FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / De Beursvloer #93: Printed Dollars as green shoots
pberendswoensdag 27 mei 2009 @ 20:24

Dit is het [AEX]-topic waarin je de beurzen en de laatste economische nieuws kunt volgen. De OP voor het openen van een nieuw topic staat hier. Voeg onderaan in de Wiki het zojuist gesloten topic toe, sla de pagina op en copy-paste het dan naar je nieuwe topic op Fok.


BNR Nieuwsradio
Forex Factory (alle economische data's op een rij)
Bloomberg
CNBC
MarketWatch (Dow Jones)
Briefing.com (incl. economische kalenders)
RTL Z (streaming TV)
CNBC Europe TV (streaming TV, alleen 's ochtends)
[2] (streaming TV)


AEX-fondsen

Intraday AEX-index




Europese Indices

FDAX Duitsland


CAC40 Frankrijk


BEL20 België


FTSE100 Verenigd Koninkrijk


RTS-index Rusland




Amerikaanse Indices
Yahoo! Dow Jones Indices - Streaming
Yahoo! S&P Indices - Streaming
Yahoo! Nasdaq Indices - Streaming
Google Finance - Real-time
MarketWatch - Real-time
IG-Index - Dow Jones-index (fair value) streaming (spread betting)

Amerikaanse Futures
ProFinance - Streaming S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
CNN Money - Delayed S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
US Markets - S&P- en Nasdaq-futures Semi-real-time

Federal Funds Futures (indicatie van aankomende rentebesluiten, info)
CBOT - Federal Funds Futures - Semi-real-time

Intraday Dow Jones-index


Intraday S&P 500-index


Intraday Nasdaq Composite


Intraday Dow, S&P, Nasdaq (dagverschil in percentage)




Wereldwijde Indices






Intraday Euro-Dollar


Intraday grondstoffen




Bestens order - Een order om effecten te kopen of te verkopen zonder limiet, dus zonder maximumprijs voor een kooporder of zonder minimumprijs voor een verkooporder. Een bestens order wordt ook wel marktorder genoemd. Een bestens order kan altijd worden uitgevoerd.

Calloptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te kopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Commodities - Engelse term voor (bulk)goederen. Termijncontracten en opties op commodities worden onder andere verhandeld op de optiebeurs van Euronext.

Dividend - Een winstuitkering in de vorm van geld (cashdividend) of aandelen (stockdividend) aan de houder van een aandeel. De hoogte van de dividenduitkering is doorgaans gerelateerd aan de hoogte van de behaalde winst.

Expiratie - Het ophouden te bestaan,‘expireren’, van een optie of een future. Een optie heeft altijd een beperkte looptijd, na het bereiken van de einddatum (expiratiedatum) bestaat de optie niet meer.

FTI - De future op de AEX-index.

Future - Termijncontract. Er zijn futures op o.a. indices, aandelen, valuta en commodities. Anders dan bij opties hebben bij futures zowel de koper als de verkoper een verplichting en er is geen premiebetaling.

Hedgen - Engelse term voor afdekken. Hedging is het afdekken van risico’s door het aangaan van een andere positie. Een belegger die callopties schrijft, kan deze shortpositie afdekken door het kopen van de onderliggende waarde.

In-the-money optie - Een optie is in-the-money als deze intrinsieke waarde heeft. Callopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. Putopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde.

Koers-winstverhouding - Een cijfer waarmee de verhouding tussen de koers van een aandeel en de nettowinst per aandeel wordt uitgedrukt. Als de koers van een aandeel ¤ 100 bedraagt en de winst per aandeel bedraagt ¤ 5, dan is de koers-winstverhouding 20.

Limit order - Het bij een beursorder opgeven tegen welke maximale koers men wenst te kopen of tegen welke minimale koers men wenst te verkopen.

Liquideren - Het (gedwongen) afbouwen van een effectenpositie. Dit kan door een clearingorganisatie, bank of commissionair worden afgedwongen als een belegger bijvoorbeeld niet aan zijn margin-verplichtingen kan voldoen.

Longpositie - Een ander woord voor een kooppositie. Men krijgt een longpositie door het kopen van een effect.

Looptijd - Opties en futures hebben een beperkte levensduur, de zogeheten looptijd. De meeste optieklassen hebben een maximale looptijd van negen maanden, een aantal maximaal vijf jaar. Futures hebben een maximale looptijd van twaalf maanden.

Margin - De margin is een vereist geldbedrag dat als onderpand fungeert voor eventuele verliezen op de termijn- en optiemarkten.

Onderliggende waarde - Een product waarop een optie of een future wordt verhandeld, bijvoorbeeld aandelen, een index, valuta, (edel)metaal of een bulkgoed (commodity) zoals aardappelen, graan of goud.

Openingsveiling - Alle orders die 's morgens voor de opening zijn binnengekomen worden verzameld in het orderboek. Bij de opening is dus een verhoudingsgewijs grote liquiditeit voorhanden. Direct bij de opening vindt een veiling plaats waarbij orders daar waar mogelijk worden gekoppeld aan de in het orderboek aanwezige tegenorders en zo mogelijk uitgevoerd. Dit gebeurt in het NSC-systeem, het verloopt volgens vaste regels en is volledig geautomatiseerd.

Optiepremie - De prijs van een optie. De optiepremie bestaat uit de intrinsieke waarde plus de tijd- en verwachtingswaarde. De optiepremie is uiteraard variabel.

Out-of-the-money optie - Een optie zonder intrinsieke waarde wordt out-of-the-money genoemd. Een calloptie is out-of-the-money wanneer de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde. Een putoptie is out-of-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. De premie van een out-of-the-money optie bestaat alleen uit tijd- en verwachtingswaarde. Door een sterke koersbeweging kan een out-of-the-money optie intrinsieke waarde ontwikkelen en dus at-the-money of zelfs in-the-money worden.

Putoptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te verkopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Real-time - Koersen zijn (zo goed als) actueel. Je zult alleen moeten F5-en voor een nieuwe stand.

Scheefzitten - Een belegger zit ‘scheef’ als zijn effectenpositie op (een nog ongerealiseerd) verlies staat.

Schrijven - Het verkrijgen van een shortpositie in een optie door een openingsverkoop.

Shortpositie - Effectenbeurs: indien een belegger effecten heeft verkocht die hij op dat moment niet in bezit heeft. Optiebeurs: een positie aangegaan door een openingsverkoop waarbij schrijver de verplichting neemt de onderliggende waarde te leveren of af te nemen.

Slotveiling - Om de slotkoersen niet af te laten hangen van orders die toevallig de laatste zijn is er voor het slot een korte handelsonderbreking van 5 minuten. Gedurende deze tijd worden de orders verzameld waarna er een slotveiling plaats vindt die een breed gedragen slotkoers oplevert.

Spread - Het verschil tussen de bied- en laatprijs. Als de markt ¤ 22,50 biedt en ¤ 23 laat, dan is de spread dus ¤ 0,50.

Streaming - Koersen zijn actueel. Ze worden live op je scherm geüpdate.

Technische analyse - Een methode waarbij met behulp van koersgrafieken en rekenmodellen wordt getracht een trend op de beurs te voorspellen. Er wordt vooral gekeken naar de verhouding tussen kopers en verkopers. In feiten tracht men met technische analyse het (massa)gedrag van de beleggers te doorgronden om daaruit de mogelijke richting van de markt te voorspellen.

Tracker - Een tracker is feitelijk een aandeel op een index. Een tracker volgt nauwkeurig de koersontwikkeling van de index, inclusief de dividenduitkering.

Turbo - Een turbo (ook bekend als sprinter of speeder) is een beleggingsproduct dat beleggers de mogelijkheid geeft met een hefboom te beleggen in verschillende onderliggende waarden zoals aandelen, beursindices of valuta.

Volatility - Engels voor beweeglijkheid of volatiliteit. Met het begrip volatility wordt de beweeglijkheid van de koers van een effect aangeduid. Een hoge volatility betekent dat de koers van een fonds sterk stijgt en daalt binnen een relatief korte periode. Volatility is mede een indicator voor het risico dat een belegger loopt met een bepaald fonds. Volatility is een belangrijke factor bij de waardebepaling van een optie.


De Beursvloer #1: Beurzen duiken weer in het rood
De Beursvloer #2: Wall Street weer in achtbaan
De Beursvloer #3: Beurzen kelderen tot 10%
De Beursvloer #4: Could've been worse
De Beursvloer #5: Bloedbad Azië; trekt Europa mee
De Beursvloer #6: Wall Street maakt duikvlucht in laatste kwartier
De Beursvloer #7: Wall Street sluit 11% hoger
De Beursvloer #8: 5e grootste dagwinst ooit voor AEX
De Beursvloer #9: Waar de AEX weer omhoog gaat
De Beursvloer #10: Wall Street onderuit op recessienieuws
De Beursvloer #11: Beurzen onrustig na renteverlagingen
De Beursvloer #12: Stemming slaat om
De Beursvloer #13: Wall Street terug in achtbaan
De Beursvloer #14: Wall Street levert deel winst weer in
De Beursvloer #15: Mijn Aegon, wat doe je!
De Beursvloer #16: Wall Street bloedrood, nieuwe lows
De Beursvloer #17: Ook Europa zoekt nieuwe lows
De Beursvloer #18: Wall Street in vrije val
De Beursvloer #19: Europa begint week goed
De Beursvloer #20: AEX 10% hoger
De Beursvloer #21: Europa lager in afwachting van Wall Street
De Beursvloer #22: Beurzen beginnen week fors lager
De Beursvloer #23: Wall Street herstelt van kater
De Beursvloer #24: Beurzen omlaag na renteverlaging
De Beursvloer #25: Beurzen dieprood na banenrapport
De Beursvloer #26: AEX sluit ruim 8% hoger
De Beursvloer #27: Beurzen rustig omhoog
De Beursvloer #28: Beurzen duiken in het rood
De Beursvloer #29: Wall Street herpakt zich
De Beursvloer #30: AEX zoekt het iets hogerop
De Beursvloer #31: Europese beurzen proberen het nog eens
De Beursvloer #32: AEX start nieuwe jaar met 5% winst
De Beursvloer #33: AEX hardloper; door 270 punten
De Beursvloer #34: Europese beurzen openen in de min
De Beursvloer #35: Bouwers krijgen 'm wel omhoog
De Beursvloer #36: Europese beurzen verliezen 3%
De Beursvloer #37: Europese beurzen starten hoger
De Beursvloer #38: Banken zorgen voor onrust op Europese beurzen
De Beursvloer #39: Wall Street kleurt bloedrood op 'Obama Day'
De Beursvloer #40: AEX onder 230 tijdens downtime FOK!
De Beursvloer #41: AEX sluit 5,8% hoger, overheidsdeal ING
De Beursvloer #42: Europese beurzen leveren in
De Beursvloer #43: AEX licht groen op rustige handelsdag
De Beursvloer #44: rentevoet gehandhaafd op 2%
De Beursvloer #45: AEX sluit 4,3% lager na details plan
De Beursvloer #46: AEX start nieuwe week lager
De Beursvloer #47: Beurzen verder onderuit
De Beursvloer #48: AEX fors lager en richting 230pt grens
De Beursvloer #49: Willem voor 't laatst bij rtlz, AEX -2%
De Beursvloer #50: Willempies laatste shot op RTL Z
De Beursvloer #51: Wall Street dondert 3,5% omlaag
De Beursvloer #52: AEX verspeelt meeste winst weer
De Beursvloer #53: Dow Jones 2 % lager, AEX door 218?
De Beursvloer #54: AEX intraday op laagste niveau in 12 jaar
De Beursvloer #55: AEX zakt door 210, Dow door 7000
De Beursvloer #56: AEX zakt richting 200-puntengrens
De Beursvloer #57: Winst gisteren weer teniet gedaan
De Beursvloer #58: AEX zakt 5% tot net boven 200 pnt
De Beursvloer #59: AEX breekt intraday 200pt grens
De Beursvloer #60: AEX in nieuwe week <200
De Beursvloer #61: AEX sluit 5,6% hoger
De Beursvloer #62: De interne mail van miljarden
De Beursvloer #63: AEX opent onder de 210pt
De Beursvloer #64: AEX ruim in 't groen (+2%)
De Beursvloer #65: AEX in de min, CPB blijft bij -3,5%
De Beursvloer #66: AEX licht in 't groen rond de 210pt
De Beursvloer #67: AEX rond 220 punten
De Beursvloer #68: AEX test 218 punten weer
De Beursvloer #69: Met een groene AEX
De Beursvloer #70: AEX fors lager; -3,5%
De Beursvloer #71: AEX ziet duidelijk herstel na rode dag
De Beursvloer #72: Faber's nieuwsbrief
De Beursvloer #73: Shorters worden uitgerookt
De Beursvloer #74: Waahaarheen leiheidt de weg?
De Beursvloer #75: Wachten op cijfers Alcoa!
De Beursvloer #76: Snap jij het? Dan snap ik het
De Beursvloer #77: Waar de mark to fantasy regels geldden
De Beursvloer #78: Wachten met klamme handjes op opening
De Beursvloer #79: Wanneer gaat Aegon failliet?
De Beursvloer #80: AEX maakt een top
De Beursvloer #81: Euronext plat. Duimen draaien dus!
De Beursvloer #82: Nikkei opening -9%
De Beursvloer #83: Schijthner praat de beurs omhoog
De Beursvloer #84: Weekend!
De Beursvloer #85: Waar MT door het stof gaat!
De Beursvloer #86: Stoplichten op groen
De Beursvloer #87: Wat doet Sitting_Elfling om 17:29?
De Beursvloer #88: De stresstest komt eraan!
De Beursvloer #89: Buy in May
De Beursvloer #90: ING, de financiële Titanic.
De Beursvloer #91: The only way is up! Or is it?!
De Beursvloer #92: Waar de beurs niet meer goedkoop is....
pberendswoensdag 27 mei 2009 @ 20:25












"The only green shoots I see are printed dollars"
Dirk-Kuijtwoensdag 27 mei 2009 @ 20:26
tvp
Mendeljevwoensdag 27 mei 2009 @ 20:27
De crude oil prijzen fluctueren enorm sterk ATM. Heb ik iets gemist?
SeLangwoensdag 27 mei 2009 @ 20:32
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 20:22 schreef pberends het volgende:

[..]

De Fed gaat daarom nog meer bonds opkopen. Wel weird dat de S&P nu aardig omlaag gaat, maar de bondrente maar blijft stijgen.
Dat is helemaal niet raar want deze rally is een bailout rally.
Stijgende 10yr yield (ondanks steunaankopen door de FED) betekent dat de FED niet meer in control is, oftewel de drijvende kracht achter dit feestje zou weleens kunnen gaan verdwijnen.

De timing vandaag (S&P500 volgt treasury yield) kan toeval zijn maar er zou ook weleens een oorzakelijk verband kunnen zijn. Fors stijgende rente is imo een van de grootste risicos die boven de markt hangt.



Falcowoensdag 27 mei 2009 @ 20:37
Dit moet eigenlijk deel #93 zijn .

Ben benieuwd welke impact het faillissement van GM nu heeft op de effectenbeurzen.
pberendswoensdag 27 mei 2009 @ 20:38
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 20:32 schreef SeLang het volgende:

[..]

Dat is helemaal niet raar want deze rally is een bailout rally.
Stijgende 10yr yield (ondanks steunaankopen door de FED) betekent dat de FED niet meer in control is, oftewel de drijvende kracht achter dit feestje zou weleens kunnen gaan verdwijnen.

De timing vandaag (S&P500 volgt treasury yield) kan toeval zijn maar er zou ook weleens een oorzakelijk verband kunnen zijn. Fors stijgende rente is imo een van de grootste risicos die boven de markt hangt.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik denk dat de rente op 3,5 nog niet enorm hoog is, maar op langere termijn gaat het echt een drama worden. Zeker met die hypotheekresets.
Bolkesteijnwoensdag 27 mei 2009 @ 20:48
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 20:38 schreef pberends het volgende:
hypotheekresets.
Wat zijn dat?
SeLangwoensdag 27 mei 2009 @ 20:49
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 20:38 schreef pberends het volgende:

[..]

Ik denk dat de rente op 3,5 nog niet enorm hoog is, maar op langere termijn gaat het echt een drama worden. Zeker met die hypotheekresets.
Het gaat ook niet om het level van 3,7% dat we op dit moment hebben maar om het feit dat de rente explosief aan het stijgen is terwijl de FED honderden miljarden uitgeeft om die rente omlaag te brengen. De FED heeft dus geen control meer. Dat is nogal verontrustend als je bedenkt dat dat de hele markt omhoog wordt gehouden met bailouts en manipulaties door de FED.
pberendswoensdag 27 mei 2009 @ 20:51
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 20:49 schreef SeLang het volgende:

[..]

Het gaat ook niet om het level van 3,7% dat we op dit moment hebben maar om het feit dat de rente explosief aan het stijgen is terwijl de FED honderden miljarden uitgeeft om die rente omlaag te brengen. De FED heeft dus geen control meer. Dat is nogal verontrustend als je bedenkt dat dat de hele markt omhoog wordt gehouden met bailouts en manipulaties door de FED.
Zeker, dat hoef je mij niet te vertellen. Als de Fed weer bonds gaat opkopen, wordt de dollar weer waardelozer, en gaat de rente juist weer omhoog op obligaties. Een vicieuze cirkel.
pberendswoensdag 27 mei 2009 @ 20:52


Peter Schiff: 9 juni bij The Daily Show
m0m0woensdag 27 mei 2009 @ 20:57
Okay jongens, zojuist van Binck een mailtje ontvangen. Morgenochtend is mijn offcieële eerste beursdag. Kijken wat het gaat worden.
SeLangwoensdag 27 mei 2009 @ 20:57
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 20:48 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Wat zijn dat?
Teaserrates reset na een paar jaar naar een nieuwe marktconforme rate. Hypotheekrentes worden meestal afgeleid van Treasury yield plus een percentage.
SeLangwoensdag 27 mei 2009 @ 21:00
Facebook is nu meer waard dan Coca Cola
* SeLang heeft een deja-vu
Dinosaur_Srwoensdag 27 mei 2009 @ 21:02
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 20:57 schreef SeLang het volgende:

[..]

Teaserrates reset na een paar jaar naar een nieuwe marktconforme rate. Hypotheekrentes worden meestal afgeleid van Treasury yield plus een percentage.
volgens mij is dat ook een van de voornaamste reden dat banken van overheidsfunding afwillen. Als ze nu de margens omhoog gooien, trekt de overheid direct aan de lijn. Als ze overheidssteun hebben afgelost, loopt niet alleen de rente omhoog, maar zeker ook de marges.

De andere reden is natuurlijk dat ze geen bonussen kunnen uitkeren nu. Geen wonder dat banken een goed Q1 hadden
pberendswoensdag 27 mei 2009 @ 21:02
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 20:48 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Wat zijn dat?
China vreest obligatiecrisis

lees dit maar eens goed door.
pberendswoensdag 27 mei 2009 @ 21:03
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 20:57 schreef m0m0 het volgende:
Okay jongens, zojuist van Binck een mailtje ontvangen. Morgenochtend is mijn offcieële eerste beursdag. Kijken wat het gaat worden.
Vergeet niet dat transactiekosten 10 euro per transactie zijn...
Dinosaur_Srwoensdag 27 mei 2009 @ 21:03
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:00 schreef SeLang het volgende:
Facebook is nu meer waard dan Coca Cola
* SeLang heeft een deja-vu
wat is dat, Facebook?
SeLangwoensdag 27 mei 2009 @ 21:09
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:02 schreef Dinosaur_Sr het volgende:

[..]

volgens mij is dat ook een van de voornaamste reden dat banken van overheidsfunding afwillen. Als ze nu de margens omhoog gooien, trekt de overheid direct aan de lijn. Als ze overheidssteun hebben afgelost, loopt niet alleen de rente omhoog, maar zeker ook de marges.

De andere reden is natuurlijk dat ze geen bonussen kunnen uitkeren nu. Geen wonder dat banken een goed Q1 hadden
Aan de ene kant is die steile yieldcurve goed voor de operationele marges. Aan de andere kant geeft het extra druk op de huizenmarkt en dus grotere verliezen op hypotheek- en onroerend goed portefeuilles.
capriciawoensdag 27 mei 2009 @ 21:09
tvp natuurlijk! Heb 66% in KPN...wbt de rest..weet nog niet wat ik ermee gaan doen.
SeLangwoensdag 27 mei 2009 @ 21:10
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:03 schreef Dinosaur_Sr het volgende:

[..]

wat is dat, Facebook?
Een soort van profielen website
http://www.facebook.com/
Bolkesteijnwoensdag 27 mei 2009 @ 21:13
Facebook, wie kent het niet. Alleen het merk Coca-Cola is al zoveel sterker dan Facebook, nog afgezien van de fabrieken, het distributienetwerk en 100 jaar ervaring in het produceren van frisdrank. Wat bezielt sommige mensen toch, zou dat nou echt allemaal aan die gigantische vergroting van de geldhoeveelheid liggen, inflatie in aandelen, gecombineerd met een koop-'frenzy'.
SeLangwoensdag 27 mei 2009 @ 21:20
10yr yield nu boven de 3,7%
Wat gaat de FED doen? Meer geld printen om nog meer Treasuries te kopen?
De markt had bij 3,5% al een ingreep verwacht.
We gaan de grenzen testen van het 'free lunch' paradigma.
Bolkesteijnwoensdag 27 mei 2009 @ 21:24
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:20 schreef SeLang het volgende:
We gaan de grenzen testen van het 'free lunch' paradigma.
TINSTAAFL!
LXIVwoensdag 27 mei 2009 @ 21:25
Als het schip de wal niet keert...
pberendswoensdag 27 mei 2009 @ 21:26
die bondrente blijft maar stijgen .
edwinhwoensdag 27 mei 2009 @ 21:31
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:20 schreef SeLang het volgende:
10yr yield nu boven de 3,7%
Wat gaat de FED doen? Meer geld printen om nog meer Treasuries te kopen?
De markt had bij 3,5% al een ingreep verwacht.
We gaan de grenzen testen van het 'free lunch' paradigma.
en nu heeft waarschijnlijk de FED het meerendeel anders was yield maybe alwel op 5%, nobody wants to buy that garbage
edwinhwoensdag 27 mei 2009 @ 21:32
nyc in ieder geval goed onderuit
Mendeljevwoensdag 27 mei 2009 @ 21:36
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:24 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

TINSTAAFL!
hrrickwoensdag 27 mei 2009 @ 21:37
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:32 schreef edwinh het volgende:
nyc in ieder geval goed onderuit
S&P 500 ook. Beloofd wat voor morgen.
henkwaywoensdag 27 mei 2009 @ 21:39
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:02 schreef pberends het volgende:

[..]

China vreest obligatiecrisis

lees dit maar eens goed door.
edwinhwoensdag 27 mei 2009 @ 21:39
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:37 schreef hrrick het volgende:

[..]

S&P 500 ook. Beloofd wat voor morgen.
ben blij dat ik mijn calls die ik 2 weken geleden gekocht had voor hetzelfde geld weer heb kunnen verkopen vanmiddag en heb puts weer gekocht, eindelijk weer eens een goede trade
capriciawoensdag 27 mei 2009 @ 21:39
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:36 schreef Mendeljev het volgende:

[..]


Wat?
Ben je nu al te nat om te zeuken?
foetrewoensdag 27 mei 2009 @ 21:40
tvp
Mendeljevwoensdag 27 mei 2009 @ 21:41
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:39 schreef capricia het volgende:

[..]

Wat?
Ben je nu al te nat om te zeuken?
Nee, het stond al die tijd in de ondertitel van BS terwijl ik nooit wist wat het betekende. Ik moest wel lachen na de betekenis opgezocht te hebben op Google
edwinhwoensdag 27 mei 2009 @ 21:42
FED naar negatieve rente?

http://ftalphaville.ft.co(...)te-to-5-by-year-end/
capriciawoensdag 27 mei 2009 @ 21:43
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:41 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

Nee, het stond al die tijd in de ondertitel van BS terwijl ik nooit wist wat het betekende. Ik moest wel lachen na de betekenis opgezocht te hebben op Google
Ja, te nat om te zeuken dus...( )...geen free lunch!
LXIVwoensdag 27 mei 2009 @ 21:45
Even een vraagje over Heijmans. De marketcap is 121 miljoen. Ze gaan voor 100 miljoen nieuwe aandelen uitgeven, dat is nogal wat! Dat is een verwatering van meer dan 40%.

Waarom blijft de koers dan zo goed liggen? Ondersteunt de begeleidende bank dat of gaan mensen er van uit dat na deze uitgifte de kaspositie zoveel verbeterd is dat dit koersniveau aanvaardbaar is?

En wat verwachten jullie op de termijn van 3 maanden van het aandeel?
LXIVwoensdag 27 mei 2009 @ 21:46
Ik kan me herinneren van de claimemissie van Gaytronics (wat ongeveer op hetzelfde uitkomt) dat de koers toen ook een paar maandjes stabiel bleef, maar toen ongeveer halveerde.
Mendeljevwoensdag 27 mei 2009 @ 21:48
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:45 schreef LXIV het volgende:
Even een vraagje over Heijmans. De marketcap is 121 miljoen. Ze gaan voor 100 miljoen nieuwe aandelen uitgeven, dat is nogal wat! Dat is een verwatering van meer dan 40%.
Is die 121M niet gewoon de free float? Het vrij verhandelbare gedeelte?
M.Melandriwoensdag 27 mei 2009 @ 21:51
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:45 schreef LXIV het volgende:
Even een vraagje over Heijmans. De marketcap is 121 miljoen. Ze gaan voor 100 miljoen nieuwe aandelen uitgeven, dat is nogal wat! Dat is een verwatering van meer dan 40%.

Waarom blijft de koers dan zo goed liggen? Ondersteunt de begeleidende bank dat of gaan mensen er van uit dat na deze uitgifte de kaspositie zoveel verbeterd is dat dit koersniveau aanvaardbaar is?

En wat verwachten jullie op de termijn van 3 maanden van het aandeel?
Ik ben ook negatief over Heijmans, maar short ga ik er ook nog niet op.
pberendswoensdag 27 mei 2009 @ 22:03
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:51 schreef M.Melandri het volgende:

[..]

Ik ben ook negatief over Heijmans, maar short ga ik er ook nog niet op.
Don't short a dead horse. Ik zou niet long of short op Heijmans gaan.
LXIVwoensdag 27 mei 2009 @ 22:03
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:48 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

Is die 121M niet gewoon de free float? Het vrij verhandelbare gedeelte?
Op DFT staat het niet duidelijk, maar IEX vermeldt een marktcapitalisatie van 620M bij een koers van 25 euro, dus het zal wel kloppen.

Wat ik me dus afvraag is hoe de koersen gemanipuleerd worden bij zulke emissies. Want stil blijven liggen bij zo'n ingrijpende verandering vind ik niet normaal.
LXIVwoensdag 27 mei 2009 @ 22:05
Ik wil ook niet shorten maar best wel op een goed moment instappen. Het EV is erg hoog en de verwachte winst in 2012 is 2 euro per aandeel. Als de kapitaalpositie door deze emissie nu substantieel verbeterd, de bouwmarkt weer aantrekt en je kunt ze met 40% korting kopen dan heb ik hier wel oren naar. Nu heb ik vooral BAM. Spreiden is verblijden.
pberendswoensdag 27 mei 2009 @ 22:07
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 22:05 schreef LXIV het volgende:
Ik wil ook niet shorten maar best wel op een goed moment instappen. Het EV is erg hoog en de verwachte winst in 2012 is 2 euro per aandeel. Als de kapitaalpositie door deze emissie nu substantieel verbeterd, de bouwmarkt weer aantrekt en je kunt ze met 40% korting kopen dan heb ik hier wel oren naar. Nu heb ik vooral BAM. Spreiden is verblijden.
Bouwmarkt aantrekken... op zijn vroegst ergens eind 2010 ofzo . Ik zou er geen haast mee hebben. Ik koop liever BAM als de markt weer nieuwe lows maakt.
LXIVwoensdag 27 mei 2009 @ 22:09
BAM heb ik al voldoende (@ 5 euro per aandeel). Spreiden is niet verkeerd.
hrrickwoensdag 27 mei 2009 @ 22:10
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 22:05 schreef LXIV het volgende:
Ik wil ook niet shorten maar best wel op een goed moment instappen. Het EV is erg hoog en de verwachte winst in 2012 is 2 euro per aandeel. Als de kapitaalpositie door deze emissie nu substantieel verbeterd, de bouwmarkt weer aantrekt en je kunt ze met 40% korting kopen dan heb ik hier wel oren naar. Nu heb ik vooral BAM. Spreiden is verblijden.
Winst per aandeel is volgensmij bij BAM ook erg goed. Toch zou ik niet weten wat ik er van zou moeten verawachten.
LXIVwoensdag 27 mei 2009 @ 22:14
BAM wordt beter en professioneler geleid dan Heijmans. Maar is relatief ook duurder.
lammegirafwoensdag 27 mei 2009 @ 22:35
tvp
pberendswoensdag 27 mei 2009 @ 22:40
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 20:49 schreef SeLang het volgende:

[..]

Het gaat ook niet om het level van 3,7% dat we op dit moment hebben maar om het feit dat de rente explosief aan het stijgen is terwijl de FED honderden miljarden uitgeeft om die rente omlaag te brengen. De FED heeft dus geen control meer. Dat is nogal verontrustend als je bedenkt dat dat de hele markt omhoog wordt gehouden met bailouts en manipulaties door de FED.
De Fed is het met ons eens:
quote:
Mortgage-Bond Yields Jump, Jeopardizing Fed’s Housing Effort

May 27 (Bloomberg) -- Yields on Fannie Mae and Freddie Mac mortgage bonds rose for a fourth day, after exceeding for the first time yesterday their levels before the Federal Reserve announced it would expand purchases to drive down loan rates.

Yields on Washington-based Fannie Mae’s current-coupon 30- year fixed-rate mortgage bonds climbed to 4.55 percent as of 3:15 p.m. in New York, the highest since Dec. 5 and up from 3.94 percent on May 20, data compiled by Bloomberg show.

Rising mortgage-bond yields, driven higher in part by climbing Treasury rates, means the Fed now “faces a challenge to its ability to sustain low mortgage rates,” according to Jeffrey Rosenberg at Bank of America Corp. The Fed, seeking to use lower home-loan rates to stem the housing slump and bolster consumers, said March 18 it would increase its planned purchases of so-called agency mortgage bonds by $750 billion, to as much as $1.25 trillion, and start buying government notes.

“Market participants may be asking themselves the same question as Scorpio in ‘Dirty Harry’: ‘Do I feel lucky?’ ” Rosenberg, the bank’s head of credit strategy research in New York, wrote in a report yesterday, referring to a character in the 1971 Clint Eastwood film who may be shot.

Crashing U.S. home prices have fueled the first global recession since World War II. The Fed, led by Chairman Ben S. Bernanke, may need to again adjust its mortgage-bond buying, after initially announcing the program in November, or boost its purchases of Treasuries, Rosenberg said. Home prices in 20 major metropolitan areas fell more than forecast in March, declining 18.7 percent from a year earlier, according to an S&P/Case Shiller index released yesterday.

‘Extension Pressures’

As rising Treasury yields sparked speculation that higher mortgage rates would extend the average lives of home-loan bonds by reducing the pace of refinancing, holders of the bonds, lenders and servicers began seeking to shorten the durations of holdings to make up for the effect, according to Mahesh Swaminathan, a mortgage-bond analyst in New York at Credit Suisse Group.

Their actions last week started causing interest-rate swap spreads to widen, as they sought to use those contracts to lessen their durations, “a canary in the coal mine pointing to the extension pressures building up,” Swaminathan said in a telephone interview.

Today, they are driving mortgage and government bonds lower, with the Treasury market, which “started the process, now sort of being taken for a ride,” exacerbating the situation, he said.

The average rate on a typical 30-year fixed mortgage was 4.82 percent in the week ended May 21, according to a survey by McLean, Virginia-based Freddie Mac. Rates are down from 6.46 percent in late October, and up from a record low of 4.78 percent in the first and last weeks of April.

Rising Yields

Yields on agency mortgage bonds are now guiding rates on almost all new U.S. home lending following the collapse of the non-agency market in 2007 and retreats by banks. The almost $5 trillion market includes securities guaranteed by government- controlled Fannie Mae and Freddie Mac and bonds of government- backed loans guaranteed by federal agency Ginnie Mae.

“Capacity constraints” at lenders dealing with increased mortgage applications since December have caused the rates offered to borrowers to be higher in relationship to the bonds yields than in the past, according to Bank of America and Credit Suisse analysts. That suggests loan rates may not initially rise as yields do.

Yields on benchmark 10-year Treasuries climbed to 3.72 percent today, a six-month high, from 2.54 percent on March 18 and a low this month of 3.09 percent on May 14.

Narrowing Spreads

Treasuries are slumping amid concern that record bond sales will overwhelm demand as U.S. bailout and stimulus spending stems deflation while adding to the nation’s debt burden, and as the economy shows signs of stabilizing.

The difference between yields on Fannie Mae’s current- coupon 30-year fixed-rate mortgage bonds and 10-year Treasuries narrowed to 0.92 percentage point today, from as high as 2.38 percentage points in March 2008, according to Bloomberg data. The Fed’s purchases drove the spread to 0.70 percentage point, the lowest since 1992, on May 22. The yield gap jumped from 0.71 percentage point yesterday.

“Many investors who felt MBS spreads were too tight thought it might be time to take chips off the table,” Credit Suisse’s Swaminathan said. “This is something we anticipated would build up” as many mortgage-bond holders who were previously wary of lightening their positions on the view the Fed buying would continue to support the market finally decided to act.

Rate Threshold

The so-called option-adjusted spread to interest-rate swaps yesterday was negative 0.16 percentage point, the lowest since March 2007 and a level suggesting an investor borrowing funds at the London interbank offered rate to buy the Fannie Mae mortgage securities would lose money, according to Bloomberg data. That spread reached as high as 1.06 percentage points in October, and jumped to positive 0.01 percentage point today.

Mortgage servicers also were dumping the securities because “once rates backed up, they needed to shed duration,” Art Frank, the head of mortgage-bond research at Deutsche Bank AG in New York, said in a telephone interview. “Today, the volume really came out because we crossed what apparently many of them thought was an important threshold” in terms of rates.

Servicers, who handle billing and collections, have contracts whose expected lives extend when the odds of refinancing drop.

Bloomberg current-coupon indexes represent the yields for hypothetical mortgage bonds trading at roughly face value. The levels are typically based on calculations derived from yields on the two groups trading just above and below par because of the size of their coupons, into which lenders typically package new loans.

A swap rate is the fixed yield paid in return for floating- rate payments linked to short-term interest rates, through a derivative contract called a swap. Swap spreads are the difference between those yields and Treasury rates.
richbitchwoensdag 27 mei 2009 @ 22:43
Wie was het hier nou die in het vorig draadje mooie grafieken gaf met paarse/roze lijntjes? Post nog eens wat.

tvp
pberendswoensdag 27 mei 2009 @ 22:44
Ook apart dat olie zo hoog blijft... wordt zeker weer gebruikt als inflatiehedge.
pberendswoensdag 27 mei 2009 @ 22:51


voormalig uberbear over de 'psychology' van institutionele investors in juni.

[ Bericht 8% gewijzigd door pberends op 27-05-2009 22:58:16 ]
Dinosaur_Srwoensdag 27 mei 2009 @ 23:16
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 22:05 schreef LXIV het volgende:
Ik wil ook niet shorten maar best wel op een goed moment instappen. Het EV is erg hoog en de verwachte winst in 2012 is 2 euro per aandeel. Als de kapitaalpositie door deze emissie nu substantieel verbeterd, de bouwmarkt weer aantrekt en je kunt ze met 40% korting kopen dan heb ik hier wel oren naar. Nu heb ik vooral BAM. Spreiden is verblijden.
2 euro pa is vast niet gebaseerd op 40% verwatering..... en voor de herfinanciering van begin dit jaar...

het ligt trouwens net wat anders
het wordt een claimemissie, en die zal dus (veel) lager liggen dan de beurskoers (al helemaal omdat banken de emissie moeten garanderen). Reken eens op 3,5 euro. Dan moeten er dus circa 30 miljoen nieuwe aandelen worden uitgegeven. Nu staan er 24 miljoen gewone aandelen uit. Dus reken maar op een ruime verdubbeling van het aantal (gewone) aandelen.

Het eigen vermogen is thans 371 miljoen. Daar komt 100 miljoen van de emissie bij, geeft 471 miljoen. Gedeeld door 24 + 30 + 6 cum prefs is 60 miljoen aandelen. EV is dan circa 8 euro per aandeel. Klopt niet helemaal, de prefs zijn 10 euro per aandelen, maar grosso modo zal het ongeveer kloppen.

Echter meer dan 200 miljoen is goodwill (da's circa 3 euro per aandeel)
280 miljoen zijn onbebouwde gronden (circa 4 euro per aandeel) !!
circa 210 euro is onderhanden werk (circa 3 euro per aandeel).
Zeg maar of die over een jaar nog evenveel waard zijn

OVer de debiteuren zullen we het maar niet hebben
Vorig jaa teerde Heijmans vanwege verlies ruim 1,4 per aandeel op het vermogen in

Kortom 8 euro EV per aandeel lijkt heel wat, maar daar kunnen ze heel snel door heen zijn.....
LXIVwoensdag 27 mei 2009 @ 23:43
Bedankt voor de info. Mijn vertrouwen in het managment van Heijmans is toch al niet zo heel groot (ben getogen in Rosmalen dus hoor ook wel eens wat). Eigenlijk verbetert enkel de kaspositie dus, verder enkel beren bij deze emissie. Waarom doen ze het dan? Ze zullen weinig anders kunnen dus.

Is doorverkopen van die gronden, desnoods met discount, dan geen veel betere optie (voor de zittende aandeelhouders?) Net zoals met die grond in Amsterdam een half jaar terug. En waarom doet de koers niks? Ondersteunt de bank dit?
Dinosaur_Srdonderdag 28 mei 2009 @ 00:08
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 23:43 schreef LXIV het volgende:
Bedankt voor de info. Mijn vertrouwen in het managment van Heijmans is toch al niet zo heel groot (ben getogen in Rosmalen dus hoor ook wel eens wat). Eigenlijk verbetert enkel de kaspositie dus, verder enkel beren bij deze emissie. Waarom doen ze het dan? Ze zullen weinig anders kunnen dus.

Is doorverkopen van die gronden, desnoods met discount, dan geen veel betere optie (voor de zittende aandeelhouders?) Net zoals met die grond in Amsterdam een half jaar terug. En waarom doet de koers niks? Ondersteunt de bank dit?
eis van de banken voor de herfinanciering. Ik denk niet dat Heijmans een keuze had.
Met een solvabiliteit van nog geen 20% heb je niks meer te zeggen....

Ik kan me niet voorstellen dat een bank die de emissie garandeert zo dom is om de koers actief te pluggen, dat zou namelijk nogal strafbaar zijn.

Ze zitten eigenlijk klem. Zonder grondpositie en eigen projecten is Heijmans veel minder winstgevend dan in het verleden. Als er niks ontwikkelt wordt is de grondpositie echter dood kapitaal. Ik had eigenlijk me wel kunnen voorstellen (en nog) dat de overheid delen van de grondpositie koopt (de provincie noord brabant heeft straks wel een paar centjes te besteden).

Ik schrik meer van de post debiteuren die bijna twee keer zo groot is als hun eigen vermogen. Iedereen met een klein beetje ervaring begrijpt dat er in de bouw wanbetalingen op grote schaal zullen plaatsvinden.

Ze hebben ook goede stukken hoor. Wegenbouw. Burgers Techniek.
Maar als de woningbouw het putje inzakt, en ze geen projecten kunnen ontwikkelen (aan bouwen zelf is niet zo goed verdiend), zie ik niet zo goed hoe ze het zelfstandig moeten redden, zeker niet met de banken aan de trekker.
LXIVdonderdag 28 mei 2009 @ 00:16
Afblijven dus is jouw advies. Wat zijn de essentiele verschillen tussen Heijmans en BAM dan? Heeft laatstgenoemde een betere kaspositie?
Dinosaur_Srdonderdag 28 mei 2009 @ 00:43
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 00:16 schreef LXIV het volgende:
Afblijven dus is jouw advies. Wat zijn de essentiele verschillen tussen Heijmans en BAM dan? Heeft laatstgenoemde een betere kaspositie?
nou nee, Amstelland is zowat helemaal met geleend geld overgenomen, meen ik.
De balans ziet er eerlijk gezegd even gerekt uit.BAM heeft alleen een beter trackrecord, maar als je de goodwill daar wegstreept staan ze ook nagenoeg in het rood. 2.2 miljard vorderingen op een miljard eigen vermogen word ik ook niet echt vrolijk van.

BAM zit minder sterk in de woningbouw, en belangrijk: hebben veel van het bouwwerk zelf uitbesteed. Minder leeglooprisico dus, anders dan Heijmans. Verder zit BAM ook aardig in het onderhoud. Veel bedrijven waar ik komen lopen mensen van BAM rond voor onderhoud, en dat zijn terugkerende opbrengsten, vrij recessiebestendig. Maar ze zijn eigenlijk gewoon te laat geweest met het verkopen van het belang in Van Oord. Erg kapitaalsintensief. Minderheidsbelang, ik zie niet goed hoe ze daar echt een vuist kunnen maken.

Ik heb het op geen enkel bouwbedrijf echt voorzien. Vorige recessies hebben dacht ik wel aangetoond dat bouwbedrijven een verhoogd risico lopen.

Eigenlijk geldt voor beiden dat zolang ze niet verplicht moeten herfinancieren of onderdelen moeten afstoten in deze markt, het wel goed komt. Heijmans stond echter met z'n rug tegen de muur.
En BAM? Time will tell
#ANONIEMdonderdag 28 mei 2009 @ 07:02
Ik zit al een paar dagen niet echt goed op te letten, maar van waar de die afstort gister?
SeLangdonderdag 28 mei 2009 @ 07:16
quote:
Japan May Scrap 50 Trillion-Yen Plan to Prop Up Stock Market

By Kyoko Shimodoi and Keiko Ujikane

May 28 (Bloomberg) -- Japan’s ruling Liberal Democratic Party may abandon a bill that would set aside 50 trillion yen ($520 billion) to buy shares from the market because stocks have rebounded from a 26-year low, lawmakers said.

“A system of buying stocks directly may provide a sense of relief when shares plunge,” Naokazu Takemoto, chief director of the LDP’s lower house finance committee, said in an interview in Tokyo on May 26. “But stocks have been stable, so the measures aren’t necessarily that essential.”

Investor optimism that the worst of Japan’s deepest postwar recession is over has led the recovery in the Nikkei 225 Stock Average, which tumbled a record 42 percent last year. Direct purchases would be the first among the Group of Seven industrialized nations and would affect prices more than the Bank of Japan’s program of buying shares from lenders to cushion their balance sheets.

“I don’t think there’s really a crisis in Japanese stocks to begin with,” said Naomi Fink, Japan strategist at Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. in Tokyo. “It might even undermine Japanese equities because foreigners are going to say ‘wow, the government is propping up prices and how do we know whether it actually reflects the value of the firms or not?’”

The bill was submitted to parliament on April 27 as part of Prime Minister Taro Aso’s record 15.4 trillion yen stimulus package. Under the plan, the government would set up a state- owned entity to buy exchange-traded funds, which are instruments that track stock indexes, as well as equities listed in the indexes and related derivatives for three years.

Raise Money

The body would raise money by borrowing from the Bank of Japan or commercial lenders as well as issuing bonds, and the government would set aside 50 trillion yen to guarantee the investments.

Deliberations on the law haven’t taken place because the opposition Democratic Party of Japan, which controls the upper house, is against the measure. While the ruling coalition can use its two-thirds majority in the lower house to pass the bill if it’s rejected, Takemoto, 68, signaled the LDP may not force the bill through parliament.

“Whether we need to revote and pass the bill even after it’s defeated in the upper house depends on economic conditions,” Takemoto said. “People were split about the bill to begin with and even a majority of lawmakers regarded as economic experts in our party are opposed to the idea.”

Finance Minister Kaoru Yosano said on May 22 that “the argument is losing force” given that stock prices are recovering. The Nikkei has risen 34 percent since March 10, when it fell to 7,054.98, the lowest since October 1982.

Distort Prices

Masaharu Nakagawa, the DPJ’s shadow finance minister, said the party opposes the measure because it may distort stock prices. He said the government should consider buying stakes in financial institutions should plunging equities erode their capital.

“It goes against the market’s mechanisms to begin with,” Nakagawa, 58, said in an interview on May 26. “We’re absolutely against it. Even discussing it would look bad.”

As a separate measure, the government has already set aside 20 trillion yen to purchase stocks owned by banks to bolster their capital. The Bank of Japan has decided to buy 1 trillion yen of shares held by lenders to ease a credit squeeze.

The government last bought stocks owned by financial institutions from 2002 to 2006.

Yoshinori Ohno, an LDP lawmaker who compiled the bill, said even though equities have recovered, it’s important to show the government is committed to preventing a plunge of stock prices given the severity of the current financial crisis.
Japans PPT gecanceled
dramatiekdonderdag 28 mei 2009 @ 07:54
tvp
pberendsdonderdag 28 mei 2009 @ 08:40
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 07:16 schreef SeLang het volgende:

[..]

Japans PPT gecanceled
Goh, eindelijk een goed besluit.

Japan is best interessant om geld in te stoppen, te meer omdat iedereen er bearish over is.
veekeenddonderdag 28 mei 2009 @ 08:53
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 00:43 schreef Dinosaur_Sr het volgende:

[..]

nou nee, Amstelland is zowat helemaal met geleend geld overgenomen, meen ik.
De balans ziet er eerlijk gezegd even gerekt uit.BAM heeft alleen een beter trackrecord, maar als je de goodwill daar wegstreept staan ze ook nagenoeg in het rood. 2.2 miljard vorderingen op een miljard eigen vermogen word ik ook niet echt vrolijk van.

BAM zit minder sterk in de woningbouw, en belangrijk: hebben veel van het bouwwerk zelf uitbesteed. Minder leeglooprisico dus, anders dan Heijmans. Verder zit BAM ook aardig in het onderhoud. Veel bedrijven waar ik komen lopen mensen van BAM rond voor onderhoud, en dat zijn terugkerende opbrengsten, vrij recessiebestendig. Maar ze zijn eigenlijk gewoon te laat geweest met het verkopen van het belang in Van Oord. Erg kapitaalsintensief. Minderheidsbelang, ik zie niet goed hoe ze daar echt een vuist kunnen maken.

Ik heb het op geen enkel bouwbedrijf echt voorzien. Vorige recessies hebben dacht ik wel aangetoond dat bouwbedrijven een verhoogd risico lopen.

Eigenlijk geldt voor beiden dat zolang ze niet verplicht moeten herfinancieren of onderdelen moeten afstoten in deze markt, het wel goed komt. Heijmans stond echter met z'n rug tegen de muur.
En BAM? Time will tell

Bij BAM lopen de zaken ook niet bepaald soepel. Weliswaar beter dan bij Heijmans, maar bepaald niet florisant. Ze zijn ook daar begonnen met saneringen. Ik vind de Q1 resultaten ook niet bepaald hoopgevend.
One_conundrumdonderdag 28 mei 2009 @ 08:53
tvrood
m0m0donderdag 28 mei 2009 @ 09:00
Okay, en gaan met die banaan!
m0m0donderdag 28 mei 2009 @ 09:04
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 08:53 schreef veekeend het volgende:

[..]

Bij BAM lopen de zaken ook niet bepaald soepel. Weliswaar beter dan bij Heijmans, maar bepaald niet florisant. Ze zijn ook daar begonnen met saneringen. Ik vind de Q1 resultaten ook niet bepaald hoopgevend.
-5%
UncleSamdonderdag 28 mei 2009 @ 09:09
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 07:02 schreef RvLaak het volgende:
Ik zit al een paar dagen niet echt goed op te letten, maar van waar de die afstort gister?
Is een correctie van eergisteren, toen alles in de namiddag omhoog schoot na dat bericht over consumentenvertrouwen.
pberendsdonderdag 28 mei 2009 @ 09:23
Dat zelfs BAM met slechte resultaten gaat komen laat wel zien hoe dramatisch de bouwsector op het moment is.
m0m0donderdag 28 mei 2009 @ 09:29
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 09:23 schreef pberends het volgende:
Dat zelfs BAM met slechte resultaten gaat komen laat wel zien hoe dramatisch de bouwsector op het moment is.
Mijn eerste order geplaats. P AEX 260 met een limiet van van 0,39. (hij sloot 0,35.) Gaat nu open met 0,85.

Wat een noobfout. Daar gaat mijn eerste feestje.
lammegirafdonderdag 28 mei 2009 @ 09:43
kunnen we nou vanaf maandag weer lekker short op ING of heb ik dat nou verkeerd begrepen?
LXIVdonderdag 28 mei 2009 @ 09:44
Ik heb weer wat verkocht @ 8,10 om weer op te pakken rond 6,80 iig.
Mendeljevdonderdag 28 mei 2009 @ 09:44
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 09:43 schreef lammegiraf het volgende:
kunnen we nou vanaf maandag weer lekker short op ING of heb ik dat nou verkeerd begrepen?
Dat kan. Alleen heb je te voldoen aan de meldplicht.
lammegirafdonderdag 28 mei 2009 @ 09:46
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 09:44 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

Dat kan. Alleen heb je te voldoen aan de meldplicht.
meldplicht...is dat ook van toepassing voor de bedragen waarmee ik handel? vast niet. En wie moet wat melden dan? Moet mijn broker melding maken bij de AFM als ik 500 stukjes turbotjes short koop?
#ANONIEMdonderdag 28 mei 2009 @ 09:47
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 09:44 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

Dat kan. Alleen heb je te voldoen aan de meldplicht.
Als ik het goed begrijp, geldt de meldplicht enkel voor de financiële instellingen. In het geval van de particuliere belegger, de bank dus.
Queueddonderdag 28 mei 2009 @ 09:55
Vandaag nog een aantal cijfers vanuit de US:
USD Unemployment Claims
USD New Home Sales
#ANONIEMdonderdag 28 mei 2009 @ 09:55
Duitse ww-cijfers zijn erg goed:
German Unemployment Change Cijfer: 1K Verwachting: 66K Vorig cijfer: 58K
Mendeljevdonderdag 28 mei 2009 @ 09:59
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 09:47 schreef RvLaak het volgende:

[..]

Als ik het goed begrijp, geldt de meldplicht enkel voor de financiële instellingen. In het geval van de particuliere belegger, de bank dus.
Volgens mij niet omdat er een disclosure regeling staat vermeld op de site.

http://www.afm.nl/marktpartijen/default.ashx?DocumentId=11485

18. Should the disclosure be made on a gross or net basis?
A holder of economic interests in a financial company may net its long and short positions in that company. The disclosable position will be any net short position that reaches or exceeds 0.25% and every subsequent 0.10%.
Mendeljevdonderdag 28 mei 2009 @ 10:10
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 09:46 schreef lammegiraf het volgende:
Moet mijn broker melding maken bij de AFM als ik 500 stukjes turbotjes short koop?
Turbo's zijn sowieso op geen enkele manier gedekt door een onderliggende belegging. Een ING short zou net zo goed een plakje kaas of een zak aardappelen kunnen zijn. Bij wijze van spreken want je koopt geen recht of een aandeel.
Dirk-Kuijtdonderdag 28 mei 2009 @ 10:16
Wachten op de huizencijfers. Als die positief zijn dan kan het zomaar eens weer groen worden vandaag.
dramatiekdonderdag 28 mei 2009 @ 10:22
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 09:55 schreef RvLaak het volgende:
Duitse ww-cijfers zijn erg goed:
German Unemployment Change Cijfer: 1K Verwachting: 66K Vorig cijfer: 58K
Poeh, dit zijn inderdaad wel erg goede cijfers.......of ze zijn de 6 vergeten voor de 1
#ANONIEMdonderdag 28 mei 2009 @ 10:45
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 10:22 schreef dramatiek het volgende:

[..]

Poeh, dit zijn inderdaad wel erg goede cijfers.......of ze zijn de 6 vergeten voor de 1
Dax stijgt niet echt op basis van dit nieuws...
hrrickdonderdag 28 mei 2009 @ 11:14
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 10:16 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
Wachten op de huizencijfers. Als die positief zijn dan kan het zomaar eens weer groen worden vandaag.
Wat wordt verwacht?
#ANONIEMdonderdag 28 mei 2009 @ 11:21
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 11:14 schreef hrrick het volgende:

[..]

Wat wordt verwacht?
Huidige tijd op forexfactory: 5:20am
8:30am USD Core Durable Goods Orders m/m [Open Detail] -0.4% -0.7%
8:30am USD Unemployment Claims [Open Detail] 628K 631K
8:30am USD Durable Goods Orders m/m [Open Detail] 0.1% -0.8%
10:00am USD New Home Sales [Open Detail] 363K 356K

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 28-05-2009 11:21:50 ]
Mendeljevdonderdag 28 mei 2009 @ 11:26
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 22:43 schreef richbitch het volgende:
Wie was het hier nou die in het vorig draadje mooie grafieken gaf met paarse/roze lijntjes? Post nog eens wat.

tvp
Ik heb iets beters voor je.




Mendeljevdonderdag 28 mei 2009 @ 11:33
Random Youtube reacties:
quote:
"the sky is falling!" another great Video from Oscar that shows what side to be on. It all gets revealed when you see the work he's done on chart after chart. Tune in to see this Great Analysis at work.
quote:
another great vid from oscar. and another great call on the euro . expert analysis from the hardest working trader in the business.
thanks
max
quote:
Absolutely Fantastic! I've spent the last week in his chat room and watched him make over 85 points in total trades. Followed him with a trade simulator and increased account value over 65%. I've never done that - ever! I can't wait to begin trading for real! GREAT JOB OSCAR!
quote:
Another great video Oscar! But even better then a great video, you and the charts were spot on! I hauled out another 14 S&P points from the ESZ8 contract! That's $700.00 USD per contract I traded that day (14 points x $50.00 x each contract)!!!!! Now that's real money, Thank you Oscar. Technical analysis works.
quote:
Superb video. I have been observing your trade recommendations since last few months and have finally signed up as Gold member. 2 days into it and have made money. Thanks a lot Oscar.
Raap me op!
SeLangdonderdag 28 mei 2009 @ 12:38
Ja iemand gaat een werkende strategie in het publieke domein posten terwijl investeringsfondsen met honderden miljarden aan kapitaal de markt niet kunnen verslaan
#ANONIEMdonderdag 28 mei 2009 @ 12:40
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 12:38 schreef SeLang het volgende:
Ja iemand gaat een werkende strategie in het publieke domein posten terwijl investeringsfondsen met honderden miljarden aan kapitaal de markt niet kunnen verslaan
Ach, Open Source is niet per sé voorbehouden aan de ICT
pberendsdonderdag 28 mei 2009 @ 12:52
quote:
Fed May Buy More Assets to Bolster Balance Sheet (Update1)

May 28 (Bloomberg) -- The Federal Reserve may step up asset purchases to prevent its balance sheet from contracting until policy makers are convinced an economic recovery has taken hold, Fed officials and analysts said.

Demand for some of the Fed’s emergency programs has waned as the grip of the credit crunch loosens, with loans to banks shrinking 38 percent since Jan. 1. The main tool to keep the central bank’s holdings from falling from the current $2.1 trillion would be more purchases of Treasuries, said analysts including former Fed Governor Laurence Meyer.

Until now, policy makers’ balance-sheet decisions have been driven by the emergency liquidity needs of banks, bond dealers, money markets and failing financial institutions. U.S. central bankers are now transitioning to a period where economic data and their implications for forecasts will play the key role.

“You wouldn’t want policy to reverse course dramatically or ramp up dramatically unless the outlook changed substantially,” John Weinberg, research director at the Federal Reserve Bank of Richmond, said in an interview. “It really hasn’t yet.”

Fed officials have said their Treasuries buying isn’t designed to target any specific yield levels. Last week’s release of minutes of the April 28-29 Open Market Committee meeting showed some members were open to bigger purchases to spur a more rapid recovery.

Bonds slumped yesterday on concern surging debt sales will overwhelm the Fed’s strategy. The yield on the benchmark 10-year bond increased 19 basis points to 3.74 percent, the biggest increase since Jan. 19. It slipped 6 basis points today. A basis point is 0.01 percentage point.

Mortgage Bonds

On May 26, mortgage-bond yields exceeded for the first time their levels before the Fed announced it would expand purchases of the securities to drive down interest rates on home loans.

The Fed’s asset holdings have fluctuated around $1.8 trillion to $2.1 trillion this year. So far, the Fed has completed about $691 billion of the $1.75 trillion of purchases of Treasuries and housing debt it has committed to.

It’s difficult for Fed officials to predict how fast liquidity and loan programs will contract as markets normalize; adding to Treasuries buying would ensure growth in the balance sheet.

Funds extended to financial institutions, such as term credit to banks, discount-window loans, currency swaps with foreign central banks, and direct loans to bond dealers, fell to $701.8 billion May 20, down 38 percent from $1.13 trillion at the start of the year.

Balance Sheet

Fed credit and securities loans to backstop markets for commercial paper, asset-backed commercial paper, and U.S. Treasuries fell to $216.9 billion May 20, down 59 percent from $529.5 billion at the start of the year.

The central bank shifted to using its balance sheet as the main policy tool after cutting the benchmark interest rate to zero to 0.25 percent in December.

“We have to go to the next stage of the monetary transmission mechanism, and we have to look at a lot of other interest rates,” said Glenn Rudebusch, associate director of research at the San Francisco Fed. “There are a lot of different avenues through which these balance-sheet policies can work.”

Fed Chairman Ben S. Bernanke, who once wrote about the need for aggressiveness and “Rooseveltian resolve” in dealing with financial crises, warned lawmakers this month that a “relapse” in financial strains could cause an incipient recovery to stall.

Narrow Spreads

“The committee is looking at the trend in financial conditions and whether private borrowing rates are narrowing,” said Meyer, now vice chairman of Macroeconomic Advisers LLC in Washington. “The recent run-up in Treasury rates is blunting the effect of the narrowing spreads that is under way.”

The yield premium investors demand to own investment-grade corporate bonds has fallen to 4.16 percentage points from almost 6 percentage points in March, bolstered by economists’ expectations for an end to the recession this year.

Rising Treasury yields threaten to curtail the decline in corporate borrowing costs. The spread between two-year and 10- year yields reached a record 2.76 percentage points yesterday.

Fed officials, in their most recent forecasts, signaled that both of their legally mandated objectives -- stable prices and maximum employment -- are under threat. Policy makers forecast the unemployment rate will be above their long-run preference range of 4.8 percent to 5 percent through 2011.

Inflation Goal

Similarly, Fed governors and district-bank presidents anticipate that inflation will be slower than their median long- run objectives of 1.7 percent to 2 percent in 2009, and 14 members expect the rate to be below the range next year.

Plugging those forecasts into a model to determine the right policy stance, “the funds rate should be near its zero lower bound not just for the next six or nine months, but for several years,” Rudebusch wrote in a research note released May 26.

“Markets are going to increasingly demand that there be some real green shoots” of an economic recovery, said Ethan Harris, co-head of U.S. economic research at Barclays Capital Inc. in New York. “They are going to have to step in at some point and put some more easing in.”
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=a93667VRPio8&refer=home

The Fed will prevail.
LXIVdonderdag 28 mei 2009 @ 13:07
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 12:38 schreef SeLang het volgende:
Ja iemand gaat een werkende strategie in het publieke domein posten terwijl investeringsfondsen met honderden miljarden aan kapitaal de markt niet kunnen verslaan
Ach, een andere tactiek is juist om dat publiek te maken. Als genoeg mensen het geloven wordt het self-fulfilling en valt er ook mee te verdienen.
SeLangdonderdag 28 mei 2009 @ 13:10
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 13:07 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ach, een andere tactiek is juist om dat publiek te maken. Als genoeg mensen het geloven wordt het self-fulfilling en valt er ook mee te verdienen.
Dat zijn vooral die advies services die kleine dunverhandelde aandelen pimpen:
Eerst zelf instappen, dan adviseren, en zelf dumpen wanneer je klanten kopen.
TeringHenkiedonderdag 28 mei 2009 @ 13:11
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 13:07 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ach, een andere tactiek is juist om dat publiek te maken. Als genoeg mensen het geloven wordt het self-fulfilling en valt er ook mee te verdienen.
*pakt lineaaltje*
LXIVdonderdag 28 mei 2009 @ 13:12
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 13:10 schreef SeLang het volgende:

[..]

Dat zijn vooral die advies services die kleine dunverhandelde aandelen pimpen:
Eerst zelf instappen, dan adviseren, en zelf dumpen wanneer je klanten kopen.
Precies. Maar als je nu met internet genoeg mensen in je kunt doen geloven. De edge kan denk ik groter zijn dan die van een of andere anomalie in het systeem.
SeLangdonderdag 28 mei 2009 @ 13:32
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 11:26 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

Ik heb iets beters voor je.




Flaw1: De genoemde indicatoren zijn mathematisch gezien imperfecte 'differentiatoren', oftewel het zijn imperfecte berekeningen van de afgeleide van de beurskoers. Je neemt dus de afgeleide van een ruisig signaal en gaat dus handelen op de ruis van de ruis. Veel succes

Flaw2: Hij noemt 5 indicatoren die allemaal hetzelfde signaal geven: CCI, RSI, Stochastics, %R en DMI. Dit geeft nauwelijks extra zekerheid omdat alle 5 de indicatoren hetzelfde meten (zij het met verschillende, imperfecte berekeningen) en daarom sterk gecorreleerd zijn. Dit is schijnzekerheid.

Flaw3: Met een simpele backtest zijn alle 5 die indicatoren (inclusief de combi van alle 5 tegelijkertijd) gemakkelijk te debunken als zijnde niet beter dan random entries.

Etc.
pberendsdonderdag 28 mei 2009 @ 13:39
http://xandernieuws.punt.nl/?id=519407&r=1&tbl_archief=&

Leuk artikel. De elite als vrienden van complotdenkers .
pberendsdonderdag 28 mei 2009 @ 13:49
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 13:39 schreef pberends het volgende:
http://xandernieuws.punt.nl/?id=519407&r=1&tbl_archief=&

Leuk artikel. De elite als vrienden van complotdenkers .
http://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Trudeau

Niet helemaal een idioot deze billionaire.
pberendsdonderdag 28 mei 2009 @ 14:31
Redelijke cijfers om 14:30, vooral de orders. Toch reageert de beurs nauwelijks positief.
lammegirafdonderdag 28 mei 2009 @ 14:33
weinig reactie op de beurs...lamme bedoening
UncleSamdonderdag 28 mei 2009 @ 14:51
AMG is op 4.35 ook best interessant.
dyna18donderdag 28 mei 2009 @ 15:00
Vandaag was ik ook dollars halen al vast voor mijn vakantie.
Je kunt wel zien dat de geldpersen vol aanstaan, ze hadden alleen maar gloed nieuwe biljetten

pberendsdonderdag 28 mei 2009 @ 15:10
Toch blijven die dollarbiljetten stoer.
pberendsdonderdag 28 mei 2009 @ 15:10
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 14:51 schreef UncleSam het volgende:
AMG is op 4.35 ook best interessant.
Not.

AMG op 4,35, terwijl de AEX op 260 staat. Hoeveel staat ie wel niet als de AEX weer teruggaat naar de 230?
#ANONIEMdonderdag 28 mei 2009 @ 15:21
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 15:10 schreef pberends het volgende:
Toch blijven die dollarbiljetten stoer.
Stoer WC-papier, zodra de dollar geklapt is
#ANONIEMdonderdag 28 mei 2009 @ 15:22
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 14:33 schreef lammegiraf het volgende:
weinig reactie op de beurs...lamme bedoening
Toch is de stijging op de AEX nagenoeg verticaal... Het laatste kwartier iig.
#ANONIEMdonderdag 28 mei 2009 @ 15:32
wtf: GM 3.11 +1.96 (170.43%)


[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 28-05-2009 15:32:58 ]
pberendsdonderdag 28 mei 2009 @ 15:38
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 15:32 schreef RvLaak het volgende:
wtf: GM 3.11 +1.96 (170.43%)

Klopt niet.
lammegirafdonderdag 28 mei 2009 @ 15:39
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 15:22 schreef RvLaak het volgende:

[..]

Toch is de stijging op de AEX nagenoeg verticaal... Het laatste kwartier iig.
nu gaan we weer ff kwakkelen tot 16:00...

ik zit in ieder geval long maar echt zeker ben ik niet van mijn zaak.
Dirk-Kuijtdonderdag 28 mei 2009 @ 15:41
Hier ook long
#ANONIEMdonderdag 28 mei 2009 @ 15:48
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 15:38 schreef pberends het volgende:

[..]

Klopt niet.
toch leuk om te zien
lammegirafdonderdag 28 mei 2009 @ 16:03
dat valt niet mee zeg die nieuwe huizen
#ANONIEMdonderdag 28 mei 2009 @ 16:09
New Home Sales Cijfer: 352K Verwachting: 363K Vorig cijfer: 351K

Uhm.. auw? . Vorige cijfer is ook naar beneden bijgesteld (van 356k).

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 28-05-2009 16:09:35 ]
Dirk-Kuijtdonderdag 28 mei 2009 @ 16:09
Long was niet zo'n beste keuze
capriciadonderdag 28 mei 2009 @ 16:31
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 16:09 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
Long was niet zo'n beste keuze
Nee...die ging even hard onderuit, zeg.
lammegirafdonderdag 28 mei 2009 @ 16:36
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 16:09 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
Long was niet zo'n beste keuze
heb ze nog zonder verlies kunnen dumpen...alleen de transactiekosten verloren dan....
sja....dit soort momenten lijkt het toch meer op gokken. Als het cijfer mee was gevallen waar we natuurlijk sky high geknald.
Perrindonderdag 28 mei 2009 @ 16:40
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 16:09 schreef RvLaak het volgende:
New Home Sales Cijfer: 352K Verwachting: 363K Vorig cijfer: 351K

Uhm.. auw? . Vorige cijfer is ook naar beneden bijgesteld (van 356k).
meer auw:
quote:
Mortgage delinquencies and foreclosures rose to records in the first quarter as mounting job losses caused more Americans to fall behind on home loans.

The U.S. delinquency rate jumped to a seasonally adjusted 9.12 percent and the share of loans entering foreclosure rose to 1.37 percent, the Mortgage Bankers Association said today. Both figures are the highest in records going back to 1972.

Prime fixed-rate mortgages given to the most creditworthy borrowers accounted for the biggest share of new foreclosures at 29 percent, and prime adjustable-rate mortgages were 24 percent, Brinkmann said
.
Japsnarsdonderdag 28 mei 2009 @ 16:48
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 16:09 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
Long was niet zo'n beste keuze
Dat probleem had ik dinsdag

TomTom toch weer omhoog vandaag
lammegirafdonderdag 28 mei 2009 @ 16:52
edit...onzinpost

blijft een beetje dobberen op deze manier. ik neem in ieder geval niks mee overnight....
UncleSamdonderdag 28 mei 2009 @ 16:57
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 15:10 schreef pberends het volgende:

[..]

Not.

AMG op 4,35, terwijl de AEX op 260 staat. Hoeveel staat ie wel niet als de AEX weer teruggaat naar de 230?
Nou, kopen op 4,35 en verkopen op 4,50 is toch 3,5% wist.
pberendsdonderdag 28 mei 2009 @ 16:59
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 16:57 schreef UncleSam het volgende:

[..]

Nou, kopen op 4,35 en verkopen op 4,50 is toch 3,5% wist.
Ligt eraan wat je transactiekosten zijn...
lammegirafdonderdag 28 mei 2009 @ 20:32
Amerika denkt weer eens dat het vreselijk goed gaat met de economie!
TeringHenkiedonderdag 28 mei 2009 @ 21:15
Gokje: vanmiddag 30 calls ING juni 8,00 gekocht op 0,35
Oo-blackgirl-oOdonderdag 28 mei 2009 @ 21:22
komop s&p, slot beneden 900 is zeer wenselijk
Dirk-Kuijtdonderdag 28 mei 2009 @ 21:23
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 20:32 schreef lammegiraf het volgende:
Amerika denkt weer eens dat het vreselijk goed gaat met de economie!
Mooi toch? Kan ik mooi mijn long positie van vandaag morgenvroeg ff goedmaken
capriciadonderdag 28 mei 2009 @ 22:01
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 21:23 schreef Dirk-Kuijt het volgende:

[..]

Mooi toch? Kan ik mooi mijn long positie van vandaag morgenvroeg ff goedmaken
Denk je dat we morgen positief starten op de aex ?
hrrickdonderdag 28 mei 2009 @ 23:15
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 22:01 schreef capricia het volgende:

[..]

Denk je dat we morgen positief starten op de aex ?


Denk het wel.
ben wel benieuwd of de koers van Randstad verder omhoog gaat, of eerst omlaag. Iemand verstand van fibonnaci en kan een screen posten?
Dirk-Kuijtdonderdag 28 mei 2009 @ 23:16
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 22:01 schreef capricia het volgende:

[..]

Denk je dat we morgen positief starten op de aex ?
Ja
LXIVdonderdag 28 mei 2009 @ 23:19
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 22:01 schreef capricia het volgende:

[..]

Denk je dat we morgen positief starten op de aex ?
Mwoah. Weet het niet. Denk wel dat we eind volgende week lager staan dan nu. Als een stijging niet doorzet komt er meestal een daling (ipv gelijkblijvende koersen)
Dirk-Kuijtdonderdag 28 mei 2009 @ 23:23
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 23:19 schreef LXIV het volgende:

[..]

Mwoah. Weet het niet. Denk wel dat we eind volgende week lager staan dan nu. Als een stijging niet doorzet komt er meestal een daling (ipv gelijkblijvende koersen)
Vandaag zijn wij gesloten met - 1,25% de Dow met + 1,25%. 9 van de 10 keer heb je dan hier een hogere opening.
Dinosaur_Srvrijdag 29 mei 2009 @ 00:03
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 23:15 schreef hrrick het volgende:

[..]

Denk het wel.
ben wel benieuwd of de koers van Randstad verder omhoog gaat, of eerst omlaag. Iemand verstand van fibonnaci en kan een screen posten?
Ah, Fibonnaci, de nieuwe CEO van Randstand
LXIVvrijdag 29 mei 2009 @ 00:10
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 23:23 schreef Dirk-Kuijt het volgende:

[..]

Vandaag zijn wij gesloten met - 1,25% de Dow met + 1,25%. 9 van de 10 keer heb je dan hier een hogere opening.
Dat zou best kunnen hoor. Ik heb het over eind volgende week.
pberendsvrijdag 29 mei 2009 @ 08:33
#ANONIEMvrijdag 29 mei 2009 @ 08:55
Wow... een (kleine/tijdelijke) trendbreuk in de UK:
GBP Nationwide HPI m/m Cijfer: 1.2% Verwachting: -0.9% Vorig cijfer: -0.3%
lammegirafvrijdag 29 mei 2009 @ 09:09
als we weer onder de 264 komen knal ik de LONGS eruit....dan gaan we daar vandaag vast weer niet boven sluiten
Oiznovrijdag 29 mei 2009 @ 09:28
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 09:09 schreef lammegiraf het volgende:
als we weer onder de 264 komen knal ik de LONGS eruit....dan gaan we daar vandaag vast weer niet boven sluiten
Persoonlijk denk ik dat we toch nog verder gaan stijgen tot eind augustus. Een grote dip komt misschien daarna.
lammegirafvrijdag 29 mei 2009 @ 09:34
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 09:28 schreef Oizno het volgende:

[..]

Persoonlijk denk ik dat we toch nog verder gaan stijgen tot eind augustus. Een grote dip komt misschien daarna.
zou zo kunnen maar ik kijk niet verder dan vandaag. lange termijn ben ik momenteel helemaal uitgestapt.
UncleSamvrijdag 29 mei 2009 @ 09:56
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 16:59 schreef pberends het volgende:

[..]

Ligt eraan wat je transactiekosten zijn...
Gistermiddag gekocht, vanmorgen verkocht: 56 euro, da's makkelijk en snel geld verdienen.
Dinosaur_Srvrijdag 29 mei 2009 @ 11:41
interessant artikel over oliemaatschappijen en oliearbritrage

http://www.fd.nl/artikel/11681389/olie-contango-affaires

en het meest boeiende is dat oliemaatschappijen zelf de spotprijs kunnen beinvloeden door de hoeveelheid fysieke olie die ze leveren.
MSfortheworldvrijdag 29 mei 2009 @ 12:46
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 09:09 schreef lammegiraf het volgende:
als we weer onder de 264 komen knal ik de LONGS eruit....dan gaan we daar vandaag vast weer niet boven sluiten
Dat is precies wat ik heb gedaan en 330 euro's verdiend . en nu weer naar de 260 graag
sitting_elflingvrijdag 29 mei 2009 @ 13:26
Wat ik eigenlijk erg opvallend is dat de AEX nog steeds erg in deze trend lijkt te zitten, al voor een vrij lang poosje.

capriciavrijdag 29 mei 2009 @ 13:47
Wat een ongekend saaie dag op de beurs...
dramatiekvrijdag 29 mei 2009 @ 13:53
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 13:47 schreef capricia het volgende:
Wat een ongekend saaie dag op de beurs...
Yep....
lammegirafvrijdag 29 mei 2009 @ 14:26
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 13:53 schreef dramatiek het volgende:

[..]

Yep....
sta even langs de zijlijn maar ik heb de indruk dat de yanks de boel straks wel weer omhoog stuwen
One_conundrumvrijdag 29 mei 2009 @ 14:32
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 13:26 schreef sitting_elfling het volgende:
Wat ik eigenlijk erg opvallend is dat de AEX nog steeds erg in deze trend lijkt te zitten, al voor een vrij lang poosje.

[ afbeelding ]
wat zou betekenen dat we nog doorgaan tot rond de 280? of mag ik dat zo niet lezen?
Dinosaur_Srvrijdag 29 mei 2009 @ 14:33
*plop* 5,7% krimp in god's own(ed) country in Q1.

Red shoots.
Buy Smith & Wesson
Dinosaur_Srvrijdag 29 mei 2009 @ 14:37
de USD op 1,41+ and counting.

natuurlijk gaat olie gewoon mee, en RDS/Fugro in tandem ook, maar dan wel in euros (oeps , en ja RDS is volledig USD gehedged, niet EUR )
Dinosaur_Srvrijdag 29 mei 2009 @ 14:51
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 14:33 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
*plop* 5,7% krimp in god's own(ed) country in Q1.

Red shoots.
Buy Smith & Wesson
ow ja, ondanks 5,7% krimp:

"Consumer spending, which accounts for over two-thirds of U.S. economic activity, rose 1.5 percent, but slower than the 2.2 percent rate estimated by the government last month."

Dus tweederde van de economie +1,5%, dan is de overige eenderde -/- 20% om op een totaal van -/-5.7% uit te komen? Oeps, hoezo afhankelijk van Obama checks?
pberendsvrijdag 29 mei 2009 @ 15:08
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 13:26 schreef sitting_elfling het volgende:
Wat ik eigenlijk erg opvallend is dat de AEX nog steeds erg in deze trend lijkt te zitten, al voor een vrij lang poosje.

[ afbeelding ]
Dat is heel opvallend inderdaad. De markt is al vele maanden zeer technisch gedreven. Toch is de kans groot dat de AEX volgende week uit het stijgende trendkanaal gaat zakken. Elke dag verder betekent automatisch dat de AEX eigenlijk verder omhoog zou moeten om niet uit het kanaal te vallen. En zo'n kanaal is ook niet eeuwig vol te houden.
Dinosaur_Srvrijdag 29 mei 2009 @ 16:34
ah, we hebben een steekproef onder maar liefst 500300 Amerikaanse gezinnen gehouden, en die zijn gradueel minder negatief geworden, dus we kunnen wel weer enkele tientallen miljarden plussen.

Rare wereld dit

/edit/ sorry, het zijn zowaar 300 (!) gezinnen.

[ Bericht 10% gewijzigd door Dinosaur_Sr op 29-05-2009 16:40:35 ]
Queuedvrijdag 29 mei 2009 @ 16:35
GM gaat door het putje

0.955
-0.165 (-14.72%)
Real-time: 10:34AM EDT

Laatste dag ook...
M.Melandrivrijdag 29 mei 2009 @ 16:41
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 16:35 schreef Queued het volgende:
GM gaat door het putje

0.955
-0.165 (-14.72%)
Real-time: 10:34AM EDT

Laatste dag ook...
Welke koers zal het sluiten? Amper bied.....

[ Bericht 11% gewijzigd door M.Melandri op 29-05-2009 19:49:12 ]
Anoniemosvrijdag 29 mei 2009 @ 17:06
Gaan nog best aardig door het putje, meer dan ik verwacht had. Afgelopen dagen uiteindelijk eens een paar goede trades gedaan, erg fijn!
hrrickvrijdag 29 mei 2009 @ 17:19
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 15:08 schreef pberends het volgende:

[..]

Dat is heel opvallend inderdaad. De markt is al vele maanden zeer technisch gedreven. Toch is de kans groot dat de AEX volgende week uit het stijgende trendkanaal gaat zakken. Elke dag verder betekent automatisch dat de AEX eigenlijk verder omhoog zou moeten om niet uit het kanaal te vallen. En zo'n kanaal is ook niet eeuwig vol te houden.
Heeft iemand niet toevallig verstand van fibonacci analyse? Ben wel benieuwd en vind het wel interessant wat er gaat gebeuren en hoe ver hij eventueel terug zou kunnen gaan zakken als zo'n analyse klopt.
capriciavrijdag 29 mei 2009 @ 17:19
Ik vind alles in de AEX best wel duur op dit moment.
janvksvrijdag 29 mei 2009 @ 17:38
Zijn er hier eigenlijk meer mensen die handelen op technische analyse? Ik heb vandaag best veel geld verdiend met technische analyse in mijn sim-account.
Mendeljevvrijdag 29 mei 2009 @ 19:21
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 16:34 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
ah, we hebben een steekproef onder maar liefst 500300 Amerikaanse gezinnen gehouden, en die zijn gradueel minder negatief geworden, dus we kunnen wel weer enkele tientallen miljarden plussen.

Rare wereld dit

/edit/ sorry, het zijn zowaar 300 (!) gezinnen.
Ik snap het ook echt niet. Zelfs een steekproef van Maurice de Hond heeft minder kans op bias terwijl je jezelf kunt aanmelden bij zijn enquetes.
SeLangvrijdag 29 mei 2009 @ 19:24
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 17:19 schreef hrrick het volgende:

[..]

Heeft iemand niet toevallig verstand van fibonacci analyse? Ben wel benieuwd en vind het wel interessant wat er gaat gebeuren en hoe ver hij eventueel terug zou kunnen gaan zakken als zo'n analyse klopt.
Ik heb daar weleens een en ander op gebacktest maar geen voorspellende waarde gevonden.
pberendsvrijdag 29 mei 2009 @ 19:31
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 17:19 schreef capricia het volgende:
Ik vind alles in de AEX best wel duur op dit moment.
Reed en KPN vind ik wel ondergewaardeerd, maar veel rally-fondsen zijn niet erg goedkoop meer nee.
pberendsvrijdag 29 mei 2009 @ 19:33
edit: .

[ Bericht 85% gewijzigd door pberends op 29-05-2009 20:40:16 ]
M.Melandrivrijdag 29 mei 2009 @ 19:44


[ Bericht 100% gewijzigd door M.Melandri op 29-05-2009 20:24:04 ]
edwinhvrijdag 29 mei 2009 @ 20:06
quote:


[ Bericht 5% gewijzigd door edwinh op 29-05-2009 21:27:20 ]
pberendsvrijdag 29 mei 2009 @ 20:21
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 19:44 schreef M.Melandri het volgende:

[..]

Je box is vol
Leeg .
Dinosaur_Srvrijdag 29 mei 2009 @ 20:46
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 20:06 schreef edwinh het volgende:

[..]

je kan vanalles van guy zeggen maar dit zijn verbluffende resultaten. netjes
guy profitleert zich altijd met verlbuffende resultaten.....achteraf..... niet zo netjes....
richbitchvrijdag 29 mei 2009 @ 21:00
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 17:38 schreef janvks het volgende:
Zijn er hier eigenlijk meer mensen die handelen op technische analyse? Ik heb vandaag best veel geld verdiend met technische analyse in mijn sim-account.
Ja ik doe het altijd ook er goed op 'n simulator.. in de praktijk is handelen een stukkie anders
richbitchvrijdag 29 mei 2009 @ 21:02
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 19:24 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik heb daar weleens een en ander op gebacktest maar geen voorspellende waarde gevonden.
Ook niet gewoon als weerstand niveaus en dus een trade laten gaan omdat ie tegen een fib niveau aanzit?
Pivot punten ook gebacktest?
richbitchvrijdag 29 mei 2009 @ 21:05
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 20:06 schreef edwinh het volgende:

[..]

je kan vanalles van guy zeggen maar dit zijn verbluffende resultaten. netjes
Dat is absoluut NIET netjes.
Als je snel een drawdown wilt maken moet je 'm vooral volgen..
Halverwege zijn 2008 heeft hij doodleuk gewoon zijn portefeuilles gereset, meer hoef ik niet te zeggen.

Ohja, kijk ook even naar de spreiding.Hij gaat op DOW, DAX en AEX op dezelfde dagen short/long..
Lekker nuttig die signalen dan. Guy..

Overigens durf ik te beweren dat de wat ervaren traders die hier zitten al meer verstand van zaken hebben.
Je kunt dus bijna nog beter hier om advies vragen dan daar.
En waarom zou je zijn advies willen hebben? Dan weet je nog steeds niet WAAROM je een trade doet zodoende ga je NOOIT van je fouten leren en zul je dus eigenlijk NOOIT een goede belegger worden
Voor 50euro per maand.. meer geld maken.. dom weg signalen volgen..

There Ain't No Such Thing As A Free Lunch
Dinosaur_Srvrijdag 29 mei 2009 @ 21:10
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 21:05 schreef richbitch het volgende:

There Ain't No Such Thing As A Free Lunch
Maar in het geval van Guy Boscart zou ik willen stellen dat er wel sprake is van een sponsored lunch
edwinhvrijdag 29 mei 2009 @ 21:28
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 21:05 schreef richbitch het volgende:

[..]

Dat is absoluut NIET netjes.
Als je snel een drawdown wilt maken moet je 'm vooral volgen..
Halverwege zijn 2008 heeft hij doodleuk gewoon zijn portefeuilles gereset, meer hoef ik niet te zeggen.

Ohja, kijk ook even naar de spreiding.Hij gaat op DOW, DAX en AEX op dezelfde dagen short/long..
Lekker nuttig die signalen dan. Guy..

Overigens durf ik te beweren dat de wat ervaren traders die hier zitten al meer verstand van zaken hebben.
Je kunt dus bijna nog beter hier om advies vragen dan daar.
En waarom zou je zijn advies willen hebben? Dan weet je nog steeds niet WAAROM je een trade doet zodoende ga je NOOIT van je fouten leren en zul je dus eigenlijk NOOIT een goede belegger worden
Voor 50euro per maand.. meer geld maken.. dom weg signalen volgen..

There Ain't No Such Thing As A Free Lunch

hoho ik heb niks tegen de beste man, ik lees alleen wel eens wat in diverse forums.
pberendsvrijdag 29 mei 2009 @ 21:31
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 21:05 schreef richbitch het volgende:

[..]

Dat is absoluut NIET netjes.
Als je snel een drawdown wilt maken moet je 'm vooral volgen..
Halverwege zijn 2008 heeft hij doodleuk gewoon zijn portefeuilles gereset, meer hoef ik niet te zeggen.

Ohja, kijk ook even naar de spreiding.Hij gaat op DOW, DAX en AEX op dezelfde dagen short/long..
Lekker nuttig die signalen dan. Guy..

Overigens durf ik te beweren dat de wat ervaren traders die hier zitten al meer verstand van zaken hebben.
Je kunt dus bijna nog beter hier om advies vragen dan daar.
En waarom zou je zijn advies willen hebben? Dan weet je nog steeds niet WAAROM je een trade doet zodoende ga je NOOIT van je fouten leren en zul je dus eigenlijk NOOIT een goede belegger worden
Voor 50euro per maand.. meer geld maken.. dom weg signalen volgen..

There Ain't No Such Thing As A Free Lunch

Je gaat zeggen dat zijn resultaten uit zijn duim gezogen zijn?
pberendsvrijdag 29 mei 2009 @ 21:36
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:39 schreef henkway het volgende:

[..]


Wat begreep je er niet aan?
pberendsvrijdag 29 mei 2009 @ 21:39




richbitchvrijdag 29 mei 2009 @ 22:28
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 21:31 schreef pberends het volgende:

[..]

Je gaat zeggen dat zijn resultaten uit zijn duim gezogen zijn?
Nee dat zeg ik niet, maar lees maar eens even op IEX oid, veel mensen haten hem (om het zo maar te zeggen).
Ja die resultaten van 2008 moeten nog even gecorrigeerd worden voor zeg 8000 euro.
Falcovrijdag 29 mei 2009 @ 22:33
quote:
Ik klik eigenlijk nooit op die youtubefilmpjes van jou . Wie eigenlijk wel
pberendsvrijdag 29 mei 2009 @ 22:34
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 22:33 schreef Falco het volgende:

[..]

Ik klik eigenlijk nooit op die youtubefilmpjes van jou . Wie eigenlijk wel
Wat ben jij voor achterlijke mongool?
pberendsvrijdag 29 mei 2009 @ 22:35
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 22:28 schreef richbitch het volgende:

[..]

Nee dat zeg ik niet, maar lees maar eens even op IEX oid, veel mensen haten hem (om het zo maar te zeggen).
Ja die resultaten van 2008 moeten nog even gecorrigeerd worden voor zeg 8000 euro.
Ik heb hem een aantal maanden gevolgd, maar zijn resultaten klopten precies.

Hoe leukt hij de resultaten dan op?
Falcovrijdag 29 mei 2009 @ 22:36
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 22:34 schreef pberends het volgende:

[..]

Wat ben jij voor achterlijke mongool?
Nou Pberends, let op je taal !

Hoe moeten we deze grafiek nu interpreteren btw ?
richbitchvrijdag 29 mei 2009 @ 22:44
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 22:35 schreef pberends het volgende:

[..]

Ik heb hem een aantal maanden gevolgd, maar zijn resultaten klopten precies.

Hoe leukt hij de resultaten dan op?
Nou ja zijn TURBO portefeuilles waren dus halverwege 08 bijna bankroet dus ja.. toen heeft die alles gewoon weer op nul gezet. Dit zet die natuurlijk niet op zijn website ^^.

http://www.google.nl/search?hl=nl&rlz=1C1CHMB_nlNL324NL324&ei=skggSpjqKsKw-AaasrXECQ&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=guy+boscart+oplichter&spell=1

Ik denk ik krijg vast geen hits.. toch wel.
M.Melandrivrijdag 29 mei 2009 @ 23:09
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 22:44 schreef richbitch het volgende:

[..]

Nou ja zijn TURBO portefeuilles waren dus halverwege 08 bijna bankroet dus ja.. toen heeft die alles gewoon weer op nul gezet. Dit zet die natuurlijk niet op zijn website ^^.

http://www.google.nl/search?hl=nl&rlz=1C1CHMB_nlNL324NL324&ei=skggSpjqKsKw-AaasrXECQ&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=guy+boscart+oplichter&spell=1

Ik denk ik krijg vast geen hits.. toch wel.
Hij heeft wel veel leden moet je maar es naar het volume kijken van zijn turbo's op de gekozen data.
LXIVvrijdag 29 mei 2009 @ 23:10
Wat gebeurde er op de DOW in de laatste 30 minuten?
M.Melandrivrijdag 29 mei 2009 @ 23:12
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 23:10 schreef LXIV het volgende:
Wat gebeurde er op de DOW in de laatste 30 minuten?
Ouderwetse pegel vanaf 21:40. Heeft iets met margin te maken ofzo, die wordt na 21:45 vergroot waardoor shorters hun positie dus moeten sluiten. Heb dit al zeer vaak zien gebeuren sinds april.

[ Bericht 0% gewijzigd door M.Melandri op 29-05-2009 23:17:58 ]
pberendsvrijdag 29 mei 2009 @ 23:18
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 22:36 schreef Falco het volgende:

[..]

Nou Pberends, let op je taal !

Hoe moeten we deze grafiek nu interpreteren btw ?
[ afbeelding ]
Soms heb ik wel eens bier op.

Grafiek klopt inderdaad niet meer. Toch kan de S&P nog steeds terug naar idealiter 780-800 de komende weken, maar ik denk dat we blij mogen zijn met een correctie tot 850 ofzo . Daarna wel nog steeds up in de zomer.
LXIVvrijdag 29 mei 2009 @ 23:20
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 23:12 schreef M.Melandri het volgende:

[..]

Ouderwetse pegel vanaf 21:40. Heeft iets met margin te maken ofzo, die wordt na 21:45 vergroot waardoor shorters hun positie dus moeten sluiten. Heb dit al zeer vaak zien gebeuren sinds april.
Doordat de koers de hele dag rond de nul schommelde lijkt het spectaculairder dan het is. Alhoewel, 1,2% in de plus is niet slecht.

Wat zijn de verwachtingen voor volgende week? Dan mogen de financials weer geshort worden.
PabloLopezvrijdag 29 mei 2009 @ 23:20
ING gaat lekker NOT
LXIVvrijdag 29 mei 2009 @ 23:23
Gelukkig heb ik weer wat verkocht om rond de 6.80 op te pikken. Dat zijn leuke ritjes, tussen de 6,80 en de 8,35. Toch iedere keer 1,50 per aandeel.

Het shorten kan een positief of een negatief effect hebben. Misschien lijdt de koers onder allerlei speculanten die gaan shorten, misschien worden financials aantrekkelijker omdat je ze nu tenminste kunt afdekken met een put. Wie weet.
M.Melandrivrijdag 29 mei 2009 @ 23:23
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 23:20 schreef LXIV het volgende:

[..]

Doordat de koers de hele dag rond de nul schommelde lijkt het spectaculairder dan het is. Alhoewel, 1,2% in de plus is niet slecht.

Wat zijn de verwachtingen voor volgende week? Dan mogen de financials weer geshort worden.
Binnen 20minuten 100punten voor de dow zie ik zelden hoor. Ga maar eens grafieken bekijken vanaf april...zie je dit fenomeen veel vaker.

Dat shorten gaat weinig teweeg brengen op KT denk ik, anders komt er vrij snel weer een verbod.

[ Bericht 7% gewijzigd door M.Melandri op 29-05-2009 23:30:00 ]
superwormvrijdag 29 mei 2009 @ 23:30
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 22:33 schreef Falco het volgende:

[..]

Ik klik eigenlijk nooit op die youtubefilmpjes van jou . Wie eigenlijk wel
Vind ze soms niet, meestal wel interessant en klik altijd als ik ze zie
pberendszaterdag 30 mei 2009 @ 00:23
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 22:44 schreef richbitch het volgende:

[..]

Nou ja zijn TURBO portefeuilles waren dus halverwege 08 bijna bankroet dus ja.. toen heeft die alles gewoon weer op nul gezet. Dit zet die natuurlijk niet op zijn website ^^.

http://www.google.nl/search?hl=nl&rlz=1C1CHMB_nlNL324NL324&ei=skggSpjqKsKw-AaasrXECQ&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=guy+boscart+oplichter&spell=1

Ik denk ik krijg vast geen hits.. toch wel.
Vreemd, hoe heeft hij dat verkocht dan? Dan vond iedereen maar prima ? Is hij daarvoor niet aangeklaagd dan?

Dit jaar zat hij al eerder flink schreef, maar kwam toch fors terug (toen de AEX naar 195 daalde). Vooralsnog kloppen zijn resultaten voor 2009. En daar heeft ie toch een mooi rendement.
pberendszaterdag 30 mei 2009 @ 00:25
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 23:30 schreef superworm het volgende:

[..]

Vind ze soms niet, meestal wel interessant en klik altijd als ik ze zie
Ach, Falco is de zoveelste zeikmongool waarin deze topicreeks ten onder gaat de laatste tijd. Ik denk dat ik maar veel minder ga posten in deze reeks. Faber's adviezen hou ik wel voor mezelf dan voortaan.
pberendszaterdag 30 mei 2009 @ 00:26
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 23:23 schreef LXIV het volgende:
Gelukkig heb ik weer wat verkocht om rond de 6.80 op te pikken. Dat zijn leuke ritjes, tussen de 6,80 en de 8,35. Toch iedere keer 1,50 per aandeel.

Het shorten kan een positief of een negatief effect hebben. Misschien lijdt de koers onder allerlei speculanten die gaan shorten, misschien worden financials aantrekkelijker omdat je ze nu tenminste kunt afdekken met een put. Wie weet.
Heb je BAM ook verkocht? Die gaat ook alweer aardig richting de 5 euro... whehe.
LXIVzaterdag 30 mei 2009 @ 00:30
Ik heb 10 puts JUN@ 10 voor 5,35 geschreven, 10 puts SEPT @ 8,80 voor 3,85 geschreven, 1000 aandelen op 5,03 gekocht en op 6,80 gekocht (in de verwachting dat dit een piek was en ik toen al op 5 euro kon gaan kopen en op die 1000 aandelen 10 calls geschreven @ 6,80 voor 1,25. Die laatste calls zijn verlopen.

Dus ik heb een aardige winst. Bij een koers onder de 6 euro koop ik die 1000 aandelen weer terug. Als de put JUN afloopt en ik moet kopen (dat is waarschijnlijk) dan schrijf ik een nieuwe. Laat BAM dan maar lekker laag staan! Ik heb voldoende cash om aan mijn verplichtingen te voldoen.
sitting_elflingzaterdag 30 mei 2009 @ 02:11
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 00:25 schreef pberends het volgende:

[..]

Ach, Falco is de zoveelste zeikmongool waarin deze topicreeks ten onder gaat de laatste tijd. Ik denk dat ik maar veel minder ga posten in deze reeks. Faber's adviezen hou ik wel voor mezelf dan voortaan.
Moah, tegen het begin van de zomer loopt de beursvloer (letterlijk en figuurlijk) langzamer hand leeg. Dat is vrij normaal, volumes en dergelijke gaan ook immers naar beneden. Overigens is falco geen zeikmongool, je posts komen immers soms zelf ook wat spammerig over zoals je zelf zegt Maar ik vind dat geen probleem verder. Daar lijkt me dit topic immers prima geschikt voor. Vol gooien met nieuws, feitjes, (loze) grafieken etc. en voor degene die willen lezen, maken daar gebruik van. Prima toch?

Overigens ga ik vanaf maandag eindelijk wéér bezig en zal me dan ook weer vol spammen hiero : > Er moet weer geld binnen komen

Overigens @ LXIV, ik dacht dat je puur alleen of cash of aandelen zat. Wist niet dat je afdekte qua opties.
LXIVzaterdag 30 mei 2009 @ 07:42
Ik dek ook zelden af met opties. Ik schrijf ze meestal.

Bij BAM op 5 euro schreef ik een put @ 10 en kocht met het geld de aandelen. Dubbele leverage.
Oo-blackgirl-oOzaterdag 30 mei 2009 @ 10:58
Nu is het dan eindelijk officeel: GM wordt naar verwachting Maandag failliet verklaard. Ben benieuwd of dit nog enig effect op de beurs zal hebben
LXIVzaterdag 30 mei 2009 @ 11:03
Zat denk ik al een beetje ingecalculeerd. In hoeverre kunnen ze aan hun verplichtingen voldoen naar financiers?
Oo-blackgirl-oOzaterdag 30 mei 2009 @ 11:44
totaal niet, volgens de Volkskrant hadden ze zelfs nog het lef om 300 mil. extra cash te vragen.

Ach ja, aandeel staat indeed ook heel erg laag dus veel meer kun je er niet van verwachten
Arceezaterdag 30 mei 2009 @ 12:21
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 22:36 schreef Falco het volgende:
Hoe moeten we deze grafiek nu interpreteren btw ?
[ afbeelding ]
Dat die het fout had.

Net zoals alle voorspellingen dat het de afgelopen paar maanden down zou gaan. De beurzen lijken maar niet omlaag te willen.
Falcozaterdag 30 mei 2009 @ 12:33
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 00:25 schreef pberends het volgende:

[..]

Ach, Falco is de zoveelste zeikmongool waarin deze topicreeks ten onder gaat de laatste tijd. Ik denk dat ik maar veel minder ga posten in deze reeks. Faber's adviezen hou ik wel voor mezelf dan voortaan.
Niet zo zwaar opvatten Pberends. Je linkjes naar je FP-berichten vind ik namelijk wel behoorlijk toegevoegde waarde hebben!
pberendszaterdag 30 mei 2009 @ 12:47
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 12:21 schreef Arcee het volgende:

[..]

Dat die het fout had.

Net zoals alle voorspellingen dat het de afgelopen paar maanden down zou gaan. De beurzen lijken maar niet omlaag te willen.
Ik heb het heel vaak fout en heb ook belabberde tips.

Gigantische bearmarktrally op komst
pberendszaterdag 30 mei 2009 @ 12:48
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 12:33 schreef Falco het volgende:

[..]

Niet zo zwaar opvatten Pberends. Je linkjes naar je FP-berichten vind ik namelijk wel behoorlijk toegevoegde waarde hebben!
1/8 Amerikanen betaalt hypotheek niet
Arceezaterdag 30 mei 2009 @ 13:21
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 12:47 schreef pberends het volgende:
Ik heb het heel vaak fout en heb ook belabberde tips.

Gigantische bearmarktrally op komst
quote:
Op woensdag 6 mei 2009 20:39 schreef Arcee het volgende:
pb had gelijk.
Oo-blackgirl-oOzaterdag 30 mei 2009 @ 14:09
Waarom heeft niemand het eigenlijk over die bizarre S&P spike gister, in de laatste paar minuten? Niemand die dit enigzins vreemd vindt?

Hier een leuk stukje erover:
quote:
What Was THAT? (Friday Market Close)
Friday's close was "interesting", to put it mildly.

Here's a chart of Friday's price action in the /ES, the S&P 500 "Electronic" Futures:


Notice the huge volume spike (the blue underlay) on the chart at the close.

There were 146,083 contracts traded in that one-minute period between 14:59 and 15:00 (Central); the next minute, when the real dislocation hit, traded 91,774 - after the cash market bell had rung.

The closing bell is usually busy. But this sort of volume is absolutely unheard of. To put it in perspective yesterday the same time recorded 26,540 contracts, and 36,642 the minute after.

Volume was light all day, as is somewhat common in the summer on a Friday. The close started its usual increase, and was up to 23,000 contracts at 14:57 with two minutes remaining.

Then all hell broke loose.

"Paper", or institutional representation, was stalking the close; the pit audio feed so stated. Directly in front of the bell 1,000 contracts were bought - as near as I could tell at the market.

Those are "Big" contracts, each being 5 of the /ES minis; this was, in effect, a 5,000 contract /ES market order.

The reaction was instantaneous. The offer side of the market collapsed and the /ES rocketed higher. In the pit, trades went off as high as 925, but on the E-Mini trades were recorded as high as 927.75. As quickly as it got there, it collapsed back to 922 - a nearly six-handle (3/4 of one percent) straight-up and down spike.

Now here's the problem: Lees meer
pberendszaterdag 30 mei 2009 @ 15:35
edit: blaat
Oo-blackgirl-oOzaterdag 30 mei 2009 @ 15:38
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 15:35 schreef pberends het volgende:
edit: blaat

Volgens mij gaan we zelfs een spike zien tot 999 komende week. Ik hoop zelf van niet, maar na zo'n actie van vrijdag....

[ Bericht 24% gewijzigd door Oo-blackgirl-oO op 30-05-2009 15:45:38 ]
pberendszaterdag 30 mei 2009 @ 15:43
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 14:09 schreef Oo-blackgirl-oO het volgende:
Waarom heeft niemand het eigenlijk over die bizarre S&P spike gister, in de laatste paar minuten? Niemand die dit enigzins vreemd vindt?

Hier een leuk stukje erover:
[..]


200MA ligt op 928,60, dus de futures zijn daar ook niet doorheen gekomen op 927.
Oo-blackgirl-oOzaterdag 30 mei 2009 @ 15:46
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 15:43 schreef pberends het volgende:

[..]

200MA ligt op 928,60, dus de futures zijn daar ook niet doorheen gekomen op 927.
volgens het artikel was die 927,75 de hoogste stoploss die gedelete werd in de E-Mini trades
pberendszaterdag 30 mei 2009 @ 15:53
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 15:38 schreef Oo-blackgirl-oO het volgende:

[..]

Volgens mij gaan we zelfs een spike zien tot 999 komende week. Ik hoop zelf van niet, maar na zo'n actie van vrijdag....
In deze gemanipuleerde markt kan het altijd beide kanten op .
Oo-blackgirl-oOzaterdag 30 mei 2009 @ 15:57
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 15:53 schreef pberends het volgende:

[..]

In deze gemanipuleerde markt kan het altijd beide kanten op .
Tis een gemanipuleerde wijze om uiteindelijk weer veel geld naar de markt te trekken, terwijl het dag/maand/jaar totaal aan transacties in de VS heel erg gedaald is 2009
Oo-blackgirl-oOzaterdag 30 mei 2009 @ 16:09
Die spike schijnt overigens te maken met een groot aantal GM contracten die opgekocht werden.
pberendszaterdag 30 mei 2009 @ 16:14


http://www.prisonplanet.c(...)iot-aaron-russo.html
Oo-blackgirl-oOzaterdag 30 mei 2009 @ 17:16
quote:
TeringHenkiezaterdag 30 mei 2009 @ 17:38
Waarom liggen er stops hoger in de markt? Zodat de shorters niet helemaal arm worden?
Oo-blackgirl-oOzaterdag 30 mei 2009 @ 17:48
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 17:38 schreef TeringHenkie het volgende:
Waarom liggen er stops hoger in de markt? Zodat de shorters niet helemaal arm worden?
Dit waren hoogst waarschijnlijk shorters die al op het hoogte punt 930, 2 weken geleden, hebben ingezet.

Een kwartier voordat S&P sloot, noteerde we 903.56, voldoende ruimte dus om als shorter je sl aan te passen indien s&p omhoog begint te kruipen. Maar een spike zoals deze in de laatste 2 minuten, kan niemand tegenop

Nu hebben ze dus minimale winst gemaakt

[ Bericht 10% gewijzigd door Oo-blackgirl-oO op 30-05-2009 17:56:01 (Nu hebben ze dus minimale winst gemaakt) ]
Dinosaur_Srzaterdag 30 mei 2009 @ 18:11
http://www.fd.nl/artikel/11688762/rabobank-versterkt-buffers

Die Bert toch

O ja, zelfde voorwaarden als ledencertificaten, wat doen die ook alweer aan rendement? 11%, 10%, 9%, 8%, 7%, 6%? Iets minder
Komaan Bert, trek je portemonnaie ook eens voor je leden, waar je het toch allemaal voor doet
Dinosaur_Srzaterdag 30 mei 2009 @ 18:12
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 12:47 schreef pberends het volgende:

[..]

Ik heb het heel vaak fout en heb ook belabberde tips.

Gigantische bearmarktrally op komst
KPN al aan de 11?
Mendeljevzaterdag 30 mei 2009 @ 19:53
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 15:57 schreef Oo-blackgirl-oO het volgende:
terwijl het dag/maand/jaar totaal aan transacties in de VS heel erg gedaald is 2009
Hoe kom je aan deze info?
richbitchzaterdag 30 mei 2009 @ 19:56
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 02:11 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Moah, tegen het begin van de zomer loopt de beursvloer (letterlijk en figuurlijk) langzamer hand leeg. Dat is vrij normaal, volumes en dergelijke gaan ook immers naar beneden. Overigens is falco geen zeikmongool, je posts komen immers soms zelf ook wat spammerig over zoals je zelf zegt Maar ik vind dat geen probleem verder. Daar lijkt me dit topic immers prima geschikt voor. Vol gooien met nieuws, feitjes, (loze) grafieken etc. en voor degene die willen lezen, maken daar gebruik van. Prima toch?

Overigens ga ik vanaf maandag eindelijk wéér bezig en zal me dan ook weer vol spammen hiero : > Er moet weer geld binnen komen

Overigens @ LXIV, ik dacht dat je puur alleen of cash of aandelen zat. Wist niet dat je afdekte qua opties.
DFT Beurspoule al klaar voor maandag? haha
TeringHenkiezaterdag 30 mei 2009 @ 20:03
Zolang pberends die financial bubble grafiekjes niet weer gaat posten vind ik alles goed.
Oo-blackgirl-oOzaterdag 30 mei 2009 @ 20:10
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 19:53 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

Hoe kom je aan deze info?

Goldman Sachs Principal Transactions Update: Collapse In Agency Program Trading Volume


In the week ended May 22, NYSE program trading dropped to a statistically significant low of 2.9 billion shares, down from 3.3 billion the week before, and from a 3.8 billion prior 52 week average. As for specific actors, no surprise, Goldman leading the government's SLP team with a 7:1 ratio of principal to facilitation/agency.


As for today's market close, with a literally parabolic jump in the last minute of trading, if anyone still thinks this market trades based on anything resembling normal behavior (unless someone had a very Jerome Kerviel-esque fat delta hedging finger or one/two moderate/large quants who had a huge index hedge imploded), I have some BBB+ rated CMBS to sell to you at par. One culprit could be hiding in the huge drop of agency trading, which this week dropped to a several month low of 1.875 billion shares.



So as essentially no institutional or retail clients are trading any more, it is just a few desperate computers trying to front run each other. And, of course, for the biggest beneficiary of this PT principal bonanza, look no further than the chart below.

Lees meer

Bron : NYSE program trading
Mendeljevzaterdag 30 mei 2009 @ 20:41
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 20:10 schreef Oo-blackgirl-oO het volgende:
Wat een coole blog!
richbitchzaterdag 30 mei 2009 @ 23:10
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 17:48 schreef Oo-blackgirl-oO het volgende:

[..]

Dit waren hoogst waarschijnlijk shorters die al op het hoogte punt 930, 2 weken geleden, hebben ingezet.

Een kwartier voordat S&P sloot, noteerde we 903.56, voldoende ruimte dus om als shorter je sl aan te passen indien s&p omhoog begint te kruipen. Maar een spike zoals deze in de laatste 2 minuten, kan niemand tegenop

Nu hebben ze dus minimale winst gemaakt
Is die blog van jou? Handel jezelf ook S&P fut?
TeringHenkiezondag 31 mei 2009 @ 01:50
Oo-blackgirl-oOzondag 31 mei 2009 @ 10:39
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 23:10 schreef richbitch het volgende:

[..]

Is die blog van jou? Handel jezelf ook S&P fut?
Ik handel zelf ook ja, maar die blog is niet van mij. Heb al 2 andere websites waar ik enorm veel tijd aan moet besteden

Wat hopen jullie voor volgende week Up of Down?
quote:
“Something strange happened during the last 7 or 8 weeks. Doreen you probably can concur on this -- there was a power underneath the market that kept holding it up and trading the futures. I watch the futures every day and every tick, and a tremendous amount of volume came in a several points during the last few weeks, when the market was just about ready to break, and it shot right up again. Usually toward the end of the day – it happened a week ago Friday, at 7 minutes to 4 o’clock, almost 100,000 S&P futures contracts were traded, and then in the last 5 minutes, up to 4 o’clock, another 100,000 contracts were traded, and lifted the Dow from being down 18 to up over 44 or 50 points in 7 minutes. That is 10 to 20 billion dollars to be able to move the market in such a way. Who has that kind of money to move this market?

On top of that, the market has rallied up during the stress test uncertainty and moved the bank stocks up, and the bank stocks issued secondaries – they issues stock – they raised capital into this rally. It was perfect text book setup of controlling the markets – now that the stock has been issued…”
Bekijk de hele video wordt interessant na ca 2 minuten (hebben ze het over die spike van vrijdag)

[ Bericht 55% gewijzigd door Oo-blackgirl-oO op 31-05-2009 11:25:15 ]
hrrickzondag 31 mei 2009 @ 11:49
quote:
Op zondag 31 mei 2009 10:39 schreef Oo-blackgirl-oO het volgende:

[..]

Ik handel zelf ook ja, maar die blog is niet van mij. Heb al 2 andere websites waar ik enorm veel tijd aan moet besteden

Wat hopen jullie voor volgende week Up of Down?
[..]

Bekijk de hele video wordt interessant na ca 2 minuten (hebben ze het over die spike van vrijdag)
Dus eigenlijk word de boel gemanipuleerd en is er dus een aannemelijke kans dat de beurs alsnog instort?
Dinosaur_Srzondag 31 mei 2009 @ 12:02
quote:
Op zondag 31 mei 2009 11:49 schreef hrrick het volgende:

[..]

Dus eigenlijk word de boel gemanipuleerd en is er dus een aannemelijke kans dat de beurs alsnog instort?
als je in dit soort komplotten gelooft, kan de markt nooit omlaag. Waarom issie eigenlijk gecrashed?
Oo-blackgirl-oOzondag 31 mei 2009 @ 12:37
quote:
Op zondag 31 mei 2009 11:49 schreef hrrick het volgende:

[..]

Dus eigenlijk word de boel gemanipuleerd en is er dus een aannemelijke kans dat de beurs alsnog instort?
Die kans is redelijk aanwezig icm dalende volumes. Komende maandag verwacht ik ook lage volumes ivm 2e pinksterdag. En dan de grote druk die er momenteel op de markten is.

Dat er de laatste paar weken ongebruikelijke transacties op s&p worden gespot is een feit. Afgelopen vrijdag was er 1 die wel erg duidelijk was en waar veel over gebuzzed wordt

Mei is redelijk hoog afgesloten. Maar ja je weet het niet, misschien is het wel belangrijk om de markten nog even hoog te houden. Vannacht weten we meer
richbitchzondag 31 mei 2009 @ 13:05
quote:
Op zondag 31 mei 2009 10:39 schreef Oo-blackgirl-oO het volgende:

[..]

Ik handel zelf ook ja, maar die blog is niet van mij. Heb al 2 andere websites waar ik enorm veel tijd aan moet besteden

Wat hopen jullie voor volgende week Up of Down?
[..]

Bekijk de hele video wordt interessant na ca 2 minuten (hebben ze het over die spike van vrijdag)
Maak eens reclame dan
Oo-blackgirl-oOzondag 31 mei 2009 @ 13:12
hrrickzondag 31 mei 2009 @ 22:28
quote:
Pfiuew, een filmpje van 20 minuten.. Beetje lang bij zo'n mooie zomeravond
Kun je misschien er een korte samenvatting van geven
pberendszondag 31 mei 2009 @ 22:35
General Motors on the brink
Storied automaker suffering huge losses and plummeting market share expected to announce bankruptcy. Obama set to address nation Monday.

http://money.cnn.com/2009(...)stversion=2009053113
sitting_elflingzondag 31 mei 2009 @ 22:38
quote:
Op zaterdag 30 mei 2009 19:56 schreef richbitch het volgende:

[..]

DFT Beurspoule al klaar voor maandag? haha
Hehe, ready (waarschijnlijk plug ik er nog wel een tig tal accounts bij ) Eens even kijken of ik met dit spelletje in de top 10 kan komen.
quote:
Ouch, GM als grote index mover voor S&P ? 20 - daagse moving average zo maar plots als support optreden? En toen ging hij er plots uit? Iets teveel 'achteraf' gepraat en gebabbel . Het aantonen van bepaalde patronen wat afgelopen dagen gebeurde kunnen de meeste hier. Hij gebruikt relatief veel dingen op korte termijn terwijl ze qua lange termijn vaak vrij kansloos zijn gebleken. Al toch een plus voor z'n poging
Oo-blackgirl-oOmaandag 1 juni 2009 @ 00:42
quote:
Op zondag 31 mei 2009 22:38 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Hehe, ready (waarschijnlijk plug ik er nog wel een tig tal accounts bij ) Eens even kijken of ik met dit spelletje in de top 10 kan komen.
[..]

Ouch, GM als grote index mover voor S&P ? 20 - daagse moving average zo maar plots als support optreden? En toen ging hij er plots uit? Iets teveel 'achteraf' gepraat en gebabbel . Het aantonen van bepaalde patronen wat afgelopen dagen gebeurde kunnen de meeste hier. Hij gebruikt relatief veel dingen op korte termijn terwijl ze qua lange termijn vaak vrij kansloos zijn gebleken. Al toch een plus voor z'n poging
Dan nog. Met S&P in de laatste minuten ineens eindigend op 919+ : wat denk jij voor komende Maandag?
Oo-blackgirl-oOmaandag 1 juni 2009 @ 00:50
quote:
Op zondag 31 mei 2009 22:35 schreef pberends het volgende:
General Motors on the brink
Storied automaker suffering huge losses and plummeting market share expected to announce bankruptcy. Obama set to address nation Monday.

http://money.cnn.com/2009(...)stversion=2009053113
Nu ik dit verhaal zo lees, klinkt het toch wel heel triest and scary. het gaat dus letterlijk om honderd-duizenden werknemers + pensioengerechtigde die dus al een ondergewaardeerd pensioen hebben.

Van het weekend kwam ik een CNN sectie tegen die gericht was op "Ouderen die werken in de VS is heel gewoon"

Oo-blackgirl-oOmaandag 1 juni 2009 @ 08:35
S&P 935 geweest, dit wordt een stevig hogere opening voor de AEX.
pberendsmaandag 1 juni 2009 @ 09:11
China ongerust over dollar
pberendsmaandag 1 juni 2009 @ 09:11
quote:
Op maandag 1 juni 2009 00:50 schreef Oo-blackgirl-oO het volgende:

[..]

Nu ik dit verhaal zo lees, klinkt het toch wel heel triest and scary. het gaat dus letterlijk om honderd-duizenden werknemers + pensioengerechtigde die dus al een ondergewaardeerd pensioen hebben.

Van het weekend kwam ik een CNN sectie tegen die gericht was op "Ouderen die werken in de VS is heel gewoon"


Gelukkig krijgen ze weer een bailout.
Oo-blackgirl-oOmaandag 1 juni 2009 @ 09:23
quote:
Op maandag 1 juni 2009 09:11 schreef pberends het volgende:
China ongerust over dollar
Ik vraag me af hoe China reageert als blijkt dat Amerika uiteindelijk NIET aan haar verplichtingen kan voldoen
zal wel enige spanningen geven
pberendsmaandag 1 juni 2009 @ 09:40
quote:
Op maandag 1 juni 2009 09:23 schreef Oo-blackgirl-oO het volgende:

[..]

Ik vraag me af hoe China reageert als blijkt dat Amerika uiteindelijk NIET aan haar verplichtingen kan voldoen
zal wel enige spanningen geven
Door de Fed kan Amerika altijd aan hun verplichtingen voldoen .
Oo-blackgirl-oOmaandag 1 juni 2009 @ 09:42
quote:
Op maandag 1 juni 2009 09:40 schreef pberends het volgende:

[..]

Door de Fed kan Amerika altijd aan hun verplichtingen voldoen .
Mja, maar als ze nu gaan printen, ontstaat er hyperinflatie
pberendsmaandag 1 juni 2009 @ 09:49
quote:
AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent hoger
01-06-2009 08:36:00

AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX opent maandag, tweede pinksterdag, naar verwachting hoger, in navolging van de beurzen in de Verenigde Staten en het Verre Oosten.

De AEX-index sloot vrijdag 0,56% lager op 259,45 punten, de Midkap won 0,04% op 364,36 punten en de Smallcap eindigde 0,46% lager op 380,59 punten.

"Alle indicatoren wijzen omhoog. De AEX zal zo'n 3 punten hoger openen", verwacht handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

Belangrijkste nieuws van de dag is wellicht het aanstaande faillissement van General Motors, de Amerikaanse autoproducent. "Hoewel de Geithner (minister van Financien, red.) uitgaat van een positief effect, heb ik toch zo mijn twijfels", aldus Smit. "GM heeft veel financiele producten en het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor andere partijen nu het concern 'Chapter 11' ingaat."

Een ander punt van zorg is volgens Smit het artikel in Het Financieele Dagblad van zaterdag, waarin de bestuursvoorzitter van Rabobank haar zorgen uitspreekt over de bankensector en aangeeft dat het zijn buffers heeft versterkt.

Bestuurder Bert Bruggink verwacht dat er meer afboekingen zullen moeten worden gedaan op slechte kredieten. "Als een partij die zo diep in de markt zit zijn eigen buffers versterkt, geeft dat aan dat de dikke dame nog niet gezongen heeft", aldus Cees Smit.

Verder belooft het een zeer rustige handelsdag te worden. De bedrijfsnieuwsagenda is leeg, op macroniveau staat de Europese inkoopmanagersindex voor de productiesector in mei op de rol voor 10.00 uur. 's Middags zullen in de VS onder meer data over de bouwuitgaven in april bekend worden gemaakt.

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met winst gesloten, vooral gestuwd door grondstofwaarden.

De Dow Jones-index eindigde 1,15% hoger op 8.500,57 punten. De S&P 500 steeg 1,36% tot 919,16 punten, terwijl de Nasdaq 1,29% won tot 1.774,33 punten.

De Nikkei-225 sloot 1,6% hoger op 9.677,75 punten.

De euro noteert 0,05% lager ten opzichte van de dollar op $1,4146.
pberendsmaandag 1 juni 2009 @ 09:49
quote:
Op maandag 1 juni 2009 09:42 schreef Oo-blackgirl-oO het volgende:

[..]

Mja, maar als ze nu gaan printen, ontstaat er hyperinflatie
Dat is ook precies de bedoeling van Geithner en co. Zo komt de VS van hun schulden af.
edwinhmaandag 1 juni 2009 @ 10:09
quote:
Op maandag 1 juni 2009 09:49 schreef pberends het volgende:

[..]

Dat is ook precies de bedoeling van Geithner en co. Zo komt de VS van hun schulden af.
haha dan moet het wel een zimbawetje worden

btw MT ook niet een beetje duur
superwormmaandag 1 juni 2009 @ 10:13
Bij hoeveel inflatie spreken we eigenlijk van hyperinflatie?
Oo-blackgirl-oOmaandag 1 juni 2009 @ 10:17
quote:
Op maandag 1 juni 2009 10:09 schreef edwinh het volgende:

[..]

haha dan moet het wel een zimbawetje worden

Het financiële hart van Europa is een bananenrepubliek geworden, klagen bankiers.
hrrickmaandag 1 juni 2009 @ 10:43
Ik zit al een paar weken te wachten op een flinke terug val van de aex, maar hij komt maar niet.
Wie verwacht nog dat de aex nog (flink) naar beneden gaat en in welke termijn moeten we dan kijken? (1,5 maand, half jaar?)
Dirk-Kuijtmaandag 1 juni 2009 @ 10:45
quote:
Op maandag 1 juni 2009 10:43 schreef hrrick het volgende:
Ik zit al een paar weken te wachten op een flinke terug val van de aex, maar hij komt maar niet.
Wie verwacht nog dat de aex nog (flink) naar beneden gaat en in welke termijn moeten we dan kijken? (1,5 maand, half jaar?)
Ik denk dat we 12 juni op 14.23 uur weer naar beneden gaan.
pberendsmaandag 1 juni 2009 @ 10:46
pberendsmaandag 1 juni 2009 @ 10:46
quote:
Op maandag 1 juni 2009 10:43 schreef hrrick het volgende:
Ik zit al een paar weken te wachten op een flinke terug val van de aex, maar hij komt maar niet.
Wie verwacht nog dat de aex nog (flink) naar beneden gaat en in welke termijn moeten we dan kijken? (1,5 maand, half jaar?)
Stap in, stap in!!!
Dirk-Kuijtmaandag 1 juni 2009 @ 11:23
Ik ben erg benieuwd wat Amerika vandaag gaat doen.
edwinhmaandag 1 juni 2009 @ 11:30
Ik vind het verdacht dat Timmetje nou in Peking zit om te praten met China, VS zit echt op zijn knieen
edwinhmaandag 1 juni 2009 @ 11:32
Dollar alweer 1% omlaag......
sitting_elflingmaandag 1 juni 2009 @ 11:44
quote:
Op maandag 1 juni 2009 11:32 schreef edwinh het volgende:
Dollar alweer 1% omlaag......
Dollar gaat nog wel een poosje omlaag nu ze ook nog steeds flink met QE bezig zijn in Amerika, een stuk excessiever als ten tijde van Japan in 2000. QE affects de currency en inflatie. Ik ga zo ook even kijken wat de beste opties zijn om te shorten voor de dollar. Zo ook maar even wat long grondstoffen extra oppakken.
Bolkesteijnmaandag 1 juni 2009 @ 11:53
quote:
Goed bezig Labour.
Dirk-Kuijtmaandag 1 juni 2009 @ 12:05
Mensen met Air France KLM aandelen hier? Anders snel verkopen, er schijnt een vliegtuig in de Atlantische oceaan te zijn neergestort.
sitting_elflingmaandag 1 juni 2009 @ 12:12
quote:
Lol! Mijn stad naar de klote? Mwoaaaah Op het moment dat alles weer aantrekt krijgen de bankiers nog hogere salarissen vanwege hogere taxaties. Zo gaat dat heel vaak. En gooien ze over een jaar of 10 weer de belasting omhoog gaan de salarissen daarna weer omhoog.

En wat betreft werkgelegenheid in de City zit het ook nog wel goed dacht ik zo . Maar toch blij dat ik straks toch NY kan aandoen na de zomer. Wie weet is dat echt beter ( UK>US )
sitting_elflingmaandag 1 juni 2009 @ 12:14
quote:
Op maandag 1 juni 2009 12:05 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
Mensen met Air France KLM aandelen hier? Anders snel verkopen, er schijnt een vliegtuig in de Atlantische oceaan te zijn neergestort.
Moah, dat valt ook wel mee, het zal niet een grote shock zijn qua aandeel prijs, en als dat wel zo is doet die meneer dat heel verstandig. Tig aandeeltjes verkopen omdat er 1 vliegtuig in de oceaan stort. ! Ja, dan doet het bedrijf het erg slecht!

[ Bericht 0% gewijzigd door sitting_elfling op 01-06-2009 12:21:33 ]
Bolkesteijnmaandag 1 juni 2009 @ 12:20
quote:
Op maandag 1 juni 2009 12:14 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Moah, dat valt ook wel mee, het zal niet een grote shock zijn qua aandeel prijs, en als dat wel zo is doet die meneer dat heel verstandig. Tig aandeeltjes kopen omdat er 1 vliegtuig in de oceaan stort. ! Ja, dan doet het bedrijf het erg slecht!
En misschien zijn die vliegtuigen wel gewoon in een leasemaatschappij gezet.
Falcomaandag 1 juni 2009 @ 12:20
Wauw, er is nog steeds geen rem op de rally
Dirk-Kuijtmaandag 1 juni 2009 @ 12:22
quote:
Op maandag 1 juni 2009 12:14 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Moah, dat valt ook wel mee, het zal niet een grote shock zijn qua aandeel prijs, en als dat wel zo is doet die meneer dat heel verstandig. Tig aandeeltjes verkopen omdat er 1 vliegtuig in de oceaan stort. ! Ja, dan doet het bedrijf het erg slecht!
Het aandeel gaat nu toch best achteruit.
sitting_elflingmaandag 1 juni 2009 @ 12:39
quote:
Op maandag 1 juni 2009 12:22 schreef Dirk-Kuijt het volgende:

[..]

Het aandeel gaat nu toch best achteruit.
Nou en? Het kan natuurlijk best de trigger zijn voor iemand die een grote positie had in KLM en dit het moment vond om alles maar even door het putje te gooien rond half 12. Gewoon een instituut die er even een shitload door heen persde.
sitting_elflingmaandag 1 juni 2009 @ 13:43
quote:
Op maandag 1 juni 2009 11:44 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Dollar gaat nog wel een poosje omlaag nu ze ook nog steeds flink met QE bezig zijn in Amerika, een stuk excessiever als ten tijde van Japan in 2000. QE affects de currency en inflatie. Ik ga zo ook even kijken wat de beste opties zijn om te shorten voor de dollar. Zo ook maar even wat long grondstoffen extra oppakken.
Gas/Zilver/Platina/Goud toch allemaal weer boven de 10% en platina zit al boven de 20% vandaag.
pberendsmaandag 1 juni 2009 @ 14:33
quote:
01-06-2009 14:30:00 VS persoonlijke uitgaven mrt gewijzigd naar -0,3% van -0,2%
01-06-2009 14:30:00 VS persoonlijk inkomen mrt gewijzigd naar -0,2% van -0,3%
01-06-2009 14:30:00 VS persoonlijke uitgaven -0,1% in apr; verwachting was -0,1%
01-06-2009 14:30:00 VS persoonlijk inkomen +0,5% in apr; verwachting was -0,2%
Rara, hoe kan dat...

Oo-blackgirl-oOmaandag 1 juni 2009 @ 14:41
quote:
Op maandag 1 juni 2009 14:33 schreef pberends het volgende:

[..]

Rara, hoe kan dat...

[ afbeelding ]
Ik denk dat we voor komende week nog meer van deze gefingeerde macro-cijfers gaan zien
sitting_elflingmaandag 1 juni 2009 @ 15:35
Je kunt er gewoon ook een liniaal bij pakken voor dit verloop van de AEX, en nog steeds volgen we netjes de trendkanaal lol.
hrrickmaandag 1 juni 2009 @ 16:07
quote:
Op maandag 1 juni 2009 15:35 schreef sitting_elfling het volgende:
Je kunt er gewoon ook een liniaal bij pakken voor dit verloop van de AEX, en nog steeds volgen we netjes de trendkanaal lol.
Het wordt ondertussen wel meer een parabool
sitting_elflingmaandag 1 juni 2009 @ 16:16
quote:
Op maandag 1 juni 2009 16:07 schreef hrrick het volgende:

[..]

Het wordt ondertussen wel meer een parabool
Mja, maar dat is ietwat lastiger tekenen. Tot nu toe volgt de AEX dit trendkanaal vrij aardig.

LXIVmaandag 1 juni 2009 @ 16:31
quote:
Boeheo Wat een jankverhaal zeg. "Ik betaal net zoveel belasting als 25 Britse gezinnen en als ik vanaf 170K voortaan in een 50%'s tarief val dan loont het zich ook niet meer mijn bed uit te komen. En het pond is ook al geen fluit meer waard"
sitting_elflingmaandag 1 juni 2009 @ 16:40
quote:
Op maandag 1 juni 2009 16:31 schreef LXIV het volgende:

[..]

Boeheo Wat een jankverhaal zeg. "Ik betaal net zoveel belasting als 25 Britse gezinnen en als ik vanaf 170K voortaan in een 50%'s tarief val dan loont het zich ook niet meer mijn bed uit te komen. En het pond is ook al geen fluit meer waard"
Je snapt natuurlijk ook wel dat het een erg aangedikt verhaal is.

Overigens heb ik eindelijk een strategie gevonden die op basis van meer dan 100 jaar lang een Annualized Performance van boven de 100% kan leveren, m'n hoogste tot nu toe is 368.51 %. Uiteraard is de lijn nog niet bepaald flawless maar we komen weer ergens Ik post zo de plaatjes wel ff.
Bolkesteijnmaandag 1 juni 2009 @ 16:54
quote:
Op maandag 1 juni 2009 16:31 schreef LXIV het volgende:

[..]

Boeheo Wat een jankverhaal zeg. "Ik betaal net zoveel belasting als 25 Britse gezinnen en als ik vanaf 170K voortaan in een 50%'s tarief val dan loont het zich ook niet meer mijn bed uit te komen. En het pond is ook al geen fluit meer waard"
Het kan toch om significante bedragen en aangezien er heel veel elektronisch gaat in de financiële wereld zijn zij dus zeker niet aan Londen gebonden. Stel dat de daling van het Pond door zet, en er komen dan ook nog allerlei belasting maatregelen uit afgunst overheen, dan is het naïef om er vanuit te gaan dat Londen hét financiële centrum blijft. Diverse plekken in Azië lijken mij goede plekken om het stokje van Londen over te nemen.
Roel_Jewelmaandag 1 juni 2009 @ 17:07
GM en Citigroup uit de Dow Jones-index

Gezien de huidige omstandigheden logisch, maar dit had je een aantal jaren geleden nooit kunnen denken...
sitting_elflingmaandag 1 juni 2009 @ 17:12
Puur een strategie op basis van de Dow jones uit 1897 tot nu op basis van puur en alleen technische trend indicatoren.
Uitgaande van een 200 daags EMA die als rode draad geld voor een long term trend.
De buy en sell factoren worden afgezet op 3 factoren.

1. Als +DI over -DI heen gaat en ADXR (average directional movement index rating) > 25 staat is het een vast stelling van een long term trend en wordt er gekocht. Andersom een sell.
2. De Aroon Indicator. Wanneer de Aroon up de Aroon down doorkruist wordt er een buy order gegenereerd. En andersom uiteraard ook.
3. De 3e trend indicator, de MACD. Crosst hij door signaal lijn wordt er een koop order afgeschreven, gaat hij er weer doorheen beneden komt er een verkoop order.

Uitgaande van 10$ dollar commissie kosten.
Performance lijkt helemaal zo slecht nog niet


De inefficiëntie van je trades is buitensporig laag!


En zoals je ziet, je moet het met name hebben van de grote trades in de afgelopen 20 jaar.
Overigens heb je natuurlijk ook lekker interest kunnen cashen na verloop van tijd

Maaar, dan zat je wel op 3.5 miljoen dollar op basis van een backtest van meer dan 100 jaar! Alleen duurde het 60 jaar om 500.000 dollar te genereren. En de andere 40 jaar heb je 3.500.000 miljoen weten te pakken.

testen is leuk
Dirk-Kuijtmaandag 1 juni 2009 @ 17:12
Weer enorm hard omhoog vandaag. Vanmiddag aardig wat verdient met een long positie. Had er nog wel wat meer uit kunnen halen maar ik was niet de hele middag thuis dus ik durfde de gok niet aan.
Zit nu te twijfelen om net voor half 6 ff short te gaan. Want naar mijn mening staan we veel te hoog.
edwinhmaandag 1 juni 2009 @ 17:31
Bijzonder weer de meest rake klappen vallen er en de beurzen gaan extreem overslag, bijzonder wat goverment printing kan doen
LXIVmaandag 1 juni 2009 @ 17:33
quote:
Op maandag 1 juni 2009 16:54 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Het kan toch om significante bedragen en aangezien er heel veel elektronisch gaat in de financiële wereld zijn zij dus zeker niet aan Londen gebonden. Stel dat de daling van het Pond door zet, en er komen dan ook nog allerlei belasting maatregelen uit afgunst overheen, dan is het naïef om er vanuit te gaan dat Londen hét financiële centrum blijft. Diverse plekken in Azië lijken mij goede plekken om het stokje van Londen over te nemen.
Hoezo maatregelen uit afgunst? Die extra belastinginkomsten zijn nodig om uitgerekend al die steunoperaties aan de banken te financieren. En nu willen de bankiers dat John en Marge daar voor op gaan draaien? Kom op. Prima dat mensen veel geld verdienen, het wordt al iets minder wanneer zij dat bij bedrijven doen die enkel met overheidssteun in de lucht worden gehouden, maar als er dan ook nog gejankt wordt houdt het echt op. Wat verdient zo'n bankier in Londen op jaarbasis? 300K in ponden? Bij bedrijven die op overheidssteun drijven?

Londen zal sowieso niet eeuwig hét financiele centrum blijven, want alles is tijdelijk. Maar dit soort retoriek doet mij eerder denken aan al die Telegraaflezers (Johan, 44jr, gescheiden, verdient net onder modaal, uit Almere) die daar in de comments roepen dat zij nu écht emigreren gaan als de regering niet zus of zo... Nou, houdoe dan Johan. We vinden wel een ander.
Bolkesteijnmaandag 1 juni 2009 @ 17:39
quote:
Op maandag 1 juni 2009 17:33 schreef LXIV het volgende:
Hoezo maatregelen uit afgunst? Die extra belastinginkomsten zijn nodig om uitgerekend al die steunoperaties aan de banken te financieren. En nu willen de bankiers dat John en Marge daar voor op gaan draaien? Kom op. Prima dat mensen veel geld verdienen, het wordt al iets minder wanneer zij dat bij bedrijven doen die enkel met overheidssteun in de lucht worden gehouden, maar als er dan ook nog gejankt wordt houdt het echt op. Wat verdient zo'n bankier in Londen op jaarbasis? 300K in ponden? Bij bedrijven die op overheidssteun drijven?
Ja, laten we de cowboys van ING, ABN-Amro, RBS en Lehman gaan vergelijken met gewone bankiers die een hedgefonds runnen of de kleine zakenbanken die gewoon af en toe goed boeren. De staatssteun is vooral verstrekt aan de grote commerciële banken, en verder biedt dat nog geen enkele grond om als overheid een machtspositie te hebben want vaak heeft men geen aandelen met stemrecht verkregen bij deze transacties. Als dat de rechtvaardiging moet zijn van een belastingverhoging van 10 dan kan ik niet anders dan concluderen dat er sprake is van afgunst. Het zou mooi zijn als die linkse criminelen van Labour daar de rekening voor gepresenteerd gaan krijgen.
sitting_elflingmaandag 1 juni 2009 @ 17:44
quote:
Op maandag 1 juni 2009 17:33 schreef LXIV het volgende:

[..]

Hoezo maatregelen uit afgunst? Die extra belastinginkomsten zijn nodig om uitgerekend al die steunoperaties aan de banken te financieren. En nu willen de bankiers dat John en Marge daar voor op gaan draaien? Kom op. Prima dat mensen veel geld verdienen, het wordt al iets minder wanneer zij dat bij bedrijven doen die enkel met overheidssteun in de lucht worden gehouden, maar als er dan ook nog gejankt wordt houdt het echt op. Wat verdient zo'n bankier in Londen op jaarbasis? 300K in ponden? Bij bedrijven die op overheidssteun drijven?

Londen zal sowieso niet eeuwig hét financiele centrum blijven, want alles is tijdelijk. Maar dit soort retoriek doet mij eerder denken aan al die Telegraaflezers (Johan, 44jr, gescheiden, verdient net onder modaal, uit Almere) die daar in de comments roepen dat zij nu écht emigreren gaan als de regering niet zus of zo... Nou, houdoe dan Johan. We vinden wel een ander.
Maak wel een onderscheid tussen banken, er zijn ook zat grote banken die geen! geld van de overheid hebben gekregen ( of beter gezegd geweigerd ). Bijvoorbeeld Barclays. Mogen die dan wel zeiken over het feit dat ze geld moeten inleveren?

Tijdens het middag uur zitten ze te lunchen met collega's van andere banken. En de 1 moet z'n mond houden over de hogere taxatie regeling omdat hij ' zo gezegd ' gered is door de overheid terwijl de andere meneer wel z'n mond mag open trekken omdat hij het geluk had bij een bank te zitten die overheidsgeld weigerde. Je zult toch ergens een lijn moeten trekken, wat maakt het die bankiers uit dat ze gered zijn door belasting geld? In welke schaal je ook een taxatie verhoging door voert, mensen gaan er gegarandeerd zeiken. Alleen als het mensen met poen betreft zijn het schavuiten die alleen maar aan hun zelf denken en als je het hebt over de laagste groep is de overheid in eens een egoïstisch monster.
pberendsmaandag 1 juni 2009 @ 18:00
Beurs fors omhoog
richbitchmaandag 1 juni 2009 @ 18:02
@S_E

Doe eens van de laatste 10/15 jaar dan
SeLangmaandag 1 juni 2009 @ 20:16
quote:
Op maandag 1 juni 2009 17:12 schreef sitting_elfling het volgende:
Puur een strategie op basis van de Dow jones uit 1897 tot nu op basis van puur en alleen technische trend indicatoren.
Uitgaande van een 200 daags EMA die als rode draad geld voor een long term trend.
De buy en sell factoren worden afgezet op 3 factoren.

1. Als +DI over -DI heen gaat en ADXR (average directional movement index rating) > 25 staat is het een vast stelling van een long term trend en wordt er gekocht. Andersom een sell.
2. De Aroon Indicator. Wanneer de Aroon up de Aroon down doorkruist wordt er een buy order gegenereerd. En andersom uiteraard ook.
3. De 3e trend indicator, de MACD. Crosst hij door signaal lijn wordt er een koop order afgeschreven, gaat hij er weer doorheen beneden komt er een verkoop order.

Uitgaande van 10$ dollar commissie kosten.
Performance lijkt helemaal zo slecht nog niet
[ afbeelding ]

De inefficiëntie van je trades is buitensporig laag!
[ afbeelding ]

En zoals je ziet, je moet het met name hebben van de grote trades in de afgelopen 20 jaar.
Overigens heb je natuurlijk ook lekker interest kunnen cashen na verloop van tijd
[ afbeelding ]
Maaar, dan zat je wel op 3.5 miljoen dollar op basis van een backtest van meer dan 100 jaar! Alleen duurde het 60 jaar om 500.000 dollar te genereren. En de andere 40 jaar heb je 3.500.000 miljoen weten te pakken.

testen is leuk
Er klopt geen hol van die backtest
Een PC is handig maar is nooit een vervanging voor gezond verstand.

Hint: 39484% winst in 112 jaar, hoeveel is dat annualised?
SeLangmaandag 1 juni 2009 @ 20:33
De crash op de obligatiemarkt gaat weer verder vandaag.
Op het eerste gezicht lijkt dat logisch omdat de aandelenmarkt vandaag zo scherp stijgt, en je dus per saldo een verschuiving verwacht uit treasuries naar aandelen.

Echter, als je kijkt naar de 13-weeks yield dan zie je vandaag een gigantische daling (-43% op dit moment), terwijl de 5-yr yield 8% stijgt. Dit suggereert niet zozeer een vlucht in aandelen maar meer een vlucht uit langlopende treasuries naar kortlopende treasuries. Oftewel, geen daling van treasuries omdat iedereen nu aandelen wil maar meer omdat men geen langlopende treasuries meer wil.

Bereid je maar voor op een stijging van de hypotheekrente.

13-wk yield


5-yr yield


10-yr yield


30-yr yield


[ Bericht 4% gewijzigd door SeLang op 01-06-2009 20:38:26 ]
Dirk-Kuijtmaandag 1 juni 2009 @ 20:34
Komen er morgen nog belangrijke cijfers?
richbitchmaandag 1 juni 2009 @ 20:44
quote:
Op maandag 1 juni 2009 20:34 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
Komen er morgen nog belangrijke cijfers?
jep
richbitchmaandag 1 juni 2009 @ 20:44
quote:
Op maandag 1 juni 2009 20:16 schreef SeLang het volgende:

[..]

Er klopt geen hol van die backtest
Een PC is handig maar is nooit een vervanging voor gezond verstand.

Hint: 39484% winst in 112 jaar, hoeveel is dat annualised?
Was ook te mooi om waar te zijn hehe
Dirk-Kuijtmaandag 1 juni 2009 @ 20:45
quote:
Op maandag 1 juni 2009 20:44 schreef richbitch het volgende:

[..]

jep
Welke dan?
LXIVmaandag 1 juni 2009 @ 20:46
De LT-rente is sowieso al hoog. Wat ook logisch is natuurlijk. Dat de markt dit zo duidelijk laat zien is tekenend.

Van een collega met famillie in de UK hoorde ik dat die famillie daar goed zat. Die hadden ook, zoals daar zo populair was en bijdroeg aan de bubble, twee housjes "buy to let" gekocht.
Toen de variabele rente zo hoog was en die huuropbrengsten tegenvielen, waarop de huizenprijzenook nog eens kelderden, knepen zij hem flink. Nu vinden ze alles echter weer prima, want die lage variabele rente kunnen ze gemakkelijk opbrengen.

Zo'n beleid kan in Europa ook gevoerd worden. Als de ECB maar lang genoeg de rente onder de 2% houdt en mensen gaan (deels) variabel lenen dan kan de lucht in de huizenbel in principe heel lang volgehouden worden. Het grote nadeel is natuurlijk inflatie. Inflatie die ook nog eens niet af te dekken is door je geld op een spaarrekening te zetten, de rente is immers laag.
Wat zijn nu de nadelen voor het land wanneer dit gebeurt? Die hoge inflatie lost de staatsschuld af en verhoogt op slinkse wijze de belastingen. Met andere woorden: waarom zou de ECB dit niet doen?

En hoe kun je jezelf daar het beste tegen hedgen? Toch OR kopen met een forse hypotheek? Maar dan betaal je of een hoge 30-jaars rente (tegen 3% afgesloten zou ik het meteen doen), of je betaalt die lage variabele rente, maar hoelang kan men dit dus volhouden.

En wat zijn de gevolgen op de beurs? Welke bedrijven profiteren nu van die inflatie en lage rente? Banken? Kun je daar iig inflatieneutraal in beleggen?

Ik vind de huidige situatie kortom een beetje verwarrend. Liet men de markt de markt dan zou de rente omhoog schieten (ook kort), zo de inflatie beteugelen en het OR doen crashen. Maar dat doet men dus niet. Wie betaalt het gelag, en hoe voorkom ik dat ik dit ben?
richbitchmaandag 1 juni 2009 @ 20:54
quote:
Op maandag 1 juni 2009 20:45 schreef Dirk-Kuijt het volgende:

[..]

Welke dan?
weet ik niet, bekijk ik morgen wel
Oo-blackgirl-oOmaandag 1 juni 2009 @ 21:07
quote:
Op maandag 1 juni 2009 20:54 schreef richbitch het volgende:

[..]

weet ik niet, bekijk ik morgen wel
MACRO-ECONOMISCH NIEUWS
- NL, NEVI DPA inkoopmanagersindex
- EU, werkloosheid april, 11.00 uur
- VS, verwachte huizenverkopen april, 16.00 uur
pberendsmaandag 1 juni 2009 @ 21:07
quote:
Op maandag 1 juni 2009 20:46 schreef LXIV het volgende:
De LT-rente is sowieso al hoog. Wat ook logisch is natuurlijk. Dat de markt dit zo duidelijk laat zien is tekenend.

Van een collega met famillie in de UK hoorde ik dat die famillie daar goed zat. Die hadden ook, zoals daar zo populair was en bijdroeg aan de bubble, twee housjes "buy to let" gekocht.
Toen de variabele rente zo hoog was en die huuropbrengsten tegenvielen, waarop de huizenprijzenook nog eens kelderden, knepen zij hem flink. Nu vinden ze alles echter weer prima, want die lage variabele rente kunnen ze gemakkelijk opbrengen.

Zo'n beleid kan in Europa ook gevoerd worden. Als de ECB maar lang genoeg de rente onder de 2% houdt en mensen gaan (deels) variabel lenen dan kan de lucht in de huizenbel in principe heel lang volgehouden worden. Het grote nadeel is natuurlijk inflatie. Inflatie die ook nog eens niet af te dekken is door je geld op een spaarrekening te zetten, de rente is immers laag.
Wat zijn nu de nadelen voor het land wanneer dit gebeurt? Die hoge inflatie lost de staatsschuld af en verhoogt op slinkse wijze de belastingen. Met andere woorden: waarom zou de ECB dit niet doen?

En hoe kun je jezelf daar het beste tegen hedgen? Toch OR kopen met een forse hypotheek? Maar dan betaal je of een hoge 30-jaars rente (tegen 3% afgesloten zou ik het meteen doen), of je betaalt die lage variabele rente, maar hoelang kan men dit dus volhouden.

En wat zijn de gevolgen op de beurs? Welke bedrijven profiteren nu van die inflatie en lage rente? Banken? Kun je daar iig inflatieneutraal in beleggen?

Ik vind de huidige situatie kortom een beetje verwarrend. Liet men de markt de markt dan zou de rente omhoog schieten (ook kort), zo de inflatie beteugelen en het OR doen crashen. Maar dat doet men dus niet. Wie betaalt het gelag, en hoe voorkom ik dat ik dit ben?
Wie betaalt de rekening, interessante vraag. Ik denk dat men dat vooral betaald door hogere inflatie, en dat vooral de Fed erg terughoudend zal zijn met het verhogen van de rentes als inflatie daadwerkelijk boven de 4% komt.
pberendsmaandag 1 juni 2009 @ 21:15
quote:
Taleb’s Universa Bets on Black Swan Deflation, Hyperinflation

By Stephanie Baker

June 1 (Bloomberg) -- Universa Investments LP, the hedge- fund firm advised by “Black Swan” author Nassim Taleb, is adding a new strategy, betting that government efforts to pump money into economies around the world won’t prevent deflation or could result in hyperinflation.

Universa manages $6 billion under investment chief Mark Spitznagel, offering funds and accounts wagering on extreme market moves. The Santa Monica, California-based firm is investing client funds on the premise that no one knows where inflation is headed, Taleb said in an interview today.

“Policy makers have no control over the outcome of their actions,” Taleb said. “The plane they are flying will either hit the mountain, which is hyperinflation, or crash in the ocean, which is deflation. There is a chance of the pilot hitting the runway. But if he’s not skilled, it’s less than he thinks.”

Universa is buying options on about 20 products that move according to expectations about inflation, Taleb said. Universa’s strategy is based on buying deep out-of-the money options -- puts and calls whose strike price is either lower or higher than the market price of the underlying security. A put option gives the buyer the right, though not the obligation, to sell a specific quantity of a particular security by a set date. A call option gives the right to buy a security.

The new strategy was reported earlier by the Wall Street Journal.

Funds Doubled

As the founder of New York-based Empirica LLC, a hedge-fund firm he ran for six years before closing it in 2004, Taleb built a strategy based on options trading to protect investors from market declines while profiting from rallies. Some funds overseen by Universa more than doubled last year when markets collapsed after the bankruptcy of Lehman Brothers Holdings Inc.

Taleb wrote “The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable,” which argues that history is littered with rare, high-impact events.

“The options are not as expensive as they should be,” Taleb said. “The market is not pricing in” significant events.

Universa, which opened under Spitznagel’s direction in 2007, runs the Black Swan Protection Protocol, which buys puts and calls on a portfolio of stocks and the S&P 500 Index Futures. Pallop Angsupun manages the portfolio and is overseen by Spitznagel and Taleb.
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20603037&sid=aniHRyYnpBDM&refer=home

Hmm... niemand die het meer weet atm .
SeLangmaandag 1 juni 2009 @ 21:20
quote:
Op maandag 1 juni 2009 20:46 schreef LXIV het volgende:
De LT-rente is sowieso al hoog. Wat ook logisch is natuurlijk. Dat de markt dit zo duidelijk laat zien is tekenend.

Van een collega met famillie in de UK hoorde ik dat die famillie daar goed zat. Die hadden ook, zoals daar zo populair was en bijdroeg aan de bubble, twee housjes "buy to let" gekocht.
Toen de variabele rente zo hoog was en die huuropbrengsten tegenvielen, waarop de huizenprijzenook nog eens kelderden, knepen zij hem flink. Nu vinden ze alles echter weer prima, want die lage variabele rente kunnen ze gemakkelijk opbrengen.
De lage rente is in feite een subsidie aan dat soort mensen, gefinancierd ten koste van spaarders en uiteindelijk via inflatie ten koste van iedereen.
quote:
Zo'n beleid kan in Europa ook gevoerd worden. Als de ECB maar lang genoeg de rente onder de 2% houdt en mensen gaan (deels) variabel lenen dan kan de lucht in de huizenbel in principe heel lang volgehouden worden. Het grote nadeel is natuurlijk inflatie. Inflatie die ook nog eens niet af te dekken is door je geld op een spaarrekening te zetten, de rente is immers laag.
Wat zijn nu de nadelen voor het land wanneer dit gebeurt? Die hoge inflatie lost de staatsschuld af en verhoogt op slinkse wijze de belastingen. Met andere woorden: waarom zou de ECB dit niet doen?
Dat werkt nooit lang omdat de inflatieverwachting dan toeneemt en daarmee de lange rente. Dan wordt het voor de staat maar ook voor bedrijven steeds duurder om te lenen.
Verder is het nogal naief om te denken dat je een staatsschuld gewoon weg kunt inflateren. Dan ga je er dus vanuit dat kapitaalverschaffers achterlijk zijn. Een dergelijk beleid veroorzaakt uiteindelijk kapitaalvlucht (zie Argentinie) en dan kunnen ze helemaal nergens meer wat lenen. Daarom zal de ECB het ook nooit zover laten komen.
quote:
En hoe kun je jezelf daar het beste tegen hedgen? Toch OR kopen met een forse hypotheek? Maar dan betaal je of een hoge 30-jaars rente (tegen 3% afgesloten zou ik het meteen doen), of je betaalt die lage variabele rente, maar hoelang kan men dit dus volhouden.
Je ziet momenteel bijvoorbeeld een nieuwe commodities bubble ontstaan. Olievoorraden staan op het hoogste punt sinds jaren maar de olieprijs is verdubbeld. Uiteindelijk is dit echter de wal die het schip gaat keren. Tekenend voor de nieuwe bubble op de aandelenmarkt is ook dat beleggers staan te juichen bij de stijgende commodities prijzen, terwijl dit voor het merendeel van de bedrijven een kostenfactor is en het ook nog eens direct de koopkracht van consumenten aantast. Beleggers zouden juist in hun broek moeten schijten bij het zien van stijgende rente en stijgende commodities, maar ze zien het als 'green shoots' . Dit soort irrationeel gedrag heb ik in deze mate sinds de dotcom bubble niet meer gezien.
quote:
En wat zijn de gevolgen op de beurs? Welke bedrijven profiteren nu van die inflatie en lage rente? Banken? Kun je daar iig inflatieneutraal in beleggen?
Inflatie is voor bijna iedereen slecht omdat je de gestegen kosten niet direct kunt doorberekenen. Een steile yieldcurve is goed voor banken die kort lenen en lang uitzetten, maar de hogere rente versterkt wel de daling in real estate prijzen en zal zorgen voor meer foreclosures. Per saldo komen er dan gewoon weer honderden miljarden extra afschrijvingen en als de rente flink stijgt (lees: er kan geen geld meer geprint worden want anders stijgt de lange rente nog verder) dan worden bailouts ook lastiger...
quote:
Ik vind de huidige situatie kortom een beetje verwarrend. Liet men de markt de markt dan zou de rente omhoog schieten (ook kort), zo de inflatie beteugelen en het OR doen crashen. Maar dat doet men dus niet. Wie betaalt het gelag, en hoe voorkom ik dat ik dit ben?
Ik denk dat je op dit moment het beste je geld in cash of kortlopende staatobligaties kunt houden. Ik denk niet dat deze situatie lang vol gehouden kan worden en verwacht uiteindelijk een structureel hogere reele rente. Het is ook niet voor niets dat iedereen nu in kortlopend spul vlucht.
richbitchmaandag 1 juni 2009 @ 21:23
quote:
Op maandag 1 juni 2009 21:07 schreef Oo-blackgirl-oO het volgende:

[..]

MACRO-ECONOMISCH NIEUWS
- NL, NEVI DPA inkoopmanagersindex
- EU, werkloosheid april, 11.00 uur
- VS, verwachte huizenverkopen april, 16.00 uur
Je gaat 't toch niet voor die gast opzoeken
janvksmaandag 1 juni 2009 @ 21:43
Technische analyse gebruik ik en het voorspelt een mogelijke stijging tot S&P 970, Daarna 1070. Dit is equivalent met AEX 280 en 325. Op dit moment zitten we echter tegen de 943 weerstand deze is erg sterk. Op dit moment is het dus moeilijk te voorspellen wat de index gaat doen. Positief is dat de 5de aanraking vanhet 20-daags gemiddelde toch nog omhoog is gegaan. Dit heeft veel shorters verrast. Ook waren we uit de consolidatie gebroken naar boven als gevolg van het niet doorbreken van de zéér belangrijke 875 steun. Doordat we echter nu in het gebied zijn van het 200-daags gemiddelde is het mogelijk dat nieuwe shortposities worden ingenomen. Voorzichtigheid geboden dus.
LXIVmaandag 1 juni 2009 @ 21:54
quote:
Op maandag 1 juni 2009 21:20 schreef SeLang het volgende:

[..]

De lage rente is in feite een subsidie aan dat soort mensen, gefinancierd ten koste van spaarders en uiteindelijk via inflatie ten koste van iedereen.
[..]

Dat werkt nooit lang omdat de inflatieverwachting dan toeneemt en daarmee de lange rente. Dan wordt het voor de staat maar ook voor bedrijven steeds duurder om te lenen.
Verder is het nogal naief om te denken dat je een staatsschuld gewoon weg kunt inflateren. Dan ga je er dus vanuit dat kapitaalverschaffers achterlijk zijn. Een dergelijk beleid veroorzaakt uiteindelijk kapitaalvlucht (zie Argentinie) en dan kunnen ze helemaal nergens meer wat lenen. Daarom zal de ECB het ook nooit zover laten komen.
[..]

Je ziet momenteel bijvoorbeeld een nieuwe commodities bubble ontstaan. Olievoorraden staan op het hoogste punt sinds jaren maar de olieprijs is verdubbeld. Uiteindelijk is dit echter de wal die het schip gaat keren. Tekenend voor de nieuwe bubble op de aandelenmarkt is ook dat beleggers staan te juichen bij de stijgende commodities prijzen, terwijl dit voor het merendeel van de bedrijven een kostenfactor is en het ook nog eens direct de koopkracht van consumenten aantast. Beleggers zouden juist in hun broek moeten schijten bij het zien van stijgende rente en stijgende commodities, maar ze zien het als 'green shoots' . Dit soort irrationeel gedrag heb ik in deze mate sinds de dotcom bubble niet meer gezien.
[..]

Inflatie is voor bijna iedereen slecht omdat je de gestegen kosten niet direct kunt doorberekenen. Een steile yieldcurve is goed voor banken die kort lenen en lang uitzetten, maar de hogere rente versterkt wel de daling in real estate prijzen en zal zorgen voor meer foreclosures. Per saldo komen er dan gewoon weer honderden miljarden extra afschrijvingen en als de rente flink stijgt (lees: er kan geen geld meer geprint worden want anders stijgt de lange rente nog verder) dan worden bailouts ook lastiger...
[..]

Ik denk dat je op dit moment het beste je geld in cash of kortlopende staatobligaties kunt houden. Ik denk niet dat deze situatie lang vol gehouden kan worden en verwacht uiteindelijk een structureel hogere reele rente. Het is ook niet voor niets dat iedereen nu in kortlopend spul vlucht.
Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Als ik het goed begrijp is de huidige lage korte rente dus eigenlijk zo goed als zeker van korte duur en keert de wal het schip wanneer de ECB gedwongen is om de korte rente weer te verhogen. Omdat dit geen 5 jaar zal duren is cash niet zo'n slechte optie, dat inflatieverlies moet je dan maar voor lief nemen.

Gelukkig maar dat er een ECB is en geen Nederlandsche Bank meer. Ik zie Jan Peter en Woutertje gerust tegen alle beter weten in die opleggen dat de rente laag te houden.
Vooral die Duitsers zijn natuurlijk inflatie-avers en de Engelsen (met hun leeglopende OR-bubble) doen niet mee met de ECB.
SeLangmaandag 1 juni 2009 @ 22:07
quote:
Op maandag 1 juni 2009 21:54 schreef LXIV het volgende:

[..]

Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Als ik het goed begrijp is de huidige lage korte rente dus eigenlijk zo goed als zeker van korte duur en keert de wal het schip wanneer de ECB gedwongen is om de korte rente weer te verhogen. Omdat dit geen 5 jaar zal duren is cash niet zo'n slechte optie, dat inflatieverlies moet je dan maar voor lief nemen.
Dat inflatieverlies valt wel mee want je krijgt nog steeds 3,5%-4,0% rente, ruim boven het consumentenprijs inflatie niveau. Bovendien kun je met dat geld over een paar jaar op aanzienlijk lagere prijzen huizen en aandelen kopen dus feitelijk wordt het zelfs meer waard.
quote:
Gelukkig maar dat er een ECB is en geen Nederlandsche Bank meer. Ik zie Jan Peter en Woutertje gerust tegen alle beter weten in die opleggen dat de rente laag te houden.
Vooral die Duitsers zijn natuurlijk inflatie-avers en de Engelsen (met hun leeglopende OR-bubble) doen niet mee met de ECB.
Ja een centrale bank die niet onder invloed staat van politici en zelfs niet onder invloed van één specifiek land is een goed idee. Verder heeft de ECB ook nog het voordeel dat de Europese cyclus altijd wat achterloopt op de USA en ze dus eerst kunnen kijken hoe bepaalde maatregelen uitwerken in de USA voordat ze het evt zelf implementeren. Bijvoorbeeld, de mislukking in de USA om lange rente naar beneden te trekken door gericht treasuries te kopen, die fout hoeven ze bij de ECB niet te maken.
SeLangmaandag 1 juni 2009 @ 22:10
Vreemd, ik had nog even een actie van het PPT verwacht om de SP500 door de 943,85 te drukken want dan worden al die TA huilies hysterisch.
sitting_elflingmaandag 1 juni 2009 @ 22:11
quote:
Op maandag 1 juni 2009 20:16 schreef SeLang het volgende:

[..]

Er klopt geen hol van die backtest
Een PC is handig maar is nooit een vervanging voor gezond verstand.

Hint: 39484% winst in 112 jaar, hoeveel is dat annualised?
Laat je niet te snel foppen. Je denkt bij annualized performance aan een gemiddelde stijging per jaar. Dat is niet het geval, ze berekenen het op een andere manier met een andere betekenis. Ik snap zelf ook wel dat 368% per jaar uitgaand van een gemiddelde stijging per jaar! niet klopt. Maar via metastock gaat alles op een andere manier. Zo buggy is het systeem nou ook weer niet. Waarom zouden anders mensen dit product kopen Er zijn meerdere definities te plakken aan annualized performance, raar maar waar

Zij doen het op deze manier (365 gedeeld door het aantal dagen van de volledige backtest, in dit geval rond de 40.000 ) maal de laatste waardering van je portefeuille. Dan kom je wel degelijk op 368 uit! Het gemiddelde per jaarbasis wordt ook berekend maar dat staat daar niet bij. Dat is slechts een schamele 6% op jaarbasis, maar uitgaande van het feit dat via deze strategie, of hij nu klopt of niet dat doet er ff niet toe in de laatste 38 jaar iets meer dan 3.500.000 genereert, is dat toch een gemiddelde stijging van iets meer dan 17% per jaar.
LXIVmaandag 1 juni 2009 @ 22:12
Maar nu overgeschakeld naar de UK. Daar heeft die familie dus geluk met zijn gesubsidieerde korte-termijn rente. Maar ook in de UK zullen ze ooit omhoog moeten. Wat staat er dan wel niet te wachten, wanneer die korte rente op pakweg 6 of 7% komt? Nota bene, dat is een verdrievoudiging van het huidige niveau! Wat ze nu doen is toch niet meer dan die onvermijdelijke crash uitstellen (waardoor hij groter wordt)
LXIVmaandag 1 juni 2009 @ 22:13
quote:
Op maandag 1 juni 2009 22:11 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Laat je niet te snel foppen. Je denkt bij annualized performance aan een gemiddelde stijging per jaar. Dat is niet het geval, ze berekenen het op een andere manier met een andere betekenis. Ik snap zelf ook wel dat 368% per jaar uitgaand van een gemiddelde stijging per jaar! niet klopt. Maar via metastock gaat alles op een andere manier. Zo buggy is het systeem nou ook weer niet. Waarom zouden anders mensen dit product kopen Er zijn meerdere definities te plakken aan annualized performance, raar maar waar

Zij doen het op deze manier (365 gedeeld door het aantal dagen van de volledige backtest, in dit geval rond de 40.000 ) maal de laatste waardering van je portefeuille. Dan kom je wel degelijk op 368 uit! Het gemiddelde per jaarbasis wordt ook berekend maar dat staat daar niet bij. Dat is slechts een schamele 6% op jaarbasis, maar uitgaande van het feit dat via deze strategie, of hij nu klopt of niet dat doet er ff niet toe in de laatste 38 jaar iets meer dan 3.500.000 genereert, is dat toch een gemiddelde stijging van iets meer dan 17% per jaar.
Maar over de hele periode dus 6%? Dat doet B&H toch ook? Of beter?
sitting_elflingmaandag 1 juni 2009 @ 22:20
quote:
Op maandag 1 juni 2009 22:13 schreef LXIV het volgende:

[..]

Maar over de hele periode dus 6%? Dat doet B&H toch ook? Of beter?
Als je B&H gebruikt zal dat rond de 4.5% gemiddeld zitten over de hele periode +100 jaar. Alleen kun je natuurlijk twisten over de definitie die Metastock nahoudt op Buy en Hold. Mij ging het meer om de test die ik zelf deed in de laatste 38 jaar steeds beter ging werken en op een gemiddelde stijging van 17% uitkwam.
SeLangmaandag 1 juni 2009 @ 22:23
quote:
Op maandag 1 juni 2009 22:11 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Laat je niet te snel foppen. Je denkt bij annualized performance aan een gemiddelde stijging per jaar. Dat is niet het geval, ze berekenen het op een andere manier met een andere betekenis. Ik snap zelf ook wel dat 368% per jaar uitgaand van een gemiddelde stijging per jaar! niet klopt. Maar via metastock gaat alles op een andere manier. Zo buggy is het systeem nou ook weer niet. Waarom zouden anders mensen dit product kopen Er zijn meerdere definities te plakken aan annualized performance, raar maar waar

Zij doen het op deze manier (365 gedeeld door het aantal dagen van de volledige backtest, in dit geval rond de 40.000 ) maal de laatste waardering van je portefeuille. Dan kom je wel degelijk op 368 uit! Het gemiddelde per jaarbasis wordt ook berekend maar dat staat daar niet bij. Dat is slechts een schamele 6% op jaarbasis, maar uitgaande van het feit dat via deze strategie, of hij nu klopt of niet dat doet er ff niet toe in de laatste 38 jaar iets meer dan 3.500.000 genereert, is dat toch een gemiddelde stijging van iets meer dan 17% per jaar.
Sja, de definitie van 'annualised' is niet het totale percentage gedeeld door het aantal jaren. Een dergelijk getal heeft ook geen enkele betekenis.

De strategie produceert zo'n 5,5% annualised. Dat is iets meer dan de helft van wat buy&hold oplevert. Maar de strategie kan eventueel waarde hebben als de drawdown lager is dan buy&hold. Dus ik zou eens kijken naar rendement/(maximum drawdown). Dat is eigenlijk de meest relevante parameter, want als dat hoger zou liggen dan buy&hold dan zou je met behulp van leverage een hoger rendement kunnen halen met hetzelfde risico (zie o.a. mijn MA200 topic).
SeLangmaandag 1 juni 2009 @ 22:27
quote:
Op maandag 1 juni 2009 22:20 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Als je B&H gebruikt zal dat rond de 4.5% gemiddeld zitten over de hele periode +100 jaar. Alleen kun je natuurlijk twisten over de definitie die Metastock nahoudt op Buy en Hold.
Buy&hold op de S&P500 en voorganger zit op bijna 7% totaal reel rendement na inflatie (bijna 10% met inflatie). Maar ik weet niet waar jij op hebt getest natuurlijk.

Heb je ook rekening gehouden met dividend? Bij B&H werkt dat natuurlijk in je voordeel maar jouw strategie gaat zowel long als short dus profiteer je daar minder van.
quote:
Mij ging het meer om de test die ik zelf deed in de laatste 38 jaar steeds beter ging werken en op een gemiddelde stijging van 17% uitkwam.
Maar is dat echt zo? Want uit de data zie ik dat niet direct. Jouw curve gaat exponentieel omhoog vanwege herbeleggen van de winst. Kun je dat niet uitschakelen? Want dat is makkelijker analyseren. Of anders de schaal logarithmisch zetten.
sitting_elflingmaandag 1 juni 2009 @ 22:33
quote:
Op maandag 1 juni 2009 22:27 schreef SeLang het volgende:

[..]

Buy&hold op de S&P500 en voorganger zit op bijna 7% totaal reel rendement na inflatie (bijna 10% met inflatie). Maar ik weet niet waar jij op hebt getest natuurlijk.

Heb je ook rekening gehouden met dividend? Bij B&H werkt dat natuurlijk in je voordeel maar jouw strategie gaat zowel long als short dus profiteer je daar minder van.
Hmm, het kan ook liggen aan de definitie die hier gebruikt wordt voor buy en hold. Ik ben bekend met maximum drawdown en kan dat opzich wel handmatig van m'n strategie uitwerken maar vroeg me af wat de max. drawdown van de B&H is?

Overigens vond ik de definitie voor Annualized Return:
"Annualized" return is different from "annual" return. The term annual return is usually meant as a simple average of an investment's returns in each annual period. As a simple average of annual returns, the statistic does not take into account the reinvestment of each year's return and the resulting earnings on those returns. By contrast, the term "annualized" returns assumes the reinvesting of returns and their compounding over a given period of time. Therefore, you cannot make sense of an Annualized Return statistic without knowing over what period of time it is measured. Annualized Return is mathematically derived from the "total return" calculated for an investment over a given period of time. The mathematical equation for Annualized Return simply finds the one, single amount of return which compounded annually will bring you to the exact Total Return amount for the investment.
Nu begrijp ik ook wat meer waarom Metastock het getal er neer zet, al heb ik lichtelijke twijfel bij deze uitleg.
quote:
Maar is dat echt zo? Want uit de data zie ik dat niet direct. Jouw curve gaat exponentieel omhoog vanwege herbeleggen van de winst. Kun je dat niet uitschakelen? Want dat is makkelijker analyseren. Of anders de schaal logarithmisch zetten.
De efficiency gaat significant omhoog de laatste 40 jaar. En de gemiddelde profits per trade ook. Plus de hoge uitschieten van 1 ton winst. Ik zal zo even een berekening doen over de laatste 40 jaar. Er mist zoals je zegt een aantal belangrijke informatie punten maar wou niet alle pagina's neer plempen hier.
pberendsmaandag 1 juni 2009 @ 22:35
quote:
Surviving U.S. Hyperinflation will be Greatest Challenge of our Lifetimes

Most Americans don't realize just how fragile life in the United States is. The chains of interdependency have expanded to such a great length, you probably have no idea where the food in your supermarket comes from. Most likely, it doesn't come from local farmers, but rather from hundreds or thousands of miles away.

The rioting and looting after Hurricane Katrina was just a warm up to what is likely to take place during hyperinflation. When the U.S. Dollar becomes worthless, cities and municipalities won't be able to pay their police forces. Without any law and order or food on the shelves at stores, the facade of civilization that exists today will quickly evaporate.

The most important step to take right now is to move away from major cities and into a less densely populated area. The smaller the population where you live, the less problems you will have during hyperinflation. There will be mass exoduses from cities, so you better leave now before the highways resemble parking lots.

You are going to need both access to lethal force and the help of friends to keep your property secure. Living on a farm with a gun in the middle of nowhere isn't safe when packs of hungry people can attack at any time. It is important to strike a balance by living in both a lightly populated area, and in a community with other families who are willing to work together as a group.

When choosing friends to be in this group, make sure they share your morals and outlook on society. The last thing you want is to be fighting with each other, when you should be fighting as a team for your lives, liberty and property. You will need a group of friends that have the skills you lack, in areas such as medicine, electronics, and carpentry.

With food prices likely to soar most during hyperinflation, Agriculture will be the best business to be in for decades to come. Consider going to a farming school, or at least practicing how to plant a garden. You don't want to grow food for the first time when hyperinflation arrives, and find out that bugs eat it or the soil is no good.

Simple skills like sewing will be good to have during hyperinflation. Once China cuts off their textile exports to the U.S., it will make more sense for Americans to repair the clothes they own, rather than buy new clothes. All Americans, even those with millions of dollars in the bank, will need to learn how to get their hands dirty and do things for themselves.

Learn to be frugal. If you ever laughed at your parents or grandparents for cutting out coupons, using every last bit of toothpaste, or turning off the lights when leaving a room, you should realize they probably lived through the Great Depression and learn from their wisdom.

Now is the time to take whatever cash you have and invest into gold and silver. Gold just saw its biggest monthly price gain since November, and silver had its biggest monthly gain in 22 years. Gold is getting ready to permanently break $1,000 per ounce. The mainstream media won't begin recommending the investment into gold until it reaches $2,000 per ounce, at which time a mania will begin that will be bigger than the dot-com and Real Estate booms combined.

It is important for us to spread our knowledge about the hyperinflation that is ahead and prepare as many of our friends and family members now before it's too late. The more friends and family you get on the right track now by telling them about NIA, the more people you will have to return the favor in the future when you need their help and loving support most.

http://inflation.us
LXIVmaandag 1 juni 2009 @ 22:39
quote:
Op maandag 1 juni 2009 22:35 schreef pberends het volgende:

[..]
Dat klinkt allemaal heel leuk en spannend, maar ik moet het nog zien hoor! En ik denk dat áls het gebeurt, je beter in de VS kunt zitten dan in Nederland. In de VS kun je nog redelijk zelfstandig leven, in stadstaat 0031 ga je dood als de Appie drie dagen niet bevoorraad wordt