quote:Deflation – A fall in the general price of goods and services. This problem, seen during the Great Depression, hurts economic growth as consumers wait for prices to fall. By contrast, "disinflation" is a benign reduction in the inflation rate.
Inflation – A rise in the general price of goods and services. When out of control, it constrains saving and investment in the economy. The rate of inflation is most often measured by changes in the Labor Department's consumer price index.
Recession – A sharp contraction in economic activity and employment. A common but informal measure is two consecutive quarters with a decline of national output. A recession is officially declared by a committee of the National Bureau of Economic Research in Boston – this occurs after the fact when final data have arrived and been analyzed.
Stagflation – A combination of stagnation (manifested as significant unemployment and slow or negative economic growth) and entrenched inflation – a phenomenon that characterized the 1970s in America.
Probeer deze eens.quote:Op woensdag 16 juli 2008 13:56 schreef waht het volgende:
Wat is de verwachting voor het komende half jaar volgens jullie? VS in recessie waarop de rest van de wereld volgt? Mij lijkt dat aangezien vrijwel elk land belangen heeft in de VS ook elk land de pijn zal voelen van een recessie in de VS.
Komt ook nog eens bij dat dit een verkiezingsjaar is in de VS en China de olympische spelen als prioriteit heeft, derhalve lijken veel dingen vast niet wat ze ook daadwerkelijk zijn.
Onrustig op de beursvloer.quote:Op woensdag 16 juli 2008 14:20 schreef ItaloDancer het volgende:
Ik weet nog even geen titel. Help me. Het moet niet te vaag zijn, nieuwe geïnteresseerden moeten dit topic ook kunnen vinden
De agrosector, eten is primair!quote:Op woensdag 16 juli 2008 14:20 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Ik zou mijn geld inzetten op de energiesector....ondanks de afnemende vraag zit daar nog wel de meeste toekomst en wellicht de volgende bubble.
quote:Op woensdag 16 juli 2008 14:21 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Onrustig op de beursvloer.
KISS = Keep it simple stupid.
Volkswagen en toyota openen er nieuwe fabrieken. Het verschil is de uurtarieven en benefits die zij betalen, die liggen veel lager dan bij de oude VS autofabriekanten waar de UAW nog veel macht heeft.quote:Op woensdag 16 juli 2008 14:12 schreef okee6 het volgende:
[..]
Cadillac komt met een hybride SUV en diverse andere merken hebben ook al de greenswitch moeten maken, vanwege de oplopende (binnenlandse) gallonprijs. Waarom pas nu? Protectionisme. De automobielbranche is trouwens niet zo'n goed innovatievoorbeeld, die is voor Amerika reeds verloren.
quote:Vertrouwen, berenmarkt en volatiliteit
AMSTERDAM - Een paar weken geleden zei de bestuursvoorzitter van Deutsche Bank, Josef Ackermann, dat de markt alleen niet in staat is om de financiële crisis op te lossen. Daarom eiste hij overheidshulp voor zijn branche. Dat werd hem niet door iedereen in dank afgenomen, want in feite formuleerde Ackermann een soort faillietverklaring van het kapitalistische systeem waarin juist alle zegen van de marktwerking moet komen.
Inmiddels is de eis van Deutsche Bank ingewilligd, althans in de Verenigde Staten. Minister van Financiën Henry Paulson en Fed-voorzitter Ben Bernanke hebben voor de hypotheekbanken Fannie Mae en Freddie Mac impliciete overheidsgaranties omgezet in expliciete beloften om beide instellingen, die als het hart van het Amerikaanse financiële systeem gelden, overeind te houden.
Hoe meer duidelijk wordt dat de Verenigde Staten zo op een nog grotere staatsschuld afstevenen en ontbrekend kapitaal uiteindelijk met behulp van de geldpers moeten binnenharken, hoe groter de angst voor een sterk oplopende inflatie en een verdere neergang van de dollar. Er is sprake van een duivelse afruil: liever meer inflatie en een goedkopere dollar dan een crash van het financiële systeem.
Konden de Beatles de tijdgeest van de jaren zeventig treffend vangen in de tekst ‘All you need is love’, nu staat ‘All you need is trust’ onbedreigd nummer één op de financiële hitparade, net als in de tijd van de grote boekhoudschandalen bij bedrijven als Enron en Ahold.
Midden in een financiële crisis hebben de autoriteiten weinig alternatieven. Het is hun taak vertrouwen te herstellen door garanties af te geven en een ruime monetaire politiek te voeren. Dat kost weliswaar veel geld, dat door de belastingbetaler moet worden opgebracht, maar zij kunnen het financiële systeem niet laten opblazen. Inderdaad, veel banken hebben zichzelf in het moeras doen zakken en volgens de wetten van de vrije markteconomie zouden zij zich daar aan hun eigen haren weer uit moeten trekken, maar daartoe zijn ze niet in staat.
De economische geschiedenis toont aan dat wantrouwen op een gegeven moment wegebt en vertrouwen weer langzaam terugkeert. Dat beleggers, of liever speculanten, zich niet meer in eerste instantie laten leiden door geruchten, zoals bijvoorbeeld bij Fortis. Door snelle en scherpe koersbewegingen wordt bij veel beleggers het gevoel versterkt dat zij de trein dreigen te missen. Daarom wordt bij stijgende koersen gekocht en omgekeerd bij dalingen verkocht. Het gevolg is dat de uitslagen nog groter worden.
Beleggers die het, zoals dat heet, niet meer zien zitten, verkopen hun stukken. Dat is nu op grote schaal het geval. De vraag is wanneer dit ophoudt. Het antwoord: als ze weer vertrouwen krijgen en vinden dat het nu wel genoeg is geweest. Als dus het aanbod van te verkopen aandelen is opgedroogd.
Dan is de bodem van de markt bereikt. Wanneer dat het geval is, kan niemand voorspellen. In het beursjargon heet het dat er nu eenmaal geen bel rinkelt op het dieptepunt. Maar dat neemt niet weg dat beleggers wel moeten proberen de markt te duiden. Hulpmiddelen daarbij kunnen de historie en de zogenoemde volatiliteitsindex zijn.
We zitten nu in een berenmarkt, want de MSCI Wereldindex is sinds oktober van het vorig jaar met ruim 20% gedaald. In het verleden duurden berenmarkten volgens een onderzoek van Sam Stovall van Standard & Poor’s gemiddeld 14 maanden. Interessanter is dat de S&P 500 index in de maand na het officiële begin van een berenmarkt – als de grens van minus 20% wordt overschreden – gemiddeld 3% hoger noteerde en na 12 maanden zelfs 16,5%. Slechts in weinig uitzonderingsgevallen werden na het begin van de berenmarkt ook in de volgende maanden verliezen geleden.
De volatiliteitsindex is een maatstaf voor de beweeglijkheid van de markt en weerspiegelt de stemming van beleggers. In een rustige markt beweegt de index tussen de 12 en 20. Als de koersen dalen stijgt de volatiliteit en als de koersen stijgen daalt die. In maart 2003, toen de AEX-index een dieptepunt bereikte van 218,4 steeg de volatiliteit naar 65, de hoogste stand ooit.
In het afgelopen jaar bewoog de volatiliteit tussen grofweg 21 en 40 De grafiek vertoont een opmerkelijke overeenkomst met de koersbewegingen van de AEX. In mei van dit jaar daalde de volatiliteit naar rond de 21 en steeg de AEX tot circa 500. Daarna daalde de index tot beneden de 390 en steeg tegelijkertijd de volatiliteit tot boven de 32. Dat lijkt nog niet hoog genoeg om nu al van een bodem in de aandelenmarkt te kunnen spreken. Er moet dus nog meer onrust komen.
Ik zit er ook aan te denken indd.. zit wel degelijke toekomst in ( met name de komende 20 jaarquote:
Dat was het onvermijdbaar probleem, de te verwachten werklozen. Efficienter produceren kost banen. Buitenlandse investeerders hebben er geen moeite mee, investeren is investeren.quote:Op woensdag 16 juli 2008 14:32 schreef digitaLL het volgende:
[..]
Volkswagen en toyota openen er nieuwe fabrieken. Het verschil is de uurtarieven en benefits die zij betalen, die liggen veel lager dan bij de oude VS autofabriekanten waar de UAW nog veel macht heeft.
Blog
Ik denk dat ING niet echt zit te wachten op Fortis..quote:Op woensdag 16 juli 2008 14:34 schreef Netstorm het volgende:
"ING moet Fortis overnemen"
http://debeurs.nl/beursnieuws/?ID=223753
Dank voor reactie.quote:Op woensdag 16 juli 2008 14:11 schreef digitaLL het volgende:
De VS is al jarenlang in een recessie. Het is manipulatie van cijfers, met name de inflatiecijfers die het anders doen voorkomen. Probleem is dat de werkelijkheid zich niet zo makelijk laat manipuleren. De autoverkopen dalen enorm, Banken vallen om en zelfs instituten die als middel tegen de crisis van de jaren 30 werden opgericht staan op instorten. Maar een recessie welnee.
They are selling a lot of shit and people are putting it in their eyes.
Hoezo paniekvoetbal.... Ook ING heeft er last van... weliswaar minder maar toch.quote:Op woensdag 16 juli 2008 14:34 schreef Netstorm het volgende:
"ING moet Fortis overnemen"
http://debeurs.nl/beursnieuws/?ID=223753
Ik denk het wel. Het is niet zo dat Fortis nu zo'n slecht bedrijf is, de problemen zijn vooral terug te leiden op de slechte timing van de ABN overname. Vergeet niet dat ING in gesprek was om ABN over te nemen voordat Barclays om de hoek kwam.quote:Op woensdag 16 juli 2008 14:40 schreef appelsientje het volgende:
[..]
Ik denk dat ING niet echt zit te wachten op Fortis..
Kunstmatig = niet fundamenteel. De afrekening komt er toch wel (het is slechts tijdrekken).quote:Op woensdag 16 juli 2008 14:42 schreef waht het volgende:
[..]
Dank voor reactie.
Opvolgende vraag: Wat voor instrumenten heeft de federale regering van de VS om de beurskoersen kunstmatig hoog te houden? En gebruiken ze die op dit moment ook waardoor de DJ niet helemaal in elkaar klapt?
Het lijkt erop dat de regering alles doet om Joe Average niet in paniek te laten raken.
De US gov speelt de lender of last resort. Als de markt niet bereid is tegen de belachelijke lage door de FED ingestelde renteniveau's geld uit te lenen. Dan pompt men via de Fed discount window geld in insolvabele "bedrijven". Als de FED door de voorraad oblies heenraakt die ze heeft, die oblies zijn schuldpapieren die de FED krijgt van de US govnt in ruil voor vers gedrukte pallets dollars. Zal de US govnt meer schulden aangaan zodat de FED die oblies tegen junkpaper uit de markt kan blijven inwisselen. Dat dit hele verhaal inflatie aanjaagt moge duidelijk zijn. Probleem is dat de US gov zelf al 9000 miljard schuld heeft en daar bovenop nog es 54.000 miljard aan ongedekte verplichtingen.quote:Op woensdag 16 juli 2008 14:42 schreef waht het volgende:
Dank voor reactie.
Opvolgende vraag: Wat voor instrumenten heeft de federale regering van de VS om de beurskoersen kunstmatig hoog te houden? En gebruiken ze die op dit moment ook waardoor de DJ niet helemaal in elkaar klapt?
Het lijkt erop dat de regering alles doet om Joe Average niet in paniek te laten raken.
Dat laatste kan iedereen zeggen. Gezien de bevolkingssamenstelling, de positie in de wereld en de financiele perspectieven voor de dollar is het onwaarschijnlijk dat de VS in huidige vorm zal voortbestaan. Iets met touwtjes enzo. Twintig jaar geleden hadden we van Amerikaanse hypotheekverstrekkers en grote Nederlandse banken dit ook niet verwacht. En nog steeds houdt men hoop op het eigen protectionisme, tot de dood volgt.quote:Op woensdag 16 juli 2008 14:59 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Steeds minder draadjes doen nog de juiste of verwachte handelingen.
De fundamentele vraag is eerder wie er garant wil blijven staan voor de uitstaande leningen. Als dat een pijnlijke issue wordt (en investeerders het laten afweten) is het over en sluiten voor de FED.
Een aantal analisten denkt dat de FED over 20 jr niet meer in zijn huidige vorm bestaat.
Bron: NOS.quote:Pensioenfondsen: 50 miljard verdampt
Steeds meer pensioenfondsen komen in de problemen door de kredietcrisis en de malaise op de aandelenbeurzen.
Door de dalende koersen is het aantal pensioenfondsen dat in moeilijkheden zit in de eerste maanden van dit jaar verdubbeld. Zo blijkt uit schattingen van de pensioenconsultant Mercer. Als de beurzen niet snel aantrekken, gaan gepensioneerden er volgend jaar in koopkracht op achteruit. Bij de pensioenfondsen is gezamenlijk al zo'n vijftig miljard euro verdampt. Veel pensioenfondsen hebben daarom te weinig vermogen om volgend jaar de koopkracht van gepensioneerden op peil te houden.
Plan
Volgens FNV-voorzitter Jongerius hangt het van de reserves van de pensioenfondsen af wat er met de hoogte van de uitkeringen gebeurt. Pensioenfondsen in problemen moeten binnen drie maanden met een plan komen waarmee ze er weer bovenop kunnen komen. De financiële reserves bij pensioenfondsen fluctueren. Zo stonden in maart deze reserves ook al onder druk, maar werden ze in mei alweer aangevuld, toen beurskoersen opliepen.
Zo zie je maar weer hoe gammel ons hele economische systeem in elkaar zit...quote:
Uiteindelijk één grote globale keten; het duurt alleen jaren voordat een kleine schommeling zichtbaar wordt.quote:Op woensdag 16 juli 2008 15:55 schreef Q. het volgende:
[..]
Zo zie je maar weer hoe gammel ons hele economische systeem in elkaar zit...
tsja. dat klopt. gevolg is echter ook dat de arbeiders aldaar ook minder te besteden heeft.quote:Op woensdag 16 juli 2008 14:32 schreef digitaLL het volgende:
[..]
Volkswagen en toyota openen er nieuwe fabrieken. Het verschil is de uurtarieven en benefits die zij betalen, die liggen veel lager dan bij de oude VS autofabriekanten waar de UAW nog veel macht heeft.
Blog
Dat is waar, maar in Nederland is het niet (meer) gebruikelijk je overwaarde te cashen, dit valt ook buiten de hypotheekrente aftrek, want opnemen kan, maar dan is het niet meer aftrekbaar. In de VS is het - naar mijn weten - normaal dat je je overwaarde er uithaalt en consumeert.quote:Op woensdag 16 juli 2008 08:04 schreef HiZ het volgende:
Ik denk dat hij bedoelt dat door de hypotheekrenteaftrek in Nederland de huizenprijzen hier ook hoger zijn dan bij een normaal werkende markt. Ik denk dat hij daar gelijk in heeft. Maar het is maar een deel van de reden waarom huizen in Nederland duur zijn. Dus echt hetzelfde als in de VS is het bepaald niet.
Inderdaad, en als de prijs goed is, dan is het koopwaardig, simple is that. Fortis is geen bos rommel opeens, het is best een leuk pakket, alleen Fortis mist momenteel de reserve's om lekker te schuiven en af te dekken. Maar alles heeft een bodem, het is niet zo dat Fortis stuk loopt en dat iedereen zijn handen ervan af blijft houden. Fortis houdt zich staande, krijgt hulp of wordt overgenomen.quote:Op woensdag 16 juli 2008 14:47 schreef en_door_slecht het volgende:
Ik denk het wel. Het is niet zo dat Fortis nu zo'n slecht bedrijf is, de problemen zijn vooral terug te leiden op de slechte timing van de ABN overname. Vergeet niet dat ING in gesprek was om ABN over te nemen voordat Barclays om de hoek kwam.
Ja en nee. Bij de vorige dip werd dat ook opgelost en toen stonden we echt een flink stuk lager en kwamen we van hoger. Institutionele beleggers zitten lang, dus blijven in de regel zitten als de boel onderuit gaat. Ik geloof wel dat ze na 2003 hebben besloten om het deel beleggingen te reduceren, of dit ook gebeurt is weet ik niet.quote:Op woensdag 16 juli 2008 15:55 schreef Q. het volgende:
Zo zie je maar weer hoe gammel ons hele economische systeem in elkaar zit...
Klopt. Maar in Nederland is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder aanbetaling en zonder aflossing. Dat zie je in de VS weer niet. Daarnaast maak ik me echt zorgen over de huizenprijzen in Nederland. Een van de redenen dat ik afgelopen winter ook heb besloten om voorlopig niet terug naar Nederland te komen. Waarom een half miljoen (in dollars) voor een rijtjeshuis neerleggen als ik voor een kwart van dat geld een vrijstaand huis in mijn huidige woonplaats kan kopen?quote:Op woensdag 16 juli 2008 08:15 schreef Perrin het volgende:
En probeer hier maar eens een liar's loan af te sluiten.. gaat echt niet lukken. Hypotheekverstrekkers zijn best streng hier, terwijl ik de indruk heb dat ze in de VS iemand in de bijstand soms nog een McMansion zouden verkopen.
en dat niet alleen maar ook nog eens 2x zelfs toen bekend was dat hij een oorlog bij elkaar verzonnen hadquote:Op dinsdag 15 juli 2008 17:33 schreef Q. het volgende:
[..]
Echt heel veel dommere puur korte-termijn 'oplossingen' zijn er niet hè? Mijn god, ik snap echt serieus niet hoe ze iemand met zo'n compleet gebrek aan intellect hebben kunnen kiezen tot machtigste man op aarde.
ING had abn over moeten nemen van fortis blijven ze afquote:Op woensdag 16 juli 2008 14:34 schreef Netstorm het volgende:
"ING moet Fortis overnemen"
http://debeurs.nl/beursnieuws/?ID=223753
ik denk dat ing nu wel uitkijkt. lijkt mij iig geen bijster handige zet.quote:Op woensdag 16 juli 2008 17:37 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
ING had abn over moeten nemen van fortis blijven ze af
goed kans dat ING fors aan het inkopen was op 8 euroquote:Op woensdag 16 juli 2008 17:46 schreef simmu het volgende:
[..]
ik denk dat ing nu wel uitkijkt. lijkt mij iig geen bijster handige zet.
ABN ? Die is volgens mij tien jaar geleden al verpatst aan de AMROquote:Op woensdag 16 juli 2008 18:40 schreef athlonkmf het volgende:
Hoe groot is de kans dat Fortis simpelweg ABN in de verkoop gooit?
Nul. Ze zijn al te ver met de integratie. Absoluut geen optie.quote:Op woensdag 16 juli 2008 18:40 schreef athlonkmf het volgende:
Hoe groot is de kans dat Fortis simpelweg ABN in de verkoop gooit?
Niet.... als ze dat doen is het een knieval die zeker hard afgestraft zal worden. Fortis beweert nog steeds bij monde van de interim voorzitter (vandaag op BNR) dat hun kapitaalbasis in orde is.quote:Op woensdag 16 juli 2008 18:40 schreef athlonkmf het volgende:
Hoe groot is de kans dat Fortis simpelweg ABN in de verkoop gooit?
Nee hoor, alleen een zakenbankdeel is echt opgenomen in Fortis. Het gewone consumenten-banking in NL wat Fortis in handen moet krijgen, is nog onderdeel van een houdstermaatschappij waar RBS verantwoordelijk is. Als Fortis nu om zou vallen, zou dat deel van ABN helemaal niet mee vallen.quote:Op woensdag 16 juli 2008 18:45 schreef Q. het volgende:
[..]
Nul. Ze zijn al te ver met de integratie. Absoluut geen optie.
quote:De glazen bol van Maurice
Beschikt Fortis-voorzitter Maurice Lippens over een glazen bol? Eind juni rechtvaardigde hij de kapitaalverhoging van de bank-verzekeraar door een nakende financiële tsunami in de VS. Dat werd hem niet in dank afgenomen. Maar na de perikelen van Fannie Mae en Freddie Mac, de nationalisering van IndyMac en de zorgen over Lehman Brothers lijkt hij de bal niet volledig te hebben misgeslagen.
(tijd) - 'Twee maanden geleden wisten we niet dat het zó slecht gaat in Amerika. En het zal nog veel slechter gaan. Er begint een complete meltdown (ineenstorting) in de VS. We verwachten faillissementen onder de 6.000 Amerikaanse banken, maar ook Citigroup en General Motors lopen gevaar.'
Maurice Lippens sprak die onheilspellende voorspellingen net na de kapitaalverhoging van Fortis uit. Dat zette kwaad bloed bij analisten, aandeelhouders, beleggersverenigingen en, naar verluidt, ook bij de toezichthouder CBFA. Er werd hem verweten dat hij daarmee de problemen van Fortis wou verklaren en de aandacht van de bank-verzekeraar wou afleiden.
Lippens' kritikasters moeten twee weken later evenwel toegeven dat de Fortis-voorzitter minstens deels gelijk krijgt.
Talrijke moeilijkheden
Fed-voorzitter Ben Bernanke verklaarde gisteren nog dat de Amerikaanse economie kampt met 'talrijke moeilijkheden', dat de groeivooruitzichten van de Amerikaanse economie zijn verslechterd en dat de inflatievooruitzichten 'ongewoon onzeker' zijn.
De Amerikaanse consument is nooit zo somber geweest. Het Amerikaans consumentenvertrouwen is teruggevallen tot het laagste peil sinds 1964, de activiteit in de dienstensector daalde nog maar eens en de cijfers voor de kleinhandelsomzet - een indicatie voor de consumptie van de gezinnen - zijn slechter dan verwacht.
Hypotheekmarkt
De zwaarste klappen vallen op de Amerikaanse hypotheekmarkt. Enkele dagen geleden moest de regering-Bush de hypotheekbank IndyMac nationaliseren. Een 'run' op de bank had de cashvoorraad uitgeput. Er is ook ongerustheid over de financiële positie van Washington Mutual, de zesde Amerikaanse hypotheekverstrekker.
De overheid en de Amerikaanse centrale bank moesten vorig weekend ook maatregelen nemen om de hypotheekreuzen Fannie Mae en Freddie Mac te ondersteunen. Minister van Financiën Henry Paulson vroeg de toestemming om voor een onbeperkt bedrag aandelen van Fannie en Freddie te kopen en geld te lenen aan beide groepen. Fannie en Freddie zijn cruciaal voor de Amerikaanse vastgoedmarkt, en dus voor de economie.
En daar stopt de lijdensweg niet in de financiële sector: ook Lehman Brothers zou er slecht aan toe zijn. De vrees bestaat dat Lehman dezelfde weg opgaat als zijn sectorgenoot Bear Stearns, die in maart bijna failliet ging.
De crisis in de Verenigde Staten heeft ook repercussies in Europa. Deutsche Bank noteert op het laagste niveau in jaren omdat ze sterk afhankelijk is van de Amerikaanse markt. Ook Dexia deelt mee in de klappen, omdat de groep in de VS actief is via de obligatieverzekeraar FSA.
Voorlopig heeft die nog een AAA-rating en dus een concurrentieel voordeel tegenover MBIA en Ambac, die de toprating al verloren. Maar het is onzeker of FSA die toprating zal behouden. Bepaalde analisten sluiten niet uit dat Dexia de meest risicovolle activiteiten van FSA stopzet en dat de groep extra kapitaal moet ophalen. FSA publiceert zijn resultaten half augustus, maar die datum wordt mogelijk vooruitgeschoven.
Resultatenseizoen
Ondertussen stort de Amerikaanse automarkt verder in. General Motors kondigde gisteren een brede herstructurering aan, waarbij het dividend geschrapt wordt en de loonkosten met 20 procent moeten dalen. Sommige waarnemers sluiten een faillissement niet uit, maar de autofabrikant stelt dat hij stevig genoeg is.
Zal het resultatenseizoen dat dezer dagen op gang komt Maurice Lippens nog meer gelijk geven? Dat dreigt te gebeuren. Er is in ieder geval op de financiële markten geen greintje optimisme meer te bespeuren.
De glazen bol.... my ass. Als hij hier meeleest wist hij het ook. Zijn uitspraken zijn niet veel beter/slechter dan wat wij hier gemiddeld weg posten.quote:Op woensdag 16 juli 2008 18:50 schreef Q. het volgende:
Iedereen die Lippens voor gek verklaarde:
http://www.tijd.be/geld_b(...)ice.7872300-1381.art
Maar hij is een ''bekend''/belangrijk persoon, wat een onbeduidend persoon zegt , zegt weining.quote:Op woensdag 16 juli 2008 18:55 schreef Drugshond het volgende:
[..]
De glazen bol.... my ass. Als hij hier meeleest wist hij het ook. Zijn uitspraken zijn niet veel beter/slechter dan wat wij hier gemiddeld weg posten.
Niet alleen dat, maar Maurice Lippens is de 'architect' achter de overname van ABN/AMRO en het is nogsteeds de vraag hoe handig die stap was. Als het goed afloopt heeft hij het goed gedaan, maar ondertussen heeft hjj wel - degelijk - met vuur gespeeld, Fortis zelf in dit geval. Lekker zo'n cowboy in financial-land.quote:Op woensdag 16 juli 2008 18:55 schreef Drugshond het volgende:
De glazen bol.... my ass. Als hij hier meeleest wist hij het ook. Zijn uitspraken zijn niet veel beter/slechter dan wat wij hier gemiddeld weg posten.
Nee hoor, het is door wiens ogen je het bekijkt.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |