ook een Lil'Wayne cover op. Volgt u het nog? Nee? Gewoon luisteren dus.

3. Nice at Home - Visitor
Kon ik over jj al niets zeggen, over Nice At Home lukt dat al helemaal niet. De band is nog mysterieuzer dan Belle &Sebastian in hun vroegere jaren. Zo erg in nevelen gehuld dat de eerste hit op Google een forumpost van mij is, gevolgd door een Servisch forum, een regio waar de leden ook vandaan schijnen te komen. Oh ja, de muziek: Een mix van noise, pop, rock, electro, singer songwriter, beats, lofi ambient en wereldmuziek. Samenvatting? Geniaal!

4. Andrew Bird - Noble Beast
Z'n meest 'makkelijke' album tot dusver en hij lijkt daarmee ook steeds meer voeten in de popaarde te krijgen. Met de songwriterskwaliteiten van Bird zat het altijd al goed, maar nu zonder de pretenties van weleer. Misschien wel jammer voor de houdbaarheid van het album, maar voor nu wel erg lekker hoor.

5. Lightning Dust - Infinite Light
De Jagjaguwar verrassing van het jaar. Folk-achtige singersongwriterrock van het duo Amber Webber en Joshua Wells, beide bekender van Black Mountain. Drager van het album is de onvaste, maar ongekend ontroerende zang van Amber. De nummers zijn enorm knap geschreven en mooi, maar dankzij de bizarre, beklemmende, doch wonderschone zang van haar, wordt het album van baas tot eindbaas niveau gehesen.

6. Wilco - Wilco (The Album)
Ik heb me er met deze release maar bij neer gelegd: de tijden van
YHF en AGIB komen niet meer terug. Jeff Tweedy is namelijk gelukkig. En zoals de popgeschiedenis ons leert is er een gekwelde ziel nodig voor de écht historische albums. Wat overblijft is slechts de beste liveband ter wereld met geweldige muzikanten, een begenadigd songwriter en een band die plezier uitstraalt in plaats van pijn. Ook niet mis eigenlijk...

7. John Zorn - O'o
De derde uit de Dreamers-reeks van de koning van de free-jazz. De nadruk is iets verschoven van Marc Ribot's gitaarspel naar de toetsen en Zorn speelt op deze editie zelfs geen enkele noot op z'n sax, waardoor de afwisseling die
Dreamers zo geniaal maakte iets ontbreekt. Desalniettemin weer een ontzettende mooie toevoeging aan het onuitputtelijke oeuvre van Zorn.

8. Sunset Rubdown - Dragonslayer
Als één van de meeste productieve Canadezen, weet Spencer Krug het te presteren met elke bezetting een topalbum neer te zetten. Ook het groots aangezette en theaterale Sunset Rubdown-project (ondertussen ook al weer bij de vierde langspeler beland) is er zo één. IJzersterke nummers, met Krug's karakteristieke stem als voortrekker van een overdreven art-rock ensemble. Speciale noot voor de prachtige zang van Camilla Wynne Ingr.

9. Stuurbaard Bakkebaard - L'Amour
De smerige, vulgaire hoes zegt alles. Rammelende, rommelige nummers met zeker hun charme. Verder veel vuige beats en een donkere sound over het geheel. Een bizar gave plaat. Bijna 'onnederlands' als ik dat geen kutbenaming zou vinden.10. The Decemberists - The Hazards of Love
De Tommy van de 21e eeuw! Een groots opgezette rockopera en met Colin Meloy's meesterlijke tekstschrijfkwaliteiten ben je dan op het goede adres. Naast z'n gebruikelijke, geniale teksten is er gekozen voor terugkerende muzikale thema's om de opera nog meer één geheel te maken. De gastzangeressen zijn uitzonderlijk goed gekozen en de muziek is gewoon dik in orde. Waarom Meloy zelf meerdere rollen moet vertolken is me onduidelijk en maakt het wat onlogisch, maar dat mierengeneuk laten we achterwege terwijl we de liefdestragedie van mythische wezens in Noord-Schotland volgen.. Epic!

11. Woods - Songs of Shame
Lekkere lo-fi pop. Tegendraads, eigenwijs, maar soms ook doodgewoon erg mooi en lieflijk, dan weer een ellenlange jam-sessie. Gelukkig wel weer telkens met een eigen twist. Duidelijk een band met twee gezichten. Een zeer goede eigenschap, want spannend!

12. Cymbals Eat Guitars - Why There Are Mountains
Meest verrassende debuut van het jaar. Een onsamenhangende mix van pop en noise. Het album is zo (knap) opgebouwd dat het als één geheel luistert. De 'nummers' switchen als één geheel constant van hard naar zacht naar hard en zo voorts. Tussen de
'flow' door zit er af en toe ook nog een hitje verstopt zoals het schitterende, luchtige Wind Phoenix.

13. Do Make Say Think - Other Truths
Wederom een parel van Do Make Say Think. Volgens mij kunnen ze geen mindere --laat staan slechte-- albums maken. Deze keer iets minder folkinvloeden en met vier nummers (genaamd Do, Make, Say en Think, bedenk het maar) ligt de nadruk meer op de structuur van de songs en minder op de diversiteit van de instrumenten.

14. Zu - Carboniferous
Als ik niet beter zou weten, zou ik zeggen dat Zu Noors is. Typische Scandinavische mix van hardcore/metal en jazz. Overdonderend en intimiderend. Af en toe moet ik wel m'n trommelvliezen wat rust gunnen, maar tussen die momenten door is het genieten.

15. A Place to bury strangers - Exploding Head
Een catchy poppy album, onder een vette laag noise. Zo horen we het in huize pfaf graag. Knappe songs, mooie dromerige sfeer en knallend van het ene oor naar het andere.

16. Deerhunter - Rainwater Cassette Exchange (EP)
Een vluggertje met 5 songs. Wel weer de ongekend hoge kwaliteit van de langspelers. Al is de muziek wat meer songgericht en is het wat minder theatraal en organisch. Hij blijft een bezig baasje, maar de kwaliteit blijkt er dus niet onder te lijden. Dan ben je een echte grote...

17. Dan Deacon - Bromst
Diverse plaat van de electronica-meester DD. Erg goede beats, aanstekelijke melodieën en fijne songstructuren. Met een heel ensemble aan bliepjes, instrumenten en klikjes.

18. Bear in Heaven - Beast Rest Forth Mouth
Ongelofelijk catchy, heeeerlijk psychedelisch en bovenal uitermate boeiend. Met een mix van psychedelische krautrock, betoverende melodieën, een magische sound en geweldige rammelende drums is Bear in Heaven voor mij één van de ontdekkingen van het jaar geworden.

19. The Flaming Lips- Embryonic
Helaas heb ik 'm nog niet zo vaak kunnen beluisteren als ik zou willen. Want na het teleurstellende
...Mystics zijn de Lips sterker terug dan ooit. Dat 'tie goed is, is al wel duidelijk. Maar door de diversiteit en enorme weerbarstigheid van deze dubbelaar, kan ik nog niet oordelen of dit de beste Lips ooit is, nummers als Powerless duiden daar zeker op. Dus het zou me niets verbazen als ik over een jaar moet concluderen dat deze psychedelische noisetrip de beste was uit een onnavolgbare 25 jaren durende carrière. En blijkbaar 'still goin' strong!'20. Tortoise - Beacons of Ancestorship
Na ongeveer tien jaar zonder noemenswaardige releases eindelijk weer een geweldige plaat van Tortoise. Wel één waar je de tijd voor moet nemen. Veel minimalistische laagjes, kabbelende jazz-lijntjes en intrigerende structuren maken van
Beacons of Ancestorship een echte top-plaat.

21. Camera Obscura - My Maudlin Career
Eerst nog kloon van Belle & Sebastian. Nu al net zo bekend en al helemaal geen tweepop meer, maar gewoon pop. Fijne, degelijke en simpele songs, vol aantrekkelijke melodieën en leuke, schattige arrangementen.

22. Zola Jesus - New Amsterdam
Het debuut van een 19-jarige operazangeres. Die haar zang etaleert over pompende beats in vuige, smerige songs. Bizar en indrukwekkende, experimentele gothplaat en veelbelovend debuut!
Zola Jesus - The Spoils
En dan enkele maanden later ontdek je plotseling dat zo'n debuut al opgevolgd is. En de belofte ingelost. Zo snel kan het gaan.

23. Bibio - Ambivalence Avenue
Weer een heerlijk, funky en lekkerlopend album van Bibio. (of gewoon Stephen Wilkinson) Rootsmuziek door de sampler over goedlopende ritmesecties en klaar is Stephen. Zodanig in elkaar gezet dat het als een organisch en consistent geheel klinkt; om helemaal bij weg te dromen.

24. Dinosaur jr - Farm
Jáááren uit het oog verloren en daarmee al lang en breed uit het hart. Natuurlijk luisterde ik nog wel eens
Bug, of Green Mind, maar na al die jaren middelmatige albums ebt de interesse weg (Pearl Jam anyone?). Tot afgelopen voorjaar. Want Dinosaur Jr. is terug en beter dan ooit. Ouderwetse, smerige rock, maar ook meer complexere (voor D jr doen) songs en geweldige solo's. Geweldige 'comeback'!

25. M. Ward - Hold Time
Veel valt er niet over
Hold Time en M. Ward te zeggen eigenlijk. 'Gewoon' weer veertien schitterende nummers. De sound is wat voller en minder persoonlijk dan eerdere albums en wat meer melancholisch, maar al met al een typische topplaat van een topmuzikant.

26. Swan Lake - Enemy Mine
Tweede album van de Canadese Jagjaguwar inteeltsupergroep. Ik noem leden van The New Pornographers, Destroyer, Sunset Rubdown, Frog Eyes en Wolf Parade. En zo klinkt de plaat ook weer gewoon: chaotische, rommelige freak indierock. Ofzo.

27. Great Lake Swimmers - Lost Channels
Niet veel anders dan de vorige albums, maar daar malen we niet om. De songs staan weer en de depressieve folk is weer even aanstekelijk als ontgoochelend. Veel landgenoten en genregenoten, genoten flinke aandacht de afgelopen jaren, maar de Great Lake Swimmers ontsnappen er vreemd genoeg telkens weer aan en blijven op de achtergrond zulke geweldige albums maken.

28. The Pains of Being Pure at the Heart - Selftitled
Een prachtige shoegaze-album, in het jaar dat schoenstaren weer helemaal terug is (niet geheel toevallig in het jaar dat
Loveless opnieuw is uitgebracht..?). En geheel terecht! The Pains of Being Pure at the Heart is fijne noisie pop-plaat, wellicht niet zo somber als typische shoegaze als eerder genoemde, maar wel gewoon heerlijk sfeervol en melodieus.

29. Fuck Buttons - Tarot Sport
Met hun tweede album zijn de heren van Fuck Buttons al uitgegroeid tot ware grootheden. Met het meesterlijke
Tarot Sport laten ze dat weer eens zien. Het album komt langzaam (maar heel zeker) op gang en knalt steeds zekerder door. De structuur en samenhang van Tarot Sport is fenomenaal en muziek blijft boeien. Erg knap gedaan.

30. Sonic Youth - The Eternal
Ik lijk in herhaling te vallen, maar naast Dinosaur Jr, Tortoise en The Flaming Lips heeft Sonic Youth ook een beresterke soortevan comeback gemaakt dit jaar. De 'makkelijkere' albums van de laatste jaren zijn overboord gegooid en de ouderwetse avant-garde noise is weer terug. Hulde!31. Ghinzu - Mirror Mirror
EIN-DUH-LUK! De sensatie van 2004 is terug. En dan kan het eigenlijk alleen maar tegenvallen. Want zo bijzonder zijn de Belgen nu ook weer niet.
Mirror mirror is gewoon een uitermate vermakelijk plaat. Weer een fijne balans tussen rustige poppy nummers en noise. Het echte achtbaan-gevoel van Blow is wel veel minder, ook de reden dat ik niet zo achterovergeslagen ben als in 2004.

32. Danger Mouse and Sparklehorse - Dark Night of the Soul
Tjsa, Danger Mouse, David Lynch en Sparklehorse's legendarische, haast mythische samenwerking. Voorlopig alleen de songs en die zijn dik in orde, maar met o.a. James Mercer, The Flaming Lips en Iggy Pop als hulpjes zou de enige reden voor een mislukt project, een overdosis aan talent kunnen zijn... Ach, en in het digitale tijdperk mag ook een digitaal gelekte plaat, die wellicht nooit het levenslicht zal zien, meedingen naar prijs 'album' van het jaar. De psychedelische pop van de Super Furry Animals tot de newnewwave van Casablanca's Strokes, alles zit er in, onder super-supervisie.

33. Richmond Fontaine - We Used To Think The Freeway Sounded Like A River
Richmond Fontaine lijkt (net als Wilco) gesettled in haar stijl. Met het grote aantal releases de afgelopen jaren is de band via stevige alt-rock en intieme poezie-ballads geconvergeerd naar een stijl die tussen beide extremen inligt. Niet verkeerd, een erg fijne plaat derhalve, maar ook niet zo spannend als het magische The Fitzgerald...

34. Animal Collective - Merriweather Post Pavilion
De hype van het jaar. En best wel terecht. Een heerlijke organische, gelaagde plaat, die op zijn eigen, aparte manier blijft intrigeren en verrassen.

35. Grizzly Bear - Veckatimest
Zie AC-MPP

36. Ourself Beside Me - Selftitled
Een typische Chineze damesband. Drie dwarse dames met even dwarse muziek. Het klinkt afstandelijk en afwezig, maar tegelijk heel dichtbij. Dat klinkt waarschijnlijk ook weer heel wazig, maar denk aan Velvet Underground gespeeld door Chinese dames en je zit wel redelijk goed.

37. Mono - Hymn tot the Immortal Wind
Weinig anders dan alle vorige albums. Keiharde knallende speakers, gevolgd door krankzinnige stilte. Mits in de juiste
mood wederom een geweldige emotionele ervaring, al vraag je je ondertussen wel af of een band zich niet eens radicaal zou moeten vernieuwen.

38. Apse - Climb Up
Weer een enerverende en wisselvallige plaat van post-rockers Apse. Veel genres en stijlen worden aangedaan, maar wel met een zelfde sausje van herkenbaarheid. Die wisselvalligheid doet me soms bijna nummers skippen, maar brengt ook een zekere verrassing aan in de plaat. Omdat dit jaar ook de magniefieke EP
Eras verscheen (helaas slechts een paar honder kopietjes) een paar plekken bonus.

39. Atlas Sound - Logos
Als er eens een jaar geen langspeler van Deerhunter komt, moet er natuurlijk minstens een Atlas Sound komen. Wederom een waas van geluid en melodieen. Het mist voor mij de power die Deerhunter tot één van de beste bands van het moment maakt, maar Cox' ongekende talent, gevoel voor melodie, uitdagende structuren en vakkundige genrehopping helpen ook Atlas Sound naar grote hoogte.

40. Pink Mountaintops - Outside Love
Alleen voor Exectution zou iedereen
Outside Love al aan moeten schaffen. Geweldige ritmische plaat, die door hypnotiserende beats, songstructuren en zang niet af te zetten is.41. The Dodos - Time to Die
Met
Visiter zetten ze vorig jaar de muziekwereld even op haar kop. Time to Die is minder schokkend en helaas ook minder goed. Nog steeds maken The Dodos rammelende rock, bestaande uit minimale instrumentatie met maximaal geluid als doel. Het klinkt echter allemaal iets minder coherent dan vorig jaar. Bovendien ontbreken de echte knallers. Maar wellicht waren de verwachtingen ook wel wat te hoog, want Time to Die is wel gewoon een prima plaat.

42. V.A. - Dark was the Night
De beste compilatie ooit. Ik heb het in principe niet zo op zulke cd's, omdat ik niet tegen bandshuffelen kan.
Dark Was The Night bestaat echter uit louter geweldige nummers van de beste bands en artiesten van de Wereld. Die ook nog eens allen hun beste beentje voor gezet hebben. Reden voor een excuus om m'n principes overboord te zetten.

43. Nouvelle Vague - 3
Woei! Melanie en consorten zijn terug. Niet zo geweldig als de vorigen, misschien ook wel omdat de typische new-wave covers ondertussen op zijn. Het album begint nog wel als
Bande à Part, maar langzamerhand komt de klad er een beetje in. Desalniettemin een puike, dromerige bossanova-plaat.

44. Benjy Ferree - Come Back to the Five and Dime Bobby Dee Bobby Dee
Benjy Ferree kan niet anders dan een gezellige kerel zijn.
Come Back to the Five and Dime Bobby Dee Bobby Dee is een uur lang knotsgekke, vrolijke pop. Fijne melodielijntjes, soms was overdreven aangezette zang en ieder nieuw nummer, of eigenlijk iedere minuut is het weer afwachten welke richting z'n muziek uitgaat.

45. Casiotone for the Painfully alone - vs. Children
Z'n vijfde alweer en nog steeds is z'n Casio in topvorm. De songs staan, z'n minimale instrumentatie werkt nog steeds op de zenuwen en nog steeds blijft er een onbekoorlijk gevoel achter. Heerlijk, en typisch Casiotone...

46. Gun Outfit - Dom Light
Over Gun Outfit valt weinig te zeggen. Een debuut zoals een debuut zou moeten zijn: knallende punk, lofi herrie en korte, heftige, maar goede songs. Standje twintig zetten en gaan met die banaan.

47. DumDumGirls - Yours Alone (EP)
Wellicht wat te kort voor de jaarlijst, maar DumDumGirl(s) (er is maar één dame) moet er eigenlijk in. Lo-fi damespunk, niets meer en zeker niets minder. Geen woorden aan vuil maken dus, maar rokjes aan en rocken.

48. Eels - Hombre Lobo
Deze Eels rocked meer dan z'n voorgangers. Het lijkt zelfs af en toe wat vrolijk te worden. Veel bluesy rocknummers afgewisseld met ballades. Verrassen doet Eels al jaren niet meer, maar door de kleine stijlsverandering een miniverrassinkje en veel vermakelijke uren.

49. The Field - Yesterday and Today
Een opvolger maken na een haast mythisch album valt niet mee. The Field heeft met
Yesterday and Today een waardige opvolger van Sublime... gemaakt. Trippende soundscapes, rustige momenten naar perfecte climaxen, et cetera. Techno op z'n best.

50. The Gasoline Bros - Tsk!
Muziek van de gebroeders bezine zoals we ze al enkele albums gehoord hebben (al dan niet in andere samenstelling/naam), mix van Guided By Voices, Wilco, Pavement en nog veel meer. Hm! Tsk!


pi_75500455
Geen fan van de Arctic Monkeys?
By hook or by crook, I'll be last in this book.
  donderdag 10 december 2009 @ 22:50:26 #4
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_75500683
quote:
Op donderdag 10 december 2009 22:50 schreef pfaf het volgende:
Verre van zelfs.
Jammer Maar heb je Humbug al eens beluisterd dan? Klinkt echt wel anders dan hun eerste twee albums.
By hook or by crook, I'll be last in this book.
  donderdag 10 december 2009 @ 22:52:46 #6
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_75500858
quote:
Op donderdag 10 december 2009 22:52 schreef pfaf het volgende:
Ik zal het een poging geven.

Kom jij met een lijstje? Met AM?
Om eerlijk te zijn heb ik maar drie albums uit 2009 beluisterd
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_75501042
terug vind post
pi_75501159
Leuk lijstje pfaf, vooral Lightning Dust is mooi.
pi_75501484
Don't cry because it's over. Smile because it happened.
Liefde is een bitch plus een macht der gewoonte
pi_75502967
Roosbeef is toch gewoon (eind) 2008? Ik heb wikipedia en rateyourmusic als bron gebruikt. Zelfs op bovenstaande musicmeter staat 2008.
pi_75504014
Kumbek van de maand! Mooie lijst pfaf. Veel inspiratie voor mij, zo te zien aan de beschrijvingen.
Stay on my arm, you little charmer
pi_75504163
jeej pfaf leeft toch nog

Oeh, kan dit jaar voor het eerst een echt voltallig lijstje maken. Wordt leuk.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  vrijdag 11 december 2009 @ 00:34:44 #14
28030 Grobbel
In Toffee We Crust!
pi_75504413
quote:
Op donderdag 10 december 2009 23:50 schreef On het volgende:
Roosbeef is toch gewoon (eind) 2008? Ik heb wikipedia en rateyourmusic als bron gebruikt. Zelfs op bovenstaande musicmeter staat 2008.
Plaat is van heel laat december 2008, op een moment dat alle jaarlijstjes van dat jaar allang waren opgemaakt. Dus die telt gewoon mee voor 2009.
  vrijdag 11 december 2009 @ 00:39:08 #15
13973 ranja
image means nothing
pi_75504508
quote:
Op donderdag 10 december 2009 23:50 schreef On het volgende:
Roosbeef is toch gewoon (eind) 2008? Ik heb wikipedia en rateyourmusic als bron gebruikt. Zelfs op bovenstaande musicmeter staat 2008.
Ik zet 'r niet in mijn lijst in elk geval, stond er vorig jaar bij mij in en dat kan niet 2 jaar natuurlijk

Ik wacht nog even met mijn lijst, ik verwacht nog een paar albums via de post en via de winkel
Ik kan wel vast de commentaren al voorbereiden.

Ik ga nog wel een paar van Pfaf's lijst proberen te luisteren.

[ Bericht 3% gewijzigd door ranja op 11-12-2009 00:49:44 ]
  vrijdag 11 december 2009 @ 00:44:41 #16
271665 08gnoT.
Mwoooaahhh!!
pi_75504670
1. Wolf - Ravenous
2. Metallica - Death Magnetic
3. Hammerfall - No Sacrifice, No Victory

Dat zijn zo snel de platen die me zijn bijgebleven

EDIT: Death magnetic is van 2008, ik twijfelde al...
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
  vrijdag 11 december 2009 @ 07:58:08 #17
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_75506922
quote:
Op donderdag 10 december 2009 23:50 schreef On het volgende:
Roosbeef is toch gewoon (eind) 2008? Ik heb wikipedia en rateyourmusic als bron gebruikt. Zelfs op bovenstaande musicmeter staat 2008.
Tsja, officieel stond 'tie geplanned voor jan. 2009, maar de plaat lag wat te vroeg in de winkels. Overigens reken ik vaak alle albums vanaf half december tot het volgende 'muziekjaar'.
pi_75507470
Tvp

Roosboof moet ik nog steeds helemaal luisteren.

Ik moet ook nog even kijken of ik een top 25/40/50 maak. Heb iets van 75 albums uit dit jaar geluisterd, dus een top 50 moet eigenlijk wel lukken. Maar wil er eigenlijk alleen albums in hebben die ik echt redelijk tot goed vind.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_75508206
Pff.. wou dat ik meer tijd had om muziek te luisteren. Keb amper nieuwe dingen geluisterd dit jaar.
  vrijdag 11 december 2009 @ 09:46:52 #20
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_75508264
Zoals ik al heb beloofd in het pre-lijstjes topic zal ik een eindlijst maken. Wegens studie-eindpresentatie-activiteiten heb ik voor 15 januari niet echt tijd om dit te doen. Dus de deadline voor de eindlijstjes is vrijdag 15 januari (23.59), kunnen mensen ook nog in januari hun lijstje definitief maken

Ik ga het als volgt doen. Alles tot nummer 50 telt mee en elk positie (ongeacht de lengte van het lijstje) krijgt dezelfde waardering. Nummer 1 altijd 50 punten, nummer 2 - 49 enzovoort tot nummer 50 - 1 punt.
Dan rolt er een mooi lijstje uit, ik denk een top 100 en die zal ik dan dat weekend posten.
Dus over een maandje is er dan een Fok 2009 eindejaarslijst!

Veel plezier de lijstjes maken
  vrijdag 11 december 2009 @ 09:58:56 #21
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_75508495
mooie lijst, pfaf.

De hoge positie van wilco verrast me, dat album valt me tegen.

Met andrew bird heb ik ook moeite, ik hoor wel dat het een goed album is, maar er naar blijven luisteren lukt me niet, de teksten vallen me ook wat tegen, nieuw is het allemaal niet.
pi_75508765
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 09:58 schreef Beregd het volgende:
mooie lijst, pfaf.

De hoge positie van wilco verrast me, dat album valt me tegen.

Met andrew bird heb ik ook moeite, ik hoor wel dat het een goed album is, maar er naar blijven luisteren lukt me niet, de teksten vallen me ook wat tegen, nieuw is het allemaal niet.
Daarom vind ik de omschrijving van pfaf over wilco wel gepast, niks revolutionairs...maar wel gewoon heel goed. Bij komt ie ook wel hoog hoor (en dat vond ik al voor ik wilco-fanaat werd dankzij paradiso )


Andrew Bird kan ik me inderdaad ook niet helemaal in vinden. Oerdegelijk album ook, maar zoveel meer van hetzelfde. Dat manco vind ik Bird sowieso wel vaker hebben. Vaak hetzelfde trucje.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  vrijdag 11 december 2009 @ 11:40:02 #23
56758 Aschkael
Hitler bad, Aschkael good
pi_75511650
01 polvo - in prism
02 dom & roland - no strings attached
03 mewithoutyou - it's all crazy...
04 bat for lashes - two suns
05 ed rush & optical - travel the galaxy
06 steve roach - dynamic stilness
07 a place to bury strangers - exploding head
08 moderat - moderat
09 camera obscura - my maudlin career
10 grizzly bear - veckatimest
= there is a light that never goes out =
  vrijdag 11 december 2009 @ 14:02:33 #24
96116 ralfseltje
Sitting on a cornflake
pi_75516343
Leuke lijst van pfaf plus leuke commentaren. Wilco gaat bij mij echter nog hoger eindigen, zeker na het horen van die nummers live.

Heb ook nog geen Girls of Lovvers gezien, toch platen die hoog in mijn eindejaarslijsten gaan eindigen.
Eigenlijk was dit gewoon een tvp natuurlijk.
pi_75520672
Pfaf, toffe donder, mooi dat je weer een topic hebt gemaakt!

We gaan er 15 dubbelen als ik goed geteld heb. Had meer kunnen zijn, maar ik tel die Dark Was The Night niet mee vanwege geen bandalbum.

Met Scott Tracy ga ik er vijf dubbelen!

Mijn top tien staat wel ongeveer vast, maar ik verwacht zo in de week van 21 december mijn top nog wat te gaan maken en posten. Heb mijn nummer 1 nog nergens gezien helaas.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  Moderator vrijdag 11 december 2009 @ 16:06:57 #26
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_75521218
Omdat ik slecht ben in leuke stukjes vertellen bij een album, heb ik dit alleen maar gedaan bij de beste 10 albums. Nummers 1 t/m 3 staan nu wel in deze volgorde, maar die volgorde zegt niet zoveel, omdat er geen een zoveel sterker is dan de andere twee dat hij het echt verdient om de nummer 1 van 2009 te zijn.


1. Muse - The Resistance
Niet echt een duidelijke nummer 1 dit jaar, maar omdat je toch iets moet kiezen is het deze plaat geworden. Uitstekende plaat, hoewel ik er toch iets meer van had verwacht, maar toch weer een paar ijzersterke nummers en weinig slechte nummers.
 • Favoriete nummer: Unnatural Selection


  2. Arctic Monkeys - Humbug
  Een flinke verandering qua stijl, hoewel de eerste twee albums mij meer aanspreken, is dit natuurlijk een zeer interessant album en iets nieuws is ook wel eens leuk. Stiekem zijn de wat rustigere nummers als Secret Door en Cornerstone ook best wel een beetje tof en vormt het album een leuk geheel met geen enkel nummer dat ik oversla, nee, ik luister 'm in één keer af.
 • Favoriete nummer: Secret Door


  3. Florence + The Machine - Lungs
  De verrassing van het jaar. Geweldig album van een leuk vrouwtje met een geweldige stem. Na het horen van de eerste twee nummers was ik meteen verkocht en heb ik het album gekocht, en dat zegt best wel wat, want zoveel albums koop ik niet.
 • Favoriete nummer: Rabbit Heart (Raise It Up)


  4. White Lies - To Lose My Life
  Net als de nummer 3 is ook dit album een verrassing. Zwaarmoedige muziek met veel teksten over de dood, maar dat maakt me niet uit, want het klinkt gewoon goed. Voor mijn part zingen ze over gemuteerde pandaberen, als het maar goed klinkt.
 • Favoriete nummer: To Lose My Life


  5. Three Days Grace - Life Starts Now
  Twee jaar geleden mijn favoriete band, ik kon er wel dagen achter elkaar naar luisteren. Tegenwoordig is dat wat minder, maar het is nog steeds muziek die ik kan waarderen en daarom ben ik ook maar naar dit album gaan luisteren. Niet anders dan de vorige albums, dus dat betekent meteen dat het goed is. Beetje jammer dat ze niet wat meer verschillende nummers maken, want 't komt allemaal op hetzelfde neer. Maar ach, als 'echte' fan luister je daar makkelijk doorheen.
 • Favoriete nummer: Break


  6. Silversun Pickups - Swoon
  Lekkere shoegaze/indie rock van een band dat met Carnavas al een goed album afleverde en omdat dit album op hetzelfde neerkomt is deze ook goed en staat hij hoog in mijn lijstje.
 • Favoriete nummer: Panic Switch


  7. Breaking Benjamin - Dear Agony
  Soortgelijke muziek als Three Days Grace en ook hier was ik twee jaar terug een grote fan van. Nu nog steeds, maar iets minder. Zeker als je een tijdje geen album uitbrengt wordt de aandacht minder, maar die was afgelopen zomer weer terug, met dit album, dat eigenlijk precies lijkt op de vorige en dat kan ik waarderen.
 • Favoriete nummer: Crawl


  8. A Day to Remember - Homesick
  Een album dat eigenlijk niet bij de rest van mijn lijst - tot nu toe - past, want het is geen alternative rock of indie, maar het neigt meer naar de metal. De nummers hebben een goede afwisseling van cleane zang, harde grunts en deze band is zelfs geschikt voor mensen die eigenlijk niks met metalcore en dergelijke hebben. For Those Who Have Heart is een geweldig album en dit album doet er wel iets voor onder, maar is nog altijd een van de betere van 2009.
 • Favoriete nummer: Mr. Highway's Thinking About The End


  9. Sunset Rubdown - Dragonslayer
  Hoe moet je deze muziek nu weer noemen? Ik zou zeggen, vrolijk, opzwepend, energiek, vreemd, raar, tof. Vooral tof, want dit album luistert lekker weg als geheel en waar ik bij sommige albums een paar nummers uitkies en die luister, luister ik bij dit album naar alle nummers.
 • Favoriete nummer: Black Swan


  10. Doves - Kingdom of Rust
  Één nummer: Kingdom of Rust. Meer hoef ik niet te zeggen en ga ik ook niet zeggen, na het horen van dat nummer was ik meteen verkocht. De rest van het album is ook tof, maar haalt het niet bij dat ene nummer. Jammer dat er niet meer Kingdom of Rusts opstaan, eigenlijk.
 • Favoriete nummer: Kingdom of Rust
  11. Porcupine Tree - The Incident
 • Favoriete nummer: Time Flies
  12. Mastodon - Crack the Skye
 • Favoriete nummer: Oblivion
  13. Biffy Clyro - Only Revolutions
 • Favoriete nummer: That Golden Rule
  14. Passion Pit - Manners
 • Favoriete nummer: The Reeling
  15. The Devil Wears Prada - With Roots Above and Branches Below
 • Favoriete nummer: Assistant to the Regional Manager
  16. Silverstein - A Shipwreck In The Sand
 • Favoriete nummer: A Great Fire
  17. Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings
 • Favoriete nummer: The Count of Tuscany
  18. Editors - In This Light and on This Evening
 • Favoriete nummer: Papillon
  19. Swan Lake - Enemy Mine
 • Favoriete nummer: A Hand at Dusk
  20. Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures
 • Favoriete nummer: Elephants
  21. Alexisonfire - Old Crows / Young Cardinals
  22. Grizzly Bear - Veckatimest
  23. Infected Mushroom - Legend of the Black Shawarma
  24. Franz Ferdinand - Tonight: Franz Ferdinand
  25. Reverend and The Makers - French Kiss in the Chaos
  26. Cymbals Eat Guitars - Why There Are Mountains
  27. Animal Collective - Merriweather Post Pavilion
  28. Atreyu - Congregation of the Damned
  29. Bat for Lashes - Two Suns
  30. Flyleaf - Memento Mori
  31. The Pains of Being Pure at Heart - The Pains of Being Pure at Heart
  32. Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix
  33. Manchester Orchestra - Mean Everything to Nothing
  34. Dinosaur Jr. - Farm
  35. Jónsi & Alex - Riceboy Sleeps
  36. Skillet - Awake
  37. Japandroids - Post-Nothing
  38. Röyksopp - Junior
  39. Billy Talent - Billy Talent III
  40. The Prodigy - Invaders Must Die
 • Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
    vrijdag 11 december 2009 @ 17:58:31 #27
  52164 pfaf
  pfief, pfaf, pfoef!
  pi_75524658
  Mooie lijst, veel dubbelaars met mij. Vandaar. Ook een paar net-afvallers als Japandroids en Phoenix. Met bands als Dream Theater kan ik niet heel veel, al dacht ik dat enkele jaren ook van Porcupine Tree, dus wie weet...
  pi_75526794
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 15:52 schreef methodmich het volgende:
  Pfaf, toffe donder, mooi dat je weer een topic hebt gemaakt!

  We gaan er 15 dubbelen als ik goed geteld heb. Had meer kunnen zijn, maar ik tel die Dark Was The Night niet mee vanwege geen bandalbum.

  Met Scott Tracy ga ik er vijf dubbelen!

  Mijn top tien staat wel ongeveer vast, maar ik verwacht zo in de week van 21 december mijn top nog wat te gaan maken en posten. Heb mijn nummer 1 nog nergens gezien helaas.
  Wordt je nummer 1 Joe Gideon and The Shark?

  Staat wel in mijn top zoveel.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
    vrijdag 11 december 2009 @ 19:14:06 #29
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75527101
  Mijn nummer 1 is ook nog door niemand genoemd. Verwacht ik eigenlijk ook niet.
  Mijn nummers 2-5 zijn volgens mij ook nog niet genoemd
  pi_75529549
  Hier is die van mij, ik ben vast weer enorm veel vergeten en ga hier aan herinnerd worden door andermans lijstjes.

  1 John Frusciante - The Empyrean (Singer-Songwriter/Psychedelisch)
  Als Frusciante fan keek ik erg naar dit album uit. Ik werd al lekker gemaakt met posts op zijn blog dat dit een psychhedelisch album zou zijn, geschikt voor donkere avonden. Ik kan mij geen betere beschrijving verzinnen na deze cd te hebben beluisterd. Het album begint met een laag tempo en een 'solo' geïnspireerd door Funkadelic's Maggot Brain. Ook telt dit album een briljante cover van Tim Buckley's song to the siren. De vocalen lijken uit het water te komen. De climax van het album, Central, kent een beduidend hoger tempo. Toen het 'distorted' geluid van dit nummer voor het eerst als een muur op me af kwam voelde ik me zoals ik me al lang niet meer bij een stuk muziek heb gevoeld. Helaas bouwt het album hierna weer geleidelijk af maar toch durf ik te spreken over dit album is een spirituele ervaring.

  2 Amesoeurs - Amesoeurs (Black Metal/Post-Punk)
  Deze fransen hebben helaas maar één album gemaakt maar hebben zich hiermee wel een plek mee kunnen bemachtigen in mijn favoriete metal albums ooit. Met een goede balans tussen Black Metal en Post-Punk hebben ze een album afgeleverd die blijft boeien. Vooral de fragiele stem van de zangeres geeft deze plaat een aardige dosis emotie, afgewisseld met schreeuwen alsof deze het laatste zijn die ze ooit uit haar keel zou krijgen.

  3 The XX - XX (Post-Punk/Pop)
  Ingetogen en Melancholisch, zo wil ik dit album het liefst omschrijven. The XX zijn vier jongeren zonder echt hoogstaande instrumentale kwaliteiten. Toch weten ze hun nummers met veel gevoel over te brengen. Op het eerste gehoor lijkt deze cd wat eentonig, maar na een paar luister beurten zijn er zat invloeden te herkennen.
  Ook deze cd draai ik graag op stille avonden, de 'climaxen' zijn vrij bescheiden maar juist daarom werken ze erg goed. De gitaren kunnen soms zo hoog en zuiver zijn zoals je op menig post-rock album zult herkennen.


  4 Ga'an - Ga'an ( ? )
  Dit is een beetje een vreemde eend in de bijt denk ik. Er is niet veel over deze band en cd herkend maar het heeft iets dat me aantrekt. Hij klinkt vrij progressief, dit komt denk ik voornamelijk door de vrij ingewikkelde basloopjes en ritmes. Toch weten de gothische achtergrond geluiden en zang de plaat een mysterieus tintje te geven dat mij erg aanspreekt.

  5 The Horrors - Primary Colours (Shoegaze/'Horrorpunk')
  Terwijl ze op hun vorige album, Strange House, nog erg probeerden te klinken als the Birthday Party zijn ze deze keer over gestapt naar een wat meer Shoegaze geluid. En ik moet zeggen dat dit een fijne combinatie is. De nummers zijn afwisselend en opzwepend en wat vooral belangrijk is, vervelen geen moment met Sea within a Sea als memorabele afsluiter.

  6 David Tagg - Wind Blown Guitar (Ambient/Drone)
  Luister het als je fan bent van ambient.

  7 A Place to Bury Strangers - Exploding Head (Noiserock/Shoegaze)
  Dit album is een niveautje hoger dan hun vorige album. Een must-have als je van de noiserock/shoegaze bent.

  8 Sonic Youth - The Eternal (Alternatieve Rock)
  Niet zo goed als Daydream Nation (Rather Ripped vond ik denk ik ook nog iets beter) maar het is wel weer Sonic Youth als vanouds, en daar kan ik geen genoeg van krijgen.

  9 De Staat - Wait for Evolution (Rock/een beetje Stoner)
  De Staat heeft aardig wat teweeg gebracht dit jaar. Zo zit je een album thuis op te nemen en voor je het weet speel je Lowlands en Pinkpop plat. Dit zorgt natuurlijk ook dat je veel fans hebt, en veel mensen die je helemaal niks vinden. Ik durf mezelf bij de eerste groep te scharen. Het sleutelwoord van dit album vind ik ritmes. Deze zijn vaak nog eens extra naar voren gebracht door middel van (hand)geklap. Daarnaast is 'meet the devil' mijn favoriete nummer die ik dit jaar live heb mogen meemaken.

  10 Cobalt - Gin (Black Metal)
  Net zoals Amesoeurs een typisch voorbeeld van een Black Metal album die net dat sfeertje heeft die mij erg aantrekt.

  11 White Lies - To lose my Life (Post-Punk)
  Na Interpol en Editors is er weer een nieuwe Post-Punk revival band opgestaan.
  Wat mij aantrekt in post-punk is naast de vaak duistere ondertoon het gebruik van de basgitaar. Ook op deze cd komt dit instrument goed tot zijn recht. De zang is erg bombastisch en doet gelukkig live niet al te veel af. Op een paar clichématige elementen en songteksten na is dit album toch een hoogtepunt van dit jaar die ik nog veel ga draaien.


  12 Screen Vinyl Image - Interceptors (Shoegaze/Electro)
  Lekkere duistere synthplaat. Doet soms denken aan The Knife, Clan of Xymox etc. De meest onderschatte plaat van dit jaar voor mij.

  13 Wooden Shjips - Dos (Spacerock/Stoner)
  Het concept van Wooden Shjips is vrij simpel. Een basloopje dat zich vaak blijft herhalen en vervolgens heel wat gitaar-gepingel of een laag distortion overheen gedreund wordt. En ik vind het tof

  14 Fever Ray - Fever Ray (Electro/Alternatief)
  Ik was zo erg onder de indruk na het intieme concert op Lowlands dat ik deze cd meteen buit heb gemaakt. Het werk van The Knife (en dan met name Silent Shout) vind ik beter maar dit is zeker geen slecht tussendoortje.

  15 Nadja - When I See the Sun always shines on TV (Doom Metal/Sludge)
  Wéér een plaat van Nadja. Deze telt covers waaronder een nog zwaardere versie van Only Shallow en zelfs éé nvan Elliott Smith.

  16 Remora - Derivative (Drone/Ambient)
  Mijn laatste ambient ontdekking. Vooral het nummer waar een Joy Division sample in gebruikt is en vervolgens drone gitaar overheen spoelt vind ik een hoogtepunt.

  17 Kylesa - Static Tensions (Sludge/Hardcore)
  16 Ossein - Führer (Black Metal/Ambient)
  17 Bas van Huizen - Ontgalman (Ambient/Drone)
  18 Japandroids - Post - Nothing (Noiserock)
  19 The Machine - Solar Corona (Stoner/Psychedelisch)
  20 Blank Dogs - Under and Under (Lo-Fi/Post-Punk)
  21 Placebo - Battle for the Sun (Alternatieve Rock)
  22 Svarte Greiner - Kappe (Dark Ambient)
  23 YOB - The great Cassetion (Doom Metal)
  24 Sunlight Ascending - All The Memories, All at Once (Post-Rock)
  25 Jesu - Infinty (Sludge/Post-Metal/Drone)
  26 Grizzly Bear - Veckatimest (Psychedelisch/Folk)
  27 Editors - In this Light and on this Evening (Post-Punk/Alternatief)
  28 Sunn 0))) - Monoliths & Dimensions (ddrrrroooooonnnneeeee)
  30 Current 93 - Aleph at Hallucinatory Mountain (Neofolk)
  31 Clan of Xymox - In Love we Trust (Gothic/Darkwave)
  32 Mountains - Choral (Ambient)
  33 Radiow Moscow - Brain Cycles (Stoner Rock)
  34 Wavves - Wavves (Lo-Fi/Noise Rock]
  35 Om - God is Good (Stoner)
  37 The Pains of Being Pure at Heart - The Pains of Being Pure at Heart (Rock/Shoegaze)
  38 Isis - Wavering Radiant (Sludge/Post-Metal)
  39 Health - Get Color (Noise Rock)
  40 Inverz - Slow ( Ambient)
  41 Konntinent - If you could buy a map of hope vol. 2 (Ambient)
  42 Junius - The Martyrdom of a Catastrophist (Rock)
  43 Tim Hecker - An Imaginary Country (Ambient/Drone)
  44 Wlliam Basinski - 92982 (Ambient/Drone)
  45 Black to Comm - Alphabet 1968 (Dark Ambient)
  46 Sleeping me - Lamenter (Ambient)
  47 Balmorhea - All is Wild, All is Silent (Post-Rock/Instrumentaal)
  48 Greymachine - Greymachine (Noise/Sludge)
  49 Bloody Panda - Summon (Sludge/Metal)
  50 Zelienople - Give it up (Ambient)
  51 Mono - Hymn to the Immortal Wind (Post-Rock)
  52 Arctic Monkeys - Humbug (Rock)
  53 Drive Like Maria - Elmwood (Rock)
  54 Epeus Reichenback - Etherized (Ambient)
  55 Kreng - L'autopsie phénoménale de Dieu (Dark Ambient)
  56 A Wake a Week - Little Black Cloud (Ambient)
  57 Depeche Mode - Sounds of the Universe (Synthpop/New Wave)
  58 Talvihorros - Some Ambulance (Ambient)
  59 Six Organs of Admittance - Luminous Night (Psychedelic/Folk)

  60 Silvester Anfang - Silvester Anfang II (Avant-Garde/Folk)
  Satan likt mijn hielen. Badend in het maanlicht. Een vleermuis diep in de polders. Zwart behaard. Klauwend doorheen de kieren van een gure lucht. Satan likt mijn hielen onder het kaarslicht. Verduisterd door de schedel van de hemel. Geboeid door een distel. Satan zijn baard. Zijn bokkenpoot. Oh! De geur van koeienstront glijdt diep doorheen mijn lichaam. Borrelt uit de poriën. Bruine pus. Groene mieren. Langzaam. Langzaam brokkelt mijn geest af. Een poel van oneindigheid scheidt mij van Satan. Zijn donkere zwarte vacht streelt mijn gehavende huid. Zweet parelend op mijn voorhoofd. Satan Mijn Meester
  pi_75529666
  quote:
  Op donderdag 10 december 2009 22:51 schreef Arn0 het volgende:

  [..]

  Jammer Maar heb je Humbug al eens beluisterd dan? Klinkt echt wel anders dan hun eerste twee albums.
  dacht dat de hype na 3x hetzelfde geluid wel een beetje was gaan liggen
  pi_75529686
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 19:14 schreef ranja het volgende:
  Mijn nummer 1 is ook nog door niemand genoemd. Verwacht ik eigenlijk ook niet.
  Mijn nummers 2-5 zijn volgens mij ook nog niet genoemd
  Jawel door ScotTracy
  pi_75529799
  Iedereen vergeet Franz Ferdinand!
  Assassin stabs you in your back.
    Moderator vrijdag 11 december 2009 @ 20:38:04 #34
  198822 crew  Rellende_Rotscholier
  Robbertje matten met de wouten
  pi_75530278
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 20:26 schreef Assassin92 het volgende:
  Iedereen vergeet Franz Ferdinand!
  In mijn lijstje staat ie gewoon.
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 17:58 schreef pfaf het volgende:
  Mooie lijst, veel dubbelaars met mij. Vandaar. Ook een paar net-afvallers als Japandroids en Phoenix. Met bands als Dream Theater kan ik niet heel veel, al dacht ik dat enkele jaren ook van Porcupine Tree, dus wie weet...
  Dankje.

  Hmm, als je niets met Dream Theater kan, maar wel wat met Porcupine Tree bestaat er toch wel een kans dat je iets met DT kan als je het een kans geeft. Meeste mensen die ik ken die Porcupine Tree waarderen, waarderen Dream Theater ook en vice versa. Maar als ik naar jouw lijst kijkt, snap ik wel dat je niet veel met Dream Theater kan, heel ander genre.
  Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  pi_75530435
  ff uit de losse pols een top 10, weer veel te weinig nieuwe albums geluisterd dit jaar......


  1. Bill Callahan - Sometimes I Wish We Were an Eagle
  2. Madeleine Peyroux - Bare Bones
  3. Chris Chameleon - Kyk Hoe Lyk Ons Nou
  4. Julie Doiron - I Can Wonder What You Did With Your Day
  5. Andrew Bird - Noble Beast
  6. Shawn Colvin - Live
  7. Alela Diane - To Be Still
  8. Florence and The Machine - Lungs
  9. Aidan Moffat and the Best-Ofs - How to Get to Heaven From Scotland
  10.Matthew Sweet and Susanna Hoffs - Under the Covers Vol. 2
  pi_75530757
  Denk dat Converge - Axe to Fall hier op 1 staat
  pi_75531444
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 20:23 schreef TUFKAL het volgende:

  [..]

  dacht dat de hype na 3x hetzelfde geluid wel een beetje was gaan liggen
  De hype is ook gaan liggen. In 2006 al. Omdat ik me toch afvraag waarom je drie keer hetzelfde geluid hoort, hier drie liedjes van drie albumpjes:  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 09:46 schreef kciR het volgende:
  Zoals ik al heb beloofd in het pre-lijstjes topic zal ik een eindlijst maken. Wegens studie-eindpresentatie-activiteiten heb ik voor 15 januari niet echt tijd om dit te doen. Dus de deadline voor de eindlijstjes is vrijdag 15 januari (23.59), kunnen mensen ook nog in januari hun lijstje definitief maken
  Leuk!
  Stay on my arm, you little charmer
    vrijdag 11 december 2009 @ 21:09:04 #38
  182233 thedeedster
  IWAB: Ik Weet Alles Beter...
  pi_75531510
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 20:38 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

  [..]

  In mijn lijstje staat ie gewoon.
  [..]

  Dankje.

  Hmm, als je niets met Dream Theater kan, maar wel wat met Porcupine Tree bestaat er toch wel een kans dat je iets met DT kan als je het een kans geeft. Meeste mensen die ik ken die Porcupine Tree waarderen, waarderen Dream Theater ook en vice versa. Maar als ik naar jouw lijst kijkt, snap ik wel dat je niet veel met Dream Theater kan, heel ander genre.
  Als je DT eens echt wil beluisteren, moet je gewoon de oude platen Images and Words en Awake beluisteren (wel begin jaren ' 90).

  IMHO hebben ze deze platen nooit meer geevenaard, laat staan benaderd. Eerlijk gezegd doet de band me nu nog maar weinig. Count of Tuscany is nog wel echt de moeite waard.

  The Incident van Porcupine tree is een topper, maar voor mij is toch wel de nieuwe Alice in Chains de beste plaat van het jaar.
  Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  pi_75533633
  Mooie lijst On! Alleen Mountains staat natuurlijk veel te laag.
  pi_75535789
  Terug Vind inspiratie-voor-nieuwe-bands
  A liar is a person who uses the valid designations, the words, in order to make something which is unreal appear to be real. - Nietzche
    vrijdag 11 december 2009 @ 22:55:24 #41
  159761 Arn0
  Abbey Road
  pi_75535825
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 20:23 schreef TUFKAL het volgende:

  [..]

  dacht dat de hype na 3x hetzelfde geluid wel een beetje was gaan liggen
  Heb je Humbug überhaupt al wel eens beluisterd? En welke hype? Hun laatste single is nog niet eens gechart.
  By hook or by crook, I'll be last in this book.
  pi_75538831
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 21:59 schreef trebremmit het volgende:
  Mooie lijst On! Alleen Mountains staat natuurlijk veel te laag.
  Ja dat is weer het risico van een album die wat vroeger in 2009 verschijnt, die vergeet ik vaak weer. Ik zal hem nu weer eens opzetten.
  pi_75540807
  Veel toffe albums uitgekomen in 2009 maar ik ben er dan toch eindelijk echt uit.

  1. Arctic Monkeys - Humbug
  2. Kasabian - The West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  3. Placebo - Battle for the Sun
  4. Thrice - Beggars
  5. Mumford & Sons - Sigh No More
  6. The Mars Volta - Octahedron
  7. C-Mon & Kypski - We Are Square
  8. White Lies - To Lose My Life...
  9. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  10. Jamie T - Kings & Queens

  Ik vraag me af wat jullie ervan vinden.

  [ Bericht 3% gewijzigd door Vatta op 12-12-2009 02:15:50 ]
  pi_75543408
  Een dikke tvp. Leuke verhaaltjes erbij. Dat ga ik ook doen
  We are young but getting old before our time
  We'll leave the T.V. and the radio behind
  Don't you wonder what we'll find
  Steppin out tonight
  pi_75543650
  quote:
  Op zaterdag 12 december 2009 02:09 schreef Vatta het volgende:
  Veel toffe albums uitgekomen in 2009 maar ik ben er dan toch eindelijk echt uit.

  1. Arctic Monkeys - Humbug
  2. Kasabian - The West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  3. Placebo - Battle for the Sun
  4. Thrice - Beggars
  5. Mumford & Sons - Sigh No More
  6. The Mars Volta - Octahedron
  7. C-Mon & Kypski - We Are Square
  8. White Lies - To Lose My Life...
  9. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  10. Jamie T - Kings & Queens

  Ik vraag me af wat jullie ervan vinden.
  Tja, eigenlijk alle hypes van dit jaar he
  Jouw nr 5 en 9 komen ook in mijn top-50 voor, de rest eigenlijk niet....
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
  pi_75543993
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 22:55 schreef Arn0 het volgende:

  [..]

  Heb je Humbug überhaupt al wel eens beluisterd? En welke hype? Hun laatste single is nog niet eens gechart.
  Ja ik heb hem ook maar vind m helemaal niet zo bijzonder of anders dan de voorgangers.
  pi_75544003
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 21:07 schreef tim. het volgende:

  [..]

  De hype is ook gaan liggen. In 2006 al. Omdat ik me toch afvraag waarom je drie keer hetzelfde geluid hoort, hier drie liedjes van drie albumpjes:
  [..]

  Leuk!
  In Dangerous Animals zit gewoon het overbekend gitaarloopje van de AM hoor... Vergelijk maar eens met deze :


  [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 12-12-2009 11:06:30 ]
  pi_75550541
  Weet ook nog niet wat ik van Humbug moet vinden, maar hij haalt mijn top 25 wel
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  pi_75550817
  quote:
  Op zaterdag 12 december 2009 11:02 schreef TUFKAL het volgende:

  [..]

  Ja ik heb hem ook maar vind m helemaal niet zo bijzonder of anders dan de voorgangers.
  Serieus? Ik vind hem echt zoveel anders dan de eerste twee albums.. Dat is toch overduidelijk?
  By hook or by crook, I'll be last in this book.
  pi_75553412
  quote:
  Op zaterdag 12 december 2009 11:03 schreef TUFKAL het volgende:

  [..]

  In Dangerous Animals zit gewoon het overbekend gitaarloopje van de AM hoor... Vergelijk maar eens met deze :

  Ik hoor de overeenkomst in het gitaarloopje (terwijl ik de nummers in hun geheel duidelijk anders vind klinken), maar jij zei dat je drie keer hetzelfde geluid hoort. Als er iéts is wat er verandert is, is het hun geluid. Het is natuurlijk dezelfde band als drie jaar geleden (met een bepaalde stijl), maar de albums hebben elk een zeer kenmerkend (ander) geluid.
  Stay on my arm, you little charmer
  pi_75553599
  Mijn lijstje! Heb er een top 30 van gemaakt, omdat ik van veel albums vond dat ze niet in een top 50 mochten staan...En omdat ik vond sommige albums nog niet genoeg geluisterd te hebbn! Later ga ik er nog wel wat tekstjes bij zetten, maar dat had ik eigenlijk al gedaan in de beste albums van 2009 topics eerder. Dus moet je die maar lezen!

  In ieder geval: Ben enorm fan geworden van Yo La Tengo. Wat een energie, wat een muziekvreugde. Zeer verdiende #1. Wilco vond ik ook gewoon goed, maar natuurlijk veel anders dan eerder werk.

  [edit] Als ik er nu door heen kijk, opvallend veel vrouwelijks artiesten/leadzangers! Normaal heb ik die zelden in mijn lijstjes voorkomen (onbewust) maar kennelijk is 2009 een erg goed vrouwenjaar geweest! Roosbeef, Florence, La Roux, Spektor, Lily Allen...Leuk!


  1 Yo La Tengo Popular Songs
  2 Roosbeef Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten
  3 Wilco Wilco (The Album)
  4 Florence & The Machine Lungs
  5 Moby Wait For Me
  6 Monsters Of Folk Monsters Of Folk
  7 Built To Spill There Is No Enemy
  8 Vetiver Tight Knit
  9 M. Ward Hold Time
  10 Paolo Nutini Sunny Side Up

  11 Lily Allen It's Not Me, It's You
  12 Kasabian West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  13 Patrick Watson Wooden Arms
  14 The XX XX
  15 Joe Bonamassa The Ballad Of John Henry
  16 Golden Silvers True Romance
  17 Neko Case Middle Cyclone
  18 Camera Obscura My Maudlin Career
  19 Regina Spektor Far
  20 Bruce Springsteen Working On A Dream

  21 De Staat Wait For Evolution
  22 Wende No9
  23 La Roux La Roux
  24 Passion Pit Manners
  25 Conor Oberst Outer South
  26 Arctic Monkeys Humbug
  27 Son Volt American Central Dust
  28 Bill Callahan Sometimes I Wish We Were An Eagle
  29 Royksopp Junior
  30 White Lies To Lose My Live

  [ Bericht 6% gewijzigd door Norrage op 12-12-2009 17:42:48 ]
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  pi_75556908
  quote:
  Op zaterdag 12 december 2009 17:29 schreef tim. het volgende:

  [..]

  Ik hoor de overeenkomst in het gitaarloopje (terwijl ik de nummers in hun geheel duidelijk anders vind klinken), maar jij zei dat je drie keer hetzelfde geluid hoort. Als er iéts is wat er verandert is, is het hun geluid. Het is natuurlijk dezelfde band als drie jaar geleden (met een bepaalde stijl), maar de albums hebben elk een zeer kenmerkend (ander) geluid.
  Vind ik niet, maar goed dat is voor een ander topic.
  pi_75572380
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 19:05 schreef Felagund het volgende:

  [..]

  Wordt je nummer 1 Joe Gideon and The Shark?

  Staat wel in mijn top zoveel.
  Dat zul je over een week of twee wel merken.
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_75583027
  Ik heb mijn nr. 1 ook nog niet gezien trouwens. MIjn nr. 2 wel. Moet alleen nog wel een aantal albums van 2009 luisteren voordat ik mijn lijstje hier post.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
  pi_75626818
  Ben op een of andere manier bijven plakken bij de verschrikkelijk goeie cd's uit 2008 (Ane Brun! Elbow! Black Keys! Hot Chip!) dat 2009 een beetje een (mijns inziens) minder leuk muziekjaar was... Edoch: genoeg voor een top-15!

  01. Wilco – Wilco (The Album)
  02. Johan - 4
  03. Editors – In This Light and On This Evening
  04. Florence + The Machine – Lungs
  05. Regina Spektor – Far

  06. Mumford and Sons – Sigh No More
  07. Juan Maclean – The Future Will Come
  08. Lily Allen – It’s Not Me, It’s You
  09. Madness – The Liberty of Norton Folgate
  10. U2 – No Line on the Horizon

  11. Noel Gallagher – The Dreams We Have As Children (Live at the Royal Albert Hall)
  12. Blakroc – Blakroc
  13. Massive Attack – Splitting the Atom (ep)
  14. Staat, De – Wait for Evolution
  15. BPA, The – I Think We’re Gonna Need a Bigger Boat
  pi_75629503
  Ik ben al vergevorderd met mijn jaarlijst 2009. Nummer 31 t/m 60 kan ik alvast geven (incl. tuubjes).
  Bij 1 t/m 30 geef ik een toelichting per album, dus dat kost iets meer tijd.

  Mijn nummer 31 t/m 60:

  31. Ramona Falls - Intuit
  32. The Leisure Society - The Sleeper
  33. Patrick Wolf - The Bachelor
  34. Anthony Da Costa - Not Afraid Of Nothing
  35. Kevin Devine - Brother's Blood
  36. Joe Bonamassa - The Ballad of John Henry
  37. The Nits - Strawberry Woods
  38. The Mountain Goats & John Vanderslice - Moon Colony Bloodbath EP
  39. Scott Matthew - There Is An Ocean That Divides
  40. Grant Campbell - Expecting Great Things
  41. Dave Matthews Band - Big Whiskey & The GrooGrux King
  42. The Bony King of Nowhere - Alas My Love
  43. The Alexandria Quartet - The Alexandria Quartet
  44. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  45. The Phantom Band - Checkmate Savage
  46. Alberta Cross - Broken Side Of Time
  47. Brendan Benson - My Old, Familiar Friend
  48. Patrick Watson - Wooden Arms
  49. Generationals - Con Law
  50. The Maccabees - Wall of Arms


  51. fun. - Aim and Ignite
  52. Rome - Flowers from Exile
  53. Ian Hunter - Man Overboard
  54. The Cave Singers - Welcome Joy
  55. Phideaux - Number 7
  56. The Veils - Sun Gangs
  57. Super Furry Animals - Dark Days/Light Years
  58. Morrissey - Years of Refusal
  59. The Zolas - Tic Toc Tic
  60. Scott Orr - Ghost Party
  Scott Orr: geen video


  [ Bericht 5% gewijzigd door Moody op 14-12-2009 21:44:31 ]
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
    FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 15 december 2009 @ 14:20:27 #57
  862 Arcee
  Look closer
  pi_75649682
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 07:58 schreef pfaf het volgende:
  Overigens reken ik vaak alle albums vanaf half december tot het volgende 'muziekjaar'.
  Kan ik me goed voorstellen.
  pi_75650097
  quote:
  Op dinsdag 15 december 2009 14:20 schreef Arcee het volgende:

  [..]

  Kan ik me goed voorstellen.
  Wel zo makkelijk ja. Voor je lijstje zijn die albums toch moeilijk te plaatsen, omdat je ze nog niet echt op waarde kan inschatten na een paar keer luisteren.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
    dinsdag 15 december 2009 @ 20:31:00 #59
  239528 couleurs
  raise your flaaag
  pi_75664500
  1. Fever Ray – Fever Ray
  2. Florence + The Machine – Lungs
  3. Sonic Youth – The Eternal
  4. The XX – XX
  5. Patrick Wolf – The Bachelor

  Andere albums in willekeurige volgorde:
  Animal Collective – Merriweather Post Pavillion
  Royksopp – Junior
  Simian Mobile Disco – Temporary Pleasure
  Moderat – Moderat
  Bat For Lashes – Two Suns
  Arctic Monkeys – Humbug
  The Whitest Boy Alive – Rules
  Grizzly Bear – Veckatimest
  Dizzee Rascal – Tongue N’ Cheek
  Dirty Projectors – Bitte Orca
  pi_75669037
  Favoriete albums 2009

  1. Stendeck - Sonnambula
  Het derde album van deze Zwitser overtreft al zijn voorgangers, idm zoals ik het mooi vind, prachtige soundwaves met inventieve beats.

  2. White Lies - To Lose My Life...
  Bij de eerste keer luisteren was ik al weg van deze plaat, de sfeer pakte me direct, mooi opgebouwde nummers met een hoog herkenningsgehalte.

  3. Mountains - Choral
  Duo uit de Verenige Staten wat Ambient maakt, waarbij ze gebruik maken van acoustische instrumenten en field recordings. Waanzinnig mooie combinatie van tokkelende gitaren en sferische electronica.

  4. Intrusion - The Seduction of Silence
  Dub techno van Stephen Hitchell, diepe baslijnen met dubeffecten, ideaal voor mooi zomers weer.

  5. AStra - The Weirding
  Progressive rock, toen ik dit voor de eerste keer hoorde moest ik direct aan King Crimson denken. Waanzinnig mooie 70's rock uit 2009 en volgend jaar op Roadburn te bewonderen.

  6. Kylesa - Static Tensions
  Sludge/hardcore uit de u.s.a, hun vorige albums vond ik maar weinig aan maar deze, mijn god wat een waanzinnige plaat, de drums zijn wel het hoogtepunt op deze orkaan van muzikaal geweld.

  7. God Dethroned - Passiondale
  Nederlands trots, blackened death metal. Het album heeft als thema de 1ste wereldoorlog, bruut en melodieus tegelijk, een van de beste death metal platen van de afgelopen jaren.

  8. Isole - Silent Ruins
  Epsiche doom metal uit Zweden, goeie band die het beste van twee doom soorten combineert.

  9. Yawning Sons - Ceremony to the Sunset
  Samenwerking tussen Gary Arce van Yawning Man en Sons of Alpha Centauri, psychedelische rock. De woestijn van California ontmoet het regenachtige Kent in Engeland. Desert/surf rock meets psychedelica.

  10.Sun OF The Blind - Skullreader
  Atmosferische blackmetal van Zhaaral, een bandlid van Darkspace, hij heeft zelf alle instrumenten ingespeeld en ook de vocalen ingezongen.

  11.Placebo - Battle for the Sun
  Hetzelfde wat voor de White Lies geldt, geldt ook voor Placebo, sterke nummers met een hoog herkenningsgehalte.

  12.Blackwaves - 0130
  Tweede album van deze Duitse instrumentale sludge band, hun debuut vond ik weinig aan maar deze blaast me echt omver.

  13.Litmus - Aurora
  Engelse Spacerockers met weer een geweldig uptempo album, voor liefhebbers van Hawkwind, US Christmas en Farflung een dikke aanrader.

  14.Black Pyramid - Black Pyramid
  Amerikaans stoner/doom gezelschap, dikke riffs, zwaar en hard maar wel melodiues.

  15.Alva Noto - Xerrox Vol.2
  Ambient uit Duitsland, warm en toegankelijk.

  16.The Phantom Band - Checkmate Savage
  Psychedelische pop/rock met elecktronische invloeden, verrassend album wat veel stijlen combineert, vernieuwende band.

  17.Bob Mould - Life and Times
  Voormalig zanger van Husker du met alweer zijn negende solo album, mooie liedjes zoals alleen hij dat kan.

  18.Lightning Dust - Infinite Light
  Kippenvel plaat met een ontroerende afsluiter.

  19.Thomas Köner - La Barca
  Duitse field recordings/ambient artiest, deze keer komen de opnames van verschillende plekken over de gehele wereld, een aparte ervaring.

  20.Candlemass - Death magic Doom
  Deze classic doom band verleerd het nooit, dikke pot doom met geweldige uithalen van Rob Lowe.

  21.The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
  Nederlands talent, Retro rock in de stijl van Thin Lizzy en Black Sabbath.

  22.Sun Araw - Heavy Deeds
  Aparte muziek, een combinatie van blues en drone, voor psychedelica liefhebbers een aanrader.

  23.David Tagg - Wind Blown Guitar
  Ambient/Drone met gitaarinvloeden, warm en subtiel.

  24.Tosca - No Hassle
  Downtempo dub ideaal bij zomers weer.

  25.Blank Dogs - Under and Under
  New wave, post-punk uit Engeland, eenmans project, experimenteel en lo-fi.

  26.These Are Powers - All Aboard Future
  Noise/electronica uit New york, hele weirde, vage experimentele muziek en ook nog eens heel tof!

  27.Forest Stream - The Crown of Winter
  Blackened death metal uit Rusland, zeer talentvolle nieuwe band.

  28.Moderat - Moderat
  Dubstep meets idm, samenwerking tussen apperat en modeselektor, Sfeervol album.

  29.House of Broken Promises - Using the Useless
  30.Demdike Stare - Symbiosis
  31.The Jim Jones Revue - Here to Save Your Soul
  32.The xx - xx
  33.Serpent Throne - The Battle of Old Crow
  34.Russian Circles - Geneva
  35.Robert Henke - Indigo_Transform
  36.Black To Comm - Alphabet 1968
  37.Moss - Tombs of the Blind Drugged
  38.Grammatics - Grammatics
  39.Creature With the Atom Brain - Transylvania
  40.The Gates Of Slumber - Hymns of Blood and Thunder
  41.The Answer - Everyday Demons
  42.The Horrors - Primary Colours
  43.Cuby + Blizzards - Cats Lost
  44.Clark - Totems Flare
  45.FaltyDL - Love Is a Liability
  46.Cave - Psychic Psummer
  47.Fu Manchu - Signs of Infinite Power
  48.Truckfighters - Mania
  49.Dark Castle - Spirited Migration
  50.Hooghwater - Echos
  51.Shrinebuilder - Shrinebuilder
  52.A place to Bury Strangers - Exploding Head
  53.Los Natas - El Nuevo Orden de La Libertad
  54.Alice in Chains - Black Gives Way to Blue

  [ Bericht 0% gewijzigd door trebremmit op 15-12-2009 22:57:03 ]
  pi_75689677
  Mijn top-60:  1. Peter Adams - I Woke With Planets In My Face
  Er is hier en daar wat discussie of het album uit 2009 is. Het geval is dat Peter zelf aangeeft dat de initiele release overhaast was en nog ‘tweaks’ heeft aangebracht in diverse nummers, zodat het definitieve album uit januari 2009 stamt.

  Nu over de artiest en zijn album. Peter is een moderne troubadour uit Cincinnati, Ohio. Zijn muziekstijl kun je vergelijken met o.a. Sufjan Stevens en Neutral Milk Hotel. Hij weet als geen ander een mix van te smeden van klassieke en moderne instrumentatie. Het knappe is dat hij alle instrumenten (en dat zijn er nogal wat!) zelf bespeeld en zijn albums zelf mixt en produceert. We hebben hier dus te maken met een raszuivere indie-artiest. Eentje waarbij je persoonlijk cd's kan bestellen en je vriendelijk terug mailt om je te bedanken. Peter is zo gewoon gebleven

  Zijn debuutalbum stamt uit 2005 en is uitmuntend te noemen. Zijn nieuwe album is getiteld "I Woke With Planets In My Face" (lijkt me overigens vrij pijnlijk?!). Dit album is echt een juweeltje en wordt op diverse verstopte indie blogs ontvangen als een waar meesterwerkje. Ik moet zeggen dat ik het hier volledig mee eens ben! Het is een prachtig sfeervol geheel met melodieuze en originele nummers. Na een paar luisterbeurten viel het kwartje voor mij behoorlijk hard. Op gebied van melodielijnen, instrumentgebruik, tekst en sfeer is dit werkelijk een unieke plaat die je eens in de zoveel jaar tegenkomt. Perfectionisme bestaat niet in de (muziek)kunst, maar dit album schuurt er erg dicht tegenaan.
  Beste nummer: Antarctica


  Zijn complete album is hier te beluisteren: http://peteradamsmusic.com/ (rechts)

  2. Elbow - The Seldom Seen Kid Live at Abbey Road
  Het studioalbum had de nummer 1 positie al veroverd in mijn jaarlijst van 2008 en ook dit jaar gaat hetzelfde album weer hoog eindigen. De minimale tekortkomingen van het studioalbum strijkt (leuke woordspeling toch?) het live album glad. Het resultaat is een bijna perfecte uitvoering van een van de beste albums van de jaren ’00.
  Beste nummer: One Day Like This


  3. Dan Mangan - Nice, Nice, Very Nice
  Ik ken dit album nog niet zo lang, maar was wel vanaf de eerste rinkelende belletjes onder de indruk van de melodieën en melancholie waar The Shins nog jaloers op kunnen zijn. De stijl ligt ergens in het midden tussen Paolo Nutini en Damien Rice. De nummers zijn relaxt, intelligent en hebben veelal een prachtige opbouw. Blazers en viool zijn veelvuldig te horen. Kippevel gegarandeerd. Basket is voor mij het beste nummer van 2009.
  Beste nummer: Basket
  4. Andrew Bird - Nobel Beast
  Ik ben al jaren fan van deze rasartiest en elke concert van hem is weer raak. Hij weet je elke keer weer te betoveren met zijn viool, tuitende lippen en creativiteit. Al vinden sommige mensen dat hij hetzelfde “trucje” steeds maar weer uitvoert. Misschien doet hij gewoon wat hij leuk vindt en waar hij in excelleert. Laat hem dat nog maar een flink aantal albums doen.
  Beste nummer: Masterswarm
    5. Bell X1 - Blue Lights on the Runway
  Helaas wordt dit ex-bandje van Damien Rice door 95% van de mensen gezien als het bandje dat Talking Heads imiteert (The Great Deflector). Volledig onterecht waneer je naar de vorige 3 steengoede albums luistert. Ook dit album is weer een flink staaltje aanstekelijke Ierse pop/rock. Ze flikken het weer; opnieuw maken ze een zeer goed album vol nummers die de aandacht vasthouden. De stem van Paul Noonan is geweldig, misschien wel beter dan die van ex-bandlid Damien Rice. Hetgeen waar ze in uitblinken zijn de midtempo ballads. “Eve the Apple of my Eye” is een van de onbekendste, maar mooiste ballads van de jaren ’00. Ook dit album heeft met “How Your Heart Is Wired” een absolute parel.
  Beste nummer: How Your Heart Is Wired


  6. Soulsavers - Broken
  Dat de stem van Mark Lanegan door merg en been gaat is niet onbekend, maar als hij ook nog eens ijzersterke nummers zingt is het geheel bijna onwerkelijk. Dit album staat bol van de tegenstellingen. Ruig en zacht, mannelijk en vrouwelijk, groots en intiem. Een album dat je eerst moet doordringen om je daarna bij je strot te grijpen. Ik heb het niet zo op covers, maar Some Misunderstandig is een schoolvoorbeeld van hoe het wel moet.
  Beste nummer: Unbalanced Pieces


  7. Fanfarlo - Reservoir
  Dit album is echt voor mij gemaakt. Folk, maar niet te dramatisch. Apart, maar binnen de grenzen. Melodieus, maar niet te zoet. Vergelijkbaar met Beirut, maar dan met minder emotie en meer inhoud. Het album is een rit door een sprookjeswereld vol herkenning. Een sprookje dat goed moet eindigen, want nergens worden we bang gemaakt. Een vreemde uitschieter is nergens te bekennen, wellicht had dat de emotie wat beter zichtbaar kunnen maken op dit album. Voor de rest: top!
  Beste nummer: The Walls Are Coming Down
    8. Sivert Hoyem - Moon Landing
  De leadman van Madrugada timmert de laatste jaren ook solo aan aardig aan de weg. Gegeven is dat hij zijn stem behoorlijk meeheeft en het eigenlijk niet uitmaakt waarover hij zingt. Exiles was een geweldig goed album en ook zijn nieuwe album zit maar iets onder de Magdrugada-maatstaaf. Beldorado had het mogen doen zonder de minutenlange intro, zodat het album wat traag op gang komt. Daarna is het enkel genieten voor liefhebbers van pop/rock met een donker randje. Al moet gezegd worden dat Sivert steeds meer naar de popkant neigt in zijn solowerk. Iets dat hij mijns inziens niet moet doen, maar ik kan geen woord Noors, dus ik kan het hem niet vertellen.
  Beste nummer: Empty House


  9. Imaad Wasif - The Voidist
  Op het nippertje verscheen dit album aan de horizon. Tot voor kort kende ik de beste niet, maar de kennismaking is wel een erg prettige. Dit album bestrijkt het hele spectrum van folk tot vrije harde rock. Ballads en pop. Hij gaat blijkbaar niets uit de weg. De clip van opener Redeemed slaat kant noch wal, naakte flowerpower meisjes huppelen op de ruige rockklanken van meneer Wasif. Hij zal het wel grappig bedoeld hebben, maar dit nummer verdient veel meer. Een heerlijk album dat enigszins vergelijkbaar is met dat van Soulsavers qua stijlwisselingen en sfeer.
  Beste nummer: Redeemer
    10. Asaf Avidan & The Mojos - Poor Boy / Lucky Man
  Asaf Avidan is een Israëlische artiest die zijn aandacht vanaf het begin op Europa heeft gericht. Zijn nieuwe album staat bol van de kwaliteit. Zijn hoge schelle stem beviel mij meteen, maar kan voor andere mensen reden zijn om af te haken. Zijn nummers hebben soul en emotie. Het middenstuk van het album is rock-georiënteerd en dwaalt daarmee wat af van de intieme sfeer die hij in de eerste nummers creëerde. Daarna komt hij al snel weer terug op aarde en dimmen de gitaren, zodat dit album een einde krijgt wat het verdient. Goede ontdekking, heerlijk album dat je niet snel zal vergeten!
  Beste nummer: Poor Boy/Lucky Man
    11. Loney Dear - Dear John
  Mijn lijst wordt ook weer bijgewoond door een Zweeds bandje dat ik sinds hun debuutalbum een warm hart hebt toegedragen. Heerlijke aparte stem, dromerige arrangementen en een geweldige live-performance maken dit gewoon een hartstikke leuk bandje. Dear John is - in de lijn van hun vorige albums - weer een sterk album zonder slechte nummers. Het basissprincipe is niet veranderd, wel is de toon wat electronischer en ligt (vooral het begin) wat eenvoudiger in het gehoor. Gewoon een degelijk album van een leuke band.
  Beste nummer: Distant Lights


  12. Kartasan - Another Profile
  Frank Sinatra meets Andrew Bird. Heerlijke “antieke” melodieën verpakt in een modern jasje. Zeer goed album van deze Vlaamse singer/songwriter. Lekker jazzy en vol gevoel, onverwachte wendingen, goede teksten. Gewoon luisteren en je bent (net als ik) verkocht.
  Beste nummer: Hey, Hey


  13. The Young Republic - Balletesque
  Ik heb het debuutalbum “12 Tales From Winter City” uit 2008 hoog in mijn eindlijst staan van dat jaar. Het was een lekker vlot album met een echte “indie” geur. Folk/pop met een eigen identiteit. Veel klassiek instrumentgebruik, zoals viool en cello. De zanghang in stemmen doet wat denken aan Belle & Sebastian. Ook het laatste album met de prachtige naam “Balletesque” is weer een pareltje. Wat rauwer dan het debuut. Soms iets moeilijker te doorgronden, maar wanneer eenmaal gedaan, prima te versmaden.
  Beste nummer: Tough Year (Hard Waltz)


  14. The Modern Electric - The Modern Electric
  Ik ben normaal niet zo van de radiogevoelige popmuziek. Vorig jaar had ik een korte tijd sympathie voor Scouting for Girl, maar dat album ging me al vrij snel vervelen. Dit jaar een album van een jonge fanatieke bank dat duidelijk beïnvloed is door Bowie’s jonge jaren (en niet alleen door het nummer met zijn naam). Het album is erg consistent en kakt nergens in. Leuk is dat ze ook geen geheim maken van waar ze de inspiratie vandaan halen, gezien het nummer “Ghosts” dat wel erg lijkt op “Beast” van Nina Kinert. Normaal gesproken zou ik dit soort albums inhoudsloos en kort houdbaar vinden, maar dit album heeft “iets” wat het onderscheid van de menigte. Ik kan er mijn vinger niet op leggen, maar de 11e plek van het album geeft wel aan dat het me aanspreekt. “David Bowie” is een heerlijk popnummer.
  Beste nummer: As Sharp As Knives
    15. Broken Records - Until The Earth Begins To Part
  Een verdienstelijk debuut van deze Schotse band. Donkere melancholische midtempo rock van een soort die zich onderscheid van veel van dit soort bandjes. Dit is mede door gebruik van cello, viool en andere klassieke instrumenten. Stem van de leadzanger is ook best plezierig. Zie het als een popvariant op Arcade Fire. Aanrader!
  Beste nummer: Nearly Home


  16. Charlie Winston - Hobo
  Lekkere energieke en positieve plaat van deze Engelsman. De plaat is erg populair in Frankrijk. Zie hem als een Patrick Watson in een pop-jasje. Aparte samenstelling van instrumenten en geluid (beeboppen i.c.m. gitaar en piano, dat soort ongein ). Hobo is een popnummer met een twist dat best in de hitlijsten had gemogen, hetzelfde met Tongue Tied. Beide zijn zeer aanstekelijke nummers. Ook de pianoballads staan vol van hitpotentie, maar blijkbaar niet voldoende om daadwerkelijk door te breken. Maakt mij niet uit overigens.... Het slotnummer had eerdergenoemde Patrick Watson ook kunnen zingen, heerlijk nummer.
  Beste nummer: My Name
  
  17. Piers Faccini - Two Grains of Sand
  Eigenlijk mijn eerste pure folk album in mijn lijst, maar niet de minste. Weinig mensen zullen deze man kennen en hoe onterecht is dat! Heerlijke eenvoudige bluesy muziek waar het gaat om de stem en zijn verhaal. Af en toe laat Faccini zijn wildere kant ook zien, maar weet dat weer af te bouwen totdat niemand er van schrikt. “To See Is To Believe” is een van de mooiere nummers van dit jaar. Zo eenvoudig kan muziek zijn.
  Beste nummer: To See Is To Believe


  18. Mumford & Sons - Sign No More
  De hype van het jaar, de Fleet Foxes van 2009. Waar ik in het begin ook erg enthousiast was over dit album, heb ik mijn mening na vele luisterbeurten ietwat bijgesteld. De muziek is prima, soms wat reperterend, maar bovengemiddeld goed. De stem past er prima bij. Het probleem ligt bij de teksten, die wel erg vaak over zijn “heart” gaan. Ik probeer mij er niet aan te irriteren, maar het gebeurt toch. Jammer, want voor de rest is dit een kwalitatief prima album van een band die hun beste album nog moeten maken.
  Beste nummer: Dust Bowl Dance  19. Animal Kingdom - Signs and Wonders
  Een band die me erg doet denken aan Thirteen Senses, een goede band die 2 prima albums heeft gemaakt. De stijl kun je ook vergelijken met het Coldplay van nu, alleen met de inhoud van het Coldplay van “vroeger”. Ze schuwen andere stijlen ook niet. “Mephistopheles” had ook van Asaf Avidan kunnen zijn. Van begin tot eind is dit een lekker catchy album zonder ergens cheesy of vervelend te worden. Gewoon een goed album dat wat meer aandacht verdient.
  Beste nummer: Mephistopheles
  
  20. Chris Garneau - El Radio
  Het laatste album van Chris Garneau mag best bestempeld worden als “freak folk”. Door gebruik van een ongebruikelijke combinatie van instrumenten, melodieën en riedeltjes is dit toch wel een erg fris album. Zijn falsetto stemgeluid doet het prima in intieme pianoballads, zoals “Hands on the Radio”. Wanneer dit album in de tweede helft wat meer pit zou hebben gehad, zou dit album met gemak in mijn top-10 kunnen staan.
Beste nummer: Hands on the Radio

  21. The Sunset Rubdown - Dragonslayer
  Dat deze band kan uitblinken in theatrale rock bewijzen ze met dit album opnieuw. Krug’s stemgeluid is alleen al een zekerheidje voor een overvloed aan dramatiek in de muziek. Je moet wel in de stemming zijn voor deze muziek en je aandacht er goed bijhouden, anders kan het snel irriteren. Heb je je aandacht erbij, dan ontvouwen zich mooie verhalen, met name de afsluiter.
  Beste nummer: Dragon's Lair


  22. Ruarri Joseph - Both Sides of the Coin
  Zijn eigen woorden zeggen voldoende: “It sounds old in style but modern in substance.” Dit album is relaxt en inhoudelijk sterk door de goede songwriting van Joseph. Een album waar je weinig meer over kan zeggen, maar gewoon moet luisteren.
  Beste nummer: One For The Aether
  23. Joel Plaskett - Three
  Kan een album met 27 nummers (verdeeld in chapters van 3x9) blijven boeien gedurende de speelduur? In het geval van Joel Plaskett is dit geen probleem. Zijn gevatte teksten, lekkere roots/folk afgewisseld met catchy nummers zorgen ervoor dat je dit album gewoon prima kan uitzitten. Leuk detail is dat vele nummers bestaat uit 3 maal hetzelfde woord. Het doet soms sterk denken aan Sufjan Stevens.

  Beste nummer: Gone, Gone, Gone


  24. Sea Wolf - White Water White Bloom
  Op het openingsnummer na (Arcade Fire-o-like) heeft dit album een eigen identiteit. Namate het album vordert worden de nummers beter. Geen topalbum, wel een album dat ik geregeld heb gedraaid omdat het gewoon goed klinkt.
  Beste nummer: White water, white bloom
    25. The Love X Nowhere - High Score Blackout
  The Love X Nowhere wordt door de band zelf graag TLXN genoemd. Hiermee geeft de band zelf al aan dat ze het wel zien zitten om bekender te worden. Dit zou overigens zomaar kunnen, High Score Blackout is een plaat die zich sterk onderscheid van andere platen in dit genre dit jaar. De stijl strekt zich uit van pop tot (post-)rock. Ik hoor invloeden van Pink Floyd en Dire Straits, maar ook die van de Amerikaanse rock van de jaren '90.

  Beste nummer: Din


  26. Yodelice - Tree of Life
  Een album dat te vergelijken is met dat van Ruarri Joseph, alleen iets meer gericht op blues. Lekker laidback, goede stem, nummers met kop en staart, niets mis mee. Dit album ligt vanaf draaibeurt 1 al goed in het gehoor, iets dat soms slecht kan uitpakken, maar in dit geval voor mij in ieder geval niet.
Beste nummer: The Other Side

  

  27. Moneybrother - Real Control
  Ik heb dit jaar veel minder Scandinavische bands in mijn lijst dan vorig jaar. Het zal wel een minder jaar zijn voor de Zweden en Noren die ik altijd goed in de gaten houd. Deze Zweedse band heeft wel een prima album afgeleverd. Iets minder dan het topalbum “Blood Panic”, maar nog steeds goed genoeg voor mijn top-30. Gewoon goede rock/pop met een eigenwijze twist.

  Beste nummer: 6AM


  28. Barzin - Notes to an Absent Lover
  Barzin is een Canadese singer/songwriter met een stem die alleen al voldoende is om dit album een kans te geven. De muziek die hij maakt is rustgevend en melancholiek. Mooie zondagochtendmuziek.
Beste nummer: Stayed Too Long in This Place

  29. The Bony King of Nowhere - Alas My Love
  Het tweede Belgische album in mijn top-30 en daarmee zijn de Belgen een stuk beter vertegenwoordigd dan de Nederlanders. Weer een rustig album, een Radiohead zonder electronica. Ik heb dit album al sinds februari niet meer geluisterd, maar na enkele luisterbeurten deze week moest deze gewoon in mijn toplijst.
  
Beste nummer: Maria


  30. Doves - Kingdom of Rust
  Een album dat geleidelijk is gezakt naar een plek in de top10 naar deze 30e plaats. Een goed album (hun beste tot nu toe) met enkele zeer goede nummers, maar als geheel niet uitnodigend om vaak te draaien. Blijft toch overeind door o.a Kingdom of Rust.
  Beste nummer: Kingdom of Rust
  
31. Ramona Falls - Intuit
  32. The Leisure Society - The Sleeper
  33. Patrick Wolf - The Bachelor
  34. Anthony Da Costa - Not Afraid Of Nothing
  35. Kevin Devine - Brother's Blood
  36. Joe Bonamassa - The Ballad of John Henry
  37. The Nits - Strawberry Woods
  38. The Mountain Goats & John Vanderslice - Moon Colony Bloodbath EP
  39. Scott Matthew - There Is An Ocean That Divides
  40. Grant Campbell - Expecting Great Things

  41. Dave Matthews Band - Big Whiskey & The GrooGrux King
  42. Bruce Springsteen - Working on a Dream
  43. The Alexandria Quartet - The Alexandria Quartet
  44. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  45. The Phantom Band - Checkmate Savage
  46. Alberta Cross - Broken Side Of Time
  47. Brendan Benson - My Old, Familiar Friend
  48. Patrick Watson - Wooden Arms
  49. Generationals - Con Law
  50. The Zolas - Tic Toc Tic

  51. fun. - Aim and Ignite
  52. Rome - Flowers from Exile
  53. Ian Hunter - Man Overboard
  54. The Cave Singers - Welcome Joy
  55. Phideaux - Number 7
  56. The Veils - Sun Gangs
  57. Super Furry Animals - Dark Days/Light Years
  58. Morrissey - Years of Refusal
  59. The Maccabees - Wall of Arms
  60. Scott Orr - Ghost Party
  [ Bericht 0% gewijzigd door Moody op 17-12-2009 11:42:51 ]
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
    woensdag 16 december 2009 @ 15:10:27 #62
  43584 Beregd
  absolutely inch perfect
  pi_75689738
  da's iets van 1000 euro aan cd's
  pi_75690620
  Wie zegt dat ze allemaal gekocht zijn
    woensdag 16 december 2009 @ 15:33:02 #64
  43584 Beregd
  absolutely inch perfect
  pi_75690694
  wel interessant, zal zeker eens een aantal van de aangeraden nummers beluisteren
  pi_75690729
  quote:
  Op woensdag 16 december 2009 15:31 schreef -Dries- het volgende:
  Wie zegt dat ze allemaal gekocht zijn
  De eerste 32 zijn gekocht, van nummer 33 t/m 60 heb ik er 9 gekocht.
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
  pi_75690846
  quote:
  Op woensdag 16 december 2009 15:33 schreef Moody het volgende:

  [..]

  De eerste 32 zijn gekocht, van nummer 33 t/m 60 heb ik er 9 gekocht.
  Nog steeds veel.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
    woensdag 16 december 2009 @ 17:26:48 #67
  157465 kciR
  Heeft geen ondertitel
  pi_75695373
  Ik kom er net achter (door het lezen van het NME eindlijstje) dat de plaat van Empire of the Sun in 2009 is uitgekomen.. Ik zou toch echt zweren dat die in 2008 was gereleased. Die krijgt nog wel een plekje in m'n eindlijst.
  En mooie lijstjes zijn er gepost, tof om te bekijken en lezen
  pi_75695427
  quote:
  Op woensdag 16 december 2009 17:26 schreef kciR het volgende:
  Ik kom er net achter (door het lezen van het NME eindlijstje) dat de plaat van Empire of the Sun in 2009 is uitgekomen.. Ik zou toch echt zweren dat die in 2008 was gereleased. Die krijgt nog wel een plekje in m'n eindlijst.
  En mooie lijstjes zijn er gepost, tof om te bekijken en lezen
  In Australië was hij volgens mij al eerder gereleased, de Europese release was begin dit jaar. Daar ligt het denk ik aan.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
  pi_75696579
  Tvp!
  pi_75700767
  Oké, een snelle top tien dan maar:
  1. Muse - Resistance
  2. The Whitest Boy Alive - Rules
  3. Arctic Monkeys - Humbug
  4. The xx - xx
  5. Broken Records - Weet niet meer hoe het album heet, maar het klinkt fijn
  6. The Temper Trap - Conditions
  7. Eels - Hombre Lobo
  8. The Maccabees - Wall of Arms
  9. Pearl Jam - Back Spacer
  10. Florence and the Machine - Lungs

  Geen onaardig jaar, maar ik verwacht van 2010 meer. Radiohead, Portishead, The National, Grinderman...
  pi_75712435
  Dankzij het lijstje van On ben ik best wel fan van Amesoeurs en dat nieuwe plaatje van The Horrors.
  Ze zijn hier fameus met m'n kloten aan het rammelen.
  "I call, I call your tits."
  Last.fm
  pi_75747290
  Even een tvp. Zal begin januari m'n uiteindelijke top 40 posten. 30 december komt de laatste EP uit die nog best een kans kan maken. En wie weet wat er tegen die tijd nog meer uit 2009 opduikt.

  Muse is er in ieder geval uitgekickt.
  pi_75773020
  Moody, lekker veel werk van gemaakt, leuk om te zien en te lezen!

  Maar, Mumford & Sons dé hype van 2009? Die "eer" lijkt me eerder weggelegd voor Animal Collective en Grizzly Bear.
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_75773159
  quote:
  Op vrijdag 18 december 2009 16:09 schreef methodmich het volgende:
  Moody, lekker veel werk van gemaakt, leuk om te zien en te lezen!

  Maar, Mumford & Sons dé hype van 2009? Die "eer" lijkt me eerder weggelegd voor Animal Collective en Grizzly Bear.
  Je hebt wel gelijk, er had moeten staan "een van de hypes van dit jaar"
  Zowel Animal Collective als Grizzly Bear hebben aardige albums gemaakt, maar niet aardig genoeg om zelfs maar in mijn top60 voor te komen blijkbaar

  Ben benieuwd of mensen nog zijn getriggerd door mijn lijstje, dat hoor ik uiteraard graag
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
  pi_75773379
  quote:
  Op vrijdag 18 december 2009 16:09 schreef methodmich het volgende:
  Moody, lekker veel werk van gemaakt, leuk om te zien en te lezen!

  Maar, Mumford & Sons dé hype van 2009? Die "eer" lijkt me eerder weggelegd voor Animal Collective en Grizzly Bear.
  Hmm, kan je wel begrijpen dat het geen hype is, want ik heb er echt werkelijk nooit van gehoord :/ Kennelijk even uitchecken dus
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
    vrijdag 18 december 2009 @ 16:22:05 #76
  28030 Grobbel
  In Toffee We Crust!
  pi_75773471
  quote:
  Op vrijdag 18 december 2009 16:09 schreef methodmich het volgende:
  Moody, lekker veel werk van gemaakt, leuk om te zien en te lezen!

  Maar, Mumford & Sons dé hype van 2009? Die "eer" lijkt me eerder weggelegd voor Animal Collective en Grizzly Bear.
  Animal Collective en Grizzly Bear draaien natuurlijk al wel heel wat jaartjes langer mee, ook met platen die toentertijd ook al flink waren gehypt. Mumford & Sons is gewoon één van de nieuwe gezichten aan het front waar een flnke buzz over is ontstaan.
  pi_75776260
  Op die manier wel, maar die twee andere platen waren toch wel de hyper de hype hoera platen van dit jaar wat mij betreft. Ook gezien de hoge posities die ze overal innemen!
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
    vrijdag 18 december 2009 @ 18:05:57 #78
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75777152
  De enigste echtste grootste hype van 2009 was natuurlijk Them Crooked Vultures.
    vrijdag 18 december 2009 @ 18:12:40 #79
  28030 Grobbel
  In Toffee We Crust!
  pi_75777393
  quote:
  Op vrijdag 18 december 2009 18:05 schreef ranja het volgende:
  De enigste echtste grootste hype van 2009 was natuurlijk Them Crooked Vultures.
  Wel meteen eentje in de 'veel geschreeuw, weinig wol' categorie... Was niet echt heel bijzonder.
  pi_75777834
  Ik vond die van Them Crooked niet zo heel slecht maar als je de pretenties zo hoog legt dan kan je alleen maar teleur stellen.
    vrijdag 18 december 2009 @ 18:28:57 #81
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75777904
  Nou ja, Animal Collective enzo is aan mij voorbij gegaan. TCV bepaald niet. Ook niet letterlijk, bij Lowlands was het waanzinnig om mee te maken hoeveel mensen maar bléven komen naar de Grolsch tent voor het begon.
    vrijdag 18 december 2009 @ 18:37:36 #82
  28030 Grobbel
  In Toffee We Crust!
  pi_75778152
  quote:
  Op vrijdag 18 december 2009 18:26 schreef On het volgende:
  Ik vond die van Them Crooked niet zo heel slecht maar als je de pretenties zo hoog legt dan kan je alleen maar teleur stellen.
  Een typische driesterrenplaat uiteindelijk.
    vrijdag 18 december 2009 @ 18:47:27 #83
  271695 EP3
  Curiouser and curiouser!
  pi_75778487
  quote:
  Op vrijdag 18 december 2009 17:37 schreef methodmich het volgende:
  Op die manier wel, maar die twee andere platen waren toch wel de hyper de hype hoera platen van dit jaar wat mij betreft. Ook gezien de hoge posities die ze overal innemen!
  Volkomen terecht. Dus geen hype.
  "Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  pi_75778763
  quote:
  Op vrijdag 18 december 2009 18:47 schreef DO2 het volgende:

  [..]

  Volkomen terecht. Dus geen hype.
  Ik wou zeggen: 'Een hype is toch niet per definitie slecht?', maar Van Dale zegt:
  quote:
  hype [hajp] de; m -s iets nieuws dat tijdelijk sterk de aandacht trekt, maar weinig voorstelt
  Wist ik niet . De grootste hype van 2009 is m.i. Animal Collective.
  Stay on my arm, you little charmer
    vrijdag 18 december 2009 @ 19:02:21 #85
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75779046
  Hm, vreemde definitie. In dat geval trek ik mijn nominatie van TCV weer terug
  pi_75779367
  Ik ken die definitie ook niet. Een hype betekent gewoon ontzettend veel aandacht voor iets, ongeacht of het goed of slecht is of een van beide blijkt te zijn. In mijn woordenboek.

  Them Crooked Vultures staat bij mij bij de grootste teleurstelling van 2009 in ieder geval. En al zou ik de hoge verwachtingen die ik had proberen weg te denken, dan blijft het een slecht album.
    vrijdag 18 december 2009 @ 19:16:53 #87
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75779526
  Nee, daar ben ik het niet mee eens. Ik vind het het beste album dat Homme heeft uitgebracht sinds in elk geval Rated R. En misschien wel sinds Kyuss.
  pi_75779850
  En precies daarom vind ik het slecht. Homme hoor je het meest terug. Niet alleen in de zang (doh..) maar ook in de composities. En ik vind hem de minste van alle leden. Er komt soms wel een goed nummer uit maar het meeste vind ik ronduit slecht en hier dus weer.

  Het is alsof hij de andere leden bij elkaar heeft geraapt en de leiding heeft genomen.
    vrijdag 18 december 2009 @ 19:35:25 #89
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75780149
  Dat denk ik ook. Homme en Grohl hebben al eerder samen gewerkt op een Qotsa album Nu hebben ze alleen Jones als bassist in plaats van Nick Olivieri.
  Dat pakt voor mij dus goed uit.

  Maar eigenlijk snap ik niet dat iemand die niet van Homme houdt, Kyuss of Qotsa, bij dit album hoge verwachtingen kan hebben.
  pi_75780985
  Het kan zijn dat je nieuw project veel beter vindt dan het vorige. En ik had er gewoon meer van verwacht ook omdat John Paul Jones van Led Zeppelin ( ) erin zit. En die andere gozer van Foo Fighters en Nirvana die wat in zou kunnen brengen. Had gehoopt dat het een goede richting op zou gaan (in mijn ogen) maar dat is helemaal verkeerd uitgevallen.
  pi_75799186
  1. Mumford & Sons - Sigh No More
  Beste nummer: The Cave
  2. Decemberists - The Hazards of Love
  Beste nummer: The Wanting Comes in Waves
  3. Langhorne Slim - Be Set Free
  Beste nummer: Say Yes
  4. The Pains of Being Pure at Heart - The Pains of Being Pure at Heart
  Beste nummer: The Tenure Itch
  5. Bon Iver - Bloodbank EP
  Beste nummer: Bloodbank
  6. Andrew Bird - Noble Beast
  Beste nummer: Masterswarm
  7. Rodrigo y Gabriela - 11:11
  Beste nummer: Hanuman
  8. De Staat - Wait for Evolution
  Beste nummer: The Fantastic Journey of the Underground Man
  9. Robert Francis - Before the Nightfall
  Beste nummer: Playground
  10. VV Brown - Travelling Like the Light
  Beste nummer: Leave!

  11. The Black Crowes - Before the Frost...Until the Freeze
  Beste nummer: I Ain't Hiding
  12. M. Ward - Hold Time
  Beste nummer: Rave On
  13. Sister Hazel - Release
  Beste nummer: Take a Bow
  14. Florence + The Machine - Lungs
  Beste nummer: Hurricane Drunk
  15. The Avett Brothers - I and Love and You
  Beste nummer: The Perfect Space
  16. Franz Ferdinand - Tonight Franz Ferdinand
  Beste nummer: No You Girls
  17. C-Mon & Kypski - We Are Square
  Beste nummer: Travelling Birds
  18. Wild Light - Adult Nights
  Beste nummer: California on My Mind
  19. Joshua James - Build Me This
  Beste nummer: Magazine
  20. Green Day - 21st Century Breakdown
  Beste nummer: 21 guns

  21. Various Artists - Dark Was the Night
  22. Monsters of Folk - Monsters of Folk
  23. Kings of Convenience - Declaration of Dependence
  24. El Pino and the Volunteers - The Long-Lost Art of Becoming Invisible
  25. Jon Allen - Dead Man's Suit
  26. Maxïmo Park - Quicken the Heart
  27. Bell X1 - Blue Lights on the Runway
  28. Brooke Waggoner - Go Easy Little Doves
  29. Moke - The Long and Dangerous Sea
  30. Acda en De Munnik - Jouw leven lang bij mij

  31. Ghinzu - Mirror Mirror
  32. Claudia Koreck - Barfuaß um die Welt
  33. The Low Anthem - Oh My God, Charlie Darwin
  34. The Felice Brothers - Yonder Is the Clock
  35. Ponoka - Built to fly
  36. Dawn Landes - Sweetheart Rodeo
  37. Ryan Bingham - Roadhouse Sun
  38. The Maldives - Listen to the Thunder
  39. Dave Matthews Band - Big Whiskey and the GrooGrux King
  40. Robbie Williams - Reality Killed the Video Star

  41. Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures
  42. Ben's Brother - Battling Giants
  43. The Swell Season - Strict Joy
  44. The Mountain Goats - The Life of the World to Come
  45. Bruce Springsteen - Working on a Dream
  46. Wolfmother - Cosmic Egg
  47. Conor Oberst and the Mystic Valley Band - Outer South
  48. Animal Collective - Merriweather Post Pavilion
  49. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  50. Ben Harper & Relentless 7 - White Lies for Dark Times
  pi_75803881
  Dat Mumford & Sons is best aardig inderdaad, maar is het nou echt zo gehyped? Heb er echt werkelijk niks van gehoord
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  pi_75804060
  quote:
  Op zaterdag 19 december 2009 14:37 schreef Norrage het volgende:
  Dat Mumford & Sons is best aardig inderdaad, maar is het nou echt zo gehyped? Heb er echt werkelijk niks van gehoord
  Kreeg wel veel goede recensies. Op musicmeter is hij misschien wel wat gehyped. Ik heb hem nu ook in mijn top drie staan (al twijfel ik nog of hij niet wat lager moet), maar ik vond hem eigenlijk al goed voordat de hype echt begon, zover je al van een hype kan spreken.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
  pi_75805370
  Pff, toch wel weer veel leuks gemaakt dit jaar. En as usual weer moeilijk om een lijst samen te stellen waarbij je echt een juiste volgorde kunt maken. Dus vanaf de top 10 kun je eigenlijk wel veel voor elkaar inwisselen. Maar hier issie dus:

  1. Calvin Harris - Not Alone  Dit is mijn onbetwiste nummer 1. Het jaar van Calvin Harris. Leverde een geniaal album af met voor mij als hoogtepunt die nummer. Dit jaar misschien 300 keer geluisterd ofzo en elke keer heb ik weer zin om te gaan springen en word ik er vrolijk van.

  2. Doves – Kingdom of Rust  Prachtige plaat van het gelijknamige album. Doves zijn een van mn favoriete bands, maar dit nummer is gewoon zo goed. Heerlijke sfeer en mooie lyrics.

  3. White Lies – Farewell to the Fairground  White Lies brachten eind 2008 hun eerste officiële album uit. En scoorden hitjes met Death en Price of Love. Maar voor mij is dit het topnummer van hun album. Prachtige clip ook trouwens.

  4. Wilco – One Wing  Jaa, Wilco met een nieuw album. One Wing vind ik het beste nummer van de cd en heeft tevens ook persoonlijke raakvlakken en dat maakt nummers altijd mooi. Maar voor de doorsnee muziekluisteraar zal Wilco misschien niet heel lekker wegluisteren.

  5. Jon Allen – Dead Mans Suit  Jon Allen. Het nieuwst singer/songwriter talent uit de UK. Met een stemgeluid dat hangt tussen Bob Dylan en nummers met een Paul McCartney-achtige sound moet dat wel een grote artiest worden. Heerlijk album en Dead Man's Suit is voor mij een heerlijk nummer.

  6. Gossip – Heavy Cross  Je hoeft maar twee dingen te doen bij dit nummer. Volumeknop op Max. en luisteren.

  7. Dave Matthews Band – Funny the Way it is  Tja, luister eens heel goed naar die lyrics. Raar maar waar zegt men weleens. Verder is het hele album de moeite van het luisteren waard.

  8. The Airborne Toxic Event – Somewhere Around Midnight  Beetje een kwijlerig nummer. Maar met de heerlijke muziek zorgt het er toch voor dat ik het een prachtig nummer vind.

  9. Matisyahu – I Will be Light  De Joods-Orthodoxe rapper Matisyahu is er dan eindelijk met de opvolger van Live @ Stubbs. De plaat kon eigenlijk niet tegen de verwachting op. Maar had zeker weer goede nummers met voor mij deze als topper.

  10. Lee Fields - Ladies  Zondagmiddag, regen, kou. Luisteren.

  11. The Killers – Spaceman
  12. Asteroids Galaxy Tour – Around the Bend
  13. Mondo Diao – Dance With Somebody
  14. Fleet Foxes – Mykonos
  15. Bell X1 – Great Defector
  16. Editors - Papillon (Tiësto Remix)
  17. Florence and the Machine – You’ve got the Love
  18. Jay Z & Alicia Keys – Empire State of Mind
  19. Flinke Namen – Wolken
  20. La Roux – Bulletproof
  21. Kyteman – Sorry (Live @ Lowlands)
  22. Raphael Saadiq – Love That Girl
  23. Kevin Rudolph & Lil’ Wayne – Let It Rock
  24. Daniel Merroweather ft. Wale – Change
  25. Paul & Fritz Kalkbrenner – Sky and Sand
  26. Deadmea5 and Kaskade – I Remember
  27. Fleet Foxes – Your Protector
  28. Kanye West – Heartless
  29. Valerius – She Doesn’t know
  30. Jesse Dee – Allright
  31. White Lies – Price of Love
  32. Peter Fox – Haus am See
  33. Temper Trap – Sweet Diposition
  34. Coldplay – Lost!
  35. Dio ft Sef – Aye
  36. Gossip – Love Long Distance
  37. Johan - In The Park
  38. Carolina Liar – Show me what I’m looking for
  39. Mondo Diao – Gloria
  40. Noisettes – Don’t upset the Rhythm
  41. De Staat – Fantastic World Of The Underground Man
  42. Stereophonic – Innocent
  43. Oasis – I’m Outta Time
  44. Grizzly Bear – Two Weeks
  45. Pet Shop Boys – Love etc.
  46. Santogold – Aha
  47. Lily Allen – Not Fair
  48. Carolina Liar – Show Me What I’m Looking For
  49. Tommy Sparks – She’s got me dancin’
  50. MSTRKRFT – Heartbraker (Laidback Luke Remix)
  AFCA | Celtic FC | Nottingham Forrest FC | Last.fm
  George St. Pierre, Lance Armstrong, Kanye West, Steven Gerrard, Mark Cavendish, Wanderlei Silva, Calvin Harris _O_
  pi_75806195
  Je hebt een singlelijstje gemaakt dus Breach? Geen albumlijst voor jou dit jaar?
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_75840679
  Hij was lastig, maar hier mijn lijstje, bij nr. 10 werd ik een beetje moe van de banners, dus die heb ik daarna maar weggelaten.

  Alberta Cross – Broken Side of Time

  Overtuiging, bezieling zijn de keywords bij deze band. Ze mixen folkrock met invloeden uit gospel, blues en country en dat met de snijdende stem met een lichte timbre van frontman Petter Errikson Stakee, maakt het tot één van mijn favoriete albums van dit jaar. Live is het haast nog overtuigender, zeker in een klein zaaltje als Doornroosje waar ik ze zag.

  Beste Track: Song 3 Blues  Joe Bonamassa – The Ballad of John Henry

  Joe Bonamassa is naar mijn bescheiden mening één van beste blues(rock) artiesten van deze tijd. Met The Ballad of John Henry heeft hij weer een uitstekend album afgeleverd. Vooral de covers “Funkier then a Mosquito’s Tweeter,( origineel van Nina Simone) en “Jockey full of Bourbon” (origineel van Tom Waits) en het titelnummer zijn noemenswaardig.

  Beste Track: Jockey Full of Bourbon  Mumford and Sons – Sigh No More

  Hou je van banjo dan houd je van Mumford en zijn zonen. Ik heb er ook een zwak voor, zeker als het zo oprecht gespeeld wordt. Jammer genoeg heb ik hun optredens in Nederland gemist, wat ik er van gehoord heb waren ze geweldig. Na een tijdje worden de teksten misschien iets te simpel, Mumford lijkt veel liefdesproblemen te kennen, maar dat is het enige kleine minpuntje dat ik kan verzinnen.

  Beste Track: Dustbowl Dance  Andrew Bird – Noble Beast

  Andrew Bird is een singer-songwriter met een unieke stijl, met zijn vioolspel, zijn bijna literarie woordgebruik en vooral zijn kenmerkende gefluit . Dit album was mijn eerste kennismaking met de heer Bird, dit album verschilt niet veel van eerdere werken als Armchair Apocrypha en Mysterious production of Eggs, maar dat maakt niets uit als je zo’n goede kwaliteitsmuziek aflevert. Krijgt misschien niet de aandacht die het verdiend, de laatste twee albums waren toch vrij toegankelijk.

  Beste Track: Anonanimal  Florence+ The Machine – Lungs

  Ik heb dit album heel lang links laten liggen, het enige dat ik ervan kende is “You’ve got the Love”, wat ik net wat te oppervlakkig vond om er meer naar te luisteren. Na al de goede verhalen het album toch maar geheel beluisterd, heb er nog geen minuut spijt van. De rest van het album vind ik van een hoger niveau, met scherpe teksten en het stemgeluid van Florence dat daar uitstekend bij past.

  Beste Track: Dog Days Are Over  Joe Gideon and the Shark – Harum Scarum

  Niet heel veel gedraaid dit jaar, maar toch een heel erg goed album. Er hang een grauwe sfeer over het album, de muziek wordt een beetje vergeleken met die van Nick Cave (& The Bad Seeds), al vind ik die vergelijking niet helemaal terecht. De zanger vertelt soms meer dan dat hij echt zingt, het best komt dit tot zijn recht bij het nummer Kathy Ray. Hierin wordt het verhaal van Kathy Ray, een aan lager wal geraakte achtergrondzangeres.

  Beste Track: Kathy Ray  Monsters of Folk – Monsters of Folk

  Het koste mij een paar luisterbeurten om dit te waarderen, maar het wordt bij iedere keer luisteren beter. Het is een combinatie van het goede van de individuele artiesten, zonder dat één van de artiesten te duidelijk aanwezig is. Op dit punt vind ik hem dan ook beter dan de andere supergroep.

  Beste Track: Man Named Truth  DeWolff – Strange Fruits and Undiscovered Plants

  Vrij veel geode Nederlandse releases dit jaar wat mij betreft, met dit als mijn persoonlijke hoogtepunt. Ik hou van de Hammond orgel en ook van psychedellische muziek, dit is een combinatie van beide. Ondanks dat ze nog erg jong zijn, blijven ze geloofwaardig.

  Beste Track: Birth of the Ninth Sun


  Annimal Collective – Merriweather Post Avillion

  Believe the Hype, of niet. Ik ben het hele jaar al in tweestrijd met dit album, aan de ene kant is het een heel aanstekelijk album, met mooie complexe ritmes, maar aan de andere kant doet het me niet heel veel, ik voel niks bij het album. Uiteindelijk heeft het eerste de doorslag gegeven.

  Beste Track: Brother Sport  Franz Ferdinand – Tonight

  Meest geluisterde album van het jaar. In het begin van het jaar misschien een beetje overdraaid. Toch maar in de top 10, want nummers als Twilight Omens, Bite Hard en het nummer met techno-invloeden Lucid Dreams, blijven heel erg goed.

  Beste Track: Twilight Omens


  11. Grammatics – Grammatics

  De muziek van Grammatics is lastig te beschrijven. Van Wikipedia:
  The Grammatics are a British alternative rock band from Leeds, England, predominantly influenced by British bands of the 1990s such as Blur, Pulp, and Suede.The band also quotes the following musical influences: Cursive,My Bloody Valentine,Nirvana, Radiohead, Elliot Smith, Queens Of The Stone Age, David Bowie, Arcade Fire, Idlewild, Bjork, Kate Bush.

  Ze mixen dus veel verschillende stijlen, een contrast is bijvoorbeeld de zeer duidelijke aanwezigheid van de celliste(die ook deels het zingen op haar neemt), maar daarnaast zijn er ook stevige gitaren aanwezig.
  Beste Track: Relentless Fours


  12. The Boxer Rebellion – Union

  Eerst (vanaf januari) was dit album alleen als download beschikbaar, pas in september is het in de winkels uitgebracht.

  Beste Track: The Gospel of Goro Adachi


  13. Them Crooked Vultures – Them Crooked Vultures

  Ik trap er weer in, in de supergroepen. Misschien wel het meest geanticipeerde en gehypte band van 2009, maar de muziek is steengoed en draait het tenslotte om. De invloeden van Josh Homme zijn overduidelijk, de muziek lijkt veel op die van QOTSA. Toch is het wat mij betreft nog net wat gevarieerder.

  Beste Track: Bandoliers


  14. De Staat – Wait for Evolution

  Een bandje uit mijn eigen Nijmegen. Ook dit album heb ik in het begin een beetje overdraaid, de oeh’s en ah’s begonnen na een tijdje me te irriteren, maar nu kan ik er weer heel goed naar luisteren.

  Beste Track: The Fantastic Journey of the Undergrund man


  15. The Arctic Monkeys – Humbug

  De Arctic Monkeys laten op dit album meer volwassen sound horen dan op eerdere albums. Wat mij betreft zijn ze goed in geslaagd. De muziek is wat meer gelaagd en de songs wat minder puntig dan bij de vorige albums Er zijn wat mij betreft meer invloeden van “The Last Shadow puppets” te horen dan van Josh Homme, die het album geproduceerd heeft.

  Beste Track: Crying Lightning


  16. Metric – Fantasies

  Beste Track: Gimme Sympathie

  17. Eels – Hombro Lobo

  Beste Track: My Timing is off

  18. Sivert Høyem – Moon Landing

  Beste Track: Shadows High Meseta

  19. John Frusciante – Empyrean

  Opent heel mooi met een 9 minuten lange experimentele gitaarsolo. De rest had wat mij betreft net wat gevarieerder gemogen, maar al met al een hele dikke voldoende, mede door de wat bombastische gitaatsolo op het eind van Unreachable.

  Beste Track: Unreachable


  20. The Heavy – the House That Dirt Built

  Leuk album, combinatie van Soul/Rock waarbij veel gebruik wordt gemaakt van samples, bijv. in de albumopener die rechtstreeks uit een jaren 50 horrorfilm lijkt te komen. Vooral de eerste 7 nummers zijn goed, daarna wordt het naar mijn mening wat minder. Het Raggae nummer is niet echt mijn ding, dit hadden ze wat mij betreft beter als een b-nummer van een single kunnen doen.

  Beste Track: How You Like me Now


  21. The Felice Brothers – Yonder is the Clock

  De stem van de zanger van Felice Brother lijkt sprekend op die van Bob Dylan. In de muziek zelf zijn de Dylan invloeden ook duidelijk te horen, vooral in het prachtige Cooperstown. Een duidelijk v erschil is er wel te horen in de vrolijkere nummers van het album, als Chicken Wire en Run Chicken Run.

  Beste Track: Cooperstown


  22. Anne Soldaat – In Another Life

  Beste Track: Born to Peform[/sub]

  23. Fanfarlo – Reservoir

  Vond in het begin het een heel leuk album, nu steeds minder omdat het voor mij teveel lijkt op een combinatie tussen Arcade Fire en Beirut. Wel leuk, maar ik mis een beetje een eigen geluid. Het is wel goed, maar ik heb steeds het gevoel dat ik dit eerder heb gehoord wanneer ik het album luister.

  Beste Track: The Walls are coming down


  24. The Maccabees – Wall of Arms

  Beste Track: Young Lions

  25. M. Ward – Hold Time

  Beste Track: Young Lions

  26. Roosbeef – Ze willen je hond wel aaien maar niet met je praten

  Beste Track: Buitenboord

  27. Bruce Springsteen – Working on a Dream

  Bruce Springsteen is één van mijn favorieten, maar vind dit album een beetje wisselvallig. Er staan een paar hele goede nummers op, als opener Outlaw Pete en The Wrestler, maar ook een paar naar mijn mening te cliché (vooral qua tekst) nummers.

  Beste Track: Outlaw Pete


  28. Editors – In this Light and on This Evening

  Editors zijn met dit album een nieuwe weg ingeslagen, maar dit album sluit minder aan bij mijn smaak. Het is ook minder een eenheid dan de vorige albums. Het titelnummer is wel heel fijn, de invloed van Joy Division is hierbij duidelijk merkbaar. Wat ik jammer vind is dat op de de cuttings cd (met tracks die het album niet hebben gehaald) er betere nummers staan dan enkele nummers die wel op het album staan. Zoals ‘A life as a Ghost’ en ‘Human’.

  Beste Track: A life as a Ghost

  29. Wilco – Wilco

  30. Pearl Jam – Backspacer

  31. Wolfmother – Cosmic Egg

  32. Joe Henry – Blood from Stars

  Beste Track: Channel

  33. Johan – 4

  Beste Track: In the Park

  34. Kasabian – West Rider Pauper Lunatic Asylum

  Beste Track: Fast Fuse

  35. Rodrigo Y Gabriela – 11:11

  Beste Track: Savitri

  36. Porcupine Tree – The incident

  Beste Track: Time Flies

  37. The Maldives – Listen To the Thunder

  Beste Track: Cold November

  38. Empire of the Sun – Walking on a Dream

  Beste Track: We are the People

  39. Coparck – A Dog and pony Show

  40. White Rabbits – It’s Frightening

  Beste Track: Percussion Gun

  41. Katzenjammer – Le Pop

  Beste Track: A bar in Amsterdam

  42. Noah and the Whale – The first Days of Spring

  43. La Troba Kong Fu – Rumbia at Ernesto

  44. Kyteman – The Hermit Sessions

  Beste Track: Sorry

  45. Yo La Tengo – Popular Songs

  46. Mando Diao – Give me Fire

  Beste Track: Gloria

  47. Bob Dylan – Together Trough Life

  48. Yeah Yeah Yeah's – It's Blitz

  49. Doves – Kingdom of Rust

  50. The XX – XX


  [ Bericht 0% gewijzigd door Felagund op 20-12-2009 22:50:56 ]
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
  pi_75841102
  Leuke lijst Felagund. We gaan er zo ongeveer 13 dubbelen, zag ik in de gauwigheid.

  Deze week nog wat platen halen en dan kan ik voor de kerst mijn lijst af hebben.
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_75841462
  Noble Beast is toch van 2008? Anders had ik hem ook wel in mijn top gezet Maar leuk lijstje! Grappig dat ondanks dat we op last.fm nogal compatible zijn en 'dezelfde' top 100 albums hadden en zo, onze jaarlijstjes best wel verschillen
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  pi_75842370
  quote:
  Op zondag 20 december 2009 16:25 schreef Norrage het volgende:
  Noble Beast is toch van 2008? Anders had ik hem ook wel in mijn top gezet Maar leuk lijstje! Grappig dat ondanks dat we op last.fm nogal compatible zijn en 'dezelfde' top 100 albums hadden en zo, onze jaarlijstjes best wel verschillen
  Noble Beast is van begin dit jaar. (20 Januari)

  Ja, al heb ik de albums die jij me had aangeraden, Wilco en Yo La Tengo nog niet heel vaak geluisterd, dus misschien dat ik die nog beter ga vinden.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
  pi_75842799
  Hmm...Ik had Noble Beast volgens mij vorig jaar al in mijn lijstje staan. Dan is ie heel vroeg gelekt

  Denk dat je trouwens de Built To Spill (alhoewel het best een wisselvallig album is maar met paar geweldige nummers) en de Golden Silvers uit mijn lijst ook wel kan waarderen (en de rest natuurlijk )
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
    maandag 21 december 2009 @ 09:54:33 #101
  1124 Mark
  Awesome dad from hell
  pi_75868823
  Ik raak een beetje ontmoedigd door de enorme lijsten hier, volgens mij heb ik niet eens 50 nieuwe platen gekocht dit jaar.

  Maar voor wat het waard is:

  1) Revolting Cocks - Sex-O Olympic-O
  "I am not gay", "Cousins", "Touchscreen": lekker, lekker!


  2) Devin Townsend Project - Addicted
  Met een hoofdrol voor "onze" Anneke van G. :

  al is de "Making of" nog leuker:

  3) Mastodon - Crack the Skye
  Beste metalplaat van 2009
  We used to hate people - Now we just make fun of them - It's more effective that way
  Elk jaar Towel Day!(2)](3)
  Dommage arachide-fromage
    maandag 21 december 2009 @ 13:49:14 #102
  157465 kciR
  Heeft geen ondertitel
  pi_75877571
  Bij deze dan ook mijn lijstje. Zonder uitleg helaas. Mijn eindlijstjestijd zit in het samenvoegen van alle lijstjes op dit moment (De lijst gaat er wel iets anders uitzien dan de lijstjes van andere site's kan ik alvast vertellen! Zoals het er nu uit uitziet)

  1 The XX - XX


  2 V.A. - Dark Was The Night


  3 Fuck Buttons - Tarot Sport


  4 Mono - Hymn To The Immortal Wind  5 Arctic Monkeys - Humbug


  6 Patrick Watson - Wooden Arms


  7 The Whitest Boy Alive - Rules


  8 De Staat - Wait For Evolution


  9 Magnolia Electric Co. - Josephine


  10 The Antlers - Hospice


  11 Kyteman - The Hermit Sessions
  12 Jeniferever - Spring Tides
  13 Metric - Fantasies
  14 Yeah Yeah Yeahs - It’s Blitz
  15 Health - Get Color
  16 Doves - Kingdom of Rust
  17 Dez Mona - Hilfe Kommt
  18 Alberta Cross - Broken Side of Time
  19 The Prodigy - Invaders Must Die
  20 Jon Hopkins - Insides


  21 Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
  22 Passion Pit - Manners
  23 Telefon Tel Aviv - Immolate Yourself
  24 Karen O & The Kids - Where The Wild Things Are
  25 Empire of the Sun - Walking On A Dream
  26 Kings of Convenience - Declaration of Dependence
  27 Julian Plenti - Julian Plenti Is … Skyscraper
  28 The Decemberists - The Hazards of Love
  29 Sonic Youth - The Eternal
  30 Engineers - Three Fact Fader

  31 Julian Casablancas - Prazes For The Young
  32 Fever Ray - Fever Ray
  33 The Gasoline Brothers - Tsk!
  34 Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix
  35 Múm - Sing Along To Songs You Don’t Know
  36 The Twilight Sad - Forget The Night Ahead
  37 Franz Ferdinand - Tonight: Franz Ferdinand
  38 Placebo - Battle For The Sun
  39 Regina Spektor - Far

  40 Saxon Shore - It Doesn’t Matter
  41 Eels - Hombre Lobo
  42 The Pains Of Being Pure At Heart - S/T
  43 The Dead Weather - Horehound
  44 Dark Night Of The Soul - Dark Night Of The Soul
  45 De Anale Fase - Uittocht
  46 White Lies - To Lose My Life
  47 Official Secrets Act - Understanding Electricity
  48 Florence + The Machine - Lungs
  49 The Kilimanjaro Darkjazz Ensmeble - Here Be Dragons
  50 We vs. Death - A Black House, A Coloured Home

  [ Bericht 5% gewijzigd door kciR op 22-12-2009 12:53:18 ]
  pi_75884617
  Nou, ben rond qua aanschaf. De komende dagen maar eens over buigen. Het gaat een top 65 worden, toch weer een mooi aantal aangeschafte 2009 cd's. Minder dan vorig jaar, dus toch crisis.
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_75893303
  1 Fever Ray - Fever Ray
  2 The Dead Weather - Horehound
  3 Yeah Yeah Yeah's - Its Blitz
  4 Florence and the Machine - Lungs
  5 Kasabian - West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  6 White Lies - To Lose Myslef
  7 Athlete - Black Swan
  8 Placebo - Battle fot the Sun
  9 Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix
  10 Spinnerette - Spinnerette
    maandag 21 december 2009 @ 20:44:07 #105
  42816 peaceman
  Peace Man! ofzo...
  pi_75895580
  Weet niet of ik nog een lijst ga maken. Te weinig gekocht (maar ja, dat vind ik elk jaar ).
  Wel wil ik Benjamin Winter noemen, The Wind blows way up high.
  Weet niet of het mijn nummer 1 geworden was, maar wel zeker een top 10 notering. Prachtplaat!
    maandag 21 december 2009 @ 23:09:17 #106
  239528 couleurs
  raise your flaaag
  pi_75904046
  quote:
  Op maandag 21 december 2009 19:58 schreef gerartje het volgende:
  1 Fever Ray - Fever Ray
  ja
  pi_75904840
  1. The Maccabees - Wall Of Arms
  Wat een geluid! Stuk voor stuk per nummer horen dat ze vooruit zijn gegaan na het eerste album.

  2. The View - Which Bitch?
  Beetje ondergewaardeerd overal.. Schotse band laat wat mij betreft zien dat ze zich net als The Maccabees kunnen verbeteren ten opzichte van het eerste album; "The title refers to girlfriends... which bitch am I singing about in this song?"

  3. Kasabian - West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  "GET LOOSE GET LOOSE". Beste album van deze band tot nu toe imho. Kunnen met deze muziek eigenlijk wel de stap van Paradiso naar iets als HMH zetten.. in Engeland lukt dat ook wel.

  4. Arctic Monkeys - Humbug
  Moderner en volwassener geluid.. elk nummer van Turner (welke band ook) is een genot om te horen; maar toch minder grijsgedraaid in vergelijking met de eerste twee albums. Live gezien; behoorlijk goed maar jammer ze tegenwoordig enkel in 2000+ hallen komen.

  5. The Rifles - Great Escape
  Ook ondergewaardeerd. Powersongs.. vooral de eerste drie nummers + "The General". Hard in de koptelefoon.

  Runner-up: Malcolm Middleton - Waxing Gibbous ; niet meer zo depressief lijkt het; ondanks nummers als "Ballad of Fuck All". En net als #2 weer het Schotse accent!
    Moderator dinsdag 22 december 2009 @ 10:30:33 #108
  198822 crew  Rellende_Rotscholier
  Robbertje matten met de wouten
  pi_75915616
  quote:
  Op maandag 21 december 2009 23:25 schreef El_jefe07 het volgende:2. The View - Which Bitch?
  Beetje ondergewaardeerd overal.. Schotse band laat wat mij betreft zien dat ze zich net als The Maccabees kunnen verbeteren ten opzichte van het eerste album; "The title refers to girlfriends... which bitch am I singing about in this song?"
  Ik heb er een paar keer naar geluisterd, maar ik vind het geen goede plaat. Op het eerste album staan wat mij betreft veel meer nummers die blijven hangen en dat heb ik bij deze plaat totaal niet.
  Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  pi_75925859
  * 2562 - Unbalance


  * Moderat - Moderat


  * Demdike Stare - Symbiosis


  * Bibio - Ambivalence Avenue


  * Jacek Sienkiewicz - Modern Dance


  * Actress - Hazyville


  * Black To Comm - Alphabet 1968


  * Shackleton - Three Eps


  * Redshape - The Dance Paradox


  * Intrusion - The Seduction of Silence


  * Fennesz + Sparklehorse - In the Fishtank


  * Black Meteoric Star - Black Meteoric Star


  “Everyone wants to live at the expense of the state. They forget that the state lives at the expense of everyone.” ― Frédéric Bastiat
  pi_75926683
  Ooeh een techno-lijstje?
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  pi_75931342
  Mooi lijstje Teknomist, we sharen er vier waaronder Intrusion alleen die Bibio vind ik wat saai.
  pi_75937861
  Komt er ook nog een lijstje jaren '00?
  pi_75938613
  quote:
  Op dinsdag 22 december 2009 17:06 schreef trebremmit het volgende:
  Mooi lijstje Teknomist, we sharen er vier waaronder Intrusion alleen die Bibio vind ik wat saai.
  Die Bibio is inderdaad niet heel spannend, maar hij draaide heerlijk weg tijdens herfstweer bij het rijden.
  “Everyone wants to live at the expense of the state. They forget that the state lives at the expense of everyone.” ― Frédéric Bastiat
  pi_75947680
  Sleepy Town Manufacture & Unit 21 – No Traces
  Yagya – Rigning
  Shackleton – Three EP’s
  Peter Broderick & Machinefabriek – Blank Grey Canvas Sky
  Infinite Scale – Ad Infinitum
  Grizzly Bear - Veckatimest
  Mocky – Saskamodie
  Patrick Watson – Wooden Arms
  Junior Boys – Begone Dull Care
  Alva Noto – Xerrox Vol. 2
  Hildur Gudnadottir – Without Sinking
  Bibio – Ambivalence Avenue
  Atlas Sound – Logos
  Seasons - Undone
  Health – Get Color
  Tara Jane O”Neill – A Ways Away
  The XX – XX
  Talbot + Deru – Genus
  Air – Love 2
  The Whitest Boy Alive - Rules
  Harmonic 313 – When Machines Exceed Human Intelligence
  St. Vincent – Actor
  Ben Frost – By The Throat
  Mountains – Choral
  The Gentleman Losers – Dustland
  Porn Sword Tobacco – Everything Is Music To The Ear
  Lukid – Foma
  Lee Fields & The Expressions – My World
  Thomasz Bednarczyk – Let’s Make Better Mistakes Tomorrow
  pi_75961555
  quote:
  Op dinsdag 22 december 2009 23:06 schreef zodiakk het volgende:
  Sleepy Town Manufacture & Unit 21 – No Traces
  Yagya – Rigning
  Shackleton – Three EP’s
  Peter Broderick & Machinefabriek – Blank Grey Canvas Sky
  Infinite Scale – Ad Infinitum
  Grizzly Bear - Veckatimest
  Mocky – Saskamodie
  Patrick Watson – Wooden Arms
  Junior Boys – Begone Dull Care
  Alva Noto – Xerrox Vol. 2
  Hildur Gudnadottir – Without Sinking
  Bibio – Ambivalence Avenue
  Atlas Sound – Logos
  Seasons - Undone
  Health – Get Color
  Tara Jane O”Neill – A Ways Away
  The XX – XX
  Talbot + Deru – Genus
  Air – Love 2
  The Whitest Boy Alive - Rules
  Harmonic 313 – When Machines Exceed Human Intelligence
  St. Vincent – Actor
  Ben Frost – By The Throat
  Mountains – Choral
  The Gentleman Losers – Dustland
  Porn Sword Tobacco – Everything Is Music To The Ear
  Lukid – Foma
  Lee Fields & The Expressions – My World
  Thomasz Bednarczyk – Let’s Make Better Mistakes Tomorrow
  Choral (Mountains) is heel lekker ja. Het had niet veel gescheeld of deze stond ook in mijn lijstje.
  Foma (Lukid) is 1 van mijn favoriete platen van de afgelopen 5 jaar; hij komt alleen uit 2008 dacht ik.
  “Everyone wants to live at the expense of the state. They forget that the state lives at the expense of everyone.” ― Frédéric Bastiat
  pi_75975401
  Zo, al mijn aangeschafte platen uit 2009 volgens traditie weer in volgorde gezet en dat levert dit jaar deze lijst op:

  65. MITSOOBISHY JACSON – The Confusion Of A.C. Schicksal 1927-1973
  Een tegenvaller, helaas. Waar deze superband, bestaande uit Mauro Pawlowski, Pascal Deweze en Peter Houben, voorheen geweldige liedjesalbums maakte, daar is dit een meer instrumentale plaat. Daardoor is het ook meer een verzameling miniatuurtjes en half uitgewerkte ideeën. Zonde, maar kan niet tippen aan hun werk van enkele jaren terug!

  64. CREATURE WITH THE ATOM BRAIN – Transylvania
  De band rond Aldo Struyf komt hier met een verzameling interessante rocksongs, met muzikale bijdragen van vrienden als Mark Lanegan, Chris Goss en Pascal Deweze. Toch is het vooral een stemmingsplaat, die je niet al te vaak voor de lol opzet. Moeilijk album, dat dus vooral op de donkere sfeer steunt.

  63. MEGAPUSS – Surfing
  Tja, wat moet je hier nu weer mee? Devendra Banhart en Gregory Rogove vormen samen dit duo en dit lijkt vooral een hobbyproject. Zo moet je het ook zien. Bepaald aardige folksongs of jaren zestig rock worden afgewisseld met flauwe onderbroekenlol, zoals in het nummer A Gun On His Hip And A Rose On His Chest, waarin een hele lijst mensen en dingen genoemd worden die in hun achterste genomen moeten worden. De leuke momenten koesteren dus, het is immers een hobbyproject.

  62. HJALTALÍN – Sleepdrunk Seasons
  In eigen land al bekend, maar dit jaar door Excelsior ook in Nederland uitgebrachte plaat van een IJslandse band, die een soort sprookjesmuziek maken zoals je dat van pakweg Sigur Rós gewend bent. Maar dan ook met vrouwelijke vocalen. Een dromerige plaat, die echter te weinig wakker schudt.

  61. M. WARD – Hold Time
  Mooie plaat van de Amerikaanse singer / songwriter, die ambachtelijke songs kan schrijven. Daarbij ontbreekt het soms aan nummers die je echt de oren doen spitsen, al is het allemaal vakwerk wat hij hier aflevert. Inclusief fraai duet met Lucinda Williams.

  60. THE LEMONHEADS – Varshons
  Een coverplaat. De gitaarpophelden die in de jaren negentig enkele monumentale songs afleverden, doen hier nummers van anderen. Dat levert aardige momenten op, bijvoorbeeld als Leonard Cohen, Gram Parsons en Christina Aguilera een vertolking krijgen door Dando en de zijnen. Die zelfs verrassen met een nummer van Arling & Cameron, waarbij Kate Moss zelfs mag mee zingen. Een coverplaat zoals je die kunt verwachten, dus met sterke en zwakke momenten.

  59. LIGHTS – Rites
  Merkwaardig album. De dames en heer spelen een aantal interessante songs, waarin altijd wel iets onverwachts gebeurt of kan gebeuren. Te vaak lijken ze zelf echter ook het idee te missen welke kant men op wil, al valt er genoeg te genieten. Toch is het tekenend dat een Fleetwood Mac-cover de beste indruk maakt, al is het over de hele linie een leuk plaatje te noemen.

  58. ANA EGGE – Road To My Love
  Wat is een muziekjaar zonder een fijne alt. countryplaat van vrouwelijke makelij? Ana Egge tekent er dit jaar voor. Fijne songs, die wat aan Lucinda Williams doen denken. Uiteraard is Egge nog niet zover als die zangeres, maar ze weet op dit album zeker te bekoren.

  57. CLUB DIANA – Brand
  Dit album werd, onbedoeld, het laatste album van Club Diana zoals men begon. Zanger Marcel Brand beroofde zich kort voor de release van de plaat van het leven. Wat achterblijft is wederom een proeve van bekwaamheid in de vorm van dertien gitaarpopliedjes op een niveau waar Nederland trots op mag zijn. Nummers die, in de wetenschap van het drama rond Brand, ook voor een brok in de keel kunnen zorgen.

  56. CHARLOTTE HATHERLEY – New Worlds
  De gitariste van Ash timmert solo behoorlijk aan de weg. Ze brengt hier een collectie interessante songs, waarop de geest van David Bowie en Blondie rondwaart. De ene keer doeltreffend en poppy, de andere keer vol spanningsopbouw. Interessant plaatje!

  55. MEINDERT TALMA – Tamango
  Meindert Talma in het Engels! Niet dat de boomlange droogkomiek zelf nummers zingt, want dat laat hij succesvol over Jurgen Veenstra en Klaske Oenema, wiens stemmen prachtig bij elkaar kleuren. Talma verzorgt de muziek en af en toe wat achtergrondzang op deze soundtrack bij een film over een reiziger vol herinneringen aan zijn geliefde.

  54. ANIMAL COLLECTIVE – Merriweather Post Pavillion
  Plaat die overal hoge ogen gooit. De band zou steeds meer opschuiven richting liedjes, maar die zitten wat mij betreft nog te vaak verscholen achter de experimenten. Enkele prima songs vallen op, maar die grote plaat hoor ik er persoonlijk niet in.

  53. RICKY KOOLE – Harmonium Live
  De actrice en vriendin van de tot popprofessor uitgeroepen Leo Blokhuis blijkt prima te kunnen zingen. Samen met haar Leo zocht zij een aantal songs uit die wat hen betreft meer aandacht verdienden en daarmee trokken ze langs de theaters. Dit album is er de weergave van. Koole en Blokhuis hebben smaak en tekenen dus voor een verrassend leuke plaat!

  52. MATTHEW SWEET AND SUSANNA HOFFS – Under The Covers vol. 2
  Coverplaat. Dan weet je dus dat er enkele goede vertolkingen op zullen staan en een paar mindere, die weinig toevoegen aan het origineel. In vergelijking tot de eerste plaat van dit duo, waarop de jaren zestig centraal stonden, is dat laatste op deze plaat meer aan de orde. Af en toe weten Sid & Susie, zoals ze zich noemen, wel te prikkelen bij hun ode aan de jaren zeventig. Op naar deel drie!

  51. KAREN O & THE KIDS – Where The Wild Things Are
  De zangeres van Yeah Yeah Yeahs verzorgt de soundtrack bij de tekenfilm en doet dat op bepaalde momenten zeer sterk. Er staat een aantal zeer pakkende en prima songs op deze plaat, maar er zijn ook enkele overbodige experimenten en tussendoortjes.

  50. FOREIGN BORN – Person To Person
  Leuke gitaarpopplaat van een Amerikaanse band rond de zanger met de vreemde naam Matt W. Popieluch. Zomerse, catchy nummers met ruimte voor opzwepende ritmes. De heren sluiten moeiteloos aan bij de populaire bands die een dergelijk geluid omarmd hebben.

  49. ANNI ROSSI – Rockwell
  Met wat fantasie zou je Anni Rossi kunnen vergelijken met Joanna Newsom. Ze heeft ook een hoge zangstem, die zowel mensen kan irriteren als aanspreken. Waar Newsom de harp pakt als onderscheidend instrument, daar bespeelt Rossi de viool. Het levert een leuk plaatje op, inclusief cover van Ace of Base, wie kent ze nog? Zo goed als Newsom is Rossi echter (nog) niet.

  48. ANDRÉ MANUEL & DE KETTERSE FANFARE – Tjuup
  Nadat Manuel met zijn nieuwe band al een sterke plaat afleverde, waarop zijn eigen oudere werk een wat stevigere achtergrond kreeg, was het nu tijd voor een volledig nieuw album. De kracht van Manuel zit nog altijd in zijn verrassende teksten en zijn voordracht. Het maakt van Tjuup weer een interessante plaat.

  47. RAY DAVIES – The Kinks Choral Collection
  Een simpel idee: Davies zingt nummers van zijn band The Kinks en doet dat met behulp van een koor. Dit levert interessante vertolkingen op van zijn legendarische nummers, al blijft de vraag staan wat het nu eigenlijk toevoegt aan de fantastische originelen. De kwaliteit van Waterloo Sunset of Celluloid Heroes rechtvaardigt een hogere klassering, maar nieuw is het allemaal niet. Wel leuk, maar dat telt niet altijd in jaarlijsten.

  46. MARIA TAYLOR – Lady Luck
  Maria Taylor maakte al twee albums met fijne luisterpop, waarop haar fraaie stem goed tot zijn recht komt. Daarop stond dan eigenlijk ook steevast één uitschieter, die de rest van de plaat deed verbleken. Ook nu werkt de voormalig zangeres van Azure Ray al dan niet bewust volgens dat recept. Luister over jaren nog naar 100,00 Times en regelmatig naar de rest!

  45. REGINA SPEKTOR – Far
  Regina Spektor kruipt op dit album nog wat meer richting de radio en verder weg van haar indrukwekkende oudere werk. Dat levert een album op met de nodige pianosongs, waarop haar fraaie zang alle ruimte krijgt. Ze verdient zo ongeveer wel een radiohitje, ondanks dat ik liever haar oudere, wat minder gepolijste werk hoor.

  44. A.C. NEWMAN – Get Guilty
  De songsmid van The New Pornographers deed het dit jaar weer eens zonder zijn vaste band. Heel veel verschil maakt dit niet voor het geluid van de songs, want Newman weet als geen ander hoe je pakkende popsongs moet schrijven. Hooguit mis je Neko Case en Dan Bejar, maar ook zonder hen is dit weer een leuke plaat geworden.

  43. ANNE SOLDAAT – In Another Life
  Na het stoppen van Daryll-Ann zijn de belangrijkste leden van die band, Jelle Paulusma en Anne Soldaat, bepaald niet in een gat gevallen. Paulusma bracht al twee interessante platen uit, Soldaat volgde dit jaar met zijn tweede. Opereerde hij eerst nog onder de noemer Do-The-Undo, nu koos hij voor zijn eigen naam. Samen met de Amerikaan Jason Falkner maakte hij een mooie plaat vol fraaie luisterliedjes en af en toe nog een wat springerige bijdrage. Er is leven na Daryll-Ann!

  42. THE BLACK HEART PROCESSION – Six
  Vrolijke lui zijn het niet, die mannen van The Black Heart Procession. Ook op hun, hoe kan het ook anders, zesde plaat is het weer één en al ellende. De songs schrijden voort en hebben een inktzwarte sfeer. Denk aan Low, maar dan nog veel mistroostiger. Of aan een treurwilgenversie van The Bad Seeds. Mooi is het wel!

  41. THE MADD – Are Pretty Quick!
  The Madd verraste met Ongeneeslijk Beat, een heerlijk plaatje vol sixtiesmuziek. De opvolger is een mengeling van dit soort onbevangen werkstukjes en een wat meer richting een groter publiek mikkend geluid. The Madd staat duidelijk op een kruispunt en moet nog een geschikte richting kiezen. Aanstelijke songs blijven ze echter wel schrijven!

  40. THE MOUNTAIN GOATS – The Life Of The World To Come
  Een nieuw hoofdstuk uit het rijke oeuvre van John Darnielle. Op deze plaat zijn de bijtende gitaarsongs vol relatie- en levensleed minder talrijk aanwezig, omdat er meer ruimte is voor de piano. Dit is een goede keuze, omdat nu blijkt dat Darnielle in staat is ontroerende songs te schrijven. Hij benadert hier bij vlagen zijn beste platen. Overigens heeft hij alle songs vernoemd naar bijbelverzen.

  39. DAYNA KURTZ – American Standard
  De Amerikaanse met de indrukwekkende stem is terug met een album waarop ze nieuw, eigen werk combineert met covers. Of dat allemaal standaardsongs uit de Amerikaanse popgeschiedenis zijn valt te betwijfelen, Nummers van Paul Westerberg en Elliott Smith zijn echter wel prima gekozen. Kurtz blijft een eigenzinnige artieste van hoog niveau.

  38. DEVENDRA BANHART – What Will We Be
  De soloplaten van Banhart hebben eigenlijk altijd hetzelfde probleem. Ze zijn of te lang, omdat de creatieve zanger met baard al zijn ideeën erin wil proppen, of ze zijn te wisselvallig. Dat laatste steekt ook hier weer de kop op, want Banhart wisselt sterke nummers over zijn oude liefde of juist zijn nieuwe vlam af met minder beklijvende niemendalletjes.

  37. SWAN LAKE – Enemy Mine
  Het supertrio Dan Bejar, Spencer Krug en Carey Mercer is terug om de krachten te bundelen. Dit levert weer de nodige spannende songs op, waarin altijd wat gebeurt en waarin de heren het beste in elkaar naar boven halen. Niet altijd even makkelijk luisterbaar, maar wel altijd interessant.

  36. JOHAN – 4

  De vierde van Johan, waarop Jacco de Greeuw zijn bandleden ook ruimte gaf om inbreng te hebben in het geheel, bleek achteraf de laatste. Dan neemt de band afscheid op hoog niveau, want ook op 4 staan weer sterke, melodieuze gitaarsongs. Niet zo briljant als destijds op Pergola, maar dat hoeft ook niet.

  35. ST. VINCENT – Actor
  Annie Clark brengt opnieuw een collectie fijne songs, die op het randje van folk en rock balanceren. Waarbij ook ruimte is voor enkele dansbare elementen. Sterke songs als Actor Out Of Work en Save Me From What I Want laten horen dat ze nog altijd een begenadigd componiste is, die nergens uit de bocht vliegt.

  34. HOPE SANDOVAL & THE WARM INVENTIONS – Through The Devil Softly
  Het duurde even voor de gewezen zangeres van Mazzy Star weer met nieuw werk op de proppen kwam. Liefst acht jaar zit er tussen haar vorige plaat met The Warm Inventions en deze. De formule is in al die jaren niet gewijzigd. Sandoval zingt nog altijd dromerige popsongs met haar zwoele stem en doet dat beurtelings akoestisch en versterkt. Fijne luistertrip!

  33. MONSTERS OF FOLK – Self Titled
  Een supergroep, zo wordt Monsters Of Folk genoemd. Niet gek, gezien de aanwezigheid van M. Ward, Conor Oberst van Bright Eyes, Mike Mogis en Yim Yames, die zich bij My Morning Jacket nog gewoon Jim James noemde. Met name Oberst blijkt geïnspireerd door de samenwerking, gezien zijn bijdragen aan dit album. Niet alle nummers zijn even sterk, maar een geslaagde samenwerking is het zeker.

  32. THE GASOLINE BROTHERS – Tsk!
  Daar zijn de Utrechtse broertjes weer. Debuut Hm! was al erg leuk en deze plaat borduurt voort op dat geluid. Nog steeds zijn bands als Pavement en Guided By Voices belangrijke invloeden, net als de jaren zestig. Die renners in de Tour de France hadden mindere bands kunnen kiezen om te omarmen afgelopen zomer!

  31. NEKO CASE – Middle Cyclone
  De zangeres met de orkaanstem raast weer voorbij. Waar ze in New Pornographers moeiteloos over de gitaarmuren van de band klimt, daar is ze solo vaak wat ingetogener en meer op country gericht. Op dit album blaast ze echter ook af en toe flink door de luidsprekers heen. Luisteren naar Neko Case is vooral genieten van haar Stem en dat kan ook nu weer zonder problemen, al was haar vorige plaat beter.

  30. ANDREW BIRD – Noble Beast
  Een interessante vogel, deze Andrew. Hij schrijft fraaie liedjes en kan schitterend fluiten. Dat levert ook op Noble Beast weer fraaie momenten op, zoals opener Oh No. Bird weet hoe je een nummer moet schrijven en zingt als altijd goed, terwijl ook de teksten weer interessant zijn. Mooie muziek!

  29. TOM PINTENS – Winter Maakt Ons Vrolijk
  De tweede Nederlandstalige plaat van voormalig Zita Swoon-bandlid Pintens mag er weer wezen. Fijne luisterliedjes, met goede teksten van vriendin Ellen Schoenaerts. De Vlaamse tongval van Pintens geeft het geheel iets vriendelijks mee. Waarbij hij in één van de nummers het sombere meisje Loesje wijst op de fraaie dingen in haar omgeving, zoals de muziek van Ramses Shaffy.

  28. AIDAN MOFFAT & THE BEST-OFS – How To Get To Heaven From Scotland
  De brombeer van Arab Strap is weer terug en deze keer met een liedjesplaat. Moffat is heerlijk zichzelf, als hij murmelt over mislukte liefdesavonturen en drank. Zijn verhalen over het Schotse nachtleven blijven boeien, zeker als zijn band er een prima muzikale omlijsting bij verzorgt. Bovendien lijkt hij ergens oprecht verliefd en wie had dat ooit durven denken?

  27. JESSICA LEA MAYFIELD – With Blasphemy So Heartfelt
  Talentvolle zangeres, die werd ontdekt door Dan Auerbach van The Black Keys. Hij hielp haar bij het verwezenlijken van haar eerste plaat, waarop ze haar emotioneel klinkende folk en countrysongs mag laten horen. Haar soms verveeld klinkende zang is een sterke troef van een goed debuut.

  26. ANTONY & THE JOHNSONS – The Crying Light
  Gezien alle hoge verwachtingen kon deze nieuwe van Antony eigenlijk alleen tegenvallen. Dat doet hij toch niet, want ook hier brengt de zanger met de fantastische stem weer een aantal prachtsongs ten gehore. Toch is het materiaal over de hele linie genomen net wat minder sterk dan op de twee voorgangers, die niet minder dan geniaal waren. Het is nu dus gewoon een prima plaat, in plaats van een meesterwerk.

  25. ALELA DIANE – To Be Still
  Alela Diane verraste enkele jaren geleden met The Pirate’s Gospel en dus waren de verwachtingen rond deze plaat hoog. Die maakt ze waar, want opnieuw is hier een collectieve fijne folksongs, gebracht met haar heldere stemgeluid. De opzwepende ritmes van de voorganger zijn verdwenen, maar Diane laat horen een blijvertje te zijn.

  24. THE BONY KING OF NOWHERE – Alas My Love
  Achter dit merkwaardige alias gaat de Belg Bram Vanparys schuil. Hij brengt een prima album vol mooie gitaarsongs, waarin de geest van “de oude” Radiohead af en toe rondwaart. Breekbare songs over de strijd van Vanparys tegen zijn angsten en frustraties. Schitterend debuut!

  23. GRIZZLY BEAR – Veckatimest
  De sterke troef van deze band zit hem in de hemelse samenzang. Dit levert een aantal werkelijk schitterende songs op, zoals While You Wait For The Others. Daarop laat Grizzly Bear horen waarom werkelijk iedereen de band dit jaar leek te omarmen. Niet alle nummers zijn van dat niveau, maar dit is zeker een fijne plaat.

  22. SOAP & SKIN – Lovetune For Vacuum
  Het Oostenrijkse meisje Anja Plaschg, pas negentien jaar oud, debuteert ijzersterk met een melancholisch, beklemmend en soms bijna deprimerend album. Door haar zang zou je kunnen denken aan een CocoRosie met tienerproblemen en de rol van de piano is ook opmerkelijk.

  21. THE FIERY FURNACES – I’m Going Away
  Het volgende deel in de serie albums van Matt & Eleanor Friedberger. Opnieuw zijn alle kenmerkende aspecten aanwezig. De aparte teksten, de fraaie zang van Eleanor, de bruuske wendingen, de plotse verrassingen. Toch neigt deze plaat meer naar “gewone” liedjes dan de vorige en dat is soms ook wel eens leuk.

  20. WILCO – Wilco (The Album)
  Wilco brengt op deze plaat een staalkaart van alles wat men de afgelopen jaren heeft geprobeerd, zou je kunnen zeggen. Er zijn eenvoudigere liedjes met een countrytintje, er zijn rockers en er zijn nummers die wat ingewikkelder in elkaar zitten. Dit is een mooie revanche na het zwakkere Sky Blue Sky!

  19. ROOSBEEF – Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten
  Roos Rebergen brengt een collectie aparte Nederlandstalige songs. Haar teksten zijn bijzonder, omdat ze eigenlijk doeltreffend en simpel zijn, maar daardoor juist af en toe een bijzondere lading mee krijgen. Haar stem is er één uit de categorie haten of liefhebben, hetgeen haar muziek nog een extra tintje meegeeft. Opmerkelijk werkstuk van eigen bodem!

  18. KATZENJAMMER – Le Pop
  Deze Noorse dames knallen op dit album alle kanten uit. Folk, een beetje rock, pop, soms bijna chanson en af en toe een soort van zeemanskoortjes. Het klinkt allemaal prima en zorgt voor een plaat waar je met een glimlach naar kunt luisteren.

  17. MARTHA WAINWRIGHT – Sans Fusils, Ni Souliers, À Paris
  Waar broer Rufus al eens een album met nummers van Judy Garland deed, daar komt Martha Wainwright nu met een vijftiental vertolkingen van Edith Piaf. Door haar intense voordracht en sterke inlevingsvermogen tilt ze deze songs naar grote hoogte. Schitterend geslaagd project!

  16. MOSS – Never Be Scared / Don’t Be A Hero
  Moss is terug na het sterke debuut The Long Way Back en heeft zich sindsdien behoorlijk ontwikkeld. Destijds grossierde Mariën Dorleijn in fraaie gitaarpop, precies in de lijn van de Excelsior-artiesten. Het goede van toen is behouden en daar is een vleugje dansbaarheid aan toegevoegd. Dit levert een bijzonder sterke plaat op!

  15. THE LOW ANTHEM – Oh My God, Charlie Darwin
  Rammelfolk, ruimte voor country, een stukje blues, een knipoog naar Tom Waits. Het komt allemaal voorbij op dit album van The Low Anthem, dat daardoor een interessant en gevarieerd werkje is geworden. Songs als To Ohio en Charlie Darwin laten hun klasse horen.

  14. LIGHTNING DUST – Infinite Light
  Amber Webber en Josh Wells van Black Mountain komen met een prachtige plaat vol folkmuziek met piano- en vioolbegeleiding. De sterk melodieuze songs worden door de trillende stem van Webber naar grote hoogte gebracht. Een verrassend sterk album van, niet verrassend, het Jagjaguwar-label.

  13. ISBELLS – Self Titled
  De Belg Gaëtan Vandewoude komt hier met negen songs in iets meer dan een half uur. Een half uur waarin zijn verstilde, schitterende nummers om aandacht schreeuwen. Denk Elliott Smith, Nick Drake en Bon Iver. Melancholieke folk die voor kippenvel zorgt.

  12. GOD HELP THE GIRL – Self Titled
  Stuart Murdoch maakte een soundtrack voor een film die nog moet komen. Daarbij liet hij diverse zangeressen, van wie Catherine Ireton een heuse ontdekking genoemd mag worden, zijn songs zingen. Die doen denken aan Belle & Sebastian, maar dan met vrouwelijke zang en een enorm orkest erbij. Zeer geslaagd, want de songs nestelen zich snel in je hoofd en zitten goed in elkaar!

  11. MUMFORD & SONS – Sigh No More
  De rasperige stem van Marcus Mumford, de folksongs die doen denken aan The Pogues, de fraaie samenzang in diverse stukken… Mumford & Sons heeft genoeg troeven om te boeien op dit Sigh No More en levert een knappe plaat af, die zowel kan ontroeren als enthousiast kan laten meedeinen en zingen.

  10. COPARCK – A Dog And Pony Show
  De band rond Odilo Girod is weer terug met een sterk album. Girod heeft zijn nummers meer opgebouwd volgens het model van de enige bescheiden radiohit The World Of Tomorrow, zodat ze sneller beklijven. Toch zijn het nog altijd de warme, melodieuze stukken en de getergde zang van Girod die van Coparck de meest Vlaamse band van Nederland maken en tegelijkertijd een band waar we erg trots op mogen zijn!

  9. MAGNOLIA ELECTRIC CO. – Josephine
  Jason Molina is weer terug met een plaat vol beklemmende, desolate liedjes. Vanaf opener O! Grace word je meegenomen langs een verzameling fraaie treurnummers, die nog het meest op Americana lijken. Recht uit het hart, recht naar het hart!

  8. DEZ MONA – Hilfe Kommt
  Hoe moet je een geweldige voorganger als Moments Of Dejection Or Despondency evenaren? Wel, de band rond de geweldige zanger Gregory Frateur weet het. Dez Mona keert terug naar waar het ooit begon. De bassist Nicolas Rombouts begeleidt Frateur, wiens warme soulvolle huilstem deze keer minder vaak mensen de gordijnen zal injagen, en pas daarna wordt gekeken welke instrumenten er nog meer worden ingezet. Een keuze die prima uitpakt, want dit is weer een prachtalbum!

  7. SUNSET RUBDOWN – Dragonslayer
  Spencer Krug is in topvorm op dit album. Zijn intense zang laat de nummers zorgt voor rillingen op de rug en zijn band laat de muziek lekker zwieren. Het maakt van nummers als Silver Moons en Nightingale / December Song eigenlijk niets minder dan klassiekers. Een titel waar dit album ook best aanspraak op mag maken.

  6. PJ HARVEY & JOHN PARISH – A Woman A Man Walked By
  Parish & Harvey zijn niet van plan om het de luisteraar heel makkelijk te maken op hun tweede samenwerkingsverband. Parish zorgt voor de spannende muzikale omlijsting, waarin Polly moeiteloos haar ei kwijt kan. Gewoon mooi zingend, blaffend als een hond, krijsend als een oude heks of lieflijk kwelend als een klein meisje, het komt allemaal langs en het blijft boeien!

  5. TEGAN AND SARA – Sainthood
  De tweeling besloot om niet voort te borduren op het wat ingetogenere werk van The Con, maar weer meer richting powerpop te gaan en daarbij ook de dansvloer niet te schuwen. Het levert een plaat op die even moet groeien, maar daarna weer even pakkend is als altijd. De samenzang van de dames is nog altijd een sterke troef, terwijl ook de individuele aanpak goed naar voren komt.

  4. CHRIS CHAMELEON – Kyk Hoe Lyk Ons Nou
  Na het fraaie Ek Vir Jou is de Zuid-Afrikaanse stemkunstenaar weer terug met een prima album. Chameleon zorgt voor springerige nummers (Apie), voor een fraai duet met Lianie May (Grootste Geskenk(/i]) en de bekende sterke popsongs als [i]Lucille en Ek Kan Nie Wag Nie. Dit alles weer met zijn bijzondere stem en dus zorgt hij opnieuw voor een fraaie plaat.

  3. FRANZ NICOLAY – Major General
  New Yorker Franz Nicolay wil naast zijn werk in de band The Hold Steady ook zelf aan de weg timmeren. Dat lukt hem prima met dit eclectische werkstuk, waarin hij elke stijl probeert die hem op dat moment aanspreekt. Van punk tot rock tot zwaar aangezet drama in de lijn van Dresden Dolls. Nicolay overtuigt eigenlijk bij elke poging en dat maakt dit Major General tot één van de leukste platen van 2009!

  2. FLORENCE + THE MACHINE – Lungs
  Florence Welch heeft een geweldige stem. Dat laat ze op dit debuut dan ook horen. Haar muziek heeft iets dromerigs, als ware Florence een dochter van Kate Bush, maar kent ook het nodige drama. Florence schrikt ook niet terug voor een portie bombast, simpelweg omdat ze met haar stem alles aankan. Ze zwiert over haar nummers en komt altijd weer veilig op de grond. Moordgriet!

  1. JOE GIDEON & THE SHARK – Harum Scarum
  Gideon Joe Seifert besloot om samen met zijn zus Viva een plaat te maken. Hij zingt, speelt gitaar en bas en zij drumt en bespeelt de toetsen. Ook zorgt ze voor de tweede stem op een plaat die klinkt als een kruising tussen Nick Cave, The Kills en The Velvet Underground of meer specifiek de praatzang van Lou Reed. Het geheel kan betiteld worden als rauwe bluesrock, waarin vooraf nooit in te schatten is welke weg men in gaat slaan. Boeiend van begin tot eind!
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_75975876
  oooeh mooi lijstje, en leuke omschrijvingen! Vele albums die ik niet kende die ik meteen uit ga proberen!
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
    woensdag 23 december 2009 @ 16:55:55 #118
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75976247
  Ik denk dat ik mijn lijst vanavond ook wel klaar heb.

  Paar opvallend hoog en laag methodmich We gaan wel een aantal dubbelen.
  pi_75976390
  quote:
  Op woensdag 23 december 2009 11:11 schreef teknomist het volgende:

  [..]

  Choral (Mountains) is heel lekker ja. Het had niet veel gescheeld of deze stond ook in mijn lijstje.
  Dan is Alva Noto die ook in zijn llijstje staat zeker een aanrader als je die al niet kende.
  pi_75976474
  quote:
  Op woensdag 23 december 2009 16:59 schreef trebremmit het volgende:

  [..]

  Dan is Alva Noto die ook in zijn llijstje staat zeker een aanrader als je die al niet kende.
  Die ken ik al, ben een groot Raster-Noton liefhebber. Liedgut van AtomTM was ook een sterke plaat dit jaar.
  “Everyone wants to live at the expense of the state. They forget that the state lives at the expense of everyone.” ― Frédéric Bastiat
  pi_75976630
  Mooie lijst, Methodmich. Al begrijp ik toch niet wat iedereen met Mumford and Sons heeft...
  pi_75976724
  quote:
  Op woensdag 23 december 2009 16:55 schreef ranja het volgende:
  Ik denk dat ik mijn lijst vanavond ook wel klaar heb.

  Paar opvallend hoog en laag methodmich We gaan wel een aantal dubbelen.
  Welke vond je de opvallendste(n)?
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
    woensdag 23 december 2009 @ 17:18:08 #123
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75976981
  Roosbeef, Sid & Susie staan laag. The Madd hoger dan ik op basis van je 'de eerste was beter' had verwacht.
  pi_75978144
  Nou ja, de eerste was bij mijn toen nummer tien in de lijst over dat jaar, dus er zit wel een verschil in.

  Roos toch keurig top 20. Had haar begin van het jaar wel wat hoger staan, maar er zijn nog wat platen gekomen die ik toch net beter vond. Al vond ik het best lastig dit jaar, want bij 11-20 staan ook zat platen die ik eventueel in de top tien had gewild.
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
    woensdag 23 december 2009 @ 17:57:05 #125
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75978253
  Daar heb ik ook last van Vooral ook albums waar een paar geweldige nummers op staan en die je wel hoog wil zetten maar als je het hele album beschouwt horen ze toch lager.
  pi_75982036
  Mooi lijstje Methodmich. Staan toch een hoop albums in die ik nog niet ken, ben vooral benieuwd naar het album van Franz Nicolay.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
    woensdag 23 december 2009 @ 19:35:54 #127
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75982170
  De mijne is ook klaar... heb geprobeerd overal iets zinnigs bij te zetten en bij de eerste 10 ook een youtubeje.

  Voor het eerst ook een paar albums die ik (nog) niet heb.
  Omdat ze alleen per download te krijgen zijn, of omdat ze alleen via te dure websites gekocht kunnen worden. Ook een paar zijn nog onderweg, ook een paar die niet in deze lijst staan maar waarvan ik ook betwijfel of ik die nog voor 31-12 zal krijgen.

  Maar dan nu waar het om gaat.


  1 Queen Adreena - Djin
  Waar UK
  Welk 5e album, alle 5 uit deze eeuw
  Wat Noisepunk
  Plus Beste album van Queen Adreena? Waarschijnlijk wel.
  Min Japanse uitgave met bonus dvd, Europese uitgave met bonus tracks
  clipje Killer (Tits)

  2 Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures
  Waar USA
  Welk Debuutalbum van een supergroep al had het ook het 6e Qotsa album genoemd kunnen worden
  Wat Stonerrock met lange jams
  Plus Josh Homme. Dave Grohl drumt weer.
  Min hype-hyper-hypest
  clipje Mind eraser, no chaser

  3 Drive Like Maria - Elmwood
  Waar Belgie en Nederland
  Welk Debuutalbum
  Wat Vuige stonerrock'n'roll
  Plus Swingt als een tierelier
  Min Janis Ian als gastzangeres?
  clipje King of the Town

  4 The Gathering - The West Pole
  Waar Nederland
  Welk Het 13e album, maar de eerste met nieuwe zangeres Silje.
  Wat Eigenlijk gaan ze gewoon verder met de weg die ze via het gele dubbelalbum ingeslagen zijn, en dit is het beste na dat album.
  Plus Het eerste en laatste nummer van het album zijn de 2e beste nummers. Silje doet Anneke redelijk snel vergeten.
  Min Niks.
  clipje No One Spoke

  5 Lily Allen - It's Not Me, It's You
  Waar UK
  Welk 2e album
  Wat In het verlengde van het geweldige debuut, pop met diverse invloeden.
  Plus Niks minder en misschien zelfs net beter dan het debuut.
  Min Fuck You.
  clipje Who's Have Known?

  6 Cocktail Slippers - Saint Valentine's Day Massacre
  Waar Noorwegen
  Welk 3e album en verreweg hun beste voor zover ik weet
  Wat 60s girlgroup met 80s pop, The Pipettes + Bangles + Gogo's.
  Plus Zie 'wat'
  Min Niks
  clipje In the City

  7 The Dead Weather - Horehound
  Waar USA
  Welk Eerste album van de 2e hobbyband van Jack White, maar vergeet Allison Moss ook niet.
  Wat Jack White bewijst dat hij ook in een kwartet kan rocken, ook al zit hij zelf achter de drum.
  Plus Ontoegankelijk en compromisloos.
  Min Jack White hoeft niet élk nummer mee te zingen
  clipje Treat Me Like Your Mother

  8 Olivia Ruiz - Miss Météores
  Waar Frankrijk
  Welk 3e studio album
  Wat Een mix van stijlen, pop/rock/chanson/tango ofzo. Het ene nummer rocken The Noisettes zoals ze op hun eigen albums niet durven en het volgende is een samenwerking met jazz combo Lonely Drifter Karen.
  Plus Verreweg haar beste album. Zeer gevarieerd zonder te vervelen...
  Min ...behalve in een enkele ballad.
  clipje Belle à en crever

  9 Daily Bread - Well, You're Not Invited
  Waar Nederland (Emmeloord!)
  Welk Debuutalbum, op Excelsior
  Wat Trio dat met drum, bas en orgel dansbare rock maakt.
  Plus Alle nummers zijn gelijk.
  Min Sommige teksten...
  clipje Shot the Picture

  10 The Monroes - Roulette
  Waar Nederland (Groningen!)
  Welk Debuutalbum, op Tocado, 3 jaar nadat ik ze zag op Metropolis
  Wat Op 60s en 70s beat geinspireerde rock, Shocking Blue met surf invloed.
  Plus Groeiplaatje dat niet snel verveelt.
  Min Send Me a Postcard, de b-kant van hun eerste single, staat er niet op.
  clipje Something Coming

  11 Tegan and Sara - Sainthood
  Waar Canada
  Welk 5e album
  Wat Tweestemmige tweeling met (acoustische) gitaar
  Plus Wat meer uptempo en terug naar de stijl van hun 3e album
  Min niks

  12 Metric - Fantasies
  Waar Canada
  Welk 4e album, 1e die officieel in Europa is uitgebracht
  Wat Gitaar-met-zangeres band, mengt dansbare rock met ballads
  Plus Waarschijnlijk hun beste album.
  Min Net als bij hun vorige albums zijn ze net niet helemaal constant goed.

  13 The Suicidal Birds - Spend Your Life in Serious Misery
  Waar Nederland (Bakkeveen!)
  Welk 3e album
  Wat Garagerock met heel veel distortion en een drumcomputer
  Plus Hun beste album
  Min niks

  14 Gun Outfit - Dim Light
  Waar USA
  Welk 1e album
  Wat Lofi noise, Sebadoh meets Gumball, vrijwel ongeprodcueerd. Doet ook denken aan Bob Bert's band Bewitched.
  Plus Kort maar krachtig, helemaal goed.
  Min niks.

  15 Magnapop - Chase Park
  Waar USA
  Welk 5e album, voorlopig alleen digitaal
  Wat Degelijke collegerock zoals dat begin jaren 90 door 'iedereen' werd gemaakt
  Plus Linda en Ruthie doen het nog.
  Min Alleen digitaal verkrijgbaar.

  16 C½ur de Pirate - C½ur de Pirate
  Waar Frankrijk
  Welk debuutalbum
  Wat Fluisterpop van singer/songwriter achter de piano.
  Plus Lekkere achtergrondmuziek, goede stem.
  Min niks.

  17 Fleeting Joys - Occult Radiance
  Waar USA
  Welk 2e album
  Wat Shoegaze zoals ze My Bloody Valentine en een hele reeks andere Britse bands ze ooit maakte
  Plus De lat ligt hoog voor genregenoten zoals Serena-Maneesh die volgend jaar met een nieuw album komt
  Min Eigenlijk hoort dit gewoon uit de 90s te komen en niet nieuw te zijn

  18 50 Foot Wave - Power+Light EP
  Waar USA
  Welk Na een ep, een album en wat live dingen voor de fanclub nu weer een ep.
  Wat De 2e band van Kristin Hersh, naast haar solowerk en Throwing Muses laat 50 Foot Wave de hardere kant van Kristin horen. EP met 7 nummers.
  Plus Lekker hard met Kristin die goed bij stem is.
  Min EP, geen album.

  19 Charlotte Gainsbourg - IRM
  Waar Frankrijk
  Welk volgens haarzelf de 2e, na het (volgens mij) briljante 5:55 uit 2007.
  Wat Fluisterpop met achtergrondmuziek van Beck
  Plus Geen 5:55 deel 2 door minder piano en meer instrumenten (vele laagjes dankzij Beck)
  Min 5:55 was toch beter

  20 The Madd - The Madd Are Pretty Quick
  Waar Nederland
  Welk 2e album, weer op Excelsior
  Wat Beatlesque rock'n'roll met een Rotterdams accent
  Plus Beter dan het debuut
  Min Beetje veel nummers, en live viel het me niet mee. 1 keer te hard (volume), 1 keer te kort (ruzie)

  21 Juliette Lewis - Terra Incognita
  Waar USA
  Welk 1e album onder eigen naam na 2 albums met The Licks
  Wat Singer songwriter blues, Janis Joplin meets Led Zeppelin. Maar dan goed.
  Plus Haar stem komt erg duidelijk door, meer dan in de rock'n'roll van de Licks.
  Min Soms wat te veel de blues kant op.

  22 Baddies - Do the Job
  Waar UK
  Welk debuutalbum
  Wat Britpop, de wat hardere versie van zoals de laatste jaren wel vaker gemaakt is. Doet door de zang soms ook aan Big Country denken.
  Plus Makkelijk meezingbare pop/rock.
  Min niks.

  23 The Raveonettes - In and Out of Control
  Waar Denemarken
  Welk 4e langspeler
  Wat Surfpoprock met de stofzuiger op 10.
  Plus Het ruist weer lekker
  Min Haalt het niet bij de debuut-ep, en de albums zonder ruis waren eigenlijk ook best ok.

  24 Plastiscines - About Love
  Waar Frankrijk maar tegenwoordig wonend in de USA
  Welk 2e album
  Wat gitaarband-met-zangeres van 4 jonge dames, gestyled door magazine NyLon.
  Plus Als de swing van het eerste album er weer in zit klinkt het geweldig.
  Min Slechts 2 in het Frans gezongen nummers, haalt het niet bij hun debuut.

  25 Andrea McEwan - Rental Property
  Waar Australië, tegenwoordig UK
  Welk debuutalbum
  Wat singer-songwriter die behoorlijk poppy klinkt, zit ergens tussen Sheena Easton en Marike Jager.
  Plus Erg goede stem
  Min Bij vlagen iets te sky-radio

  26 Sonic Youth - The Eternal
  Waar USA
  Welk 16e reguliere studioalbum
  Wat Alt.rock, weer enigzins terug naar de basis.
  Plus Beste SY album van het decennium.
  Min Je blijft vergelijken met hun 80s/90s albums en bij verreweg de meeste verbleekt deze.

  27 Elisa - Heart
  Waar Italie
  Welk 6e reguliere album
  Wat Pop met veel ballads, dit keer vooral in het Engels en een paar keer Italiaans.
  Plus Blijft een geweldige stem.
  Min In het Italiaans komt ze beter over.

  28 Chat - Folie Douce
  Waar Frankrijk
  Welk debuutalbum
  Wat Fluisterpop van singer/songwriter achter de piano.
  Plus Vergelijkbaar met C½ur de Pirate maar dan wat poppier.
  Min Iets minder bijzonder dan die, vooral door de stem.

  29 Spinnerette - Spinnerette
  Waar USA
  Welk debuutalbum van de nieuwe band van Brody Dalle, ex-Distillers
  Wat Zwaar aangezette rock ergens tussen Qotsa en Hole
  Plus Beter dan Distillers, lekker recht-toe-recht-aan
  Min niks.

  30 Vibravoid - Distortions
  Waar Duitsland
  Welk 4e album
  Wat Psychedelische stonerrock van het ruige soort
  Plus Lange nummers die lekker doordreinen
  Min Het begin lijkt meer op een noiseband.

  31 Sky Larkin - The Golden Spike
  Waar UK
  Welk debuutalbum
  Wat gitaarband-met-zangeres die vooral midtempo leidjes maakt
  Plus Prima album, weinig op aan te merken
  Min Al kan het misschien wat sprankelender

  32 Magneta Lane - Gambling with God
  Waar Canada
  Welk 2e album
  Wat gitaarband-met-zangeres, gespeeld door 3 dames
  Plus Doet weinig tot niks onder voor het vorige album...
  Min ...maar blijft niet echt hangen (ik vergeet vaak dat ik deze ook nog heb)

  33 I Kissed Charles - This Is Not Romantic
  Waar Nederland (Meppel!)
  Welk debuutalbum, op V2
  Wat gitaarband-met-zangeres, jeugdige pop/rock
  Plus Lekker poppy
  Min Charlotte's stem is soms wat te scherp, en als je de muziek vergelijkt met Daily Bread denk je: zo had het ook gekund.

  34 Sweethead - Sweethead
  Waar USA
  Welk debuutalbum van een superband met leden van Qotsa en de begeleidingsband van Mak Lanegan, met zangeres
  Wat Rock met zangeres
  Plus Een aantal briljante nummers
  Min Wisselvallig album

  35 Dinosaur Jr. - Farm
  Waar USA
  Welk 10e album
  Wat Noiserock met veel ruimte voor de scheurende gitaar van J.Mascis
  Plus Klinkt voor een groot deel (eindelijk weer) zoals het hoort op een Dinosaur album
  Min J. kan echt niet zingen, en tegen het eind wordt het toch wel weer wat veel gepiel.

  36 Remi Nicole - Cupid Shoot Me
  Waar UK
  Welk 2e album
  Wat Een zwarte Lily Allen die nu wat meer de 60s kant opgaat
  Plus Blije liedjes
  Min De pit van het eerste album mist een beetje

  37 A Place to Bury Strangers - Exploding Head
  Waar USA
  Welk 2e album
  Wat Noise in de amerikaanse stijl, veel galm
  Plus Iets harder dan het debuutalbum
  Min Ondanks dat ik het goed blijf vinden scoort dit soort muziek bij mij nooit meer zo hoog.

  38 Reverend and the Makers - A French Kiss in the Chaos
  Waar UK
  Welk 2e album
  Wat Typische danspop/rock waar de UK dit decennium goed in was
  Plus Erg fijne ritmes weer, meestal
  Min Iets teveel ballads, dat heeft zo'n band niet nodig.

  39 Miss Montreal - Miss Montreal
  Waar Nederland
  Welk debuutalbum
  Wat singer/songwriter met gitaar
  Plus Lekker in het gehoor liggende liedjes
  Min niks.

  40 Marie Mai - 3.0
  Waar Quebec
  Welk 3e album
  Wat Franstalige powerpop/rock
  Plus Avril Lavigne maar dan in het Frans
  Min Soms wat teveel Kelly Clarkson gestamp

  41 Emilie Simon - The Big Machine
  Waar Frankrijk
  Welk 3e reguliere album
  Wat Minder experimenteel dan de vorige albums is de vergelijking met Kate Bush hetgeen je het meest leest in de recensies.
  Plus De nummers die dicht bij de vorige albums liggen blijven goed, kan ook nog wel gaan groeien
  Min Na het vorige album waren de verwachtingen hoog, die zijn lang niet ingelost.

  42 Suimasen - Stay
  Waar Nederland
  Welk 3e album na een stilte van 8 jaar
  Wat Alternatieve rock in de stijl van Sonic Youth en Pavement, maar dan iets minder uitbundig.
  Plus Af en toe lekker dwarse noise partijen
  Min De zang van 1 van de zangers is niet zo best.

  43 Shrag - Shrag
  Waar UK
  Welk debuutalbum
  Wat gitaarband-met-schreeuwende-meisjes
  Plus Doet soms denken aan Bis en Huggy Bear.
  Min Die schreeuwen kunnen wel wat gaan tegenstaan.

  44 The XX - XX
  Waar UK
  Welk debuutalbum
  Wat Klinkt als 80s darkwave, minimale instrumentatie en bewust slome zang
  Plus Kabbelt lekker voort...
  Min ...maar echt spannend wordt het ook niet.

  45 Chicks on Speed - Cutting the Edge
  Waar 3 nationaliteiten maar standplaats Berlijn
  Welk 3e album
  Wat Mix van electro, pop, rap, van alles. Op cd2 een aantal remixes en probeersels.
  Plus Een aantal fijne liedjes, zoals Vibrator met medewerking van Fred Schneider van The B-52's.
  Min CD2 voegt niks toe.

  46 Matthew Sweet and Susanna Hoffs - Under the Covers Vol. 2
  Waar USA
  Welk 2e album
  Wat Covers van vooral 70s liedjes, niet allemaal even bekend.
  Plus Susanna's stem
  Min Het album met 60s covers sprak een stuk meer aan. You're so Vain en 2x Todd Rundgren?

  47 The Pains of Being Pure at Heart - The Pains of Being Pure at Heart
  Waar UK
  Welk debuutalbum
  Wat De veilige kant van de shoegaze
  Plus Lekkere sfeer wel
  Min Maar het wordt ook niet ergens echt spannend

  48 Torre & Roos - De Speeldoos EP
  Waar Nederland
  Welk 1e samenwerking tussen de zanger van De Staat en de zangeres van Roosbeef
  Wat Gedichten die geschreven zijn door zwakzinnigen op muziek gezet door De Staat met Roos als extra zangeres.
  Plus Roos. De teksten. En live konkt het erg gaaf.
  Min De Staat.

  49 Grand Duchy - Petits Fours
  Waar USA
  Welk 1e album van de nieuwe band van Frank Black Francis.
  Wat Midtempo Pixies zonder gitaaruitbarstingen.
  Plus De andere helft van het duo is een mevrouw en die zingt ook regelmatig.
  Min Black Francis zingt ook een hoop.

  50 Hatcham Social - You Dig the Tunnel, I'll Hide the Soil
  Waar UK
  Welk debuutalbum
  Wat Enigzins rammelende indiepop, was voorprogramma van The Pains of Being Pure at Heart
  Plus Doet op hun best denken aan een soort Suede meets The Rifles
  Min maar is wel erg wisselvallig


  Buiten mededinging:
  - Roosbeef - Ze kunnen wel je hond etc. Stond in mijn lijst van 2008, vandaar nu niet weer.
  - Katzenjammer - Release in eigen land in 2008, vandaar niet in mijn lijst
  - Jessica Lea Mayfield - Release in eigen land in 2008, vandaar niet in mijn lijst
  - Kitty, Daisy & Lewis - Release uit 2008, heruitagve in 2009 met bonustracks. Maar toch, een heruitgave
  - Manhatten Love Suicides - heruitgave uit 2007, geremasterd en met 10 bonustracks. Maar toch, een heruitgave

  [ Bericht 0% gewijzigd door ranja op 23-12-2009 20:24:40 (typefoutjes) ]
    woensdag 23 december 2009 @ 20:05:40 #128
  52164 pfaf
  pfief, pfaf, pfoef!
  pi_75983577
  Nice Ranja! Genoeg nieuw voer voor mij en leuke beschrijvingen.

  En een crosspostje : Fijne lijst weer MM, de dubbelaars met mij waren van te voren wel te voorspellen. Stom dat ik de nieuwe Magnolia Electric dit jaar helemaal niet heb.
    woensdag 23 december 2009 @ 20:19:12 #129
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75984250
  quote:
  Op woensdag 23 december 2009 20:05 schreef pfaf het volgende:
  Nice Ranja! Genoeg nieuw voer voor mij en leuke beschrijvingen.
  Ik ken Gun Outfit via jouw lijstje, een half jaar geleden ongeveer, trouwens
  pi_75984679
  Leuke lijst ranja en leuke opmaak ook zo met die waar, welk, wat, plus en min. Alleen de plus bij The Madd ben ik niet met je eens, maar dat was al bekend natuurlijk!

  Jammer dat Katzenjammer en Jessica Lea niet meetellen bij jouw lijst. Waar waren ze ongeveer gekomen denk je?
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
    woensdag 23 december 2009 @ 20:35:40 #131
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75985083
  Katzenjammer in de buurt van plaats 25-30, Jessica Lea 30-35.
  Katzenjammer is gewoon gaaf, met die balalaika-bas, erg vrolijk. Jessica Lea is wel goed maar een stuk minder indrukwekkend dan Laura Marling vorig jaar.

  Het kwam ook gewoon te mooi uit dat ik er nu al 50 had, vandaar dat ik ze niet meeneem.
  pi_75986162
  Haha, ja, is ook wel leuk van die ronde getallen. Probeerde ik voorgaande jaren ook wel, maar ja, dan kwam er soms toch nog een plaat die ik wel wilde hebben eigenlijk.
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_75986336
  Leuke lijstjes, ranja en methodmich!

  Cocktail Slippers was ik vergeten in mijn jaarlijstje, zeer goede plaat, moet ik ook nog steeds bestellen

  methodmich heeft gewoon 60% van mijn top 10 in zijn lijst staan
  pi_75987377
  quote:
  Op woensdag 23 december 2009 17:02 schreef teknomist het volgende:

  [..]

  Die ken ik al, ben een groot Raster-Noton liefhebber. Liedgut van AtomTM was ook een sterke plaat dit jaar.
  Daar vond ik weinig aan, te fragmentarisch.
    woensdag 23 december 2009 @ 22:06:05 #135
  258616 Mr.DD
  Yes, it is me.
  pi_75989792
  Dit is echt een geweldig topic
  Mijn lijstje volgt (als het lukt) morgen!
  Bovenstaande is in geheel voorzien van een Gooise r, gaarne deze meenemen bij het lezen.
  pi_76013797
  Uit de losse pols is dit mijn top 10.

  1. Cass Mccombs - Catacombs
  2. Yo La Tengo - Popular Songs
  3. Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix
  4. Atlas Sound - Logos
  5. Papercuts - You Can Have What You Want
  6. DOOM - Born like this
  7. Neon Indian - Psychic Chasms
  8. The Mountain Goats - The Life of the World to Come
  9. Oh No - Ethiopium
  10. Bill Callahan - Sometimes I Wish We Were an Eagle

  [ Bericht 3% gewijzigd door Z op 24-12-2009 14:39:25 ]
  Aldus.
    donderdag 24 december 2009 @ 15:24:52 #137
  258616 Mr.DD
  Yes, it is me.
  pi_76017002
  Dit is het eerste jaar dat ik me echt verdiept heb in meerdere soorten muziek, being a 16 year old.
  Hier mijn lijstje, enjoy!


  1. Them Crooked Vultures - <
  Nieuw. IJzersterk. Zoals een superband moet zijn. (LIVE op Lowlands ook goed trouwens)


  2. Arctic Monkeys - Humbug
  Een nieuw geluid, maar toch als vertrouwd. Nummers zoals Cornerstone en Pretty Visitors maken dit album top! (LIVE @ Lowlands geen contact met het publiek, maar zeker goed.)


  3. Muse - The Resistance
  Omdat het Muse is. De enige die zoiets kunnen maken en het iedere keer weer flikken. Top.


  4. Kyteman - The Hermit Sessions
  Kort maar krachtig. Met het geweldige Sorry (een klassieker!) eentje die thuis hoort in de playlist. (LIVE @ Lowlands machtig mooi, overweldigend, meeslepend)


  5. De Staat - Wait for Evolution
  Nieuw. Holbewoner rock, de belofte helemaal waar gemaakt. Grappig extraatje > 'De Speeldoos' met Roosbeef (zie hier onder). (LIVE sterk, maar kan nog wat meer gitaar gebruiken)


  6. The Prodigy - Invaders Must Die
  (als vanouds, maar frisser)

  7. White Lies - To Lose My Life
  (prachtig geluid, farewell to the fairground absolute topper)

  8. Boys Noize - Power
  (de toekomst van electro)

  9. Moss - Never Be Scared/Don't Be A Hero
  (prachtig album)

  10. Temper Trap - Sweet Disposition
  (heerlijk voor een druilerige zondagnacht)

  11. The XX - <
  (fluister pop)

  12. Florence + The Machine - Lungs
  (verrassend, ook al mag ze de nachtjapon verbranden)

  13. Mando Diao - Give Me Fire
  (Met het geweldige nummer Gloria)

  14. Franz Ferdinand - Tonight: Franz Ferdinand
  (gewoon goed)

  15. Patrick Watson - Wooden Arms
  (Met Big Bird In A Small Cage)

  16. C-Mon & Kypski - We Are Square
  (They're back!)

  17. Wolfmother - Cosmic Egg
  (Heerlijke recht toe recht aan rock)

  18. Editors - In This Light And On This Evening
  (Een heel ander geluid, maar met Papilion toch zeer goed)

  19. Anne Soldaat - In Another Life
  (Mix van Patrick Watson en Moss)

  20. Torre & Roos - De Speeldoos EP
  (Grappig tussendoortje)


  Nieuwkomer 2010> The Mad Trist


  [ Bericht 1% gewijzigd door Mr.DD op 24-12-2009 15:44:06 ]
  Bovenstaande is in geheel voorzien van een Gooise r, gaarne deze meenemen bij het lezen.
  pi_76017332
  1. Rhino Bucket - The Hardest Town
  2. Wolfmother - Cosmic Egg
  3. Buckcherry - Black Butterfly
  4. Masters of Reality - Pine/Cross Dover
  5. Hot Leg - Red Light Fever
  6. Firebird - Grand Union
  7. Electric Six - Kill
  8. Clutch - Strange Cousins From The West
  9. Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures
  10. The Company Band - The Company Band
  pi_76019221
  quote:
  Op woensdag 23 december 2009 21:00 schreef cafca het volgende:
  Leuke lijstjes, ranja en methodmich!

  Cocktail Slippers was ik vergeten in mijn jaarlijstje, zeer goede plaat, moet ik ook nog steeds bestellen

  methodmich heeft gewoon 60% van mijn top 10 in zijn lijst staan
  Inderdaad, al verbaast me dat ook weer niet heel erg hoor. Had zelfs meer kunnen zijn, aangezien ik ook wel interesse had in Julie Doiron, maar daar nog niks mee heb gedaan. Een aanrader?
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
    donderdag 24 december 2009 @ 16:54:50 #140
  43584 Beregd
  absolutely inch perfect
  pi_76021199
  ff mijn lijst herhalen

  1. richmond fontaine - We Used To Think The Freeway Sounded Like A River
  2. great lake swimmers - lost channels
  3. various artists - dark was the night
  4. monsters of folk (self-titled)
  5. Peter Doherty - Grace/Wastelands
  6. M. Ward - Hold time
  7. the xx (self-titled)
  8. Bob Dylan - christmas in the heart
  9. yo la tengo - popular songs
  10. placebo - battle for the sun

  Maar veel te weinig gekocht dit jaar, dus echt oordelen kan ik niet.
  pi_76022231
  Jammer voor die EP van Sadie op 30 december, maar ik post m'n lijstje toch ook maar...
  Daarnaast hebben ze al genoeg eer want met hun volledige album staan ze er aardig bij.

  edit: en ik zie nu dat er nog een album misschien in had kunnen staan... altijd het gevaar van voor het einde van het jaar posten... maar iedereen deed het!!1!

  Met een paar nieuwe en een aantal verschuivingen...

  De Top 40:


  De covers van de top 5 albums.

 • 1. MUCC - Kyutai
 • 2. Kagrra, - Shu
 • 3. the GazettE - DIM
 • 4. Seo Taiji - 8th Atomos
 • 5. D'erlanger - D'erlanger
 • 6. DEAD END - Metamorphosis
 • 7. D'espairsRay - Redeemer
 • 8. exist†trace - Ambivalent Symphony (EP)
 • 9. Matenrou Opera - Anomie
 • 10. exist†trace - Vanguard of the Muses (EP)
 • 11. VAMPS - Vamps
 • 12. Sadie - Master of Romance
 • 13. 9GOATS BLACK OUT - Black Rain (EP)
 • 14. D - Genetic World
 • 15. SID - Hikari
 • 16. Kanon Wakeshima - Shinshoku Dolce
 • 17. High and Mighty Color - Swamp Man
 • 18. Onmyouza - Kongou Kyuubi
 • 19. Asriel - QuoVadis
 • 20. Nightmare - Majestical Parade
 • 21. UVERworld - AwakEVE
 • 22. ACIDMAN - A Beautiful Greed
 • 23. Nana Mizuki - Ultimate Diamond
 • 24. Do As Infinity - Eternal Flame
 • 25. Acid Black Cherry - Q.E.D
 • 26. alice nine. - Vandalize
 • 27. Asriel - Unveil
 • 28. Angelo - Metallic Butterfly
 • 29. girugamesh - Now
 • 30. 12012 - Mar Maroon
 • 31. lynch. - Shadows
 • 32. Kiyoharu - Madrigal of Decadence
 • 33. B'z - Magic
 • 34. Vidoll - Esoteric Romance
 • 35. 30 Seconds to Mars - This is War
 • 36. Duel Jewel - Revive
 • 37. Lacuna Coil - Shallow Life
 • 38. AFI - Crash Love
 • 39. Delain - April Rain
 • 40. Muse - The Resistance

  Naast het goede ook de tegenvallers:

  Utada Hikaru - This Is The One
  Haar stem is prachtig en veel van haar nummers zijn erg goed. Dit zou haar doorbraak in de VS moeten zijn. Maar wat doet ze? Ze verliest alles wat ze heeft om het in te ruilen voor een 13 in een dozijn baggeralbum wat net zo klinkt als dat de gemiddelde pop/R&B zangeres daar in Amerika uitbrengt. Hopeloos. Utada, wat doe je?

  Them Crooked Vultures
  Zwaar matig voor het grootste deel op een paar redelijke nummers na. Te veel Hommes, te weinig boeiends. Saai, had er meer van verwacht.

  Nega - Grave of the Sacrifice
  Met hun debuutalbum (en dat heeft lang genoeg geduurd) hebben ze geen stap naar voren gezet maar juist naar achteren. Één van de slechtste albums die ik gehoord heb in 2009.

  Paramore - naam vergeten
  ... serieus ik kan er echt niet opkomen nu en dat zegt wel genoeg was wel.. mwah, maar sinds de week dat 'ie uitkwam nooit meer naar omgekeken dus...

  Muse - The Resistance
  Ja, hij staat erin! Maar bungelt op het randje. Heeft zo z'n geniale momenten en soms complete bagger. Als het album alleen op die geniale momenten had voortgeborduurd had 'ie in de top 5 kunnen staan. Helaas.

  En er waren meer tegenvallers maar hier hou ik het bij.

  En, wat we volgend jaar (hopelijk) gaan oogsten!

  Nieuwe album van Golden Earring ?
  Zelfde geldt voor Within Temptation
  HOOP HOOP HOOP op L'Arc~en~Ciel album, aangezien ze al een single hebben voor eind januari. En het jaar is lang.
  Versailles met Jubilee, een album wat dit jaar uit had moeten komen maar door het overlijden van de bassist was daar verandering in gekomen. De previews klinken veelbelovend.
  En het album om het jaar mee te openen wordt er een van Nightmare. Hun laatste kon ik waarderen en deze zal naar verwachting ook goed worden. 1 januari!
  En nog wel veel meer

  [ Bericht 0% gewijzigd door Desunoto op 25-12-2009 21:42:56 ]
 •   donderdag 24 december 2009 @ 17:38:28 #142
  258616 Mr.DD
  Yes, it is me.
  pi_76023134
  quote:
  Op donderdag 24 december 2009 17:17 schreef Desunoto het volgende:
  [lange post]
  Luister Them Crooked Vultures nou eens nog een keer en ontdek het is
  Maar je lijstje vind ik voor de rest allemaal. Naja. Geen idee, nog nooit van gehoord
  Bovenstaande is in geheel voorzien van een Gooise r, gaarne deze meenemen bij het lezen.
  pi_76023641
  Ik heb het geprobeerd te "ontdekken" als in nog een paar keer goed luisteren voor m'n oordeel. Doe ik meestal bij iets waarvan ik eerst zeg "mwah".

  Maar ik bleef het niet boeiend vinden en een aantal nummers skipte ik gewoon na 5 seconden met de gedachte "oh nee niet dit weer". Nog meer luisteren gaat daar geen verandering in brengen denk ik. Dan besteede ik die tijd liever aan muziek die ik wel kon waarderen.
  pi_76025835
  Niet veel muziek uit dit jaar geluisterd, het is veelzeggend dat ik al moeite heb om een top 10 met naar mijn mening goede albums te vullen.

  1. Bill Callahan - Sometimes I Wish We Were An Eagle
  2. Bob Dylan - Together Through Life
  3. Alela Diane - To Be Still
  4. Grizzly Bear - Veckatimest
  5. Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix
  6. Andrew Bird - Noble Beast
  7. Ray Davies - The Kinks Choral Collection
  8. Taken By Trees - East of Eden
  9. Julian Casablancas - Phrazes for the Young
  10. Great Lake Swimmers - Lost Channels
  pi_76032437
  Is er geen topic met dingen als

  Beste nieuwkomer 2009:
  Beste comeback 2009:
  Grootste tegenvaller 2009:
  Grootste verrassing 2009:
  etc?
    donderdag 24 december 2009 @ 22:58:11 #146
  258616 Mr.DD
  Yes, it is me.
  pi_76035518
  quote:
  Op donderdag 24 december 2009 21:25 schreef Desunoto het volgende:
  Is er geen topic met dingen als

  Beste nieuwkomer 2009:
  Beste comeback 2009:
  Grootste tegenvaller 2009:
  Grootste verrassing 2009:
  etc?
  Tja. Volgend jaar beter.
  Bovenstaande is in geheel voorzien van een Gooise r, gaarne deze meenemen bij het lezen.
  pi_76045842
  Het kan nog! Als mensen zo'n lijstje invullen en onder hun jaarlijst plakken als ze die nog niet hebben gepost. Of anders apart.

  Beste nieuwkomer: deze artiest heeft z'n debuutalbum in dit jaar uitgegeven
  Beste comeback: deze artiest heeft meerdere jaren geen nieuw materiaal gemaakt en kwam met iets heel goeds
  Grootste tegenvaller:
  Grootste verrassing:
  Meest diverse album:
  Meest eentonige album:
  Meest gehypete album:
  Beste Engelstalige album:
  Beste Nederlandstalige album:
  Beste anderstalige album:
  Beste concert: waar je dit jaar bij bent geweest
  Mooiste cover:
  Beste video:

  Iemand nog aanvullingen?
  pi_76052035
  quote:
  Op vrijdag 25 december 2009 12:15 schreef Desunoto het volgende:
  Het kan nog! Als mensen zo'n lijstje invullen en onder hun jaarlijst plakken als ze die nog niet hebben gepost. Of anders apart.

  Beste nieuwkomer: deze artiest heeft z'n debuutalbum in dit jaar uitgegeven
  Beste comeback: deze artiest heeft meerdere jaren geen nieuw materiaal gemaakt en kwam met iets heel goeds
  Grootste tegenvaller:
  Grootste verrassing:
  Meest diverse album:
  Meest eentonige album:
  Meest gehypete album:
  Beste Engelstalige album:
  Beste Nederlandstalige album:
  Beste anderstalige album:
  Beste concert: waar je dit jaar bij bent geweest
  Mooiste cover:
  Beste video:

  Iemand nog aanvullingen?
  Misschien het album of de band waarvan je in 2010 het meest van verwacht? Past denk ik ook wel in het lijstje.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
  pi_76052281
  Ohja natuurlijk.
  En ik dacht net nog aan beste single algemeen (dus eventuele b-kant(en) bij de single ook meegerekend)
  En de beste uitstraling van een artiest algemeen (op podia, videoclips, in interviews, looks etc. allemaal meegerekend)

  Dus dan wordt het zoiets (en in code voor makkelijk kopïeren):

  Beste nieuwkomer: deze artiest heeft z'n debuutalbum in dit jaar uitgegeven
  Beste comeback: deze artiest heeft meerdere jaren geen nieuw materiaal gemaakt en kwam met iets heel goeds
  Grootste tegenvaller:
  Grootste verrassing:
  Meest diverse album:
  Meest eentonige album:
  Meest gehypete album:
  Beste Engelstalige album:
  Beste Nederlandstalige album:
  Beste anderstalige album:
  Beste concert: waar je dit jaar bij bent geweest
  Mooiste cover:
  Beste video:
  Artiest/band met de beste/mooiste uitstraling:
  Beste single: b-kant(en) op de single meegerekend, dus niet persé 1 specifiek nummer, hoewel dat ook kan
  Hoogste verwachtingen van deze artiest in 2010:
  Hoogste verwachtingen van dit album in 2010:

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  [b]Beste nieuwkomer:[/b] [i]deze artiest heeft z'n debuutalbum in dit jaar uitgegeven[/i]
  [b]Beste comeback:[/b] [i]deze artiest heeft meerdere jaren geen nieuw materiaal gemaakt en kwam met iets heel goeds[/i]
  [b]Grootste tegenvaller:[/b]
  [b]Grootste verrassing:[/b]
  [b]Meest diverse album:[/b]
  [b]Meest eentonige album:[/b]
  [b]Meest gehypete album:[/b]
  [b]Beste Engelstalige album:[/b]
  [b]Beste Nederlandstalige album:[/b]
  [b]Beste anderstalige album:[/b]
  [b]Beste concert:[/b] [i]waar je dit jaar bij bent geweest[/i]
  [b]Mooiste cover:[/b]
  [b]Beste video:[/b]
  [b]Artiest/band met de beste/mooiste uitstraling:[/b]
  [b]Beste single:[/b] [i]b-kant(en) op de single meegerekend, dus niet persé 1 specifiek nummer, hoewel dat ook kan [/i]
  [b]Hoogste verwachtingen van deze artiest in 2010:[/b]
  [b]Hoogste verwachtingen van dit album in 2010:[/b]


  Iemand nog ideeën of is dit een goed lijstje om in te vullen?
  pi_76052506
  Springsteen - working on a dream
  Redemption - snowfall on judgement day
  Queensryche - american soldier
  pi_76052975
  quote:
  Op vrijdag 25 december 2009 16:16 schreef Desunoto het volgende:

  [...]

  Iemand nog ideeën of is dit een goed lijstje om in te vullen?
  Ik vind dat wel een goed lijstje. Ik zou wel een apart topic openen voor die lijst.
  Stay on my arm, you little charmer
  pi_76053109
  Beste single is inderdaad een goede. Maar waarom verwachtingen in 2010 van artiest en album allebei? Lijkt me beetje dubbelop. Of denk je dan vooral aan een concert-tour van iemand ofzo?

  En die uitstralingsvraag vind ik ook te algemeen, en ook niet zo boeiend. Ik zou het houden bij specifieke vragen over nieuwkomer, comeback, verrassing, tegenvaller, hype, engelstalig, nederlandstalig en andertalig. En dan nog iets met een single en een video inderdaad, maar niet al die veel te veel van smaak afhangende vragen.
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  pi_76053304
  Eh, het hele lijstje hangt van smaak af natuurlijk.

  En ik had die andere gesplitst omdat de ene vraag gaat over de artiest in het algemeen (tours o.i.d kan je daar idd ook meerekenen) en de ander over een specifiek album. Van alle releases die nu al bekend zijn (die nog komen) verlang je waarschijnlijk het meest naar een bepaald album. Maar je kan verwachten dat er van een andere artiest ook nog iets beters komt, of meer! Voorbeeld: als alles erop duidt dat artiest x ook een album zal uitbrengen maar het is nog niet bekendgemaakt, tezamen met een tour of zo kan je die bij "hoogste verwachting van deze artiest in 2010" zetten. Dat was een beetje het idee.

  En ik zal er wel een apart topic voor maken dan. Eerst eten en kerst!

  edit: Terugblik op muziekjaar 2009 (invullijstje!)

  [ Bericht 8% gewijzigd door Desunoto op 25-12-2009 18:48:00 ]
  pi_76058041
  quote:
  Op donderdag 24 december 2009 16:10 schreef methodmich het volgende:

  [..]

  Inderdaad, al verbaast me dat ook weer niet heel erg hoor. Had zelfs meer kunnen zijn, aangezien ik ook wel interesse had in Julie Doiron, maar daar nog niks mee heb gedaan. Een aanrader?
  Ik vind van wel. Bill Callahan trouwens ook!
  pi_76071302
  quote:
  Op vrijdag 25 december 2009 21:25 schreef cafca het volgende:

  [..]

  Ik vind van wel. Bill Callahan trouwens ook!
  Is dit album heel anders dan (smog)?

  Zijn bijdrage aan de laatste plaat van Joanna Newsom vond ik ook wel goed te pruimen eigenlijk.
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_76071821
  De laatste dagen heb ik een stapel nieuwe albums geluisterd en ik ben bang dat ik mijn lijstje wat aan moet passen binnenkort
  O.a Broken Bells, The Black Heart Procession, Dez Mona en Fjieri komen er waarschijnlijk bij....
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
  pi_76071886
  quote:
  Op vrijdag 25 december 2009 17:17 schreef Desunoto het volgende:
  Eh, het hele lijstje hangt van smaak af natuurlijk.

  En ik had die andere gesplitst omdat de ene vraag gaat over de artiest in het algemeen (tours o.i.d kan je daar idd ook meerekenen) en de ander over een specifiek album. Van alle releases die nu al bekend zijn (die nog komen) verlang je waarschijnlijk het meest naar een bepaald album. Maar je kan verwachten dat er van een andere artiest ook nog iets beters komt, of meer! Voorbeeld: als alles erop duidt dat artiest x ook een album zal uitbrengen maar het is nog niet bekendgemaakt, tezamen met een tour of zo kan je die bij "hoogste verwachting van deze artiest in 2010" zetten. Dat was een beetje het idee.

  En ik zal er wel een apart topic voor maken dan. Eerst eten en kerst!

  edit: Terugblik op muziekjaar 2009 (invullijstje!)
  die andere vragen zijn wel wat algemener. Eentonigheid ofzo is al veel vager..het is ook iets wat je toevalligerwijs ook juist weer mooi kan vinden. Een tweezijdige betekenis in die andere vragen krijg je minder snel..
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  pi_76071976

  1. Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures
  Het gehele jaar stond de nummer 2 op de eerste plaats. In de laatste maand is hij ingehaald. Met piepende banden komt hij tot stil stand. Op Lowlands werd ik nieuwsgierig gemaakt, de single New Fang was heerlijk maar dat hele album is zo ontzettend strak. Queens of the Stone Age met Led Zeppelin invloeden. Want laten we eerlijk zijn, Dave is op deze cd gewoon de drummer. Ze zijn al bezig met het opnemen van plaat 2. En er zit nog zoveel meer in. Ik ben al benieuwd!
  Toptracks: "No One Loves Me & Neither Do I", "Mind Eraser, No Chaser", "New Fang" en "Scumbag Blues"

  2. White Lies - To Lose My Life...
  Dit is een persoonlijke nummer twee. Toen ik het album voor het eerst hoorde, dacht ik: "Hey, onbekend werk van Joy Division". Voornamelijk door de zware bas, was de link snel gelegd. Misschien is dit album nog een beetje geforceerd maar deze jongens zijn op de juiste weg.
  Toptracks: Death, To Lose My Life en Farewell to the Fairground
  .
  .
  .
  .
  3. Mando Diao - Give Me Fire!
  Dit jaar was een prima jaar voor mij om 3FM te luisteren. Bandje na bandje waar ik fan van ben, werden "ontdekt". Alleen vaak wel tot treurnis toe gedraaid. Een voorbeeld is bijvoorbeeld Mando Diao. Eerste wapenfeit dat ik hoorde was Gloria. En dat vond ik weer een ouderwets fantastisch nummer. Blind het album gehaald en voor mij het beste werk van de heren. Ze graven lekker terug naar de 70's, gieten er een flinke teug indierock over en je hebt het album.
  Toptracks: Dance With Somebody, Gloria en Crystal
  .
  .
  4. The Swell Season - Strict Joy
  Heerlijke singer-songwriter plaat. Als grote fan van The Frames, heb ik meteen de film Once gekocht. De dvd is zo vaak uitgeleend dat hij afgelopen tijd weinig in de dvdspeler zat. Dan hier het eerste volwaardige album van dit duo. Strict Joy is echter meer. Naast het duo, deden ook de rest van de bandleden van The Frames mee. Hierdoor lijkt het album completer en het geluid voornamelijk voller. Bonuspunten ook voor de special edition. Een mooie hoes, een concert dvd, live cd en dan het album. Wat een mooi compleet pakketje voor de prijs van een normale cd.
  Toptracks: Low Rising, In These Arms en The Rain
  .
  5. Lily Allen - It's Not Me, It's You
  Nooit verwacht dat een album van deze dame mijn top 20 zou belanden. Het is niet een album dat ik aandachtig beluister van voor naar achter. Hij staat vaak op de achtergrond aan. Lekkere vrolijke deuntjes met sarcastische teksten. Toen ik een maandje geleden keek naar de tracklist, viel me pas op dat het album eigenlijk vol staat met "hits". Iets wat me nooit was opgevallen omdat ik er als een geheel naar keek. Elk lied is sterk op zijn eigen manier. Al is het iets te wispelturig om echt in de top 3 te belanden.
  Toptracks: Everyone's at It, The Fear en Fuck You
  .
  6. Tim Christensen - Superior
  In Denemarken is dit album in 2008 uitgegeven onder Mermaid. Door de plotselinge aandacht in Nederland is hij hier onder Pias nogmaals uitgebracht. En terecht want hij verdiend meer aandacht. De ex-zanger van de band Dizzy Mizz Lizzy is een andere kant opgegaan. Minder fustratie en meer gevoel. De eerste maal viel het kwartje niet. In de Bosuil (Weert) viel het kwartje tijdens het concert. Weer een plaat vol pareltjes. Het titelnummer is het paradepaardje. Waar het begint als een klein liedje, bouwt hij hem helemaal uit.
  Toptracks: Superior, Hard to Make You Mine, Two Is a Crowd
  .
  7. Mark Knopfler - Get Lucky
  Mark Knopfler is terug. Nu met een iets Ierse muziekstijl. Nog steeds jengelt hij verrukkulluk aan zijn gitaartje. Bij het beluisteren van deze cd krijg ik spontaan zin in het concert volgend jaar in de HMH.
  Toptracks: Border Reiver, Get Lucky en Piper to the End
  .
  .
  .
  .
  .
  8. Muse - The Resistance
  Het album waar ik het meest van verwachtte. Viel hij tegen? Nee. Was hij geniaal? Dat ook niet. Het hangt een beetje tussen in. Bij vlagen is het de oude vertrouwde gitaren raggen Muse (Uprising), aan de andere kant proberen ze experimenteel te zijn (Exogenesis) en 1 maal proberen ze met een foute Timbaland plaat de top 40 te bereiken (Undisclosed Desires). Het zorgt voor een rommelige collectie van goede, matige en foute nummers. Erg jammer, dat er geen geheel kan worden gevormd. Toch maken de enkele knallers veel goed.
  Toptracks: MK Ultra, Uprising en United States of Eurasia
  .
  9. Franz Ferdinand - Tonight
  Na het teleurstellende tweede album komen de heren van Franz Ferdinand met een stijlwisseling. Het is dan oppassen om je fans niet teleur te stellen. Dat doen ze niet. Het is nog steeds Franz maar dan slomer. Meer groove en meer soul. Het gaat allemaal net wat dieper. Hiermee creëren ze meer rust in de live shows, wat een verademing is. Het album is daarmee wel een vreemde eend in de bijt maar verveelt nergens. Lekkere cd om op de achtergrond aan te hebben.
  Toptracks: Ulysses, No you girls en Can't stop feeling
  .
  .
  10. Editors - In This Light and on This Evening
  Over stijlwisselingen gesproken. Ook de Editors gingen experimenteren. En ook is deze cd ideaal voor op de achtergrond. Maar waar Franz iets gevatter is, is deze cd veel meer emotie. In elk geluidje zit een gevoel. Pappilon is een heerlijke track maar de rest is allemaal ok. Het is niet zo geniaal als ik had verwacht. Toch is het geheel niet teleurstellend, maar had er net iets meer van verwacht.
  Toptracks: Papillon, You Don't Know Love en Eat Raw Meat = Blood Drool
  .
  .
  .
  11. Mumford & Sons - Sigh No More
  Dit kunstwerkje maakt de top 11 af. Raar om een kunstwerk op 11 te zetten. Toch heeft het een logische redenatie. Voorbeeld: Ik kan Piet Mondriaan zeer waarderen. In het museum hangt hij prachtig. Wil ik hem zelf aan de muur hangen? Nee. Dit is hetzelfde. Ik vind het een mooie cd, maar als ik in de platenkast doorblader zet ik hem niet 1-2-3 op. Daardoor streven andere albums voorbij. Maar nog steeds kan ik zo nu en dan genieten van dit album. Zoals in een museum, om daarna door te knallen met wat commerciëlere muziek.
  Toptracks: Roll Away Your Stone, Winter Winds en White Blank Page.


  12. Wolfmother - Cosmic Egg
  Wolfmother is terug met een lekker vunzig cd'tje. Geen uitspringers maar ook geen dieptepunten.
  13. Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
  Onze Duitse vrienden zijn terug met een zeker aardig album. En soms klinken ze vanouds heerlijk maar waarom een lied als Pussy.
  14. Arctic Monkeys - Humbug
  Nog een stijlwisseling maar deze pakt minder goed uit. Vroegere werk was veel beter.
  15. Mika - The Boy Who Knew Too Much
  Mika brengt een prima popalbum uit. Maar geen nieuwe knaller zoals Grace Kelley. Rain is wel aanrader
  16. The Fray - The Fray
  The Fray behaalt deze positie alleen al door de fantastische single You Found Me. Rest van het album zeer aardig
  17. Antony and the Johnsons - The Crying Light
  Het andere kunstwerkje in de lijst. Verwacht als top 10 album maar het album viel ietsje tegen. Het gebabbel over het milieu is minder als zijn "genderissues"
  18. The Prodigy - Invaders Must Die
  Tuut tuut tuut tuut. De 90's zijn weer terug. Lekker terug naar die "goede oude tijd"
  19. John Mayer - Battle Studies
  "Who says I can't get stoned?" Ik, want je muziek dut er wat van in.
  20. 30 Seconds to Mars - This is War
  De publieksfavoriete emoband is terug. Met warempel een aardig album. Alleen waarom zoveel kinderkoren.
  21. Jack Penate - Everything is new
  Slechts negen tracks die naar veel meer smaken. Dit had echt langer gemoeten.

  22. The Rifles - Great Escape
  23. The Decemberists - The Hazards of Love
  24. Morrissey - Years of Refusal
  25. The Death Letters - The Death Letters
  26. Little Boots - Hands
  27. Maxïmo Park - Quicken the Heart
  28. Florence + The Machine - Lungs
  29. Robbie Williams - Reality Killed the Video Star
  30. Depeche Mode - Sounds of the Universe
  31. Pet Shop Boys - Yes
  32. The Temper Trap - Conditions
  33. Placebo - Battle for the Sun
  34. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  35. Alberta Cross - Broken Side Of Time
  36. Gossip - Music For Men
  37. The Asteroids Galaxy Tour - Fruit
  38. Big Pink - A Brief History Of Love
  39. The View - Which Bitch
  40. The Answer - Everyday Demons
  41. Noisettes - Wild Young Hearts
  42. Röyksopp - Junior
  43. Biffy Clyro - Only Revolutions
  44. Julian Plenti - Julian Plenti Is... Skyscraper
  45. The Whitest Boy Alive - Rules
  46. Johan - 4
  47. Soulsavers - Broken
  48. Doves - Kingdom of Rust
  49. Air - Love 2
  50. Passion Pit - Manners

  [ Bericht 0% gewijzigd door chansadres op 26-12-2009 12:25:28 ]
  We are young but getting old before our time
  We'll leave the T.V. and the radio behind
  Don't you wonder what we'll find
  Steppin out tonight
  pi_76072224
  quote:
  Op zaterdag 26 december 2009 12:04 schreef Norrage het volgende:

  [..]

  die andere vragen zijn wel wat algemener. Eentonigheid ofzo is al veel vager..het is ook iets wat je toevalligerwijs ook juist weer mooi kan vinden. Een tweezijdige betekenis in die andere vragen krijg je minder snel..
  Mwah, tweezijdig kan, oké. Maar je hoeft de vragen niet in te vullen.
  Heb je zelf anders nog suggesties voor andere vragen die er bij zouden kunnen?

  edit: dit hoort dus eigenlijk niet in dit topic meer had het andere topic gemaakt
  dus graag daarheen
  quote:
  Op zaterdag 26 december 2009 12:07 schreef chansadres het volgende:
  20. 30 Seconds to Mars - This is War
  De publieksfavoriete emoband is terug. Met warempel een aardig album. Alleen waarom zoveel kinderkoren.
  Hehe, helemaal mee eens. Die beginnen wel vervelend te worden.
  pi_76075572
  1. Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures


  2. Eels - Hombro Lobo


  3. Editors - In This Light and on This Evening


  4. Wolfmother - Cosmic Egg


  5. Muse - The Resistance


  6. Artic Monkeys - Humbug


  7. Florence + The Machine - Lungs


  8. De Staat - Wait for Evolution


  9. Kyteman - The Hermit Sessions


  10. Pearl Jam - Backspacer


  11. The Asteroids Galaxy Tour - Fruit
  12. Chickenfoot - Chickenfoot
  13. C-mon & Kypski -We are Square
  14. White Lies - To Lose my Life
  15. Franz Ferdinand - Tonight
  16. The Prodigy - Invaders Must Die
  17. Lily Allen - It's not me, it's you
  18. Pet Shop Boys -Yes
  19. Rammstein - Liebe ist fur alle da
  20. The XX- xx
  pi_76081714
  Beetje veel eentonigheid in de top 10'en die ik voorbij zie komen.
  pi_76083213
  quote:
  Op zaterdag 26 december 2009 17:54 schreef On het volgende:
  Beetje veel eentonigheid in de top 10'en die ik voorbij zie komen.
  Valt toch wel mee, ik zie best verschillende lijstjes allemaal.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
  pi_76083377
  quote:
  Op zaterdag 26 december 2009 19:09 schreef Felagund het volgende:

  [..]

  Valt toch wel mee, ik zie best verschillende lijstjes allemaal.
  Ja ik bedoel ook lang niet alle lijstjes maar ik zie allemaal dezelfde plaatjes voorbij komen.
  pi_76083770
  quote:
  Op zaterdag 26 december 2009 19:17 schreef On het volgende:

  [..]

  Ja ik bedoel ook lang niet alle lijstjes maar ik zie allemaal dezelfde plaatjes voorbij komen.
  Mwah, 7 van de 10 platen in mijn lijst zie ik nergens in de andere lijsten
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
  pi_76084973
  quote:
  Ja ik bedoel ook lang niet alle lijstjes
  pi_76085163
  Ik zie wel veel Crooked Vultures wat ik persoonlijk een ontzettende k*t plaat vindt.
  pi_76085284
  quote:
  Op zaterdag 26 december 2009 20:26 schreef On het volgende:

  [..]


  Ik vroeg me af of je alle lijstjes bedoelde...


  [ Bericht 10% gewijzigd door Moody op 27-12-2009 10:21:30 ]
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
    zaterdag 26 december 2009 @ 23:46:06 #168
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_76090274
  quote:
  Op zaterdag 26 december 2009 19:17 schreef On het volgende:

  Ja ik bedoel ook lang niet alle lijstjes maar ik zie allemaal dezelfde plaatjes voorbij komen.
  Dat betekent dan dat de mensen die van die muziek houden ook graag plaatjes posten, of zoiets?
  pi_76090396
  Van de laatste 4 geposte lijstjes hier staat Them Crooked Vultures 3x op 1. Dat is wel veel ja. Ik vond het nogal een afgang voor ze eerlijk gezegd maar blijkbaar zijn mensen het niet met me eens.
    zondag 27 december 2009 @ 07:39:53 #170
  134538 chansadres
  Black & White
  pi_76094856
  quote:
  Op zaterdag 26 december 2009 17:54 schreef On het volgende:
  Beetje veel eentonigheid in de top 10'en die ik voorbij zie komen.
  Dit jaar minder tijd gehad om echt te gaan graven in het muziekgeweld. Dus voor mij inderdaad niks "innovatiefs". Al moet ik wel zeggen dat ik de muziek uit het lijstje van On voor 90% "takkeherrie" vind
  Volgend jaar wat rustiger dus ga ik wat meer bekijken.

  Misschien iets om hier te bespreken. Elk jaar maak ik een top 50/75/100. Dit jaar zette ik die hier neer, maar ook op enkele andere forums. Daar kreeg ik naar mijn hoofd gegooid dat ik "ech wel nie 50 albums heb beluisterd dit jaar". Ik vind het juist raar dat je die niet hebt beluisterd. 50 albums op 365 dagen. Dat is ongeveer 1 album in de week. Dat vind ik juist heel karig. Elke week ontdek ik wel nieuwe releases. Hoe denken jullie hierover?
  We are young but getting old before our time
  We'll leave the T.V. and the radio behind
  Don't you wonder what we'll find
  Steppin out tonight
  pi_76096061
  quote:
  Op zaterdag 26 december 2009 20:33 schreef trebremmit het volgende:
  Ik zie wel veel Crooked Vultures wat ik persoonlijk een ontzettende k*t plaat vindt.
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  pi_76096104
  quote:
  Op zondag 27 december 2009 07:39 schreef chansadres het volgende:

  [..]

  Dit jaar minder tijd gehad om echt te gaan graven in het muziekgeweld. Dus voor mij inderdaad niks "innovatiefs". Al moet ik wel zeggen dat ik de muziek uit het lijstje van On voor 90% "takkeherrie" vind
  Volgend jaar wat rustiger dus ga ik wat meer bekijken.

  Misschien iets om hier te bespreken. Elk jaar maak ik een top 50/75/100. Dit jaar zette ik die hier neer, maar ook op enkele andere forums. Daar kreeg ik naar mijn hoofd gegooid dat ik "ech wel nie 50 albums heb beluisterd dit jaar". Ik vind het juist raar dat je die niet hebt beluisterd. 50 albums op 365 dagen. Dat is ongeveer 1 album in de week. Dat vind ik juist heel karig. Elke week ontdek ik wel nieuwe releases. Hoe denken jullie hierover?
  Mjah, als je puur naar de albums van het afgelopen jaar kijkt is het niet zoveel. Maar ik neem aan dat er ook nog telbare albums zijn van vroeger die je nog aangeschaft/ontdekt hebt? Ik heb ongeveer 50 albums geluisterd inderdaad van 2009, maar tel er daar dan nog even 100 tot 200 van alle andere jaren bij op...

  Wat ik vreemd vind is dat mensen 50 of meer albums kunnen kópen in een jaar! Dat vind ik bizar!
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  pi_76096317
  Ach, sommige platenzaken geven vaste klanten korting Norrage, dat scheelt al weer.
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_76096513
  quote:
  Op zondag 27 december 2009 11:16 schreef methodmich het volgende:
  Ach, sommige platenzaken geven vaste klanten korting Norrage, dat scheelt al weer.
  dan nog...ook al zou ik voor elke plaat 5 euro moeten neertellen...om nou 500 euro per jaar aan cds die je waarschijnlijk niet eens in je cd-speler stopt uit te geven

  of krijg jij ze gratis?:D
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
    zondag 27 december 2009 @ 11:31:13 #175
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_76096544
  5x50 = 250 Ik betaal meestal 12,50 of 16,99 voor een album. Heel soms iets meer, soms iets er tussen in en soms wel eens minder. Vooral ook bij concerten kun je nog wel eens een album voor een tientje kopen.
  Het is wel een hoop geld ja, maar goed. Het is maar waar je je geld aan uit wil geven,
  pi_76097374
  Ik heb dit jaar ook veel te veel geld uitgegeven aan cd's en lp's. Ik wacht wel vaak tot ze rond een tientje zijn oid, en soms doe ik er dan een nieuwere bij. Ik denk dat ik rond de 50 euro per maand uit geef, en nu het vakantie is wel meer.
  pi_76097472
  quote:
  Op zondag 27 december 2009 07:39 schreef chansadres het volgende:

  [..]

  Dit jaar minder tijd gehad om echt te gaan graven in het muziekgeweld. Dus voor mij inderdaad niks "innovatiefs". Al moet ik wel zeggen dat ik de muziek uit het lijstje van On voor 90% "takkeherrie" vind
  Volgend jaar wat rustiger dus ga ik wat meer bekijken.

  Misschien iets om hier te bespreken. Elk jaar maak ik een top 50/75/100. Dit jaar zette ik die hier neer, maar ook op enkele andere forums. Daar kreeg ik naar mijn hoofd gegooid dat ik "ech wel nie 50 albums heb beluisterd dit jaar". Ik vind het juist raar dat je die niet hebt beluisterd. 50 albums op 365 dagen. Dat is ongeveer 1 album in de week. Dat vind ik juist heel karig. Elke week ontdek ik wel nieuwe releases. Hoe denken jullie hierover?
  Als je alle cd's hebt gekocht is dat wel heel veel ja. Ik kan me opzich wel vinden in je 'takkeherrie' opmerking. Ik heb dan ook de meeste platen moeten vinden op stoner en ambient blogs. Terwijl ik wel de meer post-punk/songwriter albums hoger heb geplaatst. Vorig jaar had ik wat meer tijd voor de 'liedjes platen'. Veel albums heb ik ook gekocht. Ik denk wel dat hooguit 1 of 2 albums ook echt goed genoeg zijn om in een definitieve top 100 te komen.
  pi_76107144
  Ik heb maar 13 platen gekocht dit jaar, geen motivatie, gewoon de platen waar ik het meest van genoten heb.

  1. Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures

  2. Conor Oberst and the Mystic Valley Band - Outer South

  3. Elbow - The Seldom Seen Kid Live at Abbey Road

  4. Arctic Monkeys - Humbug

  5. The Dead Weather - Horehound

  6. Patrick Watson - Wooden Arms

  7. The Temper Trap - Conditions

  8. Grizzly Bear - Veckatimest

  9. Mumford & Sons - Sigh No More

  10.Kasabian - The West Ryder Pauper Lunatic Asylum

  11. Franz Ferdinand - Tonight: Franz Ferdinand

  12. Wolfmother - Cosmic Egg

  13. Johan - 4

  En nu begint het pas, 9 van de 10 goede platen ontdek ik pas veel later. En dat komt vooral door de mooie bijdrages hier.
  pi_76107176
  quote:
  Op zaterdag 26 december 2009 23:51 schreef Desunoto het volgende:
  Van de laatste 4 geposte lijstjes hier staat Them Crooked Vultures 3x op 1. Dat is wel veel ja. Ik vond het nogal een afgang voor ze eerlijk gezegd maar blijkbaar zijn mensen het niet met me eens.
  4 van de 5 nu dus.
  pi_76107264
  quote:
  Op zondag 27 december 2009 16:23 schreef Desunoto het volgende:

  [..]

  4 van de 5 nu dus.
  Diep in je hart vind je het ook gewoon een geweldige plaat.

  Ik moet zeggen dat ik een groot fan ben van Qotsa en dat is volgens mij wel een vereiste om deze plaat goed te vinden. Zoals Ranja al eerder zei: het is eigenlijk gewoon een 6de Qotsa album.
  pi_76135628
  Ik vind die plaat van TCV niet zo enorm slecht maar het heeft naar mijn mening de pretenties niet waar kunnen maken, dat is wel een beetje hun eigen schuld. Toch komen er wel een aantal leuke elementen en riffjes voor in de plaat waardoor ik hem niet zou kunnen negeren.
  pi_76148029
  quote:
  Op zondag 27 december 2009 11:01 schreef Norrage het volgende:

  [..]
  Wat ik vreemd vind is dat mensen 50 of meer albums kunnen kópen in een jaar! Dat vind ik bizar!
  Tja, een ander steekt liever z'n halve salaris in een auto of een andere voor mij nutteloze hobby. . Ieder z'n ding, toch? Zodra ik hier weer werk heb zal na ontvangst van m'n eerste salaris ook wel een tochtje naar een lokale muziekwinkel zitten. .

  Ik zal eens proberen een top 10 te bedenken. Mijn laatste aankoop dateert helaas van augustus, dus ik mis ongeveer 4 - 5 maanden aan onontdekte releases.
  "Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
  pi_76152887
  Ik snap niet waarom je een album moet hebben gekocht om er een oordeel over te kunnen geven?

  Of durft anno 2009 niemand toe te geven dat er albums gedownload worden?

  Ikzelf download altijd eerst en maak een selectie van goede albums voordat ik tot koop overga. Het downloaden zorgt er zelfs voor dat ik meer albums koop (van voornamelijk onbekende artiesten) dan ik eigenlijk had gedaan....niets mis mee denk ik zo....
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
  pi_76153089
  quote:
  Op maandag 28 december 2009 19:40 schreef Moody het volgende:
  Ik snap niet waarom je een album moet hebben gekocht om er een oordeel over te kunnen geven?
  Waar lees je dat dan in dit topic? Inderdaad raar als iemand zoiets zou zeggen maar volgens mij is niemand hier zo... um... dom?
  pi_76154069
  quote:
  Op maandag 28 december 2009 19:44 schreef Desunoto het volgende:

  [..]

  Waar lees je dat dan in dit topic? Inderdaad raar als iemand zoiets zou zeggen maar volgens mij is niemand hier zo... um... dom?
  Lees het topic eens en je ziet verschillende voorbeelden
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
  pi_76158923
  Trouwens, het album van Noah and the Whale is erg goed. Je moet de film erbij zien om het album goed te vinden: http://vimeo.com/staffpicks#7799870
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
  pi_76260768
  Nog redelijk wat veelbelovende releases uit dit jaar niet kunnen beluisteren, maar ik doe het maar er mee:

  1. Arctic Monkeys - Humbug
  Voor het 5de jaar achter elkaar een album met Alex Turner-composities op nummer 1 in mijn eindlijst, en met dit album bewees hij zich wederom als één van de (zo niet dé) beste componist van de jaren '00.
  ....
  ...
  ..
  .
  2. Jack Peñate - Everything Is New
  3. Yoko Ono - Between My Head And The Sky
  4. Eminem - Relapse
  5. The Rifles - The Great Escape
  6. Editors - In This Light And On This Evening
  7. Blakroc - Blakroc
  8. Norman Kapoyos - Norman Kapoyos & The Swinging Mood Orchestra
  9. Sean Lennon - Rosencrantz And Guildenstern Are Undead
  10. V/A - Chimera Music Release No. 0
  11. Jamie T - Kings & Queens
  12. thenewno2 - You Are Here
  12.5. Mongrel - Better Than Heavy
    donderdag 31 december 2009 @ 14:33:53 #188
  71333 BUG80
  Stop making sense
  pi_76264419
  Hier die van mij, met korte toelichting.

  25. Moss - Never Be Scared / Don't Be A Hero
  Lekkere plaat van deze Nederlandse indie-rockers. Hier en daar wordt het experiment opgezocht en dat pakt goed uit!

  24. PJ Harvey & John Parish - A Woman A Man Walked By
  De nieuwste samenwerking tussen PJ Harvey en John Parish klinkt af en toe heerlijk rauw en doet denken aan het oude werk van PJ. Helaas ontbreekt het wel een beetje aan écht goede songs.

  23. Ghinzu - Mirror Mirror
  De nieuwste plaat van deze Belgen leunt erg op synthesizers en daar worden erg goede dingen mee gedaan. Van tijd tot tijd erg spannend, en op andere momenten zelfs dansbaar!

  22. Soulsavers - Broken
  Ach ja, als Mark Lanegan ergens aan meewerkt kan het eigenlijk al niet meer mis gaan. Hier bromt hij mee op een album van Soulsavers en dat is weer ouderwets genieten.

  21. múm - Sing Along to Songs You Don't Know
  Helaas zijn er geen scherpe randjes te vinden op de nieuwe múm, wel leuke luisterliedjes met de bekende naïeve teksten en dromerige klanken.

  20. Soap&Skin - Lovetune for Vacuum
  Soap&Skin brengt het begrip melancholie naar een nieuw niveau op haar debuut. Niet om vrolijk van te worden, maar des te bijzonder.

  19. Dear Euphoria - Heal My Violence
  Het nieuwe album van Dear Euphoria luistert bijna als een soundtrack, met soundscapes die aan Sigur Rós doen denken. Voeg daar de engelenstem van de Zweedse Elina Johansson aan toe en je krijgt een prachtig geheel!

  18. The Black Atlantic - Reverence for Fallen Trees
  Het gratis te downloaden album van deze Nederlandse band kwam uit onder de vlag van het In a cabin with project. De songs zijn prachtig en het minimalistische geluid en de zangstem doen denken aan Bon Iver.

  17. Kings of Convenience - Declaration of Dependence
  Na lange tijd kwam het duo Erlend Øye en Eirik Glambek Bøe weer eens bij elkaar voor een album. Dat levert weer een mooie serie liedjes met een romantisch, akoestisch geluid op.

  16. Johan - 4
  Eén van de beste bands van Nederland trok dit jaar de stekker eruit en dat was best even slikken. Gelukkig sloten ze af met het sterke "4", waardoor we toch nog vier parels van platen in de kast kunnen laten staan als herinnering.

  15. El Pino & the Volunteers - The Long-lost Art of Becoming Invisible
  El Pino en zijn mannen wijken op de nieuwe plaat af van het Americana-geluid van het geweldige debuut "Molten City" en kiezen in plaats daarvan voor een meer degelijk indie-geluid. De songs zijn iets minder, maar desondanks valt er een hoop te genieten en is er ook nog plaats voor experiment.

  14. Jónsi & Alex - Riceboy Sleeps
  Sigur Rós ging op hun laatste plaat nog meer de (geslaagde!) liedjeskant op, op dit album van Sigur-zanger Jónsi en zijn partner Alex zijn alleen lang uitgesponnen atmosferische stukken te vinden. Niet om zomaar op te zetten, wel erg mooi. "Boy 1904" is wat mij betreft de mooiste song (track?) van het jaar.

  13. Ólafur Arnalds - Found Songs
  Het was een gewaagd experiment van deze jonge neo-klassieke componist: 7 dagen lang elke dag een song schrijven én opnemen. Maar het is hem gelukt en het resultaat is gratis te downloaden. Zoals gewoonlijk bezorgen de piano- en strijkersklanken weer volop kippenvel.

  12. Wilco - Wilco (The Album)
  De opvolger van het ondergewaardeerde "Sky Blue Sky" staat weer vol goede songs. Weinig experimentele momenten zoals op Yankee Hotel Foxtrot dit keer, maar met zulke goede liedjes hoeft dat ook niet.

  11. Mugison - Ítrekun
  Mugison maakte erg veel indruk op het "Reykjavik to Rotterdam" festival met een humoristisch en vooral soulvol optreden. Hij klinkt een beetje als een kruising tussen The Black Keys en Admiral Freebee, oftewel: rauwe blues met zwarte humor.

  10. Patrick Watson - Wooden Arms
  Patrick Watson brak door met de sterke voorganger "Close to Paradise" en deze laatste plaat is minstens net zo goed. Het geluid is nog wat organischer, wat de mooie liedjes alleen maar ten goede komt.

  09. Awkward I - I Really Should Whisper
  Djurre de Haan (ex-Alamo Race Track) imponeert met zijn debuut vol singer/songwriter-songs van hoog niveau. Elliott Smith en M. Ward zijn zomaar wat namen die te binnen schieten bij het beluisteren van deze prachtplaat.

  08. Fanfarlo - Reservoir
  Hoewel de vergelijking met Arcade Fire er af en toe wel erg dik bovenop ligt (daar moet je even doorheen prikken) is dit album toch erg sterk. Na het enthousiaste optreden op Lowlands was ik helemaal om.

  07. Dinosaur Jr. - Farm
  Lekkere rock in een jaren '90 sausje. Wie zegt dat gitaarsolo's niet meer mogen? Een album vol perfect opgebouwde songs met melodieën waar je geen genoeg van krijgt.

  06. Anne Soldaat - In Another Life
  Na het uit elkaar vallen van Daryll-Ann was het maar de vraag waar de verschillende leden mee zouden komen. Vorig jaar kwam Paulusma al met het sterke iRecord, dit jaar gooit Anne Soldaat hoge ogen met In Another Life. De songs zijn van Daryll-Ann-niveau en de retro productie maakt het helemaal af.

  05. Built to Spill - There Is No Enemy
  Weer een plaat die klinkt alsof hij tien jaar (of langer) geleden is opgenomen. Dat betekent: melodieuze muziek met een ouderwets indie-geluid, mooie zanglijnen en interessant gitaarwerk.

  04. The Swell Season - Strict Joy
  Glen Hansard en Markéta Irglová krijgen op hun nieuwste album hulp van de overige leden van The Frames en dat zorgt ervoor dat deze plaat als een echt band-album klinkt. Het sympathieke duo is inmiddels geen stel meer, maar dat levert wel een mooie plaat op vol liedjes over verbroken liefdes.  03. Ramona Falls - Intuit
  Ramona Falls is het soloproject van Brent Knopf (Menomena). Zo te horen is er flink geknutseld aan dit album, want het er valt een hoop te beleven. De liedjes zijn prachtig, en op een bijzondere manier opgebouwd zodat je bij elke luisterbeurt weer verrast wordt.  02. The Veils - Sun Gangs
  Finn Andrews stort weer zijn ellende uit over de luisteraar op deze derde plaat van The Veils. Maar weinig mensen kunnen dit zo mooi, spannend en meeslepend als hij.  01. Antony & the Johnsons - The Crying Light

  Over ellende gesproken. Antony bezingt hier het leed dat moeder aarde ondergaat. Het is weer zo mooi en droevig tegelijk dat je er stil van wordt.


  Beste live-album: R.E.M. - Live at the Olympia
  Als een soort van openbare repetitie deed R.E.M. een serie concerten in Dublin tijdens de opnames van hun nieuwste album "Accelerate". Veel nieuw, ruw materiaal dus, maar nog leuker zijn de songs uit de begintijd van de band. Zo komt de eerste EP in zijn geheel voorbij. En oude songs worden met veel enthousiasme gebracht. Pure rock & roll!


  Beste verzamelalbum: Dark was the Night
  De crème de la crème van indie-land is verzameld op deze dubbel-CD, die is samengesteld door leden van The National. Veel interessant nieuw materiaal en covers staan erop. En de opbrengst ging ook nog eens naar het goede doel: de Red Hot Organization.

  [ Bericht 1% gewijzigd door BUG80 op 31-12-2009 14:40:31 ]
  pi_76266549
  Ik vond 2009 een zeer teleurstellend jaar, na het geweldige 2008 (vind ik nog steeds). Van mijn lijst vind ik alleen nummer 1 van begin tot einde perfect, op de rest heb ik allemaal iets aan te merken. Ik heb op de valreep nog redelijk goede albums ontdekt (vandaag John Frusciante, vorige week Joe Gideon & The Shark en Atlas Sound), die heb ik maar toegevoegd. Hopelijk kan ik mijn mening over 2009 in de komende maanden bijstellen n.a.v. dit topic en wordt 2010 het 1980 (fantastisch begin van een decennium) van de jaren '10!

  1. The Horrors - Primary Colours
  2. The xx - xx
  3. Arctic Monkeys - Humbug
  4. Bill Callahan - Sometimes I Wish We Were An Eagle
  5. V.A. - Dark Was The Night
  6. Bibio - Ambivalence Avenue
  7. Editors - In This Light And On This Evening
  8. Julian Plenti - Julian Plenti is… Skyscraper
  9. Atlas Sound - Logos
  10. The Maccabees - Wall of Arms
  11. Hell - Teufelswerk
  12. Passion Pit - Manners
  13. John Frusciante - The Empyrean
  14. Franz Ferdinand - Tonight: Franz Ferdinand
  15. Bombay Bicycle Club - I Had The Blues But I Shook Them Loose
  16. Grizzly Bear - Veckatimest
  17. A Place to Bury Strangers - Exploding Head
  18. Micachu - Jewellery
  19. Hudson Mohawke - Butter
  20. Joe Gideon & The Shark - Harum Scarum
  Stay on my arm, you little charmer
  pi_76267644
  Een vriend van mij heeft ook The Horrors op 1 staan voor 2009. Hij dacht dat hij de enige zou zijn. Bij mij hebben ze zo'n slecht indruk gemaakt met de eerste plaat dat ik me daar nog niet overheen heb kunnen zetten.
  Aldus.
  pi_76268061
  quote:
  Op donderdag 31 december 2009 15:53 schreef Z het volgende:
  Een vriend van mij heeft ook The Horrors op 1 staan voor 2009. Hij dacht dat hij de enige zou zijn. Bij mij hebben ze zo'n slecht indruk gemaakt met de eerste plaat dat ik me daar nog niet overheen heb kunnen zetten.
  Tja, ik vind die eerste plaat inmiddels ook goed. Ze zien er nog steeds niet (allemaal) uit, lijken me nog steeds ongelofelijk aandachtsgeil, maar de plaat is perfect (met dank aan Geoff Barrow). Heb je het album al beluisterd?
  Stay on my arm, you little charmer
  pi_76268099
  quote:
  Op donderdag 31 december 2009 15:53 schreef Z het volgende:
  Een vriend van mij heeft ook The Horrors op 1 staan voor 2009. Hij dacht dat hij de enige zou zijn. Bij mij hebben ze zo'n slecht indruk gemaakt met de eerste plaat dat ik me daar nog niet overheen heb kunnen zetten.
  Heb ik ook een hele lange tijd gehad. Vind dat ze op hun tweede plaat wel wat goed hebben weten te maken.
  pi_76268582
  Ik heb het album, ik heb het niet vaak beluisterd, het is ook niet helemaal in mijn straatje. Ik heb ze ten tijde van de eerste plaat live gezien. Dat heeft ook niet echt geholpen bij mijn oordeel. Maar goed, ik zal het nog eens opzetten
  Aldus.
    donderdag 31 december 2009 @ 19:32:11 #194
  157465 kciR
  Heeft geen ondertitel
  pi_76275186
  Mooi lijstje BUG, voor Ólafur in je lijstje doet mij goed Ik heb hem er niet in staan, omdat ik het meer een EP vind dan een album. Wel een goed experiment! Heb je zijn compositie voor een balletvoorstelling gehoord? Zeker de moeite waard!
  pi_76290809
  Was er trouwens nou ook nog iemand die uit al deze wirwar van lijstjes een totaallijst ging maken?
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_76292328
  quote:
  Op vrijdag 1 januari 2010 14:27 schreef methodmich het volgende:
  Was er trouwens nou ook nog iemand die uit al deze wirwar van lijstjes een totaallijst ging maken?
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 09:46 schreef kciR het volgende:
  Zoals ik al heb beloofd in het pre-lijstjes topic zal ik een eindlijst maken. Wegens studie-eindpresentatie-activiteiten heb ik voor 15 januari niet echt tijd om dit te doen. Dus de deadline voor de eindlijstjes is vrijdag 15 januari (23.59), kunnen mensen ook nog in januari hun lijstje definitief maken

  Ik ga het als volgt doen. Alles tot nummer 50 telt mee en elk positie (ongeacht de lengte van het lijstje) krijgt dezelfde waardering. Nummer 1 altijd 50 punten, nummer 2 - 49 enzovoort tot nummer 50 - 1 punt.
  Dan rolt er een mooi lijstje uit, ik denk een top 100 en die zal ik dan dat weekend posten.
  Dus over een maandje is er dan een Fok 2009 eindejaarslijst!

  Veel plezier de lijstjes maken
  kciR had het beloofd te doen, maar de deadline ligt dus op 15 januari.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
  pi_76292408
  Oh ja. Nou, veel sterkte in elk geval, behoorlijk wat telwerk. Wel een leuk initiatief, benieuwd wat er gaat winnen!
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
    vrijdag 1 januari 2010 @ 15:29:43 #198
  157465 kciR
  Heeft geen ondertitel
  pi_76292699
  quote:
  Op vrijdag 1 januari 2010 15:17 schreef Felagund het volgende:

  [..]


  [..]

  kciR had het beloofd te doen, maar de deadline ligt dus op 15 januari.
  Ja, klopt. Heb het een beetje bijgehouden. Ben helemaal bij tot het lijstje van tim. (de laatste dus).
  Ik kan de deadline wel iets vervroegen tot aankomende zaterdag 24.00 (zondag 0.00). Denk niet dat er nog veel lijstjes bij gaan komen.
  pi_76293105
  quote:
  Op vrijdag 1 januari 2010 15:29 schreef kciR het volgende:

  [..]

  Ja, klopt. Heb het een beetje bijgehouden. Ben helemaal bij tot het lijstje van tim. (de laatste dus).
  Ik kan de deadline wel iets vervroegen tot aankomende zaterdag 24.00 (zondag 0.00). Denk niet dat er nog veel lijstjes bij gaan komen.
  Zit er al enige lijn in de lijstjes?
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
  pi_76293184
  T
  quote:
  Op vrijdag 1 januari 2010 15:41 schreef Felagund het volgende:

  [..]

  Zit er al enige lijn in de lijstjes?
  Them Crooked Vultures
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  pi_76293287
  quote:
  Op vrijdag 1 januari 2010 15:44 schreef Norrage het volgende:
  T
  [..]

  Them Crooked Vultures
  Zo erg is die toch niet. Ik vond hem niet briljant, maar wel heel leuk om naar te luisteren, als je van QTSA houd.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
    vrijdag 1 januari 2010 @ 18:08:54 #202
  157465 kciR
  Heeft geen ondertitel
  pi_76297744
  quote:
  Op vrijdag 1 januari 2010 15:41 schreef Felagund het volgende:

  [..]

  Zit er al enige lijn in de lijstjes?
  Tot nu toe 35 lijstjes, de top 3 op dit moment:
  1 Arctic Monkeys - Humbug / 612 punten (15x in een lijstje)
  2 Florence + The Machine - Lungs / 522 punten (13)
  3 The XX - XX / 434 punten (13)

  Grootste verrassing; Animal Collective staat in alle lijstje zeker in de top 10, bij ons net in de top 50

  En de deadline verleg ik naar zondagmiddag 12.00, anders is het een beetje mosterd na de maaltijd.
  pi_76301511
  Door nog een stapel platen geluisterd te hebben in de laatste dagen van 2009 is mijn lijstje hier en daar wat veranderd. Hier mijn definitieve toplijst.  1. Peter Adams - I Woke With Planets In My Face
  Er is hier en daar wat discussie of het album uit 2009 is. Het geval is dat Peter zelf aangeeft dat de initiele release overhaast was en nog ‘tweaks’ heeft aangebracht in diverse nummers, zodat het definitieve album uit januari 2009 stamt.

  Nu over de artiest en zijn album. Peter is een moderne troubadour uit Cincinnati, Ohio. Zijn muziekstijl kun je vergelijken met o.a. Sufjan Stevens en Neutral Milk Hotel. Hij weet als geen ander een mix van te smeden van klassieke en moderne instrumentatie. Het knappe is dat hij alle instrumenten (en dat zijn er nogal wat!) zelf bespeeld en zijn albums zelf mixt en produceert. We hebben hier dus te maken met een raszuivere indie-artiest. Eentje waarbij je persoonlijk cd's kan bestellen en je vriendelijk terug mailt om je te bedanken. Peter is zo gewoon gebleven

  Zijn debuutalbum stamt uit 2005 en is uitmuntend te noemen. Zijn nieuwe album is getiteld "I Woke With Planets In My Face" (lijkt me overigens vrij pijnlijk?!). Dit album is echt een juweeltje en wordt op diverse verstopte indie blogs ontvangen als een waar meesterwerkje. Ik moet zeggen dat ik het hier volledig mee eens ben! Het is een prachtig sfeervol geheel met melodieuze en originele nummers. Na een paar luisterbeurten viel het kwartje voor mij behoorlijk hard. Op gebied van melodielijnen, instrumentgebruik, tekst en sfeer is dit werkelijk een unieke plaat die je eens in de zoveel jaar tegenkomt. Perfectionisme bestaat niet in de (muziek)kunst, maar dit album schuurt er erg dicht tegenaan.
  Beste nummer: Antarctica


  Zijn complete album is hier te beluisteren: http://peteradamsmusic.com/ (rechts)

  2. Elbow - The Seldom Seen Kid Live at Abbey Road
  Het studioalbum had de nummer 1 positie al veroverd in mijn jaarlijst van 2008 en ook dit jaar gaat hetzelfde album weer hoog eindigen. De minimale tekortkomingen van het studioalbum strijkt (leuke woordspeling toch?) het live album glad. Het resultaat is een bijna perfecte uitvoering van een van de beste albums van de jaren ’00.
  Beste nummer: One Day Like This


  3. Dan Mangan - Nice, Nice, Very Nice
  Ik ken dit album nog niet zo lang, maar was wel vanaf de eerste rinkelende belletjes onder de indruk van de melodieën en melancholie waar The Shins nog jaloers op kunnen zijn. De stijl ligt ergens in het midden tussen Paolo Nutini en Damien Rice. De nummers zijn relaxt, intelligent en hebben veelal een prachtige opbouw. Blazers en viool zijn veelvuldig te horen. Kippevel gegarandeerd. Basket is voor mij het beste nummer van 2009.
  Beste nummer: Basket
  4. Andrew Bird - Nobel Beast
  Ik ben al jaren fan van deze rasartiest en elke concert van hem is weer raak. Hij weet je elke keer weer te betoveren met zijn viool, tuitende lippen en creativiteit. Al vinden sommige mensen dat hij hetzelfde “trucje” steeds maar weer uitvoert. Misschien doet hij gewoon wat hij leuk vindt en waar hij in excelleert. Laat hem dat nog maar een flink aantal albums doen.
  Beste nummer: Masterswarm


  5. Kartasan - Another Profile
  Frank Sinatra meets Andrew Bird. Heerlijke “antieke” melodieën verpakt in een modern jasje. Zeer goed album van deze Vlaamse singer/songwriter. Lekker jazzy en vol gevoel, onverwachte wendingen, goede teksten. Gewoon luisteren en je bent (net als ik) verkocht.
  Beste nummer: Hey, Hey


  6. Bell X1 - Blue Lights on the Runway
  Helaas wordt dit ex-bandje van Damien Rice door 95% van de mensen gezien als het bandje dat Talking Heads imiteert (The Great Deflector). Volledig onterecht waneer je naar de vorige 3 steengoede albums luistert. Ook dit album is weer een flink staaltje aanstekelijke Ierse pop/rock. Ze flikken het weer; opnieuw maken ze een zeer goed album vol nummers die de aandacht vasthouden. De stem van Paul Noonan is geweldig, misschien wel beter dan die van ex-bandlid Damien Rice. Hetgeen waar ze in uitblinken zijn de midtempo ballads. “Eve the Apple of my Eye” is een van de onbekendste, maar mooiste ballads van de jaren ’00. Ook dit album heeft met “How Your Heart Is Wired” een absolute parel.
  Beste nummer: How Your Heart Is Wired


  7. Soulsavers - Broken
  Dat de stem van Mark Lanegan door merg en been gaat is niet onbekend, maar als hij ook nog eens ijzersterke nummers zingt is het geheel bijna onwerkelijk. Dit album staat bol van de tegenstellingen. Ruig en zacht, mannelijk en vrouwelijk, groots en intiem. Een album dat je eerst moet doordringen om je daarna bij je strot te grijpen. Ik heb het niet zo op covers, maar Some Misunderstandig is een schoolvoorbeeld van hoe het wel moet.
  Beste nummer: Unbalanced Pieces


  8. Fanfarlo - Reservoir
  Dit album is echt voor mij gemaakt. Folk, maar niet te dramatisch. Apart, maar binnen de grenzen. Melodieus, maar niet te zoet. Vergelijkbaar met Beirut, maar dan met minder emotie en meer inhoud. Het album is een rit door een sprookjeswereld vol herkenning. Een sprookje dat goed moet eindigen, want nergens worden we bang gemaakt. Een vreemde uitschieter is nergens te bekennen, wellicht had dat de emotie wat beter zichtbaar kunnen maken op dit album. Voor de rest: top!
  Beste nummer: The Walls Are Coming Down


  9. Sivert Hoyem - Moon Landing
  De leadman van Madrugada timmert de laatste jaren ook solo aan aardig aan de weg. Gegeven is dat hij zijn stem behoorlijk meeheeft en het eigenlijk niet uitmaakt waarover hij zingt. Exiles was een geweldig goed album en ook zijn nieuwe album zit maar iets onder de Magdrugada-maatstaaf. Beldorado had het mogen doen zonder de minutenlange intro, zodat het album wat traag op gang komt. Daarna is het enkel genieten voor liefhebbers van pop/rock met een donker randje. Al moet gezegd worden dat Sivert steeds meer naar de popkant neigt in zijn solowerk. Iets dat hij mijns inziens niet moet doen, maar ik kan geen woord Noors, dus ik kan het hem niet vertellen.
  Beste nummer: Empty House


  10. Loney Dear - Dear John
  Mijn lijst wordt ook weer bijgewoond door een Zweeds bandje dat ik sinds hun debuutalbum een warm hart hebt toegedragen. Heerlijke aparte stem, dromerige arrangementen en een geweldige live-performance maken dit gewoon een hartstikke leuk bandje. Dear John is - in de lijn van hun vorige albums - weer een sterk album zonder slechte nummers. Het basissprincipe is niet veranderd, wel is de toon wat electronischer en ligt (vooral het begin) wat eenvoudiger in het gehoor. Gewoon een degelijk album van een leuke band.
  Beste nummer: Distant Lights


  11. Imaad Wasif - The Voidist
  Op het nippertje verscheen dit album aan de horizon. Tot voor kort kende ik de beste niet, maar de kennismaking is wel een erg prettige. Dit album bestrijkt het hele spectrum van folk tot vrije harde rock. Ballads en pop. Hij gaat blijkbaar niets uit de weg. De clip van opener Redeemed slaat kant noch wal, naakte flowerpower meisjes huppelen op de ruige rockklanken van meneer Wasif. Hij zal het wel grappig bedoeld hebben, maar dit nummer verdient veel meer. Een heerlijk album dat enigszins vergelijkbaar is met dat van Soulsavers qua stijlwisselingen en sfeer.
  Beste nummer: Redeemer


  12. Asaf Avidan & The Mojos - Poor Boy / Lucky Man
  Asaf Avidan is een Israëlische artiest die zijn aandacht vanaf het begin op Europa heeft gericht. Zijn nieuwe album staat bol van de kwaliteit. Zijn hoge schelle stem beviel mij meteen, maar kan voor andere mensen reden zijn om af te haken. Zijn nummers hebben soul en emotie. Het middenstuk van het album is rock-georiënteerd en dwaalt daarmee wat af van de intieme sfeer die hij in de eerste nummers creëerde. Daarna komt hij al snel weer terug op aarde en dimmen de gitaren, zodat dit album een einde krijgt wat het verdient. Goede ontdekking, heerlijk album dat je niet snel zal vergeten!
  Beste nummer: Poor Boy/Lucky Man


  13. The Young Republic - Balletesque
  Ik heb het debuutalbum “12 Tales From Winter City” uit 2008 hoog in mijn eindlijst staan van dat jaar. Het was een lekker vlot album met een echte “indie” geur. Folk/pop met een eigen identiteit. Veel klassiek instrumentgebruik, zoals viool en cello. De zanghang in stemmen doet wat denken aan Belle & Sebastian. Ook het laatste album met de prachtige naam “Balletesque” is weer een pareltje. Wat rauwer dan het debuut. Soms iets moeilijker te doorgronden, maar wanneer eenmaal gedaan, prima te versmaden.
  Beste nummer: Tough Year (Hard Waltz)


  14. The Modern Electric - The Modern Electric
  Ik ben normaal niet zo van de radiogevoelige popmuziek. Vorig jaar had ik een korte tijd sympathie voor Scouting for Girl, maar dat album ging me al vrij snel vervelen. Dit jaar een album van een jonge fanatieke bank dat duidelijk beïnvloed is door Bowie’s jonge jaren (en niet alleen door het nummer met zijn naam). Het album is erg consistent en kakt nergens in. Leuk is dat ze ook geen geheim maken van waar ze de inspiratie vandaan halen, gezien het nummer “Ghosts” dat wel erg lijkt op “Beast” van Nina Kinert. Normaal gesproken zou ik dit soort albums inhoudsloos en kort houdbaar vinden, maar dit album heeft “iets” wat het onderscheid van de menigte. Ik kan er mijn vinger niet op leggen, maar de 11e plek van het album geeft wel aan dat het me aanspreekt. “David Bowie” is een heerlijk popnummer.
  Beste nummer: As Sharp As Knives


  15. Broken Records - Until The Earth Begins To Part
  Een verdienstelijk debuut van deze Schotse band. Donkere melancholische midtempo rock van een soort die zich onderscheid van veel van dit soort bandjes. Dit is mede door gebruik van cello, viool en andere klassieke instrumenten. Stem van de leadzanger is ook best plezierig. Zie het als een popvariant op Arcade Fire. Aanrader!
  Beste nummer: Nearly Home
  16. Piers Faccini - Two Grains of Sand
  Eigenlijk mijn eerste pure folk album in mijn lijst, maar niet de minste. Weinig mensen zullen deze man kennen en hoe onterecht is dat! Heerlijke eenvoudige bluesy muziek waar het gaat om de stem en zijn verhaal. Af en toe laat Faccini zijn wildere kant ook zien, maar weet dat weer af te bouwen totdat niemand er van schrikt. “To See Is To Believe” is een van de mooiere nummers van dit jaar. Zo eenvoudig kan muziek zijn.
  Beste nummer: To See Is To Believe


  17. Mumford & Sons - Sign No More
  De hype van het jaar, de Fleet Foxes van 2009. Waar ik in het begin ook erg enthousiast was over dit album, heb ik mijn mening na vele luisterbeurten ietwat bijgesteld. De muziek is prima, soms wat reperterend, maar bovengemiddeld goed. De stem past er prima bij. Het probleem ligt bij de teksten, die wel erg vaak over zijn “heart” gaan. Ik probeer mij er niet aan te irriteren, maar het gebeurt toch. Jammer, want voor de rest is dit een kwalitatief prima album van een band die hun beste album nog moeten maken.
  Beste nummer: Dust Bowl Dance


  18. Charlie Winston - Hobo
  Lekkere energieke en positieve plaat van deze Engelsman. De plaat is erg populair in Frankrijk. Zie hem als een Patrick Watson in een pop-jasje. Aparte samenstelling van instrumenten en geluid (beeboppen i.c.m. gitaar en piano, dat soort ongein ). Hobo is een popnummer met een twist dat best in de hitlijsten had gemogen, hetzelfde met Tongue Tied. Beide zijn zeer aanstekelijke nummers. Ook de pianoballads staan vol van hitpotentie, maar blijkbaar niet voldoende om daadwerkelijk door te breken. Maakt mij niet uit overigens.... Het slotnummer had eerdergenoemde Patrick Watson ook kunnen zingen, heerlijk nummer.
  Beste nummer: My Name


  19. Joel Plaskett - Three
  Kan een album met 27 nummers (verdeeld in chapters van 3x9) blijven boeien gedurende de speelduur? In het geval van Joel Plaskett is dit geen probleem. Zijn gevatte teksten, lekkere roots/folk afgewisseld met catchy nummers zorgen ervoor dat je dit album gewoon prima kan uitzitten. Leuk detail is dat vele nummers bestaat uit 3 maal hetzelfde woord. Het doet soms sterk denken aan Sufjan Stevens.
  Beste nummer: Gone, Gone, Gone


  20. Chris Garneau - El Radio
  Het laatste album van Chris Garneau mag best bestempeld worden als “freak folk”. Door gebruik van een ongebruikelijke combinatie van instrumenten, melodieën en riedeltjes is dit toch wel een erg fris album. Zijn falsetto stemgeluid doet het prima in intieme pianoballads, zoals “Hands on the Radio”. Wanneer dit album in de tweede helft wat meer pit zou hebben gehad, zou dit album met gemak in mijn top-10 kunnen staan.Beste nummer: Hands on the Radio

  21. The Antlers - Hospice
  Een zeer emotioneel en beladen album. Soms totaal niet luisterbaar, maar als dit wel het geval is, is het een prachtig album.
  Beste nummer: Kettering


  22. Animal Kingdom - Signs and Wonders
  Een band die me erg doet denken aan Thirteen Senses, een goede band die 2 prima albums heeft gemaakt. De stijl kun je ook vergelijken met het Coldplay van nu, alleen met de inhoud van het Coldplay van “vroeger”. Ze schuwen andere stijlen ook niet. “Mephistopheles” had ook van Asaf Avidan kunnen zijn. Van begin tot eind is dit een lekker catchy album zonder ergens cheesy of vervelend te worden. Gewoon een goed album dat wat meer aandacht verdient.
  Beste nummer: Mephistopheles  23. Ruarri Joseph - Both Sides of the Coin
  Zijn eigen woorden zeggen voldoende: “It sounds old in style but modern in substance.” Dit album is relaxt en inhoudelijk sterk door de goede songwriting van Joseph. Een album waar je weinig meer over kan zeggen, maar gewoon moet luisteren.
  Beste nummer: One For The Aether


  24. Sea Wolf - White Water White Bloom
  Op het openingsnummer na (Arcade Fire-o-like) heeft dit album een eigen identiteit. Namate het album vordert worden de nummers beter. Geen topalbum, wel een album dat ik geregeld heb gedraaid omdat het gewoon goed klinkt.
  Beste nummer: White water, white bloom
  [ ]  25. The Sunset Rubdown - Dragonslayer
  Dat deze band kan uitblinken in theatrale rock bewijzen ze met dit album opnieuw. Krug’s stemgeluid is alleen al een zekerheidje voor een overvloed aan dramatiek in de muziek. Je moet wel in de stemming zijn voor deze muziek en je aandacht er goed bijhouden, anders kan het snel irriteren. Heb je je aandacht erbij, dan ontvouwen zich mooie verhalen, met name de afsluiter.
  Beste nummer: Dragon's Lair


  26. The Love X Nowhere - High Score Blackout
  The Love X Nowhere wordt door de band zelf graag TLXN genoemd. Hiermee geeft de band zelf al aan dat ze het wel zien zitten om bekender te worden. Dit zou overigens zomaar kunnen, High Score Blackout is een plaat die zich sterk onderscheid van andere platen in dit genre dit jaar. De stijl strekt zich uit van pop tot (post-)rock. Ik hoor invloeden van Pink Floyd en Dire Straits, maar ook die van de Amerikaanse rock van de jaren '90.
  Beste nummer: Din


  27. Yodelice - Tree of Life
  Een album dat te vergelijken is met dat van Ruarri Joseph, alleen iets meer gericht op blues. Lekker laidback, goede stem, nummers met kop en staart, niets mis mee. Dit album ligt vanaf draaibeurt 1 al goed in het gehoor, iets dat soms slecht kan uitpakken, maar in dit geval voor mij in ieder geval niet.Beste nummer: The Other Side  [ ]

  28. Moneybrother - Real Control
  Ik heb dit jaar veel minder Scandinavische bands in mijn lijst dan vorig jaar. Het zal wel een minder jaar zijn voor de Zweden en Noren die ik altijd goed in de gaten houd. Deze Zweedse band heeft wel een prima album afgeleverd. Iets minder dan het topalbum “Blood Panic”, maar nog steeds goed genoeg voor mijn top-30. Gewoon goede rock/pop met een eigenwijze twist.
  Beste nummer: 6AM
  29. Barzin - Notes to an Absent Lover
  Barzin is een Canadese singer/songwriter met een stem die alleen al voldoende is om dit album een kans te geven. De muziek die hij maakt is rustgevend en melancholiek. Mooie zondagochtendmuziek.Beste nummer: Stayed Too Long in This Place

  30. The Bony King of Nowhere - Alas My Love
  Het tweede Belgische album in mijn top-30 en daarmee zijn de Belgen een stuk beter vertegenwoordigd dan de Nederlanders. Weer een rustig album, een Radiohead zonder electronica. Ik heb dit album al sinds februari niet meer geluisterd, maar na enkele luisterbeurten deze week moest deze gewoon in mijn toplijst.
  Beste nummer: Maria  31. U2 - No Line On The Horizon
  32. Wild Beasts - Two Dancers
  33. Rocco DeLuca And The Burden - Mercy
  34. Manic Street Preachers - Journal For Plague Lovers
  35. Doves - Kingdom of Rust
  36. Ramona Falls - Intuit
  37. The Leisure Society - The Sleeper
  38. Patrick Wolf - The Bachelor
  39. Anthony Da Costa - Not Afraid Of Nothing
  40. Kevin Devine - Brother's Blood

  41. Joe Bonamassa - The Ballad of John Henry
  42. Local Natives - Gorilla Manor
  43. The Nits - Strawberry Woods
  44. The Mountain Goats & John Vanderslice - Moon Colony Bloodbath EP
  45. Scott Matthew - There Is An Ocean That Divides
  46. Grant Campbell - Expecting Great Things
  47. Dave Matthews Band - Big Whiskey & The GrooGrux King
  48. Bruce Springsteen - Working on a Dream
  49. The Alexandria Quartet - The Alexandria Quartet
  50. Paolo Nutini - Sunny Side Up

  51. The Phantom Band - Checkmate Savage
  52. Alberta Cross - Broken Side Of Time
  53. Brendan Benson - My Old, Familiar Friend
  54. Patrick Watson - Wooden Arms
  55. Generationals - Con Law
  56. The Zolas - Tic Toc Tic
  57. fun. - Aim and Ignite
  58. Rome - Flowers from Exile
  59. Ian Hunter - Man Overboard
  60. The Maccabees - Wall of Arms


  [ Bericht 4% gewijzigd door Moody op 02-01-2010 20:08:32 ]
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
  pi_76302023
  Oh My God, Charlie Darwin van The Low Anthem zou nu eigenlijk ook zeker in mijn lijstje passen, maar ik ben bang dat ik kciR hoofdpijn bezorg als ik die er nog tussen ga proppen.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
    zaterdag 2 januari 2010 @ 10:43:47 #205
  157465 kciR
  Heeft geen ondertitel
  pi_76317739
  quote:
  Op vrijdag 1 januari 2010 20:37 schreef Felagund het volgende:
  Oh My God, Charlie Darwin van The Low Anthem zou nu eigenlijk ook zeker in mijn lijstje passen, maar ik ben bang dat ik kciR hoofdpijn bezorg als ik die er nog tussen ga proppen.
  Gewoon doen, ik heb het zo gemaakt dat het ook makkelijk aan te passen is.
  Nu niet allemaal je lijstje gaan aanpassen natuurlijk!
  pi_76318335
  1. The XX - The XX
  2. Arctic Monkeys - Humbug
  3. Health - Get Color
  4. Portugal, The Man - Satanic Satanist
  5. Yeah Yeah Yeahs - Its Blitz
  6. Animal Collective - Merriweather Post Pavillion
  7. Wooden Shjips - Dos
  8. Jesse Dee - Bittersweet Batch
  9. Roosbeef - Ze willen wel je hond aaien maar niet met je praten
  10. Franz Ferdinand - Tonight

  Grootste tegenvaller: Muse - The Resistance
  Hello, my name is Oliver
  pi_76319249
  quote:
  Op vrijdag 1 januari 2010 20:37 schreef Felagund het volgende:
  Oh My God, Charlie Darwin van The Low Anthem zou nu eigenlijk ook zeker in mijn lijstje passen, maar ik ben bang dat ik kciR hoofdpijn bezorg als ik die er nog tussen ga proppen.
  Daar was Don Leo Blokhuis ineens ook zeer lovend over, viel me op!
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_76319511
  quote:
  Op zaterdag 2 januari 2010 11:53 schreef methodmich het volgende:

  [..]

  Daar was Don Leo Blokhuis ineens ook zeer lovend over, viel me op!
  Nog niet opgemerkt, wanneer had hij het erover?
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
  pi_76319973
  Bij het Top 2000 jaaroverzicht met Daphne.
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_76326698
  Top 10 van 2009!

  1. The Low Anthem - Oh My God, Charlie Darwin
  2. Andrew Bird - Noble Beast
  3. Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix
  4. Regina Spektor - Far
  5. Paul McCartney - Good Evening New York City
  6. Ohbijou - Beacons
  7. John Mayer - Battle Studies
  8. Tegan and Sara - Sainthood
  9. Alexi Murdoch - Towards the Sun
  10. Jónsi & Alex - Riceboy Sleeps

  pi_76326735
  quote:
  Op zaterdag 2 januari 2010 12:17 schreef methodmich het volgende:
  Bij het Top 2000 jaaroverzicht met Daphne.
  wow!

  Ik vind het album echt niks trouwens...heel saai...maar live...heb ze live gezien en ze waren echt fenomenaal!!!
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
    zaterdag 2 januari 2010 @ 16:48:38 #212
  96116 ralfseltje
  Sitting on a cornflake
  pi_76328306
  Omdat het moest heb ik in alle haast deze gemaakt:
  1 Titus Andronicus – The Airing Of Grievances
  2 The Dutchess And The Duke – Sunset/Sunrise
  3 John Frusciante – The Empyrean
  4 Lovvers – OCD Go Go Go Girls
  5 Wilco – Wilco (The Album)
  6 Future Of The Left – After Curses and Travels With Myself And Another
  7 Health – Get Color
  8 Reigning Sound – Love And Curses
  9 Soulsavers – Broken
  10 Animal Collective – Merriweather Post Pavilion
  pi_76333595
  quote:
  Op zaterdag 2 januari 2010 15:59 schreef Norrage het volgende:

  [..]

  wow!

  Ik vind het album echt niks trouwens...heel saai...maar live...heb ze live gezien en ze waren echt fenomenaal!!!
  Was wel opmerkelijk om die naam ineens te horen tussen Them Crooked Vultures etc.
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_76341690
  Heb dit jaar weinig platen geluisterd die dit jaar uitkwamen. Daarom een kort lijstje wat mij zo gauw te binnen schiet.

  1. Sophie Hunger - Monday's Ghost

  Vrouwelijke singer songwriter die een heerlijke broeierige sfeer weet te creëren, het lijkt wat dat betreft wel Pirate’s Gospel. Veel afwisseling in de songs met als absoluut hoogtepunt het zeer deprimerende Walzer für Niemand. Ondanks de soberheid blijft het levendige muziek. Melancholiek meesterwerkje.

  2. Nirvana – Live at Reading
  Nirvana is hier op haar best. De rauwheid, de energie en de dierlijkheid spatten er van af. Geweldig om naar te luisteren, al is deze plaat natuurlijk niet ‘echt’ nieuw. Maakt verder niet uit, het is lichtjaren geleden dat er zo’n goede liveplaat is uitgekomen. Volgens metacritic gemiddeld hoger dan een 9 in de media en dat is volkomen terecht. De beste band van de jaren 90. En zonder twijfel de beste liveband van de jaren 90. Luister maar.

  3. Brandi Carlile - Give Up The Ghost
  Zangeres die in Europa gewoonweg wordt genegeerd. Jammer. Verdient de aandacht die ze wel krijgt in Amerika. De piano is tingelend en daarover heen klinkt zij met haar prachtige lenige stem. Niet vernieuwend wel mooi.

  4. Yonlu: A Society in Which No Tear is Shed is Inconceivably Mediocre
  Wisselend in kwaliteit maar desondanks niet minder de moeite waard. Kon zingen als Elliott Smit (I Know What It’s Like) maar snoept ook nadrukkelijk uit de Braziliaanse keuken. In het diepste geheim werden deze nummers opgenomen toen hij 14/15 was. Zonder uitzondering gaan ze over de dood en eenzaamheid. Een aantal nummers die eigenlijk de moeite van het luisteren niet waard zijn en tegelijkertijd ook een aantal juweeltjes die behoren tot de beste nummers van dit decennium. Triest dat hij op zijn 16e zelfmoord pleegde. Het geheel levert een heel bijzonder inkijkje op in de ziel van supertalent.

  5. Acoustic Ladyland - Living with a Tiger
  Jazzrock in een 4/4 maat zo zou je dit kunnen omschrijven. Levendig, energiek en rauw. Je zingt het zo mee op gehoor. Veel dynamische overgangen gekoppeld aan hard-zacht passages. Doet daardoor denken aan Nirvana al is dat compleet andere muziek, die beheersten dit ‘trucje’ als geen ander (zie live Aneurysm)

  6. William Elliot Whitmore – Animals in the Dark
  7. Jesca Hoop - Hunting My Dress
  8. Joe Henry – Blood From Stars
  9. The Avett Brothers – I And Love And You
  10. The Antlers – Hospice
  11. Monsters of Folk – Monsters of Folk
  12. The Decemberists – Hazards of Love
  13. Elvis Perkins in Dearland – Elvis Perkins In Dearland
  14. Florence And The Machine - Lungs
  15. Sarah Jorosz-Song Up in Her Head
    zaterdag 2 januari 2010 @ 23:31:38 #215
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_76342638
  Ik heb Sophie Hunger en Brandi Carlisle wel beluisterd maar beide heb ik ze afgekeurd, nou ja, dat klinkt wat zwaar, maar ik vond ze niet interessant genoeg om te hebben/kopen.
  pi_76346872
  Zoals gezegd, Oh My God, Charlie Darwin van The Low Anthem toegevoegd op nr. 27. Voor de rest is alles daaronder een plekje opgeschoven. The XX valt nu net buiten de boot.


  Alberta Cross – Broken Side of Time

  Overtuiging, bezieling zijn de keywords bij deze band. Ze mixen folkrock met invloeden uit gospel, blues en country en dat met de snijdende stem met een lichte timbre van frontman Petter Errikson Stakee, maakt het tot één van mijn favoriete albums van dit jaar. Live is het haast nog overtuigender, zeker in een klein zaaltje als Doornroosje waar ik ze zag.

  Beste Track: Song 3 Blues  Joe Bonamassa – The Ballad of John Henry

  Joe Bonamassa is naar mijn bescheiden mening één van beste blues(rock) artiesten van deze tijd. Met The Ballad of John Henry heeft hij weer een uitstekend album afgeleverd. Vooral de covers “Funkier then a Mosquito’s Tweeter,( origineel van Nina Simone) en “Jockey full of Bourbon” (origineel van Tom Waits) en het titelnummer zijn noemenswaardig.

  Beste Track: Jockey Full of Bourbon  Mumford and Sons – Sigh No More

  Hou je van banjo dan houd je van Mumford en zijn zonen. Ik heb er ook een zwak voor, zeker als het zo oprecht gespeeld wordt. Jammer genoeg heb ik hun optredens in Nederland gemist, wat ik er van gehoord heb waren ze geweldig. Na een tijdje worden de teksten misschien iets te simpel, Mumford lijkt veel liefdesproblemen te kennen, maar dat is het enige kleine minpuntje dat ik kan verzinnen.

  Beste Track: Dustbowl Dance  Andrew Bird – Noble Beast

  Andrew Bird is een singer-songwriter met een unieke stijl, met zijn vioolspel, zijn bijna literarie woordgebruik en vooral zijn kenmerkende gefluit . Dit album was mijn eerste kennismaking met de heer Bird, dit album verschilt niet veel van eerdere werken als Armchair Apocrypha en Mysterious production of Eggs, maar dat maakt niets uit als je zo’n goede kwaliteitsmuziek aflevert. Krijgt misschien niet de aandacht die het verdiend, de laatste twee albums waren toch vrij toegankelijk.

  Beste Track: Anonanimal  Florence+ The Machine – Lungs

  Ik heb dit album heel lang links laten liggen, het enige dat ik ervan kende is “You’ve got the Love”, wat ik net wat te oppervlakkig vond om er meer naar te luisteren. Na al de goede verhalen het album toch maar geheel beluisterd, heb er nog geen minuut spijt van. De rest van het album vind ik van een hoger niveau, met scherpe teksten en het stemgeluid van Florence dat daar uitstekend bij past.

  Beste Track: Dog Days Are Over  Joe Gideon and the Shark – Harum Scarum

  Niet heel veel gedraaid dit jaar, maar toch een heel erg goed album. Er hang een grauwe sfeer over het album, de muziek wordt een beetje vergeleken met die van Nick Cave (& The Bad Seeds), al vind ik die vergelijking niet helemaal terecht. De zanger vertelt soms meer dan dat hij echt zingt, het best komt dit tot zijn recht bij het nummer Kathy Ray. Hierin wordt het verhaal van Kathy Ray, een aan lager wal geraakte achtergrondzangeres.

  Beste Track: Kathy Ray  Monsters of Folk – Monsters of Folk

  Het koste mij een paar luisterbeurten om dit te waarderen, maar het wordt bij iedere keer luisteren beter. Het is een combinatie van het goede van de individuele artiesten, zonder dat één van de artiesten te duidelijk aanwezig is. Op dit punt vind ik hem dan ook beter dan de andere supergroep.

  Beste Track: Man Named Truth  DeWolff – Strange Fruits and Undiscovered Plants

  Vrij veel geode Nederlandse releases dit jaar wat mij betreft, met dit als mijn persoonlijke hoogtepunt. Ik hou van de Hammond orgel en ook van psychedellische muziek, dit is een combinatie van beide. Ondanks dat ze nog erg jong zijn, blijven ze geloofwaardig.

  Beste Track: Birth of the Ninth Sun


  Annimal Collective – Merriweather Post Avillion

  Believe the Hype, of niet. Ik ben het hele jaar al in tweestrijd met dit album, aan de ene kant is het een heel aanstekelijk album, met mooie complexe ritmes, maar aan de andere kant doet het me niet heel veel, ik voel niks bij het album. Uiteindelijk heeft het eerste de doorslag gegeven.

  Beste Track: Brother Sport  Franz Ferdinand – Tonight

  Meest geluisterde album van het jaar. In het begin van het jaar misschien een beetje overdraaid. Toch maar in de top 10, want nummers als Twilight Omens, Bite Hard en het nummer met techno-invloeden Lucid Dreams, blijven heel erg goed.

  Beste Track: Twilight Omens


  11. Grammatics – Grammatics

  De muziek van Grammatics is lastig te beschrijven. Van Wikipedia:
  The Grammatics are a British alternative rock band from Leeds, England, predominantly influenced by British bands of the 1990s such as Blur, Pulp, and Suede.The band also quotes the following musical influences: Cursive,My Bloody Valentine,Nirvana, Radiohead, Elliot Smith, Queens Of The Stone Age, David Bowie, Arcade Fire, Idlewild, Bjork, Kate Bush.

  Ze mixen dus veel verschillende stijlen, een contrast is bijvoorbeeld de zeer duidelijke aanwezigheid van de celliste(die ook deels het zingen op haar neemt), maar daarnaast zijn er ook stevige gitaren aanwezig.
  Beste Track: Relentless Fours


  12. The Boxer Rebellion – Union

  Eerst (vanaf januari) was dit album alleen als download beschikbaar, pas in september is het in de winkels uitgebracht.

  Beste Track: The Gospel of Goro Adachi


  13. Them Crooked Vultures – Them Crooked Vultures

  Ik trap er weer in, in de supergroepen. Misschien wel het meest geanticipeerde en gehypte band van 2009, maar de muziek is steengoed en draait het tenslotte om. De invloeden van Josh Homme zijn overduidelijk, de muziek lijkt veel op die van QOTSA. Toch is het wat mij betreft nog net wat gevarieerder.

  Beste Track: Bandoliers


  14. De Staat – Wait for Evolution

  Een bandje uit mijn eigen Nijmegen. Ook dit album heb ik in het begin een beetje overdraaid, de oeh’s en ah’s begonnen na een tijdje me te irriteren, maar nu kan ik er weer heel goed naar luisteren.

  Beste Track: The Fantastic Journey of the Undergrund man


  15. The Arctic Monkeys – Humbug

  De Arctic Monkeys laten op dit album meer volwassen sound horen dan op eerdere albums. Wat mij betreft zijn ze goed in geslaagd. De muziek is wat meer gelaagd en de songs wat minder puntig dan bij de vorige albums Er zijn wat mij betreft meer invloeden van “The Last Shadow puppets” te horen dan van Josh Homme, die het album geproduceerd heeft.

  Beste Track: Crying Lightning