Het allerbeste op een pizzasteen in je oven en die steen dan inderdaad voorverwarmen op de hoogste stand! Ik voeg de info even toe aan de OP.quote:Op zondag 7 maart 2010 09:17 schreef TeleluvR het volgende:
Kun je het bakken in een gewone oven dan ook gewoon het beste doen op de maximale temperatuur?
Het is ook niet persé een probleem - heel veel mensen bakken naar hartelust gewoon pizza's op de normale bakplaat van een reguliere oven.quote:Op zondag 7 maart 2010 09:23 schreef TeleluvR het volgende:
Pizzasteen heb ik helaas niet en vandaag ook hier pizzadag.
Yep, doorgaans wel. Al verschilt zoiets toch echt per oven, en kunnen er nogal wat verschillen zitten in temperatuur en bereidingstijd, afhankelijk van het soort en de dikte van je deeg, het soort en de hoeveelheid beleg en de specifieke neigingen van je oven.quote:Op zondag 7 maart 2010 09:26 schreef TeleluvR het volgende:
Maar blijft de grote barbatruc: zo heet mogelijk bakken?
Absoluut Bestron! Is in maximaal 15 minuten (vaak nog veel minder!) op 450 graden, werkt supermakkelijk en je pizza is in drie minuten klaar om op te eten.quote:Op zondag 7 maart 2010 09:30 schreef TeleluvR het volgende:
Ok. Voor later: Liever of een pizzasteen of zo'n Bestron-oventje?
Ik vind zo'n bodem bij de Italiaan juist helemaal niet lekkerquote:Op zondag 7 maart 2010 09:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Het is ook niet persé een probleem - heel veel mensen bakken naar hartelust gewoon pizza's op de normale bakplaat van een reguliere oven.
Punt is dan dat er eerder sprake is van een groot, belegd brood dan van een pizza. Kan hartstikke lekker zijn, maar een deegbodem en korst zoals bij de Italiaan zul je er nooit bij krijgen.
Kun je nou afgezien van pizza en naan-broodjes nog meer toffe dingen bakken in de Bestron (waar een gewone oven dus minder handig voor is)? Aangezien er eigenlijk echt geen plek meer is in huis, moet een apparaat toch wel redelijk multi-functioneel zijn wil het er nog in komenquote:Op zondag 7 maart 2010 10:11 schreef minilot het volgende:
[..]
Absoluut Bestron! Is in maximaal 15 minuten (vaak nog veel minder!) op 450 graden, werkt supermakkelijk en je pizza is in drie minuten klaar om op te eten.Zoals het hoort!
Ja, dat kan natuurlijk prima!quote:Op zondag 7 maart 2010 10:11 schreef MissMSX het volgende:
[..]
Kan ook aan de kwaliteit van de Italiaan liggen natuurlijk
Nou, er zit ook een pan met anti-aanbaklaag bij die er precies in past. Je kunt er dus waarschijnlijk van alles mee doen en er van alles in bakken en koken, maar daarin heb ik me nooit zo verdiept.quote:Op zondag 7 maart 2010 10:52 schreef mjan het volgende:
[..]
Kun je nou afgezien van pizza en naan-broodjes nog meer toffe dingen bakken in de Bestron (waar een gewone oven dus minder handig voor is)? Aangezien er eigenlijk echt geen plek meer is in huis, moet een apparaat toch wel redelijk multi-functioneel zijn wil het er nog in komen
Zelfde probleem hier - geen plek voor een echte oven. Ik heb alleen zo'n kabouteroventje, op een plankje. Daar past niks in en als je het deurtje opendoet ben je meteen alle warmte kwijt.. En ik kan hoogstens zes koekjes tegelijk bakken.quote:Op zondag 7 maart 2010 09:56 schreef Windigo het volgende:
Ik wil een oven, maar die past niet in mn huis en kan geen vervanging betalen voor mn combimagnetron![]()
Dagje ruilen: jij mijn grote oven, ik even de bestron uittestenquote:Op zondag 7 maart 2010 11:01 schreef minilot het volgende:
Zelfde probleem hier - geen plek voor een echte oven. Ik heb alleen zo'n kabouteroventje, op een plankje. Daar past niks in en als je het deurtje opendoet ben je meteen alle warmte kwijt.. En ik kan hoogstens zes koekjes tegelijk bakken.![]()
Jij hebt tenminste nog een magnetronfunctie.![]()
![]()
Bedankt voor het aanbod, maar jouw oven past vast niet in mijn rugzak.quote:Op zondag 7 maart 2010 11:25 schreef mjan het volgende:
[..]
Dagje ruilen: jij mijn grote oven, ik even de bestron uittesten
Oeps, te laat gezien!quote:Op zondag 7 maart 2010 16:09 schreef minilot het volgende:
TeleluvR, post je ook foto's van jouw pizzazondag?
Uit het vorige topic.quote:Op donderdag 4 maart 2010 10:14 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Afgelopen zondag dus de bakplaat in de oven gelaten.
Oven op 250graden voorverwarmd. Pizza op bakpapier gemaakt.
Bakplaat uit de oven. Pizza erop en hoppa erin terug.
het vocht was een heeeeel stuk minder. Beleg was alleen wat karig. Had wel nog saus van de vorige keer uit de vriezer. Had er ham, salami en ui op gedaan. Ja meer hadden we niet in huis
Probleem wat ik alleen nog vind is hoelang moet hij erin. Hij stond er nu een minuut of 8 in. Maar deeg was vrij compleet gebleven en mocht eigenlijk wel iets langer.
Maar hoe lang doen jullie hem erin?
Dat is een pizza met aardappels erop?quote:Op maandag 8 maart 2010 13:21 schreef ColdFeet het volgende:
Zijn er hier meer mensen die weleens aardappelpizza eten? Zo lekker is dat
gare aardappel of rauwe? Anders moeten het wel heel dunne plakjes zijn gezien de tijd die het heeft om gaar te worden.quote:Op maandag 8 maart 2010 13:39 schreef ColdFeet het volgende:
Nee, met dunne plakjes aardappel erop. Zo lekker is dat! Liefst aardappel gemarineerd met wat olie en knoflook, ofzo.
Rauw en superdun, ja. Met rozemarijn is lekker, of met salie... Ik denk dat ik die morgen weer eens ga makenquote:Op maandag 8 maart 2010 13:45 schreef The_Hives het volgende:
[..]
gare aardappel of rauwe? Anders moeten het wel heel dunne plakjes zijn gezien de tijd die het heeft om gaar te worden.
In Duitsland heb je ook bloem met de naam type 550.Dat is vergelijkbaar met typo 00.Heb ik ook een aantal keren gebruikt en goede resultaten mee gekregen.quote:Op maandag 15 maart 2010 15:21 schreef motorbloempje het volgende:
even een vraagje...
ik kan hier dus in de buurt zo snel niet vinden waar ik type 00 bloem vandaan kan halen..
De molen (st.Annamolen) hier vertelde me dat veel italianen wel bij hun het bloem halen, maar dat als ik echt type 00 wil ik naar Duitsland moet (zit hier 10km verderop).
Jumbo heb ik gehoord dat ze het verkopen, maar die zit hier niet meer in de buurt.. dus iemand een idee?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |