abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_78839234
Vervolg op:

[pizza] zelf pizza maken voor beginner?
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #2

(ook interessant:)
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza)

Waarom?
Dit is het topic waarin we stoer doen over onze eigengebakken pizza's en tips uitwisselen over het ultieme deeg, het lekkerste beleg en de perfecte baktijd.
Als je het proces een beetje onder de knie hebt dan produceer je voor weinig geld stapels pizza die minstens zo lekker zijn als bij je lokale pizzaboer!


Deeg!
We zijn het in de afgelopen topics niet eens geworden over het allerbeste deegrecept, en dat zullen we vermoedelijk ook nooit worden. Een voorbeeld van een door mij veelgebruikt en geslaagd recept:

Ingredienten:
- 350 gram bloem (Liefst 'Tipo 00', dat veel stoere gluten bevat!)
- 2,5 deciliter lauw water
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 7g instant gist (extra lekker met biergist!)

Bereiding:
- Los de suiker op in het water. Roer hier de gist doorheen en laat een kwartiertje borrelen
- Meng ondertussen het bloem met het zout. Voeg hier beetje bij beetje het water met de gist aan toe, totdat je een homogene massa hebt.
- Kneed het deeg minstens tien minuten op een bebloemd aanrecht. Voeg wat bloem toe als je deeg te nat is, of wat water als je deeg te droog is. In het begin zal het een rommeltje zijn, maar na een paar minuten lustig kneden verandert de hoop op je aanrecht vanzelf in prachtig, zacht en elastisch deeg.
- Zet het deeg na het kneden in een afgedekte kom weg op een warme plaats, en laat het een uur of twee rijzen. Het deeg zal meer dan verdubbelen in omvang.
- Als het deeg is gerezen, druk dan de lucht eruit, en kneed het nog een paar keer luchtig door. Verdeel het deeg in twee bolletjes (voor twee grote pizza's) of drie bolletjes (voor drie kleine pizza's).

Je kunt het deeg nu meteen gebruiken, maar veel lekkerder is het om je deegbolletjes nog een dagje afgedekt in je koelkast te leggen. Op die manier kan de smaak zich ontwikkelen en smaakt je pizzabodem een stuk beter!


Bakken!

Het bakken van een pizza gebeurt bij voorkeur razendsnel op een zo loeiheet mogelijke ondergrond. Op die manier schroeit het deeg aan de onderzijde van de pizza knapperig dicht en is de rest van het deeg snel gaar.

Het allerbeste is natuurlijk een echte houtoven, maar daar hebben we helaas lang niet allemaal de ruimte en/of het geld voor.



Een goed en goedkoop alternatief is een elektrische pizza-oventje van Bestron, die in een kwartiertje opwarmt tot 450 graden.
Klik voor meer info

Een pizza bakken in je gewone oven kan natuurlijk ook, en het beste resultaat krijg je door eerst een steen in je oven voor te verwarmen op de hoogste temperatuur en daar dan je pizza op te bakken.
Voor reguliere ovens zijn allerlei dure pizzastenen te koop, maar veel goedkoper is het om bij een willekeurige bouwmarkt of tuinhandel een paar ongelazuurde tegels te halen. Vier stuks passen doorgaans prima bovenop het rooster van je oven.


Foto's uit het vorige topic

Van user MaximusTG:


Van user KrnKje:


Van user evo87:


Van mij:


Van user Erasmo:


[ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 07-03-2010 09:23:42 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 7 maart 2010 @ 09:16:23 #2
152525 Knuffelzacht
Pathologische leugenaar
pi_78839251
krijg er honger van van al die plaatjes
Ik ben tenminste niet bang voor broccoli!!
Arrogantie is een ander woord voor zelfkennis
Hoe langer ik Bi ben hoe lesbischer ik word
Life: Highly overrated but you still gotta play the game
  zondag 7 maart 2010 @ 09:17:09 #3
17979 MissMSX
Knightmare
pi_78839258
Terugvindpizza
Met de belofte binnenkort echt weer eens pizza te maken en een foto te posten
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
  zondag 7 maart 2010 @ 09:17:28 #4
98135 TeleluvR
Maar een Gretsch is ook goed!
pi_78839259
Kun je het bakken in een gewone oven dan ook gewoon het beste doen op de maximale temperatuur?
pi_78839275
En om de daad bij het woord te voegen.. Vandaag is pizzadag!

Net als bij de Moroccan Lamb Pizza haal ik ook dit keer mijn inspiratie van de website van de Australische elite-pizzaketen Crust: de Philly Steak!

Op witte sausbasis gaan rosbief, rode peper, gekarameliseerde uien, paddestoelen en kaas. Na het bakken nog wat mosterddressing en jonge rucola erop.

Let me see you stripped down to the bone
pi_78839283
quote:
Op zondag 7 maart 2010 09:17 schreef TeleluvR het volgende:
Kun je het bakken in een gewone oven dan ook gewoon het beste doen op de maximale temperatuur?
Het allerbeste op een pizzasteen in je oven en die steen dan inderdaad voorverwarmen op de hoogste stand! Ik voeg de info even toe aan de OP.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 7 maart 2010 @ 09:23:38 #7
98135 TeleluvR
Maar een Gretsch is ook goed!
pi_78839304
Pizzasteen heb ik helaas niet en vandaag ook hier pizzadag.
pi_78839322
quote:
Op zondag 7 maart 2010 09:23 schreef TeleluvR het volgende:
Pizzasteen heb ik helaas niet en vandaag ook hier pizzadag.
Het is ook niet persé een probleem - heel veel mensen bakken naar hartelust gewoon pizza's op de normale bakplaat van een reguliere oven.
Punt is dan dat er eerder sprake is van een groot, belegd brood dan van een pizza. Kan hartstikke lekker zijn, maar een deegbodem en korst zoals bij de Italiaan zul je er nooit bij krijgen.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 7 maart 2010 @ 09:26:39 #9
98135 TeleluvR
Maar een Gretsch is ook goed!
pi_78839327
Maar blijft de grote barbatruc: zo heet mogelijk bakken?
  zondag 7 maart 2010 @ 09:28:29 #10
221912 minilot
Nancy boy
pi_78839337
quote:
Op zondag 7 maart 2010 09:26 schreef TeleluvR het volgende:
Maar blijft de grote barbatruc: zo heet mogelijk bakken?
Yep, doorgaans wel. Al verschilt zoiets toch echt per oven, en kunnen er nogal wat verschillen zitten in temperatuur en bereidingstijd, afhankelijk van het soort en de dikte van je deeg, het soort en de hoeveelheid beleg en de specifieke neigingen van je oven.
Je moet natuurlijk ook niet hebben dat je beleg verbrandt voordat je deeg goed en wel gaar is.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 7 maart 2010 @ 09:30:44 #11
98135 TeleluvR
Maar een Gretsch is ook goed!
pi_78839352
Ok. Voor later: Liever of een pizzasteen of zo'n Bestron-oventje?
  zondag 7 maart 2010 @ 09:56:25 #12
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78839614
Ik wil een oven, maar die past niet in mn huis en kan geen vervanging betalen voor mn combimagnetron

Ik wil óók pizza's maken Nou ja, hier maar inspiratie opdoen voor de toekomst dan..
  zondag 7 maart 2010 @ 10:11:10 #13
221912 minilot
Nancy boy
pi_78839818
quote:
Op zondag 7 maart 2010 09:30 schreef TeleluvR het volgende:
Ok. Voor later: Liever of een pizzasteen of zo'n Bestron-oventje?
Absoluut Bestron! Is in maximaal 15 minuten (vaak nog veel minder!) op 450 graden, werkt supermakkelijk en je pizza is in drie minuten klaar om op te eten. Zoals het hoort!
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 7 maart 2010 @ 10:11:54 #14
17979 MissMSX
Knightmare
pi_78839828
quote:
Op zondag 7 maart 2010 09:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Het is ook niet persé een probleem - heel veel mensen bakken naar hartelust gewoon pizza's op de normale bakplaat van een reguliere oven.
Punt is dan dat er eerder sprake is van een groot, belegd brood dan van een pizza. Kan hartstikke lekker zijn, maar een deegbodem en korst zoals bij de Italiaan zul je er nooit bij krijgen.
Ik vind zo'n bodem bij de Italiaan juist helemaal niet lekker
Kan ook aan de kwaliteit van de Italiaan liggen natuurlijk
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
pi_78840528
quote:
Op zondag 7 maart 2010 10:11 schreef minilot het volgende:

[..]

Absoluut Bestron! Is in maximaal 15 minuten (vaak nog veel minder!) op 450 graden, werkt supermakkelijk en je pizza is in drie minuten klaar om op te eten. Zoals het hoort!
Kun je nou afgezien van pizza en naan-broodjes nog meer toffe dingen bakken in de Bestron (waar een gewone oven dus minder handig voor is)? Aangezien er eigenlijk echt geen plek meer is in huis, moet een apparaat toch wel redelijk multi-functioneel zijn wil het er nog in komen
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  zondag 7 maart 2010 @ 11:00:40 #16
221912 minilot
Nancy boy
pi_78840697
quote:
Op zondag 7 maart 2010 10:11 schreef MissMSX het volgende:

[..]

Kan ook aan de kwaliteit van de Italiaan liggen natuurlijk
Ja, dat kan natuurlijk prima! Onze pizzabakker is bijvorobeeld heel wat beter dan die van een dorp verderop.

Maar waar het in elk geval om gaat is dat het alleronderste onderkantje van de pizza mooi krokant is en het dunne laagje erboven goed gaar, met luchtbellen erin.



(Van beruchte pizzabakker Jeff Varasano in New York)

Dat lukt natuurlijk ook alleen maar als de korst echt heel dun is, en inderdaad, niet iedereen houdt ervan. Maar zoals gezegd, persoonlijk vind ik wel dat je bij een dikke bodem eerder kunt zeggen dat het gewoon een belegd brood is dan dat het om het echte pizzagevoel gaat.

[ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 07-03-2010 11:07:56 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 7 maart 2010 @ 11:01:49 #17
221912 minilot
Nancy boy
pi_78840720
quote:
Op zondag 7 maart 2010 10:52 schreef mjan het volgende:

[..]

Kun je nou afgezien van pizza en naan-broodjes nog meer toffe dingen bakken in de Bestron (waar een gewone oven dus minder handig voor is)? Aangezien er eigenlijk echt geen plek meer is in huis, moet een apparaat toch wel redelijk multi-functioneel zijn wil het er nog in komen
Nou, er zit ook een pan met anti-aanbaklaag bij die er precies in past. Je kunt er dus waarschijnlijk van alles mee doen en er van alles in bakken en koken, maar daarin heb ik me nooit zo verdiept.
Iemand anders hier misschien?
quote:
Op zondag 7 maart 2010 09:56 schreef Windigo het volgende:
Ik wil een oven, maar die past niet in mn huis en kan geen vervanging betalen voor mn combimagnetron
Zelfde probleem hier - geen plek voor een echte oven. Ik heb alleen zo'n kabouteroventje, op een plankje. Daar past niks in en als je het deurtje opendoet ben je meteen alle warmte kwijt.. En ik kan hoogstens zes koekjes tegelijk bakken.
Jij hebt tenminste nog een magnetronfunctie.

[ Bericht 18% gewijzigd door minilot op 07-03-2010 11:18:16 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 7 maart 2010 @ 11:21:58 #18
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_78841154
TVP!
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_78841229
quote:
Op zondag 7 maart 2010 11:01 schreef minilot het volgende:
Zelfde probleem hier - geen plek voor een echte oven. Ik heb alleen zo'n kabouteroventje, op een plankje. Daar past niks in en als je het deurtje opendoet ben je meteen alle warmte kwijt.. En ik kan hoogstens zes koekjes tegelijk bakken.
Jij hebt tenminste nog een magnetronfunctie.
Dagje ruilen: jij mijn grote oven, ik even de bestron uittesten
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  zondag 7 maart 2010 @ 11:30:32 #20
221912 minilot
Nancy boy
pi_78841350
quote:
Op zondag 7 maart 2010 11:25 schreef mjan het volgende:

[..]

Dagje ruilen: jij mijn grote oven, ik even de bestron uittesten
Bedankt voor het aanbod, maar jouw oven past vast niet in mijn rugzak.

Wat ik overigens vandaag ga proberen.. Gevulde korst! Met kaas erin!

Recept en instructies

[ Bericht 28% gewijzigd door minilot op 07-03-2010 16:10:21 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 7 maart 2010 @ 16:09:48 #21
221912 minilot
Nancy boy
pi_78850173
Pizza met gevulde korst was geen succes! Op verschillende plekken brak de kaas door de korst heen, en druppelde over de rand van de pizza, op de pizzasteen, richting het verwarmingselement. Bovendien was het niet erg lekker - door de repen kaas bleef de korst een beetje plakkerig.

Daarom maar snel een 'gewone' tweede pizza gemaakt! Ik kan iedereen een Philly Steak aanraden!
Net als sommige andere aanstellerige pizza's uit het Crust-assortiment heeft ook deze qua smaak niet heel veel met een traditionele pizza te maken (mosterd erop!), maar lekker was het wél!



Onderkant:



TeleluvR, post je ook foto's van jouw pizzazondag?
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 7 maart 2010 @ 18:06:30 #22
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78853851
Pizza staat nu in de oven
  zondag 7 maart 2010 @ 20:46:09 #23
221912 minilot
Nancy boy
pi_78860825
Vertel, wat voor ééntje?
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 8 maart 2010 @ 10:00:21 #24
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78879058
het is al weer veel te lang geleden dat ik pizza gemaakt heb

tvp
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  maandag 8 maart 2010 @ 10:08:44 #25
98135 TeleluvR
Maar een Gretsch is ook goed!
pi_78879278
quote:
Op zondag 7 maart 2010 16:09 schreef minilot het volgende:
TeleluvR, post je ook foto's van jouw pizzazondag?
Oeps, te laat gezien!

Maar was wel erg lekker!
pi_78879424
ik ga voor mn verjaardag een pizzasteen vragen al dan niet van de gamma

da's nog een maand min een dag wachten
Ja doei.
  maandag 8 maart 2010 @ 10:20:29 #27
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78879554
quote:
Op zondag 7 maart 2010 20:46 schreef minilot het volgende:
Vertel, wat voor ééntje?
Simpel dingetje van tomatensaus, tomaten, ui, tonijn en mozzarella
pi_78879839
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 10:14 schreef DrukVout het volgende:

[..]

Afgelopen zondag dus de bakplaat in de oven gelaten.
Oven op 250graden voorverwarmd. Pizza op bakpapier gemaakt.
Bakplaat uit de oven. Pizza erop en hoppa erin terug.
het vocht was een heeeeel stuk minder. Beleg was alleen wat karig. Had wel nog saus van de vorige keer uit de vriezer. Had er ham, salami en ui op gedaan. Ja meer hadden we niet in huis

Probleem wat ik alleen nog vind is hoelang moet hij erin. Hij stond er nu een minuut of 8 in. Maar deeg was vrij compleet gebleven en mocht eigenlijk wel iets langer.
Maar hoe lang doen jullie hem erin?
Uit het vorige topic.

Vorige keer vond ik mijn deeg nog niet echt super. Was een beetje ongaar in het midden en de randen waren totaal niet luchtig.

Gisteren heb ik het anders gedaan.
Zaterdag deeg gemaakt. vershoudfolie erover en de koelkast in (folie plakt tegenwoordig ook niet meer....)
Gisteren er dus uitgehaald. Deeg in 2en gedaan en 2 pizza's belegd.
Mijn zelfgemaakte saus heb ik eerst nog dikker gemaakt met maizena. Daarna ham, uitgebakken champignons en uien erover.
Daarna (te) veel mozarella en kaas.
Oven en plaat voorverwarmd op 275 graden (hoogste stand)

Pizza erop gelegd en in ongeveer 8minuten was hij klaar. Nummer 2 was in 6 minuten klaar.

Nu was het deeg wel goed gaat en zelfs egaal bruin aan de onderkant. De korsten hadden zelfs wat lucht (woot! eindelijk)
De pizza smaakte erg goed. Beste tot nu toe.

Maar dingen die ik de volgende keer anders doe:
- Deeg in 2en splitsen zodat ik niet het deeg verkracht door het in 2en de breken na het reizen.
- Deeg met een laagje olie bestreiken en dan pas laten reizen. Hierdoor blijft het niet aan je kom plakken.
- Deeg er 2 uur van te voren uithalen zodat het niet te koud is om te bewerken. Nu was het eigenlijk te koud om lekker op te rekken.

Owja en de volgende keer minder mozarella gebruiken. Nu waren de bolletjes op en ging er per pizza 200gr mozarella op wat gewoon te veel was.

Heb een foto gemaakt, maar die staat op de camera die thuis ligt.
pi_78883215
Ik blijf erbij: Bestron > pizzasteen. Wat een geklooi altijd met die ovenstenen om die pizza er goed op te krijgen, voorverwarmen duurde ook veel te lang. Nu zet ik mijn bestron aan... 10 minuten later bakken... 6-8 minuten later eten. Tevens TVP.
pi_78883493
Wij maken regelmatig gewone pizza's.
Maar ik zou ook eens turkse pizza's willen maken.
Wat is, behalve de vorm en het beleg, het verschil met gewone pizza's?
Heeft iemand een goed recept?
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_78883876
tvp voor later!!
Ik ben niet gek, ik ben een kiwi!
pi_78886214
Zijn er hier meer mensen die weleens aardappelpizza eten? Zo lekker is dat
  maandag 8 maart 2010 @ 13:34:56 #33
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78886704
quote:
Op maandag 8 maart 2010 13:21 schreef ColdFeet het volgende:
Zijn er hier meer mensen die weleens aardappelpizza eten? Zo lekker is dat
Dat is een pizza met aardappels erop?
  maandag 8 maart 2010 @ 13:38:14 #34
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78886838
volgens mij verwerkt in het deeg toch? Net als dat je aardappelbrood kan maken
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_78886905
Nee, met dunne plakjes aardappel erop. Zo lekker is dat! Liefst aardappel gemarineerd met wat olie en knoflook, ofzo.
pi_78886947
Ik ken wel de pizza met dunne plakjes aardappel en rozemarijn? Regelmatig in Italië gegeten
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_78886966
- dubbel-
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  maandag 8 maart 2010 @ 13:45:49 #38
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78887162
quote:
Op maandag 8 maart 2010 13:39 schreef ColdFeet het volgende:
Nee, met dunne plakjes aardappel erop. Zo lekker is dat! Liefst aardappel gemarineerd met wat olie en knoflook, ofzo.
gare aardappel of rauwe? Anders moeten het wel heel dunne plakjes zijn gezien de tijd die het heeft om gaar te worden.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_78887237
quote:
Op maandag 8 maart 2010 13:45 schreef The_Hives het volgende:

[..]

gare aardappel of rauwe? Anders moeten het wel heel dunne plakjes zijn gezien de tijd die het heeft om gaar te worden.
Rauw en superdun, ja. Met rozemarijn is lekker, of met salie... Ik denk dat ik die morgen weer eens ga maken
pi_78906345
vandaag gewoon in de voorverwarmte oven (270 graden) in de onderste gleuf gebakken (ik had het eerder altijd in een pizzapan gedaan, maar dat is best moeilijk om daar de temperatuur goed te regelen, omdat dat ding alleen aan de onderkant verwarmd wordt), resultaat was ok, de bodem was knapperig, de volgende keer neem ik alleen iets minder deeg, duurt halt lang om de oven op temperatuur te krijgen

die casa di mama pizza's moeten ja ook bij 250 graden worden gebakken, het is toch een verschil of je bij 200 graden bakt of hoger

[ Bericht 22% gewijzigd door Zana op 08-03-2010 20:43:20 ]
  dinsdag 9 maart 2010 @ 10:15:01 #41
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_78921645
Ik schuif hier ook weer eens aan...

Zal binnenkort weer eens wat foto's maken. Eten toch zeker 3 keer per maand pizza's.
Standaard voorraadje deeg en saus in de vriezer liggen.
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_79132413
ja hoi!

zaterdag is het zover! zonder steen, gewoon op de bakplaat dan maar, maar ik moet en zal zelf pizza maken..

nu nog bedenken hoe of wat enzo.
Ja doei.
pi_79170550
gister pizza gemaakt, maar me deeg was iets te droog moet ik dan denken aan meer water toevoegen bij het deeg, of meer olie?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_79170852
even een vraagje...

ik kan hier dus in de buurt zo snel niet vinden waar ik type 00 bloem vandaan kan halen..
De molen (st.Annamolen) hier vertelde me dat veel italianen wel bij hun het bloem halen, maar dat als ik echt type 00 wil ik naar Duitsland moet (zit hier 10km verderop ).

Jumbo heb ik gehoord dat ze het verkopen, maar die zit hier niet meer in de buurt.. dus iemand een idee?
Ja doei.
pi_79171500
quote:
Op maandag 15 maart 2010 15:21 schreef motorbloempje het volgende:
even een vraagje...

ik kan hier dus in de buurt zo snel niet vinden waar ik type 00 bloem vandaan kan halen..
De molen (st.Annamolen) hier vertelde me dat veel italianen wel bij hun het bloem halen, maar dat als ik echt type 00 wil ik naar Duitsland moet (zit hier 10km verderop ).

Jumbo heb ik gehoord dat ze het verkopen, maar die zit hier niet meer in de buurt.. dus iemand een idee?
In Duitsland heb je ook bloem met de naam type 550.Dat is vergelijkbaar met typo 00.Heb ik ook een aantal keren gebruikt en goede resultaten mee gekregen.
  maandag 15 maart 2010 @ 19:29:07 #46
17979 MissMSX
Knightmare
pi_79180726
OK, hier kom ik dan met m'n boerenpizza:

Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
pi_79204851
Zo ik krijg ook weer mega zin in pizza als ik dit zo lees. Binnenkort maar eens even maken weer.
  dinsdag 16 maart 2010 @ 12:23:16 #48
129638 Lov1
Bring it on :)
pi_79204911
Mmm, heerlijk, zelf pizza maken! Binnenkort maar weer eens doen
Music gives soul to the universe, wings to the mind and life to everything
pi_79208754
Aah zeker binnenkort maar weer eens maken!
pi_79211107
Tip voor in de gewone oven, gebruik bakpapier op het ovenrooster in plaats van de bakplaat.
Wordt de bodem beter.
pi_79212599
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 14:58 schreef sig000 het volgende:
Tip voor in de gewone oven, gebruik bakpapier op het ovenrooster in plaats van de bakplaat.
Wordt de bodem beter.
Moet je wel voorkomen dat je dit krijgt: Dus niet te dik beleggen zodat het te zwaar wordt. En te dun bakpapier gebruiken.

  dinsdag 16 maart 2010 @ 15:30:48 #52
98135 TeleluvR
Maar een Gretsch is ook goed!
pi_79212903
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 14:58 schreef sig000 het volgende:
Tip voor in de gewone oven, gebruik bakpapier op het ovenrooster in plaats van de bakplaat.
Wordt de bodem beter.
ik vind dat zo'n gehannes... Krijg je een ribbeltjesbodem
pi_79213665
quote:
Op maandag 15 maart 2010 19:29 schreef MissMSX het volgende:
OK, hier kom ik dan met m'n boerenpizza:

[ afbeelding ]
Die ziet er lekker uit Wat voor vlees heb je gebruikt?
3x links is ook rechts
When a yawn turns beautiful: https://www.youtube.com/watch?v=GZlJo4Bvzt4
  dinsdag 16 maart 2010 @ 16:17:04 #55
17979 MissMSX
Knightmare
pi_79214925
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 15:50 schreef Parlay het volgende:

[..]

Die ziet er lekker uit Wat voor vlees heb je gebruikt?
Owh ja, de ingredienten ,op volgorde :
- Bodem uit een pakje
- Kaas
- Salami
- Prei
- Ui
- Paprika
- Olijven en zilveruitjes
- Italiaanse kruiden
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
pi_79215185
Afgelopen weekend een pizza gehaald, maar die viel zo tegen dat ik ze voortaan toch maar zelf maak
2 keer gedaan nu, met wisselend succes
Gebruiken jullie het (deeg)recept uit de OP? Ik heb nooit zin om te wachten op het rijzen enzo
  dinsdag 16 maart 2010 @ 16:24:57 #57
17979 MissMSX
Knightmare
pi_79215351
Ik ga binnenkort wel eens echt 'echte' pizza proberen te maken i.p.v. mijn 'boeren'pizza.
Dat rijzen valt best mee qua wachten. je moet het alleen niet doordeweeks snel na je werk willen doen
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
pi_79234059
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 15:27 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Moet je wel voorkomen dat je dit krijgt: Dus niet te dik beleggen zodat het te zwaar wordt. En te dun bakpapier gebruiken.

[ afbeelding ]
Daar zie ik geen bakpapier.

Bak ze zelf met dikke laag bolognese saus met tonijn veul kaas en turkse worst.
pi_79234206
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 15:34 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

ik vind dat zo'n gehannes... Krijg je een ribbeltjesbodem
Je krijgt inderdaad wel wat ribbels in de bodem.
Verhouding bodem en beleg moet wel beetje kloppen.
pi_79237753
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 16:17 schreef MissMSX het volgende:

[..]

Owh ja, de ingredienten ,op volgorde :
- Bodem uit een pakje
- Kaas
- Salami
- Prei
- Ui
- Paprika
- Olijven en zilveruitjes
- Italiaanse kruiden
Ik dacht iets van reepjes vlees te zien, maar dat zullen stukjes paprika zijn denk ik. Zilveruitjes, goed idee
3x links is ook rechts
When a yawn turns beautiful: https://www.youtube.com/watch?v=GZlJo4Bvzt4
pi_79282883
quote:
Op maandag 8 maart 2010 10:29 schreef DrukVout het volgende:
Heb een foto gemaakt, maar die staat op de camera die thuis ligt.
Bij deze dan eindelijk:

  vrijdag 19 maart 2010 @ 15:34:52 #62
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_79339459
quote:
Op maandag 15 maart 2010 15:21 schreef motorbloempje het volgende:
even een vraagje...

ik kan hier dus in de buurt zo snel niet vinden waar ik type 00 bloem vandaan kan halen..
De molen (st.Annamolen) hier vertelde me dat veel italianen wel bij hun het bloem halen, maar dat als ik echt type 00 wil ik naar Duitsland moet (zit hier 10km verderop ).

Jumbo heb ik gehoord dat ze het verkopen, maar die zit hier niet meer in de buurt.. dus iemand een idee?
Cook & Co in de molenpoort verkoopt het ook
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_79339581
Ja, Oil&Vinegar ook, maar dat is zo duur per pakje van 500 gram
Ja doei.
  vrijdag 19 maart 2010 @ 15:39:54 #64
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_79339662
Dat wel ja, misschien is het bij La Padella aan de Daalseweg goedkoper, hoewel dat ook een speciaalzaak is.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_79339696
La Padella.. *noteert* dank! Zal 's kijken!
Ja doei.
pi_79342090
Jeej, vanavond gaan we pizza maken! Een Margherita en een met ham (nouja, Tiroler speck), champi's en paprika. Als ze mooi worden post ik wel foto's .
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_79364520
quote:
Op donderdag 18 maart 2010 08:03 schreef DrukVout het volgende:

[..]

Bij deze dan eindelijk:

[ afbeelding ]
Die ziet er wel erg tof uit.

Die grijze randjes komt door de foto?

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 20-03-2010 04:24:49 ]
pi_79365642
quote:
Op vrijdag 19 maart 2010 15:40 schreef motorbloempje het volgende:
La Padella.. *noteert* dank! Zal 's kijken!
1,90 per kilo daar kunnen 6 pizza's uit! Prima!

Mozarella en kaas zijn al in huis, straks nog wat ingredienten halen en dan gehts los!
Ja doei.
pi_79368013
Die van mij waren lekker maar de oven was niet heet genoeg denk ik (combi-magnetron). De korst wilde niet echt rijzen tijdens het bakken, dat was erg jammer.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_79376683
mijn deeg het is prachtig! Nu al, en het mag nog een uurtje rijzen
Ja doei.
  zaterdag 20 maart 2010 @ 17:07:15 #71
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79377230
Morgen is het weer pizzadag hier, is het verstandig om nu al het deeg te maken en het vannacht te laten rijzen?
pi_79377318
in de OP staat dat het zelfs een aanrader is!
Ja doei.
  zaterdag 20 maart 2010 @ 17:30:56 #73
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79378084
Hoe kan ik daar nou weer overheen lezen
pi_79379904
Vanmiddag een 'lunch' pizza gemaakt van het overgebleven deeg van gisteren. De korst was een stuk beter! . Waarschijnlijk omdat ik het deeg iets zachtzinniger heb behandeld, meer uitgerekt ipv. platgewalst .
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_79381757
Wat een avontuur! De eerste pizza ging niet helemaal geweldig qua deeg, maar bij de tweede had ik 'm door. Niet gerold, maar gerekt 'in de lucht' en daarmee een prachtige dunne korst gekregen!!!!!!

Samen met goed geteamworked om de pizza's in en uit de oven te krijgen en ook pas bij pizza twee de handigheid bedacht van 'eerst op bakpapier leggen, daarna op de plaat'

Weet nu wel helemaal hoe het moet voor de volgende keer en dan hebben we twee prachtig ronde pizzas met een flinterdun met knapperig bodempje

zo even een fotoserietje plaatsen, want heeft voor fotograaf gespeeld

[ Bericht 0% gewijzigd door motorbloempje op 20-03-2010 19:22:30 ]
Ja doei.
pi_79382069
ik ben benieuwd Moblo
pi_79382658
Foto's! Het waren er bijna 50 dus ik heb wat gecensureerd! Maar nog steeds veel





































Ja doei.
pi_79383763
ziet er toch goed en lekker uit
pi_79385226
Lekker bezig MoBlo!
  zaterdag 20 maart 2010 @ 21:08:56 #80
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79386248
Heel raar, mijn deeg heeft een kauwgomachtige structuur, maar ik het recept van de OP gevolgd... Anyway hopen dat een beetje meel erbij het oplost
pi_79386276
langer kneden! en wat meer meel
Ja doei.
  zaterdag 20 maart 2010 @ 21:19:45 #82
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79386678
Kneden doet de bbm mooi voor me
pi_79412608
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 21:08 schreef Erasmo het volgende:
Heel raar, mijn deeg heeft een kauwgomachtige structuur, maar ik het recept van de OP gevolgd... Anyway hopen dat een beetje meel erbij het oplost
als je dat hebt maak dan alvast porties deeg en laat ze daarna ff een kwartiertje rijzen. Doordat er dan weer lucht in komt wordt het deeg wat minder massief en beter uitrekbaar/kneedbaar
pi_79462243
Ik ga morgen pizza bakken!
Wel met gewone bloem, en heb geen stenen of tegels of wat dan ook
Maar 't is ook de eerste keer
  maandag 22 maart 2010 @ 20:26:04 #85
17979 MissMSX
Knightmare
pi_79462479
Ai, dat ziet er ernstig lekker uit zeg
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
pi_79480616
Ik heb de gist in het water gedaan, maar er borrelt niks?
pi_79480627
neuh.. maar het wordt wel prut als 't goed is na een kwartiertje
Ja doei.
pi_79480647
quote:
Op dinsdag 23 maart 2010 10:07 schreef motorbloempje het volgende:
neuh.. maar het wordt wel prut als 't goed is na een kwartiertje
Ah, oké!
pi_79480860
Ik heb nu stinkend bruin water
pi_79480932
ja, vies he??

mijn zat ook zo te kijken van ' wtf.. '
Ja doei.
pi_79480964
quote:
Op dinsdag 23 maart 2010 10:16 schreef motorbloempje het volgende:
ja, vies he??

mijn zat ook zo te kijken van ' wtf.. '
Ja echt! Ga je je toch zorgen maken
pi_79481111
Nu heb ik een niet kneedbare natte massa..
pi_79481216
bloem bijdoen en blijven kneden, heus, het komt goed!!!
Ja doei.
  dinsdag 23 maart 2010 @ 10:30:21 #94
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_79481438
quote:
Op dinsdag 23 maart 2010 10:22 schreef LieLie het volgende:
Nu heb ik een niet kneedbare natte massa..
dan kan je toch niet typen op je toetsenbord ......

Verder wat motorbloempje zegt
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_79481439
Gist stinkt niet!
Let me see you stripped down to the bone
pi_79482504
Mnou, ik weet het niet hoor. Heb er heel wat bloem bijgedaan en veel gekneed, maar het bleef een plakkerige zooi. Wel een soort van elastisch en het bleef wel bij elkaar.. Heb het nu maar weggezet, want er kwam al een hele tijd geen verbetering meer in.. Zien of het nog wat wordt.
pi_79482539
kan ik het in de vensterbank in de zon zetten? Want daar is het warmer dan op de verwarming nu, die staat niet aan..
  dinsdag 23 maart 2010 @ 11:08:21 #98
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_79482938
wel afdekken met folie
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_79483761
Ik ben benieuwd, doch niet overtuigd dat dit lukt

En waarom wil vershoudfolie niet gewoon plakken??
  dinsdag 23 maart 2010 @ 11:43:35 #100
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_79484217
quote:
Op dinsdag 23 maart 2010 11:31 schreef LieLie het volgende:
Ik ben benieuwd, doch niet overtuigd dat dit lukt

En waarom wil vershoudfolie niet gewoon plakken??
gewoon helemaal omheen wikkelen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')