Hierquote:Op zondag 10 juli 2016 02:18 schreef agter het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
Ik had verwacht 143.60 maar het was 133,- voor 2 personen.quote:Op zondag 10 juli 2016 02:16 schreef agter het volgende:
[..]
Sorry. Ik volg je niet helemaal.
Hoeveel was de rekening en hoeveel personen?
Men was de wijn vergeten?quote:Op zondag 10 juli 2016 02:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik had verwacht 143.60 maar het was 133,- voor 2 personen.
Voor een half glas? Het was als grap bedoelt.Ik heb wel eens gegeten bij het Okura. Dan moest je nog betalen voor auto ook.quote:Op zondag 10 juli 2016 02:59 schreef RobinOok het volgende:
Nee, iets met misverstand over halve glazen enzo.
Maar goed, de prijs per glas verschilt sowieso.
Ligt meestal rond de 6,50 euro maar kan er ook net onder of boven liggen.
Weet je, daarom vind ik prijs wel belangrijk. Mijn laatste review was een simpel restaurant. In de buurt.quote:Op zondag 10 juli 2016 02:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik had verwacht 143.60 maar het was 133,- voor 2 personen.
Ja, maar ik had het toch gewoon vermeld? Menu 45 euro pp en wijn 6,70 per glas.quote:Op zondag 10 juli 2016 04:21 schreef agter het volgende:
[..]
Weet je, daarom vind ik prijs wel belangrijk. Mijn laatste review was een simpel restaurant. In de buurt.
Ook 120/130 euro of zo.
Maar met 3 volwassenen en 3 kinderen.
En dat werd wat minder ontvangen hier.
Het maakt mij niet zoveel uit: alle waar naar zijn prijs.
Maar daarom vind ik de prijs wel degelijk van belang.
Uit eten gaan is vooral duur als het middelmatig is. Gewoon eten. Anders weet je dat het meer kost.quote:Op zondag 10 juli 2016 10:01 schreef Tem het volgende:
Ik vind de prijzen alleen interessant om een indicatie te krijgen. Maar over het algemeen liggen die prijzen wel aardig bij elkaar in de buurt volgens mij. Of je gaat naar wat meer exclusieve tentjes en dan weet je dat het wat hoger ligt. Op de cent nauwkeurig is al helemaal niet interessant wat mij betreft. Daarnaast vermeld ik ook nooit de tip aangezien het persoonlijk is en nog wel eens flink kan verschillen.
Zal wel heel duur zijn. Sorry, flauw.quote:Op zondag 10 juli 2016 12:06 schreef DavetheNL het volgende:
Heeft iemand ervaring met restaurant De Saffraan in Amersfoort?
Nee, maar je kan er wel heen met de restaurantactie van ah, lijkt me het proberen waardquote:Op zondag 10 juli 2016 12:06 schreef DavetheNL het volgende:
Heeft iemand ervaring met restaurant De Saffraan in Amersfoort?
Beetje peper en zout toevoegen zou ik zeggen..quote:Op zondag 10 juli 2016 12:07 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Zal wel heel duur zijn. Sorry, flauw.
Dat was ook mijn idee. Is toch een aardige korting over een 7-gangen menu.quote:Op zondag 10 juli 2016 12:15 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Nee, maar je kan er wel heen met de restaurantactie van ah, lijkt me het proberen waard
Denk dat je wel een speciaal menu krijgt, mogelijk iets minder dure ingrediënten. Niet dat dat perse erg is, heb vaak goed gegeten bij acties van goede restaurants.quote:Op zondag 10 juli 2016 12:20 schreef DavetheNL het volgende:
[..]
Beetje peper en zout toevoegen zou ik zeggen..
[..]
Dat was ook mijn idee. Is toch een aardige korting over een 7-gangen menu.
Een keer geluncht, toen ze (geheel toevallig) net een ster hadden. Viel me toen een beetje tegen, vooral qua prijs-kwantiteit-verhouding, geloof ik. En misschien hadden ze nog een kater van het feest die dag ervoor. Maar ik vind onderin een boot eten ook niet zo gezellig.quote:Op zondag 10 juli 2016 12:06 schreef DavetheNL het volgende:
Heeft iemand ervaring met restaurant De Saffraan in Amersfoort?
Ah bedankt voor de infoquote:Op zondag 10 juli 2016 12:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Een keer geluncht, toen ze (geheel toevallig) net een ster hadden. Viel me toen een beetje tegen, vooral qua prijs-kwantiteit-verhouding, geloof ik. En misschien hadden ze nog een kater van het feest die dag ervoor. Maar ik vind onderin een boot eten ook niet zo gezellig.
Maar het was niet dusdanig slecht dat ik nooit meer zou gaan.
Oh, ik zie dat mijn laatste reactie nooit is geplaatst. Namelijk dat ze met de AH restaurantactie meedoen ik zeker zou gaan! Kan je je geen buil aan vallen en zal vast goed woren.quote:
Wat is dat?quote:Op zondag 10 juli 2016 19:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, ik zie dat mijn laatste reactie nooit is geplaatst. Namelijk dat ze met de AH restaurantactie meedoen ik zeker zou gaan! Kan je je geen buil aan vallen en zal vast goed woren.
Vorig jaar gegeten, vond het eten heerlijk, beter dan in menig tent die wel een ster hebben weten te behouden, maar ja, die boot.. Toen wij er waren was het ca 33 graden, dus lekker buiten op het dek gezeten, tot het ging onweren. Binnen was het niet prettig zo warm als het was. Ga in in het najaar ofzo nog wel eens een keer eten daar.quote:Op zondag 10 juli 2016 12:06 schreef DavetheNL het volgende:
Heeft iemand ervaring met restaurant De Saffraan in Amersfoort?
ik las cum breadquote:
A dirty mind is a joy forever...quote:
Absoluut!!! Jullie schuld!!!quote:Op maandag 11 juli 2016 15:32 schreef Isegrim het volgende:
Dat komt natuurlijk door al die viespeuken in de SC.
Ik las "cum"quote:
Dank voor je review en ziet er gewoon goed uit maar...ik ben nooit (ook niet in de USA)quote:Op maandag 11 juli 2016 11:32 schreef MCH het volgende:
Waar? Elke werkdag kijk ik braaf met het bord op schoot naar Dagelijkse Kost op Belgie 1, het kookprogramma van tv-kok Jeroen Meus. Zijn kookstudio in de binnenstad van Leuven is best een toeristentrekpleister want tijdens de tv-opnames kun je op de achtergrond in beeld komen. Op steenworp afstand van zijn studio heeft Jeroen Meus Wurst geopend, een snacktent voor hipsters waar je 'Haute Dogs' kunt eten.
Wat at je en wat vond je er van? Je kunt kiezen uit broodjes worst, broodjes worst en broodjes worst dus ik heb een broodje worst genomen. Verder heb je nog de keuze uit 3 sides maar die spraken mij niet echt aan. Ik ging voor de 'Memphis Soul', daar zit in: corn bread, coleslaw, pulled beef, würst, texas honey, sweet relish, crispy onion, jalapeños. Ondanks de naam Wurst is de bite van de wurst niet knapperig zoals een Duitse braadworst maar elegant zacht. De vullingen waren ook lekker, vooral de pulled beef. Net als het brood. Moet wel zeggen dat je de pulled beef pas echt goed proeft als je er wat los van eet. Jammer dat hij zo op was, kon er a la Iwanius nog wel 3 van op.
Kosten? Nu gaat iedereen weer vallen over de prijs maar deze haute dog kost 10 euro. Dat is natuurlijk een belachelijke prijs maar ik geniet altijd erg van de shows van Jeroen Meus dus als fanboy had ik het er zeer zeker voor over. Maar dan ook 1 keer. Als toetje zijn we nog even bij z'n studio gaan kijken. Toch leuk om dat eens van de andere kant te zien. Ze filmen normaal dus richting de straatkant, nu kon ik vanaf de straatkant een blik in de studio werpen.
Cijfer? 7.5. Geen 8 of 9 vanwege de prijs en de geringe maagvulling (Ja, dit Hollandse fenomeen is voor mij belangrijk )
Ja, sorry. Zal het nooit meer doen.quote:Op maandag 11 juli 2016 16:23 schreef MCH het volgende:
Ik ga nog eens een review schrijven als de enige reactie een afrukbroodje is van een 50-jarige ouwe taart.
Lijkt mij nogal iets. Varkensoor.quote:Op maandag 11 juli 2016 21:58 schreef sirdanilot het volgende:
Waar?
Winston & Weiwei
Stationsweg 53, 2515 BJ Den Haag
Wanneer?
vrijdag
Wat at je?
Varkensoortjes pikant
Bapao varken
Impressie?
Klein Chinees (ook suri-chinese gerechten) eethuisje in Den Haag waar de lokale Chinese bevolking vaak komt eten. Ik was eerst de enige niet-aziaat daarbinnen. Later kwamen er echter een paar echte Hagenezen afhalen, er komt dus van alles wat. Verwacht geen luxe restaurant ambiance maar gewoon een leuk lokaal eethuisje, netjes maar niet fancy. Je kunt er binnen eten of gewoon afhalen.
Varkensoortjes waren heerlijk, lekker gamy en krokant vanwege het kraakbeen maar het 'vlees' lekker zacht/chewy, dus precies de goede structuur zeker voor in aziatische gerechten. Smaak was serieus pittig, dus als je daar niet zo goed tegen kan niet de pittige bestellen. En als je van super extreem pittig houdt gooi je er gewoon wat suri sambal die op tafel staat of Chinese hot oil overheen !
Bapao had ik besteld omdat ik toch wat meer honger had en dat is vooral brood, maar de weinige vulling erin is lekker. Ik vond het lekker om het in de saus van de oortjes te dopen, haha.
Alleen maar twee snackjes gegeten dus (bij mekaar toch best wel vullend) maar ik kan me voorstellen dat je hier prima een casual diner kunt houden met wat vrienden als iedereen een lekker chinees gerecht bestelt.
Varkensoortjes mogen wel iets vriendelijker geprijsd, 6,50 voor slachtafval is wat veel .De bapaotjes zijn echter juist weer heel vriendelijk geprijsd à 2,50, dus als je al honger had bestel je die en dan komt dat wel goed. Ze hebben een enorme menukaart dus nog genoeg om te proberen.
Bediening gewoon no-nonsense, niet onvriendelijk niet speciaal super vriendelijk of zo. Als blanke zijnde gaven ze mij natuurlijk westers bestek, haha.
[ afbeelding ]
Kosten?
11,50 inclusief een biertje (tsingtao natuurlijk).
Cijfer?
7,5
Leuk als je in de buurt woont/bent (dat laatste was ik) en wat casual wil eten of eventueel afhalen. Wil je echt uit eten gaan dan zijn er genoeg andere plekken waar dat kan. Ook op loopafstand van Hollands Spoor en vanaf het centrum van Den Haag (maar wel duidelijk daar buiten, in een woonwijk).
Zitten in deze wijk ook heel veel Indo eettentjes/warungs, misschien ook leuk om eens te proberen als ik daar weer eens in de buurt moet wezen.
Vind persoonlijk surinezen vaak lekkerder dan indonezen, maar goed dat ben ik dan misschien. Deze surinees is meer Chinees dan Suri heb ik het idee ook.
Dat is bij meerder gerechten zo. Waarom staat het er niet meer op?quote:Op maandag 11 juli 2016 23:06 schreef RobinOok het volgende:
Lekker, varkensoren. Je moet gewoon even vergeten dat het varkensoren zijn. Goed klaargemaakt echt lekker. En de varkensoorterrine bij SanSan was superlekker. Die zou ik iedereen durven aanbevelen. Maar ja, niet meer op de kaart.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/varkensoren/
Ja, Isegrim! Ik wil dat ook wel eens proberenquote:Op maandag 11 juli 2016 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Teveel werk? Was een special? Geen idee.
Isegrim, ga eens zeggen dat ze het in augustus op de kaart moeten zetten.
En liang pi wil ik ook! Of anders koude kwal.
Ik vond aan de kwal bij SanSan niet erg veel smaak zitten.quote:
Joh!quote:Op dinsdag 12 juli 2016 00:06 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik vond aan de kwal bij SanSan niet erg veel smaak zitten.
deze zijn niet gezouten en nirt gedroogd. Gewoon gekookte en gekruideoortjes. Lekkerder dusquote:Op maandag 11 juli 2016 23:10 schreef FutureFairytale het volgende:
In Valencia vorig jaar gegeten. Leek wel spek waar je iets te lang op moest kauwen. Gedroogd en vond het te zout (en dat zegt wat, ben echt gek op zout).
Werd mij aan geraden door een chinese vriendin van een vriend (of zoiets).quote:Op maandag 11 juli 2016 23:06 schreef RobinOok het volgende:
Lekker, varkensoren. Je moet gewoon even vergeten dat het varkensoren zijn. Goed klaargemaakt echt lekker. En de varkensoorterrine bij SanSan was superlekker. Die zou ik iedereen durven aanbevelen. Maar ja, niet meer op de kaart.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/varkensoren/
Ach zien er prima uit, voor een keertje kan je dat inderdaad prima proberen. Heb ook wel eens 8 betaald op een foodfestival.quote:Op maandag 11 juli 2016 11:32 schreef MCH het volgende:
Waar? Elke werkdag kijk ik braaf met het bord op schoot naar Dagelijkse Kost op Belgie 1, het kookprogramma van tv-kok Jeroen Meus. Zijn kookstudio in de binnenstad van Leuven is best een toeristentrekpleister want tijdens de tv-opnames kun je op de achtergrond in beeld komen. Op steenworp afstand van zijn studio heeft Jeroen Meus Wurst geopend, een snacktent voor hipsters waar je 'Haute Dogs' kunt eten.
Wat at je en wat vond je er van? Je kunt kiezen uit broodjes worst, broodjes worst en broodjes worst dus ik heb een broodje worst genomen. Verder heb je nog de keuze uit 3 sides maar die spraken mij niet echt aan. Ik ging voor de 'Memphis Soul', daar zit in: corn bread, coleslaw, pulled beef, würst, texas honey, sweet relish, crispy onion, jalapeños. Ondanks de naam Wurst is de bite van de wurst niet knapperig zoals een Duitse braadworst maar elegant zacht. De vullingen waren ook lekker, vooral de pulled beef. Net als het brood. Moet wel zeggen dat je de pulled beef pas echt goed proeft als je er wat los van eet. Jammer dat hij zo op was, kon er a la Iwanius nog wel 3 van op.
Kosten? Nu gaat iedereen weer vallen over de prijs maar deze haute dog kost 10 euro. Dat is natuurlijk een belachelijke prijs maar ik geniet altijd erg van de shows van Jeroen Meus dus als fanboy had ik het er zeer zeker voor over. Maar dan ook 1 keer. Als toetje zijn we nog even bij z'n studio gaan kijken. Toch leuk om dat eens van de andere kant te zien. Ze filmen normaal dus richting de straatkant, nu kon ik vanaf de straatkant een blik in de studio werpen.
Cijfer? 7.5. Geen 8 of 9 vanwege de prijs en de geringe maagvulling (Ja, dit Hollandse fenomeen is voor mij belangrijk )
[ afbeelding ]
Oh nee, het zit nog een straatje daarvoor. Meer richting de Albert Heijn.quote:Op dinsdag 12 juli 2016 21:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik bedoel, daar binnen in dat omgebouwde handelsgebouw, of wat is het?
We komen daarvecht bijna nooit, omdat et iets deprimerends heeft.
Maar voor een hapje eten lijkt me dat Roffa wel wat.
Ik snap je 9 niet helemaal.quote:
De smaken waren leuk en verrassend, de opmaak was leuk, de porties waren ruim en goed, de bediening was erg netjes (zelfs bijpassende wijn mag je eerst proeven voordat je een echt glas krijgt, en dat waren ruime proefslokken). De namen van de gerechten vind ik ook wat sneu, maar goed.quote:Op woensdag 13 juli 2016 13:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik snap je 9 niet helemaal.
Je hebt twijfels over de wasabi, te zout, 1 stukje dunne ciabatta voor 2 personen, procureur dat naar Cha Sieuw smaakt, aardappel-toffee veel te waterig?
Tuurlijk niet. Ik maak het ook wel eens mee dat ze een wijntje voor je uitkiezen en met de fles aankomen zodat je eerst kun proeven. Als het dan niet jouw smaak is, dan krijg je iets anders. Leuk juist. Heb wel eens meegemaakt, bij Zinc bijvoorbeeld dat ze met 3 flessen aan komen zetten. Kun je er 3 proeven en 1tje kiezen. Gezellig toch?quote:Op donderdag 14 juli 2016 16:02 schreef MutedFaith het volgende:
Wijn proeven heeft alleen nu en zin als t een nieuw geopende fles is. Anders is t een pure gimmick en voegt t niks toe.
Wat voor camera deed je dat ook alweer mee? Echt prachtig. Maar als je gaat "pixel peepen" dan is het eigenlijk niet zo best. Een bewijs dat het niet om de megapixels gaat.quote:
ziet er goed uit! spag alle vongole is wel 1 van mijn favorieten, en ook de anatra/eend is erg lekker.quote:Op zaterdag 16 juli 2016 09:54 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Spaghettata Rotterdam
Waar?
Spaghettata in Rotterdam
Wanneer?
Van de week
Wat at je?
Insalata di Spinaci e Cicoria ¤ 11,-
Salade van spinazie, witlof, topinamboer, parmezaan en truffel
Tonno al Salmoriglio ¤ 12,-
Verse tonijn van de grill met salmoriglio
Spaghetti alle Vongole ¤ 14,50 (klein)
Tapijtschelpen, knoflook, tomaat en peperoncino
Pappardelle sull’Anatra ¤ 17,50 (groot)
Gekonfijte eend, boter, salie en parmezaan
1 Fles Montepulciano d’Abruzzo, Abruzze ¤ 24,25
Impressie?
Kutakoestiek, maar toch gezellig. Eten is altijd hetzelfde. Lekker als je er zin in hebt en soms heb ik er zin in.
Cijfer?
8
Dat je gaat inzoomen om het detail te bekijken. Maar het is duidelijk dat deze camera de essentie der dingen zeer goed kan weergeven ondanks dat gebrek aan megapixels. Het zijn uitstekende foto's m.i. Een vaste hand, dat is zeer belangrijk.quote:
Ziet er zeker leuk uit, maar 4 uur is inderdaad wel erg lang, en Cava van 7,50 per glas . Toch vind ik de gerechten wel goed klinken en de moeite waard om te proeven!quote:Op zondag 17 juli 2016 12:08 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Viergangenmenu bij Restaurant Monarh in Tilburg (<= klikken voor uitgebreider verslag)
Beetje een mixed feelings, omdat het zo achterlijk lang duurde (4 uur!), ik twee wegzakkende bejaarden voor me had die met het half uur grumpier werden en de wijn natuurlijk ook gewoon opraakt als het 4 uur moet duren. Maar je gaat ze toch niet belonen met nog maar een fles open trekken. Moest ook nog een keer naar huis rijden.
Afijn, het eten was erg lekker. (op de rare rund-geitenkaas-gember combinatie in het hoofdgerecht na) Met liefde en zorg bereid, leuk om 3 amuses te krijgen ook. Bediening jong en vriendelijk, ook al voelden we ons nogal genegeerd op het laatst. Ik denk dat we nog wel eens gaan, maar dan van tevoren aangeven dat we maar 2 uur de tijd hebben en anders geen 4 gangen blieven.
Zover ik het lees was er 1 iemand voor mij die het lang vond...quote:Op zondag 17 juli 2016 20:29 schreef RobinOok het volgende:
Nope.
En je bent vandaag de eerste die 4 uur best okay vindt voor 4 gangen. Verder alleen reacties van mensen die 4 uur ook belachelijk vinden.
Ja, sorry, dat was elders op facebook en gister in de slowchat enzo.quote:Op zondag 17 juli 2016 20:36 schreef Blik het volgende:
[..]
Zover ik het lees was er 1 iemand voor mij die het lang vond...
Ben benieuwd naar jouw eet ervaring. Laat maar komen.quote:Op vrijdag 15 juli 2016 15:21 schreef habitue het volgende:
Gisteren bij die "bolle" gegeten.
Zal dit weekend even een verslagje posten met foto's. Maar ik snap wel dat Iwanius daar zo vaak komt.
Mjah...ziet er wel oké uit.quote:Op zaterdag 16 juli 2016 09:54 schreef RobinOok het volgende:
[ link | ]
Spaghettata Rotterdam
Waar?
Spaghettata in Rotterdam
Wanneer?
Van de week
Wat at je?
Insalata di Spinaci e Cicoria ¤ 11,-
Salade van spinazie, witlof, topinamboer, parmezaan en truffel
Tonno al Salmoriglio ¤ 12,-
Verse tonijn van de grill met salmoriglio
Spaghetti alle Vongole ¤ 14,50 (klein)
Tapijtschelpen, knoflook, tomaat en peperoncino
Pappardelle sull’Anatra ¤ 17,50 (groot)
Gekonfijte eend, boter, salie en parmezaan
1 Fles Montepulciano d’Abruzzo, Abruzze ¤ 24,25
Impressie?
Kutakoestiek, maar toch gezellig. Eten is altijd hetzelfde. Lekker als je er zin in hebt en soms heb ik er zin in.
Cijfer?
8
Ziet er goed uit. Beetje Jonge de Jong meets Francois Geurds combo Noted! Alleen 4 uur zitten voor je eten met zulke lange tussenpozen waardoor de drank sneller op is dan dat een gerecht wordt uitgeserveerd, gaat er bij mij niet in.quote:Op zondag 17 juli 2016 12:08 schreef RobinOok het volgende:
[ link |
Viergangenmenu bij Restaurant Monarh in Tilburg (<= klikken voor uitgebreider verslag)
Beetje een mixed feelings, omdat het zo achterlijk lang duurde (4 uur!), ik twee wegzakkende bejaarden voor me had die met het half uur grumpier werden en de wijn natuurlijk ook gewoon opraakt als het 4 uur moet duren. Maar je gaat ze toch niet belonen met nog maar een fles open trekken. Moest ook nog een keer naar huis rijden.
Afijn, het eten was erg lekker. (op de rare rund-geitenkaas-gember combinatie in het hoofdgerecht na) Met liefde en zorg bereid, leuk om 3 amuses te krijgen ook. Bediening jong en vriendelijk, ook al voelden we ons nogal genegeerd op het laatst. Ik denk dat we nog wel eens gaan, maar dan van tevoren aangeven dat we maar 2 uur de tijd hebben en anders geen 4 gangen blieven.
Ik weet niet hoe jullie dat doen, maar ik vraag dan gewoon of het tempo omhoog dan wel omlaag mag hoor.quote:Op maandag 18 juli 2016 12:49 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ziet er goed uit. Beetje Jonge de Jong meets Francois Geurds combo Noted! Alleen 4 uur zitten voor je eten met zulke lange tussenpozen waardoor de drank sneller op is dan dat een gerecht wordt uitgeserveerd, gaat er bij mij niet in.
Je kunt het inderdaad zelf wel een beetje sturen door er naar te vragen.quote:Op dinsdag 19 juli 2016 13:20 schreef Gripper het volgende:
Ik weet niet hoe jullie dat doen, maar ik vraag dan gewoon of het tempo omhoog dan wel omlaag mag hoor.
Bij veel restaurants komen gang 1 & 2 me altijd te snel achter elkaar, en dan vraag ik vaak of het vanaf nu wat langzamer mag. Dan heb je toch alvast het bodempje erin, en kun je rustig genieten van gang 3,4,etc...
Waarom maak je een macaron als je niet weet waar het naar smaakt?quote:Op donderdag 21 juli 2016 22:54 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet het niet, kon de vinger er niet op leggen. Nou ja, naar amandel uiteraard en suiker. Maar waar die kleur vandaan kwam, geen idee. Ze waren extreem taaiig, maar dat vond ik dus wel lekker.
Maar vond je het nou lekker of niet?quote:Op zaterdag 23 juli 2016 18:55 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk dat de kok wel weet waar het naar smaakt. :-)
quote:Op donderdag 21 juli 2016 22:32 schreef RobinOok het volgende:
Ik vond de bloedworst macarons enigzins belachelijk, maar wel erg lekker!
Ok.quote:Op zaterdag 23 juli 2016 19:02 schreef RobinOok het volgende:
Ja, absoluut. Verrassend lekker. En dat schreef ik ook :
[..]
ben ik eigenlijk ook wel heel benieuwd naar! In Spanje een paar keer Morcilla - Arroz ( bloedworst met rijst gehad) en vond dat ook erg lekker, maar moeilijk te plaatsen qua smaak.quote:Op zaterdag 23 juli 2016 19:02 schreef RobinOok het volgende:
Ja, absoluut. Verrassend lekker. En dat schreef ik ook :
[..]
Dan is dit voorgerechtje niks van mij voor jou (!), want het is Drentse bloedworst, dus daar zit extra veel kruidnagel in. Lekker!!!quote:Op zaterdag 23 juli 2016 19:06 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb een hekel aan bloedworst omdat ik niet van kruidnagel houdt.
LOL!quote:Op zaterdag 23 juli 2016 19:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan is dit voorgerechtje niks van mij, want het is Drentse bloedworst, dus daar zit extra veel kruidnagel in. Lekker!!!
En zo hebben we allemaal onze voorkeuren op eet gebied en dat is maar goed ook.quote:Op zaterdag 23 juli 2016 19:09 schreef RobinOok het volgende:
Dan is dit voorgerechtje niks van mij voor jou (!), want het is Drentse bloedworst, dus daar zit extra veel kruidnagel in. Lekker!!!
Grappig dat ze de kaart in een maand helemaal om hebben gegooid. Ik was er de dag voor ze met vakantie gingen.quote:Op zondag 31 juli 2016 02:27 schreef golfer het volgende:
Waar: restaurant Ratatouille * in Haarlem.
Wanneer: 30 juli 2016
Wat:
Al eerder waren we bij dit met 1 Michelinster onderscheiden restaurant op bezoek geweest, toen was het nog gevestigd aan de Lange Veerstraat. Sinds enige tijd zijn ze verhuisd naar een ruimere en mooiere locatie aan het Spaarne in het pand waar eerder ook Lambermons en Vis&Ko hebben gezeten. Nog steeds 1 Michelinster en nog steeds wil chef Joshua Jaring het eten op hoog niveau toegankelijk en betaalbaar houden.
Wij besloten allebei te gaan voor een 4-gangenmenu, maar dit keer vond Bluezz de omschrijving van de gerechten van het vegetarische menu dusdanig lekker klinken dat zij daarvoor koos.
Nadat we begonnen met een glas Fellines Jourdan, Sauvignon Blanc, volgde al snel een aantal amuses. Voor B. waren die ook helemaal vegetarisch gemaakt.
Een macaron met daar tussenin een speciale kaas (naam vergeten) voor ons beiden.
[ afbeelding ]
Daarna voor ons een oubliehoorntje van biet, met voor B. daarin kersenmousse en voor mij daarin ganzenlever met daarbij voor B. een gazpacho en voor mij een ceviche van tonijn:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Uiteraard kwam er ook lekker zelfgemaakt brood op tafel. Bij het daarop volgende voorgerecht dronken we een glas Italiaanse Langhe Chardonnay van de gebroeders Crasso uit 2015.
Voorgerechten:
Bluezz haar voorgerecht bestond uit panna cotta van bloemkool met rood hoorntjeswier, tempura, codium (een soort zeewier) ,gerookte amandel en daar werd ter plekke wat zomertruffel op geschaafd:
[ afbeelding ]
Voor mij was er de terrine van ganzenlever met boerderijkip, diverse balsamico's, cassia-appelcrème, lulo (een apart Zuid-Amerikaans bloemetje), vijg en hazelnoot:
[ afbeelding ]
Beide voorgerechten waren heerlijk!
Tussengerecht:
Het vegetarische tussengerecht van Bluezz bestond uit een pasta gemaakt van koolraap, gepofte paprika en basilicum (3 kleuren) met daarbij gefrituurde kappertjes een saus van taleggiokaas:
[ afbeelding ]
Voor mij als tussengerecht geroosterde coquilles met kroepoek, knolselderij, gemalen pistache, uitgebakken Italiaanse ham, yuzu en een saus van fenegriek:
[ afbeelding ]
Alweer allemaal erg lekker!
Hoofdgerechten:
B. haar vegetarische hoofdgerecht bestond uit de naam van het restaurant, ratatouille met gnocchi van Opperdoezer rondes, schuim van Parmezaanse kaas en basilicumolie:
[ afbeelding ]
B. dronk daarbij een Spaanse rode wijn, Paraje Tornel uit 2012. Ik hield het bij de chardonnay.
Ik had gekozen voor een gerecht dat niet op de kaart stond, op de huid gebakken wilde zeebaars met daarbij een groene aspergepunt en een klein stukje courgette met een beurre blanc-saus:
[ afbeelding ]
Enige kleine minpuntje van de avond. Als hoofdgerecht echt minimaal. Smaak was prima, maar iets van garnituur daarbij was wel gewenst geweest. Dit was wel erg weinig op een bord.
Desserts:
Bluezz kreeg een Crèma Catalana met vanille, sinaasappel, een sorbet van lulo ,en een mousse van itakuja chocolade:
[ afbeelding ]
Ik sloot de maaltijd af met een kersentoetje, bestaande uit (uiteraard) kersen, pistache, witte chocolade en een sorbet van vlierbloesem:
[ afbeelding ]
Alles was heerlijk van smaak en prachtig opgemaakt. Voor Bluezz was het zelfs de beste vegetarische maaltijd die ze ooit gegeten had.
Bediening deskundig en vriendelijk, zonder al te formeel te worden. Joshua's streven om het laagdrempelig en betaalbaar te houden is volledig geslaagd. De Michelinster en het terugkomen waard!
Kosten, inclusief drank voor 2 personen: 135 euro
Prijs kwaliteit: 9/10
Volgens mij wisselen ze elke 2 of 3 maanden van kaart.quote:Op zondag 31 juli 2016 14:18 schreef Godtje het volgende:
Grappig dat ze de kaart in een maand helemaal om hebben gegooid. Ik was er de dag voor ze met vakantie gingen.
Die vakantie hebben de kennelijk weer goed gebruikt om de kaart te vernieuwen.
En als niemand van FOK! er heen gaat om het eens uit te testen dan doe ik het maar weer.quote:Op zaterdag 30 juli 2016 05:42 schreef Iwanius het volgende:
[knip]
Btw:
Cornelis Rotterdam is geopend met Herman's rechterhand voor vele jaren IJsbrand & en goed vrind Karim,een zeer getalenteerde Marokkaanse chef-kok die intussen het gezegde 12 ambachten en 13 ongelukken gestalte heeft gegeven.( altijd iets te mondig geweest naar de hand die hem voederde - werkgever- maar zijn vakkennis is ongeëvenaard!)
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
quote:Op maandag 1 augustus 2016 13:14 schreef golfer het volgende:Dat kwam voor een deel ook wel door vijf verschillende soorten sake erbijSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vijf gangen + twee amuses en misosoep is per persoon EUR 56,-Let me see you stripped down to the bone
Ik ben benieuwd of Yamaha in navolging van Okura ook eens door Michelin wordt beoordeeld voor een ster...quote:Op maandag 1 augustus 2016 13:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Met Minilot nogmaals bij Yama geweest. Nadat we in mei met zijn drieën geweest zijn, zijn we toch wel erg verliefd op de keuken van Yama Isegrim vond't niet helemaal haar ding, dus die mocht thuisblijven
Waar?
Yama Japanese Cuisine - Rotterdam
[knip]
Hoorde dat restaurants geld aan IENS betalen voor het verwijderen van negatieve recensies. De vriendjes van IENS krijgen sowieso een voorkeursbehandeling.quote:Op woensdag 3 augustus 2016 17:18 schreef Iwanius het volgende:
Succes met het plaatsen op IENS. Er zullen ongetwijfeld zoals in het verleden wel weer redenen zijn dat OF je recensie wordt niet geplaatst OF je moet het aanpassen omdat het naar de mening van IENS niet conform hun huisregels is.
Iwanius schreef er eerder een stukje over onder de titel: IENS/ Dichtbij, De Buik van...en aanverwante recensie sites zijn verre van onafhankelijk & eerlijk!
Sinne van mijn oude buren raad ik altijd aan.quote:Op woensdag 3 augustus 2016 15:39 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Waar?
Volgende keer dan maar naar Sinne. Als mensen nog aanraders hebben (in Amsterdam) in dit segment hoor ik het graag!
Dit is echt wel het lelijkste opgemaakte bord sinds lange tijd. Wat onaantrekkelijk.quote:Op zondag 7 augustus 2016 13:34 schreef mytec het volgende:
Nog een verzameling van restaurant/eettentjes van de laatste weken. De foto's zijn niet allemaal even goed helaas.
Als hoofdgerecht kabeljauw met wat groenten, zoals te zien is op de foto lag er eigenlijk maar weinig kabeljauw, dat door het bos van de groenten niet meer te zien was. Smaakte, maar niet bijzonder lekker. Daarnaast nog salade en wat patatjes erbij waar niks op aan te merken was.
[
Beetje zoals de plaatselijke snackbar het zou doen. Geen gezicht.quote:Op zondag 7 augustus 2016 14:28 schreef Godtje het volgende:
Dit is echt wel het lelijkste opgemaakte bord sinds lange tijd. Wat onaantrekkelijk.
Eigenlijk niet opgemaakt maar er gewoon opgeflikkerd.
Wouden is prima Nederlands ;-) Kan me trouwens niet herinneren dat ik die uitspraak ooit eerder heb gehoord. Voor het hoofdgerecht is wouden zijn bossen wel van toepassing, zag er inderdaad niet uit en ik kon eerst de vis niet eens vinden.quote:
Dat was wel heel minimalistisch. 1 groene asperge op een vrijwel leeg bord.quote:asperge uit de houtoven met walnotenprutje en Comté kaas.
Polenta kán heel lekker zijn hoor, wij maken het met kaas en kruiden en bouillon, snijden er blokken van en bakken. Gewoon puur alleen de pap is natuurlijk niks aan nee.quote:Op zondag 7 augustus 2016 22:51 schreef RobinOok het volgende:
Eensch. Die polenta was net zo minimalistisch.
Maar daarbij was ik blij dat het minimaal was. Polenta is yuk. Ook al was deze best aardig, meer dan een paar hapjes moet je niet doen.
Iwania?quote:Op maandag 8 augustus 2016 00:39 schreef RobinOok het volgende:
Zet alles tegelijk op tafel en ik eet veel meer.
Grappig. Ik gaf het een onvoldoende in juli jl.quote:Op zondag 7 augustus 2016 20:06 schreef RobinOok het volgende:
Na jaren weer eens naar Lux geweest. En dat is wel bevallen. Kleeeein beetje het gevoel van kleren van de Keizer enzo, maar ja, dat is Italiaans nu eenmaal: simpel en een ietsiepietsie saai.
Evengoed vond ik het lekker en vooral leuk. Het tempo zat er op verzoek ook lekker in, dus we gaan vast nog wel eens terug.
Restaurant Lux in Rotterdam
* groenten uit de houtoven
* asperge uit de houtoven met walnotenprutje en Comté kaas.
* mosselen, doperweten, pancetto, knoflook
* witte polenta met tuinboontjes en Parmezaanse kaas
* spaghetti met geschaafd tonijnhart en een warme dooier.
* gestoofde octopus met gegrillde spitskool en geraspte mierikswortel
* bavette met aardappel en meiknolletjes.
Waar: Restaurant Lux op de 's Gravendijkwal in Rotterdam.
Prijs :40 euro voor 7 gangen + 24 euro voor 4 glazen wijn.
Cijfer: 7,6
Gewaagd blauw nog wel! Blauw schijnt je eetlust juist te bederven. Het ziet er allemaal nochtans heerlijk uitquote:
Gelezen in psychologiemagazine zekerquote:Op maandag 8 augustus 2016 12:57 schreef Isabeau het volgende:
Blauw schijnt je eetlust juist te bederven.
Nee, in idiote rijtjes met dieettips 'Eet van een blauw bord, dan eet je minder'. Dat typequote:
Nog erger Heerlijk!quote:Op maandag 8 augustus 2016 13:13 schreef Isabeau het volgende:
Nee, in idiote rijtjes met dieettips 'Eet van een blauw bord, dan eet je minder'. Dat type
Was dat bij het kalf weer hetzelfde bloemkoolgerechtje?quote:Op maandag 8 augustus 2016 12:20 schreef anndb het volgende:
Gerechtje met bloemkool, deze vond ik eigenlijk het minste van allemaal
Onglet van kalf met mousse van ganzenlever
Scherp!!quote:Op maandag 8 augustus 2016 14:12 schreef Myraela het volgende:
[..]
Was dat bij het kalf weer hetzelfde bloemkoolgerechtje?
Niemand die het weet.quote:Op maandag 8 augustus 2016 12:41 schreef Bluezz het volgende:
Ik zou blij zijn met zo'n diner
Wat is onglet van kalf? Waar zit je onglet?
En koriandersorbet lijkt me erg lekker.
Volgens Mr. Googlequote:
Je bent goed. Het verhaal.quote:Op maandag 8 augustus 2016 15:47 schreef anndb het volgende:
[..]
Volgens Mr. Google
De onglet wordt ook wel de "beenhouwersbiefstuk" genoemd, omdat de slager het vroeger vaak voor zichzelf hield. Het is immers een stuk vlees dat er niet zo aantrekkelijk uitziet, en dus niet mooi presenteert in een koeltoog. Maar als je het goed klaarmaakt (en dat doe je zoals je een stuk rosbief zou klaarmaken), heb je er een erg smakelijk en mals stuk vlees aan.
Maar waar komt onglet dan precies vandaan? Onglet hangt aan een dunne pees in de buikholte van het rund. Een koe van een halve ton sleept al snel een onglet van 1,2 tot 1,3 kilogram met zich mee. Het is een spier die weinig werkt, waardoor het vlees erg mals is.
Zonde. Maar al met al ziet het er toch wel als een erg lekker dinertje uit.quote:Op maandag 8 augustus 2016 15:26 schreef anndb het volgende:
Ja helaas wel.... Dus daarbij dat maar overgeslagen toen
Ja had er eigenlijk wel een beetje genoeg van. Maar dat was ook het enige. Was beetje korrelig en echt bloemkool achtig. Natuurlijk te verwachten bij een gerechtje van bloemkool maar vond daar nou niet echt een speciale smaak aan zitten. Vooral gezien ik al eerder zo'n gerecht had geproefd. Andere gerechtjes waren trouwens super, vooral de amuse van varkenskop (helaas niet op de foto) viel me super goed mee en was echt erg lekker. Rest was uiteraard ook goed, maar als ik zoiets normaal op de kaart zou zien staan zou ik het niet bestellen en dat was eigenlijk het beste.quote:Op maandag 8 augustus 2016 15:55 schreef Myraela het volgende:
[..]
Zonde. Maar al met al ziet het er toch wel als een erg lekker dinertje uit.
Leuk dat het jou beviel want daar gaat het in de basis om. Mij lijkt het niets. Beetje een restaurant Fritzgerald Rotterdam gevoel.quote:Op maandag 8 augustus 2016 12:20 schreef anndb het volgende:
Afgelopen Zaterdag bij De Godevaart gegeten in Antwerpen. Was goed bevallen
[knip]
Waar: Godevaart in Antwerpen
Prijs: c.a. 600 euro met 4 personen.
Cijfer: 8,5
De moeite waard om nog eens te bezoeken. Lekker zitten in de tuin, binnen was ook erg verzorgd. Goede en lekkere gerechtjes, niet allemaal super vernieuwend maar wel allemaal lekker bereid en goed op smaak. Was ook zeker voldoende, zou er nog wel eens terug keren als ik in de buurt ben en wat zoek om te eten.
Ik heb de rest van het topic nu niet doorgelezen (en kan het me ook niet herinneren gelezen te hebben), maar staat FG nou in dit rijtje? Hoe is het weer goedgekomen?quote:Kortom restaurant Fred,FG,IDW,Wijnbar Jansen krijgen nog meer gezelschap als horeca-gelegenheden die ik in de ban heb gedaan.
Duidelijk. Dank voor je antwoord. Was oprecht verbaasd FG in dit lijstje te zien staan, vandaar.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 10:43 schreef Iwanius het volgende:
Nee, FG stond niet meer in het rijtje en het kwam toen goed omdat wij elkaar na een hele lange tijd bij een evenement van een gezamenlijke vriend tegenkwamen en hij aan mij vroeg of hij mij apart kon spreken en wat dus over mijn afwezigheid ging. Wij hebben zo wat het hele 'feest' gemist omdat wij ergens afgelegen toen een uur of 2 met elkaar hebben zitten praten over alles wat ons beiden dwars zat, en wat uiteindelijk resulteerde in mijn terugkeer.
quote:Op zondag 14 augustus 2016 10:19 schreef MutedFaith het volgende:
Een quenelle van biologische eendenlever, op een spiegel van hazelnoot met een gelei van granny smith appels en een saus van vanille en vlierbloesem.
Ermagehrd. De eendenlever. Zacht, romig, smaakvol. Als ik niet nog 6 gangen moest had ik 't met een gerust hart nog een keer uitgevraagd. De combinatie met de hazelnoot kende ik niet maar was echt "to die for".
Dat klinkt raar, een aperitief bij je friandises drinken.quote:Afgesloten met koffie en friandises.
Van linksonder met de klok mee:
- Suikerklontjes-achtige (qua structuur) snoepjes van bergamot en munt
- Tumtum van vlierbloesem
- nougat met cranberries en pistache
- een sinaasappel botercreme
- caramelsnoepjes (denk: werther's original, maar dan zelfgemaakt)
Niet te zoet, grappige dingetjes. Leuke smaken.
Daarbij dronk ik als aperitief een glas huischampagne en verder alleen bruisend water, want ik was de bob.
Ik vind het wel ietsiepietsie "te lang", maar kan me voorstellen in gezelschap te zijn waarmee het juist "lekker lang" is.quote:We waren rond 7 uur binnen en hebben tot kwart voor 2 aan tafel gezeten, maar we hadden geen moment het idee dat het te lang duurde of we moesten wachten. Personeel was vriendelijk, maar toegankelijk.
Kosten?
Het menu dat wij namen was het 'jubileummenu'. Ze serveren elk jaar in augustus/september een 8 gangen menu om te vieren dat ze alweer een jaar extra bestaan. Kostte 49 euro pp. Wijn kost net geen 7 euro per glas.
Nu wel. Iets met mobielquote:Op zondag 14 augustus 2016 11:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet. Sukkel.
Nu een spatie voor de jpg
Restaurant Infini in Wahlwiller, een dorpje in de buurt van Valkenburg, Zuid-Limburg.= Check en in de agenda voor wanneer ik die kant uitga. Dank voor je uitstekende recensie MUF. En vereert naar je subtiele verwijzing...quote:Op zondag 14 augustus 2016 13:34 schreef golfer het volgende:
Ziet er allemaal prima uit en zeer betaalbaar voor een 8 gangenmenu.
thanks! Ik ga binnenkort bij Konbu eten. Louix de zoveelste ben ik een tijd geleden geweest met zo'n restaurant-actie en dat viel me toen ook tegen.quote:Op zondag 7 augustus 2016 13:34 schreef mytec het volgende:
Nog een verzameling van restaurant/eettentjes van de laatste weken. De foto's zijn niet allemaal even goed helaas.
Waar:
Konbu Streetfood -OOSTERSTRAAT 10, 9711 NT
Groningen,
Wanneer: 1 Juli
Wat at je:
[ afbeelding ]
Gekozen voor de Konbu special ramen en ik moet zeggen die beviel erg goed. Erg smaakvol en ging er prima in. In tegenstelling tot de flessen wijn die door deze topics gaan heb ik bij deze schotel twee biertjes genuttigd, een Sapporo (japan) en een Saigon (vietnam).
Naast Ramen en Pho zijn er nog meerdere kleinere gerechtjes beschikbaar die ik een volgende keer zeker ga proberen.
Verdict:
Vrij nieuw asian streetfood restaurant met een heerlijk relaxte sfeer, waren met een internationaal gezelschap en het was er prima vertoeven. Erg vriendelijk, en zeker de moeite waard om terug te keren.
Waar: Louis XV, Oude Kijk in Het Jatstraat 47, 9712 EC Groningen
Wanneer: 4 Augustus
Wat at je: Het dagmenu, voor een prima prijs, vraag me niet hoeveel wat ik heb niet betaald.
Als amuse kregen wij een mousse van pompoen met een gelei en spek. Zeer smaakvol, al was de spek wat taai. [ afbeelding ]
Als voorgerecht hadden we een proeverij van 4 gerechtjes
[ afbeelding ]
Van links naar rechts: Erg smaakvol bonbon van rund, kroketje met pompoen vulling, bonbon van geconfijte eend, en rechts een zalm tartaartje. Deze gingen er eigenlijk wel goed in, en als ik Iwanius was geweest had ik ze zeker nog een keer laten uitkomen. Opmaak oogde wel wat slordig.
Als hoofdgerecht kabeljauw met wat groenten, zoals te zien is op de foto lag er eigenlijk maar weinig kabeljauw, dat door het bos van de groenten niet meer te zien was. Smaakte, maar niet bijzonder lekker. Daarnaast nog salade en wat patatjes erbij waar niks op aan te merken was.
[ afbeelding ]
Mijn andere tafelgenoten hadden parelhoen met een worstje van gevogelte, wat prima smaakte en eigenlijk een betere keuze was. En een portobello met geitenkaas, niet echt mijn ding maar was ook prima.
Als toetje een proeverij met een brownie, een bavarois van wilde perzik, een bolletje ijs en een bavarois van rood fruit. Prima afsluiter.[ afbeelding ]
Verdict: Bij binnenkomst was het erg warm, gelukkig een tafeltje naast een open deur gekregen waar het eigenlijk wel prima was qua temperatuur. Bediening attent en wist ook welke bieren bij welke gerechten zouden passen. Wat ook maar goed is, want de afbeeldingen van de biertjes op de kaart waren zo klein dat ik een trippel aanzag voor een weizen.
Waar: Cho Fah eathai - Gelkingestraat 5, 9711 NA Groningen
Wanneer: 5 Augustus
Wat at je: Gekozen voor de Pad Thai met black tiger schrimps, aangezien we snel wouden eten geen andere gerechtjes besteld. Achteraf gezien was dit ook zeker niet nodig een flink bord dat goed vulde.
[ afbeelding ]
Verdict: Smaakvolle schotel maar zeker niet te pikant, bediening was erg vriendelijk waarbij ze vroegen of nog wat anders wouden maar zeker niet opdringerig waren. Eigenlijk waren alle tafels gereserveerd maar aangezien we vroeg waren kon het nog prima.
[
Ik denk niet dat jij veel ervaring hebt met het nuttigen van 8-gangenmenu's, anders zou je de grap van Youp ook belachelijk vinden en zeker niet denken dat een flinke eter dat 3x op zou kunnen.quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 17:57 schreef vaarsuvius het volgende:
Ik moet altijd aan Youp van 't Hek denken bij 8- gangen menu's. Lang geleden had ie een stukje over het Amstel Hotel in zijn voorstelling, waar hij 3x het 8 gangen menu bestelde. Als kind snapte ik nooit hoe iemand zoveel zou kunnen eten ( 3x 8 borden vol!) Maar ja dat was natuurlijk de grap dacht ik....
Nu weet ik dat het 8x muizehapjes zijn en dat een flinke eter dat inderdaad wel 3x weg kan stouwen
Ik was een jaar of 8 toen die show uit kwam hè......quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 20:15 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik denk niet dat jij veel ervaring hebt met het nuttigen van 8-gangenmenu's, anders zou je de grap van Youp ook belachelijk vinden en zeker niet denken dat een flinke eter dat 3x op zou kunnen.
niemand zegt dat je ongelijk hebt. Maar ik denk dat zo'n man (wat net zo goed een vrouw kan zijn maar dat ter zijde) niet naar zo'n restaurant gaat om zichzelf vol te proppen omdat hij de dag erop weer flink aan de bak moet.quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 20:26 schreef vaarsuvius het volgende:
En een man die fysieke arbeid verricht of veel sport krijgt dat echt wel op hoor
Ik vond het juist fijn dat het geen liflafjes zijn.quote:Op zondag 21 augustus 2016 18:29 schreef golfer het volgende:
Ik vind het allemaal wat veel en wat simpel op een bord gekwakt, maar als de smaken maar goed zijn.
!quote:Op donderdag 22 september 2016 23:27 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
MiepMini aan haar perensap
Niks mis mee met Seoul Garden in DH, enige wat verkeerd is, is dat het in DH zit.quote:Op vrijdag 23 september 2016 13:31 schreef RobinOok het volgende:
Ik dacht dat het zo'n bbq restaurant was. En ik heb een pesthekel aan Koreaanse bbq-restaurants.
Maar niet dus?
quote:Op vrijdag 23 september 2016 13:34 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Niks mis mee met Seoul Garden in DH, enige wat verkeerd is, is dat het in DH zit.
Een helft ingericht als koreaans bbq, andere helft niet.quote:Op vrijdag 23 september 2016 13:31 schreef RobinOok het volgende:
Ik dacht dat het zo'n bbq restaurant was. En ik heb een pesthekel aan Koreaanse bbq-restaurants.
Maar niet dus?
Ik rook geen stank. Maar zijn ook twee panden met een deur er tussen.quote:Op vrijdag 23 september 2016 14:06 schreef RobinOok het volgende:
Andere helft niet, maar die zit evengoed in de stank dan?
Grappige naam, Allegaartje!quote:Op donderdag 22 september 2016 23:27 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Waar? Allegaartje Koreaans eethuis http://www.allegaartje-catering.nl/ - Zwaanshals, Rotterdam
Wanneer? Vandaag, 22-9
Wat at je? Zie onder; 1 hoofdgerecht en 3 bijgerechtjes, dessert, 3 wijn en 3 frisdrank.
Impressie? Zie onder!
Kosten? Met fooi ¤50 - voor twee.
Cijfer? 8,5!
Vandaag met Mini naar Allegaartje geweest. Allegaartje ken ik al van een markt waar zowel zij als wij met de bakkerij staan, en naast markten en catering hebben ze sinds mei een Koreaans eethuis aan de Zwaanshals.
Geen superuitgebreide kaart, maar toch genoeg om uit te kiezen. De gerechten zijn meer dan prima, lekker, goed op smaak, pittig maar niet té.
Ik had wijn, mini non-alcoholische drankjes (perensap en een kaneellimonade).
Bediening een absolute tien! Oprechte interesse, enthousiast. Absolute aanrader.
[ afbeelding ]
Kaneellimonade, bestaande uit water, suiker, kaneel, gember en kakifruit.
[ afbeelding ]
Pajeon
[ afbeelding ]
Mandu, koreaanse dumplings
[ afbeelding ]
MiepMini aan haar perensap
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kimbap, Koreaanse sushi.
[ afbeelding ]
Bibimbap, heerlijk licht pittig (temperatuur loeiheet) potje met gehakt, kimchi, ei, groente en rijst (onderop).
[ afbeelding ]
Worteltaart
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!quote:Op vrijdag 23 september 2016 13:34 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Niks mis mee met Seoul Garden in DH, enige wat verkeerd is, is dat het in DH zit.
Wel eens met Robin haar ervaring?quote:Op zondag 25 september 2016 14:05 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Een maand of wat na de opening geweest maar te lui tot dusver om er een
stukje over te schrijven. Heb sowieso de laatste tijd weinig zin in
e.e.a.zoals dus recensies schrijven of ergens weer chique te gaan
eten. Verzadiging,verveling? Wie zal het zeggen..Maar komt wel weer.
Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. De jaren gaan misschien ook tellen? En daardoor het relativeren van het gebeuren? Of doe ik nu te psychologisch...quote:Op zondag 25 september 2016 14:05 schreef Iwanius het volgende:
Verzadiging,verveling? Wie zal het zeggen..Maar komt wel weer.
quote:Op zondag 25 september 2016 14:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wel eens met Robin haar ervaring?
Nope. U bent spot on! Relativeren doe ik trouwens steeds meer tot vervelens toe. Zal wel met leeftijd en levenservaringen hebben te maken. Oppassen dat ik niet een te oude z...wordt. Beetje wanneer je van ironie naar sarcasme gaan neigen zeg ik altijd.quote:Op zondag 25 september 2016 14:30 schreef Bart2002 het volgende:
Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. De jaren gaan misschien ook tellen? En daardoor het relativeren van het gebeuren? Of doe ik nu te psychologisch...
Doen!quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 00:00 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Tijdje terug bij Johannes (Amsterdam) gegeten. Ben er nu twee keer geweest, wederom een hele goede ervaring. Ik heb nog wat foto's gemaakt, als mensen het leuk zouden vinden kan ik er wel een verhaaltje omheen schrijven met said foto's.
Hehe veel plezier. Misschien maken ze volgende week wel iets andersquote:Op zondag 9 oktober 2016 22:09 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ga daar volgende week eten ziet er echt super goed uit
Ik heb daar een tijdje terug ook gegeten, viel inderdaad niet tegen. Heerlijk eten en vriendelijk personeel. Ik lust geen banaan en dat vergde een aanpassing aan het dessert, maar dat was geen enkel probleemquote:Op dinsdag 4 oktober 2016 00:00 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Tijdje terug bij Johannes (Amsterdam) gegeten. Ben er nu twee keer geweest, wederom een hele goede ervaring. Ik heb nog wat foto's gemaakt, als mensen het leuk zouden vinden kan ik er wel een verhaaltje omheen schrijven met said foto's.
Nja, afgezien van dat wat niet klopte had het ook wel iets charmant knulligs (ze zijn nou ook weer niet zo lang open) en vooral: het eten was flink lekker! Goeie smaken. En duidelijk met liefde gemaakt en nul prefab. Dan doen foutjes er minder toe, wat mij betreft.quote:Op dinsdag 18 oktober 2016 12:05 schreef golfer het volgende:
Wat een hoog cijfer nog voor een tent waar zoveel niet klopte.
En ¤60 was ook heel geen gekke prijs voor wat we hadden.quote:Op dinsdag 18 oktober 2016 12:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Nja, afgezien van dat wat niet klopte had het ook wel iets charmant knulligs (ze zijn nou ook weer niet zo lang open) en vooral: het eten was flink lekker! Goeie smaken. En duidelijk met liefde gemaakt en nul prefab. Dan doen foutjes er minder toe, wat mij betreft.
Voor mij zou aubergine echt een no-go zijn. Staat erg laag niet op mijn lekkere groente-lijst.quote:Op dinsdag 18 oktober 2016 12:05 schreef golfer het volgende:
Wat een hoog cijfer nog voor een tent waar zoveel niet klopte.
In tegenstelling tot courgette, wat heel hoog op je lekkere groentenlijst staat?quote:Op dinsdag 18 oktober 2016 22:52 schreef Fietsertje70 het volgende:
[..]
Voor mij zou aubergine echt een no-go zijn. Staat erg laag niet op mijn lekkere groente-lijst.
Wel een beetje hogerquote:Op dinsdag 18 oktober 2016 23:10 schreef RobinOok het volgende:
In tegenstelling tot courgette, wat heel hoog op je lekkere groentenlijst staat?
Courgette is één van m'n favoriete groentes. Is dat heel vreemd?quote:Op dinsdag 18 oktober 2016 23:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In tegenstelling tot courgette, wat heel hoog op je lekkere groentenlijst staat?
Nou, nee, maar ik dacht dat die twee hand in hand gingen. Mensen die niet van aubergines houden houden ook niet van courgettes. Maar blijkbaar gaat die regel dus niet op.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:47 schreef Myraela het volgende:
[..]
Courgette is één van m'n favoriete groentes. Is dat heel vreemd?
Ik ben kamp courgettequote:Op woensdag 19 oktober 2016 17:08 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben trouwens helemaal niet zo dol op courgette. Vind aubergines lekkerder.
Prijzig inderdaad.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 19:39 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Vineum in Rotterdam
Waar : Vineum
Wanneer : vorige week
Wat at je : zie of klik foto
Impressie : fijn, rustig restaurant. Het eten is altijd goed en bijzonder, de wijnen ook. Eigenlijk vind ik het altijd ook net iets te duur, maar toch voel ik me niet bekocht.
Kosten : 153 euro voor 2 personen. (3 gangen, bijpassende wijnen en aperitief)
Cijfer : 8,5
Bruine bonen.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 20:25 schreef Tem het volgende:
Bij aubergine moet ik altijd aan sex voor de buch denken
Ik durf het bijna niet te vragen. En de uitleg zal ook wel off-topic zijn hier.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 20:25 schreef Tem het volgende:
Bij aubergine moet ik altijd aan sex voor de buch denken
Jep, zoek maar naar de combinatie aubergine, indiaan en sex voor de buch op google.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 21:14 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik durf het bijna niet te vragen. En de uitleg zal ook wel off-topic zijn hier.
Stukje gekeken... Ik keek het vroeger niet omdat ik Menno een ranzig ventje vond en het programma leek me slecht voor de geestelijke hygiëne. En dat inzicht blijkt juist geweest te zijn. Zie ook jouw post #252: men kan nooit meer zonder onfrisse associaties kijken naar een toch zo onschuldige groente.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 21:32 schreef Tem het volgende:
[..]
Jep, zoek maar naar de combinatie aubergine, indiaan en sex voor de buch op google.
Zijn gevangenisprogrammas met positieve verbazing gekeken. Erg netjes inhoudelijk en goedquote:Op woensdag 19 oktober 2016 21:39 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Stukje gekeken... Ik keek het vroeger niet omdat ik Menno een ranzig ventje vond en het programma leek me slecht voor de geestelijke hygiëne. En dat inzicht blijkt juist geweest te zijn. Zie ook jouw post #252: men kan nooit meer zonder onfrisse associaties kijken naar een toch zo onschuldige groente.
Maar nu graag weer on-topic mensen!
Ik las nietquote:Op zondag 23 oktober 2016 16:56 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Licht offtopic: Wijnarrangement bij een tweesterrenzaak, waar moet ik ongeveer aan denken qua prijs per glas?
Staat toch gewoon op hun site?quote:Op zondag 23 oktober 2016 16:56 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Licht offtopic: Wijnarrangement bij een tweesterrenzaak, waar moet ik ongeveer aan denken qua prijs per glas?
Die twee hebben toch helemaal niks met mekaar te maken. Een courgette is een squash en een aubergine is familie van de tomaat.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 17:08 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, nee, maar ik dacht dat die twee hand in hand gingen. Mensen die niet van aubergines houden houden ook niet van courgettes. Maar blijkbaar gaat die regel dus niet op.
Ik ben trouwens helemaal niet zo dol op courgette. Vind aubergines lekkerder.
Bij Fred niet. Maar FG 2.0 8 tientjes voor 9 gangen, zal wel in de buurt zitten?? Gaat me niet zozeer om het geld, maar kan ik m'n reactie wat verdoezelen als ik de rkeening onder ogen krijgquote:Op zondag 23 oktober 2016 17:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Staat toch gewoon op hun site?
Maar ik zou zeggen tussen 10 en 15 euro per glas.
Ben ik de enige die dit zeg maar.... behoorlijk aan de prijs vind... Ik gun iedereen het zijne maar in geen 450 jaar ga ik dat ervoor betalen. Iedereen zijn wijnhobby. Voor oeroude malt whiskey zou ik het nog wel overwegen. Gefermenteerd druivensap is m.i. nimmer een tientje per glas waard.quote:Op zondag 23 oktober 2016 17:04 schreef RobinOok het volgende:
Maar ik zou zeggen tussen 10 en 15 euro per glas.
Tussen de 80 en 120 euro voor een wijnarrangement van 7 of 8 glazen. Dus inderdaad tussen de 10 en 15 euro per glas.quote:Op zondag 23 oktober 2016 16:56 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Licht offtopic: Wijnarrangement bij een tweesterrenzaak, waar moet ik ongeveer aan denken qua prijs per glas?
Trolletje much.quote:Op zondag 23 oktober 2016 17:39 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ben ik de enige die dit zeg maar.... behoorlijk aan de prijs vind... Ik gun iedereen het zijne maar in geen 450 jaar ga ik dat ervoor betalen. Iedereen zijn wijnhobby. Voor oeroude malt whiskey zou ik het nog wel overwegen. Gefermenteerd druivensap is m.i. nimmer een tientje per glas waard.
Ik mag toch wel gewoon zeggen dat ik het te duur vind voor doorgaans zeer zure, zwaar overschatte meuk? We kunnen er wel interessant over doen maar het gaat m.i. nergens over. Ik vind het decadent.quote:
Sterrenrestaurant prijzen.quote:Op zondag 23 oktober 2016 17:39 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ben ik de enige die dit zeg maar.... behoorlijk aan de prijs vind... Ik gun iedereen het zijne maar in geen 450 jaar ga ik dat ervoor betalen. Iedereen zijn wijnhobby. Voor oeroude malt whiskey zou ik het nog wel overwegen. Gefermenteerd druivensap is m.i. nimmer een tientje per glas waard.
Als je onderdeel wilt zijn van de entourage kan ik me er nog wel iets bij voorstellen. Men betaalt voor een illusie. Dat is prima. Maar ik vind dat ik ook het recht heb om daarover te oordelen. En dat is "decadent". Wellicht prima voor de economie. Maar in feite koopt men knollen voor citroenen.quote:
Ik heb er ook niet veel mee hoor. Wat dat aangaat ben ik een nuchtere boer en wars van decadentie.quote:Op zondag 23 oktober 2016 18:57 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Als je onderdeel wilt zijn van de entourage kan ik me er nog wel iets bij voorstellen. Men betaalt voor een illusie. Dat is prima. Maar ik vind dat ik ook het recht heb om daarover te oordelen. En dat is "decadent". Wellicht prima voor de economie.
Dat is het ook. Ik vind het ook niet leuk meer.quote:Op zondag 23 oktober 2016 17:39 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ben ik de enige die dit zeg maar.... behoorlijk aan de prijs vind...
Ik ben gek op de nuchtere "boer". Ben ik zelf ook.quote:Op zondag 23 oktober 2016 18:59 schreef Tem het volgende:
[..]
Ik heb er ook niet veel mee hoor. Wat dat aangaat ben ik een nuchtere boer en wars van decadentie.
Ik begrijp dat je ook betaalt voor de entourage en voor alles eigenlijk. En niemand houdt ervan om het nog te doen, dat omrekenen: maar 22 a 34 oude guldens voor een glas wijn... Dan maar een pauper maar dat is m.i. gekkenhuis.quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:00 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is het ook. Ik vind het ook niet leuk meer.
Laatste keer bij FG daarom een fles besteld. Maar ja, een wijnarrangement is wel leuker. Als het niet zo achterlijk duur zou zijn.
Dat vind ik nou juist niet. Ik lees dat. Maar moet ik daar vervolgens over zwijgen? Wat mij betreft mogen zij die dat doen dat gewoon doen. Maar ik mag daar m.i. wel mijn mening over hebben en die ventileren. Krijgen we nou?quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:17 schreef golfer het volgende:
en verder die mening lekker voor zichzelf houden.
Hij is natuurlijk wel een gerespecteerde autoriteit. Met de wijsheid in pacht. Dat respecteer ik ook wel. Maar dat ontzegt mij niet het recht om er iets anders van te vinden.quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:23 schreef RobinOok het volgende:
Mag hoor. Toe maar. Niks van Golfer aantrekken, doen wij ook niet.
Dit is toch miepen om het miepen?quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:21 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat vind ik nou juist niet. Ik lees dat. Maar moet ik daar vervolgens over zwijgen? Wat mij betreft mogen zij die dat doen dat gewoon doen. Maar ik mag daar m.i. wel mijn mening over hebben en die ventileren. Krijgen we nou?
In principe willen we niemand monddood maken op een forum. En het kan qua ecosysteem best samen bestaan: zij die het prima vinden en zij die er hun vraagtekens bij zetten. Dat levert gezellige dynamiek op.
Oh, jammer, je slijmt gewoon bij iedereen!quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:26 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Hij is natuurlijk wel een gerespecteerde autoriteit. Met de wijsheid in pacht. Dat respecteer ik ook wel. Maar dat ontzegt mij niet het recht om er iets anders van te vinden.
Ik ben er wel content mee dat iemand eindelijk over auto's begint in deze context. Maar het gaat in deze over gefermenteerd druivensap. Zonder krachtige Turbo en geblindeerde ruiten, 32 kleppen en alles wat een auto duur maakt aan goodies. Dat is nog een beetje bewijsbaar. Die druivensap niet m.i. Het is van druiven gemaakt en dat is zo'n beetje het enige wat je erover kunt zeggen. Stijlvolle fles en prachtig etiket wellicht. Zonder Xenon verlichting en 6 airbags wat een auto gewoon bewijsbaar duur maakt. Voor wijn heb je dat soort machinaties niet. Het is gewoon een prijskaartje omdat de druif zo verondersteld superieur is. En omdat "men" dat gelooft.quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:30 schreef Leandra het volgende:
Als iemand vraagt wat een nieuwe Mercedes kost
Mevrouw Ook: ondanks wat ik allemaal beweer heeft u altijd een speciaal plekje in mijn hart.quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, jammer, je slijmt gewoon bij iedereen!
Ik dacht alleen bij mij!!!
Zolang mensen interessant doen over een gebakken courgette met Hela curry bij FG mag jij het decadent vinden hoor.quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:21 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat vind ik nou juist niet. Ik lees dat. Maar moet ik daar vervolgens over zwijgen? Wat mij betreft mogen zij die dat doen dat gewoon doen. Maar ik mag daar m.i. wel mijn mening over hebben en die ventileren. Krijgen we nou?
In principe willen we niemand monddood maken op een forum. En het kan qua ecosysteem best samen bestaan: zij die het prima vinden en zij die er hun vraagtekens bij zetten. Dat levert gezellige dynamiek op.
Maar je gaf eerder aan voor whisky wel veel te willen betalen. Dan kun je ook zeggen dat whisky gegist graanbeslag is. Waarom zou je daar dan dieper voor in de buidel willen tasten dan gefermenteerd druivensap? Het is allebei niet zo moeilijk te maken, maar in beide dranken heb je een enorme diversiteit aan smaken en kwaliteit.quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:43 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik ben er wel content mee dat iemand eindelijk over auto's begint in deze context. Maar het gaat in deze over gefermenteerd druivensap. Zonder krachtige Turbo en geblindeerde ruiten, 32 kleppen en alles wat een auto duur maakt aan goodies. Dat is nog een beetje bewijsbaar. Die druivensap niet m.i. Het is van druiven gemaakt en dat is zo'n beetje het enige wat je erover kunt zeggen. Stijlvolle fles en prachtig etiket wellicht. Zonder Xenon verlichting en 6 airbags wat een auto gewoon bewijsbaar duur maakt. Voor wijn heb je dat soort machinaties niet. Het is gewoon een prijskaartje omdat de druif zo verondersteld superieur is. En omdat "men" dat gelooft.
Je hebt gelijk in die zin dat ik Whiskey niet had moeten noemen. Dat maakt de boodschap zwakker inderdaad. Ik neem daarom het nieuwe standpunt in dat ik nimmer 10 a 15 euro ga betalen voor een glas spiritualiën. Wij halen dan liever de fles Lagavulin in huis voor 50 euro. Wat indertijd nog geen 50 gulden was. Maar ja, water door de zee. De alcoholistische hobby kost onvermijdelijk geld.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:27 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Maar je gaf eerder aan voor whisky wel veel te willen betalen. Dan kun je ook zeggen dat whisky gegist graanbeslag is. Waarom zou je daar dan dieper voor in de buidel willen tasten dan gefermenteerd druivensap? Het is allebei niet zo moeilijk te maken, maar in beide dranken heb je een enorme diversiteit aan smaken en kwaliteit.
Het is nooit te laat m.i. En vanaf dag 1 had ik bewondering voor u. En dat zal altijd zo blijven.quote:
De praktijk wijst je ongelijk uit. De 2 sterrententen lopen als een tierelier en moet je vaak lang van te voren reserveren.quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:04 schreef Bart2002 het volgende:
En ik snap het best dat het voor de aanbieder van zo'n arrangement heel duur is om de toko draaiende te houden en dat ze daarom dat soort bespottelijke prijzen moeten rekenen maar je krijgt bijgevolg steeds minder klandizie die dat kunnen en willen betalen.
Ik hoef daar ook niet perse gelijk in te hebben. Ik juich het toe als de 2 sterrententen en alles daarboven draait als een tiet. Ik heb verder wel recht op mijn mening dat 1 en ander aan de prijs is. Maar als dat voor de klandizie geen probleem is dan zit ik daar ook niet mee. Ik geef alleen aan dat ik niet tot de klandizie zal behoren omdat ik enigszins prudent met mijn financiën omga. Dat moet ook van de vrouw.quote:Op zondag 23 oktober 2016 22:04 schreef golfer het volgende:
[..]
De praktijk wijst je ongelijk uit. De 2 sterrententen lopen als een tierelier en moet je vaak lang van te voren reserveren.
Ik ben als arme student ook vaak genoeg geweest. Er zijn vaak voldoende acties om het betaalbaar te maken. Ik heb alle restaurantweken, heerlijk10daagse, dining with the stars, dining city acties e.d. afgespeurd om het te kunnen doen. Moest ik er voor sparen: ja. Moest ik weleens de wijn laten schieten (te duur i.c.m. het eten): ja. Maar wel altijd met volle teugen genoten.quote:Op zondag 23 oktober 2016 22:27 schreef sirdanilot het volgende:
De doelgroep is dan ook mensen met een hoog inkomen en mensen met een lager inkomen die ervoor sparen voor een heel bijzondere avond uit voor een speciale gelegenheid. De hoge prijs maakt het exclusief . Er zijn hele volksstammen die nooit in dit soort tenten binnen zullen stappen , maar Nederland is nu eenmaal een rijk land en er zijn er dus ook genoeg die het wel doen.
Zelf ben ik maar een arme student dus exclusieve horeca is voorlopig nog lang niet aan mij besteed ...
Dat is niet duur voor een kerstmenu. Dat betaal ik zo ook wel.quote:Op zondag 30 oktober 2016 09:52 schreef Haaibaaike het volgende:
Ik ga tweede kerstdag uiteten viergangen menu zonder consumptie kost ¤48.00.
Ja, dat vind ik dat weer een beetje zonde. Dat weten we 1 a 2 keer per week gewoon thuis. Voor veel minder.quote:Op zondag 30 oktober 2016 09:55 schreef Haaibaaike het volgende:
Ik ben gisteren wezen uiteten. Biefstuk ¤17.00 met gepofte aardappeltjes en sla. Tomatensoep ¤5.75 en flesje spa blauw. Bij elkaar kostte dit ¤26.25.
Dit vind ik toch wel een beetje prijzig voor best wel normaal niet spannend eten. Ik heb dat er niet voor over, dan haal ik liever zelf een biefstuk bij de slager, maak ik zelf tomaten soep, doe ik zelf aardappeltjes in de oven. Als ik dat zou willen eten dan, ik houd niet van tomatensoep en ik eet niet zo heel vaak meer vlees.quote:Op zondag 30 oktober 2016 09:55 schreef Haaibaaike het volgende:
Ik ben gisteren wezen uiteten. Biefstuk ¤17.00 met gepofte aardappeltjes en sla. Tomatensoep ¤5.75 en flesje spa blauw. Bij elkaar kostte dit ¤26.25.
Ja dat vond ik ook prijzig.quote:Op zondag 30 oktober 2016 11:30 schreef sirdanilot het volgende:
Dit vind ik toch wel een beetje prijzig voor best wel normaal niet spannend eten. Ik heb dat er niet voor over, dan haal ik liever zelf een biefstuk bij de slager, maak ik zelf tomaten soep, doe ik zelf aardappeltjes in de oven. Als ik dat zou willen eten dan, ik houd niet van tomatensoep en ik eet niet zo heel vaak meer vlees.
Ik normaal ook!quote:Op zondag 30 oktober 2016 10:42 schreef RobinOok het volgende:
Dat is niet duur voor een kerstmenu. Dat betaal ik zo ook wel.
Soep valt mij meestal tegen in een restaurant qua prijs/kwaliteit. Laten we zeggen dat mijn soep in de bedrijfskantine niet veel onderdoet voor menig soep in een restaurant. Gewoon basic, smaakt wel. verschil is wel 80 cent -8 euro.quote:Op zondag 30 oktober 2016 11:30 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dit vind ik toch wel een beetje prijzig voor best wel normaal niet spannend eten. Ik heb dat er niet voor over, dan haal ik liever zelf een biefstuk bij de slager, maak ik zelf tomaten soep, doe ik zelf aardappeltjes in de oven. Als ik dat zou willen eten dan, ik houd niet van tomatensoep en ik eet niet zo heel vaak meer vlees.
Waarom nam je het dan?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |