abonnement Unibet Coolblue
pi_37211326
Hier alweer deel 20 in een (blijkbaar) succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

Wie heeft er mooie treinpics?
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 2.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 3
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 4
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 5
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 6
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 7.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+1
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+2
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 11
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje dozijn
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 13
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 14
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 15
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 16
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 17
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 18
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 19
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 20

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een introductie van het meest gebruikte reizigersmat in Nederland. Goederenzut is niet veel intresse in, iig niet bij mij en ik heb er weinig vraag naar gezien, dus daar ga ik niet op in.
Wat 'verdwenen' mat. soorten van enige tijd geleden als plan W, plan U of 1300-locs ga ik ook niet op in, maar wil je er wat van weten: de 'experts' lopen dit topic vaak genoeg tegen het lijf, dus vraag maar raak. Het is mij te veel werk om dit op voorhand allemaal te gaan zitten typen.

Dat 'de NS' niet meer overal rijdt, zal inmiddels wel bekend zijn. 'De NS' is inmiddels oa NS Reizigers en NS Internationaal. De andere reizigersvervoerders zijn Arriva, Connexxion en Syntus, en voor het grensoverschrijdend verkeer nog de NMBS (Maastricht-Luik en Roosendaa-Antwerpen), DB Regionalbahn (Leer-Nieuweschans, Enschede-Munster en Heerlen-Aken), Prignitzer Eisenbahn Gesellschaft (Enschede-Dortmund) en per 11 december 2005 Syntus met enkele ritten Arnhem-Emmerich.

Arriva rijdt in het noorden de stoptreinen Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen, Groningen-Roodeschool, Groningen-Delfzijl, Groningen-Nieuweschans/Leer. Verder verzorgde NoordNed het vervoer op Groningen-Leeuwarden in opdracht van NS. Met de dienstregeling 2006 is de concessie Groningen/Friesland overgegaan naar Arriva. Er zullen oa. nieuwe treinen komen: Stadler GTW’s. De enige treinen van NSR die nog in het noorden komen zijn de treinen Randstad-Amersfoort-Zwolle-Groningen/Leeuwarden en een extra stoptrein Zwolle-Groningen. Vanaf december 2006 zullen alle treinen ten noorden van Zwolle als stoptrein gaan rijden.

Syntus is actief in Twente in de Achterhoek op Arnhem-Wintersijk, Zutphen-Winterswijk en Zutphen-Oldenzaal. En vanaf 2005 ook nog op het traject Arnhem-Tiel.

Verder rijdt Syntus nog in naam van Connexxion op Almelo-Marienberg.

De NMBS rijdt op Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen.
DB Regionalbahn is te vinden op Heerlen-Aachen, Venlo-Hamm, Enschede-Munster en Nieuweschans-Leer.
PEG deelt met DB Regio het stuk Enschede-Gronau, maar gaat vanuit daar naar Dortmund.
De andere twee grensovergangen wat het spoor betreft (Zevenaar-Emmerich en Oldenzaal-Bad Bentheim), wordt alleen overschreden door de ICE en een Syntus-probeertraject, respectievelijk de internationale IC Berlijn-Schiphol Verder rijden er via Roosendaal naast de stoptrein van de NMBS nog de internationale trein Amsterdam-Brussel en de Thalys naar Parijs.


Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?

Arriva
Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Vroeger NoordNed, dochter van Arriva/NS)Dit bedrijf huurt haar mat vooral van het Ierse bedrijf NS Financial services. Er wordt gereden met DM90(Buffel) op Groningen-Leeuwarden en met Wadlopers (overige lijnen, alsmede Groningen-Leeuwarden).

Links de Wadloper (DH2), dit is het enige groene stel van Noordned. Naast de (gele) tweedelige wadlopers, zijn er ook nog de één delige (DH1), waarvan sommige voorzien van extra ruimte voor fietsvervoer (de Wadfietser). Voor de DM90-foto's: zie NS.

De Stadler GTW die voor Arriva zal gaan rijden.

Syntus
Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint's.



Twee Syntus Buffels, met daaronder een Lint van buiten en van binnen.

Connexxion
Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar één lijntje: Almelo-Marienberg. Rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. Verder stelt het geen drol voor, vooral vanwege de dramatisch slechte aansluitingen in Marienberg.
Connexxion heeft twee DH1-wadlopers omgedoopt tot Veenexpress en voert daarnee de diensten uit. In de spits worden beide veenexpressen bijgestaan door een Lint van Syntus.

Interieur en exterieur.


NS Reizigers
diesel
Bij NSR is de verscheidenheid weer wat groter.
Ook NSR exploiteert nog drie diesellijnen (Enschede-Zwolle, Zwolle-Kampen en Nijmegen-Roermond), en maakt daarvoor uitsluitend gebruikt van de tweedelige DM’90/Buffels. Wat moderner dan de wadlopers van NoordNed en Connexxion, en wat stiller dan de nieuwere Lints van Syntus.

NS-Regio heeft de aanbesteding gewonnen voor Apeldoorn-Zutphen.


Een Buffel van binnen en van buiten. Op de buitenfoto staat twee stellen gekoppeld.

electrisch
En omdat een groot deel van Nederland nu eenmaal geëlektrificeerd is, wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van elektrische treinstellen en locs omdat die over het algemeen wat goedkoper in het gebruik zijn.

De getrokken treinen worden aangedreven door een loc uit de 1700 of 1800 serie. Deze zijn vrijwel identiek, alleen is de 1700 ietsje nieuwer, en heeft wat meer mogelijkheden wat betreft multitractie (samenwerken met een andere 1700) en Dubbeldeksmaterieel (alleen DD-AR, DDM-1 wordt met 1800'en gereden).
Getrokken treinen zijn vooral te vinden op de langere intercity trajecten als Venlo-Den Haag (met ICK), Maastricht/Heerlen-Haarlem, en wat kortere (spits)routes daarbinnen als bijvoorbeeld Eindhoven-Utrecht.
De inzet in de treinserie 800/900 Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Eindhoven-Heerlen/Maastricht zal vanaf december 2006 ten einde komen als hier IRM op ingezet gaat worden. Hiermee zal van/naar Alkmaar worden gereden. Ook wordt er niet meer alternerend naar Maastricht of Heerlen gereden, maar zal voortaal gesplitst worden in Sittard waardoor de IC’s elke halfuur naar deze plaatsen gaat rijden.

Achter de locs uiteraard de nodige voorzieningen voor het vervoer van reizigers, iets dat wat gemakkelijker gaat door het aanbrengen van deuren, waarin ter meerdere glorie van de reiziger nog banken staan ook.
Momenteel zijn er (ruwweg) drie series rijtuigen: ICR, ICRm en ICK. Afkortingen komen wel meer terug in dit topic dus een kleine uitleg: ICR = InterCityRijtuig (niet meer in dienst), ICRm = gemoderniseerde ICR (met oa airco en nieuwe bankjes) en de ICK zijn eigenlijk 2e hands Duitse rijtuigen voor de korte termijn (vandaar de 'K') die zijn gekocht (voor een miljoen per stuk) om wat extra zitplaatsen te verzorgen, wat destijds hard nodig was. Na een halfjaar rust, zijn recentelijk weer meer rituigen ICK in dienst gekomen, om via schuifacties met IRM een DD-AR de wegvallende stellen plan V op te kunnen vangen, die wegens verstreken onderhoudstermijnen aan de kant gingen. Ook een hoge defectenstand in IRM (gesmolten stuifsneeuw in electr. circuit) en ICM (nieuwe compressoren zijn storingsgevoelig) Met de ingang van dienstregeling 2007 zijn er zoveel extra treinen dat alle ICK weer in dienst zal komen. Niet in de laatste plaats omdat er 60 rijtuigen ICRm aan HSA worden verhuurd voor inzet op de HSL-Zuid.
ICR en ICRm werd door elkaar gebruikt tijdens de rivisie - die nu vrijwel afgerond is- op de trajecten Maastricht/Heerlen-Haarlem, waar ICK eigenlijk alleen maar tussen Eindhoven/Venlo-Den Haag rijdt.
Hoe eea er van binnen en van buiten uitziet, zie de foto'jes.

Een 1700 loc met een sliert ICR en ICRm-rijtuigen en een ICRm tweede klas interieur.


Een ICR 1e klas interieur voor en na de verbouwing tot ICRm.


Het ICK van buiten.

Nu is zo'n loc aan één kant wat lastig als men op het eindpunt om moet draaien. Daarom worden sommige ICR-bakken (weer zo'n treinterm, is gewoon 'treindeel' of 'rijtuig') voorzien van een zgn. stuurstand type: BDs); een cabine vanwaaruit de loc bediend kan lopen die de trein dan niet trekt maar duwt. Zo kan op het eindpunt bijvoorbeeld in geval van vertraging sneller gekeerd worden. Deze stuurstanden worden vooralsnog alleen ingezet op Haarlem-Limburg.


Andere getrokken/geduwde treinen van NSR zijn de 'oude dubbeldekkers': DDM-1 en DD-AR. DDM-1 zijn lange DD-stammen met een 1800-loc, van binnen harde rode banken. De stuurstanden zijn voorzien van de afbeelding van een bedreigde diersoort. DDM-1 bakken zijn ook af en toe te vinden tussen Maastricht/Heerlen en Haarlem, waar 12 bakken ICR blijkbaar te weinig zitplaatsen leveren. Dan lopen er één of twee DDM-1's in mee. Bij instroom van de stuurstand (BDs) in deze treinseries, zullen de dubbeldeks bakken gewoon in dienst blijven.
De huidige verwachting is dat alle DDM-rijtuigen worden gemoderniseerd zodat ze IC-waardig worden qua comfort.

DD-AR is wat korter (stammen van 4) en heeft groene en blauwe bankjes (2e respectievelijk 1e klas). Om loc's vrij te maken voor andere werkzaamheden is bij sommige DD-ARstammen (een stam is een min of meer vaste combinatie van loc+rijtijgen) de (1700)loc vervangen door een half-dubbeldeks motorwagen waarbij je boven kan zitten en de benedenverdieping vol staat met de motoren.

Een maal geduwd mat, en een (smerige) motorwagen.

De Panda

2e en 1e klas interieur: de zelfde banken als in SGM3.


...en van binnen. De groene bankjes is de 2e klas, de blauwe 1e klas.

Buiten het getrokken mat, wordt er ook gebruikt gemaakt van treinstellen. Achtereenvolgens ICM, DD-IRM, SM90, plan V, plan T en SGM.

De treinstellen voor de lange afstand, is natuurlijk het ICM (ook: Koploper). Vooral te vinden in het noorden en oosten van het land. Door de doorloopkop (die om debiele reden overigens buiten dienst sedert enige maanden, en bij revisie dicht gelast zal worden) en snelle koppeling is het mogelijk om onderweg te combineren met een ander treindeel, als versterking of vanuit een andere plaats. Andersom natuurlijk ook.
De treinen combineren en splitsen op de volgende routes:
Amsterdam/Schiphol-Amerfoort (koppelen)-Enschede
Den Haag/Rotterdam-Utrecht(kop.)-Zwolle(ontkopp.)-Groningen/Leeuwarden.
Elk halfuur wisselen de bestemmingen zodat bijvoorbeeld vanuit Enschede eens per uur naar Amsterdam/Schiphol kan worden gereist, en een halfuur later naar Den Haag/Rotterdam. De treinseries (qua dienstregeling dus) zijn zo ontworpen dat altijd in Amersfoort een cross-platform overstap is op de andere trein.
Verder wordt het ICM ingezet als (luxe!) stoptrein op Zwolle-Groningen en Deventer-Almelo, als IC op Eindhoven-Utrecht.
Foto's:

Een close-upje van de doorloopkop, en een frontshot met (uiteraard) gesloten kopdeuren.

De Koploper rijdt in twee varianten rond: drie en vier bakken. Het verschil is (behalve ruim 26 meter lengte) een extra setje motoren. De langste reizigerstreinen van het land bestaan uit 5 ICM3'tjes (403 meter!) en bieden aldus aan 935 personen een zitplaats. Verder rijden er nog een paar speciale koplopers rond. De eerste is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Mendini en maakt reclame voor het eveneens door Mendini ontworpen Groninger museum. De 4444 is een vier baks ICM, maar heeft, itt een gewone ICM4, 2 bakken (de helft dus) aan 1e klas plaatsen, waar dat normaal slecht 1 bak (een kwart) is.

Mendini-interieur, balkon en 1e klas.

Mendini van buiten (witte deuren), en de 4444 in de sigarettenrook.

Tijdens de boekenweek was er nog een kinderboeken stel, en met de Spelen van nu in Turijn (waar NS sponsor van is), rijden er ook drie Olympische ICM’s en twee IRM’s rond.(4201,4240,4241,9525,9520) Er is ook een Olymische Thalys, maar die staat nog op reserve tot 25 februari.Aanvulling, deze thalys heeft de sporters op 26 februari terug naar Zwolle gebracht en is nu waarschijnelijk z'n bestickering al weer kwijt.

Het nieuwste spul van NSR is de DD-IRM; dubbeldeks interregio mat. Wordt gebruikt op allerhande IC en sneltreintrajecten, en soms als stoptrein. Nadat er oorspronkelijk alleen drietjes en viertjes waren (u raad het al, 3 respectievelijk 4 bakken lengte), werden deze in het kader van de zitplaatskansverhoging omgebouwd tot viertjes (de drietjes) en zesjes (de viertjes). Ook zijn er helemaal nieuwe viertjes en zesjes besteld. Waar de 'standaard' treinen met 12 bakken (de max lengte bij getrokken mat.) ICR nog niet genoeg zijn, wordt 2*IRM6 ingezet, met een capaciteit van bijna 1150 personen. Nu het reizigersvervoer wat terugloopt, komt NSR om in de IRM-stellen en ze weten van gekheid niet wat ze er mee moeten doen, dus ze komen de komende tijd op de gekste plaatsen in dienst, bijvoorbeel op Venlo-Haarlem. Op Heerlen/Maastricht-Haarlem rijden al twee setjes van twee zesjes gekoppeld om alle reizigers van de perrons in de trein te kunnen krijgen.
En natuurlijk weer de foto's...

1e en 2e klas interieur, beide van de nieuwe stellen, danwel de nieuwe tussendelen van de verlengde stellen. Nu staan op één verdieping de stoelen ook achter elkaar (coach) omdat 'men' dit fijner zou vinden bij drukte.

verlengd IRM (VIRM6) van de buitenkant.

Een wat minder bekend treinstel was de SM90, ofwel Railhopper. Qua technologie voorloper van de al besproken IRM en qua inrichting en uiterlijk voorloper van de DM’90. Is een experimenteel treinstel bedoeld om de (hierna volgende) stellen mat'64 te vervangen als stoptrein, alleen door de vele problemen (drie verschillende computersystemen, en er zit meer elektronica in een SM90 dan in een TGV) zijn er nooit meer dan negen gekocht. Het gebeurde regelmatig dat ze weer alle negen in Zwolle aan de kant staan, al mogen ze tegenwoordig weer als los treinstel rijden, waar vroeger altijd met twee stellen moest worden gereden zodat het evt. defecte stel gesleept kon worden door het tweede stel. Door de zeer brede body van de trein, waren in den beginne enkele stellen in de tweede klas voorzien van 2+3 opstelling en mocht niet overal worden gereden in verband met uitstekende stukken trein.
Tegenwoordig is de indeling (in beide klassen, net als DM’90) 2+2, en is de inzet beperkt tot Zwolle-Emmen. Als ze werken is het echter één van de fijnste treinen van het land.
Helaas worden de rumoeren omtrent het verdwijnen (op reserve, verkoop....) de laatste tijd steeds sterker, dus wil je nog zo’n technisch geavanceerd stel meemaken: grijp je kans!
Per december 2005 staan deze high-tech stellen terzijde in Onnen
Wederom fotootjes.

1e klas interieur (zo ruim dat je niet met je poten op de bank tegenover je kunt zitten), en de rolstoellift.

En van de buitenkant ziet het ding er zo uit.

Het mat dat door de Railhopper/SM’90 vervangen zou moeten worden, is het mat'64, onder te verdelen in de tweedelige plan V en de vierdelige plan T. Recentelijk wordt aardig wat mat'64 aan de kant gezet dan wel gesloopt omdat men anders geen diensten genoeg heeft voor de de nieuwe IRM-instroom, en omdat het spul na ruim 40 jaar technisch op is. Plan V rijdt rond in vele kleuren (qua interieur) en deelseries, dit komt door de grootte van de series (er zijn er bijna 250 gebouwd) en de dus niet gelijktijdige revisie. De oudste zijn 10 jaar ouder dan de nieuwste.
Plan T is wel één serie, en die zien er alle 30 ruwweg hetzelfde uit van buiten en binnen..
De belangrijkste overeenkomst is dat beiden gehaat worden voor hun krottigheid en harde bankjes. Bij drukte zit je met je knieën in je nek en in de nek van de persoon tegenover je. Plan V's zijn overigens wat nieuwer dan de T's, en zijn de laatste stellen die in Nederland (Werkspoor) gebouwd zijn, al zijn de nieuwere series al in het buitenland in elkaar gezet.
De selectieprocedure voor vervangers is al een tijd bezig, en verwacht wordt dat dit jaar toch eindelijk eens besloten wordt waarmee mat'64 vervangen gaat worden. Het zit er dik in dat het deze keer geen speciaal Nederlands product wordt, maar een kant-en-klaar trein.

Een T en een V.

Ook een V'tje, maar in een ander kleurtje komt het toch sympatieker over.

Tenslotte rijdt in de randstad nog wat SGM (stadsgewestelijk materieel) rond. Te zien in drie smaken: de tweebaks Citypendel en de driebaks Sprinter. Van de laatste zijn inmiddels ook weer gereviseerde exemplaren te zien: de SGMm.
De Citypendels zijn eigenlijk alleen te vinden op de Zoetermeer Stadlijn: een inefficiënte spoorlus in de vorm van een krakeling met meer dan 10 haltes in Zoetermeer, bekend als aggressielijn.
De Sprinters (drietjes) zijn in de zgn 'ruime randstad' te zien, op Utrecht-Rotterdam, Utrecht-Rhenen, Rotterdam-Hoek van Holland, en in de hoek Haarlem-Uitgeest-Amsterdam en nog zo wat trajecten in die hoek.
Door de vele deuren en het snelle optrekken (helaas max 125 km/uur), zijn ze uitermate geschikt voor drukke trajecten met veel stops. Sinds vorig jaar zijn de eerste Sprinters weer terug uit Denemarken, en daarmee voerde NS Commercie het product 'Sprinter' in, ipv gewone stoptrein. De indeling van binnen is wat opener, alleen het verschil tussen 1e en 2e klas is compleet verwenen.

SGM2 (citypendel) en SGM3 (sprinter)

SGMm van binnen en buiten.

NS Internationaal
NSI houdt zich (naast verlies lijden) vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur)
Amsterdam-Keulen (5x per dag)
Schiphol-Berlijn (4x per dag)
Amsterdam-Parijs (wisselend)

De verbinding naar België loopt goed en is altijd goed gevuld, net als de treinen naar Berlijn, al wil men graag laten geloven dat ze hier verlies op lijden. M.i.v. december 2003 is dus 1 van de 5 ritten geschrapt. M.i.v. december 2006 zal deze serie 140 gekoppeld worden aan het binnenlandse IC-net, net alle problemen van dien, als niet-koppelbaarheid met ICM (hoewel dat minder een probleem is doordat vanaf december 2006 Amersfoort-Amsterdam totaal los komt te liggen van de rest van de Noord-Oost IC’s) en het feit dat binnenlands treinen veel voller zitten dan deze Duitse 6 bakken (+3 Nederlandse versterkingsrijtuigen). Bovendien kunnen reizigers niet meer rechtstreeks van/naar Enschede.
De verbinding met Keulen wordt verzorgd door ICE's, wat vooralsnog geen doorslaand succes is, niet in de laatste plaats vanwege de prijs al is NSI tegenwoordig qua prijs met Ryanair/Easyjet aan het concurreren.


ICE, buitenkant en 1e klas int (met dvd/cd)


meerspannings BNL-loc (NMBS), en 2e klas interieur (idd ICRm van NS).
De loc kan in Nederland en België rijden (1500 en 3000V) en is eigendom van de NMBS. De rijtuigen zijn van NS en voorzien van een rode (NMBS kleur) raamband icm met het gele van NS. Regelmatig rijden er ook blauw-gele tussen, dat komt door de ombouwactie naar ICRm die ook voor het BNL-spul geldt.


Bij gebrek aan meerspanningslocs wordt de IC vanuit Berlijn in Bad Bentheim overgenomen door een Nederlandse loc.


Thalys.

Overig internationaal
Hier alleen maar wat foto's.
Op Enschede-Munster/Dortmund rijden Bauheihe 643 en 624. De eerste komt ook in Heerlen vanuit Aachen, de laatste in Nieuweschans vanuit Leer. In Enschede zijn deze oudjes met het verlenen van de concessie aan de PEG verdwenen.


Op Roosendaal-Antwerpen:



Maastricht-Luik:
De AM86 doet dienst op Maastricht-Luik

(foto: treinfoto.be)


Venlo-Hamm:


Overig binnenland
Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
De tweede komt vooral doordat er geen tijd was om de huidige stoptreinen ook nog op castellum te laten stoppen. Nu rijden er twee trams van de HTM, evenals op de Rijn-Gouwelijn, waar NS samenwerkt met de HTM. De laatste is zo'n succes dat inmiddels de helft van de reizigers aldaar een andere vorm van vervoer heeft gevonden.


Het trammetje op Houten-Houten Castellum (foto: Nico Spilt)


A32 tram op de Rijn-Gouwe-lijn.


Als er zaken zijn die verder nog onduidelijk zijn, vraag maar raak in dit topic!!
deze OP is hier te vinden
  zondag 23 april 2006 @ 14:11:50 #2
67385 ROG
Go on, say it.
pi_37211988
quote:
Op zondag 23 april 2006 13:54 schreef Carport het volgende:
Je kan alleen geld terug krijgen als de verstoring ongepland was. Werkzaamheden die aangekondigd zijn vallen daar niet onder.
Nee maar het ging erom wat er eigenlijk met 1e klas reizigers en busvervoer geregeld wordt.
pi_37212140

Merk en type: BDs
Eigenaar: NS
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Klein stationnetje in Overijssel tussen Deventer en Zwolle
Datum: 7-5-2004
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
  zondag 23 april 2006 @ 14:22:06 #4
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37212443
quote:
Op zondag 23 april 2006 14:11 schreef ROG het volgende:

[..]

Nee maar het ging erom wat er eigenlijk met 1e klas reizigers en busvervoer geregeld wordt.
Niets. Pech. Het leven is onrechtvaardig.

Tevens treinvrijeperiode.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  zondag 23 april 2006 @ 14:24:23 #5
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_37212526
quote:
Op zondag 23 april 2006 14:14 schreef Alexxxxx het volgende:
[afbeelding]
Merk en type: BDs
Eigenaar: NS
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Klein stationnetje in Overijssel tussen Deventer en Zwolle
Datum: 7-5-2004
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
Locatie is Olst denk ik, aan de bocht te zien.
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
  zondag 23 april 2006 @ 14:54:06 #6
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37213599
quote:
Op zondag 23 april 2006 14:24 schreef JDude het volgende:

[..]

Locatie is Olst denk ik, aan de bocht te zien.
Zou zomaar kunnen, mits Wijhe een recht perron heeft.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37213651
mja, ik vermoedde ook Olst, maar zekerheid heb ik niet.

Ik kreeg op een treineforum btw te horen dat ik deze trein in de spits op het traject Zwolle-Amsterdam op de foto heb gezet Absolute onzin dus


En de foto past toevallig nog in het gesprek ook, ik moest daar uit de trein stappen om met de bus verder naar Zwolle te gaan.
pi_37213660
Jep dat heeft ie. Heb een jaar lang 4x per week heen en weer gependeld tussen Friesland en Arnhem. Toen ik nog in Arnhem woonde
pi_37214052
quote:
Op zondag 23 april 2006 14:54 schreef Duvel het volgende:

[..]

Zou zomaar kunnen, mits Wijhe een recht perron heeft.
Als het Wijhe of Olst moet zijn is het Olst, Wijhe heeft idd een recht perron en Olst ligt in een bocht.
  zondag 23 april 2006 @ 15:43:18 #10
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37215104
quote:
Op zondag 23 april 2006 15:07 schreef contra het volgende:

[..]

Als het Wijhe of Olst moet zijn is het Olst, Wijhe heeft idd een recht perron en Olst ligt in een bocht.
OK, opgelost, slotje!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 23 april 2006 @ 18:04:05 #11
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37219685
eigenlijk moet er nog een foto van het ICK interieur bij in de OP, vind je niet?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37225463
quote:
Op zondag 23 april 2006 18:04 schreef Dr_Flash het volgende:
eigenlijk moet er nog een foto van het ICK interieur bij in de OP, vind je niet?
mja mischien ooit nog eens compleet nieuwe pics in de OP duwen
pi_37225752
quote:
Op zondag 23 april 2006 20:51 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

mja mischien ooit nog eens compleet nieuwe pics in de OP duwen
Ooit nog eens een compleet nieuwe OP maken
pi_37225786
quote:
Op zondag 23 april 2006 21:00 schreef Carport het volgende:

[..]

Ooit nog eens een compleet nieuwe OP maken
Kan ook! deze wordt stoffig
  Heeft over alles een mening 2022 zondag 23 april 2006 @ 21:15:18 #15
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37226334
wie gaat dat doen dan?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37229250
quote:
Op zondag 23 april 2006 21:15 schreef Dr_Flash het volgende:
wie gaat dat doen dan?
ik niet, daarvoor heb ik te weinig verstand van treinen, ik ben wel beried wat foto's ter beschikking te stellen
  zondag 23 april 2006 @ 23:46:39 #17
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37230678
quote:
Op zondag 23 april 2006 23:08 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

ik niet, daarvoor heb ik te weinig verstand van treinen, ik ben wel beried wat foto's ter beschikking te stellen
Ik doe het ook niet, want ik eh, vind hem nu al te lang...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37230721
quote:
Op zondag 23 april 2006 23:46 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ik doe het ook niet, want ik eh, vind hem nu al te lang...
allemaal een stukje
pi_37230824
Heeft iemand dat ding überhaupt wel eens helemaal doorgelezen
pi_37230911
quote:
Op zondag 23 april 2006 23:51 schreef Carport het volgende:
Heeft iemand dat ding überhaupt wel eens helemaal doorgelezen
Ja, meerdere keren. Toen ik in 2004 begon met treinen fotograferen had ik er 0 verstand van, en zocht ik hierin de OP op wat ik op de foto had gezet. Derhalve is de OP erg leerzaam voor me geweest.
  zondag 23 april 2006 @ 23:56:26 #21
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37230973
quote:
Op zondag 23 april 2006 23:54 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Ja, meerdere keren. Toen ik in 2004 begon met treinen fotograferen had ik er 0 verstand van, en zocht ik hierin de OP op wat ik op de foto had gezet. Derhalve is de OP erg leerzaam voor me geweest.
Ja, je moet ergens je kennis vergaren inderdaad, leuk dat dat hier lukt! Als ik 'm zou schrijven zou ie achterlijk lang worden, en ik ben ook niet van alles op de hoogte, dus... Misschien ieder zijn eigen niche-OP-deel?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37231334
Oké, dan is het inderdaad wel handig/leuk/leerzaam als het er in blijft staan.

Als iedereen zijn eigen onderdeel typt, wat denk ik wel het handigst is, wie zou dan welk stuk willen doen? Ik kan op zich best wat over ICK schrijven, daar reis ik regelmatig mee namelijk. Met wadlopertjes heb ik bijvoorbeeld weer helemaal niks.
  maandag 24 april 2006 @ 00:15:24 #23
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37231651
Ik weet bijna zeker dat ie, als iedereen zijn eigen materieel beschrijft, echt achterlijk lang wordt. Kunnen we de Fok-wiki niet uitbreiden met een apart treinendeel?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  maandag 24 april 2006 @ 00:18:05 #24
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_37231754
quote:
Op maandag 24 april 2006 00:05 schreef Carport het volgende:
Oké, dan is het inderdaad wel handig/leuk/leerzaam als het er in blijft staan.

Als iedereen zijn eigen onderdeel typt, wat denk ik wel het handigst is, wie zou dan welk stuk willen doen? Ik kan op zich best wat over ICK schrijven, daar reis ik regelmatig mee namelijk. Met wadlopertjes heb ik bijvoorbeeld weer helemaal niks.
Same here... ik heb eigenlijk alleen enigszins regelmatig met ICK, IRM en ICR(m) gereisd.
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
pi_37232842
quote:
Op zondag 23 april 2006 15:07 schreef contra het volgende:

[..]

Als het Wijhe of Olst moet zijn is het Olst, Wijhe heeft idd een recht perron en Olst ligt in een bocht.
bovendien heeft olst een eiland, Wijhe niet
dag
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 24 april 2006 @ 09:08:58 #26
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37236029
quote:
Op maandag 24 april 2006 00:15 schreef Duvel het volgende:
Ik weet bijna zeker dat ie, als iedereen zijn eigen materieel beschrijft, echt achterlijk lang wordt. Kunnen we de Fok-wiki niet uitbreiden met een apart treinendeel?
Dat, of anders wat meer treinentopics binnen PTA Bijvoorbeeld aparte topics over ICM/ICR/ICK, een over SGM/DH/Buffel/Lint/Mat64, een over historisch mat (54, blauwe engel, stoom etc)

Of een onderverdeling op tractie: stoom <> diesel <> draad. Blijkt dat die groepen elk aparte liefhebbers aantrekken, vaak, soms, af en toe, meestal

Ik opper maar wat ideetjes
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37242452
of een personenvervoer en goederenvervoer topic... speciaal voor tfz en andere liefhebbers
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 24 april 2006 @ 13:28:49 #28
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37242481
ja handig, dit is het personenvervoertopic en in het goederentopic zit niemand
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 24 april 2006 @ 17:25:55 #29
61143 Bullit
lalalalalala
pi_37249880
Heel leuk zo'n treinentopic, maar zijn er bij jullie ook mensen die aan modeltreinen doen? Zo ja, foto's graag
pi_37251883


vandaag een goederensliert met 2 van deze locs er voor damn dat maakt een lawaai bij het op trekken
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 24 april 2006 @ 18:44:32 #31
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37252135
supervette locs zijn dat idd ja ik krijg ze steeds net niet goed op de foto ')
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37252178
quote:
Op maandag 24 april 2006 18:44 schreef Dr_Flash het volgende:
supervette locs zijn dat idd ja ik krijg ze steeds net niet goed op de foto ')
is ook niet van me zelf hoor

maar wat voor model/type ist? B) want als je ze hoort zou je denken dat er echt BRUUT veel vermogen in zit
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 24 april 2006 @ 18:46:54 #33
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37252200
quote:
Op maandag 24 april 2006 18:45 schreef Ou-Tannu het volgende:
t als je ze hoort zou je denken dat er echt BRUUT veel vermogen in zit
Dat denk ik ook wel ja, maar ik weet er verder ook geen specs van
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37252226
quote:
Op maandag 24 april 2006 18:46 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Dat denk ik ook wel ja, maar ik weet er verder ook geen specs van
bah :p

een 6400 series maakt iig minder lawaai :'p

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
EMD Classification:   JT42CWR - "Class 66"   
Built At:   General Motors/EMD - London, Ontario (Canada)   
Wheel Arrangement:   CO–CO   
Engine:   General Motors 12N-710G3B-EC : 2.462 kW (3.300 HP) at 904 rpm   
Traction Alternator:   General Motors AR8PHEH   
Auxiliary Alternator:   General Motors CA6B   
Traction Motors:   General Motors D43TR Axle Hung (6x)   
Power At Rail:   2.240 kW (3.000 HP)   
Trucks:   HTCR-E   
Gear Ratio:   81:20   
Wheel Diameter:   1,067 m.   
Sanding Equipment:   8 x 42,5 litre carbody mounted sand boxes with air delivery (50 kg per box)   
Maximum Speed:   120 km/h   
Maximum Tractive Effort:   409 kN   
Continuous Tractive Effort:   260 kN at 25.6 km/h   
Length:   21,35 m.   
Width:   2,64 m.   
Height:   3,91 m.   
Maximum Weight:   126.000 kg.   
Brake System:   Westinghouse PBL3 Air Brake   
Brake Force:   68.000 kg.   
Fuel Capacity:   6.550 lit.   
Minimum Curve:   80 m. (radius)   
Multiple Working:   JT26CW-SS, JT42CWR and JT42HW-HS (Class 59, Class 66 and Class 67)


[ Bericht 74% gewijzigd door Ou-Tannu op 24-04-2006 18:54:08 ]
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 24 april 2006 @ 19:01:52 #35
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37252581
126 ton wh00t da's altijd NOG 14 ton zwaarder dan de 1200 serie

en 3300 PK valt me smerig tegen eigenlijk.... Daar gaat iedere 1600 toch ruim overheen

Wat is die sanding equipment voor iets? Dat kunnen ze voor de wielen droppen voor een noodstop of zo?

Fuel capacity 6550 liter... Mwoa, wat zou zo'n ding verbruiken eigenlijk, met 60 bakken erts en kolen aan de haak? Dan is die 6 kuub toch zo op?

Oh ja, hoe HEET dat kutding nou? "Class 66" maar dan?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37252765
quote:
Op maandag 24 april 2006 19:01 schreef Dr_Flash het volgende:
126 ton wh00t da's altijd NOG 14 ton zwaarder dan de 1200 serie

en 3300 PK valt me smerig tegen eigenlijk.... Daar gaat iedere 1600 toch ruim overheen

Wat is die sanding equipment voor iets? Dat kunnen ze voor de wielen droppen voor een noodstop of zo?

Fuel capacity 6550 liter... Mwoa, wat zou zo'n ding verbruiken eigenlijk, met 60 bakken erts en kolen aan de haak? Dan is die 6 kuub toch zo op?

Oh ja, hoe HEET dat kutding nou? "Class 66" maar dan?
moaw daarom rijden ze met 2 locs :'D! nog zwaarder nog meer PK

Denk dat dat zanden is voor gladde sporen enzo? zand er op wordt die wat stroef ( ijzel? )

jammer dat nergens de inhoud van de motor te vinden is

1EMD Classification:   JT42CWR - "Class 66"


JT42CWR zou die heten,

volgens google haalt die 1200 miles op 1 tank

[ Bericht 5% gewijzigd door Ou-Tannu op 24-04-2006 19:15:02 ]
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 24 april 2006 @ 19:20:27 #37
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37253168
quote:
Op maandag 24 april 2006 19:07 schreef Ou-Tannu het volgende:
jammer dat nergens de inhoud van de motor te vinden is
Ben ik ook wel benieuwd naar ja, een blauwe engel had al 14 liter cilinderinhoud (en 193 kW vermogen )
quote:
JT42CWR zou die heten,
Ja, dat bekt ook zo lekker Ik vind DD-IRM al te lang eigenlijk
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37253256
quote:
Op maandag 24 april 2006 19:20 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ben ik ook wel benieuwd naar ja, een blauwe engel had al 14 liter cilinderinhoud (en 193 kW vermogen )
[..]

Ja, dat bekt ook zo lekker Ik vind DD-IRM al te lang eigenlijk
moauw de DEtjes zijn wel een STUKJE ouder dan deze monsters he
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 24 april 2006 @ 19:34:00 #39
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37253599
Mwoa, zo cutting edge zijn die monsters van je niet hoor, lijkt me
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 24 april 2006 @ 19:34:57 #40
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37253627
quote:
Op maandag 24 april 2006 19:07 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

moaw daarom rijden ze met 2 locs :'D! nog zwaarder nog meer PK

Denk dat dat zanden is voor gladde sporen enzo? zand er op wordt die wat stroef ( ijzel? )

jammer dat nergens de inhoud van de motor te vinden is
[ code verwijderd ]

JT42CWR zou die heten,

volgens google haalt die 1200 miles op 1 tank
't Ding wordt normaal "Class 66", of "Klaas" genoemd. Door de spotters dan (en voor zover ik weet). Ze worden in Canada gebouwd, zie boven, en in Nederland rijden bijna alle goederenvervoerders ermee geloof ik. Ze zijn vaak geleased van grote leasemaatschappijen. Tilburg is de werkplaats die ze geschikt maakt voor inzet in Europa. Ik weet niet precies wat de motorinhoud is. Ik heb wel een foto van de motor, maar die komt later want de bel ging net voor de pizza's.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  maandag 24 april 2006 @ 19:39:57 #41
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37253819
Als we het toch over diesels hebben...

"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 24 april 2006 @ 19:43:39 #42
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37253970
Op welk station is dat? Kan het bordje NET niet lezen, maar die CTA is mij nergens anders bekend dan op de lijn Zwolle- Emmen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 24 april 2006 @ 19:45:26 #43
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37254038
quote:
Op maandag 24 april 2006 19:43 schreef Dr_Flash het volgende:
Op welk station is dat? Kan het bordje NET niet lezen, maar die CTA is mij nergens anders bekend dan op de lijn Zwolle- Emmen
Helaas, u gaat niet door voor de koelkast.

Om de Emmerlijn staan deze:

(troostprijs als je weet op welk station deze foto is gemaakt)

Die nieuwe CTA's komen in het bedieningsgebied van post Amf, in dit geval te Putten.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 24 april 2006 @ 19:48:30 #44
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37254156
ah okee, en die is dan Hardenberg, want de sneltrein stopt niet op Gramsbergen.

Gatver ik heb die Emmerlijn ooit 1 keer "for the record" gedaan.. Moet maar even wat bijscholing doen daar Ook op het lijstje voor 7 mei

ga ik nog door voor het tosti-ijzer?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 24 april 2006 @ 19:51:10 #45
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37254256
quote:
Op maandag 24 april 2006 19:48 schreef Dr_Flash het volgende:
ah okee, en die is dan Hardenberg, want de sneltrein stopt niet op Gramsbergen.

Gatver ik heb die Emmerlijn ooit 1 keer "for the record" gedaan.. Moet maar even wat bijscholing doen daar Ook op het lijstje voor 7 mei

ga ik nog door voor het tosti-ijzer?
Nee, de troostprijs is een onscherpe foto van plan U met een oranje koploper
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 24 april 2006 @ 20:01:42 #46
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37254674
kut ik wou een tosti-ijzer
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37254746
quote:
Op maandag 24 april 2006 13:27 schreef Zug-Chef het volgende:
of een personenvervoer en goederenvervoer topic... speciaal voor tfz en andere liefhebbers
V.w.b. goederenvervoer zijn er al andere (en betere) plekken. Ik zie sowieso het vorodeel van meerdere topics t.o.v. de huidige opzet niet.
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 24 april 2006 @ 20:08:01 #48
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37254933
quote:
Op maandag 24 april 2006 20:03 schreef Tfz het volgende:

[..]

V.w.b. goederenvervoer zijn er al andere (en betere) plekken. Ik zie sowieso het vorodeel van meerdere topics t.o.v. de huidige opzet niet.
Nou, ik vind eigenlijk dat de T, die in PTA toch VOOR de A komt, wel een beetje ondervertegenwoordigd is eigenlijk. Over iedere dooie distributieriem of klepveer bij een auto is wel een topic, en ALLES over treinen gaat in EEN topic (nou, misschien 3 dan). En ik lees af en toe dat er wel behoefteis aan ruimte voor meer, zoals ook voor modelspoor bijvoorbeeld. Het lijkt me helemaal niet raar om bijvoorbeeld een stoom, een diesel, een draad en een modelspoortopic te doen of zo.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37255763
quote:
Op maandag 24 april 2006 20:08 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nou, ik vind eigenlijk dat de T, die in PTA toch VOOR de A komt, wel een beetje ondervertegenwoordigd is eigenlijk. Over iedere dooie distributieriem of klepveer bij een auto is wel een topic, en ALLES over treinen gaat in EEN topic (nou, misschien 3 dan). En ik lees af en toe dat er wel behoefteis aan ruimte voor meer, zoals ook voor modelspoor bijvoorbeeld. Het lijkt me helemaal niet raar om bijvoorbeeld een stoom, een diesel, een draad en een modelspoortopic te doen of zo.
Er zijn vaka genoeg kleinere topics over treinen geweest, zo ook over modelspoor, enzovoort, maar stuk voor stuk bloeden ze dood. Maar er is niemand die je tegenhoud een topic te openen. Je ozu toch ook een topic over de nieuwe dienstregeling maken? Ga je gang.

Vandaag had ik eindelijk eens geluk bij de rail terminal



Merk en type: BREL Class 58
Eigenaar: ACTS
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Leeuwarden
Datum: 23-04-2006
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
Bijzonderheden: treinnummer 5811, Het oorspronkelijke nummer was 58039. Het is een zesassige loc (CoCo), waarvan er tusen 1983 en 1987 50 zijn gebouwd. Tweedehandsje uit Engeland
  maandag 24 april 2006 @ 20:32:51 #50
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37255996
Hier de motor van een Class 66 loc, helaas nog ingebouwd:



En hier nog een paar Klazen, buiten de werkplaats te Tilburg:

Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37256250
quote:
Op maandag 24 april 2006 20:27 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]
Vandaag had ik eindelijk eens geluk bij de rail terminal
Mag een ieder daar eigenlijk vrij naar binnen wandelen ?
pi_37256277
quote:
Op maandag 24 april 2006 20:08 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nou, ik vind eigenlijk dat de T, die in PTA toch VOOR de A komt, wel een beetje ondervertegenwoordigd is eigenlijk. Over iedere dooie distributieriem of klepveer bij een auto is wel een topic, en ALLES over treinen gaat in EEN topic (nou, misschien 3 dan). En ik lees af en toe dat er wel behoefteis aan ruimte voor meer, zoals ook voor modelspoor bijvoorbeeld. Het lijkt me helemaal niet raar om bijvoorbeeld een stoom, een diesel, een draad en een modelspoortopic te doen of zo.
Aan de andere kant, gewoon lekker 1 topic bijhouden om te lezen is wel makkelijker dan 5 verschillende...
pi_37257114
quote:
Op maandag 24 april 2006 20:38 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Mag een ieder daar eigenlijk vrij naar binnen wandelen ?
Nee, absoluut niet.
  Heeft over alles een mening 2022 maandag 24 april 2006 @ 21:04:50 #54
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37257443
quote:
Op maandag 24 april 2006 20:27 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Er zijn vaka genoeg kleinere topics over treinen geweest, zo ook over modelspoor, enzovoort, maar stuk voor stuk bloeden ze dood. Maar er is niemand die je tegenhoud een topic te openen. Je ozu toch ook een topic over de nieuwe dienstregeling maken? Ga je gang.
Oh ja dat was ik ook he

nou ja, nou ff bezig met een ander projectje
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  maandag 24 april 2006 @ 23:45:11 #55
139407 jorienvdherik
Feyenoord KNVB Beker 07-08
pi_37265092
tvp morgen waarschijnlijk weer naar den haag
dan maar met een trein naar centraal en vanaf daar een irm naar holland spoor
pi_37265444
waarom rijdt er geen trein dóór Dld in vanuit Enschede?
dag
pi_37265521
quote:
Op maandag 24 april 2006 21:04 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Oh ja dat was ik ook he

nou ja, nou ff bezig met een ander projectje
-tje
  maandag 24 april 2006 @ 23:56:21 #58
67385 ROG
Go on, say it.
pi_37265525
"Wat is de maximale snelheid van ICE International tussen Keulen en Frankfurt?"

prijsvraag, WK kaartjes te winnen
pi_37265577
Maximale dienstregelingssnelheid is 300 km/h, maar topsnelheid van de ICE is 330
pi_37270682
quote:
Op maandag 24 april 2006 23:54 schreef petre86 het volgende:
waarom rijdt er geen trein dóór Dld in vanuit Enschede?
Ik snap je vraag niet helemaal... Maar als je bedoelt waarom er geen rechtstreekse trein door Enschede doorrijdt naar Duitsland (Gronau en verder), dan komt dat omdat er geen rechtstreeks spoor ligt. Spoor 4 waar IC op aankomt, is afgesloten net na de overweg. Spoor 5 (treinen naar Duitsland) is afgesloten voorbij het perron (nederlandse kant). Dus vooralsnog is er geen doorgaand treinverkeer mogelijk.

Of was dat je vraag niet ?
pi_37273215
Ja dat is nou net het probleem. Waarom ligt die doorgaande verbinding er niet?
  dinsdag 25 april 2006 @ 12:02:45 #62
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37274935
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 11:03 schreef jaha het volgende:
Ja dat is nou net het probleem. Waarom ligt die doorgaande verbinding er niet?
Om gezeur met toelatingen van materieel en dergelijke te voorkomen? Wellicht?
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 25 april 2006 @ 12:27:50 #63
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_37275739
Dat zou best kunnen.

Overigens was er vandaag een ontsporing van een goederentrein in Roodeschool.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_37283964
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 12:02 schreef Duvel het volgende:

[..]

Om gezeur met toelatingen van materieel en dergelijke te voorkomen? Wellicht?
had duitsland ook geen anderer bovenleiding spanning?
  dinsdag 25 april 2006 @ 16:59:19 #65
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37284035
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 16:57 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

had duitsland ook geen anderer bovenleiding spanning?
De bovenleidingspanning op Enschede-Gronau en Gronau-Dortmund is exact het zelfde als de stoptrein Enschede-Zwolle gebruikt.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37284119
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 16:59 schreef MREn het volgende:

[..]

De bovenleidingspanning op Enschede-Gronau en Gronau-Dortmund is exact het zelfde als de stoptrein Enschede-Zwolle gebruikt.
hmm, en als je heel Duitsland met nederland vergelijkt? of het gewoon overak 1.5kv?
  dinsdag 25 april 2006 @ 17:09:26 #67
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37284369
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 17:01 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

hmm, en als je heel Duitsland met nederland vergelijkt? of het gewoon overak 1.5kv?
Wat ik bedoelde: zowel Wierden-Zwolle als Enschede-Gronau-Dortmund (naar Muenster weet ik niet) helemaal geen bovenleiding hebben.

Over het algemeen is NL 1800V gelijkspanning, Duitsland 15kV wisselspanning
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37284459
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 17:09 schreef MREn het volgende:

[..]

Wat ik bedoelde: zowel Wierden-Zwolle als Enschede-Gronau-Dortmund (naar Muenster weet ik niet) helemaal geen bovenleiding hebben.

Over het algemeen is NL 1800V gelijkspanning, Duitsland 15kV wisselspanning
mja van die 1800V blijft gemiddeld gezien 1500V over?

door verschil van spanning kan het toch ook dat de trein NIET rechtstreeks kan rijden? (moet je weer een meerspanningsloc hebben)
  dinsdag 25 april 2006 @ 17:14:28 #69
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37284542
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 17:12 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

mja van die 1800V blijft gemiddeld gezien 1500V over?

door verschil van spanning kan het toch ook dat de trein NIET rechtstreeks kan rijden? (moet je weer een meerspanningsloc hebben)
Er is geen verschil van spanning omdat ten oosten van enschede geen spanning is.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37284616
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 17:14 schreef MREn het volgende:

[..]

Er is geen verschil van spanning omdat ten oosten van enschede geen spanning is.
mja dat is er te krijgen natuurlijk, maar dan moet je er wel gebruik van (kunnen) gaan maken
  dinsdag 25 april 2006 @ 18:10:21 #71
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37286251
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 17:16 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

mja dat is er te krijgen natuurlijk, maar dan moet je er wel gebruik van (kunnen) gaan maken
Dat heeft geen zin, daarvoor rijden er te weinig treinen en is het baanvak van te gering belang. Diesel is hier ideaal!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37287000
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 18:10 schreef Duvel het volgende:

[..]

Dat heeft geen zin, daarvoor rijden er te weinig treinen en is het baanvak van te gering belang. Diesel is hier ideaal!
met de huidige prijzen wordt dat vast snel minder !
  dinsdag 25 april 2006 @ 18:36:57 #73
67385 ROG
Go on, say it.
pi_37287067
Waar tanken reizigerstreinen diesel trouwens, iemand fotootje van?
  dinsdag 25 april 2006 @ 18:38:52 #74
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37287132
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 18:36 schreef ROG het volgende:
Waar tanken reizigerstreinen diesel trouwens, iemand fotootje van?
Gewoon op een tankplaat, Zwolle, Hengelo, Amersfoort, Arnhem, dat soort stations. En als je geluk hebt hangt er zo'n 100l/min spuit. Als je pech hebt niet.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  dinsdag 25 april 2006 @ 18:40:52 #75
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37287208
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 18:34 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

met de huidige prijzen wordt dat vast snel minder !
De koperprijs gaat helaas nog veel sneller omhoog...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37287237
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 17:16 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

mja dat is er te krijgen natuurlijk, maar dan moet je er wel gebruik van (kunnen) gaan maken
zwolle-enschede is een dieseltraject. enschede-gronau-verder is ook een dieseltraject, dus er zou iets door kunnen rijden...
dag
pi_37287263
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 18:40 schreef Duvel het volgende:

[..]

De koperprijs gaat helaas nog veel sneller omhoog...
koper voor de bovendraad? kan je dat niet in aluminium uitvoeren dan? en dat is op termijn toch goedkoper dan diesel?
  dinsdag 25 april 2006 @ 18:48:12 #78
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37287441
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 18:42 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

koper voor de bovendraad? kan je dat niet in aluminium uitvoeren dan? en dat is op termijn toch goedkoper dan diesel?
Aluminium is vooral mechanisch ongeschikt om als bovenleiding te dienen. Elektrisch is het ook niet ideaal. In de nieuwe bovenleidingsystemen worden minder kritische delen wel in aluminium uitgevoerd, maar de rijdraden (het deel waar de stroomafnemer langsglijdt) blijven een bijzonder soort koper omdat ze heel strak afgespannen zijn.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 25 april 2006 @ 19:04:43 #79
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_37287925
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 18:41 schreef petre86 het volgende:

[..]

zwolle-enschede is een dieseltraject. enschede-gronau-verder is ook een dieseltraject, dus er zou iets door kunnen rijden...
Je zit echter wel met andere eisen wat betreft veiligheid en aansturingssystemen. In 8 van de nieuwe treinen van Arriva worden systemen van zowel Nederland als Duitsland ingebouwd, zodat de treinen door kunnen rijden naar Leer. Het zou dus met enige aanpassingen wel kunnen
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_37295615
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 19:04 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Je zit echter wel met andere eisen wat betreft veiligheid en aansturingssystemen. In 8 van de nieuwe treinen van Arriva worden systemen van zowel Nederland als Duitsland ingebouwd, zodat de treinen door kunnen rijden naar Leer. Het zou dus met enige aanpassingen wel kunnen
Hopelijk wordt die dienst ook s avonds laat aangeboden. Kan je nog ns een dagje Hamburg doen vanuit Groningen of Friesland... Nu kan je voor t laatst rond half 7 terug uit Leer naar NL
pi_37295685
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 22:21 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Hopelijk wordt die dienst ook s avonds laat aangeboden. Kan je nog ns een dagje Hamburg doen vanuit Groningen of Friesland... Nu kan je voor t laatst rond half 7 terug uit Leer naar NL
ach als ze een beetje creatief zijn met de treinen, en gewoon in de avond 1x per uur (of per 2u) een trein laten gaan tot een uur of 12 ben je er ook
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 25 april 2006 @ 22:24:39 #82
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37295758
ja, 1 keer per uur Leer-Gn bedoel je?

Nou dat zal zo direct niet gebeuren ben ik bang
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37295881
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 22:24 schreef Dr_Flash het volgende:
ja, 1 keer per uur Leer-Gn bedoel je?

Nou dat zal zo direct niet gebeuren ben ik bang
Kut!
pi_37295885
Heerlijk die duitse Länder tickets... voor 20 euro kan je met het regionale verkeer tot Hannover, Bremen of Hamburg komen. Ideaal toch
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 25 april 2006 @ 22:31:39 #85
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37296067
wel ideaal voor stationsnaambordjeshunters ja
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 25 april 2006 @ 23:03:47 #86
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37297525
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 22:27 schreef Zug-Chef het volgende:
Heerlijk die duitse Länder tickets... voor 20 euro kan je met het regionale verkeer tot Hannover, Bremen of Hamburg komen. Ideaal toch
Da's zoiets als van Vlssingen naar Den Helder naar Roodeschool naar Maastricht met stroptreinen, toch?

Ik weet niet of je daar heel erg blij van wordt...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37297728
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 23:03 schreef Duvel het volgende:

[..]

Da's zoiets als van Vlssingen naar Den Helder naar Roodeschool naar Maastricht met stroptreinen, toch?

Ik weet niet of je daar heel erg blij van wordt...
moauw B) dan heb je wel een dag nodig ja B)
  dinsdag 25 april 2006 @ 23:16:06 #88
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37297939
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 23:09 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

moauw B)
Is het volle maan? Ga je dan mauwen?
quote:
dan heb je wel een dag nodig ja B)
Ik heb dat soort dingen weleens opgezocht, maar niet bewaard. Maar ga daar maar van uit ja.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37316313
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 23:16 schreef Duvel het volgende:

[..]

Is het volle maan? Ga je dan mauwen?
[..]

Ik heb dat soort dingen weleens opgezocht, maar niet bewaard. Maar ga daar maar van uit ja.
grapjas! !


viel me trouwens ook eens op dat op de DM90 stellen op de voor/achterkant een NS logo is mee gegoten met de kunstof afwerking?
  woensdag 26 april 2006 @ 17:10:30 #90
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37316459
quote:
Op woensdag 26 april 2006 17:07 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

grapjas! !


viel me trouwens ook eens op dat op de DM90 stellen op de voor/achterkant een NS logo is mee gegoten met de kunstof afwerking?
En dat deze bij Syntus en regions afgeplakt zijn met Syntus respectievelijk regions logo, en bij NN/Arriva niet?
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37316490
quote:
Op woensdag 26 april 2006 17:10 schreef MREn het volgende:

[..]

En dat deze bij Syntus en regions afgeplakt zijn met Syntus respectievelijk regions logo, en bij NN/Arriva niet?
eh hoe wil je die afplakken? ze lijken me toch best ver uit te steken?
  woensdag 26 april 2006 @ 17:12:45 #92
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37316531
quote:
Op woensdag 26 april 2006 17:11 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

eh hoe wil je die afplakken? ze lijken me toch best ver uit te steken?
gewoon met een sticker
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37316570
quote:
Op woensdag 26 april 2006 17:12 schreef MREn het volgende:

[..]

gewoon met een sticker
ehm k ga de volgende keer eens opletten bij Syntus, maar bij Arriva zijn ze niet afgeplakt,

en als ik zo schat steken ze toch minstends 1CM uit tov de rest
  woensdag 26 april 2006 @ 17:21:25 #94
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37316793
quote:
Op woensdag 26 april 2006 17:14 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

ehm k ga de volgende keer eens opletten bij Syntus, maar bij Arriva zijn ze niet afgeplakt,

en als ik zo schat steken ze toch minstends 1CM uit tov de rest
Maar als je stickers groot genoeg zijn, valt dat er mooi overheen.

Als Syntus-gebied te ver voor je is (en je ook nog de pech hebt dat er Linten rijden); regions rijdt alleen maar met afgeplakte Buffels. Hier zijn zelfs de koersborden aan de buitenkant afgeplakt.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37316831
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 23:03 schreef Duvel het volgende:

[..]

Da's zoiets als van Vlssingen naar Den Helder naar Roodeschool naar Maastricht met stroptreinen, toch?

Ik weet niet of je daar heel erg blij van wordt...
mwa valt mee hoor. reguliere sneltreinen (RE) zoals Roosendaal - Zwolle zijn ook geldig. Voornamelijk alleen Intercity, Eurocity en ICE mogen niet
pi_37317389
quote:
Op woensdag 26 april 2006 17:21 schreef MREn het volgende:

[..]

Maar als je stickers groot genoeg zijn, valt dat er mooi overheen.

Als Syntus-gebied te ver voor je is (en je ook nog de pech hebt dat er Linten rijden); regions rijdt alleen maar met afgeplakte Buffels. Hier zijn zelfs de koersborden aan de buitenkant afgeplakt.
mmmm mja veel verder dan leeuwarden kom ik voorlopig ff niet
  woensdag 26 april 2006 @ 19:08:11 #97
103551 Doc__Zenith
www.orienteering.nl
pi_37319603
Vandaag een DD-AR in Groningen
Het had de Intercity van 11.17 naar Den Haag moeten rijden, maar dat werd later veranderd in een Intercity naar Zwolle.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 26 april 2006 @ 19:11:19 #98
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37319702
quote:
Op woensdag 26 april 2006 17:10 schreef MREn het volgende:

[..]

En dat deze bij Syntus en regions afgeplakt zijn met Syntus respectievelijk regions logo, en bij NN/Arriva niet?
Ehmm heeft iemand hier foto's van?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37319711
quote:
Op woensdag 26 april 2006 19:08 schreef Doc__Zenith het volgende:
Vandaag een DD-AR in Groningen
Het had de Intercity van 11.17 naar Den Haag moeten rijden, maar dat werd later veranderd in een Intercity naar Zwolle.
DD-AR verdwaald dan?
  woensdag 26 april 2006 @ 19:12:06 #100
103551 Doc__Zenith
www.orienteering.nl
pi_37319725
quote:
Op maandag 24 april 2006 19:45 schreef MREn het volgende:

Om de Emmerlijn stonden deze:

[afbeelding]
Al heel wat jaren geleden weggehaald.
pi_37319878
quote:
Op woensdag 26 april 2006 19:12 schreef Doc__Zenith het volgende:

[..]

Al heel wat jaren geleden weggehaald.
ze zijn wel lekker duidelijk, wat me wel de laatste tijd wat op valt is dat de klapperbakken (hoe heten ze nou officieel?) veel defect zijn, en er handgeschreven kaarten in gehangen zijn
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 26 april 2006 @ 19:18:36 #102
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_37319931
quote:
Op woensdag 26 april 2006 19:11 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

DD-AR verdwaald dan?
Ik las op somda iets over vertraging. Vandaar dat er een DDAR naar groningen ging. Het zal wel een vertraging op het traject Den Haag - Utrecht zijn geweest, want de intercity naar Leeuwarden was wel gewoon ICM.
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_37320022
quote:
Op woensdag 26 april 2006 19:18 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Ik las op somda iets over vertraging. Vandaar dat er een DDAR naar groningen ging. Het zal wel een vertraging op het traject Den Haag - Utrecht zijn geweest, want de intercity naar Leeuwarden was wel gewoon ICM.
Zal er wel een DD-AR over geweest zijn, en hebben ze die maar naar groningen gestuurt, voor een retourtje, om later weer de ICM in te zetten die op zwolle is achter gebleven
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 26 april 2006 @ 19:27:16 #104
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37320217
quote:
Op woensdag 26 april 2006 19:12 schreef Doc__Zenith het volgende:

[..]

Al heel wat jaren geleden weggehaald.
ow da's wel jammer dan.. nou ja, dan hoef ik er 7 mei niet heen ook eigenlijk dan ga ik liever nog ff stationsnaambordjes scoren op de hofplein- en de zoetermeerlijn, indien mogelijk
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 26 april 2006 @ 19:27:36 #105
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_37320230
quote:
Op woensdag 26 april 2006 19:21 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Zal er wel een DD-AR over geweest zijn, en hebben ze die maar naar groningen gestuurt, voor een retourtje, om later weer de ICM in te zetten die op zwolle is achter gebleven
Volgens Somda wel ja
Altijd onderweg naar het avontuur
  woensdag 26 april 2006 @ 19:27:38 #106
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37320236
Er zijn twee DD-AR (mDDM) stammen in Gn voor supportersvervoer Ajax-Groningen vanavond.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37320443
quote:
Op woensdag 26 april 2006 19:27 schreef MREn het volgende:
Er zijn twee DD-AR (mDDM) stammen in Gn voor supportersvervoer Ajax-Groningen vanavond.
oh juist! DD-AR stammen teveel?
pi_37321768
quote:
Op woensdag 26 april 2006 19:33 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

oh juist! DD-AR stammen teveel?
Waarom zouden ze er teveel hebben? Je kunt ook tien plan V's inzetten met alle problemen van dien.
pi_37321892
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 23:03 schreef Duvel het volgende:
Da's zoiets als van Vlssingen naar Den Helder naar Roodeschool naar Maastricht met stroptreinen, toch?

Ik weet niet of je daar heel erg blij van wordt...
Nee, dat word je er bepaald niet van. Zeker niet als je met zo'n kut Quietschi (BR425) moet. Een half uur is al te lang, laat staan Mönchengladbach - Koblenz. Gelukkig hadden we op de terugweg in de gaten dat je ook via Duisburg kunt reizen.
pi_37322022
quote:
Op woensdag 26 april 2006 20:05 schreef Tfz het volgende:

[..]

Waarom zouden ze er teveel hebben? Je kunt ook tien plan V's inzetten met alle problemen van dien.
10x PlanV zou kunnen, maar dan kunnen ze meteen door rijden naar de schroothoop
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 26 april 2006 @ 20:25:09 #111
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37322572
oh ja hoe zit dat nou eigenlijk?

mijn collega en ik weten allebei het onderscheid tussen plan V en plan T:

IK zeg: de ene heeft 2 bakken, de andere heeft 4 bakken
HIJ zegt: de ene heeft gele raampjes, de andere heeft zwarte raampjes (op de bok)

we zijn er al uit dat ALLE 2bakken gele raampjes hebben en ALLE 4bakken zwarte raampjes....

maar we kunnen geen van beiden onthouden wie nou V is en wie nou T
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37323394
quote:
Op woensdag 26 april 2006 20:25 schreef Dr_Flash het volgende:
oh ja hoe zit dat nou eigenlijk?

mijn collega en ik weten allebei het onderscheid tussen plan V en plan T:

IK zeg: de ene heeft 2 bakken, de andere heeft 4 bakken
HIJ zegt: de ene heeft gele raampjes, de andere heeft zwarte raampjes (op de bok)

we zijn er al uit dat ALLE 2bakken gele raampjes hebben en ALLE 4bakken zwarte raampjes....

maar we kunnen geen van beiden onthouden wie nou V is en wie nou T
T = Vierbakken
V = Tweebakken

anders om was logischer geweest
  woensdag 26 april 2006 @ 20:45:43 #113
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37323423
quote:
Op woensdag 26 april 2006 20:25 schreef Dr_Flash het volgende:
oh ja hoe zit dat nou eigenlijk?

mijn collega en ik weten allebei het onderscheid tussen plan V en plan T:

IK zeg: de ene heeft 2 bakken, de andere heeft 4 bakken
HIJ zegt: de ene heeft gele raampjes, de andere heeft zwarte raampjes (op de bok)

we zijn er al uit dat ALLE 2bakken gele raampjes hebben en ALLE 4bakken zwarte raampjes....

maar we kunnen geen van beiden onthouden wie nou V is en wie nou T
De T is niet van twee, dus dat zijn de viertjes
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  woensdag 26 april 2006 @ 20:47:03 #114
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37323482
quote:
Op woensdag 26 april 2006 20:45 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

T = Vierbakken
V = Tweebakken

anders om was logischer geweest
Mwa, T was er eerder, en heette TT (treinstel toekomst), U was al bezet door de DE3'en, dus volgende mat. werd plan V genoemd.

Er zijn overigens genoeg mensen die mat'64 gewoon T2 en T4 noemen.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37323566
quote:
Op woensdag 26 april 2006 20:47 schreef MREn het volgende:

[..]

Mwa, T was er eerder, en heette TT (treinstel toekomst), U was al bezet door de DE3'en, dus volgende mat. werd plan V genoemd.

Er zijn overigens genoeg mensen die mat'64 gewoon T2 en T4 noemen.
ik weet het, tis gewoon wat krom, Plan V denk je meteen aan Plan Vier en bij de T denk je toch meer aan de Twee :p
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 26 april 2006 @ 20:49:31 #116
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37323598
quote:
Op woensdag 26 april 2006 20:45 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

T = Vierbakken
V = Tweebakken

anders om was logischer geweest
ja precies, dat DACHT ik ook als ezelsbruggetje te hebben, maar het is dus precies omgekeerd begrijp ik?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 26 april 2006 @ 20:49:57 #117
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37323617
quote:
Op woensdag 26 april 2006 19:33 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

oh juist! DD-AR stammen teveel?
In het contract staat gewoon geregeld dat alle schade verhaald kan worden op de huurder.

Olympique Lyon kwam per Thalys naar Eindhoven, en PSV'ers in combiregeling naar Rotterdam heb ik vaak genoeg met IRM zien rijden.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 26 april 2006 @ 20:50:52 #118
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37323650


Nou ja, dan deze maar als ezelsbruggetje
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 26 april 2006 @ 20:51:28 #119
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37323667
quote:
Op woensdag 26 april 2006 20:48 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

ik weet het, tis gewoon wat krom, Plan V denk je meteen aan Plan Vier en bij de T denk je toch meer aan de Twee :p
Ja, maar het is zoals MrEN zegt: Treinstel Toekomst was het begin van Plan T. Overigens is het treinstel Toekomst, de 501, inmiddels gesloopt.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37323674
quote:
Op woensdag 26 april 2006 20:49 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja precies, dat DACHT ik ook als ezelsbruggetje te hebben, maar het is dus precies omgekeerd begrijp ik?
klopt, !
quote:
Op woensdag 26 april 2006 20:49 schreef MREn het volgende:

[..]

In het contract staat gewoon geregeld dat alle schade verhaald kan worden op de huurder.

Olympique Lyon kwam per Thalys naar Eindhoven, en PSV'ers in combiregeling naar Rotterdam heb ik vaak genoeg met IRM zien rijden.
mja, persoonlijk zou ik bij zulke dingen al oud materiaal inzetten, paar DH2tjes ofzo, ken je vervelende supporters mooi uitrangeren
  woensdag 26 april 2006 @ 20:53:00 #121
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37323718
quote:
Op woensdag 26 april 2006 20:51 schreef Ou-Tannu het volgende:
soonlijk zou ik bij zulke dingen al oud materiaal inzetten, paar DH2tjes ofzo, ken je vervelende supporters mooi uitrangeren
Je kan ook elke club een paar eigen treinstellen geven die ze zelf mogen inrichting. Wat oude V's straks ofzo.
Dan denken ze wel twee keer na voor de zaak slopen.

DH2's is niet leuk meer, als je dan als Groningen of Cambuur bij MVV op bezoek moet, moet je een weekend voor de reis uittrekken
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  woensdag 26 april 2006 @ 20:53:48 #122
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37323754
quote:
Op woensdag 26 april 2006 20:53 schreef MREn het volgende:

[..]

Je kan ook elke club een paar eigen treinstellen geven die ze zelf mogen inrichting. Wat oude V's straks ofzo.
Dan denken ze wel twee keer na voor de zaak slopen.
Da's op zich wel een leuk idee, alleen wettelijk shit. Ik vind dat er een gedoogbeleid moet komen. Verder wel zonde van die V'tjes...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
pi_37323798
quote:
Op woensdag 26 april 2006 20:53 schreef MREn het volgende:

[..]

Je kan ook elke club een paar eigen treinstellen geven die ze zelf mogen inrichting. Wat oude V's straks ofzo.
Dan denken ze wel twee keer na voor de zaak slopen.

DH2's is niet leuk meer, als je dan als Groningen of Cambuur bij MVV op bezoek moet, moet je een weekend voor de reis uittrekken
ik zou Diesel Stellen doen! kunnen ze ook in de uithoeken komen, waar de elektrischiteit boven het spoor nog niet uitgevonden is !
  woensdag 26 april 2006 @ 20:57:17 #124
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37323873
quote:
Op woensdag 26 april 2006 20:54 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

ik zou Diesel Stellen doen! kunnen ze ook in de uithoeken komen, waar de elektrischiteit boven het spoor nog niet uitgevonden is !
Hoeveel clubs van niveau (dus met voldoende supporters) liggen er aan een dieselbaanvak?

Als ik zo snel schat: nul.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  woensdag 26 april 2006 @ 20:58:11 #125
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37323908
quote:
Op woensdag 26 april 2006 20:53 schreef Duvel het volgende:

[..]

Da's op zich wel een leuk idee, alleen wettelijk shit. Ik vind dat er een gedoogbeleid moet komen. Verder wel zonde van die V'tjes...
Och, je kan ook zomaar op attest van bv. ACTS rijden als derde partij.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37324002
quote:
Op woensdag 26 april 2006 20:57 schreef MREn het volgende:

[..]

Hoeveel clubs van niveau (dus met voldoende supporters) liggen er aan een dieselbaanvak?

Als ik zo snel schat: nul.
sja, maar dan kunnen ze ook mooi zelf zorgen dat er peut in die locs zit
  woensdag 26 april 2006 @ 21:01:53 #127
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37324049
quote:
Op woensdag 26 april 2006 20:58 schreef MREn het volgende:

[..]

Och, je kan ook zomaar op attest van bv. ACTS rijden als derde partij.
Die zitten daar ook echt op te wachten.

Mag ACTS dat wel? DIe mogen toch alleen goederen vervoeren? Aan de andere kant: voetbalhooligans kun je moeilijk normale reizigers noemen...
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  woensdag 26 april 2006 @ 21:05:57 #128
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37324183
quote:
Op woensdag 26 april 2006 21:01 schreef Duvel het volgende:

[..]

Die zitten daar ook echt op te wachten.

Mag ACTS dat wel? DIe mogen toch alleen goederen vervoeren? Aan de andere kant: voetbalhooligans kun je moeilijk normale reizigers noemen...
ACTS mag ook gewoon een loc voor een paar reizigerswagons hangen hoor, zoals hier in Amsterdam.


En Bentheim.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37324324
quote:
Op woensdag 26 april 2006 21:05 schreef MREn het volgende:

[..]
[afbeelding]
mooie rijtuigen
  woensdag 26 april 2006 @ 21:11:17 #130
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37324364
quote:
Op woensdag 26 april 2006 21:10 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

mooie rijtuigen
Vol Duitsers op Sonderfahrt nach den Keukenhof.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 26 april 2006 @ 21:16:39 #131
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37324535
quote:
Op woensdag 26 april 2006 21:05 schreef MREn het volgende:

ACTS mag ook gewoon een loc voor een paar reizigerswagons hangen hoor, zoals hier in Amsterdam.
[afbeelding]
nou ja, gewoon... ik had er zeker ook wel wat MB's aan gewijd nooit gezien, overigens. Van wanneer zijn die pics?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 26 april 2006 @ 21:17:14 #132
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37324558
quote:
Op woensdag 26 april 2006 21:11 schreef MREn het volgende:

[..]

Vol Duitsers op Sonderfahrt nach den Keukenhof.
Kojkenhof dan minstens
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 26 april 2006 @ 21:19:29 #133
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37324656
quote:
Op woensdag 26 april 2006 21:16 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

nou ja, gewoon... ik had er zeker ook wel wat MB's aan gewijd nooit gezien, overigens. Van wanneer zijn die pics?
Van de zelfde dag dat die geile blinkende V200 ook in Amsterdam was, zal het zo even opzoeken -> 9 april 2004 dus.



"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37324965
Waar was ik toen dat ik daar niet was
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 26 april 2006 @ 21:28:03 #135
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_37325019
quote:
Op woensdag 26 april 2006 20:57 schreef MREn het volgende:

[..]

Hoeveel clubs van niveau (dus met voldoende supporters) liggen er aan een dieselbaanvak?

Als ik zo snel schat: nul.
Misschien Veendam. Daar is nog een goederenspoorlijn
Altijd onderweg naar het avontuur
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 26 april 2006 @ 21:34:23 #136
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37325283
quote:
Op woensdag 26 april 2006 21:28 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Misschien Veendam. Daar is nog een goederenspoorlijn
wat je "voldoende supporters" vindt he
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_37325343
Er gaat niets boven Groningen


  Redactie Frontpage / Sport woensdag 26 april 2006 @ 21:43:41 #138
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_37325711
quote:
Op woensdag 26 april 2006 21:34 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

wat je "voldoende supporters" vindt he
Het is een plaats met een profclub die alleen met een dieselloc bereikbaar is.

Ik bedenk me net dat IJmuiden met stormvogels/telstar ook aan een dieselspoor ligt.

Veel fans hebben ze niet vergeleken met de clubs uit de eredivisie.
Altijd onderweg naar het avontuur
  woensdag 26 april 2006 @ 21:45:01 #139
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37325790
quote:
Op woensdag 26 april 2006 21:26 schreef Zug-Chef het volgende:
Waar was ik toen dat ik daar niet was
Gelukkig hebben we de foto's nog!





























"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37325948
Das wel gaaf die rode ?

Van wanneer zijn die foto's ?
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  woensdag 26 april 2006 @ 21:50:14 #141
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37326017
quote:
Op woensdag 26 april 2006 21:48 schreef Steve-O het volgende:
Das wel gaaf die rode ?

Van wanneer zijn die foto's ?
Staat elke posts terug; april '04
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  woensdag 26 april 2006 @ 21:52:11 #142
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37326099
quote:
Op woensdag 26 april 2006 21:43 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Het is een plaats met een profclub die alleen met een dieselloc bereikbaar is.

Ik bedenk me net dat IJmuiden met stormvogels/telstar ook aan een dieselspoor ligt.

Veel fans hebben ze niet vergeleken met de clubs uit de eredivisie.
De lijn naar IJmuiden is met het opbreken van het wissel bij Santpoort niet meer bereikbaar helaas...

Dat van ACTS had ik inderdaad een keer gezien, maar weer vergeten!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 26 april 2006 @ 22:00:03 #143
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37326422
die V200 is van dichtbij ook wel geil idd ja
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 26 april 2006 @ 22:02:58 #144
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37326544
quote:
Op woensdag 26 april 2006 22:00 schreef Dr_Flash het volgende:
die V200 is van dichtbij ook wel geil idd ja
Zeker, maar die 1200 is ook niet verkeerd!
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 26 april 2006 @ 22:03:28 #145
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37326565
nee idd is die 1251 de enige die ACTS heeft eigenlijk?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 26 april 2006 @ 22:06:30 #146
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37326716
Ik heb in een grijs verleden ooit deze gemaakt (okt 2003):



beter werd het niet
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 26 april 2006 @ 22:07:08 #147
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37326747
quote:
Op woensdag 26 april 2006 22:03 schreef Dr_Flash het volgende:
nee idd is die 1251 de enige die ACTS heeft eigenlijk?
Qua 1200's hebben ze ook nog de 1252, 1254 en 1255.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  woensdag 26 april 2006 @ 22:11:14 #148
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37326951
quote:
Op woensdag 26 april 2006 22:07 schreef MREn het volgende:

[..]

Qua 1200's hebben ze ook nog de 1252, 1254 en 1255.
Klopt. De 1253 is geloof ik plukloc voor de Werkgroep 1501. De 1255 wàs ooit plukloc van de Werkgroep, maar die was goed genoeg voor ACTS zodat er een leuke ruil plaatsvond. De 1255 heeft nog een tijdje in het Vos-zwart rondgereden, de rest in paars-geel.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 26 april 2006 @ 22:43:20 #149
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_37328397
quote:
Op woensdag 26 april 2006 21:52 schreef Duvel het volgende:

[..]

De lijn naar IJmuiden is met het opbreken van het wissel bij Santpoort niet meer bereikbaar helaas...
Zoiets dacht ik al.

Er is toch nog een plaats die niet aan het spoor ligt met een profclub. Namelijk volendam.

On Topic: Mooie foto's van die ACTS loc trouwens
Altijd onderweg naar het avontuur
  donderdag 27 april 2006 @ 06:59:53 #150
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_37334688
quote:
Op woensdag 26 april 2006 22:43 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Er is toch nog een plaats die niet aan het spoor ligt met een profclub. Namelijk volendam.
Toch had je vroeger het station Kwadijk-Edam, waar je de tram kon pakken naar Edam en Volendam. En aangezien Edam en Volendam inmiddels één gemeente vormen, zou je met wat manipulaties kunnen stellen dat Volendam ooit wel een station heeft gehad.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
  donderdag 27 april 2006 @ 07:40:09 #151
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_37334850
quote:
Op woensdag 26 april 2006 22:43 schreef Peterselieman het volgende:
Er is toch nog een plaats die niet aan het spoor ligt met een profclub. Namelijk volendam.
En RKC Waalwijk!
It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
  donderdag 27 april 2006 @ 11:45:54 #152
104871 remlof
Europees federalist
pi_37339659
Dit treinstel staat al een paar maanden geparkeerd op het rangeerterrein van Arnhem CS. Het lijkt me een gewone hondekop, maar wel met aparte beschildering... Weet iemand hier meer over?
klik voor 1280x1024 versies



  donderdag 27 april 2006 @ 12:46:18 #153
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_37341448
Is geen hondekop (mat '54), maar (als we de oneerbiedige naam mogen gebruiken) een 'apekop'.
Gewoon een stoptrein (Mat '64 / plan V) die voor de verandering (hij is doro de NS reeds ter zijde gesteld) in zijn originele afleverings kleuren is geschilderd. Als ik me niet vergis is hij van NVBS momenteel, maar daar wil ik even vanaf zijn.

[ Bericht 1% gewijzigd door 456 op 27-04-2006 12:53:14 ]
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
pi_37341509
volgens mij heeft die ook wel eens bij amersfoort gestaan? en volgens mij is het wel een Mat 54 ?
  donderdag 27 april 2006 @ 12:52:12 #155
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_37341613
quote:
Op woensdag 26 april 2006 21:05 schreef MREn het volgende:

[..]

ACTS mag ook gewoon een loc voor een paar reizigerswagons hangen hoor, zoals hier in Amsterdam.
[afbeelding]

En Bentheim.
[afbeelding]
Jup;
ACTS en Railion zijn de enige railvervoerders die (besloten!) reizigersvervoer mogen doen. Dus chartertreinen.
Railion met een Bergland Expres bv:
http://www.klokshop.nl/ma(...)26_Ddrz_26022006.jpg
(wegens copyright plaats ik een link ipv een foto)
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
  donderdag 27 april 2006 @ 12:54:54 #156
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_37341691
quote:
Op donderdag 27 april 2006 12:48 schreef Ou-Tannu het volgende:
<knip>
en volgens mij is het wel een Mat 54 ?
NEEN!
Mat 54:
http://www.mat54.nl/

Mat 64:
http://www.mat64.nl/

Let hierbij goed op de kop.
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
pi_37342051
Is waarschijnlijk de 419, een Plan V die door een stichting in originele (groene) staat is teruggebracht

[ Bericht 0% gewijzigd door cootje_1983 op 27-04-2006 20:05:34 ]
pi_37342117
quote:
Op donderdag 27 april 2006 12:54 schreef 456 het volgende:

[..]

NEEN!
Mat 54:
http://www.mat54.nl/

Mat 64:
http://www.mat64.nl/

Let hierbij goed op de kop.
k zie nu pas met mn duffe kop dat die 2 bakken heeft,
bij amersfoort stond een 4 bakkig stel, dan is dat waarsch wel de 54
pi_37342136
quote:
Op donderdag 27 april 2006 13:06 schreef cootje_1983 het volgende:
Is waarschijnlijk de 766, een Plan V die door een stichting in originele (groene) staat is teruggebracht
de 766 is een 4 bakkig stel uit de 54 series,

de 419 bedoel je denk ik?
pi_37342171
quote:
Op donderdag 27 april 2006 13:09 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

de 766 is een 4 bakkig stel uit de 54 series,

de 419 bedoel je denk ik?
je hebt gelijk, mijn post is aangepast
pi_37342336
quote:
Op donderdag 27 april 2006 13:10 schreef cootje_1983 het volgende:

[..]

je hebt gelijk, mijn post is aangepast
719?

419!
  donderdag 27 april 2006 @ 13:41:22 #162
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_37343197
quote:
Op donderdag 27 april 2006 13:08 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

k zie nu pas met mn duffe kop dat die 2 bakken heeft,
bij amersfoort stond een 4 bakkig stel, dan is dat waarsch wel de 54
Jup!
Maar pas op, zowel mat 54 en mat64 hebben 2- en 4 bakken.
Maar de groene mat54 is idd 4 bakken.
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
pi_37343418
quote:
Op donderdag 27 april 2006 13:41 schreef 456 het volgende:

[..]

Jup!
Maar pas op, zowel mat 54 en mat64 hebben 2- en 4 bakken.
Maar de groene mat54 is idd 4 bakken.
er is volgens mij ook geen groene Plan T dus?
  donderdag 27 april 2006 @ 14:05:39 #164
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_37343929
Plan T = 4 wagenstel Mat 64
Plan V = 2 wagenstel Mat 64

Er is GEEN groene plan T, maar een groene plan V mat 64.
(dus 2 wagenstel zoals op de fotos van remlof is te zien.)

de groene Mat 54 is een 4 wagenstel.
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
  donderdag 27 april 2006 @ 14:38:25 #165
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37344911
quote:
Op donderdag 27 april 2006 12:46 schreef 456 het volgende:
Als ik me niet vergis is hij van NVBS momenteel, maar daar wil ik even vanaf zijn.
Volgens mij is het ding nog gewoon van NSR en heeft de NVBS het ding alleen ter promotie groen mogen verven.
Was destijds nog een behoorlijke jacht op dat ding elke kaar dat ie reed (wegleerritten voor machinisten).
Het is inderdaad de 419, en dat is net zo plan V als die honderden andere die nog elke dag in het geel rond rijden.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 27 april 2006 @ 14:42:02 #166
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37345030
quote:
Op woensdag 19 april 2006 17:48 schreef Duvel het volgende:

[..]

Klinkt interessant die seinwezen-lezing!
Kwam 'em net toevallig tegen: 8 mei in Den Haag
http://www.nvbs.com/Afdelingen/DenHaag.htm
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  donderdag 27 april 2006 @ 15:16:04 #167
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_37346041
quote:
Op donderdag 27 april 2006 14:38 schreef MREn het volgende:

[..]

Volgens mij is het ding nog gewoon van NSR en heeft de NVBS het ding alleen ter promotie groen mogen verven.
Was destijds nog een behoorlijke jacht op dat ding elke kaar dat ie reed (wegleerritten voor machinisten).
Het is inderdaad de 419, en dat is net zo plan V als die honderden andere die nog elke dag in het geel rond rijden.
Wat ik op www.mat64.nl lees heeft NSR het stel overgedragen aan de stichting mat64.

En ik proef enige frustratie in je laatste regel

Zo heb ik jaren zitten dubben (ten tijde van het regelmatig rijden op de ijssellijn (Ht-Tbw) of ik www.antimat64.nl zou gaan lanceren
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
  donderdag 27 april 2006 @ 15:21:46 #168
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37346217
quote:
Op donderdag 27 april 2006 15:16 schreef 456 het volgende:

[..]

Wat ik op www.mat64.nl lees heeft NSR het stel overgedragen aan de stichting mat64.
Dat zou ook zomaar kunnen, iig nooit eigendom van de NVBS geweest.
quote:
En ik proef enige frustratie in je laatste regel

Zo heb ik jaren zitten dubben (ten tijde van het regelmatig rijden op de ijssellijn (Ht-Tbw) of ik www.antimat64.nl zou gaan lanceren
Och, ik had destijds (2000) een vriendin in Bd terwijl ik zelf in Es woon, dus qua mat'64 ergernissen hoef je me niet veel meer te vertellen Sterker nog: in het belang van mijn rug maakte ik de reis Dv/Zp-Bd nooit in een keer, maar altijd met 30 minuten pauze in Nm of Ht, liefst Nm omdat het in Ht soms onmogelijk was nog de trein in te komen als er maar vier bakken reden bijvoorbeeld.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 27 april 2006 @ 15:53:26 #169
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_37347273
tssk huilies

een matje 64 kan nogeens een +10 dichtrijden tussen Rm en Ut

dat zie ik ICR(m) nog niet doen
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 27 april 2006 @ 16:28:10 #170
7859 456
Onze excuses voor het ongemak
pi_37348501
quote:
Op donderdag 27 april 2006 15:21 schreef MREn het volgende:

[..]

Dat zou ook zomaar kunnen, iig nooit eigendom van de NVBS geweest.
[..]

Och, ik had destijds (2000) een vriendin in Bd terwijl ik zelf in Es woon, dus qua mat'64 ergernissen hoef je me niet veel meer te vertellen Sterker nog: in het belang van mijn rug maakte ik de reis Dv/Zp-Bd nooit in een keer, maar altijd met 30 minuten pauze in Nm of Ht, liefst Nm omdat het in Ht soms onmogelijk was nog de trein in te komen als er maar vier bakken reden bijvoorbeeld.
In Ht had je in die tijd nog wel gratizzz van me kunnen krijgen op perron 1

Och, de ontberingen op de schrootlijn zijn niet op 1 hand te tellen. Overigens snap ik niet dat na al die jaren (ongeacht het tijdstip) die lijn niet is geupgrade. ALTIJD zit de vIRM tjokvol...
Dans Paris à vélo on dépasse les autos
  donderdag 27 april 2006 @ 16:59:43 #171
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37349656
quote:
Op donderdag 27 april 2006 16:28 schreef 456 het volgende:

[..]

In Ht had je in die tijd nog wel gratizzz van me kunnen krijgen op perron 1

Och, de ontberingen op de schrootlijn zijn niet op 1 hand te tellen. Overigens snap ik niet dat na al die jaren (ongeacht het tijdstip) die lijn niet is geupgrade. ALTIJD zit de vIRM tjokvol...
Inderdaad, het is er gewoon altijd druk, en ook op bijna elk deeltraject. Ik vind het al een vooruitgang dat er nu vooral IRM-VI'en rijden en in de spits 2*IV.

Maar gelukkig heeft NS er iets op gevonden: het knippen van de lijn en een kwartier overstaptijd geven op Ah of Nm. Dan weet je tenminste zeker dat iedereen van/naar een bestemming ten noorden van Ah via Ut gaat reizen.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37349699
Wie gaat er op koninginnedag naar de treinen kijken? Ik zou graag gaan kijken op het Centraal maar vind het belangrijker om te gaan feesten. Ik las dat de intercity van Amf allemaal naar Centraal zouden rijden en niks naar Schiphol. Ben benieuwd hoeveel bakken dat dan worden. Want het word druk dat is zeke r. Hoop dat het weer ook mee zit natuurlijk
pi_37350185
ik niet
pi_37350825
quote:
Op donderdag 27 april 2006 17:15 schreef Ou-Tannu het volgende:
ik niet
biertje
pi_37350883
omfg, maakt mn pc net een renderfout, was de Oranje IRM blauw, ( zie boven ) en dat zag er Best GEIL uit
  donderdag 27 april 2006 @ 17:39:36 #176
22002 MREn
Met de botte bijl meer plezier
pi_37350994
quote:
Op donderdag 27 april 2006 17:34 schreef Willy84 het volgende:

[..]

biertje
Dat was vorig jaar wel lekker, jammer alleen dat we op het eind door 0,5m water weer naar huis konden.

* MREn vind het vooral jammer dat de int. uit Hgl niet door gaat naar Asd, Warsteiners, peuken en een pak kaarten zijn namelijk een prima begin van een koninginnedag.
"Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
pi_37352890
Pfff, ik zie even door de bomen het bos niet meer...

een paar feiten:
  • Ik moet dinsdag om een uur of half 10 op Den Haag CS of voorburg zijn
  • ik heb een voordeelurenkaart
  • we kunnen gratis overnachten in Den haag

    Wat kan ik nu het beste (goedkoopste) doen? op maandag enkeltje met korting en dinsdag enkeltje met korting terug? En als we alleen op dinsdag gaan moet ik toch een enkeltje met en een zonder korting kopen?
  •   donderdag 27 april 2006 @ 18:55:01 #178
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_37353259
    Als je enige maatstaf voor 'beste' de prijs is, heb je een paar keuzes:
    maandag korting heen, dinsdag korting terug 2*17,40 = 34,80
    heen z.korting, terug met korting dinsdag: 29,00+17,40 = 36,40
    retour z.korting: 37,70

    (prijze Lw<->Gvc)
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
    pi_37353278
    quote:
    Op donderdag 27 april 2006 18:44 schreef Alexxxxx het volgende:
    Pfff, ik zie even door de bomen het bos niet meer...

    een paar feiten:
  • Ik moet dinsdag om een uur of half 10 op Den Haag CS of voorburg zijn
  • ik heb een voordeelurenkaart
  • we kunnen gratis overnachten in Den haag

    Wat kan ik nu het beste (goedkoopste) doen? op maandag enkeltje met korting en dinsdag enkeltje met korting terug? En als we alleen op dinsdag gaan moet ik toch een enkeltje met en een zonder korting kopen?
  • maandag met enkeltje korting heen en dinsdag met een enkeltje korting terug?

    aangezien na 9u je kortingskaart pas in gaat
    pi_37353319
    quote:
    Op donderdag 27 april 2006 18:55 schreef MREn het volgende:
    Als je enige maatstaf voor 'beste' de prijs is, heb je een paar keuzes:
    maandag korting heen, dinsdag korting terug 2*17,40 = 34,80
    heen z.korting, terug met korting dinsdag: 29,00+17,40 = 36,40
    retour z.korting: 37,70

    (prijze Lw<->Gvc)
    Dan gaan we maandagavond wel, en dan bij schoonmoeder overnachten, kunnen we dinsdags ook niet te laat komen. Dank je.
      donderdag 27 april 2006 @ 19:41:13 #181
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_37354917
    quote:
    Op donderdag 27 april 2006 18:55 schreef MREn het volgende:
    Als je enige maatstaf voor 'beste' de prijs is, heb je een paar keuzes:
    maandag korting heen, dinsdag korting terug 2*17,40 = 34,80
    heen z.korting, terug met korting dinsdag: 29,00+17,40 = 36,40 46,40
    retour z.korting: 37,70

    (prijze Lw<->Gvc)
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
      donderdag 27 april 2006 @ 20:01:39 #182
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_37355652
    quote:
    Op donderdag 27 april 2006 19:41 schreef JDude het volgende:

    [..]
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
      donderdag 27 april 2006 @ 20:12:21 #183
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_37356038
    Friezen die houden van luchtfietserij, taal- en spelfouten, kunnen zich bij dit ambitieuze project melden: http://www.rail2go.com/
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
    pi_37356086
    quote:
    Op donderdag 27 april 2006 20:12 schreef MREn het volgende:
    Friezen die houden van luchtfietserij, taal- en spelfouten, kunnen zich bij dit ambitieuze project melden: http://www.rail2go.com/
    Gelukkig gaat dat ze nooit lukken, want dan kan onze poes niet meer op de spoorbaan spelen (woon er 20 meter vandaan)
      donderdag 27 april 2006 @ 20:17:06 #185
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_37356225
    quote:
    Op donderdag 27 april 2006 20:13 schreef Alexxxxx het volgende:

    [..]

    Gelukkig gaat dat ze nooit lukken, want dan kan onze poes niet meer op de spoorbaan spelen (woon er 20 meter vandaan)
    klote nimby
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
      donderdag 27 april 2006 @ 20:19:06 #186
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_37356283
    Trouwens, van die site (over de Lint-41):
    quote:
    Dit type treinstel wordt ook gebruikt bij het O.V. Bedrijf Syntus welke op vrijwel iedere spoorlijn in de achterhoek de trein verbindingen verzorgd. De reizigers vinden het erg prettig materieel.
    Mag ik hier even hartelijk om lachen?
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
      donderdag 27 april 2006 @ 20:51:00 #187
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37357310
    quote:
    Op donderdag 27 april 2006 20:19 schreef MREn het volgende:
    Trouwens, van die site (over de Lint-41):
    [..]

    Mag ik hier even hartelijk om lachen?
    Ja, dan doe ik mee!
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 27 april 2006 @ 20:53:11 #188
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_37357364
    ja cool ik lach mee

    al was het maar om het mongoloïde taalgebruik
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 27 april 2006 @ 21:18:09 #189
    7859 456
    Onze excuses voor het ongemak
    pi_37358183
    quote:
    Op donderdag 27 april 2006 20:12 schreef MREn het volgende:
    Friezen die houden van luchtfietserij, taal- en spelfouten, kunnen zich bij dit ambitieuze project melden: http://www.rail2go.com/
    [/Lovers mode]
    Dans Paris à vélo on dépasse les autos
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 27 april 2006 @ 21:20:22 #190
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_37358241
    quote:
    Op donderdag 27 april 2006 20:12 schreef MREn het volgende:
    Friezen die houden van luchtfietserij, taal- en spelfouten, kunnen zich bij dit ambitieuze project melden: http://www.rail2go.com/
    wel een mooie openingspagina: sporen van niks naar nergens
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 27 april 2006 @ 21:21:05 #191
    7859 456
    Onze excuses voor het ongemak
    pi_37358265
    Volgens mij is het een verlate 1 april grap...
    Dans Paris à vélo on dépasse les autos
    pi_37359501
    doe dan een nuttige lijn :/
      donderdag 27 april 2006 @ 22:03:17 #193
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_37359683
    quote:
    Op donderdag 27 april 2006 21:58 schreef Ou-Tannu het volgende:
    doe dan een nuttige lijn :/
    zoals...?

    Emmen-Assen? Lelystad-Dronten-Heerenveen-Drachten-Groningen? Eindhoven-Nijmegen? Breda-Utrecht? Alkmaar-Leeuwarden?
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
    pi_37359868
    quote:
    Op donderdag 27 april 2006 22:03 schreef MREn het volgende:

    [..]

    zoals...?

    Emmen-Assen? Lelystad-Dronten-Heerenveen-Drachten-Groningen? Eindhoven-Nijmegen? Breda-Utrecht? Alkmaar-Leeuwarden?
    iets wat iig meer kans van slagen heeft
      donderdag 27 april 2006 @ 22:09:46 #195
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_37359930
    quote:
    Op donderdag 27 april 2006 22:07 schreef Ou-Tannu het volgende:

    [..]

    iets wat iig meer kans van slagen heeft
    Het is ook de site van een kereltje van 18 ofzo met nogal wilde plannen geloof ik... vroeger wilde hij een stichting wadloper ofzo oprichten, maar dat is ook nooit verder gekomen dan een website en een grote bek geloof ik.
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
    pi_37360208
    quote:
    Op donderdag 27 april 2006 22:09 schreef MREn het volgende:

    [..]

    Het is ook de site van een kereltje van 18 ofzo met nogal wilde plannen geloof ik... vroeger wilde hij een stichting wadloper ofzo oprichten, maar dat is ook nooit verder gekomen dan een website en een grote bek geloof ik.
    vroegah lag er trouwens al een lijn tussen emmen en assen weetniet wat daar nog van over is maar dat is toch een stuk rendabeler te halen?
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 27 april 2006 @ 22:19:42 #197
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_37360345
    quote:
    Op donderdag 27 april 2006 22:16 schreef Ou-Tannu het volgende:

    [..]

    vroegah lag er trouwens al een lijn tussen emmen en assen weetniet wat daar nog van over is maar dat is toch een stuk rendabeler te halen?
    Zou in elk geval de verbinding Zwolle-Meppel niet zo kwetsbaar maken...
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_37360503
    quote:
    Op donderdag 27 april 2006 22:19 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Zou in elk geval de verbinding Zwolle-Meppel niet zo kwetsbaar maken...
    mja en dan vanaf groningen - drachten - heerenveen - etc doen en dan vanaf emmen naar drachten rijden via assen oid :p
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 27 april 2006 @ 22:31:56 #199
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_37360785
    Nou bijvoorbeeld

    Maar goed, Leeuwarden is ook nog steeds niet op het landelijk autosnelwegnet aangesloten, dus jah
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 27 april 2006 @ 22:44:19 #200
    7859 456
    Onze excuses voor het ongemak
    pi_37361247
    quote:
    Op donderdag 27 april 2006 22:03 schreef MREn het volgende:

    [..]

    zoals...?

    Emmen-Assen? Lelystad-Dronten-Heerenveen-Drachten-Groningen? Eindhoven-Nijmegen? Breda-Utrecht? Alkmaar-Leeuwarden?
    (Ht-)Boxtel-Veghel-Uden
    Ht-Vlijmen-(Nieuwkuijk-)Drunen-Waalwijk-Raamsdonksveer-Lage Zwaluwe(-Dordrecht)


    Kga eens een website bouwen denk ik

    Overigens is Boxtel-Uden niet eens zo irreeel. De provincie wil er weer geld in gaan steken.
    Dans Paris à vélo on dépasse les autos
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 27 april 2006 @ 22:51:28 #201
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_37361532
    geweldig, weer een intern koplijntje, na Rhenen en hofplein.. Doortrekken, of OPHEFFEN godverdomme
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 27 april 2006 @ 22:53:16 #202
    7859 456
    Onze excuses voor het ongemak
    pi_37361621
    Kijkende op de spoorkaart zit je niet eens zo ver van cuijk af...
    [/fantasiemode]
    Dans Paris à vélo on dépasse les autos
      vrijdag 28 april 2006 @ 01:56:05 #203
    20849 Fred
    Beroepschagrijn
    pi_37365963
    Ik vraag me eigenlijk af waarom er zoveel mensen zijn die Mat54 en Mat64 door elkaar halen.. zoveel lijken ze nou ook weer niet op elkaar:


    Mat 54 | Mat 64

    Mat 64 | Mat 54

    Mat 64| Mat 54 | Mat 46
    bron: http://www.spoorwegmaterieel.nl/

    [ Bericht 45% gewijzigd door Fred op 28-04-2006 02:03:57 ]
    So we just called him Fred
    pi_37366019
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 01:56 schreef FredvZ het volgende:
    Ik vraag me eigenlijk af waarom er zoveel mensen zijn die Mat54 en Mat64 door elkaar halen.. zoveel lijken ze nou ook weer niet op elkaar:

    [afbeelding]
    Ach, jij ziet het verschil tussen een Volvo BM en een Ljungby Maskin wiellader dan waarschijnlijk weer niet.
      vrijdag 28 april 2006 @ 11:39:56 #205
    139407 jorienvdherik
    Feyenoord KNVB Beker 07-08
    pi_37371630
    ns.nl is dood
      vrijdag 28 april 2006 @ 11:40:17 #206
    104871 remlof
    Europees federalist
    pi_37371640
    Thanks voor de opheldering over de Mat 64 in ouderwets kleurenschema op Arnhem CS!
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 28 april 2006 @ 12:39:20 #207
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_37373126
    die onderste foto is wel vet trouwens

    Mat 54
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      vrijdag 28 april 2006 @ 12:41:55 #208
    139407 jorienvdherik
    Feyenoord KNVB Beker 07-08
    pi_37373193
    Heb nog weleens in zo Mat 54 gezeten vroeger met zo open dag
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 28 april 2006 @ 12:48:55 #209
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_37373381
    Ik heb er vaak zat in gereden op de IJssellijn lachen, in de zomer door de hele trein heen rennen en op alle balkons de deuren open trekken Conducteur erachteraan om alles weer dicht te doen
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      vrijdag 28 april 2006 @ 13:59:33 #210
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37375676
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 02:01 schreef Alexxxxx het volgende:

    [..]

    Ach, jij ziet het verschil tussen een Volvo BM en een Ljungby Maskin wiellader dan waarschijnlijk weer niet.
    Ik ben in Ljungby geweest. Een dorp met een camping en een zwembad.

    Er staat op emplacement Utrecht een Koploper de halve wisselstraat te blokkeren...
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_37378490
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 13:59 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Ik ben in Ljungby geweest. Een dorp met een camping en een zwembad.

    Er staat op emplacement Utrecht een Koploper de halve wisselstraat te blokkeren...
    o?
      vrijdag 28 april 2006 @ 15:42:11 #212
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_37378876
    En van het mat. front nog wat nieuws:
    DDM-1 wordt definitief gereviseerd
    het bestaande mat '64 krijgt weer een extra beurt om nog twee jaar langer te blijven rijden
    SGM-II blijft voorlopig in dienst, al dan niet revisie is nog niet bekend.
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
      vrijdag 28 april 2006 @ 15:43:22 #213
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_37378915
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 12:41 schreef jorienvdherik het volgende:
    Heb nog weleens in zo Mat 54 gezeten vroeger met zo open dag
    Dan grijp je kans op hemelvaart: dan zullen oa mat'54, mat'46 en de Jaap in de reguliere dienst op de hofpleinlijn verschijnen.
    (hoewel niet officieel )
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
    pi_37382222
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 13:59 schreef Duvel het volgende:
    Er staat op emplacement Utrecht een Koploper de halve wisselstraat te blokkeren...
    Staat defect geloof ik, reizigers zijn onder begeleiding teruggelopen naar het station.
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 15:42 schreef MREn het volgende:
    het bestaande mat '64 krijgt weer een extra beurt om nog twee jaar langer te blijven rijden
    Het gaat dan om de stellen die met remcontrolebeurten langer in dienst zijn gehouden.
      vrijdag 28 april 2006 @ 18:39:00 #215
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37384545
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 17:22 schreef Tfz het volgende:

    [..]

    Staat defect geloof ik, reizigers zijn onder begeleiding teruggelopen naar het station.
    Ja klopt, deuren waren al open. Wel wazig: na vierhonderd meter kapot gaan...
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      vrijdag 28 april 2006 @ 18:44:02 #216
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_37384667
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 18:39 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Ja klopt, deuren waren al open. Wel wazig: na vierhonderd meter kapot gaan...
    Och statistisch gezien lijkt me de kans op een defect na 1.234.544,500 meter gelijk aan de kans op een defect na 1.234.544,900 meter.
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
      vrijdag 28 april 2006 @ 19:01:18 #217
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37385161
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 18:44 schreef MREn het volgende:

    [..]

    Och statistisch gezien lijkt me de kans op een defect na 1.234.544,500 meter gelijk aan de kans op een defect na 1.234.544,900 meter.
    Dat wel ja, maar voordat een trein niet meer voor- of achteruit kan, moet er toch wel veel kapot zijn, zeker aangezien ie uit twee stellen bestond.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      vrijdag 28 april 2006 @ 19:08:23 #218
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37385365
    Overigens was ProRail weer goed aan het kloten vanmiddag: de trein van 15.49u van Utrecht naar Rotterdam stond met +5 op de CTA, wat natuurlijk +10 werd, vervolgens nog langs het perron de eerste stop.

    Daarna gesukkel achter een stoptrein of zo, en bij Gouda Goverwelle presteerde de treindienstleider het om de IC het spoor op te sturen waar de stoptrein naar Gouda en verder zijn vertrektijd (over vier minuten) stond af te wachten. Al met al dus lekker veel vertraging, waarna de trein na Rotterdam Alexender op last van ProRail bijsturing werd opgeheven. Er waren heel veel heel erg blije mensen op het perron. Wat een gepruts!
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_37386519
    Ik ga het allemaal oplossen als ik afgestudeerd ben
      vrijdag 28 april 2006 @ 20:23:00 #220
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_37387340
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 18:39 schreef Duvel het volgende:
    Ja klopt, deuren waren al open. Wel wazig: na vierhonderd meter kapot gaan...
    Ik zag in Nijmegen eens een IRM "vertrekken" die al kapot was toen de achterste drie bakken nog langs het perron stonden.
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
      vrijdag 28 april 2006 @ 20:23:20 #221
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_37387348
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 19:54 schreef Zug-Chef het volgende:
    Ik ga het allemaal oplossen als ik afgestudeerd ben
    Jij ook al?
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 28 april 2006 @ 20:56:07 #222
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_37388311
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 19:54 schreef Zug-Chef het volgende:
    Ik ga het allemaal oplossen als ik afgestudeerd ben
    Schiet es op dan

    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_37389378
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 01:56 schreef FredvZ het volgende:
    Ik vraag me eigenlijk af waarom er zoveel mensen zijn die Mat54 en Mat64 door elkaar halen.. zoveel lijken ze nou ook weer niet op elkaar:

    [afbeelding]
    Mat 54 | Mat 64
    [afbeelding]
    Mat 64 | Mat 54
    [afbeelding]
    Mat 64| Mat 54 | Mat 46
    bron: http://www.spoorwegmaterieel.nl/
    Ik haal altijd Mat 36, Mat 40 en Mat 46 door elkaar (elektrische treinstellen)
    pi_37389905
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 15:42 schreef MREn het volgende:
    En van het mat. front nog wat nieuws:
    DDM-1 wordt definitief gereviseerd
    het bestaande mat '64 krijgt weer een extra beurt om nog twee jaar langer te blijven rijden
    SGM-II blijft voorlopig in dienst, al dan niet revisie is nog niet bekend.

    bron met wat meer achtergrond info
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 28 april 2006 @ 22:12:05 #225
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_37390341
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 15:42 schreef MREn het volgende:
    het bestaande mat '64 krijgt weer een extra beurt om nog twee jaar langer te blijven rijden
    Wanneer is mat54 er uit gegaan? Tel daar eens gewoon 10 jaar bij op? Ik heb niet het idee dat mat64 gruwelijk achterhaald middeleeuws etc is hoor
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_37391011
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 22:12 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Wanneer is mat54 er uit gegaan? Tel daar eens gewoon 10 jaar bij op? Ik heb niet het idee dat mat64 gruwelijk achterhaald middeleeuws etc is hoor
    sja, gemiddelde leeftijd voor een trein is toch een jaar of 40?
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 28 april 2006 @ 22:37:43 #227
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_37391064
    Nou ja, dat zou best kunnen, dat weet ik niet Maar kijk, zoiets als de blauwe engel, dat was gewoon living history geworden en uiteindelijk is op 1-6-2002 de laatste uit de reguliere dienst gehaald. Wel een beetje het einde van een tijdperk, en zo'n "gevoel" heb ik gewoon helemaal niet bij mat64
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      vrijdag 28 april 2006 @ 23:21:56 #228
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37392204
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 22:12 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Wanneer is mat54 er uit gegaan? Tel daar eens gewoon 10 jaar bij op? Ik heb niet het idee dat mat64 gruwelijk achterhaald middeleeuws etc is hoor
    Dat is dit jaar tien of elf jaar geleden. Maar bedenk wel dat Mat '54 tot 1958 geleverd is of zo, en Mat '64 tot 1976 of iets van die strekking. De nieuwste treinstellen zijn dus krap 30 jaar oud. Maar wel met techniek uit de jaren 50/60.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 28 april 2006 @ 23:24:07 #229
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_37392270
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 23:21 schreef Duvel het volgende:
    De nieuwste treinstellen zijn dus krap 30 jaar oud. Maar wel met techniek uit de jaren 50/60.
    Die kunnen dus nog minimaal 10 jaar mee
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_37392744
    Ben nu bezig om met OpenTTD en een scenario van Nederland het NL spoorwegennet in het klein na te maken Lukt best aardig, alhoewel veel kleinere stations er niet in passen, omdat de steden er niet zijn enzo Maar komt aardig overeen met de werkelijkheid, alleen lager dan de lijn Arnhem - Rotterdam heb ik nog niet. Best leuk tijdverdrijf zo in de vakantie
      vrijdag 28 april 2006 @ 23:59:49 #231
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37393049
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 23:45 schreef Saekerhett het volgende:
    Ben nu bezig om met OpenTTD en een scenario van Nederland het NL spoorwegennet in het klein na te maken Lukt best aardig, alhoewel veel kleinere stations er niet in passen, omdat de steden er niet zijn enzo Maar komt aardig overeen met de werkelijkheid, alleen lager dan de lijn Arnhem - Rotterdam heb ik nog niet. Best leuk tijdverdrijf zo in de vakantie
    Voor TTD was ie er geloof ik al, maar of die nog ergens te vinden is... Ik weet niet of OpenTTD compatibel is met TTD scenario's?

    Maar lollig is het wel
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_37393089
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 23:59 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Voor TTD was ie er geloof ik al, maar of die nog ergens te vinden is... Ik weet niet of OpenTTD compatibel is met TTD scenario's?

    Maar lollig is het wel
    ja maar die map was in verhouding gewoon ruk,

    in OpenTTD kan je vele male grotere maps maken, ! dus kan je veel meer realisme gebruiken,

    en je kan ook veel beter de steden dan verdelen, aangezien je map groter is,

    (komt de laadtijden van t spel wel niet ten goede)
      zaterdag 29 april 2006 @ 00:09:10 #233
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37393284
    quote:
    Op zaterdag 29 april 2006 00:01 schreef Ou-Tannu het volgende:

    [..]

    ja maar die map was in verhouding gewoon ruk,

    in OpenTTD kan je vele male grotere maps maken, ! dus kan je veel meer realisme gebruiken,

    en je kan ook veel beter de steden dan verdelen, aangezien je map groter is,

    (komt de laadtijden van t spel wel niet ten goede)
    Ah, ok, excuses!
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      zaterdag 29 april 2006 @ 00:11:34 #234
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_37393353
    quote:
    Op vrijdag 28 april 2006 23:21 schreef Duvel het volgende:

    Dat is dit jaar tien of elf jaar geleden. Maar bedenk wel dat Mat '54 tot 1958 geleverd is of zo, en Mat '64 tot 1976 of iets van die strekking. De nieuwste treinstellen zijn dus krap 30 jaar oud. Maar wel met techniek uit de jaren 50/60.
    En al het gekanker ten spijt rijden ze nog steeds best aardig.
    Oké het interieur kan beter en de buitenkant mag wel eens een complete schilderbeurt (gewoon net zo strak maken als ICRm), maar qua storingen doen ze het volgens mij nog beter dan IRM .
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
    pi_37393540
    quote:
    Op zaterdag 29 april 2006 00:11 schreef JDude het volgende:

    [..]

    En al het gekanker ten spijt rijden ze nog steeds best aardig.
    Oké het interieur kan beter en de buitenkant mag wel eens een complete schilderbeurt (gewoon net zo strak maken als ICRm), maar qua storingen doen ze het volgens mij nog beter dan IRM .
    mja, een keer door de wasstraat, en een mooi likje verf over de hele body ipv beschadigde gedeelten en en ze lijken van buiten weer als nieuw
    pi_37394763
    quote:
    Op zaterdag 29 april 2006 00:11 schreef JDude het volgende:
    En al het gekanker ten spijt rijden ze nog steeds best aardig.
    Oké het interieur kan beter en de buitenkant mag wel eens een complete schilderbeurt (gewoon net zo strak maken als ICRm), maar qua storingen doen ze het volgens mij nog beter dan IRM .
    Mwa, wel erg kort door de bocht. Vergeet niet dat je bij computerspul ook veel sneller ziet dat er een storing in één van de talloze systemen is. Daarnaast kampt Mat '64 ook met veel problemen de laatste jaren.

    Ook leuk: vanwege computerstoring geen treinverkeer ten zuiden van Eindhoven en Venlo om 22.25 op de ARGOS-schermen in Mt. De IC van 22.29 naar Asd werd opgeheven, vijf minuten later toch weer ingelegd. Zooi dat af kwam had +5 (paar stoppers) tot +15 (een IC), verder weinig opgemerkt. De nachtkalk was ook een paar minuten te laat, verder niks schokkends. Leuke storing dan .
      zaterdag 29 april 2006 @ 02:02:14 #237
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_37394931
    quote:
    Op zaterdag 29 april 2006 01:45 schreef Tfz het volgende:
    Mwa, wel erg kort door de bocht. Vergeet niet dat je bij computerspul ook veel sneller ziet dat er een storing in één van de talloze systemen is. Daarnaast kampt Mat '64 ook met veel problemen de laatste jaren.
    Hm, goed punt. Al is de kracht van het oude spul misschien toch wel dat er gewoon minder aan kapot kán. IRM zie ik nog niet zomaar tot >2030 meegaan.
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 29 april 2006 @ 08:49:04 #238
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_37396274
    quote:
    Op zaterdag 29 april 2006 01:45 schreef Tfz het volgende:

    Mwa, wel erg kort door de bocht. Vergeet niet dat je bij computerspul ook veel sneller ziet dat er een storing in één van de talloze systemen is. Daarnaast kampt Mat '64 ook met veel problemen de laatste jaren.
    Mwoa, valt wel mee toch? Of is er iets waar ze nu ineens allemaal last van beginnen te krijgen of zo?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_37400986
    quote:
    Op zaterdag 29 april 2006 08:49 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Mwoa, valt wel mee toch? Of is er iets waar ze nu ineens allemaal last van beginnen te krijgen of zo?
    denk dat de oudsten toch wel gewoon OP beginnen te raken?
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 29 april 2006 @ 13:46:11 #240
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_37401530
    quote:
    Op zaterdag 29 april 2006 13:27 schreef Ou-Tannu het volgende:

    denk dat de oudsten toch wel gewoon OP beginnen te raken?
    Ik begrijp dat Tfz daarheen wil ja. Maar waar blijkt dat uit dan? Zijn er afgelopen jaren ineens veel problemen met remmen/wielen/motoren/weet ik veel? Niet retorisch bedoeld of zo, ik weet het gewoon niet, daarom vraag ik het
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 29 april 2006 @ 14:24:58 #241
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_37402509
    quote:
    Op zaterdag 29 april 2006 13:27 schreef Ou-Tannu het volgende:

    denk dat de oudsten toch wel gewoon OP beginnen te raken?
    Over OP gesproken: Ik had nog een foto in de aanbieding voor in de OP van het ICK interieur

    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_37404583
    quote:
    Op zaterdag 29 april 2006 13:46 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Ik begrijp dat Tfz daarheen wil ja. Maar waar blijkt dat uit dan? Zijn er afgelopen jaren ineens veel problemen met remmen/wielen/motoren/weet ik veel? Niet retorisch bedoeld of zo, ik weet het gewoon niet, daarom vraag ik het
    Er treden gewoon steeds meer problemen op met de stellen. Minder betrouwbaar, hogere defectenstand e.d. Een leuke en voor de buitenwereld zichtbaar defect: het aantal stellen dat met vastgelopen tractiemotor strandt. Dat zijn er behoorlijk wat de laatste zeg twee jaar.
    pi_37405025

    Leeuwarden Achter De Hoven
    Zaterdag 29 April 2006 - 14:46


    Leeuwarden Achter De Hoven
    Stoptrein Leeuwarden - Groningen
    DM 90: 3448 + 3447
    Zaterdag 29 April 2006 - 14:55


    Leeuwarden Achter De Hoven
    Stoptrein Groningen - Leeuwarden
    DM 90 3446 + 3445
    Zaterdag 29 April 2006 - 15:42
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 29 april 2006 @ 16:30:28 #244
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_37405071
    ook zoiets waar we het nog maar eens over moeten hebben ja

    het is geen station toch?? ligt het tussen Lwd en Camminghaburen in? Of erachter? Wat voor status heeft dat punt eigenlijk? Is er een stationsnaambordje?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_37405157
    Het ligt tussen Lwd en Camminghaburen in inderdaad. Eigenlijk ben je er al binnen een minuut na vertrek uit Lwd.
    Het is een station voor medewerkers van de fabrieken aldaar. Er stopt 3 x per dag een trein: http://www.ns.nl/www.ns.nl/pdf/vertrekstaten/lw2.pdf
    http://www.ns.nl/www.ns.nl/pdf/vertrekstaten/gn2.pdf

    Edit:

    Er hangt wel zo'n blauw bordje met de route er op welke stations nog komen. De stationsnaambordjes zijn er volgens mij niet meer, maar zeker weten doe ik dat niet.

    Ik snap trouwens ook niet waarom het ene perron bij de overweg staat, en de andere bij de fabrieken... Vreemd maar goed.
    pi_37408617
    quote:
    Op zaterdag 29 april 2006 16:34 schreef Zug-Chef het volgende:
    Het ligt tussen Lwd en Camminghaburen in inderdaad. Eigenlijk ben je er al binnen een minuut na vertrek uit Lwd.
    Het is een station voor medewerkers van de fabrieken aldaar. Er stopt 3 x per dag een trein: http://www.ns.nl/www.ns.nl/pdf/vertrekstaten/lw2.pdf
    http://www.ns.nl/www.ns.nl/pdf/vertrekstaten/gn2.pdf

    Edit:

    Er hangt wel zo'n blauw bordje met de route er op welke stations nog komen. De stationsnaambordjes zijn er volgens mij niet meer, maar zeker weten doe ik dat niet.

    Ik snap trouwens ook niet waarom het ene perron bij de overweg staat, en de andere bij de fabrieken... Vreemd maar goed.
    en die bij de fabrieken heb ik dus een fotoreportage van. KOn de andere kant al niet vinden

    klik voor die foto's
    pi_37413188
    -

    [ Bericht 99% gewijzigd door Tfz op 30-04-2006 15:43:08 ]
      zaterdag 29 april 2006 @ 22:41:34 #248
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_37415295
    quote:
    Op zaterdag 29 april 2006 02:02 schreef JDude het volgende:

    [..]

    Hm, goed punt. Al is de kracht van het oude spul misschien toch wel dat er gewoon minder aan kapot kán. IRM zie ik nog niet zomaar tot >2030 meegaan.
    IRM haalt de 2030 met gemakt hoor.
    Maar gemiddeld staat een stel om de vier dagen aan de kant (of in ieder geval: storingsrapport opgemaakt) wegens technische problemen.
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 29 april 2006 @ 23:21:57 #249
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_37416199
    quote:
    Op zaterdag 29 april 2006 22:41 schreef MREn het volgende:

    [..]

    IRM haalt de 2030 met gemakt hoor.
    Maar gemiddeld staat een stel om de vier dagen aan de kant (of in ieder geval: storingsrapport opgemaakt) wegens technische problemen.
    Ja zo kan ik het ook 20 jaar rijden en 20 jaar langs de kant staan
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      zondag 30 april 2006 @ 12:41:40 #250
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37423478
    quote:
    Op zaterdag 29 april 2006 22:41 schreef MREn het volgende:

    [..]

    IRM haalt de 2030 met gemakt hoor.
    Maar gemiddeld staat een stel om de vier dagen aan de kant (of in ieder geval: storingsrapport opgemaakt) wegens technische problemen.
    Wat dat betreft zou Mat '64 dan inderdaad nog wel eens betrouwbaarder kunnen zijn. Maar zoals Tfz opmerkt treden er de laatste jaren wel steeds meer rare defecten op zoals vastgelopen tractiemotoren. Dat is volgens mij een teken aan de wand. En ik weet ook niet hoeveel echt onderhoud er nog aan wordt gepleegd.

    Overigens zijn de tractiemotoren van IRM wat robuuster, ik denk dat die eerder problemen krijgen met elektronica. Of bij hun grote mid-life revisie gaan er ineens nieuwe omzetters in, dat kan ook.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 30 april 2006 @ 20:53:50 #251
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_37435924
    Even iets heel anders

    http://home.tiscali.nl/sb067358/Fok/85bordjes.jpg

    ongeveer 2/3 van mijn huidige collectie
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      zondag 30 april 2006 @ 21:02:09 #252
    139407 jorienvdherik
    Feyenoord KNVB Beker 07-08
    pi_37436197
    morgen met de trein vanaf lombardijen naar den haag holland spoor als het goed is. en vrijdag nog van lombardijen naar volendam.

    Wat zal ik doen geen zin in zo hondekop morgen. Dus eerst met een hondekop naar centraal en vanaf daar een trein pakken naar amsterdam. Die via Den Haag gaat. Is meestal toch zo IRM ?
      zondag 30 april 2006 @ 21:07:42 #253
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_37436386
    quote:
    Op zondag 30 april 2006 21:02 schreef jorienvdherik het volgende:
    morgen met de trein vanaf lombardijen naar den haag holland spoor als het goed is. en vrijdag nog van lombardijen naar volendam.

    Wat zal ik doen geen zin in zo hondekop morgen. Dus eerst met een hondekop naar centraal en vanaf daar een trein pakken naar amsterdam. Die via Den Haag gaat. Is meestal toch zo IRM ?
    Er vanuit gaande dat je met hondekop eigenlijk mat'64 bedoelt...
    Er rijdt toch ook zat DDAR/DDM in de stopdienst tussen Dordrecht en Rotterdam?
    En dan nog... het is een paar minuutjes naar Rtd en dan pak je daar de IC.

    [ Bericht 5% gewijzigd door JDude op 30-04-2006 21:27:36 ]
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
      zondag 30 april 2006 @ 21:09:36 #254
    71721 Alexxxxx
    Friespeuk
    pi_37436865
    quote:
    Op zondag 30 april 2006 21:02 schreef jorienvdherik het volgende:
    Wat zal ik doen geen zin in zo hondekop morgen. Dus eerst met een hondekop naar centraal en vanaf daar een trein pakken naar amsterdam. Die via Den Haag gaat. Is meestal toch zo IRM ?
    Je kunt een willekeurige trein daar pakken, dan hoef je niet met een hondekop te reizen.
      zondag 30 april 2006 @ 21:58:47 #256
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37438124
    quote:
    Op zondag 30 april 2006 21:23 schreef Tfz het volgende:

    [..]

    Je kunt een willekeurige trein daar pakken, dan hoef je niet met een hondekop te reizen.
    Nar!
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      zondag 30 april 2006 @ 21:59:40 #257
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37438153
    quote:
    "De bekende..." ?

    Sorry, ik ken ze niet, wat is dit?

    En vraagprijs? Voldoet 1 euro aan TEAB?
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      zondag 30 april 2006 @ 22:02:12 #258
    139407 jorienvdherik
    Feyenoord KNVB Beker 07-08
    pi_37438241
    Hmm, morgen nog iets ophalen in Zutphen, dit hoorde ik pas een paar minuten geleden. Ik wil er ongeveer om 4 uur zijn. net nu vanavond werkt de ns site niet ! vanaf rotterdam naar Zutphen hoelang is dat met de trein ?
      zondag 30 april 2006 @ 22:02:40 #259
    71721 Alexxxxx
    Friespeuk
    pi_37438257
    quote:
    Op zondag 30 april 2006 21:59 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    "De bekende..." ?

    Sorry, ik ken ze niet, wat is dit?

    En vraagprijs? Voldoet 1 euro aan TEAB?
    Dat zijn dus een stuk of 1000 kaarten waar op elke kaart een trein word beschreven, uit alle tijden, wereldwijd. En nieuw hebben we er een paar jaar geleden zo'n 1 euro per kaart moeten betalen, dus 1 euro voor het hele pakket is geen aannemenlijk bod
      zondag 30 april 2006 @ 22:03:11 #260
    71721 Alexxxxx
    Friespeuk
    pi_37438277
    quote:
    Op zondag 30 april 2006 22:02 schreef jorienvdherik het volgende:
    Hmm, morgen nog iets ophalen in Zutphen, dit hoorde ik pas een paar minuten geleden. Ik wil er ongeveer om 4 uur zijn. net nu vanavond werkt de ns site niet ! vanaf rotterdam naar Zutphen hoelang is dat met de trein ?
    http://www.9292ov.nl doet het ook niet?
      zondag 30 april 2006 @ 22:04:26 #261
    139407 jorienvdherik
    Feyenoord KNVB Beker 07-08
    pi_37438323
    gelukkig die wel, ik doe het altijd vanaf ns.nl

    maar die is wel down
      zondag 30 april 2006 @ 22:04:43 #262
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_37438337
    quote:
    Op zondag 30 april 2006 22:02 schreef jorienvdherik het volgende:
    Hmm, morgen nog iets ophalen in Zutphen, dit hoorde ik pas een paar minuten geleden. Ik wil er ongeveer om 4 uur zijn. net nu vanavond werkt de ns site niet ! vanaf rotterdam naar Zutphen hoelang is dat met de trein ?
    NS.nl werkt gewoon hoor!

    14:07 i Rotterdam Centraal 11 Utrecht Centraal Intercity 21751 NS
    15:35 i Apeldoorn 4

    15:39 Apeldoorn 3 Zutphen Stoptrein 17851 NS
    15:55 i Zutphen 2a
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
      zondag 30 april 2006 @ 22:48:29 #263
    139407 jorienvdherik
    Feyenoord KNVB Beker 07-08
    pi_37440007
    Net was die down

    13:59 Rotterdam Lombardijen Spoor 3 Dordrecht Sneltrein 2251 NS
    14:15 Dordrecht
    14:19 Dordrecht Zuid
    14:28 Lage Zwaluwe
    14:36 Breda-Prinsenbeek
    14:41 Breda Spoor 2

    14:51 Breda Spoor 3 Hertogenbosch ('s) Sneltrein 3652 NS
    14:58 Gilze-Rijen
    15:05 Tilburg West
    15:09 Tilburg
    15:25 Hertogenbosch ('s)
    15:37 Oss
    15:54 Nijmegen
    16:00 Elst
    16:11 Arnhem
    16:23 Dieren
    16:32 Zutphen Spoor 3b

    uit eindelijk deze geworden

    of zal ik deze nemen wat meer overstappen

    14:21 Rotterdam Lombardijen Spoor 2 Rotterdam Centraal Stoptrein 5144 NS
    14:25 Rotterdam Zuid
    14:28 Rotterdam Blaak
    14:32 Rotterdam Centraal Spoor 8

    14:37 Rotterdam Centraal Spoor 12 Utrecht Centraal Intercity 20553 NS
    14:45 Rotterdam Alexander
    15:22 Utrecht Centraal
    15:36 Amersfoort Spoor 1

    15:40 Amersfoort Spoor 2 Apeldoorn Intercity 1653 NS
    16:05 Apeldoorn Spoor 4

    16:09 Apeldoorn Spoor 3 Zutphen Stoptrein 17853 NS
    16:17 Klarenbeek
    16:25 Zutphen Spoor 2a
    pi_37440152
    2de lijkt me wel klotere materiaal
      zondag 30 april 2006 @ 22:53:46 #265
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_37440215
    quote:
    Op zondag 30 april 2006 22:52 schreef Ou-Tannu het volgende:
    2de lijkt me wel klotere materiaal
    De eerste is waarschijnlijk DD-AR (Rlb-Bd) + IRM (Bd-Zp).
    De tweede DD-AR of mat'64 (Rlb-Rtd) + ICM (Rtd-Apd) + DM'90 (Apd-Zp).
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
      zondag 30 april 2006 @ 22:58:38 #266
    139407 jorienvdherik
    Feyenoord KNVB Beker 07-08
    pi_37440417
    vanaf amersfoort zeker DM'90

    die andere is wel relaxter denk ik vanaf breda in de IRM liggen
    pi_37440493
    quote:
    Op zondag 30 april 2006 22:58 schreef jorienvdherik het volgende:
    vanaf amersfoort zeker DM'90

    die andere is wel relaxter denk ik vanaf breda in de IRM liggen
    nee amersfoort - apeldoorn is ICM..
      zondag 30 april 2006 @ 23:06:15 #268
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_37440689
    quote:
    Op zondag 30 april 2006 22:58 schreef jorienvdherik het volgende:
    vanaf amersfoort zeker DM'90
    Nee, je kunt tot Apd blijven zitten in de IC.
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
      zondag 30 april 2006 @ 23:34:16 #269
    139407 jorienvdherik
    Feyenoord KNVB Beker 07-08
    pi_37441618
    oke dan neem ik die wel denk ik
      zondag 30 april 2006 @ 23:51:20 #270
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37442111
    Misschien is een reisplantopic in PTA wel een idee zo langzamerhand!
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      zondag 30 april 2006 @ 23:53:50 #271
    139407 jorienvdherik
    Feyenoord KNVB Beker 07-08
    pi_37442199
    toch leuk om hier er over in te praten
      zondag 30 april 2006 @ 23:55:16 #272
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37442239
    quote:
    Op zondag 30 april 2006 23:53 schreef jorienvdherik het volgende:
    toch leuk om hier er over in te praten
    Ik vind het zelf minder interessant moet ik zeggen. Maar als de rest het wel leuk vindt, ben ik niet degene die het tegenhoudt.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      zondag 30 april 2006 @ 23:57:22 #273
    139407 jorienvdherik
    Feyenoord KNVB Beker 07-08
    pi_37442310
    moet toch nog ff kijken welke ik neem. Telkens overstappen is ook niet relaxt. Misschien toch maar vanaf Breda een lange zit maken
      maandag 1 mei 2006 @ 00:09:49 #274
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37442680
    quote:
    Op zondag 30 april 2006 23:57 schreef jorienvdherik het volgende:
    moet toch nog ff kijken welke ik neem. Telkens overstappen is ook niet relaxt. Misschien toch maar vanaf Breda een lange zit maken
    Het interesseert me werkelijk geen ene fuck, een fijne reis gewenst!
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_37442719
    quote:
    Op zondag 30 april 2006 23:55 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Ik vind het zelf minder interessant moet ik zeggen. Maar als de rest het wel leuk vindt, ben ik niet degene die het tegenhoudt.
    t houd wel t topic aan de loop en wat niet boeit kan je ook gewoon niet op reageren?
      maandag 1 mei 2006 @ 00:53:08 #276
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_37443463
    quote:
    Op zondag 30 april 2006 23:57 schreef jorienvdherik het volgende:
    moet toch nog ff kijken welke ik neem. Telkens overstappen is ook niet relaxt. Misschien toch maar vanaf Breda een lange zit maken
    Vanaf Breda is het erg eenvoudig: IRM tot aan Zutphen.

    Vanaf Rotterdam is het meest comfortabel via Apeldoorn naar Zutphen, zit je ook eens in DM'90, kun je meteen ervaren dat diesels prima treinen kunnen zijn.

    Maar via Utrecht-EW-Arnhem is een mooiere route
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
      maandag 1 mei 2006 @ 00:55:31 #277
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_37443501
    quote:
    Op zondag 30 april 2006 23:55 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Ik vind het zelf minder interessant moet ik zeggen. Maar als de rest het wel leuk vindt, ben ik niet degene die het tegenhoudt.
    Och, als je zo'n beetje het hele net heb afgereist, kun je wel wat tips geven over fijne overstappen (zoals in Apeldoorn) of mooie trajecten (Dieren-Arnhem) of het mijden van lange IRM-ritten (Rotterdam-Arnhem).
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
    pi_37443979
    quote:
    Op maandag 1 mei 2006 00:09 schreef Duvel het volgende:
    [..]
    Het interesseert me werkelijk geen ene fuck, een fijne reis gewenst!
    Hehe, wie is nou de nar?
    pi_37443983
    Treinen!
    pi_37444331
    quote:
    Op maandag 1 mei 2006 00:55 schreef MREn het volgende:

    [..]

    Och, als je zo'n beetje het hele net heb afgereist, kun je wel wat tips geven over fijne overstappen (zoals in Apeldoorn) of mooie trajecten (Dieren-Arnhem) of het mijden van lange IRM-ritten (Rotterdam-Arnhem).
    Zekers. IRM ritten zijn best leuk als je echt maar dan ook echt zo lui bent om bij t begin punt in de stappen en tot t eind punt niet meer uit je stoel wilt komen
      maandag 1 mei 2006 @ 04:08:03 #281
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_37444857
    Reizigers die een hekel hebben aan busvervoer en overstappen, en toch in Hengelo of die hoek moeten zijn dit weekend: de int. trein (serie 140) wordt via Arnhem en de Kippenlijn omgeleid.

    Ook eens leuk voor foto'tjes rond Ede-Wageningen (weer schijnt ook wel aardig te worden dit weekend).
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
      maandag 1 mei 2006 @ 08:41:45 #282
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37445480
    quote:
    Op maandag 1 mei 2006 00:11 schreef Ou-Tannu het volgende:

    [..]

    t houd wel t topic aan de loop en wat niet boeit kan je ook gewoon niet op reageren?
    Ja, het houdt het topic aan de gang, maar dat kunnen ze in ONZ beter, een topic aan de gang houden. Ik kan het natuurlijk negeren, maar zoals Tfz weet, als iets me niet bevalt dan trek ik mijn toetsenbord open...

    Anyway: ik zou het persoonlijk prettig vinden als het aantal reisplanposts binnen de perken zou blijven. Vandaar mijn voorstel voor een apart topic: dan loopt dat lekker hard, en dat geeft niet omdat een reisplantopic verder niet zoveel eeuwigheidswaarde heeft, terwijl volgens mij dit topic dat iets meer heeft doordat er ook voor sommige mensen interessante achtergrondinfo te vinden is. In de OP van het reisplantopic zou je dan interessante baanvakken neer kunnen zetten en overstaptips kunnen geven.

    Maar hé, 't is een topic van iedereen dus we zien wel hoe 't loopt!
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      maandag 1 mei 2006 @ 08:42:59 #283
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37445489
    quote:
    Op maandag 1 mei 2006 01:37 schreef Tfz het volgende:

    [..]

    Hehe, wie is nou de nar?
    Ik! Ik! Ik!
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      maandag 1 mei 2006 @ 10:07:34 #284
    20849 Fred
    Beroepschagrijn
    pi_37446699
    quote:
    Op maandag 1 mei 2006 08:41 schreef Duvel het volgende:
    dat geeft niet omdat een reisplantopic verder niet zoveel eeuwigheidswaarde heeft
    Nog 7 maanden en alle geplaatste reiplanposts zijn zinloos
    So we just called him Fred
      maandag 1 mei 2006 @ 11:20:38 #285
    133636 Zug-Chef
    Zug-Chef
    pi_37448300
    zoiets:


    ediy, nu compleet
    http://oehoe18.mine.nu/~hb/mat-omloop-NL_kompleet.txt

    [ Bericht 8% gewijzigd door Zug-Chef op 01-05-2006 11:46:24 ]
      maandag 1 mei 2006 @ 11:45:11 #286
    20849 Fred
    Beroepschagrijn
    pi_37449084
    quote:
    Dat lijstje is niet echt compleet...
    So we just called him Fred
      maandag 1 mei 2006 @ 11:45:57 #287
    133636 Zug-Chef
    Zug-Chef
    pi_37449112
    quote:
    Op maandag 1 mei 2006 11:45 schreef FredvZ het volgende:

    [..]

    Dat lijstje is niet echt compleet...
    ja was nog niet klaar

    nu wel...


    http://oehoe18.mine.nu/~hb/mat-omloop-NL_kompleet.txt
      maandag 1 mei 2006 @ 11:57:38 #288
    20849 Fred
    Beroepschagrijn
    pi_37449489
    ik heb nog wat aanvullingen voor je:

    Rotterdam - Hoek van Holland
    SGM-III (Sprinter)

    Rotterdam - Vlaardingen
    SGM-II (Spitspendel)

    Amsterdam - Woerden - Rotterdam
    SGM-III (Sprinter) (geen DD-AR)

    Den Haag - Roosendaal
    Plan V / Plan T / DD-AR

    Leiden - Dordrecht
    Plan V / Plan T / DD-AR

    Haarlem - Heerlen
    ICR / IRM

    Haarlem - Maastricht
    ICR / IRM

    Den Haag - Venlo
    ICK/IRM


    edit:
    Amsterdam - Brussel
    NMBS 1100 + ICR (bordeaux rode band) + benelux BDs

    Amsterdam - Parijs
    Thalys PBKA / Thalys PBA




    [ Bericht 13% gewijzigd door Fred op 01-05-2006 12:05:03 ]
    So we just called him Fred
      maandag 1 mei 2006 @ 12:01:33 #289
    133636 Zug-Chef
    Zug-Chef
    pi_37449632
    Thx ! en updated
      maandag 1 mei 2006 @ 12:43:59 #290
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37451066
    quote:
    Op maandag 1 mei 2006 11:57 schreef FredvZ het volgende:
    ik heb nog wat aanvullingen voor je:

    Amsterdam - Woerden - Rotterdam
    SGM-III (Sprinter) (geen DD-AR)
    Hier rijdt ook weleens DD-AR.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      maandag 1 mei 2006 @ 13:14:38 #291
    74976 JDude
    groetjes, veldmuis
    pi_37451988
    Amsterdam - Breda DD-AR

    En daar ook wel IRM!
    It's always around me, all this noise
    But not nearly as loud as the voice saying
    "Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
    Just let it happen, let it happen"
      maandag 1 mei 2006 @ 13:20:22 #292
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37452183
    Utrecht - Tiel/'s-Hertogenbosch (gecombineerder stoptrein) Plan V
    Utrecht - Geldermalsen ("snel"trein) DD-AR
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      maandag 1 mei 2006 @ 14:09:46 #293
    7859 456
    Onze excuses voor het ongemak
    pi_37453643
    quote:
    Op maandag 1 mei 2006 13:20 schreef Duvel het volgende:
    Utrecht - Tiel/'s-Hertogenbosch (gecombineerder stoptrein) Plan V
    Utrecht - Geldermalsen ("snel"trein) DD-AR
    Sneltrein Ut-Gdm?
    Rijdt die ook niet door naar Tiel? (of is dat die combi stoptrein)
    Dans Paris à vélo on dépasse les autos
      maandag 1 mei 2006 @ 14:21:33 #294
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37453960
    quote:
    Op maandag 1 mei 2006 14:09 schreef 456 het volgende:

    [..]

    Sneltrein Ut-Gdm?
    Rijdt die ook niet door naar Tiel? (of is dat die combi stoptrein)
    Die naar Tiel is de combi inderdaad. De "sneltrein" is een stoptrein zonder stop op Lunetten en met eindpunt Geldermalsen.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      maandag 1 mei 2006 @ 14:44:05 #295
    7859 456
    Onze excuses voor het ongemak
    pi_37454689
    quote:
    Op maandag 1 mei 2006 14:21 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Die naar Tiel is de combi inderdaad. De "sneltrein" is een stoptrein zonder stop op Lunetten en met eindpunt Geldermalsen.
    Kwist niet dat die agglomeratie rond utrecht ri gdm zo druk was. Kdacht dat dat met 2x per uur een stoptrein ri. gdm (die combitrein) dat dat wel voldoende zou zijn.
    Dans Paris à vélo on dépasse les autos
      maandag 1 mei 2006 @ 21:02:23 #296
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_37466424
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
      maandag 1 mei 2006 @ 21:04:35 #297
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_37466503
    quote:
    Op maandag 1 mei 2006 14:44 schreef 456 het volgende:

    [..]

    Kwist niet dat die agglomeratie rond utrecht ri gdm zo druk was. Kdacht dat dat met 2x per uur een stoptrein ri. gdm (die combitrein) dat dat wel voldoende zou zijn.
    moet je in de spits eens in Utrecht in proberen te stappen, dat is zelfs met 10 bakken mat'64 soms bijna onmogelijk.
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
      maandag 1 mei 2006 @ 21:24:36 #298
    7859 456
    Onze excuses voor het ongemak
    pi_37467159
    quote:
    Op maandag 1 mei 2006 21:04 schreef MREn het volgende:

    [..]

    moet je in de spits eens in Utrecht in proberen te stappen, dat is zelfs met 10 bakken mat'64 soms bijna onmogelijk.
    Kzal me daar gek zijn. Voor mijn lol in mat64 stappen
    Dans Paris à vélo on dépasse les autos
      maandag 1 mei 2006 @ 21:36:23 #299
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_37467545
    quote:
    Op maandag 1 mei 2006 21:24 schreef 456 het volgende:

    [..]

    Kzal me daar gek zijn. Voor mijn lol in mat64 stappen
    1e klas in een lege coupe ligt wel onovertroffen veel lekkerder dan wel materieel dan ook
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
      maandag 1 mei 2006 @ 22:10:11 #300
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_37468866
    quote:
    Op maandag 1 mei 2006 21:36 schreef MREn het volgende:

    [..]

    1e klas in een lege coupe ligt wel onovertroffen veel lekkerder dan wel materieel dan ook
    Plus het prachtige gejank van gelijkstroomtractiemotoren!
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_37468895
    Leuke brief! Moet je wel meegeven dat ik het wel wat genuanceerder zie, maar deel zeker je visie dat rover vaak alleen maar negatieve berichten verspreid. Maar wat wil je, als er negatieve dingen gebeuren. Wat het ook mag zijn. Kun je moeilijk verwachten dat een reizigers club positieve kritiek gaat leveren.
    Ze leveren wel aardig constructieve kritiek. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de nieuwe dienstregeling.

    Als je het rookbeleid en boetebeleid bekijkt Zijn ze daar wel erg negatief over. Net alsof de ns dat doet om de reizigers te "pesten". Het rookverbod is mijn inziens gewoon normaal. Het is een algehele tendens in onze samenleving dat roken steeds minder ins. En er is steeds meer bewustwording van de negatieve effecte op de gezondheid van mensen.
    En het boetebeleid is ook niks geks. Het is toch de normaalste zaak van de wereld om een kaartje te kopen. En er bestaan ook coulance als er iets met de automaat is of als je bent vergeten om te stempelen. Wat ik om me heen zie als er controle is dan doen de conducteurs nooit al te moeilijk, in mij ogen
    Rover is dus een beetje teveel een anti ns club
    Maar aan de andere kant is er toch ook genogoeg contructieve kritiek waar ik me wel in kan vinden.

    Overigens ben ik pas zelf lid geworden van Rover en heb net het blaadje binnen gekregen. Maar daar werd ik ook niet blij van. Het meeste kan je gewoon op inet vinden. En andere dingen hebben weinig met ov te maken.
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')