Hehe het soepje wordt opgediend in Pijnacker, dus je zult iets verder moeten lopenquote:Op woensdag 28 oktober 2009 21:20 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
ik geloof dat ik zaterdag de straat ff uitloop en bij jou kom eten
quote:Op donderdag 29 oktober 2009 09:19 schreef Ienepien het volgende:
[..]
Hehe het soepje wordt opgediend in Pijnacker, dus je zult iets verder moeten lopen
ben je verhuisd? ik ga zo een grote pan snert maken. oma heeft haar wekelijkse dagje ziekenhuis en opa viert morgen zijn verjaardag,hebben zij en visite wat te eten morgen :pquote:Op donderdag 29 oktober 2009 09:19 schreef Ienepien het volgende:
[..]
Hehe het soepje wordt opgediend in Pijnacker, dus je zult iets verder moeten lopen
Mag ik komen eten?quote:Op donderdag 29 oktober 2009 14:28 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
tagliatelle met paddenstoelensaus, gebakken roerbak champignons-groentemix, gebraden wild zwijnsteaks met meegebakken cantharellen.
quote:
Dan ga ik toch maar aan de gehaktballenquote:Op donderdag 29 oktober 2009 14:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Sorry, heb maar voor 2 personen alles ingekocht.
Neej, Halloween feestjequote:Op donderdag 29 oktober 2009 11:46 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
ben je verhuisd? ik ga zo een grote pan snert maken. oma heeft haar wekelijkse dagje ziekenhuis en opa viert morgen zijn verjaardag,hebben zij en visite wat te eten morgen :p
Lekker voorgerechtquote:
Heb een bechamelsaus gemaakt met daar chedder toegevoegd, gehakt gebraden en met tomaten, zout peper, laurierblad, , foelie, rozemarijn en oregano een saus gemaakt en ingekookt.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben een lasagna aan het maken geheel zonder prefab.
Nope, gewoon bloem en ei, en niet voorgekookt.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:22 schreef zoalshetis het volgende:
klinkt goed piet. hoop wel dat je zeer fijngemalen griesmeel voor de lasagnebladen gebruikt hebt. en dat je ze 1 minuut voorgekookt hebt. maar dat vertrouw ik jou wel toe.
oeps. dan weet ik wel zeker dat het nat en papperig gaat worden.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nope, gewoon bloem en ei, en niet voorgekookt.
quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:26 schreef Dubbyeus het volgende:
Er gaat natuurlijk helemaal niets boven de hoogwaardige lasagne van de Aldi.
quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:26 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
![]()
![]()
wel als je student bent of gewoon aartslui.
1 hele kilo voor 1 euro 90?quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:27 schreef Dubbyeus het volgende:
[..]
Oog het ook niet beeldig:
[ afbeelding ]
Kwam laatst een oude kennis van mij tegen bij de aldi, die heeft een italiaans cateringbedrijfje, hele karretje vol met verse lasagna van de aldi.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:26 schreef Dubbyeus het volgende:
Er gaat natuurlijk helemaal niets boven de hoogwaardige lasagne van de Aldi.
geen idee, in geen jaren lasagna gemaakt met verse pasta.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:24 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
oeps. dan weet ik wel zeker dat het nat en papperig gaat worden.
Iets in die geest zal het wel zijn idd, maar zonder dollen: ik eet nooit lasagne en heb het dus ook nog nooit gehaald.quote:
het is eigenlijk stiekem mijn specialiteit met verse pasta. ook qua gehaktsaus, die van jou overigens erg lekker klonk. gekookte griesmeelpasta die je kookt en in koudwater afkoelt zwelt wat op en is stevig, zodat het niet als een vaatdoek over de vullig valt en in staat is om vocht op te nemen.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
geen idee, in geen jaren lasagna gemaakt met verse pasta.
Aha,quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:34 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
het is eigenlijk stiekem mijn specialiteit met verse pasta. ook qua gehaktsaus, die van jou overigens erg lekker klonk. gekookte griesmeelpasta die je kookt en in koudwater afkoelt zwelt wat op en is stevig, zodat het niet als een vaatdoek over de vullig valt en in staat is om vocht op te nemen.
fijngemalen griesmeel kan je gewoon in turksewinkels voor 1,50 per kilo kopen. onder de naam semoline.
en dan verkopen voor ¤ 8,95 per halve bakquote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kwam laatst een oude kennis van mij tegen bij de aldi, die heeft een italiaans cateringbedrijfje, hele karretje vol met verse lasagna van de aldi.
het antwoord staat op je te wachten toch in de oven? je moet pasta bijna altijd even koken als het lapjes zijn voor lasagne en canneloni. bij ravioli niet natuurlijk, dan vul je ze rauw en kook je de pasta later bijna 7 minuten afhankelijk van de vulling, die je er altijd koud in moet doen.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Aha,
Echter, als ik de rauwe pasta (alleen ei en bloem) in de lasagna doe, zuigt die zich toch ook vol met vocht tijdens het garen?
Antwoord is dat het een bijna perfecte lasagna gewordenquote:Op vrijdag 30 oktober 2009 19:31 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
het antwoord staat op je te wachten toch in de oven? je moet pasta bijna altijd even koken als het lapjes zijn voor lasagne en canneloni. bij ravioli niet natuurlijk, dan vul je ze rauw en kook je de pasta later bijna 7 minuten afhankelijk van de vulling, die je er altijd koud in moet doen.
goed gedaan dan. misschien kan je het deeg de volgende keer behandelen zoals het hoort en is je lasagne met die saus nog lekkerder. en salie doet het vooral erg goed met gehaktsaus. uitgebakken spekjes gesneden van een spekblok is natuurlijk ook heerlijk erbij.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Antwoord is dat het een bijna perfecte lasagna geworden
![]()
Hij smaakt goddelijk, heerlijk de verse spinazie en tomatensaus,
quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 10:40 schreef minilot het volgende:
Ontbijten met Oeufs en Cocotte en broodsoldaatjes.
Hela, niks tegen klassieke Franse frutseligheidjes, hè?quote:
maak het maar zeg ik toch? klassiek frans is erg moeilijk na te maken met hedendaagse ingerediënten.quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 11:05 schreef minilot het volgende:
[..]
Hela, niks tegen klassieke Franse frutseligheidjes, hè?
O, ik dacht dat je pesttequote:Op zaterdag 31 oktober 2009 11:32 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
maak het maar zeg ik toch? klassiek frans is erg moeilijk na te maken met hedendaagse ingerediënten.
Ik mag hem wel! Hij maakt lekkere dingen, die je zo in het huis-tuin-keuken-huishouden toe kunt passen. Zonder al te veel frutsels of moeilijke ingredienten/handelingen. Ik ben wel een beetje fan van zijn website en heb al vele gerechten geprobeerd.quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 16:11 schreef Dubbyeus het volgende:
[..]
Wat een walgelijke vent is die kok in dat filmpje.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |