Ik denk dat de Nederlandse ondernemer(MKB dan met name) helemaal geen personeel wil ontslaan als er geen absolute noodzaak toe is. Als de zaken zich in q3 stabiliseren denk ik net dat er massa ontslagen gaan vallen.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 22:06 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ik denk het ook, zeker als je jaar-op-jaar kijkt natuurlijk. Zoals ik echter al aangaf, is er iets meer dan een verbetering nodig om banen te redden. Maar goed, daarin verschillen we sterk van mening, dat hebben we al gezien.
Ik had het overigens over q1,q2,q3 van 2008quote:Op dinsdag 21 juli 2009 22:10 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Eens. En Q1 en Q2 zijn nog veel erger, alleen dat wordt voorlopig nog niet erkend.
Helemaal met je eens, en daarom is de werkeloosheid tot nu toe vrij weinig gestegen. Maar de MKB wordt nu steeds meer gedwongen kosten te snijden, er blijft weinig geld over. Stabiliseren is niet genoeg.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 22:16 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Ik denk dat de Nederlandse ondernemer(MKB dan met name) helemaal geen personeel wil ontslaan als er geen absolute noodzaak toe is. Als de zaken zich in q3 stabiliseren denk ik net dat er massa ontslagen gaan vallen.
De Nederlandse ondernemer is niet iemand die zijn personeel makkelijk op straat zet, tenminste dat is wat ik zie om mij heen
Zo bedoelde ik het niet. Ik bedoelde meer dat mensen op straat (en Fok!) het idee veelal hebben dat eind 2008 erg slecht was en 2009 tot nu toe wel "ok". Kijk maar naar de beurs.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 22:20 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Ik had het overigens over q1,q2,q3 van 2008
Maar als ik het goed begrijp ben je het niet eens met de cijfers van q1 2009?
Er zijn heel wat ondernemers die er totaal geen moeite mee hebben om iemand eruit te gooien, je zal ze de kost moeten geven zeg. Het is simpel: ontslag voor werknemer=ww, failliet voor werkgever=probleem.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 22:16 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Ik denk dat de Nederlandse ondernemer(MKB dan met name) helemaal geen personeel wil ontslaan als er geen absolute noodzaak toe is. Als de zaken zich in q3 stabiliseren denk ik net dat er massa ontslagen gaan vallen.
De Nederlandse ondernemer is niet iemand die zijn personeel makkelijk op straat zet, tenminste dat is wat ik zie om mij heen
Het blijft natuurlijk heel wat anders om een 25 jarige met een tijdelijk contract of een Pool met 2 jaar werkervaring weg te sturen dan een 40'er met 2 opgroeiende kinderen die al 15 jaar bij je werkt.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 22:26 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Helemaal met je eens, en daarom is de werkeloosheid tot nu toe vrij weinig gestegen. Maar de MKB wordt nu steeds meer gedwongen kosten te snijden, er blijft weinig geld over. Stabiliseren is niet genoeg.
Gelukkig veel meer die er wel alles aan doen om dat te voorkomen mits het voortbestaan van het bedrijf niet in gevaar komt(baan voor andere medewerkers)quote:Op dinsdag 21 juli 2009 22:27 schreef Prutzenberg het volgende:
[..]
Er zijn heel wat ondernemers die er totaal geen moeite mee hebben om iemand eruit te gooien, je zal ze de kost moeten geven zeg. Het is simpel: ontslag voor werknemer=ww, failliet voor werkgever=probleem.
Zo denk ik niet in elk geval. Ik hoop op een stabilisatie in q2,q3,q4. Dan wordt 2010 weer wat beterquote:Op dinsdag 21 juli 2009 22:27 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Zo bedoelde ik het niet. Ik bedoelde meer dat mensen op straat (en Fok!) het idee veelal hebben dat eind 2008 erg slecht was en 2009 tot nu toe wel "ok". Kijk maar naar de beurs.
Het is natuurlijk afhankelijk van de sector. Een bedrijf wat vakgeschoolde, gemotiveerde medewerkers heeft zal zuiniger zijn op zijn medewerkers.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 22:35 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Gelukkig veel meer die er wel alles aan doen om dat te voorkomen mits het voortbestaan van het bedrijf niet in gevaar komt(baan voor andere medewerkers)
Die hebben ook geen vast contractquote:Op dinsdag 21 juli 2009 22:40 schreef Prutzenberg het volgende:
[..]
Het is natuurlijk afhankelijk van de sector. Een bedrijf wat vakgeschoolde, gemotiveerde medewerkers heeft zal zuiniger zijn op zijn medewerkers.
In sectoren als bijvoorbeeld horeca en retail zijn ze helaas niet zo moeilijk.
Wellicht. Vergeet echter niet dat de werkloosheid in Nederland in 2005 ook gewoon op 7.0% zat. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat deze economisch moeilijke periode nog wel iets zwaarder is dan de nasleep van de internet-bubble...quote:Op dinsdag 21 juli 2009 22:33 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
9% lijkt me behoorlijk dik aangezet
Dus dat vaste contract is dus eigenlijk de reden dat ze hun mensen vasthouden?quote:Op dinsdag 21 juli 2009 22:43 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Die hebben ook geen vast contract
In sommige sectoren is er gewoon veel meer verloop. Voor de meeste MKB bedrijven is er lang niet zoveel verloopquote:Op dinsdag 21 juli 2009 23:15 schreef Prutzenberg het volgende:
[..]
Dus dat vaste contract is dus eigenlijk de reden dat ze hun mensen vasthouden?
En ik maar denken dat ze handelen vanuit hun menselijkheid.
Ik snap je punt. Ik denk dat er in elke sector goede en slechte werkgevers zitten die uiteindelijk allemaal het bedrijfsbelang voorop stellen. Ik geef ze daarin geen ongelijk trouwens.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 23:16 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
In sommige sectoren is er gewoon veel meer verloop. Voor de meeste MKB bedrijven is er lang niet zoveel verloop
Volgens mij zijn de cijfers van de huidige recessie zelfs erger dan die van de jaren 70/80 toen deze in dezelfde periode zat.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 22:45 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Wellicht. Vergeet echter niet dat de werkloosheid in Nederland in 2005 ook gewoon op 7.0% zat. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat deze economisch moeilijke periode nog wel iets zwaarder is dan de nasleep van de internet-bubble...
Data?quote:Op woensdag 22 juli 2009 11:55 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Volgens mij zijn de cijfers van de huidige recessie zelfs erger dan die van de jaren 70/80 toen deze in dezelfde periode zat.
Werkloosheid hoger dan hoogste piek in jaren ’80quote:
Thanks. Ik geloof zelf niet zo in al die vergelijkingen, de economie is ook aan verandering onderhevig en sinds de jaren '80 is de mix van bedrijven in Nederland vrij sterker veranderd. Maar goed, we'll see...quote:Op woensdag 22 juli 2009 13:42 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Werkloosheid hoger dan hoogste piek in jaren ’80
Inflatie in NL (geg. CBS):
[ afbeelding ]
Kan helaas zo geen cijfers over de economische "groei" van '75-86 vinden om te vergelijken met de huidige.
Mijn stelling is, btw, dat de huidige situatie ernstiger en dieper is dan het begin van de jaren 80 recessie. Misschien wordt deze recessie korter, maar dat denk ik niet.
En natuurlijk niet alleen de mix van bedrijven maar ook de mix van werkenden en banen. Er zijn steeds meer vrouwen aan het werk gegaan en ook nog eens veel meer deeltijd banen gekomen.quote:Op woensdag 22 juli 2009 13:45 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Thanks. Ik geloof zelf niet zo in al die vergelijkingen, de economie is ook aan verandering onderhevig en sinds de jaren '80 is de mix van bedrijven in Nederland vrij sterker veranderd. Maar goed, we'll see...
werkeloosheid en de huizenprijzen zijn met elkaar verbonden. Als deze recessie erger wordt dan de jaren 80, zullen ook meer mensen werkloos worden. Dan zullen de huizenprijzen ook dalen.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 20:31 schreef BeamofLight het volgende:
Is dit het werkgeverstopic of het huizentopic?
Moewhaa, over dat rotte personeel, grotendeels zal wel weg zijn, maar je hoort nog genoeg ontslagen (bij TNT 11.000 banen eruit).quote:Op dinsdag 21 juli 2009 22:33 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Het blijft natuurlijk heel wat anders om een 25 jarige met een tijdelijk contract of een Pool met 2 jaar werkervaring weg te sturen dan een 40'er met 2 opgroeiende kinderen die al 15 jaar bij je werkt.
Persoonlijk ben ik van mening dat mits het niet heel erg slecht gaat met dat bedrijf dat die laatste vrij zeker is van zijn baan.
De meeste bedrijven zijn ook begonnen in q4 met reorganisaties en zijn gaan snijden in slecht personeel. Die zitten nu wel verwerkt in de WW statistieken.
Als er nu een 2e ronde komt dan moet je gaan snijden in de mensen die je niet kwijt wil(kan persoonlijk of zakelijke redenen zijn). Ik geloof best dat er een 2e ronde komt maar als de economie zich gaat stabiliseren dan zal de werkeloosheid niet al te veel gaan oplopen
9% lijkt me behoorlijk dik aangezet
ah, gemiddelde huizenprijs of gewogen gemiddelde?quote:Op dinsdag 28 juli 2009 14:30 schreef dramatiek het volgende:
Woningprijzen in 't Gooi en Haarlem gaan volledig onderuit
verwegend dure gemeenten worden het hardst getroffen. Blaricum spant de kroon. Daar is de gemiddelde prijs van een woonhuis in het tweede kwartaal met 18,5% gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Op de tweede plaats komt Naarden met een teruggang van 15,3%.
Het onderzoek wijst uit dat in 90% van de Nederlandse gemeenten sprake is van lagere woningprijzen. Het aantal plaatsen met een forse prijsdaling is volgens ABF sterk toegenomen. De onderzoekers tellen twintig gemeenten waar de waarde van woningen met meer dan 10% is gezakt.
http://www.fd.nl/artikel/(...)an-volledig-onderuit
De pdf van het onderzoek, daarin staat wel wat je wilt weten.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 15:02 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Helaas staat er nooit bij wat ze nou precies berekend hebben. Wedden dat op de FP ook geen enkele nuancering plaatsvindt
hey, stond die er wel bij, effe lezenquote:Op dinsdag 28 juli 2009 15:04 schreef Basp1 het volgende:
[..]
De pdf van het onderzoek, daarin staat wel wat je wilt weten.
http://www.fd.nl/csFdArti(...)wox_2009k2_copy2.pdf
In groningen zijn nog wel prijsstijgingen maar dat komt meer dordat ouderen de rust zoeken en het geld hier uit de woning willen hebbenquote:Op dinsdag 28 juli 2009 14:30 schreef dramatiek het volgende:
Woningprijzen in 't Gooi en Haarlem gaan volledig onderuit
e onderzoekers tellen twintig gemeenten waar de waarde van woningen met meer dan 10% is gezakt.
http://www.fd.nl/artikel/(...)an-volledig-onderuit
dus ouderen verhuizen naar Nieuw Siberie voor de centen?quote:Op dinsdag 28 juli 2009 16:41 schreef henkway het volgende:
[..]
In groningen zijn nog wel prijsstijgingen maar dat komt meer dordat ouderen de rust zoeken en het geld hier uit de woning willen hebben
mooi daar hoor, en rustig als je een bootje hebt.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 16:47 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
dus ouderen verhuizen naar Nieuw Siberie voor de centen?
quote:Groningen is druk doende om dé watersport provincie van Nederland te worden. Althans als het aan de Groningers zelf ligt. Het is ook een provincie met veel mogelijkheden voor de watersporter. Talloze meren zoals bijvoorbeeld het Schildmeer, Zuidlaardermeer, Lauwersmeer en niet te vergeten het Oldamtmeer, beter bekend als Blauwe Stad Meer, bieden de watersport veel mogelijkheden. Maar de provincie Groningen kent ook talloze vaarwegen die steeds meer gaan aansluiten op de hoofdvaarwegen. Er is zelfs sprake van een vaarverbinding tussen Groningen en Duitsland.
de meeste ouderen die ik ken zullen bevestigen dat het een mooie plek is om dood te gaan. Die wonen liever in de Kempen tegen de kerk aan, en LXIV kan het bevestigen.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 16:50 schreef henkway het volgende:
[..]
mooi daar hoor, en rustig als je een bootje hebt.
Het gaat er gewoon om dat de stijging veel te dik is aangemaakt. Er komt een moment dat je niet verder kan snijden maar ik denk dat het herstel sneller komtquote:Op zondag 26 juli 2009 19:56 schreef AMDFreak het volgende:
[..]
Moewhaa, over dat rotte personeel, grotendeels zal wel weg zijn, maar je hoort nog genoeg ontslagen (bij TNT 11.000 banen eruit).
Na de zomer krijgt de bouwvak nog wat harde klappen..en we hebben natuurlijk nog de 1 jarige contracters..
Werkloosheid gaat stijgen denk ik en de economie zal in elk geval dit jaar niet significant aantrekken.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 23:05 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
En de economie en werkeloosheid?
Ik denk persoonlijk een kleine krimp dit jaar. De huizenmarkt zal ook nog wel even dooretteren.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 23:09 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Hoe ver denk je dat de economie gaat stijgen de komende 6 maanden en verwacht je ook geen verslechtering van de economie?
Ik verwacht wel een piek van 8%. Weet niet of dat dit jaar al gehaald wordt, aangezien een grote ontslagronde niet van vandaag of morgen wordt gehaald.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 23:20 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Wat verwacht je van de werkeloosheid?
Verwacht je dat ook als in 2010 de economie aantrekt?quote:Op dinsdag 28 juli 2009 23:21 schreef Halcon het volgende:
[..]
Ik verwacht wel een piek van 8%. Weet niet of dat dit jaar al gehaald wordt, aangezien een grote ontslagronde niet van vandaag of morgen wordt gehaald.
In mijn berekeningen mag ik ook uitgaan van 8% overigens.
Dat ligt er maar net aan wanneer die in 2010 aantrekt en met hoeveel die aantrekt. De Opex-trajecten gaan bijvoorbeeld sowieso wel door, ook al trekt het wat aan.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 23:32 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Verwacht je dat ook als in 2010 de economie aantrekt?
quote:DEN HAAG - Zakelijke dienstverleners zijn zeer somber over de werkgelegenheid in hun branche. Bijna tweevijfde van de dienstverleners verwacht dat het aantal banen de komende drie maanden zal afnemen.
Van de ondernemers in de zakelijke dienstverlening zegt 44 procent dat de werkgelegenheid in hun branche de afgelopen drie maanden al is gedaald.
Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag gepubliceerd heeft.
Tis dat ik al een in leuk huis woon, maar anders....quote:Op woensdag 29 juli 2009 10:16 schreef jkdjjsop het volgende:
http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/nieuwsbericht?NewsID=62077
Ik zat er eigenlijk al op te wachten. We zullen dit de komende tijd wel vaker gaan zien. Immers, de termijn van 1 jaar komt voor veel leegstaande huizen akelig dichtbij, of is inmiddels al overschreden.
Half Lelystad en Almere staan al maanden leeg. Niet dat ik daar graag zou willen wonen, maar als ik geen (fatsoenlijke) woonruimte had, zou ik het ook wel weten. Goedkoper dan gratis bestaat niet.quote:Op woensdag 29 juli 2009 10:32 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Tis dat ik al een in leuk huis woon, maar anders....
Als goede kraker heb je wel verplichtingen hoor... Als je verstandig bent, kijk je eerst welke dat zijnquote:Op woensdag 29 juli 2009 10:44 schreef jkdjjsop het volgende:
[..]
Half Lelystad en Almere staan al maanden leeg. Niet dat ik daar graag zou willen wonen, maar als ik geen (fatsoenlijke) woonruimte had, zou ik het ook wel weten. Goedkoper dan gratis bestaat niet.
Ik snap niet dat ze er geen anitkraak dan inzetten.quote:Op woensdag 29 juli 2009 10:51 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Snap niet dat de buurt geen zwerver-rammers inhuurt
Deze woning stond al 5 jaar leeg en is van een makelaarskantoor.quote:Op woensdag 29 juli 2009 10:16 schreef jkdjjsop het volgende:
http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/nieuwsbericht?NewsID=62077
Ik zat er eigenlijk al op te wachten. We zullen dit de komende tijd wel vaker gaan zien. Immers, de termijn van 1 jaar komt voor veel leegstaande huizen akelig dichtbij, of is inmiddels al overschreden.
En hopen dat er camera's aanwezig zijn dat de mensen die denken dat men het recht maar in eigen handen moet nemen ook op hun blaren moeten zitten.quote:Op woensdag 29 juli 2009 10:58 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Zwerver rammen is leuker
En daarna een grote BBQ geven
Noem er eens een paar.quote:Op woensdag 29 juli 2009 10:54 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Als goede kraker heb je wel verplichtingen hoor... Als je verstandig bent, kijk je eerst welke dat zijn
Je moet het pand onderhouden en netjes houden. Verder weet ik het niet.quote:Op woensdag 29 juli 2009 11:39 schreef jkdjjsop het volgende:
[..]
Noem er eens een paar.
Ja, op papier heb je verlichtingen, maar zoals bij alles in Nederland kun je daar effectief je reet mee afvegen. Zolang je het maar niet te bont maakt (lees: niet de hele wijk afbreekt) kun je eigenlijk gewoon doen wat je wilt. Er is toch niemand die ingrijpt.
Sure, de eigenaar van het pand kan gaan dreigen en eventueel een knokploeg op je afsturen, maar dan leg je gewoon een dossier aan en ga je daarmee naar de politie. Voor dit soort zaken komt de politie haar bed nog wel uit.
Ja, tot zover de officiële regeltjes, maar de praktijk leert ons dat het er normaal gesproken een stuk "relaxter" aan toegaat.quote:Op woensdag 29 juli 2009 14:12 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Je moet het pand onderhouden en netjes houden. Verder weet ik het niet.
Dat er een aantal (de meeste?) krakers zich hier niet aan houden, neemt niet weg dat je die verplichtingen niet hebt. Als je je plicht niet doet, mag je er ook zonder pardon uitgezet worden door de eigenaar.
quote:Op dinsdag 28 juli 2009 23:06 schreef Halcon het volgende:
[..]
Werkloosheid gaat stijgen denk ik en de economie zal in elk geval dit jaar niet significant aantrekken.
quote:Op dinsdag 28 juli 2009 23:11 schreef Halcon het volgende:
[..]
Ik denk persoonlijk een kleine krimp dit jaar. De huizenmarkt zal ook nog wel even dooretteren.
Denk, verwacht daar hebben we natuurlijk weinig aan.... Onderbouw het eens? Zo lust ik er nog wel een paar......quote:Op dinsdag 28 juli 2009 23:21 schreef Halcon het volgende:
[..]
Ik verwacht wel een piek van 8%. Weet niet of dat dit jaar al gehaald wordt, aangezien een grote ontslagronde niet van vandaag of morgen wordt gehaald.
In mijn berekeningen mag ik ook uitgaan van 8% overigens.
Ja we gaan door met het verder opblazen van de kredietbubble, mits er niet teveel deflatie komtquote:Op zondag 2 augustus 2009 16:47 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
Denk, verwacht.... Onderbouw het eens? Zo lust ik er nog wel een paar......
Berekeningen? Ben je vooraanstaand econoom of zijn het onderbuik gevoelens?
Dat is vrij logisch als je om iemands MENING vraagtquote:Op zondag 2 augustus 2009 16:47 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
[..]
[..]
Denk, verwacht daar hebben we natuurlijk weinig aan.... Onderbouw het eens? Zo lust ik er nog wel een paar......
Berekeningen? Ben je vooraanstaand econoom of zijn het onderbuik gevoelens?
Bronquote:De huizenprijs in de Leidse regio zakt nog steeds. Vooral appartementen doen het slecht. Behalve in Den Haag zakte de prijs van appartementen in de Randstad nergens zo snel als in het gebied rond Leiden en de Bollenstreek.
Dat laat de Wox-index zien, de barometer van onderzoeks- en taxatiebureau ABF Valuation, die zich baseert op onder meer het Kadaster. De daling was in Leiden 11,7 procent in een jaar. Ook het oostelijk deel van Zuid-Holland, het gebied rond Alphen, laat een sterke neergang zien (-8,9) Bij eengezinswoningen was de daling wat minder scherp.
Gaat het nu om de huizenprijzen of om de prijzen van appartementenquote:Op maandag 3 augustus 2009 22:43 schreef Prutzenberg het volgende:
Kijk, dit noem ik nu goede berichten:
[..]
Bron
Ik moet er helaas wel bij zeggen dat de boel hier nog steeds aardig prijzig is.
Waarom eigenlijk?quote:Op maandag 3 augustus 2009 22:43 schreef Prutzenberg het volgende:
Ik moet er helaas wel bij zeggen dat de boel hier nog steeds aardig prijzig is.
Alphen en Leiden zijn dure gemeentes om in te wonen. Alles daartussen (waar ik ook woon) is ook prijzig. Je kan er namelijk landelijk wonen terwijl je toch dichtbij de grote steden zit.quote:
Betere bron:quote:Op maandag 3 augustus 2009 22:54 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Gaat het nu om de huizenprijzen of om de prijzen van appartementen
Voor een analyse op gemeentelijk niveau lijken me de aantallen te klein. Misschien werden er vorig jaar 10 huizen van een miljoen verkocht en dit jaar geen, dan daalt de huizenprijs al snel
Aha. Nouja, ik vind Leiden als stad niet zoveel aan, maar het groene hart is misschien best aantrekkelijk.quote:Op maandag 3 augustus 2009 23:05 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Alphen en Leiden zijn dure gemeentes om in te wonen. Alles daartussen (waar ik ook woon) is ook prijzig. Je kan er namelijk landelijk wonen terwijl je toch dichtbij de grote steden zit.
Ik woon zelf in Groene Hart, vlakbij Alphen a/d Rijn en wonen is hier gewoon erg goed. Vooral voor mensen met jonge kinderen die een baan in de Randstad hebben is het een goede uitkomst. Omdat je snel op je werk kan zijn, en je kinderen in een mooie omgeving kan laten opgroeien.quote:Op maandag 3 augustus 2009 23:08 schreef jkdjjsop het volgende:
[..]
Aha. Nouja, ik vind Leiden als stad niet zoveel aan, maar het groene hart is misschien best aantrekkelijk.
In Amsterdam weet ik ook nog wel wat leeg te staan +1 jaar zeker op een goede lokatie, maar ja er ligt geen vloer in en ik ben rampzalig met parket leggenquote:Op woensdag 29 juli 2009 10:16 schreef jkdjjsop het volgende:
http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/nieuwsbericht?NewsID=62077
Ik zat er eigenlijk al op te wachten. We zullen dit de komende tijd wel vaker gaan zien. Immers, de termijn van 1 jaar komt voor veel leegstaande huizen akelig dichtbij, of is inmiddels al overschreden.
http://www.rtvnh.nl/nieuws/index.asp?newsid=100499&tijdlijn=1quote:In de regio's Haarlem en 't Gooi zijn de huizenprijzen het sterkst gedaald van heel Nederland. Dit blijkt uit berekeningen van onderzoeksbureau ABF Valuation.
Blaricum is het meest getroffen. De gemiddelde prijs van een woonhuis daalde er met 18,5% in het tweede kwartaal van 2009.Naarden volgt op de voet met een daling van 15,3%. De gemiddelde prijs in 't Gooi en de Vechtstreek daalde in een half jaar tijd met 15,7%. Ook de agglomeratie Haarlem kende een flinke daling: de woningprijzen gingen in deze periode met 12,7% in prijs omlaag.
Woningprijzen kwaartaalbericht (PDF-bestand)
http://www.abfvaluation.nl/uploads/downloads/de_wox_2009k2.pdf
Dan ga je er toch zo inzitten? Wat kan jou die vloer nog schelen, als je aan de Herengracht woont? Koop gewoon wat goedkope vloerbedekking bij de Leen Bakker en klaar is Kees.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 04:40 schreef WammesWaggel het volgende:
[..]
In Amsterdam weet ik ook nog wel wat leeg te staan +1 jaar zeker op een goede lokatie, maar ja er ligt geen vloer in en ik ben rampzalig met parket leggen![]()
Dat van Haarlem verbaast me wel. Ik had verwacht dat de prijzen daar op pijl zouden blijven omdat die stad erg gewild is. Blijkbaar is dat laatste toch ook niet zo het geval.quote:
Offtopic: welk dorpske woont gij?quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 00:12 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Ik woon zelf in Groene Hart, vlakbij Alphen a/d Rijn en wonen is hier gewoon erg goed. Vooral voor mensen met jonge kinderen die een baan in de Randstad hebben is het een goede uitkomst. Omdat je snel op je werk kan zijn, en je kinderen in een mooie omgeving kan laten opgroeien.
Niet zozeer het feit dat ze naast de snelweg liggen, maar het feit dat het gewilde huizen zijn, plus het feit dat er niet ontzettend veel bijgebouwd wordt in deze buurt zorgt ervoor dat de vraagprijs hoog is. Het dorp waarin ik woon kent bijvoorbeeld bijna geen starters-segment, die vertrekken allemaal naar Alphen dat vele malen goedkoper is.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 00:17 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Zijn huizen in het groene hart die dichtbij de snelweg gelegen zijn duurder?
Jammer dat ik deze week op vakantie ben geweest, anders was ik zaterdag bij Trekkertrek aanwezig geweestquote:
Daar gaan de huizenprijzen.quote:IT-onderzoeker Adriaan Meij van AME Research kwam vorige maand met een rapport dat de werkloosheid in de sector op kan lopen naar 12 procent in 2010.
Was supergezellig man, je hebt echt wat gemist!quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 10:39 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Jammer dat ik deze week op vakantie ben geweest, anders was ik zaterdag bij Trekkertrek aanwezig geweest
Ik denk dat het wel meevalt. Veel van die IT'ers hebben grote buffers opgebouwd.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 12:50 schreef pberends het volgende:
'IT-wereld staat voor ontslaggolf'
[..]
Daar gaan de huizenprijzen.
Ik denk dat die ontslaggolf onder het IT personeel bij bedrijven zoals Logica,Atos/Cap etc wel mee zal vallen. Denk dat de meeste ontslagen vallen bij IT personeel bij bedrijven zelf, er zijn immers heel wat outsourcingtrajexten opgestart om intern personeel kwijt te raken. Verder hebben de meeste IT bedrijven, als ik de interne berichten moet geloven, een dik plan opgesteld aangaande de mexicaanse griep. Lijkt me sterk dat daarbij hoort dat je na het laten afvloeien van 8-10% van je werknemers er nog eens 10% naar huis stuurt. Interne signalen dat er gedwongen ontslagen gaan vallen zijn er ook niet. Interne cijfers zagen er ook "goed" uit.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 12:50 schreef pberends het volgende:
'IT-wereld staat voor ontslaggolf'
[..]
Daar gaan de huizenprijzen.
Dat ben ik dan weer niet met je eens. Ik zie dat ook bij vrienden van me, die voor dit soort bedrijven werken. Die zitten allemaal op de schopstoel nadat hun project afloopt. Shell is bijvoorbeeld behoorlijk in projecten aan het snijden, en Shell is grootafnemer van Logica.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 13:19 schreef dramatiek het volgende:
[..]
Ik denk dat die ontslaggolf onder het IT personeel bij bedrijven zoals Logica,Atos/Cap etc wel mee zal vallen.
quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 10:39 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Jammer dat ik deze week op vakantie ben geweest, anders was ik zaterdag bij Trekkertrek aanwezig geweest
Weet jij niet wat een trekkertrek is???quote:
Vanmiddag komt mn accountmanager langs voor het maandelijkse gesprek... Eens vragen hoe het bij ons zit met de toekomstverwachtingen.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 13:29 schreef jkdjjsop het volgende:
[..]
Dat ben ik dan weer niet met je eens. Ik zie dat ook bij vrienden van me, die voor dit soort bedrijven werken. Die zitten allemaal op de schopstoel nadat hun project afloopt. Shell is bijvoorbeeld behoorlijk in projecten aan het snijden, en Shell is grootafnemer van Logica.
Gelukkig ontspringen ze tot nu toe nog steeds de dans doordat toch net een ander wordt ontslagen, maar dat houdt een keer op natuurlijk.
Volgens mij zie jij in alle berichten van zulke strekking daling van huizenprijzenquote:Op dinsdag 4 augustus 2009 12:50 schreef pberends het volgende:
'IT-wereld staat voor ontslaggolf'
[..]
Daar gaan de huizenprijzen.
Eerlijk gezegd denk ik juist van niet. De meeste van mijn collega's zijn echt het proto-type ICT-detacheerder. Jong, een paar certificaten, arrogant, "vette" lease-bak (Leon of Mini) en geld uitgeven als water.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 13:43 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
Volgens mij zie jij in alle berichten van zulke strekking daling van huizenprijzen![]()
Denk je dat al die mensen dan opeens onder een brug moeten gaan wonen ofzo.
Ik neem aan dat de dikbetaalde IT'ers genoeg buffers hebben om zoiets te kunnen overleven.
Hoezo paniekzaaien![]()
Kijk en dat weet jij dus niet. Op basis van die auto etc kan jij een oordeel vellen?quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 14:05 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd denk ik juist van niet. De meeste van mijn collega's zijn echt het proto-type ICT-detacheerder. Jong, een paar certificaten, arrogant, "vette" lease-bak (Leon of Mini) en geld uitgeven als water.
Ik kan het mis hebben, maar naar mijn idee zijn dit nou net niet de mensen die erg geneigd zijn om te sparen.
Ik weet wat mijn werkgever gemiddeld betaald en daar kan je geen huis voor kopen*. Wel een klein appartement*, maar dan zit je meteen in een top-hypotheek situatie, qua inkomen.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 14:08 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
Kijk en dat weet jij dus niet. Ik heb ook een dikke auto voor de deur maar hou toch heel veel geld over in de maand. Die auto is slechts de buitenkant en je kan niet in iemand zijn portomonee kijken.
Mwah, dat geldt vooral voor de jongste lichting. De al wat ouderen zijn vaak dinky's, wonen in een duur koophuis in een Vinexwijk en gaan 3x per jaar op vakantie naar verre oorden. Die houden maandelijks genoeg geld over.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 14:05 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd denk ik juist van niet. De meeste van mijn collega's zijn echt het proto-type ICT-detacheerder. Jong, een paar certificaten, arrogant, "vette" lease-bak (Leon of Mini) en geld uitgeven als water.
Tsjah dan doen ze de leasbak maar uit de bijtelling. het is maar waar je prioriteiten liggenquote:Op dinsdag 4 augustus 2009 14:11 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Ik weet wat mijn werkgever gemiddeld betaald en daar kan je geen huis voor kopen*. Wel een klein appartement*, maar dan zit je meteen in een top-hypotheek situatie, qua inkomen.
De gemiddelde collega van mij, wil dood nog niet in zo'n appartement liggen. Is helemaal niet "hip" en je kan er al helemaal niet "chickies mee hosselen".
* Gebaseerd op de gemiddelde huizenprijzen
quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 14:12 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
Tsjah dan doen ze de leasbak maar uit de bijtelling. het is maar waar je prioriteiten liggen
Kan zijn, maar bij mijn werkgever werken bijna geen "ouderen". De gemiddelde leeftijd is volgens mij nog niet eens 25.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 14:11 schreef jkdjjsop het volgende:
[..]
Mwah, dat geldt vooral voor de jongste lichting. De al wat ouderen zijn vaak dinky's, wonen in een duur koophuis in een Vinexwijk en gaan 3x per jaar op vakantie naar verre oorden. Die houden maandelijks genoeg geld over.
Pas als er eventueel kinderen komen gaat daar weer wat vanaf, maar dat stellen die IT'ers ook vaak heel lang uit, als het er überhaupt al van komt.
Uiteraard is dit nogal een generalisatie, maar ik zie het zo toch vaak gebeuren bij vrienden.
Nou ja een koophuis is natuurlijk geen probleem dat heb ik zelf ook. Ik ga me alleen niet in de schulden steken en ben nu nog zeker tevreden maar als ik om me heen kijk dat mensen zich in de schulden steken voor een huis omdat dat voor de buitenwereld moet, maar ondertussen de euroshopper cola serveren weet ik wel hoe laat het isquote:Op dinsdag 4 augustus 2009 14:14 schreef RvLaak het volgende:
[..], maar ondertussen verklaren ze mij wel voor gek dat ik (nog) geen koophuis heb met een tophypotheek... Ik lach me helemaal kapot als zij door die hypo in de problemen komen
Dan klopt het ook wel dat je niet zoveel verdient. Bedrijven als Logica zijn echter een stuk scheutiger (en professioneler ook) met hun beloningen.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 14:15 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Kan zijn, maar bij mijn werkgever werken bijna geen "ouderen". De gemiddelde leeftijd is volgens mij nog niet eens 25.
Alleen nemen zij niemand meer aanquote:Op dinsdag 4 augustus 2009 14:17 schreef jkdjjsop het volgende:
[..]
Dan klopt het ook wel dat je niet zoveel verdient. Bedrijven als Logica zijn echter een stuk scheutiger (en professioneler ook) met hun beloningen.
Het is natuurlijk ook mogelijk dat ze de euroschopper (quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 14:16 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
Nou ja een koophuis is natuurlijk geen probleem dat heb ik zelf ook. Ik ga me alleen niet in de schulden steken en ben nu nog zeker tevreden maar als ik om me heen kijk dat mensen zich in de schulden steken voor een huis omdat dat voor de buitenwereld moet, maar ondertussen de euroshopper cola serveren weet ik wel hoe laat het is
Dat klopt.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 14:18 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Alleen nemen zij niemand meer aan.
Rightquote:Op dinsdag 4 augustus 2009 14:19 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Het is natuurlijk ook mogelijk dat ze de euroschopper () cola lekker vinden...
Ik denk dat dat heel erg meevalt, ben net sinds een jaar vanuit detachering, intern gegaan en ben daar momenteel erg blij toe. Hier worden zoveel mogelijk externen eruit gewipt, projecten stil gezet etc. etc..quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 13:19 schreef dramatiek het volgende:
[..]
Ik denk dat die ontslaggolf onder het IT personeel bij bedrijven zoals Logica,Atos/Cap etc wel mee zal vallen. Denk dat de meeste ontslagen vallen bij IT personeel bij bedrijven zelf, er zijn immers heel wat outsourcingtrajexten opgestart om intern personeel kwijt te raken. Verder hebben de meeste IT bedrijven, als ik de interne berichten moet geloven, een dik plan opgesteld aangaande de mexicaanse griep. Lijkt me sterk dat daarbij hoort dat je na het laten afvloeien van 8-10% van je werknemers er nog eens 10% naar huis stuurt. Interne signalen dat er gedwongen ontslagen gaan vallen zijn er ook niet. Interne cijfers zagen er ook "goed" uit.
Er is wel een acceleratie van het het aantal offshoreprojecten te zien, dat kan t.z.t. bij afronding wel wat banen gaan schelen.
Ik denk iig dat Sanderink het vooral over het licht in zijn eigen tunnel heeft, misschien zit hij op een anders spoor...
Volgens mn accountmanager; bedrijf zit nog in de groene cijfers en neemt weer mensen aan.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 13:36 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Vanmiddag komt mn accountmanager langs voor het maandelijkse gesprek... Eens vragen hoe het bij ons zit met de toekomstverwachtingen.
Is dat erg dan, dat je certificaten moet halen? Lijkt me niet meer dan logisch. Als ik zie wat er allemaal voor prutsers in de ICT werkzaam zijn, werkelijk beschamend gewoon.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 16:43 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Volgens mn accountmanager; bedrijf zit nog in de groene cijfers en neemt weer mensen aan.
Alleen "mag" ik nu wel een aantal certificaten gaan halen...Want "marktonderzoek wijst uit dat de opdrachtgevers deze kennis waarderen".
eigenlijk een andere discussie, maar goed...quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 16:45 schreef jkdjjsop het volgende:
[..]
Is dat erg dan, dat je certificaten moet halen? Lijkt me niet meer dan logisch. Als ik zie wat er allemaal voor prutsers in de ICT werkzaam zijn, werkelijk beschamend gewoon.
Lijkt me eerder positief. hoe meer je (aantoonbaar op papier) kan hoe sterker je straks staat mocht het toch misgaan. Heb je wel weer deze certificaten erbij.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 16:43 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Volgens mn accountmanager; bedrijf zit nog in de groene cijfers en neemt weer mensen aan.
Alleen "mag" ik nu wel een aantal certificaten gaan halen...Want "marktonderzoek wijst uit dat de opdrachtgevers deze kennis waarderen".
Wat moet je nu doen dan? Beetje MCSE-dingetjes ofzo, beginnend met MCP?quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 16:47 schreef RvLaak het volgende:
[..]
eigenlijk een andere discussie, maar goed...
Nee, natuurlijk wil ik graag doorleren. Maar dan wel in de richting die ik wil. Niet het certificaat wat mij nu verplicht wordt. Maar goed, gevalletje "u vraagt, wij draaien".
Heb nogal een aversie tegen het onderwerp (Office2k7).quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 16:48 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
Lijkt me eerder positief. hoe meer je (aantoonbaar op papier) kan hoe sterker je straks staat mocht het toch misgaan. Heb je wel weer deze certificaten erbij.
Office2k7 dus, maar ook een upgrade van mn MCSA naar MCITP. Dat laatste doe ik ook met enige tegenzin, maar dat komt vooral door Vista. Moet alleen wel ff kijken hoeveel certificaten ik moet halen voor die upgrade. 1 of 2, hoop 1quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 16:50 schreef jkdjjsop het volgende:
[..]
Wat moet je nu doen dan? Beetje MCSE-dingetjes ofzo, beginnend met MCP?
Zit al een tijdje te denken om psychologie op te pakken...quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 16:59 schreef jkdjjsop het volgende:
Afijn, als ik jou was zou ik een èchte studie oppakken en een vak leren. Anders blijf je deze ellende krijgen.
Is psychologie niet fulltime? Normaal wel toch?quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 17:01 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Zit al een tijdje te denken om psychologie op te pakken...Al was het alleen maar voor mn eigen lol, maar een full-time studie is momenteel ietwat duur denk ik.
quote:Daarbij is de IT sowieso niet zo leuk meer, teveel prutsers.
Ik zit ook in de IT, niet meer in de techniek, dat scheelt voor mij persoonlijk al een berg. Maar ik baal er wel dagelijks van dat ik "in de IT zit".quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 17:01 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Zit al een tijdje te denken om psychologie op te pakken...Al was het alleen maar voor mn eigen lol, maar een full-time studie is momenteel ietwat duur denk ik.
Daarbij is de IT sowieso niet zo leuk meer, teveel prutsers.
Hier iig die van CAP:quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 17:26 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Wanneer komen de cijfers van het 2e kwartaal of zijn die er al?
Bedoel natuurlijk de werkeloosheidscijfersquote:Op dinsdag 4 augustus 2009 18:37 schreef Idler het volgende:
[..]
Hier iig die van CAP:
http://www.nl.capgemini.c(...)-line-with-targets-/
Vandaar dan de opmerking "Al was het alleen maar voor mn eigen lol"quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 18:59 schreef bleiblei het volgende:
Een vak leren en Psychologie studeren op 1 pagina is toch wel 1 van de meest lachwekkende dingen die ik vandaag tegen gekomen ben. Kan je beter in de "IT zitten".
Ook daar zijn 3 man uit ontsnapt, dus het is mogelijkquote:Op dinsdag 4 augustus 2009 17:32 schreef dramatiek het volgende:
[..]
Ik zit ook in de IT, niet meer in de techniek, dat scheelt voor mij persoonlijk al een berg. Maar ik baal er wel dagelijks van dat ik "in de IT zit".![]()
![]()
Probeer er maar eens uit te komen
Alcatraz
Doe deeltijd Psychologie, propedeuse bijna af. valt best te doen. Kost wel een berg, maar de belasting geeft je dan wel weer 42% terug, dat scheelt dan weer.
Kopenquote:Op dinsdag 4 augustus 2009 22:21 schreef XDo het volgende:
TVP, omdat ik opzoek ben naar een koop-appartement hier ook wat nieuws meepikken
Dat duurt me te lang, iets huren vind ik zonde van mijn geld en krakers heb ik een hekel aan.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 22:24 schreef pberends het volgende:
[..]
Kopen.
Kijk over een paar jaar nog eens.
Als je verwacht dat de huizenprijzen met 10% dalen is huren geen weggegooid geld. Als je koopt betaal je ook rente (zie je ook niks van terug) en ben je ook nog 10% van je aankoopbedrag kwijt (want als je een jaar later koopt kun je een soortgelijk appartement krijgen voor 10% minder geld). Als je niet hoeft nu en gelooft dat de markt verder daalt, dan loont het zich dus om te wachten. Ook als je 6000 euro huur betaald hebt.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 22:27 schreef XDo het volgende:
[..]
Dat duurt me te lang, iets huren vind ik zonde van mijn geld en krakers heb ik een hekel aan.
Daarentegen ben ik allesbehalve financieel onderlegt dus misschien wil je je standpunt aan me uitleggen? (De prijzen zijn nu toch al gedaald tov een jaar terug??)
Gewoon lekker kopen laat die pberends lekker lullen en echt onderbouwen doet hij ook nietquote:Op dinsdag 4 augustus 2009 22:27 schreef XDo het volgende:
[..]
Dat duurt me te lang, iets huren vind ik zonde van mijn geld en krakers heb ik een hekel aan.
Daarentegen ben ik allesbehalve financieel onderlegt dus misschien wil je je standpunt aan me uitleggen? (De prijzen zijn nu toch al gedaald tov een jaar terug??)
Ik kan nog steeds hetzelfde bedrag lenen als een half jaar geledenquote:Op dinsdag 4 augustus 2009 23:27 schreef henkway het volgende:
Daarom wordt de payability steeds moeilijker.
Kijk gewoon om je heen en je ziet dat er 40-50% van de top af moet. Situatie te vergelijken met Japan in de jaren '90quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:05 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
Gewoon lekker kopen laat die pberends lekker lullen en echt onderbouwen doet hij ook niet
Leuk zo'n grafiekje maar wat zegt dat dan over NL?quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:08 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Kijk gewoon om je heen en je ziet dat er 40-50% van de top af moet. Situatie te vergelijken met Japan in de jaren '90
[ afbeelding ]
Situatie vergelijkbaar met Nederland, wij gaan ook een periode in met deflatie, en in Japan werd ook lange tijd gedacht dat prijzen niet konden dalen door ruimteschaarste.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:09 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
Leuk zo'n grafiekje maar wat zegt dat dan over NL?
Dat ook in een dichtbevolkt land met grondschaarste de vastgoedprijzen kunnen dalen. Zelf in een stad als Tokyo waar er meer schaarste heerst dan hier.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:09 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
Leuk zo'n grafiekje maar wat zegt dat dan over NL?
Binnenkort is wel over enkele jaren, en ja waarschijnlijk is het dan mogelijk.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:15 schreef Bulletdodger het volgende:
Oke dus ik kan binnenkort een huis kopen voor 125k die nu voor 250k op funda staat?
ik geloof het niet zo.. Eigenaren blijven dan met een gigantische restschuld zitten die blijven dus gewoon zitten waar ze zitten.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:17 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Binnenkort is wel over enkele jaren, en ja waarschijnlijk is het dan mogelijk.
Verplichte verkopen zul je gaan krijgen net zoals in de US, veel mensen die werkloos worden, zullen hun hypotheek verplichtingen niet meer kunnen voldoen.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:21 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
ik geloof het niet zo.. Eigenaren blijven dan met een gigantische restschuld zitten die blijven dus gewoon zitten waar ze zitten.
Zien de doemdenkers hier dan niet dat het niet zo makkelijk is als ze denken: Ooh daar moet 40% af zonder even verder te denken dat een eigenaar met restschuld bliijft zitten ( ff 125k bijlenen kost ook niets natuurlijk)
Makkelijk gezegd natuurlijk, wens blijft de vader van de gedachte nietwaar?
Als ik met 1 potientieel 125k restschuld zou blijven zitten zou ik echt niet gaan verkopen jij wel?
Een bank ziet ook wel dat als iemand met een restschuld van 125k blijft zitten dat diegene ook dat niet kan betalen daar heeft een bank ook geen belang bij.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:23 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Verplichte verkopen zul je gaan krijgen net zoals in de US, veel mensen die werkloos worden, zullen hun hypotheek verplichtingen niet meer kunnen voldoen.
Dan verkopen ze het zelf niet, dat doet de bank wel voor ze..
Ok baas, geloof maar in de goede wil van banken in dit alles. Uiteindelijk zullen de huizenprijzen toch wel 40-50% gaan corrigeren, of U het nu graag ziet of niet.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:25 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
Een bank ziet ook wel dat als iemand met een restschuld van 125k blijft zitten dat diegene ook dat niet kan betalen daar heeft een bank ook geen belang bij.
Daar is de NHG voor uitgevonden. Als het goed gaat wint de bank, als het fout gaat ook.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:25 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
Een bank ziet ook wel dat als iemand met een restschuld van 125k blijft zitten dat diegene ook dat niet kan betalen daar heeft een bank ook geen belang bij.
Persoonlijk schat ik 80% lager in 2011 en bloed op de straatquote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:27 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Ok baas, geloof maar in de goede wil van banken in dit alles. Uiteindelijk zullen de huizenprijzen toch wel 40-50% gaan corrigeren, of U het nu graag ziet of niet.
Tsjah echte onderbouwingen hoef je ook niet te verwachten in dit topic dit zijn meer onderbuik gevoelens. Moet ik naar aanleiding van een japans grafiekje meteen klakkeloos geloven dat hetzelfde hier gaat gebeuren? Hebben ze daar ook HRA etcetera? Dat is pas een prijsopdrijvende factor.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:27 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Ok baas, geloof maar in de goede wil van banken in dit alles. Uiteindelijk zullen de huizenprijzen toch wel 40-50% gaan corrigeren, of U het nu graag ziet of niet.
Joh, laat lekker lullen die gast, die 50% correctie kan hij (voorlopig) alleen maar van dromenquote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:38 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
Tsjah echte onderbouwingen hoef je ook niet te verwachten in dit topic dit zijn meer onderbuik gevoelens. Moet ik naar aanleiding van een japans grafiekje meteen klakkeloos geloven dat hetzelfde hier gaat gebeuren? Hebben ze daar ook HRA etcetera? Dat is pas een prijsopdrijvende factor.
Mensen die hier roepen dat er makkelijk 50% af kan neem ik niet echt serieus. dat zijn vaak uitiingen van frustratie.
Ik ben zelf geen profiteur van stijgende huizenprijzen, mijn volgende huis zal dan duurder worden, het gaat mij meer om het effect op de economie maar goed daar denken jullie ook niet bij na of wel soms?
Dus jullie zijn blij dat als het 40-50 procent "gecorrigeerd" is en de economie komt niet meer uit het slop dat jullie dan blij zijn?
Nee, daar ben ik niet blij mee, maar het is wel realistisch. Als je kijkt naar de langere termijn dan zie je dat huizenprijzen inflatiegecorrigeerd amper stijgen, dus waarom zou dat in de afgelopen 15 jaar veranderd zijn?quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:38 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
Dus jullie zijn blij dat als het 40-50 procent "gecorrigeerd" is en de economie komt niet meer uit het slop dat jullie dan blij zijn?
Banken hebben absoluut geen enkele baat bij hypotheekschulden die op korte termijn niet kunnen worden ingelost. Ze hebben er absoluut wel baat bij dat ze na 30, 40 of 50 jaar de hypotheekschuld hebben afgelost. Banken zullen ten allen tijde continuiteit willen op hun uitstaande hypotheekleningen.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:27 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Ok baas, geloof maar in de goede wil van banken in dit alles. Uiteindelijk zullen de huizenprijzen toch wel 40-50% gaan corrigeren, of U het nu graag ziet of niet.
Inderdaad, het is vast een gefrustreerde huurder. Mensen die in 1990 riepen dat de prijzen niet hoger konden en dat ze gingen wachten tot de daling, nou die hebben heel lang gewacht tot 2008 iigquote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:39 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Joh, laat lekker lullen die gast, die 50% correctie kan hij (voorlopig) alleen maar van dromen
Dat dus.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:41 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Banken hebben absoluut geen enkele baat bij hypotheekschulden die op korte termijn niet kunnen worden ingelost. Ze hebben er absoluut wel baat bij dat ze na 30, 40 of 50 jaar de hypotheekschuld hebben afgelast. Banken zullen ten allen tijde continuiteit willen op hun uitstaande hypotheekleningen.
Realistisch op basis waarvan? Een japanse grafiek? Het feit dat we (wederom) in een crisis zouden zitten, a la de jaren 80?quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:40 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Nee, daar ben ik niet blij mee, maar het is wel realistisch. Als je kijkt naar de langere termijn dan zie je dat huizenprijzen inflatiegecorrigeerd amper stijgen, dus waarom zou dat in de afgelopen 15 jaar veranderd zijn?
Ja, we zitten op dit moment in dezelfde situatie waar Japan al 20 jaar in zit.. Deflatie here we comequote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:45 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Realistisch op basis waarvan? Een japanse grafiek? Het feit dat we (wederom) in een crisis zouden zitten, a la de jaren 80?
En Japan heeft precies dezelfde huizenmarkt? Dezelfde regulerende maatregelen door de overheid? Dezelfde 'woningnood' (200.000 huizen in de verkoop and counting) ? Hetzelfde huur/koop gat?quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:46 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Ja, we zitten op dit moment in dezelfde situatie waar Japan al 20 jaar in zit.. Deflatie here we come
*Bookmark*quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:33 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Persoonlijk schat ik 80% lager in 2011 en bloed op de straat
De bank heeft liever 125K dan helemaal niets. Als iemand zijn lasten niet meer kan betalen, zal die persoon momenteel wat uitstelling van executie krijgen. Maar ook dat houdt op een gegeven moment op.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 09:25 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
Een bank ziet ook wel dat als iemand met een restschuld van 125k blijft zitten dat diegene ook dat niet kan betalen daar heeft een bank ook geen belang bij.
Nee hoor, ik verwacht ook een daling van vele procenten, maar we (vriendin en ik) hebben besloten om of over 5 jaar, of als we ons droomhuisje tegenkomen, te gaan kopen.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 10:45 schreef capricia het volgende:
Ik neem aan dat mensen die verwachten dat de huizenprijzen met 50% gaan dalen, ook de komende 20 jaar gaan wachten op die daling...![]()
Als je het betalen kunt, dan moet je gewoon voor je droomhuis gaan. Het is zonde van de jaren in je leven als je alleen maar gaat zitten wachten.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 11:34 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Nee hoor, ik verwacht ook een daling van vele procenten, maar we (vriendin en ik) hebben besloten om of over 5 jaar, of als we ons droomhuisje tegenkomen, te gaan kopen.
Ook als je droomhuis volgens velen hier overpriced is? Ik bedoel 50% is toch flink besparen op de maandlastenquote:Op woensdag 5 augustus 2009 11:34 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Nee hoor, ik verwacht ook een daling van vele procenten, maar we (vriendin en ik) hebben besloten om of over 5 jaar, of als we ons droomhuisje tegenkomen, te gaan kopen.
quote:Op woensdag 5 augustus 2009 11:31 schreef RvLaak het volgende:
[..]
De bank heeft liever 125K dan helemaal niets. Als iemand zijn lasten niet meer kan betalen, zal die persoon momenteel wat uitstelling van executie krijgen. Maar ook dat houdt op een gegeven moment op.
Yep, met als onderstaande reden:quote:Op woensdag 5 augustus 2009 11:42 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
Ook als je droomhuis volgens velen hier overpriced is? Ik bedoel 50% is toch flink besparen op de maandlasten(als er dan nog een bank is die daarop een hypotheek verstrekt)
De 5 jaar termijn is BTW puur om te sparen. We gaan de kk en de inrichting niet financieren. Vreemd genoeg, sparen wij voor dat soort zakenquote:Op woensdag 5 augustus 2009 11:41 schreef capricia het volgende:
[..]
Als je het betalen kunt, dan moet je gewoon voor je droomhuis gaan. Het is zonde van de jaren in je leven als je alleen maar gaat zitten wachten.
Klopt, maar banken zullen zo weinig mogelijk risico willen lopen. Dus ze zullen als eerste een analyse maken over hoe groot de kans is dat ze überhaupt hetzelfde (of groter) bedrag terug zullen krijgen als dat de executie verkoop op zal leveren.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 11:57 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Natuurlijk niet. Als de bank 10 jaar lang wat minder krijgt maar op het eind meer dan 70% van de schuld terugkrijgt, dan zullen ze dat natuurlijk veel sneller doen dan een of andere executieverkoop die maar de helft oplevert.
Prima plan hoor om dat niet mee te financieren de AFM is blij met jequote:Op woensdag 5 augustus 2009 12:04 schreef RvLaak het volgende:
De 5 jaar termijn is BTW puur om te sparen. We gaan de kk en de inrichting niet financieren. Vreemd genoeg, sparen wij voor dat soort zaken.
En die analyse zal bij een executieverkoop altijd nadelig uitvallen, geloof mij maarquote:Op woensdag 5 augustus 2009 12:06 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Klopt, maar banken zullen zo weinig mogelijk risico willen lopen. Dus ze zullen als eerste een analyse maken over hoe groot de kans is dat ze überhaupt hetzelfde (of groter) bedrag terug zullen krijgen als dat de executie verkoop op zal leveren.
Lijkt mij, iig.
Lig aan de verwachtte waardedaling in de toekomst. Een executieverkoop nu kan veel voordeliger zijn, dan er mee wachten.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 12:55 schreef Scorpie het volgende:
[..]
En die analyse zal bij een executieverkoop altijd nadelig uitvallen, geloof mij maar
Ik denk dat de huizenprijzen mogelijk met 50 of 60% kunnen dalen, maar als ze 25% gezakt zijn vanaf het hoogtepunt zou je opzich al best kunnen instappen.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 10:45 schreef capricia het volgende:
Ik neem aan dat mensen die verwachten dat de huizenprijzen met 50% gaan dalen, ook de komende 20 jaar gaan wachten op die daling...![]()
alles kan. Maar ooit ga je dood, dus stel ik voor om maar gewoon NU te leven...quote:Op woensdag 5 augustus 2009 18:03 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik denk dat de huizenprijzen mogelijk met 50 of 60% kunnen dalen, maar als ze 25% gezakt zijn vanaf het hoogtepunt zou je opzich al best kunnen instappen.
Doen ze uiteindelijk ook, zo ook die woning op Ijburg in Amsterdam, kreeg je een vliegtuig bij voor 2 miljoenquote:Op woensdag 5 augustus 2009 18:00 schreef Prutzenberg het volgende:
Ik snap dat ook niet. Auto's, paarden e.d. bij een huis aanbieden. Kost mij uiteindelijk alleen maar meer geld.
Waarom gooien ze niet gewoon de vraagprijs naar beneden?
Je vergeet dat de klappen (flink dalende vraagprijzen) ALLEEN gelden voor mensen die hun huis MOETEN verkopen.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:18 schreef Startertjes het volgende:
Het wordt bijna genant dat er nog mensen zijn die denken dat een daling van 40 a 50% onmogelijk is. Uiteraard zullen er verschillen zijn in daling per locatie en segment, maar na de top in Q2 2008 is er gemiddeld al ruim 10% af. En in bepaalde regio's al veel meer, bv Blaricum -/- 19% ! http://www.fd.nl/artikel/(...)an-volledig-onderuit
En dit is pas na 1 jaar van dalingen zonder massa-werkloosheid en met geforceerd lage rente! Wat er de komende jaren zal gebeuren is niet te voorspellen, maar grote dalingen zijn simpelweg niet meer uit te sluiten als optie.
Wij stonden 3 jaar geleden voor de keuze om wel of niet te kopen en hebben het gelukkig niet gedaan. Inmiddels 40k eur gespaard en er komt elk jaar dat we wachten 20k eur bij. Stel: al gaan huizenprijzen in ons gebied maar 30% omlaag dan kopen we over 3 jr huis wat eerst 200k eur kostte voor 140k eur, wat resulteert in hypotheek / lening van 50k eur die we versneld gaan aflossen. Binnen enkele jaren dus geen huur/rente/aflossing meer![]()
Dan zouden we wel complete debielen zijn geweest als we 3 jr geleden voor 220k eur (incl kk) een hypotheek voor 30 jaar hadden afgesloten.
Prijzen vliegen echt niet weer 1,2,3 zohard omhoog als voor de crisis. Er was een bubbel ontstaan op de huizenmarkt, en voordat die prijzen weer volledig hersteld zijn ben je vele en vele jaren bezig..quote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:24 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Je vergeet dat de klappen (flink dalende vraagprijzen) ALLEEN gelden voor mensen die hun huis MOETEN verkopen.
Zodra die tendens voorbij is (als in, mensen die net op het verkeerde moment een huis gekocht hebben en nu hun oude huis niet verkocht krijgen, EN mensen die de hypo niet meer op kunnen brengen en in executieachtige taferelen belanden) veert de gehele markt weer terug naar de huidige maatstaven.
Kortom, je kan wachten tot je een ons weegt. Maar blijf er wel bovenop zitten, want die dalende prijzen (verwacht ik iig) kunnen hoppetee omhoog vliegen naar het oude niveau als de ellende voorbij is. Dit is in ieder geval geen luilekkerland waar je de komende jaren lekker op je gemakje kan rondkijken naar een goeie deal omdat de prijzen toch tijden blijven dalen.
Als je net een huis gekocht hebt, dan zet je em niet snel te koop met verlies.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:28 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Prijzen vliegen echt niet weer 1,2,3 zohard omhoog als voor de crisis. Er was een bubbel ontstaan op de huizenmarkt, en voordat die prijzen weer volledig hersteld zijn ben je vele en vele jaren bezig..
hij vergeet alleen dat hij zich nu helemaal lekker maakt, (bla bla bla ik koop over 3 jaar een huis voor 140k) en teleurgesteld zal zijn als dit niet zo is.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:29 schreef bleiblei het volgende:
Daarnaast "Startertje", ik weet niet waar je een huis zoekt, maar als je 3 jaar geleden in Amsterdam een huis had gekocht, had je daar nu al 30% winst op gepakt. Wat overigens compleet debiel is. Maar dan heb je WEL nog een buffertje om terugvallende prijzen op te vangen.
Tsjah en je weet wat er gaat gebeuren met weinig aanbod en veel vraag (al die klaplopers die denken voor een prikkie een huis te kunnen kopen)quote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:33 schreef bleiblei het volgende:
Zolang er geen huizen op de markt zijn, valt er bar weinig te scoren voor de lui die hier al tijden roepen dat alles in elkaar gaat donderen.
Vanaf volgend jaar zul je ook gedwongen huizenverkopen in Nederland steeds meer gaan zien, hoe triest het ook is. De klap voor de economie moet nog komen, is pas amper begonnen..quote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:33 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Als je net een huis gekocht hebt, dan zet je em niet snel te koop met verlies.
Of dat slim is of niet, laat ik ff buiten beschouwing, maar dat betekend wel dat er een enorme stop komt op de markt omdat veeeeel minder mensen hun huis weer te koop gaan zetten, als ze dat niet hoeven. Zolang er geen huizen op de markt zijn, valt er bar weinig te scoren voor de lui die hier al tijden roepen dat alles in elkaar gaat donderen.
Als je wil scoren moet je goed gokken waar het dieptepunt zit en dan direct toe slaan. Zodra het aanbod op is, zal er niet heel veel meer bij komen.... Denk ik. Tot de prijzen weer op een niveau zitten dat de minder slim denkende persoon denkt "weet je wat, ik wil nu weer mijn huis te koop zetten".
Dachten ze in Tokyo ook altijd, uiteindelijk bleek dat de prijs toch kon halverenquote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:34 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
Tsjah en je weet wat er gaat gebeuren met weinig aanbod en veel vraag (al die klaplopers die denken voor een prikkie een huis te kunnen kopen)
Hoppa prijs omhoog
O ja post dat plaatje nog eens want precies datzelfde gaat hier toch ook gebeuren?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:35 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Dachten ze in Tokyo ook altijd, uiteindelijk bleek dat de prijs toch kon halveren
Nee, jij zegt dat huizenprijzen niet gaan dalen omdat er meer vraag dan aanbod is.. Hetzelfde was aan de hand in Tokyo, en daar gingen de huizenprijzen uiteindelijk ook dalen.. Ik vraag me wel eens af wanneer sommige mensen eens REALISTISCH worden, en die nuchtere hollandse kop van ze gaan gebruiken..quote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:40 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
O ja post dat plaatje nog eens want precies datzelfde gaat hier toch ook gebeuren?
Volgens mij heb ik nergens gezegd dat de prijs niet gaat dalen, dus leg me aub geen woorden in de mondquote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:41 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Nee, jij zegt dat huizenprijzen niet gaan dalen omdat er meer vraag dan aanbod is.. Hetzelfde was aan de hand in Tokyo, en daar gingen de huizenprijzen uiteindelijk ook dalen.. Ik vraag me wel eens af wanneer sommige mensen eens REALISTISCH worden, en die nuchtere hollandse kop van ze gaan gebruiken..
Tsjah en je weet wat er gaat gebeuren met weinig aanbod en veel vraag (al die klaplopers die denken voor een prikkie een huis te kunnen kopen)quote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:43 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
Volgens mij heb ik nergens gezegd dat de prijs niet gaat dalen, dus leg me aub geen woorden in de mond
Maar blijkbaar ben je erg goed op de hoogte van mijn persoonlijjke situatie omdat ik realistisch moet worden
Tsjah als we toch al 25 delen aan het speculeren zijn doen ik natuurlijk lekker mee.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:44 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Tsjah en je weet wat er gaat gebeuren met weinig aanbod en veel vraag (al die klaplopers die denken voor een prikkie een huis te kunnen kopen)
Hoppa prijs omhoog
Nee sorry jij hebt het over stijgende prijzen
Volgens mij denk jij er iets te gemakkelijk over:quote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:33 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Als je net een huis gekocht hebt, dan zet je em niet snel te koop met verlies.
Of dat slim is of niet, laat ik ff buiten beschouwing, maar dat betekend wel dat er een enorme stop komt op de markt omdat veeeeel minder mensen hun huis weer te koop gaan zetten, als ze dat niet hoeven. Zolang er geen huizen op de markt zijn, valt er bar weinig te scoren voor de lui die hier al tijden roepen dat alles in elkaar gaat donderen.
Als je wil scoren moet je goed gokken waar het dieptepunt zit en dan direct toe slaan. Zodra het aanbod op is, zal er niet heel veel meer bij komen.... Denk ik. Tot de prijzen weer op een niveau zitten dat de minder slim denkende persoon denkt "weet je wat, ik wil nu weer mijn huis te koop zetten".
De "ellende" gaat niet meer "voorbij"! De "ellende" is juist ontstaan door de veel te hoge huizenprijzen die totaal niet meer gebaseerd zijn op de prijs van bakstenen en arbeid. Die situatie komt voorlopig niet meer terug. En terecht ookquote:Op donderdag 6 augustus 2009 16:24 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Je vergeet dat de klappen (flink dalende vraagprijzen) ALLEEN gelden voor mensen die hun huis MOETEN verkopen.
Zodra die tendens voorbij is (als in, mensen die net op het verkeerde moment een huis gekocht hebben en nu hun oude huis niet verkocht krijgen, EN mensen die de hypo niet meer op kunnen brengen en in executieachtige taferelen belanden) veert de gehele markt weer terug naar de huidige maatstaven.
Kortom, je kan wachten tot je een ons weegt. Maar blijf er wel bovenop zitten, want die dalende prijzen (verwacht ik iig) kunnen hoppetee omhoog vliegen naar het oude niveau als de ellende voorbij is. Dit is in ieder geval geen luilekkerland waar je de komende jaren lekker op je gemakje kan rondkijken naar een goeie deal omdat de prijzen toch tijden blijven dalen.
Er is gewoon een verband tussen het inkomen en de huizenprijzen dus als het inkomen niet hard daalt dan zullen de huizenprijzen ook niet hard dalenquote:Op donderdag 6 augustus 2009 18:21 schreef LXIV het volgende:
Ik denk toch zeker ook dat er een jarenlange, langzame neerwaartse trend te zien zal zijn. Vergeet niet dat een groot deel van Nederlands groei juist uit die stijgende huizenprijzen kwam. Want er is voor honderden miljarden geleend de afgelopen jaren en een groot deel van dat geld is in de economie terecht gekomen. Die werd daardoor aangejaagd, wat weer tot hogere huizenprijzen leidde, etc.
Als de huizenprijzen dalen en al dat geleende geld juist weer moet worden terugbetaald draait die spiraal de andere kant op.
Er is geen land ter wereld waar de stijging van de huizenprijzen zo veel heeft bijgedragen aan de economie als Nederland. Er is ook geen land ter wereld waar de hypotheekschulden zo hoog zijn als in Nederland. Er is ook geen land waar de overheid de hypotheekrente zo veel terugbetaalt als Nederland. Dat hangt allemaal met elkaar samen.
Nee, je kunt juist wel de komende jaren rustig achteroverleunend kijken hoe de markt steeds verbetert voor de koper. Er zullen heus wel sprongetjes omhoog komen, maar de algemene trend is dalend. En de prijzen van 2007 komen (inflatiegecorrigeerd) denk ik in onze levenstijd nooit meer terug.
Dat is waar. Nog beter gezegd: hetgeen je met een bepaald inkomen kunt financieren. Want of je met hetzelfde inkomen nu 4x zonder HRA kunt lenen of 8x mét HRA scheelt ook erg veel.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 18:27 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Er is gewoon een verband tussen het inkomen en de huizenprijzen dus als het inkomen niet hard daalt dan zullen de huizenprijzen ook niet hard dalen
Als er nieuwe bedrijven opstaan dan kunnen de ontslagenen daar voor 35% minder aan de slag in een tijdelijk dienstverband, die zijn als huizenkoper voorgoed uitgeschakeldquote:Op donderdag 6 augustus 2009 18:32 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat is waar. Nog beter gezegd: hetgeen je met een bepaald inkomen kunt financieren. Want of je met hetzelfde inkomen nu 4x zonder HRA kunt lenen of 8x mét HRA scheelt ook erg veel.
Er zullen toch behoorlijk wat mensen hun baan kwijtraken. Vooral ZZP-ers, mensen uit de bouw, financiele instellingen die reorganiseren, zelfs in de techniek. Dat zijn ook dalende inkomens.
Beetje nutteloos om van een totaal onrelatische situatie uit te gaan niet?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 18:32 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat is waar. Nog beter gezegd: hetgeen je met een bepaald inkomen kunt financieren. Want of je met hetzelfde inkomen nu 4x zonder HRA kunt lenen of 8x mét HRA scheelt ook erg veel.
Er zullen toch behoorlijk wat mensen hun baan kwijtraken. Vooral ZZP-ers, mensen uit de bouw, financiele instellingen die reorganiseren, zelfs in de techniek. Dat zijn ook dalende inkomens.
De huizenprijzen worden toch bepaald door de transacties?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 18:39 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Beetje nutteloos om van een totaal onrelatische situatie uit te gaan niet?
De situatie is nu 4x je inkomen met HRA en hij was 5x je inkomen met HRA, als je daar van uitgaat daalt de huizenprijzen een beetje en hij is nu ook een beetje aan het dalen.
Als dadelijk de werkeloosheid verder oploopt zal de huizenprijzen wel een beetje oplopen maar er zijn voldoende huizenbezitters met 2 inkomens en/of veel spaargeld om een minder jaar uit te kunnen zitten
Zolang er niet veel mensen zijn die moeten verkopen of hun huis uitgezet worden zal de prijs niet al te veel zakkenquote:Op donderdag 6 augustus 2009 19:42 schreef Prutzenberg het volgende:
[..]
De huizenprijzen worden toch bepaald door de transacties?
Het zijn dan juist de mensen zonder twee inkomens en/of spaargeld die moeten verkopen. Leuk voor de mensen die het uitzitten maar die bepalen de prijzen niet.
Vertel, zijn dan de huizenprijzen verdubbeldquote:Op donderdag 6 augustus 2009 20:27 schreef BeamofLight het volgende:
En die knaap hierboven, met zijn 19% daling van de huizenprijs (in Blaricum, denkt 'ie). Die heeft het ook begrepen. Ik quote hem straks nog effe voor over 3 jaar.
Sterk argument. Vanaf nu sta je buitenspelquote:Op donderdag 6 augustus 2009 20:29 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Vertel, zijn dan de huizenprijzen verdubbeld
Liever dat dan de hand van godquote:Op donderdag 6 augustus 2009 20:30 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Sterk argument. Vanaf nu sta je buitenspel
ah, gemiddelde huizenprijs of gewogen gemiddelde?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 20:29 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Vertel, zijn dan de huizenprijzen verdubbeld
Die gaan weleens scheiden en vaker dan je denkt.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 18:39 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
maar er zijn voldoende huizenbezitters met 2 inkomens
Maar als ze langer dan een jaar of 8 getrouwd waren kunnen ze makkelijk herfinancieren, zeker met de lage rentequote:Op donderdag 6 augustus 2009 20:34 schreef sig000 het volgende:
[..]
Die gaan weleens scheiden en vaker dan je denkt.
Dat blijkt in de praktijk erg tegen te vallen, in de meeste gevallen is 1 inkomen niet voldoende om de hypotheeklasten op te brengen en eindigt een scheiding dan ook in verkoop van het huis.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 20:46 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Maar als ze langer dan een jaar of 8 getrouwd waren kunnen ze makkelijk herfinancieren, zeker met de lage rente
En dan worden er 2 huizen teruggekocht en dus?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 20:52 schreef sig000 het volgende:
[..]
Dat blijkt in de praktijk erg tegen te vallen, in de meeste gevallen is 1 inkomen niet voldoende om de hypotheeklasten op te brengen en eindigt een scheiding dan ook in verkoop van het huis.
quote:Op donderdag 6 augustus 2009 21:00 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
En dan worden er 2 huizen teruggekocht en dus?
Na 8 jaar zijn er ook vaak kinderen waarvoor gedokt moet worden.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 21:04 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Een huis van 175.000 euro zal je best met een inkomen na een carriere van 8 jaar kunnen herfinancieren
Dat maakt het moeilijker natuurlijk, maar lang niet iedere scheiding leidt tot een semi-gedwongen verkoop. Vaak leidt het er vaak toe dat juist de huizenmarkt wordt gestimuleerdquote:Op donderdag 6 augustus 2009 21:15 schreef sig000 het volgende:
[..]
Na 8 jaar zijn er ook vaak kinderen waarvoor gedokt moet worden.
Het is een belangrijke factor waardoor er huizen in de verkoop gaan.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 21:17 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
maar lang niet iedere scheiding leidt tot een semi-gedwongen verkoop.
En zolang het niet om 20% gaat zal het met de daling van de huizenprijzen ook wel meevallen. Iets wat tot op heden ook is geblekenquote:Op donderdag 6 augustus 2009 21:29 schreef sig000 het volgende:
[..]
Het is een belangrijke factor waardoor er huizen in de verkoop gaan.
quote:Op donderdag 6 augustus 2009 21:30 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
En zolang het niet om 20% gaat zal het met de daling van de huizenprijzen ook wel meevallen. Iets wat tot op heden ook is gebleken
Dat dacht Madoff ook...quote:Op donderdag 6 augustus 2009 20:24 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Zolang er niet veel mensen zijn die moeten verkopen of hun huis uitgezet worden zal de prijs niet al te veel zakken
Starters blijven er toch wel
Hoe groot?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 21:39 schreef sig000 het volgende:
[..]
Sinds de jaren 90 zijn er steeds meer huizen op 2 inkomens gekocht met vage hypotheekvormen.
De invloed van scheidingen op aanbod van woningen wordt daardoor een steeds grotere factor.
Sterk argumentquote:
Leg jij mij dan eens uit hoe er instroom in een woningmarkt kan blijven als de prijsstijging van de afgelopen 10 jaar door blijft gaan. Er van uit gaande dat de gemiddelde loonstijging ook hetzelfde is.quote:
De huizenprijs stijgt niet maar daaltquote:Op donderdag 6 augustus 2009 21:59 schreef Prutzenberg het volgende:
[..]
Leg jij mij dan eens uit hoe er instroom in een woningmarkt kan blijven als de prijsstijging van de afgelopen 10 jaar door blijft gaan. Er van uit gaande dat de gemiddelde loonstijging ook hetzelfde is.
Ik ken dat grafiekje en geloof ook dat het zal dalen.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 22:03 schreef Vandergeld het volgende:
Zullen we dit figuurtje er nog maar eens bijpakken... Nee U leeft niet in een andere tijd, hoe graag U het ook zou willen.
[ afbeelding ]
Hoe grof?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 22:06 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik ken dat grafiekje en geloof ook dat het zal dalen.
Wat we echter niet mogen vergeten is dat buiten de inflatie om de koopkracht ook steeds toeneemt en dat verhoudingen die mensen betalen aan zaken ook veranderen. Zo besteedde iemand 100 jaar geleden verhoudingsgewijs een veel groter deel aan zijn voeding dan tegenwoordig. Dus blijft er meer ruimte over voor bijvoorbeeld wonen. Je kunt het dus niet echt vergelijken of enkel met inflatie. Toegenomen koopkracht speelt ook een rol. En de mogelijkheid om een groot deel aan wonen te besteden.
Verder zijn huizen in NL natuurlijk grof overgewaardeerd, maar goed.
Zeg scheids, jij roept dat de huizenprijzen stand zullen houden / licht zullen dalen / uiteindelijk weer gaan stijgen. Geef mij eens antwoord op mijn vraag. Iedereen 'buiten spel' zetten als ze moeilijk doen doe je maar ergens anders.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 22:05 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
De huizenprijs stijgt niet maar daalt
Jij staat nu ook buitenspel
Waar zeg ik dat?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 22:14 schreef Prutzenberg het volgende:
[..]
Zeg scheids, jij roept dat de huizenprijzen stand zullen houden / licht zullen dalen / uiteindelijk weer gaan stijgen. Geef mij eens antwoord op mijn vraag. Iedereen 'buiten spel' zetten als ze moeilijk doen doe je maar ergens anders.
Ik verwacht over een periode van 3 tot 5 jaar een reele daling van 30%. (Dus inflatie-gecorrigeerd). Dan zijn huizen nog steeds veel duurder dan in de omringende landen, zeker als je prijs-kwaliteit vergelijkt en zullen ze nog steeds moeilijk bereikbaar zijn voor starters. Maar dat is nu eenmaal de Nederlandse huizenmarkt. Die inherente eigenschappen veranderen niet zo snel. (Tenzij er een fundamentele verandering komt, zoals afschaf HRA of een ander RO-beleid)quote:
Je kunt straks wel voor deflatie gaan corrigerenquote:Op donderdag 6 augustus 2009 22:17 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik verwacht over een periode van 3 tot 5 jaar een reele daling van 30%. (Dus inflatie-gecorrigeerd). Dan zijn huizen nog steeds veel duurder dan in de omringende landen, zeker als je prijs-kwaliteit vergelijkt en zullen ze nog steeds moeilijk bereikbaar zijn voor starters. Maar dat is nu eenmaal de Nederlandse huizenmarkt. Die inherente eigenschappen veranderen niet zo snel. (Tenzij er een fundamentele verandering komt, zoals afschaf HRA of een ander RO-beleid)
En hoeveel % liggen de lonen lager in Duitsland?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 22:17 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik verwacht over een periode van 3 tot 5 jaar een reele daling van 30%. (Dus inflatie-gecorrigeerd). Dan zijn huizen nog steeds veel duurder dan in de omringende landen, zeker als je prijs-kwaliteit vergelijkt en zullen ze nog steeds moeilijk bereikbaar zijn voor starters. Maar dat is nu eenmaal de Nederlandse huizenmarkt. Die inherente eigenschappen veranderen niet zo snel. (Tenzij er een fundamentele verandering komt, zoals afschaf HRA of een ander RO-beleid)
Ik denk dat een Duitser netto wat meer overhoudt. Hoezo?quote:Op donderdag 6 augustus 2009 22:18 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
En hoeveel % liggen de lonen lager in Duitsland?
Ik denk van niet.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 22:19 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik denk dat een Duitser netto wat meer overhoudt. Hoezo?
En dat is volgens jou dan de reden voor de aanzienlijk lagere huizenprijzen in Duitsland? Hoeveel het exact is kan ik zo snel niet vinden, maar het zal vergelijkbaar zijn en hooguit 10% schelen. Plus of min. In ieder geval onvoldoende om het grote verschil in huizenprijzen te verklaren.quote:
Het is 30%, minimaalquote:Op donderdag 6 augustus 2009 22:37 schreef LXIV het volgende:
[..]
En dat is volgens jou dan de reden voor de aanzienlijk lagere huizenprijzen in Duitsland? Hoeveel het exact is kan ik zo snel niet vinden, maar het zal vergelijkbaar zijn en hooguit 10% schelen. Plus of min. In ieder geval onvoldoende om het grote verschil in huizenprijzen te verklaren.
Vergeet niet dat huizen in Dld niet alleen goedkoper zijn, maar dat ze gemiddeld ook veel groter, degelijker en met meer grond zijn. België idem.
nee, alleen eigen ervaring.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 22:50 schreef LXIV het volgende:
Dat is heel erg veel. Dat zou je niet zeggen als je ziet in wat voor auto's er gereden wordt en in wat voor huizen ze er wonen. Heb je daar een bron van?
De nettolonen in Duitsland liggen hoger, heb voor Duits bedrijf gewerkt.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 22:37 schreef LXIV het volgende:
[..]
En dat is volgens jou dan de reden voor de aanzienlijk lagere huizenprijzen in Duitsland? Hoeveel het exact is kan ik zo snel niet vinden, maar het zal vergelijkbaar zijn en hooguit 10% schelen. Plus of min. In ieder geval onvoldoende om het grote verschil in huizenprijzen te verklaren.
Vergeet niet dat huizen in Dld niet alleen goedkoper zijn, maar dat ze gemiddeld ook veel groter, degelijker en met meer grond zijn. België idem.
Tuurlijk jongenquote:Op donderdag 6 augustus 2009 23:22 schreef sig000 het volgende:
[..]
De nettolonen in Duitsland liggen hoger, heb voor Duits bedrijf gewerkt.
Ik kan het beter beoordelen dan jij.quote:
Al die persoonlijke ervaringen zeggen natuurlijk niks. Laat eens een betrouwbare bron zien dat de Duitsers 30% of meer bestedingsruimte minder hebben. Ik geloof daar namelijk niks van.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 23:30 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Ik kan het beter beoordelen dan jij.
Je moet maar geloven wat je wil
quote:Op donderdag 6 augustus 2009 23:30 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Ik kan het beter beoordelen dan jij.
Je moet maar geloven wat je wil
Is ook niet zo, mijn Duitse collega's hielden netto meer over.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 23:32 schreef LXIV het volgende:
[..]
Al die persoonlijke ervaringen zeggen natuurlijk niks. Laat eens een betrouwbare bron zien dat de Duitsers 30% of meer bestedingsruimte minder hebben. Ik geloof daar namelijk niks van.
Die auto's zijn ook 30% goedkoper dan bij ons, anders kwamen ze niet verder dan een A3quote:Op donderdag 6 augustus 2009 23:33 schreef JodyBernal het volgende:
Die huizen in Duitsland lijken vaak meer dan het is. Die auto's daarentegen...
Die huizen zijn groter, de tuin heeft meer vierkante meters, nadeel is dat vaak wel de keuken meegenomen wordt.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 23:33 schreef JodyBernal het volgende:
Die huizen in Duitsland lijken vaak meer dan het is. Die auto's daarentegen...
Dat was toendertijd in nederland ook nog mogelijkquote:Op donderdag 6 augustus 2009 23:32 schreef sig000 het volgende:
[..]
Klein tipje van de sluier zal ik oplichten, heb ooit in 1987 een huis gekocht op 1 salaris.
Ik betaalde toen zelfs bruto bedrag elke maand en wanneer er onderhoud nodig was vroeg ik HRA terug, dat kan namelijk tot 5 jaar terug.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 23:41 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dat was toendertijd in nederland ook nog mogelijk![]()
En nieuwbouw is vaak allemaal bordkarton. Van die bouwpakketten.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 23:40 schreef sig000 het volgende:
[..]
Die huizen zijn groter, de tuin heeft meer vierkante meters, nadeel is dat vaak wel de keuken meegenomen wordt.![]()
Ja, lekker. Hier in Nederland rijden alleen rijke mensen in een BMW 5. Daar iedereen met een redelijke baan.quote:De auto's en het rijden ermee zijn stuk goedkoper daar, daarnaast nog de regeling dat elke automobielfabrikant elk jaar zijn werknemers in de gelegenheid stelt om nieuwe auto te kopen voor ongeveer kostprijs.
Daarvoor hoef je niet zo ver terug te gaan hoor.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 23:32 schreef sig000 het volgende:
[..]
Klein tipje van de sluier zal ik oplichten, heb ooit in 1987 een huis gekocht op 1 salaris.
Klopt na 10 jaar verkocht ik 't met 100% winst, Nog een keer vanaf '97 tot 2007.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 00:04 schreef Doc het volgende:
[..]
Daarvoor hoef je niet zo ver terug te gaan hoor.
Leuk dat je dit persoonlijke verhaal ook een tweede tweede keer in deze serie wil delenquote:Op vrijdag 7 augustus 2009 00:08 schreef sig000 het volgende:
[..]
Klopt na 10 jaar verkocht ik 't met 100% winst, Nog een keer vanaf '97 tot 2007.
Nee generatie nix en het zegt wat over de huidige prijzen die net als tussen '79 en '86 flink kunnen instorten.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 00:14 schreef Doc het volgende:
[..]
Leuk dat je dit persoonlijke verhaal ook een tweede tweede keer in deze serie wil delen
Ben jij nou een babyboomer?
In Duitsland moet je eigen geld meenemen bij het kopen van een huis en mag je bij verkoop de keuken meenemen.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 22:37 schreef LXIV het volgende:
[..]
En dat is volgens jou dan de reden voor de aanzienlijk lagere huizenprijzen in Duitsland? Hoeveel het exact is kan ik zo snel niet vinden, maar het zal vergelijkbaar zijn en hooguit 10% schelen. Plus of min. In ieder geval onvoldoende om het grote verschil in huizenprijzen te verklaren.
Vergeet niet dat huizen in Dld niet alleen goedkoper zijn, maar dat ze gemiddeld ook veel groter, degelijker en met meer grond zijn. België idem.
quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 21:16 schreef Halcon het volgende:
Daarnaast vergelijken mensen graag appels met peren. Men kijkt naar de grens met Noord Oost NL en roept dan dat Duitsland zo goedkoop is...
dat heet Polen geloof ikquote:Op vrijdag 7 augustus 2009 22:06 schreef sig000 het volgende:
[..]
Het kan inderdaad nog een stuk goedkoper wat verder van de grens.
Je kent 'm uit de kroeg?quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 22:21 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Een vriend van mij heeft een huis gekocht voor 8900 euro en voor 1100% doorverkocht
De dames ook. Richting Tsjechie zijn ze langs de weg wat goedkoper heb ik vernomen.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 22:06 schreef sig000 het volgende:
[..]
Het kan inderdaad nog een stuk goedkoper wat verder van de grens.
Neequote:
Je moet de goede routes weten, dat maakt niet uit of dat met huizen of dames langs de weg is.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 22:24 schreef Halcon het volgende:
[..]
De dames ook. Richting Tsjechie zijn ze langs de weg wat goedkoper heb ik vernomen.
Dat klopt.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 22:30 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Als je geld zat hebt, tijd, energie en lef kun je in Oost Duitsland veel geld verdienen met het kopen en verkopen van huizen.
Zo begon het ook in de USAquote:Op maandag 10 augustus 2009 17:46 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
1127 van de 4 miljoenen koopwoningen?
De werkloosheid is ongeveer 50.000 hoger dan een jaar geleden, dus die stijgt nog niet zo snel. De echte klappen in de economie moeten nog komen, en daarmee ook de bijbehorende klappen op de huizenmarkt..quote:Op maandag 10 augustus 2009 17:53 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
In die orde van grote moet je het inderdaad zien
5 kwartalen negatieve groei en een snel snijgende werkeloosheid en toch maar 1100 gedwongen verkopen
De 50% daling zal er best nog wel komen
Van de US? Die van NL hebben we toch laatste ergens besproken?quote:Op maandag 10 augustus 2009 18:02 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Zijn de werkeloosheidscijfers van de eerste 2 kwartalen er al?
tot en met mei toch? Ik keek effe terug in de topics en kon niks vinden met cijfers, terwijl ik wel een keer artikeltje heb geplaatst volgens mijquote:Op maandag 10 augustus 2009 18:04 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Van de US? Die van NL hebben we toch laatste ergens besproken?
Ik check het van de week wel weer even, komende dagen beetje op reis.quote:Op maandag 10 augustus 2009 18:07 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
tot en met mei toch? Ik keek effe terug in de topics en kon niks vinden met cijfers, terwijl ik wel een keer artikeltje heb geplaatst volgens mij
Die van de VS geeft de burger weer moed in elk geval
Die zijn er ja, totaal van 373.000 werklozen.quote:Op maandag 10 augustus 2009 18:02 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Zijn de werkeloosheidscijfers van de eerste 2 kwartalen er al?
Heb je daar ook een linkje van?quote:Op maandag 10 augustus 2009 19:07 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Die zijn er ja, totaal van 373.000 werklozen.
http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=70173ned&D1=9-13&D2=0&D3=0&D4=(l-25)-l&HDR=G1,G2,T&STB=G3&VW=Tquote:Op maandag 10 augustus 2009 19:21 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Heb je daar ook een linkje van?
Als ik zo kijk is de werkeloosheid pas 2 kwartalen aan het stijgenquote:Op maandag 10 augustus 2009 19:23 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=70173ned&D1=9-13&D2=0&D3=0&D4=(l-25)-l&HDR=G1,G2,T&STB=G3&VW=T
Je kunt het kneden zoals je wilt. Als je jaar-op-jaar bekijkt met percentages is het zelfs pas gestegen in Q2 (Q1 2008 en Q1 2009 was 4.4%). De seizoen gecorrigeerde data is eigenlijk nog iets beter en laat zien dat als je naar de percentages kijkt, de werkloosheid pas in december 2008 voor het eerst maand-op-maand is gaan stijgen.quote:Op maandag 10 augustus 2009 19:26 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Als ik zo kijk is de werkeloosheid pas 2 kwartalen aan het stijgen
20-25% werkeloosheid in Nederland zou mij niet verbazen. Trouwens werkloosheid onder jongeren in Spanje ligt op dit moment al op 37%, dat zijn jongeren die niet werken en niet studeren...quote:Op maandag 10 augustus 2009 21:34 schreef pberends het volgende:
Werkloosheid hier gaat nog op zijn minst verdubbelen.
Dat is ook niet zo raar. Tijdelijke contracten moeten eerst aflopen voor dat die mensen zonder baan zitten en om van vaste contracten af te komen moet je ook een flinke ronde maken langs vakbonden, ondernemingsraden en wellicht kantonrechters.quote:Op maandag 10 augustus 2009 19:26 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Als ik zo kijk is de werkeloosheid pas 2 kwartalen aan het stijgen
bij ons zijn alle tijd contracten gestopt op afloopdatum, maar het duurt het hele jaar nog voordat de mensen weg zijnquote:Op maandag 10 augustus 2009 21:57 schreef Halcon het volgende:
[..]
Dat is ook niet zo raar. Tijdelijke contracten moeten eerst aflopen voor dat die mensen zonder baan zitten en om van vaste contracten af te komen moet je ook een flinke ronde maken langs vakbonden, ondernemingsraden en wellicht kantonrechters.
Precies. Het gros zit er bij ons nog, omdat de contracten nog moeten aflopen. De echte klappen komen dus nog wel qua werkloosheid.quote:Op maandag 10 augustus 2009 23:20 schreef henkway het volgende:
[..]
bij ons zijn alle tijd contracten gestopt op afloopdatum, maar het duurt het hele jaar nog voordat de mensen weg zijn
En de huizenprijzen gaan halveren, minimaal. Verkoop voor het te laat is maar zet je geld niet weg bij de Rabo want die gaan ook faillietquote:Op maandag 10 augustus 2009 21:34 schreef pberends het volgende:
Werkloosheid hier gaat nog op zijn minst verdubbelen.
al zou het verdubbelen, dan is het nog niet echt veel.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 00:02 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Met de huidige aantallen zal er wel niet veel veranderen
Dat hoeft echt niet meer op dit moment. Wanneer je als bedrijf gewoon flink tegenvallende cijfers kunt laten zien kunnen er ook zo vast krachten met een normale kantonrechtersformule op straat gezet worden. Bij het bedrijf waar ik werk zijn er zo al 4 op straat gezet.quote:Op maandag 10 augustus 2009 21:57 schreef Halcon het volgende:
om van vaste contracten af te komen moet je ook een flinke ronde maken langs vakbonden, ondernemingsraden en wellicht kantonrechters.
quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 08:35 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Zoiets als van 1 euro naar 2 euro?
50% is wel heel veel. Door de HRA en het ruimtelijke ordeningsbeleid zullen huizenprijzen in Nederland altijd veel hoger zijn dan in de omringende landen. Er komt niet meer oppervlakte omdat het ineens crisis is! Ik denk dat er hooguit 30% vanaf gaat. Inflatiegecorrigeerd, dus in absolute getallen nog wat minder.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 11:09 schreef Bulletdodger het volgende:
Ik heb de theorie van de experts maar eens uitgeprobeerd want mensen schijnen het hier heel erg goed te weten, en de helft van de prijs van een huis eraf klinkt natuurlijk erg intressant.
Ik heb de proef op de som genomen en zag een leuk huis voor 260k. En wezen kijken natuurlijk: Leuk huis maar experts op fok zeggen dat er minimaal 50% afmoet, dus mij lijkt een bod van 130k wel gepast.
Hoor ik opeens tuut-tuut-tuut hij verbreekt de verbinding na mij uitgelachen te hebben
Experts: wat doe ik fout, jullie zijn toch van mening dat er 50% afmoet?
50% onder de vraagprijs bieden is inderdaad te veelquote:Op dinsdag 11 augustus 2009 11:24 schreef LXIV het volgende:
[..]
50% is wel heel veel. Door de HRA en het ruimtelijke ordeningsbeleid zullen huizenprijzen in Nederland altijd veel hoger zijn dan in de omringende landen. Er komt niet meer oppervlakte omdat het ineens crisis is! Ik denk dat er hooguit 30% vanaf gaat. Inflatiegecorrigeerd, dus in absolute getallen nog wat minder.
En de huizenmarkt is zeer illiquide. Dus deze prijsdaling duurt jaren. Er gaat nu iets van 0,9% per maand vanaf. Dus reken zelf maar uit wanneer de bodem bereikt is.
Als ik mijn huis ooit te koop aanbied, dan zal ik 20% boven mijn vraagprijs vragen...quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 12:11 schreef henkway het volgende:
[..]
50% onder de vraagprijs bieden is inderdaad te veel
maar gezien de verwarring is 20% prijsverschil redelijk en kan dat zonder meer geboden worden
Dat hangt er vanaf. Huizen die nu op de markt komen zijn vaak reeel geprijsd (tov de huidige marktwaarde). Een huis dat al 2 jaar te koop staat en dat nog niet in vraagprijs gezakt is, daar kun je wel een bod op doen dat 15% lager ligt dan de vraagprijs. Om dan -10% uit te komen. Die verkoper weet zelf ook wel dat hij ver boven de marktprijs zit.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 12:11 schreef henkway het volgende:
[..]
50% onder de vraagprijs bieden is inderdaad te veel
maar gezien de verwarring is 20% prijsverschil redelijk en kan dat zonder meer geboden worden
o? De (zeer spaarzame) verhalen die ik hoor over dit soort huizen, is dat de verkoper absoluut weigert om te zakken. Onder het motto "dit is het huis waard".quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 12:19 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat hangt er vanaf. Huizen die nu op de markt komen zijn vaak reeel geprijsd (tov de huidige marktwaarde). Een huis dat al 2 jaar te koop staat en dat nog niet in vraagprijs gezakt is, daar kun je wel een bod op doen dat 15% lager ligt dan de vraagprijs. Om dan -10% uit te komen. Die verkoper weet zelf ook wel dat hij ver boven de marktprijs zit.
Het merendeel hoeft natuurlijk niet gedwongen te verkopen.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 13:34 schreef RvLaak het volgende:
[..]
o? De (zeer spaarzame) verhalen die ik hoor over dit soort huizen, is dat de verkoper absoluut weigert om te zakken. Onder het motto "dit is het huis waard".
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |