abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 10 december 2009 @ 22:38:36 #1
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_75500157
In navolging van Jaarlijstjes 2004 , Jaarlijstjes 2005! , Jaarlijstjes 2006! , Jaarlijstjes 2007! en Jaarlijstjes 2008!
quote:
Op maandag 13 december 2004 15:18 schreef pfaf het volgende:
Het is al weer 2 weekjes december en iedere muziek-site, forum en muziekblad staat vol met jaarlijstjes. Fok kan uiteraard niet achterblijven, dus post hier je favoriete albums van het afgelopen jaar.
  donderdag 10 december 2009 @ 22:38:47 #2
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_75500165
1.

Roosbeef - Ze willen wel je hond aaien maar niet met je praten1a. Nirvana - Live in Reading
Al 15 jaar staat de bootleg in hoge roulatie in de cd-speler. Daardoor is ieder piepje, valse snaar, iedere kuchje uit het publiek al jaren in m'n geheugen gegrift. De mastering is prima gedaan, de DVD is natuurlijk geweldig en het wachten is nu op de officiele releases van Trick or Treat, Live and Loud, Paradiso en Roma en dan kunnen de bootlegs na decennia trouwe dienst de prullenbak in. Helaas, want als er iets jammer is aan het digitale tijdperk is het niet meer op zoek hoeven te gaan naar bootlegs...


2. jj - jjno2
Ineens waren ze daar, vanuit Zweden. Laat ik er de sticker psychedelische, electronische droompop op plakken. Soms hoor je samples die aan The Knife doet denken, dan weer merk je wat Belle and Sebastian, ABBA of een willekeurige Zweedse indiepopband op, maar door de Caribische percussie strookt weer niet met die koude Scandinavische bands. De hoes daarentegen zou van een willekeurige Amerikaanse hiphopper kunnen zijn. Oh ja, er staat ook een Lil'Wayne cover op. Volgt u het nog? Nee? Gewoon luisteren dus.

3. Nice at Home - Visitor
Kon ik over jj al niets zeggen, over Nice At Home lukt dat al helemaal niet. De band is nog mysterieuzer dan Belle &Sebastian in hun vroegere jaren. Zo erg in nevelen gehuld dat de eerste hit op Google een forumpost van mij is, gevolgd door een Servisch forum, een regio waar de leden ook vandaan schijnen te komen. Oh ja, de muziek: Een mix van noise, pop, rock, electro, singer songwriter, beats, lofi ambient en wereldmuziek. Samenvatting? Geniaal!

4. Andrew Bird - Noble Beast
Z'n meest 'makkelijke' album tot dusver en hij lijkt daarmee ook steeds meer voeten in de popaarde te krijgen. Met de songwriterskwaliteiten van Bird zat het altijd al goed, maar nu zonder de pretenties van weleer. Misschien wel jammer voor de houdbaarheid van het album, maar voor nu wel erg lekker hoor.

5. Lightning Dust - Infinite Light
De Jagjaguwar verrassing van het jaar. Folk-achtige singersongwriterrock van het duo Amber Webber en Joshua Wells, beide bekender van Black Mountain. Drager van het album is de onvaste, maar ongekend ontroerende zang van Amber. De nummers zijn enorm knap geschreven en mooi, maar dankzij de bizarre, beklemmende, doch wonderschone zang van haar, wordt het album van baas tot eindbaas niveau gehesen.

6. Wilco - Wilco (The Album)
Ik heb me er met deze release maar bij neer gelegd: de tijden van
YHF en AGIB komen niet meer terug. Jeff Tweedy is namelijk gelukkig. En zoals de popgeschiedenis ons leert is er een gekwelde ziel nodig voor de écht historische albums. Wat overblijft is slechts de beste liveband ter wereld met geweldige muzikanten, een begenadigd songwriter en een band die plezier uitstraalt in plaats van pijn. Ook niet mis eigenlijk...

7. John Zorn - O'o
De derde uit de Dreamers-reeks van de koning van de free-jazz. De nadruk is iets verschoven van Marc Ribot's gitaarspel naar de toetsen en Zorn speelt op deze editie zelfs geen enkele noot op z'n sax, waardoor de afwisseling die
Dreamers zo geniaal maakte iets ontbreekt. Desalniettemin weer een ontzettende mooie toevoeging aan het onuitputtelijke oeuvre van Zorn.

8. Sunset Rubdown - Dragonslayer
Als één van de meeste productieve Canadezen, weet Spencer Krug het te presteren met elke bezetting een topalbum neer te zetten. Ook het groots aangezette en theaterale Sunset Rubdown-project (ondertussen ook al weer bij de vierde langspeler beland) is er zo één. IJzersterke nummers, met Krug's karakteristieke stem als voortrekker van een overdreven art-rock ensemble. Speciale noot voor de prachtige zang van Camilla Wynne Ingr.

9. Stuurbaard Bakkebaard - L'Amour
De smerige, vulgaire hoes zegt alles. Rammelende, rommelige nummers met zeker hun charme. Verder veel vuige beats en een donkere sound over het geheel. Een bizar gave plaat. Bijna 'onnederlands' als ik dat geen kutbenaming zou vinden.10. The Decemberists - The Hazards of Love
De Tommy van de 21e eeuw! Een groots opgezette rockopera en met Colin Meloy's meesterlijke tekstschrijfkwaliteiten ben je dan op het goede adres. Naast z'n gebruikelijke, geniale teksten is er gekozen voor terugkerende muzikale thema's om de opera nog meer één geheel te maken. De gastzangeressen zijn uitzonderlijk goed gekozen en de muziek is gewoon dik in orde. Waarom Meloy zelf meerdere rollen moet vertolken is me onduidelijk en maakt het wat onlogisch, maar dat mierengeneuk laten we achterwege terwijl we de liefdestragedie van mythische wezens in Noord-Schotland volgen.. Epic!

11. Woods - Songs of Shame
Lekkere lo-fi pop. Tegendraads, eigenwijs, maar soms ook doodgewoon erg mooi en lieflijk, dan weer een ellenlange jam-sessie. Gelukkig wel weer telkens met een eigen twist. Duidelijk een band met twee gezichten. Een zeer goede eigenschap, want spannend!

12. Cymbals Eat Guitars - Why There Are Mountains
Meest verrassende debuut van het jaar. Een onsamenhangende mix van pop en noise. Het album is zo (knap) opgebouwd dat het als één geheel luistert. De 'nummers' switchen als één geheel constant van hard naar zacht naar hard en zo voorts. Tussen de
'flow' door zit er af en toe ook nog een hitje verstopt zoals het schitterende, luchtige Wind Phoenix.

13. Do Make Say Think - Other Truths
Wederom een parel van Do Make Say Think. Volgens mij kunnen ze geen mindere --laat staan slechte-- albums maken. Deze keer iets minder folkinvloeden en met vier nummers (genaamd Do, Make, Say en Think, bedenk het maar) ligt de nadruk meer op de structuur van de songs en minder op de diversiteit van de instrumenten.

14. Zu - Carboniferous
Als ik niet beter zou weten, zou ik zeggen dat Zu Noors is. Typische Scandinavische mix van hardcore/metal en jazz. Overdonderend en intimiderend. Af en toe moet ik wel m'n trommelvliezen wat rust gunnen, maar tussen die momenten door is het genieten.

15. A Place to bury strangers - Exploding Head
Een catchy poppy album, onder een vette laag noise. Zo horen we het in huize pfaf graag. Knappe songs, mooie dromerige sfeer en knallend van het ene oor naar het andere.

16. Deerhunter - Rainwater Cassette Exchange (EP)
Een vluggertje met 5 songs. Wel weer de ongekend hoge kwaliteit van de langspelers. Al is de muziek wat meer songgericht en is het wat minder theatraal en organisch. Hij blijft een bezig baasje, maar de kwaliteit blijkt er dus niet onder te lijden. Dan ben je een echte grote...

17. Dan Deacon - Bromst
Diverse plaat van de electronica-meester DD. Erg goede beats, aanstekelijke melodieën en fijne songstructuren. Met een heel ensemble aan bliepjes, instrumenten en klikjes.

18. Bear in Heaven - Beast Rest Forth Mouth
Ongelofelijk catchy, heeeerlijk psychedelisch en bovenal uitermate boeiend. Met een mix van psychedelische krautrock, betoverende melodieën, een magische sound en geweldige rammelende drums is Bear in Heaven voor mij één van de ontdekkingen van het jaar geworden.

19. The Flaming Lips- Embryonic
Helaas heb ik 'm nog niet zo vaak kunnen beluisteren als ik zou willen. Want na het teleurstellende
...Mystics zijn de Lips sterker terug dan ooit. Dat 'tie goed is, is al wel duidelijk. Maar door de diversiteit en enorme weerbarstigheid van deze dubbelaar, kan ik nog niet oordelen of dit de beste Lips ooit is, nummers als Powerless duiden daar zeker op. Dus het zou me niets verbazen als ik over een jaar moet concluderen dat deze psychedelische noisetrip de beste was uit een onnavolgbare 25 jaren durende carrière. En blijkbaar 'still goin' strong!'20. Tortoise - Beacons of Ancestorship
Na ongeveer tien jaar zonder noemenswaardige releases eindelijk weer een geweldige plaat van Tortoise. Wel één waar je de tijd voor moet nemen. Veel minimalistische laagjes, kabbelende jazz-lijntjes en intrigerende structuren maken van
Beacons of Ancestorship een echte top-plaat.

21. Camera Obscura - My Maudlin Career
Eerst nog kloon van Belle & Sebastian. Nu al net zo bekend en al helemaal geen tweepop meer, maar gewoon pop. Fijne, degelijke en simpele songs, vol aantrekkelijke melodieën en leuke, schattige arrangementen.

22. Zola Jesus - New Amsterdam
Het debuut van een 19-jarige operazangeres. Die haar zang etaleert over pompende beats in vuige, smerige songs. Bizar en indrukwekkende, experimentele gothplaat en veelbelovend debuut!
Zola Jesus - The Spoils
En dan enkele maanden later ontdek je plotseling dat zo'n debuut al opgevolgd is. En de belofte ingelost. Zo snel kan het gaan.

23. Bibio - Ambivalence Avenue
Weer een heerlijk, funky en lekkerlopend album van Bibio. (of gewoon Stephen Wilkinson) Rootsmuziek door de sampler over goedlopende ritmesecties en klaar is Stephen. Zodanig in elkaar gezet dat het als een organisch en consistent geheel klinkt; om helemaal bij weg te dromen.

24. Dinosaur jr - Farm
Jáááren uit het oog verloren en daarmee al lang en breed uit het hart. Natuurlijk luisterde ik nog wel eens
Bug, of Green Mind, maar na al die jaren middelmatige albums ebt de interesse weg (Pearl Jam anyone?). Tot afgelopen voorjaar. Want Dinosaur Jr. is terug en beter dan ooit. Ouderwetse, smerige rock, maar ook meer complexere (voor D jr doen) songs en geweldige solo's. Geweldige 'comeback'!

25. M. Ward - Hold Time
Veel valt er niet over
Hold Time en M. Ward te zeggen eigenlijk. 'Gewoon' weer veertien schitterende nummers. De sound is wat voller en minder persoonlijk dan eerdere albums en wat meer melancholisch, maar al met al een typische topplaat van een topmuzikant.

26. Swan Lake - Enemy Mine
Tweede album van de Canadese Jagjaguwar inteeltsupergroep. Ik noem leden van The New Pornographers, Destroyer, Sunset Rubdown, Frog Eyes en Wolf Parade. En zo klinkt de plaat ook weer gewoon: chaotische, rommelige freak indierock. Ofzo.

27. Great Lake Swimmers - Lost Channels
Niet veel anders dan de vorige albums, maar daar malen we niet om. De songs staan weer en de depressieve folk is weer even aanstekelijk als ontgoochelend. Veel landgenoten en genregenoten, genoten flinke aandacht de afgelopen jaren, maar de Great Lake Swimmers ontsnappen er vreemd genoeg telkens weer aan en blijven op de achtergrond zulke geweldige albums maken.

28. The Pains of Being Pure at the Heart - Selftitled
Een prachtige shoegaze-album, in het jaar dat schoenstaren weer helemaal terug is (niet geheel toevallig in het jaar dat
Loveless opnieuw is uitgebracht..?). En geheel terecht! The Pains of Being Pure at the Heart is fijne noisie pop-plaat, wellicht niet zo somber als typische shoegaze als eerder genoemde, maar wel gewoon heerlijk sfeervol en melodieus.

29. Fuck Buttons - Tarot Sport
Met hun tweede album zijn de heren van Fuck Buttons al uitgegroeid tot ware grootheden. Met het meesterlijke
Tarot Sport laten ze dat weer eens zien. Het album komt langzaam (maar heel zeker) op gang en knalt steeds zekerder door. De structuur en samenhang van Tarot Sport is fenomenaal en muziek blijft boeien. Erg knap gedaan.

30. Sonic Youth - The Eternal
Ik lijk in herhaling te vallen, maar naast Dinosaur Jr, Tortoise en The Flaming Lips heeft Sonic Youth ook een beresterke soortevan comeback gemaakt dit jaar. De 'makkelijkere' albums van de laatste jaren zijn overboord gegooid en de ouderwetse avant-garde noise is weer terug. Hulde!31. Ghinzu - Mirror Mirror
EIN-DUH-LUK! De sensatie van 2004 is terug. En dan kan het eigenlijk alleen maar tegenvallen. Want zo bijzonder zijn de Belgen nu ook weer niet.
Mirror mirror is gewoon een uitermate vermakelijk plaat. Weer een fijne balans tussen rustige poppy nummers en noise. Het echte achtbaan-gevoel van Blow is wel veel minder, ook de reden dat ik niet zo achterovergeslagen ben als in 2004.

32. Danger Mouse and Sparklehorse - Dark Night of the Soul
Tjsa, Danger Mouse, David Lynch en Sparklehorse's legendarische, haast mythische samenwerking. Voorlopig alleen de songs en die zijn dik in orde, maar met o.a. James Mercer, The Flaming Lips en Iggy Pop als hulpjes zou de enige reden voor een mislukt project, een overdosis aan talent kunnen zijn... Ach, en in het digitale tijdperk mag ook een digitaal gelekte plaat, die wellicht nooit het levenslicht zal zien, meedingen naar prijs 'album' van het jaar. De psychedelische pop van de Super Furry Animals tot de newnewwave van Casablanca's Strokes, alles zit er in, onder super-supervisie.

33. Richmond Fontaine - We Used To Think The Freeway Sounded Like A River
Richmond Fontaine lijkt (net als Wilco) gesettled in haar stijl. Met het grote aantal releases de afgelopen jaren is de band via stevige alt-rock en intieme poezie-ballads geconvergeerd naar een stijl die tussen beide extremen inligt. Niet verkeerd, een erg fijne plaat derhalve, maar ook niet zo spannend als het magische The Fitzgerald...

34. Animal Collective - Merriweather Post Pavilion
De hype van het jaar. En best wel terecht. Een heerlijke organische, gelaagde plaat, die op zijn eigen, aparte manier blijft intrigeren en verrassen.

35. Grizzly Bear - Veckatimest
Zie AC-MPP

36. Ourself Beside Me - Selftitled
Een typische Chineze damesband. Drie dwarse dames met even dwarse muziek. Het klinkt afstandelijk en afwezig, maar tegelijk heel dichtbij. Dat klinkt waarschijnlijk ook weer heel wazig, maar denk aan Velvet Underground gespeeld door Chinese dames en je zit wel redelijk goed.

37. Mono - Hymn tot the Immortal Wind
Weinig anders dan alle vorige albums. Keiharde knallende speakers, gevolgd door krankzinnige stilte. Mits in de juiste
mood wederom een geweldige emotionele ervaring, al vraag je je ondertussen wel af of een band zich niet eens radicaal zou moeten vernieuwen.

38. Apse - Climb Up
Weer een enerverende en wisselvallige plaat van post-rockers Apse. Veel genres en stijlen worden aangedaan, maar wel met een zelfde sausje van herkenbaarheid. Die wisselvalligheid doet me soms bijna nummers skippen, maar brengt ook een zekere verrassing aan in de plaat. Omdat dit jaar ook de magniefieke EP
Eras verscheen (helaas slechts een paar honder kopietjes) een paar plekken bonus.

39. Atlas Sound - Logos
Als er eens een jaar geen langspeler van Deerhunter komt, moet er natuurlijk minstens een Atlas Sound komen. Wederom een waas van geluid en melodieen. Het mist voor mij de power die Deerhunter tot één van de beste bands van het moment maakt, maar Cox' ongekende talent, gevoel voor melodie, uitdagende structuren en vakkundige genrehopping helpen ook Atlas Sound naar grote hoogte.

40. Pink Mountaintops - Outside Love
Alleen voor Exectution zou iedereen
Outside Love al aan moeten schaffen. Geweldige ritmische plaat, die door hypnotiserende beats, songstructuren en zang niet af te zetten is.41. The Dodos - Time to Die
Met
Visiter zetten ze vorig jaar de muziekwereld even op haar kop. Time to Die is minder schokkend en helaas ook minder goed. Nog steeds maken The Dodos rammelende rock, bestaande uit minimale instrumentatie met maximaal geluid als doel. Het klinkt echter allemaal iets minder coherent dan vorig jaar. Bovendien ontbreken de echte knallers. Maar wellicht waren de verwachtingen ook wel wat te hoog, want Time to Die is wel gewoon een prima plaat.

42. V.A. - Dark was the Night
De beste compilatie ooit. Ik heb het in principe niet zo op zulke cd's, omdat ik niet tegen bandshuffelen kan.
Dark Was The Night bestaat echter uit louter geweldige nummers van de beste bands en artiesten van de Wereld. Die ook nog eens allen hun beste beentje voor gezet hebben. Reden voor een excuus om m'n principes overboord te zetten.

43. Nouvelle Vague - 3
Woei! Melanie en consorten zijn terug. Niet zo geweldig als de vorigen, misschien ook wel omdat de typische new-wave covers ondertussen op zijn. Het album begint nog wel als
Bande à Part, maar langzamerhand komt de klad er een beetje in. Desalniettemin een puike, dromerige bossanova-plaat.

44. Benjy Ferree - Come Back to the Five and Dime Bobby Dee Bobby Dee
Benjy Ferree kan niet anders dan een gezellige kerel zijn.
Come Back to the Five and Dime Bobby Dee Bobby Dee is een uur lang knotsgekke, vrolijke pop. Fijne melodielijntjes, soms was overdreven aangezette zang en ieder nieuw nummer, of eigenlijk iedere minuut is het weer afwachten welke richting z'n muziek uitgaat.

45. Casiotone for the Painfully alone - vs. Children
Z'n vijfde alweer en nog steeds is z'n Casio in topvorm. De songs staan, z'n minimale instrumentatie werkt nog steeds op de zenuwen en nog steeds blijft er een onbekoorlijk gevoel achter. Heerlijk, en typisch Casiotone...

46. Gun Outfit - Dom Light
Over Gun Outfit valt weinig te zeggen. Een debuut zoals een debuut zou moeten zijn: knallende punk, lofi herrie en korte, heftige, maar goede songs. Standje twintig zetten en gaan met die banaan.

47. DumDumGirls - Yours Alone (EP)
Wellicht wat te kort voor de jaarlijst, maar DumDumGirl(s) (er is maar één dame) moet er eigenlijk in. Lo-fi damespunk, niets meer en zeker niets minder. Geen woorden aan vuil maken dus, maar rokjes aan en rocken.

48. Eels - Hombre Lobo
Deze Eels rocked meer dan z'n voorgangers. Het lijkt zelfs af en toe wat vrolijk te worden. Veel bluesy rocknummers afgewisseld met ballades. Verrassen doet Eels al jaren niet meer, maar door de kleine stijlsverandering een miniverrassinkje en veel vermakelijke uren.

49. The Field - Yesterday and Today
Een opvolger maken na een haast mythisch album valt niet mee. The Field heeft met
Yesterday and Today een waardige opvolger van Sublime... gemaakt. Trippende soundscapes, rustige momenten naar perfecte climaxen, et cetera. Techno op z'n best.

50. The Gasoline Bros - Tsk!
Muziek van de gebroeders bezine zoals we ze al enkele albums gehoord hebben (al dan niet in andere samenstelling/naam), mix van Guided By Voices, Wilco, Pavement en nog veel meer. Hm! Tsk!


pi_75500455
Geen fan van de Arctic Monkeys?
By hook or by crook, I'll be last in this book.
  donderdag 10 december 2009 @ 22:50:26 #4
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_75500683
quote:
Op donderdag 10 december 2009 22:50 schreef pfaf het volgende:
Verre van zelfs.
Jammer Maar heb je Humbug al eens beluisterd dan? Klinkt echt wel anders dan hun eerste twee albums.
By hook or by crook, I'll be last in this book.
  donderdag 10 december 2009 @ 22:52:46 #6
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_75500858
quote:
Op donderdag 10 december 2009 22:52 schreef pfaf het volgende:
Ik zal het een poging geven.

Kom jij met een lijstje? Met AM?
Om eerlijk te zijn heb ik maar drie albums uit 2009 beluisterd
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_75501042
terug vind post
pi_75501159
Leuk lijstje pfaf, vooral Lightning Dust is mooi.
pi_75501484
Don't cry because it's over. Smile because it happened.
Liefde is een bitch plus een macht der gewoonte
pi_75502967
Roosbeef is toch gewoon (eind) 2008? Ik heb wikipedia en rateyourmusic als bron gebruikt. Zelfs op bovenstaande musicmeter staat 2008.
pi_75504014
Kumbek van de maand! Mooie lijst pfaf. Veel inspiratie voor mij, zo te zien aan de beschrijvingen.
Stay on my arm, you little charmer
pi_75504163
jeej pfaf leeft toch nog

Oeh, kan dit jaar voor het eerst een echt voltallig lijstje maken. Wordt leuk.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  vrijdag 11 december 2009 @ 00:34:44 #14
28030 Grobbel
In Toffee We Crust!
pi_75504413
quote:
Op donderdag 10 december 2009 23:50 schreef On het volgende:
Roosbeef is toch gewoon (eind) 2008? Ik heb wikipedia en rateyourmusic als bron gebruikt. Zelfs op bovenstaande musicmeter staat 2008.
Plaat is van heel laat december 2008, op een moment dat alle jaarlijstjes van dat jaar allang waren opgemaakt. Dus die telt gewoon mee voor 2009.
  vrijdag 11 december 2009 @ 00:39:08 #15
13973 ranja
image means nothing
pi_75504508
quote:
Op donderdag 10 december 2009 23:50 schreef On het volgende:
Roosbeef is toch gewoon (eind) 2008? Ik heb wikipedia en rateyourmusic als bron gebruikt. Zelfs op bovenstaande musicmeter staat 2008.
Ik zet 'r niet in mijn lijst in elk geval, stond er vorig jaar bij mij in en dat kan niet 2 jaar natuurlijk

Ik wacht nog even met mijn lijst, ik verwacht nog een paar albums via de post en via de winkel
Ik kan wel vast de commentaren al voorbereiden.

Ik ga nog wel een paar van Pfaf's lijst proberen te luisteren.

[ Bericht 3% gewijzigd door ranja op 11-12-2009 00:49:44 ]
  vrijdag 11 december 2009 @ 00:44:41 #16
271665 08gnoT.
Mwoooaahhh!!
pi_75504670
1. Wolf - Ravenous
2. Metallica - Death Magnetic
3. Hammerfall - No Sacrifice, No Victory

Dat zijn zo snel de platen die me zijn bijgebleven

EDIT: Death magnetic is van 2008, ik twijfelde al...
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
  vrijdag 11 december 2009 @ 07:58:08 #17
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_75506922
quote:
Op donderdag 10 december 2009 23:50 schreef On het volgende:
Roosbeef is toch gewoon (eind) 2008? Ik heb wikipedia en rateyourmusic als bron gebruikt. Zelfs op bovenstaande musicmeter staat 2008.
Tsja, officieel stond 'tie geplanned voor jan. 2009, maar de plaat lag wat te vroeg in de winkels. Overigens reken ik vaak alle albums vanaf half december tot het volgende 'muziekjaar'.
pi_75507470
Tvp

Roosboof moet ik nog steeds helemaal luisteren.

Ik moet ook nog even kijken of ik een top 25/40/50 maak. Heb iets van 75 albums uit dit jaar geluisterd, dus een top 50 moet eigenlijk wel lukken. Maar wil er eigenlijk alleen albums in hebben die ik echt redelijk tot goed vind.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_75508206
Pff.. wou dat ik meer tijd had om muziek te luisteren. Keb amper nieuwe dingen geluisterd dit jaar.
  vrijdag 11 december 2009 @ 09:46:52 #20
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_75508264
Zoals ik al heb beloofd in het pre-lijstjes topic zal ik een eindlijst maken. Wegens studie-eindpresentatie-activiteiten heb ik voor 15 januari niet echt tijd om dit te doen. Dus de deadline voor de eindlijstjes is vrijdag 15 januari (23.59), kunnen mensen ook nog in januari hun lijstje definitief maken

Ik ga het als volgt doen. Alles tot nummer 50 telt mee en elk positie (ongeacht de lengte van het lijstje) krijgt dezelfde waardering. Nummer 1 altijd 50 punten, nummer 2 - 49 enzovoort tot nummer 50 - 1 punt.
Dan rolt er een mooi lijstje uit, ik denk een top 100 en die zal ik dan dat weekend posten.
Dus over een maandje is er dan een Fok 2009 eindejaarslijst!

Veel plezier de lijstjes maken
  vrijdag 11 december 2009 @ 09:58:56 #21
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_75508495
mooie lijst, pfaf.

De hoge positie van wilco verrast me, dat album valt me tegen.

Met andrew bird heb ik ook moeite, ik hoor wel dat het een goed album is, maar er naar blijven luisteren lukt me niet, de teksten vallen me ook wat tegen, nieuw is het allemaal niet.
pi_75508765
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 09:58 schreef Beregd het volgende:
mooie lijst, pfaf.

De hoge positie van wilco verrast me, dat album valt me tegen.

Met andrew bird heb ik ook moeite, ik hoor wel dat het een goed album is, maar er naar blijven luisteren lukt me niet, de teksten vallen me ook wat tegen, nieuw is het allemaal niet.
Daarom vind ik de omschrijving van pfaf over wilco wel gepast, niks revolutionairs...maar wel gewoon heel goed. Bij komt ie ook wel hoog hoor (en dat vond ik al voor ik wilco-fanaat werd dankzij paradiso )


Andrew Bird kan ik me inderdaad ook niet helemaal in vinden. Oerdegelijk album ook, maar zoveel meer van hetzelfde. Dat manco vind ik Bird sowieso wel vaker hebben. Vaak hetzelfde trucje.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  vrijdag 11 december 2009 @ 11:40:02 #23
56758 Aschkael
Hitler bad, Aschkael good
pi_75511650
01 polvo - in prism
02 dom & roland - no strings attached
03 mewithoutyou - it's all crazy...
04 bat for lashes - two suns
05 ed rush & optical - travel the galaxy
06 steve roach - dynamic stilness
07 a place to bury strangers - exploding head
08 moderat - moderat
09 camera obscura - my maudlin career
10 grizzly bear - veckatimest
= there is a light that never goes out =
  vrijdag 11 december 2009 @ 14:02:33 #24
96116 ralfseltje
Sitting on a cornflake
pi_75516343
Leuke lijst van pfaf plus leuke commentaren. Wilco gaat bij mij echter nog hoger eindigen, zeker na het horen van die nummers live.

Heb ook nog geen Girls of Lovvers gezien, toch platen die hoog in mijn eindejaarslijsten gaan eindigen.
Eigenlijk was dit gewoon een tvp natuurlijk.
pi_75520672
Pfaf, toffe donder, mooi dat je weer een topic hebt gemaakt!

We gaan er 15 dubbelen als ik goed geteld heb. Had meer kunnen zijn, maar ik tel die Dark Was The Night niet mee vanwege geen bandalbum.

Met Scott Tracy ga ik er vijf dubbelen!

Mijn top tien staat wel ongeveer vast, maar ik verwacht zo in de week van 21 december mijn top nog wat te gaan maken en posten. Heb mijn nummer 1 nog nergens gezien helaas.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  Moderator vrijdag 11 december 2009 @ 16:06:57 #26
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_75521218
Omdat ik slecht ben in leuke stukjes vertellen bij een album, heb ik dit alleen maar gedaan bij de beste 10 albums. Nummers 1 t/m 3 staan nu wel in deze volgorde, maar die volgorde zegt niet zoveel, omdat er geen een zoveel sterker is dan de andere twee dat hij het echt verdient om de nummer 1 van 2009 te zijn.


1. Muse - The Resistance
Niet echt een duidelijke nummer 1 dit jaar, maar omdat je toch iets moet kiezen is het deze plaat geworden. Uitstekende plaat, hoewel ik er toch iets meer van had verwacht, maar toch weer een paar ijzersterke nummers en weinig slechte nummers.
 • Favoriete nummer: Unnatural Selection


  2. Arctic Monkeys - Humbug
  Een flinke verandering qua stijl, hoewel de eerste twee albums mij meer aanspreken, is dit natuurlijk een zeer interessant album en iets nieuws is ook wel eens leuk. Stiekem zijn de wat rustigere nummers als Secret Door en Cornerstone ook best wel een beetje tof en vormt het album een leuk geheel met geen enkel nummer dat ik oversla, nee, ik luister 'm in één keer af.
 • Favoriete nummer: Secret Door


  3. Florence + The Machine - Lungs
  De verrassing van het jaar. Geweldig album van een leuk vrouwtje met een geweldige stem. Na het horen van de eerste twee nummers was ik meteen verkocht en heb ik het album gekocht, en dat zegt best wel wat, want zoveel albums koop ik niet.
 • Favoriete nummer: Rabbit Heart (Raise It Up)


  4. White Lies - To Lose My Life
  Net als de nummer 3 is ook dit album een verrassing. Zwaarmoedige muziek met veel teksten over de dood, maar dat maakt me niet uit, want het klinkt gewoon goed. Voor mijn part zingen ze over gemuteerde pandaberen, als het maar goed klinkt.
 • Favoriete nummer: To Lose My Life


  5. Three Days Grace - Life Starts Now
  Twee jaar geleden mijn favoriete band, ik kon er wel dagen achter elkaar naar luisteren. Tegenwoordig is dat wat minder, maar het is nog steeds muziek die ik kan waarderen en daarom ben ik ook maar naar dit album gaan luisteren. Niet anders dan de vorige albums, dus dat betekent meteen dat het goed is. Beetje jammer dat ze niet wat meer verschillende nummers maken, want 't komt allemaal op hetzelfde neer. Maar ach, als 'echte' fan luister je daar makkelijk doorheen.
 • Favoriete nummer: Break


  6. Silversun Pickups - Swoon
  Lekkere shoegaze/indie rock van een band dat met Carnavas al een goed album afleverde en omdat dit album op hetzelfde neerkomt is deze ook goed en staat hij hoog in mijn lijstje.
 • Favoriete nummer: Panic Switch


  7. Breaking Benjamin - Dear Agony
  Soortgelijke muziek als Three Days Grace en ook hier was ik twee jaar terug een grote fan van. Nu nog steeds, maar iets minder. Zeker als je een tijdje geen album uitbrengt wordt de aandacht minder, maar die was afgelopen zomer weer terug, met dit album, dat eigenlijk precies lijkt op de vorige en dat kan ik waarderen.
 • Favoriete nummer: Crawl


  8. A Day to Remember - Homesick
  Een album dat eigenlijk niet bij de rest van mijn lijst - tot nu toe - past, want het is geen alternative rock of indie, maar het neigt meer naar de metal. De nummers hebben een goede afwisseling van cleane zang, harde grunts en deze band is zelfs geschikt voor mensen die eigenlijk niks met metalcore en dergelijke hebben. For Those Who Have Heart is een geweldig album en dit album doet er wel iets voor onder, maar is nog altijd een van de betere van 2009.
 • Favoriete nummer: Mr. Highway's Thinking About The End


  9. Sunset Rubdown - Dragonslayer
  Hoe moet je deze muziek nu weer noemen? Ik zou zeggen, vrolijk, opzwepend, energiek, vreemd, raar, tof. Vooral tof, want dit album luistert lekker weg als geheel en waar ik bij sommige albums een paar nummers uitkies en die luister, luister ik bij dit album naar alle nummers.
 • Favoriete nummer: Black Swan


  10. Doves - Kingdom of Rust
  Één nummer: Kingdom of Rust. Meer hoef ik niet te zeggen en ga ik ook niet zeggen, na het horen van dat nummer was ik meteen verkocht. De rest van het album is ook tof, maar haalt het niet bij dat ene nummer. Jammer dat er niet meer Kingdom of Rusts opstaan, eigenlijk.
 • Favoriete nummer: Kingdom of Rust
  11. Porcupine Tree - The Incident
 • Favoriete nummer: Time Flies
  12. Mastodon - Crack the Skye
 • Favoriete nummer: Oblivion
  13. Biffy Clyro - Only Revolutions
 • Favoriete nummer: That Golden Rule
  14. Passion Pit - Manners
 • Favoriete nummer: The Reeling
  15. The Devil Wears Prada - With Roots Above and Branches Below
 • Favoriete nummer: Assistant to the Regional Manager
  16. Silverstein - A Shipwreck In The Sand
 • Favoriete nummer: A Great Fire
  17. Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings
 • Favoriete nummer: The Count of Tuscany
  18. Editors - In This Light and on This Evening
 • Favoriete nummer: Papillon
  19. Swan Lake - Enemy Mine
 • Favoriete nummer: A Hand at Dusk
  20. Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures
 • Favoriete nummer: Elephants
  21. Alexisonfire - Old Crows / Young Cardinals
  22. Grizzly Bear - Veckatimest
  23. Infected Mushroom - Legend of the Black Shawarma
  24. Franz Ferdinand - Tonight: Franz Ferdinand
  25. Reverend and The Makers - French Kiss in the Chaos
  26. Cymbals Eat Guitars - Why There Are Mountains
  27. Animal Collective - Merriweather Post Pavilion
  28. Atreyu - Congregation of the Damned
  29. Bat for Lashes - Two Suns
  30. Flyleaf - Memento Mori
  31. The Pains of Being Pure at Heart - The Pains of Being Pure at Heart
  32. Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix
  33. Manchester Orchestra - Mean Everything to Nothing
  34. Dinosaur Jr. - Farm
  35. Jónsi & Alex - Riceboy Sleeps
  36. Skillet - Awake
  37. Japandroids - Post-Nothing
  38. Röyksopp - Junior
  39. Billy Talent - Billy Talent III
  40. The Prodigy - Invaders Must Die
 • Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
    vrijdag 11 december 2009 @ 17:58:31 #27
  52164 pfaf
  pfief, pfaf, pfoef!
  pi_75524658
  Mooie lijst, veel dubbelaars met mij. Vandaar. Ook een paar net-afvallers als Japandroids en Phoenix. Met bands als Dream Theater kan ik niet heel veel, al dacht ik dat enkele jaren ook van Porcupine Tree, dus wie weet...
  pi_75526794
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 15:52 schreef methodmich het volgende:
  Pfaf, toffe donder, mooi dat je weer een topic hebt gemaakt!

  We gaan er 15 dubbelen als ik goed geteld heb. Had meer kunnen zijn, maar ik tel die Dark Was The Night niet mee vanwege geen bandalbum.

  Met Scott Tracy ga ik er vijf dubbelen!

  Mijn top tien staat wel ongeveer vast, maar ik verwacht zo in de week van 21 december mijn top nog wat te gaan maken en posten. Heb mijn nummer 1 nog nergens gezien helaas.
  Wordt je nummer 1 Joe Gideon and The Shark?

  Staat wel in mijn top zoveel.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
    vrijdag 11 december 2009 @ 19:14:06 #29
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75527101
  Mijn nummer 1 is ook nog door niemand genoemd. Verwacht ik eigenlijk ook niet.
  Mijn nummers 2-5 zijn volgens mij ook nog niet genoemd
  pi_75529549
  Hier is die van mij, ik ben vast weer enorm veel vergeten en ga hier aan herinnerd worden door andermans lijstjes.

  1 John Frusciante - The Empyrean (Singer-Songwriter/Psychedelisch)
  Als Frusciante fan keek ik erg naar dit album uit. Ik werd al lekker gemaakt met posts op zijn blog dat dit een psychhedelisch album zou zijn, geschikt voor donkere avonden. Ik kan mij geen betere beschrijving verzinnen na deze cd te hebben beluisterd. Het album begint met een laag tempo en een 'solo' geïnspireerd door Funkadelic's Maggot Brain. Ook telt dit album een briljante cover van Tim Buckley's song to the siren. De vocalen lijken uit het water te komen. De climax van het album, Central, kent een beduidend hoger tempo. Toen het 'distorted' geluid van dit nummer voor het eerst als een muur op me af kwam voelde ik me zoals ik me al lang niet meer bij een stuk muziek heb gevoeld. Helaas bouwt het album hierna weer geleidelijk af maar toch durf ik te spreken over dit album is een spirituele ervaring.

  2 Amesoeurs - Amesoeurs (Black Metal/Post-Punk)
  Deze fransen hebben helaas maar één album gemaakt maar hebben zich hiermee wel een plek mee kunnen bemachtigen in mijn favoriete metal albums ooit. Met een goede balans tussen Black Metal en Post-Punk hebben ze een album afgeleverd die blijft boeien. Vooral de fragiele stem van de zangeres geeft deze plaat een aardige dosis emotie, afgewisseld met schreeuwen alsof deze het laatste zijn die ze ooit uit haar keel zou krijgen.

  3 The XX - XX (Post-Punk/Pop)
  Ingetogen en Melancholisch, zo wil ik dit album het liefst omschrijven. The XX zijn vier jongeren zonder echt hoogstaande instrumentale kwaliteiten. Toch weten ze hun nummers met veel gevoel over te brengen. Op het eerste gehoor lijkt deze cd wat eentonig, maar na een paar luister beurten zijn er zat invloeden te herkennen.
  Ook deze cd draai ik graag op stille avonden, de 'climaxen' zijn vrij bescheiden maar juist daarom werken ze erg goed. De gitaren kunnen soms zo hoog en zuiver zijn zoals je op menig post-rock album zult herkennen.


  4 Ga'an - Ga'an ( ? )
  Dit is een beetje een vreemde eend in de bijt denk ik. Er is niet veel over deze band en cd herkend maar het heeft iets dat me aantrekt. Hij klinkt vrij progressief, dit komt denk ik voornamelijk door de vrij ingewikkelde basloopjes en ritmes. Toch weten de gothische achtergrond geluiden en zang de plaat een mysterieus tintje te geven dat mij erg aanspreekt.

  5 The Horrors - Primary Colours (Shoegaze/'Horrorpunk')
  Terwijl ze op hun vorige album, Strange House, nog erg probeerden te klinken als the Birthday Party zijn ze deze keer over gestapt naar een wat meer Shoegaze geluid. En ik moet zeggen dat dit een fijne combinatie is. De nummers zijn afwisselend en opzwepend en wat vooral belangrijk is, vervelen geen moment met Sea within a Sea als memorabele afsluiter.

  6 David Tagg - Wind Blown Guitar (Ambient/Drone)
  Luister het als je fan bent van ambient.

  7 A Place to Bury Strangers - Exploding Head (Noiserock/Shoegaze)
  Dit album is een niveautje hoger dan hun vorige album. Een must-have als je van de noiserock/shoegaze bent.

  8 Sonic Youth - The Eternal (Alternatieve Rock)
  Niet zo goed als Daydream Nation (Rather Ripped vond ik denk ik ook nog iets beter) maar het is wel weer Sonic Youth als vanouds, en daar kan ik geen genoeg van krijgen.

  9 De Staat - Wait for Evolution (Rock/een beetje Stoner)
  De Staat heeft aardig wat teweeg gebracht dit jaar. Zo zit je een album thuis op te nemen en voor je het weet speel je Lowlands en Pinkpop plat. Dit zorgt natuurlijk ook dat je veel fans hebt, en veel mensen die je helemaal niks vinden. Ik durf mezelf bij de eerste groep te scharen. Het sleutelwoord van dit album vind ik ritmes. Deze zijn vaak nog eens extra naar voren gebracht door middel van (hand)geklap. Daarnaast is 'meet the devil' mijn favoriete nummer die ik dit jaar live heb mogen meemaken.

  10 Cobalt - Gin (Black Metal)
  Net zoals Amesoeurs een typisch voorbeeld van een Black Metal album die net dat sfeertje heeft die mij erg aantrekt.

  11 White Lies - To lose my Life (Post-Punk)
  Na Interpol en Editors is er weer een nieuwe Post-Punk revival band opgestaan.
  Wat mij aantrekt in post-punk is naast de vaak duistere ondertoon het gebruik van de basgitaar. Ook op deze cd komt dit instrument goed tot zijn recht. De zang is erg bombastisch en doet gelukkig live niet al te veel af. Op een paar clichématige elementen en songteksten na is dit album toch een hoogtepunt van dit jaar die ik nog veel ga draaien.


  12 Screen Vinyl Image - Interceptors (Shoegaze/Electro)
  Lekkere duistere synthplaat. Doet soms denken aan The Knife, Clan of Xymox etc. De meest onderschatte plaat van dit jaar voor mij.

  13 Wooden Shjips - Dos (Spacerock/Stoner)
  Het concept van Wooden Shjips is vrij simpel. Een basloopje dat zich vaak blijft herhalen en vervolgens heel wat gitaar-gepingel of een laag distortion overheen gedreund wordt. En ik vind het tof

  14 Fever Ray - Fever Ray (Electro/Alternatief)
  Ik was zo erg onder de indruk na het intieme concert op Lowlands dat ik deze cd meteen buit heb gemaakt. Het werk van The Knife (en dan met name Silent Shout) vind ik beter maar dit is zeker geen slecht tussendoortje.

  15 Nadja - When I See the Sun always shines on TV (Doom Metal/Sludge)
  Wéér een plaat van Nadja. Deze telt covers waaronder een nog zwaardere versie van Only Shallow en zelfs éé nvan Elliott Smith.

  16 Remora - Derivative (Drone/Ambient)
  Mijn laatste ambient ontdekking. Vooral het nummer waar een Joy Division sample in gebruikt is en vervolgens drone gitaar overheen spoelt vind ik een hoogtepunt.

  17 Kylesa - Static Tensions (Sludge/Hardcore)
  16 Ossein - Führer (Black Metal/Ambient)
  17 Bas van Huizen - Ontgalman (Ambient/Drone)
  18 Japandroids - Post - Nothing (Noiserock)
  19 The Machine - Solar Corona (Stoner/Psychedelisch)
  20 Blank Dogs - Under and Under (Lo-Fi/Post-Punk)
  21 Placebo - Battle for the Sun (Alternatieve Rock)
  22 Svarte Greiner - Kappe (Dark Ambient)
  23 YOB - The great Cassetion (Doom Metal)
  24 Sunlight Ascending - All The Memories, All at Once (Post-Rock)
  25 Jesu - Infinty (Sludge/Post-Metal/Drone)
  26 Grizzly Bear - Veckatimest (Psychedelisch/Folk)
  27 Editors - In this Light and on this Evening (Post-Punk/Alternatief)
  28 Sunn 0))) - Monoliths & Dimensions (ddrrrroooooonnnneeeee)
  30 Current 93 - Aleph at Hallucinatory Mountain (Neofolk)
  31 Clan of Xymox - In Love we Trust (Gothic/Darkwave)
  32 Mountains - Choral (Ambient)
  33 Radiow Moscow - Brain Cycles (Stoner Rock)
  34 Wavves - Wavves (Lo-Fi/Noise Rock]
  35 Om - God is Good (Stoner)
  37 The Pains of Being Pure at Heart - The Pains of Being Pure at Heart (Rock/Shoegaze)
  38 Isis - Wavering Radiant (Sludge/Post-Metal)
  39 Health - Get Color (Noise Rock)
  40 Inverz - Slow ( Ambient)
  41 Konntinent - If you could buy a map of hope vol. 2 (Ambient)
  42 Junius - The Martyrdom of a Catastrophist (Rock)
  43 Tim Hecker - An Imaginary Country (Ambient/Drone)
  44 Wlliam Basinski - 92982 (Ambient/Drone)
  45 Black to Comm - Alphabet 1968 (Dark Ambient)
  46 Sleeping me - Lamenter (Ambient)
  47 Balmorhea - All is Wild, All is Silent (Post-Rock/Instrumentaal)
  48 Greymachine - Greymachine (Noise/Sludge)
  49 Bloody Panda - Summon (Sludge/Metal)
  50 Zelienople - Give it up (Ambient)
  51 Mono - Hymn to the Immortal Wind (Post-Rock)
  52 Arctic Monkeys - Humbug (Rock)
  53 Drive Like Maria - Elmwood (Rock)
  54 Epeus Reichenback - Etherized (Ambient)
  55 Kreng - L'autopsie phénoménale de Dieu (Dark Ambient)
  56 A Wake a Week - Little Black Cloud (Ambient)
  57 Depeche Mode - Sounds of the Universe (Synthpop/New Wave)
  58 Talvihorros - Some Ambulance (Ambient)
  59 Six Organs of Admittance - Luminous Night (Psychedelic/Folk)

  60 Silvester Anfang - Silvester Anfang II (Avant-Garde/Folk)
  Satan likt mijn hielen. Badend in het maanlicht. Een vleermuis diep in de polders. Zwart behaard. Klauwend doorheen de kieren van een gure lucht. Satan likt mijn hielen onder het kaarslicht. Verduisterd door de schedel van de hemel. Geboeid door een distel. Satan zijn baard. Zijn bokkenpoot. Oh! De geur van koeienstront glijdt diep doorheen mijn lichaam. Borrelt uit de poriën. Bruine pus. Groene mieren. Langzaam. Langzaam brokkelt mijn geest af. Een poel van oneindigheid scheidt mij van Satan. Zijn donkere zwarte vacht streelt mijn gehavende huid. Zweet parelend op mijn voorhoofd. Satan Mijn Meester
  pi_75529666
  quote:
  Op donderdag 10 december 2009 22:51 schreef Arn0 het volgende:

  [..]

  Jammer Maar heb je Humbug al eens beluisterd dan? Klinkt echt wel anders dan hun eerste twee albums.
  dacht dat de hype na 3x hetzelfde geluid wel een beetje was gaan liggen
  pi_75529686
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 19:14 schreef ranja het volgende:
  Mijn nummer 1 is ook nog door niemand genoemd. Verwacht ik eigenlijk ook niet.
  Mijn nummers 2-5 zijn volgens mij ook nog niet genoemd
  Jawel door ScotTracy
  pi_75529799
  Iedereen vergeet Franz Ferdinand!
  Assassin stabs you in your back.
    Moderator vrijdag 11 december 2009 @ 20:38:04 #34
  198822 crew  Rellende_Rotscholier
  Robbertje matten met de wouten
  pi_75530278
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 20:26 schreef Assassin92 het volgende:
  Iedereen vergeet Franz Ferdinand!
  In mijn lijstje staat ie gewoon.
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 17:58 schreef pfaf het volgende:
  Mooie lijst, veel dubbelaars met mij. Vandaar. Ook een paar net-afvallers als Japandroids en Phoenix. Met bands als Dream Theater kan ik niet heel veel, al dacht ik dat enkele jaren ook van Porcupine Tree, dus wie weet...
  Dankje.

  Hmm, als je niets met Dream Theater kan, maar wel wat met Porcupine Tree bestaat er toch wel een kans dat je iets met DT kan als je het een kans geeft. Meeste mensen die ik ken die Porcupine Tree waarderen, waarderen Dream Theater ook en vice versa. Maar als ik naar jouw lijst kijkt, snap ik wel dat je niet veel met Dream Theater kan, heel ander genre.
  Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  pi_75530435
  ff uit de losse pols een top 10, weer veel te weinig nieuwe albums geluisterd dit jaar......


  1. Bill Callahan - Sometimes I Wish We Were an Eagle
  2. Madeleine Peyroux - Bare Bones
  3. Chris Chameleon - Kyk Hoe Lyk Ons Nou
  4. Julie Doiron - I Can Wonder What You Did With Your Day
  5. Andrew Bird - Noble Beast
  6. Shawn Colvin - Live
  7. Alela Diane - To Be Still
  8. Florence and The Machine - Lungs
  9. Aidan Moffat and the Best-Ofs - How to Get to Heaven From Scotland
  10.Matthew Sweet and Susanna Hoffs - Under the Covers Vol. 2
  "Romance is the douche of the bourgeoisie"
  Was the very first thing she imparted to me
  We had sarcastic hair, we used lewd pseudonyms
  We got a lot of stares on the street back then
  pi_75530757
  Denk dat Converge - Axe to Fall hier op 1 staat
  pi_75531444
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 20:23 schreef TUFKAL het volgende:

  [..]

  dacht dat de hype na 3x hetzelfde geluid wel een beetje was gaan liggen
  De hype is ook gaan liggen. In 2006 al. Omdat ik me toch afvraag waarom je drie keer hetzelfde geluid hoort, hier drie liedjes van drie albumpjes:  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 09:46 schreef kciR het volgende:
  Zoals ik al heb beloofd in het pre-lijstjes topic zal ik een eindlijst maken. Wegens studie-eindpresentatie-activiteiten heb ik voor 15 januari niet echt tijd om dit te doen. Dus de deadline voor de eindlijstjes is vrijdag 15 januari (23.59), kunnen mensen ook nog in januari hun lijstje definitief maken
  Leuk!
  Stay on my arm, you little charmer
    vrijdag 11 december 2009 @ 21:09:04 #38
  182233 thedeedster
  IWAB: Ik Weet Alles Beter...
  pi_75531510
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 20:38 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

  [..]

  In mijn lijstje staat ie gewoon.
  [..]

  Dankje.

  Hmm, als je niets met Dream Theater kan, maar wel wat met Porcupine Tree bestaat er toch wel een kans dat je iets met DT kan als je het een kans geeft. Meeste mensen die ik ken die Porcupine Tree waarderen, waarderen Dream Theater ook en vice versa. Maar als ik naar jouw lijst kijkt, snap ik wel dat je niet veel met Dream Theater kan, heel ander genre.
  Als je DT eens echt wil beluisteren, moet je gewoon de oude platen Images and Words en Awake beluisteren (wel begin jaren ' 90).

  IMHO hebben ze deze platen nooit meer geevenaard, laat staan benaderd. Eerlijk gezegd doet de band me nu nog maar weinig. Count of Tuscany is nog wel echt de moeite waard.

  The Incident van Porcupine tree is een topper, maar voor mij is toch wel de nieuwe Alice in Chains de beste plaat van het jaar.
  Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  pi_75533633
  Mooie lijst On! Alleen Mountains staat natuurlijk veel te laag.
  pi_75535789
  Terug Vind inspiratie-voor-nieuwe-bands
  A liar is a person who uses the valid designations, the words, in order to make something which is unreal appear to be real. - Nietzche
    vrijdag 11 december 2009 @ 22:55:24 #41
  159761 Arn0
  Abbey Road
  pi_75535825
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 20:23 schreef TUFKAL het volgende:

  [..]

  dacht dat de hype na 3x hetzelfde geluid wel een beetje was gaan liggen
  Heb je Humbug überhaupt al wel eens beluisterd? En welke hype? Hun laatste single is nog niet eens gechart.
  By hook or by crook, I'll be last in this book.
  pi_75538831
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 21:59 schreef trebremmit het volgende:
  Mooie lijst On! Alleen Mountains staat natuurlijk veel te laag.
  Ja dat is weer het risico van een album die wat vroeger in 2009 verschijnt, die vergeet ik vaak weer. Ik zal hem nu weer eens opzetten.
  pi_75540807
  Veel toffe albums uitgekomen in 2009 maar ik ben er dan toch eindelijk echt uit.

  1. Arctic Monkeys - Humbug
  2. Kasabian - The West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  3. Placebo - Battle for the Sun
  4. Thrice - Beggars
  5. Mumford & Sons - Sigh No More
  6. The Mars Volta - Octahedron
  7. C-Mon & Kypski - We Are Square
  8. White Lies - To Lose My Life...
  9. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  10. Jamie T - Kings & Queens

  Ik vraag me af wat jullie ervan vinden.

  [ Bericht 3% gewijzigd door Vatta op 12-12-2009 02:15:50 ]
  pi_75543408
  Een dikke tvp. Leuke verhaaltjes erbij. Dat ga ik ook doen
  We are young but getting old before our time
  We'll leave the T.V. and the radio behind
  Don't you wonder what we'll find
  Steppin out tonight
  pi_75543650
  quote:
  Op zaterdag 12 december 2009 02:09 schreef Vatta het volgende:
  Veel toffe albums uitgekomen in 2009 maar ik ben er dan toch eindelijk echt uit.

  1. Arctic Monkeys - Humbug
  2. Kasabian - The West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  3. Placebo - Battle for the Sun
  4. Thrice - Beggars
  5. Mumford & Sons - Sigh No More
  6. The Mars Volta - Octahedron
  7. C-Mon & Kypski - We Are Square
  8. White Lies - To Lose My Life...
  9. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  10. Jamie T - Kings & Queens

  Ik vraag me af wat jullie ervan vinden.
  Tja, eigenlijk alle hypes van dit jaar he
  Jouw nr 5 en 9 komen ook in mijn top-50 voor, de rest eigenlijk niet....
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
  pi_75543993
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 22:55 schreef Arn0 het volgende:

  [..]

  Heb je Humbug überhaupt al wel eens beluisterd? En welke hype? Hun laatste single is nog niet eens gechart.
  Ja ik heb hem ook maar vind m helemaal niet zo bijzonder of anders dan de voorgangers.
  pi_75544003
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 21:07 schreef tim. het volgende:

  [..]

  De hype is ook gaan liggen. In 2006 al. Omdat ik me toch afvraag waarom je drie keer hetzelfde geluid hoort, hier drie liedjes van drie albumpjes:
  [..]

  Leuk!
  In Dangerous Animals zit gewoon het overbekend gitaarloopje van de AM hoor... Vergelijk maar eens met deze :


  [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 12-12-2009 11:06:30 ]
  pi_75550541
  Weet ook nog niet wat ik van Humbug moet vinden, maar hij haalt mijn top 25 wel
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  pi_75550817
  quote:
  Op zaterdag 12 december 2009 11:02 schreef TUFKAL het volgende:

  [..]

  Ja ik heb hem ook maar vind m helemaal niet zo bijzonder of anders dan de voorgangers.
  Serieus? Ik vind hem echt zoveel anders dan de eerste twee albums.. Dat is toch overduidelijk?
  By hook or by crook, I'll be last in this book.
  pi_75553412
  quote:
  Op zaterdag 12 december 2009 11:03 schreef TUFKAL het volgende:

  [..]

  In Dangerous Animals zit gewoon het overbekend gitaarloopje van de AM hoor... Vergelijk maar eens met deze :

  Ik hoor de overeenkomst in het gitaarloopje (terwijl ik de nummers in hun geheel duidelijk anders vind klinken), maar jij zei dat je drie keer hetzelfde geluid hoort. Als er iéts is wat er verandert is, is het hun geluid. Het is natuurlijk dezelfde band als drie jaar geleden (met een bepaalde stijl), maar de albums hebben elk een zeer kenmerkend (ander) geluid.
  Stay on my arm, you little charmer
  pi_75553599
  Mijn lijstje! Heb er een top 30 van gemaakt, omdat ik van veel albums vond dat ze niet in een top 50 mochten staan...En omdat ik vond sommige albums nog niet genoeg geluisterd te hebbn! Later ga ik er nog wel wat tekstjes bij zetten, maar dat had ik eigenlijk al gedaan in de beste albums van 2009 topics eerder. Dus moet je die maar lezen!

  In ieder geval: Ben enorm fan geworden van Yo La Tengo. Wat een energie, wat een muziekvreugde. Zeer verdiende #1. Wilco vond ik ook gewoon goed, maar natuurlijk veel anders dan eerder werk.

  [edit] Als ik er nu door heen kijk, opvallend veel vrouwelijks artiesten/leadzangers! Normaal heb ik die zelden in mijn lijstjes voorkomen (onbewust) maar kennelijk is 2009 een erg goed vrouwenjaar geweest! Roosbeef, Florence, La Roux, Spektor, Lily Allen...Leuk!


  1 Yo La Tengo Popular Songs
  2 Roosbeef Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten
  3 Wilco Wilco (The Album)
  4 Florence & The Machine Lungs
  5 Moby Wait For Me
  6 Monsters Of Folk Monsters Of Folk
  7 Built To Spill There Is No Enemy
  8 Vetiver Tight Knit
  9 M. Ward Hold Time
  10 Paolo Nutini Sunny Side Up

  11 Lily Allen It's Not Me, It's You
  12 Kasabian West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  13 Patrick Watson Wooden Arms
  14 The XX XX
  15 Joe Bonamassa The Ballad Of John Henry
  16 Golden Silvers True Romance
  17 Neko Case Middle Cyclone
  18 Camera Obscura My Maudlin Career
  19 Regina Spektor Far
  20 Bruce Springsteen Working On A Dream

  21 De Staat Wait For Evolution
  22 Wende No9
  23 La Roux La Roux
  24 Passion Pit Manners
  25 Conor Oberst Outer South
  26 Arctic Monkeys Humbug
  27 Son Volt American Central Dust
  28 Bill Callahan Sometimes I Wish We Were An Eagle
  29 Royksopp Junior
  30 White Lies To Lose My Live

  [ Bericht 6% gewijzigd door Norrage op 12-12-2009 17:42:48 ]
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  pi_75556908
  quote:
  Op zaterdag 12 december 2009 17:29 schreef tim. het volgende:

  [..]

  Ik hoor de overeenkomst in het gitaarloopje (terwijl ik de nummers in hun geheel duidelijk anders vind klinken), maar jij zei dat je drie keer hetzelfde geluid hoort. Als er iéts is wat er verandert is, is het hun geluid. Het is natuurlijk dezelfde band als drie jaar geleden (met een bepaalde stijl), maar de albums hebben elk een zeer kenmerkend (ander) geluid.
  Vind ik niet, maar goed dat is voor een ander topic.
  pi_75572380
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 19:05 schreef Felagund het volgende:

  [..]

  Wordt je nummer 1 Joe Gideon and The Shark?

  Staat wel in mijn top zoveel.
  Dat zul je over een week of twee wel merken.
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_75583027
  Ik heb mijn nr. 1 ook nog niet gezien trouwens. MIjn nr. 2 wel. Moet alleen nog wel een aantal albums van 2009 luisteren voordat ik mijn lijstje hier post.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
  pi_75626818
  Ben op een of andere manier bijven plakken bij de verschrikkelijk goeie cd's uit 2008 (Ane Brun! Elbow! Black Keys! Hot Chip!) dat 2009 een beetje een (mijns inziens) minder leuk muziekjaar was... Edoch: genoeg voor een top-15!

  01. Wilco – Wilco (The Album)
  02. Johan - 4
  03. Editors – In This Light and On This Evening
  04. Florence + The Machine – Lungs
  05. Regina Spektor – Far

  06. Mumford and Sons – Sigh No More
  07. Juan Maclean – The Future Will Come
  08. Lily Allen – It’s Not Me, It’s You
  09. Madness – The Liberty of Norton Folgate
  10. U2 – No Line on the Horizon

  11. Noel Gallagher – The Dreams We Have As Children (Live at the Royal Albert Hall)
  12. Blakroc – Blakroc
  13. Massive Attack – Splitting the Atom (ep)
  14. Staat, De – Wait for Evolution
  15. BPA, The – I Think We’re Gonna Need a Bigger Boat
  pi_75629503
  Ik ben al vergevorderd met mijn jaarlijst 2009. Nummer 31 t/m 60 kan ik alvast geven (incl. tuubjes).
  Bij 1 t/m 30 geef ik een toelichting per album, dus dat kost iets meer tijd.

  Mijn nummer 31 t/m 60:

  31. Ramona Falls - Intuit
  32. The Leisure Society - The Sleeper
  33. Patrick Wolf - The Bachelor
  34. Anthony Da Costa - Not Afraid Of Nothing
  35. Kevin Devine - Brother's Blood
  36. Joe Bonamassa - The Ballad of John Henry
  37. The Nits - Strawberry Woods
  38. The Mountain Goats & John Vanderslice - Moon Colony Bloodbath EP
  39. Scott Matthew - There Is An Ocean That Divides
  40. Grant Campbell - Expecting Great Things
  41. Dave Matthews Band - Big Whiskey & The GrooGrux King
  42. The Bony King of Nowhere - Alas My Love
  43. The Alexandria Quartet - The Alexandria Quartet
  44. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  45. The Phantom Band - Checkmate Savage
  46. Alberta Cross - Broken Side Of Time
  47. Brendan Benson - My Old, Familiar Friend
  48. Patrick Watson - Wooden Arms
  49. Generationals - Con Law
  50. The Maccabees - Wall of Arms


  51. fun. - Aim and Ignite
  52. Rome - Flowers from Exile
  53. Ian Hunter - Man Overboard
  54. The Cave Singers - Welcome Joy
  55. Phideaux - Number 7
  56. The Veils - Sun Gangs
  57. Super Furry Animals - Dark Days/Light Years
  58. Morrissey - Years of Refusal
  59. The Zolas - Tic Toc Tic
  60. Scott Orr - Ghost Party
  Scott Orr: geen video


  [ Bericht 5% gewijzigd door Moody op 14-12-2009 21:44:31 ]
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
    FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 15 december 2009 @ 14:20:27 #57
  862 Arcee
  Look closer
  pi_75649682
  quote:
  Op vrijdag 11 december 2009 07:58 schreef pfaf het volgende:
  Overigens reken ik vaak alle albums vanaf half december tot het volgende 'muziekjaar'.
  Kan ik me goed voorstellen.
  pi_75650097
  quote:
  Op dinsdag 15 december 2009 14:20 schreef Arcee het volgende:

  [..]

  Kan ik me goed voorstellen.
  Wel zo makkelijk ja. Voor je lijstje zijn die albums toch moeilijk te plaatsen, omdat je ze nog niet echt op waarde kan inschatten na een paar keer luisteren.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
    dinsdag 15 december 2009 @ 20:31:00 #59
  239528 couleurs
  raise your flaaag
  pi_75664500
  1. Fever Ray – Fever Ray
  2. Florence + The Machine – Lungs
  3. Sonic Youth – The Eternal
  4. The XX – XX
  5. Patrick Wolf – The Bachelor

  Andere albums in willekeurige volgorde:
  Animal Collective – Merriweather Post Pavillion
  Royksopp – Junior
  Simian Mobile Disco – Temporary Pleasure
  Moderat – Moderat
  Bat For Lashes – Two Suns
  Arctic Monkeys – Humbug
  The Whitest Boy Alive – Rules
  Grizzly Bear – Veckatimest
  Dizzee Rascal – Tongue N’ Cheek
  Dirty Projectors – Bitte Orca
  pi_75669037
  Favoriete albums 2009

  1. Stendeck - Sonnambula
  Het derde album van deze Zwitser overtreft al zijn voorgangers, idm zoals ik het mooi vind, prachtige soundwaves met inventieve beats.

  2. White Lies - To Lose My Life...
  Bij de eerste keer luisteren was ik al weg van deze plaat, de sfeer pakte me direct, mooi opgebouwde nummers met een hoog herkenningsgehalte.

  3. Mountains - Choral
  Duo uit de Verenige Staten wat Ambient maakt, waarbij ze gebruik maken van acoustische instrumenten en field recordings. Waanzinnig mooie combinatie van tokkelende gitaren en sferische electronica.

  4. Intrusion - The Seduction of Silence
  Dub techno van Stephen Hitchell, diepe baslijnen met dubeffecten, ideaal voor mooi zomers weer.

  5. AStra - The Weirding
  Progressive rock, toen ik dit voor de eerste keer hoorde moest ik direct aan King Crimson denken. Waanzinnig mooie 70's rock uit 2009 en volgend jaar op Roadburn te bewonderen.

  6. Kylesa - Static Tensions
  Sludge/hardcore uit de u.s.a, hun vorige albums vond ik maar weinig aan maar deze, mijn god wat een waanzinnige plaat, de drums zijn wel het hoogtepunt op deze orkaan van muzikaal geweld.

  7. God Dethroned - Passiondale
  Nederlands trots, blackened death metal. Het album heeft als thema de 1ste wereldoorlog, bruut en melodieus tegelijk, een van de beste death metal platen van de afgelopen jaren.

  8. Isole - Silent Ruins
  Epsiche doom metal uit Zweden, goeie band die het beste van twee doom soorten combineert.

  9. Yawning Sons - Ceremony to the Sunset
  Samenwerking tussen Gary Arce van Yawning Man en Sons of Alpha Centauri, psychedelische rock. De woestijn van California ontmoet het regenachtige Kent in Engeland. Desert/surf rock meets psychedelica.

  10.Sun OF The Blind - Skullreader
  Atmosferische blackmetal van Zhaaral, een bandlid van Darkspace, hij heeft zelf alle instrumenten ingespeeld en ook de vocalen ingezongen.

  11.Placebo - Battle for the Sun
  Hetzelfde wat voor de White Lies geldt, geldt ook voor Placebo, sterke nummers met een hoog herkenningsgehalte.

  12.Blackwaves - 0130
  Tweede album van deze Duitse instrumentale sludge band, hun debuut vond ik weinig aan maar deze blaast me echt omver.

  13.Litmus - Aurora
  Engelse Spacerockers met weer een geweldig uptempo album, voor liefhebbers van Hawkwind, US Christmas en Farflung een dikke aanrader.

  14.Black Pyramid - Black Pyramid
  Amerikaans stoner/doom gezelschap, dikke riffs, zwaar en hard maar wel melodiues.

  15.Alva Noto - Xerrox Vol.2
  Ambient uit Duitsland, warm en toegankelijk.

  16.The Phantom Band - Checkmate Savage
  Psychedelische pop/rock met elecktronische invloeden, verrassend album wat veel stijlen combineert, vernieuwende band.

  17.Bob Mould - Life and Times
  Voormalig zanger van Husker du met alweer zijn negende solo album, mooie liedjes zoals alleen hij dat kan.

  18.Lightning Dust - Infinite Light
  Kippenvel plaat met een ontroerende afsluiter.

  19.Thomas Köner - La Barca
  Duitse field recordings/ambient artiest, deze keer komen de opnames van verschillende plekken over de gehele wereld, een aparte ervaring.

  20.Candlemass - Death magic Doom
  Deze classic doom band verleerd het nooit, dikke pot doom met geweldige uithalen van Rob Lowe.

  21.The Devil's Blood - The Time of No Time Evermore
  Nederlands talent, Retro rock in de stijl van Thin Lizzy en Black Sabbath.

  22.Sun Araw - Heavy Deeds
  Aparte muziek, een combinatie van blues en drone, voor psychedelica liefhebbers een aanrader.

  23.David Tagg - Wind Blown Guitar
  Ambient/Drone met gitaarinvloeden, warm en subtiel.

  24.Tosca - No Hassle
  Downtempo dub ideaal bij zomers weer.

  25.Blank Dogs - Under and Under
  New wave, post-punk uit Engeland, eenmans project, experimenteel en lo-fi.

  26.These Are Powers - All Aboard Future
  Noise/electronica uit New york, hele weirde, vage experimentele muziek en ook nog eens heel tof!

  27.Forest Stream - The Crown of Winter
  Blackened death metal uit Rusland, zeer talentvolle nieuwe band.

  28.Moderat - Moderat
  Dubstep meets idm, samenwerking tussen apperat en modeselektor, Sfeervol album.

  29.House of Broken Promises - Using the Useless
  30.Demdike Stare - Symbiosis
  31.The Jim Jones Revue - Here to Save Your Soul
  32.The xx - xx
  33.Serpent Throne - The Battle of Old Crow
  34.Russian Circles - Geneva
  35.Robert Henke - Indigo_Transform
  36.Black To Comm - Alphabet 1968
  37.Moss - Tombs of the Blind Drugged
  38.Grammatics - Grammatics
  39.Creature With the Atom Brain - Transylvania
  40.The Gates Of Slumber - Hymns of Blood and Thunder
  41.The Answer - Everyday Demons
  42.The Horrors - Primary Colours
  43.Cuby + Blizzards - Cats Lost
  44.Clark - Totems Flare
  45.FaltyDL - Love Is a Liability
  46.Cave - Psychic Psummer
  47.Fu Manchu - Signs of Infinite Power
  48.Truckfighters - Mania
  49.Dark Castle - Spirited Migration
  50.Hooghwater - Echos
  51.Shrinebuilder - Shrinebuilder
  52.A place to Bury Strangers - Exploding Head
  53.Los Natas - El Nuevo Orden de La Libertad
  54.Alice in Chains - Black Gives Way to Blue

  [ Bericht 0% gewijzigd door trebremmit op 15-12-2009 22:57:03 ]
  pi_75689677
  Mijn top-60:  1. Peter Adams - I Woke With Planets In My Face
  Er is hier en daar wat discussie of het album uit 2009 is. Het geval is dat Peter zelf aangeeft dat de initiele release overhaast was en nog ‘tweaks’ heeft aangebracht in diverse nummers, zodat het definitieve album uit januari 2009 stamt.

  Nu over de artiest en zijn album. Peter is een moderne troubadour uit Cincinnati, Ohio. Zijn muziekstijl kun je vergelijken met o.a. Sufjan Stevens en Neutral Milk Hotel. Hij weet als geen ander een mix van te smeden van klassieke en moderne instrumentatie. Het knappe is dat hij alle instrumenten (en dat zijn er nogal wat!) zelf bespeeld en zijn albums zelf mixt en produceert. We hebben hier dus te maken met een raszuivere indie-artiest. Eentje waarbij je persoonlijk cd's kan bestellen en je vriendelijk terug mailt om je te bedanken. Peter is zo gewoon gebleven

  Zijn debuutalbum stamt uit 2005 en is uitmuntend te noemen. Zijn nieuwe album is getiteld "I Woke With Planets In My Face" (lijkt me overigens vrij pijnlijk?!). Dit album is echt een juweeltje en wordt op diverse verstopte indie blogs ontvangen als een waar meesterwerkje. Ik moet zeggen dat ik het hier volledig mee eens ben! Het is een prachtig sfeervol geheel met melodieuze en originele nummers. Na een paar luisterbeurten viel het kwartje voor mij behoorlijk hard. Op gebied van melodielijnen, instrumentgebruik, tekst en sfeer is dit werkelijk een unieke plaat die je eens in de zoveel jaar tegenkomt. Perfectionisme bestaat niet in de (muziek)kunst, maar dit album schuurt er erg dicht tegenaan.
  Beste nummer: Antarctica


  Zijn complete album is hier te beluisteren: http://peteradamsmusic.com/ (rechts)

  2. Elbow - The Seldom Seen Kid Live at Abbey Road
  Het studioalbum had de nummer 1 positie al veroverd in mijn jaarlijst van 2008 en ook dit jaar gaat hetzelfde album weer hoog eindigen. De minimale tekortkomingen van het studioalbum strijkt (leuke woordspeling toch?) het live album glad. Het resultaat is een bijna perfecte uitvoering van een van de beste albums van de jaren ’00.
  Beste nummer: One Day Like This


  3. Dan Mangan - Nice, Nice, Very Nice
  Ik ken dit album nog niet zo lang, maar was wel vanaf de eerste rinkelende belletjes onder de indruk van de melodieën en melancholie waar The Shins nog jaloers op kunnen zijn. De stijl ligt ergens in het midden tussen Paolo Nutini en Damien Rice. De nummers zijn relaxt, intelligent en hebben veelal een prachtige opbouw. Blazers en viool zijn veelvuldig te horen. Kippevel gegarandeerd. Basket is voor mij het beste nummer van 2009.
  Beste nummer: Basket
  4. Andrew Bird - Nobel Beast
  Ik ben al jaren fan van deze rasartiest en elke concert van hem is weer raak. Hij weet je elke keer weer te betoveren met zijn viool, tuitende lippen en creativiteit. Al vinden sommige mensen dat hij hetzelfde “trucje” steeds maar weer uitvoert. Misschien doet hij gewoon wat hij leuk vindt en waar hij in excelleert. Laat hem dat nog maar een flink aantal albums doen.
  Beste nummer: Masterswarm
    5. Bell X1 - Blue Lights on the Runway
  Helaas wordt dit ex-bandje van Damien Rice door 95% van de mensen gezien als het bandje dat Talking Heads imiteert (The Great Deflector). Volledig onterecht waneer je naar de vorige 3 steengoede albums luistert. Ook dit album is weer een flink staaltje aanstekelijke Ierse pop/rock. Ze flikken het weer; opnieuw maken ze een zeer goed album vol nummers die de aandacht vasthouden. De stem van Paul Noonan is geweldig, misschien wel beter dan die van ex-bandlid Damien Rice. Hetgeen waar ze in uitblinken zijn de midtempo ballads. “Eve the Apple of my Eye” is een van de onbekendste, maar mooiste ballads van de jaren ’00. Ook dit album heeft met “How Your Heart Is Wired” een absolute parel.
  Beste nummer: How Your Heart Is Wired


  6. Soulsavers - Broken
  Dat de stem van Mark Lanegan door merg en been gaat is niet onbekend, maar als hij ook nog eens ijzersterke nummers zingt is het geheel bijna onwerkelijk. Dit album staat bol van de tegenstellingen. Ruig en zacht, mannelijk en vrouwelijk, groots en intiem. Een album dat je eerst moet doordringen om je daarna bij je strot te grijpen. Ik heb het niet zo op covers, maar Some Misunderstandig is een schoolvoorbeeld van hoe het wel moet.
  Beste nummer: Unbalanced Pieces


  7. Fanfarlo - Reservoir
  Dit album is echt voor mij gemaakt. Folk, maar niet te dramatisch. Apart, maar binnen de grenzen. Melodieus, maar niet te zoet. Vergelijkbaar met Beirut, maar dan met minder emotie en meer inhoud. Het album is een rit door een sprookjeswereld vol herkenning. Een sprookje dat goed moet eindigen, want nergens worden we bang gemaakt. Een vreemde uitschieter is nergens te bekennen, wellicht had dat de emotie wat beter zichtbaar kunnen maken op dit album. Voor de rest: top!
  Beste nummer: The Walls Are Coming Down
    8. Sivert Hoyem - Moon Landing
  De leadman van Madrugada timmert de laatste jaren ook solo aan aardig aan de weg. Gegeven is dat hij zijn stem behoorlijk meeheeft en het eigenlijk niet uitmaakt waarover hij zingt. Exiles was een geweldig goed album en ook zijn nieuwe album zit maar iets onder de Magdrugada-maatstaaf. Beldorado had het mogen doen zonder de minutenlange intro, zodat het album wat traag op gang komt. Daarna is het enkel genieten voor liefhebbers van pop/rock met een donker randje. Al moet gezegd worden dat Sivert steeds meer naar de popkant neigt in zijn solowerk. Iets dat hij mijns inziens niet moet doen, maar ik kan geen woord Noors, dus ik kan het hem niet vertellen.
  Beste nummer: Empty House


  9. Imaad Wasif - The Voidist
  Op het nippertje verscheen dit album aan de horizon. Tot voor kort kende ik de beste niet, maar de kennismaking is wel een erg prettige. Dit album bestrijkt het hele spectrum van folk tot vrije harde rock. Ballads en pop. Hij gaat blijkbaar niets uit de weg. De clip van opener Redeemed slaat kant noch wal, naakte flowerpower meisjes huppelen op de ruige rockklanken van meneer Wasif. Hij zal het wel grappig bedoeld hebben, maar dit nummer verdient veel meer. Een heerlijk album dat enigszins vergelijkbaar is met dat van Soulsavers qua stijlwisselingen en sfeer.
  Beste nummer: Redeemer
    10. Asaf Avidan & The Mojos - Poor Boy / Lucky Man
  Asaf Avidan is een Israëlische artiest die zijn aandacht vanaf het begin op Europa heeft gericht. Zijn nieuwe album staat bol van de kwaliteit. Zijn hoge schelle stem beviel mij meteen, maar kan voor andere mensen reden zijn om af te haken. Zijn nummers hebben soul en emotie. Het middenstuk van het album is rock-georiënteerd en dwaalt daarmee wat af van de intieme sfeer die hij in de eerste nummers creëerde. Daarna komt hij al snel weer terug op aarde en dimmen de gitaren, zodat dit album een einde krijgt wat het verdient. Goede ontdekking, heerlijk album dat je niet snel zal vergeten!
  Beste nummer: Poor Boy/Lucky Man
    11. Loney Dear - Dear John
  Mijn lijst wordt ook weer bijgewoond door een Zweeds bandje dat ik sinds hun debuutalbum een warm hart hebt toegedragen. Heerlijke aparte stem, dromerige arrangementen en een geweldige live-performance maken dit gewoon een hartstikke leuk bandje. Dear John is - in de lijn van hun vorige albums - weer een sterk album zonder slechte nummers. Het basissprincipe is niet veranderd, wel is de toon wat electronischer en ligt (vooral het begin) wat eenvoudiger in het gehoor. Gewoon een degelijk album van een leuke band.
  Beste nummer: Distant Lights


  12. Kartasan - Another Profile
  Frank Sinatra meets Andrew Bird. Heerlijke “antieke” melodieën verpakt in een modern jasje. Zeer goed album van deze Vlaamse singer/songwriter. Lekker jazzy en vol gevoel, onverwachte wendingen, goede teksten. Gewoon luisteren en je bent (net als ik) verkocht.
  Beste nummer: Hey, Hey


  13. The Young Republic - Balletesque
  Ik heb het debuutalbum “12 Tales From Winter City” uit 2008 hoog in mijn eindlijst staan van dat jaar. Het was een lekker vlot album met een echte “indie” geur. Folk/pop met een eigen identiteit. Veel klassiek instrumentgebruik, zoals viool en cello. De zanghang in stemmen doet wat denken aan Belle & Sebastian. Ook het laatste album met de prachtige naam “Balletesque” is weer een pareltje. Wat rauwer dan het debuut. Soms iets moeilijker te doorgronden, maar wanneer eenmaal gedaan, prima te versmaden.
  Beste nummer: Tough Year (Hard Waltz)


  14. The Modern Electric - The Modern Electric
  Ik ben normaal niet zo van de radiogevoelige popmuziek. Vorig jaar had ik een korte tijd sympathie voor Scouting for Girl, maar dat album ging me al vrij snel vervelen. Dit jaar een album van een jonge fanatieke bank dat duidelijk beïnvloed is door Bowie’s jonge jaren (en niet alleen door het nummer met zijn naam). Het album is erg consistent en kakt nergens in. Leuk is dat ze ook geen geheim maken van waar ze de inspiratie vandaan halen, gezien het nummer “Ghosts” dat wel erg lijkt op “Beast” van Nina Kinert. Normaal gesproken zou ik dit soort albums inhoudsloos en kort houdbaar vinden, maar dit album heeft “iets” wat het onderscheid van de menigte. Ik kan er mijn vinger niet op leggen, maar de 11e plek van het album geeft wel aan dat het me aanspreekt. “David Bowie” is een heerlijk popnummer.
  Beste nummer: As Sharp As Knives
    15. Broken Records - Until The Earth Begins To Part
  Een verdienstelijk debuut van deze Schotse band. Donkere melancholische midtempo rock van een soort die zich onderscheid van veel van dit soort bandjes. Dit is mede door gebruik van cello, viool en andere klassieke instrumenten. Stem van de leadzanger is ook best plezierig. Zie het als een popvariant op Arcade Fire. Aanrader!
  Beste nummer: Nearly Home


  16. Charlie Winston - Hobo
  Lekkere energieke en positieve plaat van deze Engelsman. De plaat is erg populair in Frankrijk. Zie hem als een Patrick Watson in een pop-jasje. Aparte samenstelling van instrumenten en geluid (beeboppen i.c.m. gitaar en piano, dat soort ongein ). Hobo is een popnummer met een twist dat best in de hitlijsten had gemogen, hetzelfde met Tongue Tied. Beide zijn zeer aanstekelijke nummers. Ook de pianoballads staan vol van hitpotentie, maar blijkbaar niet voldoende om daadwerkelijk door te breken. Maakt mij niet uit overigens.... Het slotnummer had eerdergenoemde Patrick Watson ook kunnen zingen, heerlijk nummer.
  Beste nummer: My Name
  
  17. Piers Faccini - Two Grains of Sand
  Eigenlijk mijn eerste pure folk album in mijn lijst, maar niet de minste. Weinig mensen zullen deze man kennen en hoe onterecht is dat! Heerlijke eenvoudige bluesy muziek waar het gaat om de stem en zijn verhaal. Af en toe laat Faccini zijn wildere kant ook zien, maar weet dat weer af te bouwen totdat niemand er van schrikt. “To See Is To Believe” is een van de mooiere nummers van dit jaar. Zo eenvoudig kan muziek zijn.
  Beste nummer: To See Is To Believe


  18. Mumford & Sons - Sign No More
  De hype van het jaar, de Fleet Foxes van 2009. Waar ik in het begin ook erg enthousiast was over dit album, heb ik mijn mening na vele luisterbeurten ietwat bijgesteld. De muziek is prima, soms wat reperterend, maar bovengemiddeld goed. De stem past er prima bij. Het probleem ligt bij de teksten, die wel erg vaak over zijn “heart” gaan. Ik probeer mij er niet aan te irriteren, maar het gebeurt toch. Jammer, want voor de rest is dit een kwalitatief prima album van een band die hun beste album nog moeten maken.
  Beste nummer: Dust Bowl Dance  19. Animal Kingdom - Signs and Wonders
  Een band die me erg doet denken aan Thirteen Senses, een goede band die 2 prima albums heeft gemaakt. De stijl kun je ook vergelijken met het Coldplay van nu, alleen met de inhoud van het Coldplay van “vroeger”. Ze schuwen andere stijlen ook niet. “Mephistopheles” had ook van Asaf Avidan kunnen zijn. Van begin tot eind is dit een lekker catchy album zonder ergens cheesy of vervelend te worden. Gewoon een goed album dat wat meer aandacht verdient.
  Beste nummer: Mephistopheles
  
  20. Chris Garneau - El Radio
  Het laatste album van Chris Garneau mag best bestempeld worden als “freak folk”. Door gebruik van een ongebruikelijke combinatie van instrumenten, melodieën en riedeltjes is dit toch wel een erg fris album. Zijn falsetto stemgeluid doet het prima in intieme pianoballads, zoals “Hands on the Radio”. Wanneer dit album in de tweede helft wat meer pit zou hebben gehad, zou dit album met gemak in mijn top-10 kunnen staan.
Beste nummer: Hands on the Radio

  21. The Sunset Rubdown - Dragonslayer
  Dat deze band kan uitblinken in theatrale rock bewijzen ze met dit album opnieuw. Krug’s stemgeluid is alleen al een zekerheidje voor een overvloed aan dramatiek in de muziek. Je moet wel in de stemming zijn voor deze muziek en je aandacht er goed bijhouden, anders kan het snel irriteren. Heb je je aandacht erbij, dan ontvouwen zich mooie verhalen, met name de afsluiter.
  Beste nummer: Dragon's Lair


  22. Ruarri Joseph - Both Sides of the Coin
  Zijn eigen woorden zeggen voldoende: “It sounds old in style but modern in substance.” Dit album is relaxt en inhoudelijk sterk door de goede songwriting van Joseph. Een album waar je weinig meer over kan zeggen, maar gewoon moet luisteren.
  Beste nummer: One For The Aether
  23. Joel Plaskett - Three
  Kan een album met 27 nummers (verdeeld in chapters van 3x9) blijven boeien gedurende de speelduur? In het geval van Joel Plaskett is dit geen probleem. Zijn gevatte teksten, lekkere roots/folk afgewisseld met catchy nummers zorgen ervoor dat je dit album gewoon prima kan uitzitten. Leuk detail is dat vele nummers bestaat uit 3 maal hetzelfde woord. Het doet soms sterk denken aan Sufjan Stevens.

  Beste nummer: Gone, Gone, Gone


  24. Sea Wolf - White Water White Bloom
  Op het openingsnummer na (Arcade Fire-o-like) heeft dit album een eigen identiteit. Namate het album vordert worden de nummers beter. Geen topalbum, wel een album dat ik geregeld heb gedraaid omdat het gewoon goed klinkt.
  Beste nummer: White water, white bloom
    25. The Love X Nowhere - High Score Blackout
  The Love X Nowhere wordt door de band zelf graag TLXN genoemd. Hiermee geeft de band zelf al aan dat ze het wel zien zitten om bekender te worden. Dit zou overigens zomaar kunnen, High Score Blackout is een plaat die zich sterk onderscheid van andere platen in dit genre dit jaar. De stijl strekt zich uit van pop tot (post-)rock. Ik hoor invloeden van Pink Floyd en Dire Straits, maar ook die van de Amerikaanse rock van de jaren '90.

  Beste nummer: Din


  26. Yodelice - Tree of Life
  Een album dat te vergelijken is met dat van Ruarri Joseph, alleen iets meer gericht op blues. Lekker laidback, goede stem, nummers met kop en staart, niets mis mee. Dit album ligt vanaf draaibeurt 1 al goed in het gehoor, iets dat soms slecht kan uitpakken, maar in dit geval voor mij in ieder geval niet.
Beste nummer: The Other Side

  

  27. Moneybrother - Real Control
  Ik heb dit jaar veel minder Scandinavische bands in mijn lijst dan vorig jaar. Het zal wel een minder jaar zijn voor de Zweden en Noren die ik altijd goed in de gaten houd. Deze Zweedse band heeft wel een prima album afgeleverd. Iets minder dan het topalbum “Blood Panic”, maar nog steeds goed genoeg voor mijn top-30. Gewoon goede rock/pop met een eigenwijze twist.

  Beste nummer: 6AM


  28. Barzin - Notes to an Absent Lover
  Barzin is een Canadese singer/songwriter met een stem die alleen al voldoende is om dit album een kans te geven. De muziek die hij maakt is rustgevend en melancholiek. Mooie zondagochtendmuziek.
Beste nummer: Stayed Too Long in This Place

  29. The Bony King of Nowhere - Alas My Love
  Het tweede Belgische album in mijn top-30 en daarmee zijn de Belgen een stuk beter vertegenwoordigd dan de Nederlanders. Weer een rustig album, een Radiohead zonder electronica. Ik heb dit album al sinds februari niet meer geluisterd, maar na enkele luisterbeurten deze week moest deze gewoon in mijn toplijst.
  
Beste nummer: Maria


  30. Doves - Kingdom of Rust
  Een album dat geleidelijk is gezakt naar een plek in de top10 naar deze 30e plaats. Een goed album (hun beste tot nu toe) met enkele zeer goede nummers, maar als geheel niet uitnodigend om vaak te draaien. Blijft toch overeind door o.a Kingdom of Rust.
  Beste nummer: Kingdom of Rust
  
31. Ramona Falls - Intuit
  32. The Leisure Society - The Sleeper
  33. Patrick Wolf - The Bachelor
  34. Anthony Da Costa - Not Afraid Of Nothing
  35. Kevin Devine - Brother's Blood
  36. Joe Bonamassa - The Ballad of John Henry
  37. The Nits - Strawberry Woods
  38. The Mountain Goats & John Vanderslice - Moon Colony Bloodbath EP
  39. Scott Matthew - There Is An Ocean That Divides
  40. Grant Campbell - Expecting Great Things

  41. Dave Matthews Band - Big Whiskey & The GrooGrux King
  42. Bruce Springsteen - Working on a Dream
  43. The Alexandria Quartet - The Alexandria Quartet
  44. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  45. The Phantom Band - Checkmate Savage
  46. Alberta Cross - Broken Side Of Time
  47. Brendan Benson - My Old, Familiar Friend
  48. Patrick Watson - Wooden Arms
  49. Generationals - Con Law
  50. The Zolas - Tic Toc Tic

  51. fun. - Aim and Ignite
  52. Rome - Flowers from Exile
  53. Ian Hunter - Man Overboard
  54. The Cave Singers - Welcome Joy
  55. Phideaux - Number 7
  56. The Veils - Sun Gangs
  57. Super Furry Animals - Dark Days/Light Years
  58. Morrissey - Years of Refusal
  59. The Maccabees - Wall of Arms
  60. Scott Orr - Ghost Party
  [ Bericht 0% gewijzigd door Moody op 17-12-2009 11:42:51 ]
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
    woensdag 16 december 2009 @ 15:10:27 #62
  43584 Beregd
  absolutely inch perfect
  pi_75689738
  da's iets van 1000 euro aan cd's
  pi_75690620
  Wie zegt dat ze allemaal gekocht zijn
    woensdag 16 december 2009 @ 15:33:02 #64
  43584 Beregd
  absolutely inch perfect
  pi_75690694
  wel interessant, zal zeker eens een aantal van de aangeraden nummers beluisteren
  pi_75690729
  quote:
  Op woensdag 16 december 2009 15:31 schreef -Dries- het volgende:
  Wie zegt dat ze allemaal gekocht zijn
  De eerste 32 zijn gekocht, van nummer 33 t/m 60 heb ik er 9 gekocht.
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
  pi_75690846
  quote:
  Op woensdag 16 december 2009 15:33 schreef Moody het volgende:

  [..]

  De eerste 32 zijn gekocht, van nummer 33 t/m 60 heb ik er 9 gekocht.
  Nog steeds veel.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
    woensdag 16 december 2009 @ 17:26:48 #67
  157465 kciR
  Heeft geen ondertitel
  pi_75695373
  Ik kom er net achter (door het lezen van het NME eindlijstje) dat de plaat van Empire of the Sun in 2009 is uitgekomen.. Ik zou toch echt zweren dat die in 2008 was gereleased. Die krijgt nog wel een plekje in m'n eindlijst.
  En mooie lijstjes zijn er gepost, tof om te bekijken en lezen
  pi_75695427
  quote:
  Op woensdag 16 december 2009 17:26 schreef kciR het volgende:
  Ik kom er net achter (door het lezen van het NME eindlijstje) dat de plaat van Empire of the Sun in 2009 is uitgekomen.. Ik zou toch echt zweren dat die in 2008 was gereleased. Die krijgt nog wel een plekje in m'n eindlijst.
  En mooie lijstjes zijn er gepost, tof om te bekijken en lezen
  In Australië was hij volgens mij al eerder gereleased, de Europese release was begin dit jaar. Daar ligt het denk ik aan.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
  pi_75696579
  Tvp!
  pi_75700767
  Oké, een snelle top tien dan maar:
  1. Muse - Resistance
  2. The Whitest Boy Alive - Rules
  3. Arctic Monkeys - Humbug
  4. The xx - xx
  5. Broken Records - Weet niet meer hoe het album heet, maar het klinkt fijn
  6. The Temper Trap - Conditions
  7. Eels - Hombre Lobo
  8. The Maccabees - Wall of Arms
  9. Pearl Jam - Back Spacer
  10. Florence and the Machine - Lungs

  Geen onaardig jaar, maar ik verwacht van 2010 meer. Radiohead, Portishead, The National, Grinderman...
  pi_75712435
  Dankzij het lijstje van On ben ik best wel fan van Amesoeurs en dat nieuwe plaatje van The Horrors.
  Ze zijn hier fameus met m'n kloten aan het rammelen.
  "I call, I call your tits."
  Last.fm
  pi_75747290
  Even een tvp. Zal begin januari m'n uiteindelijke top 40 posten. 30 december komt de laatste EP uit die nog best een kans kan maken. En wie weet wat er tegen die tijd nog meer uit 2009 opduikt.

  Muse is er in ieder geval uitgekickt.
  pi_75773020
  Moody, lekker veel werk van gemaakt, leuk om te zien en te lezen!

  Maar, Mumford & Sons dé hype van 2009? Die "eer" lijkt me eerder weggelegd voor Animal Collective en Grizzly Bear.
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_75773159
  quote:
  Op vrijdag 18 december 2009 16:09 schreef methodmich het volgende:
  Moody, lekker veel werk van gemaakt, leuk om te zien en te lezen!

  Maar, Mumford & Sons dé hype van 2009? Die "eer" lijkt me eerder weggelegd voor Animal Collective en Grizzly Bear.
  Je hebt wel gelijk, er had moeten staan "een van de hypes van dit jaar"
  Zowel Animal Collective als Grizzly Bear hebben aardige albums gemaakt, maar niet aardig genoeg om zelfs maar in mijn top60 voor te komen blijkbaar

  Ben benieuwd of mensen nog zijn getriggerd door mijn lijstje, dat hoor ik uiteraard graag
  Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
  '13 |
  '14
  pi_75773379
  quote:
  Op vrijdag 18 december 2009 16:09 schreef methodmich het volgende:
  Moody, lekker veel werk van gemaakt, leuk om te zien en te lezen!

  Maar, Mumford & Sons dé hype van 2009? Die "eer" lijkt me eerder weggelegd voor Animal Collective en Grizzly Bear.
  Hmm, kan je wel begrijpen dat het geen hype is, want ik heb er echt werkelijk nooit van gehoord :/ Kennelijk even uitchecken dus
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
    vrijdag 18 december 2009 @ 16:22:05 #76
  28030 Grobbel
  In Toffee We Crust!
  pi_75773471
  quote:
  Op vrijdag 18 december 2009 16:09 schreef methodmich het volgende:
  Moody, lekker veel werk van gemaakt, leuk om te zien en te lezen!

  Maar, Mumford & Sons dé hype van 2009? Die "eer" lijkt me eerder weggelegd voor Animal Collective en Grizzly Bear.
  Animal Collective en Grizzly Bear draaien natuurlijk al wel heel wat jaartjes langer mee, ook met platen die toentertijd ook al flink waren gehypt. Mumford & Sons is gewoon één van de nieuwe gezichten aan het front waar een flnke buzz over is ontstaan.
  pi_75776260
  Op die manier wel, maar die twee andere platen waren toch wel de hyper de hype hoera platen van dit jaar wat mij betreft. Ook gezien de hoge posities die ze overal innemen!
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
    vrijdag 18 december 2009 @ 18:05:57 #78
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75777152
  De enigste echtste grootste hype van 2009 was natuurlijk Them Crooked Vultures.
    vrijdag 18 december 2009 @ 18:12:40 #79
  28030 Grobbel
  In Toffee We Crust!
  pi_75777393
  quote:
  Op vrijdag 18 december 2009 18:05 schreef ranja het volgende:
  De enigste echtste grootste hype van 2009 was natuurlijk Them Crooked Vultures.
  Wel meteen eentje in de 'veel geschreeuw, weinig wol' categorie... Was niet echt heel bijzonder.
  pi_75777834
  Ik vond die van Them Crooked niet zo heel slecht maar als je de pretenties zo hoog legt dan kan je alleen maar teleur stellen.
    vrijdag 18 december 2009 @ 18:28:57 #81
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75777904
  Nou ja, Animal Collective enzo is aan mij voorbij gegaan. TCV bepaald niet. Ook niet letterlijk, bij Lowlands was het waanzinnig om mee te maken hoeveel mensen maar bléven komen naar de Grolsch tent voor het begon.
    vrijdag 18 december 2009 @ 18:37:36 #82
  28030 Grobbel
  In Toffee We Crust!
  pi_75778152
  quote:
  Op vrijdag 18 december 2009 18:26 schreef On het volgende:
  Ik vond die van Them Crooked niet zo heel slecht maar als je de pretenties zo hoog legt dan kan je alleen maar teleur stellen.
  Een typische driesterrenplaat uiteindelijk.
    vrijdag 18 december 2009 @ 18:47:27 #83
  271695 EP3
  Curiouser and curiouser!
  pi_75778487
  quote:
  Op vrijdag 18 december 2009 17:37 schreef methodmich het volgende:
  Op die manier wel, maar die twee andere platen waren toch wel de hyper de hype hoera platen van dit jaar wat mij betreft. Ook gezien de hoge posities die ze overal innemen!
  Volkomen terecht. Dus geen hype.
  "Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  pi_75778763
  quote:
  Op vrijdag 18 december 2009 18:47 schreef DO2 het volgende:

  [..]

  Volkomen terecht. Dus geen hype.
  Ik wou zeggen: 'Een hype is toch niet per definitie slecht?', maar Van Dale zegt:
  quote:
  hype [hajp] de; m -s iets nieuws dat tijdelijk sterk de aandacht trekt, maar weinig voorstelt
  Wist ik niet . De grootste hype van 2009 is m.i. Animal Collective.
  Stay on my arm, you little charmer
    vrijdag 18 december 2009 @ 19:02:21 #85
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75779046
  Hm, vreemde definitie. In dat geval trek ik mijn nominatie van TCV weer terug
  pi_75779367
  Ik ken die definitie ook niet. Een hype betekent gewoon ontzettend veel aandacht voor iets, ongeacht of het goed of slecht is of een van beide blijkt te zijn. In mijn woordenboek.

  Them Crooked Vultures staat bij mij bij de grootste teleurstelling van 2009 in ieder geval. En al zou ik de hoge verwachtingen die ik had proberen weg te denken, dan blijft het een slecht album.
    vrijdag 18 december 2009 @ 19:16:53 #87
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75779526
  Nee, daar ben ik het niet mee eens. Ik vind het het beste album dat Homme heeft uitgebracht sinds in elk geval Rated R. En misschien wel sinds Kyuss.
  pi_75779850
  En precies daarom vind ik het slecht. Homme hoor je het meest terug. Niet alleen in de zang (doh..) maar ook in de composities. En ik vind hem de minste van alle leden. Er komt soms wel een goed nummer uit maar het meeste vind ik ronduit slecht en hier dus weer.

  Het is alsof hij de andere leden bij elkaar heeft geraapt en de leiding heeft genomen.
    vrijdag 18 december 2009 @ 19:35:25 #89
  13973 ranja
  image means nothing
  pi_75780149
  Dat denk ik ook. Homme en Grohl hebben al eerder samen gewerkt op een Qotsa album Nu hebben ze alleen Jones als bassist in plaats van Nick Olivieri.
  Dat pakt voor mij dus goed uit.

  Maar eigenlijk snap ik niet dat iemand die niet van Homme houdt, Kyuss of Qotsa, bij dit album hoge verwachtingen kan hebben.
  pi_75780985
  Het kan zijn dat je nieuw project veel beter vindt dan het vorige. En ik had er gewoon meer van verwacht ook omdat John Paul Jones van Led Zeppelin ( ) erin zit. En die andere gozer van Foo Fighters en Nirvana die wat in zou kunnen brengen. Had gehoopt dat het een goede richting op zou gaan (in mijn ogen) maar dat is helemaal verkeerd uitgevallen.
  pi_75799186
  1. Mumford & Sons - Sigh No More
  Beste nummer: The Cave
  2. Decemberists - The Hazards of Love
  Beste nummer: The Wanting Comes in Waves
  3. Langhorne Slim - Be Set Free
  Beste nummer: Say Yes
  4. The Pains of Being Pure at Heart - The Pains of Being Pure at Heart
  Beste nummer: The Tenure Itch
  5. Bon Iver - Bloodbank EP
  Beste nummer: Bloodbank
  6. Andrew Bird - Noble Beast
  Beste nummer: Masterswarm
  7. Rodrigo y Gabriela - 11:11
  Beste nummer: Hanuman
  8. De Staat - Wait for Evolution
  Beste nummer: The Fantastic Journey of the Underground Man
  9. Robert Francis - Before the Nightfall
  Beste nummer: Playground
  10. VV Brown - Travelling Like the Light
  Beste nummer: Leave!

  11. The Black Crowes - Before the Frost...Until the Freeze
  Beste nummer: I Ain't Hiding
  12. M. Ward - Hold Time
  Beste nummer: Rave On
  13. Sister Hazel - Release
  Beste nummer: Take a Bow
  14. Florence + The Machine - Lungs
  Beste nummer: Hurricane Drunk
  15. The Avett Brothers - I and Love and You
  Beste nummer: The Perfect Space
  16. Franz Ferdinand - Tonight Franz Ferdinand
  Beste nummer: No You Girls
  17. C-Mon & Kypski - We Are Square
  Beste nummer: Travelling Birds
  18. Wild Light - Adult Nights
  Beste nummer: California on My Mind
  19. Joshua James - Build Me This
  Beste nummer: Magazine
  20. Green Day - 21st Century Breakdown
  Beste nummer: 21 guns

  21. Various Artists - Dark Was the Night
  22. Monsters of Folk - Monsters of Folk
  23. Kings of Convenience - Declaration of Dependence
  24. El Pino and the Volunteers - The Long-Lost Art of Becoming Invisible
  25. Jon Allen - Dead Man's Suit
  26. Maxïmo Park - Quicken the Heart
  27. Bell X1 - Blue Lights on the Runway
  28. Brooke Waggoner - Go Easy Little Doves
  29. Moke - The Long and Dangerous Sea
  30. Acda en De Munnik - Jouw leven lang bij mij

  31. Ghinzu - Mirror Mirror
  32. Claudia Koreck - Barfuaß um die Welt
  33. The Low Anthem - Oh My God, Charlie Darwin
  34. The Felice Brothers - Yonder Is the Clock
  35. Ponoka - Built to fly
  36. Dawn Landes - Sweetheart Rodeo
  37. Ryan Bingham - Roadhouse Sun
  38. The Maldives - Listen to the Thunder
  39. Dave Matthews Band - Big Whiskey and the GrooGrux King
  40. Robbie Williams - Reality Killed the Video Star

  41. Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures
  42. Ben's Brother - Battling Giants
  43. The Swell Season - Strict Joy
  44. The Mountain Goats - The Life of the World to Come
  45. Bruce Springsteen - Working on a Dream
  46. Wolfmother - Cosmic Egg
  47. Conor Oberst and the Mystic Valley Band - Outer South
  48. Animal Collective - Merriweather Post Pavilion
  49. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  50. Ben Harper & Relentless 7 - White Lies for Dark Times
  pi_75803881
  Dat Mumford & Sons is best aardig inderdaad, maar is het nou echt zo gehyped? Heb er echt werkelijk niks van gehoord
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  pi_75804060
  quote:
  Op zaterdag 19 december 2009 14:37 schreef Norrage het volgende:
  Dat Mumford & Sons is best aardig inderdaad, maar is het nou echt zo gehyped? Heb er echt werkelijk niks van gehoord
  Kreeg wel veel goede recensies. Op musicmeter is hij misschien wel wat gehyped. Ik heb hem nu ook in mijn top drie staan (al twijfel ik nog of hij niet wat lager moet), maar ik vond hem eigenlijk al goed voordat de hype echt begon, zover je al van een hype kan spreken.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
  pi_75805370
  Pff, toch wel weer veel leuks gemaakt dit jaar. En as usual weer moeilijk om een lijst samen te stellen waarbij je echt een juiste volgorde kunt maken. Dus vanaf de top 10 kun je eigenlijk wel veel voor elkaar inwisselen. Maar hier issie dus:

  1. Calvin Harris - Not Alone  Dit is mijn onbetwiste nummer 1. Het jaar van Calvin Harris. Leverde een geniaal album af met voor mij als hoogtepunt die nummer. Dit jaar misschien 300 keer geluisterd ofzo en elke keer heb ik weer zin om te gaan springen en word ik er vrolijk van.

  2. Doves – Kingdom of Rust  Prachtige plaat van het gelijknamige album. Doves zijn een van mn favoriete bands, maar dit nummer is gewoon zo goed. Heerlijke sfeer en mooie lyrics.

  3. White Lies – Farewell to the Fairground  White Lies brachten eind 2008 hun eerste officiële album uit. En scoorden hitjes met Death en Price of Love. Maar voor mij is dit het topnummer van hun album. Prachtige clip ook trouwens.

  4. Wilco – One Wing  Jaa, Wilco met een nieuw album. One Wing vind ik het beste nummer van de cd en heeft tevens ook persoonlijke raakvlakken en dat maakt nummers altijd mooi. Maar voor de doorsnee muziekluisteraar zal Wilco misschien niet heel lekker wegluisteren.

  5. Jon Allen – Dead Mans Suit  Jon Allen. Het nieuwst singer/songwriter talent uit de UK. Met een stemgeluid dat hangt tussen Bob Dylan en nummers met een Paul McCartney-achtige sound moet dat wel een grote artiest worden. Heerlijk album en Dead Man's Suit is voor mij een heerlijk nummer.

  6. Gossip – Heavy Cross  Je hoeft maar twee dingen te doen bij dit nummer. Volumeknop op Max. en luisteren.

  7. Dave Matthews Band – Funny the Way it is  Tja, luister eens heel goed naar die lyrics. Raar maar waar zegt men weleens. Verder is het hele album de moeite van het luisteren waard.

  8. The Airborne Toxic Event – Somewhere Around Midnight  Beetje een kwijlerig nummer. Maar met de heerlijke muziek zorgt het er toch voor dat ik het een prachtig nummer vind.

  9. Matisyahu – I Will be Light  De Joods-Orthodoxe rapper Matisyahu is er dan eindelijk met de opvolger van Live @ Stubbs. De plaat kon eigenlijk niet tegen de verwachting op. Maar had zeker weer goede nummers met voor mij deze als topper.

  10. Lee Fields - Ladies  Zondagmiddag, regen, kou. Luisteren.

  11. The Killers – Spaceman
  12. Asteroids Galaxy Tour – Around the Bend
  13. Mondo Diao – Dance With Somebody
  14. Fleet Foxes – Mykonos
  15. Bell X1 – Great Defector
  16. Editors - Papillon (Tiësto Remix)
  17. Florence and the Machine – You’ve got the Love
  18. Jay Z & Alicia Keys – Empire State of Mind
  19. Flinke Namen – Wolken
  20. La Roux – Bulletproof
  21. Kyteman – Sorry (Live @ Lowlands)
  22. Raphael Saadiq – Love That Girl
  23. Kevin Rudolph & Lil’ Wayne – Let It Rock
  24. Daniel Merroweather ft. Wale – Change
  25. Paul & Fritz Kalkbrenner – Sky and Sand
  26. Deadmea5 and Kaskade – I Remember
  27. Fleet Foxes – Your Protector
  28. Kanye West – Heartless
  29. Valerius – She Doesn’t know
  30. Jesse Dee – Allright
  31. White Lies – Price of Love
  32. Peter Fox – Haus am See
  33. Temper Trap – Sweet Diposition
  34. Coldplay – Lost!
  35. Dio ft Sef – Aye
  36. Gossip – Love Long Distance
  37. Johan - In The Park
  38. Carolina Liar – Show me what I’m looking for
  39. Mondo Diao – Gloria
  40. Noisettes – Don’t upset the Rhythm
  41. De Staat – Fantastic World Of The Underground Man
  42. Stereophonic – Innocent
  43. Oasis – I’m Outta Time
  44. Grizzly Bear – Two Weeks
  45. Pet Shop Boys – Love etc.
  46. Santogold – Aha
  47. Lily Allen – Not Fair
  48. Carolina Liar – Show Me What I’m Looking For
  49. Tommy Sparks – She’s got me dancin’
  50. MSTRKRFT – Heartbraker (Laidback Luke Remix)
  AFCA | Celtic FC | Nottingham Forrest FC | Last.fm
  George St. Pierre, Lance Armstrong, Kanye West, Steven Gerrard, Mark Cavendish, Wanderlei Silva, Calvin Harris _O_
  pi_75806195
  Je hebt een singlelijstje gemaakt dus Breach? Geen albumlijst voor jou dit jaar?
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_75840679
  Hij was lastig, maar hier mijn lijstje, bij nr. 10 werd ik een beetje moe van de banners, dus die heb ik daarna maar weggelaten.

  Alberta Cross – Broken Side of Time

  Overtuiging, bezieling zijn de keywords bij deze band. Ze mixen folkrock met invloeden uit gospel, blues en country en dat met de snijdende stem met een lichte timbre van frontman Petter Errikson Stakee, maakt het tot één van mijn favoriete albums van dit jaar. Live is het haast nog overtuigender, zeker in een klein zaaltje als Doornroosje waar ik ze zag.

  Beste Track: Song 3 Blues  Joe Bonamassa – The Ballad of John Henry

  Joe Bonamassa is naar mijn bescheiden mening één van beste blues(rock) artiesten van deze tijd. Met The Ballad of John Henry heeft hij weer een uitstekend album afgeleverd. Vooral de covers “Funkier then a Mosquito’s Tweeter,( origineel van Nina Simone) en “Jockey full of Bourbon” (origineel van Tom Waits) en het titelnummer zijn noemenswaardig.

  Beste Track: Jockey Full of Bourbon  Mumford and Sons – Sigh No More

  Hou je van banjo dan houd je van Mumford en zijn zonen. Ik heb er ook een zwak voor, zeker als het zo oprecht gespeeld wordt. Jammer genoeg heb ik hun optredens in Nederland gemist, wat ik er van gehoord heb waren ze geweldig. Na een tijdje worden de teksten misschien iets te simpel, Mumford lijkt veel liefdesproblemen te kennen, maar dat is het enige kleine minpuntje dat ik kan verzinnen.

  Beste Track: Dustbowl Dance  Andrew Bird – Noble Beast

  Andrew Bird is een singer-songwriter met een unieke stijl, met zijn vioolspel, zijn bijna literarie woordgebruik en vooral zijn kenmerkende gefluit . Dit album was mijn eerste kennismaking met de heer Bird, dit album verschilt niet veel van eerdere werken als Armchair Apocrypha en Mysterious production of Eggs, maar dat maakt niets uit als je zo’n goede kwaliteitsmuziek aflevert. Krijgt misschien niet de aandacht die het verdiend, de laatste twee albums waren toch vrij toegankelijk.

  Beste Track: Anonanimal  Florence+ The Machine – Lungs

  Ik heb dit album heel lang links laten liggen, het enige dat ik ervan kende is “You’ve got the Love”, wat ik net wat te oppervlakkig vond om er meer naar te luisteren. Na al de goede verhalen het album toch maar geheel beluisterd, heb er nog geen minuut spijt van. De rest van het album vind ik van een hoger niveau, met scherpe teksten en het stemgeluid van Florence dat daar uitstekend bij past.

  Beste Track: Dog Days Are Over  Joe Gideon and the Shark – Harum Scarum

  Niet heel veel gedraaid dit jaar, maar toch een heel erg goed album. Er hang een grauwe sfeer over het album, de muziek wordt een beetje vergeleken met die van Nick Cave (& The Bad Seeds), al vind ik die vergelijking niet helemaal terecht. De zanger vertelt soms meer dan dat hij echt zingt, het best komt dit tot zijn recht bij het nummer Kathy Ray. Hierin wordt het verhaal van Kathy Ray, een aan lager wal geraakte achtergrondzangeres.

  Beste Track: Kathy Ray  Monsters of Folk – Monsters of Folk

  Het koste mij een paar luisterbeurten om dit te waarderen, maar het wordt bij iedere keer luisteren beter. Het is een combinatie van het goede van de individuele artiesten, zonder dat één van de artiesten te duidelijk aanwezig is. Op dit punt vind ik hem dan ook beter dan de andere supergroep.

  Beste Track: Man Named Truth  DeWolff – Strange Fruits and Undiscovered Plants

  Vrij veel geode Nederlandse releases dit jaar wat mij betreft, met dit als mijn persoonlijke hoogtepunt. Ik hou van de Hammond orgel en ook van psychedellische muziek, dit is een combinatie van beide. Ondanks dat ze nog erg jong zijn, blijven ze geloofwaardig.

  Beste Track: Birth of the Ninth Sun


  Annimal Collective – Merriweather Post Avillion

  Believe the Hype, of niet. Ik ben het hele jaar al in tweestrijd met dit album, aan de ene kant is het een heel aanstekelijk album, met mooie complexe ritmes, maar aan de andere kant doet het me niet heel veel, ik voel niks bij het album. Uiteindelijk heeft het eerste de doorslag gegeven.

  Beste Track: Brother Sport  Franz Ferdinand – Tonight

  Meest geluisterde album van het jaar. In het begin van het jaar misschien een beetje overdraaid. Toch maar in de top 10, want nummers als Twilight Omens, Bite Hard en het nummer met techno-invloeden Lucid Dreams, blijven heel erg goed.

  Beste Track: Twilight Omens


  11. Grammatics – Grammatics

  De muziek van Grammatics is lastig te beschrijven. Van Wikipedia:
  The Grammatics are a British alternative rock band from Leeds, England, predominantly influenced by British bands of the 1990s such as Blur, Pulp, and Suede.The band also quotes the following musical influences: Cursive,My Bloody Valentine,Nirvana, Radiohead, Elliot Smith, Queens Of The Stone Age, David Bowie, Arcade Fire, Idlewild, Bjork, Kate Bush.

  Ze mixen dus veel verschillende stijlen, een contrast is bijvoorbeeld de zeer duidelijke aanwezigheid van de celliste(die ook deels het zingen op haar neemt), maar daarnaast zijn er ook stevige gitaren aanwezig.
  Beste Track: Relentless Fours


  12. The Boxer Rebellion – Union

  Eerst (vanaf januari) was dit album alleen als download beschikbaar, pas in september is het in de winkels uitgebracht.

  Beste Track: The Gospel of Goro Adachi


  13. Them Crooked Vultures – Them Crooked Vultures

  Ik trap er weer in, in de supergroepen. Misschien wel het meest geanticipeerde en gehypte band van 2009, maar de muziek is steengoed en draait het tenslotte om. De invloeden van Josh Homme zijn overduidelijk, de muziek lijkt veel op die van QOTSA. Toch is het wat mij betreft nog net wat gevarieerder.

  Beste Track: Bandoliers


  14. De Staat – Wait for Evolution

  Een bandje uit mijn eigen Nijmegen. Ook dit album heb ik in het begin een beetje overdraaid, de oeh’s en ah’s begonnen na een tijdje me te irriteren, maar nu kan ik er weer heel goed naar luisteren.

  Beste Track: The Fantastic Journey of the Undergrund man


  15. The Arctic Monkeys – Humbug

  De Arctic Monkeys laten op dit album meer volwassen sound horen dan op eerdere albums. Wat mij betreft zijn ze goed in geslaagd. De muziek is wat meer gelaagd en de songs wat minder puntig dan bij de vorige albums Er zijn wat mij betreft meer invloeden van “The Last Shadow puppets” te horen dan van Josh Homme, die het album geproduceerd heeft.

  Beste Track: Crying Lightning


  16. Metric – Fantasies

  Beste Track: Gimme Sympathie

  17. Eels – Hombro Lobo

  Beste Track: My Timing is off

  18. Sivert Høyem – Moon Landing

  Beste Track: Shadows High Meseta

  19. John Frusciante – Empyrean

  Opent heel mooi met een 9 minuten lange experimentele gitaarsolo. De rest had wat mij betreft net wat gevarieerder gemogen, maar al met al een hele dikke voldoende, mede door de wat bombastische gitaatsolo op het eind van Unreachable.

  Beste Track: Unreachable


  20. The Heavy – the House That Dirt Built

  Leuk album, combinatie van Soul/Rock waarbij veel gebruik wordt gemaakt van samples, bijv. in de albumopener die rechtstreeks uit een jaren 50 horrorfilm lijkt te komen. Vooral de eerste 7 nummers zijn goed, daarna wordt het naar mijn mening wat minder. Het Raggae nummer is niet echt mijn ding, dit hadden ze wat mij betreft beter als een b-nummer van een single kunnen doen.

  Beste Track: How You Like me Now


  21. The Felice Brothers – Yonder is the Clock

  De stem van de zanger van Felice Brother lijkt sprekend op die van Bob Dylan. In de muziek zelf zijn de Dylan invloeden ook duidelijk te horen, vooral in het prachtige Cooperstown. Een duidelijk v erschil is er wel te horen in de vrolijkere nummers van het album, als Chicken Wire en Run Chicken Run.

  Beste Track: Cooperstown


  22. Anne Soldaat – In Another Life

  Beste Track: Born to Peform[/sub]

  23. Fanfarlo – Reservoir

  Vond in het begin het een heel leuk album, nu steeds minder omdat het voor mij teveel lijkt op een combinatie tussen Arcade Fire en Beirut. Wel leuk, maar ik mis een beetje een eigen geluid. Het is wel goed, maar ik heb steeds het gevoel dat ik dit eerder heb gehoord wanneer ik het album luister.

  Beste Track: The Walls are coming down


  24. The Maccabees – Wall of Arms

  Beste Track: Young Lions

  25. M. Ward – Hold Time

  Beste Track: Young Lions

  26. Roosbeef – Ze willen je hond wel aaien maar niet met je praten

  Beste Track: Buitenboord

  27. Bruce Springsteen – Working on a Dream

  Bruce Springsteen is één van mijn favorieten, maar vind dit album een beetje wisselvallig. Er staan een paar hele goede nummers op, als opener Outlaw Pete en The Wrestler, maar ook een paar naar mijn mening te cliché (vooral qua tekst) nummers.

  Beste Track: Outlaw Pete


  28. Editors – In this Light and on This Evening

  Editors zijn met dit album een nieuwe weg ingeslagen, maar dit album sluit minder aan bij mijn smaak. Het is ook minder een eenheid dan de vorige albums. Het titelnummer is wel heel fijn, de invloed van Joy Division is hierbij duidelijk merkbaar. Wat ik jammer vind is dat op de de cuttings cd (met tracks die het album niet hebben gehaald) er betere nummers staan dan enkele nummers die wel op het album staan. Zoals ‘A life as a Ghost’ en ‘Human’.

  Beste Track: A life as a Ghost

  29. Wilco – Wilco

  30. Pearl Jam – Backspacer

  31. Wolfmother – Cosmic Egg

  32. Joe Henry – Blood from Stars

  Beste Track: Channel

  33. Johan – 4

  Beste Track: In the Park

  34. Kasabian – West Rider Pauper Lunatic Asylum

  Beste Track: Fast Fuse

  35. Rodrigo Y Gabriela – 11:11

  Beste Track: Savitri

  36. Porcupine Tree – The incident

  Beste Track: Time Flies

  37. The Maldives – Listen To the Thunder

  Beste Track: Cold November

  38. Empire of the Sun – Walking on a Dream

  Beste Track: We are the People

  39. Coparck – A Dog and pony Show

  40. White Rabbits – It’s Frightening

  Beste Track: Percussion Gun

  41. Katzenjammer – Le Pop

  Beste Track: A bar in Amsterdam

  42. Noah and the Whale – The first Days of Spring

  43. La Troba Kong Fu – Rumbia at Ernesto

  44. Kyteman – The Hermit Sessions

  Beste Track: Sorry

  45. Yo La Tengo – Popular Songs

  46. Mando Diao – Give me Fire

  Beste Track: Gloria

  47. Bob Dylan – Together Trough Life

  48. Yeah Yeah Yeah's – It's Blitz

  49. Doves – Kingdom of Rust

  50. The XX – XX


  [ Bericht 0% gewijzigd door Felagund op 20-12-2009 22:50:56 ]
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
  pi_75841102
  Leuke lijst Felagund. We gaan er zo ongeveer 13 dubbelen, zag ik in de gauwigheid.

  Deze week nog wat platen halen en dan kan ik voor de kerst mijn lijst af hebben.
  ASWH, de trots van de regio
  www.thuisuiteten.nl
  pi_75841462
  Noble Beast is toch van 2008? Anders had ik hem ook wel in mijn top gezet Maar leuk lijstje! Grappig dat ondanks dat we op last.fm nogal compatible zijn en 'dezelfde' top 100 albums hadden en zo, onze jaarlijstjes best wel verschillen
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  pi_75842370
  quote:
  Op zondag 20 december 2009 16:25 schreef Norrage het volgende:
  Noble Beast is toch van 2008? Anders had ik hem ook wel in mijn top gezet Maar leuk lijstje! Grappig dat ondanks dat we op last.fm nogal compatible zijn en 'dezelfde' top 100 albums hadden en zo, onze jaarlijstjes best wel verschillen
  Noble Beast is van begin dit jaar. (20 Januari)

  Ja, al heb ik de albums die jij me had aangeraden, Wilco en Yo La Tengo nog niet heel vaak geluisterd, dus misschien dat ik die nog beter ga vinden.
  You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  last.fm Album top 100
  pi_75842799
  Hmm...Ik had Noble Beast volgens mij vorig jaar al in mijn lijstje staan. Dan is ie heel vroeg gelekt

  Denk dat je trouwens de Built To Spill (alhoewel het best een wisselvallig album is maar met paar geweldige nummers) en de Golden Silvers uit mijn lijst ook wel kan waarderen (en de rest natuurlijk )
  "Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
  last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Forum Opties
  Forumhop:
  Hop naar:
  (afkorting, bv 'KLB')