abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_79648426
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 13:59 schreef -Mellow- het volgende:
en hoe kom ik aan biergist?
Dat is idd een probleem heb ik gemerkt, daarom neem ik het mee uit Italie.
pi_79648574
Check de verzendkosten. Valt onder de 1kg categorie. Kan makkelijk in een enveloppe. Dat ga ik niet doen.
pi_79649774
ok tweede keer homemade-pizza. Dit keer met meer foto's!



Vergeten verse basilicum erop te doen voor de foto, uiteindelijk er wel op gegaan, yum. En had deeg over... dus ja... baguette



ik word er nog eens goed in.



heerlijk luchtige van binnen



super krokant van buiten.
Moet dit echt vaker gaan doen, pizza is zo geniaal. Iemand nog een brilliant recept dat ik gegeten moet hebben?
pi_79650070
Je kunt gewoon de lijst van de betere pizzeria afgaan.
Één van mijn favorieten: De Napoletana.
Ansjovis, kappertjes en zwarte olijven.
Kaassoorten naar believen. Beetje Goudse als dekkaas, wat plakjes mozzarella, en nog wat parmesan eroverheen geraspt. En wat kruidige olie.
  zondag 28 maart 2010 @ 10:58:38 #205
296595 foodlover
live and learn
pi_79664297
Gisteravond heb ik voor het eerst pizza gemaakt op mijn nieuwe pizzasteen (16 euro bij een kookwinkel in Den Haag) .

Doel: zeer dunne, krokante pizza's (gaar!!!) zoals in Napoli zelf, ben er ooit geweest en we hebben letterlijk op het stoepje moeten wachten bij goede pizzatent voor een basispizza maar o zo lekker hadden maar 2 soorten (tomaat, mozzarella, basilicum of tomaat (ja zonder kaas!)

Omdat ik toch aan het testen was heb ik 2 soorten deeg gemaakt:
- La tua farina (water toevoegen), gekocht bij AH
- Goekope tarwebloem, 7g gedroogde gist, tl suiker, tl zout, lauw water naar believen

Tomatensaus:
Blikje Euroshopper tomatenblokjes (geloof 34 ct), schepje suiker en zout, 2 tenen knoflook, klein gesnipperd uitje, italiaanse kruiden (droog) laten inkoken en nog even laten pruttelen, zeker een half uur.

Pizzasteen (een ronde) in de oven en een klein uur voorzichtig opwarmen (oven steeds wat hoger richting hoogste stand) en toen kon het feest beginnen.

1e pizza op plank gemaakt (tomatensaus, mozzarella) maar moeilijk de oven in te krijgen want zeer dunne bodem. (recept goedkope tarwebloem)
HEERLIJK: na bakken ca. 4-5 min.met verse basilcum, wat goede olie en pepertjes, glaasje wijn...

2e pizza idem maar nu op pizzasteen zelf opgemaakt, pijlsnel maar werkte goed!

3e pizza met deeg van La tua farina was beduidend minder lekker (hadden ook iets meer garnering gebruikt (ui, salami extra), deeg laat zich minder goed/dun uitrollen en je krijgt toch wat dikkere randen.

Al met al zeer geslaagde avond en ga dit zeker vaker doen, gebruik dan wel het gewone recept met tarwebloem.
  zondag 28 maart 2010 @ 11:16:54 #206
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_79664566
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 18:41 schreef evo87 het volgende:
ok tweede keer homemade-pizza. Dit keer met meer foto's!

[ afbeelding ]

Vergeten verse basilicum erop te doen voor de foto, uiteindelijk er wel op gegaan, yum. En had deeg over... dus ja... baguette

[ afbeelding ]

ik word er nog eens goed in.

[ afbeelding ]

heerlijk luchtige van binnen

[ afbeelding ]

super krokant van buiten.
Moet dit echt vaker gaan doen, pizza is zo geniaal. Iemand nog een brilliant recept dat ik gegeten moet hebben?
Ziet er erg lekker uit !! Krijg meteen trek en zin om er 1 zelf te maken
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_79666855
tvp voor de lekkere pizza's

had dit topic nog niet gezien

kleine vraag: ik heb een combiné-microgolfoven maar kan ik daar pizza's in bakken?
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_79691963
Vandaag en gister zelf pizza gemaakt. Alles ging goed... behalve het bakken. Mijn schrale studenten-combimagnetron kon hem toch niet mooi egaal gaar maken. Helaas. Ik heb ook niet echt plek voor zo'n speciaal oventje. Misschien kan ik het nog een keer proberen met bakpapier direct op een rooster..

Overigens lukte mijn pizza toss wel erg goed. Alleen jammer dat daarna alles onder de bloem zat.
pi_79704308
vraag nummer zoveel van sararaats:

wat is het beste: vers deeg of uit een pakje?

ik ga m'n pizza een leuke naam geven: Pizza Kwak
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
  maandag 29 maart 2010 @ 16:22:46 #210
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79710801
Wat denk je zelf?
pi_79710873
Wow... toen ik deze zag, kreeg ik meteen trek. Die ziet er echt perfect uit!



Dus maker, please tell me how to do!
  maandag 29 maart 2010 @ 17:15:43 #212
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79713087
Niet de maker hier maar ik durf wel een gokje te wagen:
Maak de bodem heul dun, wat tomatensaus, plakjes mozzarella, basilicum en een beetje olijfolie. Bakken in een goed hete oven en klaar
pi_79715212
De maker heeft er zelfs een compleet pdf'je bijgedaan. Wat wil je nog meer?
http://dl.dropbox.com/u/1974016/Recept%20pizza%20Margherita.pdf
MaximusTG, in dit geval.
pi_79763114
Ik heb bovenaan deze pagina iets over de onevenredig hoge verzendkosten voor wat Italiaanse biergist.
Dit is opgelost, de winkel heeft mij zelf benaderd, omdat ze zagen dat mijn order pending was.
Het kan wel via briefpost, alleen laat hun systeem dat niet toe. Nu krijg ik 3 verpakkingen biergist toegestuurd voor 10 euro, inclusief verzendkosten. Blijft relatief dure gist, maar wat is 10 euro? Uit deze hoeveelheid gist maak ik volgens het standaard procedé 36 bodems. Symphathieke webshop, dit is hem:
http://www.dezonvanitalie.nl/product_info.php?products_id=105
  dinsdag 30 maart 2010 @ 21:36:30 #215
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79764719
quote:
Op maandag 29 maart 2010 18:16 schreef Yvesss het volgende:
De maker heeft er zelfs een compleet pdf'je bijgedaan. Wat wil je nog meer?
http://dl.dropbox.com/u/1974016/Recept%20pizza%20Margherita.pdf
MaximusTG, in dit geval.
Is 200ml water op 170gr. bloem niet wat veel?
pi_79764959
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 21:07 schreef Yvesss het volgende:
Ik heb bovenaan deze pagina iets over de onevenredig hoge verzendkosten voor wat Italiaanse biergist.
Dit is opgelost, de winkel heeft mij zelf benaderd, omdat ze zagen dat mijn order pending was.
Het kan wel via briefpost, alleen laat hun systeem dat niet toe. Nu krijg ik 3 verpakkingen biergist toegestuurd voor 10 euro, inclusief verzendkosten. Blijft relatief dure gist, maar wat is 10 euro? Uit deze hoeveelheid gist maak ik volgens het standaard procedé 36 bodems. Symphathieke webshop, dit is hem:
http://www.dezonvanitalie.nl/product_info.php?products_id=105
zenden die ook naar Belgiê?
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_79767820
@ vorige 2 posters:
Zelf doe ik ongeveer 250ml water op 400 gram meel. Niets meer, niets minder.
Ja, ik denk wel dat ze naar België verzenden, zeker via briefpost.
Mail ze anders even:
info@italimporta.nl
  dinsdag 30 maart 2010 @ 23:37:29 #218
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79771503
Heb het recept in de pdf geprobeerd maar het was veels te veel water... Heb maar meel toegevoegd tot het deeg van goede structuur was.
pi_79771590
Kun je die biergist niet uit zo'n flesje Duvel halen wanneer die op is?
pi_79772296
Waarschijnlijk is die gist niet meer zo actief. Lees dood. Nee, dat gaat niet werken.
pi_79788491
Nu ben ik van plan om zo'n Bestron te halen, maar nu valt het me op dat nog maar weinig webwinkels de pizzaoven (kunnen) leveren. Weet iemand waarom dit is? Komt er misschien een "verbeterde" versie waarvan enkele kuren (als die er zijn) verholpen zijn? Lijkt me namelijk niet dat ze slecht verkocht worden.
pi_79788643
Ik heb ze wel voor het dubbele geld zien staan (rond de 100 euro) op verschillende websites...
  woensdag 31 maart 2010 @ 20:46:47 #223
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79803693
Vandaag was het weer feest, heb een stuk emmentaler gehaald bij de Aldi en dat als kaas gebruikt:

Nr. 1










Nr. 2



pi_79803794
Ziet er goed uit!

Mijn ouders gaan op vakantie naar Italië, daar hebben ze vast goede pizzabloem!
pi_79805641
Appetijtelijk, Erasmo. Vooral de laatste foto van pizza nr.1
Laat je ouders maar grof inslaan, LieLie. En vergeet de gist niet.
pi_79805711
Wat zeg ik trouwens, we gaan zelf, nog voor mijn ouders, waarschijnlijk ook
pi_79806058
Was je dat vergeten? Dan zou je eerst zelf meerdere bloemvarianten kunnen kopen, thuis allemaal testen en dan alsnog je ouders groot laten inslaan. De beste, uiteraard. Ik denk trouwens niet dat de verschillende merken elkaar heel veel zullen ontlopen.
pi_79806121
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 21:30 schreef Yvesss het volgende:
Was je dat vergeten? Dan zou je eerst zelf meerdere bloemvarianten kunnen kopen, thuis allemaal testen en dan alsnog je ouders groot laten inslaan. De beste, uiteraard. Ik denk trouwens niet dat de verschillende merken elkaar heel veel zullen ontlopen.
Nouja, het hangt er nog een beetje om of we gaan, lijkt wel door te gaan. Dus vandaar dat het nog niet helemaal in m'n planning zat
pi_79806490
Nu krijg ik weer honger. Ik ga denk ik zo nog heel snel een dun pizzaatje maken. Wat ik niet opkan, neem ik morgen wel mee als lunch.
pi_79839870
Ik maak deeg voor morgen

De weegschaal was in de war, maakte van een pak met 1 kg bloem 2 kg, batterij zat los
pi_79842813
Het rijst de kom uit
pi_79842941
1 kg bloem? Dat is héél veel. Het kan nog wel even doorrijzen.
pi_79842983
1kg! dat zijn veul pizza's!
Ja doei.
pi_79843234
Ik weet niet of ze de hele kilo heeft gebruikt. Maar mocht het te gek worden, dan kun je gewoon wat lucht uit het deeg drukken.
pi_79843603
Nee, ik heb niet de hele kilo gebruikt

Maar omdat ik de weegschaal niet vertrouwde heb ik de rest van de zak erop gezet, en toen zei ie 2 kg. En dat kon maximaal 1 kg zijn

maar heb wel 750 gemaakt hoor! Kan er wat in de diepvries.
pi_79844229
Ja, doe ik ook altijd. Heb nu weer 8 bodems in de vriezer. Voor afwegen gebruik ik altijd een maatbeker met schaalverdeling voor bloem. En in diezelfde maatbeker daarna de juiste hoeveelheid water. Het lijkt altijd behoorlijk te kloppen.
pi_79844437
quote:
Op donderdag 1 april 2010 20:29 schreef Yvesss het volgende:
Ja, doe ik ook altijd. Heb nu weer 8 bodems in de vriezer. Voor afwegen gebruik ik altijd een maatbeker met schaalverdeling voor bloem. En in diezelfde maatbeker daarna de juiste hoeveelheid water. Het lijkt altijd behoorlijk te kloppen.
Hij doet het nu weer goed hoor, maar doordat de batterij los gegaan was net niet
pi_79845098
En vlak de aardstralen niet uit. Die hebben vaak een fnuikend effect op het rijzen van deeg en elektrische apparatuur. Waarbij aangemerkt moet worden dat het deeg hierop positief reageert.

Nee, hoor, ik doe flauw. Het komt wel goed met jou deeg, maar houd het rijzen een beetje in de gaten.
750gram kan een aardige ballon worden. Ik heb er niet eens een bak voor, zeker niet een die in de koelkast moet passen. Dus af en toe even 'inkloppen'.
pi_79846129
Ik heb net de lucht eruit gedrukt en alles uit de kom gehaald, maar het was een volkomen onwerkbare plakkerige bende? Er moest nog flink wat bloem bij om de boel weer zo te krijgen dat het niet in een grote bal aan mijn handen bleef plakken.. Het wou er anders echt niet vanaf en tot een bolletje!
pi_79846365
Ja, dat ken ik. Liever een wat te droog deeg dan te nat. Echt, dat natte spul plakt erger dan een baal kauwgum op de kachel. Er is wel een pizza van te maken, maar zit er tijdens het uitrollen ergens een stukje waar geen bloem onder zit, dan kun je de pizza schudden. Muur- en muurvast blijft hij zitten. Jeff Varasano kan het mooi zeggen, maar voor mij geen ultranat pizzadeeg meer.

[ Bericht 0% gewijzigd door Yvesss op 01-04-2010 22:52:37 ]
pi_79846704
Ja, echt apart, want toen het erin ging was het perfect!
pi_79847166
Ook dat klopt, ik doe het deeg eerst in de keukenmachine, tot het een soort bal vormt, daarna kneed ik met de hand nog wat door. Een wat stopverf-achtige consistentie heeft het dan, het plakt absoluut niet. Maar na het rijzen plakt het een stuk meer, net alsof er water bij is gekomen. Dat is natuurlijk niet zo. Wat je wel kunt stellen is, dat als je tijdens het kneden een plakkerig deeg hebt, na het rijzen dit alleen maar erger is. Met heel veel stuifbloem is dit te ondervangen, maar ik vind het niet fijn werken.
  vrijdag 2 april 2010 @ 15:11:19 #243
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_79871178
whow, wat een lekkere pizza's zie ik hier voorbij komen!

Ik heb meteen een Pizza steen voor mijn verjaardag gevraagd. Ik hoop binnenkort wat plaatjes te posten.
pi_79882803


pi_79883268
Ik ben trots op je!!!
  vrijdag 2 april 2010 @ 21:13:17 #246
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_79883452
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 20:58 schreef LieLie het volgende:


[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit, smakelijk!
pi_79883653
Hij was echt goed gelukt! Krokante bodem ook, en dat zonder pizza-oven of steen
  vrijdag 2 april 2010 @ 21:21:55 #248
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_79883833
erg mooi lie!
Confidence through competence
pi_79883866
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 21:21 schreef Stereotomy het volgende:
erg mooi lie!
Ook lekker Steer
pi_79883885
mooi! Heb nu al zin in maandag! Misschien dat ik 't een dagje of 2 ga opschuiven
Ja doei.
pi_79884007
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 21:17 schreef LieLie het volgende:
Hij was echt goed gelukt! Krokante bodem ook, en dat zonder pizza-oven of steen
Die ervaring had ik bij een kennis, toen ik mijn Bestron al had. Hij gewoon in de oven, op een bakplaat.
Maar die pizza's waren lekker!!! Het kan dus wel in een normale oven zonder steen.
pi_79884055
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 21:26 schreef Yvesss het volgende:

[..]

Die ervaring had ik bij een kennis, toen ik mijn Bestron al had. Hij gewoon in de oven, op een bakplaat.
Maar die pizza's waren lekker!!! Het kan dus wel in een normale oven zonder steen.
kan prima! Alleen wel wachten met het doen van bakpapier op de plaat die verschrompelt als je 'm mee laat opwarmen
Ja doei.
pi_79884064
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 21:26 schreef Yvesss het volgende:

[..]

Die ervaring had ik bij een kennis, toen ik mijn Bestron al had. Hij gewoon in de oven, op een bakplaat.
Maar die pizza's waren lekker!!! Het kan dus wel in een normale oven zonder steen.
Die van ons kan tot 250 graden, en ik laat hem ook als ie piept dat ie op temperatuur is nog even flink voorverwarmen. Dan maak ik de pizza op bakpapier en die leg ik op een groot bord, en dan mik ik hem zo op de plaat!
pi_79884451
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 21:27 schreef LieLie het volgende:

[..]

Die van ons kan tot 250 graden, en ik laat hem ook als ie piept dat ie op temperatuur is nog even flink voorverwarmen. Dan maak ik de pizza op bakpapier en die leg ik op een groot bord, en dan mik ik hem zo op de plaat!
Als dat goed gaat, en dat gaat het, zo te horen, zou ik een eventuele pizzasteen gewoon laten voor wat hij is.
Ga zo door!!!
pi_79885593
Dat is wel een goede tip. Ik maakte eerst altijd mn pizza op papier op de plaat. En deed dit dan in in de oven als ie warm was. Maar de plaat eerst verwarmen is natuurlijk erg slim.
  zaterdag 3 april 2010 @ 11:25:24 #256
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_79896725
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 21:27 schreef LieLie het volgende:

[..]

Die van ons kan tot 250 graden, en ik laat hem ook als ie piept dat ie op temperatuur is nog even flink voorverwarmen. Dan maak ik de pizza op bakpapier en die leg ik op een groot bord, en dan mik ik hem zo op de plaat!
Gebruiken jullie hetelucht of conventioneel?
pi_79896779
quote:
Op zaterdag 3 april 2010 11:25 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Gebruiken jullie hetelucht of conventioneel?
Hetelucht.
  zaterdag 3 april 2010 @ 12:58:39 #258
221912 minilot
Nancy boy
pi_79899089
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 20:58 schreef LieLie het volgende:


[ afbeelding ]
Ik kan niks over de bodem zeggen als ik er niet in gebeten heb..

Maar de pizza ziet er in elk geval ontzettend tof en zeer smakelijk uit!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 3 april 2010 @ 18:19:20 #259
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_79909179
Had vanavond ook pizza willen maken met pizzameel van Soezie maar onze Welkoop had het niet en ik had geen zin in knoeien, heb nu wel gist in huis dus hopelijk heb ik volgende week zin om te maken.

Het ziet er iig heerlijk uit allemaal
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_79909491
Bedoel je nu soezie pizzameel of soezie suprima plus? Je hebt gist, voor het kant en klare pizzameel zou je dat niet nodig hebben gehad. Dat is zelfrijzend.
  zaterdag 3 april 2010 @ 18:38:50 #261
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_79909708
Nee pizzameel maar dat hadden ze niet, nu wel gist meegenomen om ooit eens met bloem een deeg in elkaar te draaien... Suprima plus hadden ze trouwens ook niet....
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_79910128
Dan heb je gewoon dubbel pech. Het moest zo zijn. Of iedereen is paasbroodjes aan het bakken.
Flinke zakken, de suprima plus. 2,5 kg. Ik neem er altijd 2 mee.
pi_79926923


nom!
Ja doei.
pi_79934999
quote:
Op zondag 4 april 2010 11:05 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]

nom!
Ziet er goed uit!!
pi_79969111
Idd. Die kan zo in een kookboek.
pi_79969774


hij was ook zeer lekker
Ja doei.
pi_79970396
Dat kan niet anders. Ik zie dat paprika op de pizza behoorlijk populair is, ik doe het zelf ook vaak.
Maar ik meen ergens gelezen te hebben dat dat in Napels taboe is. Net als bijvoorbeeld ananas.
Gelukkig zijn we niet in Italië.
pi_80021989
Vandaag de gist binnen gekregen. Ben benieuwd.
  woensdag 7 april 2010 @ 23:09:53 #269
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80066480
Zag vandaag in een AH XL (Maassluis, ZH) een pakje "Farina di Grano Tenero Tipo 00" a 500 gr voor ¤0,99.

Is dat wat, of is het juist net weer het verkeerde type meel?
pi_80104081
Bedoel je dan deze?
Die heb ik weleens zien liggen in de XL, het leek me zo'n standaardmix. Maar er staat met gist.
Je hele omschrijving kan ik niet op het etiket ontwaren. Zoals je het beschrijft, klinkt wel OK, een buil kun je niet vallen voor die euro, probeer het eens. En keep us posted.
pi_80106909
quote:
Op donderdag 8 april 2010 22:30 schreef Yvesss het volgende:
Bedoel je dan deze?
Die heb ik weleens zien liggen in de XL, het leek me zo'n standaardmix. Maar er staat met gist.
Je hele omschrijving kan ik niet op het etiket ontwaren. Zoals je het beschrijft, klinkt wel OK, een buil kun je niet vallen voor die euro, probeer het eens. En keep us posted.
Het is in ieder geval beter dan die Koopmans zooi kan ik uit eigen ervaring melden.
pi_80113572
quote:
Op maandag 5 april 2010 16:35 schreef Yvesss het volgende:
Dat kan niet anders. Ik zie dat paprika op de pizza behoorlijk populair is, ik doe het zelf ook vaak.
Maar ik meen ergens gelezen te hebben dat dat in Napels taboe is. Net als bijvoorbeeld ananas.
Gelukkig zijn we niet in Italië.
Ik moet vaak bij pizza zaken ook apart paprika op de pizza bestellen
  vrijdag 9 april 2010 @ 09:56:59 #273
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80114097
quote:
Op donderdag 8 april 2010 22:30 schreef Yvesss het volgende:
Bedoel je dan deze?
Die heb ik weleens zien liggen in de XL, het leek me zo'n standaardmix. Maar er staat met gist.
Je hele omschrijving kan ik niet op het etiket ontwaren. Zoals je het beschrijft, klinkt wel OK, een buil kun je niet vallen voor die euro, probeer het eens. En keep us posted.
Dat kant-en klare pakje stond ernaast

Die van mij was zonder gist, ik heb gisteren het deeg gekneed en het staat nu op me te wachten in de ijskast.

Vanavond volgt een update.
pi_80114112
die van Koopmans is idd echt heeeel slecht! en vies! Dit zat in mijn kerstpakket vorig jaar
Ja doei.
  vrijdag 9 april 2010 @ 10:08:34 #275
294731 Mixende_match
Matchende mix
pi_80114378
Oeeehh ik heb oook een heerlijke pizza gemaakt (al zeg ik het zelf :p)
ook met gewone oven... Normaal is hij niet zo krokant,had altijd beetje kleffe bodem,terwijl de ingredienten die erop zaten al goed waren....

Nu heb ik dus ook die plaat er in laten staan en op het bakpapier gemaakt, en toen in de oven!

Mjammiee! Ik zal zo foto er op zetten!
~ Bonito La Risa ~
pi_80114456
wat ik doe is even de bodem een paar minuutjes (3 ofzo) op 170 graden voorbakken dat heeft tot nu toe altijd goed uitgepakt! En inderdaad gewoon de plaat mee laten verwarmen
Ja doei.
  vrijdag 9 april 2010 @ 14:15:24 #277
294731 Mixende_match
Matchende mix
pi_80123060
tadaaa

uit de oven en half op gegeten
~ Bonito La Risa ~
pi_80130670
Heel mooi. Heel lekker ook, denk ik. Ik durf haast geen pizza-foto meer te posten, ik moet nu echt mijn best gaan doen.
  vrijdag 9 april 2010 @ 22:02:51 #279
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80141724
Mijn allereerste zelfgemaakte pizza, ik ben er best trots op!




Dit is trouwens de bloem die ik bij de AH XL heb gekocht;

pi_80152859
quote:
Op vrijdag 9 april 2010 22:02 schreef Redcoon het volgende:
Mijn allereerste zelfgemaakte pizza, ik ben er best trots op!

[ afbeelding ]


Dit is trouwens de bloem die ik bij de AH XL heb gekocht;

[ afbeelding ]
Bij de XL in Tilburg hadden ze alleen die standaard mix met gist
  zaterdag 10 april 2010 @ 21:00:49 #281
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80169621
Ik heb ook andere AH's bezocht en daar kon ik het ook niet vinden. Ben vandaag weer terug gegaan om wat extra in te slaan.
pi_80194064
Wat is het eiwitgehalte van La Tua dan? Maar je pizza is wel geslaagd.
Zelf gisteren nog 3 gemaakt:
  zondag 11 april 2010 @ 19:54:43 #283
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80197891
Thanks

Zien er trouwens lekker uit die pizza's van je! Maar uhm, het eiwit gehalte staat er zo 123 niet op. Hieronder de gegevens die ik wel heb kunnen vinden;

voedingswaarde per 100gram bloem
Proteïne: 9.6 gr
Koolhydraten: 72.6 gr
Vet: 0.6 gr
pi_80198987
Jawel. 9,6gr per 100 gr, dus bijna 10% en dat is goed. De wat glutenarme tipo 00 wordt vaak pastabloem genoemd, de glutenrijke pizzabloem. Maar hier kun je best mee uit de voeten. Je pizza is het bewijs.
pi_80202121
Yvesss: Proefde je het verschil tussen biergist en 'normale' gist?
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_80202854
quote:
Op zondag 11 april 2010 21:09 schreef mjan het volgende:
Yvesss: Proefde je het verschil tussen biergist en 'normale' gist?
Die houd je nog even tegoed. Ik had namelijk kort daarvoor 8 bodems gemaakt met normale gist. Die zijn nog niet op. Ach, ik maak morgen wel even een nieuwe batch met de biergist. Ik ben zelf ook wel benieuwd.
pi_80214675
Bij de AH XL in Hoofddorp wel die Tipo 00 gevonden. Meteen 3 pakjes meegenomen.
Bij de AH XL in Leiden verkopen ze het niet. En daar woon in 2min vandaag.....
pi_80246302
Iemand hier nog een webshop/winkel waar die Bestron Pizzaoven verkrijgbaar is?
  dinsdag 13 april 2010 @ 09:02:21 #289
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80253241
quote:
Op maandag 12 april 2010 08:20 schreef DrukVout het volgende:
Bij de AH XL in Hoofddorp wel die Tipo 00 gevonden. Meteen 3 pakjes meegenomen.
Bij de AH XL in Leiden verkopen ze het niet. En daar woon in 2min vandaag.....
Ik snap AH's inkoopbeleid sowieso niet...

In het geval het AH bloem onderdoet voor wat je normaal gebruikt, kan je het dan laten weten?
pi_80253791
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 09:02 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Ik snap AH's inkoopbeleid sowieso niet...

In het geval het AH bloem onderdoet voor wat je normaal gebruikt, kan je het dan laten weten?
Vorige keren had ik patentbloem van de Hoogvliet.

Vorige zondag had ik dus AH bloem Tipo 00. Merkte dat het veel soepeler was en veel flexibeler.
Alleen het uiteindelijke resultaat merkte ik niet heel veel verschil. Zal het nog eens een keertje maken en kijken of het dan anders is.
pi_80256609
Krijg hier helemaal honger van, denk dat ik ook maar eens een pizza ga maken.
  dinsdag 13 april 2010 @ 12:28:21 #292
294731 Mixende_match
Matchende mix
pi_80259549
Vanavond weer pizzatje maken! Iemand nog tips voot de saus?:)
~ Bonito La Risa ~
pi_80261646
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 12:28 schreef Mixende_match het volgende:
Vanavond weer pizzatje maken! Iemand nog tips voot de saus?:)
Wat ik vaak doe:

Zongedroogde tomaten, trostomaten, gepelde tomaten uit blik, rode wijn, ui en knoflook. In pan, koken totdat alles mooi fijn is, even in de blender en je hebt genoeg saus voor 15 pizza's
  dinsdag 13 april 2010 @ 15:37:43 #294
294731 Mixende_match
Matchende mix
pi_80266457
Haha,, zoveel heb ik niet nodig;) bedoel eigeblijk uit een potje;)
~ Bonito La Risa ~
pi_80268784
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 15:37 schreef Mixende_match het volgende:
Haha,, zoveel heb ik niet nodig;) bedoel eigeblijk uit een potje;)
Een potje.... zomg
Ach ik heb het weekend een Heinz tomatenpuree pakje genomen. (Basis saus) daar een zwik italiaanse kruiden, peper, zout en een 2 tenen knoflook doorheen geroerd. En hoppa klaar is de saus.
pi_80269880
satesaus
  dinsdag 13 april 2010 @ 17:16:03 #297
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80271177
Hoeveel saus gebruiken jullie normaal gesproken? Die van mij valt een beetje weg onder het geweld van al de kaas en het vlees/vis. Laatst had ik ook een beetje het gevoel dat het aardig verdampt in de oven.
pi_80273613
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 17:16 schreef Redcoon het volgende:
Hoeveel saus gebruiken jullie normaal gesproken? Die van mij valt een beetje weg onder het geweld van al de kaas en het vlees/vis. Laatst had ik ook een beetje het gevoel dat het aardig verdampt in de oven.
Ik denk dat hoe meer je de saus inkookt hoe minder je nodig hebt/verdampt in de oven. Ik hou zelf niet van veel tomatensaus op mijn pizza. Meestal neem ik gezeefde tomaten uit een pak zonder kruiden en dan ongeveer een soepopscheplepel. Een schep in het midden en dan uitwaaieren naar de zijkanten.

Misschien kan je ook wat tomatenpuree aan je saus toevoegen, dat versterkt de smaak?
3x links is ook rechts
When a yawn turns beautiful: https://www.youtube.com/watch?v=GZlJo4Bvzt4
pi_80291424
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 18:26 schreef Parlay het volgende:

[..]

Ik denk dat hoe meer je de saus inkookt hoe minder je nodig hebt/verdampt in de oven. Ik hou zelf niet van veel tomatensaus op mijn pizza. Meestal neem ik gezeefde tomaten uit een pak zonder kruiden en dan ongeveer een soepopscheplepel. Een schep in het midden en dan uitwaaieren naar de zijkanten.

Misschien kan je ook wat tomatenpuree aan je saus toevoegen, dat versterkt de smaak?
Tomatenpuree is ranzig erop.
Waarom niet 1x de moeite doen en dan gewoon invriezen als blokjes, net als ijsklontjes Ideaal te doseren later.

De saus moet ook wel indampen natuurlijk.
  woensdag 14 april 2010 @ 11:32:57 #300
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80298084
Bedankt voor de tips mensen. Zal het van de week weer in de praktijk gebruiken
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')