Het allerbeste op een pizzasteen in je oven en die steen dan inderdaad voorverwarmen op de hoogste stand! Ik voeg de info even toe aan de OP.quote:Op zondag 7 maart 2010 09:17 schreef TeleluvR het volgende:
Kun je het bakken in een gewone oven dan ook gewoon het beste doen op de maximale temperatuur?
Het is ook niet persé een probleem - heel veel mensen bakken naar hartelust gewoon pizza's op de normale bakplaat van een reguliere oven.quote:Op zondag 7 maart 2010 09:23 schreef TeleluvR het volgende:
Pizzasteen heb ik helaas niet en vandaag ook hier pizzadag.
Yep, doorgaans wel. Al verschilt zoiets toch echt per oven, en kunnen er nogal wat verschillen zitten in temperatuur en bereidingstijd, afhankelijk van het soort en de dikte van je deeg, het soort en de hoeveelheid beleg en de specifieke neigingen van je oven.quote:Op zondag 7 maart 2010 09:26 schreef TeleluvR het volgende:
Maar blijft de grote barbatruc: zo heet mogelijk bakken?
Absoluut Bestron! Is in maximaal 15 minuten (vaak nog veel minder!) op 450 graden, werkt supermakkelijk en je pizza is in drie minuten klaar om op te eten. Zoals het hoort!quote:Op zondag 7 maart 2010 09:30 schreef TeleluvR het volgende:
Ok. Voor later: Liever of een pizzasteen of zo'n Bestron-oventje?
Ik vind zo'n bodem bij de Italiaan juist helemaal niet lekkerquote:Op zondag 7 maart 2010 09:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Het is ook niet persé een probleem - heel veel mensen bakken naar hartelust gewoon pizza's op de normale bakplaat van een reguliere oven.
Punt is dan dat er eerder sprake is van een groot, belegd brood dan van een pizza. Kan hartstikke lekker zijn, maar een deegbodem en korst zoals bij de Italiaan zul je er nooit bij krijgen.
Kun je nou afgezien van pizza en naan-broodjes nog meer toffe dingen bakken in de Bestron (waar een gewone oven dus minder handig voor is)? Aangezien er eigenlijk echt geen plek meer is in huis, moet een apparaat toch wel redelijk multi-functioneel zijn wil het er nog in komenquote:Op zondag 7 maart 2010 10:11 schreef minilot het volgende:
[..]
Absoluut Bestron! Is in maximaal 15 minuten (vaak nog veel minder!) op 450 graden, werkt supermakkelijk en je pizza is in drie minuten klaar om op te eten. Zoals het hoort!
Ja, dat kan natuurlijk prima! Onze pizzabakker is bijvorobeeld heel wat beter dan die van een dorp verderop.quote:Op zondag 7 maart 2010 10:11 schreef MissMSX het volgende:
[..]
Kan ook aan de kwaliteit van de Italiaan liggen natuurlijk
Nou, er zit ook een pan met anti-aanbaklaag bij die er precies in past. Je kunt er dus waarschijnlijk van alles mee doen en er van alles in bakken en koken, maar daarin heb ik me nooit zo verdiept.quote:Op zondag 7 maart 2010 10:52 schreef mjan het volgende:
[..]
Kun je nou afgezien van pizza en naan-broodjes nog meer toffe dingen bakken in de Bestron (waar een gewone oven dus minder handig voor is)? Aangezien er eigenlijk echt geen plek meer is in huis, moet een apparaat toch wel redelijk multi-functioneel zijn wil het er nog in komen
Zelfde probleem hier - geen plek voor een echte oven. Ik heb alleen zo'n kabouteroventje, op een plankje. Daar past niks in en als je het deurtje opendoet ben je meteen alle warmte kwijt.. En ik kan hoogstens zes koekjes tegelijk bakken.quote:Op zondag 7 maart 2010 09:56 schreef Windigo het volgende:
Ik wil een oven, maar die past niet in mn huis en kan geen vervanging betalen voor mn combimagnetron
Dagje ruilen: jij mijn grote oven, ik even de bestron uittestenquote:Op zondag 7 maart 2010 11:01 schreef minilot het volgende:
Zelfde probleem hier - geen plek voor een echte oven. Ik heb alleen zo'n kabouteroventje, op een plankje. Daar past niks in en als je het deurtje opendoet ben je meteen alle warmte kwijt.. En ik kan hoogstens zes koekjes tegelijk bakken.
Jij hebt tenminste nog een magnetronfunctie.
Bedankt voor het aanbod, maar jouw oven past vast niet in mijn rugzak.quote:Op zondag 7 maart 2010 11:25 schreef mjan het volgende:
[..]
Dagje ruilen: jij mijn grote oven, ik even de bestron uittesten
Oeps, te laat gezien!quote:Op zondag 7 maart 2010 16:09 schreef minilot het volgende:
TeleluvR, post je ook foto's van jouw pizzazondag?
Simpel dingetje van tomatensaus, tomaten, ui, tonijn en mozzarellaquote:
Uit het vorige topic.quote:Op donderdag 4 maart 2010 10:14 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Afgelopen zondag dus de bakplaat in de oven gelaten.
Oven op 250graden voorverwarmd. Pizza op bakpapier gemaakt.
Bakplaat uit de oven. Pizza erop en hoppa erin terug.
het vocht was een heeeeel stuk minder. Beleg was alleen wat karig. Had wel nog saus van de vorige keer uit de vriezer. Had er ham, salami en ui op gedaan. Ja meer hadden we niet in huis
Probleem wat ik alleen nog vind is hoelang moet hij erin. Hij stond er nu een minuut of 8 in. Maar deeg was vrij compleet gebleven en mocht eigenlijk wel iets langer.
Maar hoe lang doen jullie hem erin?
Dat is een pizza met aardappels erop?quote:Op maandag 8 maart 2010 13:21 schreef ColdFeet het volgende:
Zijn er hier meer mensen die weleens aardappelpizza eten? Zo lekker is dat
gare aardappel of rauwe? Anders moeten het wel heel dunne plakjes zijn gezien de tijd die het heeft om gaar te worden.quote:Op maandag 8 maart 2010 13:39 schreef ColdFeet het volgende:
Nee, met dunne plakjes aardappel erop. Zo lekker is dat! Liefst aardappel gemarineerd met wat olie en knoflook, ofzo.
Rauw en superdun, ja. Met rozemarijn is lekker, of met salie... Ik denk dat ik die morgen weer eens ga makenquote:Op maandag 8 maart 2010 13:45 schreef The_Hives het volgende:
[..]
gare aardappel of rauwe? Anders moeten het wel heel dunne plakjes zijn gezien de tijd die het heeft om gaar te worden.
In Duitsland heb je ook bloem met de naam type 550.Dat is vergelijkbaar met typo 00.Heb ik ook een aantal keren gebruikt en goede resultaten mee gekregen.quote:Op maandag 15 maart 2010 15:21 schreef motorbloempje het volgende:
even een vraagje...
ik kan hier dus in de buurt zo snel niet vinden waar ik type 00 bloem vandaan kan halen..
De molen (st.Annamolen) hier vertelde me dat veel italianen wel bij hun het bloem halen, maar dat als ik echt type 00 wil ik naar Duitsland moet (zit hier 10km verderop ).
Jumbo heb ik gehoord dat ze het verkopen, maar die zit hier niet meer in de buurt.. dus iemand een idee?
Moet je wel voorkomen dat je dit krijgt: Dus niet te dik beleggen zodat het te zwaar wordt. En te dun bakpapier gebruiken.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 14:58 schreef sig000 het volgende:
Tip voor in de gewone oven, gebruik bakpapier op het ovenrooster in plaats van de bakplaat.
Wordt de bodem beter.
ik vind dat zo'n gehannes... Krijg je een ribbeltjesbodemquote:Op dinsdag 16 maart 2010 14:58 schreef sig000 het volgende:
Tip voor in de gewone oven, gebruik bakpapier op het ovenrooster in plaats van de bakplaat.
Wordt de bodem beter.
Die ziet er lekker uit Wat voor vlees heb je gebruikt?quote:Op maandag 15 maart 2010 19:29 schreef MissMSX het volgende:
OK, hier kom ik dan met m'n boerenpizza:
[ afbeelding ]
Owh ja, de ingredienten ,op volgorde :quote:Op dinsdag 16 maart 2010 15:50 schreef Parlay het volgende:
[..]
Die ziet er lekker uit Wat voor vlees heb je gebruikt?
Daar zie ik geen bakpapier.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 15:27 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Moet je wel voorkomen dat je dit krijgt: Dus niet te dik beleggen zodat het te zwaar wordt. En te dun bakpapier gebruiken.
[ afbeelding ]
Je krijgt inderdaad wel wat ribbels in de bodem.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 15:34 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
ik vind dat zo'n gehannes... Krijg je een ribbeltjesbodem
Ik dacht iets van reepjes vlees te zien, maar dat zullen stukjes paprika zijn denk ik. Zilveruitjes, goed ideequote:Op dinsdag 16 maart 2010 16:17 schreef MissMSX het volgende:
[..]
Owh ja, de ingredienten ,op volgorde :
- Bodem uit een pakje
- Kaas
- Salami
- Prei
- Ui
- Paprika
- Olijven en zilveruitjes
- Italiaanse kruiden
Bij deze dan eindelijk:quote:Op maandag 8 maart 2010 10:29 schreef DrukVout het volgende:
Heb een foto gemaakt, maar die staat op de camera die thuis ligt.
Cook & Co in de molenpoort verkoopt het ookquote:Op maandag 15 maart 2010 15:21 schreef motorbloempje het volgende:
even een vraagje...
ik kan hier dus in de buurt zo snel niet vinden waar ik type 00 bloem vandaan kan halen..
De molen (st.Annamolen) hier vertelde me dat veel italianen wel bij hun het bloem halen, maar dat als ik echt type 00 wil ik naar Duitsland moet (zit hier 10km verderop ).
Jumbo heb ik gehoord dat ze het verkopen, maar die zit hier niet meer in de buurt.. dus iemand een idee?
Die ziet er wel erg tof uit.quote:Op donderdag 18 maart 2010 08:03 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Bij deze dan eindelijk:
[ afbeelding ]
1,90 per kilo daar kunnen 6 pizza's uit! Prima!quote:Op vrijdag 19 maart 2010 15:40 schreef motorbloempje het volgende:
La Padella.. *noteert* dank! Zal 's kijken!
als je dat hebt maak dan alvast porties deeg en laat ze daarna ff een kwartiertje rijzen. Doordat er dan weer lucht in komt wordt het deeg wat minder massief en beter uitrekbaar/kneedbaarquote:Op zaterdag 20 maart 2010 21:08 schreef Erasmo het volgende:
Heel raar, mijn deeg heeft een kauwgomachtige structuur, maar ik het recept van de OP gevolgd... Anyway hopen dat een beetje meel erbij het oplost
Ah, oké!quote:Op dinsdag 23 maart 2010 10:07 schreef motorbloempje het volgende:
neuh.. maar het wordt wel prut als 't goed is na een kwartiertje
Ja echt! Ga je je toch zorgen makenquote:Op dinsdag 23 maart 2010 10:16 schreef motorbloempje het volgende:
ja, vies he??
mijn zat ook zo te kijken van ' wtf.. '
dan kan je toch niet typen op je toetsenbord ......quote:Op dinsdag 23 maart 2010 10:22 schreef LieLie het volgende:
Nu heb ik een niet kneedbare natte massa..
gewoon helemaal omheen wikkelenquote:Op dinsdag 23 maart 2010 11:31 schreef LieLie het volgende:
Ik ben benieuwd, doch niet overtuigd dat dit lukt
En waarom wil vershoudfolie niet gewoon plakken??
Heb er nu alu overquote:
ik neem aan dat ze dat inderdaad sowieso doetquote:Op dinsdag 23 maart 2010 15:33 schreef -Mellow- het volgende:
gist met een klein schepje suiker in een kom doen en een paar lepels warm water. Suiker zet gist aan het werk
toch niet té droog hequote:Op dinsdag 23 maart 2010 15:39 schreef LieLie het volgende:
Ik ben nu bij te droog begonnen en heb een mooi deegje in de kom liggen om te rijzen. Het lijkt er veel meer op zo!
Denk dat het nu wel bruikbaar is, en eetbaar
Jep, zoals in de OP staat.quote:Op dinsdag 23 maart 2010 15:52 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ik neem aan dat ze dat inderdaad sowieso doet
Het plakte wel wat aan m'n vingers, maar niet zo als bij de eerste portie, dat het er helemaal niet meer af wil.quote:
quote:Op dinsdag 23 maart 2010 17:39 schreef Ferdii het volgende:
gaat dit ook lukken in mijn combi magnetron max 230 graden?
zoja zaterdag maar ff het juiste type deeg zoeken
En je moet geloof ik Tipo 00 hebben het liefst.quote:Op dinsdag 23 maart 2010 17:39 schreef Ferdii het volgende:
gaat dit ook lukken in mijn combi magnetron max 230 graden?
zoja zaterdag maar ff het juiste type deeg zoeken
die interesse is er altijdquote:Op dinsdag 23 maart 2010 19:21 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik heb eindelijk een pizzadeeg gevonden die mij smaakt.Heb al talloze recepten uitgeprobeerd maar nooit vond ik het lekker,Te flauw, te krokant.Het is wel anders dan de meeste recepten want er wordt ipv water bier of beter gezegd Weizenbier gebruikt.Als iemand interesse heeft zal ik het recept hier posten.
mozzarella is bij mn vriendin favoriet. Zelf varieer ik meer en geen uitgesproken voorkeur. Binnenkort eens met geitenkaas proberenquote:Welke kaas kopen jullie eigenlijk? Ik neem meestal edammer of (buffel)mozzarella met af en toe een beetje parmezaanse kaas.
1 of 2 pizza's tegelijk erin gekieperd?quote:Op dinsdag 23 maart 2010 18:21 schreef LieLie het volgende:
Bij mij in de combi op 250 is het wel gelukt! dus opzich..
Bak ze zelf in een ouderwetse gasoven en dat lukt prima.quote:Op dinsdag 23 maart 2010 19:55 schreef popolon het volgende:
tvp - Veel mooie pizza's zie ik hier.
Ben van plan veel de gasgrill te gebruiken die buiten staat, schijnt ook bijzonder goed te gaan.
2!quote:Op dinsdag 23 maart 2010 19:37 schreef Ferdii het volgende:
[..]
1 of 2 pizza's tegelijk erin gekieperd?
Is ie dan niet snel genoeg heet geworden?quote:Op dinsdag 23 maart 2010 20:12 schreef popolon het volgende:
Is er wel eens iemand die de bodem wel 'ns doordrenkt heeft gehad van de groentesappen etc? Gewoon op het eerste gezicht een goede pizza maar met een (te) kleffe bodem.
yepquote:Op dinsdag 23 maart 2010 20:12 schreef popolon het volgende:
Is er wel eens iemand die de bodem wel 'ns doordrenkt heeft gehad van de groentesappen etc? Gewoon op het eerste gezicht een goede pizza maar met een (te) kleffe bodem.
dat kan. Gaat vooral om hoeveel producten en uiteraard hoeveel per product je gebruikt dat vocht vasthoudt en het in de oven over je bodem 'laat lopen' . Zelf hou ik van rijkelijk belegde pizza's (hoewel een minimaal belegde pizza ook erg lekker is) , dan moet je met bovenstaande wel rekening houdenquote:Op dinsdag 23 maart 2010 20:20 schreef LieLie het volgende:
Oh, ik had champignons, ui en geroosterde paprika uit zo'n potje. En wat spek en mozzarella.
Maar niks geen last van! Maar had ook hele dunne bodem
Als je je champignonnen heel dun snijdt en de oven snoeiheet zet dan valt het met het vocht van die groente wel mee.quote:Op dinsdag 23 maart 2010 20:19 schreef popolon het volgende:
Weet ik niet LieLie. Las wel ergens dat champignons vaak de boosdoener zijn. Da's jammer want ik ben een groot fan.
Je tips ga ik zeker eens proberen Hives.
ziet er lekker uit hoor, maar zit er niet heelveel basilicum op?quote:Op woensdag 24 maart 2010 19:02 schreef Yvesss het volgende:
Ik ben in staat naar Nijmegen te rijden, mocht de Jumbo het hier niet hebben. Tipo '00' is gewoon best lastig te vinden. Een pizzaatje van mijn hand:
[ afbeelding ]
*edit* Waarom staat de foto in de topic-gallery? Ik heb zeker iets fout gedaan.
Ja, er zit wat veel basilicum op, maar dat vind ik wel lekker. Hier is de basilicum na bereiding op de pizza gedaan, dan houden de blaadjes een beetje volume. Je kunt het er van tevoren opdoen, dan blijft er niets van over. En basilicum is een delicaat kruidje, volgens mij komt verhitting de smaak niet ten goede. Maar in veel receptuur lees je dat de basilicum er op moet alvorens de pizza de oven ingaat. Ik weet het niet. Op deze pizza zit ook een hele bal mozzarella, daar zie je dan weer niets van terug. Compleet versmolten met de tomatensaus.quote:Op woensdag 24 maart 2010 20:09 schreef TN-FR het volgende:
[..]
ziet er lekker uit hoor, maar zit er niet heelveel basilicum op?
Soms lukt dat met de hand, als het deeg lekker is. De temperatuur is daarbij belangrijk. Koud deeg kan zo elastisch zijn als elastiek (what's in a word?). Maar ik heb ook een hoekrollertje, daar kun je een beetje mee vanuit het midden naar buiten rollen.quote:Op woensdag 24 maart 2010 21:10 schreef LieLie het volgende:
Trouwens, hoe krijg je zo'n bol randje eigenlijk?
Nou, je hebt je pizzabol, of schijf. Eerst met de handen er wat op slaan, dan krijg je al een grotere schijf met zeker nog randen. Met dit rollertje houd je de randen intact. Met de gewone deegroller wals je het geheel meer plat. Zelfs dan wil het deeg aan de kanten nog wel eens lekker rijzen, hangt ervan af hoeveel CO2 danwel lucht er in het deeg is achtergebleven. Een andere truuk is het omvouw-randje. Die gebruik ik eigenlijk alleen als ik zie dat de pizza op die plek te dun is. Een soort dijkjes bouwen.quote:
Bij een zelfgemaakte pizza neem ik ook wel graag de moeite om een goede tomatensaus te maken. Mijn favoriet is een saus van:quote:Op woensdag 24 maart 2010 20:51 schreef Virrr het volgende:
Wat gebruiken jullie als tomaten saus? Gewoon ontvelde tomaten? Of echt een saus? In de zilveren lepel staat wel het pizza recept maar geen tomaten (pizza) saus recept.
quote:Op donderdag 25 maart 2010 11:00 schreef mjan het volgende:
Tipo 00 zegt trouwens toch niks over het glutengehalte? Alleen over hoe fijn het is gemalen. Is er een manier om het percentage gluten te berekenen (aan de hand van eiwitten ofzo?) als het niet op je pakje bloem vermeld staat?
Van: http://www.fornobravo.com(...)gredients/flour.htmlquote:The Italians and Americans use different terms to describe their flours, which can cause some confusion. While the American baker is accustomed to seeing gluten % on the flour package, the Italian producers often don't publish gluten, but rather use Tipo 0 and Tipo 00 to describe how finely the flour is milled. Tipo 00, which is more fine, can be used to make different types of bread, cookies and pastries -- as well as pizza. In fact, the glutting % in Tipo 00 flour ranges from 6% -12%, and it can be used for everything form biscotti, to ciabatta, to pugliese to pizza.
One misunderstanding is that Tipo 00 is pizza flour -- which is not right. If you are looking for Italian Tipo 00 flour for pizza, make sure you find Tipo 00 pizza flour, not pastry flour, which can be very light light and have gluten as low as 5%-7%. The best Italian pizza flour comes from Molino Caputo, has 11.5%-12.5% high quality gluten, and is selected and milled to make perfect Pizza Napoletana.
Jup, dat heb ik ook gelezen, vandaar mijn vraag. Maar als het niet expliciet op de verpakking vermeld staat, kun je het niet zelf berekenen?quote:Op donderdag 25 maart 2010 16:05 schreef LieLie het volgende:
The Italians and Americans use different terms to describe their flours, which can cause some confusion. While the American baker is accustomed to seeing gluten % on the flour package, the Italian producers often don't publish gluten, but rather use Tipo 0 and Tipo 00 to describe how finely the flour is milled. Tipo 00, which is more fine, can be used to make different types of bread, cookies and pastries -- as well as pizza. In fact, the glutting % in Tipo 00 flour ranges from 6% -12%, and it can be used for everything form biscotti, to ciabatta, to pugliese to pizza.
One misunderstanding is that Tipo 00 is pizza flour -- which is not right. If you are looking for Italian Tipo 00 flour for pizza, make sure you find Tipo 00 pizza flour, not pastry flour, which can be very light light and have gluten as low as 5%-7%. The best Italian pizza flour comes from Molino Caputo, has 11.5%-12.5% high quality gluten, and is selected and milled to make perfect Pizza Napoletana.
http://www.fornobravo.com(...)gredients/flour.html
Nouwja, dat was dus net m'n vraag Geen idee dus! Ik las wel ergens dat gluten ongeveer 80% van de totale eiwitten uitmaken, maar geen idee of dat echt klopt...quote:Op donderdag 25 maart 2010 17:50 schreef Yvesss het volgende:
Hoe zou je dat willen uitrekenen? Daar lijkt me eerder een scheikundig proefje voor nodig.
Ik heb even gekeken naar het eiwitgehalte van de door mij gebruikte bloemsoorten.
Soezie Suprima Plus 11,7%
De Cecco 00 9,5%
En de tarwegriesmeel 12% (gebruik ik een kwart van in het deegmengsel)
Zeker de Soezie scoort goed en De Cecco niet onaardig.
Hier staat wel wat:
http://www.thefreshloaf.c(...)ties-my-oganic-flour
Ja, best interessant al die gluten. Het ging mij er meer om dat hier die tipo 00 zo wordt gepromoot, terwijl dat toch blijkbaar niet alles zegt.quote:Op donderdag 25 maart 2010 18:51 schreef Yvesss het volgende:
En dan is er ook nog eens verschil in kwaliteit tussen de verschillende gluten. De ene gluut is de andere dus niet, heb ik net gegoogled. Ach, gewoon een beetje fatsoenlijke bloemsoort op de kop tikken. Als je echt niets kunt vinden, zou ik voor een witbroodmix gaan.
De elasticiteit van deeg wordt bepaald met een alveograaf. Je spant een stuk deeg op in de alveograaf, het stuk deeg wordt vervolgens als een ballon opgeblazen en dan wordt gekeken naar wanneer de deegballon knapt. Goed elastisch deeg knapt later dan deeg dat weinig elastisch is.quote:Op donderdag 25 maart 2010 17:50 schreef Yvesss het volgende:
Hoe zou je dat willen uitrekenen? Daar lijkt me eerder een scheikundig proefje voor nodig.
Nee, is allemaal enorm duur laboratorium spul, maar dat is wel een echte test er voor. Het komt, in mijn ervaring, allemaal niet zo nauw met de soort bloem en de gluten in die bloem (de goedkoopste bloem van de AH is natuurlijk wel prut, maar bloem van de natuurwinkel of iets als Souzie Surprima Plus is prima), vooral belangrijk is de gist die je gebruikt, of beter nog een desem, dat geeft een heerlijke smaak.quote:Op zaterdag 27 maart 2010 13:27 schreef Yvesss het volgende:
Ja, maar waar tik je zo'n ding op de kop? Vast niet te huur bij de gamma.
Hmm oke.quote:Op zaterdag 27 maart 2010 14:11 schreef Yvesss het volgende:
Nee, wat jij hebt is met rijsmiddel. Veel duurder, trouwens.
Die site doet het niet bij mij.quote:Op zaterdag 27 maart 2010 14:21 schreef Yvesss het volgende:
http://prj58965.aveve.be/Default.aspx?tabid=6463&ProductID=00945_NED&language=nl-BE
Deze moet je hebben. En het is juist de gisting die allemaal dingen met de smaak doet. Liefst de lange koude gisting. Doe ik eigenlijk altijd al, maar het fijne weet ik er niet van. Zometeen een flesje weizenbier meenemen, naar de tip van Terpentin07.
Klopt.quote:Op zaterdag 27 maart 2010 14:30 schreef Yvesss het volgende:
Gewoon soezie in google, de site is wat traag. Er staat geen aanvullende info op, dus verder niet zo belangrijk. De pizza die ik gisteren had, daar vond ik de bodem ook wat flauw van. Teveel zout is niet goed, maar te weinig zout is eveneens waardeloos.
Er staat eigenlijk alleen 'meel voor witbrood op'.quote:Op zaterdag 27 maart 2010 14:50 schreef Yvesss het volgende:
Die lijkt me goed. Hoe ziet dat eruit? Want suprima plus is het meest basic witbroodmeel in het assortiment van soezie.
Bio witbrood = bio pizza's. Mooi, toch?quote:Op zaterdag 27 maart 2010 14:58 schreef Bortecinem het volgende:
Dit is het goede plaatje:
[ afbeelding ]
Ik zal voor morgenochtend pretzels maken.
Haha.quote:Op zaterdag 27 maart 2010 15:05 schreef Yvesss het volgende:
[..]
Bio witbrood = bio pizza's. Mooi, toch?
Dat klinkt vrij vaag. Enigszins komisch ook, enorm zelfsquote:Op zaterdag 27 maart 2010 15:54 schreef LieLie het volgende:
Er staat alleen iets over vochtigheid op. Verder niet.
Ja, Rummoquote:Op zaterdag 27 maart 2010 16:01 schreef Yvesss het volgende:
[..]
Dat klinkt vrij vaag. Enigszins komisch ook, enorm zelfs
Heeft het spul een merk?
Ziet er erg lekker uit !! Krijg meteen trek en zin om er 1 zelf te makenquote:Op zaterdag 27 maart 2010 18:41 schreef evo87 het volgende:
ok tweede keer homemade-pizza. Dit keer met meer foto's!
[ afbeelding ]
Vergeten verse basilicum erop te doen voor de foto, uiteindelijk er wel op gegaan, yum. En had deeg over... dus ja... baguette
[ afbeelding ]
ik word er nog eens goed in.
[ afbeelding ]
heerlijk luchtige van binnen
[ afbeelding ]
super krokant van buiten.
Moet dit echt vaker gaan doen, pizza is zo geniaal. Iemand nog een brilliant recept dat ik gegeten moet hebben?
Is 200ml water op 170gr. bloem niet wat veel?quote:Op maandag 29 maart 2010 18:16 schreef Yvesss het volgende:
De maker heeft er zelfs een compleet pdf'je bijgedaan. Wat wil je nog meer?
http://dl.dropbox.com/u/1974016/Recept%20pizza%20Margherita.pdf
MaximusTG, in dit geval.
zenden die ook naar Belgiê?quote:Op dinsdag 30 maart 2010 21:07 schreef Yvesss het volgende:
Ik heb bovenaan deze pagina iets over de onevenredig hoge verzendkosten voor wat Italiaanse biergist.
Dit is opgelost, de winkel heeft mij zelf benaderd, omdat ze zagen dat mijn order pending was.
Het kan wel via briefpost, alleen laat hun systeem dat niet toe. Nu krijg ik 3 verpakkingen biergist toegestuurd voor 10 euro, inclusief verzendkosten. Blijft relatief dure gist, maar wat is 10 euro? Uit deze hoeveelheid gist maak ik volgens het standaard procedé 36 bodems. Symphathieke webshop, dit is hem:
http://www.dezonvanitalie.nl/product_info.php?products_id=105
Nouja, het hangt er nog een beetje om of we gaan, lijkt wel door te gaan. Dus vandaar dat het nog niet helemaal in m'n planning zatquote:Op woensdag 31 maart 2010 21:30 schreef Yvesss het volgende:
Was je dat vergeten? Dan zou je eerst zelf meerdere bloemvarianten kunnen kopen, thuis allemaal testen en dan alsnog je ouders groot laten inslaan. De beste, uiteraard. Ik denk trouwens niet dat de verschillende merken elkaar heel veel zullen ontlopen.
Hij doet het nu weer goed hoor, maar doordat de batterij los gegaan was net nietquote:Op donderdag 1 april 2010 20:29 schreef Yvesss het volgende:
Ja, doe ik ook altijd. Heb nu weer 8 bodems in de vriezer. Voor afwegen gebruik ik altijd een maatbeker met schaalverdeling voor bloem. En in diezelfde maatbeker daarna de juiste hoeveelheid water. Het lijkt altijd behoorlijk te kloppen.
Die ervaring had ik bij een kennis, toen ik mijn Bestron al had. Hij gewoon in de oven, op een bakplaat.quote:Op vrijdag 2 april 2010 21:17 schreef LieLie het volgende:
Hij was echt goed gelukt! Krokante bodem ook, en dat zonder pizza-oven of steen
kan prima! Alleen wel wachten met het doen van bakpapier op de plaat die verschrompelt als je 'm mee laat opwarmenquote:Op vrijdag 2 april 2010 21:26 schreef Yvesss het volgende:
[..]
Die ervaring had ik bij een kennis, toen ik mijn Bestron al had. Hij gewoon in de oven, op een bakplaat.
Maar die pizza's waren lekker!!! Het kan dus wel in een normale oven zonder steen.
Die van ons kan tot 250 graden, en ik laat hem ook als ie piept dat ie op temperatuur is nog even flink voorverwarmen. Dan maak ik de pizza op bakpapier en die leg ik op een groot bord, en dan mik ik hem zo op de plaat!quote:Op vrijdag 2 april 2010 21:26 schreef Yvesss het volgende:
[..]
Die ervaring had ik bij een kennis, toen ik mijn Bestron al had. Hij gewoon in de oven, op een bakplaat.
Maar die pizza's waren lekker!!! Het kan dus wel in een normale oven zonder steen.
Als dat goed gaat, en dat gaat het, zo te horen, zou ik een eventuele pizzasteen gewoon laten voor wat hij is.quote:Op vrijdag 2 april 2010 21:27 schreef LieLie het volgende:
[..]
Die van ons kan tot 250 graden, en ik laat hem ook als ie piept dat ie op temperatuur is nog even flink voorverwarmen. Dan maak ik de pizza op bakpapier en die leg ik op een groot bord, en dan mik ik hem zo op de plaat!
Gebruiken jullie hetelucht of conventioneel?quote:Op vrijdag 2 april 2010 21:27 schreef LieLie het volgende:
[..]
Die van ons kan tot 250 graden, en ik laat hem ook als ie piept dat ie op temperatuur is nog even flink voorverwarmen. Dan maak ik de pizza op bakpapier en die leg ik op een groot bord, en dan mik ik hem zo op de plaat!
Hetelucht.quote:Op zaterdag 3 april 2010 11:25 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Gebruiken jullie hetelucht of conventioneel?
Ik kan niks over de bodem zeggen als ik er niet in gebeten heb..quote:
Het is in ieder geval beter dan die Koopmans zooi kan ik uit eigen ervaring melden.quote:Op donderdag 8 april 2010 22:30 schreef Yvesss het volgende:
Bedoel je dan deze?
Die heb ik weleens zien liggen in de XL, het leek me zo'n standaardmix. Maar er staat met gist.
Je hele omschrijving kan ik niet op het etiket ontwaren. Zoals je het beschrijft, klinkt wel OK, een buil kun je niet vallen voor die euro, probeer het eens. En keep us posted.
Ik moet vaak bij pizza zaken ook apart paprika op de pizza bestellenquote:Op maandag 5 april 2010 16:35 schreef Yvesss het volgende:
Dat kan niet anders. Ik zie dat paprika op de pizza behoorlijk populair is, ik doe het zelf ook vaak.
Maar ik meen ergens gelezen te hebben dat dat in Napels taboe is. Net als bijvoorbeeld ananas.
Gelukkig zijn we niet in Italië.
Dat kant-en klare pakje stond ernaastquote:Op donderdag 8 april 2010 22:30 schreef Yvesss het volgende:
Bedoel je dan deze?
Die heb ik weleens zien liggen in de XL, het leek me zo'n standaardmix. Maar er staat met gist.
Je hele omschrijving kan ik niet op het etiket ontwaren. Zoals je het beschrijft, klinkt wel OK, een buil kun je niet vallen voor die euro, probeer het eens. En keep us posted.
Bij de XL in Tilburg hadden ze alleen die standaard mix met gistquote:Op vrijdag 9 april 2010 22:02 schreef Redcoon het volgende:
Mijn allereerste zelfgemaakte pizza, ik ben er best trots op!
[ afbeelding ]
Dit is trouwens de bloem die ik bij de AH XL heb gekocht;
[ afbeelding ]
Die houd je nog even tegoed. Ik had namelijk kort daarvoor 8 bodems gemaakt met normale gist. Die zijn nog niet op. Ach, ik maak morgen wel even een nieuwe batch met de biergist. Ik ben zelf ook wel benieuwd.quote:Op zondag 11 april 2010 21:09 schreef mjan het volgende:
Yvesss: Proefde je het verschil tussen biergist en 'normale' gist?
Ik snap AH's inkoopbeleid sowieso niet...quote:Op maandag 12 april 2010 08:20 schreef DrukVout het volgende:
Bij de AH XL in Hoofddorp wel die Tipo 00 gevonden. Meteen 3 pakjes meegenomen.
Bij de AH XL in Leiden verkopen ze het niet. En daar woon in 2min vandaag.....
Vorige keren had ik patentbloem van de Hoogvliet.quote:Op dinsdag 13 april 2010 09:02 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Ik snap AH's inkoopbeleid sowieso niet...
In het geval het AH bloem onderdoet voor wat je normaal gebruikt, kan je het dan laten weten?
Wat ik vaak doe:quote:Op dinsdag 13 april 2010 12:28 schreef Mixende_match het volgende:
Vanavond weer pizzatje maken! Iemand nog tips voot de saus?:)
Een potje.... zomgquote:Op dinsdag 13 april 2010 15:37 schreef Mixende_match het volgende:
Haha,, zoveel heb ik niet nodig;) bedoel eigeblijk uit een potje;)
Ik denk dat hoe meer je de saus inkookt hoe minder je nodig hebt/verdampt in de oven. Ik hou zelf niet van veel tomatensaus op mijn pizza. Meestal neem ik gezeefde tomaten uit een pak zonder kruiden en dan ongeveer een soepopscheplepel. Een schep in het midden en dan uitwaaieren naar de zijkanten.quote:Op dinsdag 13 april 2010 17:16 schreef Redcoon het volgende:
Hoeveel saus gebruiken jullie normaal gesproken? Die van mij valt een beetje weg onder het geweld van al de kaas en het vlees/vis. Laatst had ik ook een beetje het gevoel dat het aardig verdampt in de oven.
Tomatenpuree is ranzig erop.quote:Op dinsdag 13 april 2010 18:26 schreef Parlay het volgende:
[..]
Ik denk dat hoe meer je de saus inkookt hoe minder je nodig hebt/verdampt in de oven. Ik hou zelf niet van veel tomatensaus op mijn pizza. Meestal neem ik gezeefde tomaten uit een pak zonder kruiden en dan ongeveer een soepopscheplepel. Een schep in het midden en dan uitwaaieren naar de zijkanten.
Misschien kan je ook wat tomatenpuree aan je saus toevoegen, dat versterkt de smaak?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |