abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_164315386
Ik zou als ze de borden op kwamen halen hebben gezegd dat ze behoorlijk grote borden hebben gebruikt voor een amuse.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_164315693
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 22:51 schreef RobinOok het volgende:
Eensch. Die polenta was net zo minimalistisch.
Maar daarbij was ik blij dat het minimaal was. Polenta is yuk. Ook al was deze best aardig, meer dan een paar hapjes moet je niet doen.
Polenta kán heel lekker zijn hoor, wij maken het met kaas en kruiden en bouillon, snijden er blokken van en bakken. Gewoon puur alleen de pap is natuurlijk niks aan nee.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_164315729
En inderdaad die asperge kan écht niet. Één asperge :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 8 augustus 2016 @ 00:39:00 #155
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164318116
Ik vind het juist wel iets hebben. Vond het ook niet bij de andere gangen passen, die notensmurrie. Dus prima om dat apart te doen. Het is niet dat er voor en na deze "gang" een half uur wachttijd zit.

Al met al kreeg ik de laatste gang met moeite op. Dus het was meer dan genoeg.
Maar dat heb ik wel vaker als de gangen worden uitgesmeerd over de tijd.
Zet alles tegelijk op tafel en ik eet veel meer.
  maandag 8 augustus 2016 @ 00:41:10 #156
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_164318166
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 00:39 schreef RobinOok het volgende:

Zet alles tegelijk op tafel en ik eet veel meer.
Iwania? :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 8 augustus 2016 @ 00:46:25 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164318284
Nee, dat is juist een gestage eter. Hele dag door "versnaperingen". Gangetje hier, gangetje daar, cocktailtje zus, ijsje zo. Ik zou dat niet kunnen.n

Of misschien als ik goed zou oefenen. :)
pi_164319277
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 20:06 schreef RobinOok het volgende:
Na jaren weer eens naar Lux geweest. En dat is wel bevallen. Kleeeein beetje het gevoel van kleren van de Keizer enzo, maar ja, dat is Italiaans nu eenmaal: simpel en een ietsiepietsie saai.
Evengoed vond ik het lekker en vooral leuk. Het tempo zat er op verzoek ook lekker in, dus we gaan vast nog wel eens terug.


Restaurant Lux in Rotterdam


* groenten uit de houtoven
* asperge uit de houtoven met walnotenprutje en Comté kaas.
* mosselen, doperweten, pancetto, knoflook
* witte polenta met tuinboontjes en Parmezaanse kaas
* spaghetti met geschaafd tonijnhart en een warme dooier.
* gestoofde octopus met gegrillde spitskool en geraspte mierikswortel
* bavette met aardappel en meiknolletjes.

Waar: Restaurant Lux op de 's Gravendijkwal in Rotterdam.
Prijs :40 euro voor 7 gangen + 24 euro voor 4 glazen wijn.
Cijfer: 7,6
Grappig. Ik gaf het een onvoldoende in juli jl.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-08-2016 01:37:48 ]
pi_164326268
Afgelopen Zaterdag bij De Godevaart gegeten in Antwerpen. Was goed bevallen :)

Dip met gerookte paprika


Gazpacho als amuse, kregen ook nog een amuse met varkenskop maar daar geen foto van zo, was erg lekker die laatste amuse.


Verschillende tomaten met burrata


Carpaccio van Zeebaars met koriander sorbet


Gerechtje met bloemkool, deze vond ik eigenlijk het minste van allemaal


Mosselen en scheermes met krokantje


Ravioli


Rode poon


Onglet van kalf met mousse van ganzenlever


Dessert


Kaasplankje


Waar: Godevaart in Antwerpen
Prijs: c.a. 600 euro met 4 personen.
Cijfer: 8,5

De moeite waard om nog eens te bezoeken. Lekker zitten in de tuin, binnen was ook erg verzorgd. Goede en lekkere gerechtjes, niet allemaal super vernieuwend maar wel allemaal lekker bereid en goed op smaak. Was ook zeker voldoende, zou er nog wel eens terug keren als ik in de buurt ben en wat zoek om te eten.
pi_164326696
Ik zou blij zijn met zo'n diner ^O^
Wat is onglet van kalf? Waar zit je onglet? :D
En koriandersorbet lijkt me erg lekker.
  maandag 8 augustus 2016 @ 12:52:33 #161
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_164326920
Gekleurde borden. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_164327031
quote:
12s.gif Op maandag 8 augustus 2016 12:52 schreef golfer het volgende:
Gekleurde borden. :{w
Gewaagd blauw nog wel! Blauw schijnt je eetlust juist te bederven. Het ziet er allemaal nochtans heerlijk uit :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_164327296
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 12:57 schreef Isabeau het volgende:

Blauw schijnt je eetlust juist te bederven.
Gelezen in psychologiemagazine zeker :Y

:D
pi_164327393
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 13:09 schreef Bluezz het volgende:

Gelezen in psychologiemagazine zeker :Y

:D
Nee, in idiote rijtjes met dieettips 'Eet van een blauw bord, dan eet je minder'. Dat type :')
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_164327533
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 13:13 schreef Isabeau het volgende:

Nee, in idiote rijtjes met dieettips 'Eet van een blauw bord, dan eet je minder'. Dat type :')
Nog erger :D Heerlijk!
pi_164328859
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 12:20 schreef anndb het volgende:
Gerechtje met bloemkool, deze vond ik eigenlijk het minste van allemaal

Onglet van kalf met mousse van ganzenlever


Was dat bij het kalf weer hetzelfde bloemkoolgerechtje?
  maandag 8 augustus 2016 @ 14:45:23 #167
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164329883
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 14:12 schreef Myraela het volgende:

[..]

Was dat bij het kalf weer hetzelfde bloemkoolgerechtje?
Scherp!! ^O^
pi_164331131
Ja helaas wel.... Dus daarbij dat maar overgeslagen toen :)
pi_164331243
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 12:41 schreef Bluezz het volgende:
Ik zou blij zijn met zo'n diner ^O^
Wat is onglet van kalf? Waar zit je onglet? :D
En koriandersorbet lijkt me erg lekker.
;) Niemand die het weet.
pi_164331302
Ik heb gisteren iets besteld online bij Just Eat. Omdat het niet lukte bij Thuisbezorgd.nl. Geen feest. Je hebt iets in de maag.
pi_164331790
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 15:30 schreef Jaroon het volgende:

[..]

;) Niemand die het weet.
Volgens Mr. Google

De onglet wordt ook wel de "beenhouwersbiefstuk" genoemd, omdat de slager het vroeger vaak voor zichzelf hield. Het is immers een stuk vlees dat er niet zo aantrekkelijk uitziet, en dus niet mooi presenteert in een koeltoog. Maar als je het goed klaarmaakt (en dat doe je zoals je een stuk rosbief zou klaarmaken), heb je er een erg smakelijk en mals stuk vlees aan.

Maar waar komt onglet dan precies vandaan? Onglet hangt aan een dunne pees in de buikholte van het rund. Een koe van een halve ton sleept al snel een onglet van 1,2 tot 1,3 kilogram met zich mee. Het is een spier die weinig werkt, waardoor het vlees erg mals is.
pi_164331874
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 15:47 schreef anndb het volgende:

[..]

Volgens Mr. Google

De onglet wordt ook wel de "beenhouwersbiefstuk" genoemd, omdat de slager het vroeger vaak voor zichzelf hield. Het is immers een stuk vlees dat er niet zo aantrekkelijk uitziet, en dus niet mooi presenteert in een koeltoog. Maar als je het goed klaarmaakt (en dat doe je zoals je een stuk rosbief zou klaarmaken), heb je er een erg smakelijk en mals stuk vlees aan.

Maar waar komt onglet dan precies vandaan? Onglet hangt aan een dunne pees in de buikholte van het rund. Een koe van een halve ton sleept al snel een onglet van 1,2 tot 1,3 kilogram met zich mee. Het is een spier die weinig werkt, waardoor het vlees erg mals is.
Je bent goed. Het verhaal.
pi_164332080
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 15:26 schreef anndb het volgende:
Ja helaas wel.... Dus daarbij dat maar overgeslagen toen :)
Zonde. Maar al met al ziet het er toch wel als een erg lekker dinertje uit. :9
pi_164346399
quote:
14s.gif Op maandag 8 augustus 2016 15:55 schreef Myraela het volgende:

[..]

Zonde. Maar al met al ziet het er toch wel als een erg lekker dinertje uit. :9
Ja had er eigenlijk wel een beetje genoeg van. Maar dat was ook het enige. Was beetje korrelig en echt bloemkool achtig. Natuurlijk te verwachten bij een gerechtje van bloemkool maar vond daar nou niet echt een speciale smaak aan zitten. Vooral gezien ik al eerder zo'n gerecht had geproefd. Andere gerechtjes waren trouwens super, vooral de amuse van varkenskop (helaas niet op de foto) viel me super goed mee en was echt erg lekker. Rest was uiteraard ook goed, maar als ik zoiets normaal op de kaart zou zien staan zou ik het niet bestellen en dat was eigenlijk het beste.
pi_164351975
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 12:20 schreef anndb het volgende:
Afgelopen Zaterdag bij De Godevaart gegeten in Antwerpen. Was goed bevallen :)

[knip]

Waar: Godevaart in Antwerpen
Prijs: c.a. 600 euro met 4 personen.
Cijfer: 8,5

De moeite waard om nog eens te bezoeken. Lekker zitten in de tuin, binnen was ook erg verzorgd. Goede en lekkere gerechtjes, niet allemaal super vernieuwend maar wel allemaal lekker bereid en goed op smaak. Was ook zeker voldoende, zou er nog wel eens terug keren als ik in de buurt ben en wat zoek om te eten.
Leuk dat het jou beviel want daar gaat het in de basis om. Mij lijkt het niets. Beetje een restaurant Fritzgerald Rotterdam gevoel.
  dinsdag 9 augustus 2016 @ 08:32:08 #176
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_164355381
Iwanius, in je stukje van 3 juli 2015 over Fritzgerald schrijf je;
quote:
Kortom restaurant Fred,FG,IDW,Wijnbar Jansen krijgen nog meer gezelschap als horeca-gelegenheden die ik in de ban heb gedaan.
Ik heb de rest van het topic nu niet doorgelezen (en kan het me ook niet herinneren gelezen te hebben), maar staat FG nou in dit rijtje? Hoe is het weer goedgekomen?
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_164357638
Nee, FG stond niet meer in het rijtje en het kwam toen goed omdat wij elkaar na een hele lange tijd bij een evenement van een gezamenlijke vriend tegenkwamen en hij aan mij vroeg of hij mij apart kon spreken en wat dus over mijn afwezigheid ging. Wij hebben zo wat het hele 'feest' gemist omdat wij ergens afgelegen toen een uur of 2 met elkaar hebben zitten praten over alles wat ons beiden dwars zat, en wat uiteindelijk resulteerde in mijn terugkeer.
  dinsdag 9 augustus 2016 @ 14:32:29 #178
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_164363173
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 augustus 2016 10:43 schreef Iwanius het volgende:
Nee, FG stond niet meer in het rijtje en het kwam toen goed omdat wij elkaar na een hele lange tijd bij een evenement van een gezamenlijke vriend tegenkwamen en hij aan mij vroeg of hij mij apart kon spreken en wat dus over mijn afwezigheid ging. Wij hebben zo wat het hele 'feest' gemist omdat wij ergens afgelegen toen een uur of 2 met elkaar hebben zitten praten over alles wat ons beiden dwars zat, en wat uiteindelijk resulteerde in mijn terugkeer.
Duidelijk. Dank voor je antwoord. Was oprecht verbaasd FG in dit lijstje te zien staan, vandaar.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  zondag 14 augustus 2016 @ 10:19:13 #179
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_164515587
Waar? Restaurant Infini in Wahlwiller, een dorpje in de buurt van Valkenburg, Zuid-Limburg.
Wanneer? Gisterenavond
Wat at je?



We begonnen met wat knabbels, voor bij het aperitief. In het bovenste bakje een stukje tonijn met limoen, in het witte bakje heel dun gesneden zeewolf met grapefruit. Daarbij (maar niet op de foto) flinterdunne, knapperige stengels van parmezaanse kaas.

Zowel de tonijn als zeewolf waren redelijk puur gelaten, afgezien van de subtiele citrussmaken, en smaakten lekker fris. De stengels van parmezaan waren knapperig en smaakvol.



Gevolgd door een amuse, namelijk een velouté van witte asperges met daslook.

Romig, met een goeie smaak van asperges.



De eerste echte gang was een tartaar van dorade, met daarbij serranoham, structuren van komkommer en bietjes, gepofte kastanje, tomberries en een schuim van venkel. Werd geserveerd met een vers gebakken broodje.

Goeie combinatie, gepofte kastanje voegde wat knapperigs toe. Alleen het venkelschuim smaakte niet heel erg uitgesproken naar venkel, viel dus weg tegen de andere smaken, en had er niet bij gehoeven.



Een quenelle van biologische eendenlever, op een spiegel van hazelnoot met een gelei van granny smith appels en een saus van vanille en vlierbloesem.

Ermagehrd. De eendenlever. Zacht, romig, smaakvol. Als ik niet nog 6 gangen moest had ik 't met een gerust hart nog een keer uitgevraagd. De combinatie met de hazelnoot kende ik niet maar was echt "to die for".



Gang 3: Op de huid gegaarde Beekforel uit de Gulp (een plaatselijke rivier), met kreeft en schapenkaas op ravioli met spinazie en een beurre blanc-schuim

Perfect gegaarde beekforel, met een knapperig huidje op 2 prima ravioli. Het schuim had hier meer functie dan in het eerste gerechtje. Alleen de schapenkaas drukte de kreeft een beetje weg als je deze samen at.



De gang die ons tot halverwege brengt: Geroosterde gamba met structuren van tomaat, zoetzure linten van wortel, een krokantje van rijst en een jus op basis van piccalilly

Gamba's niet te ver door, maar precies goed. Nog een kleine bite in de wortellinten. En een aan tafel op het bord geschonken jus van piccalilly, die in combinatie met de rest van het bord heel goed tot zijn recht kwam.



Een fris tussengerechtje om even tot rust te komen: Champagnespoom met grapefruit.

De smaak van grapefruit zat er goed aan. Geen ingewikkelde toestand, maar gewoon lekker fris.



Het 'hoofdgerecht': Filet van het Geuldal melklam, libanese couscous met zwarte olijf, een flan van courgette met daar bovenop gebrande groene asperges, een gel van rabarber, zilveruitjes en een kalfsjus

Heerlijk mals lamsvlees, in een rijke, smaakvolle jus. De flan van courgette had een lichte basilicum smaak. Minpuntje was de gel van rabarber. De smaak daarvan kwam niet echt uit ten opzichte van de overige smaken.



Op een na laatste gang. Een gelei van pomodori-tomaat, parfait van rozen, donkere chocolademousse en een dingetje van griesmeel.

Het pre-dessert. Het vreemdste gerecht van de avond. De rozensmaak was heel subtiel aanwezig, maar viel weg zodra je de chocolade erbij at. De chocomousse was echt 'to die for'. De tomaat hadden ze weg mogen laten, paste niet bij de rest en kwam over als een 'kijk eens wat we met tomaat kunnen'-gimmick. Blaadje bovenop schijnt eucalyptus te zijn. Dat mogen ze volgende keer gewoon aan de koala voeren.



Een reep van pure chocolade met whiskey, parfait van banaan, parfait van koffie en amandelijs.

Heerlijk. Klinkt als veel verschillende smaken, maar vult elkaar heel goed aan.



Afgesloten met koffie en friandises.

Van linksonder met de klok mee:
- Suikerklontjes-achtige (qua structuur) snoepjes van bergamot en munt
- Tumtum van vlierbloesem
- nougat met cranberries en pistache
- een sinaasappel botercreme
- caramelsnoepjes (denk: werther's original, maar dan zelfgemaakt)

Niet te zoet, grappige dingetjes. Leuke smaken.

Daarbij dronk ik als aperitief een glas huischampagne en verder alleen bruisend water, want ik was de bob.

We waren rond 7 uur binnen en hebben tot kwart voor 2 aan tafel gezeten, maar we hadden geen moment het idee dat het te lang duurde of we moesten wachten. Personeel was vriendelijk, maar toegankelijk.

Kosten?

Het menu dat wij namen was het 'jubileummenu'. Ze serveren elk jaar in augustus/september een 8 gangen menu om te vieren dat ze alweer een jaar extra bestaan. Kostte 49 euro pp. Wijn kost net geen 7 euro per glas.

We waren met 5 personen tegen de 600 euro kwijt, voor het eten, aperitief, water, voor de overige 4 personen bij elke gang bijpassende wijn, en koffie met friandises en een digestief na.

Cijfer?

8/10 would eat again.

[ Bericht 0% gewijzigd door MutedFaith op 14-08-2016 11:10:06 ]
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 14 augustus 2016 @ 11:00:09 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164516122
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 10:19 schreef MutedFaith het volgende:
Een quenelle van biologische eendenlever, op een spiegel van hazelnoot met een gelei van granny smith appels en een saus van vanille en vlierbloesem.

Ermagehrd. De eendenlever. Zacht, romig, smaakvol. Als ik niet nog 6 gangen moest had ik 't met een gerust hart nog een keer uitgevraagd. De combinatie met de hazelnoot kende ik niet maar was echt "to die for".
_O- _O- _O-

quote:
Afgesloten met koffie en friandises.

Van linksonder met de klok mee:
- Suikerklontjes-achtige (qua structuur) snoepjes van bergamot en munt
- Tumtum van vlierbloesem
- nougat met cranberries en pistache
- een sinaasappel botercreme
- caramelsnoepjes (denk: werther's original, maar dan zelfgemaakt)

Niet te zoet, grappige dingetjes. Leuke smaken.

Daarbij dronk ik als aperitief een glas huischampagne en verder alleen bruisend water, want ik was de bob.
Dat klinkt raar, een aperitief bij je friandises drinken.

quote:
We waren rond 7 uur binnen en hebben tot kwart voor 2 aan tafel gezeten, maar we hadden geen moment het idee dat het te lang duurde of we moesten wachten. Personeel was vriendelijk, maar toegankelijk.

Kosten?

Het menu dat wij namen was het 'jubileummenu'. Ze serveren elk jaar in augustus/september een 8 gangen menu om te vieren dat ze alweer een jaar extra bestaan. Kostte 49 euro pp. Wijn kost net geen 7 euro per glas.
Ik vind het wel ietsiepietsie "te lang", maar kan me voorstellen in gezelschap te zijn waarmee het juist "lekker lang" is.
Enneuh, 49 euro per persoon is wel een heeeeeeele mooie prijs.

[ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 14-08-2016 11:12:37 ]
  zondag 14 augustus 2016 @ 11:02:13 #181
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_164516157
Nee, het aperitief was vooraf. Bijj de friandises zat voor mij alleen koffie.


49 euro voor dit alles was spotgoedkoop.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 14 augustus 2016 @ 11:04:38 #182
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_164516181
En foto gefixt. Thanks!
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 14 augustus 2016 @ 11:07:05 #183
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164516218
*delete*

Als jij nou ook delete doet, dan haalt Mini of Isa het vast wel weg.

[ Bericht 44% gewijzigd door RobinOok op 14-08-2016 11:25:53 ]
  zondag 14 augustus 2016 @ 11:09:27 #184
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_164516251
Voor wie t opvalt: Tot en met de eendenlever zaten we buiten. Daarna werd t wat frisser en zijn we naar binnen verhuisd.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 14 augustus 2016 @ 11:10:31 #185
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_164516267
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 11:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Niet. Sukkel. :+
Nu een spatie voor de jpg
Nu wel. Iets met mobiel :')
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 14 augustus 2016 @ 13:34:33 #186
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_164518675
Ziet er allemaal prima uit en zeer betaalbaar voor een 8 gangenmenu. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_164520728
Ziet er heerlijk uit :)
  zondag 14 augustus 2016 @ 19:51:29 #188
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_164528452
Wow, 49 euro? Dat is echt spot goedkoop! Hier op Curacao kloppen de prijzen sowieso voor geen meter (denk, alles 2 keer zo duur als in NL, zonder dat het beter is), maar dat is echt geweldig.

Dat eucalyptus blad, is dat niet gewoon sorrel cress / red veined sorrel? Gebruiken wij ook heel veel in de keuken als garnituur.
pi_164531658
Mooi dinertje en inderdaad erg nette prijs. :) Dessert lijkt mij ook erg lekker. :9
pi_164532385
Wat een mooie smakelijke gerechten voor weinig geld. Van 7 Tot kwart voor 2 snachts gezeten, allemachtig wat lang :%
pi_164545361
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 13:34 schreef golfer het volgende:
Ziet er allemaal prima uit en zeer betaalbaar voor een 8 gangenmenu. ^O^
Restaurant Infini in Wahlwiller, een dorpje in de buurt van Valkenburg, Zuid-Limburg.= Check en in de agenda voor wanneer ik die kant uitga. Dank voor je uitstekende recensie MUF. En vereert naar je subtiele verwijzing... ;)

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 15-08-2016 11:07:10 ]
pi_164545957
Tumtum van vlierbloesem! O+
pi_164555976
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 13:34 schreef mytec het volgende:
Nog een verzameling van restaurant/eettentjes van de laatste weken. De foto's zijn niet allemaal even goed helaas.

Waar:
Konbu Streetfood -OOSTERSTRAAT 10, 9711 NT
Groningen,
Wanneer: 1 Juli
Wat at je:
[ afbeelding ]
Gekozen voor de Konbu special ramen en ik moet zeggen die beviel erg goed. Erg smaakvol en ging er prima in. In tegenstelling tot de flessen wijn die door deze topics gaan heb ik bij deze schotel twee biertjes genuttigd, een Sapporo (japan) en een Saigon (vietnam).
Naast Ramen en Pho zijn er nog meerdere kleinere gerechtjes beschikbaar die ik een volgende keer zeker ga proberen.

Verdict:
Vrij nieuw asian streetfood restaurant met een heerlijk relaxte sfeer, waren met een internationaal gezelschap en het was er prima vertoeven. Erg vriendelijk, en zeker de moeite waard om terug te keren.

Waar: Louis XV, Oude Kijk in Het Jatstraat 47, 9712 EC Groningen
Wanneer: 4 Augustus
Wat at je: Het dagmenu, voor een prima prijs, vraag me niet hoeveel wat ik heb niet betaald.
Als amuse kregen wij een mousse van pompoen met een gelei en spek. Zeer smaakvol, al was de spek wat taai. [ afbeelding ]

Als voorgerecht hadden we een proeverij van 4 gerechtjes
[ afbeelding ]
Van links naar rechts: Erg smaakvol bonbon van rund, kroketje met pompoen vulling, bonbon van geconfijte eend, en rechts een zalm tartaartje. Deze gingen er eigenlijk wel goed in, en als ik Iwanius was geweest had ik ze zeker nog een keer laten uitkomen. Opmaak oogde wel wat slordig.

Als hoofdgerecht kabeljauw met wat groenten, zoals te zien is op de foto lag er eigenlijk maar weinig kabeljauw, dat door het bos van de groenten niet meer te zien was. Smaakte, maar niet bijzonder lekker. Daarnaast nog salade en wat patatjes erbij waar niks op aan te merken was.
[ afbeelding ]

Mijn andere tafelgenoten hadden parelhoen met een worstje van gevogelte, wat prima smaakte en eigenlijk een betere keuze was. En een portobello met geitenkaas, niet echt mijn ding maar was ook prima.

Als toetje een proeverij met een brownie, een bavarois van wilde perzik, een bolletje ijs en een bavarois van rood fruit. Prima afsluiter.[ afbeelding ]

Verdict: Bij binnenkomst was het erg warm, gelukkig een tafeltje naast een open deur gekregen waar het eigenlijk wel prima was qua temperatuur. Bediening attent en wist ook welke bieren bij welke gerechten zouden passen. Wat ook maar goed is, want de afbeeldingen van de biertjes op de kaart waren zo klein dat ik een trippel aanzag voor een weizen.

Waar: Cho Fah eathai - Gelkingestraat 5, 9711 NA Groningen
Wanneer: 5 Augustus
Wat at je: Gekozen voor de Pad Thai met black tiger schrimps, aangezien we snel wouden eten geen andere gerechtjes besteld. Achteraf gezien was dit ook zeker niet nodig een flink bord dat goed vulde.
[ afbeelding ]
Verdict: Smaakvolle schotel maar zeker niet te pikant, bediening was erg vriendelijk waarbij ze vroegen of nog wat anders wouden maar zeker niet opdringerig waren. Eigenlijk waren alle tafels gereserveerd maar aangezien we vroeg waren kon het nog prima.

[
thanks! Ik ga binnenkort bij Konbu eten. Louix de zoveelste ben ik een tijd geleden geweest met zo'n restaurant-actie en dat viel me toen ook tegen.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_164592027
Ik moet altijd aan Youp van 't Hek denken bij 8- gangen menu's. Lang geleden had ie een stukje over het Amstel Hotel in zijn voorstelling, waar hij 3x het 8 gangen menu bestelde. Als kind snapte ik nooit hoe iemand zoveel zou kunnen eten ( 3x 8 borden vol!) Maar ja dat was natuurlijk de grap dacht ik....

Nu weet ik dat het 8x muizehapjes zijn :D en dat een flinke eter dat inderdaad wel 3x weg kan stouwen :P
Weg met de riooljournalistiek. Klik er niet op. Ze vergiftigen de maatschappij.
pi_164594325
Ik ben eigenlijk nog nooit ergens geweest waar ik driemaal een dergelijk menu op zou kunnen. Je zit toch meestal wel aardig vol aan het eind van de avond. :Y
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 19:24:26 #196
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_164594571
Ik at vorige week met moeite 6 gangen op in 't Amsterdammertje.

Herken dat van die muizenhapjes ook nooit zo goed, dat heb ik eigenlijk alleen bij gin neo bistro gehad, bij alle sterrententen altijd voldaan, Lucas rive zelfs op zijn Chinees vol bijna.
Muizenhapjes.. Beetje populaire prietpraat voor mensen die liever bij de Griek 460 gram vlees en een flinke bak friet nemen voor mijn gevoel. Prima, ieder zijn ding.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 20:15:03 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_164596083
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 17:57 schreef vaarsuvius het volgende:
Ik moet altijd aan Youp van 't Hek denken bij 8- gangen menu's. Lang geleden had ie een stukje over het Amstel Hotel in zijn voorstelling, waar hij 3x het 8 gangen menu bestelde. Als kind snapte ik nooit hoe iemand zoveel zou kunnen eten ( 3x 8 borden vol!) Maar ja dat was natuurlijk de grap dacht ik....

Nu weet ik dat het 8x muizehapjes zijn :D en dat een flinke eter dat inderdaad wel 3x weg kan stouwen :P
Ik denk niet dat jij veel ervaring hebt met het nuttigen van 8-gangenmenu's, anders zou je de grap van Youp ook belachelijk vinden en zeker niet denken dat een flinke eter dat 3x op zou kunnen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_164596513
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 20:15 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik denk niet dat jij veel ervaring hebt met het nuttigen van 8-gangenmenu's, anders zou je de grap van Youp ook belachelijk vinden en zeker niet denken dat een flinke eter dat 3x op zou kunnen.
Ik was een jaar of 8 toen die show uit kwam hè......

En een man die fysieke arbeid verricht of veel sport krijgt dat echt wel op hoor, in de tijd dat je aan tafel zit. ik heb het niet over ff in 20 minuten naar binnen schrokken, maar over de tijd dat zo'n diner normaal in beslag neemt, namelijk zo'n beetje de gehele avond. (Zie voorbeeld hierboven)

Overigens heb je gelijk dat ik er weinig ervaring mee heb, afgezien van wat formele gelegenheden van wat familieleden kom ik nooit in sterrententen. Laatste keer was emeritaat van een opa denk ik, al een hele tijd geleden.
Weg met de riooljournalistiek. Klik er niet op. Ze vergiftigen de maatschappij.
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 20:33:48 #199
62913 Blik
The one and Only!
pi_164596734
Ik zit altijd goed vol na een 6/8/10 gangen-menu. Nooit de behoefe gehad om nog iets te eten diezelfde avond.
pi_164601046
Bij hele goede restaurants zit je aan het einde van de avond na 8-10 gangen juist echt perfect vol. Vol genoeg dat je geen zin meer hebt in meer eten, maar ook niet zo vol dat je amper weg kunt lopen. Gewoon perfect. Komt denk ik ook door de tijd die je aan tafel zit, zou je die 8 gangen in een uur naar binnen stouwen zou je wel te vol zitten denk ik.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_164602494
Na een voor-, tussen- en hoofdgerecht hoef ik meestal al bijna geen dessert meer, al zou het nog net passen. Als het goed is zijn menu's met meer gangen precies zo uitgekiend dat je vol maar niet overvol van tafel gaat.
Maar als je gewend bent om je het schompes te eten bij een Griek met 1 gigantische maaltijd, dan snap ik wel dat 8 kleine gangen aanvoelt alsof het veel minder is.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_164602874
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 20:26 schreef vaarsuvius het volgende:
En een man die fysieke arbeid verricht of veel sport krijgt dat echt wel op hoor
niemand zegt dat je ongelijk hebt. Maar ik denk dat zo'n man (wat net zo goed een vrouw kan zijn maar dat ter zijde) niet naar zo'n restaurant gaat om zichzelf vol te proppen omdat hij de dag erop weer flink aan de bak moet.
pi_164605760
Ik denk juist dat de kleine beetjes eten over een lange tijd je voller maken. Krijg je die 8 tegelijk dan krijg je ze wel weg, en dan heb je 3 uur later honger. Eet je rustig en geniet je er van dan zit je niet vol maar je hebt genoeg gehad. Ik eet om deze reden ook vaak rond 5 uur graag wat olijven of stukjes worst etc. Anders ga ik om 23 uur aan de bitterballen..
pi_164615389
Ik vind het een heel vervelend gevoel als ik écht te veel gegeten heb. Pijn in je buik, zweten, misselijk zelfs, het gevoel dat je onmiddelijk Obesitas hebt.

Overkomt me alleen bij all you can eat woktenten trouwens. Omdat ik denk "nog 1x zo'n lekker bordje met ossenhaas en wat zwarte pepersaus halen"

Wie ooit bedacht heeft dat je je zo ellendig volgevreten moet voelen om het een geslaagde avond te noemen.... Rare welvaartsziekte is dat toch.
Ja ik geef verdomme 20 ¤ uit voor een Kiropolos XXL schotel dus dan wil ik wel voelen dat ik lekker veul gegeten heb he!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator / Redactie Sport zondag 21 augustus 2016 @ 18:07:44 #205
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_164738638
Waar? Van der Meer, IJmuiden http://vandermeerrestaurant.com/
Wanneer? Vrijdag 19 augustus 2016, op mijn verjaardag
Wat at je? Menu is simpel 3 gangen voor 29,50.
Impressie? Zie hieronder.
Kosten? Geen idee. Ik werd getrakteerd.
Cijfer? 8,5

Van der Meer is in november 2014 geopend en ik had hem eigenlijk pas sinds begin dit jaar op het lijstje staan. De kok is na jaren van omzwervingen op goed niveau nu zijn eigen zaak begonnen. Concept is simpel 3 gangen van de kaart. Voor/hoofd en hoofd/na kan natuurlijk ook. Buiten de kaart om hebben ze ook nog een weekgerecht.

Met vijf man gingen we eten. Ik had de East meets West (foto 1): Ebi-Fry, een Japanse garnaal uit de hete olie met zeewiersalade, gebakken inktvis uit Thailand met Asian saus, een kroketje van Hollandse Noordzee garnalen en een salade van Zeeuwse mosselen. Smaakte zeer goed. :Y
Op foto 2 is de Eendenhammetje met een gevogelte mousse, verse waldorfsalade, cumberlandsaus en gebrande walnoten te zien. Was ook :9 hoorde ik ;).

VOor het hoofd koos ik voor de runderentrecote met ratatouille. Ik wilde het vlees lekker rood hebben en kreeg het ook lekker rood. Was goed op smaak en het was prima. Alles goed op smaak. Mijn broertje had de kogelbiefstuk op foto 5. Hij wilde het vlees medium hebben en kreeg het ook medium.

Ma en oma gingen voor de vis op foto 4. Was lekker, echter de vis kon een minuutje (of 2) minder in de pan gebruiken. Het neigde naar de droge kant. Oom had de Geroosterde kip en was ook zeer tevreden. Alles ook goed op smaak.

De dessert heb je de keuze uit vier desserts. Ik had de sinaassappelbombe op foto 6 en anderen het Weense dessert op foto 7. Was ook :9.

Lekkere huiswijnen en IJmuidense biertjes op de kaart. Ik had het er eigenlijk al eens eerder moeten gaan eten. Ik wil zeker terug. Want zo'n restaurant als dit is er in IJmuiden verder niet.

Voor



Hoofd




Na

winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_164739115
Daar heb ik ook wel zin in borisz _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 21 augustus 2016 @ 18:29:59 #207
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_164739258
Ik vind het allemaal wat veel en wat simpel op een bord gekwakt, maar als de smaken maar goed zijn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_164739342
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 18:29 schreef golfer het volgende:
Ik vind het allemaal wat veel en wat simpel op een bord gekwakt, maar als de smaken maar goed zijn.
Ik vond het juist fijn dat het geen liflafjes zijn.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_165505933
Waar? Allegaartje Koreaans eethuis http://www.allegaartje-catering.nl/ - Zwaanshals, Rotterdam
Wanneer? Vandaag, 22-9
Wat at je? Zie onder; 1 hoofdgerecht en 3 bijgerechtjes, dessert, 3 wijn en 3 frisdrank.
Impressie? Zie onder!
Kosten? Met fooi ¤50 - voor twee.
Cijfer? 8,5!

Vandaag met Mini naar Allegaartje geweest. Allegaartje ken ik al van een markt waar zowel zij als wij met de bakkerij staan, en naast markten en catering hebben ze sinds mei een Koreaans eethuis aan de Zwaanshals.

Geen superuitgebreide kaart, maar toch genoeg om uit te kiezen. De gerechten zijn meer dan prima, lekker, goed op smaak, pittig maar niet té.

Ik had wijn, mini non-alcoholische drankjes (perensap en een kaneellimonade).

Bediening een absolute tien! Oprechte interesse, enthousiast. Absolute aanrader.


Kaneellimonade, bestaande uit water, suiker, kaneel, gember en kakifruit.


Pajeon


Mandu, koreaanse dumplings


MiepMini aan haar perensap :+




Kimbap, Koreaanse sushi.



Bibimbap, heerlijk licht pittig (temperatuur loeiheet) potje met gehakt, kimchi, ei, groente en rijst (onderop).


Worteltaart ^O^
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_165506964
Miep en LHO *O* :D
Behalve de sushi (geen fan van) lijkt het me allemaal heerlijk! Incl. de gekke drankjes!
  vrijdag 23 september 2016 @ 00:40:33 #211
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_165506985
Leuk!

En dat rood/bruin/witte ding waar het op ligt _O_
Retro awesome!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_165509807
Ja, dikke aanrader. Nou vind ik Koreaans vrijwel zonder uitzondering echt retelekker, dus misschien liggen de smaken in die keuken me gewoon goed. :)
Bediening is geweldig leuk! O+

quote:
14s.gif Op donderdag 22 september 2016 23:27 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
MiepMini aan haar perensap :+
:D !
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 23 september 2016 @ 13:31:24 #213
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165513050
Ik dacht dat het zo'n bbq restaurant was. En ik heb een pesthekel aan Koreaanse bbq-restaurants.
Maar niet dus?
pi_165513097
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 13:31 schreef RobinOok het volgende:
Ik dacht dat het zo'n bbq restaurant was. En ik heb een pesthekel aan Koreaanse bbq-restaurants.
Maar niet dus?
Niks mis mee met Seoul Garden in DH, enige wat verkeerd is, is dat het in DH zit.
  vrijdag 23 september 2016 @ 13:35:33 #215
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_165513129
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 september 2016 13:34 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Niks mis mee met Seoul Garden in DH, enige wat verkeerd is, is dat het in DH zit.
:')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_165513202
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 13:31 schreef RobinOok het volgende:
Ik dacht dat het zo'n bbq restaurant was. En ik heb een pesthekel aan Koreaanse bbq-restaurants.
Maar niet dus?
Een helft ingericht als koreaans bbq, andere helft niet.
La derecha oprime, la izquierda libera
  vrijdag 23 september 2016 @ 14:06:50 #217
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165513794
Andere helft niet, maar die zit evengoed in de stank dan?
pi_165513916
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 14:06 schreef RobinOok het volgende:
Andere helft niet, maar die zit evengoed in de stank dan?
Ik rook geen stank. Maar zijn ook twee panden met een deur er tussen.

(Oude deliclassic/bom gusto pand)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_165529317
quote:
14s.gif Op donderdag 22 september 2016 23:27 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Waar? Allegaartje Koreaans eethuis http://www.allegaartje-catering.nl/ - Zwaanshals, Rotterdam
Wanneer? Vandaag, 22-9
Wat at je? Zie onder; 1 hoofdgerecht en 3 bijgerechtjes, dessert, 3 wijn en 3 frisdrank.
Impressie? Zie onder!
Kosten? Met fooi ¤50 - voor twee.
Cijfer? 8,5!

Vandaag met Mini naar Allegaartje geweest. Allegaartje ken ik al van een markt waar zowel zij als wij met de bakkerij staan, en naast markten en catering hebben ze sinds mei een Koreaans eethuis aan de Zwaanshals.

Geen superuitgebreide kaart, maar toch genoeg om uit te kiezen. De gerechten zijn meer dan prima, lekker, goed op smaak, pittig maar niet té.

Ik had wijn, mini non-alcoholische drankjes (perensap en een kaneellimonade).

Bediening een absolute tien! Oprechte interesse, enthousiast. Absolute aanrader.

[ afbeelding ]
Kaneellimonade, bestaande uit water, suiker, kaneel, gember en kakifruit.

[ afbeelding ]
Pajeon

[ afbeelding ]
Mandu, koreaanse dumplings

[ afbeelding ]
MiepMini aan haar perensap :+

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Kimbap, Koreaanse sushi.

[ afbeelding ]

Bibimbap, heerlijk licht pittig (temperatuur loeiheet) potje met gehakt, kimchi, ei, groente en rijst (onderop).

[ afbeelding ]
Worteltaart ^O^
Grappige naam, Allegaartje!
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_165530484
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 september 2016 13:34 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Niks mis mee met Seoul Garden in DH, enige wat verkeerd is, is dat het in DH zit.
:')!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
  zondag 25 september 2016 @ 00:16:46 #221
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165545385

Lunchen bij Vis op de Dijk in Rotterdam


Vis op de Dijk, een klein, sympathiek visrestaurantje op de Oude Dijk in Rotterdam. Alles wat een klein, simpel visrestaurant moet zijn. Simpele kaart, niet te duur, alles vers en met liefde gemaakt. Hartelijke, no-nonsense Rotterdamse knullen in de bediening. Wijn per glas nog gewoon betaalbaar. Ik vond het een dikke 10.

Iwanius? Jij er al eens geweest? Nog roddels te verzinnen over wat er volgens jou allemaal mis mee is? :-)
pi_165552930

Een maand of wat na de opening geweest maar te lui tot dusver om er een
stukje over te schrijven. Heb sowieso de laatste tijd weinig zin in
e.e.a.zoals dus recensies schrijven of ergens weer chique te gaan
eten. Verzadiging,verveling? Wie zal het zeggen..Maar komt wel weer.
pi_165553168
quote:
2s.gif Op zondag 25 september 2016 14:05 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Een maand of wat na de opening geweest maar te lui tot dusver om er een
stukje over te schrijven. Heb sowieso de laatste tijd weinig zin in
e.e.a.zoals dus recensies schrijven of ergens weer chique te gaan
eten. Verzadiging,verveling? Wie zal het zeggen..Maar komt wel weer.

Wel eens met Robin haar ervaring?
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_165553384
quote:
2s.gif Op zondag 25 september 2016 14:05 schreef Iwanius het volgende:
Verzadiging,verveling? Wie zal het zeggen..Maar komt wel weer.
Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. De jaren gaan misschien ook tellen? En daardoor het relativeren van het gebeuren? Of doe ik nu te psychologisch... ;)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 25 september 2016 @ 15:03:52 #225
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165554037
Foto's online zetten en verhaaltje bij schrijven is ook best veel werk. Ik zit er ook wel vaak tegenaan te hikken. Moet nog steeds die van de vakantie publiceren. Vorig weekend alle foto's uitgezocht en bewerkt. Dit weekend ze online gezet en al in postjes geplakt (op mijn Robinuit blog). Maar om ze dan toch nog af te maken en te publiceren, dat valt altijd tegen, qua tijd die erin gaat zitten. Maar ja, uiteindelijk vind ik het wel leuk om zelf als ee soort uit eten dagboek na te kunnen lezen. Ik word ook met de dag vergeetachtiger, dus ik vind het ook nodig....

En bij Iwanius kan ik het me nog extra voorstellen, want die gaat dan ook vaak naar dezelfde restaurant. Weer parkheuvel, weer die bolle en vaaaaaak. :-) En als je dan eenmaal achter begint te lopen wordt het zo'n berg waar je tegenop zit te kijken....

Maar Iwanius, ik hoef geen uitgebreid verslag. Maar wat vond je er zo ongeveer van? Onvoldoende, voldoende, goed, slecht? Wat?
pi_165560609
Zie mijn antwoord aan LHO die een soortgelijke vraag stelde.

quote:
5s.gif Op zondag 25 september 2016 14:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Wel eens met Robin haar ervaring?
:Y

quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2016 14:30 schreef Bart2002 het volgende:

Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. De jaren gaan misschien ook tellen? En daardoor het relativeren van het gebeuren? Of doe ik nu te psychologisch... ;)
Nope. U bent spot on! Relativeren doe ik trouwens steeds meer tot vervelens toe. Zal wel met leeftijd en levenservaringen hebben te maken. Oppassen dat ik niet een te oude z...wordt. Beetje wanneer je van ironie naar sarcasme gaan neigen zeg ik altijd.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 25-09-2016 20:16:18 ]
  dinsdag 27 september 2016 @ 21:14:06 #227
63722 z80
I fink you freaky
pi_165611415
Waar? China Sichuan, Zeedijk Amsterdam
Wanneer? 22-9-16
Wat at je?
voor gerecht: Pikante Dumpling. Waarbij Pikant letterlijk genomen kan worden.


hoofd:Jiangnan Tofu rundvlees


Impressie?
Lekker en pittig eten met een "eigen" smaak. Niet te vergelijken met NamKee of de new king.
De dumplings waren vers gestoomd, plakte niet en voorzien van de nodige pepers.
Het hoofdgerecht was ruim voldoende. Ook een grote eter heeft hier genoeg aan.
Het rondvlees was niet droog en de silken tofu was boterzacht. Zoals je deze ook in Azië krijgt.
De Sichuan pepers waren even geroosterd waardoor er een lekkere en aparte smaak aan zat.
Het was hier wat rustiger dan bij Namkee, new king en bird waardoor het personeel ook wat meer tijd voor je had, en je niet direct na de laatste hap wordt weggekeken.
De rijst was geen standaard onderdeel van de hoofdgerechten en staat dan ook apart op de rekening voor wel 1 Euro.

Kosten? voor, hooft, rijst en drinken: 27 Euro
Cijfer? 9
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_165615186
Die dumplings zijn wel lekker ja, heb er niet zo lang geleden ook gegeten
pi_165741808
Tijdje terug bij Johannes (Amsterdam) gegeten. Ben er nu twee keer geweest, wederom een hele goede ervaring. Ik heb nog wat foto's gemaakt, als mensen het leuk zouden vinden kan ik er wel een verhaaltje omheen schrijven met said foto's.
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 00:03:01 #230
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165741838
Ja, tuurlijk vinden we dat leuk!!!
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 00:21:25 #231
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165742091
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 00:00 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Tijdje terug bij Johannes (Amsterdam) gegeten. Ben er nu twee keer geweest, wederom een hele goede ervaring. Ik heb nog wat foto's gemaakt, als mensen het leuk zouden vinden kan ik er wel een verhaaltje omheen schrijven met said foto's.
Doen!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_165862085
Vanavond met de Alphense Restaurantweek gegeten bij Dolce Vita.

Er werd verteld dat we 4 gangen zouden krijgen. 1 Voor-, 2 kleine hoofd- en een nagerecht.
Eerst kregen we stukjes focaccia met kaas en tomaat en olijven.Dit staat op de foto met het voorgerecht:



Vanaf links: Zwaardviscarpaccio met gelatine van basilicum, Salade met parmezaan, tomaat en balsamico, Rundercarpaccio met citroentruffelmayo, Soepje van courgette en saffraan, Crostini met paddenstoelenpaté en een chipje van pastinaak.



1e Hoofdgerecht: Vriendin had aangegeven niet van vis te houden en zij kreeg lamshaas met een soort lasagne met aubergine, spinazie, tomaat en kaas.



Ik had dezelfde 'lasagne' maar dan met zeebaars.



2e Hoofdgerecht: Risotto met radicchio en taleggio, daarbovenop varkenshaas. Saus was balsamico en cactusvijgensiroop.



Toetje! Kokosijs, nutella cheesecake en panna cotta met framboos.

Met rode wijn, 2 ijsthee, 1 spa rood, koffie en warme choco waren we bijna 67 euro kwijt excl. fooi. Bediening was af en toe een beetje jammer maar ze waren niet onaardig. Soms wel onprofessioneel. De kok was fantastisch maar iedere keer dat ik daar heb gegeten is er heerlijk gekookt. En nu lekker voordelig gegeten!

8/10 ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_165862413
Ik ga daar volgende week eten :P ziet er echt super goed uit
pi_165862651
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 22:09 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ga daar volgende week eten :P ziet er echt super goed uit
Hehe veel plezier. Misschien maken ze volgende week wel iets anders :)

Ik ga vrijdag naar Tommy Kitchen. Ben daar nog nooit geweest en moet toch ff die sushitent geprobeerd hebben (Hachi (mijn favoriet) en Kyoto ken ik al).
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 17 oktober 2016 @ 16:17:57 #235
441440 aquawoman
Bitch please
pi_166014614
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 00:00 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Tijdje terug bij Johannes (Amsterdam) gegeten. Ben er nu twee keer geweest, wederom een hele goede ervaring. Ik heb nog wat foto's gemaakt, als mensen het leuk zouden vinden kan ik er wel een verhaaltje omheen schrijven met said foto's.
Ik heb daar een tijdje terug ook gegeten, viel inderdaad niet tegen. Heerlijk eten en vriendelijk personeel. Ik lust geen banaan en dat vergde een aanpassing aan het dessert, maar dat was geen enkel probleem :)
Frankly, my dear, I don't give a damn.
pi_166032960


Gister met minilot naar de Efteling geweest, en daarna wat wezen eten in het Almere van Brabant: Tilburg. :+

Een mede-bakker gevraagd om tips, maar die gaf aan dat alles dicht zou zijn op maandag, en de enige opties RAW en de Dönerzaak op het station waren. Wij raw gegoogeld, en daar langs gegaan.

Bij binnenkomst gaven ze aan dat we vijf minuten moesten wachten. Wij gaven aan ongeveer een uur en een kwartier de tijd te hebben, of dat ging. Ja, geen probleem.

Na tien minuten zaten we aan de derde tafel wachtend om weer verplaatst te worden, maar dit gebeurde niet meer. Na een wat rommelig begin kwam het eten. Wel onze reis aangepast want we kregen al de indruk dat we dit niet gingen redden in een uur en een kwartier.

Mini had gegrilde courgette met een salade met (ruime hoeveelheid) geitenkaas en walnoot. De salade was erg lekker, de gegrilde courgette bleek bij aankomst een aubergine te zijn. Die niet geheel gaar was. De bediening (erg jong + tent nog maar een paar maanden open) hierop gewezen, en die keken in eerste instantie naar het bord alsof ze het verschil tussen een aubergine en courgette niet wisten :+ Meisje dat we er vervolgens naar vroegen wees ons er vervolgens wel op dat er courgette onder het gerecht lag. Wij hebben aangegeven dat die niet gegrilled was, wat ze enkel kon bevestigen.



Ik had warmgerookte zalm. Die was echt pefrect, niets op aan te merken. Niet vissig, niet overdone, mooie rooksmaak. Groene asperges erbij, top gerecht verder.



Achteraf nog een hangop met amarenenkersen, gevriesdroogde framboos, en bastogne voor mini en tiramisu met limoncellopoeder (+limoncello van 't huis ^O^) voor mij. Desserts vers gemaakt, geen prefab. Die van mini erg lekker, die van mij was op zich prima maar had wat steviger de limoensmaak mogen hebben. Het groene poeder leek nu meer decoratief.

Waar? RAW, Tilburg, op kruipafstand van het station
Wanneer? 17-10
Wat at je? Gegrilde euh.. Aubergine en gerookte zalm, tiramisu, hangop, twee limoncello Spritz en een Limoncello
Impressie? De bediening was soms wat knullig maar wel vriendelijk en oprecht geïnteresseerd. Mini haar aubergine was niet volledig gaar, wel goed gekruid en het was dus geen courgette. Mijn zalm was top. Zalm daar gerookt, desserts daar gemaakt.
Kosten? Ca. ¤60 met twee.
Cijfer? 7 (met groeimogelijkheden :+ )
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 12:05:57 #237
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166033330
Wat een hoog cijfer nog voor een tent waar zoveel niet klopte.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_166033361
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 12:05 schreef golfer het volgende:
Wat een hoog cijfer nog voor een tent waar zoveel niet klopte.
Nja, afgezien van dat wat niet klopte had het ook wel iets charmant knulligs (ze zijn nou ook weer niet zo lang open) en vooral: het eten was flink lekker! Goeie smaken. :9 En duidelijk met liefde gemaakt en nul prefab. Dan doen foutjes er minder toe, wat mij betreft.
Let me see you stripped down to the bone
pi_166033556
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 12:07 schreef minilot het volgende:

[..]

Nja, afgezien van dat wat niet klopte had het ook wel iets charmant knulligs (ze zijn nou ook weer niet zo lang open) en vooral: het eten was flink lekker! Goeie smaken. :9 En duidelijk met liefde gemaakt en nul prefab. Dan doen foutjes er minder toe, wat mij betreft.
En ¤60 was ook heel geen gekke prijs voor wat we hadden.
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 22:52:05 #240
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_166047962
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 12:05 schreef golfer het volgende:
Wat een hoog cijfer nog voor een tent waar zoveel niet klopte.
Voor mij zou aubergine echt een no-go zijn. Staat erg laag niet op mijn lekkere groente-lijst.
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:10:16 #241
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166048530
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 22:52 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]

Voor mij zou aubergine echt een no-go zijn. Staat erg laag niet op mijn lekkere groente-lijst.
In tegenstelling tot courgette, wat heel hoog op je lekkere groentenlijst staat?
pi_166048568
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:10 schreef RobinOok het volgende:

In tegenstelling tot courgette, wat heel hoog op je lekkere groentenlijst staat?
Wel een beetje hoger 8-)

En aubergine vooral klaargemaakt volgens het recept op jouw website _O_ anders ook meh.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:12:50 #243
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_166048609
Gegrilde courgette vind ik erg lekkker
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 23:15:40 #244
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_166048693
Maar het doet me ook wel een beetje denken aan zon cassiere bij de supermarkt die een beetje glazig een avocado omhoog houdt: Wat is dit nou weer? Daar in de keuken weten ze het verschil niet tussen een courgette en een aubergine _O-
pi_166052956
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

In tegenstelling tot courgette, wat heel hoog op je lekkere groentenlijst staat?
Courgette is één van m'n favoriete groentes. :D Is dat heel vreemd?
pi_166052988
Courgettes en aubergines zijn allebei heerlijk :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  woensdag 19 oktober 2016 @ 17:08:31 #247
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166061111
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 10:47 schreef Myraela het volgende:

[..]

Courgette is één van m'n favoriete groentes. :D Is dat heel vreemd?
Nou, nee, maar ik dacht dat die twee hand in hand gingen. Mensen die niet van aubergines houden houden ook niet van courgettes. Maar blijkbaar gaat die regel dus niet op. :+

Ik ben trouwens helemaal niet zo dol op courgette. Vind aubergines lekkerder.
pi_166061178
Ze lijken toch ook totaal niet op elkaar?

Ik ben echt verslaafd aan aubergine, maar heb weinig met courgette.
  woensdag 19 oktober 2016 @ 19:39:41 #249
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166064688

Vineum in Rotterdam


Waar : Vineum
Wanneer : vorige week
Wat at je : zie of klik foto
Impressie : fijn, rustig restaurant. Het eten is altijd goed en bijzonder, de wijnen ook. Eigenlijk vind ik het altijd ook net iets te duur, maar toch voel ik me niet bekocht.
Kosten : 153 euro voor 2 personen. (3 gangen, bijpassende wijnen en aperitief)
Cijfer : 8,5
pi_166064835
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 17:08 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben trouwens helemaal niet zo dol op courgette. Vind aubergines lekkerder.
Ik ben kamp courgette
  woensdag 19 oktober 2016 @ 20:22:49 #251
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166066176
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 19:39 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Vineum in Rotterdam


Waar : Vineum
Wanneer : vorige week
Wat at je : zie of klik foto
Impressie : fijn, rustig restaurant. Het eten is altijd goed en bijzonder, de wijnen ook. Eigenlijk vind ik het altijd ook net iets te duur, maar toch voel ik me niet bekocht.
Kosten : 153 euro voor 2 personen. (3 gangen, bijpassende wijnen en aperitief)
Cijfer : 8,5
Prijzig inderdaad.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_166066248
Bij aubergine moet ik altijd aan sex voor de buch denken :')
  woensdag 19 oktober 2016 @ 20:26:21 #253
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166066286
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 20:25 schreef Tem het volgende:
Bij aubergine moet ik altijd aan sex voor de buch denken :')
Bruine bonen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_166066312
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 20:26 schreef golfer het volgende:

[..]

Bruine bonen.
Dat was ook zo ontzettend smerig :r
pi_166068102
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 20:25 schreef Tem het volgende:
Bij aubergine moet ik altijd aan sex voor de buch denken :')
Ik durf het bijna niet te vragen. :) En de uitleg zal ook wel off-topic zijn hier.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_166068896
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 21:14 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik durf het bijna niet te vragen. :) En de uitleg zal ook wel off-topic zijn hier.
Jep, zoek maar naar de combinatie aubergine, indiaan en sex voor de buch op google.
pi_166069163
quote:
12s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 21:32 schreef Tem het volgende:

[..]

Jep, zoek maar naar de combinatie aubergine, indiaan en sex voor de buch op google.
Stukje gekeken... Ik keek het vroeger niet omdat ik Menno een ranzig ventje vond en het programma leek me slecht voor de geestelijke hygiëne. En dat inzicht blijkt juist geweest te zijn. :D Zie ook jouw post #252: men kan nooit meer zonder onfrisse associaties kijken naar een toch zo onschuldige groente.

Maar nu graag weer on-topic mensen!
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_166069283
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 21:39 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Stukje gekeken... Ik keek het vroeger niet omdat ik Menno een ranzig ventje vond en het programma leek me slecht voor de geestelijke hygiëne. En dat inzicht blijkt juist geweest te zijn. :D Zie ook jouw post #252: men kan nooit meer zonder onfrisse associaties kijken naar een toch zo onschuldige groente.

Maar nu graag weer on-topic mensen!
Zijn gevangenisprogrammas met positieve verbazing gekeken. Erg netjes inhoudelijk en goed :Y
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_166149534
Licht offtopic: Wijnarrangement bij een tweesterrenzaak, waar moet ik ongeveer aan denken qua prijs per glas?
pi_166149565
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:56 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Licht offtopic: Wijnarrangement bij een tweesterrenzaak, waar moet ik ongeveer aan denken qua prijs per glas?
Ik las niet :@
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 23 oktober 2016 @ 17:04:38 #261
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166149742
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:56 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Licht offtopic: Wijnarrangement bij een tweesterrenzaak, waar moet ik ongeveer aan denken qua prijs per glas?
Staat toch gewoon op hun site?
Maar ik zou zeggen tussen 10 en 15 euro per glas.
pi_166150027
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 17:08 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nou, nee, maar ik dacht dat die twee hand in hand gingen. Mensen die niet van aubergines houden houden ook niet van courgettes. Maar blijkbaar gaat die regel dus niet op. :+

Ik ben trouwens helemaal niet zo dol op courgette. Vind aubergines lekkerder.
Die twee hebben toch helemaal niks met mekaar te maken. Een courgette is een squash en een aubergine is familie van de tomaat.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166150196
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 17:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Staat toch gewoon op hun site?
Maar ik zou zeggen tussen 10 en 15 euro per glas.
Bij Fred niet. Maar FG 2.0 8 tientjes voor 9 gangen, zal wel in de buurt zitten?? Gaat me niet zozeer om het geld, maar kan ik m'n reactie wat verdoezelen als ik de rkeening onder ogen krijg :7
Zal wat foto's maken als ik er ben :)
pi_166150427
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 17:04 schreef RobinOok het volgende:
Maar ik zou zeggen tussen 10 en 15 euro per glas.
Ben ik de enige die dit zeg maar.... behoorlijk aan de prijs vind... Ik gun iedereen het zijne maar in geen 450 jaar ga ik dat ervoor betalen. Iedereen zijn wijnhobby. Voor oeroude malt whiskey zou ik het nog wel overwegen. Gefermenteerd druivensap is m.i. nimmer een tientje per glas waard.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 23 oktober 2016 @ 18:41:08 #265
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166151684
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:56 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Licht offtopic: Wijnarrangement bij een tweesterrenzaak, waar moet ik ongeveer aan denken qua prijs per glas?
Tussen de 80 en 120 euro voor een wijnarrangement van 7 of 8 glazen. Dus inderdaad tussen de 10 en 15 euro per glas.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_166151881
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 17:39 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ben ik de enige die dit zeg maar.... behoorlijk aan de prijs vind... Ik gun iedereen het zijne maar in geen 450 jaar ga ik dat ervoor betalen. Iedereen zijn wijnhobby. Voor oeroude malt whiskey zou ik het nog wel overwegen. Gefermenteerd druivensap is m.i. nimmer een tientje per glas waard.
Trolletje much.
pi_166152029
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 18:47 schreef MCH het volgende:

[..]

Trolletje much.
Ik mag toch wel gewoon zeggen dat ik het te duur vind voor doorgaans zeer zure, zwaar overschatte meuk? We kunnen er wel interessant over doen maar het gaat m.i. nergens over. Ik vind het decadent.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_166152045
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 17:39 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ben ik de enige die dit zeg maar.... behoorlijk aan de prijs vind... Ik gun iedereen het zijne maar in geen 450 jaar ga ik dat ervoor betalen. Iedereen zijn wijnhobby. Voor oeroude malt whiskey zou ik het nog wel overwegen. Gefermenteerd druivensap is m.i. nimmer een tientje per glas waard.
Sterrenrestaurant prijzen.
pi_166152111
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 18:53 schreef Tem het volgende:

[..]

Sterrenrestaurant prijzen.
Als je onderdeel wilt zijn van de entourage kan ik me er nog wel iets bij voorstellen. Men betaalt voor een illusie. Dat is prima. Maar ik vind dat ik ook het recht heb om daarover te oordelen. En dat is "decadent". Wellicht prima voor de economie. Maar in feite koopt men knollen voor citroenen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_166152181
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 18:57 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Als je onderdeel wilt zijn van de entourage kan ik me er nog wel iets bij voorstellen. Men betaalt voor een illusie. Dat is prima. Maar ik vind dat ik ook het recht heb om daarover te oordelen. En dat is "decadent". Wellicht prima voor de economie.
Ik heb er ook niet veel mee hoor. Wat dat aangaat ben ik een nuchtere boer en wars van decadentie.
  zondag 23 oktober 2016 @ 19:00:59 #271
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166152213
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 17:39 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ben ik de enige die dit zeg maar.... behoorlijk aan de prijs vind...
Dat is het ook. Ik vind het ook niet leuk meer.
Laatste keer bij FG daarom een fles besteld. Maar ja, een wijnarrangement is wel leuker. Als het niet zo achterlijk duur zou zijn.
pi_166152265
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 18:59 schreef Tem het volgende:

[..]

Ik heb er ook niet veel mee hoor. Wat dat aangaat ben ik een nuchtere boer en wars van decadentie.
Ik ben gek op de nuchtere "boer". Ben ik zelf ook.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_166152573
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 19:00 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat is het ook. Ik vind het ook niet leuk meer.
Laatste keer bij FG daarom een fles besteld. Maar ja, een wijnarrangement is wel leuker. Als het niet zo achterlijk duur zou zijn.
Ik begrijp dat je ook betaalt voor de entourage en voor alles eigenlijk. En niemand houdt ervan om het nog te doen, dat omrekenen: maar 22 a 34 oude guldens voor een glas wijn... Dan maar een pauper maar dat is m.i. gekkenhuis.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 23 oktober 2016 @ 19:17:26 #274
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166152707
Niemand zegt ook dat het goedkoop is. De vraag was wat zoiets kost bij een 2-sterrenrestaurant.
Net zoals je weet dat je voor het eten ook ca. 140 euro pp kwijt kunt zijn in zo'n restaurant.
Als iemand dat duur en decadent vindt moet ie daar vooral niet gaan eten of drinken en verder die mening lekker voor zichzelf houden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_166152814
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 19:17 schreef golfer het volgende:
en verder die mening lekker voor zichzelf houden.
Dat vind ik nou juist niet. Ik lees dat. Maar moet ik daar vervolgens over zwijgen? Wat mij betreft mogen zij die dat doen dat gewoon doen. Maar ik mag daar m.i. wel mijn mening over hebben en die ventileren. Krijgen we nou?

In principe willen we niemand monddood maken op een forum. En het kan qua ecosysteem best samen bestaan: zij die het prima vinden en zij die er hun vraagtekens bij zetten. Dat levert gezellige dynamiek op.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 23 oktober 2016 @ 19:23:07 #276
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166152884
Mag hoor. Toe maar. Niks van Golfer aantrekken, doen wij ook niet.
pi_166153002
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 19:23 schreef RobinOok het volgende:
Mag hoor. Toe maar. Niks van Golfer aantrekken, doen wij ook niet.
Hij is natuurlijk wel een gerespecteerde autoriteit. Met de wijsheid in pacht. Dat respecteer ik ook wel. Maar dat ontzegt mij niet het recht om er iets anders van te vinden.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 23 oktober 2016 @ 19:30:10 #278
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_166153093
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 19:21 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat vind ik nou juist niet. Ik lees dat. Maar moet ik daar vervolgens over zwijgen? Wat mij betreft mogen zij die dat doen dat gewoon doen. Maar ik mag daar m.i. wel mijn mening over hebben en die ventileren. Krijgen we nou?

In principe willen we niemand monddood maken op een forum. En het kan qua ecosysteem best samen bestaan: zij die het prima vinden en zij die er hun vraagtekens bij zetten. Dat levert gezellige dynamiek op.
Dit is toch miepen om het miepen?
Als iemand vraagt wat een nieuwe Mercedes kost, en die vraag wordt beantwoord, dan ga je toch ook niet tekeer dat je dat veel te duur vindt?
En dan ben je niet eens degene die het gevraagd heeft.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zondag 23 oktober 2016 @ 19:32:31 #279
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166153178
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 19:26 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Hij is natuurlijk wel een gerespecteerde autoriteit. Met de wijsheid in pacht. Dat respecteer ik ook wel. Maar dat ontzegt mij niet het recht om er iets anders van te vinden.
Oh, jammer, je slijmt gewoon bij iedereen!
Ik dacht alleen bij mij!!!
pi_166153519
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 19:30 schreef Leandra het volgende:
Als iemand vraagt wat een nieuwe Mercedes kost
Ik ben er wel content mee dat iemand eindelijk over auto's begint in deze context. Maar het gaat in deze over gefermenteerd druivensap. Zonder krachtige Turbo en geblindeerde ruiten, 32 kleppen en alles wat een auto duur maakt aan goodies. Dat is nog een beetje bewijsbaar. Die druivensap niet m.i. Het is van druiven gemaakt en dat is zo'n beetje het enige wat je erover kunt zeggen. Stijlvolle fles en prachtig etiket wellicht. Zonder Xenon verlichting en 6 airbags wat een auto gewoon bewijsbaar duur maakt. Voor wijn heb je dat soort machinaties niet. Het is gewoon een prijskaartje omdat de druif zo verondersteld superieur is. En omdat "men" dat gelooft.

[ Bericht 1% gewijzigd door Bart2002 op 23-10-2016 19:48:57 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_166153622
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 19:32 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, jammer, je slijmt gewoon bij iedereen!
Ik dacht alleen bij mij!!!
Mevrouw Ook: ondanks wat ik allemaal beweer heeft u altijd een speciaal plekje in mijn hart.
Je bent gewoon geweldig. Wegens de scherpe humor en dito foto's en vakvrouw.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_166154464
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 19:21 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat vind ik nou juist niet. Ik lees dat. Maar moet ik daar vervolgens over zwijgen? Wat mij betreft mogen zij die dat doen dat gewoon doen. Maar ik mag daar m.i. wel mijn mening over hebben en die ventileren. Krijgen we nou?

In principe willen we niemand monddood maken op een forum. En het kan qua ecosysteem best samen bestaan: zij die het prima vinden en zij die er hun vraagtekens bij zetten. Dat levert gezellige dynamiek op.
Zolang mensen interessant doen over een gebakken courgette met Hela curry bij FG mag jij het decadent vinden hoor.
  zondag 23 oktober 2016 @ 20:14:35 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166154542
Te laat! :{w
  zondag 23 oktober 2016 @ 20:27:31 #284
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_166154968
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 19:43 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik ben er wel content mee dat iemand eindelijk over auto's begint in deze context. Maar het gaat in deze over gefermenteerd druivensap. Zonder krachtige Turbo en geblindeerde ruiten, 32 kleppen en alles wat een auto duur maakt aan goodies. Dat is nog een beetje bewijsbaar. Die druivensap niet m.i. Het is van druiven gemaakt en dat is zo'n beetje het enige wat je erover kunt zeggen. Stijlvolle fles en prachtig etiket wellicht. Zonder Xenon verlichting en 6 airbags wat een auto gewoon bewijsbaar duur maakt. Voor wijn heb je dat soort machinaties niet. Het is gewoon een prijskaartje omdat de druif zo verondersteld superieur is. En omdat "men" dat gelooft.
Maar je gaf eerder aan voor whisky wel veel te willen betalen. Dan kun je ook zeggen dat whisky gegist graanbeslag is. Waarom zou je daar dan dieper voor in de buidel willen tasten dan gefermenteerd druivensap? Het is allebei niet zo moeilijk te maken, maar in beide dranken heb je een enorme diversiteit aan smaken en kwaliteit.
pi_166156583
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 20:27 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Maar je gaf eerder aan voor whisky wel veel te willen betalen. Dan kun je ook zeggen dat whisky gegist graanbeslag is. Waarom zou je daar dan dieper voor in de buidel willen tasten dan gefermenteerd druivensap? Het is allebei niet zo moeilijk te maken, maar in beide dranken heb je een enorme diversiteit aan smaken en kwaliteit.
Je hebt gelijk in die zin dat ik Whiskey niet had moeten noemen. Dat maakt de boodschap zwakker inderdaad. Ik neem daarom het nieuwe standpunt in dat ik nimmer 10 a 15 euro ga betalen voor een glas spiritualiën. Wij halen dan liever de fles Lagavulin in huis voor 50 euro. Wat indertijd nog geen 50 gulden was. Maar ja, water door de zee. De alcoholistische hobby kost onvermijdelijk geld.

En ik snap het best dat het voor de aanbieder van zo'n arrangement heel duur is om de toko draaiende te houden en dat ze daarom dat soort bespottelijke prijzen moeten rekenen maar je krijgt bijgevolg steeds minder klandizie die dat kunnen en willen betalen.

[ Bericht 10% gewijzigd door Bart2002 op 23-10-2016 21:22:50 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_166157283
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 20:14 schreef RobinOok het volgende:
Te laat! :{w
Het is nooit te laat m.i. En vanaf dag 1 had ik bewondering voor u. En dat zal altijd zo blijven.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 23 oktober 2016 @ 22:04:12 #287
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166159487
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 21:04 schreef Bart2002 het volgende:

En ik snap het best dat het voor de aanbieder van zo'n arrangement heel duur is om de toko draaiende te houden en dat ze daarom dat soort bespottelijke prijzen moeten rekenen maar je krijgt bijgevolg steeds minder klandizie die dat kunnen en willen betalen.
De praktijk wijst je ongelijk uit. De 2 sterrententen lopen als een tierelier en moet je vaak lang van te voren reserveren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_166159667
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 22:04 schreef golfer het volgende:

[..]

De praktijk wijst je ongelijk uit. De 2 sterrententen lopen als een tierelier en moet je vaak lang van te voren reserveren.
Ik hoef daar ook niet perse gelijk in te hebben. Ik juich het toe als de 2 sterrententen en alles daarboven draait als een tiet. Ik heb verder wel recht op mijn mening dat 1 en ander aan de prijs is. Maar als dat voor de klandizie geen probleem is dan zit ik daar ook niet mee. Ik geef alleen aan dat ik niet tot de klandizie zal behoren omdat ik enigszins prudent met mijn financiën omga. Dat moet ook van de vrouw. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_166159960
Open er een topic over ofzo :{w
pi_166160410
De doelgroep is dan ook mensen met een hoog inkomen en mensen met een lager inkomen die ervoor sparen voor een heel bijzondere avond uit voor een speciale gelegenheid. De hoge prijs maakt het exclusief . Er zijn hele volksstammen die nooit in dit soort tenten binnen zullen stappen , maar Nederland is nu eenmaal een rijk land en er zijn er dus ook genoeg die het wel doen.

Zelf ben ik maar een arme student dus exclusieve horeca is voorlopig nog lang niet aan mij besteed ...
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166236362
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 22:27 schreef sirdanilot het volgende:
De doelgroep is dan ook mensen met een hoog inkomen en mensen met een lager inkomen die ervoor sparen voor een heel bijzondere avond uit voor een speciale gelegenheid. De hoge prijs maakt het exclusief . Er zijn hele volksstammen die nooit in dit soort tenten binnen zullen stappen , maar Nederland is nu eenmaal een rijk land en er zijn er dus ook genoeg die het wel doen.

Zelf ben ik maar een arme student dus exclusieve horeca is voorlopig nog lang niet aan mij besteed ...
Ik ben als arme student ook vaak genoeg geweest. Er zijn vaak voldoende acties om het betaalbaar te maken. Ik heb alle restaurantweken, heerlijk10daagse, dining with the stars, dining city acties e.d. afgespeurd om het te kunnen doen. Moest ik er voor sparen: ja. Moest ik weleens de wijn laten schieten (te duur i.c.m. het eten): ja. Maar wel altijd met volle teugen genoten.

Bij een goede sterrenzaak zijn ze binnen een arrangement vaak heel scheutig met de wijn. Ik heb vaak een halve glazen arrangement (goedkoper en ik drink niet graag 5-8 volle glazen wijn of 3-4 glazen inclusief aperitief) en regelmatig is het meer 2/3 glas dan de helft. Heb je hem eerder leeg dan je eetpartner, dan moet ik soms snel mijn hand erop leggen voordat er weer bij geschonken wordt.

Wij hebben ook weleens als aperitief whiskey & champagne besteld. Ik deed lang over mijn whiskey want ik kreeg bijna 1,5 glas i.p.v. 1 en mijn eetpartner kreeg toen 3x zijn champagne gratis bijgevuld. Ik vind het daarom ook niet echt ¤10-¤15 per glas.
  zondag 30 oktober 2016 @ 07:21:44 #292
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166295981
Wij zouden naar Kino. Nieuw restaurant in oude LantaarnVenster. Op de site staat dat je (nog niet) kunt reserveren. Komen we daar, vrijdagavond 18:15 (!) is de eerste vraag "heeft u gereserveerd?" Nee dus! Okay, geen plek, want alles volgereserveerd. }:|
  zondag 30 oktober 2016 @ 09:52:37 #293
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_166296965
Ik ga tweede kerstdag uiteten viergangen menu zonder consumptie kost ¤48.00.
  zondag 30 oktober 2016 @ 09:55:34 #294
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_166297004
Ik ben gisteren wezen uiteten. Biefstuk ¤17.00 met gepofte aardappeltjes en sla. Tomatensoep ¤5.75 en flesje spa blauw. Bij elkaar kostte dit ¤26.25.
  zondag 30 oktober 2016 @ 10:42:26 #295
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166297591
quote:
11s.gif Op zondag 30 oktober 2016 09:52 schreef Haaibaaike het volgende:
Ik ga tweede kerstdag uiteten viergangen menu zonder consumptie kost ¤48.00.
Dat is niet duur voor een kerstmenu. Dat betaal ik zo ook wel.
  zondag 30 oktober 2016 @ 10:43:17 #296
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_166297607
quote:
99s.gif Op zondag 30 oktober 2016 09:55 schreef Haaibaaike het volgende:
Ik ben gisteren wezen uiteten. Biefstuk ¤17.00 met gepofte aardappeltjes en sla. Tomatensoep ¤5.75 en flesje spa blauw. Bij elkaar kostte dit ¤26.25.
Ja, dat vind ik dat weer een beetje zonde. Dat weten we 1 a 2 keer per week gewoon thuis. Voor veel minder. ;)
pi_166298265
quote:
99s.gif Op zondag 30 oktober 2016 09:55 schreef Haaibaaike het volgende:
Ik ben gisteren wezen uiteten. Biefstuk ¤17.00 met gepofte aardappeltjes en sla. Tomatensoep ¤5.75 en flesje spa blauw. Bij elkaar kostte dit ¤26.25.
Dit vind ik toch wel een beetje prijzig voor best wel normaal niet spannend eten. Ik heb dat er niet voor over, dan haal ik liever zelf een biefstuk bij de slager, maak ik zelf tomaten soep, doe ik zelf aardappeltjes in de oven. Als ik dat zou willen eten dan, ik houd niet van tomatensoep en ik eet niet zo heel vaak meer vlees.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 30 oktober 2016 @ 11:53:49 #298
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_166298664
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 11:30 schreef sirdanilot het volgende:


Dit vind ik toch wel een beetje prijzig voor best wel normaal niet spannend eten. Ik heb dat er niet voor over, dan haal ik liever zelf een biefstuk bij de slager, maak ik zelf tomaten soep, doe ik zelf aardappeltjes in de oven. Als ik dat zou willen eten dan, ik houd niet van tomatensoep en ik eet niet zo heel vaak meer vlees.
Ja dat vond ik ook prijzig.
  zondag 30 oktober 2016 @ 11:55:06 #299
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_166298694
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 10:42 schreef RobinOok het volgende:


Dat is niet duur voor een kerstmenu. Dat betaal ik zo ook wel.
Ik normaal ook!
pi_166299132
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 11:30 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dit vind ik toch wel een beetje prijzig voor best wel normaal niet spannend eten. Ik heb dat er niet voor over, dan haal ik liever zelf een biefstuk bij de slager, maak ik zelf tomaten soep, doe ik zelf aardappeltjes in de oven. Als ik dat zou willen eten dan, ik houd niet van tomatensoep en ik eet niet zo heel vaak meer vlees.
Soep valt mij meestal tegen in een restaurant qua prijs/kwaliteit. Laten we zeggen dat mijn soep in de bedrijfskantine niet veel onderdoet voor menig soep in een restaurant. Gewoon basic, smaakt wel. verschil is wel 80 cent -8 euro.

Soep bestel ik dan ook meestal niet meer in een restaurant.
pi_166299836
quote:
99s.gif Op zondag 30 oktober 2016 11:53 schreef Haaibaaike het volgende:

[..]

Ja dat vond ik ook prijzig.
Waarom nam je het dan?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')