abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_16874290
Daar heb je helemaal gelijk in. Ik had inderdaad een recept kunnen posten. Ik weet het echter niet uit mijn hoofd. En heb geen recepten op mijn werk

Echt fanatiek word ik er overigens niet van hoor. Echt, ik lig er helemaal niet wakker van. Ik begrijp echter op mijn beurt niet dat je het niet lekker kunt vinden. Maar dat is natuurlijk met wel meer dingen zo.
Voor mij is het bijvoorbeeld totaal onbegrijpelijk dat er mensen zijn die een grapefruit lekker vinden, maar andersom zullen die mensen het misschien raar vinden dat ik het vies vind.

Laats heb ik trouwens een erg lekkere soep van knolselderij gegeten. een roomsoep...
Een goede vissoep op basis van een zelfgemaakte visbouillon gaat er ook altijd in!

Ik zal me niet meer ergeren, mijn humeur is ook al een beetje opgeknapt. (had geen tijd voor ontbijt vanmorgen en daar kan ik slecht tegen!)

  woensdag 4 februari 2004 @ 11:38:42 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16874847
* Pietverdriet maakt een milky cappochino voor sorbootje

***schrooooodgggggrlllllllsssrrrrcchhhhhhhhhsssshhhhchhchchchchhggggggsgsgsgsgsggs****

:-)

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16875263
Heerlijk, dankjewel!!

Vanaf morgen ben ik ´s ochtends nooit meer chagrijnig, want ik heb net een telefoontje gekregen dat mijn espressoapparaat gearriveerd is.. Mmmmmm!!

En over soep:
Ik vind trouwens ouderwetse snert ook heerlijk!!

pi_16875314
Nog een ander lekker soepje:

Oosterse bouillon - eten met stokjes!

Haal basis voor misosoep bij de toko, klaarmaken en in een flinke theepot op tafel zetten. Kommetjes met fijngesneden lente ui, sesamzaad, omeletreepjes, plakjes kastanjechampignons, reepjes rode peper, gekookte noodles etc. op tafel zetten en de gasten zelf in hun eigen kommetjes de ingrediënten en de bouillon laten scheppen.

Voor de niet-vegetariërs onder ons: Ook lekker met stukjes gekookte kip.

  woensdag 4 februari 2004 @ 12:04:22 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16875674
quote:
Op woensdag 4 februari 2004 11:54 schreef Persephony het volgende:
Nog een ander lekker soepje:

Oosterse bouillon - eten met stokjes!

Haal basis voor misosoep bij de toko, klaarmaken en in een flinke theepot op tafel zetten. Kommetjes met fijngesneden lente ui, sesamzaad, omeletreepjes, plakjes kastanjechampignons, reepjes rode peper, gekookte noodles etc. op tafel zetten en de gasten zelf in hun eigen kommetjes de ingrediënten en de bouillon laten scheppen.

Voor de niet-vegetariërs onder ons: Ook lekker met stukjes gekookte kip.


je zou deze film eens moeten kijken
http://www.umich.edu/~iinet/cjs/films/reviews/tampopo.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16877685
quote:
Op woensdag 4 februari 2004 12:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
je zou deze film eens moeten kijken
http://www.umich.edu/~iinet/cjs/films/reviews/tampopo.html


Errug filmhuis, leuk! Thnx!

Ben je de aangewezen persoon om een topicje te openen over films met een centrale rol voor voedsel?

pi_16888006
quote:
Op woensdag 4 februari 2004 00:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Vegetarische Boullion is eigenlijk een contradictie in termen.
Boullion is vleesextract, of visextract, met kruiden en groenten.

als je het zonder vlees wilt doen zal je aangewezen zijn op een groente en kruidennat. Je kan gefermenteerde plantaardige eiwitten gebruiken, marmite, (echte) soyasaus, maar het blijft nep.

You cannot beat the real thing!!!


Yuk, Marmite! En dan te bedenken dat er een compleet volk is dat die prut op z'n brood smeert. Het lijkt een beetje op maggi, maar is veeeel sterket van smaak en heeft de consitentie van appelstroop, zo ziet het er ook uit.
  zaterdag 14 februari 2004 @ 15:16:10 #108
18772 pos
@@sweet@@
pi_17171404
iemand een lekker recept voor aardappelsoep?
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_17171937
Italiaanse soep

Nodig:

  • pot basissaus grand'italia (670 ml)
  • halve liter bouillon
  • 50 gram tortellini met kaasvulling
  • 200 gram soepgroenten (hoewel er natuurlijk meer in kan)
  • 250 gram gehakt
  • italiaanse kruiden
  • geraspte kaas (2 eetlepels)
  • bereiding

  • maak kleine gehaktballetjes van het gehakt met de italiaanse kruiden en kaas
  • doe de basissaus in een pan
  • doe daar de bouillon bij
  • breng de boel aan de kook en voeg de balletjes toe. Laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken
  • Voeg de tortellini en de soepgroenten toe. Laat het nogmaals een minuut of 10 doorkoken.
  • De soep is klaar als de tortellini gaar is.
  • - voeg de tortellini toe. Laat ongeveer 15 minuten koken

    "We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
      zondag 15 februari 2004 @ 12:57:51 #110
    3542 Gia
    User under construction
    pi_17192603
    Heb nu provençaalse groentesoep op het vuur staan.

    Ingrediënten:

    Koolraab
    aubergine
    rode paprika
    groene paprika
    broccoli
    (ui en knoflook)
    bouillon

    Op het laatst: tomatenblokjes

    volgens het recept kun je er met olijfolie, ui, knoflook, tomaat en parmezaanse kaas een pistou bij maken, maar heb ik nu niet gedaan. Heb dus de ui en knoflook eerst gefruit, daarna de groenten even laten smoren, bouillon erbij en zodadelijk nog tomatenblokjes.

    Ben benieuwd.

    pi_21118573
    Er was nog geen soep recepten topic, althans ik kon er geen vinden

    De bedoeling van dit topic:
    Het plaatsen van je lekkerste homemade soeprecepten en verzoeksoeprecepten

    Ik wil morgen broccolisoep maken, wie heeft er een lekker recept?
    Ik wil de broccoli door de blender doen, créme fraiche erbij en uitgebakken zoute spekjes, natuurlijk peper en zout maar wat kan er nog meer in?


    Wie heeft er een lekker pindasoeprecept?
    En ik zoek ook nog een kerrysoep recept.


    #geen
      † In Memoriam † zaterdag 7 augustus 2004 @ 14:17:06 #112
    7074 moussy
    kuttekop
    pi_21119142
    ah, soepies, ik zal eens kijken wat ik allemaal nog heb aan recepten.

    Voor de allerlaatste keer plaats ik nog even het shoarmasoep-recept

    Shoarmasoep (2 personen)

    * 1 ui
    * 150 gr shoarmavlees
    * 75 gr (boeren)soepgroente
    * 1 teentje knoflook
    * 1 blikje gepelde tomaten
    * 1 blik bruine bonen (360 gr)
    * 1 vleesbouillontablet
    * cayenne peper
    * peterselie
    * ¼ liter water

    Je begint met het fruiten van het uitje met het knoflook teentje. Daarna doe je het vlees er bij en bak je het zachtjes aan tot het lichtbruin is. Als dit gedaan is doe je de soepgroente erbij en de (in stukjes) gesneden gepelde tomaten. Ook het tomatenvocht gaat er bij. De bruine bonen kunnen er ook meteen bij.
    Dit roer je even door elkaar heen en doe je het water en het bouillonblokje er bij.
    Dit alles laat je even goed doorkoken en als laatste maak je het dan af met wat cayenne peper en peterselie.


    pindasoep ga ik even voor je zoeken, die staat ergens op mn pc, tussen de rotzooi
    Je zou er haast een boek over schrijven!
      † In Memoriam † zaterdag 7 augustus 2004 @ 14:22:37 #113
    7074 moussy
    kuttekop
    pi_21119215
    Ingrediënten:

    250 gram Faja Lobi Pindakaas
    150 gram zoutvlees
    1 1/2 liter water
    1 tak selderij
    100 gram ham
    5 pimentkorrels
    1 laurierblad
    500 gram kippenbouten
    1 eetlepel margarine
    Faja Lobi masterbeef (roerbakmix)

    Bereidingswijze:
    Kook het zoutvlees 10-15 minuten om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. Ham wassen, ontzouten en in blokjes snijden.
    Margarine verhitten en het zoutvlees, de ham en de kippenbouten hierin gedurende 10 minuten bakken.
    Breng het water aan de kook, voeg hierna het gebakken zoutvlees, ham en kippenbouten hieraan toe, alsmede 3 eetlepels masterbeef (roerbakmix), de pimentkorrels, het laurierblad en de selderij; kook het geheel 45 minuten tot een goed bouillon. Schep hierna een deel van de bouillon, los de pindakaas daarin goed op en voeg het aan de soep toe, de soep nog 15 minuten op matig vuur door laten koken.

    Je zou er haast een boek over schrijven!
    pi_21120758
    Madrassoep



    (INDONESISCHE KERRYSOEP)Madrassoep
    aantal personen 4
    keuken Indonesisch
    techniek Koken
    smaak Pittig
    soort gerecht Soepen
    hoofdingredient Kip/gevogelte
    in combinatie met N.v.t.
    bereidingstijd langer dan 1 uur
    ingrediënten 1 soepkip, 4 uien, 4 tenen knoflook, 4 spaanse pepers, 4 kemeri noten, !dl santen van 1/4 blok, rijstvermcelli, olie, 1 cm. verse gember, 1theel koenjit, 1theel kerry madras, 1 theel ketoembar, 1/2 theel djintan, 1 spriet sereh, 2 blaadjes djeroek poeroet, 3 schijfjes laos, zout/peper, 2 laulierblaadjes.
    hulpmiddelen grote soeppan, evt. vijsel of keukenmachine
    voorbereiding soepkip goed afwassen
    bereidingswijze Trek bouillon van de kip met zout, peper en het laulierbla ca. 1uur. Pel de knoflook,ontpit de pepers en ontdoe ze van de kroontjes, schil en snijd de ui in grove stukken. Als je deze hebt, doe dan alle ingrediënten, behalve sereh, in de keukenmachine en oeloek deze. Bak ze in de olie even bruin. Haal na ca. 1 uur de kip uit de pan. Voeg het kruidenmengsel en de sereh toe aan de bouillon en laat ze even zachtjes doorkoken. ca 15 min. Zeef de bouillon en voeg de afgehaalde kip weer toe, evenals de rijstvermecelli en de santen. Laat de sereh er ook nog in. Laat de soep doorsudderen tot de vermecelli gaar is.
    serveertips Serveer er kroepoek of emping bij. TIP: als je met sterke kruiden hebt gewerkt bijv. pepers, knoflook ed. was je handen dan met citroensap. Weg geurtjes!
    pi_21122543
    OMG
    #geen
    pi_21137792
    Mijn broccoliesoep is super, jammie!

    Ik heb met kerst paprika-abrikozensoep gemaakt, dat is ook super. Ik zal de recepten hier binnenkort posten.
    #geen
      dinsdag 10 augustus 2004 @ 22:27:57 #117
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_21193382
    quote:
    Op zondag 8 augustus 2004 19:52 schreef DuchessX het volgende:
    Mijn broccoliesoep is super, jammie!

    Ik heb met kerst paprika-abrikozensoep gemaakt, dat is ook super. Ik zal de recepten hier binnenkort posten.
    Ben benieuwd naar dit recept.
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      woensdag 11 augustus 2004 @ 00:25:53 #118
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_21196406
    Het SOEP topic
    staan veel recepten
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
      woensdag 11 augustus 2004 @ 20:09:08 #119
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_21215550
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2004 22:25 schreef melonovy het volgende:
    Wat is je favo soep?

    Ik vind

    ..........................

    edit: de bouillon
    Melonovy welk vlees is hier lekker door? heb namelijk graag wat vlees in mijn soep.
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_21216994
    Yup, dit topic wordt gemerged.
    Als het pannen van daken waait
    Als het gras naar je voeten graait
    Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
    pi_21227573
    Ik heb laatst komkommersoep gekregen in een restaurant, ik vroeg naar de soep v/d dag en ik kreeg dat voorgeschoteld.. Was best wel lekker, was koud.Ik weet niet wat voor kruiden er precies doorheen zaten. Het enige probleem was.. het was gewoon teveel.. maar wel erg origineel
    Their eyes opaque.
    pi_21234850
    Erwtensoep & Tomatensoep
    pi_21334502
    Okee, dit is volgens mij een geweldig soepie, en ik ga 'm van de week eens maken:

    Limoensoep met zalmsnippers (4 pers.)

    Benodigd:
    2 limoenen,
    1 l visbouillon,
    1 bakje zalmsnippers,
    1¼ dl slagroom,
    ½ theel fijngehakte dragon,
    1-2 theel suiker,
    peper en zout.

    Bereidingstijd:
    +/- 20 minuten.

    Bereiding:
    Boen 1 limoen onder heet stromend water goed schoon en snijd hem in 8 dunne plakjes. Pers de andere limoen uit. Breng de visbouillon met het limoensap aan de kook en laat het inkoken tot ongeveer ¾ liter. Roer de fijngehakte dragon en slagroom door de soep. Warm nog even door maar laat de soep niet meer koken. Breng hem op smaak, peper en zout. Verdeel de zalmsnippers over 4 soepborden en schep de soep erover. Garneer elk bord met 2 plakjes limoen en eventueel een toefje dragon.
    Als het pannen van daken waait
    Als het gras naar je voeten graait
    Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
      maandag 16 augustus 2004 @ 22:43:39 #124
    6253 HeatWave
    Apex Predator
    pi_21334536
    Mag ik een bakkie komen halen shmoops? .
    A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
    Get woke, go broke!
    pi_21334906
    quote:
    Op maandag 16 augustus 2004 22:43 schreef HeatWave het volgende:
    Mag ik een bakkie komen halen shmoops? .
    Tuurlijk, beeb.
    Als het pannen van daken waait
    Als het gras naar je voeten graait
    Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
      maandag 16 augustus 2004 @ 23:05:31 #126
    6253 HeatWave
    Apex Predator
    pi_21335141
    quote:
    Op maandag 16 augustus 2004 22:57 schreef shmoopy het volgende:

    [..]

    Tuurlijk, beeb.
    . maar idd, het klinkt er lekker, ben benieuwd .
    A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
    Get woke, go broke!
      dinsdag 17 augustus 2004 @ 00:11:35 #127
    82867 -MYRA-
    To be or not to be.
    pi_21336995
    champignonsoep ... jammie ...
    klontje boter in en pan ... dan een bakje gesneden champignons erin bakken ... hierna een pak basis voor soep (room) van knorr erbij en even doorkoken ... echt erg lekker!!!!!!!!!!!
    live your life too the max.
      dinsdag 17 augustus 2004 @ 08:38:14 #128
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_21340782
    Scheut sherry doet het ook altijd goed in champi soep-
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
      dinsdag 17 augustus 2004 @ 12:12:23 #129
    3542 Gia
    User under construction
    pi_21344274
    Ook heel lekker: Wortel-courgettesoep.

    Eerst een ui en knoflook fruiten, dan bouillon erbij. (kippe of runds maakt niet zoveel uit)
    Vervolgens de wortelstukjes erin en na een minuut of 5 de courgette, vermicelli en selderieblad.

    Soep is klaar als de courgette zacht genoeg is. En daarover kunnen smaken verschillen.

    Onze kinderen zijn er dol op.
      maandag 30 augustus 2004 @ 10:59:16 #130
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_21634719
    quote:
    Op maandag 16 augustus 2004 22:57 schreef shmoopy het volgende:

    [..]

    Tuurlijk, beeb.
    Klinkt wel erg lekker en hoe smaakte ie?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zondag 6 maart 2005 @ 21:47:54 #131
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_25402175
    Heeft iemand het recept voor goede uiensoep?

    Deze vraag had ik al gesteld in dit topic ( uiensoep met kaas en wat nog meer? ) maar dat is dicht gegooid
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_25402254
    Eerst een roux maken, dus uien, boter en bloem.
    Dan bak ik uien in boter tot ze zacht zijn.
    Uien bij de roux en dan runderboullion eroverheen.
    En dan Lea & perrins ( ) worstershiresauce.
    Verder gewoon afmaken met zout en peter, alhoewel dat vaak niet echt nodig is.

    De verhoudingen kunnen heel erg verschillen, ligt eraan voor hoeveel man je het maakt.
    En natuurlijk niet te vergeten je broodje met kaas gegratineerd erop.
    Alhoewel ik er gewoon 2 plakken kaas in donder....
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_25404300
    Ik maak meestal heldere uiensoep. Uien bakken en de bouillon eroverheen kieperen. Vers geraspte Parmezaanse kaas maakt het op smaak. Heerlijk!
      donderdag 28 juli 2005 @ 06:32:04 #134
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_29192769
    Ik dacht dat er wel een centraal topic zou zijn maar kon er geen vinden

    Ik ben nl op zoek naar een lekker recept voor een beetje stevige tomatensoep/ grootmoeders wijze.
    Niet zo'n laf crêmesoepje

    Ik ga van de week even een recept opzoeken van mijn vader die ooit een soep had gemaakt met erwten en kip. Geen erwtensoep, maar 'hele erwten'. Verschrikkelijk lekker
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
      donderdag 28 juli 2005 @ 06:43:44 #135
    113667 Keiichi
    Konnichiwa!
    pi_29192787
    Ik heb tijdje geleden met een receptje van internet een chinese tomatensoep gemaakt. Heb nog niet vaak zo'n vol smakende soepje geproefd als toen

    Als je iets uitmuntend lekkers heb, post het even hier, kan iedereen meegenieten (Of nodig fokkers uit om bij jou te komen eten )
      donderdag 28 juli 2005 @ 06:52:05 #136
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_29192799
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 06:43 schreef Keiichi het volgende:
    Ik heb tijdje geleden met een receptje van internet een chinese tomatensoep gemaakt. Heb nog niet vaak zo'n vol smakende soepje geproefd als toen

    Als je iets uitmuntend lekkers heb, post het even hier, kan iedereen meegenieten (Of nodig fokkers uit om bij jou te komen eten )
    Ik heb iets uitmuntend lekkers Maar dat moet ik dus even opzoeken
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
      donderdag 28 juli 2005 @ 07:52:31 #137
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_29192965
    http://www.catharinahoeve-texel.nl/

    Deze tent heeft trouwens 1 van de 2 lekkerste tomatensoepen die ooit geproefd heb. Nu is dat helaas al weer jaren geleden...maar wellicht dat iemand inside info heeft
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
      donderdag 28 juli 2005 @ 08:47:25 #138
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_29193267
    Klinkt mischien raar, Nembrionic, maar het scheelt echt enorm als je tomatensoep van tomaten maakt.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
      donderdag 28 juli 2005 @ 09:21:14 #139
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_29193650
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 08:47 schreef Pietverdriet het volgende:
    Klinkt mischien raar, Nembrionic, maar het scheelt echt enorm als je tomatensoep van tomaten maakt.
    Er..ja. Waar staat dan dat ik dat niet doe?

    Bedoel je die erwten en kip ofso? Dat gaat over een andere soep. Niet over een tomatensoepreceptje
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
      donderdag 28 juli 2005 @ 09:23:05 #140
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_29193677
    Een klein mannetje op mijn schouder vertelt mij trouwens dat jij vast wel een lekker receptje hebt voor de TS( haha dubbelzinnig )?
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
    pi_29193748
    Ik maak wel eens Dodelijk Simpele tomatensoep:

    paar teentjes knoflook en een ui fijnsnijden en aanfruiten in een forse kluit boter en/of olijfolie, als de ui glazig is er een roux van maken met een beetje bloem. Door laten bubbelen tot de bloem gaar is en dan een paar tomaten in stukken toevoegen, een pot gezeefde tomaten, en een bouillonblokje. Dit een minuut of twintig laten koken, in kommen doen, en er wat fijngeknipte basilicum, room, en brood bij eten.
      donderdag 28 juli 2005 @ 09:30:10 #142
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_29193776
    Ik zou trouwens ook echt 'oldskool'. Dus met mergpijpjes kloten enz.
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
      donderdag 28 juli 2005 @ 11:26:30 #143
    43624 Martijn_77
    It was a good year
      donderdag 28 juli 2005 @ 11:27:59 #144
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_29196018
    Topics gemerged

    [ Bericht 86% gewijzigd door Martijn_77 op 28-07-2005 12:26:43 ]
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      donderdag 28 juli 2005 @ 11:56:44 #145
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_29196782
    Hier staan wat recepten voor wat alternatiefs voor een blokje in de soep.
    Het centrale hoe maak je iets langzaam klaar topic
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
      donderdag 28 juli 2005 @ 12:34:48 #146
    66422 dutch-mamma
    Silence, Exile, Cunning...
    pi_29197922
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 09:30 schreef Nembrionic het volgende:
    Ik zou trouwens ook echt 'oldskool'. Dus met mergpijpjes kloten enz.


    Wat dacht je van Zuinige Bottensoep?
    Bewaar de kluifjes van de kip, karbonade en zo en vries die in.
    Als je aan het eind van je geld nog een stuk maand nodig hebt, kan je daar een heerlijke (echt waar!) soep van maken!
    Als je het afsnijsel van je groente ook invriest en dat meetrekt, is het helemaal af...!

    Op het laatst een hand rijst, macaroni of zo mee koken. Een eenvoudige doch voedzame maaltijd...!
    Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
      donderdag 28 juli 2005 @ 13:49:51 #147
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_29200403
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 12:34 schreef dutch-mamma het volgende:

    [..]



    Wat dacht je van Zuinige Bottensoep?
    Bewaar de kluifjes van de kip, karbonade en zo en vries die in.
    Als je aan het eind van je geld nog een stuk maand nodig hebt, kan je daar een heerlijke (echt waar!) soep van maken!
    Als je het afsnijsel van je groente ook invriest en dat meetrekt, is het helemaal af...!

    Op het laatst een hand rijst, macaroni of zo mee koken. Een eenvoudige doch voedzame maaltijd...!
    Thuisversie van de klassieke restaurantkeuken, alle afsnijsels van groente en vlees gaan de boullion in.
    Restje wijn over? Hup,
    Ook een pan vis boullion, daar gaan alle vellen en graten en koppen in.
    Soms staat het dagen of een week op het vuur, en wordt ongelofelijk lekker.
    In de wild tijd, alle wild botten gingen de boullion in, alle vleesafsnijsels, heerlijk dat werd een wildsoep die de gasten nooit ervoor en nooit erna hebben gegeten.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_29204770
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 12:34 schreef dutch-mamma het volgende:

    [..]



    Wat dacht je van Zuinige Bottensoep?
    Bewaar de kluifjes van de kip, karbonade en zo en vries die in.
    Als je aan het eind van je geld nog een stuk maand nodig hebt, kan je daar een heerlijke (echt waar!) soep van maken!
    Als je het afsnijsel van je groente ook invriest en dat meetrekt, is het helemaal af...!

    Op het laatst een hand rijst, macaroni of zo mee koken. Een eenvoudige doch voedzame maaltijd...!
    Wereld tip!
    Zou ik zelf niet opgekomen zijn!
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      donderdag 28 juli 2005 @ 19:05:48 #149
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_29209495
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 13:49 schreef Pietverdriet het volgende:
    Thuisversie van de klassieke restaurantkeuken, alle afsnijsels van groente en vlees gaan de boullion in.
    Restje wijn over? Hup,
    Ook een pan vis boullion, daar gaan alle vellen en graten en koppen in.
    Soms staat het dagen of een week op het vuur, en wordt ongelofelijk lekker.
    In de wild tijd, alle wild botten gingen de boullion in, alle vleesafsnijsels, heerlijk dat werd een wildsoep die de gasten nooit ervoor en nooit erna hebben gegeten.
    Dat heb ik idd al vaker gehoord dat de soep van morgen getrokken wordt met het overblijfsellen van vandaag. De soep heeft dan genoeg tijd om te trekken en vol van smaak te worden.
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      donderdag 28 juli 2005 @ 20:14:56 #150
    67379 Mirjam
    ermahgerd
    pi_29211742
    quote:
    Op zondag 6 maart 2005 21:47 schreef Martijn_77 het volgende:
    Heeft iemand het recept voor goede uiensoep?

    Deze vraag had ik al gesteld in dit topic ( uiensoep met kaas en wat nog meer? ) maar dat is dicht gegooid
    ik maak het heel simple..
    kilootje uien in halve ringen snijden.
    wat olie in de pan, of eigenlijk niks.
    een doosje magere spekblokjes bakken.
    de uienringen erbij, bakken tot ze lichtbruin zijn.
    zo een 2,5 liter bouillon erbij, ik heb runder gebruikt de laatste keer
    1 of 2 laurierblaadjes erbij
    lekker lkaten pruttelen half uurtje ofzo
    laurierblaadjes eruitvissen
    eventueel nog wat binden

    en het lekkerst is hij de dag erna..
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      donderdag 28 juli 2005 @ 22:53:57 #151
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_29216877
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 20:14 schreef MissyMirjaM het volgende:

    [..]

    ik maak het heel simple..
    kilootje uien in halve ringen snijden.
    wat olie in de pan, of eigenlijk niks.
    een doosje magere spekblokjes bakken.
    de uienringen erbij, bakken tot ze lichtbruin zijn.
    zo een 2,5 liter bouillon erbij, ik heb runder gebruikt de laatste keer
    1 of 2 laurierblaadjes erbij
    lekker lkaten pruttelen half uurtje ofzo
    laurierblaadjes eruitvissen
    eventueel nog wat binden

    en het lekkerst is hij de dag erna..
    Mmm dank je voor het recept kan ik van het weekend wel eens maken als voorgerecht dank je!
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      vrijdag 29 juli 2005 @ 00:20:49 #152
    66422 dutch-mamma
    Silence, Exile, Cunning...
    pi_29219704
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 13:49 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    Thuisversie van de klassieke restaurantkeuken, alle afsnijsels van groente en vlees gaan de boullion in.
    Restje wijn over? Hup,
    Ook een pan vis boullion, daar gaan alle vellen en graten en koppen in.
    Soms staat het dagen of een week op het vuur, en wordt ongelofelijk lekker.
    In de wild tijd, alle wild botten gingen de boullion in, alle vleesafsnijsels, heerlijk dat werd een wildsoep die de gasten nooit ervoor en nooit erna hebben gegeten.
    Als ik dit lees, en wat je eerder schreef over de "soepjes" van restaurants, denk ik toch dat ik een roeping ben misgelopen...

    Hoewel... ik heb op langere termijn wel plannen...!

    eerst nog wat lopende zaken afhandelen...!
    Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
    pi_29226095
    Zelf gemaakte uiensoep...

    Zelf gemaakte runderboullion.

    Een paar flinke uien aan halve ringen snijden.
    Boter in de pan, uien laten smoren...
    Roux er van maken. Dus een beetje bloem en laten garen.
    En dan....worscherstershire saus een dot...
    Bouillon erbij. Zout en peper naar smaak.
    Lekker laten doorpruttelen.
    Heet serveren met een stuk jonge kaas erin...

    Goddelijk...
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      vrijdag 29 juli 2005 @ 12:55:10 #154
    67379 Mirjam
    ermahgerd
    pi_29231592
    quote:
    Op donderdag 28 juli 2005 22:53 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Mmm dank je voor het recept kan ik van het weekend wel eens maken als voorgerecht dank je!
    ben benieuwd wta je ervan vindt
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      zaterdag 30 juli 2005 @ 15:02:07 #155
    82525 Little_Angel
    Labiel kudtwijf.
    pi_29266118
    Groentesoep .
    De ex van m'n moeder kon echt als de beste soep maken vind ik, jammer genoeg ken ik het recept niet. Ms toch maar eens een keer vragen als ik hem tegenkom. . De moeder van m'n kan overigens ook wel goed soep maken vind ik, zij kwam toch als eerste persoon redelijk in de buurt. . Als de soep wat dikker was geweest, had ik bijna geen verschil geproefd .
    Don’t touch the girl,
    she will cut your hands off,
    and call it an accident.
    pi_29475392
    mijn favo soep is toch wel de zelfgemaakte heldere ossestaart soep....en de zelfgemaakte gebonden pompoensoep...............
    Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
    en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
      zondag 25 september 2005 @ 12:08:47 #157
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_30911867
    Omdat het soepseizoen er weer aan komt
    quote:
    Oma's erwtensoep
    Voor 8 personen:

    Ingrediënten:
    4 liter water
    2 grote braadkrabben (is de rib van een varken)
    700 gram soepgroenten ('ruim je koelkast op' of koop een zakje in de supermarkt)
    2 rookworsten / verse worst mag ook
    1 hamschenkel of hiel van varken
    1 kilo spliterwten
    Eventueel beetje spek
    Peper en zout naar smaak

    Bereiding:
    Zet dit al vroeg op de dag op het vuur. Breng het water met de braadkrabben, hamschenkel (of hiel), 100 gram soepgroenten (de rest voeg je later toe om dat je dan nog wat verse groenten hebt!), spliterwten en flink wat zout en peper aan de kook.

    Zodra de soep kookt zet je het zacht en laat je het een aantal uren staan. Zet het zo ongeveer 4 uren (Langer mag ook) lang op, onder af en toe góed roeren. Anders zitten de spliterwten vast aan de bodem!

    Na een aantal uren haal je de schenkel en de braadkrabben eruit en leg je ze weg om af te koelen. Voeg dan de, eventuele, spekjes, de rest van de soepgroenten en de rookworst of verse worst toe.
    Haal het vlees van de schenkel en de braadkrabben en doe het vlees weer in de soep.

    Laat dit allemaal nog een half uurtje staan. Opdienen met roggebrood met spek. Ook erg lekker met een stuk Zeeuws spek!
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_30913494
    heb je de uiensoep nog geprobeerd martijn? vond je het wat?
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      zondag 25 september 2005 @ 15:51:42 #159
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_30917713
    quote:
    Op zondag 25 september 2005 13:16 schreef MissyMirjaM het volgende:
    heb je de uiensoep nog geprobeerd martijn? vond je het wat?
    Nog niet geprobeerd. Maar het begint weer herfst te worden en dan begint voor mij het soepseizoen
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_30951171
    Souto Soep
    pi_30961658
    Aspergesoep van de Lidl en Aldi zijn goed, de asperges zijn mals en de soep is lekker romig
    En dat voor maar 1 eurootje...
    pi_30978707
    Iemand nog een recept voor preisoep? Zonder spekjes enzo.

    Enne, ik heb nog nooit zelf bouillon getrokken. Wat voor botten enzo heb je daar voor nodig? Voor de standaard versie. En ook niet onbelangrijk, is dat duur?
    pi_33866545
    Uit een gesloten topic :
    quote:
    Op maandag 9 januari 2006 12:35 schreef Koningin het volgende:
    Ik vind soep echt heerlijk!
    Maar ben zelf niet zo handig met het maken ervan.

    Laatst heb ik bij iemand Broccolisoep gegeten: Heeeeeeerlijk

    Wie heeft de goede soepgerechten?? Ik ben reuze benieuwd.
    Mijn plan is al om dit weekend de broccolisoep zelf te maken. Ik heb het volgende recept gevonden:

    Ingrediënten
    1 ui
    3 eetlepels olijfolie
    1 zak broccoliroosjes (300 g)
    1 groentebouillontablet
    1/2 bekertje slagroom (` 125 ml)
    1 bakje zalmsnippers (200 g)
    zout en peper

    Materialen
    staafmixer

    Bereiden
    Ui pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten. Ui ca. 3 minuten fruiten. Broccoliroosjes kleiner snijden, toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen en 500 ml water toevoegen. Geheel ca. 5 minuten laten koken. Met staafmixer broccoli grof pureren, in soeppan. Room toevoegen en ca. 2 minuten meeverwarmen (niet koken). Zalm laatste minuut meeverwarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper.


    Is dat wat?
    quote:
    Op maandag 9 januari 2006 13:18 schreef _Flame_ het volgende:
    Maïssoep met verse koriander

    Ingrediënten:
    1 blikje zoete maïskorrels (ca. 300 g, uitlekgewicht 285 g) of ca. 300 g diepvries maïskorrels.
    6 dl water
    2 kippenbouillontabletten
    200 ml Friesche Vlag Koksroom
    peper
    verse koriander

    Bereidingswijze:
    Laat de maïskorrels zo nodig uitlekken, houd twee eetlepels maïskorrels achter voor de garnering en doe de maïs met het water en de bouillontabletten in een pan. Breng de inhoud aan de kook en laat alles 5 minuten zachtjes doorkoken.

    Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer. Zeef de soep vervolgens voor het verwijderen van de laatste velletjes.

    Doe de soep terug in de pan, breng weer aan de kook en voeg de Friesche Vlag Koksroom toe. Laat de soep even doorkoken en breng deze op smaak met versgemalen peper.

    Garneer elke kop soep met enkele maïskorrels en wat koriander.
    pi_33867025
    Thanks Bluezz!

    Hier kan ik al wat meer inspiratie op doen.
    pi_34082873
    Rode Paprikaroomsoep!

    Wat gaat erin:
    Bieslook, verse, gehakte
    35 gr. boter
    6 dl. bouillon
    3 paprika's, rode
    Paprikapoeder
    Bladselderij
    1 dl. slagroom
    1 ui
    Zout

    Verder nog nodig:
    een keukenmachine/staafmixer en een fijnmazige zeef.

    Bereiden:
    Voeg eventueel prei en reepjes gerookte zalm toe.

    De paprika's doorsnijden, schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Snipper de ui.
    De ui in de hete boter glazig laten worden, de paprikastukjes toevoegen en afgedekt zachtjes gaarstoven. De paprika in de keukenmachine pureren, door een zeef wrijven en met de bouillon aan de kook brengen. De soep op smaak brengen met peper en zout. De room al kloppend bij de soep voegen, maar niet meer laten koken. De soep met gehakte bieslook en selderij garneren.

    Ik heb nu al weer trek.
    pi_34113283
    Ik heb afgelopen zaterdag de broccolisoep gemaakt en ik moet zeggen voor de eerste keer, dat het niet slecht is gegaan. Mijn man vond ze ook lekker.
    pi_35226871
    Mijn verschrikkelijk eenvoudige broccolisoeprecept:
    - hak een struik broccoli in stukken
    - doe water in de pan, gooi de in stukken gehakte broccoli erbij en doe er een bouillonblokje bij
    - laat even doorkoken (kwartiertje ofzo)
    - gooi alles in de blender met een eetlepel creme fraiche erbij
    - blenderen
    - gooi alles weer terug in de pan, hamreepjes erbij, evt. meer water erbij, opwarmen en eten maar!
      zaterdag 18 februari 2006 @ 18:35:46 #168
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_35228551
    Deze soep eet ik morgen:

    Noodlemaaltijdsoep met gemarineerde kipfilet

    150 gram kipfilet. 1 eetlepel maizena. 4 eetlepels sojasaus. 1 theelepel sambal. zout. 5 eetlepels boter. 200 gram oosterse roerbak groenten. 100 gram gemengde paddestoelen. 125 gram doorzichtige noedels. 1 liter kippenboullion( van tablet). verse gember( of poeder 1/2 tl). 2 eetlepel bieslook (fijngehakt.

    snijd de kipfilet in reepjes bestrooi de kipfilet met maizena maak een marinade van de sojasaus, sambal en een snufje zout. doe de kip in de marinade en laat dit minstens 15 minuten intrekken

    Verwarm de boter in een grote pan en bak hierin de groenten en de paddestoelen op een hoog vuur. rasp 1 cm van de gemberwortel en bak dit mee. verwarm 2 eetlepels boter en bak de kipfilet op hoog vuur aan. breng de boullion aan de kook, doe de noodles in een schaal en giet de kokende boullion erover. verdeel de kip en groente over 2 soepkommen en schep de noodles met boullion erop. strooi tenslotte de bieslook erover .

    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
    pi_35248410
    De lekkerste broccoli soep is met blue Stilton! aardappel koken met bouillon en beetje melk, daarna broccoli erbij nog 10 min. koken, pureren, blue stilton erdoor, laten smelten, citroensap naar smaak en serveren met creme fraiche.

    Deze was ook erg lekker:
    Brussels sprout and caramelised onion soup
    http://www.bbc.co.uk/food(...)utandcar_71906.shtml
      zondag 19 maart 2006 @ 17:06:31 #170
    26353 FlowDesign
    OMG IT SPINS!
    pi_36171825
    Zelfgemaakte Pompoensoep is ook een aanrader
    Age of fruity enlightenment!
      zondag 19 maart 2006 @ 17:11:03 #171
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_36171958
    Surinaamse kippensoep

    1 ui; 2 tomaten; 1 Spaanse peper of een Madame Jeanette; 1 kipfilet; 1 eetlepel olie; 2 kippenbouillontabletten; 250 gram gemengde groente, Chinese mix of roerbakmix 2 pimentkorrels; 100 gram mihoen; ketjap of zout.

    Maak de ui schoon en snijd hem klein. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Was de peper, maar houd hem heel. Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de kip bruin. Fruit de ui mee. Voeg 1 l water toe met de kippenbouillontabletten, de tomaten, de peper, de groente en de pimentkorrels en breng dit aan de kook. Kook de soep ca. 8 minuten. Kook de laatste minuten de mihoen mee volgens de gebruiksaanwijzing. Neem de peper uit de soep en maak de soep op smaak met wat ketjap of zout.
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
    pi_36173652
    quote:
    Op zaterdag 18 februari 2006 18:35 schreef Curiosity het volgende:
    Deze soep eet ik morgen:

    Noodlemaaltijdsoep met gemarineerde kipfilet
    Dit klinkt zo lekker dat ik hem in mijn online-kookboek heb gezet, om hem morgen te eten
    pi_36174599
    Lang, lang geleden. . . . . . kon je bij sommige supermarkten broccoli-soep kopen uit de vriezer.
    En lekker joh!!!!
    Waar is die gebleven???
    pi_36202233
    Oeh ik heb vrijdag/zaterdag hele lekkere Thaise kippensoep met kokos (tom kha kai) gemaakt.

    Vrijdag een kip gekookt met meiraap (bij vergeten groente gevonden hoe het heette), knoflook, een ui en een gepekelde citroen. Na een paar uur het vlees van de botjes geplukt en dat na het zeven van het vocht weer erbij gegooid.
    Zaterdag met die bouillon als basis soep gemaakt, zo:

    blik kokosmelk
    ong. 750 ml. bouillon
    4 à 5 blaadjes djeruk purut (limoenblad)
    1 à 2 stengels citroengras
    2 theelepels laos
    1 à 2 groene pepertjes
    ruim 4 eetlepels vissaus
    sap van 1 à 2 limoenen
    Oesterzwammen (of champignons)
    2 bossen lenteui

    Ik heb zelf van alles het meeste erin gedaan, maar met de mindere variant smaakt het ook.
    Citroengras in beide richtingen halveren (als je grote hebt) en kneuzen
    Pepertjes in ringen of stukjes snijden
    Limoenen uitpersen
    Oesterzwammen scheuren
    Lenteui in ringen snijden

    Kokosmelk met bouillon aan de kook brengen. Djeruk purut, citroengras, laos, pepertjes, vissaus en limoensap toevoegen. Tijd laten pruttelen. Liefst minstens een half uur, langer is altijd goed natuurlijk.
    Minuut of vijf voor het opdienen zwammen en lenteui toevoegen en jippie, lekkere soep.
    Serveren met (jasmijn) rijst. Beetje soep bij de rijst gieten of rijst op je lepel aanvullen met soep geeft het lekkerste resultaat.

    Eigenlijk hoort er ook nog verse koriander bij (helemaal aan het eind erbij doen), maar dat vind ik zonde van de soep dus laat ik altijd fijn achterwege.
    Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
      woensdag 22 maart 2006 @ 18:46:46 #175
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_36272753
    quote:
    Op zondag 19 maart 2006 18:08 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Dit klinkt zo lekker dat ik hem in mijn online-kookboek heb gezet, om hem morgen te eten
    En, smaakte de soep ?
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      woensdag 22 maart 2006 @ 20:56:53 #176
    78964 Luuksor
    [ Curacao ]
    pi_36277213
    Vermicellisoep van mn oma! Die was altijd zo lekker zout!
    pi_36412170
    quote:
    Op woensdag 22 maart 2006 18:46 schreef Curiosity het volgende:


    En, smaakte de soep ?
    Ik ga hem zometeen eindelijk maken, de kipfilet staat in de marinade
    pi_36523766
    Zla ik vanavond pindasoep of basilicum-room-tomatensoep maken...? .
    pi_36523940
    quote:
    Op vrijdag 31 maart 2006 14:27 schreef karoltje het volgende:
    Zla ik vanavond pindasoep of basilicum-room-tomatensoep maken...? .
    basilicum-room-tomatensoep
    pi_36528239
    Ja denk het toch ook . Ik heb nog nooit zelf pindasoep gemaakt dus ben een beetje bang dat het onwijs mislukt .
      vrijdag 31 maart 2006 @ 17:17:36 #181
    14934 Angeles
    Verliefd!!
    pi_36528945
    Tom kha kai, pittige Thaise kip/kokossoep. Jammer genoeg ben ik er nog niet in geslaagd om 'm zo te maken als in het restaurant. Maar toch vind ik die van mezelf ook lekker.

    Verder vind ik gewoon zelfgemaakte groentensoep, kippensoep en tomatensoep erg lekker. Maak ook wel eens zelf tomatencrèmesoep, is ook erg geslaagd.

    Ik heb ook wel eens roquefortsoep gegeten in een restaurant, heel donkerbruin brood erbij, en die was ook super.

    Of in de winter erwtensoep. Mijn tante maakt superlekkere erwtensoep.
    In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
      vrijdag 31 maart 2006 @ 17:26:39 #182
    52544 RipCore
    Sleep is my escape.
    pi_36529183
    1 zak Unox romige tomatensoep met zongedroogde tomaten en mascarpone
    soepballetjes 200 gr
    Casoncelli met kaas en vlees

    Alles in de juiste volgorde klaarmaken en bij elkaar gooien.

    Opvrolijken met eigen tomaten/peper/strooikaas



    Geen hoogstandje, wel verdomde lekker.
    "Being a procrastinating, instigating, exasperating chameleon is a damn tiring job!"
      dinsdag 11 april 2006 @ 13:26:39 #183
    15869 gr8w8
    Better by design.
    pi_36853258
    quote:
    Op maandag 20 maart 2006 15:46 schreef Vanyel het volgende:
    Oeh ik heb vrijdag/zaterdag hele lekkere Thaise kippensoep met kokos (tom kha kai) gemaakt.

    Vrijdag een kip gekookt met meiraap (bij vergeten groente gevonden hoe het heette), knoflook, een ui en een gepekelde citroen. Na een paar uur het vlees van de botjes geplukt en dat na het zeven van het vocht weer erbij gegooid.
    Zaterdag met die bouillon als basis soep gemaakt, zo:

    blik kokosmelk
    ong. 750 ml. bouillon
    4 à 5 blaadjes djeruk purut (limoenblad)
    1 à 2 stengels citroengras
    2 theelepels laos
    1 à 2 groene pepertjes
    ruim 4 eetlepels vissaus
    sap van 1 à 2 limoenen
    Oesterzwammen (of champignons)
    2 bossen lenteui

    Ik heb zelf van alles het meeste erin gedaan, maar met de mindere variant smaakt het ook.
    Citroengras in beide richtingen halveren (als je grote hebt) en kneuzen
    Pepertjes in ringen of stukjes snijden
    Limoenen uitpersen
    Oesterzwammen scheuren
    Lenteui in ringen snijden

    Kokosmelk met bouillon aan de kook brengen. Djeruk purut, citroengras, laos, pepertjes, vissaus en limoensap toevoegen. Tijd laten pruttelen. Liefst minstens een half uur, langer is altijd goed natuurlijk.
    Minuut of vijf voor het opdienen zwammen en lenteui toevoegen en jippie, lekkere soep.
    Serveren met (jasmijn) rijst. Beetje soep bij de rijst gieten of rijst op je lepel aanvullen met soep geeft het lekkerste resultaat.

    Eigenlijk hoort er ook nog verse koriander bij (helemaal aan het eind erbij doen), maar dat vind ik zonde van de soep dus laat ik altijd fijn achterwege.
    Ik heb maar gewoon weer eens een blik bij de Xenos gekocht, die smaakte ook best okee. Wel aan te raden om er zelf nog een boel groenten en meuk bij te flikkeren - Ja, zo kook ik ook en ik heb geen klachten - en daar ben ik eigenlijk naar op zoek. Wat smaakt er goed in? Tauge is ook zo saai. Ik lees trouwens koriander en op dat kruid ben ik bepaald niet gek op. Bah. Maarehm, iemand tips?
    Welkom bij de V&D der webfora.
    pi_36858985
    Turkse peterselie!

    Maar snap niet helemaal wat je bedoeld, gr8w8...
    Is het voor in de thaise kippensoep?
    Want het recept wat je hebt gequote ziet er heerlijk uit! Zou daar niet veel aan veranderen.
    Oh, misschien een hard gekookt eitje erin.
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_37033659
    ik maak heel vaak soep, maar dan wel op een makkelijke manier

    1 zakje groentesoep mix van Knorr
    1 soepgroentenpakket
    1 blikje soepballetjes

    en vind het prima smaken
      maandag 17 april 2006 @ 17:05:05 #186
    15869 gr8w8
    Better by design.
    pi_37036101
    quote:
    Op dinsdag 11 april 2006 16:40 schreef Oblivion het volgende:
    Turkse peterselie!

    Maar snap niet helemaal wat je bedoeld, gr8w8...
    Is het voor in de thaise kippensoep?
    Want het recept wat je hebt gequote ziet er heerlijk uit! Zou daar niet veel aan veranderen.
    Oh, misschien een hard gekookt eitje erin.
    De basis met kokos en wat groenvoer is gewoon in blikvorm kant en klaar bij de xenos te krijgen. Maar daar zit uiteraard niet zo heel veen groen in.

    Ik heb uiteindelijk vooral in kwartjes gesneden kastanjechampignons, duimdikke stukken kip en prei geroerbakt en daarna door die soep gedaan, was erg lekker. Met wat rijst en stokjes.
    Welkom bij de V&D der webfora.
      dinsdag 2 mei 2006 @ 23:48:12 #187
    65330 Ruzbeh
    Five inches but its thick
    pi_37498969
    Champignonsoep.

    Ik maak het alleen niet zelf, het is gewoon Cup-a-soup. Is dat erg?
    De beste user. (Waar jij geen waardering voor hebt.)
      vrijdag 5 mei 2006 @ 15:20:52 #188
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_37578105
    Uit Avocadosoep!
    quote:
    Op vrijdag 5 mei 2006 11:50 schreef brrrrrrt het volgende:
    Gisteren voor het eerst gemaakt... was een hit jongen!
    goeie soep voor deze tijd van het jaar.

    (4 pers.)
    onder voortdurend roeren en omscheppen:
    Maak 6 dl. groentebouillon bijvoorbeeld met bouillonblokjes of poeder ofzo
    schil 2 avocado's en snij ze in blokjes
    leg een kwart van de blokjes apart om er los door te doen
    bak de rest van de avocadoblokjes 5 min op laag vuur in 25g boter en doe er een theelepel kerriepoeder bij
    plet dit mengsel daarna in een zeef boven de pan bouillon en doe al het avocadomoes in de bouillon
    breng de soep aan de kook
    doe 50g in kleine stukjes gesneden plakjes gerookte zalm erdoor
    laat nog een minuutje ofzo koken en doe dan het vuur uit
    als het ietsje afgekoeld is, doe er een handje bieslook door, een theelepel citroensap en twee eetlepels creme fraiche erdoor (pas op dat de soep echt niet meer te heet is want dan gaat het schiften)
    doe er ook de apart gehouden avocadoblokjes door
    goed roeren en klaar

    zonder zalm is het trouwens ook een prima vegetarische soep... maar ja, wie wil er nou de zalm missen.
    quote:
    Op vrijdag 5 mei 2006 12:30 schreef brrrrrrt het volgende:

    [..]

    je eet het wel gewoon warm/heet, dat van het iets laten afkoelen is alleen maar omdat de creme fraiche dan niet gaat schiften wat geen aantrekkelijk gezicht is. Maar dat gebeurt alleen maar als de soep boven de 80 graden ofzo (?) is


    [ Bericht 2% gewijzigd door Martijn_77 op 05-05-2006 23:12:23 ]
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_37585608
    Kan hier boven even gezet worden dat het gaat om AVOCADOSOEP!?

    Is wel leuk uit het eigen topic geknipt en geplakt maar zo weet niemand waar het om gaat...
      vrijdag 5 mei 2006 @ 23:12:35 #190
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_37590841
    quote:
    Op vrijdag 5 mei 2006 20:34 schreef brrrrrrt het volgende:
    Kan hier boven even gezet worden dat het gaat om AVOCADOSOEP!?

    Is wel leuk uit het eigen topic geknipt en geplakt maar zo weet niemand waar het om gaat...
    Done
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      vrijdag 5 mei 2006 @ 23:36:33 #191
    65330 Ruzbeh
    Five inches but its thick
    pi_37591581


    [ Bericht 100% gewijzigd door Martijn_77 op 05-05-2006 23:38:34 (Van kotssmilies zijn we hier niet gediend) ]
    De beste user. (Waar jij geen waardering voor hebt.)
    pi_37592116
    Erwtensoep: en aspergerssoep
    Salsa Española
      vrijdag 5 mei 2006 @ 23:59:56 #193
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_37592322
    quote:
    Op vrijdag 5 mei 2006 23:52 schreef Salsagirl het volgende:
    Erwtensoep: en aspergerssoep
    Heb je een goed recept voor aspergesoep?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_38936145
    Lieve M,

    De eenvoudige maar super lekkere tomatensoep van gisteren was voor ca 18
    personen, dus je moet ff rekenen als je voor minder mensen maakt.

    Dit was geen officieel recept maar zomaar wat A en ik er op ons gevoel doorheen gooiden. Het ging als volgt:

    ca 3 liter water in een grote pan aan de kook brengen
    1 prei en 1 bleekselderij in stukjes snijden en even meekoken tot ze beetgaar zijn
    - vooraf de prei goed wassen voor het zand. Opsnijden tot in het groene stuk, tot waar de bladeren taai en lelijk worden
    - van de bleekselderij alleen de onderkant afsnijden en de takjes met bladeren afscheuren en weggooien, de rest opsnijden
    2 middelgrote uien in kleine stukjes snijden en in een braadpan in weinig (bak)olijfolie bakken tot ze glazig zijn
    de ui in het water gooien
    10 kleine (dobbelsteenformaat) blokjes kruidenbouillon verkruimelen in het water (of een vergelijkbare hoeveelheid zelfgemaakte groente of vlees bouillon gebruiken, of bouillonpoeder in het water opgelost)
    6 flinke tenen knof persen en door het water roeren
    4 pond gezeefde tomaten toevoegen. Euroshopper is vies. AH huismerk is ok.
    Alles daarboven is nog beter
    Op het laatst doe je ca een half plantje verse bieslook, in kleine stukjes
    gesneden, erdoor
    en ongeveer 1 1/2 a 2 ons verse basilicumbladeren (ca 1 heel plantje), in
    stukjes gescheurd
    het scheuren van de basilicumbladeren doe je omdat het meer smaak afgeeft
    dan wanneer je knipt of snijdt
    deze kruiden (basilicum, bieslook) hebben een tere smaak die ze in heet water gauw verliezen,
    daarom doe je ze er op het laatst door.
    maak het af met oregano naar smaak (erg gezond!!) desnoods gedroogd maar
    liefst vers, tussenweg gevriesdroogd.
    en een beetje zoete chilisaus om het wat op te stoeren qua hitte.
    Wat erg lekker is, is als je het opdient met een flinke klodder crème fraîche
    per portie er doorheen geroerd. Kijk dan wel uit dat de soep niet meer kookt of  te heet is want dan schift de room.
    De verse basilicum is best duur maar is wel een belangrijke en erg lekkere
    smaakmaker.

    een hele fijne avond gewenst met je vriendin en tot morgen weer.

    groeten B


    p.s. als je groentebouillon gebruikt en geen vleesbouillon is dit recept vegetarisch maar nog steeds lekker!
    p.p.s. als je bovendien de crème fraîche eruit laat is het recept zelfs veganistisch, maar ook minder lekker.
    p.p.p.s als je de soep echt lekker wilt maken moet je er natuurlijk soepballetjes door doen.
    neem 1 pond rundergehakt, 2 eieren, een flinke stuif paneermeel of gebroken beschuit, wat nootmuskaat, peper en zout, naar smaak. Meng dit goed en draai er kleine balletjes van. Kook deze een poosje mee met de soep, tot ze gaar zijn. Laat dan zover afkoelen dat je de creme fraiche er voorzichtig door kunt mengen.

    [ Bericht 0% gewijzigd door brrrrrrt op 17-06-2006 12:40:18 ]
    pi_38936852
    Zondag ga ik de thaise groentesoep uit de wok maken uit www.boodschappen.nl

    Ingrediënten:
    250 g peultjes
    100 g bospeen
    250 g champignons
    2 uien
    100 g paksoi
    250 g (maïs)kipfilet
    3 eetl. zonnebloemolie
    1/2 theel. gemberpoeder
    1 l kippenbouillon
    2 eetl. sojasaus (ketjap manis)
    2 theel. sambal oelek

    Voorbereiding:
    Maak de peultjes schoon. Snijd de bospeen in lucifertjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de gepelde uien. Snijd de paksoi in smalle repen. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

    Bereiding:
    Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui in ca. 10 minuten zacht en glazig. Roer na 5 minuten het gemberpoeder door de uisnippers. Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook. Doe de peultjes in de bouillon en kook deze ca. 3 minuten. Voeg de plakjes champignon, de kipblokjes en de paksoi toe en breng opnieuw aan de kook. Roer na ca. 3 minuten de sojasaus en sambal door de soep. Roer vlak voor het opdienen de wortellucifertjes erdoor. Schep de soep in grote kommen.


    Variatie:
    • Vervang de kipblokjes door biefreepjes. Voeg deze tegelijk met de wortel aan de soep toe.
    • Voeg aan de soep 100 gram gekookte mosselen toe.

    De gember gaan we vervangen door thaise curry o.i.d. omdat we geen gemberliefhebbers zijn

    pi_38979842
    quote:
    Op zaterdag 17 juni 2006 02:35 schreef Bluezz het volgende:
    Zondag ga ik de thaise groentesoep uit de wok maken uit www.boodschappen.nl

    Knip.
    Gember vervangen door Thaise curry en Peultjes vervangen door aspergetips ivm onze smaak
    Het is een aanrader! En lekker pittig, dus pas op met de curry en de sambal als het je al snel te scherp is.

    Voorbereiden :


    Eten!!
      zondag 18 juni 2006 @ 20:09:20 #197
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_38979930
    quote:
    Op zondag 18 juni 2006 20:06 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Gember vervangen door Thaise curry en Peultjes vervangen door aspergetips ivm onze smaak
    Het is een aanrader! En lekker pittig, dus pas op met de curry en de sambal als het je al snel te scherp is.

    Voorbereiden :
    [afbeelding]

    Eten!!
    [afbeelding]
    Ziet er erg smakelijk uit.
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      zondag 18 juni 2006 @ 21:58:03 #198
    117103 Lambiek12
    Wanna play?
    pi_38983872
    Ach het is weer warm weer..

    Tijd voor een lekker gazpacho of een komkommer soepje. Beide zijn natuurlijk koude soepen.

    Als het zo warm blijft volgend weekend maar is een gazpachotje maken.
    pi_39207229
    Even los van alle recepten.
    Soep is voor mij iets heel belangrijks.
    Soep klaarmaken vind ik heel rustgevend, bouillon maken (traditioneel en langdurig), groente/kruiden/vlees/vis snijden en koken, het is voor mij echt ontspanning en (om niet al te zwaar op de hand te klinken) haast meditatie.

    Ook is soep maken voor mij iets heel verzorgends.
    Soep maken voor iemand vind ik 1 van de zorgzaamste dingen die ik kan doen.
    Als een moeder soep uit blik of uit een pakje maakt voor haar kinderen dat vind ik dan ook helemaal niks!
    Moeders moeten echt soep maken. En ik maak ook echt soep voor de mensen waar ik om geef.

    [ Bericht 0% gewijzigd door brrrrrrt op 25-06-2006 19:54:47 ]
    pi_39207908
    Wat vet! . Ik heb net een tomatensoep opgezet, staat dit topic bovenaan mn MyAT!

    Verse tomaatjes +knoflook+ ui in de pan en koken maarrrr!
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')