Heb er nu alu overquote:
ik neem aan dat ze dat inderdaad sowieso doetquote:Op dinsdag 23 maart 2010 15:33 schreef -Mellow- het volgende:
gist met een klein schepje suiker in een kom doen en een paar lepels warm water. Suiker zet gist aan het werk
toch niet té droog hequote:Op dinsdag 23 maart 2010 15:39 schreef LieLie het volgende:
Ik ben nu bij te droog begonnen en heb een mooi deegje in de kom liggen om te rijzen. Het lijkt er veel meer op zo!
Denk dat het nu wel bruikbaar is, en eetbaar
Jep, zoals in de OP staat.quote:Op dinsdag 23 maart 2010 15:52 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ik neem aan dat ze dat inderdaad sowieso doet
Het plakte wel wat aan m'n vingers, maar niet zo als bij de eerste portie, dat het er helemaal niet meer af wil.quote:
quote:Op dinsdag 23 maart 2010 17:39 schreef Ferdii het volgende:
gaat dit ook lukken in mijn combi magnetron max 230 graden?
zoja zaterdag maar ff het juiste type deeg zoeken
En je moet geloof ik Tipo 00 hebben het liefst.quote:Op dinsdag 23 maart 2010 17:39 schreef Ferdii het volgende:
gaat dit ook lukken in mijn combi magnetron max 230 graden?
zoja zaterdag maar ff het juiste type deeg zoeken
die interesse is er altijdquote:Op dinsdag 23 maart 2010 19:21 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik heb eindelijk een pizzadeeg gevonden die mij smaakt.Heb al talloze recepten uitgeprobeerd maar nooit vond ik het lekker,Te flauw, te krokant.Het is wel anders dan de meeste recepten want er wordt ipv water bier of beter gezegd Weizenbier gebruikt.Als iemand interesse heeft zal ik het recept hier posten.
mozzarella is bij mn vriendin favoriet. Zelf varieer ik meer en geen uitgesproken voorkeur. Binnenkort eens met geitenkaas proberenquote:Welke kaas kopen jullie eigenlijk? Ik neem meestal edammer of (buffel)mozzarella met af en toe een beetje parmezaanse kaas.
1 of 2 pizza's tegelijk erin gekieperd?quote:Op dinsdag 23 maart 2010 18:21 schreef LieLie het volgende:
Bij mij in de combi op 250 is het wel gelukt! dus opzich..
Bak ze zelf in een ouderwetse gasoven en dat lukt prima.quote:Op dinsdag 23 maart 2010 19:55 schreef popolon het volgende:
tvp - Veel mooie pizza's zie ik hier.
Ben van plan veel de gasgrill te gebruiken die buiten staat, schijnt ook bijzonder goed te gaan.
2!quote:Op dinsdag 23 maart 2010 19:37 schreef Ferdii het volgende:
[..]
1 of 2 pizza's tegelijk erin gekieperd?
Is ie dan niet snel genoeg heet geworden?quote:Op dinsdag 23 maart 2010 20:12 schreef popolon het volgende:
Is er wel eens iemand die de bodem wel 'ns doordrenkt heeft gehad van de groentesappen etc? Gewoon op het eerste gezicht een goede pizza maar met een (te) kleffe bodem.
yepquote:Op dinsdag 23 maart 2010 20:12 schreef popolon het volgende:
Is er wel eens iemand die de bodem wel 'ns doordrenkt heeft gehad van de groentesappen etc? Gewoon op het eerste gezicht een goede pizza maar met een (te) kleffe bodem.
dat kan. Gaat vooral om hoeveel producten en uiteraard hoeveel per product je gebruikt dat vocht vasthoudt en het in de oven over je bodem 'laat lopen' . Zelf hou ik van rijkelijk belegde pizza's (hoewel een minimaal belegde pizza ook erg lekker is) , dan moet je met bovenstaande wel rekening houdenquote:Op dinsdag 23 maart 2010 20:20 schreef LieLie het volgende:
Oh, ik had champignons, ui en geroosterde paprika uit zo'n potje. En wat spek en mozzarella.
Maar niks geen last van! Maar had ook hele dunne bodem
Als je je champignonnen heel dun snijdt en de oven snoeiheet zet dan valt het met het vocht van die groente wel mee.quote:Op dinsdag 23 maart 2010 20:19 schreef popolon het volgende:
Weet ik niet LieLie. Las wel ergens dat champignons vaak de boosdoener zijn. Da's jammer want ik ben een groot fan.
Je tips ga ik zeker eens proberen Hives.
ziet er lekker uit hoor, maar zit er niet heelveel basilicum op?quote:Op woensdag 24 maart 2010 19:02 schreef Yvesss het volgende:
Ik ben in staat naar Nijmegen te rijden, mocht de Jumbo het hier niet hebben. Tipo '00' is gewoon best lastig te vinden. Een pizzaatje van mijn hand:
[ afbeelding ]
*edit* Waarom staat de foto in de topic-gallery? Ik heb zeker iets fout gedaan.
Ja, er zit wat veel basilicum op, maar dat vind ik wel lekker. Hier is de basilicum na bereiding op de pizza gedaan, dan houden de blaadjes een beetje volume. Je kunt het er van tevoren opdoen, dan blijft er niets van over. En basilicum is een delicaat kruidje, volgens mij komt verhitting de smaak niet ten goede. Maar in veel receptuur lees je dat de basilicum er op moet alvorens de pizza de oven ingaat. Ik weet het niet. Op deze pizza zit ook een hele bal mozzarella, daar zie je dan weer niets van terug. Compleet versmolten met de tomatensaus.quote:Op woensdag 24 maart 2010 20:09 schreef TN-FR het volgende:
[..]
ziet er lekker uit hoor, maar zit er niet heelveel basilicum op?
Soms lukt dat met de hand, als het deeg lekker is. De temperatuur is daarbij belangrijk. Koud deeg kan zo elastisch zijn als elastiek (what's in a word?). Maar ik heb ook een hoekrollertje, daar kun je een beetje mee vanuit het midden naar buiten rollen.quote:Op woensdag 24 maart 2010 21:10 schreef LieLie het volgende:
Trouwens, hoe krijg je zo'n bol randje eigenlijk?
Nou, je hebt je pizzabol, of schijf. Eerst met de handen er wat op slaan, dan krijg je al een grotere schijf met zeker nog randen. Met dit rollertje houd je de randen intact. Met de gewone deegroller wals je het geheel meer plat. Zelfs dan wil het deeg aan de kanten nog wel eens lekker rijzen, hangt ervan af hoeveel CO2 danwel lucht er in het deeg is achtergebleven. Een andere truuk is het omvouw-randje. Die gebruik ik eigenlijk alleen als ik zie dat de pizza op die plek te dun is. Een soort dijkjes bouwen.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |