Hehe het soepje wordt opgediend in Pijnacker, dus je zult iets verder moeten lopenquote:Op woensdag 28 oktober 2009 21:20 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
ik geloof dat ik zaterdag de straat ff uitloop en bij jou kom eten
quote:Op donderdag 29 oktober 2009 09:19 schreef Ienepien het volgende:
[..]
Hehe het soepje wordt opgediend in Pijnacker, dus je zult iets verder moeten lopen
ben je verhuisd? ik ga zo een grote pan snert maken. oma heeft haar wekelijkse dagje ziekenhuis en opa viert morgen zijn verjaardag,hebben zij en visite wat te eten morgen :pquote:Op donderdag 29 oktober 2009 09:19 schreef Ienepien het volgende:
[..]
Hehe het soepje wordt opgediend in Pijnacker, dus je zult iets verder moeten lopen
Mag ik komen eten?quote:Op donderdag 29 oktober 2009 14:28 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
tagliatelle met paddenstoelensaus, gebakken roerbak champignons-groentemix, gebraden wild zwijnsteaks met meegebakken cantharellen.
quote:
Dan ga ik toch maar aan de gehaktballenquote:Op donderdag 29 oktober 2009 14:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Sorry, heb maar voor 2 personen alles ingekocht.
Neej, Halloween feestjequote:Op donderdag 29 oktober 2009 11:46 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
ben je verhuisd? ik ga zo een grote pan snert maken. oma heeft haar wekelijkse dagje ziekenhuis en opa viert morgen zijn verjaardag,hebben zij en visite wat te eten morgen :p
Lekker voorgerechtquote:
Heb een bechamelsaus gemaakt met daar chedder toegevoegd, gehakt gebraden en met tomaten, zout peper, laurierblad, , foelie, rozemarijn en oregano een saus gemaakt en ingekookt.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben een lasagna aan het maken geheel zonder prefab.
Nope, gewoon bloem en ei, en niet voorgekookt.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:22 schreef zoalshetis het volgende:
klinkt goed piet. hoop wel dat je zeer fijngemalen griesmeel voor de lasagnebladen gebruikt hebt. en dat je ze 1 minuut voorgekookt hebt. maar dat vertrouw ik jou wel toe.
oeps. dan weet ik wel zeker dat het nat en papperig gaat worden.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nope, gewoon bloem en ei, en niet voorgekookt.
quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:26 schreef Dubbyeus het volgende:
Er gaat natuurlijk helemaal niets boven de hoogwaardige lasagne van de Aldi.
quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:26 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
![]()
![]()
wel als je student bent of gewoon aartslui.
1 hele kilo voor 1 euro 90?quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:27 schreef Dubbyeus het volgende:
[..]
Oog het ook niet beeldig:
[ afbeelding ]
Kwam laatst een oude kennis van mij tegen bij de aldi, die heeft een italiaans cateringbedrijfje, hele karretje vol met verse lasagna van de aldi.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:26 schreef Dubbyeus het volgende:
Er gaat natuurlijk helemaal niets boven de hoogwaardige lasagne van de Aldi.
geen idee, in geen jaren lasagna gemaakt met verse pasta.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:24 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
oeps. dan weet ik wel zeker dat het nat en papperig gaat worden.
Iets in die geest zal het wel zijn idd, maar zonder dollen: ik eet nooit lasagne en heb het dus ook nog nooit gehaald.quote:
het is eigenlijk stiekem mijn specialiteit met verse pasta. ook qua gehaktsaus, die van jou overigens erg lekker klonk. gekookte griesmeelpasta die je kookt en in koudwater afkoelt zwelt wat op en is stevig, zodat het niet als een vaatdoek over de vullig valt en in staat is om vocht op te nemen.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
geen idee, in geen jaren lasagna gemaakt met verse pasta.
Aha,quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:34 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
het is eigenlijk stiekem mijn specialiteit met verse pasta. ook qua gehaktsaus, die van jou overigens erg lekker klonk. gekookte griesmeelpasta die je kookt en in koudwater afkoelt zwelt wat op en is stevig, zodat het niet als een vaatdoek over de vullig valt en in staat is om vocht op te nemen.
fijngemalen griesmeel kan je gewoon in turksewinkels voor 1,50 per kilo kopen. onder de naam semoline.
en dan verkopen voor ¤ 8,95 per halve bakquote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kwam laatst een oude kennis van mij tegen bij de aldi, die heeft een italiaans cateringbedrijfje, hele karretje vol met verse lasagna van de aldi.
het antwoord staat op je te wachten toch in de oven? je moet pasta bijna altijd even koken als het lapjes zijn voor lasagne en canneloni. bij ravioli niet natuurlijk, dan vul je ze rauw en kook je de pasta later bijna 7 minuten afhankelijk van de vulling, die je er altijd koud in moet doen.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Aha,
Echter, als ik de rauwe pasta (alleen ei en bloem) in de lasagna doe, zuigt die zich toch ook vol met vocht tijdens het garen?
Antwoord is dat het een bijna perfecte lasagna gewordenquote:Op vrijdag 30 oktober 2009 19:31 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
het antwoord staat op je te wachten toch in de oven? je moet pasta bijna altijd even koken als het lapjes zijn voor lasagne en canneloni. bij ravioli niet natuurlijk, dan vul je ze rauw en kook je de pasta later bijna 7 minuten afhankelijk van de vulling, die je er altijd koud in moet doen.
goed gedaan dan. misschien kan je het deeg de volgende keer behandelen zoals het hoort en is je lasagne met die saus nog lekkerder. en salie doet het vooral erg goed met gehaktsaus. uitgebakken spekjes gesneden van een spekblok is natuurlijk ook heerlijk erbij.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Antwoord is dat het een bijna perfecte lasagna geworden
![]()
Hij smaakt goddelijk, heerlijk de verse spinazie en tomatensaus,
quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 10:40 schreef minilot het volgende:
Ontbijten met Oeufs en Cocotte en broodsoldaatjes.
Hela, niks tegen klassieke Franse frutseligheidjes, hè?quote:
maak het maar zeg ik toch? klassiek frans is erg moeilijk na te maken met hedendaagse ingerediënten.quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 11:05 schreef minilot het volgende:
[..]
Hela, niks tegen klassieke Franse frutseligheidjes, hè?
O, ik dacht dat je pesttequote:Op zaterdag 31 oktober 2009 11:32 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
maak het maar zeg ik toch? klassiek frans is erg moeilijk na te maken met hedendaagse ingerediënten.
Ik mag hem wel! Hij maakt lekkere dingen, die je zo in het huis-tuin-keuken-huishouden toe kunt passen. Zonder al te veel frutsels of moeilijke ingredienten/handelingen. Ik ben wel een beetje fan van zijn website en heb al vele gerechten geprobeerd.quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 16:11 schreef Dubbyeus het volgende:
[..]
Wat een walgelijke vent is die kok in dat filmpje.
Mijn lief had zin in sushi dus dat hebben we ook maar gehaald. Dus de aubergines worden eventueel een klein hapje voor later vanavond en de lunch voor morgen en maandag. Is toch lekkerder als t koud is geworden (en weer opgewarmd)quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 13:36 schreef -Mellow- het volgende:
Nu een geroosterd bruin bolletje met een spiegelei, spek en een likje hot ketchup. En cappuccino.
Vanavond imam bayildi, oftewel: aubergines gevuld met een tomaten-ui prutje. Turks brood erbij
Inventief, maar wat ziet het er smerig uitquote:Op zaterdag 31 oktober 2009 23:24 schreef Mr.Noodle het volgende:
In het kader van Halloween:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
van:
Bron
ziet er ontzettend goor uit! Vooral die nagelsquote:Op zaterdag 31 oktober 2009 23:24 schreef Mr.Noodle het volgende:
In het kader van Halloween:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
van:
Bron
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 13:56 schreef minilot het volgende:
Strakjes een beetje wortelcurrysoep met kleine naanbroodjes, waarvan het deeg nu staat te rijzen.
Vanavond hachee met knolselderijpuree.
Piet, ik hou niet van eend, maar heb je het recept van die sinaasappelsaus voor mij?
oe dat lijkt mij wel wat, even onthouden voor later deze week. Heb sowieso nog een bosje salie liggenquote:Op zondag 1 november 2009 09:12 schreef Razztwizzle het volgende:
[..]
Wij aten gisteren deze risotto met pompoen en salie, was heerlijk!
Zoo, lekkerr!quote:Op zondag 1 november 2009 20:22 schreef uniekhoorn het volgende:
Zelfgemaakte hamburgers.
Tartaar met ei, peterselie, knoflook, mosterd, knoflook, zout, peper, soja, ketjap, komijn, ui, nootmuskaat, beschuit enzo, dat lekker grillen.
Op meergranenbolletjes en dan Hela curry, gegrilde ui en paprika erbij.
Tuurlijk wat kaas, ijsbergsla, tomaat, rauw ui, komkommer en augurk...
Broodje kon natuurlijk niet dicht
hou veel van noodles en net ook zakje op (IndoMie) maar Unox vind ik veruit de slechtstequote:
Grappig, wordt vandaag m'n middaglunch. Noodles in visbouillon en rijstwijn, gamba's, babypaksoi, taugé , shii-take en bosuitjes er bovenopquote:Op maandag 2 november 2009 12:10 schreef DarkElf het volgende:
gisteren kippenbouillon getrokken, vanavond eten we kippennoedelsoep met baby paksoi, gember, rode peper, kip en boekweitnoedels
ik heb t nu zo vaak gemaakt,doe t n btje op gevoel. er is n roti topic en ik ben begonnen met n combi van shmoopy en volgens mij n hindoestaanse. doe internet via mobiel, kan ff niet voor je opzoeken. uiteindelijk is het gewoon een makkelijk recept waar je je gasten veel plezier mee doet. de roti-vellen haal ik btw bij de toko. die zijn prima imo.quote:Op dinsdag 3 november 2009 17:36 schreef motorbloempje het volgende:
rotiheb je daar ergens een goed recept voor staan? L
Rotiquote:Op dinsdag 3 november 2009 17:36 schreef motorbloempje het volgende:
rotiheb je daar ergens een goed recept voor staan? Kant en klare meuk lijkt me niet te vreten.
Vork had laatst nog een lekkere vega variant voor ons gemaakt, waar ik ook het recept nog wel van wil overigens, maar met vlees is natuurlijk ook goed!
Mag ut wat calorietjes meer zijn?quote:Op woensdag 4 november 2009 16:14 schreef uniekhoorn het volgende:
Staat nu een pan snert op het fornuis en de cake heb ik net uit de oven gehaald.
Dus straks: Snert met saucijsjes, krabbetjes, speklapjes, rookworst en hamlap met roggebrood.
Als nagerecht: Plakjes cake, roomijs en verse slagroom.
Het viel allemaal reuze mee! Ze vonden het lekker, hihi........ Ze vroegen of ik het nog een keer wilde maken.... (maar ik weet niet of het nog een keer lukt om het te laten mislukken hihi)quote:
quote:Op donderdag 5 november 2009 08:06 schreef SeaOfLove het volgende:
lolz. gelukkig heb je aan b. wel een makkelijke eetster. ontopic: thee
kipspier ?quote:Op donderdag 5 november 2009 18:49 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Wij haddem bami met kipspier en satesaus
lekker!quote:Op donderdag 5 november 2009 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Vetspek had ik nog liggen en dat moest weg, dus aan blokjes gesneden en langzaam uitgebakken, vet en spekkies apart genomen.
De slager had mooie doorregen riblappen, dus heb daar een kilo van door de gehaktmolen laten draaien en hem daar gehaktballetjes van gemaakt en gebakken in het spekvet. Bloemige aardappels gekookt in wat boullion, sjuutje gemaakt van de aanbaksels van ballen en spek.
bak veldsla schoongemaakt verse tomaten erbij, dressing van Sherryazijn, walnoten, frambozen, en walnotenolie.
de spekkies over de sla met de dressing.
Kortom, gehaktballen met gekookte aardappels en sju, met sla erbij
Nee, heb het door de slager laten doen, wil nog wel een gehaktmolenopzetstuk voor mijn kitchenaid hebben om dan zelf worst te kunnen maken.quote:Op donderdag 5 november 2009 19:37 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
lekker!
ik las dat jij het vlees door een molen drukt die electrisch is?
ot: ik heb zelf gegeten. nog niets.
quote:Op donderdag 5 november 2009 19:17 schreef motorbloempje het volgende:
risotto met kastanjechampignons en spinazie. Gebakken met sjalotje uiteraard, en afgemaakt met wat roomboter en een lepeltje creme fraichevraag me af of Robert Kranenborg hier wel vrolijk van zou worden
precies mijn gedachte. ik ben laatst even langs een slager gefietst, op weg naar mijn werk, die verkoopt schone darm voor een paar euro. en ik wil graag een handmolentje met worstopzetstuk.quote:Op donderdag 5 november 2009 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, heb het door de slager laten doen, wil nog wel een gehaktmolenopzetstuk voor mijn kitchenaid hebben om dan zelf worst te kunnen maken.
iddquote:Op donderdag 5 november 2009 19:43 schreef minilot het volgende:
[..]![]()
Steeds als iemand in 'Over de Kook' een suffe risotto maakt gil ik 'KAN-IK-VEEL-BETER!' tegen de teevee.
mijn vriendin ook.quote:Op donderdag 5 november 2009 19:43 schreef minilot het volgende:
[..]![]()
Steeds als iemand in 'Over de Kook' een suffe risotto maakt gil ik 'KAN-IK-VEEL-BETER!' tegen de teevee.
Ik ookquote:Op donderdag 5 november 2009 19:43 schreef minilot het volgende:
[..]![]()
Steeds als iemand in 'Over de Kook' een suffe risotto maakt gil ik 'KAN-IK-VEEL-BETER!' tegen de teevee.
quote:
quote:
Dat zit er maar één ding op, makkers! We moeten ons opgeven voor het volgende seizoen!quote:
Niettemin: als je proeft dan weet je het. Je ziet zóvaak dat deelnemers gewoon niet proeven! En dan verbaasd kijken als iets niet gaar genoeg is of te weinig zout heeft. Wat ik ook kook, ik heb altijd een lepeltje op een bordje op mijn aanrecht, en ik proef desnoods wel tien keer voordat ik iets op tafel zet.quote:Op donderdag 5 november 2009 20:33 schreef motorbloempje het volgende:
iHij zal niet perfect zijn, die van mij, maar zeker wel lekker. Alleen vergissen mensen zich er denk ik wel in dat het in zo'n keuken met grotere pannen en hoeveelheden echt totaal anders is.
Ik merk juist dat je met teveel roeren snel de rijst 'kapot' roert. door het heel veel te bewegen, verwijder je juist dat romige laagje van de korrel en krijg je smurrie-risotto. Weinig en voorzichtig roeren, dus.quote:Op donderdag 5 november 2009 20:57 schreef minilot het volgende:
Ik heb juist altijd het idee dat risotto nou net iets is dat je supermakkelijk in grote hoeveelheden klaar kunt maken. Als je je ingrediënten eenmaal paraat hebt is het vooral roeren tot je een ons weegt.
Vinden we trouwens dat je risotto echt voortdurend moet roeren? Ik deed dat in het begin altijd trouw, maar tegenwoordig duw ik er gewoon elke paar minuten even stevig een pollepel doorheen en ik merk echt geen verschil. Kun je tussendoor gewoon iets anders doen.
Typisch voer van: je lust het of je lust het niet, geen tussenwegquote:
quote:Op vrijdag 6 november 2009 16:19 schreef Dubbyeus het volgende:
11:55 stond ik met trillende handen voor de Chinees. Niet veel later ging de deur open. Ik kon scoren; 9 porties saté. Geen sambal bij. In dit geval dus 27 satéstokjes. Inmiddels ben ik bijna op de helft. Het weekend is begonnen met bier en saté. Holadiejee!
het lijkt me erg lekker, maar ik heb nog nooit risotto gegetenquote:Op vrijdag 6 november 2009 17:30 schreef Tezz het volgende:
Volledig geinspireerd door de risotto-discussie: risotto met bospaddestoelen en bosuitjes! Jummie! Ik kan niet wachten..........
Voor manlief en dochter een stukje koolvis erbij. Ze houden niet van risotto(barbaren)
dan ben ik het ookquote:Op vrijdag 6 november 2009 17:35 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
het lijkt me erg lekker, maar ik heb nog nooit risotto gegetenBen ik nu een barbaar?
Laatst zei jij nog dat ik jou wakker kon maken voor een portie saté.quote:
Ah, ik heb nog 3 uur om bij je te komenquote:Op vrijdag 6 november 2009 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een stuk varkensrug met zwoert, ingesneden in de huid in wiebertjes vorm, gepekeld en gekruid. Dat gaat 3 uur de oven in bij 140 graden. Hierbij schupfnudeln, een soort aardappelpasta, gebakken met spek en snijbonen. Daarbij een mosterdsaus.
Hij is homo hoor.quote:Op vrijdag 6 november 2009 17:50 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Ah, ik heb nog 3 uur om bij je te komen![]()
Nee helemaal niet! Maar een goede risotto is in mijn ogen niet te versmaden. Porno op je bord (aldus Piet). En het dan niet lekker vinden, dan ben je een barbaar (in mijn ogen dan he). Maar als je het nog nooit gegeten hebt weet je niet wat je mist natuurlijk....quote:Op vrijdag 6 november 2009 17:35 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
het lijkt me erg lekker, maar ik heb nog nooit risotto gegetenBen ik nu een barbaar?
Softporn is nog altijd beter dan een b-film.quote:Op vrijdag 6 november 2009 18:09 schreef Tezz het volgende:
[..]
Nee helemaal niet! Maar een goede risotto is in mijn ogen niet te versmaden. Porno op je bord (aldus Piet). En het dan niet lekker vinden, dan ben je een barbaar (in mijn ogen dan he). Maar als je het nog nooit gegeten hebt weet je niet wat je mist natuurlijk....
Mijn risotto van vanavond miste helaas iets. Ben bang dat ik te zuinig afgeblust heb met witte wijn of een slechte bouillon heb gebruikt (tabletjes). Jammer. Het was toch lekker, maar geen porno helaas.
quote:Op vrijdag 6 november 2009 18:22 schreef Dubbyeus het volgende:
[..]
Softporn is nog altijd beter dan een b-film.
Alweer patat? En waarom nemen jullie hetzelfde? HEeeeeeeeeeeeeeeeeeeequote:Op vrijdag 6 november 2009 18:48 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Wij hebben een frietje gehaald met een berehap.
Lijkt heel erg op wat ik in Denemarken heb leren kennen als flæskesteg.quote:Op vrijdag 6 november 2009 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een stuk varkensrug met zwoert, ingesneden in de huid in wiebertjes vorm, gepekeld en gekruid. Dat gaat 3 uur de oven in bij 140 graden. Hierbij schupfnudeln, een soort aardappelpasta, gebakken met spek en snijbonen. Daarbij een mosterdsaus.
Zo ziet dat er uit als het klaar is
De krustenbraten
[ afbeelding ]
schrijven jullie namen op zakken chips?quote:Op vrijdag 6 november 2009 18:12 schreef mevrouwdebok het volgende:
net op heerlijke zuurkoolstamp en voor vanavond ligt er nog een zak mama mias met mijn naam ......
die van mij roepen zelfs mijn naamquote:Op vrijdag 6 november 2009 19:06 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
schrijven jullie namen op zakken chips?
hehe die stemmetjes ken ik ja.. chiippss!quote:Op vrijdag 6 november 2009 19:07 schreef Mirjam het volgende:
[..]
die van mij roepen zelfs mijn naam
in de UK hebben ze het over crackling (als ze de korst bedoelen)quote:Op vrijdag 6 november 2009 19:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Lijkt heel erg op wat ik in Denemarken heb leren kennen als flæskesteg.
[ afbeelding ]
Wow, jij weet een paar dagen vantevoren waar je die dag zin in zal hebbenquote:Op zaterdag 7 november 2009 14:26 schreef minilot het volgende:
Blauwe kaas-zin, dus vanavond:
Quiche met roquefort. Daarbij een warme salade van gebakken oesterzwammen en pruimen, met bacon en gorgonzola.
Fles stevige witte wijn erbij.
Ik had donderdag al blauwe kaas-zin, en dat bouwt in de loop der dagen alleen maar op tot SUPERVEEL blauwe kaas-zin.quote:Op zaterdag 7 november 2009 14:29 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wow, jij weet een paar dagen vantevoren waar je die dag zin in zal hebben
klinkt goedquote:Op zaterdag 7 november 2009 16:05 schreef LieLie het volgende:
Eendeborst met stoofpeertjes, en een stampotje met rode ui en paddestoelen
waaaaaaaaaaaah hoe kun je die geur lekker vinden? fetisjist!quote:Op zaterdag 7 november 2009 16:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik had donderdag al blauwe kaas-zin, en dat bouwt in de loop der dagen alleen maar op tot SUPERVEEL blauwe kaas-zin.
Staat nu in de oven. Ruikt naar Franse teennagels.
Wat knus.quote:Op zaterdag 7 november 2009 20:40 schreef RoryGilmore het volgende:
[ afbeelding ]
Tomatensoep met wat zongedroogde tomaatjes en basilicum. 2 minibroodjes: 1 met kalkoenfilet/kaas/tomaat/gegrilde paprika/augurk en 1 met eiersalade/zongedroogde tomaatjes.............. en een pisang ambon met jus
lekker hoor, eetsequote:Op zondag 8 november 2009 14:06 schreef LPFAN het volgende:
gister friteuse gekocht dus die vandaag ff uitproberen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |