Polenta kán heel lekker zijn hoor, wij maken het met kaas en kruiden en bouillon, snijden er blokken van en bakken. Gewoon puur alleen de pap is natuurlijk niks aan nee.quote:Op zondag 7 augustus 2016 22:51 schreef RobinOok het volgende:
Eensch. Die polenta was net zo minimalistisch.
Maar daarbij was ik blij dat het minimaal was. Polenta is yuk. Ook al was deze best aardig, meer dan een paar hapjes moet je niet doen.
Iwania?quote:Op maandag 8 augustus 2016 00:39 schreef RobinOok het volgende:
Zet alles tegelijk op tafel en ik eet veel meer.
Grappig. Ik gaf het een onvoldoende in juli jl.quote:Op zondag 7 augustus 2016 20:06 schreef RobinOok het volgende:
Na jaren weer eens naar Lux geweest. En dat is wel bevallen. Kleeeein beetje het gevoel van kleren van de Keizer enzo, maar ja, dat is Italiaans nu eenmaal: simpel en een ietsiepietsie saai.
Evengoed vond ik het lekker en vooral leuk. Het tempo zat er op verzoek ook lekker in, dus we gaan vast nog wel eens terug.
Restaurant Lux in Rotterdam
* groenten uit de houtoven
* asperge uit de houtoven met walnotenprutje en Comté kaas.
* mosselen, doperweten, pancetto, knoflook
* witte polenta met tuinboontjes en Parmezaanse kaas
* spaghetti met geschaafd tonijnhart en een warme dooier.
* gestoofde octopus met gegrillde spitskool en geraspte mierikswortel
* bavette met aardappel en meiknolletjes.
Waar: Restaurant Lux op de 's Gravendijkwal in Rotterdam.
Prijs :40 euro voor 7 gangen + 24 euro voor 4 glazen wijn.
Cijfer: 7,6
Gewaagd blauw nog wel! Blauw schijnt je eetlust juist te bederven. Het ziet er allemaal nochtans heerlijk uitquote:
Gelezen in psychologiemagazine zekerquote:Op maandag 8 augustus 2016 12:57 schreef Isabeau het volgende:
Blauw schijnt je eetlust juist te bederven.
Nee, in idiote rijtjes met dieettips 'Eet van een blauw bord, dan eet je minder'. Dat typequote:
Nog ergerquote:Op maandag 8 augustus 2016 13:13 schreef Isabeau het volgende:
Nee, in idiote rijtjes met dieettips 'Eet van een blauw bord, dan eet je minder'. Dat type
Was dat bij het kalf weer hetzelfde bloemkoolgerechtje?quote:Op maandag 8 augustus 2016 12:20 schreef anndb het volgende:
Gerechtje met bloemkool, deze vond ik eigenlijk het minste van allemaal
Onglet van kalf met mousse van ganzenlever
Scherp!!quote:Op maandag 8 augustus 2016 14:12 schreef Myraela het volgende:
[..]
Was dat bij het kalf weer hetzelfde bloemkoolgerechtje?
quote:Op maandag 8 augustus 2016 12:41 schreef Bluezz het volgende:
Ik zou blij zijn met zo'n diner
Wat is onglet van kalf? Waar zit je onglet?
En koriandersorbet lijkt me erg lekker.
Volgens Mr. Googlequote:
Je bent goed. Het verhaal.quote:Op maandag 8 augustus 2016 15:47 schreef anndb het volgende:
[..]
Volgens Mr. Google
De onglet wordt ook wel de "beenhouwersbiefstuk" genoemd, omdat de slager het vroeger vaak voor zichzelf hield. Het is immers een stuk vlees dat er niet zo aantrekkelijk uitziet, en dus niet mooi presenteert in een koeltoog. Maar als je het goed klaarmaakt (en dat doe je zoals je een stuk rosbief zou klaarmaken), heb je er een erg smakelijk en mals stuk vlees aan.
Maar waar komt onglet dan precies vandaan? Onglet hangt aan een dunne pees in de buikholte van het rund. Een koe van een halve ton sleept al snel een onglet van 1,2 tot 1,3 kilogram met zich mee. Het is een spier die weinig werkt, waardoor het vlees erg mals is.
Zonde. Maar al met al ziet het er toch wel als een erg lekker dinertje uit.quote:Op maandag 8 augustus 2016 15:26 schreef anndb het volgende:
Ja helaas wel.... Dus daarbij dat maar overgeslagen toen
Ja had er eigenlijk wel een beetje genoeg van. Maar dat was ook het enige. Was beetje korrelig en echt bloemkool achtig. Natuurlijk te verwachten bij een gerechtje van bloemkool maar vond daar nou niet echt een speciale smaak aan zitten. Vooral gezien ik al eerder zo'n gerecht had geproefd. Andere gerechtjes waren trouwens super, vooral de amuse van varkenskop (helaas niet op de foto) viel me super goed mee en was echt erg lekker. Rest was uiteraard ook goed, maar als ik zoiets normaal op de kaart zou zien staan zou ik het niet bestellen en dat was eigenlijk het beste.quote:Op maandag 8 augustus 2016 15:55 schreef Myraela het volgende:
[..]
Zonde. Maar al met al ziet het er toch wel als een erg lekker dinertje uit.
Leuk dat het jou beviel want daar gaat het in de basis om. Mij lijkt het niets. Beetje een restaurant Fritzgerald Rotterdam gevoel.quote:Op maandag 8 augustus 2016 12:20 schreef anndb het volgende:
Afgelopen Zaterdag bij De Godevaart gegeten in Antwerpen. Was goed bevallen
[knip]
Waar: Godevaart in Antwerpen
Prijs: c.a. 600 euro met 4 personen.
Cijfer: 8,5
De moeite waard om nog eens te bezoeken. Lekker zitten in de tuin, binnen was ook erg verzorgd. Goede en lekkere gerechtjes, niet allemaal super vernieuwend maar wel allemaal lekker bereid en goed op smaak. Was ook zeker voldoende, zou er nog wel eens terug keren als ik in de buurt ben en wat zoek om te eten.
Ik heb de rest van het topic nu niet doorgelezen (en kan het me ook niet herinneren gelezen te hebben), maar staat FG nou in dit rijtje? Hoe is het weer goedgekomen?quote:Kortom restaurant Fred,FG,IDW,Wijnbar Jansen krijgen nog meer gezelschap als horeca-gelegenheden die ik in de ban heb gedaan.
Duidelijk. Dank voor je antwoord. Was oprecht verbaasd FG in dit lijstje te zien staan, vandaar.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 10:43 schreef Iwanius het volgende:
Nee, FG stond niet meer in het rijtje en het kwam toen goed omdat wij elkaar na een hele lange tijd bij een evenement van een gezamenlijke vriend tegenkwamen en hij aan mij vroeg of hij mij apart kon spreken en wat dus over mijn afwezigheid ging. Wij hebben zo wat het hele 'feest' gemist omdat wij ergens afgelegen toen een uur of 2 met elkaar hebben zitten praten over alles wat ons beiden dwars zat, en wat uiteindelijk resulteerde in mijn terugkeer.
quote:Op zondag 14 augustus 2016 10:19 schreef MutedFaith het volgende:
Een quenelle van biologische eendenlever, op een spiegel van hazelnoot met een gelei van granny smith appels en een saus van vanille en vlierbloesem.
Ermagehrd. De eendenlever. Zacht, romig, smaakvol. Als ik niet nog 6 gangen moest had ik 't met een gerust hart nog een keer uitgevraagd. De combinatie met de hazelnoot kende ik niet maar was echt "to die for".
Dat klinkt raar, een aperitief bij je friandises drinken.quote:Afgesloten met koffie en friandises.
Van linksonder met de klok mee:
- Suikerklontjes-achtige (qua structuur) snoepjes van bergamot en munt
- Tumtum van vlierbloesem
- nougat met cranberries en pistache
- een sinaasappel botercreme
- caramelsnoepjes (denk: werther's original, maar dan zelfgemaakt)
Niet te zoet, grappige dingetjes. Leuke smaken.
Daarbij dronk ik als aperitief een glas huischampagne en verder alleen bruisend water, want ik was de bob.
Ik vind het wel ietsiepietsie "te lang", maar kan me voorstellen in gezelschap te zijn waarmee het juist "lekker lang" is.quote:We waren rond 7 uur binnen en hebben tot kwart voor 2 aan tafel gezeten, maar we hadden geen moment het idee dat het te lang duurde of we moesten wachten. Personeel was vriendelijk, maar toegankelijk.
Kosten?
Het menu dat wij namen was het 'jubileummenu'. Ze serveren elk jaar in augustus/september een 8 gangen menu om te vieren dat ze alweer een jaar extra bestaan. Kostte 49 euro pp. Wijn kost net geen 7 euro per glas.
Nu wel. Iets met mobielquote:Op zondag 14 augustus 2016 11:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet. Sukkel.![]()
Nu een spatie voor de jpg
Restaurant Infini in Wahlwiller, een dorpje in de buurt van Valkenburg, Zuid-Limburg.= Check en in de agenda voor wanneer ik die kant uitga. Dank voor je uitstekende recensie MUF. En vereert naar je subtiele verwijzing...quote:Op zondag 14 augustus 2016 13:34 schreef golfer het volgende:
Ziet er allemaal prima uit en zeer betaalbaar voor een 8 gangenmenu.
thanks! Ik ga binnenkort bij Konbu eten. Louix de zoveelste ben ik een tijd geleden geweest met zo'n restaurant-actie en dat viel me toen ook tegen.quote:Op zondag 7 augustus 2016 13:34 schreef mytec het volgende:
Nog een verzameling van restaurant/eettentjes van de laatste weken. De foto's zijn niet allemaal even goed helaas.
Waar:
Konbu Streetfood -OOSTERSTRAAT 10, 9711 NT
Groningen,
Wanneer: 1 Juli
Wat at je:
[ afbeelding ]
Gekozen voor de Konbu special ramen en ik moet zeggen die beviel erg goed. Erg smaakvol en ging er prima in. In tegenstelling tot de flessen wijn die door deze topics gaan heb ik bij deze schotel twee biertjes genuttigd, een Sapporo (japan) en een Saigon (vietnam).
Naast Ramen en Pho zijn er nog meerdere kleinere gerechtjes beschikbaar die ik een volgende keer zeker ga proberen.
Verdict:
Vrij nieuw asian streetfood restaurant met een heerlijk relaxte sfeer, waren met een internationaal gezelschap en het was er prima vertoeven. Erg vriendelijk, en zeker de moeite waard om terug te keren.
Waar: Louis XV, Oude Kijk in Het Jatstraat 47, 9712 EC Groningen
Wanneer: 4 Augustus
Wat at je: Het dagmenu, voor een prima prijs, vraag me niet hoeveel wat ik heb niet betaald.
Als amuse kregen wij een mousse van pompoen met een gelei en spek. Zeer smaakvol, al was de spek wat taai. [ afbeelding ]
Als voorgerecht hadden we een proeverij van 4 gerechtjes
[ afbeelding ]
Van links naar rechts: Erg smaakvol bonbon van rund, kroketje met pompoen vulling, bonbon van geconfijte eend, en rechts een zalm tartaartje. Deze gingen er eigenlijk wel goed in, en als ik Iwanius was geweest had ik ze zeker nog een keer laten uitkomen. Opmaak oogde wel wat slordig.
Als hoofdgerecht kabeljauw met wat groenten, zoals te zien is op de foto lag er eigenlijk maar weinig kabeljauw, dat door het bos van de groenten niet meer te zien was. Smaakte, maar niet bijzonder lekker. Daarnaast nog salade en wat patatjes erbij waar niks op aan te merken was.
[ afbeelding ]
Mijn andere tafelgenoten hadden parelhoen met een worstje van gevogelte, wat prima smaakte en eigenlijk een betere keuze was. En een portobello met geitenkaas, niet echt mijn ding maar was ook prima.
Als toetje een proeverij met een brownie, een bavarois van wilde perzik, een bolletje ijs en een bavarois van rood fruit. Prima afsluiter.[ afbeelding ]
Verdict: Bij binnenkomst was het erg warm, gelukkig een tafeltje naast een open deur gekregen waar het eigenlijk wel prima was qua temperatuur. Bediening attent en wist ook welke bieren bij welke gerechten zouden passen. Wat ook maar goed is, want de afbeeldingen van de biertjes op de kaart waren zo klein dat ik een trippel aanzag voor een weizen.
Waar: Cho Fah eathai - Gelkingestraat 5, 9711 NA Groningen
Wanneer: 5 Augustus
Wat at je: Gekozen voor de Pad Thai met black tiger schrimps, aangezien we snel wouden eten geen andere gerechtjes besteld. Achteraf gezien was dit ook zeker niet nodig een flink bord dat goed vulde.
[ afbeelding ]
Verdict: Smaakvolle schotel maar zeker niet te pikant, bediening was erg vriendelijk waarbij ze vroegen of nog wat anders wouden maar zeker niet opdringerig waren. Eigenlijk waren alle tafels gereserveerd maar aangezien we vroeg waren kon het nog prima.
[
Ik denk niet dat jij veel ervaring hebt met het nuttigen van 8-gangenmenu's, anders zou je de grap van Youp ook belachelijk vinden en zeker niet denken dat een flinke eter dat 3x op zou kunnen.quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 17:57 schreef vaarsuvius het volgende:
Ik moet altijd aan Youp van 't Hek denken bij 8- gangen menu's. Lang geleden had ie een stukje over het Amstel Hotel in zijn voorstelling, waar hij 3x het 8 gangen menu bestelde. Als kind snapte ik nooit hoe iemand zoveel zou kunnen eten ( 3x 8 borden vol!) Maar ja dat was natuurlijk de grap dacht ik....
Nu weet ik dat het 8x muizehapjes zijnen dat een flinke eter dat inderdaad wel 3x weg kan stouwen
Ik was een jaar of 8 toen die show uit kwam hè......quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 20:15 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik denk niet dat jij veel ervaring hebt met het nuttigen van 8-gangenmenu's, anders zou je de grap van Youp ook belachelijk vinden en zeker niet denken dat een flinke eter dat 3x op zou kunnen.
niemand zegt dat je ongelijk hebt. Maar ik denk dat zo'n man (wat net zo goed een vrouw kan zijn maar dat ter zijde) niet naar zo'n restaurant gaat om zichzelf vol te proppen omdat hij de dag erop weer flink aan de bak moet.quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 20:26 schreef vaarsuvius het volgende:
En een man die fysieke arbeid verricht of veel sport krijgt dat echt wel op hoor
Ik vond het juist fijn dat het geen liflafjes zijn.quote:Op zondag 21 augustus 2016 18:29 schreef golfer het volgende:
Ik vind het allemaal wat veel en wat simpel op een bord gekwakt, maar als de smaken maar goed zijn.
quote:Op donderdag 22 september 2016 23:27 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
MiepMini aan haar perensap![]()
Niks mis mee met Seoul Garden in DH, enige wat verkeerd is, is dat het in DH zit.quote:Op vrijdag 23 september 2016 13:31 schreef RobinOok het volgende:
Ik dacht dat het zo'n bbq restaurant was. En ik heb een pesthekel aan Koreaanse bbq-restaurants.
Maar niet dus?
quote:Op vrijdag 23 september 2016 13:34 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Niks mis mee met Seoul Garden in DH, enige wat verkeerd is, is dat het in DH zit.
Een helft ingericht als koreaans bbq, andere helft niet.quote:Op vrijdag 23 september 2016 13:31 schreef RobinOok het volgende:
Ik dacht dat het zo'n bbq restaurant was. En ik heb een pesthekel aan Koreaanse bbq-restaurants.
Maar niet dus?
Ik rook geen stank. Maar zijn ook twee panden met een deur er tussen.quote:Op vrijdag 23 september 2016 14:06 schreef RobinOok het volgende:
Andere helft niet, maar die zit evengoed in de stank dan?
Grappige naam, Allegaartje!quote:Op donderdag 22 september 2016 23:27 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Waar? Allegaartje Koreaans eethuis http://www.allegaartje-catering.nl/ - Zwaanshals, Rotterdam
Wanneer? Vandaag, 22-9
Wat at je? Zie onder; 1 hoofdgerecht en 3 bijgerechtjes, dessert, 3 wijn en 3 frisdrank.
Impressie? Zie onder!
Kosten? Met fooi ¤50 - voor twee.
Cijfer? 8,5!
Vandaag met Mini naar Allegaartje geweest. Allegaartje ken ik al van een markt waar zowel zij als wij met de bakkerij staan, en naast markten en catering hebben ze sinds mei een Koreaans eethuis aan de Zwaanshals.
Geen superuitgebreide kaart, maar toch genoeg om uit te kiezen. De gerechten zijn meer dan prima, lekker, goed op smaak, pittig maar niet té.
Ik had wijn, mini non-alcoholische drankjes (perensap en een kaneellimonade).
Bediening een absolute tien! Oprechte interesse, enthousiast. Absolute aanrader.
[ afbeelding ]
Kaneellimonade, bestaande uit water, suiker, kaneel, gember en kakifruit.
[ afbeelding ]
Pajeon
[ afbeelding ]
Mandu, koreaanse dumplings
[ afbeelding ]
MiepMini aan haar perensap![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kimbap, Koreaanse sushi.
[ afbeelding ]
Bibimbap, heerlijk licht pittig (temperatuur loeiheet) potje met gehakt, kimchi, ei, groente en rijst (onderop).
[ afbeelding ]
Worteltaart
quote:Op vrijdag 23 september 2016 13:34 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Niks mis mee met Seoul Garden in DH, enige wat verkeerd is, is dat het in DH zit.
Wel eens met Robin haar ervaring?quote:Op zondag 25 september 2016 14:05 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Een maand of wat na de opening geweest maar te lui tot dusver om er een
stukje over te schrijven. Heb sowieso de laatste tijd weinig zin in
e.e.a.zoals dus recensies schrijven of ergens weer chique te gaan
eten. Verzadiging,verveling? Wie zal het zeggen..Maar komt wel weer.
Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. De jaren gaan misschien ook tellen? En daardoor het relativeren van het gebeuren? Of doe ik nu te psychologisch...quote:Op zondag 25 september 2016 14:05 schreef Iwanius het volgende:
Verzadiging,verveling? Wie zal het zeggen..Maar komt wel weer.
quote:Op zondag 25 september 2016 14:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wel eens met Robin haar ervaring?
Nope. U bent spot on! Relativeren doe ik trouwens steeds meer tot vervelens toe. Zal wel met leeftijd en levenservaringen hebben te maken. Oppassen dat ik niet een te oude z...wordt. Beetje wanneer je van ironie naar sarcasme gaan neigen zeg ik altijd.quote:Op zondag 25 september 2016 14:30 schreef Bart2002 het volgende:
Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. De jaren gaan misschien ook tellen? En daardoor het relativeren van het gebeuren? Of doe ik nu te psychologisch...
Doen!quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 00:00 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Tijdje terug bij Johannes (Amsterdam) gegeten. Ben er nu twee keer geweest, wederom een hele goede ervaring. Ik heb nog wat foto's gemaakt, als mensen het leuk zouden vinden kan ik er wel een verhaaltje omheen schrijven met said foto's.
Hehe veel plezier. Misschien maken ze volgende week wel iets andersquote:Op zondag 9 oktober 2016 22:09 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ga daar volgende week etenziet er echt super goed uit
Ik heb daar een tijdje terug ook gegeten, viel inderdaad niet tegen. Heerlijk eten en vriendelijk personeel. Ik lust geen banaan en dat vergde een aanpassing aan het dessert, maar dat was geen enkel probleemquote:Op dinsdag 4 oktober 2016 00:00 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Tijdje terug bij Johannes (Amsterdam) gegeten. Ben er nu twee keer geweest, wederom een hele goede ervaring. Ik heb nog wat foto's gemaakt, als mensen het leuk zouden vinden kan ik er wel een verhaaltje omheen schrijven met said foto's.
Nja, afgezien van dat wat niet klopte had het ook wel iets charmant knulligs (ze zijn nou ook weer niet zo lang open) en vooral: het eten was flink lekker! Goeie smaken.quote:Op dinsdag 18 oktober 2016 12:05 schreef golfer het volgende:
Wat een hoog cijfer nog voor een tent waar zoveel niet klopte.
En ¤60 was ook heel geen gekke prijs voor wat we hadden.quote:Op dinsdag 18 oktober 2016 12:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Nja, afgezien van dat wat niet klopte had het ook wel iets charmant knulligs (ze zijn nou ook weer niet zo lang open) en vooral: het eten was flink lekker! Goeie smaken.En duidelijk met liefde gemaakt en nul prefab. Dan doen foutjes er minder toe, wat mij betreft.
Voor mij zou aubergine echt een no-go zijn. Staat erg laag niet op mijn lekkere groente-lijst.quote:Op dinsdag 18 oktober 2016 12:05 schreef golfer het volgende:
Wat een hoog cijfer nog voor een tent waar zoveel niet klopte.
In tegenstelling tot courgette, wat heel hoog op je lekkere groentenlijst staat?quote:Op dinsdag 18 oktober 2016 22:52 schreef Fietsertje70 het volgende:
[..]
Voor mij zou aubergine echt een no-go zijn. Staat erg laag niet op mijn lekkere groente-lijst.
Wel een beetje hogerquote:Op dinsdag 18 oktober 2016 23:10 schreef RobinOok het volgende:
In tegenstelling tot courgette, wat heel hoog op je lekkere groentenlijst staat?
Courgette is één van m'n favoriete groentes.quote:Op dinsdag 18 oktober 2016 23:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In tegenstelling tot courgette, wat heel hoog op je lekkere groentenlijst staat?
Nou, nee, maar ik dacht dat die twee hand in hand gingen. Mensen die niet van aubergines houden houden ook niet van courgettes. Maar blijkbaar gaat die regel dus niet op.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:47 schreef Myraela het volgende:
[..]
Courgette is één van m'n favoriete groentes.Is dat heel vreemd?
Ik ben kamp courgettequote:Op woensdag 19 oktober 2016 17:08 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben trouwens helemaal niet zo dol op courgette. Vind aubergines lekkerder.
Prijzig inderdaad.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 19:39 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Vineum in Rotterdam
Waar : Vineum
Wanneer : vorige week
Wat at je : zie of klik foto
Impressie : fijn, rustig restaurant. Het eten is altijd goed en bijzonder, de wijnen ook. Eigenlijk vind ik het altijd ook net iets te duur, maar toch voel ik me niet bekocht.
Kosten : 153 euro voor 2 personen. (3 gangen, bijpassende wijnen en aperitief)
Cijfer : 8,5
Bruine bonen.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 20:25 schreef Tem het volgende:
Bij aubergine moet ik altijd aan sex voor de buch denken
Ik durf het bijna niet te vragen.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 20:25 schreef Tem het volgende:
Bij aubergine moet ik altijd aan sex voor de buch denken
Jep, zoek maar naar de combinatie aubergine, indiaan en sex voor de buch op google.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 21:14 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik durf het bijna niet te vragen.En de uitleg zal ook wel off-topic zijn hier.
Stukje gekeken... Ik keek het vroeger niet omdat ik Menno een ranzig ventje vond en het programma leek me slecht voor de geestelijke hygiëne. En dat inzicht blijkt juist geweest te zijn.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 21:32 schreef Tem het volgende:
[..]
Jep, zoek maar naar de combinatie aubergine, indiaan en sex voor de buch op google.
Zijn gevangenisprogrammas met positieve verbazing gekeken. Erg netjes inhoudelijk en goedquote:Op woensdag 19 oktober 2016 21:39 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Stukje gekeken... Ik keek het vroeger niet omdat ik Menno een ranzig ventje vond en het programma leek me slecht voor de geestelijke hygiëne. En dat inzicht blijkt juist geweest te zijn.Zie ook jouw post #252: men kan nooit meer zonder onfrisse associaties kijken naar een toch zo onschuldige groente.
Maar nu graag weer on-topic mensen!
Ik las nietquote:Op zondag 23 oktober 2016 16:56 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Licht offtopic: Wijnarrangement bij een tweesterrenzaak, waar moet ik ongeveer aan denken qua prijs per glas?
Staat toch gewoon op hun site?quote:Op zondag 23 oktober 2016 16:56 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Licht offtopic: Wijnarrangement bij een tweesterrenzaak, waar moet ik ongeveer aan denken qua prijs per glas?
Die twee hebben toch helemaal niks met mekaar te maken. Een courgette is een squash en een aubergine is familie van de tomaat.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 17:08 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, nee, maar ik dacht dat die twee hand in hand gingen. Mensen die niet van aubergines houden houden ook niet van courgettes. Maar blijkbaar gaat die regel dus niet op.![]()
Ik ben trouwens helemaal niet zo dol op courgette. Vind aubergines lekkerder.
Bij Fred niet. Maar FG 2.0 8 tientjes voor 9 gangen, zal wel in de buurt zitten?? Gaat me niet zozeer om het geld, maar kan ik m'n reactie wat verdoezelen als ik de rkeening onder ogen krijgquote:Op zondag 23 oktober 2016 17:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Staat toch gewoon op hun site?
Maar ik zou zeggen tussen 10 en 15 euro per glas.
Ben ik de enige die dit zeg maar.... behoorlijk aan de prijs vind... Ik gun iedereen het zijne maar in geen 450 jaar ga ik dat ervoor betalen. Iedereen zijn wijnhobby. Voor oeroude malt whiskey zou ik het nog wel overwegen. Gefermenteerd druivensap is m.i. nimmer een tientje per glas waard.quote:Op zondag 23 oktober 2016 17:04 schreef RobinOok het volgende:
Maar ik zou zeggen tussen 10 en 15 euro per glas.
Tussen de 80 en 120 euro voor een wijnarrangement van 7 of 8 glazen. Dus inderdaad tussen de 10 en 15 euro per glas.quote:Op zondag 23 oktober 2016 16:56 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Licht offtopic: Wijnarrangement bij een tweesterrenzaak, waar moet ik ongeveer aan denken qua prijs per glas?
Trolletje much.quote:Op zondag 23 oktober 2016 17:39 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ben ik de enige die dit zeg maar.... behoorlijk aan de prijs vind... Ik gun iedereen het zijne maar in geen 450 jaar ga ik dat ervoor betalen. Iedereen zijn wijnhobby. Voor oeroude malt whiskey zou ik het nog wel overwegen. Gefermenteerd druivensap is m.i. nimmer een tientje per glas waard.
Ik mag toch wel gewoon zeggen dat ik het te duur vind voor doorgaans zeer zure, zwaar overschatte meuk? We kunnen er wel interessant over doen maar het gaat m.i. nergens over. Ik vind het decadent.quote:
Sterrenrestaurant prijzen.quote:Op zondag 23 oktober 2016 17:39 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ben ik de enige die dit zeg maar.... behoorlijk aan de prijs vind... Ik gun iedereen het zijne maar in geen 450 jaar ga ik dat ervoor betalen. Iedereen zijn wijnhobby. Voor oeroude malt whiskey zou ik het nog wel overwegen. Gefermenteerd druivensap is m.i. nimmer een tientje per glas waard.
Als je onderdeel wilt zijn van de entourage kan ik me er nog wel iets bij voorstellen. Men betaalt voor een illusie. Dat is prima. Maar ik vind dat ik ook het recht heb om daarover te oordelen. En dat is "decadent". Wellicht prima voor de economie. Maar in feite koopt men knollen voor citroenen.quote:
Ik heb er ook niet veel mee hoor. Wat dat aangaat ben ik een nuchtere boer en wars van decadentie.quote:Op zondag 23 oktober 2016 18:57 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Als je onderdeel wilt zijn van de entourage kan ik me er nog wel iets bij voorstellen. Men betaalt voor een illusie. Dat is prima. Maar ik vind dat ik ook het recht heb om daarover te oordelen. En dat is "decadent". Wellicht prima voor de economie.
Dat is het ook. Ik vind het ook niet leuk meer.quote:Op zondag 23 oktober 2016 17:39 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ben ik de enige die dit zeg maar.... behoorlijk aan de prijs vind...
Ik ben gek op de nuchtere "boer". Ben ik zelf ook.quote:Op zondag 23 oktober 2016 18:59 schreef Tem het volgende:
[..]
Ik heb er ook niet veel mee hoor. Wat dat aangaat ben ik een nuchtere boer en wars van decadentie.
Ik begrijp dat je ook betaalt voor de entourage en voor alles eigenlijk. En niemand houdt ervan om het nog te doen, dat omrekenen: maar 22 a 34 oude guldens voor een glas wijn... Dan maar een pauper maar dat is m.i. gekkenhuis.quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:00 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is het ook. Ik vind het ook niet leuk meer.
Laatste keer bij FG daarom een fles besteld. Maar ja, een wijnarrangement is wel leuker. Als het niet zo achterlijk duur zou zijn.
Dat vind ik nou juist niet. Ik lees dat. Maar moet ik daar vervolgens over zwijgen? Wat mij betreft mogen zij die dat doen dat gewoon doen. Maar ik mag daar m.i. wel mijn mening over hebben en die ventileren. Krijgen we nou?quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:17 schreef golfer het volgende:
en verder die mening lekker voor zichzelf houden.
Hij is natuurlijk wel een gerespecteerde autoriteit. Met de wijsheid in pacht. Dat respecteer ik ook wel. Maar dat ontzegt mij niet het recht om er iets anders van te vinden.quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:23 schreef RobinOok het volgende:
Mag hoor. Toe maar. Niks van Golfer aantrekken, doen wij ook niet.
Dit is toch miepen om het miepen?quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:21 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat vind ik nou juist niet. Ik lees dat. Maar moet ik daar vervolgens over zwijgen? Wat mij betreft mogen zij die dat doen dat gewoon doen. Maar ik mag daar m.i. wel mijn mening over hebben en die ventileren. Krijgen we nou?
In principe willen we niemand monddood maken op een forum. En het kan qua ecosysteem best samen bestaan: zij die het prima vinden en zij die er hun vraagtekens bij zetten. Dat levert gezellige dynamiek op.
Oh, jammer, je slijmt gewoon bij iedereen!quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:26 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Hij is natuurlijk wel een gerespecteerde autoriteit. Met de wijsheid in pacht. Dat respecteer ik ook wel. Maar dat ontzegt mij niet het recht om er iets anders van te vinden.
Ik ben er wel content mee dat iemand eindelijk over auto's begint in deze context. Maar het gaat in deze over gefermenteerd druivensap. Zonder krachtige Turbo en geblindeerde ruiten, 32 kleppen en alles wat een auto duur maakt aan goodies. Dat is nog een beetje bewijsbaar. Die druivensap niet m.i. Het is van druiven gemaakt en dat is zo'n beetje het enige wat je erover kunt zeggen. Stijlvolle fles en prachtig etiket wellicht. Zonder Xenon verlichting en 6 airbags wat een auto gewoon bewijsbaar duur maakt. Voor wijn heb je dat soort machinaties niet. Het is gewoon een prijskaartje omdat de druif zo verondersteld superieur is. En omdat "men" dat gelooft.quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:30 schreef Leandra het volgende:
Als iemand vraagt wat een nieuwe Mercedes kost
Mevrouw Ook: ondanks wat ik allemaal beweer heeft u altijd een speciaal plekje in mijn hart.quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, jammer, je slijmt gewoon bij iedereen!
Ik dacht alleen bij mij!!!
Zolang mensen interessant doen over een gebakken courgette met Hela curry bij FG mag jij het decadent vinden hoor.quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:21 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat vind ik nou juist niet. Ik lees dat. Maar moet ik daar vervolgens over zwijgen? Wat mij betreft mogen zij die dat doen dat gewoon doen. Maar ik mag daar m.i. wel mijn mening over hebben en die ventileren. Krijgen we nou?
In principe willen we niemand monddood maken op een forum. En het kan qua ecosysteem best samen bestaan: zij die het prima vinden en zij die er hun vraagtekens bij zetten. Dat levert gezellige dynamiek op.
Maar je gaf eerder aan voor whisky wel veel te willen betalen. Dan kun je ook zeggen dat whisky gegist graanbeslag is. Waarom zou je daar dan dieper voor in de buidel willen tasten dan gefermenteerd druivensap? Het is allebei niet zo moeilijk te maken, maar in beide dranken heb je een enorme diversiteit aan smaken en kwaliteit.quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:43 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik ben er wel content mee dat iemand eindelijk over auto's begint in deze context. Maar het gaat in deze over gefermenteerd druivensap. Zonder krachtige Turbo en geblindeerde ruiten, 32 kleppen en alles wat een auto duur maakt aan goodies. Dat is nog een beetje bewijsbaar. Die druivensap niet m.i. Het is van druiven gemaakt en dat is zo'n beetje het enige wat je erover kunt zeggen. Stijlvolle fles en prachtig etiket wellicht. Zonder Xenon verlichting en 6 airbags wat een auto gewoon bewijsbaar duur maakt. Voor wijn heb je dat soort machinaties niet. Het is gewoon een prijskaartje omdat de druif zo verondersteld superieur is. En omdat "men" dat gelooft.
Je hebt gelijk in die zin dat ik Whiskey niet had moeten noemen. Dat maakt de boodschap zwakker inderdaad. Ik neem daarom het nieuwe standpunt in dat ik nimmer 10 a 15 euro ga betalen voor een glas spiritualiën. Wij halen dan liever de fles Lagavulin in huis voor 50 euro. Wat indertijd nog geen 50 gulden was. Maar ja, water door de zee. De alcoholistische hobby kost onvermijdelijk geld.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:27 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Maar je gaf eerder aan voor whisky wel veel te willen betalen. Dan kun je ook zeggen dat whisky gegist graanbeslag is. Waarom zou je daar dan dieper voor in de buidel willen tasten dan gefermenteerd druivensap? Het is allebei niet zo moeilijk te maken, maar in beide dranken heb je een enorme diversiteit aan smaken en kwaliteit.
Het is nooit te laat m.i. En vanaf dag 1 had ik bewondering voor u. En dat zal altijd zo blijven.quote:
De praktijk wijst je ongelijk uit. De 2 sterrententen lopen als een tierelier en moet je vaak lang van te voren reserveren.quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:04 schreef Bart2002 het volgende:
En ik snap het best dat het voor de aanbieder van zo'n arrangement heel duur is om de toko draaiende te houden en dat ze daarom dat soort bespottelijke prijzen moeten rekenen maar je krijgt bijgevolg steeds minder klandizie die dat kunnen en willen betalen.
Ik hoef daar ook niet perse gelijk in te hebben. Ik juich het toe als de 2 sterrententen en alles daarboven draait als een tiet. Ik heb verder wel recht op mijn mening dat 1 en ander aan de prijs is. Maar als dat voor de klandizie geen probleem is dan zit ik daar ook niet mee. Ik geef alleen aan dat ik niet tot de klandizie zal behoren omdat ik enigszins prudent met mijn financiën omga. Dat moet ook van de vrouw.quote:Op zondag 23 oktober 2016 22:04 schreef golfer het volgende:
[..]
De praktijk wijst je ongelijk uit. De 2 sterrententen lopen als een tierelier en moet je vaak lang van te voren reserveren.
Ik ben als arme student ook vaak genoeg geweest. Er zijn vaak voldoende acties om het betaalbaar te maken. Ik heb alle restaurantweken, heerlijk10daagse, dining with the stars, dining city acties e.d. afgespeurd om het te kunnen doen. Moest ik er voor sparen: ja. Moest ik weleens de wijn laten schieten (te duur i.c.m. het eten): ja. Maar wel altijd met volle teugen genoten.quote:Op zondag 23 oktober 2016 22:27 schreef sirdanilot het volgende:
De doelgroep is dan ook mensen met een hoog inkomen en mensen met een lager inkomen die ervoor sparen voor een heel bijzondere avond uit voor een speciale gelegenheid. De hoge prijs maakt het exclusief . Er zijn hele volksstammen die nooit in dit soort tenten binnen zullen stappen , maar Nederland is nu eenmaal een rijk land en er zijn er dus ook genoeg die het wel doen.
Zelf ben ik maar een arme student dus exclusieve horeca is voorlopig nog lang niet aan mij besteed ...
Dat is niet duur voor een kerstmenu. Dat betaal ik zo ook wel.quote:Op zondag 30 oktober 2016 09:52 schreef Haaibaaike het volgende:
Ik ga tweede kerstdag uiteten viergangen menu zonder consumptie kost ¤48.00.
Ja, dat vind ik dat weer een beetje zonde. Dat weten we 1 a 2 keer per week gewoon thuis. Voor veel minder.quote:Op zondag 30 oktober 2016 09:55 schreef Haaibaaike het volgende:
Ik ben gisteren wezen uiteten. Biefstuk ¤17.00 met gepofte aardappeltjes en sla. Tomatensoep ¤5.75 en flesje spa blauw. Bij elkaar kostte dit ¤26.25.
Dit vind ik toch wel een beetje prijzig voor best wel normaal niet spannend eten. Ik heb dat er niet voor over, dan haal ik liever zelf een biefstuk bij de slager, maak ik zelf tomaten soep, doe ik zelf aardappeltjes in de oven. Als ik dat zou willen eten dan, ik houd niet van tomatensoep en ik eet niet zo heel vaak meer vlees.quote:Op zondag 30 oktober 2016 09:55 schreef Haaibaaike het volgende:
Ik ben gisteren wezen uiteten. Biefstuk ¤17.00 met gepofte aardappeltjes en sla. Tomatensoep ¤5.75 en flesje spa blauw. Bij elkaar kostte dit ¤26.25.
Ja dat vond ik ook prijzig.quote:Op zondag 30 oktober 2016 11:30 schreef sirdanilot het volgende:
Dit vind ik toch wel een beetje prijzig voor best wel normaal niet spannend eten. Ik heb dat er niet voor over, dan haal ik liever zelf een biefstuk bij de slager, maak ik zelf tomaten soep, doe ik zelf aardappeltjes in de oven. Als ik dat zou willen eten dan, ik houd niet van tomatensoep en ik eet niet zo heel vaak meer vlees.
Ik normaal ook!quote:Op zondag 30 oktober 2016 10:42 schreef RobinOok het volgende:
Dat is niet duur voor een kerstmenu. Dat betaal ik zo ook wel.
Soep valt mij meestal tegen in een restaurant qua prijs/kwaliteit. Laten we zeggen dat mijn soep in de bedrijfskantine niet veel onderdoet voor menig soep in een restaurant. Gewoon basic, smaakt wel. verschil is wel 80 cent -8 euro.quote:Op zondag 30 oktober 2016 11:30 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dit vind ik toch wel een beetje prijzig voor best wel normaal niet spannend eten. Ik heb dat er niet voor over, dan haal ik liever zelf een biefstuk bij de slager, maak ik zelf tomaten soep, doe ik zelf aardappeltjes in de oven. Als ik dat zou willen eten dan, ik houd niet van tomatensoep en ik eet niet zo heel vaak meer vlees.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |