Polenta kán heel lekker zijn hoor, wij maken het met kaas en kruiden en bouillon, snijden er blokken van en bakken. Gewoon puur alleen de pap is natuurlijk niks aan nee.quote:Op zondag 7 augustus 2016 22:51 schreef RobinOok het volgende:
Eensch. Die polenta was net zo minimalistisch.
Maar daarbij was ik blij dat het minimaal was. Polenta is yuk. Ook al was deze best aardig, meer dan een paar hapjes moet je niet doen.
Iwania?quote:Op maandag 8 augustus 2016 00:39 schreef RobinOok het volgende:
Zet alles tegelijk op tafel en ik eet veel meer.
Grappig. Ik gaf het een onvoldoende in juli jl.quote:Op zondag 7 augustus 2016 20:06 schreef RobinOok het volgende:
Na jaren weer eens naar Lux geweest. En dat is wel bevallen. Kleeeein beetje het gevoel van kleren van de Keizer enzo, maar ja, dat is Italiaans nu eenmaal: simpel en een ietsiepietsie saai.
Evengoed vond ik het lekker en vooral leuk. Het tempo zat er op verzoek ook lekker in, dus we gaan vast nog wel eens terug.
Restaurant Lux in Rotterdam
* groenten uit de houtoven
* asperge uit de houtoven met walnotenprutje en Comté kaas.
* mosselen, doperweten, pancetto, knoflook
* witte polenta met tuinboontjes en Parmezaanse kaas
* spaghetti met geschaafd tonijnhart en een warme dooier.
* gestoofde octopus met gegrillde spitskool en geraspte mierikswortel
* bavette met aardappel en meiknolletjes.
Waar: Restaurant Lux op de 's Gravendijkwal in Rotterdam.
Prijs :40 euro voor 7 gangen + 24 euro voor 4 glazen wijn.
Cijfer: 7,6
Gewaagd blauw nog wel! Blauw schijnt je eetlust juist te bederven. Het ziet er allemaal nochtans heerlijk uitquote:
Gelezen in psychologiemagazine zekerquote:Op maandag 8 augustus 2016 12:57 schreef Isabeau het volgende:
Blauw schijnt je eetlust juist te bederven.
Nee, in idiote rijtjes met dieettips 'Eet van een blauw bord, dan eet je minder'. Dat typequote:
Nog ergerquote:Op maandag 8 augustus 2016 13:13 schreef Isabeau het volgende:
Nee, in idiote rijtjes met dieettips 'Eet van een blauw bord, dan eet je minder'. Dat type
Was dat bij het kalf weer hetzelfde bloemkoolgerechtje?quote:Op maandag 8 augustus 2016 12:20 schreef anndb het volgende:
Gerechtje met bloemkool, deze vond ik eigenlijk het minste van allemaal
Onglet van kalf met mousse van ganzenlever
Scherp!!quote:Op maandag 8 augustus 2016 14:12 schreef Myraela het volgende:
[..]
Was dat bij het kalf weer hetzelfde bloemkoolgerechtje?
quote:Op maandag 8 augustus 2016 12:41 schreef Bluezz het volgende:
Ik zou blij zijn met zo'n diner
Wat is onglet van kalf? Waar zit je onglet?
En koriandersorbet lijkt me erg lekker.
Volgens Mr. Googlequote:
Je bent goed. Het verhaal.quote:Op maandag 8 augustus 2016 15:47 schreef anndb het volgende:
[..]
Volgens Mr. Google
De onglet wordt ook wel de "beenhouwersbiefstuk" genoemd, omdat de slager het vroeger vaak voor zichzelf hield. Het is immers een stuk vlees dat er niet zo aantrekkelijk uitziet, en dus niet mooi presenteert in een koeltoog. Maar als je het goed klaarmaakt (en dat doe je zoals je een stuk rosbief zou klaarmaken), heb je er een erg smakelijk en mals stuk vlees aan.
Maar waar komt onglet dan precies vandaan? Onglet hangt aan een dunne pees in de buikholte van het rund. Een koe van een halve ton sleept al snel een onglet van 1,2 tot 1,3 kilogram met zich mee. Het is een spier die weinig werkt, waardoor het vlees erg mals is.
Zonde. Maar al met al ziet het er toch wel als een erg lekker dinertje uit.quote:Op maandag 8 augustus 2016 15:26 schreef anndb het volgende:
Ja helaas wel.... Dus daarbij dat maar overgeslagen toen
Ja had er eigenlijk wel een beetje genoeg van. Maar dat was ook het enige. Was beetje korrelig en echt bloemkool achtig. Natuurlijk te verwachten bij een gerechtje van bloemkool maar vond daar nou niet echt een speciale smaak aan zitten. Vooral gezien ik al eerder zo'n gerecht had geproefd. Andere gerechtjes waren trouwens super, vooral de amuse van varkenskop (helaas niet op de foto) viel me super goed mee en was echt erg lekker. Rest was uiteraard ook goed, maar als ik zoiets normaal op de kaart zou zien staan zou ik het niet bestellen en dat was eigenlijk het beste.quote:Op maandag 8 augustus 2016 15:55 schreef Myraela het volgende:
[..]
Zonde. Maar al met al ziet het er toch wel als een erg lekker dinertje uit.
Leuk dat het jou beviel want daar gaat het in de basis om. Mij lijkt het niets. Beetje een restaurant Fritzgerald Rotterdam gevoel.quote:Op maandag 8 augustus 2016 12:20 schreef anndb het volgende:
Afgelopen Zaterdag bij De Godevaart gegeten in Antwerpen. Was goed bevallen
[knip]
Waar: Godevaart in Antwerpen
Prijs: c.a. 600 euro met 4 personen.
Cijfer: 8,5
De moeite waard om nog eens te bezoeken. Lekker zitten in de tuin, binnen was ook erg verzorgd. Goede en lekkere gerechtjes, niet allemaal super vernieuwend maar wel allemaal lekker bereid en goed op smaak. Was ook zeker voldoende, zou er nog wel eens terug keren als ik in de buurt ben en wat zoek om te eten.
Ik heb de rest van het topic nu niet doorgelezen (en kan het me ook niet herinneren gelezen te hebben), maar staat FG nou in dit rijtje? Hoe is het weer goedgekomen?quote:Kortom restaurant Fred,FG,IDW,Wijnbar Jansen krijgen nog meer gezelschap als horeca-gelegenheden die ik in de ban heb gedaan.
Duidelijk. Dank voor je antwoord. Was oprecht verbaasd FG in dit lijstje te zien staan, vandaar.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 10:43 schreef Iwanius het volgende:
Nee, FG stond niet meer in het rijtje en het kwam toen goed omdat wij elkaar na een hele lange tijd bij een evenement van een gezamenlijke vriend tegenkwamen en hij aan mij vroeg of hij mij apart kon spreken en wat dus over mijn afwezigheid ging. Wij hebben zo wat het hele 'feest' gemist omdat wij ergens afgelegen toen een uur of 2 met elkaar hebben zitten praten over alles wat ons beiden dwars zat, en wat uiteindelijk resulteerde in mijn terugkeer.
quote:Op zondag 14 augustus 2016 10:19 schreef MutedFaith het volgende:
Een quenelle van biologische eendenlever, op een spiegel van hazelnoot met een gelei van granny smith appels en een saus van vanille en vlierbloesem.
Ermagehrd. De eendenlever. Zacht, romig, smaakvol. Als ik niet nog 6 gangen moest had ik 't met een gerust hart nog een keer uitgevraagd. De combinatie met de hazelnoot kende ik niet maar was echt "to die for".
Dat klinkt raar, een aperitief bij je friandises drinken.quote:Afgesloten met koffie en friandises.
Van linksonder met de klok mee:
- Suikerklontjes-achtige (qua structuur) snoepjes van bergamot en munt
- Tumtum van vlierbloesem
- nougat met cranberries en pistache
- een sinaasappel botercreme
- caramelsnoepjes (denk: werther's original, maar dan zelfgemaakt)
Niet te zoet, grappige dingetjes. Leuke smaken.
Daarbij dronk ik als aperitief een glas huischampagne en verder alleen bruisend water, want ik was de bob.
Ik vind het wel ietsiepietsie "te lang", maar kan me voorstellen in gezelschap te zijn waarmee het juist "lekker lang" is.quote:We waren rond 7 uur binnen en hebben tot kwart voor 2 aan tafel gezeten, maar we hadden geen moment het idee dat het te lang duurde of we moesten wachten. Personeel was vriendelijk, maar toegankelijk.
Kosten?
Het menu dat wij namen was het 'jubileummenu'. Ze serveren elk jaar in augustus/september een 8 gangen menu om te vieren dat ze alweer een jaar extra bestaan. Kostte 49 euro pp. Wijn kost net geen 7 euro per glas.
Nu wel. Iets met mobielquote:Op zondag 14 augustus 2016 11:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet. Sukkel.![]()
Nu een spatie voor de jpg
Restaurant Infini in Wahlwiller, een dorpje in de buurt van Valkenburg, Zuid-Limburg.= Check en in de agenda voor wanneer ik die kant uitga. Dank voor je uitstekende recensie MUF. En vereert naar je subtiele verwijzing...quote:Op zondag 14 augustus 2016 13:34 schreef golfer het volgende:
Ziet er allemaal prima uit en zeer betaalbaar voor een 8 gangenmenu.
thanks! Ik ga binnenkort bij Konbu eten. Louix de zoveelste ben ik een tijd geleden geweest met zo'n restaurant-actie en dat viel me toen ook tegen.quote:Op zondag 7 augustus 2016 13:34 schreef mytec het volgende:
Nog een verzameling van restaurant/eettentjes van de laatste weken. De foto's zijn niet allemaal even goed helaas.
Waar:
Konbu Streetfood -OOSTERSTRAAT 10, 9711 NT
Groningen,
Wanneer: 1 Juli
Wat at je:
[ afbeelding ]
Gekozen voor de Konbu special ramen en ik moet zeggen die beviel erg goed. Erg smaakvol en ging er prima in. In tegenstelling tot de flessen wijn die door deze topics gaan heb ik bij deze schotel twee biertjes genuttigd, een Sapporo (japan) en een Saigon (vietnam).
Naast Ramen en Pho zijn er nog meerdere kleinere gerechtjes beschikbaar die ik een volgende keer zeker ga proberen.
Verdict:
Vrij nieuw asian streetfood restaurant met een heerlijk relaxte sfeer, waren met een internationaal gezelschap en het was er prima vertoeven. Erg vriendelijk, en zeker de moeite waard om terug te keren.
Waar: Louis XV, Oude Kijk in Het Jatstraat 47, 9712 EC Groningen
Wanneer: 4 Augustus
Wat at je: Het dagmenu, voor een prima prijs, vraag me niet hoeveel wat ik heb niet betaald.
Als amuse kregen wij een mousse van pompoen met een gelei en spek. Zeer smaakvol, al was de spek wat taai. [ afbeelding ]
Als voorgerecht hadden we een proeverij van 4 gerechtjes
[ afbeelding ]
Van links naar rechts: Erg smaakvol bonbon van rund, kroketje met pompoen vulling, bonbon van geconfijte eend, en rechts een zalm tartaartje. Deze gingen er eigenlijk wel goed in, en als ik Iwanius was geweest had ik ze zeker nog een keer laten uitkomen. Opmaak oogde wel wat slordig.
Als hoofdgerecht kabeljauw met wat groenten, zoals te zien is op de foto lag er eigenlijk maar weinig kabeljauw, dat door het bos van de groenten niet meer te zien was. Smaakte, maar niet bijzonder lekker. Daarnaast nog salade en wat patatjes erbij waar niks op aan te merken was.
[ afbeelding ]
Mijn andere tafelgenoten hadden parelhoen met een worstje van gevogelte, wat prima smaakte en eigenlijk een betere keuze was. En een portobello met geitenkaas, niet echt mijn ding maar was ook prima.
Als toetje een proeverij met een brownie, een bavarois van wilde perzik, een bolletje ijs en een bavarois van rood fruit. Prima afsluiter.[ afbeelding ]
Verdict: Bij binnenkomst was het erg warm, gelukkig een tafeltje naast een open deur gekregen waar het eigenlijk wel prima was qua temperatuur. Bediening attent en wist ook welke bieren bij welke gerechten zouden passen. Wat ook maar goed is, want de afbeeldingen van de biertjes op de kaart waren zo klein dat ik een trippel aanzag voor een weizen.
Waar: Cho Fah eathai - Gelkingestraat 5, 9711 NA Groningen
Wanneer: 5 Augustus
Wat at je: Gekozen voor de Pad Thai met black tiger schrimps, aangezien we snel wouden eten geen andere gerechtjes besteld. Achteraf gezien was dit ook zeker niet nodig een flink bord dat goed vulde.
[ afbeelding ]
Verdict: Smaakvolle schotel maar zeker niet te pikant, bediening was erg vriendelijk waarbij ze vroegen of nog wat anders wouden maar zeker niet opdringerig waren. Eigenlijk waren alle tafels gereserveerd maar aangezien we vroeg waren kon het nog prima.
[
Ik denk niet dat jij veel ervaring hebt met het nuttigen van 8-gangenmenu's, anders zou je de grap van Youp ook belachelijk vinden en zeker niet denken dat een flinke eter dat 3x op zou kunnen.quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 17:57 schreef vaarsuvius het volgende:
Ik moet altijd aan Youp van 't Hek denken bij 8- gangen menu's. Lang geleden had ie een stukje over het Amstel Hotel in zijn voorstelling, waar hij 3x het 8 gangen menu bestelde. Als kind snapte ik nooit hoe iemand zoveel zou kunnen eten ( 3x 8 borden vol!) Maar ja dat was natuurlijk de grap dacht ik....
Nu weet ik dat het 8x muizehapjes zijnen dat een flinke eter dat inderdaad wel 3x weg kan stouwen
Ik was een jaar of 8 toen die show uit kwam hè......quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 20:15 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik denk niet dat jij veel ervaring hebt met het nuttigen van 8-gangenmenu's, anders zou je de grap van Youp ook belachelijk vinden en zeker niet denken dat een flinke eter dat 3x op zou kunnen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |