abonnement Unibet Coolblue
pi_76097374
Ik heb dit jaar ook veel te veel geld uitgegeven aan cd's en lp's. Ik wacht wel vaak tot ze rond een tientje zijn oid, en soms doe ik er dan een nieuwere bij. Ik denk dat ik rond de 50 euro per maand uit geef, en nu het vakantie is wel meer.
pi_76097472
quote:
Op zondag 27 december 2009 07:39 schreef chansadres het volgende:

[..]

Dit jaar minder tijd gehad om echt te gaan graven in het muziekgeweld. Dus voor mij inderdaad niks "innovatiefs". Al moet ik wel zeggen dat ik de muziek uit het lijstje van On voor 90% "takkeherrie" vind
Volgend jaar wat rustiger dus ga ik wat meer bekijken.

Misschien iets om hier te bespreken. Elk jaar maak ik een top 50/75/100. Dit jaar zette ik die hier neer, maar ook op enkele andere forums. Daar kreeg ik naar mijn hoofd gegooid dat ik "ech wel nie 50 albums heb beluisterd dit jaar". Ik vind het juist raar dat je die niet hebt beluisterd. 50 albums op 365 dagen. Dat is ongeveer 1 album in de week. Dat vind ik juist heel karig. Elke week ontdek ik wel nieuwe releases. Hoe denken jullie hierover?
Als je alle cd's hebt gekocht is dat wel heel veel ja. Ik kan me opzich wel vinden in je 'takkeherrie' opmerking. Ik heb dan ook de meeste platen moeten vinden op stoner en ambient blogs. Terwijl ik wel de meer post-punk/songwriter albums hoger heb geplaatst. Vorig jaar had ik wat meer tijd voor de 'liedjes platen'. Veel albums heb ik ook gekocht. Ik denk wel dat hooguit 1 of 2 albums ook echt goed genoeg zijn om in een definitieve top 100 te komen.
pi_76107144
Ik heb maar 13 platen gekocht dit jaar, geen motivatie, gewoon de platen waar ik het meest van genoten heb.

1. Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures

2. Conor Oberst and the Mystic Valley Band - Outer South

3. Elbow - The Seldom Seen Kid Live at Abbey Road

4. Arctic Monkeys - Humbug

5. The Dead Weather - Horehound

6. Patrick Watson - Wooden Arms

7. The Temper Trap - Conditions

8. Grizzly Bear - Veckatimest

9. Mumford & Sons - Sigh No More

10.Kasabian - The West Ryder Pauper Lunatic Asylum

11. Franz Ferdinand - Tonight: Franz Ferdinand

12. Wolfmother - Cosmic Egg

13. Johan - 4

En nu begint het pas, 9 van de 10 goede platen ontdek ik pas veel later. En dat komt vooral door de mooie bijdrages hier.
pi_76107176
quote:
Op zaterdag 26 december 2009 23:51 schreef Desunoto het volgende:
Van de laatste 4 geposte lijstjes hier staat Them Crooked Vultures 3x op 1. Dat is wel veel ja. Ik vond het nogal een afgang voor ze eerlijk gezegd maar blijkbaar zijn mensen het niet met me eens.
4 van de 5 nu dus.
pi_76107264
quote:
Op zondag 27 december 2009 16:23 schreef Desunoto het volgende:

[..]

4 van de 5 nu dus.
Diep in je hart vind je het ook gewoon een geweldige plaat.

Ik moet zeggen dat ik een groot fan ben van Qotsa en dat is volgens mij wel een vereiste om deze plaat goed te vinden. Zoals Ranja al eerder zei: het is eigenlijk gewoon een 6de Qotsa album.
pi_76135628
Ik vind die plaat van TCV niet zo enorm slecht maar het heeft naar mijn mening de pretenties niet waar kunnen maken, dat is wel een beetje hun eigen schuld. Toch komen er wel een aantal leuke elementen en riffjes voor in de plaat waardoor ik hem niet zou kunnen negeren.
pi_76148029
quote:
Op zondag 27 december 2009 11:01 schreef Norrage het volgende:

[..]
Wat ik vreemd vind is dat mensen 50 of meer albums kunnen kópen in een jaar! Dat vind ik bizar!
Tja, een ander steekt liever z'n halve salaris in een auto of een andere voor mij nutteloze hobby. . Ieder z'n ding, toch? Zodra ik hier weer werk heb zal na ontvangst van m'n eerste salaris ook wel een tochtje naar een lokale muziekwinkel zitten. .

Ik zal eens proberen een top 10 te bedenken. Mijn laatste aankoop dateert helaas van augustus, dus ik mis ongeveer 4 - 5 maanden aan onontdekte releases.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_76152887
Ik snap niet waarom je een album moet hebben gekocht om er een oordeel over te kunnen geven?

Of durft anno 2009 niemand toe te geven dat er albums gedownload worden?

Ikzelf download altijd eerst en maak een selectie van goede albums voordat ik tot koop overga. Het downloaden zorgt er zelfs voor dat ik meer albums koop (van voornamelijk onbekende artiesten) dan ik eigenlijk had gedaan....niets mis mee denk ik zo....
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_76153089
quote:
Op maandag 28 december 2009 19:40 schreef Moody het volgende:
Ik snap niet waarom je een album moet hebben gekocht om er een oordeel over te kunnen geven?
Waar lees je dat dan in dit topic? Inderdaad raar als iemand zoiets zou zeggen maar volgens mij is niemand hier zo... um... dom?
pi_76154069
quote:
Op maandag 28 december 2009 19:44 schreef Desunoto het volgende:

[..]

Waar lees je dat dan in dit topic? Inderdaad raar als iemand zoiets zou zeggen maar volgens mij is niemand hier zo... um... dom?
Lees het topic eens en je ziet verschillende voorbeelden
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_76158923
Trouwens, het album van Noah and the Whale is erg goed. Je moet de film erbij zien om het album goed te vinden: http://vimeo.com/staffpicks#7799870
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_76260768
Nog redelijk wat veelbelovende releases uit dit jaar niet kunnen beluisteren, maar ik doe het maar er mee:

1. Arctic Monkeys - Humbug
Voor het 5de jaar achter elkaar een album met Alex Turner-composities op nummer 1 in mijn eindlijst, en met dit album bewees hij zich wederom als één van de (zo niet dé) beste componist van de jaren '00.
....
...
..
.
2. Jack Peñate - Everything Is New
3. Yoko Ono - Between My Head And The Sky
4. Eminem - Relapse
5. The Rifles - The Great Escape
6. Editors - In This Light And On This Evening
7. Blakroc - Blakroc
8. Norman Kapoyos - Norman Kapoyos & The Swinging Mood Orchestra
9. Sean Lennon - Rosencrantz And Guildenstern Are Undead
10. V/A - Chimera Music Release No. 0
11. Jamie T - Kings & Queens
12. thenewno2 - You Are Here
12.5. Mongrel - Better Than Heavy
  donderdag 31 december 2009 @ 14:33:53 #188
71333 BUG80
Stop making sense
pi_76264419
Hier die van mij, met korte toelichting.

25. Moss - Never Be Scared / Don't Be A Hero
Lekkere plaat van deze Nederlandse indie-rockers. Hier en daar wordt het experiment opgezocht en dat pakt goed uit!

24. PJ Harvey & John Parish - A Woman A Man Walked By
De nieuwste samenwerking tussen PJ Harvey en John Parish klinkt af en toe heerlijk rauw en doet denken aan het oude werk van PJ. Helaas ontbreekt het wel een beetje aan écht goede songs.

23. Ghinzu - Mirror Mirror
De nieuwste plaat van deze Belgen leunt erg op synthesizers en daar worden erg goede dingen mee gedaan. Van tijd tot tijd erg spannend, en op andere momenten zelfs dansbaar!

22. Soulsavers - Broken
Ach ja, als Mark Lanegan ergens aan meewerkt kan het eigenlijk al niet meer mis gaan. Hier bromt hij mee op een album van Soulsavers en dat is weer ouderwets genieten.

21. múm - Sing Along to Songs You Don't Know
Helaas zijn er geen scherpe randjes te vinden op de nieuwe múm, wel leuke luisterliedjes met de bekende naïeve teksten en dromerige klanken.

20. Soap&Skin - Lovetune for Vacuum
Soap&Skin brengt het begrip melancholie naar een nieuw niveau op haar debuut. Niet om vrolijk van te worden, maar des te bijzonder.

19. Dear Euphoria - Heal My Violence
Het nieuwe album van Dear Euphoria luistert bijna als een soundtrack, met soundscapes die aan Sigur Rós doen denken. Voeg daar de engelenstem van de Zweedse Elina Johansson aan toe en je krijgt een prachtig geheel!

18. The Black Atlantic - Reverence for Fallen Trees
Het gratis te downloaden album van deze Nederlandse band kwam uit onder de vlag van het In a cabin with project. De songs zijn prachtig en het minimalistische geluid en de zangstem doen denken aan Bon Iver.

17. Kings of Convenience - Declaration of Dependence
Na lange tijd kwam het duo Erlend Øye en Eirik Glambek Bøe weer eens bij elkaar voor een album. Dat levert weer een mooie serie liedjes met een romantisch, akoestisch geluid op.

16. Johan - 4
Eén van de beste bands van Nederland trok dit jaar de stekker eruit en dat was best even slikken. Gelukkig sloten ze af met het sterke "4", waardoor we toch nog vier parels van platen in de kast kunnen laten staan als herinnering.

15. El Pino & the Volunteers - The Long-lost Art of Becoming Invisible
El Pino en zijn mannen wijken op de nieuwe plaat af van het Americana-geluid van het geweldige debuut "Molten City" en kiezen in plaats daarvan voor een meer degelijk indie-geluid. De songs zijn iets minder, maar desondanks valt er een hoop te genieten en is er ook nog plaats voor experiment.

14. Jónsi & Alex - Riceboy Sleeps
Sigur Rós ging op hun laatste plaat nog meer de (geslaagde!) liedjeskant op, op dit album van Sigur-zanger Jónsi en zijn partner Alex zijn alleen lang uitgesponnen atmosferische stukken te vinden. Niet om zomaar op te zetten, wel erg mooi. "Boy 1904" is wat mij betreft de mooiste song (track?) van het jaar.

13. Ólafur Arnalds - Found Songs
Het was een gewaagd experiment van deze jonge neo-klassieke componist: 7 dagen lang elke dag een song schrijven én opnemen. Maar het is hem gelukt en het resultaat is gratis te downloaden. Zoals gewoonlijk bezorgen de piano- en strijkersklanken weer volop kippenvel.

12. Wilco - Wilco (The Album)
De opvolger van het ondergewaardeerde "Sky Blue Sky" staat weer vol goede songs. Weinig experimentele momenten zoals op Yankee Hotel Foxtrot dit keer, maar met zulke goede liedjes hoeft dat ook niet.

11. Mugison - Ítrekun
Mugison maakte erg veel indruk op het "Reykjavik to Rotterdam" festival met een humoristisch en vooral soulvol optreden. Hij klinkt een beetje als een kruising tussen The Black Keys en Admiral Freebee, oftewel: rauwe blues met zwarte humor.

10. Patrick Watson - Wooden Arms
Patrick Watson brak door met de sterke voorganger "Close to Paradise" en deze laatste plaat is minstens net zo goed. Het geluid is nog wat organischer, wat de mooie liedjes alleen maar ten goede komt.

09. Awkward I - I Really Should Whisper
Djurre de Haan (ex-Alamo Race Track) imponeert met zijn debuut vol singer/songwriter-songs van hoog niveau. Elliott Smith en M. Ward zijn zomaar wat namen die te binnen schieten bij het beluisteren van deze prachtplaat.

08. Fanfarlo - Reservoir
Hoewel de vergelijking met Arcade Fire er af en toe wel erg dik bovenop ligt (daar moet je even doorheen prikken) is dit album toch erg sterk. Na het enthousiaste optreden op Lowlands was ik helemaal om.

07. Dinosaur Jr. - Farm
Lekkere rock in een jaren '90 sausje. Wie zegt dat gitaarsolo's niet meer mogen? Een album vol perfect opgebouwde songs met melodieën waar je geen genoeg van krijgt.

06. Anne Soldaat - In Another Life
Na het uit elkaar vallen van Daryll-Ann was het maar de vraag waar de verschillende leden mee zouden komen. Vorig jaar kwam Paulusma al met het sterke iRecord, dit jaar gooit Anne Soldaat hoge ogen met In Another Life. De songs zijn van Daryll-Ann-niveau en de retro productie maakt het helemaal af.

05. Built to Spill - There Is No Enemy
Weer een plaat die klinkt alsof hij tien jaar (of langer) geleden is opgenomen. Dat betekent: melodieuze muziek met een ouderwets indie-geluid, mooie zanglijnen en interessant gitaarwerk.

04. The Swell Season - Strict Joy
Glen Hansard en Markéta Irglová krijgen op hun nieuwste album hulp van de overige leden van The Frames en dat zorgt ervoor dat deze plaat als een echt band-album klinkt. Het sympathieke duo is inmiddels geen stel meer, maar dat levert wel een mooie plaat op vol liedjes over verbroken liefdes.03. Ramona Falls - Intuit
Ramona Falls is het soloproject van Brent Knopf (Menomena). Zo te horen is er flink geknutseld aan dit album, want het er valt een hoop te beleven. De liedjes zijn prachtig, en op een bijzondere manier opgebouwd zodat je bij elke luisterbeurt weer verrast wordt.02. The Veils - Sun Gangs
Finn Andrews stort weer zijn ellende uit over de luisteraar op deze derde plaat van The Veils. Maar weinig mensen kunnen dit zo mooi, spannend en meeslepend als hij.01. Antony & the Johnsons - The Crying Light

Over ellende gesproken. Antony bezingt hier het leed dat moeder aarde ondergaat. Het is weer zo mooi en droevig tegelijk dat je er stil van wordt.


Beste live-album: R.E.M. - Live at the Olympia
Als een soort van openbare repetitie deed R.E.M. een serie concerten in Dublin tijdens de opnames van hun nieuwste album "Accelerate". Veel nieuw, ruw materiaal dus, maar nog leuker zijn de songs uit de begintijd van de band. Zo komt de eerste EP in zijn geheel voorbij. En oude songs worden met veel enthousiasme gebracht. Pure rock & roll!


Beste verzamelalbum: Dark was the Night
De crème de la crème van indie-land is verzameld op deze dubbel-CD, die is samengesteld door leden van The National. Veel interessant nieuw materiaal en covers staan erop. En de opbrengst ging ook nog eens naar het goede doel: de Red Hot Organization.

[ Bericht 1% gewijzigd door BUG80 op 31-12-2009 14:40:31 ]
pi_76266549
Ik vond 2009 een zeer teleurstellend jaar, na het geweldige 2008 (vind ik nog steeds). Van mijn lijst vind ik alleen nummer 1 van begin tot einde perfect, op de rest heb ik allemaal iets aan te merken. Ik heb op de valreep nog redelijk goede albums ontdekt (vandaag John Frusciante, vorige week Joe Gideon & The Shark en Atlas Sound), die heb ik maar toegevoegd. Hopelijk kan ik mijn mening over 2009 in de komende maanden bijstellen n.a.v. dit topic en wordt 2010 het 1980 (fantastisch begin van een decennium) van de jaren '10!

1. The Horrors - Primary Colours
2. The xx - xx
3. Arctic Monkeys - Humbug
4. Bill Callahan - Sometimes I Wish We Were An Eagle
5. V.A. - Dark Was The Night
6. Bibio - Ambivalence Avenue
7. Editors - In This Light And On This Evening
8. Julian Plenti - Julian Plenti is… Skyscraper
9. Atlas Sound - Logos
10. The Maccabees - Wall of Arms
11. Hell - Teufelswerk
12. Passion Pit - Manners
13. John Frusciante - The Empyrean
14. Franz Ferdinand - Tonight: Franz Ferdinand
15. Bombay Bicycle Club - I Had The Blues But I Shook Them Loose
16. Grizzly Bear - Veckatimest
17. A Place to Bury Strangers - Exploding Head
18. Micachu - Jewellery
19. Hudson Mohawke - Butter
20. Joe Gideon & The Shark - Harum Scarum
Stay on my arm, you little charmer
pi_76267644
Een vriend van mij heeft ook The Horrors op 1 staan voor 2009. Hij dacht dat hij de enige zou zijn. Bij mij hebben ze zo'n slecht indruk gemaakt met de eerste plaat dat ik me daar nog niet overheen heb kunnen zetten.
Aldus.
pi_76268061
quote:
Op donderdag 31 december 2009 15:53 schreef Z het volgende:
Een vriend van mij heeft ook The Horrors op 1 staan voor 2009. Hij dacht dat hij de enige zou zijn. Bij mij hebben ze zo'n slecht indruk gemaakt met de eerste plaat dat ik me daar nog niet overheen heb kunnen zetten.
Tja, ik vind die eerste plaat inmiddels ook goed. Ze zien er nog steeds niet (allemaal) uit, lijken me nog steeds ongelofelijk aandachtsgeil, maar de plaat is perfect (met dank aan Geoff Barrow). Heb je het album al beluisterd?
Stay on my arm, you little charmer
pi_76268099
quote:
Op donderdag 31 december 2009 15:53 schreef Z het volgende:
Een vriend van mij heeft ook The Horrors op 1 staan voor 2009. Hij dacht dat hij de enige zou zijn. Bij mij hebben ze zo'n slecht indruk gemaakt met de eerste plaat dat ik me daar nog niet overheen heb kunnen zetten.
Heb ik ook een hele lange tijd gehad. Vind dat ze op hun tweede plaat wel wat goed hebben weten te maken.
pi_76268582
Ik heb het album, ik heb het niet vaak beluisterd, het is ook niet helemaal in mijn straatje. Ik heb ze ten tijde van de eerste plaat live gezien. Dat heeft ook niet echt geholpen bij mijn oordeel. Maar goed, ik zal het nog eens opzetten
Aldus.
  donderdag 31 december 2009 @ 19:32:11 #194
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_76275186
Mooi lijstje BUG, voor Ólafur in je lijstje doet mij goed Ik heb hem er niet in staan, omdat ik het meer een EP vind dan een album. Wel een goed experiment! Heb je zijn compositie voor een balletvoorstelling gehoord? Zeker de moeite waard!
pi_76290809
Was er trouwens nou ook nog iemand die uit al deze wirwar van lijstjes een totaallijst ging maken?
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_76292328
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 14:27 schreef methodmich het volgende:
Was er trouwens nou ook nog iemand die uit al deze wirwar van lijstjes een totaallijst ging maken?
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 09:46 schreef kciR het volgende:
Zoals ik al heb beloofd in het pre-lijstjes topic zal ik een eindlijst maken. Wegens studie-eindpresentatie-activiteiten heb ik voor 15 januari niet echt tijd om dit te doen. Dus de deadline voor de eindlijstjes is vrijdag 15 januari (23.59), kunnen mensen ook nog in januari hun lijstje definitief maken

Ik ga het als volgt doen. Alles tot nummer 50 telt mee en elk positie (ongeacht de lengte van het lijstje) krijgt dezelfde waardering. Nummer 1 altijd 50 punten, nummer 2 - 49 enzovoort tot nummer 50 - 1 punt.
Dan rolt er een mooi lijstje uit, ik denk een top 100 en die zal ik dan dat weekend posten.
Dus over een maandje is er dan een Fok 2009 eindejaarslijst!

Veel plezier de lijstjes maken
kciR had het beloofd te doen, maar de deadline ligt dus op 15 januari.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_76292408
Oh ja. Nou, veel sterkte in elk geval, behoorlijk wat telwerk. Wel een leuk initiatief, benieuwd wat er gaat winnen!
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  vrijdag 1 januari 2010 @ 15:29:43 #198
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_76292699
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 15:17 schreef Felagund het volgende:

[..]


[..]

kciR had het beloofd te doen, maar de deadline ligt dus op 15 januari.
Ja, klopt. Heb het een beetje bijgehouden. Ben helemaal bij tot het lijstje van tim. (de laatste dus).
Ik kan de deadline wel iets vervroegen tot aankomende zaterdag 24.00 (zondag 0.00). Denk niet dat er nog veel lijstjes bij gaan komen.
pi_76293105
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 15:29 schreef kciR het volgende:

[..]

Ja, klopt. Heb het een beetje bijgehouden. Ben helemaal bij tot het lijstje van tim. (de laatste dus).
Ik kan de deadline wel iets vervroegen tot aankomende zaterdag 24.00 (zondag 0.00). Denk niet dat er nog veel lijstjes bij gaan komen.
Zit er al enige lijn in de lijstjes?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_76293184
T
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 15:41 schreef Felagund het volgende:

[..]

Zit er al enige lijn in de lijstjes?
Them Crooked Vultures
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')