Echt fanatiek word ik er overigens niet van hoor. Echt, ik lig er helemaal niet wakker van. Ik begrijp echter op mijn beurt niet dat je het niet lekker kunt vinden. Maar dat is natuurlijk met wel meer dingen zo.
Voor mij is het bijvoorbeeld totaal onbegrijpelijk dat er mensen zijn die een grapefruit lekker vinden, maar andersom zullen die mensen het misschien raar vinden dat ik het vies vind.
Laats heb ik trouwens een erg lekkere soep van knolselderij gegeten. een roomsoep...
Een goede vissoep op basis van een zelfgemaakte visbouillon gaat er ook altijd in!
Ik zal me niet meer ergeren, mijn humeur is ook al een beetje opgeknapt. (had geen tijd voor ontbijt vanmorgen en daar kan ik slecht tegen!)
***schrooooodgggggrlllllllsssrrrrcchhhhhhhhhsssshhhhchhchchchchhggggggsgsgsgsgsggs****
:-)
Vanaf morgen ben ik ´s ochtends nooit meer chagrijnig, want ik heb net een telefoontje gekregen dat mijn espressoapparaat gearriveerd is.. Mmmmmm!!
En over soep:
Ik vind trouwens ouderwetse snert ook heerlijk!!
Oosterse bouillon - eten met stokjes!
Haal basis voor misosoep bij de toko, klaarmaken en in een flinke theepot op tafel zetten. Kommetjes met fijngesneden lente ui, sesamzaad, omeletreepjes, plakjes kastanjechampignons, reepjes rode peper, gekookte noodles etc. op tafel zetten en de gasten zelf in hun eigen kommetjes de ingrediënten en de bouillon laten scheppen.
Voor de niet-vegetariërs onder ons: Ook lekker met stukjes gekookte kip.
quote:je zou deze film eens moeten kijken
Op woensdag 4 februari 2004 11:54 schreef Persephony het volgende:
Nog een ander lekker soepje:Oosterse bouillon - eten met stokjes!
Haal basis voor misosoep bij de toko, klaarmaken en in een flinke theepot op tafel zetten. Kommetjes met fijngesneden lente ui, sesamzaad, omeletreepjes, plakjes kastanjechampignons, reepjes rode peper, gekookte noodles etc. op tafel zetten en de gasten zelf in hun eigen kommetjes de ingrediënten en de bouillon laten scheppen.
Voor de niet-vegetariërs onder ons: Ook lekker met stukjes gekookte kip.
quote:Errug filmhuis, leuk! Thnx!
Op woensdag 4 februari 2004 12:04 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
je zou deze film eens moeten kijken
http://www.umich.edu/~iinet/cjs/films/reviews/tampopo.html
Ben je de aangewezen persoon om een topicje te openen over films met een centrale rol voor voedsel?
quote:Yuk, Marmite! En dan te bedenken dat er een compleet volk is dat die prut op z'n brood smeert. Het lijkt een beetje op maggi, maar is veeeel sterket van smaak en heeft de consitentie van appelstroop, zo ziet het er ook uit.
Op woensdag 4 februari 2004 00:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Vegetarische Boullion is eigenlijk een contradictie in termen.
Boullion is vleesextract, of visextract, met kruiden en groenten.als je het zonder vlees wilt doen zal je aangewezen zijn op een groente en kruidennat. Je kan gefermenteerde plantaardige eiwitten gebruiken, marmite, (echte) soyasaus, maar het blijft nep.
You cannot beat the real thing!!!
Nodig:
bereiding
- voeg de tortellini toe. Laat ongeveer 15 minuten koken
Ingrediënten:
Koolraab
aubergine
rode paprika
groene paprika
broccoli
(ui en knoflook)
bouillon
Op het laatst: tomatenblokjes
volgens het recept kun je er met olijfolie, ui, knoflook, tomaat en parmezaanse kaas een pistou bij maken, maar heb ik nu niet gedaan. Heb dus de ui en knoflook eerst gefruit, daarna de groenten even laten smoren, bouillon erbij en zodadelijk nog tomatenblokjes.
Ben benieuwd.
Ben benieuwd naar dit recept.quote:Op zondag 8 augustus 2004 19:52 schreef DuchessX het volgende:
Mijn broccoliesoep is super, jammie!
Ik heb met kerst paprika-abrikozensoep gemaakt, dat is ook super. Ik zal de recepten hier binnenkort posten.
Melonovy welk vlees is hier lekker door? heb namelijk graag wat vlees in mijn soep.quote:Op dinsdag 27 januari 2004 22:25 schreef melonovy het volgende:
Wat is je favo soep?
Ik vind
..........................
edit: de bouillon
Tuurlijk, beeb.quote:Op maandag 16 augustus 2004 22:43 schreef HeatWave het volgende:
Mag ik een bakkie komen halen shmoops?.
quote:Op maandag 16 augustus 2004 22:57 schreef shmoopy het volgende:
[..]
Tuurlijk, beeb.
Klinkt wel erg lekker en hoe smaakte ie?quote:Op maandag 16 augustus 2004 22:57 schreef shmoopy het volgende:
[..]
Tuurlijk, beeb.
Ik heb iets uitmuntend lekkersquote:Op donderdag 28 juli 2005 06:43 schreef Keiichi het volgende:
Ik heb tijdje geleden met een receptje van internet een chinese tomatensoep gemaakt. Heb nog niet vaak zo'n vol smakende soepje geproefd als toen![]()
Als je iets uitmuntend lekkers heb, post het even hier, kan iedereen meegenieten(Of nodig fokkers uit om bij jou te komen eten
)
Er..ja. Waar staat dan dat ik dat niet doe?quote:Op donderdag 28 juli 2005 08:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Klinkt mischien raar, Nembrionic, maar het scheelt echt enorm als je tomatensoep van tomaten maakt.
quote:Op donderdag 28 juli 2005 09:30 schreef Nembrionic het volgende:
Ik zou trouwens ook echt 'oldskool'. Dus met mergpijpjes kloten enz.
Thuisversie van de klassieke restaurantkeuken, alle afsnijsels van groente en vlees gaan de boullion in.quote:Op donderdag 28 juli 2005 12:34 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
![]()
Wat dacht je van Zuinige Bottensoep?
Bewaar de kluifjes van de kip, karbonade en zo en vries die in.
Als je aan het eind van je geld nog een stuk maand nodig hebt, kan je daar een heerlijke (echt waar!) soep van maken!
Als je het afsnijsel van je groente ook invriest en dat meetrekt, is het helemaal af...!
Op het laatst een hand rijst, macaroni of zo mee koken. Een eenvoudige doch voedzame maaltijd...!
Wereld tip!quote:Op donderdag 28 juli 2005 12:34 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
![]()
Wat dacht je van Zuinige Bottensoep?
Bewaar de kluifjes van de kip, karbonade en zo en vries die in.
Als je aan het eind van je geld nog een stuk maand nodig hebt, kan je daar een heerlijke (echt waar!) soep van maken!
Als je het afsnijsel van je groente ook invriest en dat meetrekt, is het helemaal af...!
Op het laatst een hand rijst, macaroni of zo mee koken. Een eenvoudige doch voedzame maaltijd...!
Dat heb ik idd al vaker gehoord dat de soep van morgen getrokken wordt met het overblijfsellen van vandaag. De soep heeft dan genoeg tijd om te trekken en vol van smaak te worden.quote:Op donderdag 28 juli 2005 13:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Thuisversie van de klassieke restaurantkeuken, alle afsnijsels van groente en vlees gaan de boullion in.
Restje wijn over? Hup,
Ook een pan vis boullion, daar gaan alle vellen en graten en koppen in.
Soms staat het dagen of een week op het vuur, en wordt ongelofelijk lekker.
In de wild tijd, alle wild botten gingen de boullion in, alle vleesafsnijsels, heerlijk dat werd een wildsoep die de gasten nooit ervoor en nooit erna hebben gegeten.
ik maak het heel simple..quote:Op zondag 6 maart 2005 21:47 schreef Martijn_77 het volgende:
Heeft iemand het recept voor goede uiensoep?
Deze vraag had ik al gesteld in dit topic ( uiensoep met kaas en wat nog meer? ) maar dat is dicht gegooid
Mmm dank je voor het recept kan ik van het weekend wel eens maken als voorgerecht dank je!quote:Op donderdag 28 juli 2005 20:14 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
ik maak het heel simple..
kilootje uien in halve ringen snijden.
wat olie in de pan, of eigenlijk niks.
een doosje magere spekblokjes bakken.
de uienringen erbij, bakken tot ze lichtbruin zijn.
zo een 2,5 liter bouillon erbij, ik heb runder gebruikt de laatste keer
1 of 2 laurierblaadjes erbij
lekker lkaten pruttelenhalf uurtje ofzo
laurierblaadjes eruitvissen
eventueel nog wat binden
en het lekkerst is hij de dag erna..
Als ik dit lees, en wat je eerder schreef over de "soepjes" van restaurants, denk ik toch dat ik een roeping ben misgelopen...quote:Op donderdag 28 juli 2005 13:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Thuisversie van de klassieke restaurantkeuken, alle afsnijsels van groente en vlees gaan de boullion in.
Restje wijn over? Hup,
Ook een pan vis boullion, daar gaan alle vellen en graten en koppen in.
Soms staat het dagen of een week op het vuur, en wordt ongelofelijk lekker.
In de wild tijd, alle wild botten gingen de boullion in, alle vleesafsnijsels, heerlijk dat werd een wildsoep die de gasten nooit ervoor en nooit erna hebben gegeten.
ben benieuwd wta je ervan vindtquote:Op donderdag 28 juli 2005 22:53 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Mmm dank je voor het recept kan ik van het weekend wel eens maken als voorgerecht dank je!![]()
quote:Oma's erwtensoep
Voor 8 personen:
Ingrediënten:
4 liter water
2 grote braadkrabben (is de rib van een varken)
700 gram soepgroenten ('ruim je koelkast op' of koop een zakje in de supermarkt)
2 rookworsten / verse worst mag ook
1 hamschenkel of hiel van varken
1 kilo spliterwten
Eventueel beetje spek
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Zet dit al vroeg op de dag op het vuur. Breng het water met de braadkrabben, hamschenkel (of hiel), 100 gram soepgroenten (de rest voeg je later toe om dat je dan nog wat verse groenten hebt!), spliterwten en flink wat zout en peper aan de kook.
Zodra de soep kookt zet je het zacht en laat je het een aantal uren staan. Zet het zo ongeveer 4 uren (Langer mag ook) lang op, onder af en toe góed roeren. Anders zitten de spliterwten vast aan de bodem!
Na een aantal uren haal je de schenkel en de braadkrabben eruit en leg je ze weg om af te koelen. Voeg dan de, eventuele, spekjes, de rest van de soepgroenten en de rookworst of verse worst toe.
Haal het vlees van de schenkel en de braadkrabben en doe het vlees weer in de soep.
Laat dit allemaal nog een half uurtje staan. Opdienen met roggebrood met spek. Ook erg lekker met een stuk Zeeuws spek!
Nog niet geprobeerd.quote:Op zondag 25 september 2005 13:16 schreef MissyMirjaM het volgende:
heb je de uiensoep nog geprobeerd martijn? vond je het wat?
quote:Op maandag 9 januari 2006 12:35 schreef Koningin het volgende:
Ik vind soep echt heerlijk!
Maar ben zelf niet zo handig met het maken ervan.
Laatst heb ik bij iemand Broccolisoep gegeten: Heeeeeeerlijk![]()
Wie heeft de goede soepgerechten?? Ik ben reuze benieuwd.
Mijn plan is al om dit weekend de broccolisoep zelf te maken. Ik heb het volgende recept gevonden:
Ingrediënten
1 ui
3 eetlepels olijfolie
1 zak broccoliroosjes (300 g)
1 groentebouillontablet
1/2 bekertje slagroom (` 125 ml)
1 bakje zalmsnippers (200 g)
zout en peper
Materialen
staafmixer
Bereiden
Ui pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten. Ui ca. 3 minuten fruiten. Broccoliroosjes kleiner snijden, toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen en 500 ml water toevoegen. Geheel ca. 5 minuten laten koken. Met staafmixer broccoli grof pureren, in soeppan. Room toevoegen en ca. 2 minuten meeverwarmen (niet koken). Zalm laatste minuut meeverwarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper.
Is dat wat?
quote:Op maandag 9 januari 2006 13:18 schreef _Flame_ het volgende:
Maïssoep met verse koriander![]()
Ingrediënten:
1 blikje zoete maïskorrels (ca. 300 g, uitlekgewicht 285 g) of ca. 300 g diepvries maïskorrels.
6 dl water
2 kippenbouillontabletten
200 ml Friesche Vlag Koksroom
peper
verse koriander
Bereidingswijze:
Laat de maïskorrels zo nodig uitlekken, houd twee eetlepels maïskorrels achter voor de garnering en doe de maïs met het water en de bouillontabletten in een pan. Breng de inhoud aan de kook en laat alles 5 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer. Zeef de soep vervolgens voor het verwijderen van de laatste velletjes.
Doe de soep terug in de pan, breng weer aan de kook en voeg de Friesche Vlag Koksroom toe. Laat de soep even doorkoken en breng deze op smaak met versgemalen peper.
Garneer elke kop soep met enkele maïskorrels en wat koriander.
Dit klinkt zo lekker dat ik hem in mijn online-kookboek heb gezet, om hem morgen te etenquote:Op zaterdag 18 februari 2006 18:35 schreef Curiosity het volgende:
Deze soep eet ik morgen:
Noodlemaaltijdsoep met gemarineerde kipfilet
En, smaakte de soep ?quote:Op zondag 19 maart 2006 18:08 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Dit klinkt zo lekker dat ik hem in mijn online-kookboek heb gezet, om hem morgen te eten
basilicum-room-tomatensoepquote:Op vrijdag 31 maart 2006 14:27 schreef karoltje het volgende:
Zla ik vanavond pindasoep of basilicum-room-tomatensoep maken...?.
Ik heb maar gewoon weer eens een blik bij de Xenos gekocht, die smaakte ook best okee. Wel aan te raden om er zelf nog een boel groenten en meuk bij te flikkeren - Ja, zo kook ik ook en ik heb geen klachtenquote:Op maandag 20 maart 2006 15:46 schreef Vanyel het volgende:
Oeh ik heb vrijdag/zaterdag hele lekkere Thaise kippensoep met kokos (tom kha kai) gemaakt.
Vrijdag een kip gekookt met meiraap (bij vergeten groente gevonden hoe het heette), knoflook, een ui en een gepekelde citroen. Na een paar uur het vlees van de botjes geplukt en dat na het zeven van het vocht weer erbij gegooid.
Zaterdag met die bouillon als basis soep gemaakt, zo:
blik kokosmelk
ong. 750 ml. bouillon
4 à 5 blaadjes djeruk purut (limoenblad)
1 à 2 stengels citroengras
2 theelepels laos
1 à 2 groene pepertjes
ruim 4 eetlepels vissaus
sap van 1 à 2 limoenen
Oesterzwammen (of champignons)
2 bossen lenteui
Ik heb zelf van alles het meeste erin gedaan, maar met de mindere variant smaakt het ook.
Citroengras in beide richtingen halveren (als je grote hebt) en kneuzen
Pepertjes in ringen of stukjes snijden
Limoenen uitpersen
Oesterzwammen scheuren
Lenteui in ringen snijden
Kokosmelk met bouillon aan de kook brengen. Djeruk purut, citroengras, laos, pepertjes, vissaus en limoensap toevoegen. Tijd laten pruttelen. Liefst minstens een half uur, langer is altijd goed natuurlijk.
Minuut of vijf voor het opdienen zwammen en lenteui toevoegen en jippie, lekkere soep.
Serveren met (jasmijn) rijst. Beetje soep bij de rijst gieten of rijst op je lepel aanvullen met soep geeft het lekkerste resultaat.
Eigenlijk hoort er ook nog verse koriander bij (helemaal aan het eind erbij doen), maar dat vind ik zonde van de soep dus laat ik altijd fijn achterwege.
De basis met kokos en wat groenvoer is gewoon in blikvorm kant en klaar bij de xenos te krijgen. Maar daar zit uiteraard niet zo heel veen groen in.quote:Op dinsdag 11 april 2006 16:40 schreef Oblivion het volgende:
Turkse peterselie!
Maar snap niet helemaal wat je bedoeld, gr8w8...
Is het voor in de thaise kippensoep?
Want het recept wat je hebt gequote ziet er heerlijk uit! Zou daar niet veel aan veranderen.
Oh, misschien een hard gekookt eitje erin.![]()
quote:Op vrijdag 5 mei 2006 11:50 schreef brrrrrrt het volgende:
Gisteren voor het eerst gemaakt... was een hit jongen!
goeie soep voor deze tijd van het jaar.
(4 pers.)
onder voortdurend roeren en omscheppen:
Maak 6 dl. groentebouillon bijvoorbeeld met bouillonblokjes of poeder ofzo
schil 2 avocado's en snij ze in blokjes
leg een kwart van de blokjes apart om er los door te doen
bak de rest van de avocadoblokjes 5 min op laag vuur in 25g boter en doe er een theelepel kerriepoeder bij
plet dit mengsel daarna in een zeef boven de pan bouillon en doe al het avocadomoes in de bouillon
breng de soep aan de kook
doe 50g in kleine stukjes gesneden plakjes gerookte zalm erdoor
laat nog een minuutje ofzo koken en doe dan het vuur uit
als het ietsje afgekoeld is, doe er een handje bieslook door, een theelepel citroensap en twee eetlepels creme fraiche erdoor (pas op dat de soep echt niet meer te heet is want dan gaat het schiften)
doe er ook de apart gehouden avocadoblokjes door
goed roeren en klaar
zonder zalm is het trouwens ook een prima vegetarische soep... maar ja, wie wil er nou de zalm missen.
quote:Op vrijdag 5 mei 2006 12:30 schreef brrrrrrt het volgende:
[..]
je eet het wel gewoon warm/heet, dat van het iets laten afkoelen is alleen maar omdat de creme fraiche dan niet gaat schiften wat geen aantrekkelijk gezicht is. Maar dat gebeurt alleen maar als de soep boven de 80 graden ofzo (?) is
Donequote:Op vrijdag 5 mei 2006 20:34 schreef brrrrrrt het volgende:
Kan hier boven even gezet worden dat het gaat om AVOCADOSOEP!?
Is wel leuk uit het eigen topic geknipt en geplakt maar zo weet niemand waar het om gaat...
Heb je een goed recept voor aspergesoep?quote:Op vrijdag 5 mei 2006 23:52 schreef Salsagirl het volgende:
Erwtensoep: en aspergerssoep
Gember vervangen door Thaise curry en Peultjes vervangen door aspergetips ivm onze smaakquote:Op zaterdag 17 juni 2006 02:35 schreef Bluezz het volgende:
Zondag ga ik de thaise groentesoep uit de wok maken uit www.boodschappen.nl
Knip.
Ziet er erg smakelijk uit.quote:Op zondag 18 juni 2006 20:06 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Gember vervangen door Thaise curry en Peultjes vervangen door aspergetips ivm onze smaak
Het is een aanrader! En lekker pittig, dus pas op met de curry en de sambal als het je al snel te scherp is.
Voorbereiden :
[afbeelding]
Eten!!
[afbeelding]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |