abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_163678767
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2016 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Teveel werk? Was een special? Geen idee.
Isegrim, ga eens zeggen dat ze het in augustus op de kaart moeten zetten. ;)
En liang pi wil ik ook! Of anders koude kwal.
Ja, Isegrim! Ik wil dat ook wel eens proberen :Y

Wat is liang pi? (te lui om te googlen)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 11 juli 2016 @ 23:24:54 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163678991
Koude noodles. Van euh aardappelzetmeel geloof ik. Met chilisausje, uberlekker in de zomer. Maar moet vers gemaakt.
pi_163679619
De grote baas zei maanden geleden tegen ons dat er binnen een paar weken een nieuwe kaart zou zijn. Maar er is nog steeds geen nieuwe kaart!
  dinsdag 12 juli 2016 @ 00:06:02 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163679984
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2016 23:12 schreef RobinOok het volgende:
Of anders koude kwal.
Ik vond aan de kwal bij SanSan niet erg veel smaak zitten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_163680076
Dat gaat ook meer om de textuur, minder om de smaak.
  dinsdag 12 juli 2016 @ 11:52:01 #56
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163685464
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 00:06 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik vond aan de kwal bij SanSan niet erg veel smaak zitten.
Joh! :)
pi_163686226
quote:
1s.gif Op maandag 11 juli 2016 23:10 schreef FutureFairytale het volgende:
In Valencia vorig jaar gegeten. Leek wel spek waar je iets te lang op moest kauwen. Gedroogd en vond het te zout (en dat zegt wat, ben echt gek op zout).
deze zijn niet gezouten en nirt gedroogd. Gewoon gekookte en gekruideoortjes. Lekkerder dus :)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_163686279
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2016 23:06 schreef RobinOok het volgende:
Lekker, varkensoren. Je moet gewoon even vergeten dat het varkensoren zijn. Goed klaargemaakt echt lekker. En de varkensoorterrine bij SanSan was superlekker. Die zou ik iedereen durven aanbevelen. Maar ja, niet meer op de kaart.

http://www.aziatische-ingredienten.nl/varkensoren/
Werd mij aan geraden door een chinese vriendin van een vriend (of zoiets).

Zij bestelt ze speciaal nog pittiger. Maar ik vond dit echt al pittig zat hoor ...
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_163693816
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2016 11:32 schreef MCH het volgende:
Waar? Elke werkdag kijk ik braaf met het bord op schoot naar Dagelijkse Kost op Belgie 1, het kookprogramma van tv-kok Jeroen Meus. Zijn kookstudio in de binnenstad van Leuven is best een toeristentrekpleister want tijdens de tv-opnames kun je op de achtergrond in beeld komen. Op steenworp afstand van zijn studio heeft Jeroen Meus Wurst geopend, een snacktent voor hipsters waar je 'Haute Dogs' kunt eten.

Wat at je en wat vond je er van? Je kunt kiezen uit broodjes worst, broodjes worst en broodjes worst dus ik heb een broodje worst genomen. Verder heb je nog de keuze uit 3 sides maar die spraken mij niet echt aan. Ik ging voor de 'Memphis Soul', daar zit in: corn bread, coleslaw, pulled beef, würst, texas honey, sweet relish, crispy onion, jalapeños. Ondanks de naam Wurst is de bite van de wurst niet knapperig zoals een Duitse braadworst maar elegant zacht. De vullingen waren ook lekker, vooral de pulled beef. Net als het brood. Moet wel zeggen dat je de pulled beef pas echt goed proeft als je er wat los van eet. Jammer dat hij zo op was, kon er a la Iwanius nog wel 3 van op.

Kosten? Nu gaat iedereen weer vallen over de prijs maar deze haute dog kost 10 euro. Dat is natuurlijk een belachelijke prijs maar ik geniet altijd erg van de shows van Jeroen Meus dus als fanboy had ik het er zeer zeker voor over. Maar dan ook 1 keer. Als toetje zijn we nog even bij z'n studio gaan kijken. Toch leuk om dat eens van de andere kant te zien. Ze filmen normaal dus richting de straatkant, nu kon ik vanaf de straatkant een blik in de studio werpen.

Cijfer? 7.5. Geen 8 of 9 vanwege de prijs en de geringe maagvulling (Ja, dit Hollandse fenomeen is voor mij belangrijk :( )

[ afbeelding ]
Ach zien er prima uit, voor een keertje kan je dat inderdaad prima proberen. Heb ook wel eens 8 betaald op een foodfestival.
pi_163696191
Voor goede hotdogs is Dogma in Utrecht ook een aanrader (http://www.dogmahotdogs.com).
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_163698230
Waar: Roffa Streetfoodbar
Wanneer: Vanavond
Wat at je: Broodje kip 'El Pollo Loco' met coleslaw
Kosten: We hadden een groupon van 18.50 inclusief de drankjes (1 broodjes pulled pork, broodje kip, patatjes, coleslaw, twee biertjes en twee limonades). Zonder Groupon zou het 37,50 zijn. Verder alleen nog fooi.
Cijfer: 7

Leuk tentje. Ik hou van deze stijl. Het eten was goed, ze waren absoluut niet zuinig met het beleg. daardoor was het wel wat onhandig eten. Zeker omdat het in zo'n mandje zat en je dus eigenlijk ook niet met bestek kunt eten. Ik ben echt fan van de coleslaw, die vond ik heerlijk. Niet zo'n fan van de patat. Te zacht, totaal niet knapperig.

  dinsdag 12 juli 2016 @ 21:27:41 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163698874
Is dat daar binnenin? Zonder daglicht?
pi_163699024
Dat was binnen ja, maar het was buiten nog licht.
  dinsdag 12 juli 2016 @ 21:58:00 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163699984
Ik bedoel, daar binnen in dat omgebouwde handelsgebouw, of wat is het?
We komen daarvecht bijna nooit, omdat et iets deprimerends heeft.
Maar voor een hapje eten lijkt me dat Roffa wel wat.
pi_163700055
Wij wilden er ook eens heen maar toen was het te druk. Het schijnt wel goed te zijn.
  dinsdag 12 juli 2016 @ 22:00:44 #66
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163700110
Oh, druk. Dat is dan weer niks voor mij. Mensen enzo, brrrr. :)
pi_163700123
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 21:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik bedoel, daar binnen in dat omgebouwde handelsgebouw, of wat is het?
We komen daarvecht bijna nooit, omdat et iets deprimerends heeft.
Maar voor een hapje eten lijkt me dat Roffa wel wat.
Oh nee, het zit nog een straatje daarvoor. Meer richting de Albert Heijn.

En wij zaten er, nog een koppel en op het terras een groepje van drie. Maar zal in het weekend wel een stuk drukker zijn.
  dinsdag 12 juli 2016 @ 22:07:50 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163700416
Oh, straatje ervoor, beter!
Wij gaan niet vaak in het weekend uit eten, dus dat komt goed.
pi_163707626
Waar: Tokyo Kitchen, Leiden

Wanneer: Vorige week woensdag

Wat at je: Ramen, Gyoza en Sushi

Kosten: 24 euro voor 2 personen

Cijfer: 8/10

Dit is een beetje raar Japanse take-out restaurant. Het is verborgen in een hoekje van de Vismarkt in een gebied waar het stikt van de afhaal- en bezorg sushitenten (op weg er naartoe heb ik er 3 geteld). Binnen is het klein, en de meeste ruimte wordt ingenomen door de toonbank. Langs de ramen zijn een aantal stoelen bij de vensterbanken gezet, maar dit is overduidelijk een afhaaltent.

Wat Tokyo Kitchen bijzonder maakt is dat het wordt gerund door een jong Japans echtpaar, waar de meeste andere Aziatische restaurants in handen van Chinezen zijn. Erg handig aangezien mijn Japanse vrouw daardoor in haar eigen taal bestellingen kan doorgeven. Daarnaast valt de prijs op, Tokyo Kitchen is, vergeleken met andere Aziatische afhaaltenten bijzonder goedkoop.

Het is goed om eerst online de menukaart te bekijken. Tokyo Kitchen biedt namelijk meer dan alleen sushi, ze hebben ook tal van andere “klassieke” Japanse gerechten zoals okonomiyaki (soort hartige pannenkoek), yakitori’s en Japanse curry. Let wel op: een heleboel gerechten moet je een dag van tevoren bestellen, en de ramen is alleen op woensdag en zaterdag beschikbaar (!). Raar is dat sommige “klassiekers” zoals Gyoza (soort dumplins) op de menukaart ontbreken.

We hadden een dag van tevoren ramen en een sushi-set besteld. Aan de telefoon hadden we gevraagd of het mogelijk was om gyoza’s te kopen, toch een noodzakelijke combi met ramen. Maar dat kon helaas niet. Toen ik de bestelling ging ophalen stonden er echter toch 2 bakjes met elk 6 gyoza’s op me te wachten. Bij elkaar moest ik 24 euro afrekenen.

Het eten is naar Japanse standaarden niet super bijzonder, maar wel erg lekker en vooral authentiek. Het is te vergelijken met hoe we het thuis zelf maken. Het was allemaal lekker, al was de ramen het hoogtepunt. Een heerlijke zoute sojabouillon, noedels met een lekkere bite, mals vlees en heerlijke verse toppings. Je merkt dat het echt Japans is door kleine details, dat bij de gyoza bijvoorbeeld een bakje lichtere sojasaus zat dan bij de sushi. De gyoza's waren met een vulling van shiitake ook erg lekker. De sushi was niet zo bijzonder, al was de wasabi wel heerlijk, ik had het idee dat hij vers geraspt was. Volgende keer navragen.

Het voordeel voor ons zit hem dus vooral in het gemak. Aangezien het allemaal best tijdsintensieve gerechten zijn om zelf te maken. Als je beeld van de Japanse keuken bestaat uit (all you can eat) sushi is dit wel een mooie plek om je horizon een beetje te verbreden. Al zullen we sushi de volgende keer niet meer bestellen, daar is in Leiden een betere plek voor (Sushi Bento).



[ Bericht 1% gewijzigd door Aurelius op 13-07-2016 09:51:37 ]
pi_163708057
Klinkt als een mooie hidden gem.
pi_163709919
Thanks! Ziet er goed uit. Ben ook benieuwd naar de okonomiyaki :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_163711055
Waar: Sesam & Spijs
Wanneer: Afgelopen zondag
Wat at je: 4-gangen menu + dessert
Kosten: 115 euro ofzo voor 2 personen
Cijfer: 9/10

Appje zondag namiddag: Zin om uit eten te gaan, want ik ben in Delft?
Altijd zin natuurlijk, maar waar heen dan? Tafelgenoot houdt wel van bijzonder eten, dus op naar Sesam & Spijs, dat stond nog op het wensenlijstje. Op de Markt in Delft, dus makkelijk afspreken.

Sfeer
Toen we aankwamen waren we de enigen, maar het was nog vroeg. Uiteindelijk 2 tafels bijgekomen met mensen. Waarschijnlijk omdat ze geen terras hebben (wel 1 tafeltje voor de deur). Binnen is het netjes aangekleed en de bediening was lief. We zaten voor het raam (meer deur) dat open stond (geen ruzie maken, want je gooit iemand zo de gracht in!) en ze kwamen nog netjes vragen of hij dicht moest toen het later werd.

Eten & Drinken
We kregen een lekkere amuse en zaten aan het water. Ik had een speciale Gin & Tonic besteld met sake en juzu. Erg lekker, maar ik ben langzame drinker dus ik had hem pas bij gang 3 leeg.

We kozen voor het 4-gangen menu en dan krijg je 2x koud en 2x warm.

1e gang: Zalm ingelegd in limoensake en honing, Bulger en wasabi mayonaise

Erg lekker. Wasabi mayo was niet super heet, maar wel smaakvol. Vraag me af of het echte wasabi was... Zalm was super mals. Mooi combi van zoet & zuur

2de gang: Rouleau van runderrookvlees, stroop van Wenzhou Lao Jiu (Chinese Sherry), Cevenne ui en krokante ciabatta

Erg lekker, met een shared dining bord, dus samen eten van 1 plaat. Ik vond hem erg zout, maar tafelgenoot niet. Stroop was super lekker, maar had best wat meer gemogen. Ciabatta was 1 dun stukje. Mooi gerecht.

3e gang: Terrine van witvis, gepofte quinoa, kerriebloemkoolcrème en spinazie en spinazie

Superlekker en mijn favo. Lastig eten met stokjes (terrine was te groot), dus over op het bestek dat er ook lag.

4de gang: Procureurstuk, Krokantje van rode biet, gerookte broccolicrème en lichtpittige aardappeltoffee

Smaakte net als cha sieuw. Grappig, maar kan ik normaal gesproken overal eten.
De aardappeltoffee was veel te waterig... water droop er uit. Heb ik dus niet opgegeten.

Daarna tafelgenoot nog toetje en ik 2 kaasjes (leuk half kaasplankje op de kaart) en 2x espresso met daarbij gratis water geserveerd (hulde).

Al met al: leuk fusion restaurant met grappige smaken in zoet/zuur verhoudingen. Heel nette bediening (kwamen ook vragen of we rust wilden tussen gangen) en echt prima porties. Prijs is iets duurder dan andere restaurants op de markt maar wij vonden het waard. Doen mee aan AH actie, dus dan kom ik nog eens terug. Hopen dat ze het redden.
  woensdag 13 juli 2016 @ 13:56:50 #73
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163711691
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 13:22 schreef kahlie het volgende:
Waar: Sesam & Spijs

-knip-
Ik snap je 9 niet helemaal.
Je hebt twijfels over de wasabi, te zout, 1 stukje dunne ciabatta voor 2 personen, procureur dat naar Cha Sieuw smaakt, aardappel-toffee veel te waterig?

En waarom die belachelijke namen voor de gerechten?

Hoge bomen vangen veel furikake
Get freekeh
Goudklompje
Strak in pak
Wat een pro…
Koetje boe
Zeecake
Garambaaa
Oosterse schone
Its too mutchie

dan hoef ik al eigenlijk niet meer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_163727374
quote:
11s.gif Op woensdag 13 juli 2016 13:56 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik snap je 9 niet helemaal.
Je hebt twijfels over de wasabi, te zout, 1 stukje dunne ciabatta voor 2 personen, procureur dat naar Cha Sieuw smaakt, aardappel-toffee veel te waterig?

De smaken waren leuk en verrassend, de opmaak was leuk, de porties waren ruim en goed, de bediening was erg netjes (zelfs bijpassende wijn mag je eerst proeven voordat je een echt glas krijgt, en dat waren ruime proefslokken). De namen van de gerechten vind ik ook wat sneu, maar goed.

Qua smaak ben ik een zeikerd. Ik ga niet heel vaak uit eten, maar als ik ga, dan het liefst naar sterrenzaken. Alleen werd ik nu dus uitgenodigd dus moest ik iets verzinnen. Ik vind als er 'met geroosterde ciabatta' bij de beschrijving staat, het een beetje raar dat er 1 dun brood schijfje per persoon in het gerecht staat, maar goed, ik hou wel van brood.

Qua cijfer heb ik de prijs/kwaliteit verhouding meegenomen en dan ben ik uitermate tevreden. Het zijn best bijzondere en leuke gerechten, qua opmaak en smaak, in een uitermate nette bediening.
  donderdag 14 juli 2016 @ 16:02:59 #75
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_163734740
Wijn proeven heeft alleen nu en zin als t een nieuw geopende fles is. Anders is t een pure gimmick en voegt t niks toe.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 14 juli 2016 @ 17:00:48 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163736669
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juli 2016 16:02 schreef MutedFaith het volgende:
Wijn proeven heeft alleen nu en zin als t een nieuw geopende fles is. Anders is t een pure gimmick en voegt t niks toe.
Tuurlijk niet. Ik maak het ook wel eens mee dat ze een wijntje voor je uitkiezen en met de fles aankomen zodat je eerst kun proeven. Als het dan niet jouw smaak is, dan krijg je iets anders. Leuk juist. Heb wel eens meegemaakt, bij Zinc bijvoorbeeld dat ze met 3 flessen aan komen zetten. Kun je er 3 proeven en 1tje kiezen. Gezellig toch?
  donderdag 14 juli 2016 @ 19:00:27 #77
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_163739448
Dat met die drie verschillende wijnen vind ik dan weer wel grappig. Zolang ze alledrie een aanvulling zijn op de gekozen gerechten.

Maar verder elke wijn uit een arrangement eerst laten proeven blijf ik raar vinden.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_163759763
Gisteren bij die "bolle" gegeten. Zal dit weekend even een verslagje posten met foto's. Maar ik snap wel dat Iwanius daar zo vaak komt. :s)
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 16 juli 2016 @ 09:54:47 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163779547

Spaghettata Rotterdam


Waar?
Spaghettata in Rotterdam

Wanneer?
Van de week

Wat at je?
Insalata di Spinaci e Cicoria ¤ 11,-
Salade van spinazie, witlof, topinamboer, parmezaan en truffel

Tonno al Salmoriglio ¤ 12,-
Verse tonijn van de grill met salmoriglio

Spaghetti alle Vongole ¤ 14,50 (klein)
Tapijtschelpen, knoflook, tomaat en peperoncino

Pappardelle sull’Anatra ¤ 17,50 (groot)
Gekonfijte eend, boter, salie en parmezaan

1 Fles Montepulciano d’Abruzzo, Abruzze ¤ 24,25

Impressie?
Kutakoestiek, maar toch gezellig. Eten is altijd hetzelfde. Lekker als je er zin in hebt en soms heb ik er zin in.

Cijfer?
8
pi_163779572
Ik had daar een tijdje geleden een pizza genomen met een of andere bijzondere salami. Bij het serveren hadden ze de salami vergeten :')
  zaterdag 16 juli 2016 @ 09:58:37 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163779579
Haha, geloof het meteen. :-)
pi_163784341
Dat gerecht met eend zou ik zo bestellen, klinkt superlekker.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_163785763
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2016 09:58 schreef RobinOok het volgende:
Haha, geloof het meteen. :-)
Wat voor camera deed je dat ook alweer mee? Echt prachtig. Maar als je gaat "pixel peepen" dan is het eigenlijk niet zo best. Een bewijs dat het niet om de megapixels gaat.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 16 juli 2016 @ 17:20:36 #84
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163788648
Pixel peepen? Wasda?
Mijn camera is een olympus Stylus. Ik vond deze foto's trouwens erg slecht en had bijna overwogen ze niet te plaatsen. Bij de Jong was beter licht.
pi_163789868
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2016 09:54 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Spaghettata Rotterdam


Waar?
Spaghettata in Rotterdam

Wanneer?
Van de week

Wat at je?
Insalata di Spinaci e Cicoria ¤ 11,-
Salade van spinazie, witlof, topinamboer, parmezaan en truffel

Tonno al Salmoriglio ¤ 12,-
Verse tonijn van de grill met salmoriglio

Spaghetti alle Vongole ¤ 14,50 (klein)
Tapijtschelpen, knoflook, tomaat en peperoncino

Pappardelle sull’Anatra ¤ 17,50 (groot)
Gekonfijte eend, boter, salie en parmezaan

1 Fles Montepulciano d’Abruzzo, Abruzze ¤ 24,25

Impressie?
Kutakoestiek, maar toch gezellig. Eten is altijd hetzelfde. Lekker als je er zin in hebt en soms heb ik er zin in.

Cijfer?
8
ziet er goed uit! spag alle vongole is wel 1 van mijn favorieten, en ook de anatra/eend is erg lekker.
Moet zeggen dat de eend wel aardig aan de prijs is, toevallig in april nog gegeten in Italie en toen 4 euro betaald (op het platteland ;) ).

Dat is trouwens ook terug te zien in de montepulciano de abruzzo, die gaan doorgaans ook voor minder over de tafel ( over de toonbank zeker).

[ Bericht 2% gewijzigd door mytec op 16-07-2016 18:58:06 ]
pi_163790012
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2016 17:20 schreef RobinOok het volgende:
Pixel peepen? Wasda?
Dat je gaat inzoomen om het detail te bekijken. Maar het is duidelijk dat deze camera de essentie der dingen zeer goed kan weergeven ondanks dat gebrek aan megapixels. Het zijn uitstekende foto's m.i. Een vaste hand, dat is zeer belangrijk.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 17 juli 2016 @ 12:00:13 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163803780
Nah, hij staat op automatisch en wordt vanzelf groffer als er weinig licht is. Dat vind ik wel jammer. Heb wel eens geprobeerd handmatig in te stellen, maar ik vergeet het gewoon keihard elke keer, hoe dat ook alweer moest. Dus dan maar zo. En ik shop ze best bij he, thuis. Maar goed, ik ben toch wel blij met mijn cameraatje! Zo gauw het licht goed is zijn de foto's ook gewoon naar wens.
  zondag 17 juli 2016 @ 12:08:27 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163803911

Viergangenmenu bij Restaurant Monarh in Tilburg
(<= klikken voor uitgebreider verslag)

Beetje een mixed feelings, omdat het zo achterlijk lang duurde (4 uur!), ik twee wegzakkende bejaarden voor me had die met het half uur grumpier werden en de wijn natuurlijk ook gewoon opraakt als het 4 uur moet duren. Maar je gaat ze toch niet belonen met nog maar een fles open trekken. Moest ook nog een keer naar huis rijden.

Afijn, het eten was erg lekker. (op de rare rund-geitenkaas-gember combinatie in het hoofdgerecht na) Met liefde en zorg bereid, leuk om 3 amuses te krijgen ook. Bediening jong en vriendelijk, ook al voelden we ons nogal genegeerd op het laatst. Ik denk dat we nog wel eens gaan, maar dan van tevoren aangeven dat we maar 2 uur de tijd hebben en anders geen 4 gangen blieven.
pi_163804532
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 12:08 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Viergangenmenu bij Restaurant Monarh in Tilburg
(<= klikken voor uitgebreider verslag)

Beetje een mixed feelings, omdat het zo achterlijk lang duurde (4 uur!), ik twee wegzakkende bejaarden voor me had die met het half uur grumpier werden en de wijn natuurlijk ook gewoon opraakt als het 4 uur moet duren. Maar je gaat ze toch niet belonen met nog maar een fles open trekken. Moest ook nog een keer naar huis rijden.

Afijn, het eten was erg lekker. (op de rare rund-geitenkaas-gember combinatie in het hoofdgerecht na) Met liefde en zorg bereid, leuk om 3 amuses te krijgen ook. Bediening jong en vriendelijk, ook al voelden we ons nogal genegeerd op het laatst. Ik denk dat we nog wel eens gaan, maar dan van tevoren aangeven dat we maar 2 uur de tijd hebben en anders geen 4 gangen blieven.
Ziet er zeker leuk uit, maar 4 uur is inderdaad wel erg lang, en Cava van 7,50 per glas :6 . Toch vind ik de gerechten wel goed klinken en de moeite waard om te proeven!
  zondag 17 juli 2016 @ 15:39:10 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163808533
Yup, ik vond het ook de moeite waard, alleen het wachten niet zo. :-)
Ietsiepietsie te prijzig, maar ja, dat is het al vaak als er zoveel aandacht aan besteed wordt. Dus ik vond het nog net te doen. Moet ook echt niet veel duurder worden.
  zondag 17 juli 2016 @ 20:17:09 #91
62913 Blik
The one and Only!
pi_163813573
4u is toch niet zo lang? Of was het voor lunch?
  zondag 17 juli 2016 @ 20:29:36 #92
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163813870
Nope.
En je bent vandaag de eerste die 4 uur best okay vindt voor 4 gangen. Verder alleen reacties van mensen die 4 uur ook belachelijk vinden.
pi_163813899
4 uur is echt wel lang hoor.
  zondag 17 juli 2016 @ 20:36:28 #94
62913 Blik
The one and Only!
pi_163814018
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 20:29 schreef RobinOok het volgende:
Nope.
En je bent vandaag de eerste die 4 uur best okay vindt voor 4 gangen. Verder alleen reacties van mensen die 4 uur ook belachelijk vinden.
Zover ik het lees was er 1 iemand voor mij die het lang vond...

Maar goed, voor 4 gangen heb je verder wel een punt, dan zit er wel veel tijd tussen de gerechten en kan het lang aanvoelen. Dat is al anders als je meer gangen hebt. Achterlijk lang vind ik het dan overigens nog steeds niet, maar wel aan de lange kant

Heb bij de Librije wel eens 6 uur gezeten, maar dan heb je ook een 9-gangen menu ofzo, dan lijkt het allemaal iets korter.
  zondag 17 juli 2016 @ 21:47:27 #95
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163815675
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2016 20:36 schreef Blik het volgende:

[..]

Zover ik het lees was er 1 iemand voor mij die het lang vond...
Ja, sorry, dat was elders op facebook en gister in de slowchat enzo.
Heb ook wel eens langer gezeten, maar dan zeker meer gangen en koffie na. Dat hebben we nu overgeslagen. En ook niet met twee hoogbejaarden die niet lang kunnen/willen zitten.
pi_163826934
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2016 15:21 schreef habitue het volgende:
Gisteren bij die "bolle" gegeten.

Zal dit weekend even een verslagje posten met foto's. Maar ik snap wel dat Iwanius daar zo vaak komt. :s)
^O^ Ben benieuwd naar jouw eet ervaring. Laat maar komen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2016 09:54 schreef RobinOok het volgende:
[ link | ]
Spaghettata Rotterdam


Waar?
Spaghettata in Rotterdam

Wanneer?
Van de week

Wat at je?
Insalata di Spinaci e Cicoria ¤ 11,-
Salade van spinazie, witlof, topinamboer, parmezaan en truffel

Tonno al Salmoriglio ¤ 12,-
Verse tonijn van de grill met salmoriglio

Spaghetti alle Vongole ¤ 14,50 (klein)
Tapijtschelpen, knoflook, tomaat en peperoncino

Pappardelle sull’Anatra ¤ 17,50 (groot)
Gekonfijte eend, boter, salie en parmezaan

1 Fles Montepulciano d’Abruzzo, Abruzze ¤ 24,25

Impressie?
Kutakoestiek, maar toch gezellig. Eten is altijd hetzelfde. Lekker als je er zin in hebt en soms heb ik er zin in.

Cijfer?
8
Mjah...ziet er wel oké uit.

quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 12:08 schreef RobinOok het volgende:
[ link |
Viergangenmenu bij Restaurant Monarh in Tilburg
(<= klikken voor uitgebreider verslag)

Beetje een mixed feelings, omdat het zo achterlijk lang duurde (4 uur!), ik twee wegzakkende bejaarden voor me had die met het half uur grumpier werden en de wijn natuurlijk ook gewoon opraakt als het 4 uur moet duren. Maar je gaat ze toch niet belonen met nog maar een fles open trekken. Moest ook nog een keer naar huis rijden.

Afijn, het eten was erg lekker. (op de rare rund-geitenkaas-gember combinatie in het hoofdgerecht na) Met liefde en zorg bereid, leuk om 3 amuses te krijgen ook. Bediening jong en vriendelijk, ook al voelden we ons nogal genegeerd op het laatst. Ik denk dat we nog wel eens gaan, maar dan van tevoren aangeven dat we maar 2 uur de tijd hebben en anders geen 4 gangen blieven.
Ziet er goed uit. Beetje Jonge de Jong meets Francois Geurds combo Noted! Alleen 4 uur zitten voor je eten met zulke lange tussenpozen waardoor de drank sneller op is dan dat een gerecht wordt uitgeserveerd, gaat er bij mij niet in.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 18-07-2016 12:51:17 ]
  dinsdag 19 juli 2016 @ 13:20:52 #97
130803 Gripper
Get a grip
pi_163854027
quote:
2s.gif Op maandag 18 juli 2016 12:49 schreef Iwanius het volgende:

[..]
Ziet er goed uit. Beetje Jonge de Jong meets Francois Geurds combo Noted! Alleen 4 uur zitten voor je eten met zulke lange tussenpozen waardoor de drank sneller op is dan dat een gerecht wordt uitgeserveerd, gaat er bij mij niet in.
Ik weet niet hoe jullie dat doen, maar ik vraag dan gewoon of het tempo omhoog dan wel omlaag mag hoor.
Bij veel restaurants komen gang 1 & 2 me altijd te snel achter elkaar, en dan vraag ik vaak of het vanaf nu wat langzamer mag. Dan heb je toch alvast het bodempje erin, en kun je rustig genieten van gang 3,4,etc...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 19 juli 2016 @ 14:15:20 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163855379
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 13:20 schreef Gripper het volgende:

Ik weet niet hoe jullie dat doen, maar ik vraag dan gewoon of het tempo omhoog dan wel omlaag mag hoor.
Bij veel restaurants komen gang 1 & 2 me altijd te snel achter elkaar, en dan vraag ik vaak of het vanaf nu wat langzamer mag. Dan heb je toch alvast het bodempje erin, en kun je rustig genieten van gang 3,4,etc...
Je kunt het inderdaad zelf wel een beetje sturen door er naar te vragen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 20 juli 2016 @ 01:49:36 #99
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_163872186
Saigon, Rotterdam

Saigon is een Vietnamees All you can eat / A la carte restaurant. Wij kozen voor dat laatste.

Voorgerechten

Go Cuon Bo
Gevulde rijstvelrolletjes met gegrilde biefstuk, verse groenten, Hoisinsaus en vissaus

Goi Cuon Tom
Gevulde rijstvelrolletjes met garnalen, vevrse groenten, Hoisinsaus en vissaus




Bo Nuong La Lot
Gegrilde biefstuk met wijndruifblad (2 st.)

Rode curry kip soep
Licht pikante soep met kokosmelk, champignons, citroengras, koriander en lenteui

Goi ga
Vietnamese kip salade

De voorgerechten lieten we gewoon op tafel zetten, zodat we allemaal een beetje van alles konden pakken en proeven.

Hoofdgerecht

Vit dau bo
Krokant gegrilde eend met diverse groenten op een warme plaat geserveerd

-----

Het eten was gewoon erg goed, kan niet anders zeggen. :) Beter dan bij Little V en misschien ook wel Pho. Waar je bij Little V misschien wel voor het hele pakket komt, kom je bij Saigon gewoon écht voor het eten. Want heel aantrekkelijk ziet het er niet uit.



Het is dat mijn ouders het zeiden, maar hier had ik nooit uit mezelf naar binnen gegaan. :D Maar zo zie je maar weer dat juist dit soort zaken misschien wel het lekkerste eten hebben.

8/10
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  donderdag 21 juli 2016 @ 22:32:25 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163917027

De Machinist in Rotterdam


* Macarons met bloedworst en rode uiencompote. ¤ 12,-
* Dungesneden diamanthaas met pulled beef kroket en piccalilymayonaise. ¤ 12,50
* Machinistenburger (van kalf) met kaas en spek. ¤ 16,75
* Twee halve kreeften met bearnaisesaus (dagschotel). ¤ 15,-

We waren er een tijdje klaar mee, maar tegenwoordig gaan we weer vaker eten bij De Machinist.
Er is altijd plaats, ze hebben vaak een goede dagschotel (deze keer kreeft! Met bearnaisesaus), lekkere frietjes en redelijke prijzen. Ik vond de bloedworst macarons enigzins belachelijk, maar wel erg lekker!
In de zomer kun je achter op hun balkon zitten. In de schaduw met uitzicht op Viskantine aan de Cool. (Uberhip, ziet er altijd druk uit, maar waar we dan niet zo'n zin hebben om aan te sluiten)

Cijfer : 8

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')