abonnement Unibet Coolblue
pi_164610841




Chronologisch:

quote:
21.30 Militairen sluiten twee bruggen over de Bosporus in Istanbul af. Auto's en bussen krijgen de opdracht om te keren.

21.50 Gevechtsvliegtuigen en militaire helikopters scheren over Ankara. Er klinken schoten.

22.02 De Turkse premier Binali Yildirim meldt dat er een militaire coup aan de gang is en dat de regering de veiligheidstroepen heeft gevraagd de orde te herstellen.

22.25 In een verklaring zegt het leger (dat wil zeggen: de coupplegers) dat het de macht heeft overgenomen om de democratie te beschermen en de mensenrechten te handhaven.

22.38 De televisiezender CNN Türk meldt dat president Erdogan veilig is. Hij was op vakantie in de badplaats Bodrum.

22.47 Opstandige militairen gijzelen de stafchef van de Turkse strijdkrachten op het militaire hoofdkwartier in Ankara.

22.58 Militairen bezetten het kantoor van de staatstelevisie TRT in Ankara. Het personeel wordt even later gedwongen een verklaring van de militairen voor te lezen: het land wordt bestuurd door een 'Vredesraad'. In het hele land geldt een uitgaansverbod.

23.16 President Erdogan roept de Turken via Facetime op de straat op te gaan om te protesteren tegen wat hij een couppoging van een klein deel van het leger noemt.

Zaterdag
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk.
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk. © GETTY
00.08 Tanks omsingelen het Turkse parlementsgebouw in Ankara.

00.37 De eerste scheuren in de strijdkrachten: de commandant van het Eerste Leger zegt dat slechts een kleine groep militairen de couppoging steunt.

00.59 Een gevechtsvliegtuig schiet een helikopter van de muitende militairen neer.

01.04 Het staatspersbureau Anadolu meldt de dood van 17 politieagenten op het hoofdkwartier van de Turkse special forces.

01.05 President Obama spreekt zijn steun uit voor de gekozen regering en roept op tot kalmte.

01.13 De Gülen-beweging van de in ballingschap levende rivaal van Erdogan, Fethullah Gülen, keurt de coup af.

01.52 Turkse premier Yildirim meldt dat situatie onder controle is.

02.20 Erdogan keert terug in Istanbul. Het vliegveld is inmiddels door zijn aanhangers bevrijd.

02.45 Muitende militairen bezetten kantoor van tv-zender CNN Türk, maar op het Taksimplein geven de eerste muiters zich al over.

03.20 Erdogan belooft het leger te zuiveren van verraders.

05.39 Erdogan moedigt zijn aanhangers aan op straat te blijven totdat de situatie is gekalmeerd.

05.42 Muitende soldaten die een van de bruggen over de Bosporus in handen hadden, komen uit hun tanks en geven zich over. Zij worden later aangevallen door aanhangers van Erdogan.

07.10 Regeringsgetrouwe militairen hebben het militaire hoofdkwartier in Ankara weer in handen, maar sommige muiters verzetten zich nog.

07.29 De stafchef van de Turkse strijdkrachten Hulusi Akar, die door de muiters was gegijzeld, wordt bevrijd.

11.20 Premier Yildirim meldt dat de coup aan 161 mensen het leven heeft gekost, onder wie 104 coupplegers. Er zijn 1440 gewonden. Veiligheidstroepen hebben ruim 2800 militairen gearresteerd.

13.35 Turkse autoriteiten hebben 2.745 rechters op non-actief gezet.

14.43 Militaire hoofdkwartier weer helemaal in handen van regeringsgetrouwe troepen.

17.15 De Griekse justitie besluit de acht militairen die waren gevlucht uit Turkije en asiel hadden aangevraagd in Griekenland, uit te leveren aan Turkije. De Turkse regering had hierom gevraagd.

17.33 De vier grootste partijen van Turkije veroordelen de couppoging in een gezamenlijke verklaring voorgelezen in het parlement
De SMS van Erdogan - Oproep aan de bevolking om de straat op te gaan en op te komen voor de democratie, vrede, staat en het volk:

quote:
Turk Milletinin degerli evlatlari.Bu hareket Ankarada ve Istanbulda devletin zirhli araclarini ve silahlarini gasp etmis dar bir kadronun , 70 li yillardaki gibi davranarak millete karsi bir kalkismasidir. Serefli Turk milleti demokrasine ve huzuruna sahip cik. Turk milletini sindirecegini dusunen bu dar kadronun hareketine karsi sizleri sokaga ve milletinize sahip cikmaya cagiriyorum.

Devletine milletine sahip cik

Recep Tayyip Erdogan
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier



CNN TURK live
NOS liveblog

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

Turks corruptieschandaal

Update 20-07-2016:
Drie maanden noodtoestand Turkije
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164610870
Turkse aanklagers eisen twee keer levenslang en 1.900 jaar cel tegen Gülen

Turkse aanklagers willen dat de islamitische geestelijke Fethullah Gülen twee keer levenslang en een extra 1.900 jaar celstraf krijgt. Ankara ziet Gülen als het brein achter de mislukte couppoging in juli.

Dat melden staatsmedia in dat land dinsdag, zo schrijft persbureau AFP. In een 2.527-pagina tellende aanklacht wordt Gülen onder meer verantwoordelijk gehouden voor 'een poging om de constitutionele orde door middel van macht kapot te maken' en 'het vormen en aanvoeren van een gewapende terroristische groep', zo schrijft persbureau Anadolu.

Dertien van de 111 medeverdachten in deze zaak blijven voorlopig in hechtenis. Tegen allen wordt een gevangenisstraf van twee jaar tot levenslang geëist.
Controle

Volgens Ankara hebben de volgers van Gülen geïnfiltreerd tot aan de staatsarchieven via medewerkers van staatsbedrijven en veiligheidsdiensten. De groep zou stichtingen, privéscholen, bedrijven, studentenverenigingen, mediabedrijven en verzekeringspartijen gebruikt hebben om controle te krijgen over deze instituten.

De aanklacht meldt daarnaast dat er geld werd ingezameld bij zakenmannen en dit als gift werd opgeschreven, waarna het geld naar Amerika werd overgemaakt door banken in landen als United Arab Emirates, Zuid-Afrika, Tunesië, Marokko, Jordanië en Duitsland.

De zaak werd in september 2015, ver voor de mislukte coup, al opgezet. De aanklagers willen beter inzicht in de financiële activa van Gülens beweging.
Beschuldigd

Fethullah Gülen woont al sinds 1999 in de Verenigde Staten en is herhaaldelijk beschuldigd van het leiden van een eigen staat sinds toenmalig premier Erdogan en meerdere ministers betrokken raakte bij een corruptieschandaal in 2013.

Sinds de couppoging op 15 juli heeft Erdogan duizenden aanhangers van Gülen ontslagen en opgepakt. Het land heeft aan Amerika gevraagd om Gülen uit te leveren, maar het land heeft tot dusver geen inhoudelijk antwoord gegeven.
Terugkeer

Gülen zei eerder in een interview met Le Monde dat hij terug zal keren naar Turkije als een tiende van de beschuldigingen aan zijn adres bewezen kunnen worden. De geestelijke wil dat een onafhankelijke commissie onderzoek gaat doen naar de couppoging en de daders.

"Als er aanhangers van de beweging betrokken waren bij deze samenzwering, dan zijn het misdadigers die de eenheid en de integriteit van het land hebben ontwricht. Deze mensen hebben mijn idealen verraden en slachtoffers gemaakt", aldus Gülen.

Volgens de geestelijke "mogen hun zonden niet worden toegeschreven aan aanhangers van zijn beweging".

http://www.nu.nl/buitenla(...)-jaar-cel-gulen.html
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164610874
quote:
14s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:40 schreef Oversight het volgende:

[..]

^O^ Mooi voorbeeld van hoe een democratie niet werkt.
quote:
2s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:43 schreef ToT het volgende:

[..]

:N Dat boeit de meeste van zijn fans absoluut niet. Die geven Erdo hier alleen maar gelijk in.
school voorbeeld van dat mensen lezen wat ze willen lezen en zien wat ze willen zien. er klopt geen hout van dat artikel deze man is niet veroordeeld omdat hij een boek heeft geschreven, daarnaast zou Erdo en zijn vrouw closet Joden zijn?

srsly? :')

maar jullie haat richting Erdo is kennelijk zo groot dit niburu artikel erin lekker in glijdt bij jullie :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164610884
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:53 schreef StaceySinger het volgende:
Turkse aanklagers eisen twee keer levenslang en 1.900 jaar cel tegen Gülen
2 keer maar? mazzelaar!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 17 augustus 2016 @ 01:56:22 #5
74056 crew  ToT
pi_164610919
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:53 schreef Slayage het volgende:

[..]

[..]

school voorbeeld van dat mensen lezen wat ze willen lezen en zien wat ze willen zien. er klopt geen hout van dat artikel deze man is niet veroordeeld omdat hij een boek heeft geschreven, daarnaast zou Erdo en zijn vrouw closet Joden zijn?

srsly? :')

maar jullie haat richting Erdo is kennelijk zo groot dit niburu artikel erin lekker in glijdt bij jullie :')
Mwah, Erdo is sowieso niet vies van zijn vuile werkjes weg te moffelen. Journalisten arresteren die bepaalde bezwarende dingen aan de kaak stellen zoals een wapendeal enzo.

Maar ik neem aan dat je daar nog nooit van gehoord hebt en daar bewijs van wil zien, of je doet het als leugens af of gaat het op een andere manier lopen te verdedigen.
pi_164610932
quote:
2s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:56 schreef ToT het volgende:

[..]

Mwah, Erdo is sowieso niet vies van zijn vuile werkjes weg te moffelen. Journalisten arresteren die bepaalde bezwarende dingen aan de kaak stellen zoals een wapendeal enzo.
omdat je met die bril kijkt, is dat het enige wat jij ziet.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164610938
de website van Gulen

http://www.fethullahgulen.nl/

Openbare Stellingname tegen geweld, terreur en zelfmoordaanslagen:

Fethullah Gülen is erkend voor zijn consistente stellingname tegen de combinatie van geweld en religieuze retoriek. Meer specifiek,

Hij was de eerste moslimgeleerde die publiekelijk de aanvallen van 9/11 veroordeelde (in een advertentie in de Washington Post);
Hij hielp een wetenschappelijk boek te publiceren op het gebied van het islamitisch perspectief op terreur en zelfmoordaanslagen waarbij hij deze activiteiten veroordeelde op humanitaire en religieuze gronden;
Hij uitte deze opvattingen niet alleen naar de westerse lezers, maar bracht ze ook naar buiten in moskeepreken die door congregaties van duizenden moslims werden gehoord;
Hij verwierp op eenduidige toon zelfmoordaanslagen;
Hij gaf interviews aan Turkse, Japanse, Keniaanse en Amerikaanse kranten waarin hij de politieke, ideologische en religieuze redenen ter rechtvaardiging van terreuracties, categorisch veroordeelt;
Hij verscheen op talloze nationale televisieshows waarbij hij in het openbaar zulke acties veroordeelt.
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 17 augustus 2016 @ 01:58:06 #8
74056 crew  ToT
pi_164610945
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

omdat je met die bril kijkt, is dat het enige wat jij ziet.
_O- :D _O- :D _O- :D _O- :D _O- :D _O- :D _O-
pi_164610992
Wie is M. Fethullah Gülen?


Enes Ergene

Gülen is in 1941 geboren in een traditioneel gezin met vijf jongens en twee meisjes in het district Pasinler van de provincie Erzurum. Zijn vader, Ramiz Efendi, was een imam in dienst van de overheid, die zijn werk in verschillende regio’s verrichtte.

Erzurum ligt in het noordoosten van Turkije en het is op sociaal-cultureel gebied zeer conservatief. Eeuwenlang weerspiegelde de fundamentele religieuze en nationale waarden zich in het maatschappelijke karakter van de stad.

Gülen bracht zijn jeugd door onder de invloed van traditionele derwisj-orden en religieuze scholen (madrassas), die conservatieve waarden bijbrachten en eindeloos herhaalden. Hij had een onverzadigbare nieuwsgierigheid en een liefde voor kennis. Het was dus onmogelijk om in de beperkte omgeving van zijn stad zijn intellectuele wensen te bevredigen. Al op jonge leeftijd richtte hij zijn geest en aandacht op culturele, politieke en maatschappelijke gebeurtenissen in de buitenwereld. Gülen herinnert zich dat hij zich gedurende zijn eerste jaren op de madrassa van tijd tot tijd focuste op maatschappelijke problemen. Terwijl hij opgroeide ontdekte hij de kunstwereld en de intellectuele activiteiten van zijn directe maatschappelijke omgeving. Hij rondde zijn scholing aan de madrassa in korte tijd af, maar hij kreeg nooit de kans om een officiële opleiding te volgen.

Dit waren de jaren waarin de Turkse Republiek zijn oprichter had verloren en waarin instituten en instellingen nog opgebouwd moesten worden. Sinds de Ottomaanse Reformatie (Tanzimat) was het land getuige geweest van veel politieke, economische en sociaal-culturele problemen en eigenlijk was het dat nog steeds. De intellectuelen van het land hadden een zondeval ervaren; zij voelden dat zij deel waren van een verslagen en achterblijvende islamitische beschaving. Er waren tientallen intellectuele problemen die keer op keer werden besproken. Er was geen duidelijke oplossing voor deze problemen en het werd aan de overheid overgelaten om met een oplossing te komen. De intellectuelen uit het land waren te moe om over zelfs de meest eenvoudige zaken te praten. Kwesties die te maken hadden met de islam en het religieuze maatschappelijke leven leken lang geleden begraven. De Turkse democratie was breekbaar en werd heen en weer geslingerd tussen een systeem van één partij of meerdere partijen. Politieke en sektarische gevechten, innerlijke vetes, voortdurende economische crises, armoede en talrijke andere problemen drongen door tot Gülens jonge geest. Hij dacht aan de twee eeuwen van lange neergang van de moslimwereld en probeerde om oplossingen te vinden die het tij zouden doen keren. Gülen bekeek deze problemen opnieuw vanuit het perspectief van de hedendaagse culturele waarden. Hij dacht dat het noodzakelijk was om de meest essentiële elementen van de kwesties, die verloren waren gegaan in complexe details, er uit te filteren en ze opnieuw te organiseren om zo nieuwe vormen van wil en enthousiasme te verkrijgen.

In de laatste twee eeuwen werden twee denkrichtingen, die invloedrijk waren in de filosofische en politieke zienswijzen, naar voren gebracht om verklaringen te geven en oplossingen aan te brengen voor de neergang in de intellectuele en religieuze kringen van de Turkse gemeenschap, en daarmee deelname in de wereld van moderne cultuur mogelijk te maken. Eén hiervan was extreem conservatisme en de ander was gebaseerd op het afwijzen van het historische erfgoed, van zowel tradities als maatschappelijke gebruiken. Deze laatste gaf er de voorkeur aan om deel te nemen aan de wereld van de westerse cultuur zonder vraagtekens te plaatsen bij het proces. Men bevrijdde zichzelf van zijn traditionele maatschappelijke identiteit. De eerste interpreteerde de dynamiek van vooruitgang geheel binnen de grenzen van de traditie vanuit een conservatieve denkrichting. De laatste definieerde vooruitgang door de materiële en culturele waarden van de westerse beschaving en door de manier van leven die deze waarden met zich meebrachten. Natuurlijk waren er ook mensen die een derde of vierde manier voorstelden en sommigen bepleitten een synthese tussen de eerste twee.

Fethullah Gülen Hodjaefendi kwam uit een traditionele gemeenschap. Hij ontwikkelde zich dus op een pad dat bestond uit kant-en-klare modellen en traditionele normen. Het was niet erg waarschijnlijk dat zijn nabije omgeving nieuwe interpretaties zou verwelkomen. Ze zouden worden beschouwd als “onacceptabel”. Daarom stuitte zijn eerste initiatieven op een conservatieve reactie. Gülen is zeer gehecht aan traditionele waarden. Hij is er door de jaren heen echter nooit voor teruggeschrokken om traditionele, culturele waarden in een directe confrontatie met de hedendaagse westerse cultuur te brengen. In dat opzicht bevat zijn onderneming elementen die nieuwe openingen met zich meebrengen voor het hedendaagse en het traditionele, zowel in theoretische als in praktische zin. Vanaf de eerste periode van zijn religieuze en maatschappelijke activiteiten tot aan zijn latere educatieve activiteiten is het steeds zijn missie geweest om te illustreren dat religie en traditionele culturele waarden aan de ene kant, en wetenschappelijke feiten aan de andere kant, niet strijdig met elkaar hoeven zijn. Integendeel, ze ondersteunen elkaar en ze kunnen in ware harmonie ten dienste van de mensheid worden gebruikt. Gülen heeft nooit zijn religieuze identiteit verborgen. Hij heeft altijd vol zelfvertrouwen erkend dat hij deze wereld waarneemt als niets meer dan hetgeen hij geleerd heeft van zijn diep religieuze ervaring. Hij gelooft dat zijn religieuze identiteit en praktijk niet te scheiden zijn van de maatschappelijke aanwezigheid van de mensheid. In dat opzicht heeft hij een wereldbeeld dat consistent is met zijn geloof. Hij benadrukt het idee dat een werkelijk oprecht en religieus karakter bevorderlijk is voor de staat en de maatschappij. Moderne denkers hebben zich algemeen geconcentreerd op de staat, de stad en de economie. Gülen heeft zijn aandacht echter gericht op de mens die ten grondslag ligt aan dit alles. Volgens hem is het onderwijs het belangrijkste probleem van de hedendaagse cultuur. Als het individu deugdzaam is, zal hij of zij deugdzaam zijn in alles: de staat, de stad en de economie. Gülen verwacht echter niet dat de kwestie van de mens een puur intellectueel onderwerp zal blijven. Hij heeft zijn beschouwingen omgevormd in een serieus project voor maatschappelijk gebruik.

Conservatieve opvattingen blijven meestal overeind bij nieuwe kwesties. Het volgen van traditionele voorschriften geeft meer vertrouwen. Nieuwe manieren om naar dingen te kijken kunnen opmerkenswaardig zijn voor zover zij in harmonie zijn met de geaccepteerde argumenten uit het verleden, dat wil zeggen: conform de traditionele waarden en normen. Zo’n invalshoek onthoudt zich van het toevoegen van nieuwe interpretaties en ervaringen. Gülen probeerde om een nieuwe manier van handelen te formuleren, een nieuwe methode die nauw verbonden is met zowel het vertrouwen dat traditie geeft als met de nieuwe maatschappelijke waarden. Dit was een zeer incorporerende houding.

Als jonge man bevond Gülen zich in een positie waarin hij rekening moest houden met twee verschillende culturen, de islam en het Westen. Al drie generaties voor hem waren mensen in een identiteitscrisis gekomen door deze twee culturen en beschavingen. Gülen had een goede kijk op de veranderende culturele visie van zijn tijd. In plaats van te vervallen in emotionele of ethische wanhoop vanwege de maatschappelijke en institutionele transformaties die in Turkije en de wereld in het algemeen plaatsvonden, schrok hij er niet voor terug om zowel individuele als traditionele ervaringen op te doen, terwijl hij zich tegelijkertijd actief bezig hield met en actief deelnam aan de huidige maatschappelijke transformaties. Hij ontwikkelde een denkkader dat zijn persoonlijke, ethische en culturele idealen aanvulde met nieuwe repertoires van kennis.

Al op de leeftijd van vijftien kwam Gülen terecht in een atmosfeer die bezaaid was met zulke gedachten, hij was als jongeman in zijn denken al volwassen was. Zowel de invloed van zijn familie als de conservatieve madrassa-kringen waarin hij opgroeide, hadden geleid tot deze vroege wasdom. Hij had zelf al spirituele ervaringen en zijn geest was rijk aan groot enthousiasme en activiteit.
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164611068
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:57 schreef StaceySinger het volgende:
de website van Gulen

http://www.fethullahgulen.nl/

Openbare Stellingname tegen geweld, terreur en zelfmoordaanslagen:

Fethullah Gülen is erkend voor zijn consistente stellingname tegen de combinatie van geweld en religieuze retoriek. Meer specifiek,

Hij was de eerste moslimgeleerde die publiekelijk de aanvallen van 9/11 veroordeelde (in een advertentie in de Washington Post);
Hij hielp een wetenschappelijk boek te publiceren op het gebied van het islamitisch perspectief op terreur en zelfmoordaanslagen waarbij hij deze activiteiten veroordeelde op humanitaire en religieuze gronden;
Hij uitte deze opvattingen niet alleen naar de westerse lezers, maar bracht ze ook naar buiten in moskeepreken die door congregaties van duizenden moslims werden gehoord;
Hij verwierp op eenduidige toon zelfmoordaanslagen;
Hij gaf interviews aan Turkse, Japanse, Keniaanse en Amerikaanse kranten waarin hij de politieke, ideologische en religieuze redenen ter rechtvaardiging van terreuracties, categorisch veroordeelt;
Hij verscheen op talloze nationale televisieshows waarbij hij in het openbaar zulke acties veroordeelt.

Maar het blijft een Moslim en ik denk dat -puntje bij paaltje- elke Moslim of Christen (etc.) extremistisch kan worden. Zeker onder invloed van een dictator, armoede, geen toekomst. Heeft niks te maken met "het geloof" maar eerder met armoede etc.

Gullen heeft het blijkbaar goed onder de vleugels van een rijk land, maar wat als dat niet zo was?
You know, you come from nothing
you're going back to nothing
what have you lost? Nothing!
pi_164611441
quote:
2s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:56 schreef ToT het volgende:

[..]

Mwah, Erdo is sowieso niet vies van zijn vuile werkjes weg te moffelen. Journalisten arresteren die bepaalde bezwarende dingen aan de kaak stellen zoals een wapendeal enzo.

Maar ik neem aan dat je daar nog nooit van gehoord hebt en daar bewijs van wil zien, of je doet het als leugens af of gaat het op een andere manier lopen te verdedigen.
Dus je duld geen tegenspraak, je wilt geen tegenargumenten, want alles wat hij zal zeggen zie jij toch als leugen of verdediging en geloof je bij voorbaat al niet. Maar wel lopen mekkeren dat mensen hier onvoorwaardelijk in Erdogan geloven.

:')

[ Bericht 0% gewijzigd door xaban06 op 17-08-2016 03:03:34 ]
pi_164613126
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)ije-3769849-a1516395

quote:
Dat complotdenken is bepaald niet nieuw in Turkije

Opinie Het Turkse leger heeft talloze malen in de politiek geïntervenieerd door zich met van alles te bemoeien, schrijft Thijl Sunier.

Ahmet Erdogan wil dan wel uitdrukkelijk vermeld zien dat hij geen familie is van de Turkse president, maar hij debiteert dezelfde complottheorieën als zijn naamgenoot (NRC, 9/7). De (mislukte) coup in Turkije in juli verschilt volgens hem van de vorige coups, voornamelijk omdat de Gülenbeweging er nu achter zou zitten.

Deze beweging zou zich volgens Erdogan in de afgelopen jaren diep hebben ingegraven in de Turkse staat en zo een staat in de staat hebben gecreëerd. De auteur spreekt zelfs van een ‘maffiastaat’.

Wie achter de coup zit, staat op dit moment niet vast, maar voor Erdogan bestaat daarover kennelijk geen twijfel. Niet alleen toont de auteur een schrijnend gebrek aan achtergrondkennis over de rol van het leger in het naoorlogse Turkije, hij presenteert hier niet meer dan een nieuwe versie van een oud verhaal uit de Turkse politieke geschiedenis.

Het Turkse leger heeft drie keer de macht gegrepen: in 1960, 1971 en 1980. Eén keer, in 1997, werd de toenmalige regering de wacht aangezegd door het leger, middels een memorandum. En de meest recente poging is dus die van juli dit jaar. Daarnaast heeft het leger talloze malen in de politiek geïntervenieerd door zich met van alles te bemoeien. Het leger had tot het aantreden van de AKP, president Erdogans partij, in 2003 een grote staatsrechtelijke, economische en ideologische vinger in de pap.

Het is in elk geval de verdienste van Erdogan dat die dominante positie in de afgelopen tien jaar afgebroken is.

Rond al deze legerinterventies deden altijd verhalen de ronde dat er sprake zou zijn van een ‘staat in de staat’, een ‘parallelle structuur’ die zich onttrekt aan de normale parlementaire controle. Het bestaan van zulke structuren, de ‘diepe staat’ zoals dat wel wordt genoemd, was interessant genoeg iets dat zowel door coupplegers als door tegenstanders gebruikt werd om zo een bepaalde groep als de schuldige aan te wijzen. Waar die schuldigen gezocht moesten worden, hing af van de politieke conjunctuur van de dag.

Hoewel dit soort beschuldigingen nagenoeg nooit bewezen zijn, waren de gevolgen niet gering: massale arrestaties, in veel gevallen ook een aanzienlijk aantal doden en vaak ook een radicale ingreep in het politieke landschap.

Het argument was altijd dat de staat dreigde te worden overgenomen door gevaarlijke ondergronds opererende tegenkrachten. Gewone oppositie werd op deze manier weggezet als staatsgevaarlijk.

Dit soort complotdenken heeft zich sinds vele decennia stevig in de Turkse politieke cultuur genesteld. Niets nieuws onder de zon dus. De verwijzing naar zo’n geheime en schimmige politieke onderwereld door Turkijewatchers als Ahmet Erdogan klinkt gewichtig en geleerd, maar stelt in wezen weinig voor.

De auteur lijkt ook te suggereren dat het leger vanouds bestond uit kemalistische officieren die de scheiding van religie en staat beschermden, maar die nu te maken hebben met infiltratie door religieuze groepen. Het Turkse leger zien als een neutrale waakhond van de staat, is echter net als het bestaan van een parallelle structuur een hardnekkige, maar nauwelijks onderbouwde voorstelling van zaken. Juist de verdeeldheid binnen het leger en de rol die het moet spelen in de samenleving is altijd een punt van politieke controverse geweest in Turkije. Het vormde niet zelden een belangrijke kwestie bij verkiezingen.

Vanaf de jaren veertig, toen Turkije lid van de NAVO werd, heeft het leger altijd uit verschillende fracties en bloedgroepen bestaan. Juist doordat het leger concrete politieke en economische belangen had, was er van eenheid nooit sprake.

Dat beeld van het leger als hoeder van de seculiere staat doet het goed als mantra, maar gaat volledig voorbij aan het complex van factoren dat aan iedere staatsgreep ten grondslag lag. Die complexiteit negeert Ahmet Erdogan volledig.
pi_164613136
quote:
Op woensdag 17 augustus 2016 00:38 schreef Homey het volgende:
Ik zat net wat fb pagina's te checken van turken in Nederland die reageren op posts van denk enzo. Schrik je toch. Dit zijn lui die hier werken in het onderwijs en bij de overheid, hele gewone banen, maar op fb helemaal flippen met scheldpartijen, complottheorieën en blinde adoratie voor Erdoğan. Hun fb profielen zijn bezaaid met Turkse vlaggen en Erdoğan foto's. Heel eng nationalistisch allemaal. De Erdoğan jugend? Wat doen die lui in godsnaam hier in Nederland.
Je zou haast kunnen spreken van een parallelle staat binnen een staat. Immers staan deze mensen vooraan om te reageren als Erdogan een bevel geeft, wat de afgelopen weken weer eens duidelijk is geworden. De infrastructuur om deze bevelen over te brengen is ook reeds aanwezig in Nederland in de vorm van Diyanet, waar volgens iemand honderdduizenden Turken lid van zijn.

Was in het afgelopen onderzoek van de AIVD meegenomen in hoeverre Turks religieuze organisaties beïnvloedbaar/controleerbaar zijn van buitenaf? Anders zou een nieuw onderzoek wel op zijn plaats zijn. De nieuwe ontwikkelingen hebben aangetoond dat vooral Diyanet de spreekbuis is van een dictatoriaal regime en maar al te graag de problemen in Turkije naar het buitenland verplaatst.

Duitsland is hierin vooruitstrevender dan Nederland en heeft aangegeven dat Diyanet scherp in de gaten wordt gehouden en dat het veroorzaken van problemen direct leidt tot uitzetting. Misschien een agendapuntje voor DENK? O-)
pi_164613197
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 07:07 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Je zou haast kunnen spreken van een parallelle staat binnen een staat. Immers staan deze mensen vooraan om te reageren als Erdogan een bevel geeft, wat de afgelopen weken weer eens duidelijk is geworden. De infrastructuur om deze bevelen over te brengen is ook reeds aanwezig in Nederland in de vorm van Diyanet, waar volgens iemand honderdduizenden Turken lid van zijn.

Was in het afgelopen onderzoek van de AIVD meegenomen in hoeverre Turks religieuze organisaties beïnvloedbaar/controleerbaar zijn van buitenaf? Anders zou een nieuw onderzoek wel op zijn plaats zijn. De nieuwe ontwikkelingen hebben aangetoond dat vooral Diyanet de spreekbuis is van een dictatoriaal regime en maar al te graag de problemen in Turkije naar het buitenland verplaatst.

Duitsland is hierin vooruitstrevender dan Nederland en heeft aangegeven dat Diyanet scherp in de gaten wordt gehouden en dat het veroorzaken van problemen direct leidt tot uitzetting. Misschien een agendapuntje voor DENK? O-)
Nu je beweging wordt aangepakt wordt de Diyanet aanvallen. Triest.

Maar boeie, zolang je beweging wordt aangepakt en er straks niks meer van over is in Turkije vind ik het allemaal prima :D
pi_164615315
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:57 schreef StaceySinger het volgende:
de website van Gulen

http://www.fethullahgulen.nl/

Openbare Stellingname tegen geweld, terreur en zelfmoordaanslagen:

Fethullah Gülen is erkend voor zijn consistente stellingname tegen de combinatie van geweld en religieuze retoriek. Meer specifiek,

Hij was de eerste moslimgeleerde die publiekelijk de aanvallen van 9/11 veroordeelde (in een advertentie in de Washington Post);
Hij hielp een wetenschappelijk boek te publiceren op het gebied van het islamitisch perspectief op terreur en zelfmoordaanslagen waarbij hij deze activiteiten veroordeelde op humanitaire en religieuze gronden;
Hij uitte deze opvattingen niet alleen naar de westerse lezers, maar bracht ze ook naar buiten in moskeepreken die door congregaties van duizenden moslims werden gehoord;
Hij verwierp op eenduidige toon zelfmoordaanslagen;
Hij gaf interviews aan Turkse, Japanse, Keniaanse en Amerikaanse kranten waarin hij de politieke, ideologische en religieuze redenen ter rechtvaardiging van terreuracties, categorisch veroordeelt;
Hij verscheen op talloze nationale televisieshows waarbij hij in het openbaar zulke acties veroordeelt.

hij heeft een goede masker idd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164615447
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 07:07 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Je zou haast kunnen spreken van een parallelle staat binnen een staat. Immers staan deze mensen vooraan om te reageren als Erdogan een bevel geeft, wat de afgelopen weken weer eens duidelijk is geworden. De infrastructuur om deze bevelen over te brengen is ook reeds aanwezig in Nederland in de vorm van Diyanet, waar volgens iemand honderdduizenden Turken lid van zijn.

Was in het afgelopen onderzoek van de AIVD meegenomen in hoeverre Turks religieuze organisaties beïnvloedbaar/controleerbaar zijn van buitenaf? Anders zou een nieuw onderzoek wel op zijn plaats zijn. De nieuwe ontwikkelingen hebben aangetoond dat vooral Diyanet de spreekbuis is van een dictatoriaal regime en maar al te graag de problemen in Turkije naar het buitenland verplaatst.

Duitsland is hierin vooruitstrevender dan Nederland en heeft aangegeven dat Diyanet scherp in de gaten wordt gehouden en dat het veroorzaken van problemen direct leidt tot uitzetting. Misschien een agendapuntje voor DENK? O-)
val je ook in irl onder turken Diyanet aan in deze bewoording of heb je net als je sekte leden je masker op van "vrome moslim onder de moslims" en ga je zelfs gewoon naar Diyanet moskeeen?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164615537
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 07:33 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Nu je beweging wordt aangepakt wordt de Diyanet aanvallen. Triest.
het is niet aleen triest maar imo is het ook niet in hun belang op de lange termijn, omdat het gros van de turken bij een diyanet moskee komt en zelfs als ze niet bij een diyanet moskee komen hebben ze geen enkele problemen ermee, maar deze gasten gooien nu gewoon keihard hun eigen glazen in bij de overgrote gedeelte van de turkse bevolking hier in nederland, door hun gebedshuizen aan te vallen en dat is niet iets om te vergeten noch te vergeven.

een kat in het nauw maakt gekke sprongen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164615547
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 17 augustus 2016 @ 11:37:37 #19
74056 crew  ToT
pi_164616274
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 02:26 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Dus je duld geen tegenspraak, je wilt geen tegenargumenten, want alles wat hij zal zeggen zie jij toch als leugen of verdediging en geloof je bij voorbaat al niet. Maar wel lopen mekkeren dat mensen hier onvoorwaardelijk in Erdogan geloven.

:')
Meh, ik vind het gewoon idioot hoe extreem Erdogan op ALLE fronten verdedigd wordt. Zoals hierboven: dat als je het door zo'n bril zou zien is er een heel mooi voorbeeld van.
Maar prima: als jij je grote en onbetwiste leider wil verdedigen wat het opsluiten van deze kritische journalisten betreft: ga gang! ^O^
pi_164616449
Eén van de verbeteringen waar ik op hoop sinds de oppositie (CHP en MHP) en de regering (AKP) naar elkaar toe groeien (dankzij de couppoging) is dat Erdoğan wat langere teentjes krijgt en dat er wat meer ruimte komt voor kritiek.
pi_164616726
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 11:46 schreef zarGon het volgende:
Eén van de verbeteringen waar ik op hoop sinds de oppositie (CHP en MHP) en de regering (AKP) naar elkaar toe groeien (dankzij de couppoging) is dat Erdoğan wat langere teentjes krijgt en dat er wat meer ruimte komt voor kritiek.
Kortere teentjes moet hij dan krijgen. ;)
pi_164616761
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 12:01 schreef Kosmoproleet het volgende:

[..]

Kortere teentjes moet hij dan krijgen. ;)
:D.

Ja, dus dat dus.
pi_164617251
Veel te soft die Erdogan.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164617274
Het is wel lachen, nu worden criminelen eerder vrijgelaten omdat de gevangenissen vol zitten met mensen die niets fout hebben gedaan.
pi_164617377
quote:
Wát een slecht artikel..

1. Turkije is sinds 1952 NAVO-lid, niet 'sinds de jaren 40'.
2. Het Turkse leger was geen 'neutrale waakhond', maar de beschermer van de seculiere republiek. Als je dit niet eens snapt, echt, gooi jezelf weg.
3. Gülen is al zo'n 45 jaar lang bezig met het overnemen van de Turkse staat door zijn volgelingen, die Gülen als een messias beschouwen, in cruciale plaatsen binnen het Turkse overheidsapparaat te laten infiltreren, die in plaats van de gebruikelijke hiërarchie binnen de overheid directe orders van Gülen opolgen. Het bewijs is overweldigend. Oude video's van Gülen, afgetapte gesprekken van Gülen zelf, getuigenissen van ex-Gülenisten, getuigenissen van gearresteerde Gülenisten, gelekte emails van Gülenisten, allerlei onderzoeksrapporten van de geheime dienst, de politie en het leger, de daden van Gülenisten...
4. Het bewijs is zo overweldigend dat niemand hier in Turkije over twijfelt. Desondanks wordt dit als complottheorie weggezet, maar alternatieve complottheorieën die Erdogan in een kwaad daglicht stellen, waarvoor geen greintje bewijs is, worden zonder tegenspraak algemeen aanvaard. Bizar.
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 10:49 schreef Slayage het volgende:
het is niet aleen triest maar imo is het ook niet in hun belang op de lange termijn, omdat het gros van de turken bij een diyanet moskee komt en zelfs als ze niet bij een diyanet moskee komen hebben ze geen enkele problemen ermee, maar deze gasten gooien nu gewoon keihard hun eigen glazen in bij de overgrote gedeelte van de turkse bevolking hier in nederland, door hun gebedshuizen aan te vallen en dat is niet iets om te vergeten noch te vergeven.

Dat is Gülens modus operandi:

Uit een boek van Kadir Misiroglu uit 1971.
pi_164617579
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 12:32 schreef Bilge het volgende:
4. Het bewijs is zo overweldigend dat niemand hier in Turkije over twijfelt. Desondanks wordt dit als complottheorie weggezet, maar alternatieve complottheorieën die Erdogan in een kwaad daglicht stellen, waarvoor geen greintje bewijs is, worden zonder tegenspraak algemeen aanvaard. Bizar.
Gek he, als je er aan twijfelt beland je in de bak.
pi_164617630
Voor diegenen die niet weten wie Kadir Misiroglu is:



Die man met die fez dus, 2 man rechts naast Bilal Erdogan, de 'briljante' zoon van.

En nog een uit een Beyaz TV (kanaal waar de zoon van Gokcek, groot aanbidder van Erdogan, algemeen coordinator is) programma waarin hij de vader van Gulen Armeens noemt en de moeder Joods.



Voor de rest is het best een frisse gast hoor w/
pi_164617653
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 12:45 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Gek he, als je er aan twijfelt beland je in de bak.
En zo overweldigend bewijs dat alleen Erdoganisten het kunnen zien en de rest van de wereld niet. Iets met een westers complot waarschijnlijk.
pi_164617704
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 12:45 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Gek he, als je er aan twijfelt beland je in de bak.
Bron?

Laten we aannemen dat je idd in de bak belandt. 1 maand geleden hebben we live op tv kunnen zien hoe het Turkse volk gewapende soldaten, gepantserde voertuigen, straaljagers en helikopters met blote handen tegenhielden. 173 burgers lieten hierbij het leven. Denk je dat zo'n volk bang is voor een celstrafdreigement?

Waarom beschuldigen Turken buiten Turkije, zelfs op anonieme fora als FOK!, Gülen dan?

En wat te denken van al het bewijsmateriaal?
  woensdag 17 augustus 2016 @ 12:55:37 #30
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_164617740
Kunnen ze niet gewoon een nieuwe gevangenis maken in plaats van 30.000 mensen op borgtocht sturen?
pi_164617753
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 12:48 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Voor diegenen die niet weten wie Kadir Misiroglu is:

[ afbeelding ]

Die man met die fez dus, 2 man rechts naast Bilal Erdogan, de 'briljante' zoon van.

En nog een uit een Beyaz TV (kanaal waar de zoon van Gokcek, groot aanbidder van Erdogan, algemeen coordinator is) programma waarin hij de vader van Gulen Armeens noemt en de moeder Joods.

[ afbeelding ]

Voor de rest is het best een frisse gast hoor w/
Die quote behoort toe aan Hüsrev Altinbasak. Misiroglu citeert hem slechts.

Zoek eens op wie Hüsrev Altinbasak is. Misschien schaam je je dan en kom je tot inkeer...
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 12:50 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

En zo overweldigend bewijs dat alleen Erdoganisten het kunnen zien en de rest van de wereld niet. Iets met een westers complot waarschijnlijk.
Welingelichte personen buiten Turkije, zoals bijvoorbeeld professor Dries Lesage, beschuldigen Gülen ook van het vormen van een parallelle maffiastaat.

[ Bericht 1% gewijzigd door Bilge op 17-08-2016 13:03:13 ]
pi_164617951
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 12:27 schreef Wespensteek het volgende:
Het is wel lachen, nu worden criminelen eerder vrijgelaten omdat de gevangenissen vol zitten met mensen die niets fout hebben gedaan.
tering wat ben jij goed ingelicht _O_
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164617983
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 12:55 schreef Roffa123 het volgende:
Kunnen ze niet gewoon een nieuwe gevangenis maken in plaats van 30.000 mensen op borgtocht sturen?
lijkt me overdreven aangezien toch veel van die arrestanten op niet al te lange termijn vrijgelaten zullen worden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164618044
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 12:32 schreef Bilge het volgende:

Dat is Gülens modus operandi:
[ afbeelding ]
Uit een boek van Kadir Misiroglu uit 1971.
past ook precies binnen het plaatje van zijn eigen woorden uit het filmpje waarin hij zegt dat hij al op 20ste al wist hoe hij de overheid over zou nemen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 17 augustus 2016 @ 13:26:02 #35
19194 Oversight
◢◤
pi_164618248
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 13:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

lijkt me overdreven aangezien toch veel van die arrestanten op niet al te lange termijn vrijgelaten zullen worden.
_O- Wegens ruimtegebrek.

_O- Turkije gaat 38.000 gevangenen vrijlaten die plek moeten maken voor arrestanten die aan de mislukte couppoging van 15 juli worden gelinkt. De veroordeelden blijven allen onder toezicht staan en worden op borgtocht vrijgelaten.
◢◤
  woensdag 17 augustus 2016 @ 13:27:56 #36
19194 Oversight
◢◤
pi_164618275
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 13:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

tering wat ben jij goed ingelicht _O_
^O^ Dat krijg je als er persvrijheid bestaat.
◢◤
  woensdag 17 augustus 2016 @ 13:30:46 #37
19194 Oversight
◢◤
pi_164618325
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 01:53 schreef Slayage het volgende:

maar jullie haat richting Erdo is kennelijk zo groot
:') Dat komt omdat we ons Hitler nog zo goed kunnen herinneren.
◢◤
pi_164618369
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 12:50 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

En zo overweldigend bewijs dat alleen Erdoganisten het kunnen zien en de rest van de wereld niet. Iets met een westers complot waarschijnlijk.
Hehe, jij bent de Ebru Umar van deze reeks. O+.
pi_164618504
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 12:53 schreef Bilge het volgende:

[..]

Bron?

Laten we aannemen dat je idd in de bak belandt. 1 maand geleden hebben we live op tv kunnen zien hoe het Turkse volk gewapende soldaten, gepantserde voertuigen, straaljagers en helikopters met blote handen tegenhielden. 173 burgers lieten hierbij het leven. Denk je dat zo'n volk bang is voor een celstrafdreigement?

Waarom beschuldigen Turken buiten Turkije, zelfs op anonieme fora als FOK!, Gülen dan?

En wat te denken van al het bewijsmateriaal?
Als dat bewijsmateriaal er was had bondgenoot Amerika al lang Gülen opgegeven. Maar de Amerikanen vinden het bullshit.
pi_164618666
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 13:33 schreef zarGon het volgende:

[..]

Hehe, jij bent de Ebru Umar van deze reeks. O+.
:D :D :D

hij zegt nog net geen "fuck you. nederturken" hoewel hij het wel wil zeggen :s)

eigenlijk is deze vergelijking overigens wel een belediging richting ebru umar vind ik :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164620305
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 13:30 schreef Oversight het volgende:

[..]

:') Dat komt omdat we ons Hitler nog zo goed kunnen herinneren.
hitler erdo vergelijkingen. verzin eens iets nieuws man :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164620339
Mooi hoe je op dit forum kinderen mag intimideren, maar wat van dat gedrag zeggen in negatieve bewoordingen gaat een stap te ver.
  woensdag 17 augustus 2016 @ 15:00:56 #43
19194 Oversight
◢◤
pi_164620454
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 14:55 schreef Slayage het volgende:

[..]

hitler erdo vergelijkingen. verzin eens iets nieuws man :')
:') Als het praat als een gevaarlijke dictator, zich gedraagt als een gevaarlijke dictator, en lijkt op een gevaarlijke dictator,.....

*O* Dan is het waarschijnlijk een gevaarlijke dictator!
◢◤
pi_164620468
quote:
17s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 15:00 schreef Oversight het volgende:

[..]

:') Als het praat als een gevaarlijke dictator, zich gedraagt als een gevaarlijke dictator, en lijkt op een gevaarlijke dictator,.....

*O* Dan is het waarschijnlijk een gevaarlijke dictator!
de "dictator erdo" frame waar het westen maar geen genoeg van kan krijgen :Z
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Moderator woensdag 17 augustus 2016 @ 15:03:55 #45
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_164620528
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 14:56 schreef Glazenmaker het volgende:
Mooi hoe je op dit forum kinderen mag intimideren, maar wat van dat gedrag zeggen in negatieve bewoordingen gaat een stap te ver.
ja mag op dit forum geen kinderen intimideren

je mag er ook geen users van beschuldigen omdat je het niet met ze eens bent
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator woensdag 17 augustus 2016 @ 15:05:02 #46
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_164620556
daarnaast moet je je niet gelijk zo aanstellen zeg, er wordt genoeg negatiefs over Erdo en zijn beleid gezegd, dat is niet ineens allemaal verboten omdat we een post van jou waarin jij op de man speelt weghalen

verdere klachten in het feedback topic graag trouwens, je weet waar het is en je weet waar het voor bedoeld is
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 17 augustus 2016 @ 15:14:51 #47
19194 Oversight
◢◤
pi_164620770
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 15:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

de dictator erdo
:{w Dat doet de man toch echt helemaal zelf, als je kritiek verbied, en journalisten, leraren, luchtvaartpersoneel, rechters en nog veel meer onschuldige mensen zomaar vastzet, dan ben je toch echt een dictator.

:') Dat is geen frame, maar vaststellen van een feit.
◢◤
pi_164648530
goede analyse over de stemming en de gang van zaken in turkije atm. http://warontherocks.com/(...)-nationalist-moment/

excerpt uit het artikel

quote:
Having lived through the attempted coup in Ankara, I sat down on July 16 to write a piece for War on the Rocks. I wrote that I had witnessed a new political energy being released on the right. The coup hanging over it for decades had come, and Erdogan had survived it. The country’s religious right was more emboldened than ever before. I wrote:

At worst, the coup will encourage the AK Party’s worst attributes and serve as a stepping-stone to a regime that will make the country inhospitable to others. At best, it will be a uniting force in the country’s politics that leads to a new consensus.

The field is still wide open for either of those scenarios to take place, but it seems that Turkey right now is edging towards the second, more conciliatory one.
The coup ripped into the political, economic, and social foundation that Turkey is built upon. Some seem to like that. The pro-government media and fringe groups don’t want to put the country back together the way it was. That is why we are hearing a lot of talk of Turkey leaving NATO and turning its back on the West, which really did fail to match and understand Turkey’s emotional reaction to July 15. Yet the political class – not just President Erdogan, but the prime minister and his cabinet – who have to think through the economic and strategic consequences of such actions, have been holding back their voters. They seem worried by the systemic implications of July 15 and want to instead move things back to normal as much as possible.
quote:
The Meaning of Turkey’s Five Million Strong Nationalist Moment

Three weeks after the attempted coup in Turkey, President Recep Tayyip Erdogan called on citizens to gather at the Yenıkapı (“new gate”) Parade grounds in Istanbul. More than five million people across the country showed up to the event on the Bosphorus’ shores.

A helicopter carried Erdogan — the sole speaker — onto an elevated stage. There stood the tall man, overlooking a scarlet sea of flags beneath him. He opened his speech with the words, “the era of secularist tutelage is over.” The grounds heaved with chants of “Allahu Ekber!” and “tell us to die Reis [leader] and we shall die!” The constitution, Erdogan said, was suspended. He waved a new document in his hand that he said would be put up for a nationwide referendum. This new document stipulates a powerful executive presidency with two legislative chambers (one for civil lawmakers, another for Islamic scholars) and an entirely new defense establishment. Experts likened it to Iran’s governing doctrine of Vilayat-e Faqih (“Guardianship of the Islamic Jurist”).

A few days into what was called “Yenıkapı Türkiye,” footage appeared on government television showing a few junta generals on the night of the coup meeting with the U.S. ambassador. Erdogan immediately announced that Turkey was going to leave NATO and that all remaining Westerners had 48 hours to exit the country. He said, “We know who was holding the leash of the coup plotters. We have seen the enemy.” In an emergency address, President Obama announced that U.S. nuclear weapons had safely been evacuated from Incirlik Air base.

In the following days, groups of young men wearing black headbands started going into Alevi and predominantly secular neighborhoods. Twitter, Facebook, and independent media were banned, but gruesome stories began to spread. In a rare video that hit the web, a whole row of apartments was set aflame, and a man with a black headband was pulling a mother away from her children.

Long lines started to form on Turkey’s borders and in airports. It was hard to find a seaworthy boat on the Aegean coast. The government declared a transition to wartime economy, rationed food and fuel, and introduced a curfew.

Meanwhile, the Kurdistan Workers Party (PKK) — with full support from its Syrian affiliate, the PYD — moved ahead unchecked in the southeast, taking one city after another. Erdogan announced that all men of military age were called to renew their registries. Many who already served were recalled. Turkey’s Syrian border was now one battlespace, Erdogan declared, and Turkey would not only retain its territories in the southeast, but extend the nation to encompass its natural borders once again. It would require great sacrifice, Erdogan said, right before he declared that the country was officially in a state of war.

That’s not how things happened of, course.

Kept you reading though, didn’t it?

Turkey is a popular country among political analysts. In their imagination, Turkey often shifts geopolitical axes, ditches democracy, goes to war, or commits genocide. Perhaps post-World War II generations — fed on a steady diet of “Hitler’s Rise” documentaries and Orwell novels — are primed to look for these things. Yet we haven’t seen them happen.

Here is how events really unfolded after the attempted coup.

Rallying in the Squares and at the New Gate

After the attempted coup, the government called all citizens to occupy public squares on “democracy watch.” At first, this call might really have been meant to deter a possible second coup, but at some point it became clear that the government merely wanted as broad a buy-in to anti-coup activity as possible. Millions of people showed up in squares across the country. The majority of people at these rallies were Erdogan supporters, but there were plenty who obviously weren’t. I stood in Kızılay, Ankara’s main square, while the presenters asked the crowd to clap for the opposition parties, all of which had come out against the coup in its early hours. This even included the People’s Democratic Party (HDP), the liberal Kurdish nationalist party that has largely been pointedly excluded from the government’s outreach to the opposition.

The supporters of the pan-Turkic Nationalist Movement Party’s (MHP) are an excitable bunch and already mix well with the AK Party crowd, so it wasn’t hard to have them come out to public squares regularly. Participation from secular-leaning folk, however, was still scarce in the first week, so the Republican People’s Party (CHP) staged its own rally in Istanbul’s Taksim square on July 24. Some thought that participation would be limited, but they needn’t have worried. Thousands of people showed up, all condemning the coup in a festive mood. For the first time, the CHP invited its political opponents from the AK Party, and they obliged.

There really was a massive rally at Yenikapı the weekend before last, but it wasn’t some fascist break from Turkey’s republican history. The “Martyrs and Democracy Rally” was attended by a broad spectrum of society, including seculars, non-Muslims and Alevi. Mehmet Görmez, the head of Turkey’s main religious authority, held a touching prayer for the 241 people who died countering the coup. The grounds did heave with shouts of “Allahu Ekber” all afternoon, but it was meant more as “thank God” than “death to America.” There were many other slogans as well, including secular ones, and people were in a festive mood. Attendees made a game of taking photos with people they would otherwise not talk to — like a guy with a typical Islamic outfit posing with a guy in shorts and cool sunglasses. #Turkeyunited and #TekMilletTekYürek, meaning “one nation, one spirit” were trending on Twitter.

The leader of the MHP, Devlet Bahçeli, quickly agreed to attend the rally at Yenikapı, but the secularist CHP was more divided. According to sources in the CHP, there were those who thought that the attendance of Kilicdaroglu, the party’s leader, would give Erdogan undue legitimacy. Others thought that Kilicdaroglu would risk being sidelined by not attending. At first, Kilicdaroglu politely declined the invitation. But in a highly unusual move, Prime Minister Binali Yıldırım, President Erdogan, and former President Abdullah Gül called on him several times. In the end, they convinced him to attend.

What Was Said at Yenikapı

Bahçeli, Kılıçdaroglu, Yıldırım, Speaker of Parliament İsmail Kahraman, and Erdogan spoke in reverse order of protocol. The surprise speaker was Chief of the General Staff Hulusi Akar, who spoke after Bahçeli. He was greeted with chants of “our soldiers are the greatest.” The public perception of the military has suffered greatly as a result of the coup attempt, and Akar’s presence was likely aimed to undo some of that damage.

HDP co-leaders Demirtaş and Yüksekdag were not invited, nor were they included in the other post-July 15 national unity events. In this sense, Yenikapi draws the boundaries of the national consensus as being the political groups who are loyal to the state as it stands. The HDP, which at times acts as the political arm of the PKK, falls outside of that consensus. To Erdogan, the PKK and Gulenist network are one and the same: unlawful groups seeking to undermine the state’s legitimacy through force. If he had ever considered pulling the HDP away from the PKK’s sphere of influence, he seems to have given up on the idea.

Erdogan’s decision is firmly grounded in political reality. HDP rallies seldom include any Turkish flags, for example, and the party’s supporters have few chants and slogans in common with those gathered on Sunday. It is hard to fathom how Demirtaş or Yüksekdag would have been able to address the Yenikapi crowd without being booed off the stage. Demirtaş said in a later speech that he would not have been able to answer his own constituency if he had attended.

Note that this does not mean that “the Kurds” as an ethnic group were not represented in Yenikapi. According to Konda polling, 12 percent of anti-coup protesters in three different locations in Istanbul on July 26 were ethnic Kurds (Kurds make up about 14 percent of Turkey’s population, according to Konda). It is unlikely that the Yenikapi rally was different. Figen Yuksekdag said that Yenikapi represents a “Turkish nationalist coalition.” She is right in the sense that Turkish nationalism here is defined by a base acceptance of the state and its continuation under its present symbols and institutions. Kurdish that meet this definition are Kurdish in ethnicity and culture, but politically Turkish, with many voting for the AK Party. The HDP’s Kurdish nationalism clashes with this notion. That, coupled with its perceived association with the PKK, is why it has been left out by the mainstream.

The two opposition leaders who did attend gave very different speeches. Bahçeli, who is dependent on the AK Party to fight off an insurgency within his party, gave a rousing speech touting the valor of those who diverted the coup. In his classic muscular rhetoric, Bahçeli bashed all he perceived as enemies, at times pointing the finger straight at Turkey’s Western allies, and in particular, the United States. This fit seamlessly with the unchecked anti-American rhetoric of post-July 15 atmosphere. Many MHP and AK Party supporters I know praised the speech as the best of his long political career.

The CHP’s Kilicdaroglu was more reserved. He tried to address some of the root problems that led to the attempted coup. “We should teach our children to use their heads” he said, in reference to the Gülenist network, which often recruited children during middle school. This was also a thinly veiled Kemalist criticism of the AK Party government’s breach of secularism. It suggested that the AK Party, which had been in bed with the Gülenists for the better part of its first decade, could have saved itself from embarrassment and the nation from suffering had it followed enlightened principles rather than romantic notions of Islamist politics. Much of the rest of Kilicdaroglu’s speech covered the rule of law and the democratic process in a way that criticized the government, but didn’t tear at the spirit of unity the day called for.

Prime Minister Yildirim may have made the most conciliatory speech, quoting poets across various points of Turkey’s political spectrum and calling for unity above all else. Speaker Kahraman was more Islamist in his references, taking time to give a history of the Islamization of Anatolia. But considering his reputation for polemics, even he took care not to step on the opposition’s toes.

President Erdogan was last to speak, and his words were remarkable only in how unremarkable they were for him. He stuck to tried and true rhetorical devices, harking back to the Selchukids and the early Ottoman period. He gave a nod to Ataturk and the Republic before launching into attacks on the enemies of the people today, be they in the form of the PKK or the more insidious “FETO” (Fetullahist Terror Organization).

Still, the president did his best to summon up some hope, as politicians must. Erdogan averred that Turkey will meet its 2023 economic goals (set in the heyday of the country’s growth, and now seen as near-impossible). Turkey would transcend the level of “muasir medeniyet” (“contemporary civilization”), the goal Ataturk set for the Republic in his 1923 opening speech in parliament. The military would be rebuilt into something stronger and the country would finally rid itself of the Gülenist menace that had been secretly hindering its rise all this time.

Erdogan used less anti-American rhetoric compared to Bahceli. He limited himself to saying “this scenario [the coup attempt] is far bigger than them,” meaning the Gulenists, and “we know whom they were going to serve our country on a golden platter.”

Anti-American rhetoric has always been a hallmark of the Turkish public sphere. Many Westerners wrongly assume anti-Americanism is the preserve of religious actors, but it actually pervades the political spectrum. However, since the failed coup, this sentiment has reached unprecedented heights. Major newspapers accuse American generals of directing the coup, statements at times matched by senior figures in the government. Turkey’s membership in NATO is for the first time in recent memory a topic of mainstream debate. Erdogan could end this with a wag of his finger. That he chooses not to do so could mean that he is trying to build up some sort of leverage against the United States, which harbors Fetullah Gulen.

At the end, all speakers, as well as statesmen such as former Prime Minster Ahmet Davutoglu and former President (and AK Party co-founder) Abdullah Gul, were called on stage for a joint appearance. It was as close to a family photo as Turkish politics is going to get anytime soon.

What Does It Mean?

Having lived through the attempted coup in Ankara, I sat down on July 16 to write a piece for War on the Rocks. I wrote that I had witnessed a new political energy being released on the right. The coup hanging over it for decades had come, and Erdogan had survived it. The country’s religious right was more emboldened than ever before. I wrote:

At worst, the coup will encourage the AK Party’s worst attributes and serve as a stepping-stone to a regime that will make the country inhospitable to others. At best, it will be a uniting force in the country’s politics that leads to a new consensus.

The field is still wide open for either of those scenarios to take place, but it seems that Turkey right now is edging towards the second, more conciliatory one. The coup ripped into the political, economic, and social foundation that Turkey is built upon. Some seem to like that. The pro-government media and fringe groups don’t want to put the country back together the way it was. That is why we are hearing a lot of talk of Turkey leaving NATO and turning its back on the West, which really did fail to match and understand Turkey’s emotional reaction to July 15. Yet the political class – not just President Erdogan, but the prime minister and his cabinet – who have to think through the economic and strategic consequences of such actions, have been holding back their voters. They seem worried by the systemic implications of July 15 and want to instead move things back to normal as much as possible.

That is why the Yenikapı event, despite its massive scale, was remarkable for the continuity it displayed. All speakers except Kahraman made references to the foundation of the Republic and Ataturk. All called for the rule of law, a democratic process, and coexistence between different political groups. Erdogan didn’t have to insist on Kilicdaroglu’s presence, but he did. This wasn’t out of a sense of obligation to democratic norms, but a matter of necessity. Kilicdaroglu represents a quarter of the country that could make a lot of trouble for Erdogan. His presence softened the mood and made the country more governable.

The forces that Turkey led to Yenikapi also rallied foreign investors around the country. They knew they were taking on risk, but they were betting that the government would do its best to climb out of its volatile situation. Turkey’s leaders don’t have the luxury not to. Their trolls on Twitter might have fun with conspiracy theories of the American Central Intelligence Agency being behind the coup, but for them to keep driving their German cars, their leaders have to think about the world more seriously. So far, they have.

Similarly, the government cannot afford to bash the military. They are aware that security will be a big challenge in the months and years ahead and have been doing their best to prevent the military’s reputation from being damaged too badly. That is probably why Erdogan invited Hulusi Akar as a last-minute speaker.

But “if we want things to stay as they are, things will have to change,” as the phrase goes. The government cannot ignore its intelligence failure leading up to July 15 and the massive infiltration of government agencies by the Gulen movement. A country-wide purge and institutional reform is not unreasonable in this context.

To clarify, the term “purge” may invoke Stalin, but there really is no comparison between the Gulag and the current waves of suspensions and arrests. Tens of thousands of civil servants, as well as many in the private sector, NGOs, and some journalists have been swept up in these since July 15.

Though the government has thus far not systematically gone beyond Gulenists, this purge upsets a lot of people. Most of those arrested or who lost their jobs may have had something to do with the Gulen movement. However, many in government today did as well, including Erdogan’s son-in-law (and current energy minister), who went to a Gulenist school. This atmosphere is unsettling even strong AK Party supporters. One such friend who kept his position at an important ministry told me “strange people have appeared” who are “observing who sits with whom during lunch breaks.” He says that nothing gets done, and many are appalled by the injustice of some arrests. Another friend at an important ministry has been fired, and says that he will “definitely appeal in court” if given the chance.

He might be. If the government continues this this process, it will be alienating tens of thousands of white collar workers in major cities, and with them, an exponentially larger number of family members and loved ones. This could hurt the AK Party at the ballot box, especially in mayoral elections. President Erdogan is a tremendously popular politician, but even he cannot count on people’s support if he lets the purge get out of hand.

There is a darker side to the ballot box, too,: Turkish politics continues to revolve around defining very clear “in” and “out” groups. Erdogan and his government still focus their rhetoric on bashing their enemies, real or imaginary. The Yenikapi rally marked a welcome truce with the CHP and focused political toxicity across the Atlantic. Yet the structural problem remains.

The reality of Turkey is not the total opposite of the dystopian picture I paint at the beginning of this article. That’s an accomplishment. The country, after all, is host to a secretive Islamic cult trying to take over its government, neighbor to a decade-old war in Iraq, another civil war in Syria that has driven millions of refugees across its borders, a so-called caliphate bent on world conquest, and a group of Kurdish Marxist-Leninist nation-builders. This is not a boring part of the world, and Turkey may still go down a very dark path.

But it hasn’t yet, because it also gravitates very powerfully toward a “normal,” a kind of equilibrium that looks very much like a globalized, European society. That is what we saw shining through Yenikapı.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164648622
:') Voorlopig gaat het niet zo goed met de dictator, hij heeft in twee dagen minstens twee aanslagen voor zijn kiezen gekregen.

*O* De vrijheidsstrijders winnen terrein!
◢◤
pi_164648737
quote:
99s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 14:19 schreef Slayage het volgende:
At worst, the coup will encourage the AK Party’s worst attributes and serve as a stepping-stone to a regime that will make the country inhospitable to others. At best, it will be a uniting force in the country’s politics that leads to a new consensus.

The field is still wide open for either of those scenarios to take place, but it seems that Turkey right now is edging towards the second, more conciliatory one.
Dat is toch volslagen onzin. Geen vrije pers, geen eerlijke rechtspraak, opsluiting zonder proces, invoering doodstraf, ontslagen zonder rechtsgrond, inmenging van de politiek in de rechtsspraak; alles wijst op een dictatoriaal geregeerd land. Dat de bevolking onder die omstandigheden braaf doet wat de leiding wil is wat je ook ziet in Noord-Korea en het verzet dat er mogelijk is tegen de maatregelen komt niet in beeld.
pi_164648922
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 14:28 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Dat is toch volslagen onzin. Geen vrije pers, geen eerlijke rechtspraak, opsluiting zonder proces, invoering doodstraf, ontslagen zonder rechtsgrond, inmenging van de politiek in de rechtsspraak; alles wijst op een dictatoriaal geregeerd land. Dat de bevolking onder die omstandigheden braaf doet wat de leiding wil is wat je ook ziet in Noord-Korea en het verzet dat er mogelijk is tegen de maatregelen komt niet in beeld.
heb jij het artikel gelezen of gebruik jij dit stukje tekst slechts om je bekende "dicator erdogan" retoriek te uiten?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164649068
sterk evenwichtig stuk uit de LA times, dat aan de ene kant de menselijke impact beschrijft van de purge dat gaande is en aan de andere kant ook beschrijft waarom het zover is gekomen.
http://www.latimes.com/wo(...)ulen-snap-story.html

excerpt uit het artikel

quote:
“Now they are truly demonized in Turkey,” said Ilhan Tanir, a longtime Washington-based columnist for Cumhuriyet, one of Turkey’s largest independent newspapers. “I don’t think anyone at this moment will admit to being with Hizmet.

“Their image in Turkey is worse than ISIS,” he said, referring to the militant group Islamic State. “People would rather say they sympathize with ISIS than with Gulen, in my opinion.”
quote:
Jeffrey, the American ambassador at the time, watched with growing suspicion.

Even officers who were clearly loyal to Erdogan, Jeffrey said, were prosecuted “with totally trumped-up evidence just to show they could be put in jail, just so Hizmet could show, ‘If you cross us, we will get you: We don’t need laws, we don’t need the state, we don’t need anybody.’ ”
quote:
Inside the secretive religious movement that is being blamed for Turkey's attempted coup

For much of the last month, in squares across Turkey, hundreds of thousands gathered for a “democracy watch” — part celebration of the failure of a bloody coup attempt that killed hundreds, and part an expression of determination to find and punish those responsible.

But not everyone poured into the streets. “It’s right to be proud of what is achieved against the failed coup and traitors,” said Orhan, a middle-aged teacher from Istanbul who asked that his full name not be used for his safety. “But on the other hand, a witch hunt started, and looking at my friends now I feel like a Jew under Hitler's rule.”

Orhan belongs to Hizmet, a movement of millions of Turks inspired by the teachings of Fethullah Gulen, a 75-year-old cleric living in exile in Pennsylvania. Although Gulen’s public teachings center on a moderate form of Sufi Islam, his critics say he is the head of a cult that has masked a plan to infiltrate much of Turkey’s government and military infrastructure.

The Turkish government this month formally asked the U.S. to arrest and extradite Gulen, alleging he used followers in the military to engineer an uprising that threatened to plunge the country back into the cycle of military intervention that has beset the nation since 1960.

An English teacher and translator who joined Hizmet more than 30 years ago, Orhan has watched from his Istanbul home as a steady stream of government officials, television commentators and newspapers now call for Gulen and his followers to be executed for treason.

The grapevine brings troubling news: A friend of a friend, the head of a Hizmet school, found a job abroad and tried to leave Turkey, only to have his passport taken away at the airport. This month, Orhan lost his job at a school, one of thousands affiliated with Hizmet that have been shut down.

Thousands of soldiers and tens of thousands of government workers have been suspended, many detained pending an investigation. Many Hizmet schools and affiliated organizations have been shut down. In some cases, Orhan said, those detained have been outed as members of Hizmet by their spouses and close relatives.

“Now they are truly demonized in Turkey,” said Ilhan Tanir, a longtime Washington-based columnist for Cumhuriyet, one of Turkey’s largest independent newspapers. “I don’t think anyone at this moment will admit to being with Hizmet.

“Their image in Turkey is worse than ISIS,” he said, referring to the militant group Islamic State. “People would rather say they sympathize with ISIS than with Gulen, in my opinion.”

The government accuses them of being part of the coup attempt, but some political observers say the failed uprising has also become a pretext to dismantle Hizmet, which allies of President Recep Tayyip Erdogan have seen as a threat to the ruling party.

Gulen has denied any involvement in the coup attempt, and followers such as Orhan insist their movement has not sought to control the country. To them, Hizmet is simply a loose association of the pious who have attained good government jobs to improve their lives and contribute to their country.

“For about 30 years now I've been listening to [Gulen’s] speeches and reading his books and never have come across anything violent,” Orhan said. “So what they claim today, as if these people sneaked into government institutions, was not a plan but a natural outcome.”

Still, many Turks appear convinced Gulen and his followers were behind the coup attempt. "The West thinks Erdogan is saying this, that Gulen is behind this,” said Mustafa Akyol, a columnist with Al-Monitor, an independent news and analysis website, who frequently writes about Islamist movements in Turkey. “But it’s not Erdogan, it’s virtually everyone in Turkey."

Orhan grew up in a staunchly secular household, and credits a religious awakening in his teenage years to Gulen’s teachings, at a time when a host of government policies made it nearly impossible for the pious to make a career in civil service.

Orhan was part of a pious middle class of Turks that had long found institutions such as the military, police and judiciary closed to them because of their religious practices.

The military, which saw itself as the guarantor of the country’s founding secularist ideals, ensured that officers did not pray or fast during the Islamic holy month of Ramadan, and that women did not wear the head scarf, standards that often extended even to the families of prospective cadets.

In Gulen’s writings and sermons, Orhan said he discovered not only arguments for a modern, moderate Islam, but also a chance to progress beyond his middle-class upbringing.

“These people were religious but not radicals,” Orhan said. “They were more into combining belief with science, and dialogue was important … international, intercultural, interfaith dialogue. I really liked the idea and wanted to be a part of it.”

He gave up his dream of being a lawyer, opting to use his English proficiency to teach the language at Hizmet schools across Central Asia.

Hizmet, which means “service,” focuses on education and building social networks. Over the decades, thousands of Hizmet members have joined the police, judiciary and military.

“The Gulen movement was very effective in influencing other state institutions, particularly the police and judiciary, as well as some industrial groups and the media, and using this infiltration to advance its own agenda rather than that of the state or the larger institution,” said James Jeffrey, the American ambassador to Turkey from 2008 to 2010.

An estimated 1.2 million Turks went through Hizmet schools. The movement’s members built one of the country’s largest trade associations and its third largest bank, and staffed newspapers that attracted millions of subscribers, including the popular daily newspaper Zaman, seized by the government and closed in March. Among the alumni of Hizmet schools is Erdogan’s son-in-law, Berat Albayrak.

Globally, the Hizmet network included scores of nonprofits operating thousands of private schools, including hundreds of charter schools in the U.S. Although the nonprofits say they are only “inspired” by Gulen, authorities in several states have investigated the schools for tax fraud and illegal hiring practices and found strong affiliations with the cleric.

Over the last four years, Erdogan has often referred to Hizmet as a “parallel government” using its presence in the bureaucracy to undermine elected authorities. Gulen says Erdogan has fabricated the charges because his followers form one of the last remaining organizations critical of a corrupt and increasingly authoritarian ruler.

“As someone who suffered under multiple military coups during the past five decades, it is especially insulting to be accused of having any link to such an attempt,” Gulen said after the failed coup.

Statements from some former members appear to suggest the movement was indeed encouraging its members to gain influence and position in Turkey’s government and business hierarchy.

It is a mandate that critics say stems from Gulen. “You must move in the arteries of the system without anyone noticing your existence until you reach all the power centers,” Gulen said in a 1999 sermon. “You must wait until such time as you have gotten all the state power, until you have brought to your side all the power of the constitutional institutions in Turkey.”

Two years before that sermon, he had offered tacit support for a coup that toppled an elected Islamist government.

“Hiding their true intentions is the most important thing for them, more than anything else,” said Ahmet, a software engineer and former Hizmet member who also asked that his full name not be used.

Ahmet spent 12 years with the movement, including most of his university days, when he lived in Hizmet dormitories. In public, Ahmet said, he was asked to conceal his faith, but in private, he was ostracized for minor infractions such as listening to heavy metal music, or trimming his beard. “Each dorm had a ‘big brother,’ whose real name we did not know,” Ahmet said. “When one of us had doubts, they would be ready with some amazing story of a miracle performed by Gulen.”

A cousin, whom Ahmet had known since childhood, wanted to be a lawyer but was persuaded by Hizmet to join the air force, and was asked to hide his faith to climb the ranks.

“This man who was such a good Muslim served alcohol at his wedding. And he married a secular woman. When I asked him why, he told me he had to because of Hizmet,” Ahmet said.

Zekeriyya Christ, an American, first converted to Islam in the U.S. and spent his first years as a Muslim among Hizmet members in America. He moved to Turkey six years ago and began teaching English in private Hizmet schools. Though he never joined the movement, he described seeing Hizmet members gathered to listen to Gulen’s sermons live-streamed from Pennsylvania.

Eavesdropping at late-night meetings, Christ said he witnessed discussions about attempting to place members in positions of influence. “They would say, ‘We can put so-and-so in this government opening.’ They were putting people in important positions based on loyalty to them, and not on their faith or their qualifications.”

Whatever reservations Erdogan and fellow members of his Justice and Development Party, or AKP, might have had about Hizmet were put aside for years as the movement’s presence in the state’s bureaucracy became crucial to winning elections beginning in 2002.

At the time, Hizmet had the sympathy of Erdogan and other Islamists, said Akyol, the columnist. "Erdogan is referred to as a political Islamist; I refer to the Gulenists as bureaucratic Islamists, in the sense they want state power, but not by winning it in elections,” he said. “Their tactic was always to get power by very meticulously raising a cadre in a secretive way to capture key positions in the state."

Erdogan at one point was using the Hizmet network to his own advantage against other adversaries.

Long wary of the secular military, Erdogan relied largely on Hizmet-linked prosecutors to bring charges against nearly 500 officers for alleged coup plots between 2003 and 2007, Akyol said. The convictions were thrown out this year by appellate courts that found the evidence was largely fabricated.

Jeffrey, the American ambassador at the time, watched with growing suspicion.

Even officers who were clearly loyal to Erdogan, Jeffrey said, were prosecuted “with totally trumped-up evidence just to show they could be put in jail, just so Hizmet could show, ‘If you cross us, we will get you: We don’t need laws, we don’t need the state, we don’t need anybody.’ ”

The alliance of convenience made a sharp reversal in 2013. Audio recordings of Erdogan and his son discussing what to do with millions in cash fueled a corruption investigation by prosecutors suspected of ties to Hizmet and forced the resignation of three Cabinet members. Erdogan responded by calling Gulen a “terrorist,” and over the next three years, Ankara suspended thousands of prosecutors, judges and police for alleged ties to Gulen.

Now, Turkish authorities claim officers loyal to Hizmet remained in the military after the earlier purges and were the chief instigators of the July 15 coup attempt. Thousands of soldiers and 40% of the military’s generals and admirals have been accused of being part of the plot.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164649078
quote:
99s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 14:38 schreef Slayage het volgende:

[..]

heb jij het artikel gelezen of gebruik jij dit stukje tekst slechts om je bekende "dicator erdogan" retoriek te uiten?
Dat is een inhoudsloze reactie.
pi_164649216
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 14:45 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Dat is een inhoudsloze reactie.
ik houd jou een spiegel voor, maar kennelijk ben je daar niet van gediend en wil je alleen maar je "dictator erdogan" verhaal kwijt en een artikel die die frame ontmantelt of op zijn minst in twijfel trekt, neem je niet eens de moeite om te lezen. je neemt 1 stuk uit mijn post en gebruikt het om die boodschap te herhalen wat je al ik weet niet hoeveel topics aan het herhalen bent. dat soort users probeer ik zo min mogelijk op te reageren.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164649306
quote:
99s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 14:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik houd jou een spiegel voor, maar kennelijk ben je daar niet van gediend en wil je alleen maar je "dictator erdogan" verhaal kwijt en een artikel die die frame ontmantelt of op zijn minst in twijfel trekt, neem je niet eens de moeite om te lezen. je neemt 1 stuk uit mijn post en gebruikt het om die boodschap te herhalen wat je al ik weet niet hoeveel topics aan het herhalen bent. dat soort users probeer ik zo min mogelijk op te reageren.
Weer inhoudsloos en op de persoon, jij denk dat ik iets niet gelezen heb, best dom dat jij dat denkt te weten.
pi_164649344
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 14:56 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Weer inhoudsloos en op de persoon, jij denk dat ik iets niet gelezen heb, best dom dat jij dat denkt te weten.
dat je het artikel niet gelezen hebt en totaal niet geïnteresseerd bent in wat er echt speelt in turkije, blijkt uit je reactie(s) en het stuk dat je quote schoonheid :*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164649385
quote:
99s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 14:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat je het artikel niet gelezen hebt en totaal niet geïnteresseerd bent in wat er echt speelt in turkije, blijkt uit je reactie(s) en het stuk dat je quote schoonheid :*
_O- 9 doden, en 140 gewonden bij twee aanslagen in twee dagen, maar geen woord in de "staats" media erover.

:') Blijkbaar zijn de Turkjes het toch niet allemaal eens met de dictator.

^O^ De vrijheidsstrijders winnen grond!
◢◤
pi_164649436
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 15:01 schreef Oversight het volgende:

[..]

_O- 9 doden, en 140 gewonden bij twee aanslagen in twee dagen, maar geen woord in de "staats" media erover.
ik zie niks anders op turkse nieuwszenders, maar dat zal wel aan mij liggen...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164649470
quote:
99s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 15:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik zie niks anders op turkse nieuwszenders, maar dat zal wel aan mij liggen...
:') Wat zeggen die? Dat Gulen het heeft gedaan, vanuit de USA?

_O- ...of zijn het nu de toeristen die de schuld krijgen?
◢◤
pi_164649577
quote:
99s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 14:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat je het artikel niet gelezen hebt en totaal niet geïnteresseerd bent in wat er echt speelt in turkije, blijkt uit je reactie(s) en het stuk dat je quote schoonheid :*
Wat een onzin. Ik heb vrij veel nieuws gevolgd uit Turkije en niets maar dan ook niets duidt op herstel van de rechtsorde en democratie. De politieke zuiveringen gaan door en lijken zich uit te breiden naar bedrijfsleven. De aanval op de politieke tegenstanders en de vrije pers gaat ook door, er zijn weer journalisten aangehouden. Verder vind ik de stukken die je post inderdaad weinig belangwekkend, ik vind het vrij naïef dat men een beweging als schuldig aanmerkt en dan die beweging als schuldig ziet, dat is juist eerder bewijs dat de democratie en rechtsorde wordt geschonden. Alleen de mensen die daadwerkelijk hebben bijgedragen aan de coup zijn schuldig en niet de mensen die dezelfde opvattingen hebben maar niets hebben bijgedragen aan de coup.
pi_164649715
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 15:11 schreef Wespensteek het volgende:

Verder vind ik de stukken die je post inderdaad weinig belangwekkend
mijn stukken vind je weinig belangwekkend, omdat ze je standpunt ondermijnen, dit zou betekenen dat je je standpunt zou moeten herzien, maar mensen vind dat vaak te lastig en blijven ze hangen in een vicieus cirkel van gedachte patronen als, "dictator erdogan/democratie wordt omgelegd/media wordt de nek omgedraaid".
mijn stukken laten zien dat dingen in turkije niet zwart / wit zijn en veel ogen en haken kent, alleen mensen die oprecht geintersseerd zijn in Turkije zijn in staat om dat te beseffen en in te zien, de rest blijft hangen in denkbeelden als "dictator erdogan/democratie wordt omgelegd/media wordt de nek omgedraaid"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 18 augustus 2016 @ 15:21:49 #62
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164649730
Ik heb ook nog steeds geen bewijs gezien dat Gulen er achter zou zitten. Heeft iemand daar iets van bronnen, linkjes whatever van? Iets objectiefs bij voorkeur?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164649765
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 15:21 schreef DustPuppy het volgende:
Ik heb ook nog steeds geen bewijs gezien dat Gulen er achter zou zitten. Heeft iemand daar iets van bronnen, linkjes whatever van? Iets objectiefs bij voorkeur?
dat zit in die kisten met documenten wat de amerikanen hebben gekregen ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 18 augustus 2016 @ 15:24:41 #64
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164649778
quote:
99s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 15:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat zit in die kisten met documenten wat de amerikanen hebben gekregen ;)
En die vinden het onzin. Dus uhm tja...
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164651473
quote:
99s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 15:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

mijn stukken vind je weinig belangwekkend, omdat ze je standpunt ondermijnen, dit zou betekenen dat je je standpunt zou moeten herzien, maar mensen vind dat vaak te lastig en blijven ze hangen in een vicieus cirkel van gedachte patronen als, "dictator erdogan/democratie wordt omgelegd/media wordt de nek omgedraaid".
mijn stukken laten zien dat dingen in turkije niet zwart / wit zijn en veel ogen en haken kent, alleen mensen die oprecht geintersseerd zijn in Turkije zijn in staat om dat te beseffen en in te zien, de rest blijft hangen in denkbeelden als "dictator erdogan/democratie wordt omgelegd/media wordt de nek omgedraaid"
Nee ik vind ze weinig belangwekkend omdat ik geïnteresseerd ben in de feiten. De hele geschiedenis van Erdogan/ Gülen en Turkije vind ik totaal niet van belang want de geschiedenis rechtvaardigt niet het ontslaan van mensen en het opsluiten van mensen zonder eerlijk proces en met een politiek motief, het verandert niets aan de huidige besluiten, ontslaan van rechters en opsluiten van journalisten.
pi_164652187
http://nos.nl/artikel/212(...)jven-in-turkije.html

quote:
De Turkse financiële recherche heeft vanochtend invallen gedaan in ongeveer 200 woningen en bedrijfspanden, nadat een aanklager de arrestatiebevelen voor 187 personen had afgegeven. Dat meldt het Turkse persbureau Anadolu. Volgens de tv-zender CNN Türk zijn daarbij zestig mensen gearresteerd.

Tussen de arrestanten zitten prominente zakenmannen die ervan verdacht worden banden te hebben met de Gülen-beweging, of die te financieren. Ook wordt beslag gelegd op alle bezittingen van de 187 verdachten.

Er zitten ook hele grote bedrijven tussen, zegt CNN Türk, waaronder kledingfabrikanten Aidinli Group en de Eroglu Holding.

De Turkse president Tayyip Erdogan kondigde eerder deze maand al aan ook achter bedrijven aan te gaan die te linken zijn aan de Turkse geestelijke Fethullah Gülen. De geestelijke wordt door de president gezien als aanstichter van de coup.

Volgens Turkse autoriteiten zijn ruim 4000 bedrijven en instituties met vermeende banden met de Gülen-beweging gesloten. Daarnaast zijn in totaal meer dan 40.000 mensen gevangen genomen sinds de couppoging.
Erdogan heeft nog even aan vriend Putin gevraagd hoe je dat nu precies moet doen.
pi_164652465
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 17:10 schreef Wespensteek het volgende:
http://nos.nl/artikel/212(...)jven-in-turkije.html

[..]

Erdogan heeft nog even aan vriend Putin gevraagd hoe je dat nu precies moet doen.
Ik zeg: Goed bezig *O*
pi_164652557
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 15:21 schreef DustPuppy het volgende:
Ik heb ook nog steeds geen bewijs gezien dat Gulen er achter zou zitten. Heeft iemand daar iets van bronnen, linkjes whatever van? Iets objectiefs bij voorkeur?
Op wat voor bewijs wacht je? :') Denk je dat Gulen zelf in Turkije bezig is geweest?

Een groot aantal van de coupplegers hebben toegegeven deel uit te maken van FETO of er mee samen te werken.
  donderdag 18 augustus 2016 @ 20:29:17 #69
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164657846
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 17:33 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Op wat voor bewijs wacht je? :') Denk je dat Gulen zelf in Turkije bezig is geweest?

Een groot aantal van de coupplegers hebben toegegeven deel uit te maken van FETO of er mee samen te werken.
Onder marteling geef ik zelfs toe dat ik een lesbische negerin ben. :')
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164658764
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 15:21 schreef DustPuppy het volgende:
Ik heb ook nog steeds geen bewijs gezien dat Gulen er achter zou zitten. Heeft iemand daar iets van bronnen, linkjes whatever van? Iets objectiefs bij voorkeur?
Werk je voor het OM ofzo?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  donderdag 18 augustus 2016 @ 21:57:12 #71
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_164661225
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 17:33 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Op wat voor bewijs wacht je? :') Denk je dat Gulen zelf in Turkije bezig is geweest?

Een groot aantal van de coupplegers hebben toegegeven deel uit te maken van FETO of er mee samen te werken.
Valt nog mee dat Erdogan nog geen fetö lidmaatschap pasjes heeft laten zien op tv als bewijs.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_164661350
quote:
1s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 21:57 schreef nixxx het volgende:

[..]

Valt nog mee dat Erdogan nog geen fetö lidmaatschap pasjes heeft laten zien op tv als bewijs.
Goeie argumenten dit ^O^

Als je inhoudelijk niks te melden hebt zeg dan gewoon niks. Ik begrijp het best dat je alleen ANP leest en dat je er dus niks van snapt maar val anderen niet lastig met je gebral.
  donderdag 18 augustus 2016 @ 22:15:57 #73
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_164662040
Zo gaat het in dictaturen, knokploegen, bogus aanklachten en dan showprocessen met gefabriceerd bewijs.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_164662867
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 22:15 schreef nixxx het volgende:
Zo gaat het in dictaturen, knokploegen, bogus aanklachten en dan showprocessen met gefabriceerd bewijs.
Bewijs voor deze uitspraken? Of gewoon uit je duim gezogen?
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 10:35:12 #75
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_164674050
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 22:37 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Bewijs voor deze uitspraken? Of gewoon uit je duim gezogen?
Genoeg historisch bewijs hoe het er in dictaturen aan toe gaat, van de nazis tot de soviets. Turkije vinkt al wat van het lijstje af. Hopelijk gaat het niet verder.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 10:41:17 #76
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164674182
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 22:37 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Bewijs voor deze uitspraken? Of gewoon uit je duim gezogen?
Nu draai je de bewijslast om. Maar kom op, er moet toch wel iets anders te vinden zijn dan alleen bekentenissen? Geldstromen bijv? Bekentenissen heb je in deze situatie niet zoveel aan want dit principe:
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164674684
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 10:35 schreef nixxx het volgende:

[..]

Genoeg historisch bewijs hoe het er in dictaturen aan toe gaat, van de nazis tot de soviets. Turkije vinkt al wat van het lijstje af. Hopelijk gaat het niet verder.
Oftewel het hele verhaal gewoon uit je duim gezogen.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 19 augustus 2016 @ 15:46:03 #78
74056 crew  ToT
pi_164680077
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 11:12 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Oftewel het hele verhaal gewoon uit je duim gezogen.
Precies, dictaturen zijn altijd heel lief en hebben het beste met de bevolking voor! O+
pi_164680399
Grappig om te zien hoe de Erdo-Turken en Ergenekon-fanaten de liefde met elkaar bedrijven. Allebei hebben ze een hekel aan de tolerante Islam-visie van Gülen.

De ene groep is fervent IS/Taliban/Boko Haram/Hezbollah aanhanger, de andere is vijandig tegenover geloof als geheel. De ene groep is vooral laagopgeleid en heeft een hekel aan hoogopgeleiden, de andere is ook vooral hoogopgeleid, maar heeft een hekel aan moslims. Dat ze allebei niet vies zijn van geweld tegenover andersdenkenden, maakt ze geschikte partners. Geen natuurlijke vrienden van Gülen dus.
pi_164680647
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 15:59 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Grappig om te zien hoe de Erdo-Turken en Ergenekon-fanaten de liefde met elkaar bedrijven. Allebei hebben ze een hekel aan de tolerante Islam-visie van Gülen.

De ene groep is fervent IS/Taliban/Boko Haram/Hezbollah aanhanger, de andere is vijandig tegenover geloof als geheel. De ene groep is vooral laagopgeleid en heeft een hekel aan hoogopgeleiden, de andere is ook vooral hoogopgeleid, maar heeft een hekel aan moslims. Dat ze allebei niet vies zijn van geweld tegenover andersdenkenden, maakt ze geschikte partners. Geen natuurlijke vrienden van Gülen dus.
Whehe, al die sneertjes. :D.

Enorm vermakelijk. :').
pi_164681692
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 15:59 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Grappig om te zien hoe de Erdo-Turken en Ergenekon-fanaten de liefde met elkaar bedrijven. Allebei hebben ze een hekel aan de tolerante Islam-visie van Gülen.

De ene groep is fervent IS/Taliban/Boko Haram/Hezbollah aanhanger, de andere is vijandig tegenover geloof als geheel. De ene groep is vooral laagopgeleid en heeft een hekel aan hoogopgeleiden, de andere is ook vooral hoogopgeleid, maar heeft een hekel aan moslims. Dat ze allebei niet vies zijn van geweld tegenover andersdenkenden, maakt ze geschikte partners. Geen natuurlijke vrienden van Gülen dus.
dude... je komt echt wanhopig over _O_ :*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164681855
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 16:09 schreef zarGon het volgende:

[..]

Whehe, al die sneertjes. :D.

Enorm vermakelijk. :').
Wat pas echt vermakelijk is, is de hypocrisie waar het mee gepaard gaat.

Ooit:


quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2004 10:14 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Gezien de vele links naar bronnen van de heer Uzan, ga ik ervan uit dat QSilver graag GP aan de macht had gezien.

Overigens vind ik het jammer dat sommige Turken zo verblind zijn van angst tegenover de Islam. Dit zijn mensen die partijen steunen alsof ze voetbalteams steunen, ook al zijn ze zo slecht. Zo zijn er blijkbaar nog steeds mensen die stemmen op CHP, ANAP, DSP, DYP en dergelijke. Zelfs een analfabete boer uit Anatolië kan je vertellen wat er zoal veranderd is en zal veranderen met de AKP aan de macht. Turkije had nooit zover kunnen komen zonder de AKP. Als het aan de andere partijen had gelegen was het land misschien al verkocht aan de hoogste bieder. Gelukkig zijn jouw soort 'landverraders' ver in de minderheid en heeft het grootste deel zijn oogkleppen al afgedaan. Daarvoor hoef je enkel te kijken naar de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Veel linkse bolwerken zijn nu in handen van de AKP en deze gebieden zullen goed profiteren van de voordelen hiervan.

Moge de AKP nog vele decennia doorregeren en daar lijkt het wel op.
Zijn dua destijds is iig wel uitgekomen.

Ooit:



Ooit:

quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2007 11:30 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Dat klopt. De verwachting is nu ver boven de 40% ^O^

Zelfs de mensen die de AKP in eerste instantie wantrouwden willen nu AKP stemmen. De resultaten lieger er immers niet om. En dat is wat voor mensen geldt. Resultaten en eerlijke politici. Kortom, CHP heeft zelfmoord gepleegd met deze ondemocratische actie en zal de averechtse uitwerking zeker merken.

Met de mogelijkheid dat het volk de president kan kiezen is de zaak voor CHP en aanhang definitief verloren.
pi_164681904
quote:
9s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 16:49 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Wat pas echt vermakelijk is, is de hypocrisie waar het mee gepaard gaat.

Ooit:
[ afbeelding ]

[..]

Zijn dua destijds is iig wel uitgekomen.

Ooit:

[ afbeelding ]

Ooit:

[..]

KB na deze post
pi_164682085
quote:
9s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 16:49 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Wat pas echt vermakelijk is, is de hypocrisie waar het mee gepaard gaat.
quote:
Op dinsdag 20 april 2004 10:14 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

Zelfs een analfabete boer uit Anatolië kan je vertellen wat er zoal veranderd is en zal veranderen met de AKP aan de macht. Turkije had nooit zover kunnen komen zonder de AKP. Als het aan de andere partijen had gelegen was het land misschien al verkocht aan de hoogste bieder.

wijze woorden van KirmiziBeyaz _O_ _O_ _O_

quote:
Op dinsdag 20 april 2004 10:14 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

Gelukkig zijn jouw soort 'landverraders' ver in de minderheid en heeft het grootste deel zijn oogkleppen al afgedaan.
dus ff om de bewoording van KirmiziBeyaz te gebruiken hadden de turken toen hun oogkleppen afgedaan en op de AKP gestemd. terwijl KirmiziBeyaz nu zegt dat iedereen die op AKP stemt oogkleppen opheeft.

das op zijn minst een merkwaardige draai.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164682148
Je moet wel wanhopig zijn om quotes uit 2004 terug te halen om je punt te maken, maar ik ben wel blij dat het gebeurt. Immers was er met AKP uit 2004 ogenschijnlijk niets mis. Ik heb de Erdogan en zijn roversbende de rug toegekeerd toen ze de eerste tekenen van een fascistisch regime zich begonnen voor te doen (Gezi) en de druppel was het corruptieschandaal van 17/25 december 2013.

Het type moslim waarvan ik wil dat het Turkije regeert steelt niet, liegt niet en lastert geen onschuldige moslims. Allemaal zaken die zich openbaarden na deze datum. Dan valt alles op zijn plaats. De zelfverrijking van de familie Erdogan en zijn vrienden, de openlijke steun voor de PKK, wapentransporten naar IS, verschillende false flag operaties, waarvan de grootste de 'coup' van afgelopen zomer, de toenadering tot landen als Iran en Rusland en binnenkort ook Syrie.
.
pi_164682327
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:04 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Je moet wel wanhopig zijn om quotes uit 2004 terug te halen om je punt te maken, maar ik ben wel blij dat het gebeurt. Immers was er met AKP uit 2004 ogenschijnlijk niets mis. Ik heb de Erdogan en zijn roversbende de rug toegekeerd toen ze de eerste tekenen van een fascistisch regime zich begonnen voor te doen (Gezi) en de druppel was het corruptieschandaal van 17/25 december 2013.
Kom kom, geef jezelf nou niet zoveel credit. Je hebt ze de rug toegekeerd toen jouw Gulen 'abiler' je opdroegen om dat te doen, dat is natuurlijk een behoorlijk verschil.

quote:
Het type moslim waarvan ik wil dat het Turkije regeert steelt niet, liegt niet en lastert geen onschuldige moslims. Allemaal zaken die zich openbaarden na deze datum. Dan valt alles op zijn plaats. De zelfverrijking van de familie Erdogan en zijn vrienden, de openlijke steun voor de PKK, wapentransporten naar IS, verschillende false flag operaties, waarvan de grootste de 'coup' van afgelopen zomer, de toenadering tot landen als Iran en Rusland en binnenkort ook Syrie.
.
Waar was je toen de Zaman media onschuldige mensen aan het demoniseren was ten tijde van de Ergenekon rechtzaken, journalisten, academici en honderden andere mensen werden gearresteerd en ontslagen en ze al bij voorbaat als schuldig in de media had weggezet, waar was je bezwaar tegen het onrecht toen, toen Zaman er in kopte dat de 'rechtsgang' haar werk moest doen en 'er geen reden tot paniek' was, never mind that, ben je nu al überhaupt bereid om je afkeur te uiten wat Zaman destijds deed en hoeveel mensen ze onnodig en onder valse berichtgeving zwart hebben gemaakt en reputaties hebben verwoest?
pi_164682341
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:04 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

Het type moslim waarvan ik wil dat het Turkije regeert steelt niet, liegt niet en lastert geen onschuldige moslims.
opmerkelijk dat je de praktijken van die Gulenistische aanklagers die dmv gefabriceerde bewijzen onschuldige moslims jaren achte de tralies hebben gestopt geen enkele probleem vond.
en nu weer een merkwaardige draai maakt door te beweren dat je toch wel problemen hebt met "liegen/laster van onschuldige moslims"

heb je ze wel allemaal op een rij?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164682405
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:12 schreef Triggershot het volgende:

Kom kom, geef jezelf nou niet zoveel credit. Je hebt ze de rug toegekeerd toen jouw Gulen 'abiler' je opdroegen om dat te doen, dat is natuurlijk een behoorlijk verschil.
als lid van een sekte heb je geen andere keuze dan de orders uitvoeren van je meerderen, wat dat betreft heeft KirmiziBeyaz niks te willen. hij is gewoon 1 van de slachtoffers van de Gulenistische sekte ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164682957
Ik had z'n postgeschiedenis doorgenomen, er was niets noemenswaardig te vinden. Hij heeft namelijk zowat niets over politiek (o.a. AKP) gepost tussen 2007 en 2016. Tja.

Hij komt uit Denizli, trouwens.
pi_164683022
Het forum lijkt wel overgenomen te worden door turken, wat een wereld leven we toch. :{
pi_164683043
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:41 schreef Charleville het volgende:
Het forum lijkt wel overgenomen te worden door turken, wat een wereld leven we toch. :{
post dan iets zinnigs als counter gewicht :*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164683049
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:39 schreef zarGon het volgende:

Hij komt uit Denizli, trouwens.
dat verklaart het! :+
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164683115
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

post dan iets zinnigs als counter gewicht :*
Overal waar turken zich mengen in de politiek is er onrust en corruptie.

Kijk maar bij de PVDA hier in Rotterdam in sommige deelgemeentes, alle turken word opgedragen om op turkse leiders te stemmen, en nederlanders worden met de dood bedreigd. corruptie viert hoogtij.

Het is net zoals met Bulgaren en Somaliers soms is een geheel volk gewoon te verrot om nog te herstellen, en dan heb ik het over de mentaliteit wat verrot is.
pi_164683194
quote:
iets zinnigs in de zin van het topic lieverd :*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 17:59:32 #95
19194 Oversight
◢◤
pi_164683395
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

iets zinnigs in de zin van het topic lieverd :*
*O* Dit is toch heel zinnig?

_O- Het is Erdogan die een coup pleegt, en dan huilie doet.
◢◤
pi_164683947
Azerbaijan arrests Gulen supporters

Baku – APA. As a result of investigations conducted on the basis of calls from mobile communication service providers, Azerbaijani citizens Israyilov Shahin Israyil oglu, Ahmadli Fuad Zafar oglu, Musayev Etibar Imamqulu oglu and Gasimov Vugar Shamisdan oglu have been detained on suspicion of violating the law on conducting search operations and abusing official powers, APA reported.

(...)

As the search, material evidences on their illegal activity were taken from their houses. Prohibited religious literature and CDs, sheets with Fetullag Gulen’s words, documents on members of the group named “Gulen community”, persons called Hizmet imams and their ties were found in the house of Fuad Ahmadli, chairman of the APFP youth organization in Khatai district, as well as copies of personal documents of Azerbaijani citizens, a lot of phone numbers registered in his name and other things on illegal activity.

Hele verhaal hier: http://en.apa.az/azerbaij(...)ulen-supporters.html
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 18:54:19 #97
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164684589
quote:
Oproep Turkse Nederlanders: geef Gülen-aanhangers aan | NOS

Op Twitter circuleert een oproep waarin Turkse Nederlanders oproepen Gülen-aanhangers aan te geven bij de Turkse overheid. Fethullah Gülen wordt door aanhangers van president Erdogan gezien als de aanstichter van de mislukte coup in Turkije. Onder anderen CDA-parlementariër Pieter Omtzigt rapporteert over de oproep en veroordeelt die.

Omtzigt heeft de oproep van GulenTerrorists List geretweet met de mededeling dat dit voor het kabinet het bewijs levert van de lange arm van Ankara:

In de oproep staat dat de Gülen-beweging verantwoordelijk is voor "de aanslagen" in Turkije die werden gepleegd "onder het mom van een militaire coup". Verder staat er: "We weten allemaal dat deze ratten zich ook in onze Nederlandse samenleving bevinden". Voor het aangeven van "een terrorist van de Gülen-beweging" wordt een telefoon- en faxnummer gegeven. "Wij zullen ervoor zorgen dat deze gegevens bij de desbetreffende instanties in Turkije terechtkomen."

Bron: nos.nl
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
pi_164684830
Deze komende week ga ik in gesprekken met familie en vrienden naar Erdogan en Gulen standaard refereren als effendi.

Eens zien hoeveel ruzie dat gaat opleveren :P
pi_164685115
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 19:03 schreef WammesWaggel het volgende:
Deze komende week ga ik in gesprekken met familie en vrienden naar Erdogan en Gulen standaard refereren als effendi.

Eens zien hoeveel ruzie dat gaat opleveren :P
:')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164685181
quote:
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 19:23:28 #101
19194 Oversight
◢◤
pi_164685511
quote:
:{ Heb je die nummers ?

:{ Ik wil ze graag bellen en faxen.

:? Linkje naar tweet?
◢◤
pi_164685551
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 19:23 schreef Oversight het volgende:

[..]

:{ Heb je die nummers ?

:{ Ik wil ze graag bellen en faxen.

:? Linkje naar tweet?
https://twitter.com/arm_van_Ankara
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164685799
Tofik Dibi aangegeven, dat zal die ibne leren!
pi_164685856
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 18:31 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Azerbaijan arrests Gulen supporters

Baku – APA. As a result of investigations conducted on the basis of calls from mobile communication service providers, Azerbaijani citizens Israyilov Shahin Israyil oglu, Ahmadli Fuad Zafar oglu, Musayev Etibar Imamqulu oglu and Gasimov Vugar Shamisdan oglu have been detained on suspicion of violating the law on conducting search operations and abusing official powers, APA reported.

(...)

As the search, material evidences on their illegal activity were taken from their houses. Prohibited religious literature and CDs, sheets with Fetullag Gulen’s words, documents on members of the group named “Gulen community”, persons called Hizmet imams and their ties were found in the house of Fuad Ahmadli, chairman of the APFP youth organization in Khatai district, as well as copies of personal documents of Azerbaijani citizens, a lot of phone numbers registered in his name and other things on illegal activity.

Hele verhaal hier: http://en.apa.az/azerbaij(...)ulen-supporters.html
_O_
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 19:40:03 #105
19194 Oversight
◢◤
pi_164686002
quote:
^O^ Bedankt, ik heb ze aangegeven bij Twitter, en hoop dat velen dat ook zullen doen.

:D OM zit hier al bovenop, die zullen vast ook hun werk doen.
◢◤
pi_164686274
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 19:33 schreef WammesWaggel het volgende:
Tofik Dibi aangegeven, dat zal die ibne leren!
tofik dibi O+

zou me overigens niets verbazen dat het een trol actie is
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164686307
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 19:40 schreef Oversight het volgende:

[..]

^O^ Bedankt, ik heb ze aangegeven bij Twitter, en hoop dat velen dat ook zullen doen.

:D OM zit hier al bovenop, die zullen vast ook hun werk doen.
ik vermoed dat het een fake iets is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164686372
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 19:03 schreef WammesWaggel het volgende:
Deze komende week ga ik in gesprekken met familie en vrienden naar Erdogan en Gulen standaard refereren als effendi.

Eens zien hoeveel ruzie dat gaat opleveren :P
Alvast sterkte gewenst :X
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_164687028
Eind 2013 (toen de Gülenisten vlak voor de verkiezingen honderden afgetapte gesprekken publiceerden om Erdogan te onttronen) waren 74 van de 81 provinciale politiecommissarissen Gülenist. Daarnaast waren 6.500 van de 7.000 medewerkers van de inlichtingenafdeling van de politie Gülenist.

Aldus Minister van Binnenlandse Zaken Efkan Ala
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:08:31 #110
19194 Oversight
◢◤
pi_164687279
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 19:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik vermoed dat het een fake iets is.
:{ Ik niet, het nummer is actief, fax ook.

_O- Hoop wel dat ze een thermisch beveiligde fax hebben.

O-) Het schijnt brandgevaarlijk te zijn als je er 1000 x een kopie van een zwart A4'tje naartoe stuurt.
◢◤
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:09:34 #111
19194 Oversight
◢◤
pi_164687373
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:03 schreef Bilge het volgende:
Eind 2013 (toen de Gülenisten vlak voor de verkiezingen honderden afgetapte gesprekken publiceerden om Erdogan te onttronen) waren 74 van de 81 provinciale politiecommissarissen Gülenist. Daarnaast waren 6.500 van de 7.000 medewerkers van de inlichtingenafdeling van de politie Gülenist.

Aldus Minister van Binnenlandse Zaken Efkan Ala
:D Zal wel een goede reden voor geweest zijn.
◢◤
pi_164687561
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:08 schreef Oversight het volgende:

[..]

:{ Ik niet, het nummer is actief, fax ook.

_O- Hoop wel dat ze een thermisch beveiligde fax hebben.

O-) Het schijnt brandgevaarlijk te zijn als je er 1000 x een kopie van een zwart A4'tje naartoe stuurt.
lange arm van ankara is imo een give away, dat het een tata is die dit doet. ik heb nog nooit een turk over de lange arm van ankara horen spreken in positieve zin, ook vind ik het opmerkelijk dat er wordt gekozen om de pagina in het nederlands te openen.
het kan best echt zijn, maar zo oogt het niet iiig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:18:04 #113
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164687840
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

lange arm van ankara is imo een give away, dat het een tata is die dit doet. ik heb nog nooit een turk over de lange arm van ankara horen spreken in positieve zin, ook vind ik het opmerkelijk dat er wordt gekozen om de pagina in het nederlands te openen.
het kan best echt zijn, maar zo oogt het niet iiig.
Ach nee joh. Dat doe je dan toch gewoon in het Turks lijkt me? Minder pottenkijkers..
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:18:44 #114
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164687873
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 19:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Mijn bier wat doe je. :D

Humor is altijd goed om zaken te relativeren.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:19:11 #115
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164687894
Is er nu al echt bewijs dat Gulen het heeft gedaan of moeten we Erdolf op zijn woord geloven?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:22:05 #116
19194 Oversight
◢◤
pi_164688068
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

lange arm van ankara is imo een give away, dat het een tata is die dit doet. ik heb nog nooit een turk over de lange arm van ankara horen spreken in positieve zin, ook vind ik het opmerkelijk dat er wordt gekozen om de pagina in het nederlands te openen.
het kan best echt zijn, maar zo oogt het niet iiig.
:') Daar is het OM zo achter, geldt ook voor iedereen die ernaar getweet heeft, die kunnen ook rekenen op een bezoekje als ze in Nederland wonende mensen aangeven, omdat ze daarmee willens en wetens "aanzetten tot geweld" , iets waar de Nederlandse wet erg duidelijk over is.
◢◤
pi_164688105
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:18 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Ach nee joh. Dat doe je dan toch gewoon in het Turks lijkt me? Minder pottenkijkers..
niet zo zeer minder pottenkijkers, omdat door dit hele gebeuren alles wat ook maar turks ruikt ondr vergroot glas ligt zou het binnen no time de media het oppakken als de gulenisten het niet hebben opgepakt om maar weer te showen dat ze slachtoffer zijn van een heksenjacht.

maar meer omdat het een turks onderonsje is en ik de toegevoegde waarde van het nederlands niet inzie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164688111
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:03 schreef Bilge het volgende:
Eind 2013 (toen de Gülenisten vlak voor de verkiezingen honderden afgetapte gesprekken publiceerden om Erdogan te onttronen) waren 74 van de 81 provinciale politiecommissarissen Gülenist.
En nu zijn 81 van de 81 Erdoganist ?
Lijkt wel op de zuivering van het sovjetleger voor WO2
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:22:55 #119
19194 Oversight
◢◤
pi_164688112
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:19 schreef Zahreddine het volgende:
Is er nu al echt bewijs dat Gulen het heeft gedaan of moeten we Erdolf op zijn woord geloven?
:') Gulen heeft niets gedaan, er is is best wat bewijs dat Erdo er zelf achter zat.
◢◤
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:23:51 #120
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164688147
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

niet zo zeer minder pottenkijkers, omdat door dit hele gebeuren alles wat ook maar turks ruikt ondr vergroot glas ligt zou het binnen no time de media het oppakken als de gulenisten het niet hebben opgepakt om maar weer te showen dat ze slachtoffer zijn van een heksenjacht.

maar meer omdat het een turks onderonsje is en ik de toegevoegde waarde van het nederlands niet inzie.
Het ademt in ieder geval "fake" hoewel het met niet zou verbazen als er wel echt zoiets bestaat.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:24:07 #121
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164688160
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:22 schreef Oversight het volgende:

[..]

:') Gulen heeft niets gedaan, er is is best wat bewijs dat Erdo er zelf achter zat.
Lijkt mij ook logisch, kan hij zijn tegenstanders opruimen.

Stalin zou trots zijn.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:24:41 #123
19194 Oversight
◢◤
pi_164688191
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:24 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Lijkt mij ook logisch, kan hij zijn tegenstanders opruimen.

Stalin zou trots zijn.
:Y Hitler ook.
◢◤
pi_164688220
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:19 schreef Zahreddine het volgende:
Is er nu al echt bewijs dat Gulen het heeft gedaan of moeten we Erdolf op zijn woord geloven?
je moet de verklaringen van al die opgepakte knakkers geloven. tenzij je zegt nee ze zijn allemaal gemarteld en die verklaringen zijn niks waard.
maar naar de media toe is er iig geen ondertekende brief van gulen gelekt waarin hij opdracht geeft om op 15 juli een coup te plegen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164688268
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:22 schreef Oversight het volgende:

[..]

:') Daar is het OM zo achter, geldt ook voor iedereen die ernaar getweet heeft, die kunnen ook rekenen op een bezoekje als ze in Nederland wonende mensen aangeven, omdat ze daarmee willens en wetens "aanzetten tot geweld" , iets waar de Nederlandse wet erg duidelijk over is.
ik heb de pagina niet uitgebreid gelezen, maar het is toch een "kliklijn" en wordt er niet aangezet tot geweld?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:26:39 #126
19194 Oversight
◢◤
pi_164688292
quote:
*; Ze hebben nu ook een pijpleiding voor het gas samen in beheer.
◢◤
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:27:15 #127
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164688309
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

je moet de verklaringen van al die opgepakte knakkers geloven. tenzij je zegt nee ze zijn allemaal gemarteld en die verklaringen zijn niks waard.
maar naar de media toe is er iig geen ondertekende brief van gulen gelekt waarin hij opdracht geeft om op 15 juli een coup te plegen.
Hij zou wel gek zijn. De nazi's deden het ook zo vies, geen directe orders.. een speech van goebbels kwam er wel bij in de buurt, maar zwart op wit dat niet.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:29:09 #128
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164688370
quote:
Hopelijk kan Poetin Erdo overtuigen om zijn matties in Syrie te verlaten.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164688375
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:23 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Het ademt in ieder geval "fake" hoewel het met niet zou verbazen als er wel echt zoiets bestaat.
oh ja ik geloof best dat mensen het een en ander naar welke instantie dan ook melden atm. of het nou een oprechte melding is van een "bezorgde turkse burger" of net als die bedreiging in de comic "ik maak je uit voor gulenist"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164688394
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:30:11 #131
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164688423
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

oh ja ik geloof best dat mensen het een en ander naar welke instantie dan ook melden atm. of het nou een oprechte melding is van een "bezorgde turkse burger" of net als die bedreiging in de comic "ik maak je uit voor gulenist"
Ik heb echt geen idee. Ik vind het maar een raar idee dat wel :P
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164688662
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

BS.
Vertel..
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:37:58 #133
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164688683
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:37 schreef Atak het volgende:

[..]

Vertel..
:')
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164688711
Ok, dus alle feiten op een rijtje:

- Behalve de verklaringen van de daders is er geen bewijs, al was hun eerste verklaring dat ze secularisten waren
- De daders zagen er na de aanhouding gezonder uit dan voor de verklaringen
- De 'coup' was vrij amateuristisch opgezet
- De enige die echt beter is geworden van dit gebeuren is.....Erdogan
- Onafhankelijke waarnemers mogen de daders niet interviewen
- Onafhankelijke waarnemers mogen het land niet in om eventuele martelingen te onderzoeken.
- Iedere scheet in het land wordt in de schoenen van sympathisanten van Gülen geschoven.
- Etc.

Maar verder geen probleem om alsnog bijna 100.000 mensen op te laten pakken hoor :')
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:40:16 #135
19194 Oversight
◢◤
pi_164688762
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:38 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Ok, dus alle feiten op een rijtje:

- Behalve de verklaringen van de daders is er geen bewijs, al was hun eerste verklaring dat ze secularisten waren
- De daders zagen er na de aanhouding gezonder uit dan voor de verklaringen
- De 'coup' was vrij amateuristisch opgezet
- De enige die echt beter is geworden van dit gebeuren is.....Erdogan
- Onafhankelijke waarnemers mogen de daders niet interviewen
- Onafhankelijke waarnemers mogen het land niet in om eventuele martelingen te onderzoeken.
- Iedere scheet in het land wordt in de schoenen van sympathisanten van Gülen geschoven.
- Etc.

Maar verder geen probleem om alsnog bijna 100.000 mensen op te laten pakken hoor :')
:{w Nu alleen nog Marmaris in de fik zetten, en roepen dat Gulen het deed, dan ben je klaar.
◢◤
pi_164688955
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:38 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

Maar verder geen probleem om alsnog bijna 100.000 mensen op te laten pakken hoor :')
als het nodig is zullen ze 200.000 mensen oppakken. er is niemand in turkije (buiten de gulenisten zelf) die huilen om wat er gebeurt. dat maakt jullie situatie zo benard. ik heb het bijna met jullie te doen. O~)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164689204
Geen probleem, het is niet ongewoon dat atheïsten en munafiqs (atheisten die zich voordoen als moslim) zich ergeren aan moslims als Gülen en zijn sympathisanten en deze razzia's goedkeuren. Ik ben niet naïef genoeg om te denken dat deze mensen empathie kunnen hebben voor mensen die zonder bewijs worden opgepakt.

Zij kunnen het ook niet verdragen dat er moslims zijn die niet buigen voor corrupte leiders en andere bewindvoerders.

Het volk van de farao wist ook dat hij een tiran was toen ze tegen Mozes (vrede zij met hem) zeiden: "We weten dat jij gelijk hebt (en de farao) niet, maar hij geeft ons voedsel (en misschien ook ziekenhuizen en wegen)"
pi_164689778
Volgens een journalist van Yenicag Gazetesi gaat Hakan Fidan binnen een paar dagen gewipt worden en zal hij naar Japan vertrekken.
pi_164689879
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 21:11 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Volgens een journalist van Yenicag Gazetesi gaat Hakan Fidan binnen een paar dagen gewipt worden en zal hij naar Japan vertrekken.
Dat zou tijd worden.
Alhoewel hij eigenlijk opgesloten zou moeten worden voor het verzaken van zijn taak.
pi_164689931
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 21:11 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Volgens een journalist van Yenicag Gazetesi gaat Hakan Fidan binnen een paar dagen gewipt worden en zal hij naar Japan vertrekken.
hij had als eerst gewipt moeten worden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164690083
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:54 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Geen probleem, het is niet ongewoon dat atheïsten en munafiqs (atheisten die zich voordoen als moslim) zich ergeren aan moslims als Gülen en zijn sympathisanten en deze razzia's goedkeuren. Ik ben niet naïef genoeg om te denken dat deze mensen empathie kunnen hebben voor mensen die zonder bewijs worden opgepakt.

Zij kunnen het ook niet verdragen dat er moslims zijn die niet buigen voor corrupte leiders en andere bewindvoerders.

Het volk van de farao wist ook dat hij een tiran was toen ze tegen Mozes (vrede zij met hem) zeiden: "We weten dat jij gelijk hebt (en de farao) niet, maar hij geeft ons voedsel (en misschien ook ziekenhuizen en wegen)"
doe geen moeite gast, de "vrome moslim" masker van de gulenisten is allang gevallen. niemand neemt jullie meer serieus wat dat betreft.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164691963
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:22 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

En nu zijn 81 van de 81 Erdoganist ?
Lijkt wel op de zuivering van het sovjetleger voor WO2
Nee, want Erdogan claimt geen geestelijk gezag.

Gülenisten beschouwen Fethullah Gülen als een messias/ verheven geestelijke, die om de zoveel tijd contact heeft met de profeet Muhammed; een logische consequentie van deze wereldbeschouwing is dat Gülens Goddelijk geïnspireerde gezag prevaleert boven het aardse gezag van de democratisch gelegitimeerde regering. Voor een Gülenistische ambtenaar stelt de trias politica/ ambtelijke hiërarchie niets voor. Dit blijkt ook heel mooi uit een Whatssappgroepsgesprek van de staatsgreep-plegers: een binnen het leger laaggeplaatste soldaat geeft een bevel aan een generaal, waarop de generaal dit bevel van een laaggeplaatste soldaat zonder scrupules opvolgt, omdat binnen de hiërarchie van de Gülen-sekte die soldaat blijkbaar een hogere rang heeft bereikt dan de generaal.

Binnen een democratische rechtsstaat horen ambtenaren onpartijdig te zijn. Kliekvorming is ondemocratisch en tast de effectiviteit en het gezag van de staat aan. Dit kan geen enkel zelfrespecterend land toestaan. De belangrijkste kritiek die Erdogan momenteel van het Turkse volk krijgt, is dat hij veelste lang heeft gewacht met het volledig opruimen van deze zeloten. De zuivering van het Sovjetleger vind ik een ongeschikt voorbeeld omdat 1) die zuivering doodstraf en dwangarbeid omvatte, en 2) de Sovjetunie geen meerpartijenstelsel/ democratisch gelegitimeerd gezag kende. Een beter voorbeeld is de eenwording van West-Duitsland en Oost-Duitsland in 1990: circa 500.000 Oost-Duitse ambtenaren zijn toen ontslagen.
pi_164692299
Maduro says any Venezuela coup bid would meet tougher reaction than Turkey's

Venezuela's President Nicolas Maduro said the purge by Turkish President Tayyip Erdogan meted out on rivals after a failed coup would look like child's play compared with the action he would take if opposition tried something similar in the OPEC nation.

"Did you see what happened in Turkey?" said Maduro, in a televised public event on Thursday evening. "Erdogan will seem like a nursing baby compared to what the Bolivarian revolution will do if the right wing steps over the line with a coup."
(...)
_O-
pi_164692578
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:07 schreef Bilge het volgende:

[..]

Nee, want Erdogan claimt geen geestelijk gezag.

Gülenisten beschouwen Fethullah Gülen als een messias/ verheven geestelijke, die om de zoveel tijd contact heeft met de profeet Muhammed; een logische consequentie van deze wereldbeschouwing is dat Gülens Goddelijk geïnspireerde gezag prevaleert boven het aardse gezag van de democratisch gelegitimeerde regering. Voor een Gülenistische ambtenaar stelt de trias politica/ ambtelijke hiërarchie niets voor. Dit blijkt ook heel mooi uit een Whatssappgroepsgesprek van de staatsgreep-plegers: een binnen het leger laaggeplaatste soldaat geeft een bevel aan een generaal, waarop de generaal dit bevel van een laaggeplaatste soldaat zonder scrupules opvolgt, omdat binnen de hiërarchie van de Gülen-sekte die soldaat blijkbaar een hogere rang heeft bereikt dan de generaal.

Binnen een democratische rechtsstaat horen ambtenaren onpartijdig te zijn. Kliekvorming is ondemocratisch en tast de effectiviteit en het gezag van de staat aan. Dit kan geen enkel zelfrespecterend land toestaan. De belangrijkste kritiek die Erdogan momenteel van het Turkse volk krijgt, is dat hij veelste lang heeft gewacht met het volledig opruimen van deze zeloten. De zuivering van het Sovjetleger vind ik een ongeschikt voorbeeld omdat 1) die zuivering doodstraf en dwangarbeid omvatte, en 2) de Sovjetunie geen meerpartijenstelsel/ democratisch gelegitimeerd gezag kende. Een beter voorbeeld is de eenwording van West-Duitsland en Oost-Duitsland in 1990: circa 500.000 Oost-Duitse ambtenaren zijn toen ontslagen.
Bedankt voor de Whatsapp link!

Echter, zoals verwacht, weer geen greintje bewijs dat Gülen hier achter zou zitten, maar nogmaals dat het gewoon plain old seculieren waren. In de commentaren kun je dit ook zelf teruglezen. Maar he, je zou natuurlijk ook niet direct verwachten dat mensen daadwerkelijk je bronnen gaan lezen ;)
pi_164692874
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:23 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Bedankt voor de Whatsapp link!

Echter, zoals verwacht, weer geen greintje bewijs dat Gülen hier achter zou zitten, maar nogmaals dat het gewoon plain old seculieren waren. In de commentaren kun je dit ook zelf teruglezen. Maar he, je zou natuurlijk ook niet direct verwachten dat mensen daadwerkelijk je bronnen gaan lezen ;)
2 uur geleden suggereerde je dat het een in scene gezette amateuristische staatsgreep van Erdogan was en nu zijn het weer de plain old seculieren. Wat is het nou?

Jij spreekt Turks. Zou je zo lief willen zijn om dit nieuwsbericht te vertalen voor de Nederlandstalige FOK!kers onder ons?
pi_164692971
http://www.politico.eu/ar(...)yip-erdogan-erdogan/
quote:
Not a single European head of state has visited Turkey since the failed putsch to express solidarity. With the sole exception of Carl Bildt, who urged Europe to stand up for Turkish democracy, no public figure has even raised the issue.
Nee, maar dat is niet raar, de EU leiders zullen nog wel nachtmerrie,s hebben van Guy Verhofstadt die in Kiev stond te bleren op het Maidan plein.
pi_164693541
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:29 schreef Bilge het volgende:

[..]

2 uur geleden suggereerde je dat het een in scene gezette amateuristische staatsgreep van Erdogan was en nu zijn het weer de plain old seculieren. Wat is het nou?

Jij spreekt Turks. Zou je zo lief willen zijn om dit nieuwsbericht te vertalen voor de Nederlandstalige FOK!kers onder ons?
Het is geen groot geheim dat Erdogan dikke maatjes is met PKK-vriend Dogu Perincek, leider van de communistische partij en gezworen vijand van Gülen, want Gülen is moslim en hij is zwaar seculier en atheist. In de eigen woorden van Perincek: "Erdogan doet wat wij willen, hij bewandelt ons pad".

Deze rekensom is niet zo moeilijk. Erdogan haat Gülen, omdat hij denkt dat zijn corruptie door zijn groepering is geopenbaard. Perincek (en PKK-leider Ocalan) haten Gülen waar mogelijk nog meer. Et voila, hier is je tijdelijke vriendschap geboren om je gezamenlijke vijand uit te schakelen.
pi_164695241
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:42 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Het is geen groot geheim dat Erdogan dikke maatjes is met PKK-vriend Dogu Perincek, leider van de communistische partij en gezworen vijand van Gülen, want Gülen is moslim en hij is zwaar seculier en atheist. In de eigen woorden van Perincek: "Erdogan doet wat wij willen, hij bewandelt ons pad".

Deze rekensom is niet zo moeilijk. Erdogan haat Gülen, omdat hij denkt dat zijn corruptie door zijn groepering is geopenbaard. Perincek (en PKK-leider Ocalan) haten Gülen waar mogelijk nog meer. Et voila, hier is je tijdelijke vriendschap geboren om je gezamenlijke vijand uit te schakelen.
Is Perincek pro-PKK? Dat wordt gezegt door Erdogan-media maar ik betwijfel het. Hij is sowieso geen communist. Dat is valse informatie dat door Erdogan-fanboys wordt verspreid. Iedereen die een voorstander is van secularisme wordt bestempelt als communist.
pi_164698106
Kabinet scherp op onrust onder Turkse Nederlanders bij begin schooljaar

Het kabinet blijft zeer alert op de spanningen die onder Turkse Nederlanders zijn ontstaan na de mislukte staatsgreep in juli. Zo zijn scholen benaderd om mogelijke onrust in de kiem te smoren en worden aangiften van bijvoorbeeld bedreiging en intimidatie met prioriteit behandeld. Dat hebben premier Rutte en minister Asscher van Sociale Zaken vandaag verklaard.


kennelijk heeft de nederlandse maatschappij niet genoeg ruggengraat dat het kabinet zich zorgen maakt om een paar studenten/leerlingen, die misschien zich zouden kunnen misdragen. :') :') :')

blijkt maar weer hoe goed we het hebben in nederland en in wat voor een luxe positie we ons bevinden dat ons kabinet zich bezig moet houden met dit soort pietluttigheden. w/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164698314
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:04 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Je moet wel wanhopig zijn om quotes uit 2004 terug te halen om je punt te maken, maar ik ben wel blij dat het gebeurt. Immers was er met AKP uit 2004 ogenschijnlijk niets mis. Ik heb de Erdogan en zijn roversbende de rug toegekeerd toen ze de eerste tekenen van een fascistisch regime zich begonnen voor te doen (Gezi) en de druppel was het corruptieschandaal van 17/25 december 2013.

Het type moslim waarvan ik wil dat het Turkije regeert steelt niet, liegt niet en lastert geen onschuldige moslims. Allemaal zaken die zich openbaarden na deze datum. Dan valt alles op zijn plaats. De zelfverrijking van de familie Erdogan en zijn vrienden, de openlijke steun voor de PKK, wapentransporten naar IS, verschillende false flag operaties, waarvan de grootste de 'coup' van afgelopen zomer, de toenadering tot landen als Iran en Rusland en binnenkort ook Syrie.
.
Van Erdogan en de AKP is langer dan 10 jaar bekend dat ze corrupt zijn. Zie de Deniz feneri affaire. Toen Dogan Media Grup dat aan het licht bracht kregen ze een boete van $500 miljoen. Ook was bekend dat zijn zoon de ene na de andere vrachtschip kocht voor miljoenen dollars. Ik heb een aantal Gulenisten hierop gewezen, maar ze bleven toch Erdogan steunen. Blijkbaar was dat toen oke omdat Erdogan en Gulen toen vriendjes waren. Je zegt dat een goede moslim niet liegt en lastert. We hebben gezien hoe talloze seculiere militairen en journalisten door Gulenistische aanklagers en rechters met gefabriceerd bewijsmateriaal vervolgd en veroordeeld werden. Dit werd totaal genegeerd door Samanyolu en Zaman. Ze bleven de leugenachtige bewijzen opvoeren. We hebben gezien hoe Zaman en Samanyolu toen de Gezi protesten begonnen eerst Erdogan steunden en toen de relatie verslechterde dezelfde media ineens de Gezi protesten steunden. Het zijn allemaal krokodillentranen van jullie.

[ Bericht 0% gewijzigd door polderturk op 20-08-2016 00:39:58 ]
pi_164699043
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 00:28 schreef polderturk het volgende:

[..]

Van Erdogan en de AKP is langer dan 10 jaar bekend dat ze corrupt zijn. Zie de Deniz feneri affaire. Toen Dogan Media Grup dat aan het licht bracht kregen ze een boete van $500 miljoen. Ook was bekend dat zijn zoon de ene na de andere vrachtschip kocht voor miljoenen dollars. Ik heb een aantal Gulenisten hierop gewezen, maar ze bleven toch Erdogan steunen. Blijkbaar was dat toen oke omdat Erdogan en Gulen toen vriendjes waren. Je zegt dat een goede moslim niet liegt en lastert. We hebben gezien hoe talloze seculiere militairen en journalisten door Gulenistische aanklagers en rechters met gefabriceerd bewijsmateriaal vervolgd en veroordeeld werden. Dit werd totaal genegeerd door Samanyolu en Zaman. Ze bleven de leugenachtige bewijzen opvoeren. We hebben gezien hoe Zaman en Samanyolu toen de Gezi protesten begonnen eerst Erdogan steunden en toen de relatie verslechterde dezelfde media ineens de Gezi protesten steunden. Het zijn allemaal krokodillentranen van jullie.
gevalletje. in group out group psychologie.

in de periode dat erdo en gulen matties waren. zagen ze elkaar als in group. zoals erdo zei, "we vertrouwden hen omdat ze allah zeiden" maw ze waren moslim maw een van ons.
mensen die lid zijn van de in group hebben naar elkaar toe een hele andere kijk, benadering. ze laten veel meer gedrag toe ook bv. waar ze bv exact hetzelfde gedrag bij een een out group nooit zouden accepteren. nu ze allebei out group zijn is van die bias niks meer over en zijn ze beide out group geworden en dus vogelvrij verklaard. erdo geeft er zijn eigen draai aan en gulen zijn eigen draai.

https://en.wikipedia.org/wiki/In-group_favoritism
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164699118
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 00:28 schreef polderturk het volgende:

[..]

Van Erdogan en de AKP is langer dan 10 jaar bekend dat ze corrupt zijn. Zie de Deniz feneri affaire. Toen Dogan Media Grup dat aan het licht bracht kregen ze een boete van $500 miljoen. Ook was bekend dat zijn zoon de ene na de andere vrachtschip kocht voor miljoenen dollars. Ik heb een aantal Gulenisten hierop gewezen, maar ze bleven toch Erdogan steunen. Blijkbaar was dat toen oke omdat Erdogan en Gulen toen vriendjes waren. Je zegt dat een goede moslim niet liegt en lastert. We hebben gezien hoe talloze seculiere militairen en journalisten door Gulenistische aanklagers en rechters met gefabriceerd bewijsmateriaal vervolgd en veroordeeld werden. Dit werd totaal genegeerd door Samanyolu en Zaman. Ze bleven de leugenachtige bewijzen opvoeren. We hebben gezien hoe Zaman en Samanyolu toen de Gezi protesten begonnen eerst Erdogan steunden en toen de relatie verslechterde dezelfde media ineens de Gezi protesten steunden. Het zijn allemaal krokodillentranen van jullie.
Tja, als je gelooft dat Ergenekon en Balyoz sprookjes waren, dan begrijp ik wel dat je als seculier op je teentjes bent getrapt en nu graag terug wilt trappen, samen met wat Erdogan-vriendjes.
pi_164699215
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 23:20 schreef Atak het volgende:

[..]

Is Perincek pro-PKK? Dat wordt gezegt door Erdogan-media maar ik betwijfel het. Hij is sowieso geen communist. Dat is valse informatie dat door Erdogan-fanboys wordt verspreid. Iedereen die een voorstander is van secularisme wordt bestempelt als communist.
Nou vooruit, hij is een zware socialist. Voor mij is die scheidslijn met communisten flinterdun.

Voor wat betreft de link met de PKK.

Wat op zich niet zo raar is, omdat beide fervent Marxist zijn.
pi_164699218
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:05 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Tja, als je gelooft dat Ergenekon en Balyoz sprookjes waren, dan begrijp ik wel dat je als seculier op je teentjes bent getrapt en nu graag terug wilt trappen, samen met wat Erdogan-vriendjes.
:|W :|W :|W
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164699340
quote:
Three major factors in Turkey’s failed coup

As the heat of the trauma has slowly started to cool down, an analysis of the bigger picture concerning the failed coup attempt of July 15 in Turkey is becoming possible.

It is possible to analyze the situation, seemingly unprecedented in the history of coups d’état both on a global and national scale, with reference to three key factors. They are the following:

1- The depth of the infiltration of the covert network to commit this action;

2- The severity of the blow hit by the coup plotters;

3- The prevalence of resistance to the coup attempt.


We can elaborate on those factors as follows:

1- The depth of the infiltration: Not only the government, but all the opposition parties united in the strong belief that the junta that committed the coup attempt was manipulated by Fethullah Gülen, the Islamist scholar living in the U.S. It is not evidence in itself, but 88 percent of the Turkish people directly accuse Gülen and the Gülenists of being behind the bloody attempt. Chief of General Staff Gen. Hulusi Akar himself has said his kidnappers on the night offered to put him in touch with their “opinion leader,” Gülen. Among the kidnappers was Akar’s private secretary, a lieutenant colonel, who said in his statement that he had been a follower of Gülen for nearly 30 years, since his years in the military high school. All indications show that Gülen and his recruiters started to work in military high schools in the mid-1980s.

Over years, as more Gülenist alumni rose in the ranks of the military, they started to use a number of tactics including stealing the entrance exams to military high schools and colleges. (Later, they repeated that in the public servant exams as well.) It is now assumed in retrospect that there could be Gülenists in the ranks of the traditionally secularist and Kemalist Turkish Armed Forces - from lieutenants to lieutenant-generals, even generals and admirals - who kept their presence under cover and, in the meantime, were protected by the members of the network in the inspection and human resources departments, as well as by military prosecutors and judges. The judiciary has been a major area of infiltration for Gülenists. Even before President Tayyip Erdoğan and his Justice and Development Party (AK Parti) parted ways with them in 2012-2013, the opposition parties and the media had been criticizing the government for letting them seize the echelons of the state apparatus.

The education sector and police forces have been other areas of infiltration for Gülenists, while media outlets have been their propaganda voice. Some objectors to Gülen and his “Hizmet” (Service) Movement have long warned the government and the public about Gülenists in the state, but the depth of the infiltration only started to become apparent after July 15.

2- The severity of the blow: Turkey experienced three military coups before, in 1960, 1971 and 1980. After the 1960 coup, there were traumatic developments like the execution of Prime Minister Adnan Menderes, Foreign Minister Fatin Rüştü Zorlu and parliamentary speaker Hasan Polatkan. After the 1971 coup, there were the executions of three left-wing militant leaders, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan and Hüseyin İnan. After the 1980 coup hundreds of thousands were imprisoned, 50 of them executed, and many died in prison because of torture. But in none of those coups did the soldiers open fire on civilians; rather Turkish soldiers and police officers killed each other.

On the night of July 15, a total of 240 people were killed by the coup plotters. The pro-coup officers did not hesitate to give order to soldiers under their command to open fire on unarmed civilians; they did the same and they even killed the soldiers under their own command when they refused to open fire on civilians. The parliament, while in session with MPs inside, was bombed with F-16 jets seized by the plotters, just like the presidential compound. There were attempts to kidnap President Erdoğan, Prime Minister Binali Yıldırım and Intelligence Chief Hakan Fidan, and most of the top brass were actually kidnapped by their closest aides. Media houses were raided by pro-coup soldiers and their broadcasts curtailed. The people were shocked by the ruthlessness and the determination of the pro-coup soldiers and the trauma is still there.

3- The prevalence of the resistance: The people demonstrated an unprecedented and spontaneous reaction to stop the coup from reaching its targets. Especially after President Erdoğan was able to get his voice heard by the people through private broadcaster CNN Türk, asking them to resist the plotters, and after people started to realize that the plotters could be Gülenists, hundreds and thousands of people started to take to the streets in many cities of Turkey in protest.

All political parties also made separate and prompt statements unequivocally condemning the coup. MPs from all four parties in parliament continued their work while being bombed by fighter jets and issued a joint declaration against the coup attempt, which further encouraged the people on the streets. The majority of the military and the police forces who remained loyal to the elected government also fought back against the pro-coup forces and regained control.

Overall, the reaction to the coup attempt was so strong and widespread that the political polarization in Turkey suddenly started to deescalate in the first days after the coup attempt. The three most-supported parties have agreed to work on a new constitution in parliament through dialogue, and three weeks after the coup attempt, around 3 million people from all parties, carrying only Turkish flags, rallied in Istanbul to protest the coup attempt and in defense of the democratic regime.

It may be too early to comment on whether the self-confidence that this atmosphere has brought to the people and the parties will result in a rise in the quality of Turkey’s democracy. But without considering those three key factors, it might not be possible to draw the correct lessons from what happened in Turkey on and after the night of July 15.

August/20/2016

http://www.hurriyetdailyn(...)103048&NewsCatID=409
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164699407
Landen als Turkije en alle moslim landen kunnen niet omgaan met democratie, je ziet wat er gebeurd, alleen maar ellende, corruptie e.d Elk moslimland moet gewoon een strenge militaire overheid hebben, protesten verbieden, en met harde hand neerslaan, avondklok invoeren na 8 uur 's avonds, dit in combinatie met een hele goede geheime dienst is dit de enige mogelijkheid om moslims in bedwang te houden.

Zie het als een moeilijk opvoedbaar kind, die worden ook opgesloten in een jeugdinrichting en al dan niet met een heel streng regime.
pi_164699418
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:05 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Tja, als je gelooft dat Ergenekon en Balyoz sprookjes waren, dan begrijp ik wel dat je als seculier op je teentjes bent getrapt en nu graag terug wilt trappen, samen met wat Erdogan-vriendjes.
Wat van Ergenekon en Balyoz waar is weet ik niet. Feit is dat de meeste journalisten en militairen op basis van gefabriceerd bewijsmateriaal veroordeeld zijn. Zie luitenant Celebi. Hij had Gulenisten betrapt die examenvragen hadden gestolen en aan het verspreiden waren. Hij werd aangeklaagd voor Ergenekon lidmaatschap. In zijn telefoon waren 300 telefoonnummers van terroristen gevonden. Aan de datum van opslaan was te zien dat de nummers erop waren gezet nadat de telefoon in beslag was genomen door de politie. Dit werd totaal genegeerd door de Gulenistische media en rechters. Hij werd veroordeeld. Een journalist had geschreven dat Gulenisten aan het infiltreren waren in staatsorganen. Hij werd opgepakt en veroordeeld zonder bewijzen. Er zijn talloze voorbeelden. Dit was een misdaad tegen de menselijkheid van de Gulenisten. Je negeert ook nog eens het feit dat ALLANG bekend was dat Erdogan corrupt was en aan zelfverrijking deed. Denk je dat de Gulenisten die dicht bij Erdogan waren niet wisten dat Erdogan zijn zakken aan het vullen was? Ook negeer je het feit dat de Gulenisten eerst anti-Gezi en vervolgens pro-Gezi waren.
pi_164699461
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:20 schreef polderturk het volgende:

Ook negeer je het feit dat de Gulenisten eerst anti-Gezi en vervolgens pro-Gezi waren.
dit kan ik me niet meer herinneren. veranderde hun standpunt gedurende gezi of na gezi?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164699619
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

dit kan ik me niet meer herinneren. veranderde hun standpunt gedurende gezi of na gezi?
pi_164699691
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:33 schreef polderturk het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
das inderdaad een wereld van verschil en veel zeggend.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164699750
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

das inderdaad een wereld van verschil en veel zeggend.
KirmiziBeyaz was waarschijnlijk voor 17 december 2013 anti-Gezi en daarna pro-Gezi.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 01:44:19 #162
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164699801
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:19 schreef Zahreddine het volgende:
Is er nu al echt bewijs dat Gulen het heeft gedaan of moeten we Erdolf op zijn woord geloven?
Nee, er is geen bewijs, maar wie het hardst schreeuwt ( in dit geval Erdogan) denkt dat ie gelijk heeft.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
pi_164699827
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:41 schreef polderturk het volgende:

[..]

KirmiziBeyaz was waarschijnlijk voor 17 december 2013 anti-Gezi en daarna pro-Gezi.
ik kan me niet herinneren of KirmiziBeyaz eerst anti gezi was voor 17 december, maar weet wel dat ie recentelijk iets had gepost als "dat hij tegen de manier was waarop de regering toen handelde"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164699954
Janken over Erdogan's seculiere vriendjes, maar zelf exact dezelfde berichtgevingen als een die-hard seculiere krant zoals Cumhuriyet inkoppen:

pi_164699987
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik kan me niet herinneren of KirmiziBeyaz eerst anti gezi was voor 17 december, maar weet wel dat ie recentelijk iets had gepost als "dat hij tegen de manier was waarop de regering toen handelde"
Het probleem met figuren als KirmiziBeyaz is, is dat ze alles wat hun grote leider in Pensylvania zegt als waar beschouwen. Hij is een heilige die geen fouten kan maken. Hij heeft jarenlang de corruptie van Erdogan gesteund en is daar dus mede verantwoordelijk voor. Want Erdogan opende de deuren voor hem. Denken ze nu echt dat Gulen niet op de hoogte was van de corruptie van Erdogan? Pas toen ze ruzie kregen was de corruptie opeens een probleem.
pi_164700219
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:20 schreef polderturk het volgende:

[..]

Wat van Ergenekon en Balyoz waar is weet ik niet. Feit is dat de meeste journalisten en militairen op basis van gefabriceerd bewijsmateriaal veroordeeld zijn. Zie luitenant Celebi. Hij had Gulenisten betrapt die examenvragen hadden gestolen en aan het verspreiden waren. Hij werd aangeklaagd voor Ergenekon lidmaatschap. In zijn telefoon waren 300 telefoonnummers van terroristen gevonden. Aan de datum van opslaan was te zien dat de nummers erop waren gezet nadat de telefoon in beslag was genomen door de politie. Dit werd totaal genegeerd door de Gulenistische media en rechters. Hij werd veroordeeld. Een journalist had geschreven dat Gulenisten aan het infiltreren waren in staatsorganen. Hij werd opgepakt en veroordeeld zonder bewijzen. Er zijn talloze voorbeelden. Dit was een misdaad tegen de menselijkheid van de Gulenisten. Je negeert ook nog eens het feit dat ALLANG bekend was dat Erdogan corrupt was en aan zelfverrijking deed. Denk je dat de Gulenisten die dicht bij Erdogan waren niet wisten dat Erdogan zijn zakken aan het vullen was? Ook negeer je het feit dat de Gulenisten eerst anti-Gezi en vervolgens pro-Gezi waren.
Van al die dingen die je noemt weet ik niet of ze zo gebeurd zijn of niet, dus daar kan ik niet over oordelen. Wat ik wel weet is dat de AKP toen ook aan de macht was en dus verantwoordelijk is voor eventuele fouten die zijn gemaakt. Maar AKP heeft geen geschiedenis van verantwoordelijkheid nemen, dus worden eigen fouten maar snel in de schoenen van anderen geschoven. Op dit moment dus van de Hizmet beweging. Als Erdogan straks pleite is en samen met hem zijn AKP, dan zul je zien dat het toch weer helemaal anders is. Zoals de politieke wind waait, draaien de 'feiten'.
pi_164700280
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:58 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het probleem met figuren als KirmiziBeyaz is, is dat ze alles wat hun grote leider in Pensylvania zegt als waar beschouwen.
Niet bepaald. Misschien dat je me met volgzame AKP-aanhang en hun grote leider verwart.

quote:
Hij is een heilige die geen fouten kan maken.
Grove sirk (godslastering). Maar he, dat moet je lekker zelf weten :)

quote:
Hij heeft jarenlang de corruptie van Erdogan gesteund en is daar dus mede verantwoordelijk voor.
Waaruit maak je op dat Gülen de corruptie van Erdogan heeft gesteund?

quote:
Want Erdogan opende de deuren voor hem.
Welke deuren waren dat?

quote:
Denken ze nu echt dat Gulen niet op de hoogte was van de corruptie van Erdogan?
Geen idee, ik was niet bij Gülen en ken hem ook niet persoonlijk. Weet jij het?

quote:
Pas toen ze ruzie kregen was de corruptie opeens een probleem.
Een ruzie is niet eenzijdig, wat dit wel was. Nog steeds is er geen bewijs dat Gülen achter het openbaren van de corruptie van Erdogan zat, net zoals er nu geen bewijs is dat Gülen achter de coup zou zitten.
pi_164700504
Niet ik, maar veel van zijn volgelingen denken dat Gulen geen fouten kan maken en volgen hem blindelings.

Geen bewijs dat Gulen achter het corruptieonderzoek zat? Dat zeggen alleen Gulenisten. Jullie leugens kennen geen grenzen. Jij praat alleen Samanyolu en andere Gulen media na. Zekeriye Oz was de hoofd aanklager tegen Ergenekon. Hij maakte gebruik van gefabriceerde bewijzen en werd volop gesteund door Gulen. Dagen nadat de ruzie tussen Erdogan en Gulen was losgebarsten (Gulen vervloekte Erdogan op video in een woede aanval) begint DEZELFDE aanklager een corruptieproces tegen regeringsleden van de AKP. Iedereen weet dat Gulen er achter zit.
pi_164700776
Zo dan, een gemeenschappelijke vijand verbroederd echt, ja toch.
pi_164701123
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 02:41 schreef polderturk het volgende:
Niet ik, maar veel van zijn volgelingen denken dat Gulen geen fouten kan maken en volgen hem blindelings.

Geen bewijs dat Gulen achter het corruptieonderzoek zat? Dat zeggen alleen Gulenisten. Jullie leugens kennen geen grenzen. Jij praat alleen Samanyolu en andere Gulen media na. Zekeriye Oz was de hoofd aanklager tegen Ergenekon. Hij maakte gebruik van gefabriceerde bewijzen en werd volop gesteund door Gulen. Dagen nadat de ruzie tussen Erdogan en Gulen was losgebarsten (Gulen vervloekte Erdogan op video in een woede aanval) begint DEZELFDE aanklager een corruptieproces tegen regeringsleden van de AKP. Iedereen weet dat Gulen er achter zit.
Iedereen weet het, maar niemand heeft bewijs. Ok.
pi_164701785
Deze kwam ik tegen en wilde het mijn beste vrienden hier niet onthouden. Voortaan ga ik ook de term FETÖ hanteren.

Fascist Erdogan Terör Örgütü ~O>
pi_164701792
Voor diegenen die zich afvragen wat er met het geld gebeurt dat sympathisanten doneren aan Hizmet, hier het antwoord van 'premier' Binali Yildirim:



Vertaling
Vraag: Wat heeft Hizmet met de gecollecteerde giften gedaan?
Antwoord van premier: 35 ziekenhuizen, 1061 scholen, 823 studiehuizen, 1125 verenigingen.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 04:52:02 #173
19194 Oversight
◢◤
pi_164701825
_O- deel 59 van de discussie.

:') Zijn er al conclusies?
◢◤
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 05:07:43 #174
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_164701841
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 04:52 schreef Oversight het volgende:
_O- deel 59 van de discussie.

:') Zijn er al conclusies?
Meer dan welles-nietes en hakken in het zand heb ik tot dusver niet gezien.
Maar dat kan uiteraard aan mijn gebrekkige turks liggen
zonnig Brasil
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 10:48:37 #175
1234 HiZ
Istanbullu
pi_164703537
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

dit kan ik me niet meer herinneren. veranderde hun standpunt gedurende gezi of na gezi?
gedurende.
pi_164704659
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 03:25 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Iedereen weet het, maar niemand heeft bewijs. Ok.
Zoals het ernaar uitziet, heb je alleen steun van Nederlanders bij je zoektocht naar bewijs. De niet-Gülenistische Turken - of het nou seculieren, nationalisten, gelovigen of wat dan ook zijn - weten genoeg.

En dat die mensen niet alleen Erdo-fielen (jouw woord) zijn, was te merken aan de Yenikapı-meeting.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-08-2016 11:55:04 ]
pi_164705022
quote:
VS onderzoekt in Turkije vermeende criminele activiteiten Gülen

Het Amerikaanse ministerie van Justitie stuurt een team naar Turkije om te onderzoeken of de in de Verenigde Staten woonachtige Fethullah Gülen achter criminele activiteiten zou zitten.


Dat heeft een medewerker van de Obama-regering vrijdag (lokale tijd) bevestigd.

Na de mislukte staatsgreep in juli eiste de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dat de VS de invloedrijke moslimgeestelijke Gülen uit zou leveren. De Turkse regering houdt Gülens Hizmet-beweging verantwoordelijk voor de couppoging. Gülen heeft de beschuldiging tegengesproken.

Criminele activiteiten
Bij gebrek aan formeel bewijs over de vermeende betrokkenheid van Gülen bij de couppoging richten de Amerikanen zich op de Turkse beschuldigingen over criminele activiteiten en complotten die Gülen in de jaren voor de mislukte staatsgreep zou hebben georganiseerd.

Aanklacht

In Turkije loopt een aanklacht tegen Gülen. De aanklagers willen dat de islamitische geestelijke Fethullah Gülen twee keer levenslang en een extra 1.900 jaar celstraf krijgt.

Volgers van Gülen zouden zijn geïnfiltreerd tot aan de staatsarchieven via medewerkers van staatsbedrijven en veiligheidsdiensten. De groep zou stichtingen, privéscholen, bedrijven, studentenverenigingen, mediabedrijven en verzekeringspartijen gebruikt hebben om controle te krijgen over deze instituten.

De aanklacht meldt daarnaast dat er geld werd ingezameld bij zakenmannen en dit als gift werd opgeschreven, waarna het geld naar Amerika werd overgemaakt door banken in landen als United Arab Emirates, Zuid-Afrika, Tunesië, Marokko, Jordanië en Duitsland.

De zaak werd in september 2015, ver voor de mislukte coup, al opgezet. De aanklagers willen beter inzicht in de financiële activa van Gülens beweging.
pi_164705127
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 12:12 schreef xaban06 het volgende:

[..]

als het niet links om kan, dan maar rechts om, maakt mij weinig uit hoe/waarom hij uitgeleverd wordt :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164705407
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164705451
Bewijs zoeken in Turkije tegen Gulen :D
Ja, dat zal lekker eerlijk verlopen :|W
pi_164705825
Waarom zijn zoveel niet-Turken en autochtonen zo begaan met Gulen, dat snap ik dus echt niet. Dat je verwerpt dat onschuldige mensen erbij betrokken worden en er de dupe van worden, dat je daarover niet juicht snap ik, dat is wmb een universeel principe en Erdogan mag de pokken krijgen als hij zich willens en wetens hier aan schuldig maakt, maar de liefde en sympathie voor Gulen door de eerder genoemde groepen ontgaat mij volledig, dat Gulen geen zuiver koffie is was al 10 jaar geleden bekend in Nederland.
pi_164705930
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 12:33 schreef bluemoon23 het volgende:
Bewijs zoeken in Turkije tegen Gulen :D
Ja, dat zal lekker eerlijk verlopen :|W
ene Amsterdam hebben de turken ingehuurd om hun zaak tegen gulen te behartigen en de punten die opnoemt zijn dingen die ik in de nederlandse media niet heb langs zien komen

quote:
Gülen will be extradited ultimately, says lawyer probing terror-cult leader

The lawyer contracted by Turkey to investigate Fetullah Gülen and his Gülenist terror-cult (FETÖ) activities believes it will take time before his extradition case is resolved but ultimately, Washington will have to hand over the terror leader.

"It is my belief that in the end the U.S. will be under a duty to extradite Gülen," according to Robert Amsterdam, founding partner of Amsterdam & Partners LLP law firm.

"It is very important for Turks to realize that this Gülen case is so unique. It is so difficult for Westerners to comprehend it that they should be patient and understand that it takes a tremendous amount of time for people to really see the Gülen organization for the criminal organization that it is and in fact for the terror that it inflicted," he told Anadolu Agency in an exclusive interview regarding Gülen and his terror-cult FETÖ, accused of orchestrating a recent deadly defeated coup.

The July 15 attempted coup that left 240 people killed and nearly 2,200 injured was "a pure act of terror" according to Amsterdam who hinted that because Turkey and the U.S. are signatories to major international conventions on terror, it could open the way for Gülen's extradition to stand trial in Turkey.

Ankara has repeatedly asked for the terror leader's extradition from the U.S. despite a standing treaty between the two NATO allies. After U.S. Secretary of State John Kerry said Washington wants to see "evidence, not allegations", Ankara responded by sending two batches of official documents to satisfy Washington's request.

"So, in the end, I am confident this could be worked out, but as I said, it is a government-to-government process.

"The United States has said that they want a constructive relationship on the Gülen matter, and I think we should allow this diplomatic interchange to take its course."

Amsterdam's probe into Gülen has uncovered a network of organizations linked to the terror chief and the U.S. government in which money is exchanged for political influence.

"This is an incredibly sophisticated difficult story for people to comprehend, that an imam without knowledge of the U.S. could penetrate state, local and federal politics in this way.

"It frankly does not seem believable. I have to think Mr. Gülen had his own abi, his own big brother guiding him, because otherwise it makes no sense," he said using the word to address members of FETÖ.

'Acts of fraud'

"Mr. Gülen has been brilliant in seizing on the charter school mechanism, which in the U.S. is unregulated. So, he is gone in this system where there are other schools engaging in some of what he engages in, probably not to the same extent. Those other schools helped lobby for Gülen so he is not alone."

Amsterdam is convinced Gülen receives assistance and pointed to a case in the midwestern state of Indiana where his probe found more than 400 members of the government there who went on Gülen-organized trips to Turkey. "That is incredible. How he managed this is shocking," he said.

In a recent article he penned for Forbes magazine, Amsterdam detailed financial improprieties within the Gülen charter school networks in California, Oklahoma and elsewhere.

The lawyer told Anadolu Agency that approximately 6,000 students are being educated in Gülen schools across the country to the tune of $500 million and part of those funds are used to benefit the Gülen movement.

He said one of the most blatant acts of fraud is committed by way of the H-1B visa. "His organization has systematically violated U.S. immigration law for over a decade, criminally," Amsterdam said. The special visa is used to place foreign nationals in employment positions that cannot be staffed by U.S. citizens.

FETÖ allegedly paid teachers at its schools $55,000 dollars annually but those workers had to repay between 15 and 20 percent of their salaries to Gülen, Amsterdam said. "This is just before you scratch the surface."

He also described another type of fraudulent activity in which front companies are set up and layered bonds are used. In one case in Texas, a front company stands to make $18 million from the scheme at the expense of taxpayers.

Beyond the schools and institutions such as The Rumi Foundation, Gülen appears to have designs on the U.S. armed forces, too.

Amsterdam said the group is trying to get onto military bases but when pressed for more information, he declined to go further, saying he would talk only about what he knows and does not want to create speculation.

Any probe into the FETÖ terror-cult is complicated by its sheer size and apparently politically well-connected members.

'False flag'

Amsterdam, who usually is on the side of government opponents, said he took the case because he believed Turkish President Recep Tayyip Erdogan and his government are at a disadvantage while dealing with Gülen in the U.S.

"I believe Turkey has not been treated fairly for decades and it has not been shown the respect it deserves. I thought I could have a role in helping to right that by exposing the danger of Gülen which I consider to be a false flag," he said.

Amsterdam thinks it was a "tremendous mistake" for Washington to delay its eventual condemnation of the coup but he doesn't lend any credence to what many Turks believe was U.S. involvement in the abortive overthrow.

"Mr. [Barack] Obama would never be involved in supporting a coup," he said. "Turkish people need to understand, however, that this behavior is not indicative of an American view, it is indicative of a government that is - the Obama administration - is overwhelmed by complex problems," he added and went on to criticize U.S. Mideast policies that have been "deeply problematic" for some time.

"So the U.S. itself owes Turkey a debt in terms of the work that has been done to try to expose this threat to the American people," he said.

In the coming weeks, Amsterdam's team plans to reveal results of an investigation on Gülen in Ohio and Chicago, and at the end of September, a book will be published that details Gülen's international activities.

"It is very important to educate people about the Gülen fraud in a way -- about how this organization really betrays the very principles it pretends to adopt and how it has penetrated the American political system with a massive donor campaign to attempt to gain impunity for their conduct in the U.S.," he said.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164705991
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 12:47 schreef Triggershot het volgende:
Waarom zijn zoveel niet-Turken en autochtonen zo begaan met Gulen, dat snap ik dus echt niet. Dat je verwerpt dat onschuldige mensen erbij betrokken worden en er de dupe van worden, dat je daarover niet juicht snap ik, dat is wmb een universeel principe en Erdogan mag de pokken krijgen als hij zich willens en wetens hier aan schuldig maakt, maar de liefde en sympathie voor Gulen door de eerder genoemde groepen ontgaat mij volledig, dat Gulen geen zuiver koffie is was al 10 jaar geleden bekend in Nederland.
-vijand van mijn vijand is mijn vriend principe.
-het gros vh nederlndse publiek weet niet wie/wat gulen is.

ik denk dat deze punten de belangrijkste pijlers zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164706038
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 11:54 schreef zarGon het volgende:

[..]

Zoals het ernaar uitziet, heb je alleen steun van Nederlanders bij je zoektocht naar bewijs. De niet-Gülenistische Turken - of het nou seculieren, nationalisten, gelovigen of wat dan ook zijn - weten genoeg.

En dat die mensen niet alleen Erdo-fielen (jouw woord) zijn, was te merken aan de Yenikapı-meeting.
Op dit moment heerst er in heel Turkije een vijandige sfeer richting iedereen die denkt dat de coup een toneelstuk was. Iedereen kijkt wel uit met wat hij zegt, want je bent zo aan de beurt. Jouw seculieren stonden het hardst te juichen in de eerste uren van de 'coup' toen uit naam van dezelfde seculieren de 'coup' werd aangekondigd, en nu zouden ze samen trekken? Zelfs naïviteit kent zijn grenzen.

Wat mensen niet lijken te beseffen is dat recht niet bepaald door nummers, wie het meeste vindt dat iemand schuldig is of niet. Al zou de hele wereld denken dat Gülen schuldig is, zolang er geen bewijs is dat hij schuldig is, is hij in mijn ogen onschuldig. Want dat is hoe het in beschaafde landen werkt en dat is de reden dat ik zogenaamd alle steun van autochtone Nederlanders heb. Ik laat de discussie of je jezelf geen Nederlander voelt even buiten beschouwing.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 12:59:15 #185
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164706040
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 12:47 schreef Triggershot het volgende:
Waarom zijn zoveel niet-Turken en autochtonen zo begaan met Gulen
We geloven de bullshit van dictator Erdogan gewoon niet.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164706061
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 12:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

We geloven de bullshit van dictator Erdogan gewoon niet.
Dat laat zich automatisch vertalen in een voorliefde en sympathie voor Gulen?
pi_164706066
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 12:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

We geloven de bullshit van dictator Erdogan gewoon niet.
"Gulen de zondebok van Erdogan"?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 13:04:16 #188
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164706126
quote:
14s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 13:00 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dat laat zich automatisch vertalen in een voorliefde en sympathie voor Gulen?
Indirect wel. Erdogan zegt dat de EU niet eerlijk is, en dat is niet waar. Dus zal zijn gebral over Gulen ook wel niet waar zijn. Met Erdogan maakt Turkije zichzelf gewoon ongeloofwaardig. En dan reken ik het gelul ronde de Koerden, Syrië en de Armeense genocide voor het gemak ook mee.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164706136
Er blijken mensen te zijn die niet begrijpen dat niet-Turken en autochtonen zo begaan zijn met Gülen en niet met Erdogan.

Dit zijn alle mensen die niet gekleurd zijn door de Turkse media, immers is er geen enkele kritische media meer over. Enkele kranten komen semi-kritisch over, maar deze worden getolereerd omdat ze zelf al in grote mate autocensuur toepassen.

Gülen zou geen zuivere koffie zijn en dat zou al 10 jaar bekend zijn. De AIVD (en de Nederlandse staat) begs to differ:

quote:
Er zijn verschillende onderzoeken in Nederland verricht naar de Gülenbeweging (zie verderop). In opdracht van minister Ella Vogelaar onderzocht de AIVD de beweging en kwam tot de conclusie dat zij niet staatsgevaarlijk is en geen verontrustende activiteit voorbereidt.[10] Kamervragen over de Gülenbeweging met de zorg dat de beweging sektarisch en segregatiebevorderend zouden zijn, werd door Martin van Bruinessen uitvoerig onderzocht en hij concludeerde dat de beweging niet-sektarisch is en integratie-bevorderend is.[11] Ook geeft dezelfde onderzoeker aan dat de Gülenbeweging waarschijnlijk de best geïntegreerde migrantengroep is in Nederland, ongeacht of men naar religieuze groepen of niet kijkt.
Bron: Wikipedia
pi_164706191
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 13:04 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Indirect wel. Erdogan zegt dat de EU niet eerlijk is, en dat is niet waar. Dus zal zijn gebral over Gulen ook wel niet waar zijn. Met Erdogan maakt Turkije zichzelf gewoon ongeloofwaardig. En dan reken ik het gelul ronde de Koerden, Syrië en de Armeense genocide voor het gemak ook mee.
Erdogan heeft het zelfs zover gekregen als dat iemand als jij opkomt voor de EU, een unie waar je jarenlang je ongenoegen over hebt gespuwd. Is hij toch ergens goed voor.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 13:10:16 #191
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164706258
quote:
10s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 13:07 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Erdogan heeft het zelfs zover gekregen als dat iemand als jij opkomt voor de EU, een unie waar je jarenlang je ongenoegen over hebt gespuwd. Is hij toch ergens goed voor.
Onzinnige opmerking natuurlijk. Als er iemand over alles kritisch is, ben ik het.

Ik moet ook denken aan politieke culturen zoals Ukraine waarin de winnaar van democratische verkiezingen de verliezer opsluit wegens fraude. In Turkije gaat men op vergelijkbare wijze met elkaar om. Dat geeft aan hoe onvolwassen de Turkse politieke cultuur is.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164706425
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 13:04 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Er blijken mensen te zijn die niet begrijpen dat niet-Turken en autochtonen zo begaan zijn met Gülen en niet met Erdogan.

Dit zijn alle mensen die niet gekleurd zijn door de Turkse media, immers is er geen enkele kritische media meer over. Enkele kranten komen semi-kritisch over, maar deze worden getolereerd omdat ze zelf al in grote mate autocensuur toepassen.

Gülen zou geen zuivere koffie zijn en dat zou al 10 jaar bekend zijn. De AIVD (en de Nederlandse staat) begs to differ:

[..]

Bron: Wikipedia
Mijn god zeg, NOVA is kritisch over de Gulenbeweging, exleden zijn kritisch, Erik Jan Zurcher is kritisch, de VVD, SP en PVDA zijn kritisch, Eenvandaag is kritisch. Meerdere kamervragen gesteld, in 2014 is er weer een nieuw onderzoek ingesteld naar de Gulenbeweging binnen Nederland. Wat ben je toch schattig naïef.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 13:22:46 #193
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164706444
quote:
10s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 13:21 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Mijn god zeg, NOVA is kritisch over de Gulenbeweging, exleden zijn kritisch, Erik Jan Zurcher is kritisch, de VVD, SP en PVDA zijn kritisch, Eenvandaag is kritisch. Meerdere kamervragen gesteld, in 2014 is er weer een nieuw onderzoek ingesteld naar de Gulenbeweging binnen Nederland. Wat ben je toch schattig naïef.
Dus Erdogan heeft niets te klagen over de buitenlandse mening betreffende Gulen :')
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164706464
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 13:10 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Onzinnige opmerking natuurlijk. Als er iemand over alles kritisch is, ben ik het.

Ik moet ook denken aan politieke culturen zoals Ukraine waarin de winnaar van democratische verkiezingen de verliezer opsluit wegens fraude. In Turkije gaat men op vergelijkbare wijze met elkaar om. Dat geeft aan hoe onvolwassen de Turkse politieke cultuur is.
Oh dat de democratie in Turkije lang niet zo gevestigd is als in bijvoorbeeld in Nederland of een andere random Westerse land dat zal ik je toegeven, alleen dat verklaart niet natuurlijk waarom je sympathie voor de ander zou hebben alleen omdat je de een niet mag, het is in mijn ogen voor de niet-religieuze, niet-Turk alsof het kiezen is tussen aids en kanker en dan de een volledig omarmen bijna.
pi_164706492
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 13:22 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Dus Erdogan heeft niets te klagen over de buitenlandse mening betreffende Gulen :')
Hij heeft zelfs zijn excuses aangeboden dat hij nog een naïeve nakomer was op het gebied :7
pi_164706849
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 13:04 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Indirect wel. Erdogan zegt dat de EU niet eerlijk is, en dat is niet waar. Dus zal zijn gebral over Gulen ook wel niet waar zijn. Met Erdogan maakt Turkije zichzelf gewoon ongeloofwaardig. En dan reken ik het gelul ronde de Koerden, Syrië en de Armeense genocide voor het gemak ook mee.
_O- _O- _O- :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164706878
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 13:10 schreef Papierversnipperaar het volgende:

Ik moet ook denken aan politieke culturen zoals Ukraine waarin de winnaar van democratische verkiezingen de verliezer opsluit wegens fraude. In Turkije gaat men op vergelijkbare wijze met elkaar om. Dat geeft aan hoe onvolwassen de Turkse politieke cultuur is.
die vergelijking met oekraine gaat imo nauwelijks op maar dat turkije een onvolwassen politieke cultuur heeft ben ik zeer zeker met je eens.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 14:24:56 #198
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164707507
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 13:23 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Oh dat de democratie in Turkije lang niet zo gevestigd is als in bijvoorbeeld in Nederland of een andere random Westerse land dat zal ik je toegeven, alleen dat verklaart niet natuurlijk waarom je sympathie voor de ander zou hebben alleen omdat je de een niet mag, het is in mijn ogen voor de niet-religieuze, niet-Turk alsof het kiezen is tussen aids en kanker en dan de een volledig omarmen bijna.
Ik denk dat die sympathie alleen bestaat in jouw perceptie. Maar dat betekend niet automatisch dat we zo maar iedereen op aangeven van een dictator moeten vervolgen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164708718
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 14:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ik denk dat die sympathie alleen bestaat in jouw perceptie. Maar dat betekend niet automatisch dat we zo maar iedereen op aangeven van een dictator moeten vervolgen.
Wie is die 'we'? Naar mijn weten is is jou sowieso geen rol of partij toegedeeld in de Erdogan/Gulen affaire. Gaat het ook niet eens om 'iedereen', maar is de situatie momenteel letterlijk Turkije vs de Gulenisten op dit moment, wat breder is dan een Erdogan zelf, maar goed.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-08-2016 15:22:47 ]
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 zaterdag 20 augustus 2016 @ 15:34:13 #200
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164708899
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 15:22 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Wie is die 'we'? Naar mijn weten is is jou sowieso geen rol of partij toegedeeld in de Erdogan/Gulen affaire. Gaat het ook niet eens om 'iedereen', maar is de situatie momenteel letterlijk Turkije vs de Gulenisten op dit moment, wat breder is dan een Erdogan zelf, maar goed.
Ik snap dat kamp kiezen ook niet. Dat zie je wel meer terug op het forum. Clinton of Trump, Erdogan of Gülen, pvv of PvdA. Alles is blijkbaar heel zwartwit.

En het komt inderdaad vaak neer op kiezen tussen kanker en aids.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164708921
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:42 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Het is geen groot geheim dat Erdogan dikke maatjes is met PKK-vriend Dogu Perincek, leider van de communistische partij en gezworen vijand van Gülen, want Gülen is moslim en hij is zwaar seculier en atheist. In de eigen woorden van Perincek: "Erdogan doet wat wij willen, hij bewandelt ons pad".

Deze rekensom is niet zo moeilijk. Erdogan haat Gülen, omdat hij denkt dat zijn corruptie door zijn groepering is geopenbaard. Perincek (en PKK-leider Ocalan) haten Gülen waar mogelijk nog meer. Et voila, hier is je tijdelijke vriendschap geboren om je gezamenlijke vijand uit te schakelen.
Liever een anti-imperialistische atheïst dan een islamitisch schoothondje.
pi_164708948
WikiLeaks cables show U.S. diplomats warned the government about Gulen

De Amerikanen weten dondersgoed wie Gülen is.
pi_164709293
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 15:37 schreef Bilge het volgende:
WikiLeaks cables show U.S. diplomats warned the government about Gulen

De Amerikanen weten dondersgoed wie Gülen is.
Er staat niets nieuws in die cables. Vooral veel zorgen van Kemalisten die worden opgevangen door Amerikaanse diplomaten.

Ja, deze mensen zijn afgestudeerd van universiteiten van Gülen sympathisanten en zijn toen legerofficier, advocaat, rechter, politie-agent, schooldirecteur, etc geworden. Wat hadden ze dan na hun studie moeten doen, brood bakken? Met die zelfde gedachte zou je kunnen zeggen dat Kemalisten, Erdofielen zijn geïnfiltreerd in de Nederlandse samenleving, al zal het percentage bij de laatste groep wel meevallen.

Wil je zeggen dat de AIVD een stelletje prutsers is en niet weet wat voor soort beweging Hizmet is?
pi_164709305
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 15:35 schreef Bilge het volgende:

[..]

Liever een anti-imperialistische atheïst dan een islamitisch schoothondje.
ok
pi_164709490
Voor diegenen die Kadir Misiroglu serieus nemen en als bron aandragen:


"De echte naam van Shakespeare was Seyh Pir en hij was een verborgen moslims"

_O-
pi_164709546
Voor we vergeten waarom en wanneer de razzia's begonnen en alles zich daarna volgens de wensen van onderstaande hoofdacteur afspeelt:

quote:
Dec 17, 2013 08:02 a.m.

RTE: Are you home son?
Bilal E(son): Yes father
RTE: Now! This morning [they] made an operation. Ali Agaoglu, Reza Zerrab, Erdogan's [Bayraktar-ex minister] son, Zafer's [Caglayan – ex-minister] son, Muammer's [Guler – ex-minister] son, etc.. All their houses are being searched now.
BE: Tell again, daddy
RTE: I'm saying that Muammer's son, Zafer's son, Erdogan's son, Ali Agaoglu, Reza Zerrab etc they are searching the houses of 18 people under a big corruption operation thing.
BE: yes
RTE: OK? Now, what I say is, you take everything that you have in the house out. OK?
BE: What can I have on me dad! There is your money in the safe
RTE: That's what I am saying. Now, I am sending your sister. OK?
BE: You are sending who?
RTE: Your sister, I'm saying.
BE: Eh, OK
RTE: Then,... She has that information, OK. Talk with your big brother
BE: Yes
RTE: On him,,, Let's do..., talk with your uncle too, he should also take out, also talk to your [maternal] uncle, he should also...
BE: What should we do with these daddy, where should we put them?
RTE: To specific places, to some specific places... do it
(A woman's voice on background saying “Berat”)
BE: Berat also has some
RTE: That's what I am saying. Now, get together, go get your uncle, I don't know if Uncle Ziya has some, OK? Also immediately [inform] your brother Burak too.
NE: OK father. You mean Sumeyye, I mean take out, Sumeyye will tell me where to take them?
RTE: Yes, fine. C'mon now, do [it] think about yours among yourselves with your uncle, etc
NE: on what to do?
RTE: Yes, yes, let's contact fast, until 10.00. Because the issue is...
NE: OK father
RTE: OK? Keep in touch
NE: OK daddy

2nd call 11.17

NE: Father, We got together with Brother Hasan etc. Brother Berat, my uncle, we are together, thinking about it. Berat has another idea. He says that let's give some of it to Faruk [Kalyoncu] for the other “business/thing” so he can process them like the previous ones. Shall we do it, we can solve a big amount with this.
RTE: That may be
NE: OK. For the other part, because we started a business partnership with Mehmet Gur, we thought of giving it to him saying “keep it, as the projects come you can use from that. This way, we will be able to dissolve and move the rest to somewhere else.
RTE: OK, fine, as long as you do...
NE: OK
RTE: Did Sumeyye arrive?
NE: She arrived home, she'll now come here. OK daddy, we will sort this out today, inshallah (with God's permission). Anything else?
RTE: It would be good if you do... If you can dissolve them all.
BE: Yes, we will dissolve them all, inshallah

3rd call 15.39
RTE: Did you do the other tasks I gave you?
BE: We will finish them in the evening. We sorted some out; We sorted the Berat part, now we will first handle the part with Mehmet Gur and the rest, we will do that when it gets dark.
RTE:....
BE: Inshallah
RTE: What did Sumeyye do?
BE: She took them out, brought, we talked, etc.
RTE: Did she sort both sides?
BE: I think so daddy, she said she emptied both.
RTE: Both sides
BE: Yes, she said both of them, but you mean this by saying both sides, right?
RTE: Whatever. OK, fine
BE: What time will you arrive?
RTE: About 12
BE: Have a safe journey
RTE: Do not talk on the phone

4th call 23.15
BE: Hi daddy, I am calling to... we did [it] mostly. Eee, did you call me daddy?
RTE: No I did not, you called me
BE: I was called from a secret number
RTE: By saying mostly, did you fully dissolve it
BE: We did not zeroized it yet daddy. Let me explain.. We still have a 30 million euros that we could not yet dissolve. Berat thought of something.. There was an additional 25 million dollars that Ahmet Calik should receive. They say let's give this [to him] there. When the money comes, we do [something], they say. And with the remaining money we can buy a flat from Sehrizar, he says. What do you say, father?
RTE: ....
(background soun: Ayyy)
BE: Daddy
RTE: Is Sumeyye with you?
BE: Yes with me, should I call her?
RTE: No, there was another sound, that's why I asked
BE: Umm.. I mean, he can transfer 35 million dollars to Calik and buy a flat from Sherizar with the remaining.
RTE: Whatever, we will sort it
BE: Should we do it like this?
RTE: OK do it
BE: Do you want them all dissolved father, or do you want some money for yourself
RTE: No, it cannot stay, son. You could transfer that to the other, with Mehmet you could transfer it there...
BE: Yes, we gave to them. We gave 20 to them
RTE: For God's sake, first you should've transferred you could then do...
BE: we were able to give this much for now, it is hard already, it takes too much space. We are putting some of it to another place, we gave part of it to Tunc, and then...
RTE: did you transfer all to Tunc?
BE: (Sumeyye, can you come) Where, father?
RTE: To Tunc, I say, did you transfer all to Tunc?
BE: They asked, I guess he said that he could take 10 million euros.
RTE: Whatever. Do not talk this like this on this.
BE: OK, then, we will sort it as such
RTE: Ok do it. I am not able to come tonight, I will stay in Ankara
BE:OK, we are sorting it out. You do not worry

5th call
18.12.2013 10.58
RTE. I wondered if everything is fine, so I called
BE: No, nothing. We finished the tasks you gave us, with the help of the God
RTE: Is it all zeroed?
BE: Fully, I mean saying zeroed, how should I put it? I had Samandira and Maltepe's money, 730.000 USD and 300.000 TL. I will handle these too. We owe 1 million TL to Faruk İsik (AKP MP); I will give those to him and tell him to transfer the rest to the academy.
RTE: Do not talk openly
BE: Should't I talk?
RTE: Do not talk, OK?
BE: OK daddy
RTE: I mean, do not keep anything on you, whatever it is Samandira or whatever... Send it to where it needs to be, where do you keep it?
BE: OK daddy, but I think currently we are under surveillance
RTE: What have I been telling to you since the very beginning!
BE: But is it the bodyguard team? Who is following us father?
RTE: Son, you are being tapped
BE: But they are also visually monitoring, they say
RTE: That may be true. Now, we did some things (meaning intervention) in Istanbul security

pi_164710094
En ik maar denken dat het allemaal begon toen Erdogan de dershaneler (studiehuizen) sloot. :')
Mja, als 'geheime opnames' bewijs zijn, dan is er ook nog eens voldoende bewijs tegen Gulen

https://www.youtube.com/results?search_query=Gulen+gizli+telefon

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 20-08-2016 16:31:44 ]
pi_164710222
En ja hoor, weer een mediaverbod op berichten over het misbruik van een 9 maanden oud kind. Valt me nog mee dat ze het misbruik niet in de schoenen van Gülen sympathisanten hebben geschoven.
pi_164710336
http://www.elsevier.nl/bu(...)k-tegen-zoon-335006/

Corruptie zit duidelijk in de familie. Zijn vader zei destijds niet voor niets: "Diefstal wordt niet overgedragen van zoon naar vader, maar van vader naar zoon". Ware woorden.
pi_164711158
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 16:05 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Voor we vergeten waarom en wanneer de razzia's begonnen en alles zich daarna volgens de wensen van onderstaande hoofdacteur afspeelt:

[..]

Ik vind de stem in die geluidsopname totaal niet lijken op die van Erdogan, of ligt dat aan mij? (Ben overigens niet voor/tegen Erdogan/Gulen)
pi_164713487
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 17:17 schreef Tevik het volgende:

[..]

Ik vind de stem in die geluidsopname totaal niet lijken op die van Erdogan, of ligt dat aan mij? (Ben overigens niet voor/tegen Erdogan/Gulen)
Het heeft wel een vreemde conversatievorm, benadrukkend elkaar 'mijn vader' en 'mijn zoon' noemen op een manier dat je denkt van aan wie probeer je wat duidelijk te maken, maar het is wel zo goed als Erdogan's stem, dan wel een meesterlijke imitatie.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 19:19:51 #212
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164714289
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 15:22 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Wie is die 'we'? Naar mijn weten is is jou sowieso geen rol of partij toegedeeld in de Erdogan/Gulen affaire.
Dat is er wel. En dat komt omdat Erdogan het conflict internationaal maakt. Door Amerika om uitlevering te vragen, door de Duitse geheime dienst om ondersteuning te vragen in zijn oorlog tegen Gulen en door Turken in het buitenland, waaronder Nederland, tegen elkaar op te zetten.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164714428
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 12:47 schreef Triggershot het volgende:
Waarom zijn zoveel niet-Turken en autochtonen zo begaan met Gulen, dat snap ik dus echt niet. Dat je verwerpt dat onschuldige mensen erbij betrokken worden en er de dupe van worden, dat je daarover niet juicht snap ik, dat is wmb een universeel principe en Erdogan mag de pokken krijgen als hij zich willens en wetens hier aan schuldig maakt, maar de liefde en sympathie voor Gulen door de eerder genoemde groepen ontgaat mij volledig, dat Gulen geen zuiver koffie is was al 10 jaar geleden bekend in Nederland.
Dat komt omdat als je er nuchter en van een afstandje naar kijkt (en dat kunnen verreweg de meeste Neder Turken niet) dan snap je dat Erdogan zelf ook geen zuivere koffie is.

Dit is gewoon een proces van een megalomane leider die langzaam maar zeker de totale macht wil hebben in zijn land.
En zelf een coup in scene zetten is daar een uitstekend middel voor.
Je kunt het wel vergelijken met de brand in de Rijksdag in Berlijn. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Rijksdagbrand
pi_164714751
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 19:19 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Dat is er wel. En dat komt omdat Erdogan het conflict internationaal maakt. Door Amerika om uitlevering te vragen, door de Duitse geheime dienst om ondersteuning te vragen in zijn oorlog tegen Gulen en door Turken in het buitenland, waaronder Nederland, tegen elkaar op te zetten.
Jij hebt er niet meer mee te maken dan de 7 jarige Henk Jan die nu zijn tanden aan het poetsen is en over een halfuur naar bed gaat.
pi_164714801
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 18:53 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Het heeft wel een vreemde conversatievorm, benadrukkend elkaar 'mijn vader' en 'mijn zoon' noemen op een manier dat je denkt van aan wie probeer je wat duidelijk te maken, maar het is wel zo goed als Erdogan's stem, dan wel een meesterlijke imitatie.
Meen je dat serieus? De stem klinkt heel schor en hij lijkt meer te mompelen, zelfs de zoon heeft af en toe moeite om hem te verstaan.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 20:24:38 #216
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164716396
quote:
14s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 19:34 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Jij hebt er niet meer mee te maken dan de 7 jarige Henk Jan die nu zijn tanden aan het poetsen is en over een halfuur naar bed gaat.
Dat maak ik zelf wel uit. Als je mij of heel Nederland buiten de discussie wil houden, zul je het conflict buiten Nederland moeten houden.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164718653
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 19:24 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Dat komt omdat als je er nuchter en van een afstandje naar kijkt (en dat kunnen verreweg de meeste Neder Turken niet) dan snap je dat Erdogan zelf ook geen zuivere koffie is.
Misschien is dat juist net het probleem beste blauwmaan, dat je er van een afstand naar kijkt en daarom denkt een beter beeld te hebben van zich nou werkelijk afspeelt, oordelen van een afstand.

quote:
Dit is gewoon een proces van een megalomane leider die langzaam maar zeker de totale macht wil hebben in zijn land.
En zelf een coup in scene zetten is daar een uitstekend middel voor.
Je kunt het wel vergelijken met de brand in de Rijksdag in Berlijn. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Rijksdagbrand
Uitlokken, misschien, in scene zetten nee. Dan heb je er echt weinig van begrepen met de Turkse geschiedenis van staatsgrepen.
pi_164718680
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 19:36 schreef Tevik het volgende:

[..]

Meen je dat serieus? De stem klinkt heel schor en hij lijkt meer te mompelen, zelfs de zoon heeft af en toe moeite om hem te verstaan.
Dat klopt, het is enorm bagger kwaliteit en moeilijk te verstaan op sommige fronten, maar het is mij wel precies hoe ik Erdogan zou voorstellen als hij onverstaanbaar zou zijn en soms zou mompelen :P
pi_164718746
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 20:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Dat maak ik zelf wel uit. Als je mij of heel Nederland buiten de discussie wil houden, zul je het conflict buiten Nederland moeten houden.
Oh, je mag jezelf idd wel een groter niet bestaande rol toeschrijven dan Henk Jan, weinig op tegen, maar in feite speelt het zich nog steeds af tussen Erdogan inc enerzijds en de (vermeende) Gulenisten anderzijds.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 23:44:17 #220
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164721808
ISIS doet weer grote boem in TR, Gaziantep, vast boos om de aanval op Jarablus

Veel doden en tientallen gewonden door explosie tijdens bruiloft in Turkije

Conflicts twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 22:26:21 BREAKING: Bomb blast hits near wedding hall in city of Gaziantep in southern Turkey, causing casualties: witnesses - @BNONews reageer retweet
Conflicts twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 22:33:04 UPDATE: Turkish Red Crescent confirms "large number" of casualties in wedding hall bombing, appeals for blood - @BNONews reageer retweet
Say what?
pi_164722695
quote:
dit is de staatsgreep topic
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 21 augustus 2016 @ 01:05:05 #222
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164723727
quote:
2s.gif Op zondag 21 augustus 2016 00:19 schreef Slayage het volgende:

[..]

dit is de het staatsgreep topic
Die andere wordt al maanden niet meer in gepost
Say what?
pi_164723760
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 01:05 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Die andere wordt al maanden niet meer in gepost
werd tijd dan misschien
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164728656
coup protest tijdens de opening van het seizoen in het besiktas stadion.

"dit land is onze eer, democratie is ons recht"



quote:
US delegation heads to Turkey for Gülen extradition talks

A delegation of four officials from the U.S. will travel to Turkey on Aug. 22 to discuss Ankara's demand for the extradition of Fethullah Gülen, who Ankara accuses of orchestrating the July 15 coup attempt in Turkey, amid stringed ties between the two NATO allies concerning the issue.

The delegation of three U.S. Justice Ministry officials and one U.S. Department of State official will hold meetings with Turkish officials on Aug. 23 and 24 over the failed coup attempt and the issue of Gülen's extradition.

Turkish Justice Ministry officials have concluded their preparations for the delegation's visit, in which they say they will share with their U.S. counterparts the extradition demand documents and evidence showing Gülen's direct involvement in the coup attempt.
http://www.hurriyetdailyn(...)103064&NewsCatID=510
August/21/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164728969
de "onderkoning" van de Gulen beweging in nederland gaat door met het aanvallen va Turkse imams en doet alsof hij het vreemd vindt dat hij wordt bedreigd.

dit is gewoon pure provocatie, in het geval dat er feitelijk iets gebeurt is hij natuurlijk het slachtoffer en kan hij weer prominent met zijn hoofd in de krant roepen dat erdo aanhangers hem proberen te lynchen en dat dat het gevolg is van de geheime agenten van Diyanet.


'Imams zijn geheim agenten van Erdogan'

InterviewUtrechter Ahmet Taskan (48) wordt als fervent aanhanger van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen ernstig bedreigd. Zijn pleidooi om alle Turkse imams Nederland uit te zetten, lijkt olie op het vuur.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164729664
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 11:24 schreef Slayage het volgende:
de "onderkoning" van de Gulen beweging in nederland gaat door met het aanvallen va Turkse imams en doet alsof hij het vreemd vindt dat hij wordt bedreigd.

dit is gewoon pure provocatie, in het geval dat er feitelijk iets gebeurt is hij natuurlijk het slachtoffer en kan hij weer prominent met zijn hoofd in de krant roepen dat erdo aanhangers hem proberen te lynchen en dat dat het gevolg is van de geheime agenten van Diyanet.


'Imams zijn geheim agenten van Erdogan'

InterviewUtrechter Ahmet Taskan (48) wordt als fervent aanhanger van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen ernstig bedreigd. Zijn pleidooi om alle Turkse imams Nederland uit te zetten, lijkt olie op het vuur.

quote:
Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) baalt van de oplossing voor de Turkse onrust die Gülenist Ahmet Taskan in het Algemeen Dagblad voorstelde: "Alle imams zijn ambtenaren van Erdogan. Ik noem ze zijn geheim agenten. Stuur ze terug naar Turkije."
Nu nog even wachten op KirmiziBeyaz die middels verzen uit de Koran het beschuldigen van onschuldige Imams zonder bewijs veroordeeld en afwijst. :Y
pi_164729871
quote:
14s.gif Op zondag 21 augustus 2016 11:59 schreef Triggershot het volgende:

Nu nog even wachten op KirmiziBeyaz die middels verzen uit de Koran het beschuldigen van onschuldige Imams zonder bewijs veroordeeld en afwijst. :Y
dat zou een vrome moslim idd sieren, immers je kan niet alle imams agenten van erdogan noemen, iets wat deze kankker heel duidelijk zegt, maar ik vermoed dat wanneer we het hebben over KirmiziBeyaz dat we het hebben over een blinde volgeling van de sekte, die al eerder hier in dit topic dit standpunt van haat zaaien deze man verkondigde en daarom de moskeeen gesloten moeten worden (of iets met die strekking). het ziet er dus naar uit dat ze vanuit Hizmet opdracht hebben gekregen om Diyanet aan te vallen en juist met deze standpunten.

het trieste is dat KirmiziBeyaz donders goed weet net als elke andere Turk die Diyanet moskeeen bezoekt dat het voor imams uit den boze is om over politiek te praten, maar iemand die daar geen kennis van heeft kan je alles wijs maken uiteraard.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 21 augustus 2016 @ 12:12:56 #228
262 Re
Kiss & Swallow
pi_164729928
wat een lekker naming and shaming :D... stelletje
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  zondag 21 augustus 2016 @ 12:15:15 #229
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164729978
quote:
14s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 21:46 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Oh, je mag jezelf idd wel een groter niet bestaande rol toeschrijven dan Henk Jan, weinig op tegen, maar in feite speelt het zich nog steeds af tussen Erdogan inc enerzijds en de (vermeende) Gulenisten anderzijds.
Niks mee te maken. Als 2 groepen hooligans elkaar de hersens willen inslaan op een verlaten grasveld word ook ingegrepen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164730097
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 12:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat zou een vrome moslim idd sieren, immers je kan niet alle imams agenten van erdogan noemen, iets wat deze kankker heel duidelijk zegt, maar ik vermoed dat wanneer we het hebben over KirmiziBeyaz dat we het hebben over een blinde volgeling van de sekte, die al eerder hier in dit topic dit standpunt van haat zaaien deze man verkondigde en daarom de moskeeen gesloten moeten worden (of iets met die strekking). het ziet er dus naar uit dat ze vanuit Hizmet opdracht hebben gekregen om Diyanet aan te vallen en juist met deze standpunten.

het trieste is dat KirmiziBeyaz donders goed weet net als elke andere Turk die Diyanet moskeeen bezoekt dat het voor imams uit den boze is om over politiek te praten, maar iemand die daar geen kennis van heeft kan je alles wijs maken uiteraard.
Dit gaat wel een beetje te ver hoor.
pi_164730137
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 12:15 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Niks mee te maken. Als 2 groepen hooligans elkaar de hersens willen inslaan op een verlaten grasveld word ook ingegrepen.
Dat zal ook ongetwijfeld met GulerDogan ook zijn, maar dan nog heb jij er bijzonder weinig mee te maken, niet meer of minder dan 7 jarige Henk nogmaals.
  zondag 21 augustus 2016 @ 12:37:45 #232
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164730469
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 12:22 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dat zal ook ongetwijfeld met GulerDogan ook zijn, maar dan nog heb jij er bijzonder weinig mee te maken, niet meer of minder dan 7 jarige Henk nogmaals.
En toch mag ik er over discussiëren.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164730537
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 12:37 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

En toch mag ik er over discussiëren.
Henk ook, de strekking van mijn betoog is niet dat je er niet over mag / kunt discussiëren. verre van, ik heb het eerder over de mate waarin je jezelf zogenaamd erbij betrokken ziet.
pi_164730828
Allahu akbar

Fethullah Gülen's group listed as a terrorist organization by the Organization of Islamic Cooperation (OIC)

quote:
According to Emirates News Agency (WAM); the Organization of Islamic Cooperation (OIC) in its preparatory meeting and during the 43rd session of the OIC Council of Foreign Ministers held in the city of Jeddah, adopted a draft resolution listing Fethullah Gülen's group as a terrorist organization.

The draft resolution was adopted by consensus, except Egypt, which expressed reservations due to what it called' legal technicalities'.

In the meantime, the well-informed sources disclosed that the U.S. Secretary of State John Kerry called his Saudi counterpart Adel al-Jubeir, asking the Kingdom of Saudi Arabia (KSA) to derail this resolution and not endorse it during the work program of OIC Council of Foreign Ministers which shall be convened in the next October in Tashkent, the capital of Uzbekistan.
De Ummah is verenigd :7
pi_164730831
quote:
3s.gif Op zondag 21 augustus 2016 12:12 schreef Re het volgende:
wat een lekker naming and shaming :D... stelletje
KirmiziBeyaz is gelanceerd tot de Ebru Umar van dit topic ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164730857
quote:
alleen de junta van sisi had zijn bedenkingen. joh! :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164730891
quote:
9s.gif Op zondag 21 augustus 2016 12:20 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dit gaat wel een beetje te ver hoor.
wat gaat ver?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164730892
Nog een video van Erdogan, dit keer met beter geluid :s) Maar zo heb ik er nog wel tientallen.


Video gaat over Erdogan die een kranteigenaar belt en aangeeft dat Mehmet Altan, een kritische journalist, te kritisch is en mag zwieberen. Kranteigenaar geeft aan dat te zullen doen.
  zondag 21 augustus 2016 @ 12:58:14 #239
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164730916
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 12:40 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Henk ook, de strekking van mijn betoog is niet dat je er niet over mag / kunt discussiëren. verre van, ik heb het eerder over de mate waarin je jezelf zogenaamd erbij betrokken ziet.
Vraag je je dat in ieder topic af of alleen in dit geval? En waarom ga je zo zweverig off-topic?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 21 augustus 2016 @ 12:58:59 #240
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164730936
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164730938
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 12:56 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat gaat ver?
De karaktermoord van KB.
pi_164730951
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 12:58 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Vraag je je dat in ieder topic af of alleen in dit geval? En waarom ga je zo zweverig off-topic?
Nee, je gebruik van "we" set me off.
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 12:58 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

De Ummah :') Verenigd :') :') :')
Gun mij nou mijn momentje van innerlijke peace.
  zondag 21 augustus 2016 @ 13:00:12 #243
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_164730966
quote:
11s.gif Op zondag 21 augustus 2016 12:53 schreef Triggershot het volgende:
Allahu akbar

De Ummah is verenigd :7
Die is misschien nog wat optimistisch zolang men elkaar in irak/syrie/libie/zuidoost turkije/jemen/afghanistan/pakistan af aan het slachten is.

P.s. zie je hoe ik netjes het K-woord ontweken heb om turks nationalistische gevoelens te sparen?
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_164731002
Willen de Erdofielen ontkennen dat Diyanet imams Turkse ambtenaren zijn die direct aan het Ministerie van Geloofszaken (Diyanet) zijn gebonden? Willen de Erdofielen ontkennen dat deze imams bevelen hebben op te volgen en dus namen moeten verzamelen van critici van hun grote leider?
pi_164731028
quote:
9s.gif Op zondag 21 augustus 2016 12:58 schreef Triggershot het volgende:

[..]

De karaktermoord van KB.
elke Gulenist waarvan de ogen na de coup nog steeds niet geopend zijn en nog steeds vol overgave de sekte dient, heeft imo al zelfkaraktermoord gepleegd. ik geef alleen een extra schop na das alles. :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164731046

Video van Gulen:

"De wereldse idioten komen omdat ze ons niet begrijpen met beweringen dat we een kandidaat zijn voor het leiden van Turkije, zijn deze mensen gek ofzo, dat ik mij met zulke kleine dingen zou bezighouden? Wat is wat jij leiden noemt, Ik had op mijn twintigste al gepland hoe ik de macht zou omverwerpen en wat er voor op de plek zou plaatsten. Dat is een demotie, daarvoor zou ik 1000 trappen naar beneden moeten gaan, idioot!"
  zondag 21 augustus 2016 @ 13:04:05 #247
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164731050
quote:
11s.gif Op zondag 21 augustus 2016 12:59 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nee, je gebruik van "we" set me off.

[..]
Dat is niet mijn schuld. Het is Erdogan die de "we" voor zijn karretje probeert te spannen.
quote:
Gun mij nou mijn momentje van innerlijke peace.
Ja, leg dat maar uit aan de slachtoffers van alle dictaturen ter wereld, om te beginnen met die van Erdogan.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164731065
quote:
10s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:00 schreef nixxx het volgende:

[..]

Die is misschien nog wat optimistisch zolang men elkaar in irak/syrie/libie/zuidoost turkije/jemen/afghanistan/pakistan af aan het slachten is.

P.s. zie je hoe ik netjes het K-woord ontweken heb om turks nationalistische gevoelens te sparen?
Nationalistische Turkse gevoelens bij mij?
pi_164731096
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:01 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Willen de Erdofielen ontkennen dat Diyanet imams Turkse ambtenaren zijn die direct aan het Ministerie van Geloofszaken (Diyanet) zijn gebonden? Willen de Erdofielen ontkennen dat deze imams bevelen hebben op te volgen en dus namen moeten verzamelen van critici van hun grote leider?
Askim, ayparcam, hoe is dat anders dan de Gulen en hun prominente leiders in de maatschappij, of wil jij ontkennen dat de Gulenisten niet de bevelen opvolgen van Gulen, hun grote leider?
  zondag 21 augustus 2016 @ 13:06:45 #250
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164731119
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:05 schreef Triggershot het volgende:
hoe is dat anders
Ah, dus het is waar. Dank.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164731151
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

elke Gulenist waarvan de ogen na de coup nog steeds niet geopend zijn en nog steeds vol overgave de sekte dient, heeft imo al zelfkaraktermoord gepleegd. ik geef alleen een extra schop na das alles. :P
Mwuah, de Gulenbeweging is wat mij betreft precies hetzelfde zoals IS ( niet vanwege de extremistische sentimenten) maar de marketing is gewoon goed, in het geval van IS was het een kalifaat en de 'Islamic way of life' in het geval van Gulen is het de 'Hizmet'. Derhalve is er een bodemlaag van oprechte goedwillende mensen die er onder valse voorwendselen zijn gelokt, waarvan als je het mij vraagt de grootste sympathisanten nog steeds goedwillende, oprechte mensen zullen zijn die het nu als een complot tegen hen ervaart.
pi_164731220
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:04 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Dat is niet mijn schuld. Het is Erdogan die de "we" voor zijn karretje probeert te spannen.

Waarom voel jij je als non-Erdofiel daarover aangesproken dan? Jij bent toch totaal niet interessant voor hem om aan te spreken als publiek, daarnaast ben je het toch echt zelf die spreekt over een 'we'.

quote:
Ja, leg dat maar uit aan de slachtoffers van alle dictaturen ter wereld, om te beginnen met die van Erdogan.
Nu verpest je mijn innerlijke peace al helemaal, daarom is het ook maar goed dat de terreurbeweging Gulen helemaal wordt aangepakt idd. Erdogan is al goed begonnen. :7
pi_164731242
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:06 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ah, dus het is waar. Dank.
Volgens mij snap je het niet helemaal. KB vraagt graag naar bronnen en bewijs, om niet onschuldige mensen te sneren, in zijn geval zijn eigen kliek, dus vraag ik hoe dat anders is, volg je het nog een beetje? Verder is mijn standpunt al sinds dag en nacht dat Gulen en Erdogan exact dezelfde standpunten hebben met betrekking tot de Islam en de rol van Turkije daarin.

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 21-08-2016 13:13:39 ]
  zondag 21 augustus 2016 @ 13:15:32 #254
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164731367
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:10 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Waarom voel jij je als non-Erdofiel daarover aangesproken dan?
Ik heb een sterk rechtvaardigeheidsgevoel. Daarom vind ik de onterechte vervolging van Julian Assange net zo interessant als de dictatuur in wording van Erdogan.
quote:
Jij bent toch totaal niet interessant voor hem om aan te spreken als publiek,
Misschien niet, maar ik luister wel.
quote:
daarnaast ben je het toch echt zelf die spreekt over een 'we'.
Die "we" zijn internationale instanties die Erdogan voor zijn karretje probeert te spannen. Je moet je eigen discussie wel goed blijven volgen, ook als het vanwege emoties of nationalistische gevoelens een beetje ingewikkeld word.
quote:
[..]

Nu verpest je mijn innerlijke peace al helemaal, daarom is het ook maar goed dat de terreurbeweging Gulen helemaal wordt aangepakt idd. Erdogan is al goed begonnen. :7
Jouw innerlijke peace bestaat uit leugenachtige propaganda. Het is niet mijn schuld dat dat niet lekker voelt.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164731430
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:08 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Mwuah, de Gulenbeweging is wat mij betreft precies hetzelfde zoals IS ( niet vanwege de extremistische sentimenten) maar de marketing is gewoon goed, in het geval van IS was het een kalifaat en de 'Islamic way of life' in het geval van Gulen is het de 'Hizmet'. Derhalve is er een bodemlaag van oprechte goedwillende mensen die er onder valse voorwendselen zijn gelokt, waarvan als je het mij vraagt de grootste sympathisanten nog steeds goedwillende, oprechte mensen zullen zijn die het nu als een complot tegen hen ervaart.
dat er onder isis evenals gulen leden zeker goed willende mensen zitten daar twijfel ik niet, alleen dat neemt niet weg, dat als je als isis/gulen lid, nog steeds niet je ogen hebt geopend na wat voor shit ze allemaal hebben uitgespookt en ze niet ziet voor wat ze feitelijk zijn, namelijk een criminele organisatie die de islam mantel gebruikt om macht toe te eigenen dan sta je op 1 lijn als het leiderschap.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164731475
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:15 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ik heb een sterk rechtvaardigeheidsgevoel. Daarom vind ik de onterechte vervolging van Julian Assange net zo interessant als de dictatuur in wording van Erdogan.

Fair enough.

quote:
Misschien niet, maar ik luister wel.
Naar hem, of datgene wat je wordt gevoerd als 'van hem', klein verschil in verwoording, enorm verschil in uitkomst.

quote:
Die "we" zijn internationale instanties die Erdogan voor zijn karretje probeert te spannen. Je moet je eigen discussie wel goed blijven volgen, ook als het vanwege emoties of nationalistische gevoelens een beetje ingewikkeld word.
Ehm, heel de EU, tot aan individueel landsniveau, een Nederland, Duitsland en Frankrijk probeert Turkije voor eigen karretje te spannen en daarbij hulp te vragen bij Erdogan, als de internationale intanties ook betrekking hebben op jou als je eigen persoon dan maak jij je daar ook schuldig aan om vervolgens huilie te doen wanneer Erdogan dit bij jou doet, right.

quote:
Jouw innerlijke peace bestaat uit leugenachtige propaganda. Het is niet mijn schuld dat dat niet lekker voelt.
Whehehe, diegene die stelde dat Erdogan/Turkije in oorlog is met de Koerden en daarop zijn beeldvorming over Turkije uit, opkomende voor journalisten die in het graf zijn gevallen die ze zelf aan het graven waren voor de seculiere top beticht mijn gemoedstoestand bestaande uit leugenachtige propaganda, niceeeeee :7
pi_164731503
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:18 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat er onder isis evenals gulen leden zeker goed willende mensen zitten daar twijfel ik niet, alleen dat neemt niet weg, dat als je als isis/gulen lid, nog steeds niet je ogen hebt geopend na wat voor shit ze allemaal hebben uitgespookt en ze niet ziet voor wat ze feitelijk zijn, namelijk een criminele organisatie die de islam mantel gebruikt om macht toe te eigenen dan sta je op 1 lijn als het leiderschap.
Je begrijpt dat aan de andere kant van het spectrum exact hetzelfde kan en wordt gezegd? Als ze niet zien wat voor oplichter en schijnheilige fopmoslim Erdogan na dit alles is die de Islam gebruikt als dekmantel om aan de macht te blijven en meer naar zich toe te trekken, dan sta je op 1 lijn met het leiderschap.
pi_164731516
"Ja, maar Gülen is een terreurbeweging en moet worden aangepakt" Alleen jammer dat alleen Erdofielen dat sprookje geloven. De rest denkt liever zelf na.
pi_164731520
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:06 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ah, dus het is waar. Dank.
je leest graag wat je wilt lezen. duidelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164731562
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:21 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Je begrijpt dat aan de andere kant van het spectrum exact hetzelfde kan en wordt gezegd? Als ze niet zien wat voor oplichter en schijnheilige fopmoslim Erdogan na dit alles is die de Islam gebruikt als dekmantel om aan de macht te blijven en meer naar zich toe te trekken, dan sta je op 1 lijn met het leiderschap.
tuurlijk dat besef ik me ook. maar erdo is een politicus. het is zijn job om populistische gebrabbel uit te kramen om zo veel mogelijk stemmen te winnen. dat is inherent aan het democratisch bestel.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164731598
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:21 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
"Ja, maar Gülen is een terreurbeweging en moet worden aangepakt" Alleen jammer dat alleen Erdofielen dat sprookje geloven. De rest denkt liever zelf na.
En daar is dan weer waar jij de fout in gaat, je doet het wel goed en tactisch, eerlijk is eerlijk, maar er zijn tig soorten groepen in Turkije te noemen die niets met Erdogan hebben, hem de volgende seconde liever dood zien neervallen dan nog een seconde aan de macht, absoluut niet in het rijtje van 'Erdofiel' passen en nog steeds waarschuwen voor Gulen en diens vermeende dubieuze praktijken binnen de staat. Dat je een ieder tegen Gulen classificeert als 'Erdofiel' geeft eigenlijk aan hoe weinig je inhoudelijk over de diverse groepen in Turkije en diens inhoudelijke standpunten weet.
pi_164731621
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

tuurlijk dat besef ik me ook. maar erdo is een politicus. het is zijn job om populistische gebrabbel uit te kramen om zo veel mogelijk stemmen te winnen. dat is inherent aan het democratisch bestel.
Mja, dan kan weer gezegd worden, kies, ben je een moslim of ben je een politicus, gebruik niet het een voor de ander, de een zou namelijk tegen het geloof zijn, de ander is tegen de grondwet.
  zondag 21 augustus 2016 @ 13:26:46 #263
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164731635
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:19 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Fair enough.

[..]

Naar hem, of datgene wat je wordt gevoerd als 'van hem', klein verschil in verwoording, enorm verschil in uitkomst.

[..]
Nou probeer je alles wat hij zegt meteen te ontkennen, nice try but no cigar.
quote:
Ehm, heel de EU, tot aan individueel landsniveau, een Nederland, Duitsland en Frankrijk probeert Turkije voor eigen karretje te spannen en daarbij hulp te vragen bij Erdogan, als de internationale intanties ook betrekking hebben op jou als je eigen persoon dan maak jij je daar ook schuldig aan om vervolgens huilie te doen wanneer Erdogan dit bij jou doet, right.

[..]
Alles Erdogan iedereen bij zijn persoonlijke ruzie betrekt, mag iedereen zich ermee bemoeien.
quote:
Whehehe, diegene die stelde dat Erdogan/Turkije in oorlog is met de Koerden en daarop zijn beeldvorming over Turkije uit, opkomende voor journalisten die in het graf zijn gevallen die ze zelf aan het graven waren voor de seculiere top beticht mijn gemoedstoestand bestaande uit leugenachtige propaganda, niceeeeee :7
Aangezien Erdogan de Koerden bombardeert, is hij met ze in oorlog. En journalisten moet je alleen vervolgen als je een dictatuur wilt.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164731655
Zolang er, zelfs na 60 versies van dit topic, nog steeds geen enkele vorm van bewijs is aangetoond en de beschuldigde aangeeft onschuldig te zijn, is die persoon (en zijn sympathisanten) voor mij (en voor de Nederlandse wet) onschuldig. Je hoeft het mij niet te tonen, want ik zou er met een gekleurde blik naar kijken, maar toon dat bewijs eens aan een gemiddelde autochtone Nederlander.

Of is die per definitie anti-Erdogan en dus ook gekleurd?
pi_164731723
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:26 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Mja, dan kan weer gezegd worden, kies, ben je een moslim of ben je een politicus, gebruik niet het een voor de ander, de een zou namelijk tegen het geloof zijn, de ander is tegen de grondwet.
het moslim zijn raakt je in alles wat je doet. je kan niet de ene moment pliticus/slager/bouwvakker zijn en het andere moment moslim. alsof die twee dingen uit elkaar gehaald kan worden. lijkt me ook schizofreen om dat zo te doen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164731740
Een gemiddelde autochtone Nederlander, zojuist in een andere topic:

quote:
Die hele staatsgreep is gewoon een false-flag georganiseerd door Erdolf om zichzelf nog meer macht toe te eigenen en om zijn tegenstanders in een klap uit de weg te ruimen.
Pretty much sums it all up.
pi_164731745
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:26 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Nou probeer je alles wat hij zegt meteen te ontkennen, nice try but no cigar.

Nee hoor, weer begrijp je me verkeerd, ik trek namelijk heel concreet in twijfel of jij wel op de hoogte bent van hoe en wat Erdogan precies allemaal heeft gezegd, gezien eerdere uitingen in dit soort topics van jouw kant en in hoeverre je er compleet inhoudelijk en feitelijk naast zat in veel gevallen is dat wel een logisch gevolg namelijk.

quote:
Alles Erdogan iedereen bij zijn persoonlijke ruzie betrekt, mag iedereen zich ermee bemoeien.
En weer heb je er geen kaas van gegeten, Erdogan heeft geen persoonlijke ruzie met Gulen, 90% van de georganiseerde groepen heeft een ruzie met Gulen, Erdogan is de laatkomer in dit geheel.

quote:
Aangezien Erdogan de Koerden bombardeert, is hij met ze in oorlog. En journalisten moet je alleen vervolgen als je een dictatuur wilt.
Ja hoor, aangezien Rutte de moslims bombardeert is hij in oorlog met ze. Damn. :')
Dan wilde zowel Gulen als Erdogan beide een dictatuur, het verschil is dan alleen dat Erdogan democratisch gekozen is en tot op heden de meest democratisch functionerende leider is van Turkije, daar waar Gulen niet deelneemt aan het proces poepie.
pi_164731804
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

het moslim zijn raakt je in alles wat je doet. je kan niet de ene moment pliticus/slager/bouwvakker zijn en het andere moment moslim. alsof die twee dingen uit elkaar gehaald kan worden. lijkt me ook schizofreen om dat zo te doen.
Dan kan je dus beiden niets verwijten in dat opzicht.
pi_164731878
90% Van de georganiseerde groepen in Turkije heeft ruzie met Gülen. Dat maakt Gülen niet per definitie schuldig.

Hell, bijna 100% van de georganiseerde groepen in Turkije heeft ruzie met.....alle andere georganiseerde groepen in Turkije.

Het land is rijp voor een burgeroorlog en Erdogan is de lachende derde.
  zondag 21 augustus 2016 @ 13:38:06 #270
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164731895
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:31 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nee hoor, weer begrijp je me verkeerd, ik trek namelijk heel concreet in twijfel of jij wel op de hoogte bent van hoe en wat Erdogan precies allemaal heeft gezegd, gezien eerdere uitingen in dit soort topics van jouw kant en in hoeverre je er compleet inhoudelijk en feitelijk naast zat in veel gevallen is dat wel een logisch gevolg namelijk.

[..]
Nou als ik alle Turken hier zo hoor hebben zij geen idee van wat er gebeurd.
quote:
En weer heb je er geen kaas van gegeten, Erdogan heeft geen persoonlijke ruzie met Gulen, 90% van de georganiseerde groepen heeft een ruzie met Gulen, Erdogan is de laatkomer in dit geheel.

[..]
Hij is een laatkomer dus hij heeft nu wel ruzie met Gulen? Je brabbelt maar wat.
quote:
Ja hoor, aangezien Rutte de moslims bombardeert is hij in oorlog met ze. Damn. :')
Volgens sommigen zijn we idd in oorlog met IS.
quote:
Dan wilde zowel Gulen als Erdogan beide een dictatuur, het verschil is dan alleen dat Erdogan democratisch gekozen is en tot op heden de meest democratisch functionerende leider is van Turkije, daar waar Gulen niet deelneemt aan het proces poepie.
Hitler was ook democratisch gekozen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164731906
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:34 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dan kan je dus beiden niets verwijten in dat opzicht.
wel als je beweert democraat te zijn. dan volg je immers het democratische proces middels verkiezingen bla.
maar als je zegt het enige wat telt is het bemachtigen van de machtsmiddelen en hoe is niet relevant, dan kan je dat wel zo stellen idd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164731930
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:38 schreef Papierversnipperaar het volgende:

Hitler was ook democratisch gekozen.
rutte ook, soms kan democratie voor veel ellende zorgen. het is geen waterdicht systeem.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 21 augustus 2016 @ 13:40:48 #273
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164731956
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

het moslim zijn raakt je in alles wat je doet. je kan niet de ene moment pliticus/slager/bouwvakker zijn en het andere moment moslim. alsof die twee dingen uit elkaar gehaald kan worden. lijkt me ook schizofreen om dat zo te doen.
In Nederland hebben we scheiding van kerk en staat, en dat is totaal niet schizofreen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164731959
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:37 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
90% Van de georganiseerde groepen in Turkije heeft ruzie met Gülen. Dat maakt Gülen niet per definitie schuldig.
Dat klopt, al was het 99.9% van Turkije en de 0.01% de Gulenisten, dan nog was niets bewezen, maar het is wel even iets anders dan 'Erdogan's persoonlijke ruzie' of 'op de Erdofielen na weet de rest wel beter' achtige uitspraken die compleet losgerukt zijn van de werkelijkheid in TUrkije.

quote:
Hell, bijna 100% van de georganiseerde groepen in Turkije heeft ruzie met.....alle andere georganiseerde groepen in Turkije.
Met uitzondering dat velen daarvan zich weten te verenigen als het gaat om tegen Gulen zijn.

quote:
Het land is rijp voor een burgeroorlog en Erdogan is de lachende derde.
Ja hoor, de politieke partijen zijn nog nooit zo close geweest, gezamenlijke optredens in de afkeuring van het land verdeeld te raken, tegen staatsgrepen en oorlog en jij hebt het over rijp voor een burgeroorlog, damn son, get some fresh air.
  zondag 21 augustus 2016 @ 13:41:13 #275
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164731969
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

rutte ook, soms kan democratie voor veel ellende zorgen. het is geen waterdicht systeem.
Nee, alleen een dictatuur is waterdicht.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164731979
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:40 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

In Nederland hebben we scheiding van kerk en staat, en dat is totaal niet schizofreen.
in de wetgeving ja, niet in de persoonlijke sfeer.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164731997
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:41 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Nee, alleen een dictatuur is waterdicht.
die heeft ook zo zijn valkuilen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 21 augustus 2016 @ 13:42:37 #278
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164732010
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

in de wetgeving ja, niet in de persoonlijke sfeer.
Voor veel mensen werkt dat ook in de persoonlijke sfeer.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164732031
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:42 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Voor veel mensen werkt dat ook in de persoonlijke sfeer.
hoe?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 21 augustus 2016 @ 13:44:43 #280
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164732066
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

hoe?
Door rekening te houden met het feit dat niet iedereen jouw religieuze ideeën deelt. De christelijke partijen die Nederland volgens de bijbel willen regeren zijn marginaal. Dus het kan prima.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164732097
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:38 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Nou als ik alle Turken hier zo hoor hebben zij geen idee van wat er gebeurd.

Dramatisch genoeg val je her en der onder de categorie 'Turk' dan helaas.

quote:
Hij is een laatkomer dus hij heeft nu wel ruzie met Gulen? Je brabbelt maar wat.
Lol, ga je eerst eens inlezen poepie, al sinds de jaren 90 roept men dat Gulen de macht van de gevestigde orde wil grijpen, Erdogan was daar altijd fel op tegen en tijdens zijn bewind kreeg de Gulenbeweging zelfs vrijspraak van de claims, terwijl de rest gewoon bleef volhouden dat Gulen aan de macht wilde komen, van het leger, tot aan de seculiere, Koerdische en nationalistische partijen waren het daar allemaal vrijwel over eens, nergens lees je dat Erdogan en Gulen geen ruzie hebben, wat je wel hoort te lezen in mijn reactie is dat Erdogan of gehoor heeft gegeven aan de claims van de rest en in is gaan geloven, of zelf iets heeft opgemerkt wat zijn eigen macht riskeert. Wat nu in Turkije afspeelt is niet een Gulen vs Erdogan gebeuren, begrijp je dat?

quote:
Volgens sommigen zijn we idd in oorlog met IS.
En laat dat nou net wat anders zijn dan 'de moslims', net zoals 'de Koerden' net iets anders is dan PKK.

quote:
Hitler was ook democratisch gekozen.
Jep en dat was einde verhaal. Erdogan blijft democratisch gekozen worden :7

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 21-08-2016 13:48:57 ]
pi_164732123
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:38 schreef Slayage het volgende:

[..]

wel als je beweert democraat te zijn. dan volg je immers het democratische proces middels verkiezingen bla.
maar als je zegt het enige wat telt is het bemachtigen van de machtsmiddelen en hoe is niet relevant, dan kan je dat wel zo stellen idd.
Maar je beweert tegelijkertijd ook moslim te zijn een moslimdemocraat kan, sure, maar genoeg dingen die dan weer niet zou kunnen waar Erdogan zich dan weer schuldig maakt vanuit Islamistisch perspectief, je ontkomt er in beide gevallen echt niet aan.
pi_164732170
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:44 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Door rekening te houden met het feit dat niet iedereen jouw religieuze ideeën deelt. De christelijke partijen die Nederland volgens de bijbel willen regeren zijn marginaal. Dus het kan prima.
je haalt dingen door elkaar.

rekening houden met het feit dat niet iedereen jouw religieuze ideeen deelt is ook iets wat ik doe vanuit mijn religie. dat staat los van de scheiding van kerk en staat.

regeren is vanuit wetgeving dat is helder en niet ter discussie. hoe vertaalt die scheiding in de persoonlijke sfeer?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 21 augustus 2016 @ 13:50:21 #284
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164732175
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:46 schreef Triggershot het volgende:
En laat dat nou net wat anders zijn dan 'de moslims', net zoals 'de Koerden' net iets anders is dan PKK.
Dat ligt er maar aan aan wie je het vraagt. Extremistische moslims beweren ook dat het Westen een oorlog voert tegen de moslims. En als je maar genoeg burgers plat bombardeert is dat misschien ook zo.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164732205
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:50 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Dat ligt er maar aan aan wie je het vraagt. Extremistische moslims beweren ook dat het Westen een oorlog voert tegen de moslims. En als je maar genoeg burgers plat bombardeert is dat misschien ook zo.
De randdebiel om de hoek boeit mij eigenlijk niet zoveel, ben meer geïnteresseerd in jouw conclusie, ben jij van mening dat Rutte in oorlog is met de moslims? Als je de vraagt wilt beantwoorden dan.
pi_164732228
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:47 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Maar je beweert tegelijkertijd ook moslim te zijn een moslimdemocraat kan, sure, maar genoeg dingen die dan weer niet zou kunnen waar Erdogan zich dan weer schuldig maakt vanuit Islamistisch perspectief, je ontkomt er in beide gevallen echt niet aan.
als politicus er niet aan ontkomen om 100% halal volgens sharia te leven? ik denk dat het als moslim uberhaupt welke beroep dan ook, best een uitdaging is, laat staan als politicus zijnde waar je met alles en iedereen het gesprek aan moet gaan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164732259
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

je haalt dingen door elkaar.

rekening houden met het feit dat niet iedereen jouw religieuze ideeen deelt is ook iets wat ik doe vanuit mijn religie. dat staat los van de scheiding van kerk en staat.

regeren is vanuit wetgeving dat is helder en niet ter discussie. hoe vertaalt die scheiding in de persoonlijke sfeer?
Bv dat een religie voor kan schrijven dat je homo's van het hoogste gebouw mag gooien, maar je dat niet echt doet.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_164732261
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

De randdebiel om de hoek boeit mij eigenlijk niet zoveel, ben meer geïnteresseerd in jouw conclusie, ben jij van mening dat Rutte in oorlog is met de moslims? Als je de vraagt wilt beantwoorden dan.
ik denk dat rutte in oorlog is met zijn geaardheid.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164732264
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:53 schreef Slayage het volgende:

[..]

als politicus er niet aan ontkomen om 100% halal volgens sharia te leven? ik denk dat het als moslim uberhaupt welke beroep dan ook, best een uitdaging is, laat staan als politicus zijnde waar je met alles en iedereen het gesprek aan moet gaan.
Ja goed dat jij als halalslager vervolgens naar de horen gaat na je shop dicht is, is wat anders dan dat je kunt beslissen over het lot van tientallen miljoenen mensen natuurlijk.
pi_164732266
De seculieren en kemalisten juichten het hardst in de eerste momenten van het toneelspel en nu zouden ze allemaal achter Erdogan staan? Hoe naïef :')

Dit toneelspel heeft ze doen inzien dat Erdogan idd bereid is een false flag uit te voeren. Als een leider bereid is het Turkse volk op te offeren voor eigen doeleinden, wat zou zo'n leider dan wel niet kunnen doen met een links of rechts partijtje? Begeef je in NL eens onder wat seculieren en kemalisten en hoor het verfrissende geluid dat je niet kunt horen van deze mensen in Turkije.
pi_164732278
quote:
2s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik denk dat rutte in oorlog is met zijn geaardheid.
En dan de Islam achterlijk noemen, Tofik Dibi is hem gewoon ver vooruit :7
pi_164732306
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:54 schreef Triggershot het volgende:

[..]

En dan de Islam achterlijk noemen, Tofik Dibi is hem gewoon ver vooruit :7
Dibi kwam natuurlijk ook pas uit de kast nadat hij uitgerangeerd was.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_164732325
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:54 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
De seculieren en kemalisten juichten het hardst in de eerste momenten van het toneelspel en nu zouden ze allemaal achter Erdogan staan? Hoe naïef :')

Dit toneelspel heeft ze doen inzien dat Erdogan idd bereid is een false flag uit te voeren. Als een leider bereid is het Turkse volk op te offeren voor eigen doeleinden, wat zou zo'n leider dan wel niet kunnen doen met een links of rechts partijtje? Begeef je in NL eens onder wat seculieren en kemalisten en hoor het verfrissende geluid dat je niet kunt horen van deze mensen in Turkije.
zucht

quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:25 schreef Triggershot het volgende:

[..]

En daar is dan weer waar jij de fout in gaat, je doet het wel goed en tactisch, eerlijk is eerlijk, maar er zijn tig soorten groepen in Turkije te noemen die niets met Erdogan hebben, hem de volgende seconde liever dood zien neervallen dan nog een seconde aan de macht, absoluut niet in het rijtje van 'Erdofiel' passen en nog steeds waarschuwen voor Gulen en diens vermeende dubieuze praktijken binnen de staat. Dat je een ieder tegen Gulen classificeert als 'Erdofiel' geeft eigenlijk aan hoe weinig je inhoudelijk over de diverse groepen in Turkije en diens inhoudelijke standpunten weet.
pi_164732334
quote:
1s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:55 schreef marsan het volgende:

[..]

Dibi kwam natuurlijk ook pas uit de kast nadat hij uitgerangeerd was.
Niet helemaal. hij nog nog enige tijd recht op w8geld toch?
  zondag 21 augustus 2016 @ 13:58:17 #295
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164732360
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

je haalt dingen door elkaar.

rekening houden met het feit dat niet iedereen jouw religieuze ideeen deelt is ook iets wat ik doe vanuit mijn religie. dat staat los van de scheiding van kerk en staat.

regeren is vanuit wetgeving dat is helder en niet ter discussie. hoe vertaalt die scheiding in de persoonlijke sfeer?
Een scheiding van kerk en staat is een scheiding van kerk en staat. Die hoeft zich niet te manifesteren in de persoonlijke sfeer, totdat jij met je persoonlijke sfeer de straat op gaat. Uiteindelijk ben je hoe dan ook onderdeel van een gemeenschap. Daar kan je geen harde grens in stellen. Maar als je als ouder naar de school van je kind gaat, of je bent politieman, dan heb je daar al mee te maken. Als je een islamitische slager bent, mogen dan alleen moslims klant zijn? Daar ga je al.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164732367
quote:
10s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:57 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Niet helemaal. hij nog nog enige tijd recht op w8geld toch?
Volgens mij nog net een paar weken ofzo.
Maar buiten wachtgeld om, was hij natuurlijk allang uitgerangeerd.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_164732368
Niet iedere anti-gulenist is een Erdofiel, maar elke Erdofiel is wel een anti-gulenist. Moeilijk he.
pi_164732394
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:58 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Niet iedere anti-gulenist is een Erdofiel, maar elke Erdofiel is wel een anti-gulenist. Moeilijk he.
En iedere Gulenofiel is een antisecularist en anti-Erdogan dan. Je gemaakte punt is?

quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:21 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Alleen jammer dat alleen Erdofielen dat sprookje geloven. De rest denkt liever zelf na.
Consistent ben je iig wel. :')

[ Bericht 34% gewijzigd door #ANONIEM op 21-08-2016 14:01:20 ]
pi_164732460
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:54 schreef Triggershot het volgende:

[..]

En dan de Islam achterlijk noemen, Tofik Dibi is hem gewoon ver vooruit :7
ja persoonlijk is hij hem ver vooruit, maar dibi is dan ook geen premier, wat minder zakelijke implicaties voor hem heeft
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 21 augustus 2016 @ 14:03:03 #300
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164732466
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

De randdebiel om de hoek boeit mij eigenlijk niet zoveel, ben meer geïnteresseerd in jouw conclusie, ben jij van mening dat Rutte in oorlog is met de moslims? Als je de vraagt wilt beantwoorden dan.
Nee, die mening heb ik niet. Maar de strijders van IS roepen dat wel.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164732471
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 14:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

ja persoonlijk is hij hem ver vooruit, maar dibi is dan ook geen premier, wat minder zakelijke implicaties voor hem heeft
Voor Dibi zijn het Ummah implicaties, stuk groter :7
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')