lekker!quote:Op donderdag 5 november 2009 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Vetspek had ik nog liggen en dat moest weg, dus aan blokjes gesneden en langzaam uitgebakken, vet en spekkies apart genomen.
De slager had mooie doorregen riblappen, dus heb daar een kilo van door de gehaktmolen laten draaien en hem daar gehaktballetjes van gemaakt en gebakken in het spekvet. Bloemige aardappels gekookt in wat boullion, sjuutje gemaakt van de aanbaksels van ballen en spek.
bak veldsla schoongemaakt verse tomaten erbij, dressing van Sherryazijn, walnoten, frambozen, en walnotenolie.
de spekkies over de sla met de dressing.
Kortom, gehaktballen met gekookte aardappels en sju, met sla erbij
Nee, heb het door de slager laten doen, wil nog wel een gehaktmolenopzetstuk voor mijn kitchenaid hebben om dan zelf worst te kunnen maken.quote:Op donderdag 5 november 2009 19:37 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
lekker!
ik las dat jij het vlees door een molen drukt die electrisch is?
ot: ik heb zelf gegeten. nog niets.
quote:Op donderdag 5 november 2009 19:17 schreef motorbloempje het volgende:
risotto met kastanjechampignons en spinazie. Gebakken met sjalotje uiteraard, en afgemaakt met wat roomboter en een lepeltje creme fraichevraag me af of Robert Kranenborg hier wel vrolijk van zou worden
precies mijn gedachte. ik ben laatst even langs een slager gefietst, op weg naar mijn werk, die verkoopt schone darm voor een paar euro. en ik wil graag een handmolentje met worstopzetstuk.quote:Op donderdag 5 november 2009 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, heb het door de slager laten doen, wil nog wel een gehaktmolenopzetstuk voor mijn kitchenaid hebben om dan zelf worst te kunnen maken.
iddquote:Op donderdag 5 november 2009 19:43 schreef minilot het volgende:
[..]![]()
Steeds als iemand in 'Over de Kook' een suffe risotto maakt gil ik 'KAN-IK-VEEL-BETER!' tegen de teevee.
mijn vriendin ook.quote:Op donderdag 5 november 2009 19:43 schreef minilot het volgende:
[..]![]()
Steeds als iemand in 'Over de Kook' een suffe risotto maakt gil ik 'KAN-IK-VEEL-BETER!' tegen de teevee.
Ik ookquote:Op donderdag 5 november 2009 19:43 schreef minilot het volgende:
[..]![]()
Steeds als iemand in 'Over de Kook' een suffe risotto maakt gil ik 'KAN-IK-VEEL-BETER!' tegen de teevee.
quote:
quote:
Dat zit er maar één ding op, makkers! We moeten ons opgeven voor het volgende seizoen!quote:
Niettemin: als je proeft dan weet je het. Je ziet zóvaak dat deelnemers gewoon niet proeven! En dan verbaasd kijken als iets niet gaar genoeg is of te weinig zout heeft. Wat ik ook kook, ik heb altijd een lepeltje op een bordje op mijn aanrecht, en ik proef desnoods wel tien keer voordat ik iets op tafel zet.quote:Op donderdag 5 november 2009 20:33 schreef motorbloempje het volgende:
iHij zal niet perfect zijn, die van mij, maar zeker wel lekker. Alleen vergissen mensen zich er denk ik wel in dat het in zo'n keuken met grotere pannen en hoeveelheden echt totaal anders is.
Ik merk juist dat je met teveel roeren snel de rijst 'kapot' roert. door het heel veel te bewegen, verwijder je juist dat romige laagje van de korrel en krijg je smurrie-risotto. Weinig en voorzichtig roeren, dus.quote:Op donderdag 5 november 2009 20:57 schreef minilot het volgende:
Ik heb juist altijd het idee dat risotto nou net iets is dat je supermakkelijk in grote hoeveelheden klaar kunt maken. Als je je ingrediënten eenmaal paraat hebt is het vooral roeren tot je een ons weegt.
Vinden we trouwens dat je risotto echt voortdurend moet roeren? Ik deed dat in het begin altijd trouw, maar tegenwoordig duw ik er gewoon elke paar minuten even stevig een pollepel doorheen en ik merk echt geen verschil. Kun je tussendoor gewoon iets anders doen.
Typisch voer van: je lust het of je lust het niet, geen tussenwegquote:
quote:Op vrijdag 6 november 2009 16:19 schreef Dubbyeus het volgende:
11:55 stond ik met trillende handen voor de Chinees. Niet veel later ging de deur open. Ik kon scoren; 9 porties saté. Geen sambal bij. In dit geval dus 27 satéstokjes. Inmiddels ben ik bijna op de helft. Het weekend is begonnen met bier en saté. Holadiejee!
het lijkt me erg lekker, maar ik heb nog nooit risotto gegetenquote:Op vrijdag 6 november 2009 17:30 schreef Tezz het volgende:
Volledig geinspireerd door de risotto-discussie: risotto met bospaddestoelen en bosuitjes! Jummie! Ik kan niet wachten..........
Voor manlief en dochter een stukje koolvis erbij. Ze houden niet van risotto(barbaren)
dan ben ik het ookquote:Op vrijdag 6 november 2009 17:35 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
het lijkt me erg lekker, maar ik heb nog nooit risotto gegetenBen ik nu een barbaar?
Laatst zei jij nog dat ik jou wakker kon maken voor een portie saté.quote:
Ah, ik heb nog 3 uur om bij je te komenquote:Op vrijdag 6 november 2009 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een stuk varkensrug met zwoert, ingesneden in de huid in wiebertjes vorm, gepekeld en gekruid. Dat gaat 3 uur de oven in bij 140 graden. Hierbij schupfnudeln, een soort aardappelpasta, gebakken met spek en snijbonen. Daarbij een mosterdsaus.
Hij is homo hoor.quote:Op vrijdag 6 november 2009 17:50 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Ah, ik heb nog 3 uur om bij je te komen![]()
Nee helemaal niet! Maar een goede risotto is in mijn ogen niet te versmaden. Porno op je bord (aldus Piet). En het dan niet lekker vinden, dan ben je een barbaar (in mijn ogen dan he). Maar als je het nog nooit gegeten hebt weet je niet wat je mist natuurlijk....quote:Op vrijdag 6 november 2009 17:35 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
het lijkt me erg lekker, maar ik heb nog nooit risotto gegetenBen ik nu een barbaar?
Softporn is nog altijd beter dan een b-film.quote:Op vrijdag 6 november 2009 18:09 schreef Tezz het volgende:
[..]
Nee helemaal niet! Maar een goede risotto is in mijn ogen niet te versmaden. Porno op je bord (aldus Piet). En het dan niet lekker vinden, dan ben je een barbaar (in mijn ogen dan he). Maar als je het nog nooit gegeten hebt weet je niet wat je mist natuurlijk....
Mijn risotto van vanavond miste helaas iets. Ben bang dat ik te zuinig afgeblust heb met witte wijn of een slechte bouillon heb gebruikt (tabletjes). Jammer. Het was toch lekker, maar geen porno helaas.
quote:Op vrijdag 6 november 2009 18:22 schreef Dubbyeus het volgende:
[..]
Softporn is nog altijd beter dan een b-film.
Alweer patat? En waarom nemen jullie hetzelfde? HEeeeeeeeeeeeeeeeeeeequote:Op vrijdag 6 november 2009 18:48 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Wij hebben een frietje gehaald met een berehap.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |