abonnement Unibet Coolblue
  Moderator vrijdag 11 december 2009 @ 16:06:57 #26
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_75521218
Omdat ik slecht ben in leuke stukjes vertellen bij een album, heb ik dit alleen maar gedaan bij de beste 10 albums. Nummers 1 t/m 3 staan nu wel in deze volgorde, maar die volgorde zegt niet zoveel, omdat er geen een zoveel sterker is dan de andere twee dat hij het echt verdient om de nummer 1 van 2009 te zijn.


1. Muse - The Resistance
Niet echt een duidelijke nummer 1 dit jaar, maar omdat je toch iets moet kiezen is het deze plaat geworden. Uitstekende plaat, hoewel ik er toch iets meer van had verwacht, maar toch weer een paar ijzersterke nummers en weinig slechte nummers.
 • Favoriete nummer: Unnatural Selection


  2. Arctic Monkeys - Humbug
  Een flinke verandering qua stijl, hoewel de eerste twee albums mij meer aanspreken, is dit natuurlijk een zeer interessant album en iets nieuws is ook wel eens leuk. Stiekem zijn de wat rustigere nummers als Secret Door en Cornerstone ook best wel een beetje tof en vormt het album een leuk geheel met geen enkel nummer dat ik oversla, nee, ik luister 'm in één keer af.
 • Favoriete nummer: Secret Door


  3. Florence + The Machine - Lungs
  De verrassing van het jaar. Geweldig album van een leuk vrouwtje met een geweldige stem. Na het horen van de eerste twee nummers was ik meteen verkocht en heb ik het album gekocht, en dat zegt best wel wat, want zoveel albums koop ik niet.
 • Favoriete nummer: Rabbit Heart (Raise It Up)


  4. White Lies - To Lose My Life
  Net als de nummer 3 is ook dit album een verrassing. Zwaarmoedige muziek met veel teksten over de dood, maar dat maakt me niet uit, want het klinkt gewoon goed. Voor mijn part zingen ze over gemuteerde pandaberen, als het maar goed klinkt.
 • Favoriete nummer: To Lose My Life


  5. Three Days Grace - Life Starts Now
  Twee jaar geleden mijn favoriete band, ik kon er wel dagen achter elkaar naar luisteren. Tegenwoordig is dat wat minder, maar het is nog steeds muziek die ik kan waarderen en daarom ben ik ook maar naar dit album gaan luisteren. Niet anders dan de vorige albums, dus dat betekent meteen dat het goed is. Beetje jammer dat ze niet wat meer verschillende nummers maken, want 't komt allemaal op hetzelfde neer. Maar ach, als 'echte' fan luister je daar makkelijk doorheen.
 • Favoriete nummer: Break


  6. Silversun Pickups - Swoon
  Lekkere shoegaze/indie rock van een band dat met Carnavas al een goed album afleverde en omdat dit album op hetzelfde neerkomt is deze ook goed en staat hij hoog in mijn lijstje.
 • Favoriete nummer: Panic Switch


  7. Breaking Benjamin - Dear Agony
  Soortgelijke muziek als Three Days Grace en ook hier was ik twee jaar terug een grote fan van. Nu nog steeds, maar iets minder. Zeker als je een tijdje geen album uitbrengt wordt de aandacht minder, maar die was afgelopen zomer weer terug, met dit album, dat eigenlijk precies lijkt op de vorige en dat kan ik waarderen.
 • Favoriete nummer: Crawl


  8. A Day to Remember - Homesick
  Een album dat eigenlijk niet bij de rest van mijn lijst - tot nu toe - past, want het is geen alternative rock of indie, maar het neigt meer naar de metal. De nummers hebben een goede afwisseling van cleane zang, harde grunts en deze band is zelfs geschikt voor mensen die eigenlijk niks met metalcore en dergelijke hebben. For Those Who Have Heart is een geweldig album en dit album doet er wel iets voor onder, maar is nog altijd een van de betere van 2009.
 • Favoriete nummer: Mr. Highway's Thinking About The End


  9. Sunset Rubdown - Dragonslayer
  Hoe moet je deze muziek nu weer noemen? Ik zou zeggen, vrolijk, opzwepend, energiek, vreemd, raar, tof. Vooral tof, want dit album luistert lekker weg als geheel en waar ik bij sommige albums een paar nummers uitkies en die luister, luister ik bij dit album naar alle nummers.
 • Favoriete nummer: Black Swan


  10. Doves - Kingdom of Rust
  Één nummer: Kingdom of Rust. Meer hoef ik niet te zeggen en ga ik ook niet zeggen, na het horen van dat nummer was ik meteen verkocht. De rest van het album is ook tof, maar haalt het niet bij dat ene nummer. Jammer dat er niet meer Kingdom of Rusts opstaan, eigenlijk.
 • Favoriete nummer: Kingdom of Rust
  11. Porcupine Tree - The Incident
 • Favoriete nummer: Time Flies
  12. Mastodon - Crack the Skye
 • Favoriete nummer: Oblivion
  13. Biffy Clyro - Only Revolutions
 • Favoriete nummer: That Golden Rule
  14. Passion Pit - Manners
 • Favoriete nummer: The Reeling
  15. The Devil Wears Prada - With Roots Above and Branches Below
 • Favoriete nummer: Assistant to the Regional Manager
  16. Silverstein - A Shipwreck In The Sand
 • Favoriete nummer: A Great Fire
  17. Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings
 • Favoriete nummer: The Count of Tuscany
  18. Editors - In This Light and on This Evening
 • Favoriete nummer: Papillon
  19. Swan Lake - Enemy Mine
 • Favoriete nummer: A Hand at Dusk
  20. Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures
 • Favoriete nummer: Elephants
  21. Alexisonfire - Old Crows / Young Cardinals
  22. Grizzly Bear - Veckatimest
  23. Infected Mushroom - Legend of the Black Shawarma
  24. Franz Ferdinand - Tonight: Franz Ferdinand
  25. Reverend and The Makers - French Kiss in the Chaos
  26. Cymbals Eat Guitars - Why There Are Mountains
  27. Animal Collective - Merriweather Post Pavilion
  28. Atreyu - Congregation of the Damned
  29. Bat for Lashes - Two Suns
  30. Flyleaf - Memento Mori
  31. The Pains of Being Pure at Heart - The Pains of Being Pure at Heart
  32. Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix
  33. Manchester Orchestra - Mean Everything to Nothing
  34. Dinosaur Jr. - Farm
  35. Jónsi & Alex - Riceboy Sleeps
  36. Skillet - Awake
  37. Japandroids - Post-Nothing
  38. Röyksopp - Junior
  39. Billy Talent - Billy Talent III
  40. The Prodigy - Invaders Must Die
 • Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
    vrijdag 11 december 2009 @ 17:58:31 #27
  52164 pfaf
  pfief, pfaf, pfoef!
  pi_75524658
  Mooie lijst, veel dubbelaars met mij. Vandaar. Ook een paar net-afvallers als Japandroids en Phoenix. Met bands als Dream Theater kan ik niet heel veel, al dacht ik dat enkele jaren ook van Porcupine Tree, dus wie weet...
  pi_75526794
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 15:52 schreef methodmich het volgende:
  Pfaf, toffe donder, mooi dat je weer een topic hebt gemaakt!

  We gaan er 15 dubbelen als ik goed geteld heb. Had meer kunnen zijn, maar ik tel die Dark Was The Night niet mee vanwege geen bandalbum.

  Met Scott Tracy ga ik er vijf dubbelen!

  Mijn top tien staat wel ongeveer vast, maar ik verwacht zo in de week van 21 december mijn top nog wat te gaan maken en posten. Heb mijn nummer 1 nog nergens gezien helaas.
  Wordt je nummer 1 Joe Gideon and The Shark?

  Staat wel in mijn top zoveel.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
    vrijdag 11 december 2009 @ 19:14:06 #29
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75527101
  Mijn nummer 1 is ook nog door niemand genoemd. Verwacht ik eigenlijk ook niet.
  Mijn nummers 2-5 zijn volgens mij ook nog niet genoemd
  pi_75529549
  Hier is die van mij, ik ben vast weer enorm veel vergeten en ga hier aan herinnerd worden door andermans lijstjes.

  1 John Frusciante - The Empyrean (Singer-Songwriter/Psychedelisch)
  Als Frusciante fan keek ik erg naar dit album uit. Ik werd al lekker gemaakt met posts op zijn blog dat dit een psychhedelisch album zou zijn, geschikt voor donkere avonden. Ik kan mij geen betere beschrijving verzinnen na deze cd te hebben beluisterd. Het album begint met een laag tempo en een 'solo' geïnspireerd door Funkadelic's Maggot Brain. Ook telt dit album een briljante cover van Tim Buckley's song to the siren. De vocalen lijken uit het water te komen. De climax van het album, Central, kent een beduidend hoger tempo. Toen het 'distorted' geluid van dit nummer voor het eerst als een muur op me af kwam voelde ik me zoals ik me al lang niet meer bij een stuk muziek heb gevoeld. Helaas bouwt het album hierna weer geleidelijk af maar toch durf ik te spreken over dit album is een spirituele ervaring.

  2 Amesoeurs - Amesoeurs (Black Metal/Post-Punk)
  Deze fransen hebben helaas maar één album gemaakt maar hebben zich hiermee wel een plek mee kunnen bemachtigen in mijn favoriete metal albums ooit. Met een goede balans tussen Black Metal en Post-Punk hebben ze een album afgeleverd die blijft boeien. Vooral de fragiele stem van de zangeres geeft deze plaat een aardige dosis emotie, afgewisseld met schreeuwen alsof deze het laatste zijn die ze ooit uit haar keel zou krijgen.

  3 The XX - XX (Post-Punk/Pop)
  Ingetogen en Melancholisch, zo wil ik dit album het liefst omschrijven. The XX zijn vier jongeren zonder echt hoogstaande instrumentale kwaliteiten. Toch weten ze hun nummers met veel gevoel over te brengen. Op het eerste gehoor lijkt deze cd wat eentonig, maar na een paar luister beurten zijn er zat invloeden te herkennen.
  Ook deze cd draai ik graag op stille avonden, de 'climaxen' zijn vrij bescheiden maar juist daarom werken ze erg goed. De gitaren kunnen soms zo hoog en zuiver zijn zoals je op menig post-rock album zult herkennen.


  4 Ga'an - Ga'an ( ? )
  Dit is een beetje een vreemde eend in de bijt denk ik. Er is niet veel over deze band en cd herkend maar het heeft iets dat me aantrekt. Hij klinkt vrij progressief, dit komt denk ik voornamelijk door de vrij ingewikkelde basloopjes en ritmes. Toch weten de gothische achtergrond geluiden en zang de plaat een mysterieus tintje te geven dat mij erg aanspreekt.

  5 The Horrors - Primary Colours (Shoegaze/'Horrorpunk')
  Terwijl ze op hun vorige album, Strange House, nog erg probeerden te klinken als the Birthday Party zijn ze deze keer over gestapt naar een wat meer Shoegaze geluid. En ik moet zeggen dat dit een fijne combinatie is. De nummers zijn afwisselend en opzwepend en wat vooral belangrijk is, vervelen geen moment met Sea within a Sea als memorabele afsluiter.

  6 David Tagg - Wind Blown Guitar (Ambient/Drone)
  Luister het als je fan bent van ambient.

  7 A Place to Bury Strangers - Exploding Head (Noiserock/Shoegaze)
  Dit album is een niveautje hoger dan hun vorige album. Een must-have als je van de noiserock/shoegaze bent.

  8 Sonic Youth - The Eternal (Alternatieve Rock)
  Niet zo goed als Daydream Nation (Rather Ripped vond ik denk ik ook nog iets beter) maar het is wel weer Sonic Youth als vanouds, en daar kan ik geen genoeg van krijgen.

  9 De Staat - Wait for Evolution (Rock/een beetje Stoner)
  De Staat heeft aardig wat teweeg gebracht dit jaar. Zo zit je een album thuis op te nemen en voor je het weet speel je Lowlands en Pinkpop plat. Dit zorgt natuurlijk ook dat je veel fans hebt, en veel mensen die je helemaal niks vinden. Ik durf mezelf bij de eerste groep te scharen. Het sleutelwoord van dit album vind ik ritmes. Deze zijn vaak nog eens extra naar voren gebracht door middel van (hand)geklap. Daarnaast is 'meet the devil' mijn favoriete nummer die ik dit jaar live heb mogen meemaken.

  10 Cobalt - Gin (Black Metal)
  Net zoals Amesoeurs een typisch voorbeeld van een Black Metal album die net dat sfeertje heeft die mij erg aantrekt.

  11 White Lies - To lose my Life (Post-Punk)
  Na Interpol en Editors is er weer een nieuwe Post-Punk revival band opgestaan.
  Wat mij aantrekt in post-punk is naast de vaak duistere ondertoon het gebruik van de basgitaar. Ook op deze cd komt dit instrument goed tot zijn recht. De zang is erg bombastisch en doet gelukkig live niet al te veel af. Op een paar clichématige elementen en songteksten na is dit album toch een hoogtepunt van dit jaar die ik nog veel ga draaien.


  12 Screen Vinyl Image - Interceptors (Shoegaze/Electro)
  Lekkere duistere synthplaat. Doet soms denken aan The Knife, Clan of Xymox etc. De meest onderschatte plaat van dit jaar voor mij.

  13 Wooden Shjips - Dos (Spacerock/Stoner)
  Het concept van Wooden Shjips is vrij simpel. Een basloopje dat zich vaak blijft herhalen en vervolgens heel wat gitaar-gepingel of een laag distortion overheen gedreund wordt. En ik vind het tof

  14 Fever Ray - Fever Ray (Electro/Alternatief)
  Ik was zo erg onder de indruk na het intieme concert op Lowlands dat ik deze cd meteen buit heb gemaakt. Het werk van The Knife (en dan met name Silent Shout) vind ik beter maar dit is zeker geen slecht tussendoortje.

  15 Nadja - When I See the Sun always shines on TV (Doom Metal/Sludge)
  Wéér een plaat van Nadja. Deze telt covers waaronder een nog zwaardere versie van Only Shallow en zelfs éé nvan Elliott Smith.

  16 Remora - Derivative (Drone/Ambient)
  Mijn laatste ambient ontdekking. Vooral het nummer waar een Joy Division sample in gebruikt is en vervolgens drone gitaar overheen spoelt vind ik een hoogtepunt.

  17 Kylesa - Static Tensions (Sludge/Hardcore)
  16 Ossein - Führer (Black Metal/Ambient)
  17 Bas van Huizen - Ontgalman (Ambient/Drone)
  18 Japandroids - Post - Nothing (Noiserock)
  19 The Machine - Solar Corona (Stoner/Psychedelisch)
  20 Blank Dogs - Under and Under (Lo-Fi/Post-Punk)
  21 Placebo - Battle for the Sun (Alternatieve Rock)
  22 Svarte Greiner - Kappe (Dark Ambient)
  23 YOB - The great Cassetion (Doom Metal)
  24 Sunlight Ascending - All The Memories, All at Once (Post-Rock)
  25 Jesu - Infinty (Sludge/Post-Metal/Drone)
  26 Grizzly Bear - Veckatimest (Psychedelisch/Folk)
  27 Editors - In this Light and on this Evening (Post-Punk/Alternatief)
  28 Sunn 0))) - Monoliths & Dimensions (ddrrrroooooonnnneeeee)
  30 Current 93 - Aleph at Hallucinatory Mountain (Neofolk)
  31 Clan of Xymox - In Love we Trust (Gothic/Darkwave)
  32 Mountains - Choral (Ambient)
  33 Radiow Moscow - Brain Cycles (Stoner Rock)
  34 Wavves - Wavves (Lo-Fi/Noise Rock]
  35 Om - God is Good (Stoner)
  37 The Pains of Being Pure at Heart - The Pains of Being Pure at Heart (Rock/Shoegaze)
  38 Isis - Wavering Radiant (Sludge/Post-Metal)
  39 Health - Get Color (Noise Rock)
  40 Inverz - Slow ( Ambient)
  41 Konntinent - If you could buy a map of hope vol. 2 (Ambient)
  42 Junius - The Martyrdom of a Catastrophist (Rock)
  43 Tim Hecker - An Imaginary Country (Ambient/Drone)
  44 Wlliam Basinski - 92982 (Ambient/Drone)
  45 Black to Comm - Alphabet 1968 (Dark Ambient)
  46 Sleeping me - Lamenter (Ambient)
  47 Balmorhea - All is Wild, All is Silent (Post-Rock/Instrumentaal)
  48 Greymachine - Greymachine (Noise/Sludge)
  49 Bloody Panda - Summon (Sludge/Metal)
  50 Zelienople - Give it up (Ambient)
  51 Mono - Hymn to the Immortal Wind (Post-Rock)
  52 Arctic Monkeys - Humbug (Rock)
  53 Drive Like Maria - Elmwood (Rock)
  54 Epeus Reichenback - Etherized (Ambient)
  55 Kreng - L'autopsie phénoménale de Dieu (Dark Ambient)
  56 A Wake a Week - Little Black Cloud (Ambient)
  57 Depeche Mode - Sounds of the Universe (Synthpop/New Wave)
  58 Talvihorros - Some Ambulance (Ambient)
  59 Six Organs of Admittance - Luminous Night (Psychedelic/Folk)

  60 Silvester Anfang - Silvester Anfang II (Avant-Garde/Folk)
  Satan likt mijn hielen. Badend in het maanlicht. Een vleermuis diep in de polders. Zwart behaard. Klauwend doorheen de kieren van een gure lucht. Satan likt mijn hielen onder het kaarslicht. Verduisterd door de schedel van de hemel. Geboeid door een distel. Satan zijn baard. Zijn bokkenpoot. Oh! De geur van koeienstront glijdt diep doorheen mijn lichaam. Borrelt uit de poriën. Bruine pus. Groene mieren. Langzaam. Langzaam brokkelt mijn geest af. Een poel van oneindigheid scheidt mij van Satan. Zijn donkere zwarte vacht streelt mijn gehavende huid. Zweet parelend op mijn voorhoofd. Satan Mijn Meester
  pi_75529666
  quote:
  Op donderdag 10 december 2009 22:51 schreef Arn0 het volgende:

  [..]

  Jammer Maar heb je Humbug al eens beluisterd dan? Klinkt echt wel anders dan hun eerste twee albums.
  dacht dat de hype na 3x hetzelfde geluid wel een beetje was gaan liggen
  pi_75529686
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 19:14 schreef ranja het volgende:
  Mijn nummer 1 is ook nog door niemand genoemd. Verwacht ik eigenlijk ook niet.
  Mijn nummers 2-5 zijn volgens mij ook nog niet genoemd
  Jawel door ScotTracy
  pi_75529799
  Iedereen vergeet Franz Ferdinand!
  Assassin stabs you in your back.
    Moderator vrijdag 11 december 2009 @ 20:38:04 #34
  198822 crew  Rellende_Rotscholier
  Robbertje matten met de wouten
  pi_75530278
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 20:26 schreef Assassin92 het volgende:
  Iedereen vergeet Franz Ferdinand!
  In mijn lijstje staat ie gewoon.
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 17:58 schreef pfaf het volgende:
  Mooie lijst, veel dubbelaars met mij. Vandaar. Ook een paar net-afvallers als Japandroids en Phoenix. Met bands als Dream Theater kan ik niet heel veel, al dacht ik dat enkele jaren ook van Porcupine Tree, dus wie weet...
  Dankje.

  Hmm, als je niets met Dream Theater kan, maar wel wat met Porcupine Tree bestaat er toch wel een kans dat je iets met DT kan als je het een kans geeft. Meeste mensen die ik ken die Porcupine Tree waarderen, waarderen Dream Theater ook en vice versa. Maar als ik naar jouw lijst kijkt, snap ik wel dat je niet veel met Dream Theater kan, heel ander genre.
  Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  pi_75530435
  ff uit de losse pols een top 10, weer veel te weinig nieuwe albums geluisterd dit jaar......


  1. Bill Callahan - Sometimes I Wish We Were an Eagle
  2. Madeleine Peyroux - Bare Bones
  3. Chris Chameleon - Kyk Hoe Lyk Ons Nou
  4. Julie Doiron - I Can Wonder What You Did With Your Day
  5. Andrew Bird - Noble Beast
  6. Shawn Colvin - Live
  7. Alela Diane - To Be Still
  8. Florence and The Machine - Lungs
  9. Aidan Moffat and the Best-Ofs - How to Get to Heaven From Scotland
  10.Matthew Sweet and Susanna Hoffs - Under the Covers Vol. 2
  pi_75530757
  Denk dat Converge - Axe to Fall hier op 1 staat
  pi_75531444
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 20:23 schreef TUFKAL het volgende:

  [..]

  dacht dat de hype na 3x hetzelfde geluid wel een beetje was gaan liggen
  De hype is ook gaan liggen. In 2006 al. Omdat ik me toch afvraag waarom je drie keer hetzelfde geluid hoort, hier drie liedjes van drie albumpjes:  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 09:46 schreef kciR het volgende:
  Zoals ik al heb beloofd in het pre-lijstjes topic zal ik een eindlijst maken. Wegens studie-eindpresentatie-activiteiten heb ik voor 15 januari niet echt tijd om dit te doen. Dus de deadline voor de eindlijstjes is vrijdag 15 januari (23.59), kunnen mensen ook nog in januari hun lijstje definitief maken
  Leuk!
  Stay on my arm, you little charmer
    vrijdag 11 december 2009 @ 21:09:04 #38
  182233 thedeedster
  IWAB: Ik Weet Alles Beter...
  pi_75531510
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 20:38 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

  [..]

  In mijn lijstje staat ie gewoon.
  [..]

  Dankje.

  Hmm, als je niets met Dream Theater kan, maar wel wat met Porcupine Tree bestaat er toch wel een kans dat je iets met DT kan als je het een kans geeft. Meeste mensen die ik ken die Porcupine Tree waarderen, waarderen Dream Theater ook en vice versa. Maar als ik naar jouw lijst kijkt, snap ik wel dat je niet veel met Dream Theater kan, heel ander genre.
  Als je DT eens echt wil beluisteren, moet je gewoon de oude platen Images and Words en Awake beluisteren (wel begin jaren ' 90).

  IMHO hebben ze deze platen nooit meer geevenaard, laat staan benaderd. Eerlijk gezegd doet de band me nu nog maar weinig. Count of Tuscany is nog wel echt de moeite waard.

  The Incident van Porcupine tree is een topper, maar voor mij is toch wel de nieuwe Alice in Chains de beste plaat van het jaar.
  Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  pi_75533633
  Mooie lijst On! Alleen Mountains staat natuurlijk veel te laag.
  pi_75535789
  Terug Vind inspiratie-voor-nieuwe-bands
  A liar is a person who uses the valid designations, the words, in order to make something which is unreal appear to be real. - Nietzche
    vrijdag 11 december 2009 @ 22:55:24 #41
  159761 Arn0
  Abbey Road
  pi_75535825
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 20:23 schreef TUFKAL het volgende:

  [..]

  dacht dat de hype na 3x hetzelfde geluid wel een beetje was gaan liggen
  Heb je Humbug überhaupt al wel eens beluisterd? En welke hype? Hun laatste single is nog niet eens gechart.
  By hook or by crook, I'll be last in this book.
  pi_75538831
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 21:59 schreef trebremmit het volgende:
  Mooie lijst On! Alleen Mountains staat natuurlijk veel te laag.
  Ja dat is weer het risico van een album die wat vroeger in 2009 verschijnt, die vergeet ik vaak weer. Ik zal hem nu weer eens opzetten.
  pi_75540807
  Veel toffe albums uitgekomen in 2009 maar ik ben er dan toch eindelijk echt uit.

  1. Arctic Monkeys - Humbug
  2. Kasabian - The West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  3. Placebo - Battle for the Sun
  4. Thrice - Beggars
  5. Mumford & Sons - Sigh No More
  6. The Mars Volta - Octahedron
  7. C-Mon & Kypski - We Are Square
  8. White Lies - To Lose My Life...
  9. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  10. Jamie T - Kings & Queens

  Ik vraag me af wat jullie ervan vinden.

  [ Bericht 3% gewijzigd door Vatta op 12-12-2009 02:15:50 ]
  pi_75543408
  Een dikke tvp. Leuke verhaaltjes erbij. Dat ga ik ook doen
  We are young but getting old before our time
  We'll leave the T.V. and the radio behind
  Don't you wonder what we'll find
  Steppin out tonight
  pi_75543650
  quote:
  Op zaterdag 12 december 2009 02:09 schreef Vatta het volgende:
  Veel toffe albums uitgekomen in 2009 maar ik ben er dan toch eindelijk echt uit.

  1. Arctic Monkeys - Humbug
  2. Kasabian - The West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  3. Placebo - Battle for the Sun
  4. Thrice - Beggars
  5. Mumford & Sons - Sigh No More
  6. The Mars Volta - Octahedron
  7. C-Mon & Kypski - We Are Square
  8. White Lies - To Lose My Life...
  9. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  10. Jamie T - Kings & Queens

  Ik vraag me af wat jullie ervan vinden.
  Tja, eigenlijk alle hypes van dit jaar he
  Jouw nr 5 en 9 komen ook in mijn top-50 voor, de rest eigenlijk niet....
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
  pi_75543993
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 22:55 schreef Arn0 het volgende:

  [..]

  Heb je Humbug überhaupt al wel eens beluisterd? En welke hype? Hun laatste single is nog niet eens gechart.
  Ja ik heb hem ook maar vind m helemaal niet zo bijzonder of anders dan de voorgangers.
  pi_75544003
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 21:07 schreef tim. het volgende:

  [..]

  De hype is ook gaan liggen. In 2006 al. Omdat ik me toch afvraag waarom je drie keer hetzelfde geluid hoort, hier drie liedjes van drie albumpjes:
  [..]

  Leuk!
  In Dangerous Animals zit gewoon het overbekend gitaarloopje van de AM hoor... Vergelijk maar eens met deze :


  [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 12-12-2009 11:06:30 ]
  pi_75550541
  Weet ook nog niet wat ik van Humbug moet vinden, maar hij haalt mijn top 25 wel
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  pi_75550817
  quote:
  Op zaterdag 12 december 2009 11:02 schreef TUFKAL het volgende:

  [..]

  Ja ik heb hem ook maar vind m helemaal niet zo bijzonder of anders dan de voorgangers.
  Serieus? Ik vind hem echt zoveel anders dan de eerste twee albums.. Dat is toch overduidelijk?
  By hook or by crook, I'll be last in this book.
  pi_75553412
  quote:
  Op zaterdag 12 december 2009 11:03 schreef TUFKAL het volgende:

  [..]

  In Dangerous Animals zit gewoon het overbekend gitaarloopje van de AM hoor... Vergelijk maar eens met deze :

  Ik hoor de overeenkomst in het gitaarloopje (terwijl ik de nummers in hun geheel duidelijk anders vind klinken), maar jij zei dat je drie keer hetzelfde geluid hoort. Als er iéts is wat er verandert is, is het hun geluid. Het is natuurlijk dezelfde band als drie jaar geleden (met een bepaalde stijl), maar de albums hebben elk een zeer kenmerkend (ander) geluid.
  Stay on my arm, you little charmer
  abonnement Unibet Coolblue
  Forum Opties
  Forumhop:
  Hop naar:
  (afkorting, bv 'KLB')