abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 5 november 2009 @ 19:33:30 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74430320
Vetspek had ik nog liggen en dat moest weg, dus aan blokjes gesneden en langzaam uitgebakken, vet en spekkies apart genomen.
De slager had mooie doorregen riblappen, dus heb daar een kilo van door de gehaktmolen laten draaien en hem daar gehaktballetjes van gemaakt en gebakken in het spekvet. Bloemige aardappels gekookt in wat boullion, sjuutje gemaakt van de aanbaksels van ballen en spek.
bak veldsla schoongemaakt verse tomaten erbij, dressing van Sherryazijn, walnoten, frambozen, en walnotenolie.
de spekkies over de sla met de dressing.
Kortom, gehaktballen met gekookte aardappels en sju, met sla erbij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 november 2009 @ 19:37:29 #202
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_74430454
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Vetspek had ik nog liggen en dat moest weg, dus aan blokjes gesneden en langzaam uitgebakken, vet en spekkies apart genomen.
De slager had mooie doorregen riblappen, dus heb daar een kilo van door de gehaktmolen laten draaien en hem daar gehaktballetjes van gemaakt en gebakken in het spekvet. Bloemige aardappels gekookt in wat boullion, sjuutje gemaakt van de aanbaksels van ballen en spek.
bak veldsla schoongemaakt verse tomaten erbij, dressing van Sherryazijn, walnoten, frambozen, en walnotenolie.
de spekkies over de sla met de dressing.
Kortom, gehaktballen met gekookte aardappels en sju, met sla erbij
lekker!
ik las dat jij het vlees door een molen drukt die electrisch is?

ot: ik heb zelf gegeten. nog niets.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 5 november 2009 @ 19:39:51 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74430535
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:37 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

lekker!
ik las dat jij het vlees door een molen drukt die electrisch is?

ot: ik heb zelf gegeten. nog niets.
Nee, heb het door de slager laten doen, wil nog wel een gehaktmolenopzetstuk voor mijn kitchenaid hebben om dan zelf worst te kunnen maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74430663
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:17 schreef motorbloempje het volgende:
risotto met kastanjechampignons en spinazie. Gebakken met sjalotje uiteraard, en afgemaakt met wat roomboter en een lepeltje creme fraiche vraag me af of Robert Kranenborg hier wel vrolijk van zou worden

Steeds als iemand in 'Over de Kook' een suffe risotto maakt gil ik 'KAN-IK-VEEL-BETER!' tegen de teevee.
Let me see you stripped down to the bone
pi_74430678
dat klinkt werkelijk waar verrukkelijk piet! ik wil ook een gehaktmolen heb al een profi-snijmachine, moet het ding alleen even mee nemen als ik bij mijn opa en oma ben
  donderdag 5 november 2009 @ 19:47:08 #206
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_74430789
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, heb het door de slager laten doen, wil nog wel een gehaktmolenopzetstuk voor mijn kitchenaid hebben om dan zelf worst te kunnen maken.
precies mijn gedachte. ik ben laatst even langs een slager gefietst, op weg naar mijn werk, die verkoopt schone darm voor een paar euro. en ik wil graag een handmolentje met worstopzetstuk.

misschien leuk voor een nieuw topic?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_74430802
oh en een kitchen-aid wil ik ook, kan ik bijna alle apparaten wegdoen en heb ik weer ruimte voor alle servies
pi_74430821
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:43 schreef minilot het volgende:

[..]


Steeds als iemand in 'Over de Kook' een suffe risotto maakt gil ik 'KAN-IK-VEEL-BETER!' tegen de teevee.
idd
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 5 november 2009 @ 19:48:12 #209
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_74430828
ik heb een magimix echt heerlijk.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 5 november 2009 @ 19:48:52 #210
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_74430852
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:43 schreef minilot het volgende:

[..]


Steeds als iemand in 'Over de Kook' een suffe risotto maakt gil ik 'KAN-IK-VEEL-BETER!' tegen de teevee.
mijn vriendin ook.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 5 november 2009 @ 19:54:44 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74431046
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:43 schreef minilot het volgende:

[..]


Steeds als iemand in 'Over de Kook' een suffe risotto maakt gil ik 'KAN-IK-VEEL-BETER!' tegen de teevee.
Ik ook
in grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic deel 2 had ik eens een mooi recept geplaatst

Paddestoelen Risotto
30 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood
30 Gram gedroogde morieljes
2 eetlepels olijfolie
bleekselderijsteeltje fijngehakt
peentje fijngehakt
geperst teentje knoflook
bosje peterselie, gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
100 Ml Melk (vol)
zout en peper (versgemalen)
1,1 liter kippeboulion (Zelfgemaakte is natuurlijk echt lekkerder, en gezien de rest van de ingredienten zou het écht zonde zijn een blokje te gebruiken)
60 gram boter
300 gram Carnaroli (Echte risotto rijst)
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Vers gemalen parmasan

Leg de gedroogde paddestoelen in een schaal en giet er water (kamertemp) op. laat ca 1 uur wellen.

Doe de olie in een koekepan en verhit deze met de uien (laat ze niet aanbranden, dan wordt het bitter) 2-3 minuten. Doe er de bleekselderij, wortel, knoflook en peterselie bij. Laat dit op een zacht vuur garen. Blijven roeren.
Doe de tomatenpuree erbij omroeren, en doe de helft van de melk erbij. 5 minuutjes laten koken.
Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel)
Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente met de rest van de melk.
Op smaak brengen met zout en peper en 10 minuten zachtjes laten koken.
Zet de pan met de boullion op het vuur en breng deze aan de kook, en hou deze warm zonder dat ie echt kookt, dat is niet nodig.
Neem een pan, en verhit hier de boter in, op middenhoog vuur. Doe de rijst in de boter en toast de rijst in de hete boter, zet het vuur laag en voeg boulion bij, een soeplepel per keer, en laat iedere keer de boulion opnemen door de rijst (regelmatig roeren). Na een minuut of 15 dit doen heb geen boulion over. Voeg de groenten/paddestoelen toe, samen met de sherry.
Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20
Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74432447
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:48 schreef zoalshetis het volgende:
mijn vriendin ook.
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:48 schreef DarkElf het volgende:
idd
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ook
Dat zit er maar één ding op, makkers! We moeten ons opgeven voor het volgende seizoen!

Piet, dank voor recept. Gauw eens maken.
Let me see you stripped down to the bone
pi_74432498
ik weet niet of ik een 'restaurant-waardige' risotto maak. Hij zal vast wel eens te gaar zijn, of niet 'romig' genoeg ofzo, maar als ik zie wat ze er dáár van brouwen.... die ene die dus gewoon nog niet gaar was vorige week, en een tijdje geleden die italiaan waarbij het gewoon aan het bord bleef plakken als je hem omkeerde (en dan die gasten die zeiden 'dit is geen pasta... ' en ik dacht 'nee... ') Maar echt niet gaar is die van mij nog nooit geweest.. dat PROEF je toch????

Hij zal niet perfect zijn, die van mij, maar zeker wel lekker. Alleen vergissen mensen zich er denk ik wel in dat het in zo'n keuken met grotere pannen en hoeveelheden echt totaal anders is. Ik zou dan ook, als ik aan zoiets meedoe, ook nooit als hoofdgerecht risotto maken. Eerder een klein beetje als onderdeel van een voor of tussengerecht
Ja doei.
pi_74433504
Ik heb juist altijd het idee dat risotto nou net iets is dat je supermakkelijk in grote hoeveelheden klaar kunt maken. Als je je ingrediënten eenmaal paraat hebt is het vooral roeren tot je een ons weegt.
Vinden we trouwens dat je risotto echt voortdurend moet roeren? Ik deed dat in het begin altijd trouw, maar tegenwoordig duw ik er gewoon elke paar minuten even stevig een pollepel doorheen en ik merk echt geen verschil. Kun je tussendoor gewoon iets anders doen.
quote:
Op donderdag 5 november 2009 20:33 schreef motorbloempje het volgende:
iHij zal niet perfect zijn, die van mij, maar zeker wel lekker. Alleen vergissen mensen zich er denk ik wel in dat het in zo'n keuken met grotere pannen en hoeveelheden echt totaal anders is.
Niettemin: als je proeft dan weet je het. Je ziet zóvaak dat deelnemers gewoon niet proeven! En dan verbaasd kijken als iets niet gaar genoeg is of te weinig zout heeft. Wat ik ook kook, ik heb altijd een lepeltje op een bordje op mijn aanrecht, en ik proef desnoods wel tien keer voordat ik iets op tafel zet.

[ Bericht 12% gewijzigd door minilot op 05-11-2009 21:02:57 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_74433831
edit: ik plak mijn post wel even in het Vragen-Aan-Piet-topic..
Let me see you stripped down to the bone
pi_74438586
ik heb een broodje bal en een broodje warme beenham gehaald.
lekkol!!
pi_74451225
Een plak brood met speculoos crunchy en witte pasta
pi_74451419
quote:
Op donderdag 5 november 2009 20:57 schreef minilot het volgende:
Ik heb juist altijd het idee dat risotto nou net iets is dat je supermakkelijk in grote hoeveelheden klaar kunt maken. Als je je ingrediënten eenmaal paraat hebt is het vooral roeren tot je een ons weegt.
Vinden we trouwens dat je risotto echt voortdurend moet roeren? Ik deed dat in het begin altijd trouw, maar tegenwoordig duw ik er gewoon elke paar minuten even stevig een pollepel doorheen en ik merk echt geen verschil. Kun je tussendoor gewoon iets anders doen.

Ik merk juist dat je met teveel roeren snel de rijst 'kapot' roert. door het heel veel te bewegen, verwijder je juist dat romige laagje van de korrel en krijg je smurrie-risotto. Weinig en voorzichtig roeren, dus.

En: ik maak mijn paddestoelen-risotto dus precies zoals Piet! Oh nee, zonder tomatenpuree.
pi_74451597
vanavond wraps met gekruid gehakt, verse guacamole en gegrilde groente

nu nog iets voor de lunch bedenken
Ja doei.
pi_74451664
vanavond friet wel een minifrietje want die Vlamingen geven absurde porties.
Met een kaassouflé en cola light.

Leuk hoor dat verantwoorde eten altijd maar soms is dit echt lekker
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  vrijdag 6 november 2009 @ 14:13:31 #221
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_74453039
ik ga rösti maken, wat groente erbij en denk dat ik nog een lekker hamburgertje fabriceer.

Nu geroosterd brood met pindakaas, hagelslag, kalkoenfilet en
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  vrijdag 6 november 2009 @ 14:41:53 #222
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_74454031
Gebakken lever met ui, gekookte aardappels en spruitjes
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_74454998
lever
Ja doei.
  vrijdag 6 november 2009 @ 15:18:34 #224
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_74455465
Ik heb geen idee, we gaan bij vrienden eten Word vast lekker!
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_74455792
Ik ga zometeen een broodje gezond maken met:

snee brood
mayonaise
kaas
ham
tomaat
peper en zout
snee brood
gekookt ei
komkommer
kaas
mayonaise
snee brood

pi_74455812
gezond met zoveel mayonaise?
Ja doei.
pi_74455836
doe maar heel weinig mayonaise hoor, het is meer zodat alles een beetje blijft plakken (met boter werkt dat minder goed)
  vrijdag 6 november 2009 @ 15:59:36 #228
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_74457072
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 15:07 schreef motorbloempje het volgende:
lever
Typisch voer van: je lust het of je lust het niet, geen tussenweg
Lust het al sinds ik mij kan herinneren alleen ik eet het bijna altijd alleen dan op brood.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_74457131
ik heb 't meerdere malen geprobeerd maar echt... ioew
Ja doei.
pi_74457237
lust alleen ganzen- en eendenlever maar verder niet..
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  vrijdag 6 november 2009 @ 16:10:26 #231
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_74457407
Kalfslever en kippenlevertjes op brood zijn wel te doen, vind ik en natuurlijk ganzenleverpaté.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 6 november 2009 @ 16:19:04 #232
277976 Dubbyeus
Also sprach..
pi_74457688
11:55 stond ik met trillende handen voor de Chinees. Niet veel later ging de deur open. Ik kon scoren; 9 porties saté. Geen sambal bij. In dit geval dus 27 satéstokjes. Inmiddels ben ik bijna op de helft. Het weekend is begonnen met bier en saté. Holadiejee!
Het ergste moet nog komen..
pi_74459405
nasi goreng met kipsaté
pi_74459419
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 16:19 schreef Dubbyeus het volgende:
11:55 stond ik met trillende handen voor de Chinees. Niet veel later ging de deur open. Ik kon scoren; 9 porties saté. Geen sambal bij. In dit geval dus 27 satéstokjes. Inmiddels ben ik bijna op de helft. Het weekend is begonnen met bier en saté. Holadiejee!
!
Ja doei.
pi_74459803
vanmiddag volkorenpuntje met gebakken ei/ham en sinaasappel. Net een kleine B&J Chocolate Macadamia op
Straks gekookte andijvie en een gehaktbal
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_74459811
Volledig geinspireerd door de risotto-discussie: risotto met bospaddestoelen en bosuitjes! Jummie! Ik kan niet wachten..........

Voor manlief en dochter een stukje koolvis erbij. Ze houden niet van risotto (barbaren)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_74459975
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 17:30 schreef Tezz het volgende:
Volledig geinspireerd door de risotto-discussie: risotto met bospaddestoelen en bosuitjes! Jummie! Ik kan niet wachten..........

Voor manlief en dochter een stukje koolvis erbij. Ze houden niet van risotto (barbaren)
het lijkt me erg lekker, maar ik heb nog nooit risotto gegeten Ben ik nu een barbaar?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 6 november 2009 @ 17:39:44 #238
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_74460077
er is nog wat saltimbocca over van gisteren. Daarbij heel veel geroerbakte spruitjes met wat knoflook, olijfolie en een beetje citroensap.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  vrijdag 6 november 2009 @ 17:43:09 #239
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_74460199
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 17:35 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

het lijkt me erg lekker, maar ik heb nog nooit risotto gegeten Ben ik nu een barbaar?
dan ben ik het ook
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  vrijdag 6 november 2009 @ 17:46:27 #240
277976 Dubbyeus
Also sprach..
pi_74460309
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 17:18 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

!
Laatst zei jij nog dat ik jou wakker kon maken voor een portie saté.
Het ergste moet nog komen..
  vrijdag 6 november 2009 @ 17:49:19 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74460401
Heb een stuk varkensrug met zwoert, ingesneden in de huid in wiebertjes vorm, gepekeld en gekruid. Dat gaat 3 uur de oven in bij 140 graden. Hierbij schupfnudeln, een soort aardappelpasta, gebakken met spek en snijbonen. Daarbij een mosterdsaus.

Zo ziet dat er uit als het klaar is
De krustenbraten

De Schupfnudeln
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 november 2009 @ 17:50:23 #242
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_74460435
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een stuk varkensrug met zwoert, ingesneden in de huid in wiebertjes vorm, gepekeld en gekruid. Dat gaat 3 uur de oven in bij 140 graden. Hierbij schupfnudeln, een soort aardappelpasta, gebakken met spek en snijbonen. Daarbij een mosterdsaus.
Ah, ik heb nog 3 uur om bij je te komen
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  vrijdag 6 november 2009 @ 18:06:50 #243
277976 Dubbyeus
Also sprach..
pi_74460936
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 17:50 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Ah, ik heb nog 3 uur om bij je te komen
Hij is homo hoor.
Het ergste moet nog komen..
pi_74461047
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 17:35 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

het lijkt me erg lekker, maar ik heb nog nooit risotto gegeten Ben ik nu een barbaar?
Nee helemaal niet! Maar een goede risotto is in mijn ogen niet te versmaden. Porno op je bord (aldus Piet). En het dan niet lekker vinden, dan ben je een barbaar (in mijn ogen dan he). Maar als je het nog nooit gegeten hebt weet je niet wat je mist natuurlijk....

Mijn risotto van vanavond miste helaas iets. Ben bang dat ik te zuinig afgeblust heb met witte wijn of een slechte bouillon heb gebruikt (tabletjes). Jammer. Het was toch lekker, maar geen porno helaas.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_74461122
net op heerlijke zuurkoolstamp en voor vanavond ligt er nog een zak mama mias met mijn naam ......
  vrijdag 6 november 2009 @ 18:22:03 #246
277976 Dubbyeus
Also sprach..
pi_74461436
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 18:09 schreef Tezz het volgende:

[..]

Nee helemaal niet! Maar een goede risotto is in mijn ogen niet te versmaden. Porno op je bord (aldus Piet). En het dan niet lekker vinden, dan ben je een barbaar (in mijn ogen dan he). Maar als je het nog nooit gegeten hebt weet je niet wat je mist natuurlijk....

Mijn risotto van vanavond miste helaas iets. Ben bang dat ik te zuinig afgeblust heb met witte wijn of een slechte bouillon heb gebruikt (tabletjes). Jammer. Het was toch lekker, maar geen porno helaas.
Softporn is nog altijd beter dan een b-film.
Het ergste moet nog komen..
pi_74461647
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 18:22 schreef Dubbyeus het volgende:

[..]

Softporn is nog altijd beter dan een b-film.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_74462208
Wij hebben een frietje gehaald met een berehap.
  vrijdag 6 november 2009 @ 18:49:20 #249
277976 Dubbyeus
Also sprach..
pi_74462234
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 18:48 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Wij hebben een frietje gehaald met een berehap.
Alweer patat? En waarom nemen jullie hetzelfde? HEeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Het ergste moet nog komen..
  vrijdag 6 november 2009 @ 18:52:33 #250
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_74462323
Oeh nu krijg ik ook zin in friet. Maar dat heb ik deze week al een keer gegeten. .
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')