abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_18774459
Ik heb 1 blik Erwten soep, met hoeveel minuten is da warm ?
Tmag niet dik gaan koken of verbranden ??

Weet iemand dat :p want ik wil om een bepaald tijdstip wat naar binnen snaaje maar geen zin dat het al een half uur klaar staat te staan~!!

Dan is het ook niet meer zo lekkur
Wat wil jij later worden ??
pi_18774548
Ja ja!
Wat wil jij later worden ??
pi_18774571
dat zal met een paar minuten wel klaar zijn.

Tenzij het een 3 liter blik is
pi_18774591
meestal staat dat op t blik
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_18774593
Gaat ff kijken dan
Wat wil jij later worden ??
pi_18774632
Neej staat niet, op blik maar tis denk 1 liter. Dus ong 10 MIN Plus 1 Minuut om alles naar binnen te werken.

Dus we zetten het pannetje aan om 17:39:01!
Wat wil jij later worden ??
pi_18774648
oeps dit was geen onzin
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_18774677
quote:
Op donderdag 29 april 2004 16:59 schreef MissyMirjaM het volgende:
oeps dit was geen onzin
Eej, je hebt ook KEUKEN n00bs hoor
Wat wil jij later worden ??
  donderdag 29 april 2004 @ 17:01:38 #9
53283 Captain_Chaos
Aláááááááárm.....
pi_18774698
Gewoon blijven roeren. Anders verknettert de helft en zit de andere helft in je afzuigkap.

Mijn home-made snert is overigens veeeeeel beter dan bliksnert
Jawohl Herr Kaloin!
pi_18774703
ja sorry
nee maar eerlijk gezegd
ik zou het dan gewoon in een pannetje tiefen op het vuur zetten en vaak roeren.
dan zie je vanzelf wanneer het warm genoeg is
kan nooit heel lang duren
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_18774757
quote:
Op donderdag 29 april 2004 17:01 schreef Captain_Chaos het volgende:
Gewoon blijven roeren. Anders verknettert de helft en zit de andere helft in je afzuigkap.

Mijn home-made snert is overigens veeeeeel beter dan bliksnert
Mijn opa maakt het altijd de snert, MR UNOX, julie kennen hem vast wel!
Wat wil jij later worden ??
  zaterdag 5 maart 2005 @ 17:19:02 #12
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25382564
quote:
Op donderdag 29 april 2004 17:01 schreef Captain_Chaos het volgende:
Mijn home-made snert is overigens veeeeeel beter dan bliksnert
Heeft iemand het recept van echte home made snert?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 5 maart 2005 @ 17:47:03 #13
65330 Ruzbeh
Five inches but its thick
pi_25382988
Home made sn0rt. Geen slecht idee.

Lekker vretuh, maar ik krijg altijd last van dat soort smaak in me mond een paar uur later. Echt heel zuur.
De beste user. (Waar jij geen waardering voor hebt.)
  zaterdag 5 maart 2005 @ 17:49:44 #14
76110 xxshirleyxx
bluuf en xxshirleyxx ware lief
pi_25383026
Snert

Ingrediënten:
2 liter water
500 gr spliterwten
2 karbonades
3 speklapjes
100 gr selderijknol
2 aardappels
2 dikke uien
1 prei
1 kleine winterwortel
(selderij) zout

(roggebrood) Bereiding:
Spoel de spliterwten af totdat het spoelwater schoon blijft. Breng het water aan de kook en voeg de spliterwten toe. Draai het vuur op het allerzachtst en gebruik eventueel een vlamverdeler (Let op: regelmatig roeren want koekt heel erg snel aan!!). Snij de aardappels in blokjes en voeg die toe. Snij de uien, prei (houdt wit en groen apart), selderijknol en winterwortel in stukjes en voeg van alles de helft toe en van de prei het groen . Naar smaak wat zout erbij. Laat op een zacht vuurtje minimaal 2 uur pruttelen.
Voeg na die 2 uur de andere helft van de groenten toe en de in stukjes gesneden karbonade en speklap. Proef of er nog zout bij moet en laat alles nog een uurtje zachtjes pruttelen.
Lekker met roggebrood wat je belegd met het spek (Roggebrea mei spek) .
  † In Memoriam † zaterdag 5 maart 2005 @ 19:38:03 #15
37843 lady-wrb
kortaf
pi_25384706
Deseleyer corbasi (spliterwtensoep)

Voor 8 personen.

Ingrediënten:
350 gram spliterwten (één nacht geweekt),
2 liter kippenbouillon,
½ theelepel zout,
versgemalen zwarte peper,
2 eetlepels boter,
1 middelgrote ui in schijven,
1 eetlepel fijngehakte wortel,
2 eetlepels fijngehakte selderijblad,
125 gram fijngehakte spinazie,
1 eetlepel fijngehakte munt of ½ theelepel gedroogde munt,
2 eetlepels fijngehakte peterselie.

Bereidingswijze:
Giet de spliterwten af en doe ze met de bouillon, peper en zout in een grote pan.
Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur sudderen of tot de erwten gaar zijn.
Verhit intussen de boter in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
Doe daarna de wortel en de selderij erbij en fruit daarna nog eens 2 minuten.
Doe dan de spinazie erbij en fruit nog 1 minuut.
Doe de groenten in de soep en kook nog 30 minuten zachtjes door.
Wrijf de soep door een zeef en pureer haar. Laat het weer koken en roer de munt en de peterselie erdoor.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')