abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 7 augustus 2016 @ 22:54:18 #151
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_164314010
Net of ze die asperge waren vergeten te serveren bij eerste gerecht en toen maar op een ander bord hebben gelegd als gerecht op zich ;(
Ik zou niet blij worden van dat bordje, polenta hetzelfde, al klinkt alles wel erg lekker.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_164315386
Ik zou als ze de borden op kwamen halen hebben gezegd dat ze behoorlijk grote borden hebben gebruikt voor een amuse.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_164315693
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 22:51 schreef RobinOok het volgende:
Eensch. Die polenta was net zo minimalistisch.
Maar daarbij was ik blij dat het minimaal was. Polenta is yuk. Ook al was deze best aardig, meer dan een paar hapjes moet je niet doen.
Polenta kán heel lekker zijn hoor, wij maken het met kaas en kruiden en bouillon, snijden er blokken van en bakken. Gewoon puur alleen de pap is natuurlijk niks aan nee.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_164315729
En inderdaad die asperge kan écht niet. Één asperge :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 8 augustus 2016 @ 00:39:00 #155
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164318116
Ik vind het juist wel iets hebben. Vond het ook niet bij de andere gangen passen, die notensmurrie. Dus prima om dat apart te doen. Het is niet dat er voor en na deze "gang" een half uur wachttijd zit.

Al met al kreeg ik de laatste gang met moeite op. Dus het was meer dan genoeg.
Maar dat heb ik wel vaker als de gangen worden uitgesmeerd over de tijd.
Zet alles tegelijk op tafel en ik eet veel meer.
  maandag 8 augustus 2016 @ 00:41:10 #156
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_164318166
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 00:39 schreef RobinOok het volgende:

Zet alles tegelijk op tafel en ik eet veel meer.
Iwania? :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 8 augustus 2016 @ 00:46:25 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164318284
Nee, dat is juist een gestage eter. Hele dag door "versnaperingen". Gangetje hier, gangetje daar, cocktailtje zus, ijsje zo. Ik zou dat niet kunnen.n

Of misschien als ik goed zou oefenen. :)
pi_164319277
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 20:06 schreef RobinOok het volgende:
Na jaren weer eens naar Lux geweest. En dat is wel bevallen. Kleeeein beetje het gevoel van kleren van de Keizer enzo, maar ja, dat is Italiaans nu eenmaal: simpel en een ietsiepietsie saai.
Evengoed vond ik het lekker en vooral leuk. Het tempo zat er op verzoek ook lekker in, dus we gaan vast nog wel eens terug.


Restaurant Lux in Rotterdam


* groenten uit de houtoven
* asperge uit de houtoven met walnotenprutje en Comté kaas.
* mosselen, doperweten, pancetto, knoflook
* witte polenta met tuinboontjes en Parmezaanse kaas
* spaghetti met geschaafd tonijnhart en een warme dooier.
* gestoofde octopus met gegrillde spitskool en geraspte mierikswortel
* bavette met aardappel en meiknolletjes.

Waar: Restaurant Lux op de 's Gravendijkwal in Rotterdam.
Prijs :40 euro voor 7 gangen + 24 euro voor 4 glazen wijn.
Cijfer: 7,6
Grappig. Ik gaf het een onvoldoende in juli jl.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-08-2016 01:37:48 ]
pi_164326268
Afgelopen Zaterdag bij De Godevaart gegeten in Antwerpen. Was goed bevallen :)

Dip met gerookte paprika


Gazpacho als amuse, kregen ook nog een amuse met varkenskop maar daar geen foto van zo, was erg lekker die laatste amuse.


Verschillende tomaten met burrata


Carpaccio van Zeebaars met koriander sorbet


Gerechtje met bloemkool, deze vond ik eigenlijk het minste van allemaal


Mosselen en scheermes met krokantje


Ravioli


Rode poon


Onglet van kalf met mousse van ganzenlever


Dessert


Kaasplankje


Waar: Godevaart in Antwerpen
Prijs: c.a. 600 euro met 4 personen.
Cijfer: 8,5

De moeite waard om nog eens te bezoeken. Lekker zitten in de tuin, binnen was ook erg verzorgd. Goede en lekkere gerechtjes, niet allemaal super vernieuwend maar wel allemaal lekker bereid en goed op smaak. Was ook zeker voldoende, zou er nog wel eens terug keren als ik in de buurt ben en wat zoek om te eten.
pi_164326696
Ik zou blij zijn met zo'n diner ^O^
Wat is onglet van kalf? Waar zit je onglet? :D
En koriandersorbet lijkt me erg lekker.
  maandag 8 augustus 2016 @ 12:52:33 #161
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_164326920
Gekleurde borden. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_164327031
quote:
12s.gif Op maandag 8 augustus 2016 12:52 schreef golfer het volgende:
Gekleurde borden. :{w
Gewaagd blauw nog wel! Blauw schijnt je eetlust juist te bederven. Het ziet er allemaal nochtans heerlijk uit :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_164327296
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 12:57 schreef Isabeau het volgende:

Blauw schijnt je eetlust juist te bederven.
Gelezen in psychologiemagazine zeker :Y

:D
pi_164327393
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 13:09 schreef Bluezz het volgende:

Gelezen in psychologiemagazine zeker :Y

:D
Nee, in idiote rijtjes met dieettips 'Eet van een blauw bord, dan eet je minder'. Dat type :')
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_164327533
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 13:13 schreef Isabeau het volgende:

Nee, in idiote rijtjes met dieettips 'Eet van een blauw bord, dan eet je minder'. Dat type :')
Nog erger :D Heerlijk!
pi_164328859
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 12:20 schreef anndb het volgende:
Gerechtje met bloemkool, deze vond ik eigenlijk het minste van allemaal

Onglet van kalf met mousse van ganzenlever


Was dat bij het kalf weer hetzelfde bloemkoolgerechtje?
  maandag 8 augustus 2016 @ 14:45:23 #167
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164329883
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 14:12 schreef Myraela het volgende:

[..]

Was dat bij het kalf weer hetzelfde bloemkoolgerechtje?
Scherp!! ^O^
pi_164331131
Ja helaas wel.... Dus daarbij dat maar overgeslagen toen :)
pi_164331243
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 12:41 schreef Bluezz het volgende:
Ik zou blij zijn met zo'n diner ^O^
Wat is onglet van kalf? Waar zit je onglet? :D
En koriandersorbet lijkt me erg lekker.
;) Niemand die het weet.
pi_164331302
Ik heb gisteren iets besteld online bij Just Eat. Omdat het niet lukte bij Thuisbezorgd.nl. Geen feest. Je hebt iets in de maag.
pi_164331790
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 15:30 schreef Jaroon het volgende:

[..]

;) Niemand die het weet.
Volgens Mr. Google

De onglet wordt ook wel de "beenhouwersbiefstuk" genoemd, omdat de slager het vroeger vaak voor zichzelf hield. Het is immers een stuk vlees dat er niet zo aantrekkelijk uitziet, en dus niet mooi presenteert in een koeltoog. Maar als je het goed klaarmaakt (en dat doe je zoals je een stuk rosbief zou klaarmaken), heb je er een erg smakelijk en mals stuk vlees aan.

Maar waar komt onglet dan precies vandaan? Onglet hangt aan een dunne pees in de buikholte van het rund. Een koe van een halve ton sleept al snel een onglet van 1,2 tot 1,3 kilogram met zich mee. Het is een spier die weinig werkt, waardoor het vlees erg mals is.
pi_164331874
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 15:47 schreef anndb het volgende:

[..]

Volgens Mr. Google

De onglet wordt ook wel de "beenhouwersbiefstuk" genoemd, omdat de slager het vroeger vaak voor zichzelf hield. Het is immers een stuk vlees dat er niet zo aantrekkelijk uitziet, en dus niet mooi presenteert in een koeltoog. Maar als je het goed klaarmaakt (en dat doe je zoals je een stuk rosbief zou klaarmaken), heb je er een erg smakelijk en mals stuk vlees aan.

Maar waar komt onglet dan precies vandaan? Onglet hangt aan een dunne pees in de buikholte van het rund. Een koe van een halve ton sleept al snel een onglet van 1,2 tot 1,3 kilogram met zich mee. Het is een spier die weinig werkt, waardoor het vlees erg mals is.
Je bent goed. Het verhaal.
pi_164332080
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 15:26 schreef anndb het volgende:
Ja helaas wel.... Dus daarbij dat maar overgeslagen toen :)
Zonde. Maar al met al ziet het er toch wel als een erg lekker dinertje uit. :9
pi_164346399
quote:
14s.gif Op maandag 8 augustus 2016 15:55 schreef Myraela het volgende:

[..]

Zonde. Maar al met al ziet het er toch wel als een erg lekker dinertje uit. :9
Ja had er eigenlijk wel een beetje genoeg van. Maar dat was ook het enige. Was beetje korrelig en echt bloemkool achtig. Natuurlijk te verwachten bij een gerechtje van bloemkool maar vond daar nou niet echt een speciale smaak aan zitten. Vooral gezien ik al eerder zo'n gerecht had geproefd. Andere gerechtjes waren trouwens super, vooral de amuse van varkenskop (helaas niet op de foto) viel me super goed mee en was echt erg lekker. Rest was uiteraard ook goed, maar als ik zoiets normaal op de kaart zou zien staan zou ik het niet bestellen en dat was eigenlijk het beste.
pi_164351975
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 12:20 schreef anndb het volgende:
Afgelopen Zaterdag bij De Godevaart gegeten in Antwerpen. Was goed bevallen :)

[knip]

Waar: Godevaart in Antwerpen
Prijs: c.a. 600 euro met 4 personen.
Cijfer: 8,5

De moeite waard om nog eens te bezoeken. Lekker zitten in de tuin, binnen was ook erg verzorgd. Goede en lekkere gerechtjes, niet allemaal super vernieuwend maar wel allemaal lekker bereid en goed op smaak. Was ook zeker voldoende, zou er nog wel eens terug keren als ik in de buurt ben en wat zoek om te eten.
Leuk dat het jou beviel want daar gaat het in de basis om. Mij lijkt het niets. Beetje een restaurant Fritzgerald Rotterdam gevoel.
  dinsdag 9 augustus 2016 @ 08:32:08 #176
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_164355381
Iwanius, in je stukje van 3 juli 2015 over Fritzgerald schrijf je;
quote:
Kortom restaurant Fred,FG,IDW,Wijnbar Jansen krijgen nog meer gezelschap als horeca-gelegenheden die ik in de ban heb gedaan.
Ik heb de rest van het topic nu niet doorgelezen (en kan het me ook niet herinneren gelezen te hebben), maar staat FG nou in dit rijtje? Hoe is het weer goedgekomen?
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_164357638
Nee, FG stond niet meer in het rijtje en het kwam toen goed omdat wij elkaar na een hele lange tijd bij een evenement van een gezamenlijke vriend tegenkwamen en hij aan mij vroeg of hij mij apart kon spreken en wat dus over mijn afwezigheid ging. Wij hebben zo wat het hele 'feest' gemist omdat wij ergens afgelegen toen een uur of 2 met elkaar hebben zitten praten over alles wat ons beiden dwars zat, en wat uiteindelijk resulteerde in mijn terugkeer.
  dinsdag 9 augustus 2016 @ 14:32:29 #178
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_164363173
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 augustus 2016 10:43 schreef Iwanius het volgende:
Nee, FG stond niet meer in het rijtje en het kwam toen goed omdat wij elkaar na een hele lange tijd bij een evenement van een gezamenlijke vriend tegenkwamen en hij aan mij vroeg of hij mij apart kon spreken en wat dus over mijn afwezigheid ging. Wij hebben zo wat het hele 'feest' gemist omdat wij ergens afgelegen toen een uur of 2 met elkaar hebben zitten praten over alles wat ons beiden dwars zat, en wat uiteindelijk resulteerde in mijn terugkeer.
Duidelijk. Dank voor je antwoord. Was oprecht verbaasd FG in dit lijstje te zien staan, vandaar.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  zondag 14 augustus 2016 @ 10:19:13 #179
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_164515587
Waar? Restaurant Infini in Wahlwiller, een dorpje in de buurt van Valkenburg, Zuid-Limburg.
Wanneer? Gisterenavond
Wat at je?



We begonnen met wat knabbels, voor bij het aperitief. In het bovenste bakje een stukje tonijn met limoen, in het witte bakje heel dun gesneden zeewolf met grapefruit. Daarbij (maar niet op de foto) flinterdunne, knapperige stengels van parmezaanse kaas.

Zowel de tonijn als zeewolf waren redelijk puur gelaten, afgezien van de subtiele citrussmaken, en smaakten lekker fris. De stengels van parmezaan waren knapperig en smaakvol.



Gevolgd door een amuse, namelijk een velouté van witte asperges met daslook.

Romig, met een goeie smaak van asperges.



De eerste echte gang was een tartaar van dorade, met daarbij serranoham, structuren van komkommer en bietjes, gepofte kastanje, tomberries en een schuim van venkel. Werd geserveerd met een vers gebakken broodje.

Goeie combinatie, gepofte kastanje voegde wat knapperigs toe. Alleen het venkelschuim smaakte niet heel erg uitgesproken naar venkel, viel dus weg tegen de andere smaken, en had er niet bij gehoeven.



Een quenelle van biologische eendenlever, op een spiegel van hazelnoot met een gelei van granny smith appels en een saus van vanille en vlierbloesem.

Ermagehrd. De eendenlever. Zacht, romig, smaakvol. Als ik niet nog 6 gangen moest had ik 't met een gerust hart nog een keer uitgevraagd. De combinatie met de hazelnoot kende ik niet maar was echt "to die for".



Gang 3: Op de huid gegaarde Beekforel uit de Gulp (een plaatselijke rivier), met kreeft en schapenkaas op ravioli met spinazie en een beurre blanc-schuim

Perfect gegaarde beekforel, met een knapperig huidje op 2 prima ravioli. Het schuim had hier meer functie dan in het eerste gerechtje. Alleen de schapenkaas drukte de kreeft een beetje weg als je deze samen at.



De gang die ons tot halverwege brengt: Geroosterde gamba met structuren van tomaat, zoetzure linten van wortel, een krokantje van rijst en een jus op basis van piccalilly

Gamba's niet te ver door, maar precies goed. Nog een kleine bite in de wortellinten. En een aan tafel op het bord geschonken jus van piccalilly, die in combinatie met de rest van het bord heel goed tot zijn recht kwam.



Een fris tussengerechtje om even tot rust te komen: Champagnespoom met grapefruit.

De smaak van grapefruit zat er goed aan. Geen ingewikkelde toestand, maar gewoon lekker fris.



Het 'hoofdgerecht': Filet van het Geuldal melklam, libanese couscous met zwarte olijf, een flan van courgette met daar bovenop gebrande groene asperges, een gel van rabarber, zilveruitjes en een kalfsjus

Heerlijk mals lamsvlees, in een rijke, smaakvolle jus. De flan van courgette had een lichte basilicum smaak. Minpuntje was de gel van rabarber. De smaak daarvan kwam niet echt uit ten opzichte van de overige smaken.



Op een na laatste gang. Een gelei van pomodori-tomaat, parfait van rozen, donkere chocolademousse en een dingetje van griesmeel.

Het pre-dessert. Het vreemdste gerecht van de avond. De rozensmaak was heel subtiel aanwezig, maar viel weg zodra je de chocolade erbij at. De chocomousse was echt 'to die for'. De tomaat hadden ze weg mogen laten, paste niet bij de rest en kwam over als een 'kijk eens wat we met tomaat kunnen'-gimmick. Blaadje bovenop schijnt eucalyptus te zijn. Dat mogen ze volgende keer gewoon aan de koala voeren.



Een reep van pure chocolade met whiskey, parfait van banaan, parfait van koffie en amandelijs.

Heerlijk. Klinkt als veel verschillende smaken, maar vult elkaar heel goed aan.



Afgesloten met koffie en friandises.

Van linksonder met de klok mee:
- Suikerklontjes-achtige (qua structuur) snoepjes van bergamot en munt
- Tumtum van vlierbloesem
- nougat met cranberries en pistache
- een sinaasappel botercreme
- caramelsnoepjes (denk: werther's original, maar dan zelfgemaakt)

Niet te zoet, grappige dingetjes. Leuke smaken.

Daarbij dronk ik als aperitief een glas huischampagne en verder alleen bruisend water, want ik was de bob.

We waren rond 7 uur binnen en hebben tot kwart voor 2 aan tafel gezeten, maar we hadden geen moment het idee dat het te lang duurde of we moesten wachten. Personeel was vriendelijk, maar toegankelijk.

Kosten?

Het menu dat wij namen was het 'jubileummenu'. Ze serveren elk jaar in augustus/september een 8 gangen menu om te vieren dat ze alweer een jaar extra bestaan. Kostte 49 euro pp. Wijn kost net geen 7 euro per glas.

We waren met 5 personen tegen de 600 euro kwijt, voor het eten, aperitief, water, voor de overige 4 personen bij elke gang bijpassende wijn, en koffie met friandises en een digestief na.

Cijfer?

8/10 would eat again.

[ Bericht 0% gewijzigd door MutedFaith op 14-08-2016 11:10:06 ]
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 14 augustus 2016 @ 11:00:09 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164516122
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 10:19 schreef MutedFaith het volgende:
Een quenelle van biologische eendenlever, op een spiegel van hazelnoot met een gelei van granny smith appels en een saus van vanille en vlierbloesem.

Ermagehrd. De eendenlever. Zacht, romig, smaakvol. Als ik niet nog 6 gangen moest had ik 't met een gerust hart nog een keer uitgevraagd. De combinatie met de hazelnoot kende ik niet maar was echt "to die for".
_O- _O- _O-

quote:
Afgesloten met koffie en friandises.

Van linksonder met de klok mee:
- Suikerklontjes-achtige (qua structuur) snoepjes van bergamot en munt
- Tumtum van vlierbloesem
- nougat met cranberries en pistache
- een sinaasappel botercreme
- caramelsnoepjes (denk: werther's original, maar dan zelfgemaakt)

Niet te zoet, grappige dingetjes. Leuke smaken.

Daarbij dronk ik als aperitief een glas huischampagne en verder alleen bruisend water, want ik was de bob.
Dat klinkt raar, een aperitief bij je friandises drinken.

quote:
We waren rond 7 uur binnen en hebben tot kwart voor 2 aan tafel gezeten, maar we hadden geen moment het idee dat het te lang duurde of we moesten wachten. Personeel was vriendelijk, maar toegankelijk.

Kosten?

Het menu dat wij namen was het 'jubileummenu'. Ze serveren elk jaar in augustus/september een 8 gangen menu om te vieren dat ze alweer een jaar extra bestaan. Kostte 49 euro pp. Wijn kost net geen 7 euro per glas.
Ik vind het wel ietsiepietsie "te lang", maar kan me voorstellen in gezelschap te zijn waarmee het juist "lekker lang" is.
Enneuh, 49 euro per persoon is wel een heeeeeeele mooie prijs.

[ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 14-08-2016 11:12:37 ]
  zondag 14 augustus 2016 @ 11:02:13 #181
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_164516157
Nee, het aperitief was vooraf. Bijj de friandises zat voor mij alleen koffie.


49 euro voor dit alles was spotgoedkoop.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 14 augustus 2016 @ 11:04:38 #182
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_164516181
En foto gefixt. Thanks!
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 14 augustus 2016 @ 11:07:05 #183
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164516218
*delete*

Als jij nou ook delete doet, dan haalt Mini of Isa het vast wel weg.

[ Bericht 44% gewijzigd door RobinOok op 14-08-2016 11:25:53 ]
  zondag 14 augustus 2016 @ 11:09:27 #184
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_164516251
Voor wie t opvalt: Tot en met de eendenlever zaten we buiten. Daarna werd t wat frisser en zijn we naar binnen verhuisd.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 14 augustus 2016 @ 11:10:31 #185
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_164516267
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 11:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Niet. Sukkel. :+
Nu een spatie voor de jpg
Nu wel. Iets met mobiel :')
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 14 augustus 2016 @ 13:34:33 #186
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_164518675
Ziet er allemaal prima uit en zeer betaalbaar voor een 8 gangenmenu. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_164520728
Ziet er heerlijk uit :)
  zondag 14 augustus 2016 @ 19:51:29 #188
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_164528452
Wow, 49 euro? Dat is echt spot goedkoop! Hier op Curacao kloppen de prijzen sowieso voor geen meter (denk, alles 2 keer zo duur als in NL, zonder dat het beter is), maar dat is echt geweldig.

Dat eucalyptus blad, is dat niet gewoon sorrel cress / red veined sorrel? Gebruiken wij ook heel veel in de keuken als garnituur.
pi_164531658
Mooi dinertje en inderdaad erg nette prijs. :) Dessert lijkt mij ook erg lekker. :9
pi_164532385
Wat een mooie smakelijke gerechten voor weinig geld. Van 7 Tot kwart voor 2 snachts gezeten, allemachtig wat lang :%
pi_164545361
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 13:34 schreef golfer het volgende:
Ziet er allemaal prima uit en zeer betaalbaar voor een 8 gangenmenu. ^O^
Restaurant Infini in Wahlwiller, een dorpje in de buurt van Valkenburg, Zuid-Limburg.= Check en in de agenda voor wanneer ik die kant uitga. Dank voor je uitstekende recensie MUF. En vereert naar je subtiele verwijzing... ;)

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 15-08-2016 11:07:10 ]
pi_164545957
Tumtum van vlierbloesem! O+
pi_164555976
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 13:34 schreef mytec het volgende:
Nog een verzameling van restaurant/eettentjes van de laatste weken. De foto's zijn niet allemaal even goed helaas.

Waar:
Konbu Streetfood -OOSTERSTRAAT 10, 9711 NT
Groningen,
Wanneer: 1 Juli
Wat at je:
[ afbeelding ]
Gekozen voor de Konbu special ramen en ik moet zeggen die beviel erg goed. Erg smaakvol en ging er prima in. In tegenstelling tot de flessen wijn die door deze topics gaan heb ik bij deze schotel twee biertjes genuttigd, een Sapporo (japan) en een Saigon (vietnam).
Naast Ramen en Pho zijn er nog meerdere kleinere gerechtjes beschikbaar die ik een volgende keer zeker ga proberen.

Verdict:
Vrij nieuw asian streetfood restaurant met een heerlijk relaxte sfeer, waren met een internationaal gezelschap en het was er prima vertoeven. Erg vriendelijk, en zeker de moeite waard om terug te keren.

Waar: Louis XV, Oude Kijk in Het Jatstraat 47, 9712 EC Groningen
Wanneer: 4 Augustus
Wat at je: Het dagmenu, voor een prima prijs, vraag me niet hoeveel wat ik heb niet betaald.
Als amuse kregen wij een mousse van pompoen met een gelei en spek. Zeer smaakvol, al was de spek wat taai. [ afbeelding ]

Als voorgerecht hadden we een proeverij van 4 gerechtjes
[ afbeelding ]
Van links naar rechts: Erg smaakvol bonbon van rund, kroketje met pompoen vulling, bonbon van geconfijte eend, en rechts een zalm tartaartje. Deze gingen er eigenlijk wel goed in, en als ik Iwanius was geweest had ik ze zeker nog een keer laten uitkomen. Opmaak oogde wel wat slordig.

Als hoofdgerecht kabeljauw met wat groenten, zoals te zien is op de foto lag er eigenlijk maar weinig kabeljauw, dat door het bos van de groenten niet meer te zien was. Smaakte, maar niet bijzonder lekker. Daarnaast nog salade en wat patatjes erbij waar niks op aan te merken was.
[ afbeelding ]

Mijn andere tafelgenoten hadden parelhoen met een worstje van gevogelte, wat prima smaakte en eigenlijk een betere keuze was. En een portobello met geitenkaas, niet echt mijn ding maar was ook prima.

Als toetje een proeverij met een brownie, een bavarois van wilde perzik, een bolletje ijs en een bavarois van rood fruit. Prima afsluiter.[ afbeelding ]

Verdict: Bij binnenkomst was het erg warm, gelukkig een tafeltje naast een open deur gekregen waar het eigenlijk wel prima was qua temperatuur. Bediening attent en wist ook welke bieren bij welke gerechten zouden passen. Wat ook maar goed is, want de afbeeldingen van de biertjes op de kaart waren zo klein dat ik een trippel aanzag voor een weizen.

Waar: Cho Fah eathai - Gelkingestraat 5, 9711 NA Groningen
Wanneer: 5 Augustus
Wat at je: Gekozen voor de Pad Thai met black tiger schrimps, aangezien we snel wouden eten geen andere gerechtjes besteld. Achteraf gezien was dit ook zeker niet nodig een flink bord dat goed vulde.
[ afbeelding ]
Verdict: Smaakvolle schotel maar zeker niet te pikant, bediening was erg vriendelijk waarbij ze vroegen of nog wat anders wouden maar zeker niet opdringerig waren. Eigenlijk waren alle tafels gereserveerd maar aangezien we vroeg waren kon het nog prima.

[
thanks! Ik ga binnenkort bij Konbu eten. Louix de zoveelste ben ik een tijd geleden geweest met zo'n restaurant-actie en dat viel me toen ook tegen.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_164592027
Ik moet altijd aan Youp van 't Hek denken bij 8- gangen menu's. Lang geleden had ie een stukje over het Amstel Hotel in zijn voorstelling, waar hij 3x het 8 gangen menu bestelde. Als kind snapte ik nooit hoe iemand zoveel zou kunnen eten ( 3x 8 borden vol!) Maar ja dat was natuurlijk de grap dacht ik....

Nu weet ik dat het 8x muizehapjes zijn :D en dat een flinke eter dat inderdaad wel 3x weg kan stouwen :P
Weg met de riooljournalistiek. Klik er niet op. Ze vergiftigen de maatschappij.
pi_164594325
Ik ben eigenlijk nog nooit ergens geweest waar ik driemaal een dergelijk menu op zou kunnen. Je zit toch meestal wel aardig vol aan het eind van de avond. :Y
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 19:24:26 #196
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_164594571
Ik at vorige week met moeite 6 gangen op in 't Amsterdammertje.

Herken dat van die muizenhapjes ook nooit zo goed, dat heb ik eigenlijk alleen bij gin neo bistro gehad, bij alle sterrententen altijd voldaan, Lucas rive zelfs op zijn Chinees vol bijna.
Muizenhapjes.. Beetje populaire prietpraat voor mensen die liever bij de Griek 460 gram vlees en een flinke bak friet nemen voor mijn gevoel. Prima, ieder zijn ding.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 20:15:03 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_164596083
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 17:57 schreef vaarsuvius het volgende:
Ik moet altijd aan Youp van 't Hek denken bij 8- gangen menu's. Lang geleden had ie een stukje over het Amstel Hotel in zijn voorstelling, waar hij 3x het 8 gangen menu bestelde. Als kind snapte ik nooit hoe iemand zoveel zou kunnen eten ( 3x 8 borden vol!) Maar ja dat was natuurlijk de grap dacht ik....

Nu weet ik dat het 8x muizehapjes zijn :D en dat een flinke eter dat inderdaad wel 3x weg kan stouwen :P
Ik denk niet dat jij veel ervaring hebt met het nuttigen van 8-gangenmenu's, anders zou je de grap van Youp ook belachelijk vinden en zeker niet denken dat een flinke eter dat 3x op zou kunnen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_164596513
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 20:15 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik denk niet dat jij veel ervaring hebt met het nuttigen van 8-gangenmenu's, anders zou je de grap van Youp ook belachelijk vinden en zeker niet denken dat een flinke eter dat 3x op zou kunnen.
Ik was een jaar of 8 toen die show uit kwam hè......

En een man die fysieke arbeid verricht of veel sport krijgt dat echt wel op hoor, in de tijd dat je aan tafel zit. ik heb het niet over ff in 20 minuten naar binnen schrokken, maar over de tijd dat zo'n diner normaal in beslag neemt, namelijk zo'n beetje de gehele avond. (Zie voorbeeld hierboven)

Overigens heb je gelijk dat ik er weinig ervaring mee heb, afgezien van wat formele gelegenheden van wat familieleden kom ik nooit in sterrententen. Laatste keer was emeritaat van een opa denk ik, al een hele tijd geleden.
Weg met de riooljournalistiek. Klik er niet op. Ze vergiftigen de maatschappij.
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 20:33:48 #199
62913 Blik
The one and Only!
pi_164596734
Ik zit altijd goed vol na een 6/8/10 gangen-menu. Nooit de behoefe gehad om nog iets te eten diezelfde avond.
pi_164601046
Bij hele goede restaurants zit je aan het einde van de avond na 8-10 gangen juist echt perfect vol. Vol genoeg dat je geen zin meer hebt in meer eten, maar ook niet zo vol dat je amper weg kunt lopen. Gewoon perfect. Komt denk ik ook door de tijd die je aan tafel zit, zou je die 8 gangen in een uur naar binnen stouwen zou je wel te vol zitten denk ik.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')