Klopt Bij Mitra Copernicus Den Bosch staat hij al in het schap. Lekker bier wederom, vanavond weer 1tje in de planning staanquote:Op donderdag 12 maart 2015 13:16 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik was ook verbaasd. Die gozer die hier ook post, rhvkd oid, had hem van het weekend zag ik op untappd. Mitra den Bosch zei hij
Nondeju nog niet gespeld ook zie ikquote:Op vrijdag 13 maart 2015 13:44 schreef Rvhkd het volgende:
[..]
Klopt Bij Mitra Copernicus Den Bosch staat hij al in het schap. Lekker bier wederom, vanavond weer 1tje in de planning staan
quote:Op vrijdag 13 maart 2015 18:01 schreef OMG het volgende:
Zie ik daar Viktor Vaughn's Venomous Villain op de plank?
Spotgoedkoop, maat!..quote:Op vrijdag 13 maart 2015 18:54 schreef Opblaaspop077 het volgende:
(Eerlijk gezegd vind ik t goedkoop 7,5 voor 7 flessen
Had ik totaal 13 flessen en een fles bacardi razz (okokok no offence) voor 25¤ inkl. pfand.quote:
Scherp!quote:Op vrijdag 13 maart 2015 18:01 schreef OMG het volgende:
Zie ik daar Viktor Vaughn's Venomous Villain op de plank?
Paulaner, sowieso de lekkerstequote:Op vrijdag 13 maart 2015 18:54 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Dit net gehaald over de grens. Collectie geef ik vanavond aan een vriend cadeau, maar heb het voor mijzelf ook meegenomen.
Met de aangeraden biertjes uit het vorige topic.
(Ja alles is wit)
[ afbeelding ]
(Eerlijk gezegd vind ik t goedkoop 7,5 voor 7 flessen (ok ik ben weel weer genaaid want een fles is 3 x geteld ipv 2x).)
Bij de friet met frikandel vanavond?quote:
Nectar in Utrecht. Zag 'm ook bij de Jumbo staan gisterenquote:
Nee, beter op een ander geschikter moment.quote:Op zaterdag 14 maart 2015 15:22 schreef Opblaaspop077 het volgende:
[..]
Bij de friet met frikandel vanavond?
Of is het zonde. Nee ik ga hem sowieso proberen haha.
Je hebt een brouwer die net over de grens in België brouwt, maar wel zijn bieren naar Bergen op Zoom laat verwijzen. "Zeezuiper" en "Dulle Griet" heb ik al van ze gedronken.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:46 schreef mckroket het volgende:
http://www.missethoreca.n(...)lbiertrend-1728163W/
behoorlijk ziek allemaal... ben zeeer benieuwd naar welke lokale bieren er hier in de supermarkt komen. west-brabant, daar zit niet zo veel eigenlijk.. of zou het niet zó regionaal zijn.
en ik ben ook benieuwd naar welke 35 bieren die exclusief bij de AH zijn te krijgen.. niet bijvoorbeeld een flying dog neem ik aan?
De schelde brouwers :p (joh). Die gasten komen ook uit boz oorspronkelijk dacht ik. tussen zeeland tot zegmaar halverwege brabant heb je natuurlijk wel wat mogeljjkheden. Alleen zit ik jiet op het zoveelste tripeltje te wachten. En tja een uurtje richting de randstad en dan heb je er natuurlijk zat. Geen idee hoe het is opgedeeld.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 19:15 schreef hoink581 het volgende:
[..]
Je hebt een brouwer die net over de grens in België brouwt, maar wel zijn bieren naar Bergen op Zoom laat verwijzen. "Zeezuiper" en "Dulle Griet" heb ik al van ze gedronken.
Hij viel mij een beetje tegen: beetje 'zwakke' smaak.quote:
Is ook zeker persoonlijk.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 21:47 schreef Opblaaspop077 het volgende:
[..]
Hij viel mij een beetje tegen: beetje 'zwakke' smaak.
Die franskraner was veel rijker en fruitiger.
Maar denk dat het gewoon persoonlijk is.
Hij dronk wel enorm lekker en het schuim was beter .
Paulaner heeft in mijn beleving juist een veel rijkere smaak dan Franziskaner.quote:Op dinsdag 17 maart 2015 21:49 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Is ook zeker persoonlijk.
Qua Weißbier ben ik een echte Paulaner fan.
De rit ansich is al de moeite waard. Neem meteen wat glazen mee bij In de Vrede aan de overkant en drink er een Westvleteren, vergezeld door een boterham met Abdijpaté.quote:Op woensdag 18 maart 2015 10:13 schreef Wiehoe het volgende:
Maandag samen met een vriend naar Westvleteren om voor ieder 1 kratje Westvleteren 12 te halen. Ben benieuwd of het biertje de verhalen waar kan maken.
Vanochtend gelijk gebeld voor een afspraak. Het koste wel 83 pogingen om iemand aan de lijn te krijgen.
Als je tijd hebt misschien nog Sint Bernardus eraan plakken http://www.sintbernardus.be/bezoeken.php?l=nl (zelf geen ervaring mee).quote:Op woensdag 18 maart 2015 10:28 schreef Wiehoe het volgende:
ah dat is ook nagenoeg om de hoek zie ik. Goede tip. Stoppen we daar ook even. En ook maar even in de Vrede. Leuk zo'n dagje op bierjacht.
Wel jammer dat het altijd weer die 25cl flesjes moeten zijn in Nederland. In Gent kun je ze van het vat drinkenquote:Op dinsdag 17 maart 2015 19:15 schreef hoink581 het volgende:
[..]
Je hebt een brouwer die net over de grens in België brouwt, maar wel zijn bieren naar Bergen op Zoom laat verwijzen. "Zeezuiper" en "Dulle Griet" heb ik al van ze gedronken.
die glazen kan je ook gewoon kopen bij de monniken. is wel gelijk een doosje van 6 voor 18 euro ofzo dacht ik. maargoed dat is toch iets om te hebben.quote:Op woensdag 18 maart 2015 10:21 schreef bassieVL het volgende:
[..]
De rit ansich is al de moeite waard. Neem meteen wat glazen mee bij In de Vrede aan de overkant en drink er een Westvleteren, vergezeld door een boterham met Abdijpaté.
De aanhouder wint bij de reserveringen.
Stop ook even bij http://www.decabrouwerij.be/nl/
Kleine brouwerij en winkel. Naast hun eigen bier, brouwen onder andere de Struise Brouwers daar ook.
het komt ook uit meer, dat is net in belgie. dus gewoon 33cc flesjes, zo lang ik me kan herinneren. (oesterstout is nice)quote:Op woensdag 18 maart 2015 13:03 schreef Speculant. het volgende:
[..]
Wel jammer dat het altijd weer die 25cl flesjes moeten zijn in Nederland. In Gent kun je ze van het vat drinken
ja dat is voor borefts gebrouwen bier, gebaseerd op het vuur en vlam recept. wel ok, maar niet echt boeiend en het komt niet eens in de buurt van het origineel. heb die zelfs nog staan hier ;Pquote:Op woensdag 18 maart 2015 07:15 schreef Seul het volgende:
Belgïe heeft amper IPA's. Je doelde al op de Dochter v/d Korenaar, daarvan is de Extase idd erg lekker. Van Brussels Beer Project is er de Delta, maar die moet ik zelf nog es proeven.
Struise brouwt deze nog, maar ik vond 'm allebehalve interessant...
http://www.ratebeer.com/beer/struise-ignis-et-flamma/130746/
Dat was me niet opgevallen, zag altijd alleen de kratten staan bij het 'ophaal ovaal'.quote:Op woensdag 18 maart 2015 13:24 schreef mckroket het volgende:
[..]
die glazen kan je ook gewoon kopen bij de monniken. is wel gelijk een doosje van 6 voor 18 euro ofzo dacht ik. maargoed dat is toch iets om te hebben.
Ik zag ze laatst staan en het was gewoon 25cc, dus dan heb je het getroffen. Eveneens als La Trappe en Leffe etc. Het zal wel teveel werk zijn om er allemaal persoonlijke flesjes van te maken met statiegeld. Wel jammer eigenlijk. Althans als je ver weg in Nederland woontquote:Op woensdag 18 maart 2015 13:25 schreef mckroket het volgende:
[..]
het komt ook uit meer, dat is net in belgie. dus gewoon 33cc flesjes, zo lang ik me kan herinneren. (oesterstout is nice)
Die verkopen ze in Nederland toch gewoon in 33cl?quote:Op woensdag 18 maart 2015 13:31 schreef Speculant. het volgende:
[..]
Ik zag ze laatst staan en het was gewoon 25cc, dus dan heb je het getroffen. Eveneens als La Trappe en Leffe etc. Het zal wel teveel werk zijn om er allemaal persoonlijke flesjes van te maken met statiegeld. Wel jammer eigenlijk. Althans als je ver weg in Nederland woont
hier is 't al wel een tijdje te zien! in november ging er een nieuwe AH open, al vanaf 't eerste moment hebben ze aardig wat speciaalbieren. ook de lokale microbrouwerij verkopen ze nagenoeg het hele assortiment van. lekkerquote:Op dinsdag 17 maart 2015 12:46 schreef mckroket het volgende:
http://www.missethoreca.n(...)lbiertrend-1728163W/
behoorlijk ziek allemaal... ben zeeer benieuwd naar welke lokale bieren er hier in de supermarkt komen. west-brabant, daar zit niet zo veel eigenlijk.. of zou het niet zó regionaal zijn.
en ik ben ook benieuwd naar welke 35 bieren die exclusief bij de AH zijn te krijgen.. niet bijvoorbeeld een flying dog neem ik aan?
Misschien beide? In de AH is het allemaal 25cl wat ik heb gezien. Behalve dan de niet standaard flesjes.quote:Op woensdag 18 maart 2015 13:43 schreef bassieVL het volgende:
[..]
Die verkopen ze in Nederland toch gewoon in 33cl?
quote:Op woensdag 18 maart 2015 14:36 schreef Speculant. het volgende:
[..]
Misschien beide? In de AH is het allemaal 25cl wat ik heb gezien. Behalve dan de niet standaard flesjes.
Ik had dit weekend 25cl vast waar ze 1,67 voor vroegen en ik dacht 'laat maar'.quote:Op woensdag 18 maart 2015 14:37 schreef Saind het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
De groothandel van ons heeft alleen 33. Is volgens mij de standaard ook
Bedoel je gewone pils op café?.. Da's standaard 25cl hier, ja... Maar bvb. een Westmalle ofzo komt altijd in 33cl natuurlijk...quote:Op donderdag 19 maart 2015 04:43 schreef Speculant. het volgende:
Tappen doen ze ook in 25cl glazen in Gent.
Ja als je het vraagt aan de werknemer daar dan pakt ie een doosje.quote:Op woensdag 18 maart 2015 13:27 schreef bassieVL het volgende:
[..]
Dat was me niet opgevallen, zag altijd alleen de kratten staan bij het 'ophaal ovaal'.
Ik vind hem erg lekket maar 15 euro is het echt niet waard. Gewoon een keer bellen en gaan. Veel leuker ook:pquote:Op donderdag 19 maart 2015 10:12 schreef ThePlaneteer het volgende:
Gisteren m'n eerste Westvleteren 12 gekocht!
Wel voor de belachelijke prijs van ¤ 15,- maar ach
Die hebben ze in de supermarkt veel ja, wij krijgen altijd van die flesjes van hunzelf binnen, logo in de hals enzoquote:Op donderdag 19 maart 2015 11:27 schreef mckroket het volgende:
Ik bedoel 30cc voor la trappe. Die standaard hollandse pijpjes. Blijft evengoed dom :p
Nee 15 euro kan het moeilijk waard zijn. Kun je beter aan de Rochefort of Bernardus 12.quote:Op donderdag 19 maart 2015 11:31 schreef mckroket het volgende:
[..]
Ik vind hem erg lekket maar 15 euro is het echt niet waard. Gewoon een keer bellen en gaan. Veel leuker ook:p
Vindt qua Weissbier ook Franziskaner de lekkerste. Al kan een Erdinger Ur-Weisse mij ook wel bekorenquote:Op dinsdag 17 maart 2015 21:47 schreef Opblaaspop077 het volgende:
[..]
Hij viel mij een beetje tegen: beetje 'zwakke' smaak.
Die franziskraner was veel rijker en fruitiger.
Maar denk dat het gewoon persoonlijk is.
Hij dronk wel enorm lekker en het schuim was beter .
In de Nederlandse supermarkt is dat zo ja. Althans waar ik kom. Niet dat zoveel uitmaakt voor mij.quote:Op donderdag 19 maart 2015 10:04 schreef Seul het volgende:
La Trappe in 25cl flesjes, hu?.. Slaat op niks... Ik verkoop dubbel, blond, tripel en quad in m'n winkel, allemaal netjes in 33cl flesjes...
[..]
Bedoel je gewone pils op café?.. Da's standaard 25cl hier, ja... Maar bvb. een Westmalle ofzo komt altijd in 33cl natuurlijk...
Lang leve de Amerikanen: daar is de standaard 35cl...
Hij is het alleen waard voor de badge. Heb hem net op, mwoahquote:Op donderdag 19 maart 2015 18:56 schreef bassieVL het volgende:
De Goose Island 312 Urban Wheat ale kun je mooi laten staan, neem voor dat geld maar een Paulaner of Franziskaner mee bij de AH.
De AH XL hier heeft ook uitgebreid. Het aanbod is nu twee/drie keer zo groot als de Gall en Gall die in hetzelfde pand zitquote:Op donderdag 19 maart 2015 16:19 schreef Chandos het volgende:
Gisteren een hoop mensen verbaasd naar de bierschappen van een AH in m'n buurt zien kijken. Stonden opeens vol met Omer, Goose Island, Kompaan, Prael, Jopenbier, etc. Geinig . Eindelijk wat nieuwe muk buiten de golden oldies en meer commercieel bocht.
Ik had hem voor dezelfde prijs in een biercafé in Thessaloniki, Griekenland. Tegenover het geboortehuis van Ataturk stond hij zomaar op de kaartquote:Op donderdag 19 maart 2015 10:12 schreef ThePlaneteer het volgende:
Gisteren m'n eerste Westvleteren 12 gekocht!
Wel voor de belachelijke prijs van ¤ 15,- maar ach
Yup, dit was ook een XL. Eigenlijk een hele wand vol bier. Jammer van alle Radlers en Jillz meuk die ook nog ruimte inneemt maar verder mooie selectie nu. Ook veel 75 cl. flessen opeens, wel allemaal Belgen, maar toch leuk. En ze hebben Weihenstephaner Vitus weer terug in het vaste assortiment, die was er even uit bij mij. Zolang ik niet standaard tegen Aventinus oploop ben ik daar ook wel blij mee.quote:Op donderdag 19 maart 2015 21:53 schreef Jovatov het volgende:
[..]
De AH XL hier heeft ook uitgebreid. Het aanbod is nu twee/drie keer zo groot als de Gall en Gall die in hetzelfde pand zit
Is wel echt dom. Speciaalbier is al jaren booming en heb niet het idee dat die trend gaat inzakken.quote:Op vrijdag 20 maart 2015 04:20 schreef mckroket het volgende:
Matjes bij mij kun je hem drinken in origineel glas voor 10 euro!
De gall en gall hier heeft letterlijk geen bier. De laatste keer dat ik daar was hadden ze alleen wat pilsjes en een bock en een trappistje ofzo. Echt bijzonder treurig. In elk dorps supermarkt kan je meer kopen.
Bernardus 12 is inderdaad érg goed. Heb gisteren nog een overgebleven St. Bernardus Christmas Ale gehad, ook goed maar zeker niet zo goed als de 12 wat mij betreft. Heb nog een Westvleteren 12 uit 2011 staan die ik bij een speciale gelegenheid ga doppen. Kan nu al niet wachtenquote:Op donderdag 19 maart 2015 11:49 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Nee 15 euro kan het moeilijk waard zijn. Kun je beter aan de Rochefort of Bernardus 12.
Maar ach, hoort er een keer bij. Er heen rijden zit er voor mij echt niet
Als ik me niet vergis is de reserva op bourbon gerijpt en de grand reserva op bourbon en daarna nog ff op calvadosquote:Op vrijdag 20 maart 2015 10:15 schreef HenkvonAnnie het volgende:
[..]
Bernardus 12 is inderdaad érg goed. Heb gisteren nog een overgebleven St. Bernardus Christmas Ale gehad, ook goed maar zeker niet zo goed als de 12 wat mij betreft. Heb nog een Westvleteren 12 uit 2011 staan die ik bij een speciale gelegenheid ga doppen. Kan nu al niet wachten
Twee weken geleden in Brussel geweest en daar twee Stille Nacht (2014) meegenomen en twee Struise Pannepot. Een Grand Reserva uit 2010 en een Reserva uit datzelfde jaar. Iemand hier deze beide bieren al gehad en mij het smaakverschil kan uitleggen?
Bedankt voor je reactie. Ben zeer benieuwd naar beide bieren.quote:Op vrijdag 20 maart 2015 10:26 schreef Saind het volgende:
[..]
Als ik me niet vergis is de reserva op bourbon gerijpt en de grand reserva op bourbon en daarna nog ff op calvados
Zeker, het verhaal is prachtig en geeft wat mij betreft een extra dimensie aan het bier. Sluit niet uit dat de Bernardus 12 ook geweldig is en zeker in de buurt komt bij een Westvleteren 12 (2014).quote:Op vrijdag 20 maart 2015 12:14 schreef ThePlaneteer het volgende:
Uiteindelijk is AB12 toch een kopie van de Westvleteren? Zelfde recept..
Nogmaals, het verhaal om WV heen is natuurlijk 50% verantwoordelijk voor de hype.
Alleen daarom heb ik al onwijs zin om hem op te drinken
Oorspronkelijk zelfde recept ja, maar ze gebruiken tegenwoordig verschillende gist.quote:Op vrijdag 20 maart 2015 12:14 schreef ThePlaneteer het volgende:
Uiteindelijk is AB12 toch een kopie van de Westvleteren? Zelfde recept..
Nogmaals, het verhaal om WV heen is natuurlijk 50% verantwoordelijk voor de hype.
Alleen daarom heb ik al onwijs zin om hem op te drinken
Op de pc welquote:Op vrijdag 20 maart 2015 10:49 schreef ThePlaneteer het volgende:
Kun je Untappd checkins ook deleten? Ik heb een XXX Rye Tripel 'verkeerd' ingecheckt als een Rye Tripel Reserva.
En die dingen uit die bouwsteenboxenquote:Op vrijdag 20 maart 2015 16:56 schreef mckroket het volgende:
Geen enkele westvleteren heeft een etiket. Tenzij het een extreem oud exemplaar is.
Reserva: 14 maand gerijpt op eiken vaten.quote:Op vrijdag 20 maart 2015 10:15 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Een Grand Reserva uit 2010 en een Reserva uit datzelfde jaar. Iemand hier deze beide bieren al gehad en mij het smaakverschil kan uitleggen?
Dat doorverkopen is eigenlijk allemaal gewoon verboden. Ze hebben het maar een paar keer gedaan onder het mom van een actie en omdat ze meer geld nodig hadden toen. Waarom zou je er ook +10 euro voor betalen voor 1 flesje? Wat dus ook tegen de hele idee van 'trappistenbier' in gaat?quote:Op vrijdag 20 maart 2015 12:15 schreef Questular het volgende:
Ik heb hem gehad en vind hem zeker niet slecht maar niet de 16 euro waard die men er voor durft te vragen. Gelukkig is mn lokale slijter het daar ook mee eens, en als ie flesjes wet te bemachtigen staan ze ook voor 8 euro (laatste keer dat hij ze had in ieder geval) in het schap
Die brooklyn is een flink hoppig pilsje. Wel echt pils.quote:Op zaterdag 21 maart 2015 21:51 schreef Apostrof het volgende:
Ook verrast toen ik het bierschap van de AH zag deze week! Iemand nog aanraders? Is die Brooklyn bijvoorbeeld wat? Vroeger kon je nog afgaan op de "authentieke" etiketten en dat soort dingen, maar dat hippige hebben de grote handelaren nu ook door.
Toevallig gisteren gekocht! Goede keuze zo te lezen!quote:Op zondag 22 maart 2015 12:25 schreef drexciya het volgende:
Bronckhorst Nightporter: Stout/Porter met een vrij nadrukkelijke stout/porter bitter. Niet voor degenen die het niet gewend zijn.
De zwaardere versie, de Midnight Porter, is wat moutiger en daardoor wat "makkelijker" om te drinken. Ik denk dat beide bieren alleen maar beter worden als je ze een tijdje weglegt trouwens. Een wat oudere Rasputin en een Hel en Verdoemenis, beide van De Molen, waren nog beter na een jaar of 2.quote:Op zondag 22 maart 2015 15:46 schreef Sheffield het volgende:
[..]
Toevallig gisteren gekocht! Goede keuze zo te lezen!
AH heeft inmiddels (als het goed is) deze week in alle winkels het bierschap een facelift gegeven. Het assortiment is flink op de schop gegaan en er is in alle winkels meer ruimte gekomen voor speciaalbier, wat ten koste is gegaan van het aanbod pils. Daarnaast staat het speciaalbier nu op smaak ingedeeld en heeft het schap signing gekregen met verschillende kleuren om voor de klant de keuze makkelijker te maken.quote:Op dinsdag 3 maart 2015 16:22 schreef bassieVL het volgende:
Ik zag net dat de Albert Heijn weer zijn selectie heeft uitgebreid (Breda, maar ook online):
- De Molen
- Oedipus
- Maximus
- De Prael
- Kompaan
- Flying Dog
- Brooklyn Brewery
- Anderson
en nog een paar die ik alweer ben vergeten.
Bierhalle deconinck? Daar kom je praktisch langs. Schijnt de beste bierhal te zijn van belgie.quote:Op zondag 22 maart 2015 22:01 schreef Wiehoe het volgende:
Morgen mijn kratje Westvleteren 12 halen en kijken of ik onderweg nog wat anders lekkers tegenkom. Vanavond in elk geval genoeten van een Corsendonk.
Oehhh, ik ben jaloers. Dit was veruit de beste barley wine die ik heb geproefd tot nu toe, echt heel fijn. Sowieso alles wat Firestone Walker in een kartonnen doosje uitbrengt is de moeite waard om te kopen zonder verder na te denken.quote:
Rij even langs Oostvleteren, Struise Brouwers.quote:Op zondag 22 maart 2015 22:01 schreef Wiehoe het volgende:
Morgen mijn kratje Westvleteren 12 halen en kijken of ik onderweg nog wat anders lekkers tegenkom. Vanavond in elk geval genoeten van een Corsendonk.
Bedankt voor je reactie. Die barleywine die je aanbeveelt lijkt me ook erg goed. Eens kijken of ik die ergens kan krijgen.quote:Op vrijdag 20 maart 2015 20:00 schreef Seul het volgende:
[..]
Reserva: 14 maand gerijpt op eiken vaten.
Grand Reserva: 24 maand op eik, 10 maand op Calavados.
Hier een Italiaanse barleywine gerijpt op Marsala vaten. Zoet, complex, heerlijk.
http://www.ratebeer.com/b(...)-barrel-aged/230735/
[ afbeelding ]
Hoeveel kratten Westvleteren mag je per keer kopen?quote:Op maandag 23 maart 2015 21:52 schreef Wiehoe het volgende:
Dagje naar België was geslaagd. Naast Westvleteren 12 nog aardig wat biertjes mee kunnen nemen. Waar onder wat van De Struise Brouwers.Bierhalle Deconinck was een goede tip. Ik kan weer even vooruit.
Dat biertje heb ik niet gezien, maar een tijd geleden heb ik bij de caigny wel wat evil twins meegenomen.quote:Op maandag 23 maart 2015 22:23 schreef robuust89 het volgende:
Een maat van me ik gek op Imperail Stout bieren, en nou lijkt het me wel tof om een Evil Twin Imperial Doughnut Break voor zijn verjaardag te geven. Alleen, waar koop ik dat?
Is stille nacht moeilijk te vinden in Bels?quote:Op dinsdag 24 maart 2015 11:23 schreef Seul het volgende:
Twee lokale bierhandels bezocht,de ene had zelfs nog Stille Nacht staan!.. Leuk adresje voor in December...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Evil Twin is al niet alles van te krijgen in NL, deze nog niet gezien iig. Misschien sowieso moeilijk in verband met enkele keer gebrouwd.quote:
Zundert vind ik niet zo heul. Op zich wel lekker.quote:Op dinsdag 24 maart 2015 12:02 schreef Questular het volgende:
Dit weekend:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vooral de Zundert is me erg bevallen.
Die Dead Man's Hand vond ik vrij goed.quote:Op dinsdag 24 maart 2015 11:23 schreef Seul het volgende:
Twee lokale bierhandels bezocht,de ene had zelfs nog Stille Nacht staan!.. Leuk adresje voor in December...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
In December niet... Maar dan is ie wel gelimiteerd in Geers, dit jaar tot bvb. 10 flesjes...quote:Op dinsdag 24 maart 2015 11:46 schreef Saind het volgende:
Is stille nacht moeilijk te vinden in Bels?
Oh die vind ik top! Helemaal price-wise!quote:Op woensdag 25 maart 2015 08:49 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Heb afgelopen jaar een Saison Dupont geprobeerd, maar vond het helemaal niks
Yup! Zeker online, 75 cl. flessen voor ¤3,75, dat zijn prijs/kwaliteit verhoudingen you can't beat.quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:04 schreef Sheffield het volgende:
[..]
Oh die vind ik top! Helemaal price-wise!
Waar?quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:14 schreef Chandos het volgende:
[..]
Yup! Zeker online, 75 cl. flessen voor ¤3,75, dat zijn prijs/kwaliteit verhoudingen you can't beat.
Verschil in smaak denk ik danquote:Op woensdag 25 maart 2015 10:04 schreef Sheffield het volgende:
[..]
Oh die vind ik top! Helemaal price-wise!
Ik geloof dat die grote flessen ons ¤2,50 kosten. Helemaal een feestquote:Op woensdag 25 maart 2015 10:23 schreef Chandos het volgende:
Drankdozijn heeft ze voor ¤3,95 per stuk, het statiegeld van ¤0,20 zit in de prijs, maakt ¤3,75.
Nee inkoop prijs in Nederland. Dus ook per 12 danquote:Op woensdag 25 maart 2015 10:44 schreef Chandos het volgende:
Haha, baas boven baas! Waar is 'ons'? Zuiderbuur?
Nope. Of nouja als je een pallet vol krijgt willen ze vast een uitzondering maken.quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:47 schreef Chandos het volgende:
Voor die prijs wil ik er best 12 kopen, maar weet niet of dat mogelijk is als gewone sterveling particulier?
Meh.quote:Op woensdag 25 maart 2015 11:10 schreef opperkleurder het volgende:
Gisteren in België een Phi van Alvinne gedronken. Zure aal van 10%, maar zoals vaak bij Alvinne erg wild waardoor ook de vloer wat mocht proeven van dit bier. Daarnaast een Schieve Funambulo van Brasserie De La Senne & Birra Toccalmatto. Aanradertje van mijn kant.
Zie overigens dat Flink Gegist wat Westvleteren 8 (9 euro stuk) en Blond (8 euro stuk) heeft staan. De moeite waard?
Ik vind het ook te veel. De 12, zou ik voor 9 euro wel halen.quote:Op woensdag 25 maart 2015 11:21 schreef Saind het volgende:
[..]
Meh.
Schappelijk geprijst voor Nederlandse begrippen maar vind het nog teveel eigenlijk. Als is het wel geinig om een keer te proberen.
Keertje bij In de Vrede halen lijkt me leuker.quote:Op woensdag 25 maart 2015 11:22 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Ik vind het ook te veel. De 12, zou ik voor 9 euro wel halen.
Klopt, moet er nog steeds eens naar toe.quote:Op woensdag 25 maart 2015 11:27 schreef Saind het volgende:
[..]
Keertje bij In de Vrede halen lijkt me leuker.
Same. Maar tis best een stukkie rijden!quote:Op woensdag 25 maart 2015 11:28 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Klopt, moet er nog steeds eens naar toe.
Ik ga volgende bestelronde een poging wagen. Appje downloaden om continu te redialen en gas eropquote:Op woensdag 25 maart 2015 11:28 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Klopt, moet er nog steeds eens naar toe.
Zal eens kijken als ik weer in Duitsland ben. Paulaner heb ik er wel zien staan geloof ik, die anderen weet ik niet.quote:Op zondag 22 maart 2015 13:46 schreef Seul het volgende:
GEZOCHT:
Nederlander die me een box met hefe-weizen bieren wilt verzenden!.. Hier kan 'k alleen Franziskaner krijgen (en Aventinus)... Ik zoek Weihenstephaner hefeweisse, WS Vitus, WS Korbinian, Paulaner hefeweisse, Ayinger hefeweisse, en de Kulmbacher Eisbock (moeilijk te vinden wss)...
Ik betaal voor alles natuurlijk... Verzending via Post.nl. Of gewoon ruilen, ook goed voor mij...
Hierbij hopend dat AH Belgïe ook Paulaner, Weihenstephaner hefe en Vitus intrekt...
Haha ik zag hem ja, ik heb hem zondag gedronken. Ik vond hem nog prima te doen eigenlijk.quote:Op dinsdag 24 maart 2015 19:27 schreef Karstman het volgende:
En ook mijn (niet zo grote) AH heeft het bierschap behoorlijk gepimpt. Dat hadden meer mensen ontdekt want de schappen met belgisch spul was behoorlijk leeg alweer. Er stonden ook een paar flesjes van Kompaan uit Den Haag, dat is soort van lokaal.
Zelf nu 4 flesjes meegenomen: Goose Island IPA, Goose Island 312 Ale, Brand IPA en Poleeko Pale Ale. Vanavond maar meteen een van de Goose opentrekken.
Afgelopen weekend trouwens de English Breakfast Ale van Uiltje gedronken. Apart spul, bijna hartig bier waar je de thee in proeft. Je krijgt het gevoel dat je moet kauwen bij dit bier. Aardig probeerseltje maar zeker geen hoogvlieger.
Yep, maar hier verkoopt AH dat niet (Belgïe)... Maar ik ga wel even naar Hulst dan om daar de AH te plunderen...quote:Op woensdag 25 maart 2015 22:15 schreef mckroket het volgende:
Bij de albert heijn kan je gewoon weihenstephaner kopen, net als de vitus en paulaner zag ik ook. Dus ik weet niet waar je woont :p en ayinger zie ik af en toe bij een restaurant dus die moeten het ook ergens vandaan halen?
Wil best wat bier naar je opsturen en dat jij bier naar mij opstuurt. Dm me even indien je interesse hebtquote:Op donderdag 26 maart 2015 10:51 schreef Seul het volgende:
[..]
Yep, maar hier verkoopt AH dat niet (Belgïe)... Maar ik ga wel even naar Hulst dan om daar de AH te plunderen...
Huh in belgie heb je toch mooie drankenhallen die van alles verkopen?quote:Op donderdag 26 maart 2015 10:51 schreef Seul het volgende:
[..]
Yep, maar hier verkoopt AH dat niet (Belgïe)... Maar ik ga wel even naar Hulst dan om daar de AH te plunderen...
Mocht je er nog niet bekend mee zijn kun je gelijk bier halen van :quote:Op donderdag 26 maart 2015 10:51 schreef Seul het volgende:
[..]
Yep, maar hier verkoopt AH dat niet (Belgïe)... Maar ik ga wel even naar Hulst dan om daar de AH te plunderen...
Die belgeninvasie in Hulst ook altijdquote:Op donderdag 26 maart 2015 10:51 schreef Seul het volgende:
[..]
Yep, maar hier verkoopt AH dat niet (Belgïe)... Maar ik ga wel even naar Hulst dan om daar de AH te plunderen...
Wordt een leuk feestje! Zijn wij ook welkomquote:Op vrijdag 27 maart 2015 15:08 schreef Seul het volgende:
De drie kratten Schneider (Tap 7 en 5) is voor feestjes...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nieuw.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 18:28 schreef Mgolovic het volgende:
Waar heb je die Oak Aged Abt 12 gehaald? Die ben ik nog niet eerder tegengekomen.
Hoe is dat Jopenbier? Zelf ook benieuwd naar de lenteversie, alleen vond m wel wat prijzig bij AH, in de 7 euro ergens.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 18:45 schreef larry_flynt het volgende:
Net bij de Albert Heijn eens wat biertjes meegenomen. Had nog nooit ( ) wat van Jopen op, dus heb de lentebok eens gekocht. Nog nooit van Waterloo bier gehoord, dus die ook eens meegenomen.
[ afbeelding ]
Nu in de bonus voor 5,99¤. Nog niet op.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 20:46 schreef James_R het volgende:
[..]
Hoe is dat Jopenbier? Zelf ook benieuwd naar de lenteversie, alleen vond m wel wat prijzig bij AH, in de 7 euro ergens.
Best te drinken, verrassend hoppig.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 20:46 schreef James_R het volgende:
[..]
Hoe is dat Jopenbier? Zelf ook benieuwd naar de lenteversie, alleen vond m wel wat prijzig bij AH, in de 7 euro ergens.
Me neither, maar wel erg benieuwd omdat de normale echt al een topbier is.quote:Op vrijdag 27 maart 2015 18:28 schreef Mgolovic het volgende:
Waar heb je die Oak Aged Abt 12 gehaald? Die ben ik nog niet eerder tegengekomen.
quote:Wat naam betreft zou je vermoeden dat het van oorsprong Belgische witbier en het Duitse weizenbier ongeveer hetzelfde zijn, maar toch is er een duidelijk verschil. In weizenbier wordt minder hop gebruikt, waardoor de smaak minder bitter is, en worden er geen kruiden toegevoegd. Bovendien is de tarwe in witbier niet gemout.
Mooie lijst! Waar was het?quote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:31 schreef BenD het volgende:
Op het laatste moment uitgenodigd via wat vrienden voor een beer tasting, wist niet wat ik moest verwachten qua bieren maar wat een line-up
6e Soir Réserve Spéciale (Pinot Noir) - Brasserie Dieu du Ciel
Solstice d'été (Framboise) - Brasserie Dieu du Ciel
Isseki Nicho Réserve Spéciale (Pinot Noir) - Brasserie Dieu du Ciel
L'Exorciste - Brasserie Dieu du Ciel
Aphrodisiaque Réserve Spéciale(Fût De Rhum) - Brasserie Dieu du Ciel
Dernière Volonté Réserve Spéciale (Vieillie En Fût De Pinot Noir) - Brasserie Dieu du Ciel
Charbonnière - Brasserie Dieu du Ciel
Dernière Volonté Refermenté Avec Brett -Brasserie Dieu du Ciel
Grande Noirceur - Brasserie Dieu du Ciel
Solstice d'été (Cerise) - Brasserie Dieu du Ciel
Solstice d'hiver - Brasserie Dieu du Ciel
Solstice d'hiver Réserve Spéciale Bourbon - Brasserie Dieu du Ciel
Équinoxe Du Printemps (Réserve Spéciale Bourbon) - Brasserie Dieu du Ciel
Péché Mortel (Fût de Bourbon) - Brasserie Dieu du Ciel
Man man man, wat een bieren zaten daartussen. Vooral de Aphrodisiaque op rum vaten en de peche mortel op bourbon vaten waren goddelijk!
Verder ook nog deze op:
Heady Topper - The Alchemist (ik snap waarom hij op nr 1 staat bijbeer advocate, wat is deze lekker!)
Saison De La Ceinture Fléchée - Half Pints Brewing Co.
Dixième - Les Trois Mousquetaires
Yakima IPA - Microbrasserie Le Castor (viel in het niet bij Head Topper, maar is heel goed!)
Singularity (2014) - Driftwood Brewery (heerlijk)
BCBS - Goose Island (van de tap )
Samuel Adams Triple Bock (1995) - Boston Beer Company (20 jaar oud en zo dik dat je mes/vork nodig had, heel veel kenmerken van een zoete sojasaus)
Canadian Breakfast Stout (CBS) - Founders Brewing Co. (Veel bacon, heerlijk)
Assemblage Numéro 3 - Brasserie Dunham
L'Ours (Ass No.3) - Le Trou Du Diable
Bring Out Your Dead (2014) - Bellwoods Brewery
La Buteuse - Brassin Spécial - Le Trou Du Diable
En ja dit was allemaal op 1 avond, maar het waren steeds maar samples van ongeveer 30-50ml. Veel water/crackers natuurlijk om weer goed te kunnen proeven.
Waarschijnlijk zal ik menigeen nooit meer drinken, puur en alleen omdat je er bijna niet aan kan komen. Wel blij dat ik sommige heb mogen proberen. Zeker Heady Topper, ik had een vermoeden dat hij teleur zou stellen, zoals WV12 voor mij ook iets tegenviel (voorkeur voor de St. Bernardus Abt 12), maar hij maakte alle verwachtingen waar
Wat een fantastische line-up! Ik ben jaloersquote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:31 schreef BenD het volgende:
Op het laatste moment uitgenodigd via wat vrienden voor een beer tasting, wist niet wat ik moest verwachten qua bieren maar wat een line-up
6e Soir Réserve Spéciale (Pinot Noir) - Brasserie Dieu du Ciel
Solstice d'été (Framboise) - Brasserie Dieu du Ciel
Isseki Nicho Réserve Spéciale (Pinot Noir) - Brasserie Dieu du Ciel
L'Exorciste - Brasserie Dieu du Ciel
Aphrodisiaque Réserve Spéciale(Fût De Rhum) - Brasserie Dieu du Ciel
Dernière Volonté Réserve Spéciale (Vieillie En Fût De Pinot Noir) - Brasserie Dieu du Ciel
Charbonnière - Brasserie Dieu du Ciel
Dernière Volonté Refermenté Avec Brett -Brasserie Dieu du Ciel
Grande Noirceur - Brasserie Dieu du Ciel
Solstice d'été (Cerise) - Brasserie Dieu du Ciel
Solstice d'hiver - Brasserie Dieu du Ciel
Solstice d'hiver Réserve Spéciale Bourbon - Brasserie Dieu du Ciel
Équinoxe Du Printemps (Réserve Spéciale Bourbon) - Brasserie Dieu du Ciel
Péché Mortel (Fût de Bourbon) - Brasserie Dieu du Ciel
Man man man, wat een bieren zaten daartussen. Vooral de Aphrodisiaque op rum vaten en de peche mortel op bourbon vaten waren goddelijk!
Verder ook nog deze op:
Heady Topper - The Alchemist (ik snap waarom hij op nr 1 staat bijbeer advocate, wat is deze lekker!)
Saison De La Ceinture Fléchée - Half Pints Brewing Co.
Dixième - Les Trois Mousquetaires
Yakima IPA - Microbrasserie Le Castor (viel in het niet bij Head Topper, maar is heel goed!)
Singularity (2014) - Driftwood Brewery (heerlijk)
BCBS - Goose Island (van de tap )
Samuel Adams Triple Bock (1995) - Boston Beer Company (20 jaar oud en zo dik dat je mes/vork nodig had, heel veel kenmerken van een zoete sojasaus)
Canadian Breakfast Stout (CBS) - Founders Brewing Co. (Veel bacon, heerlijk)
Assemblage Numéro 3 - Brasserie Dunham
L'Ours (Ass No.3) - Le Trou Du Diable
Bring Out Your Dead (2014) - Bellwoods Brewery
La Buteuse - Brassin Spécial - Le Trou Du Diable
quote:Op zaterdag 28 maart 2015 23:39 schreef larry_flynt het volgende:
Hoe bewaren jullie eigenlijk jullie bier? Ik zet het bier dat ik wil drinken in de koelkast en de rest in een keukenkast, maar eigenlijk is de koelkast te koud en denk dat de kast niet koel genoeg is...
Zit met pasen in Berlijn, zal ik eens kijken of ik een Ayinger kan kopen/drinken.quote:Op zondag 29 maart 2015 12:39 schreef Chandos het volgende:
Ayinger [ afbeelding ]. Mooi spul voor in de zomer. Volgens mij in Duitsland een paar jaar terug door lezers van Bild ofzo ook uitgeroepen tot beste weizener van het land. Naar aanleiding daarvan haalde m'n lokale slijterij het in huis. Waar ik ze voor waardeer
Gisteren voor het eerst weer eens Vuur & Vlam van de Molen gedronken. Een paar jaar terug vond ik dat een heel verdrietig biertje, maar nu smaakte het prima, hele zachte IPA. M'n smaak is veranderd of de V&V van toen was gewoon niet zo geslaagd en de huidige editie wel. Hard to say met de Molen.
Augustinerquote:Op zondag 29 maart 2015 13:12 schreef larry_flynt het volgende:
[..]
Zit met pasen in Berlijn, zal ik eens kijken of ik een Ayinger kan kopen/drinken.
Nog tips voor bieren die ik uit Duitsland mee moet nemen (ben met de auto) of daar moet drinken?
Ik leg alles met een kurk plat. Maar misschien is dat achterhaald:quote:Op zondag 29 maart 2015 14:06 schreef larry_flynt het volgende:
Grote flessen moeten toch juist staan?
Interessant ik bewaar alles rechtop.quote:Op zondag 29 maart 2015 14:15 schreef Seul het volgende:
[..]
Ik leg alles met een kurk plat. Maar misschien is dat achterhaald:
(Bron: Beeradvocate):
Now there's a lot of debate surrounding storing a beer upright vs. laying it down like a wine, specifically towards corked bottles. Some "experts" have faith in the old school wine way, that a corked beer should be kept on its side in order to keep the cork from drying out, while others believe that it doesn't really matter. In our opinion, ALL beer should be stored upright. Here's why we believe so, along with some other interesting facts about storage and cork:
Cork cells are impregnated with a waxy material, called suberin, that is almost impermeable to water or gases. Cork is also buoyant due to the presence of trapped air in the cavities of the waterproof dead cells. When cut these cells act as suction-cups and become adhesive, thus making them ideal bottle stoppers.
Natural cork is sometimes prone to drying out, however we've never had any problems -- even with beers aged 10+ years upright. Today's modern plastic/synthetic, screw cap, agglomerated, technical and capsulated corks are a lot less prone to shrinkage, to the point where it's not even worth worrying about. If a beer has been both corked and capped or corked then waxed, cork shrinkage is definitely not a major concern.
The inside of the bottle already contains its own humidity level, and as a result will not dry out the portion of the cork inside the bottle if stored properly. So the idea of laying a beer down to ensure that the liquid touches the cork to prevent drying is a moot point -- remember "almost impermeable to water", the cork is not going to act like a sponge. It's the cork exposed to the open air that should be of concern, however an ample amount of humidity is all that is required to stop any exposed cork from drying out during long-term storage.
Cork problems are usually a sign of a bad cork or a cork that has passed its lifespan, not necessarily a sign of poor storage. Agglomerated corks last for about 1-3 years before beginning to disintegrate. Plastic corks eventually lose their elasticity, too. We suggest contacting the brewery to find out what type of cork they used, and its expected lifespan.
Long storage of a beer on its side can create a yeast ring (or water-mark) inside the bottle, which will not settle. Storing a beer upright will ensure that the yeast compacts to the bottom of the bottle.
The upright storage method decreases the amount of exposed beer thus slowing oxidation of the beer.
Another real good reason for not storing a beer on its side is that long exposure to the cork (especially non-taint treated natural cork) can impart cork flavours within the beer. The alcohol in beer draws out that mouldy/musty character of the cork and in fact can taint the beer. In our opinion this doesn't add any wanted complexity to the beer. Natural cork can also harbour certain fungal bacterias which are believed to create an off-flavour compound called 2,4,6, Trichloroanisole or simply TCA, which renders its victim lifeless and dull to the taste.
Many vintage beers are kept on beer shelves for quite some time before being sold. Don't you think beer stores would shelve their corked beers like wine, if they were meant to be laid-down like wine?
We've spoken to dozens of brewers, who all recommend the upright method of beer storage. Even world-renowned brewers like Chimay and Riva suggest that you store all of their beers upright.
Just because a self-proclaimed "beer expert" recommends that beer be laid-down like wine, doesn't mean that they are 100% correct. There's more than one opinion in the world, and opinions change over time.
wat laat jij liggen dan? ik hoop geen bier met hergisting op fles?quote:Op zondag 29 maart 2015 14:47 schreef Piet__Piraat het volgende:
Bij mij staat ook alles rechtop, behalve dat wat in de koelkast ligt. Maar dat ligt er vaak niet lang genoeg om echt de smaak van de dop over te nemen
heerlijk spulletje inderdaadquote:Op zondag 29 maart 2015 21:44 schreef sirdanilot het volgende:
Momenteel heb ik leidse Morspoorter bier. Echt onverwachts super lekker ! Dit smaat naar meer.
Ik dacht 'mwah even biertje voor een saaie avond' maar het is echt super lekker
quote:Op zondag 29 maart 2015 15:42 schreef mckroket het volgende:
[..]
wat laat jij liggen dan? ik hoop geen bier met hergisting op fles?
L'Ours vond ik lekker, maar denk dat het ervan af hangt of je zure biertjes lekker vind.quote:Op zondag 29 maart 2015 09:24 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Wat een fantastische line-up! Ik ben jaloers
Wat vond je van de Trou du diable L'Ours en de Buteuse Brassin Spéciale? Ik heb ze zien staan maar twijfelde vanwege de prijs.
Krijgen jullie Singularity in SK? De 2015 is ook heel goed, nu al. Ben benieuwd hoe het over een jaartje is
Haha, nice. Singularity is wel één van de weinige echte "whales" die hier in BC gemaakt worden, dat is meestal binnen een week uitverkocht. Jammer dat Canada Post zo duur is anders zou ik je wel een fles 2015 willen opsturen in ruil voor wat lokaal spul van jullie.quote:Op maandag 30 maart 2015 01:45 schreef BenD het volgende:
[..]
L'Ours vond ik lekker, maar denk dat het ervan af hangt of je zure biertjes lekker vind.
La Buteuse was top! Heerlijke triple, niks op aan te merken!
Ligt er natuurlijk aan wat de prijs is die jij ervoor moet betalen, maar denk dat ze het waard zijn. Ik wil ze nog een keer proberen, maar dan als volle mep en niet als sample aan het einde van een tasting. Wie weet is mijn beoordeling dan heel anders.
Ikzelf heb singularity nog nooit gezien hier in SK. Maar de vriend die de beertasting hostte zei dat hij van zijn bier af moest moest Nou dan helpen we graag haha. Hij heeft belachelijk goede connecties in de VS/Canada en kan dus al deze speciale bieren komen.
Is die Faro een beetje te hachelen? Heb laatst een flesje Boon faro gedeeld met iemand en zelfs een halve kreeg ik amper weg, echt niet te zuipen.quote:
Als je op zaterdag gaat Struise en sowieso bierhalle deconinck. Staat een paar pagina's terug in dit topicquote:Op maandag 30 maart 2015 14:24 schreef zealot het volgende:
Binnenkort ga ik met een 2-3 vrienden ook een tripje maken richting Westvleteren. Zijn er naast de Deca en Sint Bernardus nog andere hotspots in de buurt waarvan je zegt "das zeker de moeite waard!"? Grote bierhal met veeeeeeel keus ofzo?
Heb ik dan gemist/overheen gelezen, thanksquote:Op maandag 30 maart 2015 14:46 schreef Saind het volgende:
[..]
Als je op zaterdag gaat Struise en sowieso bierhalle deconinck. Staat een paar pagina's terug in dit topic
https://www.facebook.com/bierhalledeconinck?fref=tsquote:Op maandag 30 maart 2015 15:49 schreef mckroket het volgende:
geers is stukken minder dan deconinck. bovendien iets duurder. schijnt. desnoods de caigny in essen. daar woon ik vlak bij, ga er bijna elke week wel heen... sinds kort hebben ze een facebook, kijk en geniet/huiver
https://www.facebook.com/(...)733939623379?fref=ts
kan iemand de facebook van deconick hier neerzetten? ik heb geen facebook dus ik kan die niet vinden. de caigny kon ik eerst ook niet vinden, dan moet je perce ingelogd zijn om die pagina te vinden. via google werkt het niet :/ of moet ik voor hun site perce inloggen?
thnx, maar dan moet je dus lid zijn van facebook... erg jammerquote:Op maandag 30 maart 2015 15:53 schreef zealot het volgende:
[..]
https://www.facebook.com/bierhalledeconinck?fref=ts
Lijkt er wel op inderdaad. Hebben ze dan zelf afgeschermd dat je ingelogd moet zijn. Beetje vreemd voor een commercieel bedrijfquote:Op maandag 30 maart 2015 15:56 schreef mckroket het volgende:
[..]
thnx, maar dan moet je dus lid zijn van facebook... erg jammer
Groot concern he, gaan vaker voor een vlakkere smaak, dan vindt iedereen hem te drinken ik ben het helemaal met je eens trouwensquote:Op maandag 30 maart 2015 22:18 schreef Karstman het volgende:
Brand IPA. Het ruikt als IPA, smaakt ook soort van als IPA alleen mist kracht en smaak. Misschien ter vervanging van Brand pils nog wel te doen maar verder gewoon in het schap laten staan.
Ben daar dus vorige week geweest. Zeker de moeite waard. Tis maar 5 minuten van de snelweg af dus zonde om voorbij te rijden.quote:Op maandag 30 maart 2015 15:53 schreef zealot het volgende:
[..]
https://www.facebook.com/bierhalledeconinck?fref=ts
Dat scheelt, goed om te weten voor als ik eens in de buurt ben want er staat best wat mooi spul op de lijst. Maar daar in de buurt komen, dat doe je dan weer niet 'zomaar'.quote:Op maandag 30 maart 2015 23:05 schreef Wiehoe het volgende:
[..]
Ben daar dus vorige week geweest. Zeker de moeite waard. Tis maar 5 minuten van de snelweg af dus zonde om voorbij te rijden.
Dat is zeker de moeite waard!quote:Op dinsdag 31 maart 2015 11:43 schreef Saind het volgende:
Nou, toch maar 440 keer moeten bellen naar Westvleteren om een bestelling te plaatsen. Ophalen op zaterdag dus ook ff langs 't Schooltje van Struise
Schuim? Eerlijk gezegd vind ik schuim echt niet belangrijk.quote:Op dinsdag 31 maart 2015 21:49 schreef larry_flynt het volgende:
Onder tussen bijna alle bieren van de AH gekocht haha.
Zit aan mijn eerste biertje van brouwerij de Molen, Mooi & Meedogenloos. Zeer lekker met koffie/chocola en gebrande mouten. Mis alleen een goede volle schuimkraag, ofterwijl heb totaal geen schuim.
Oh ik vind dat schuim wel een toegevoegde waarde kan hebben zeker bij dit soort bier.quote:Op dinsdag 31 maart 2015 21:51 schreef Rensjebree het volgende:
[..]
Dat is zeker de moeite waard!
[..]
Schuim? Eerlijk gezegd vind ik schuim echt niet belangrijk.
Ga eerder uit op geur en smaak dan op de schuimkraag.
Hoe donkerder des te beter.. vooral bij donkerbier vind ik schuim niet belangrijk.. (schuim is koolzuur) donker bier met koolzuur verpest het voor mij..quote:Op dinsdag 31 maart 2015 21:57 schreef larry_flynt het volgende:
[..]
Oh ik vind dat schuim wel een toegevoegde waarde kan hebben zeker bij dit soort bier.
Donker bier heeft meestal ook heel erg dik schuim. Vind het juist altijd wel lekker :pquote:Op dinsdag 31 maart 2015 21:59 schreef Rensjebree het volgende:
[..]
Hoe donkerder des te beter.. vooral bij donkerbier vind ik schuim niet belangrijk.. (schuim is koolzuur) donker bier met koolzuur verpest het voor mij..
Drink momenteel een double oatmeal stout van de rooie dop.quote:Op dinsdag 31 maart 2015 22:09 schreef larry_flynt het volgende:
[..]
Donker bier heeft meestal ook heel erg dik schuim. Vind het juist altijd wel lekker :p
De Proefbrouwerij heeft dan ook niet de capaciteit die de 'Aziatische' brouwers hebben. Dat flesje Cobra kwam hoogstwaarschijnlijk uit het Verenigd Koninkrijk.quote:Op woensdag 1 april 2015 16:20 schreef larry_flynt het volgende:
Bij de Xenos verkopen ze Aziatische bieren voor 1,49 per stuk, alleen de Iki is iets duurder. Leuk wel en voor 1,49 per stuk kon ik ze niet laten staan. Ze hebben meer soorten, maar die heb ik allemaal al een keer op en m'n kast puilt onderhand uit.
[ afbeelding ]
Ook een drietal paasbiertjes gekocht bij Gall&Gall in de reclame, ben benieuwd!
[ afbeelding ]
Oh ja bij de Xenos hebben ze ook een doos met vijf bieren erin, maar die is 50 cent duurder dan dat je vijf bieren los pakt.
Ja en kwam er, doordat ik een dutch badge kreeg op Untappd, achter dat iKi Yuzu gewoon in Nederland wordt gebrouwen... Maar bij de meeste is het denk ik dat een Europese brouwer een soort licentie koopt, net zoals bij coca cola gebeurd. Of heb ik het mis?quote:Op donderdag 2 april 2015 22:50 schreef Curchulain het volgende:
[..]
De Proefbrouwerij heeft dan ook niet de capaciteit die de 'Aziatische' brouwers hebben. Dat flesje Cobra kwam hoogstwaarschijnlijk uit het Verenigd Koninkrijk.
Nice! Nog 2,5 maand wachten op de Black Butte XXVIquote:Op vrijdag 3 april 2015 18:17 schreef Seul het volgende:
Verrassingspakket van een maat uit Houston, TX...
[ afbeelding ]
Een paar, de meesten zitten in CUL / Eigen bier brouwen #2quote:Op zaterdag 4 april 2015 19:01 schreef RingBewoner het volgende:
Zijn er hier ook users die ervaring hebben met het zelf brouwen van bier?
Nice! Ik heb gisteren een normale Tsjeeses 2013 op en voor vanavond staat er een Pannepeutje klaar. Alleen dat originele glas mis ik nog!quote:
Tijdje laten staan. Wordt ie beter van. Als je ooit nog een flesje weet te bemachtigen.quote:Op dinsdag 7 april 2015 09:23 schreef ThePlaneteer het volgende:
Zondag met Pasen de WV12 op. Heerlijk maar ook waarschijnlijk de laatste keer dat ik hem drink.
Haha ja, ik bewaar ze ook. Denk ook wel een beetje zo'n verzameling, heb het alleen allemaal in een bak gestopt dus lastig in te schatten.quote:Op woensdag 8 april 2015 10:24 schreef Rvhkd het volgende:
Van t weekend maar eens de tijd genomen om mijn verschillende bierdopjes een uit te stallen. Doel is om ze in een lijst te doen of het blad van een bartafel mee vol te leggen. Nog meer mensen die ze bewaren??
[ afbeelding ]
Overal man, werkelijk overalquote:Op donderdag 9 april 2015 17:33 schreef bassieVL het volgende:
Dat ziet er goed uit. Waar ga jij altijd shoppen Seul?
Zijn er nog winkels waar ik geweest moet zijn?quote:
Gisteren Snake Dog IPA gehad. Erg lekker, lekkere bittere nasmaakquote:Op donderdag 9 april 2015 10:50 schreef larry_flynt het volgende:
Ik had heel veel kroonkurken, maar met mijn verhuizing allemaal weg gegooid.
Bij de AH nu elf nieuwe bieren te proberen met 15% korting.
Toevallig net voor het eerst geweest!quote:Op vrijdag 10 april 2015 18:51 schreef Wiehoe het volgende:
Iemand bekend bij de bierwinkel Burg Bieren in Ermelo? Is dat de moeite waard om langs te gaan?
Welke winkel dan? En wat is het jaar van die cuvee delphine? Op de facebook van struise las ik dat binnen enkele weken weer een nieuwe batch ervan kwam (2013). Daarvoor moet ik mn winkeltje (de caigny) de komende tijd extra voor in de gaten houden!quote:Op zaterdag 11 april 2015 18:53 schreef Seul het volgende:
Enkele lokale bierwinkels verkend... Massale re-stock Struise bieren (Rye Triple 2012, Tsjeeses PBA en BBA, Cuvée Delphine,...)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een extreem voorbeeld (ik vond het lekker, heb nog flesje staan):quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |