Eerdere topicsquote:Deflation – A fall in the general price of goods and services. This problem, seen during the Great Depression, hurts economic growth as consumers wait for prices to fall. By contrast, "disinflation" is a benign reduction in the inflation rate.
Inflation – A rise in the general price of goods and services. When out of control, it constrains saving and investment in the economy. The rate of inflation is most often measured by changes in the Labor Department's consumer price index.
Recession – A sharp contraction in economic activity and employment. A common but informal measure is two consecutive quarters with a decline of national output. A recession is officially declared by a committee of the National Bureau of Economic Research in Boston – this occurs after the fact when final data have arrived and been analyzed.
Stagflation – A combination of stagnation (manifested as significant unemployment and slow or negative economic growth) and entrenched inflation – a phenomenon that characterized the 1970s in America.
quote:The world's major economic powers issued a warning to financial markets Friday that they won't sit by and watch the dollar continue to slide against other big currencies.
In a highly unusual move, Treasury Secretary Henry Paulson, Federal Reserve Chairman Ben Bernanke and their counterparts from the Group of Seven nations said in a statement: "Since our last meeting, there have been at times sharp fluctuations in major currencies, and we are concerned about their possible implications for economic and financial stability."
Dan moet de neergang op de beurs zeker vier jaar aanhouden de crises zal wereldwijd moeten zijn en er zal faillissement van meer dan 50% van de banken moeten zijn, verder moet de beurs terug naar 20% van zijn hoogste punt, dus de DJ uiteindelijk naar de 3000 en de AEX naar de 100quote:Op zaterdag 12 april 2008 10:50 schreef jpjedi het volgende:
Zwaarste crisis sinds 1929.. Wat zijn de criteria om die ter vergelijken en om te bepalen op welk punt dit de grootste crisis wordt?
ligt eraan vanuit welke hoek je het bekijkt.quote:Op zaterdag 12 april 2008 10:50 schreef jpjedi het volgende:
Zwaarste crisis sinds 1929.. Wat zijn de criteria om die ter vergelijken en om te bepalen op welk punt dit de grootste crisis wordt?
Dat zie ik dus totaal niet gebeuren.quote:Op zaterdag 12 april 2008 11:03 schreef henkway het volgende:
[..]
Dan moet de neergang op de beurs zeker vier jaar aanhouden en er zal faillissement van meer dan 50% van de banken moeten zijn, verder moet de beurs terug naar 20% van zijn hoogste punt, dus de DJ uiteindelijk naar de 3000
ik wel. algehele neergang van beurzen is al onderweg hoor. en bank: is dat inversteringsbank of spaar/betaalbank (traditionele bank), dat maakt wel uit!quote:
Dat gaat ook niet gebeuren. Ik heb soms echt mn vraagtekens bij die doemdenkers en die rasechte positievelingen, de waarheid zal altijd wel ergens in het midden liggen. Een crisis van het formaat van toen krijgen wij nooit meer, zelfde als dat we nooit meer een oorlog krijgen zoals de 2e WW.quote:
Ik denk dat FED nu wel duidelijk heeft gemaakt alles op alles te zetten om geen grote financials te laten vallen.quote:Op zaterdag 12 april 2008 11:08 schreef simmu het volgende:
[..]
ik wel. algehele neergang van beurzen is al onderweg hoor. en bank: is dat inversteringsbank of spaar/betaalbank (traditionele bank), dat maakt wel uit!
en hoe tellen die hedgefondsen mee? die gaan redelijk massaal neer, en waar is dat terug te vinden op de balansen dan?
we hebben nog drie jaar te gaan, en de US kan niet meer lenen, en dus ook niet kopen dat is net als dat jij een winkel in het dorp hebt en niemand heeft nog geld om iets te kopenquote:Op zaterdag 12 april 2008 11:46 schreef Mr.J het volgende:
[..]
Ik denk dat FED nu wel duidelijk heeft gemaakt alles op alles te zetten om geen grote financials te laten vallen.
En come on, 9.000 punten dan de dow af, zie je het voor je?
Time will tell.quote:Op zaterdag 12 april 2008 14:33 schreef henkway het volgende:
[..]
we hebben nog drie jaar te gaan, en de US kan niet meer lenen, en dus ook niet kopen dat is net als dat jij een winkel in het dorp hebt en niemand heeft nog geld om iets te kopen
En hoe machtig is de FED, om geld te blijven bijdrukken om aan de banken te geven??
Krijgen we een iinflatie van 12% in de US?
wat je maar wilt hoor, nog geen jaar geleden was er ook nog geen 'housingbubble', en wastie al helemaal niet geklaptquote:Op zaterdag 12 april 2008 16:17 schreef Mr.J het volgende:
[..]
Time will tell.
Tuurlijk zit het goed fout bij de financials, maar dit soort absolute doemscenario's willen er bij mij echt niet in.
(Misschien als ik 100% liquide zit wel, maar dat terzijde.)
speculeren op graan? iemand?quote:Op zaterdag 12 april 2008 18:03 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Gaan we het hier ook hebben over de voedselcrisis?
Stieren en beren (dohquote:Op zaterdag 12 april 2008 18:18 schreef Xith het volgende:
Maar 1 ding heb ik nog niet begrepen, wat zijn nou die Bulls and Bears?
er is helemaal geen voedselcrisis als men maar eens wilde overschakelen op aardappels ipv Rijst.quote:Op zaterdag 12 april 2008 18:03 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Gaan we het hier ook hebben over de voedselcrisis?
we komen nu in een stadium dat de cijfers slechter zullen zijn dan de verwachtingquote:Op zondag 13 april 2008 00:29 schreef ItaloDancer het volgende:
Volgende week JP Morgan, Citigroup, Merrill Lynch, Intel, IBM... cijfers, heel veel iig![]()
Morgen kom ik met een volledig overzicht incl. de macrocijfers
Dat soort uitspraken valt nogal wat op af te dingen.quote:Op zondag 13 april 2008 00:27 schreef Sigmund_Freud het volgende:
Intressant stukje gevonden op inveztor.nl, schrijver van artikel beweerd dat aandelen op dit moment in zijn algemeenheid in historisch verband als goedkoop bestempelt kunnen worden:
http://www.inveztor.nl/pagina/blog/view/7268
Vraag me afwelke tijdspan bij de auteur historisch is, want ik denk dat we nog wel ietsje lager kunnen... en volgens jeremy siegel van stocks for the long run ook....
bulls: kopersquote:Op zaterdag 12 april 2008 18:18 schreef Xith het volgende:
Maar 1 ding heb ik nog niet begrepen, wat zijn nou die Bulls and Bears?
waar de termen ook alweer vandaan komen? ik weet het niet meerquote:Market trends are described as periods when bulls (buyers) consistently outnumber bears (sellers), or vice versa. The terms "bull market" and "bear market" describe the trend and sentiment driving it, but can also refer to specific securities and sectors ("bullish on IBM", "bullish on technology stocks," or "bearish on gold", etc.).
quote:Op zondag 13 april 2008 00:59 schreef sander89 het volgende:
tvp voor komende week
Ah, de chinezen gaan ook over op bier en friet.quote:Op zaterdag 12 april 2008 19:20 schreef henkway het volgende:
Maar de stijgende prijs van het rijst, zal de chinezen in de aardappels drijven.
De meeste Chinezen krijgen aardappels niet door hun strot. Dat is veel te 'zwaar' eten.quote:Op zaterdag 12 april 2008 19:20 schreef henkway het volgende:
Maar de stijgende prijs van het rijst, zal de chinezen in de aardappels drijven.
Ik moest ook chinees leren etenquote:Op zondag 13 april 2008 10:24 schreef SeLang het volgende:
[..]
De meeste Chinezen krijgen aardappels niet door hun strot. Dat is veel te 'zwaar' eten.
Nouja, voor een paar dagen gaat nog wel maar daarna trekken ze het niet meer, is mijn ervaring
Het is voor westerse mensen veel makkelijker om Chinees te eten dan andersom omdat het eten daar veel lichter is.quote:
Ik heb in Belgie gewoond (=elke dag frietquote:Op zondag 13 april 2008 11:21 schreef ItaloDancer het volgende:
Nou ja zeg, friet lusten ze wel gewoon.
Weet niet waar je gewoond hebt maar lijkt me dat je in een frietkot hebt gewoond dan. Friet wordt in België zoveel gegeten als in Nederland. Gok op 1 keer in de week zoals ik van thuis uit ook gewend ben als zovelen.quote:Op zondag 13 april 2008 11:26 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik heb in Belgie gewoond (=elke dag friet) en we hadden regelmatig groepen Chinezen op bezoek.
Een dagje friet is OK, maar na een paar dagen trokken ze het echt niet meer. Meestal huisvestten we ze ook in een bungalowpark ipv een hotel omdat ze dan zelf hun eigen dingen konden koken.
Bedrijfskantine had elke dag friet. Dat heb ik in NL nog nooit gezien.quote:Op zondag 13 april 2008 11:49 schreef jpjedi het volgende:
[..]
Weet niet waar je gewoond hebt maar lijkt me dat je in een frietkot hebt gewoond dan. Friet wordt in België zoveel gegeten als in Nederland. Gok op 1 keer in de week zoals ik van thuis uit ook gewend ben als zovelen.
No shit, Sherlock...quote:Op zondag 13 april 2008 00:39 schreef henkway het volgende:
[..]
we komen nu in een stadium dat de cijfers slechter zullen zijn dan de verwachting
biobrandstofquote:Op zondag 13 april 2008 12:00 schreef ItaloDancer het volgende:
Hoe kunnen ze dan op elke hoek van de straat een frituur draaiende houden?
CAT zal wel goed zitten denk ik... bedrijf ken ik redelijk goed.quote:Op zondag 13 april 2008 18:44 schreef ItaloDancer het volgende:
cijfers week 16
Totaal off topicquote:Op zondag 13 april 2008 10:59 schreef SeLang het volgende:
Het is voor westerse mensen veel makkelijker om Chinees te eten dan andersom omdat het eten daar veel lichter is.
ben ik nou gek?quote:Maandag 14 April 2008 09:38
AMSTERDAM (Dow Jones)--De cijfers van Philips over het eerste kwartaal zijn bemoedigend, gezien de negatieve verwachtingen volgend op de teleurstellende resultaten die General Electric vrijdag publiceerde, aldus de analisten van Citigroup. De analisten wijzen er verder op dat de EBITA (resultaat voor rente, belastingen en amortisatie) 12% onder de consensusverwachting uitkwam, dat de divisie Healthcare het goed deed, Lighting conform de verwachtingen en Consumer Lifestyle erg zwak. Citigroup heeft een buy-advies op het aandeel. Omstreeks 9.20 uur noteert het aandeel 2,0% lager op EUR23,43, terwijl de AEX met 0,7% daalt. (INK/STS)
hoe bedoel je ?quote:
Vrijdag ging het 3% omhoog, dan moest het nu 3% omlaag natuurlijk na Wall Street vrijdag. Niet erg verrassendquote:Op maandag 14 april 2008 07:57 schreef Drugshond het volgende:
NIKKEI 12.913,12 -3,08% 07:26
HANG SENG 23.854,66 -3,30% 06:35
Het gaat weer hard omlaag.
Zat het maar zo in elkaar, als de ene dag 3% omhoog gaat, en door WS het weer naar beneden moet, uiteraard 3%quote:Op maandag 14 april 2008 10:50 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Vrijdag ging het 3% omhoog, dan moest het nu 3% omlaag natuurlijk na Wall Street vrijdag. Niet erg verrassend
als dat zo blijft gaan, gaan we er netto steeds op vooruit over twee dagen gezien.quote:Op maandag 14 april 200810:50 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Vrijdag ging het 3% omhoog, dan moest het nu 3% omlaag natuurlijk na Wall Street vrijdag. Niet erg verrassend [afbeelding]
Achteruitquote:Op maandag 14 april 2008 11:30 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
als dat zo blijft gaan, gaan we er netto steeds op vooruit over twee dagen gezien.
Nee, ik bedoel dat het niets vreemds of ergs is dat er vandaag 3% afgaat (gezien WS vrijdag). Dat was wel zo'n beetje te verwachtenquote:Op maandag 14 april 2008 11:21 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Zat het maar zo in elkaar, als de ene dag 3% omhoog gaat, en door WS het weer naar beneden moet, uiteraard 3%
dat de positieve-houding zo onderhand ronduit vreemd begint te worden.....quote:
De meeste reguliere mensen hebben mijns inziens niet veel van doen met die krediet crisis. Dat de banken hierdoor het aangeschoten wild worden is niet meer dan logisch. De delen van de economie waarbij wel fysieke producten gemaakt worden blijft volgens mij wel doordraaien en trekt zich niet zoveel meer aan van de luchtverkopers.quote:Op maandag 14 april 2008 11:33 schreef freud het volgende:
Ben benieuwd wat er allemaal aan gaat komen. Denk dat de stilte voor de storm toch echt binnenkort wel over is. De psychologische klap zal groter zijn imo en door de leveraging van grote spelers, zal de echte klap straks mega zijn. De bijeenkomsten en steeds zwartere uitspraken van de financiele 'movers and shakers' is imo een duidelijk teken aan de wand dat het zware weer snel naderbij komt.
Ben benieuwd wanneer die notie bij de regulieren mensch daagt...
Zoquote:Op maandag 14 april 2008 13:50 schreef indahnesia.com het volgende:
Nou, de dollar wordt weer eventjes op zijn plaats gezet zo te zien.
dat vermoeden heb ik ook. Ik laat de website met Java-Applet maar open staanquote:Op maandag 14 april 200814:04 schreef Drugshond het volgende:
bijna 2 ct stijging in 12 uur..... wordt dit de run.
Ben ik niet met je eens. Mensen merken nu al dat hypotheek aanvragen scherper beoordeeld worden. De stijgende olieprijzen gaan ook echt niet ongemerkt voorbij! Laatst stond er nog een aardig artikel in de krant over een huizenbubbel in nederland. Kortom: zelfs hier beginnen de effecten zich te manifesteren.quote:Op maandag 14 april 2008 13:04 schreef Basp1 het volgende:
De meeste reguliere mensen hebben mijns inziens niet veel van doen met die krediet crisis. Dat de banken hierdoor het aangeschoten wild worden is niet meer dan logisch. De delen van de economie waarbij wel fysieke producten gemaakt worden blijft volgens mij wel doordraaien en trekt zich niet zoveel meer aan van de luchtverkopers.
Ja dan zullen sommige luxe autodealers wel in de problemen gaan komen opmdat ze opeens hun omzet met 50% zien dalen want het merendeel van de luxe en dure rotzooi werd toch verkocht aan de grootverdieners, en dat waren veelal bankiers.
OP het FD staat wel weer een leuke collum : Uitverkoop
haha, gespannen bij het knopje koop wachtten om straks in te stappen? Ook al zouden wij straks na deze daling weer omhoog gaan is dat slechte een kleine stijgende periode om later weer te zakken. Ik geloof er niks van dat dit de laatste steigende daling zal zijn.quote:Op maandag 14 april 2008 15:01 schreef tony_clifton- het volgende:
Ik heb alvast wat cash overgemaakt om soon-to-be-absurd goedkope aandelen te kunnen oppikken.
Ho nu haal je opeens de stijgende olieprijzen erbij. Dat zal zeker een significant effect gaan hebben, zelfs op onze hele wereld en op de manier hoe we met energie omgaan. Nu nog niet maar over een jaar of 5 dan gaan we dat pas echt goed zien. Dan kan er aan de aanbod kant fysiek niets meer bijkomen, maar de vraag blijft doorstijgen. De meeste economische modellen kunnen dan de prullenbak in, dan blijkt de logica dat de markt het zelf oplost en dat grondstoffen oneindig zijn opeens niet meer te kloppen.quote:Op maandag 14 april 2008 15:01 schreef freud het volgende:
Ben ik niet met je eens. Mensen merken nu al dat hypotheek aanvragen scherper beoordeeld worden. De stijgende olieprijzen gaan ook echt niet. Kortom: zelfs hie ongemerkt voorbij! Laatst stond er nog een aardig artikel in de krant over een huizenbubbel in nederlandr beginnen de effecten zich te manifesteren.
Dat jij het belasrtinggeld wilt noemen, ik zou het eerder als een verhoging van de schuldenlast van dat land zelf willen betitelen.quote:In de VS is het vele malen erger natuurlijk, zeker nu men de bedrijven met belastinggeld wil redden.
quote:Op maandag 14 april 2008 15:11 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
haha, gespannen bij het knopje koop wachtten om straks in te stappen? Ook al zouden wij straks na deze daling weer omhoog gaan is dat slechte een kleine stijgende periode om later weer te zakken. Ik geloof er niks van dat dit de laatste steigende daling zal zijn.
Maar ik geef wel toe dat ik ook ready ben om flink in te kopen, even afhankelijk van hoe het hier in NL en vooral in amerika afsluit vanavond overweeg om even flink short te gaan voor een dag of 2/3
Laten we eerst de eerstekwartaalcijfers van deze week maar eens afwachten, juli is een beetje ver weg.quote:Op maandag 14 april 2008 17:21 schreef tony_clifton- het volgende:
Ben eens benieuwd voor juli trouwens, kwartaalresultaten van de financials in de US and A.
Ah, ok. Van die dingen merken we nog weinig hier. Dat zal pas minder worden als de amerikaanse economie echt problemen krijgt. Gelukkig is de EU er beter tegen gewapend dan 10 jaar geleden, en kan Azie best wat opvangen aan koopkracht. Zo zwaar als in de VS zal het hier niet aankomen, maar dat we het hier gaan merken, dat denk ik wel.quote:Op maandag 14 april 2008 16:06 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ho nu haal je opeens de stijgende olieprijzen erbij. Dat zal zeker een significant effect gaan hebben, zelfs op onze hele wereld en op de manier hoe we met energie omgaan. Nu nog niet maar over een jaar of 5 dan gaan we dat pas echt goed zien. Dan kan er aan de aanbod kant fysiek niets meer bijkomen, maar de vraag blijft doorstijgen. De meeste economische modellen kunnen dan de prullenbak in, dan blijkt de logica dat de markt het zelf oplost en dat grondstoffen oneindig zijn opeens niet meer te kloppen.
Nou die oneindigheid zijn de heren economen volgens mij nu ook al tegen aangelopen , waarbij blijkt dat je de verhouding tussen schulde en reele waarde niet oneindig kan blijven veranderen.
Er zijn tijden geweest dat we van ons inkomen veel meer besteden aan brandstoffen, die tijden gaan nu weer terug komen. Onze bestedingspatronen zullen gaan veranderen, we zullen weer meer moeten gaan betalen voor voedsel en brandstoffen, een gedeelte van onze welvaart zullen gaan inleveren, maar niet door de creditcrisis, maar door de komende energie crisis.
Mijn eerder gedane uitspraken waren alleen maar in het licht van de creditcrisis en de extreme schulden die tov te weing echte fysieke middellen staan.
Ha, probeer dat nu maar eens... Het verstrekken van krediet aan risicogroepen is echt wel veranderd in de laatste paar weken hoor!quote:Ach hypotheken die wat moeilijker verstrekt worden, ik verbaas me er over hoe makkelijk het is/was om nog altijd een heel hoge hypotheek te krijgen. Ik heb zelf 1/2 jaar gelden een hypotheek afgesloten, en de adviseurs stonden maar een beejte beteuterd te kijken dat ik maar 2* mijn jaarsalaris wou afsluiten.![]()
[..]
Mja, die lasten moeten wel betaald worden, en de grootste bron van inkomsten van een land zijn volgens mij de belastingen, en die worden onder andere door de burgers gedragenquote:Dat jij het belasrtinggeld wilt noemen, ik zou het eerder als een verhoging van de schuldenlast van dat land zelf willen betitelen.
ben wel gek, met een dergelijk snel dalende USD heb je er in euro's geen kut aan uiteindelijk. Maar ze zullen het wellicht wel waarderen dat je wat extra dollars in het systeem pompt.quote:Op maandag 14 april 200815:01 schreef tony_clifton- het volgende:
Ik heb alvast wat cash overgemaakt om soon-to-be-absurd goedkope aandelen te kunnen oppikken.
Oepsquote:Opvolger Buffett weg na fraude
15 Apr 08, 08:32
door een onzer redacteuren
AMSTERDAM (DFT) - Joseph Brandon, de gedoodverfde opvolger van ’s werelds grootste investeerder Warren Buffett (77) in diens verzekeraar Berkshire Hathaway, is wegens beschuldigingen van fraude plotseling teruggetreden.
De 49-jarige bestuursvoorzitter van General Re, onderdeel van Berkshire Hathaway werd anders dan vier medebestuursleden niet veroordeeld voor verzekeringsfraude, maar trad desondanks af. Het in 1998 door Buffett opgekochte General Re werkte in 2006 met de grootste verzekeraar AIG samen bij het opzetten van een fictief verlies.
Dft
Echt of nep, zolang het in de VS is kun je bij de FED onbeperkt geld halen om het gat te dichten...quote:General Re werkte in 2006 met de grootste verzekeraar AIG samen bij het opzetten van een fictief verlies.
Ik heb het toch nergens over dollars?quote:Op dinsdag 15 april 2008 06:56 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
ben wel gek, met een dergelijk snel dalende USD heb je er in euro's geen kut aan uiteindelijk. Maar ze zullen het wellicht wel waarderen dat je wat extra dollars in het systeem pompt.
fictief lijkt me nep, maar ja zoals je het al zegt, met de fed aan hun zijde valt elk gat te dichten.quote:Op dinsdag 15 april 2008 12:35 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
Echt of nep, zolang het in de VS is kun je bij de FED onbeperkt geld halen om het gat te dichten...
Mja oké, maar ik doelde op die nieuwe analist van goldman sachs, hij beweert dat de amerikaanse beurs etc. op korte termijn nog 10% gaat zakken, en tegen 't jaareinde min of meer gaat rechtgetrokken zijn. Ergens klinkt dat plausibel, gezien de pogingen tot herstel van de FED.quote:Op maandag 14 april 2008 17:26 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Laten we eerst de eerstekwartaalcijfers van deze week maar eens afwachten, juli is een beetje ver weg.
Heb je je parachute al omquote:Op dinsdag 15 april 2008 13:47 schreef Drugshond het volgende:
Als markering waar we nu staan ben ik juist benieuwd naar de cijfers van Ambac, Bank of America.
En die komen deze maand.
Fin Timesquote:US credit rating under threat
By Aline van Duyn in New York
Monday Apr 14 2008 16:10
The US government's need to provide financial backing to the state-sponsored mortgage financiers that dominate the US housing market could pose a risk to the country's triple-A credit rating, Standard & Poor's, the credit rating agency, said on Monday.
In the event of a deep and prolonged US recession, S&P said the potential costs of propping up government-sponsored enterprises (GSEs) like Fannie Mae (NYSE:FNM) and Freddie Mac, which have implicit government backing, could cost the US government up to 10 per cent of GDP.
The costs of supporting broker-dealers like Bear Stearns in a dire economic situation would be much lower, at below 3 per cent of GDP, S&P said.
The size of GSEs, coupled with their current level of common equity, could create a material fiscal burden to the government that would lead to downward pressure on its rating," the S&P report said.
The S&P comments come amid increased pressure for better regulation of the mortgage financiers, especially as their role in the US housing market is likely to increase as they are used to provide support for struggling homeowners.
Policymakers are pushing for Fannie Mae, Freddie Mac and the lesser-known Federal Home Loan Banks to pump liquidity into the US mortgage market and this has prompted regulators to call for stronger oversight of such institutions.
Fannie Mae, Freddie Mac and the Federal Home Loan Banks have become the backbone of the troubled US mortgage market as purely private sources of finance have all but dried up or are offered only at punitive terms.
In the second half of 2007, about 90 per cent of new mortgage funding was provided by GSEs. They have about $6,300bn of public debt and mortgage securities outstanding, more than the $5,100bn of outstanding US government debt.
Fannie Mae and Freddie Mac have no formal state guarantees but investors believe the US government would step in if the system got into trouble. This allows the agencies to raise funds at very low rates against a triple-A credit rating, in spite of high levels of leverage.
The capital surplus ratio for GSEs was recently reduced to 20 per cent from 30 per cent, allowing them to operate on a more leveraged basis.
In January, Moody's Investors Service, another credit rating agency, said the US could risk its triple-A rating within a decade unless soaring healthcare costs and social security spending was curbed.
Morgen openen wij hier een procent hoger.quote:SAN FRANCISCO (MarketWatch) - Intel Corp. said Tuesday that earnings fell 12% during the first quarter, but the chipmaker also issued an upbeat forecast for the current period.
That forecast helped send Intel shares up about 7% in after-hours trading.
Da's zo-zo.quote:SAN FRANCISCO (MarketWatch) -- Washington Mutual Inc. reported a $1.14 billion first-quarter net loss late Tuesday as the lender suffered from the mortgage meltdown and broader credit crunch.
The Seattle-based company also said it closed a previously announced deal to raise $7 billion from a group of investors led by private-equity firm Texas Pacific Group. It also reported "steady" results from its retail banking, credit card and commercial businesses.
bron: http://www.dollarcollapse.com/iNP/view.asp?ID=65quote:America, Ex-Distortion
4/12/2008
by John Rubino
In yet another sign that the end is near, Harper’s Magazine, that venerable fount of left wing culture, has become a source of clear-eyed financial journalism. In February it ran a cover story by iTuilip’s Eric Janszen explaining America’s devolution from goods-production to paper shuffling. Janszen calls this the FIRE economy (for Finance, Insurance, and Real Estate) and concludes that it can only survive by blowing ever-bigger bubbles (read the article here for Eric’s prediction on where the next bubble will appear).
And the May Harper’s just hit the newsstands with a cover story by veteran political analyst Kevin Phillips on how the U.S. government has been systematically distorting the economic numbers it reports. Here’s his opening:
"Almost four decades have passed since the United States scrapped its last currency ties to precious metals. Our copper and nickel coinage still retains some metallic value, but not nearly enough for the purpose of currency tampering--the historic temptation of inflation-plagued or otherwise wayward governments, including, at times, our own. Instead, since the 1960s, Washington has been forced to gull its citizens and creditors by debasing official statistics: the vital instruments with which the vigor and muscle of the American economy are measured. The effect, over the past twenty-five years, has been to create a false sense of economic achievement and rectitude, allowing us to maintain artificially low interest rates, massive government borrowing, and a dangerous reliance on mortgage and financial debt even as real economic growth has been slower than claimed. If Washington’s harping on weapons of mass destruction was essential to buoy public support for the invasion of Iraq, the use of deceptive statistics has played its own vital role in convincing many Americans that the U.S. economy is stronger, fairer, more productive, more dominant, and richer with opportunity than it actually is."
According to Phillips, this misinformation campaign began under LBJ, continued under Reagan, took off under Clinton, and was refined by Bush. So the enterprise is bi-partisan. And it’s not just one statistic. Our leaders lie about unemployment, inflation, growth and the deficit. Because Social Security payments are indexed to inflation, government statisticians suppress reported inflation, and thus their need to increase monthly SS checks, by arbitrarily eliminating from their calculations products that are rising too quickly in price. If they were adjusted for the true cost of living, today’s Social Security checks would be 70% higher and the Federal deficit would be exploding. (Questions for seniors: Why haven’t you burned down the White House? Are you waiting for the Baby Boomers to do it?)
Since the true level of unemployment would upset voters in crucial swing states, the government simply eliminates whole categories of people from the statistical workforce so they don’t show up as unemployed. To make GDP look better Washington “imputes” (i.e. makes up) new income sources and credits them to homeowners and others. When the money supply starts growing to fast to effectively hide, the Fed just stops reporting measures like M3. And the lies, like our accumulated debts, keep getting bigger. If Washington suddenly decided to tell the truth, America's vital statistics would look like this:
Inflation 12%
Unemployment 12%
Economic Growth Negative
National Debt $60 Trillion
The really cool thing about Phillips’ article is that he cites as his main source none other than John Williams of Shadow Government statistics. Williams is already a folk hero in sound money circles, where his numbers are seen as far more trustworthy than anything coming out of the Fed or Treasury. To see him given this much respect in Harper’s means the idea that we’re being conned on a vast scale is no longer the paranoid fantasy of a few lonely gold bugs. Now it’s the conventional wisdom.
Vandaag morgen... of zelfs gisteren.quote:Op woensdag 16 april 2008 11:39 schreef pberends het volgende:
Nog steeds geen 1,60... wie loopt hier kunstmatig de boel te manipuleren?
De Caribean banking centers natuurlijk... die eigenlijk niet bestaanquote:Op woensdag 16 april 2008 12:56 schreef indahnesia.com het volgende:
Nog altijd geen 1.60... welk plunge-team zit achter deze daad?
quote:Op woensdag 16 april 200812:59 schreef pberends het volgende:
[..]
De Caribean banking centers natuurlijk... die eigenlijk niet bestaan [afbeelding].
Mja, en de cirkel is weer rond toch? Economie is in de kern weer terug naar gevoel en vertrouwen...quote:Op woensdag 16 april 2008 13:16 schreef gronk het volgende:
Leuk stukje over de betrouwbaarheid van Libor: http://www.nakedcapitalis(...)reporting-libor.html
Iew.
quote:Op woensdag 16 april 2008 09:17 schreef simmu het volgende:
hier een leuk artikel:
[..]
bron: http://www.dollarcollapse.com/iNP/view.asp?ID=65
Mooie uitleg inderdaadquote:explaining America’s devolution from goods-production to paper shuffling. Janszen calls this the FIRE economy (for Finance, Insurance, and Real Estate)
http://www.z24.nl/bedrijv(...)udentenleningen.htmlquote:Na de kredietcrisis en de huizenmarktstress volgt nu dan de collegegeldcrisis
15-04-2008 | Gepubliceerd 11:10
Aankomende Amerikaanse studenten hebben steeds meer moeite met het krijgen van een lening waarmee ze hun collegegeld kunnen betalen. Lenende instanties zijn zeer voorzichtig geworden dankzij de kredietcrisis.
Email Print
In de VS is het gebruikelijk dat studenten bij banken en non-profit organisaties leningen afsluiten om hun studie te betalen.
In het schooljaar 2007-'07 werd er nog 49 miljard euro geleend, meldt de Financial Times.
Maar dankzij de kredietcrisis stopt de ene bank na de andere leningverstrekker met het lenen van geld aan armlastige studenten, die meestal weinig waardevolle bezittingen als onderpand hebben.
Een groot gedeelte van de leningen wordt gefinancieerd door die leningen weer met meerdere andere leningen - zoals hypotheken - worden verpakt, en als gesecuritiseerde leningen als handel worden aangeboden.
Maar juist de gesecuritiseerde leningenmarkt ligt nu volledig op zijn gat. Banken vertrouwen elkaar niet meer door kredietcrisis.
Ongeveer 80 procent van de leningen wordt uitgegeven door organisaties die gefinancierd worden door staatsprogramma's. De overige 20 procent zijn leningen van banken.
[n]De doorsnee, net afgestudeerde Amerikaan betreedt de arbeidsmarkt met een schuld van gemiddeld ruim 13.000 euro.
Maar het zijn vooral studenten uit armere gezinnen die een lening moeten afsluiten. Bedragen van 30 tot 40.000 euro zijn niet ongewoon.
Helaas zijn de ouders van deze armere studenten óók veelal mensen die een zogenaamde sub-prime hypotheek hebben: een hypotheek die soms vele malen hoger is dan de waarde van het huis.
Zeker nu de huizenprijzen in de Verenigde Staten flink ingezakt zijn door de hypotheekcrisis. Veel ouders gaven juist de waarde van hun woningen als onderpand voor de leningen van hun kinderen. [/n]
ASML heet hetquote:Op woensdag 16 april 2008 18:35 schreef Sigmund_Freud het volgende:
Check de dag grafiek van ASLM. Overname geruchten ?
Hoe dat zo? Omdat een andere 'grote' munt ook aantrekkelijk is voor speculatie, en dus ook in die markt meer verhandeld wordt? Je kan ook redeneren dat door de nivellerende werking van de aangesloten landen, de euro redelijk stabiel is, maar dat het de rare amerikanen zijn die zorgen dat de verwachte $ waarde tov de euro flink kan fluctueren.quote:Op donderdag 17 april 2008 00:34 schreef HiZ het volgende:
Wat ik niet helemaal snap is de paniek die de euro-dollar koers veroorzaakt. Al zo'n beetje vanaf het moment dat de euro zijn naam kreeg heb ik gedacht dat één van de meest voorspelbare effecten van een eenheidsmunt voor Europa zou zijn dat de schommelingen in waarde tussen de dollar en die nieuwe munt veel groter zouden zijn dan wat we tot dan toe gewend waren.
Heb het artikel gelezen, en ben het op een aantal punten toch niet met hem eens. Hij zegt bijvoorbeeld dat de amerikaanse huizenmarkt maar 10% overgewaardeerd is. De huidige prijsdalingen laten echter een veel groter waardeverlies zien. Dit waardeverlies heeft ook 'recessie kosten' in zich, maar de huizen zijn echt niet 'maar' 10% overgewaardeerd. Nee, als ik het zo lees, dan danst deze man naar dezelfde wijsjes als de huidige overheid.quote:Op woensdag 16 april 2008 13:53 schreef pberends het volgende:
http://www.nrc.nl/achterg(...)bang_van_deze_crisis
Interessant artikel met oud-Financien minister van de VS.
Het is minder relevant om te spreken over 'stabiliteit' want die bestaat alleen in correlatie tot de andere munten. Het verschil is dat als er minder munten zijn, dat je dan de potentiele uitwijkmogelijkheden ook verminderd. Er vind dus een grotere concentratie van krachten plaats.quote:Op donderdag 17 april 2008 07:19 schreef freud het volgende:
[..]
Hoe dat zo? Omdat een andere 'grote' munt ook aantrekkelijk is voor speculatie, en dus ook in die markt meer verhandeld wordt? Je kan ook redeneren dat door de nivellerende werking van de aangesloten landen, de euro redelijk stabiel is, maar dat het de rare amerikanen zijn die zorgen dat de verwachte $ waarde tov de euro flink kan fluctueren.
Maar wat is dan de correlatie tussen minder uitwijkmogelijkheden en meer schommelingen tussen de euro en de dollar? Omdat de euro nu een beter alternatief is? Valutaschommelingen worden doorgaans tegen een scala van munten getoetst namelijk.quote:Op donderdag 17 april 2008 09:23 schreef HiZ het volgende:
[..]
Het is minder relevant om te spreken over 'stabiliteit' want die bestaat alleen in correlatie tot de andere munten. Het verschil is dat als er minder munten zijn, dat je dan de potentiele uitwijkmogelijkheden ook verminderd. Er vind dus een grotere concentratie van krachten plaats.
quote:Ye Olde Credit Crisis: 18th-Century Warning for Sale (Update1) April 17
(Bloomberg) -- The Bank of England should take care when it invests public funds in risky or money-losing ventures, according to documents being sold by Christie's International.
The warning is no reference to the U.K. central bank's role in the rescue of Northern Rock Plc. The London-based auction house said it refers to what might be called ``ye olde credit crunch'' of 300 years ago.
The 1715 pamphlets ``The Ruine of the Bank of England, and All Publick-Credit Inevitable'' and ``The Directors of the Bank of England, Enemies of the Great Interest of the Kingdom'' may fetch as much as 20,000 pounds ($40,000) in a London sale on April 30.
The forecasts of doom were written by John Holland, co- founder of the Bank of Scotland, who criticized the British government for converting the national debt into the stock of the ill-fated South Sea Company.
``Holland is trying to warn people that the government is getting into a messy situation by involving itself with the South Sea Company,'' Julian Wilson, a specialist in Christie's books and manuscripts department in London, said in a phone interview.
In 1711, the British government converted 10 million pounds of its war debt into the stock of the newly established South Sea Company, which had been granted exclusive trading rights in Spanish South America.
South Sea
By the end of the 1711, 97 percent of the debt was converted into South Sea stock, according to P.M. Garber's ``Famous First Bubbles: The Fundamentals of Early Manias,'' published in 2000. With the promise of a monopoly, the stock price rose almost 40 percent in 1713 alone, said Adrian Ash, head of research at www.BullionVault.com, writing for http://www.moneyweek.com in November 2007. Meanwhile, little trading took place in the South Seas itself.
Wilson said ``The Ruine'' attacks the Bank of England's plans to convert a further 800,000 pounds of debt into the South Sea's speculative stock.
``This is indeed very Dreadful to think on, and will put many thousand Families under the greatest Consternation and Distress,'' wrote Holland.
The South Sea stock price reached a high of 950 pounds in July 1720, collapsing to less than 200 pounds in September, economic historian Larry Neal said in his 1990 study, ``The Rise of Financial Capitalism: International Capital Markets in the Age of Reason.''
Isaac Newton
Among the most famous of the thousands of victims of the bubble was the scientist Isaac Newton who, according to his niece, lost 20,000 pounds. ``I can calculate the motions of the heavenly bodies, but not the madness of people,'' said Newton.
In September 1720 the Bank of England attempted to support the South Sea share price by promising to exchange the company's bonds for silver at a price of 400 pounds, said moneyweek.com.
Panicking South Sea stockholders immediately lined up outside the company offices to get their savings, moneyweek said, echoing the panic in September 2007, outside branches of Newcastle-based Northern Rock. A 55 billion-pound rescue for the third-largest lender in the U.K. was started by the Bank of England and the U.K. Treasury that month.
Holland's criticisms are part of a bound collection of early 18th-century pamphlets and petitions in the library of the Foljambe family of Osberton Hall, Nottinghamshire.
Christie's 205-lot sale of the Foljambe Library is expected to raise up to 2.5 million pounds, the auction house said.
grafiek staat nu al een uurtje stil zo te zien (?)quote:Op donderdag 17 april 200811:08 schreef jpjedi het volgende:
1.60 vandaag... [afbeelding]
De grafiek piekt nu weer lichtjes
quote:Op donderdag 17 april 2008 12:41 schreef tony_clifton- het volgende:
Ik hebin de tijd net gelezen dat men verwacht dat de kredietcrisis aan't opgelost raken is...
Ben benieuwd... Hoop 't niet eigenlijk, had graag een grotere voorraad gehad om aan de way up te beginnen...
je zou het toch totaal andersom verwchten??quote:Op donderdag 17 april 2008 13:32 schreef freud het volgende:
Haha, de VS importeert meer dan dat wij bij ze kopen?!
Mja, misschien zinje r wat grondstofleveranciers gevonden in europa die in $ willen afrekenen of zoquote:Op donderdag 17 april 2008 13:42 schreef jpjedi het volgende:
[..]
je zou het toch totaal andersom verwchten??Wat kan dit nou veroorzaken?
quote:Op donderdag 17 april 2008 13:32 schreef freud het volgende:
Haha, de VS importeert meer dan dat wij bij ze kopen?!
250 miljard aan afschrijvingen.... 1000 miljard geschat.quote:Op donderdag 17 april 2008 12:41 schreef tony_clifton- het volgende:
Ik hebin de tijd net gelezen dat men verwacht dat de kredietcrisis aan't opgelost raken is...
Ben benieuwd... Hoop 't niet eigenlijk, had graag een grotere voorraad gehad om aan de way up te beginnen...
ja van die toeristen snap ik ook wel maar EU nou niet echt een grondstoffen markt voor de VS.. meer finished goods. Enkel de swedish en german steel doen het goed maar of dat de cijfers zo kan beinvloeden??quote:Op donderdag 17 april 2008 13:45 schreef freud het volgende:
[..]
Mja, misschien zinje r wat grondstofleveranciers gevonden in europa die in $ willen afrekenen of zo, en dat ze daarom in europa zijn gaan shoppen? toeristen die naar de VS gaan om te shoppen, tellen niet mee in de export he...
Freud, de economie reikt verder dan de US alleen bedoel ik, kredietcrisis = negatief sentiment in europa = onterecht goedkope aandelen = koopkansen.quote:
Mja, maar ze kunnen niet eeuwig bezig blijven met banken opkopen, zonder dat men onraad ruikt. BS was maar het topje van de ijsberg hoor, en omdat alles onderling stevig geleveraged is, is het domino-effect erg aanwezig.quote:Op donderdag 17 april 2008 14:54 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Freud, de economie reikt verder dan de US alleen bedoel ik, kredietcrisis = negatief sentiment in europa = onterecht goedkope aandelen = koopkansen.
De kans dat 't inderdaad op een wereldwijde systeemcrisis uitdraait zal wel klein zijn, als je ziet hoe ze Bear hebben rechtgehouden.
Netjes... ondanks de dure olie.quote:Op donderdag 17 april 2008 13:25 schreef ItaloDancer het volgende:
Ook wel gaaf
EURO-15 HANDELSOVERSCHOT FEB EUR 0,8 MRD; CONSENSUS -3,5
De VS heeft al decennia lang problemen om concurrerend hun producten aan te verkopen... zelfs met hun lage dollarquote:Op donderdag 17 april 2008 13:42 schreef jpjedi het volgende:
[..]
je zou het toch totaal andersom verwchten??Wat kan dit nou veroorzaken?
Dat is wel weer waar.. Zo erg zelfs dat USAF de Airbus koopt.quote:Op donderdag 17 april 2008 17:34 schreef pberends het volgende:
[..]
De VS heeft al decennia lang problemen om concurrerend hun producten aan te verkopen... zelfs met hun lage dollar.
quote:Op donderdag 17 april 2008 18:42 schreef jpjedi het volgende:
[..]
Dat is wel weer waar.. Zo erg zelfs dat USAF de Airbus koopt.
Ik heb 't vaker gezegd: die beurscijfers zijn net zo betrouwbaar als koffiedik.quote:Op donderdag 17 april 2008 16:03 schreef ItaloDancer het volgende:
Snappen doe ik het niet meer hoor.
In NY gaat het schijnbaar ineens weer geweldig en in Philadelphia wordt het alleen maar dramatischer?
Kunnen we nog wel wat met die cijfers.
Ja, dat is dus precies mijn punt. Het aantal munten is afgenomen waardoor elke beweging nu plotseling gaat zitten in de verhouding tussen een kleiner aantal munten. En tussen de euro en dollar betekent dat dus grotere bewegingen op en neer dan we gewend zijn.quote:Op donderdag 17 april 2008 09:37 schreef freud het volgende:
[..]
Maar wat is dan de correlatie tussen minder uitwijkmogelijkheden en meer schommelingen tussen de euro en de dollar? Omdat de euro nu een beter alternatief is? Valutaschommelingen worden doorgaans tegen een scala van munten getoetst namelijk.
Helemaal niemand?quote:Op donderdag 17 april 2008 13:57 schreef De_Ananas het volgende:
Heeft er iemand nog een linkje van dat de FED steeds meer genationaliseerd wordt? M'n docent zei van niet namelijk
Er staan 10000 artikelen in een topic, ik zie door de bomen het bos niet meerquote:Op donderdag 17 april 2008 20:16 schreef ItaloDancer het volgende:
Tja, ik kan het wel voor je opzoeken, maar als ik het kan, kan jij het ook toch?![]()
Ik heb het niet bij de hand
Eindelijk nog eens iemand die 't ook een beetje positief inzietquote:Op donderdag 17 april 2008 22:40 schreef Mr.J het volgende:
Yep, aftermarket 510 dollar al. Futs trekken aan.
Denk dat als Citigroup meevalt de kans op een grote crash for the moment weg is en alles de weg omhoog weer gaat vinden.
Ik lul ook maar naar mijn positie he.quote:Op donderdag 17 april 2008 22:46 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Eindelijk nog eens iemand die 't ook een beetje positief inziet
Het is inderdaad strontgoedkoop geworden op te adverteren bij Google... in USD danquote:Op donderdag 17 april 200822:40 schreef Mr.J het volgende:
Yep, aftermarket 510 dollar al. Futs trekken aan.
Denk dat als Citigroup meevalt de kans op een grote crash for the moment weg is en alles de weg omhoog weer gaat vinden.
probeer de site van mish eens. ik ga het zelf nu ook niet doen hoor. er staat me iets bij dat sudden debt er ook aleens mee kwam. dus: archieven zoeken bij mish en sudden debtquote:Op donderdag 17 april 2008 20:22 schreef De_Ananas het volgende:
[..]
Er staan 10000 artikelen in een topic, ik zie door de bomen het bos niet meer
De grote bailout door de belastingbetaler in de UK zal binnenkort wel officieel worden aangekondigdquote:U.K. Government May Issue Bonds for Banking Rescue, FT Says
April 18 (Bloomberg) -- The U.K. will probably issue bonds worth tens of billions of pounds to fund the Bank of England's plan to help U.K. banks raise cash, the Financial Times said.
The central bank is working on a program to accept mortgage-backed securities as collateral for government bonds for up to three years, the newspaper said.
But the bank has only 3 billion pounds ($5.97 billion) in gilts and other bonds on its balance sheet, according to its latest bulletin, in January, the FT said. So it will need to turn to the government to fund the rescue plan, the newspaper said.
The bailout plan could be worth as much as 50 billion pounds, though details are still being worked out, the FT said, citing one person familiar with the matter. The bank may accept securities backed by credit-card loans, the newspaper said.
Representatives of the bank and the U.K. Treasury declined to comment, the FT said.
Groot handelstekort (per hoofd van de bevolking meer dan de USA), overgewaardeerde huizenmarkt en de bailout van banken. De instorting van de £ is begonnen met de bailout van Northern Rock.quote:Op donderdag 17 april 2008 22:51 schreef Aether het volgende:
Kan iemand aangeven waarom de verhouding Britse pond vs. euro zo snel is gedaald? De afgelopen 5 jaar was een euro ongeveer £0,67 waard maar dit is in een half jaar £0,80 geworden. Tussen het pond en de dollar is het verloop veel minder stabiel.
Hogere import inflatie maar wel meer concurrerende export.quote:Hoeveel zal dit de (euro)economie beïnvloeden? (Lijkt me dat bijv. producten/vakanties uit de eurozone duurder worden voor Britten?)
(http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/home/)/components/financien/rtlz/2008/weken_2008/16/0418_1300_fors_verlies_citigroup.xml)quote:Fors verlies voor Citigroup
Citigroup, de grootste bank in de verenigde Staten, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 5,11 miljard dollar.
Afschrijvingen
De bank heeft de afgelopen drie maanden opnieuw miljarden dollars afgeschreven als gevolg van de kredietcrisis. Citigroup boekte in dezelfde periode in 2007 nog een nettowinst van 5 miljard dollar.
Verlies
Het verlies per aandeel kwam uit op 1,02 dollar. Dat is meer dan analisten verwacht. Zij gingen uit van een verlies van 96 dollarcent per aandeel. Citigroup boekte verder een omzet van 13,2 miljard euro. Dat is een daling van 48% ten opzichte van dezelfde periode in 2007.
http://www.beurs.nl/nieuws/artikel.php?id=256865&taal=NLquote:AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX loopt vrijdag verder op naar een winst van 1,5% nadat Citigroup de cijfers over het eerste kwartaal bekendmaakte, aldus handelaar Gert-Jan Geels van Eureffect. 'De cijfers impliceren een einde aan de onzekerheid over het effect van de impact van de financiele crisis. De belegger weet het nu, wil bevestiging van het gegeven dat het glas halfvol is, heeft tot die tijd de kaarten tegen de borst gehouden en krijgt nu die bevestiging en gaat over tot kopen. De omzetten zie je daarom ook meteen oplopen', aldus Geels. Het aandeel Citigroup noteert na de cijfers in Frankfurt 5,8% hoger. De AEX gaat vrijdag om circa 12.40 uur met 1,6% omhoog naar 469,09 punten. (ANS)
quote:Op vrijdag 18 april 200813:16 schreef simmu het volgende:
cijfers citigroup:
[..]
http://www.beurs.nl/nieuws/artikel.php?id=256865&taal=NL
wat er al niet gedaan wordt om maar kunstmatig positief te blijven. op de een of andere manier moet ik aan die ene irakees denken die in die laatste oorlog minister van het een of ander was en stug bleef volhouden dat de irakezen heus aan het winnen waren............................
En wat gaan ze exporteren dan? Ontslagen bankiers en winkelbediendes?quote:Op vrijdag 18 april 2008 10:34 schreef SeLang het volgende:
[..]
Groot handelstekort (per hoofd van de bevolking meer dan de USA), overgewaardeerde huizenmarkt en de bailout van banken. De instorting van de £ is begonnen met de bailout van Northern Rock.
[..]
Hogere import inflatie maar wel meer concurrerende export.
Voor mij is het een extra reden om nog even in de UK te blijven want door de dalende £ wordt het elke dag goedkoper.
Die horken wil toch niemand hebben?quote:Op vrijdag 18 april 200815:20 schreef HiZ het volgende:
[..]
En wat gaan ze exporteren dan? Ontslagen bankiers en winkelbediendes?
OMG ja die scene.quote:Op vrijdag 18 april 2008 13:41 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
"Er is geen crisis en de dollar gaat prima mensen!"
Olie en gas, (financial) services, medicijnen, militaire equipment, dranken, tabaksproducten, etcquote:Op vrijdag 18 april 2008 15:20 schreef HiZ het volgende:
[..]
En wat gaan ze exporteren dan? Ontslagen bankiers en winkelbediendes?
Hey, je zit in 'Incredible India'! (jajah, ik kijk tvquote:Op vrijdag 18 april 200816:15 schreef jpjedi het volgende:
[..]
OMG ja die scene. [afbeelding] Gaat ook de boeken in als een klassieker. [afbeelding]
quote:Op vrijdag 18 april 2008 16:22 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
Hey, je zit in 'Incredible India'! (jajah, ik kijk tv)
Wel grappig dat het zo slecht met de UK gaat, het is namelijk een van de weinige EU-landen met een energie-overschot. Overigens zal dat overschot in de toekomst snel verdwenen zijn en zullen ze energie gaan importeren. Maar toch. Hoe kom je aan handelstekort als je zelfvoorzienend bent in energiequote:Op vrijdag 18 april 2008 10:34 schreef SeLang het volgende:
[..]
Groot handelstekort (per hoofd van de bevolking meer dan de USA), overgewaardeerde huizenmarkt en de bailout van banken. De instorting van de £ is begonnen met de bailout van Northern Rock.
[..]
Hogere import inflatie maar wel meer concurrerende export.
Voor mij is het een extra reden om nog even in de UK te blijven want door de dalende £ wordt het elke dag goedkoper.
gestegen.quote:Op vrijdag 18 april 2008 18:50 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Dollar is 2 ct gedaald vandaag
Ze hebben een tekort was vorig jaar nog op TV dat ze een groot tekort aan gas hadden en dat het bijna kritiek werdquote:Op vrijdag 18 april 2008 18:43 schreef pberends het volgende:
[..]
Wel grappig dat het zo slecht met de UK gaat, het is namelijk een van de weinige EU-landen met een energie-overschot. Overigens zal dat overschot in de toekomst snel verdwenen zijn en zullen ze energie gaan importeren. Maar toch. Hoe kom je aan handelstekort als je zelfvoorzienend bent in energie
De UK is netto importeur van gas en netto exporteur van oliequote:Op vrijdag 18 april 2008 18:56 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Ze hebben een tekort was vorig jaar nog op TV dat ze een groot tekort aan gas hadden en dat het bijna kritiek werd
quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
Toch doen ze het niet slecht hoor:quote:Op vrijdag 18 april 2008 19:04 schreef SeLang het volgende:
[..]
De UK is netto importeur van gas en netto exporteur van olie
Maar ondertussen wel 111 miljard handelstekort hebbenquote:Oil - production:
1.861 million bbl/day (2005 est.)
Oil - consumption:
1.82 million bbl/day (2005 est.)
Natural gas - production:
84.16 billion cu m (2005 est.)
Natural gas - consumption:
91.16 billion cu m (2005 est.)
Neen, omgekeerd. Mensen die dollars hebben die er terug euro's voor willen. En deze groep wordt alsmaar groter aangezien de dollar alsmaar goedkoper wordt. Vicieuze cirkel.quote:Op vrijdag 18 april 2008 19:38 schreef Lyrebird het volgende:
Pfoe, Google nu +21%... (vol 13.9 miljoen) Amazon + 10%...
Ik neem aan dat als men Amerikaanse aandelen koopt met buitenlandse valuta, dat die valuta eerst in dollars moeten worden omgezet? Zou dat de koersstijging van de dollar kunnen verklaren?
Italiëquote:Oil - production:
164,800 bbl/day (2005 est.)
Oil - consumption:
1.732 million bbl/day (2005 est.)
Natural gas - production:
11.49 billion cu m (2005 est.)
Natural gas - consumption:
82.64 billion cu m (2005 est.)
Ik heb een aantal maanden geleden al mijn spaar-euro's omgezet in aandelen dollars (GOOG, RIG, PCU, BAC). Dat was tot gisteren een pijnlijke aangelegenheid, maar het lijkt erop dat dit een wijs besluit is geweest.quote:Op vrijdag 18 april 2008 19:49 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Neen, omgekeerd. Mensen die dollars hebben die er terug euro's voor willen. En deze groep wordt alsmaar groter aangezien de dollar alsmaar goedkoper wordt. Vicieuze cirkel.
Ja, 1.5 cent winst per dollarquote:Op vrijdag 18 april 2008 19:56 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik heb een aantal maanden geleden al mijn spaar-euro's omgezet in aandelen dollars (GOOG, RIG, PCU, BAC). Dat was tot gisteren een pijnlijke aangelegenheid, maar het lijkt erop dat dit een wijs besluit is geweest.
Nee, achteraf gezien was het zeker niet wijs. Qua dollar naar euro omwisseling sta ik nog steeds zwaar in het rood. Maar ik denk wel dat we de bodem langzamerhand bereikt hebben. De Amerikaanse huizenmarkt is flut en de banken doen het slecht, maar het bedrijfsleven tuft lekker voort.quote:Op vrijdag 18 april 2008 20:09 schreef Billary het volgende:
[..]
Ja, 1.5 cent winst per dollarAleen wijs als het om een heel groot bedrag gaat en op een hele korte termijn of een met een heeeeeele sterke toekomstvisie.
Ik hoor andere geluiden vooral de automobiel/en motoren markt zit in zwaar weer net als de staal industrie en aanverwantenquote:Op vrijdag 18 april 2008 21:11 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Nee, achteraf gezien was het zeker niet wijs. Qua dollar naar euro omwisseling sta ik nog steeds zwaar in het rood. Maar ik denk wel dat we de bodem langzamerhand bereikt hebben. De Amerikaanse huizenmarkt is flut en de banken doen het slecht, maar het bedrijfsleven tuft lekker voort.
Olie en gas worden niet beïnvloed door de waarde van het Britse Pond, tabaksproducten liggen ook eerder in de sfeer van de commodity waarvan de prijs - nagenoeg - niet zal worden bepaald door de waarde van het Pond terwijl het voor alcohol al niet veel anders ligt. Financial services, lijkt me niet dat dat op het ogenblik een sterk export artikel is. Hou je over wapens en medicijnen, toevallig de terreinen waarop de Britten de sterkste concurrentie zullen ondervinden van dat andere angelsaksische land waarvan de valuta nog sterker is gedaald.quote:Op vrijdag 18 april 2008 16:17 schreef SeLang het volgende:
[..]
Olie en gas, (financial) services, medicijnen, militaire equipment, dranken, tabaksproducten, etc
Klopt. Niet alles draait even fris. Sectoren waar intensief gebruik wordt gemaakt van (laag-betaalde) arbeid hebben het moeilijk. Hier wordt een fabriek van GE gesloten waar koelkasten (!) gemaakt worden. Tweehonderd man op straat.quote:Op vrijdag 18 april 2008 21:56 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Ik hoor andere geluiden vooral de automobiel/en motoren markt zit in zwaar weer net als de staal industrie en aanverwanten
Vandaar dat Airbus overweegt om productie-faciliteiten in de VS te gaan opzetten. Boeing kan de borst gaan natmaken.quote:Op zaterdag 19 april 2008 00:16 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Klopt. Niet alles draait even fris. Sectoren waar intensief gebruik wordt gemaakt van (laag-betaalde) arbeid hebben het moeilijk. Hier wordt een fabriek van GE gesloten waar koelkasten (!) gemaakt worden. Tweehonderd man op straat.
O ja, wat denken jullie van Boeing? Die moeten met het met de lage dollar heel gemakkelijk krijgen om hun vliegtuigen te verkopen. Ze hebben in het segment van grotere vliegtuigen alleen Airbus tegen zich, die met een dure euro kampen.
Via Northrop Grumman?quote:Op zaterdag 19 april 2008 00:42 schreef HiZ het volgende:
[..]
Vandaar dat Airbus overweegt om productie-faciliteiten in de VS te gaan opzetten. Boeing kan de borst gaan natmaken.
slim, slim...quote:Op vrijdag 18 april 200819:56 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik heb een aantal maanden geleden al mijn spaar-euro's omgezet in aandelen dollars (GOOG, RIG, PCU, BAC). Dat was tot gisteren een pijnlijke aangelegenheid, maar het lijkt erop dat dit een wijs besluit is geweest. [afbeelding]
heel slim; zie de post die ik erboven zettequote:
Dat is duidelijke taal, zeker voor een centrale bank. Dus de ECB kijkt momenteel eerder naar rente verhogen dan rente verlagen.quote:Weber says ECB must act if inflation stays high
Sat Apr 19, 2008 8:20am EDT
BERLIN (Reuters) - Wage and fiscal policy in the euro zone could buoy inflation and the European Central Bank may need to act, ECB Governing Council member Axel Weber said in a newspaper interview released on Saturday.
"I am concerned that, with regard to the conduct of wage and fiscal policy, the recent temporary heightened inflation rate could be consolidated for longer than is necessary above the tolerance level of the Eurosystem," Weber said.
"Should indications of this increase, we must react with interest rate policy," he added in an interview with Germany's Welt am Sonntag. "We are therefore observing the current wage agreements and finance policy decisions very closely."
The ECB has kept interest rates at 4 percent for the last 10 months while the U.S. Federal Reserve, the Bank of England and the Bank of Canada have cut their benchmark rates in the face of accelerating inflation and uncertainty about the impact of a global credit crisis on the world economy.
Another ECB Governing Council member, Austria's Klaus Liebscher, told Reuters on Friday that no room exists to cut euro zone interest rates and rate rises could not be ruled out.
Weber told Welt am Sonntag: "Our primary goal is price stability."
Surging energy and food prices pushed euro zone inflation to a new high of 3.6 percent in March, well above the ECB's target of just below 2 percent.
"We must make sure that inflation expectations remain stable, and that the higher prices now do not lead to higher wages and salaries. Because that would inevitably start off a wage-price spiral," Weber said.
bron: Reuters
Als de ECB de rente verhoogd wat betekend dat dan voor de rente op de spaar rekeningen en de hypotheek rentes ? In hoe verre is dat gecorreleerd met elkaar ?quote:Op zaterdag 19 april 2008 16:29 schreef SeLang het volgende:
[..]
ECB kijkt momenteel eerder naar rente verhogen dan rente verlagen.
maar maar... de creditcrisis was toch bijna over?quote:Op zaterdag 19 april 200823:46 schreef Drugshond het volgende:
Nog ff en de kredietcrisis is doorgeslagen tot een inflatie crisis. Die qua bubbel nog groter is.
"Bubbel"?quote:Op zaterdag 19 april 2008 23:46 schreef Drugshond het volgende:
Nog ff en de kredietcrisis is doorgeslagen tot een inflatie crisis. Die qua bubbel nog groter is.
Dat wisselt per hypotheek. Mijn hypotheekrente wordt afgeleid van de euribor-rente op de laatste werkdag van de maand. Die is dus de laatste maanden stevig omhoog gegaan terwijl de ECB rentevoet gelijk is gebleven.quote:Op zaterdag 19 april 2008 21:24 schreef Sigmund_Freud het volgende:
[..]
Als de ECB de rente verhoogd wat betekend dat dan voor de rente op de spaar rekeningen en de hypotheek rentes ? In hoe verre is dat gecorreleerd met elkaar ?
Ik meende wel een gehoord te hebben dat de hypotheek rente wordt afgeleid van een 10 - jaars staat obligatie.
Ik bedoelde met hypotheek rente dat de euribor wordt afgeleid van obligaties, met veel onsrust op de beurs, veel beleggers die in obligaties duiken zou de hypotheek rente toch lager moeten worden worden ?quote:Op zondag 20 april 2008 13:39 schreef HiZ het volgende:
[..]
Dat wisselt per hypotheek. Mijn hypotheekrente wordt afgeleid van de euribor-rente op de laatste werkdag van de maand. Die is dus de laatste maanden stevig omhoog gegaan terwijl de ECB rentevoet gelijk is gebleven.
quote:Get Ready for Bank of America (BAC)
thestockmasters.com
If Citigroup (NYSE:C) shares can move 5% on a $5 billion Q1 loss, how bad can Bank of America Corp. (NYSE:BAC) shares be hit if Monday's earnings report is bad or fair? What if the earnings call goes well, imagine the one day gain? Financials are putting up horrible numbers, yet their stocks are holding up and moving into positive gains, what gives?
Let's review what the Street is expecting for Monday's earnings call via Forbes.com:
EXPECTATIONS: Analysts polled by Thomson Financial forecast profit of 41 cents per share for the first quarter, compared with earnings $1.16 per share for the same period last year.
ANALYST TAKE: Lehman Brothers analyst Jason Goldberg wrote in a client note it will be tough for Bank of America to meet expectations for the quarter. The bank's books are vulnerable to $18 billion in leveraged loans, $15.7 billion in commercial mortgage-backed securities, and $8.2 billion in subprime collateralized-debt obligations.
These are all investments that have been hammered by the liquidity crisis plaguing financial markets.
Goldberg also expects Bank of America to uncover more bad loans in its credit card and home-equity lending divisions, leading to further credit deterioration on the company's balance sheet.
WHAT'S AHEAD: Bank of America Corp.'s $4 billion deal to buy Countrywide Financial Corp. is not expected to close until the third quarter.
After Bank of America reported profit for the fourth quarter, Chief Executive Kenneth Lewis said he expects economic growth in the first half of this year to be "anemic at best."
The 52-week range for BofA is between $52 and $33, in the last 6 months the stock has been up and down thanks to a volatile market:
The Masters believe the stock will hold up on Monday's call and let's not forget about BofA's dividend of just less than 7%. Going into the call we are going to wait for the Market's reaction before issuing a Buy, it's just too risky. However, the recent reports by Financials putting out crap numbers gives us faith that the worse may be over for BAC.
Bank of America still wears the crown as the second-largest U.S. bank and the largest U.S. credit card issuer, something to keep in mind should you make a position in the coming weeks.
Ben benieuwd,quote:FallOut: Bank of America
bankimplode.com
Bank of America’s pre-earnings aftermath (yes we just made that phrase up) has already left a mark whose deepening impression threatens several aspects of the larger economy. By the time the bank reports in the morning, many of its assets will have been revealed to be crushed under the burgeoning weight of the credit crisis:
Lehman Brothers analyst Jason Goldberg wrote in a client note it will be tough for Bank of America to meet expectations for the quarter. The bank’s books are vulnerable to $18 billion in leveraged loans, $15.7 billion in commercial mortgage-backed securities, and $8.2 billion in subprime collateralized-debt obligations.
The bank’s response has been to tighten up on credit itself, and as other banks join ranks, the shots will be heard around the global economy. To begin, Bank of America was one of several to abandon making private student loans:
Bank of America on late Thursday said it would exit the private student loan business, but continue to make loans backed by a federal loan program for students.
Boy, doesn’t that just about characterize all lending nowadays? The thin veneer of “free market capitalism” on top of our omnipresent implied government guarantees has been dissolved away, leaving the real thing in all its naked fascist (or is that socialist?) glory.
The next causality is Sears Holdings Corp:
Sears Holdings Corp. which operatesKmart and Sears stores, said in a filing with the Securities and Exchange Commission on Friday that Bank of America will not renew its $1 billion long-term credit amendment under its existing terms.
And not to be outdone, Bank of America’s acquisition price of Countrywide Financial Corp. is also threatened by credit problems at the mortgage lender:
…weak credit trends could endanger the final sale price.
Countrywide is likely to report rising defaults among its option ARM portfolio, as well as other mortgage product holdings
The bank’s bogus assets are being written down as the global ponzi scheme is seizing up. They of course aren’t alone in this trend, but so much for the old saw that “the retail banks will be fine”.
Eigenlijk zou een kredietcrisis moeten lijden tot lagere inflatie omdat er minder krediet beschikbaar isquote:Op zaterdag 19 april 2008 23:46 schreef Drugshond het volgende:
Nog ff en de kredietcrisis is doorgeslagen tot een inflatie crisis. Die qua bubbel nog groter is.
idd dat blijft zo nog wle evenquote:Op maandag 21 april 2008 10:28 schreef ItaloDancer het volgende:
De inflatie wordt m.n. aangejaagd door voedsel- en energieprijzen. Ik zie daar persoonlijk geen bubble in.
Als je kijkt naar de voorraden van bv. metalen, dan lijkt het erop dat er eerder gewoon echte schaarste is.quote:Op maandag 21 april 2008 10:28 schreef ItaloDancer het volgende:
De inflatie wordt m.n. aangejaagd door voedsel- en energieprijzen. Ik zie daar persoonlijk geen bubble in.
Ik had ook iets duidelijker moeten zijn in de zin dat ik doelde op de eenmaands-euribor. Maar ik zie over de gehele linie nog altijd geen daling optreden.quote:Op zondag 20 april 2008 15:16 schreef Sigmund_Freud het volgende:
[..]
Ik bedoelde met hypotheek rente dat de euribor wordt afgeleid van obligaties, met veel onsrust op de beurs, veel beleggers die in obligaties duiken zou de hypotheek rente toch lager moeten worden worden ?
Een belangrijke factor in de huidige commodities bubble is het feit dat de reeele rente negatief is. Daardoor zie je dat er op grote schaal commodities worden opgeslagen in een poging om waarde te behouden. Dit leidt tot schaarste.quote:Op maandag 21 april 2008 10:28 schreef ItaloDancer het volgende:
De inflatie wordt m.n. aangejaagd door voedsel- en energieprijzen. Ik zie daar persoonlijk geen bubble in.
quote:NEW YORK- Bank of America, de op een na grootste van de Verenigde Staten, heeft de nettowinst in het eerste kwartaal van dit jaar met 77 procent zien dalen tot 1,21 miljard dollar.
Het valt nogal mee, -2.75%. BAC is een van de weinig banken in de VS die nog winst maakt en heeft daardoor een betere concurentiepositie. Het zou eigenlijk ook niet zo gek zijn als ze van dat voordeel gebruik maken en een andere bank opkopen.quote:
De EU wil nu wel de braakliggende terreinen gaan gebruiken. Dit kan de prijzen wel droppen lijkt me.quote:Op maandag 21 april 2008 10:28 schreef ItaloDancer het volgende:
De inflatie wordt m.n. aangejaagd door voedsel- en energieprijzen. Ik zie daar persoonlijk geen bubble in.
En de landbouw subsidies dan??quote:Op maandag 21 april 2008 18:53 schreef De_Ananas het volgende:
[..]
De EU wil nu wel de braakliggende terreinen gaan gebruiken. Dit kan de prijzen wel droppen lijkt me.
Nu krijgen boeren geld voor land dat ze braak laten liggen (te gek voor woorden jaquote:Op maandag 21 april 2008 18:55 schreef henkway het volgende:
[..]
En de landbouw subsidies dan??
als ze allemaal graan gaan telen of koeien melken
Dat gaat vele miljarden aan subsidie skosten
Afgezien daarvan zijn er melkquota en graan quota en wijnquota
dus ze mogen niet meer produceren dan nu
In het land der blinden... zeg maar?quote:Op maandag 21 april 2008 17:25 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Het valt nogal mee, -2.75%. BAC is een van de weinig banken in de VS die nog winst maakt en heeft daardoor een betere concurentiepositie. Het zou eigenlijk ook niet zo gek zijn als ze van dat voordeel gebruik maken en een andere bank opkopen.
Die wordt automagisch uitgeaschakeld zodat niemand er ooit achter zal komen..quote:Op dinsdag 22 april 2008 08:33 schreef appelsientje het volgende:
Hey de Dollar/euro grafiek doet het niet...
Juist vandaag als de Euro door de $1,60 gaat
Hmm, topicje aanmaken in BNW?quote:Op dinsdag 22 april 2008 08:47 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Die wordt automagisch uitgeaschakeld zodat niemand er ooit achter zal komen..
* indahnesia.com ontkent in alle toonaardenquote:Op dinsdag 22 april 200811:33 schreef pberends het volgende:
Jezus man... welke mongool loopt de dollar zo te ondersteunen?
De dollar staat op het laagste niveau ooit tegenover de euro. Wat is de aanleiding om nu, vandaag, deze week, deze maand, nog euro's te kopen / van je dollars af te willen?quote:Op dinsdag 22 april 2008 11:33 schreef pberends het volgende:
Jezus man... welke mongool loopt de dollar zo te ondersteunen?
Ik op een Pokersitequote:Op dinsdag 22 april 2008 11:33 schreef pberends het volgende:
Jezus man... welke mongool loopt de dollar zo te ondersteunen?
Dat er bepaalde geld drukkende instanties zijn die niet willen dat de psychologische barrière van 1.60 doorbroken wordt...quote:Op dinsdag 22 april 2008 11:51 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
De dollar staat op het laagste niveau ooit tegenover de euro. Wat is de aanleiding om nu, vandaag, deze week, deze maand, nog euro's te kopen / van je dollars af te willen?
wat is de aanleiding van de grote inflatie in zimbabwe, daar blijft de koers maar door duikelen, waarom zou er een stabiele zone rond de 1.60 moeten zitten in de wisselkoers?quote:Op dinsdag 22 april 2008 11:51 schreef ItaloDancer het volgende:
De dollar staat op het laagste niveau ooit tegenover de euro. Wat is de aanleiding om nu, vandaag, deze week, deze maand, nog euro's te kopen / van je dollars af te willen?
Maar die bepaalde gelddrukkende instanties trekken dan toch aan het kortste eind vrees ikquote:Op dinsdag 22 april 200811:59 schreef freud het volgende:
[..]
Dat er bepaalde geld drukkende instanties zijn die niet willen dat de psychologische barrière van 1.60 doorbroken wordt...
De VS blijven een torenhoog handelstekort hebben. Dat betekent simpelweg dat ze nog steeds miljarden dollars per dag nodig hebben om de overconsumptie te financieren. De EU heeft dat niet nodig, want die heeft een redelijk keurig huishoudboekje. Daarom zou de dollar allang door de 1,60 gezakt moeten zijn.quote:Op dinsdag 22 april 2008 11:51 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
De dollar staat op het laagste niveau ooit tegenover de euro. Wat is de aanleiding om nu, vandaag, deze week, deze maand, nog euro's te kopen / van je dollars af te willen?
Maar dat is niks nieuws, dat is allemaal al bekend...quote:Op dinsdag 22 april 2008 14:27 schreef pberends het volgende:
[..]
De VS blijven een torenhoog handelstekort hebben. Dat betekent simpelweg dat ze nog steeds miljarden dollars per dag nodig hebben om de overconsumptie te financieren. De EU heeft dat niet nodig, want die heeft een redelijk keurig huishoudboekje. Daarom zou de dollar allang door de 1,60 gezakt moeten zijn.
Volgens mij is dat een afronding, want hier ben ik nog geen 1.6000 tegen gekomen. En die lijkt toch redelijk real time.quote:Op dinsdag 22 april 2008 16:35 schreef Revolution-NL het volgende:
Mijn Windows Sidebar laat nu 1.600 zien
als ik tel met; 1 tiende, 1 honderste, 1 duizendste, 1 tienduizendste, dan kom ik uit op de laatstequote:Op dinsdag 22 april 2008 17:03 schreef ItaloDancer het volgende:
FxStreet geeft 1,6002 als high, bij Marketwatch hebben ze een nieuws item "Euro rises to new record high vs. dollar of $1.5999". Njah die éénhonderdste
quote:SAN FRANCISCO (MarketWatch) -- The euro hit a new record high against the dollar Tuesday, breaking through the key $1.6 level on some electronic trading platforms to a high of $1.6004. According to FactSet Research data, the European unit rose as high as $1.5999, its highest level since the euro began trading in January 1999. "The subsequent break of huge 1.6000 barriers has seen heavy profit-taking," wrote currency analysts at Action Economics. The euro was last buying $1.5971.
Eén honderdste centquote:Op dinsdag 22 april 2008 17:07 schreef Undergod het volgende:
[..]
als ik tel met; 1 tiende, 1 honderste, 1 duizendste, 1 tienduizendste, dan kom ik uit op de laatste
Helemaal niet, 't zou al aan de 1,65 gezeten kunnen hebben maar een of ander plunge protection team biedt nog dapper weerstand. Die ketel met tovergeld zal ook wel bijna uitgeput zijn gezien dat 't telkens dichterbij komt...quote:Op dinsdag 22 april 2008 17:14 schreef HiZ het volgende:
hehe.. die 1,60 is dus echt een zware barriere om te nemen.
Mooie post voor de FP... onduidelijkheid over dollarkoersquote:Op dinsdag 22 april 2008 17:08 schreef ItaloDancer het volgende:
Verwarringmaar "some electronic trading platforms" zijn er voor mij meer dan genoeg
![]()
[..]
Eh, eigenlijk was het dus gewoon een feitelijke vaststelling. De barriere van 1,60 is bij herhaling in beeld geweest en steeds niet (echt) gehaald. De reden waarom dat zo is staat van die vaststelling helemaal los.quote:Op dinsdag 22 april 2008 17:17 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Helemaal niet, 't zou al aan de 1,65 gezeten kunnen hebben maar een of ander plunge protection team biedt nog dapper weerstand. Die ketel met tovergeld zal ook wel bijna uitgeput zijn gezien dat 't telkens dichterbij komt...
Eén of andere ..... had vorige week al gepost over dat de euro bijna 1,60 waard was, ik ga niet nog een bericht doenquote:Op dinsdag 22 april 2008 17:18 schreef pberends het volgende:
[..]
Mooie post voor de FP... onduidelijkheid over dollarkoers.
Een aantal valutahandelaren hebben volgens mij last van obstipatie...quote:Op dinsdag 22 april 2008 17:14 schreef HiZ het volgende:
hehe.. die 1,60 is dus echt een zware barriere om te nemen.
Dat het bekend is doet er niet toe. Als je keer op keer handelstekort laat zien kan de dollar alleen maar omlaag tegenover de euro.quote:Op dinsdag 22 april 2008 15:57 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Maar dat is niks nieuws, dat is allemaal al bekend...
Je moet er in de markt vanuit gaan dat alles wat bekend is, in de koers verwerkt is.
http://www.dft.nl/nieuws/(...)_zeepbel_rsquo_.htmlquote:Hoge olieprijs ’gigantische zeepbel’
22 Apr 08, 10:06
AMSTERDAM (DFT) - De olieprijs op de termijnmarkt schommelde gisteren op en neer na in de ochtend een record van $117,60 per vat te hebben genoteerd. De prijsexplosie wordt volgens The Wall Street Journal/De Financiële Telegraaf toegeschreven aan de lage dollarkoers en onrust in Nigeria. Maar veel kenners van de oliemarkt spreken van een kolossale zeepbel: op grond van vraag en aanbod ligt een prijs van $80 meer in de rede.
Andere berichten die de olieprijs gisteren verder omhoog duwden waren de aanval op een Japanse olietanker in het Midden-Oosten en de opstelling van Saoedi-Arabië, dat zegt de capaciteit na 2009 niet verder te zullen uitbreiden. De grootste olieproducent van de wereld na Rusland vreest dat de opkomst van biobrandstof en andere alternatieve energiedragers de vraag naar fossiele brandstoffen en de winstgevendheid van nieuw te ontwikkelen olievelden zal verminderen Het huidige meerjarenplan, waarbij $50 miljard is geïnvesteerd in nieuwe projecten, wordt volgend jaar afgerond.
Het Internationale Energie Agentschap in Parijs heeft de prognose voor de wereldwijde vraag naar olie dit jaar verlaagd met 460.000 vaten naar 87,2 miljard vaten per dag. Dat is slechts 1,3 miljoen vaten meer dan vorig jaar. Volgens het agentschap neemt de aanvoer uit landen buiten de OPEC met 815.000 vaten per dag toe, de sterkste groei sinds 2004.
De meeste handelaren op de olietermijnmarkt en analisten zijn verrast door de snelle stijging van de olieprijs, nu al ruim 20% vanaf het begin van het jaar. „Persoonlijk denk ik dat dit de moeder van alle zeepbellen is”, zegt Michael Lynch, president van een Amerikaans consultantkantoor op het gebied van energiebeleid. Hij verwacht dat de olieprijs eind juni al tot $80 per vat gedaald zal zijn, en op de lange duur nog verder zal dalen richting $50 als het nog beschikbare aanbod in landen als Irak, Nigeria en Venezuela op de markt komt.
De olieconsumptie in de VS is dit jaar 1,9% lager dan vorig jaar, en die daling zal doorzetten als de economie afzwakt, mede door toedoen van de hoge olieprijs.
Volgens Lynch rechtvaardigt de wet van vraag en aanbod een prijs van $30 à $40 per vat. De spanningen op de oliemarkt en instabiele exportlanden zou dat bedrag redelijkerwijs kunnen verdubbelen. De huidige stijging tot $117 in de afgelopen weken vond plaats terwijl op basis van de fundamentele factoren juist een daling voor de hand had gelegen, stelt Lynch.
Staat 87.2 miljardquote:Op dinsdag 22 april 2008 17:35 schreef pberends het volgende:
[..]
http://www.dft.nl/nieuws/(...)_zeepbel_rsquo_.html
Inderdaad:quote:Op dinsdag 22 april 2008 17:32 schreef Grumpey het volgende:
nu is ie er duidelijk overheen, met 1.6012
Dat is nog maar ¤75quote:Op dinsdag 22 april 2008 18:02 schreef ItaloDancer het volgende:
The euro rose to a new record high against the dollar of $1.6007 Tuesday, in line with a surge in crude-oil futures, which came within 26 cents of $120 a barrel.
Eindelijk dan toch. 1.60.quote:Euro meer dan 1,60 dollar waard
***************************************
` De euro is voor het eerst meer dan
1,60 dollar waard.De munt steeg vandaag
na uitspraken van bestuurders van de
Europese Centrale Bank.Die zeiden dat
ze vastbesloten zijn de inflatie terug
te brengen tot 2 procent.De gemiddelde
inflatie in de eurozone is 3,6 procent.
Om de inflatie te verlagen,is een hoge
rente nodig.Die maakt de euro duurder.
De laatste tijd is de rente in de VS
fors verlaagd,maar de ECB hield de
rente op 4 procent.
De euro kostte bij de introductie in
1999 1,17 dollar.In oktober 2000 kwam
de koers op het laagste niveau:0,82
dollar.
Genoeg om de stijging van de benzineprijzen in de EU te rechtvaardigen?quote:Op dinsdag 22 april 2008 18:13 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Zo "maar" is dat niet hoorde olieprijs stijgt nog harder dan de dollar zakt.
Ik denk dat dat heel erg afhangt van de uitslag van de verkiezingen in de VS.quote:Op dinsdag 22 april 2008 18:15 schreef Lyrebird het volgende:
Optimistische voorspelling: de opmars van de euro komt tot een rap einde. 1.65 misschien 1.70, maar dan hebben we het gehad.
TJa, ik herriner me Evil_Jur nog die zei dat de 1.45/1.50 wel de max zou zijn...quote:Op dinsdag 22 april 2008 18:15 schreef Lyrebird het volgende:
Optimistische voorspelling: de opmars van de euro komt tot een rap einde. 1.65 misschien 1.70, maar dan hebben we het gehad.
Dat nooit, want olieconcerns maken meer winst bij hoge olieprijzen => consument betaaltquote:Op dinsdag 22 april 2008 18:18 schreef remlof het volgende:
[..]
Genoeg om de stijging van de benzineprijzen in de EU te rechtvaardigen?
[..]
quote:April 22 (Bloomberg) -- The euro surpassed $1.60 for the first time after European Central Bank governing council member Christian Noyer said policy makers will act to restrain consumer prices if inflation doesn't slow.
Ja da wil welquote:"Our big problem is to make sure that inflation falls back below 2 percent next year,'' Noyer said today in an interview on RTL radio. "We'll do what it takes for that,'' he said, adding, "If needed, we'll move rates.''
Gaap jongen.quote:Op dinsdag 22 april 2008 18:15 schreef Lyrebird het volgende:
Optimistische voorspelling: de opmars van de euro komt tot een rap einde. 1.65 misschien 1.70, maar dan hebben we het gehad.
Iddquote:
http://www.z24.nl/analyse(...)e_laat_voor_ABN.htmlquote:Crisis net te laat voor ABN
22-04-2008 | Gepubliceerd 16:25
Royal Bank of Scotland, de drijvende kracht achter de overname van ABN Amro, staat het water aan de lippen. Dat is bitter voor medewerkers van ABN Amro. Als de kredietcrisis net iets eerder was losgebarsten, was de aanval op de grootste bank van Nederland faliekant mislukt.
Jeroen de Boer
Lees meerRBS doet record-emissie
Email Print
Timing is alles bij overnames. Argumenten zijn secundair. Dat blijkt weer eens, nu Royal Bank of Scotland (RBS) alle zeilen bij moet zetten om het hoofd boven water te houden in de kredietcrisis.
De belangrijkste architect achter de overname van ABN Amro boekt 5,4 vier miljard euro extra af op beleggingen in problematische hypotheken, waardoor het totaal aan afschrijvingen dit jaar op 7,4 miljard euro komt. Gevolg: RBS moet bedelen bij zijn aandeelhouders.
Dinsdagochtend kondigde topman Fred Goodwin aan dat RBS voor 15 miljard euro nieuwe aandelen uitgeeft. Het is de grootste emissie van Europees bedrijf ooit.
Was Goodwin acht maanden geleden met een dergelijk verzoek naar zijn aandeelhouders gestapt, dan hadden die de geplande overname van ABN Amro voor 71 miljard euro vrijwel zeker geblokkeerd.
Dat is pijnlijk voor medewerkers van ABN Amro. Voorstanders van een zelfstandig voortbestaan van de bank hadden veel betere kaarten gehad, als de kredietcrisis een half jaar eerder was uitgebroken. Dan was de vraag niet geweest: groeit ABN's winst hard genoeg? Maar: houdt de bank stand, nu het er echt toe doet?
Scherp letten op kredietrisico's. Dat was in het verleden bij uitstek het handelsmerk van ABN Amro. In vette tijden scoor je daar niet echt mee. Tijdens financiële crises maakt dit kunstje alle verschil, blijkt inmiddels.
Hoofdeconoom Han de Jong van ABN Amro merkte twee maanden geleden in zijn column in Het Financieele Dagblad al op. "De laatste jaren is ABN Amro verweten dat er onvoldoende winstgroei was. Nee, neem nou instellingen als bijvoorbeeld UBS. Dat waren nog eens scherpe jongens. Ten opzichte van hen waren wij maar een stelletje prutsers."
En, zo treurde De Jong verder, terwijl ABN Amro door het bankentrio werd "gefileerd", moesten "de helden van UBS" inmiddels met de pet rond in Azië om de balans overeind te houden.
De Schotten die ABN Amro hebben opgeslokt, zitten nu in hetzelfde schuitje als de Zwitserse jodelaars van UBS. De Jong krijgt dubbel en dwars gelijk. Maar ja, de geschiedenis valt nu eenmaal niet terug te draaien.
Eind vorig jaar lagen de financiële buffers van Royal Bank of Schotland op 7,3 procent van het naar risico gewogen vermogen. Dit was inclusief ABN Amro, dat zelfstandig genomen echter veel ruimer in z'n jasje zat. De kapitaalbuffers van de Nederlandse bank bedroegen eind 2007 een comfortabele 12,4 procent van het vermogen.
RBS gaat nu voor zo'n 15 miljard euro bijtanken. Puur en alleen om z'n financiële buffers constant te houden op het niveau van zeven tot acht procent van de uitstaande kredieten.
Uiteraard is ook ABN Amro niet ongeschonden uit de kredietcrisis gekomen. De bank schreef afgelopen jaar 1,6 miljard euro af op Amerikaanse hypotheekbeleggingen en heeft in de eerste drie maanden van dit jaar ongetwijfeld meer geleden. Maar de gevoeligheid voor problematische hypotheekbeleggingen is een stuk lager dan bij Europese branchegenoten.
Wel heeft ABN Amro een voordeeltje gehad. Het is de kredietcrisis ingegaan met versterkte buffers omdat ex-topman Groenink in april 2007 de Amerikaanse dochter LaSalle verkocht. Dat leverde een stootkussen van zeven miljard euro op.
De verkoop van LaSalle leek destijds veel op een tactische zet om het bankentrio de voet dwars te zetten. Maar ook als ABN Amro geen speelbal was geworden in een overnamestrijd, zou het voor de hand hebben gelegen om te snoeien in de Amerikaanse activiteiten. ABN Amro ondervond sinds 2004 immers ernstige tegenwerking van de Amerikaanse overheid, als straf voor de betrokkenheid van enkele ABN-filialen bij een Iraans-Libische witwasaffaire.
Hoe dan ook, het bankentrio van Royal Bank of Scotland, Fortis en Santander heeft net op tijd z'n slag geslagen. Zo willekeurig kan het lot zijn. Op het ene moment heb je een bank van wereldformaat. Even later word die in stukken gehakt. Vervolgens gaat de beul zelf onderuit.
Voor ABN Amro stond de wind net even verkeerd in 2007.
Wat nouquote:Op dinsdag 22 april 2008 19:15 schreef pberends het volgende:
http://money.cnn.com/2008(...)stversion=2008042212
70% of subprime borrowers aren't getting help.
De overheid moet dat soort achterlijke hypotheken gewoon verbieden. Simpel zat.quote:Op dinsdag 22 april 2008 19:19 schreef StefanP het volgende:
[..]
Wat nou? Jij vindt zeker dat iedereen mag opdraaien voor de gierigheid van die mensen? Laat ze het lekker uitzoeken. Dacht je soms dat ze hun winst hadden gedeeld wanneer hun ARM mortgages $$$$ opgeleverd hadden? Vergeet het maar. Dus dat verlies mogen ze zelf ook lekker betalen. Alsof iemand ze ook maar iets verschuldigd is. Dat ze te dom en/of te gierig waren om voor 4% een hypotheek te nemen die na een jaar met zelfs 3% kan stijgen, is hun eigen verantwoordelijkheid.
Tja "Hoe dan ook, het bankentrio van Royal Bank of Scotland, Fortis en Santander heeft net op tijd z'n slag geslagen." Het is maar hoe je het bekijkt. Tegen de achtergrond van vandaag de dag hebben ze veel te veel betaald voor ABN. Of ze er zelf nu nog zo gelukkig mee zijn betwijfel ik.quote:Op dinsdag 22 april 2008 19:13 schreef pberends het volgende:
[..]
http://www.z24.nl/analyse(...)e_laat_voor_ABN.html
RIP voor de nabestaanden.
De overheid moet helemaal niks. Mensen moeten zelf uitzoeken wat ze wel en niet willen. Ik word zo kotsmisselijk van figuren die voor alles naar de overheid kijken. Regel je eigen zaakjes.quote:Op dinsdag 22 april 2008 19:26 schreef pberends het volgende:
[..]
De overheid moet dat soort achterlijke hypotheken gewoon verbieden. Simpel zat.
hier geen probleem. Wel blijft het ABN-AMRO als merknaam maar valt alles onder Fortis.quote:Op dinsdag 22 april 2008 19:47 schreef Lyrebird het volgende:
Zijn er nog buitenlanders hier met een rekening bij ABN AMRO? Ik kreeg deze week een brief dat ze mijn aandelenrekening op willen heffen, omdat ik een US person ben.
Het kutte is alleen dat de ergste gevallen, namelijk de mensen die geen downpayment hebben gedaan en waarvan het huis nu minder waard is dan de hypotheek, dat die mensen hun huis gewoon teruggeven aan de bank en dat jij mede voor de schade opdraait. Immers, die banken krijgen uiteindelijk een bailout van de FED met jouw belastinggeld. Ik begrijp niet waarom de Amerikanen niet massaal in opstand komen.quote:Op dinsdag 22 april 2008 19:19 schreef StefanP het volgende:
[..]
Wat nou? Jij vindt zeker dat iedereen mag opdraaien voor de gierigheid van die mensen? Laat ze het lekker uitzoeken. Dacht je soms dat ze hun winst hadden gedeeld wanneer hun ARM mortgages $$$$ opgeleverd hadden? Vergeet het maar. Dus dat verlies mogen ze zelf ook lekker betalen. Alsof iemand ze ook maar iets verschuldigd is. Dat ze te dom en/of te gierig waren om voor 4% een hypotheek te nemen die na een jaar met zelfs 3% kan stijgen, is hun eigen verantwoordelijkheid.
Tja, ABN was waarschijnlijk in ieder geval een stuk goedkoper geworden... ABN zat trouwens vuistdiep in de Amerikaanse subprime vergeleken met andere Nederlandse banken.quote:Op dinsdag 22 april 2008 19:30 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Tja "Hoe dan ook, het bankentrio van Royal Bank of Scotland, Fortis en Santander heeft net op tijd z'n slag geslagen." Het is maar hoe je het bekijkt. Tegen de achtergrond van vandaag de dag hebben ze veel te veel betaald voor ABN. Of ze er zelf nu nog zo gelukkig mee zijn betwijfel ik.
Heel jammer inderdaad...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |